Tölti, szerintem a WC szűkítő nagyon jó ötlet. Nálunk Balázs rögtön a WC-re szokott fellépővel és szűkítővel, és nagyon büszke volt arra, hogy már milyen nagy fiú. A bilibe Ő sem akart kakilni, amit nem is bántam, mert a bili űrítése és kimosása nálam rémálom kategória volt, holott a pelussal semmi gondom. Ki érti ezt?
Jó "kukorékolást!"
Süni, olyan jó, hogy ilyen sok helyre mentek Miklóskával és még élvezi is a kismanó. Alig várom, hogy Zsófival is lehessen menni, mert így Balázs egy kicsit háttérbe szorul most nálunk.
Anyósod meg főnyeremény, ebből is látszik, mennyire szeret...
Zsófi nem szeret idegen helyen lenni, sőt azt sem szereti, ha idegenek jönnek hozzánk. Tudom, hogy életkori sajátosság, hogy az idegenektől fél és nagggyon ragaszkodik hozzánk, de szerintem Ő kicsit túlzásba is viszi. Míg a megszokott környezetben remekül elvan, nyitott minden játékra és kíváncsian szemlélődik, hétvégén matrica-üzemmódban működött a vendégségben. ( Tesóméknál, akik 1 napos kora óta ismerik.) Egy gyermekpszichológus ünnepelné a kötődés ilyen erős módját, én viszont kicsit aggódom. A védőnő itt volt tegnap és Ő azt mondta, talán a méhenbelüli életben történt dolgok befolyásolják Zsófit. Hát, én ebben nem nagyon hiszek...vagy nem tudom.
Balázzsal végig aggódtam, izgultam....szó szerint sík ideg voltam a terhesség egész ideje alatt és igaz, ami igaz egy szuper érzékeny kisgyerek lett belőle. Zsófi nem annyira érzékeny szerintem, de nagyon fontos neki a megszokott és a biztonságos. És nem csak a személyek a környezet is....
Szerintetek is a méhenbelüli élet hat ki, vagy egyszerűen ilyen alkatú, vagy én nevelem ennyire matricának, vagy egyszerűen életkori sajátosság és majd enyhül?
Mit gondoltok, a Ti babáitoknál is tapasztaltatok ilyet?
Kata, és ment a papa a pincébe vajat csipegetni? Nagyon jó fej Csenge!
A tévézésről. Hát, ebből irtam a diplomamunkámat ( gyerekekek tévézési szokásai , reklámok a gyerekeknek..stb.), így hát hosszú sorokat tudnék írni ennek káros hatásairól+előnyeiről,- mert kevés előny, de azért van.
De se untatni nem akarlak Titeket, sem nagyfejűsködni, sem szupernanyunak beállítani magam.
Bizony, nálunk is előfordul a "kollektív mesenézés".
Annak ellenére veszem igénybe néha az elektromos bébi szittert, hogy tudom, mennyire rossz ez, és ismerem minden hátrányát, főleg Zsófira nézve.
Amit tiszta szívből tudok ajánlani nektek az a Teletubbies, ha már egy kicsi gyerek tévézik. Balázs kb. 1,5 évesen ezzel kezdte a mesenézést ( akkor könnyű volt betartani az általam hozott szabályokat) és szerintem pont a 1,5-2,5 talán 3 éves korosztálynak szól és nagyon jó!!!!
Teletubbies ajánló következik:( Aki ismeri, vagy nem érdekli lapozzon!
)
Tudom, felnőttek a fejüket fogják, milyen őrülten bugyuta. De a kisgyerekeknek nem az.
Először is max.25 perc, három blokkban. Így könnyen emészthető és az időtartama pont jó. A kis lények mindig olyan dolgokat csinálnak, ami a kisgyerekeket érdekli ( bár a felnőttek számára semmi nem történik). Például ki-be mennek az ajtón, közben mondják, hogy kimentek, bejöttek....a szótanulásban is segít.
Vagy Po szeretné feltolni a bringáját a hegyre , de nem tudja... csak, ha a végén Lala is segít és együtt sikerül.
Szeretik egymást, sokszor megölelik ( nagyölellééééés!), amit a kicsik is csinálnak és szeretik.
A középső része mindig egy film, ahol nagyobb gyerekekkel történnek dolgok ( kocsit mosnak az apukájukkal,kacsát etetnek, lovagolnak, mondókáznak az óvó nénivel, kutyust fürdetnek, akváriumba látogatnak... Balázs kedvence a buszmosás volt, itt belül ültek a gyerekek és kivülről lemosták a nagy piros buszt a mosóban. Belülről is mutatták milyen, meg kivülről is.)
Ezt a filmet megismétlik ( a gyerekeknek nagyon fontos az ismételgetés) , majd megint a tubbiek jönnek.
Minden szempontból jól kitalált,( a nemtelen színes lények, a lassan hömpölygő történet, az állandó elemek, a nagyobb gyerekekről szóló-utánzáson alapuló részek) pont a kicsiknek való történetek, nekünk nagyon bejött, vagy 4 kazettát vettem fel akkor a tévéből. Sajnálom, hogy most nincs!
Bocs, most látom milyen hosszú lettem....lehet, a diploma munkámat ki kéne egészítenem ezekkel az "okosságokkal"?
A disney mesék nálunk olyan 4 év körül kezdődtek. Először mindig elolvastam a mesét többször a mesekönyvből és az már ismert történetet néztük meg először együtt. ( Legalább, ha már ez volt a kutatási területem valamit használtam belőle!-Ezt most Zsófinál nem mondhatom el, sajna...de azért igyekszem...)
Ildikó, láttam tegnap olvasgattál! Írjál is légyszí!!!!!
Na," viiiiszlááát, viszlátááát! "