Új privát üzeneted érkezett!

Háj,

Beszti., erre én is gondoltam, de milyen irány az I-es? Majd hétfőn megtudom a dokimtól, egyébként ő is bejött a végére és megnézte a papírom, csak akkor még én nem néztem meg tüzetesen.:)
Ha a méhlepényemről nem írtak semmit, akkor az még el sem kezdett meszesedni? Akkor még sokáig bírná eltartani a babát?

Egyébként olyan zárt vagyok mint egy szüzlány.:(

Kviki,
Tényleg történhetne már valami, úgy látom egycipőben járunk.:)))

csernusn
 
 


Sziasztok!

Niki!
Az irányát te is meg tudod tapintani, a dokik és szülésznők is kívülről szokták csinálni. Bár az én pocaklakóm akkorákat szokott mozdulni, hogy szerintem az I-es és a II-es között még tud cserélni. Annyit tesz egyébként, hogy a jobb oldaladon, vagy a bal oldaladon van a háta. Amikor laza a méhed, éppen nincs jósló fájásod, akkor háton fekvő helyzetben, felhúzott lábakkal két oldalról megtapizod a dombot ott elöl. Amelyik oldalon olyan egységes, az a háta, ahol hepehupás ott vannak az apró részei. Térdek, könyökök mancsok és tappancsok. De ez kb mindegy is a szülésig, amikoris főleg azért fontos, hogy hová tegyék a CTG babarészét.

Asztalos: ha bárki olyan asztalost talál, aki időre teljesíti amit igért, az szóljon. Nekünk még sosem sikerült. Szerintem az asztalosokat direkt képzik a pár hetes, hónapos csúszásra ::x

Viki!
Remélem valóban hasznát veszed a leírtaknak. Ha kérdésed van, csak szólj!
:D

Nika!
Ez azért gáz, hogy papírlepcsi és vatta sincs.... :shock:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Viki!

Nem nyílt. A doki szerint olyan, mint 3 hónapja. :D Szerinte 4. gyereknél illene, de ugye tudjuk, hogy a gyerek úgyis akkor jön, amikor akar. :D:D

Niki!

Nelem legutóbb II-t írt, és most éppen jobb oldalon van a háta, balra néz. Ha azóta nem fordult meg a babácskám, akkor neked épp fordítva kell lennie.

Asztalos: mi egyszer hónapokig vártunk egy mosogatógép beépítésére, végül mást kerestünk, aki egész hamar megcsinálta...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

sziasztok,


Hát nekem is ezt sikerült kiderítenem, nekem elmondta ezt a doki, hogy hol a feje, meg a lába a háta, de nem mondta, hogy ez a kpf I.
Egyébként nekem így bal oldalon van a háta és jobb oldalon a lábai, meg minden...

Miért nem tudnak az orvosok mindent elmondani, és én miért nem tudok értelmesen kérdezni. Pl rákérdeztem a lepény érettségére, erre az Uh-s értetlenül rámnézett és mondta, hogy biztosan érett. Erre mondtam neki, hogy jó, de van olyan hogy I. II. III-as érettségi fok, erre azt mondta hogy I.-es, de nem emlékszem biztosan. A lepény érettségi fokától függetlenül megindulhat a szülés???

csernusn
 
 


Snoopy nekem mondod :) :D És ez már kb két hónapja igy van.Talén januártól változik majd hiszen súlyponti kórház lesz a mienk talán akkor jut majd mindenre pénz.Pedig európai uniós szintű a kórház de a terhesgondozó a rendelőben van.Igaz az uh meg a szülészeten van.Mindegy remélem azért a babámra majd jut ruha meg pelenka bár kétlem ezt is.Jövő héten megyek be körülnézni a szülészetre hogy mit kell majd magammal vinnem.Nem akarom a páromat rohangáltatni mindenért. :D

nika70
Salgótarján
 
 


Jó reggelt Csajok!!! :)

Bunny :)

A kórház intézi a születési anyakönyvi kivonatot???

Húúú lassan beindul a babaeső!!! :)

Királyság!!!

:)

Mindenkinek millió puszi!

Snoopy:)

Kaptunk nyomtatott anyagot!!!! :) Vagy van valami más is???
mot
 
 


Sziasztok!

Wow, meggyógyult a net, vagy nem tom, mindenesetre most tudok írni, kihasználom.... pedig csak egy kósza probálkozás volt.

Cic eltűnt 1-2 napja, nem? lehet ,hogy esemény van?

Tegnap voltunk dokinál szerencsére tök zárt vagyok, de azt mondta, hogy kicsit puhul a méhszáj, de az majd jól fog jönni szülésnél. A haskörfogatom nem nőtt semmit a 4 hét alatt... :shock: , 98 cm, csak a teteje mászott feljebb a méhemnek, más a bordáknál tart....
reggel meg megcsapoltak 3 cső vérrel, azért a végére kicsit elgyengültem, de aztán egy Túró Rudi helyrerakott :)
Ja, és én is megkértem a szülésznőt, ezen is túl vagyunk. :) Majd hozzá kell menni CTG-re is, ez azért jobb lesz szerintem, mint csak úgy beesni az ambulanciára....

Zsanett, drukkolok, hogy minden rendben legyen, pihenj sokat!!!

Málnalevél tea: megkérdeztem a dokimat, ő azt mondta, hogy a 36. hét előtt ne kezdjem el, úgyhogy akkor várok addig. De addig is készítem a lelkem a napi egy literre. ízesíteni lehet?

Asztalos: nekünk nagyon jó tapasztalatunk van, ismerős, gyöngyösi, anyunak volt egyetemi évfolyamtársa, szépen dolgoznak (és legalábbis nekünk) nem csúsztak még, pedig egy lakásunkat már bebútoroztak, anyuéknak is megcsinálták a konyhát, és most készül a másik bútorunk. Úgyhogy ha még aktuális lesz valakinek, szóljatok!

Snoopy, tök jó, hogy jobban vagy, meg köszi az újabb írást. Drukkolok ezek után tényleg egy könnyű szülésért, nehogy még azt is megszenvedd... (Bár Neked a túl könnyű is esélyes lehet.... :? mármint hogy azért mégse otthon...)
Miért teát adnak a babáknak pótlásnak? Tudom, régen ez általános volt, anyu is adott nekem, de ha lesz elég tejem, akkor ugye nem kell? és ha kell mellés tápszer, akkor kell tea is, vagy azt teljesen el lehet hagyni? és kül milyen teát szoktak adni? ízesítve?

Brigó, tök jó, hogy jól vagytok! Írj le minden tapasztalatot, ha van időd / kedved, magunkfajta tapasztalatlanok tanulhassunk :)

Szombaton voltunk mi is vásárolni, a Minimanóban, most már elég jól állunk, lényegéban kiságy, komód, kiskád hiányzik, de azt már az új lakásba. No meg egy-két apróság...
Baldachin ügyben mi is elcsábultunk. sárga macis garnitúrát vettünk, én nem szerettem volna rózsaszínt, kéket sem kaartunk, így sárga / zöld maradt, de ez aranyosabb volt :)

Na, most ennyi, remélem, továbbra is enged a net írni..... de így most egész jó kedvem lett :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Húúú Winnie :)

Már Nektek sincs sok hátra!!! :)

Kezdünk izgulni!!

Drágáim!! :)

A születési anyakönyvi kivonatot intézi a kórház??? Kép
mot
 
 


Szia Mot,


A kórházat a legegyszerűbb felhívni ilyenkor, de én pl. Megnéztem a MÁV honlapján és azt olvastam, hogy nekünk kell az anyakönyvezetőhöz elmenni. De kiderült (mivel felhívtam az önkormányzatot), a kórház lejelenti a kisbabák születését, és mi 8 napon belül felvehetjük az anyakönyvezetőnél a kisbaba anyakönyviját, lakcímkártyáját, stb...

Hallottam már olyan kórházat, ahova kijön az anyakönyvezető, és egyik nap elviszi a papírokat a másiknap meg hozza az anyakönyvit.

Legegyszerűbb az illetékes önkormányzat anyakönyvi hivatalát felhívni, meg a kórházat.

csernusn
 
 


Mot, szerintem ezt kórháza válogatja. Egy ismerősöm most szült a Baross u-i klinikán, nekük maguknak kellett, az Istvánban (ha jól értettem, de várok megerősítést többi Istvánostól...), akkor ott elkezdik a folyamatot.....
Úgyhogy szerintem Ti is kérdezzétek meg a kórházban, vagy Bunnytól :wink:

Ja, és tegnap megkérdeztük, és elvileg már mindenhol a 300 napos kéne, régebben volt a 30 napos házassági anyakönyvi kivonat.

Közben kiderült, hogy annyian panaszkodtak, hogy egy csomó oldalhoz nem fértek hozzá, hogy visszaállították a központi beállításokat...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Pótlás: alapvetően megfelelő szopinál semmi, de semmi szükség rá. Ami kell ahhoz, hogy a tejtermelés leghamarabb beinduljon, illetve, hogy a baba ne fogyjon le túlságosan, ne is veszítsen több folyadékot, mint amit kell, az az. hogy az első nap akár 12x szopjon. Ehhez vannak babák, akiknek ébresztgetésre van szükségük. Ha a baba aluszik, vagy máshol van, akkor anya fejjen két óránként, onnantól, hogy lekerült a szülőszobáról. Ekkor a baba számára hamar lesz még akkor is természetes pótlás, ha valamiért nem szopik. Vagy nem szopik eleget. Ha anya sterilen feji a tejet, akkor kérheti, hogy azzal pótolják. Az előtej pár cseppje drága kincs!

A tea az emlékeimben tök kommersz tea volt. Szerintem fekete, cukrozott. Tán még citrom is volt benne. Nem kóstoltam. Most már a forralt vízre esküdnék, ha nincs más megoldás folyadékpótlásra, ha a vércukor is alacsony, akkor cukros forralt vízre, tápszerre semmiképp. De tudom, hogy van olyan hely, ahol tápszerrel pótolnak elég hamar, mert nincs lehetőség a lefejt anyatejet odaadni. Szerencsére a Rókusban a lefejtet lehet pasztőrizálni is, így az is lehet pótlás.
A korákat is hizlalták anyatejjel még legutóbb, amikor szültem.

Mot!
Akkor Ti nem az a csapat voltatok, akiknek elfelejtettem adni. Nem, más nincs.... :D

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Haliho!!!!

Itthon vagyunk,tegnap ota.A 4.napon hazaengedtek.!!!!
Cic,koszi a hiradast es a mindenkinek szivbol a kedves gratulaciokat.

Leon egy tunder,hasonmasa Alexnak :lol:
Egyenlore meg nem vagyok a helyzet magaslatan,mert a varratok hetfoig bennem vannak es a szopi is nagy kuzdelem,de latom az alagut veget :!:
A korhazban a csecsemosok nagyon ott voltak segitsegben,ugyhogy szerencsere elkerult a mellgyulladas reme.A baba nagyon ugyesen es gyorsan szopizik mar.
Nagyon boldog vagyok hogy sikerult egy egeszseges kisbabat a vilagra hoznom aki nagy ajandek az egesz csaladnak.
Par kep es megyek vissza az agyba.

Kép

Kép

puszi
Kata
Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Jaja, eltűntem egy kicsit, meg esemény is volt, bár még nem baba :? :? :?
Most gaz anyaként leültettem Gergőt a tv elé talán lesz egy szabad félórám.
Szóval az volt, hogy nagyon elkezdett fájni a fogam. Már a múlt héten is volt egy nap, mikor rákezdett, de akkor vettem be a gyerek Nurofenjéből és elműlt. Nahát most két napja ismét rákezdett, de úgy, hogy az egész bal oldalam fájt, semmi nem volt jó, Gergőt alig tudtam ellátni. Rászántam magam, tegnap délután elmentünk fogdokihoz (sztk). Kettőtől volt a rendelés, kettőre ott voltam, de így is voltak előttem kilencen. Szinte mindegyik papper meg mammer. És basszus egyiknek sem jutott eszébe, hogy előre engedjen, de még az asszisztens nőnek sem, holott látott :twisted: :twisted:
A dokinőnek elmondtam hol érzek fájdalmat, erre közölte, hogy az biztos nem fájhat :shock: Szerinte balra fent a leghátsó elhalt fogam fáj. Mikor megkérdeztem, hogy ugyan egy elhalt fog hogyan fájhat, úgy nézett rám, mint egy ufóra. No mindegy, azt kihúzta. Most kíváncsi leszek fáj e majd ezután. Remélem neki lesz igaza, mert még mindig azt mondom, hogy fogfájásnál nincs kutyább, és inkább ide nekem egy vajúdást helyette :wink:

Voltam dokinál is, majd felteszem az nst-t ha Gergő elaludt, a végére elég korrekt kis fájást mutatott, főleg az előző hetihez képest. Hétfőn megyek legközelebb, akkor már lesz vizsgálat meg uh is. Remélem a 38. héten azért már megszülök.
Pont azon gondolkoztam, hogy nemhogy összenövök a végére, hanem még túl is hordom Lénát, pedig mennyit rettegtünk a koraszüléstől. És tessék szombattól már a 38. héten járok.

Bunny! Nagyon édes a kisfiad :) Birom, hogy ilyen édes grimaszokat tudnak vágni.

Snoopy! Jaj nagyon sajnálom ami veled történt. Gondolom még nem is az idegesített, hogy megtörtént, hanem hogy hogyan látod el így a többi gyereket. És igazán kitartó vagy, hogy még ezek után sem adtad fel az elveidet, hogy nem kérsz a repesztésből. Én nem biztos, hogy ilyen kitartó tudtam volna lenni.

Ja, képzeljétek, félig kész a szekrényünk. Be van állítva, meg be van pakolva (persze nem bírtam ki, hogy ne én pakoljak), már csak az ajtók hiányoznak, de arra még várni kell, mert ugye saját méret alapján csinálják, meg faragás is lesz rajta, vagy minek hívják :shock:

Rakok majd fel képeket is.

Málnalevél: én már iszom, és ízesítem, mert amúgy bűn rossz íze van, olyan mintha valami szalma lenne :lol:

na majd jövok ennyi volt gergő türelme
cicmerák
 
 


wow, szia Kata!!!!! Gratula, hogy minden rendben ment, nagyon cuki kis babócátok van!!! Tényleg hasonlít..... Majd ha tudsz, még írjál, meg mesélj, mi volt, meg az István-specifikus élményeket.... és további sok sikert a sikeres szopihoz!!! meg jó pihit :)


Én meg kérdeznék még egyet... :oops: sorry, lett netem, erre itt lógok a nyakatokon...
Szóval nektek nem szokott szívdobogás érzésetek lenni, meg extra ütések, ilyesmi?
Tegnap kérdeztem a dokit, azt mondta, hogy ez normális, le van terhelve szegényke, de ha sok ilyen van, akkor csináltassak még egy EKG-t (a múltkori normális volt a 14. hét magasságában), csak mi számít soknak?..... :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kataa!!! Nagyon édes! Gratulálok!
cicmerák
 
 


sziasztok!
kata:
Tündéri a kislegény, olyan kis bölcs szemei vannak, mintha sokat élt volna..:) Gratulálok még egyszer, a nagyobbacskához is, őt is most látom először!!!

Lányok! Honnan szereztétek be a málnalevél teát? Herbáriában is lehet kapni? Mert én neten láttam eddig, de ha lehet, szívesebben vásárolok élőben...:)

Szerintem is eljött cic ideje...húúú de izgi!! :)

Tegnap voltam ctg-n. Rátettek kora reggel, éhgyomorra, hiába mondtam, hogy várjunk még.. Panna úgy gondolta, idegenek között illik viselkedni, így végig aludta a ctg-t, meg sem mozdult..:) mondták, hogy nagyon nyugis baba..na ja... :?
Ezért meg kellett ismételni.. Egy órát voltam rajta, ott felejtettek..:)
Apa mondta, hogy kiviszi a szalag végét a nővérpulthoz, mert hogy már vagy 2 méter volt..:) Na ez idő alatt produkálta magát a kisasszony rendesen.:)

Találkoztam a szülésznőmmel is, nagyon kedves, megnéztük a szülőszobát.
A dokim aszisztense közölte, hogy én mindjárt szülni fogok, látja rajtam! Ő már a negyedik.. :D

snoopy:
ugye, ha van annyi tejem,nem szükséges teát adnom a gyereknek? Mert ha lehet, igazán kihagynám. Csak azt nem tudom, honnan jövök rá, hogy szomjas, és olyankor meddig hagyja cicin az ember? Lehet, hogy ez ösztönösen jön, de monst valahogy el sem tudom képzelni.. mindig attól tartok, hogy feledékeny anya leszek, hiszen a virágjaim is kipusztulnának, ha apa nem öntözné meg.. Dehát a virág nem sír....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


cic: látom itt vagy köztünk:) én meg már "megszülesztettelek" :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj még valami!
Niki: ha küldöd a táblát, akkor átveszem akár most is.. (ezt csak nem felejtem el..)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, megírod még egyszer a honlapcímet? már nem tom, melyik oldalon volt :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Lányok,

Ki mondta hogy 4 kisruci egy felnőtt ruha vasalásával ér fel??? Én még csak kettőt vasaltam ki, de sehogy sem tudom szépre hajtani, meg mindig van egy pici gyűrődés rajta, sokkal bonyolultabb, mert irinyó pirinyó felületek vannak. Azt hiszem be kellene ruházni, arra a reklámban szereplő vasalóra, ahol egy kismacinak a kisingját vasalja az anyuka.:))))

Persze lehet hogy én vagyok béne, ugyanis nálunk apa vasalja a saját ruháit, én meg a magamét.... és én persze nem vasalós ruhákat hordok.:)))

csernusn
 
 


Kata!!! :)

Szívből gratulálunk!!!! :)

Kép
mot
 
 


Elfelejtettem,


Kataa,

Nagyon szép Leon, és hogy örül neki Alex is!!!!Hát remélem nemsokára én is majd ilyen csodaképeket rakhatok fel ide!!!!

csernusn
 
 


winnie: www.telibabak.fw.hu sajnos még mindig kezdetleges, de hétvégén apa rá tud állni..:)
Küldhettek ám recepteket is, az is lehetne rajta. Na és ötleteket!!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szerintem pl snoopy írásait kigyűjthetnénk, és mehetne oda egy az egyben, hogy bármikor visszakereshető legyen. :)
Plusz: bababolt címek.
Bevált hasznos márkák, kinek mi.
Szüléstörténetek.
Homeobogyók, gyógyteák, mire mi jó.
Természetesen fotók.
Babakelengye lista, kórházi lista, ill aki már intézett adminisztratív dolgokat, mihez milyen papírok kellenek, miket kell papáknak első napokban elintézni.

Asszem ennyi hirtelen :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Niki!
Legutolsó Uh-n nekem is KPF I. volt. akkor mondta is, hogy balos a lelkem.
Azóta nem tudom mi a szitu, de holnap megyek újabb vizsgálatra meg CTG-re és majd kiderül hogy fekszik.
Még nekem sincsen semmi, szezám zárva volt.
Az is lehet, hogy össszefutunk a kórházban??? :lol: :lol:

Viki!
Tök jó, hogy a műtét jól sikerült és azóta is mindenoké

Kata!
nagyon aranyos a babócád! :)

Ez az időjárás nem tesz titeket kissé depissé?
Mert én nagyon nehezen bírom. meg úgy általában is nehezen bírom már.
Hosszú ez az utolsó 1 hónap, nem beszélve itt az utolsó hetekről.
Vagy ez már a vég???? :D

Szép napot!
ZSuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Mot

nem a kórház intézi, neked kell elbattyogni a baross u.

gyorsan meg van az egész. Mellete meg a lakcímkártya azaz az okmányiroda

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny :)

Mintha elmaradt volna néhány szó!!!! :)

Szóval házasságival, személyivel, lakcím kártyával irány a baross u-i okmányiroda??? És megkapom a születésit és pici lakcím kártyáját???

:)
mot
 
 


Kataa

Gratula Leonhoz...

Majd összehozunk egy baba-mama bulit a szabadban a nyáron :-))

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


TAJ kártya???

:)
mot
 
 


Kedvesem most jött el a védőnőtől és beszélt a nőgyógyásszal is!

Minden lelet, és az ismételt cukros vérvétel is tökéletes!!!

Most nyugi jön aztán CTG!!!

:)

ÚRISTEN!!!!

Izgulok!!!

:)
mot
 
 


taj kártya

teve utca - vagy postázzák

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


winnie:
tündére vagy, hogy segítettél!!:)
köszi a tippeket!

mot: hát igen igen... ti is a finisbe értek.:) nekem a ctg nagyon tetszett, tök jó hallani, hogy dobog a kis szíve!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na mot akkor most jegyzetelj :-)

bemásolom neked, amit kaptam

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Intéznivalók:

az intéznivalók egymást feltételezik, ezért fonto a sorrend!!!! betartása:

1 újszülött születési anyakönyvi kivonata

kiállításához szükséges adatok felvétele (a klinikán) történik (Itt megjegyzem, mi a SOTE1 szültünk a végén 8 ker.)

átvétele: VIII ker Önormányzat Anyakönyvi Hivatala Baross u. 65-67 2 em Tel: 459-2179

(a fszt sorszámot kell kérni a TÁMPNT Információs Irodában

félfogadás:
hé 1330 - 1730
sze 815-1600
pé 815-1130

a következő okmányokat kell bemutatni itt

- mindkét fél szem ig. és lakcímkártyája
- házassági anyakönyvi kivonat (300 napnál nem régebbi!)
- ha nem házasok apasági nyilaktozat
- megbízott esetében szükséges meghatalmazás (Én, XY meghatalmozom DF-t, aláírás, két tanú, szig számokkal) a szülők szigszáma, lakcímkártyája. Meghatalmazást nagyszülőknek is kell írni

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


2. Az újszülött lakcímkártyája

átvétele VIII ker Okmányiroda
Cím: Baross u. 59.

mindenkinek ki kell váltania függetlenül attól, hogy melyik városban, kerületben, ill. településen lakik.

- a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatára szükség lesz.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


3. Az újszülött TAJ kártyája

Átvétele: Fővárosi és Pest Megyei Egészségpiztosítási Pénztár
Cím: XIII. Teve u 1/b tel: 288-5100

félfogadás

hé, ke, csü: 800-1430
sze: 800-1730
pé: 800-1200

szükséges iratok

- személyi igazolvány
- a gyerek születési anyakönyvi kivonata
- saját és apa TAJ száma

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Az intéznivaló mindenkinek ugyanez, csak a cím lesz más, ha nem a 8 kerben szültök....

Ha valakit érdekel, akkor begépelhetem a Jutattások című részt is... hogy hol és mit kell igényelni, mi micsoda, stb...

Amit még tudnotok kell, hogy valamelyik önkormányzat ad egyéb jutattásokat is. Pl. a 11 kerben adnak egyszeri támogatást a szülőknek :-) Kérdezzetek utána, jó lesz az pelenkára :-) Zugló sajna nem ad pínzt. Sok gyerek születik a kerületben....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny :)

Köszönöm, köszönöm!!!

"taj kártya

teve utca - vagy postázzák" - hát ez a rész még nem teljesen tiszta!!!

:)

Mágnes :)

Puszi!! Milyen a hordozó??

:)
mot
 
 


MOT

ha nem tudod elintézni a TAJ kártyát, akkor 3 héttel a szülés után kipostázzák, de kérdezd meg telefonon, ezt nem tudom pontosan, mert Apa elintézte...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Nika
Hát az tényleg gáz, hogy nincs papírtörlő, talán a szülés utánra lepedőt és ágyneműt is vinned kell? :lol:
Tudom nem vicces, de én akkor is felvagyok háborodva ezeken mert annyi de annyi tb-t befizettem már és most meg ha megszavazzák ezt a remekbe szabott törvényt akkor fizethetek 50 ezer forintot. :twisted:

Niki
Arra amit írtál az uh-os hozzászolásáról a lepény érettségi fokáról csak az jut eszembe: Hogy nem akarásnak nyögés a vége.
Kizárt dolognak tartom, hogy nem értette, hogy mit szerettél volna kérdezni.
Amúgy szerintem nem függ össze a szülés az érettségi fokkal, legalábbis én 4 napos túlhordással szültem I fokban érett méhlepénnyel. A dokim azt mondta, hogy még hetekig el tudta volna látni a babát. Hogy a másik irányból mi a helyzet azt nem tudom, gondolom egy érett elmeszesedett méhlepénnyel nagyon figyelnek a doki, hogy nehogy valami gáz legyen.

Cic
Hát ez a fogfájás nagyon gáz. Mindenkinek a finish ben jön minden féle nyavalya :oops:
Én a fogdokival is úgy vagyok mint a nőgyógyásszal, hogy inkább kifizetem a privátot, ne nyúlkáljon a számban akárki úgy ahogy a lábam között sem :lol:
Meg manapság már az SZTK-ban is fizetni kell, hát inkább fizetek egy kicsivel többet, de legalább ember számba vesznek meg nem kell várni órákig.
De reméljük tényleg rendbe jöttél és már nem lesz rá szükséged egy jó darabig.

Málna levél tea
Én is ízesítettem egy kis mézzel de ugyis nagyon gáz. Hát igen a Laktoherb volt még hasonlóan sz.r. De lehet, hogy már pszihésen utálam.

Mágnes
Én is imádom a növényeket, meg a virágokat de anyai ösztöneim nem fejlődtek ki hozzájuk, bezzeg a lányomhoz....
Ne aggódj, észre fogod venni, hogy mit szeretne, bízz magadban.

Kata
Gratulálok a gyönyörű szép fiacskádhoz. Tényleg nagyon szép kis pofás babuci.

KépKép
Kép
krista
 
 


Bunny!!!!!

Köszönöm!!!

:)
mot
 
 


Mágnes, pl Bunny előző oldali jegyzete is mehet kapásból a honlapra a mit hol intézzünk szekcióba :)

ja, fogfájás durva, szegény Cic, remélem most már jó lesz....
én mág jövő héten megyek egy fogorvosi kontrollra, de remélem, már nem lesz semmi furás, tömés....

Most voltam lenn a HR-esünknél, szerencsére a cég TB kifizető hely, így jön majd rendesen minden, meg itt adnak papírokat, csak le kell adni, nem kell majd sorbanállni mindenféléért...

Virág: már lehet, hogy írtam, mellettem is sorra halnak ki a növények, egy pálmám bírja már közel 3 éve, őt nagyon megbecsülöm, hálás vagyok neki, na, őt szoktam kényeztetni, fürdetni, leveleit locsolni, simogatni, meg beszélni hozzá, de több virágra még nem tudtam ezt kifejleszteni.... mondjuk nincs is több... :? Anyósom mondta, hogy az új lakásba majd ad, hát majd meglátjuk...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kata: hát még1x gratulálok Leonhoz, nagyon szép baba, látszik hogy csaszis, szép maradta kis kuglija. De nem is látszik, hogy viszonylag kicsi súllyal született, olyan mintha már jópár hetes baba lenne. Nagyon szép, látszik rajta hogy jól van. Drukkolok tejcsi ügyben! Alex hogy kezeli a dolgokat?

Nika: hát igen, ez azért már tényleg durva, hogy még a törölközót is neked kell vinni uh-ra, bár én is tudok érdekes sztorykat mesélni. Az első ultrahangon nem volt a korházban ilyen kotton szerű védőgumi a műszerre, így gumikesztűt húztak a botra.... ja meg vérvételes laborban, ahol ugye az emberek 90%-nak pisilni is kell nem volt wc papír, és hát főleg nőknél azért nem sikerül mindig beletalálni a pohárba...
Ja még valami, mielőtt terhes lettem, csináltak vizsgálatot, hogy miért nem jön a baba, vagyis csináltak volna, de azt a bizonyos kenetvizsgálatot egy magáncég csinálta, akinek a kórház nem fizetett nem tudom mióta, és letiltotta a viszgálatokat. Szóval közölték, hogy mivel ez nem sürgősségi alapellátás, vagy kifizetem zsebből, vagy megvárom míg a korhát újra zöld-lámpát kap, és küldhet ilyen dolgokat! Szerencsére Ákos úgy gondolta, hogy akkor ő most megérkezik, és így már nem került sor erre a vizsgálatra. De elég vicces.....

Na és akkor én is felteszem a kérdést, hova a fenébe fizetek ennyi tb-t, én vállalkozó vagyok, úgyhogy minden hónapban direkt fizetem be a járulékokat, és hihetetlen, mennyi megy a tb-nek. de hova a francba?????

[img][img]Rena[/img][/img]: mizújs a fura mozgásokkal? Nekem azóta nem volt rázás, de újfajta mocorgása van, méghozzá én ezt lubickolásnak hívom, valószínű a buksijával csinálja, mert egy kis buborék próbál mindig kinyomulni. Nagyon édes!
Hétfőn megyünk uh-ra, de ez csak ilyen sima kötelező viszgálat. Várom már!

Andy: nem is számoltál ba, volt sikere az ajándéktortának?

Kedden voltunk szülőszoba látogatáson. Egész türhető az egész környezet, sőt... az alternatív szoba meg aztán csúcs, de valószínű nem fogom igénybe venni, mert nem jelentem ki előre, hogy nem kell nekem érzéstelenítő. Abban a szobában nincsen annyi műszer, pl ott a baba szívhangját sem nézik...nekem meg az a fontos, hogy minden rendben legyen szülés alatt, nem pedig az, hgoy tengerpart feelingben szüljek... de nagyon klassz, hogy van ilyen is!
Vendég
 


Lányok!!!!! Fontos!!!!

Milyen az a nyákdugó???? Lehet olyan vaniliasárgaszínű átlászó kocsonyadarab, ami kb egy mokka-kockacukor méretű???????

És ma nagyon gyakran van ingerem a pisilésre, és néha miután WC-tem, beszalad. Bocsi a részletezésért, remélem a ffi munkatársam nem olvassa, mert egyszer már beleolvasott a topikunkba...

csernusn
 
 


Niki: hát nem tudom, de leírás alapján az lehet, na meg a vonalzódat nézve....hát akkor hajrá, pár nap és meglesz a baba!
Ne parázz, ez nagyon klassz, nemsokára itt lesz a gyermeked, és már hármasban lesztek! Csak nyugi!
Vendég
 


hú, Niki, én válaszolni nem tudok, mert fogalmam sincsen ;), de mindenesetre tök izgi, drukkolok, hogy minden ok legyen, hátha már mégiscsak kikívánkozik az a manó, aztán újra elveszted szűzlányzártságodat ;) :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


hajrá Niki :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,

Bocsi, ha zavarnék, én az 2006 ősziektől vagyok, ha valakit érdekelne, írjon privit.

Feldobok egy apróhirdetést :

Bencus közel 6kg és kinőtte a pelusait!!! (combos a drágaságunk )Mi meg jól bespájzoltunk belőle

Huggies, 3-6kg-ig, 36db-os, van egy csomó belőle, 1000Ft/csomiért átadjuk őket. Egy szépséghibája van, ne ma mostani Micimacis díszítés, hanem 2004-es, halacskás. Csak nem sértődnek meg a babák ezért :wink:

KépKép
Kép
jadey
 
 


binbal
Új felhasználó


Csatlakozott: 2006.10.11.
Üzenetek: 4
Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2006 Október 11 Szerda - 17:30

--------------------------------------------------------------------------------

Dofek: GÁZ!!!! Embertelen! Érzéketlen!


A férjem unokatesójával üvöltözött és megalázta, mert arra sem volt képes, hogy kihordja a babáját. (sajnos a 6.hónapban megszült és meghalt a baba, hiába ment, mert érezte, hogy baj van, a Dofek csak kiröhögte, mert egy "falusi" nő ehhez úgyis hülye.)


mot ezt most találtam :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Hello Mindenkinek!

Eltartott egy darabig mire ismét utolértem magam itt is. :D

Tegnap doki, uh, minden oké, végre batman pózban a gyerek, huhhh.. kezdek megnyugodni, hogy nem a fenekét nyomja a doki képébe érkezéskor. Egy kislány ne mutogassa egyből az alfelét mindenféle pasiknak! Főleg, ha az anyja is jelen van... :D
Kb. 1,6 kg, BPD: 80 FL:60 és egyéb kacifántos kódokat nem kaptunk. :) Majd később biztos...

Brigó: A próféta szóljon belőled, remélem a gátolaj még pluszban rá(m)segít! :D (Apa már nagyon várja, hogy asszisztálhasson a masszázshoz :D :D :D )

Bunny: Nagyon jópofa a kép a babáról, de hát khm, csak én látom úgy, mintha a hölgyemény egy nagy kukás zsákból húzná őt elő? :oops: :oops: ???

Kata: üdv. "itthon"! A fiúk nagyon édesek! Alex szemmel láthatóan nagyon büszke és örül Leonnak. Tényleg hasonlítanak.

Cic: A fogfájásban együtt tudok érezni Veled, úgy 2 hete nekem is rákezdte egyik tömött fogam és már kezdtem megijedni, hogy baj lesz. Egy jó hétig csinálta a fesztivált, de nekem nem fájt olyan nagyon, csak épp nem tudtam rágni rajta és az ínyem is mintha megduzzadt volna. Aztán Phenylbutazon kenőcs+vizes borogatás naponta, és elmúlt. KOPP,KOPP, KOPPPPPPP... :)
Egyébként az elhalt fog is tud fájni, de még hogy! Ilyenem is volt a tavasszal, hogy a franc törné ki még a fog feltalálóját is! :D Öregapám azt nyilatkozta (81 éves), hogy azóta van világa, mióta egy foga sincs. :D :D

Winnie: A szívdobogáa tényleg normális állítólag, ha megnyugtat, nekem is van mostanában, főleg, ha éppen nagyon melegem is van. Márpedig engem még a halál vize is tud verni időnként, ha rámjön. Ez is "terhes betegség..." :)

Mágnes: Ha lesz elég tejed, semmi szín alatt ne adj mást a babának, a szakirodalom szerint is az anyatejes babáknak 6 hós korukig, míg el nem lehet kezdeni más táplálék adását is, tökéletesen elegendő az anyatej mind az éhség, mind a szomjúság csillapítására. Azt meg, hogy neki éppen erre van szüksége, nagyon is egyértelműen fogja jelezni: ORDÍT... :D Nem fogja olyan némán tűrni a sorsát, mint a virágaid. :D

Deszilvi: Tegnap ejtettem meg a babalátogatót és a tortának nagyon nagy sikere volt. Még a 2,5 hós baba is belekapaszkodott és kikerekedett szemmel nézte. Olyan kis édi volt. :D

Niki: Igen, bizony, a nyákdugó ilyen... de ne izgulj, van úgy, hogy napokig is darabokban ürül (és nem egyben jön ki) mire történik valami. A lényeg az, hogy ha a magzatvíz is elfolyik, akkor 12 (vagy 24???) órán belül a szülést meg kell kezdeni a fertőzésveszély elkerülése végett. Hát, kismama, azt hiszem a cél előtt vagy 1-2 lépéssel. :D

Andi


Kép
andykamama
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?