Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Voltunk Móváron, de a koncertre nem mentünk el, mert anyukám táppénzen volt csüt+pént, így nem akart hülye helyzetbe kerülni a kollégái előtt, de ezek után a Benedek se akart az imádott nagymama nélkül sehovase menni. Végül lemondtuk a félretett jegyeket és sétáltunk egyet a városban ketten a párommal.

Ma a városban csavarogtunk a Benedekkel (Tündiékkel találkoztunk is a Széchenyi téren, elnézést, hogy úgy elhúztam, de épp kiborult a bili a következő menet miatt, ezért elmenekültem a közeléből) bementünk a Lloydba a fajáték vásárra, fúú 1 óráig nézelődtünk, nagyon élveztük, gyönyörű játékok vannak bár nem olcsók, mondjuk a sok gagyihoz képest nem is annyira drágák... viszonyítás kérdése. Minden nap 10 játékot féláron adnak, vettünk is egy montessorit a kistesónak, a Benedek dumált rá, 500 Ft volt, olyan helyes egész délután azzal játszott.

Szila!
Én is elolvastam amit írtál, nagyon jól összeírtad!!! Sok mindent tudtam, hiszen anno én is voltam tanfolyamon, meg sok mindennek utánaolvastam, de nem bírtam volna így összeírni. :wink: Ügyes vagy!!!
ponger

Sziasztok! :)

Bogi aranyos vagy! :) A gyerekek alól csak nem kunyerálnám el.. Sajnálom, hogy nem voltunk ott azon a börzén.. Próbálunk nyitott szemmel járni még, hátha...
Ma voltunk a Jereváni út folytatásánál Szabadhegyen a bababoltban. Szimpibb volt sokkal, mint a Harmónia áruházban lévő bolt, árakban is. Megvettük a pelenkázó szivacsot, a párom megcsinálta hozzá este az állványt. Úgyhogy már tényleg elég jól állunk! :)

Voltunk kint a piacon is és a Dunakapu-téri résznél is volt két srácnál végig gombos pizsi, még rám való is, és hosszan kigombolható hálóing is, nagyon jó áron.. A pizsi 2490, hálóing 1100-ért. És volt kint egy árus, aki gyerek ágyneműszettet árult. Nagyon jó minőségű takaró-párna 2200 Ft-ért, csak nekem az vastag volt az itthoni meleghez.

Örülök, hogy ha a beszámolóm tetszett Nektek és segíthettem! :)

Sok pusszi Nektek, szép éjszakát! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Szila!
Megkérdezzem Neked a kádat? Ha tudsz várni vele még 2-3 napot, és nem rohantok egyből venni, akkor érdemes lenne várni, mert ismerem a csajt aki árulta, csak az elérhetőségét kell kinyomoznom.

Nem tudom vettél-e pizsit. Jó szándékból szólok, és tapasztalatból.
Én Katica előtt és Lili előtt is kénytelen voltam pizsit venni, mivel Lili téli, Katica nyári baba.
A piacon én is találtam, és vettem is nagyon szuper pizsiket, hálóingeket.
100% pamut, fogása is jó volt stb.
Itthon szépen kimostam, majd felvettem, és nem bírtam ki bennük egy éjszakát sem, mert a 100% pamut állandóan feltöltődött, tapadt a lábamhoz, ennek okán háromszor körbetekeredett rajtam, és úgy vetettem le magamról, mintha nyúznának.
Azok is kb. ilyen árban voltak. Persze sikerült olyat is vennem, ami csúcs szuper, azt is a piacon, csak azt 3500-ért, ha jól emlékszem, bár még az is olcsó.

Képzeljétek mi is voltunk a győrújbaráti gyerekbútorosnál, sőt el is hívtuk, hogy nézze meg a szobát, és mondjon javaslatot. Azután megterveztük mit szeretnénk, ma elmentünk megnéztük, és már csak pontosítani kell a méreteket.
Most jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy két gyerek méretű ágy lesz, és sok bútor, de nem lesz mégsem zsúfolt a szoba, mert az egész közepe üres lesz. Oda majd az íróasztalokat lehet tenni.
Kb. olyan 10-12 éves korukig is maradhatnak egy szobában, majd meglátjuk hogy férnek el, milyen tesók lesznek.
Izgi az egész :)

Kint a garázsban apa ma befejezte a dolgozószobát.
Lejárólapozta, szigetelte a tetejét, megcsinálta a plafont, kifestette az egészet olyan színűre, mint a gyerekszoba (napsárga), és nagyon szép lett. Holnap be is pakolunk. Egyenlőre az én irodám lesz, és raktáram, ahol az árut fogom tartani, lesz kint egy számítógép, szóval már egy profi kis helyem lesz ott.

Képzeljétek már régóta el akartam mesélni, de mindig elfelejtettem.
Múlt hétvégén egy kismama rendelt tőlem pelenkát, még aznap el is vittem neki szombaton.
Felmegyek, a kezében volt a kislány, behívott a konyhába, leültünk, és akkor figyeltem fel az arcára.
Kérdeztem, hogy mi történt vele? Bell-szindróma? Azt mondja, hogy igen, de honnan tudom. Mondom mert nekem is az van. Csodálkozva nézett rám, hogy dehát nekem mozog az arcom, és alig látszik. Elmeséltem neki az akupunktúrát, hogy nekem azzal jötthelyre.
Aztán amikor fizette ki a pelenkát, mondta, hogy hát fontos neki, hogy olcsó legyen, és jó, mert a kislánya apukája sajnos magukra hagyta őket, 5 hónapja autóbalesetben meghalt.
És hogy rá hagyta még a két nagy lányát is, és neki is van két saját gyereke, így 5 lányt nevel, bár csak 4 lakik most vele, mert az egyik egyetemi ösztöndíjjal épp külföldön van.
Annyira letaglózott ez az egész. És elmesélte, hogy ő gospel énekes, és így, bénult arccal nem tud rendesen énekelni, és létfontosságú lenne számára a gyógyulás. Ja, és mélyen hisz Istenben, és a bénulása előtt megjelent álmában Szűz Mária, rámutatott, és véres könnyeket hullatott. Mikor felébredt, gondolta, hogy jó ég mi fog vele történni. Pár napra rá elkezdett fokozatosan bénulni az arca, aztán 6 hónappal később meghalt a férje.

Mikor az én arcom lebénult, én is megálmodtam azon a héten, de én így konkrétan, hogy valakinek lebénult valamilye. Én meg azzal az érzéssel ébredtem, hogy milyen rossz lehet, ha valakinek egyik pillanatról a másikra lebénul valamilye. Hát vasárnap reggelre a fél arcom lebénult.

Egyébként valami most sincs rendben, mert most meg a másik oldalam, a bal rendetlenkedik. Zsibbad az orrom, és az ajkam is. De csak a bal fele. Remélem nem lesz belőle semmi komoly. Majd elmegyek fogorvoshoz, apa szerint attól is lehet, hogy valamelyik be van gyulladva, és nyomja az egyik ideget.
Remélem csak ennyi. Mondjuk tényleg olyan, mint amikor a fogorvosnál elzsibbasztják. Igaz nemrég csináltattam a fogaimat, és pont ott tömtek is egyet, majd meglátjuk.

Na jó éjszakát, puszi.

Katica azt hiszem lázas lesz éjjel, már 37,6 volt neki.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Hihi
Most látom a helyesírási hibákat, vagy hejesírási?
:) :)
Nézzétek, már késő van.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Bogi!
Szörnyű,amit leírtál! :( ..bevallom,nem is hallottam eddig erről a Bell-szindrómáról. :oops:
Katicának jobbulást,at irodádhoz pedig sok örömet és sok munkát kívánok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Lívi!!!
Látam,már teljes hévvel jolyik a takarítás nálatok! :D Férjed és te felváltva jöttetek ki az erkélyre rongyot rázni :wink: Vigyázz magadra,ne erőltesd meg magad!
Pusz

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi!

Még nagyon bírok várni! :)
Vettem pizsit, de azért, mert ezt a tipust ismerem már, csak nem végig gombos volt eddig. Én szeretem. Igaz, egyet vettem, mert nagyon meleg van nálunk és a hálóing sokkal jobb emiatt. De jó lesz, ha jön a tavasz és már nem lesz fűtés.

A betegséged elég aggasztó. Tényleg menj minnél hamarabb dokihoz. Vigyázz magadra!!!

Katicának jobbulást!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Szia Mindenkinek!

Jányok!Kedves Társalkodók!Ki fogtok kapni!!! :wink: :D
A fentebb bemásolt hosszú szöveg az orvosválasztás korlátozása ellen megfogalmazandó petíció első lépése.Mindannyiunkat érint ez az egész törvényjavaslat,kérlek,pillantsatok rá vissza,és ha elveitekkel egyezik,támogassátok. Ötleteitekkel,javaslataitokkal,később aláírásotokkal,stb.
Engem nagyon aggaszt,hogy a szülést egyenrangúnak tekintik a többi tervezett műtéttel.Szeretném többletköltség náélkül,szabadon világra hozni leendő gyermekeim.Ezért merem kérni Tőletek összefogásunkat.Tartsunk ki!A jelenlegi helyzet se ideális,hiszen nem választhatjuk meg a szülés alatti testhelyzetet,nem kérhetjük a Leboyer-féle kíméletes szülés meghitt körülményeit,de említsem csak a dúlaválasztást.Amikor marcimmal utolsó idős voltam,megfordult a fejemben,hogy egy szekképesített anyatársamtól kérek segítséget,mert bevallom,nem minden kérdésemmel zavartam volna választott orvosomat.De amikor a kórházban voltunk hallottam,hogy dúla csak úgy mehet be a kismamákhoz,ha rokonnak adja ki magát.Hogy ennek mennyi a valóságalapja,nem tudom,de ismeritek a mondást:"nem zörög a haraszt..."(Végül a védőnőnkhöz fordultam segítségért.)
Legalább az ingyenes,szabad kórház és szülészválasztás maradjon meg nekünk.Még ha a Liezen-be járok terhesgondozásra,akkor isegy orvosom van kilenc hónapon keresztül.Micsoda lelki törést okozna,ha a megszokott orvos helyett egy unszimpatikus ügyeleteshez kerülnék,aki szépítés,gyengédség nélkül torkollna le a fájások között...
Szóval Kismamik!Fogjunk össze,és támogassuk a petíciót!
Megértéseteket,és figyelmeteket köszönöm! :)

KépKép
KépKép
babinti

Ismét szia Nektek!

Igyekszem visszaolvasni,de oly bő hsz. termést kell leszüretelnem,hogy félek,nem lesz időm válaszolni.
Megvagyunk,itt vagyunk,és már nagyon várom a talit. :wink: :roll: :lol:
No,akkor nekiveselkedek.
Újbóli megszólalásomig:ölelés és puszi!

KépKép
KépKép
babinti

Húúúazannyát!Utoljára a 107. oldalon írtam.Hú,de rossz érzés.Mintha kimaradnék valami fontosból.Pedig tudom,hogy gondoltok ránk.haladok a visszaolvasással,de felébredt a kisfiam,így csak később tudom folytatni,és végre begépelni a hozzászólásom.
Legyetek jók és vidámak!
Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

eddig a táblázatban szerepel:

zitaanyu
ponger
hangolka
f.nóra
babancs
v.livi
babinti
és jómagam.

mikor küldjem el nektek?

hiányzik:
farkasbogi
ráhel
andykamama
neubi
kornéliusz
hajni20
szmoni
...?

Kép
Kép
angel77

Sziasztok!

Angel!
Most látom, hogy még mindig hiányzóként vagyok feltüntetve a táblázattal kapcsolatban. Ezek szerint 3x-i próbálkozásra se sikerült átküldenem a privit. Na, most megpróbálom újra.

Szila!
Nem tudom, mit jelent az, hogy nem túl drága fürdető állvány. Mi pl. a KIKA-ban vettük, igaz akkor akciós volt, de ez pelenkázóval együtt van. Azt meg látom, már apuka megcsinálta. Mindegy, azért rakok fel egy képet, 12 ezer volt. Talán érdemes benézni a KIKA-ba, hátha most is van akcióban valami megfelelő verzió. Nekünk ez jónak tűnik, azt hittük, hogy instabil lesz kicsit, de jó masszív.

Kép

Andi

Kép
andykamama

Szila, mégegy kép, hogy az egész látszódjon:

Kép

Andi

Kép
andykamama

Angel!
az e-mail-edre küldtem az adatokat ha nem gond, remélem, átment. Privit egyszerűen nem bírok küldeni. :evil:

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Ugyanilyet keresek.. csak használtat, max. 6-7e körül.. De lehet ez lesz, csak most nem akciós a Kikaban.. :(
A pelenkázó a szobában lesz.. Nem árt a fürdőszobában is egy.. :)

Köszi! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Nóri!

Igen, édes uram porszívózott én csak besegítettem, közben főztem finom ebédet. :D A héten mész vizsgázni ugye? Aztán majd ha már jobban ráérsz elmehetnénk egy kis Árkád-túrára. Fagyi?? :lol: :) :D

Bogi!

Nekem is volt arcideg-bénulásom, amikor a Bálint másfél éves volt. Nem is hallottam arrol, hogy ezt Bell-szindrómának nevezik. Egy pénteki nap fogorvosnál voltam, akkor tették fel a koronámat. Éreztem, hogy amikor az alsó (ezüst színű) koronát csavarta fel a doki, hogy valahol nagyon mélyen járhat és szerintem megsértette a csonthártyát. Aztán a hétvégén még egy jót bicikliztem szeles időben és ez betett az arcomnak. A jobb oldalam hétfőre lebénult. Én azt sem tudtam hová menjek. Elsőként felhívtam a fogorvosomat ő elküldött a szájsebészetre. Onnan átküldtek a fülészetre. Ott kimosták a fülemet. :) Ez szerintem tök felesleges volt. Onnét végre jó helyre, az ideggyógyászatra küldtek. Ott kaptam egy "bérletet" és minden nap pontgalván kezelésre kellett járnom. Több mint egy hónap alatt sikerült, hogy majdnem minden ideg mozgott az arcomban. Azóta az állandóan ettől félek, hogy megint lebénulok. Én is éreztem előtte, hogy kicsit zsibbad az arcom és a nyelvem. Minél előbb nézesd meg, jobb félni mint megijedni!

Andi!

A prividnek szoktál címet adni? Akkor nem küldi el, ha nincs címe.

Jó éjt mindenkinek! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

helloka,

hajni és andi adatai megérkeztek.

Kép
Kép
angel77

Lívi!

Az Árkád-túra zártkörű? Egy fagyi erejéig szívesen csatlakoznék. :lol:

Kép
babancs

Lívi!
Árkád-túra FAGYIVAL :shock: :D ?Jól hangzik!!!!!
.............csak éljem túl a szerdai vizsgát :roll: !Utána már csak jó dolgok történhetnek velem! :D 8)

Angel!
Tök jó,hogy így "összesítesz" bennünket! :D

Tünde!
Merre jársz????Jól vagytok?

Andy!
Márió meglátta a "képedet"..mármint a babát,akinek égnek áll a haja...teljesen odavolt,milyen baromi jó!!!

Szmonival mi lehet????Van egy sejtésem!!! :wink: Lehet,hogy ő [/b[b]]????már anyuka????? :D :D :D :D :D :?: :?: :?:

Maminti!
Sikerült visszaolvasgatni a termést?Gyarapodnak az oldalak rendesen,igaz??? :wink:

Mindenkinek szép estét!!!!!!!!!
Pusssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Ponger, a babaszobán 2000-ért árul egy lány hálózsákokat.
Apa mondta ám, hogy jövőre mi is nagy ívben elkerüljük a körhintát...
Benedek meddig sírt még?

Huh, Lányok, miket írtok.. arcidegbénulás...
Én 3 évig Neurológián dolgoztam, ha időben elkapják, szépen lehet gyógyítani.
Bogi, remélem már jobban vagy.

Constanze/Bogi, régen voltál erre, minden ok?

Szila, nézd meg esetleg a babaszoba apróhirdetését, hátha találsz ilyen állványt.
Bár sztem felesleges 2 pelenkázó, de ha Nektek így kényelmesebb, megértem. Nálunk be se férne a fürdőbe. :D:D

Maminti, ígérem elolvasom a petíciót, de eddig nem volt erőm hozzá, pedig engem is érdekel ám a dolog, hidd el!
Jöttök holnap, ugye?

Andi, tök jó, hogy elküldted azt a biztosítós izét, már meg is kötöttük! :) Köszi!!!!

Angi,
nekem akkor küldd el a táblit légyszi, ha kész.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Jó estét! Már hiányoztatok! :lol:

Lívi! Most hogy van ez? 2 lakásotok lesz, vagy összenyitjátok vagy nagyobba költöztök? mi ez a fagyizási különcködés??? én pnt ma ettem először olyan fagyit.

Nóri! drukkolok neked a vizsgára! mikor adjam a dvd-t? átjössz valamelyik nap érte? mondjuk csütörtökön? addigra nincs vizsgád

Andy! nagyon szuper a kád!!! mondjuk én deszkára fogom tenni a nagykádra a kiskádat, míg a Benedek alul lubickol...

mindjárt jövök még
ponger

Tündi! Köszi aranyos vagy de úgy néz ki annyit panaszkodtam az ismerősöknek a problémánkról, hogy kapunk. de még ne tuti :? !!!

Bogi!! Kicsit kínos, de ha kapok nem gond, hogy ha lemondom a hálózsákot? a héten hív fel az ismerősöm, hogy megtalálta-e a szekrény aljában... így ha esetleg nem válik be és nem hajlandó felvenni legalább nem bukok rajta, mert kicsit bennem van a félsz e-miatt. Nagyon rég nincs neki és mi van ha már így 4 évesen nem is hajlandó belebújni...?? Akkor tiszta ideg lennék!! :shock:
ponger

babinti!
a petíciót én is néztem csak hétvégén kevesebbet vagyok gépnél így nem volt időm elmélyedni a dologban.
Délelőtt bábszínházban voltunk! ANNYIRA JÓ VOLT!!!!

Angéla!
Várom a táblázatot, max küldöd majd a frissítést hozzá.

Szila!
Olyan jó, hogy már így a vége felé vagy és minden ok! Biztos nagyon helyes anyuka leszel majd!
ponger

Szia Nóri,

Itt vagyok, még nem vagyok anyuka. Csak szombaton este nekem is vizsgám volt még, és arra készülgettem, azért tűntem el. Szerettem volna letudni, igy a szülés előtt. Igy a szülés utánra már csak 5 maradna, amit fogalmam sincs hogy fogok letenni....

Még semmi fizikai tünetét nem érzem a közelgő szülésnek, bár kedden úgy néz ki magzatviz vizsgálatom lesz, lehet, hogy az elindit valamit.

Móni

Kép
szmoni

Lányok!

Nem mondjátok komolyan, hogy én is írjak táblázatot? Eszembe sem jutott!
Babát sajnos nem várok :cry: és a legkisebb is megkezdte az iskolát ősszel? Tudjátok, én vagyok a "tyúkanyó"!

Ponger!
A mai bábszínház tényleg ANNYIRA JÓ VOLT!
Várom a történetet és az egyéb "zaklatásaidat"!

Babinti!

Eddig minden irományoddal szinte teljesen azonosultam, de a petícióval csak részben tudok egyetérteni!

Valóban van különbség a szoptatás támogatásának tekintetében kórház és kórház között, de ez nem a választott orvos problémához kapcsolódik, mivel az orvosoknak ebbe nincs beleszólásuk. Ezt külön kellene választani.

Belegondolt már valamelyikőtök abba, hogy abból a pénzből amit az orvosnak ad "hálapénzként" a szülésért, mennyi jut a kórháznak? Van olyan kórház ahol bizonyos százalékot be kell fizetni egy-egy szülés után, de olyan is van ahol nem. Az orvos az adott szülés alatt, használja a kórház minden tulajdonát. Energia, mosatási költség, infúzió, gyógyszerek, egyszerhasználatos eszközök, esetleg altató orvos és egyéb személyzet igénybevétele, mindez úgy, hogy az ő zsebe lesz jobban tele. Adómentesen! És neki nincs semmi kiadása!
Ne haragudjatok, de szerintetek ez teljesen elfogadható?

Azt gondolom, más módon kellene megoldani azt, hogy a nők biztonságban érezzék magukat a szülés alatt.

Babinti!
6-án személyesen is megbeszéljük!
Én is várom már, bár még kicsit messze van!

Bea
ráhel

Sziasztok!

Ponger!
Akkor lemondom a varrónőt, talán még le tudom. Ha nem, akkor bukta, de talán más majd megveszi, bár elég speciális méret.
Amúgy tökre érthető, hogy nem akarsz befürödni vele. :) Nekem sem tuti, hogy elviselnék, hiába kisebbek még, és ők egész éjjel ki vannak takarózva.
Amúgy én azt javasolnám, hogy az aljára is kéne egy zipzár, hogyha felkel, tudjon benne menni, ne kelljen neki levetnie.
Azért kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg elviseli e. :)

Tündi :) !
A babaszobán tényleg sokmindent árulnak és olcsón.
Pl Prince Oliver bodykat is, még olyan is van ami olcsóbb, mint nálam, de a megvétel elég mázli kérdése. Meg persze mivel feketén van, nem vállalnak érte semmi garanciát, ha neked másnap leesik róla a kapocs, az a Te bajod lesz.
Én azért próbálok a legális dolgok mellett maradni, hiába olcsóbb.
Ráadásul Pongernek egyedi hálózsák lett volna készítve, új, egyedi méretben, hiszen valljuk be 110-116-os hálózsák már elég ritka. :)
Bocsi, de tökre úgy éreztem, hogy le akarod beszélni róla, hogy rendeljen tőlem bármit is, bár véletlenül pont úgy is alakult :) :)

Ráhel!
Ez a probléma nem csak ott áll fenn.
Pl. a férjem jár az urológiára magánrendelésre. Ki van írva, hogy magánrendelés, stb.
Az orvos a vizsgálat után elkéri a pénzt, de ugyanakkor kitölt egy kórházi vizsgálati lapot is betegségkóddal, mindennel, vagyis a TB is leveszi a számláról a vizsgálat díját.
És ennek utána is néztünk az ügyfélkapun.
Úgyhogy az egészségügyben mindenhol nagyon nagy bajok vannak. Tényleg szükség van a szigorú reformokra, mert így csak az ablakon megy ki a rengeteg pénz. Persze kérdéses, hogy úgy-e, ahogy most csinálják, de legalább elkezdődik valami.
És tökre igazad van abban, hogy ez az egész dolog felháborító.

Lányok az arcom szerencsére rendben van.
Annyi volt, hogy megsértettem valamivel a szájpadlásom, az begyulladt, és az idegre is hatott. Ma már semmi baja.

Lívi!
Nekem 10 pg kezelésem volt, semmit nem ért. 2 akupunktúrás kezelés után mozdult meg az arcom, és tényleg alig látszik. Már 3 éve.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Ponger!
A varrónő szélvész volt, és már kész a lábzsák. Majd felteszem a webáruhába, hátha valakinek kell ekkora méret, addig áll benne a pénz.
Mindenesetre okulva ebből a pizsid miatt szóltam, hogy tavaszra kell csak úgyis, ne kezdje el varrni, hátha találsz másikat. Ugye nem gond?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZia Bogi!

Mindenképpen jelzek!! ne izgulj, szerintem a Tünde egyáltalán nem akart lebeszélni!
Legalábbis én nem annak vettem.

Amúgy reggel volt egy érdekes beszélgetésünk a Benedekkel. Éjjel megint 2x áthívott, hogy anya takarj be, miután kitudja hány óráig feküdt takaró nélkül, meg a párom is 2x betakarta... :?
Ez a képet este 10-kor készítettem:

Kép
Kép

Aztán reggel megint téma volt persze közöttünk, hogy miért takarózik állandóan ki éjjel, hiszen már óvodás nagyfiú. Mondtam majd a Jézuskának írok, hogy küldjön neki egy hálózsákot, erre mit mondott :D
- Anya én akkor is túlfogok ám járni az eszeden és lehúzom majd a cipzárt ás kibújok belőle... (szuper!!! :shock: )

Most totál meg vagyok lőve, ha a csajszi nem találja meg fogalmam sincs mit csináljak, hiszen pénzkidobást se akarok... főleg így, hogy ki is jelentette, hogy túl jár az eszemen…
De azt se szeretném, hogy neked kellemetlenséget okozzak Bogi!
Kérlek írd majd meg mit tudtál beszélni a varrónővel!
ponger

Szia Bogi!

Természetesen nem szeretek magamból hülyét csinálni, ha már elkészítette a varrónő, mindenképpen megveszem. Max ha nem jön be, megpróbálom eladni. :wink:
Elnézést a keverésért...
ponger

Mondd meg, mikor - hol - hogyan vegyem át és fizessem ki.
ponger

Szia!

Nem azért írtam, ne érts félre.
Mostmár azért se kapod meg :) :)

Nem gond, mert karácsony előtt valószínűleg el fog menni. Úgy tényleg nem sok értelme van, ha közölte veled, hogy lehúzza a zipzárat.
Mondjuk megmondom őszintén, én nem aggódok a lányok miatt.
Ők egész éjjel ki vannak takarózva, és emiatt még soha nem fáztak meg.
Én éjjel zokniban altatom őket. Próbáld ki Te is. Mégis kisebb beruházás, mint egy hálózsák. :)

Amúgy ha jól emlékszem én is kaptam egy óriási hálózsákot, megnézem megvan-e. Ha a másik barinőd nem találja, akkor én azt kölcsön adom, próbáljátok ki.

Benedek már megfázott így? Szerintem az ő hőháztartásuk még egész más, mint a miénk, mert nagyon sok kisgyerekről hallottam, hogy kitakaróznak, és kiskoromban én is állandóan kitakaróztam. Utáltam a meleget.
Mostmár ez megváltozott, én be vagyok takarózva, és mivel a lányokkal alszok egy ágyba, betakarom őket, de még fél percig sincsenek betakarózva.
Lili pl. akár hányszor betakarom, ha már nagyon unja, akkor lemászik az ágy legvégébe.

Szóval a hálózsák nem gond!

Tünde, akkor félreértettelek ne haragudj.
Lehet, egy kicsit érzékeny vagyok. :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Ponger:
Mikor mehetünk a cd-t és a dvd-t?

Nekem van nagy, nem tudom hányas, mert én is úgy kaptam hálózsákom. Vagy 5 db.
Ha gondolod, és nem gond h használt szívesen odaadom. Mi 80-t hordunk. :wink:
Vendég

Ponger:
Mikor mehetünk a cd-t és a dvd-t?

Nekem van nagy, nem tudom hányas, mert én is úgy kaptam hálózsákom. Vagy 5 db.
Ha gondolod, és nem gond h használt szívesen odaadom. Mi 80-t hordunk. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nóri!
Örülök, hogy Máriónak tetszett a babás kép. Gondoltam, hogy az enyém a nagyfiúknak már annyira nem lenne nagy szám... :D :D Ponger kisfiának viszont tetszett, mert az óvónénire hasonlítok. :D

Tünde!
Agyam, mint a szivacs és akárhogy töröm, fogalmam sincs, hogy milyen biztosítós izét küldtem én nektek.
:oops: :?: Mindenesetre örülök, ha segített.... :D

Lívi!
Köszi a tippet a privivel kapcsolatban, nem is gondoltam rá, hogyha nem adok meg témát, akkor nem küldi el. Minden esetre adhatna valami figyelmeztetést a rendszer ilyenkor, mert itt alul a kis zöld négyzetecskék elindulnak, szóval olyan, mintha töltené a levelet és elküldené, csak éppen a kimenő fiókban nem jelenik meg. :evil:

Angel!
Huhh, na végre, ezek szerint sikerült átvarázsolnom az adatokat. Minden megvan, vagy lesz még valami a táblázatban?

Ráhel!
A táblázatba a meglévő gyerkőcöket nyugodtan kitölthetnéd Te is, legfeljebb a születendő babához nem kerül semmi (egyenlőre :wink: ), bár a tyúkanyó, hogy példát mutasson és igazán azonosuljon a csirkéivel, maga is bevállalhatna még egy babót. :D :D De mit szólna ehhez a kakas? :shock: :D
Amit pedig a kórház-orvos viszonyról írtál, azt hiszem, igencsak nagy igazság van benne és szerintem is jó napirendi pont lehet ennek a személyes megvitatása a talira. Valóban nem ilyen egyszerű kérdések ezek...Éppen ezért is gondolom, hogy 1-2 hónap alatt ezt csak úgy nem fogják tudni eldönteni még az "okosok" sem. :?

Andi

Kép
andykamama

Aranyos vagy!!!!
Nézd mi lenne ha megvenném, de ha nem jön be a dolog esetleg visszavennéd? ez 1-2 nap alatt kiderül majd és én meg levásárolhatnám a pizsinél?
Ha meg bejön akkor én leszek a világ legboldogabb anyukája!! :lol:

Zokni??? Hol élsz? nem bírja elviselni magán alvás alatt az első amit levesz magáról...
Amúgy ez egy hülye ördögi kör, ha baromi vastag pizsamát adnék rá meg zoknit, hogy ha kitakarózik ne fázzon meg, akkor kb 1 percig se lenne rajta semmi, ha befűtünk mint a csuda akkor szintén ezt érjük el, így 18 fok van éjjel és sima pizsamában alszik.

Lehet sose fázna meg,d e borzasztó érzés számomra mikor reggel átjön és jéghideg a keze és a lába...

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen témával fárasztalak benneteket a kismamás topicban, dehát kisgyerek kisgond, nagy gyerek nagygond...
ponger

Hajni!

Egyeztettem apával,mivel az ő gépén van minden ilyen szerkezet, és az lenne a kérése, hogy amikor csak akarod nyugodtan hozd el, de nem tuti, hogy rögtön meg fogja tudni csinálni, hanem ha itt hagyod őket, amint lesz szabadideje (éjjel) megcsinálja őket!
Jó így neked?
Mindegy mikor hozod, itthon van a munkahelyünk így bármikor jó!!!

SZia Bea
ponger

Ráhel!

Nagyon egyetértek veled!!! ez egy nagyon bonyolult kérdés, és a párommal is sokat beszélgettünk róla!
Ő egyébként a szombathelyi dologgal ért egyet, hogy a dokik a pihenő időn kívűl ne dolgozzanak

Én egyébként a magánnőgyógyászati rendelést törölném el, csak a terhesgondozóba lehessen menni és ott ha nem a körzetileg tartozóhoz szeretnék menni, akkor kelljen fizetnem a kórháznak, de akkor ezért cserébe szülhetek az adott dokinál és ezt a kórház vezetné, ők is tudnának róla...stb.
Lehet hülye gondolat, de szerintem így a kismamák se egy váratlan egyösszegű nagy tétel kifezetésére lennének kötelezve.

Na majd élőben a talin beszélünk még erről.
ponger

Szia Mindenkinek!

Még nem tudtam visszaolvasni,de kitartok,nem adom fel,egyszer majdcsak a végére jutok... :wink: :lol: Nem menekültök...,mindenkinek válaszolni fogok.
Annyit talán mielőtt sikerre vinném fentebb megfogalmazott tervemet :wink: :D :

Tünde!Sajnos,Marcus ismét belázasodott.Múlt héten gyalog mentünk csörgőzni,valószínüleg megfázott a huzatos utcákban.Aggaszt,hogy ennyire érzékeny a hidegre,bár valószínüleg minden baba ilyen.Még mindig szopiztatom,kap C és D-vitamint,valamint halolajat (mert hiába törekszem a kiegyensúlyozott táplálásra,az az érzésem,hogy nem kap elég tengergyümölcsét).Mindezek ellenére mégis megfázott.Azzal vígasztalom magam,hogy talán súlyosabb lenne egy-egy betegsége,ha mindezt nem kapná.Jövő héten talán már el tudunk menni zenebölcsibe.A Pamacs játszóházban is vannak zenés foglalkozások.

Ráhel!Azt hiszem,most sem tér el (nagyon) kettőnk véleménye a kérdésben,mert én a petíció terjesztésével nem a paraszolvencia mellett teszem le a voksom,hanem a békés,bizalomra épülő,nyugodt szülési körülményekért emelek szót.Hiszem,hogy a választott szülész-nőgyógyász és a kismama között is kialakulhat megértés,bizalom,ezért nehezményezem,hogy egy jólirányzott törvényjavaslattal -noha nem tiltanák,de- akadályoztatnák a terhesgondozást végző orvossal való szülést.Az én orvosom a terhesgondozás során ingyen látott el,még akkor is,ha munkaidején kívül fordultam hozzá segítségért.Ingyen,pedig választott orvosom volt.Jó,beismerem,a szülésért (császármetszés) adtunk neki némi pénzt,de visszagondolva elhamarkodottan döntöttünk,mert megmondta,hogy hálapénz nélkül is ellát,ez számára lelkiismereti kérdés.Mégsem sajnálom tőle,mert azóta is hálás vagyok neki a szabadsága alatti vizsgálatokért,az igényeim legvégsőkig történő figyelembevételéért,azért,hogy a szülés után,míg a kórházban voltunk,minden nap meglátogatott.
Nem viselem jól,ha érzelmi,lelki működésem oktondi,helyesebben nem átgondolt lépéssel meg akarják zavarni.Ha korlátoznak...Direkt írok egyes szám első személyben.Most,ha csak magamra gondolok,megijedek,és elszomorodom,mert nem ezt érdemlem (a gyedből is vonnak egüi hozzájárulást-miért kéne fizetni egy előre megállapított összeget a szülésért pluszban).Az anyák nem ezt érdemlik.Szívesen támogatom a kórházat,de ne kössék feltételekhez.És ha a második babámnál is császárra kerülne sor?Ha nem tudok fizetni választott orvosomért,egy idegen kezei közé kerülhetek?Engem zavar ez a bizonytalanság.(Ha lehet,el akarom kerülni az elő-előforduló megaláztatást...)
Kérlek,Ráhel,ne nevezd "iromány"nak a hozzászólásaim,mert annak a szónak (az én olvasatomban) pejoratív értelme van.Rosszul esik.Hozzászólás vagy írás esetleg vélemény,élménybeszámoló,stb,annyi más kifejezés van,amivel helyettesíthető.Édes vagy,ha megérted kérésem.A szavaknak ereje van... :)

Bogi!Megrendítő,amit a Bell-szindrómás kismamáról írtál.Elgondolkodtató,és arra figyelmezetet,hogy legyek elégedett az életemmel,mert kerülhetek nehezebb helyzetbe is.Becsüljem meg,amim van,és ne hagyjam megzavarni senki által.
Van segítsége?Kap támogatást valamilyen közösségtől?Nem akarom sajnálni,mégis bennem van egy kicsi sajnálat,vagy inkább együttérzés.Te vigyázz magadra!Örülök,hogy nem komoly a baj,de inkább mielőbb menj el újra orvoshoz,minthogy lebénulj megint.Picúrkádnak mielőbbi jobbulást.Ő is lázas típus,mint Babintim.
Az egészségügyi reformokkal egyetértek én is,de lásd fent,már leírtam,hogy mit kifogásolok.Úgy gondolom,a terhesgondozást s szülést kicsit másképp kéne kezelni.Mégiscsak egy új élet világrahozataláról/segítéséről van szó.Az érzelmi oldalt semennyire nem zárhatjuk ki.És ezzel nem degradálom le a többi orvosi beavatkozást,mindenhol fontos a tapintat,a megértés,a szakszerű és gyors segítség,a bizalom.

Ponger!Marcim is állandóan kitakarózik.Kipróbáltam a hálózsákot,de nem tűri magán.Ő még nem tudja levenni,de nyugtalan,ha "gúzsba kötve" érzi magát.Rosszabbul alszik.Boginak igaza lehet:nekik még más a hőháztartásuk.Bele kell nyugodnunk,hogy lerugdossák a takarót,legyen bármennyire pihe-puha.Szorítok,hogy ne cipzárazza le magáról... :wink: :) Amúgy nagyon cukormód,ahogy szunyókál.

No,azért csak sikerült megfogalmaznom egy hosszabb hozzászólást... :oops: :wink: :lol:

Mindannyiótokat cuppantunk.

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Bogi! Nem akartam Pongert lebeszélni a Te zsákodról, nekem aztán tök mindegy, kitől vesz, senkitől nem kapok jutalékot. :D
Csak mivel láttam a babaszobán, és sztem olcsó, jó minőségnek tűnik, ezért írtam neki.
Egyébként most rendeltem egy ismerős lánnyal onnan PO bodykat, nem hinném, hogy gond lenne vele, azért, mert nem ad számlát...

Ráhel/Bea, milyen jó, hogy vagy, és nincs kismamaagyad, mert én nem is gondoltam így végig a dolgot, és totál igazad van!
Azért én szeretnék a választott dokimnál szülni, nem plusz pénzért, aztán oldják meg Ők a kórházzal!

Andi, ilyen nyereményjátékos akármit küldtél, történetesen biztosítást is lehetett kötni. :)

Maminti
, már megint hiába lestük az ajtót Zitával a csörgőn... :(
Jól vagytok? Mormotáztatok?

Kornáliusz/Eszter
, merre vagy???

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Rájöttem, mi lehet az. Biztos küldtem valami lökött e-mailt és annak az alján volt valami nyereményjátékos izé meg a biztosítás. Azért nem rémlett, mert odáig már nem szoktam eljutni. :)

Andi

Kép
andykamama

Ponger:
küldenél címet?
Ill. ha gépen van, nem tudnád átküldeni? :oops:
Vendég

írtam emailt! nem kaptad meg? :(
A film nincs meg, de a zenét el tudom küldeni, mi a skype címed?
várj megnézem, lehet már írtad.
ponger

Sziasztok!
Ponger!
Márió mondta,tegnap beszéltetek skypon. :D Én mint a mormota bealudtam :wink: A fagyijárat szerintem teljesen nyitott, csütörtökön vagy pénteken délelőtt elmehetnénk ...talán jobb lenne a péntek..nekem legalábbis.Akkor megejthetnénk a DVDügyletet is! :wink:
Benedek tündér,ahogy alszik!Felpolcolt lábakkal,hihetetlen!Amúgy én is kitakarózs gyerek voltam,anyu engem is mindig a hálózsákkal ijesztgetett,!!!Én azt képzeltem akkoriban,hogy az egy ronda zsák,amiből egyedül ki sem tudok jönni és nagyon ellenálltam a dolognak...végül meg is úsztam!Nektek sok sikert a dolog megoldásához!
Babancs!
Ez a fagyidolog neked is szól ám és persze ha bárkinek kedve lenne jönni,csak szóljon...ugye,Lívi?????!!!! :wink:

Ráhel/Bea!
Azt tartom nagyon szomorúnak,hogy van fogadott dokim,aki az egyik legdrágább magánrendelést viszi Győrben és mellé még fizetnem kell neki a szülésért...persze nem KELL,de elvárják :roll: +most még azt is bevezetik,hogy mégsem szülhetek nála,aki 9 hónapon át vizsgált,megismerte a terhességem szakaszait,hanem egy totál idegennél,aki bizonyára szinén jó szakorvos,de számomra akkor is vadidegen és fizessek a kórháznak...ez ok,de ha behívom a saját dokimat,akkor még neki is kell???!!!!!Hát mi vagyok én,BANK????...sajnos nem!!!!És ez az ide-oda fizetek már egy kicsit gusztustalan.Van ami kötelező,van ami nem,de azzá tettük,egyszerűen nem tudom,hogy hová ássam el az elveimet!!!Teljesen össze vagyok kavarodva.Már nem is tudom hogy kinél és kivel akarok majd szülni,ha arra kerül a sor :roll: ..na,még van ideje letisztulni....de különbenis!!!Miért kell ezen nekünk rágódni???Senkit sem szabadna ilyen helyzetbe hozni és kész!!!!
Na,most kiadtam magamból egy kicsit,most jobb :D

Móni!
Nagyon szorítok nektek!!!Gyakran eszembe jutsz és annyira eltűntél,hogy szinte biztos voltam benne,hogy már a kezedben tartod a pindurt!
A vizsgáidhoz pedig sok sikert,de szerintem el fogod te azokat halasztani...vagy nem akarod?

Puszi mindenkinek!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Egy picit én is leírnám a véleményemet.
Szerintem az egész doki választás és fizetés kérdés nem csak a szülésnél fontos. Biztos vagyok benne, hogy sok mindenki hallott-tapasztalt már olyat, hogy egyes orvosok nem igazán a szakma csúcsai és kivel hogy bántak. Csak a személyes tapasztalatom vezérel a kérdésben, az, hogy megtapasztalhattam olyan orvos kezelését, aki legszívesebben aludt volna a szobájában, stb.. Ez lehet sebész is - ott, ahol az életünk forog kockán! Mennyivel jobb lenne, ha minden orvos, mint esküje megkívánja lelkiismeretes lenne, aki folyamatosan képzi magát, betegbarát lenne! Akkor szerintem igény sem lenne másra.. csak éppen annyira, hogy ha egy orvos elkezd kezelni, akkor hozzá járhass a betegséged v. jelen esetben a szülésed végééig! Ez egy folyamatos bizalom kiépülése: elmeséled a választott orvosodnak a titkaidat is akár, de hogy szűkebb kereteknél maradjunk: kórelőzményeidet, s valljuk be, hogy a terheskiskönyv nem igazán alkalmas arra, hogy mindent beleírjon a doki, csak a legfontosabb dolgokat! A rendelet szerint járhatunk majd terhesgondozásra - esetleg sűrűn más orvoshoz kerülve, mert épp kit osztanak be, majd megint egy másik orvos odajön a szülőszobára - akinek fogalma sincs, hogy hogyan zajlott le az a 9 hónap, milyen betegségeink vannak, stb. Mert amikor épp odalép, hogy pl. császározzon, nem fogják felolvasni neki a kiskönyved teljes tartalmát sem, csak amit fontosnak tartanak. Nem? Így is volt, hogy helyettesítették a terhesgondozóba a dokimat (mert én is oda járok, és az orvosom egy fillért nem fogad el) és tapasztalhattam, hogy más-más orvosnak sok mindenben eltérő véleménye van. Pl. az én dokim tudta, hogy a vércukor szint beállításhoz nem fektetne be, mert otthon is megoldom - sőt ezzel tesz nekem jobbat! A másik doki meg lehurrogta, hogy milyen orvosom van, ezért be kellene feküdni!.. S ez csak finomabb példa.
Had legyen már ez is bizalom és szabad választás kérdése! És legyen egy mérték is, ami mutatja, hogy igen: ezt a dokit sokkal többen választják, vajon miért???
Abban értek egyet igazán csak, hogy ha hálapénzt fogad el az orvos, mert szabadidejében áll rendelkezésemre, akkor ne kérjen a kórháztól plusz pénzt, mert bejött! Az hogy használja a kórház eszközeit.. természetes! Hiszen az épp ügyeletes - talán hóhér(bocsi a sarkalatos megfogalmazásért) - is használná, nem? Na jó abbahagyom, mert belemelegedek! :)

Bogi! Beregisztráltam magam az ügyfélkapun, de többszöri kutatásra sem találtam meg azt a helyet, ahol utána tudok nézni annak, hogy eddig mi-mennyi volt az eü.ellátásomban. Tudnál segíteni? Mert látom céloztál rá... Előre is köszi!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Nóri!

Szerdán gondolok rád! (akkor vizsgázol ugye?)
Én csütörtökön megyek az AFP-s vérvételre. Péntek délelőtt én is jobban ráérnék fagyizni. :)

Lehet rákérdezek csütörtökön a nőgyógyászomnál, hogy hogyan lehet szerinte majd ezt az ügyeletes doki/fogadott doki problémakört kijátszani. Vagy ciki ilyet kérdezni? Végül is be lehet indítani a szülést gondolom pont akkor, mikor az én dokim ügyel. Elég szánalmas megoldásnak tartom, de gáz, hogy már itt is kiskapukat kell keresni. Na meg azon filóztam, mi van ha valaki nem fizeti ki a kórháznak járó díjat? Beperel a kórház?

Kép
babancs

Babancs!Szerintem Lívi is jön még ma és akkor megdumáljuk!Én is a péntek felé hajlok...remélem neki is jó!

Egy kicsit visszakanyarodnék az előbb tárgyalt aktuális problémához.
Én,mint kezdő kismama a terhességem elején azt gondoltam,hogy mivel én a dokilnak havonta fizetek X összeget,ezzel le is rendezem a szülés költségét,tehát nem "kell" plussz hálapénzt fizetnem..Amikor felvilágosítottak,hogy ez biza nem így van,csak néztem,mint borjú... :shock: ...tiszta hülye vagyok,mi???...vagy csak naív??Az a baj,hogy a mai világban a kettő sokszor ugyanaz.
És itt van a másik dolog is,a hála.Ha valóvan úgy gondolom,hogy nagyon jó ellátásban részesültem, akkor meköszönöm a dokimnak anyagiakkal kiegészítve a dolgot,de ki hallott már olyat,hogy a doki előre közli, hogy mennyi lesz a szülés...szerencsére ez velem nem történt meg,de hallottam már ilyet is :roll:

Juujjjj lányok!Miért pont most, a mi terhességünk és szülésünk körül kell mindent megbolondítani????Na persze szükség van a reformokra,de mire mi szülünk,addigra még nem tuti,hogy kiforrja magát ez az egész!

:?

KépKép
f.nóra
Győr

ponger:

msn-m van csak. cím lent :)
mailben nemjön át??
Vendég

Babnacs!

Köszi a drukkot szerdára,igen,akkor lesz! :roll:
Ha csütörtökön megkérdeznéd a nődokidat,hogy ő hogyan látja a jelenlegi helyzetet,az jó lenne...persze csak ha alkalmasnak érzed a szitut! :wink:
Pusz
Most eldugulok,mert már teleírtam az oldalt :oops:

KépKép
f.nóra
Győr

Szila!

Ezt csak okmányirodai regisztráció után lehetséges. Ott kapsz egy olyan szintű regisztrációt, amivel jogosult leszel erre.
Sima netes regisztrációval nem működik.

Tünde!
Semmi gond.
De nálam is előfordult már, hogy valaki elvitte, és az első mosásnál a himzett mintában elpattant egy szál, aminek 100 mosást is simán bírnia kéne. Én ki tudom cserélni, hiszen annyira nem olcsó a body, hogy eltegyük vagy csak ruha alatt mutogassuk.

Babinti!
Igen, vannak segítségei, és gondolhatod, hogy én is úgy adom neki a pelenkát, hogy beszerzési áron, minél kevesebb kiadása legyen. Meg pelenkával pl. a keresztapja is segíti, aki megvett egy vagon olcsó pelenkát, csak szegény nagyon kifogta, iszonytosan rossz minőséget kapott, így azt csak végszükség esetén használja, a legtöbb a kukába megy. Így a mindennapi használatra szánt pelenkát most tőlem veszi. Ő amúgy olyan, hogy a segítséget elfgadja, de alamizsnát nem.
Én magam is több rászoruló családot támogatok ingyen pelenkával, mert bennem is túlteng a szociális érzék. Sokan azt is mondják, hogy ez üzletileg nem túl jó. :)

Ponger Drága!
Akkor most mi legyen a lábzsák sorsa?
Mondom nekem egyáltalán nem gond, ha marad.
Az a baj, hogyha elviszed és kipróbálod, de nem válik be, én azt egy mosás után már újként nem adhatom el, úgyhogy inkább tényleg fogadd el a felajánlások egyikét, és prósziljátok ki előbb. Mondom, én szívesen odaadom azt az óriást. Meg is nézem milyen.
Megvan. Íme:
Kép

Kép

Végig zipzáras, és ez is van 110-es.
Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Tünde!

Megnéztem a bizonyos P.O. bodys oldalt. Nem is olyan olcsók, egy csomó nálam olcsóbb, mint ott.
Csak úgy mondom :) És postaköltség sincs győrieknek :) :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?