Új privát üzeneted érkezett!

Nah rengeteget irtatok:)

A fürdetés nálunk kiskádas álványos lesz a mosógép tetején meg lehet felöltöztetni meg megszárítani, hisz nállunk szerencsére akkora a fürdő hogy van benne két csap meg kád meg zuhanyzó meg mosógép meg egy szekrény és még igy is táncolhatunk benne, két szárító simán elfér még benne és még hely is marad ugyhogy minálunk marad a fürdős megoldás:)

Nálunk is nagyszülők besózva de szerencsére mindenki elmondja a véleményét de nem erőltetősen:)
Kivéve apósomat aki eldöntötte hogy harcolni fog a Kyra név ellen mert nem vagyunk mi görögök hogy görög neve legyen az unokájának... :roll:
Na már szerintem köze nincs hozzá, de szerencsére ezen kívül nálunk nincs probléma :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Timi,
Jó ötlet ez az összefogás :D

Zsuszi,
Szinte gy helyben körbe tudom forgatni, hát könnyűnek nem mondanám, mert 12 kg a hordozóval együtt, ja és igen hordozó/babaülés van hozzá. De ez az akció csak november 30-ig érvényes, szóval érdemes minél előbb elnézni a Brendonba.

Pisilés: Én is egyre többet járok, a városban már szinte mindehol tudom hol van wc. A párom már teljesen megszokta, hogy nekem mindig mindenhol pisilnem kell.

Lányok,
Nagyon abbamaradt a tali téma. Lehet hogy idén az ünnepek miatt már nem is fog összejönni?

Kép
móni23
 
 


Ne haragudjatok, hogy kéretlenül beleszólok a beszélgetésbe, de olvastam, hogy a pelenkázóról van szó. Mi az ikeában vettünk annak idején egy nagyon praktikus darabot, ezt:

Kép Kép

Amikor már nincs szükség a pelenkázóra, a lapját fel lehet hajtani, és közönséges komód lesz belőle. (mi a fölső polcot nem vettük meg hozzá).
Nagyon jó darab, jó szívvel ajánlom! :) Igaz, nem olcsó, megnéztem, most 47000.- az ára... :?
Mindenkinek minden jót!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 

 
 

Örülök, hogy feltetted ezt a képet, a milyenk is ilyen csak nekem párom csinálta meg, és nagyon jó:)
Mi is megláttuk és megszerettük:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Rita: köszönjük a tippet. :) Nagggyon szuper egyébként a pelenkázó. Köszönjük.

Én teljesen biztos, hogy nem tudok talira menni. :cry: :cry: :cry:

KépKép
catrine
 
 


Köszi Móni! A leírtak alapján ilyenre gondoltam! Ha addig odaérünk megnézzük. Ha nem akkor így jártunk!
Na sziasztok! Mennem kell, mert Petrát 3-kor kelteni kell, hogy este legyen alvás!
További szép napot mindenkinek!

zsuzsibo
 
 


Köszi Móni! A leírtak alapján ilyenre gondoltam! Ha addig odaérünk megnézzük. Ha nem akkor így jártunk!
Na sziasztok! Mennem kell, mert Petrát 3-kor kelteni kell, hogy este legyen alvás!
További szép napot mindenkinek!

zsuzsibo
 
 


Íme Zsuzsi tündéri Petrája :)

Kép

KépKép
catrine
 
 


Nagyon édes!
Hát ha az én lányom fele ilyen szép lesz én már boldog leszek! :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Hu de huncut ez a kiscsaj! :)
kami
 
 


Zsuzsi!
Nagyon-nagyon szép lánykád van! Én mindig egy ilyen kis szőke tündérről álmodoztam! :) Remélem összejött! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Egyébként sztem is nagyon édes a kiscsaj, Zsuzsi. :) Az albumba is feltettem a képet.

KépKép
catrine
 
 


Zsuzsi nagyon aranyos a kislányod!

Lányok,
Nézzétek holnap a Házon kívül című műsort holnap a Fábry után. Arról lesz szó, hogy mi lesz a kismamákkal és a kórházválasztással január 1 után.

Kép
móni23
 
 


Ooooo, az nagyon keson lesz... De megprobalok font maradni es nezni. Koszi, Moni!!!!
Most megye haza, de meg netkozelben is leszek!!!
kami
 
 


Hát igen, én sem biztos, hogy fent tudok maradni, de majd igyekszem.

Kép
móni23
 
 


Lányok,
Sajnos holnap és pénteken megint sulim van, szóval csak este tudok benézni, hétvégén meg megyünk anyósomékhoz. Ha hétfőig nem jönnék, akkor mindenkinek szép hétvégét!
Puszi: Móni

Kép
móni23
 
 


Lányok: sztem én sem fogok tudni fent maradni. Ez a TXT-en nem lesz fent vhol, vagy nem lehet majd rákeresni esetleg az RTL Klub honlapján a műsor közlése után? Jó lenne tudni, de tegnap speciel a Barátok köztet már egyból néztem, és ki is dőltem utána... :roll:

KépKép
catrine
 
 


Móni: jó suliást, legyél ügyes, és szép hétvégét nektek is.

Pusza

KépKép
catrine
 
 


egyból=ágyból

suliást=sulizást :oops:

KépKép
catrine
 
 


Na, itt vagyok. Úgy volt, hogy lesz du. egy 10 perces megbeszélésem, ami 1 órásra sikerált, aztán meg rohantam a dokimhoz a szokásos havi vizitre: Emmával minden rendben! Volt egy gyors UH is, de pont aludt a kis picuri, úgyhogy nem is keltette fel a doki, csak megnéztük a szívét, meg hogy mindene megvan még mindig :D

Én még nem tudom, hogy hogy fogunk fürdetni... Szeretnék kiskádat az elejére, lehetőleg olyat, amit a kád peremére lehet rakni, szárítás meg a mosógépen lesz asszem – túl sok hely a fürdőben nálunk sincs...

Zsuzsi! Tündéri a kislányod! :D

Takarítanom kellene, de semmi kedvem, és hulla is vagyok... A párom meg munkavacsin van, úgyhogy én is salma vagyok, Timi! :D
Tényleg, vettél vmit?
Vendég
 


Megnézem, hátha sikerült a vonalzó!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lányok segítsetek!! :!: :!: :!:

Bemásoltam az aláíráshoz a vonalzót képpel együtt, de csak a képet mutatja a vonalzót nem :?: :?: :evil: :evil:

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Barbi: klassz, h Emmával minden oké, örülök. :)

Lin: sztem nem veled van a baj, hanem az oldallal, nekünk is x-es maga a vonalzó, a kép meg megvan. :? Majd helyre jön. ;)

KépKép
catrine
 
 


Cat:

Úgy tudom, a szervezet a terhesség második felétől termel tejet (kb), de a méhlepény termelte magas ösztrogén-progeszterin szint elnyomja... tehát egyik oldalról megy a tejserkentés, a másik oldalról a méhlepény korlátozza... aztán mikor megszületik a lepény, és zuhan a hormonszint, akkor beindul a tejtermelés nagyüzemben (ezért kell pár nap hogy igazán bejöjjön a tej, mert a sok méhlepény-termelte hormonnak ki kell ürülnie). De csak az első pár héten hormonálisan vezérelt a tejtermelés, utána átáll egy kereslet-kínálat rendszerre, és csak annyit termel a mell amennyi el is fogy belőle.

Egyébként bármi lehet normális, az is ha jön előtej szülés előtt, az is, ha nem. Nekem spéci nem jött egy csepp sem az első szülésem előtt, csak utána.


Ágiboldi!

Megkérdeztem egy háziorvos ismerősömet, hogy mi a teendő a helyzetedben, és azt mondta, ha a háziorvos adott egy bizonyos laborba beutalót, akkor annak a labornak kutya kötelessége elvégezni azt a vizsgálatot. Az egyetlen ok ami miatt esetleg nem végzik el neked a terheléses cukorvizsgálatot az hogyha az éhgyomri cukrod magasabb mint 7,8. De he nem, akkor el lehet végezni a terhelésest is. Sztem menj be a laborba és nyomd az orruk alá a beutalót (ha jól értettem, te telefonon beszéltél velük) vagy menj vissza a háziorvoshoz, és meséld el hogy mi volt.


Barbus:

Én azt csináltam, hogy a rugdalózó volt a nappali viselet, a hálózsák meg az éjjeli viselet. És ezt nagyon az elejétől fogva szigorúan be is tartottam, mert szerintem ezzel (is) jeleztem neki, hogy most éjszaka van, most más a program mint nappal. Tehát nekem hozzátartozott az esti ceremóniához az éjjeli öltözetbe való átvedlés fürdés után.


B.Lin:

Én ilyenről nem hallottam... és cáfolom is, mert nekem mint írtam nem volt szülés előtt semmiféle csöpögés (de tényleg nulla, pedig 8 nappal túlhordtam Zsuzsát), és bár utána kicsit lassabban jött be a tejem, Zsuzsát 13 hónapos koráig szoptattam, és csak azért nem tovább mert a második terhesség miatt elapadt a tejem (de azt is csak 4-5 hónapos terhesen és van aki végig tud szoptatni).

Szerintem ez egyedi, hogy kinek milyen arányban termeli a hormonokat a szervezete terhesség alatt, melyik az erősebb: a prolaktin (tejtermelő hormon) vagy az ösztrogén/progreszteron páros (ami elnyomja a prolaktint). És mivel a tejtermelés beindulta után már nem hormonok vezérlik a folyamatot, hanem az, hogy mennyi ürül ki a mellből, ezért nem hiszem, hogy köze lenne a szülés előtt hormonaránynak a szülés utáni szoptatási sikerhez.


Akíra:

Az előtej az már terhesség alatt elkezdhet csöpögni, de az nem egy méretnövelő mennyiség. Az majd szülés után lesz, általában 2-3 nappal a szülés után indul be a tej. Ha szigorúan időre szoptatsz, akkor nagyon kellemetlen lehet ez a "belövellés" de ha igény szerint, mivel a baba tipikusan gyakrabban igényli a szopit mint 3 óránként, akkor nem olyan vészes.


Barbus:

Lehet olyan zsákot is kapni, aminek ujja van... a keze változatlanul kilóg, de a válla meg a karja takarva van. De most látom, már többen is írták előttem...


Takaró:

Addig nem szabad amíg nem tud alóla önszántából kikecmeregni a gyerek ha esetlegesen úgy talál mocorogni éjjel, hogy a fejét betakarja. Ugyanezen okból párnát meg plüssjátékot se szabad a feje közelébe helyezni amíg kicsi.


Timocska:

Haha! Hát véleményem az van, és osztani is szeretem! :lol: Remélem nem baj...

Én body-t adtam rugi alá. De Zsuzsa nyár végi/őszi eleji baba volt, más tészta. De neki is volt egy pár hálózsákja (nem az a vastag bélelt nyavalya, hanem pamut meg plüss). Volt közöttük ujjas is, ujjatlan is, és body is volt hosszúujjú, rövidujjú, ujjatlan, és ezekkel kombináltam attól függően hogy szerintem milyen hőmérséklet volt.

De egy idő után teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Zsuzsa messze nem egy fázós baba, sőt, könnyen izzad, úgyhogy ehhez alkalmazkodtam. De ez meg babafüggő, mindenkinek meg kell ismernie a saját babáját.

folyt köv mielőtt elúszik amit eddig írtam

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Hőmérséklet:

Nálunk is csak 21-23 fok van a lakásban, és szerintem is jobb inkább felöltöztetni a babát mint jól befűteni. Jobban fejlődik az immunrendszerük, ha nem szoknak hozzá a nagy meleghez... (bár akkor az afrikai babák mind immungyengék lennének? :lol:)

A kivétel ez alól számomra a fürdetés volt, mert olvastam (Kicsik és picik!!! nagyon ajánlom) hogy az újszülöttek úúúúúúúútálnak meztelenek lenni, pláne ha nekik hideg van, és nekik a 28 fok az amiben elviselhető a meztelenkedés (de még akkor sem szeretik, mert hiányzik a ruha vagy másik test kontaktusa). Ezért mi mindig befűtöttük a fürdőszobát fürdetés előtt míg Zsuzsa pici csecsemő volt. Amíg a köldökcsonk le nem esett, addig csak nedves törlőkendővel törölgettem, és azt is úgy, hogy be volt takarva és csak az volt rajta pucér amit éppen aktuálisan mostam. Nem is ordította végig a fürdetéseket. :)


Akíra:

Sajna a gyakori pisilés a terhesség egyik velejáró nyűgje... az első trimeszterben a hormonok miatt, aztán utána enyhül, de amint a méh nő és rátehénkedik a hólyagra, újra előjön a gyakori pisilés. De csak addig mondható normálisnak, ameddig nem csíp, szúr, éget, stb vagy nem érzed úgy, hogy a sok pisilés ellenére nem tudod rendesen kiüríteni a hólyagot, és tényleg percenként mennél pisilni. Ha igen, akkor gyulladás is lehet, amit feltétlenül ki kell kezelni.


Mérleg:

Sok frissensült anyuka életének a megkeserítője. Kezdődik ott, hogy a hiper-szuper digitális mérlegek úgy ugrálnak, hogy akár 50-60 grammot is ingadozhatnak egy-egy jól irányzott rúgás hatására, és mivel egy átlag újszülött ennyit vagy ennél kevesebbet szokott enni, ezért az ember a haját tépi, hogy a gyerek fogyott 60 grammot egy háromnegyed órás szopi után. :roll: Itt kezdődik.

Ott folytatódik, hogy még a no-para anyukáknál is mérési mániát tud előidézni a mérleg, amikor arra kattansz rá, hogy elkezded írni, mikor mennyit szopott a gyerek, és kétségbeesel, ha egyszer 10-et talál szopni, következőre meg 80-at. (Pedig lehet hogy a 10-nél csak szomjas volt...) A legnagyobb veszélye pedig hogy egy jól gyarapodó csecsemőnél is kitalálja a gyerekorvos, hogy a tankönyv szerint egy ilyen-olyan idős babának mennyit ILLENE megennie alkalmanként, és kezedbe nyomja a tápszert, hogy pótold ki (magyarul tömd meg mint a libát) ha nem eszik pont annyit. Mintha nem lennének egyéni eltérések étvágy és metabolizmus terén. (És ilyen esetről konkrétan tudok, tehát ez nem amolyan falra festegetés... a gyerek tök normális iramban gyarapodott, egészséges volt, de a doki szerint többet kellett volna ennie... :roll:)

Az igény szerint szoptatott babáknál meg egyenesen értelmetlen, mivel hol félóránként szopik, hol háromóránként, és akkor természetes, hogy más mennyiséget.

Annak már nagyobb teteje van, hogy hetente lemérni, hogy gyarapszik-e. De ezt meg lehet oldani a védőnőnél is. És akkor az összes többi idegeskedést szépen kikerüli az ember.

Mindezzel együtt nekünk is volt mérlegünk, saját tapasztalat hogy használhatatlan pontos mérésre és csak idegeskedésre volt jó. Szilvivel tuti nem lesz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Cat:

Csípőszűrésre mi kétszer mentünk, egyszer valahogy 6 hetes korában, másodszor 4-5 hónapos korában. Asszem ez a standard.


Fürdetés:

Első három hétben (soká esett le a köldökcsonk) cicamosdás, utána kiskád, illetve mi kipróbáltuk a Tummy Tub-ot, de sikerült majdnem megfullasztani Zsuzsát, úgyhogy azóta le lett szerelve szennyestartónak. Egyszer-kétszer mikor már nagyobb volt és meg tudta tartani a fejét beleraktam őt a (száraz) Tummy Tub-ba ruhástól és jókat hajókázott a nagy kádban amíg apukája fürdött. Ez marhára tetszett neki, és van is róla fénykép, tök vicces...

http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... 1164231894

Aztán olyan 3-4 hónapos kora táján egyszer csak támadt egy ötletem és bevittem magammal a nagy kádba fürdeni és olyan hihetetlen módon élvezte, hogy onnantól kezdve mindig együtt fürdött valamelyikünkkel, és a kiskád is le lett szerelve szennyestartónak.

Olyan 10 hónapos lehetett mikor már látszott rajta hogy inkább bosszantja hogy van vele a kádban más is, akkor kezdett egyedül fürdeni.

Na jó most megyek aludni mert már órák óta próbálok felzárkózni! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt, Kismamik!

Róki: annyira szuper, hogy te ennyit tudsz segíteni. Köszi a kimerítő választ.

A mérleggel kapcsolatban teljes mértékben egyet értek veled, és én is tapasztaltam ilyet az egyik ismerősöm börén (ha megfogalmazhatom így), hogy nem mindig ugyanannyit evett a baba, a doki szerint ez kevés volt, ezért egy jó kis tápszer recepttel elküldte a gyógyszertárba. Nem normális dolog... :?

A Zsuzsa fürdős kép nagyon édes. Egyébként mi is néztük már ezt a Tummy Tub-ot, de részletes leírást nem sikerült találni, mostanra meg már a neve is kiment a fejemből. :oops: Szóval akkor nem olyan jó.?

Amúgy visszatérve a pisilésre, én azt is hallottam (lehet, h már írtam, akkor bocs), hogy a harmadik trimeszter végén, amikor a baba már helyezkedik, akkor elkezd ott alul "nyomni", és ettől is gyakrabban kell wc-re járkálni. Ez tényleg így van?

KépKép
catrine
 
 


Ja, amúgy Lin: látod, h sikerült a vonalzó? ;) A Lilypie-n lehetett a gond, most látszik rendesen. Jó lett.

KépKép
catrine
 
 


Jó reggelt!
Tegnap nem engedett be a rendszer :evil: :evil: és most is csak 1 oldalt enged visszalapozni, így van amiről lemaradtam :evil: :evil:

Barbus
textil pelusnál amiatt is mindenképp jobb az eldobhatós, mert a csípőjét jobban tartja!!!!
Én csípőficamos lettem volna, de időben észrevették, így nálunk elég hamar nézték a gyerekek csípőjét, és ott is megerősítették ezt, amit egyébként a doktornőnk mondott.

Timicska
én pólyában vittem haza a gyerekeket, ennyit is használtuk. :D
Ill. Adrika ezen aludt.
Krisztián a kórházban pólyában volt (itt még ilyen rendszer van :roll: ) kising volt csak alatta. Hát 2. gyerek ide-vagy oda rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan könnyű dolog a pólyázás :oops: Valahol mindíg nem stimmelt valami.

Akíra
mi gázzal fűtünk. A mi szobánkban 22 fok van. Én nem vagyok a híve az ennél melegebbnek pici babánál. Éjszakánként jól aludtak.
Annyi plussz kellett, mivel az ágy azért hideg volt, Adri mint írtam eleinte pólyán feküdt, Krisztián lapadője alá viszont tettünk egy polár plédet, ami jó meleget adott neki :wink:

Fürdetés:
Addig amíg nem volt nagy pancsolás, addig a szobában zajlott :D
Na viszont ez 24 fokban :wink:
A vízszeretet érdekes. Nekünk Adri kezdettől fogva elég rosszul viselte ha a szeméhez ment a víz. Krisztiánt sosem zavarta.
A másik dolog, állítólag az első fürdetés a mérvadó (otthoni), mert ha a baba érzi, hogy "remeg" az anya keze, vagy érzi magát biztonságban, akkor lehet, hogy annyira nem fogja szeretni eleinte. :(

Móni
igen sok gyerekpszichológus szerint ezek a mostani pelusok ténylegesen nem ösztönzik a gyerekeket arra, hogy leszokjanak róluk. Ilyen az én kisfiam is, szuperül érzi benne magát :cry:

Mérleg:
nekünk sosem volt, és teljesen egyetértek azzal, aki ellene szavaz, mert lesz elég izgalom az első időben fölösleges ezt ezzel tetőzni. :D

Sági
mi anyóssal lakunk. Viszont gyerek ügyben először nem volt segítségemre. Kb. 1 hónaposak voltak a gyerekeim mire annyira megerősödtek az ő szavaival élve, hogy meg merte fogni őket. :(
Szóval ő eleinte sem fürdetéskor, sem öltöztetéskor nem segített. Szóval igen, de azt meg vagy meghalottam vagy nem :oops: :oops:
Anyuék sajnos messze laknak, de ő ilyen szempontból rugalmasabb.

Előtej:
Adrival volt, Krisztiánnal nem.
Viszont azt mondta egy csecsemős ismerősöm, hogy semmit sem jelent, azt sem, hogy akkor tuti sok tejem lesz, de azt sem, hogy nem lesz.
Nekem volt szerencsére mindkettővel :D jó sokáig. :wink:

Kádállvány:
nekünk ez összecsukhatós, szóval utána gyönyörűen el lehet rakni, viszont én nagyon szerettem. Pont jó a magassága, a mosógép ennél magasabb!!!
És mivel mi a szobában fürdettünk, innen ugye rögtön át tudtuk rakni őket a kiságyon lévő pelenkázóra.

Zsuzsi
nagyon szép a kislányod.

Mi tegnap voltunk babakocsit nézni, most alaposabban megnéztük a nagyságokat. Hát rájöttünk, hogy itt helyben annyira nincs nagy választék :shock: Ahol Adrinak vettük a kocsit, oda meg be sem megyek, mert jól pórul jártunk velük annakidején. :cry:

Mennem kell Adrit kelteni, majd még jövök:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Szasztok.
Almos vagyok. Tegnap negyed egyig varrogattam. Nem tudtam letenni hamarabb... Megvan Zsebibaba jobb fule, az arca, a jobb keze, a kisinge. Ami meg kell: befejezni a farkat, a pofijat (a szaja meg hianyzik), a jobb labat, na meg a hatter, az lesz a nagy munka. De aztan kesz is!!!

Megyek keszulodni, 9-tol zmmoges a Brendonban, aztan melo... jajjj, de nehezemre esik meg mindig bemenni. Na de a jovo het az utolso...

Puszi nektek, odabentrol jelentkezem!
Kami + Zsebi
kami
 
 


Jóreggelt! :)

Kami!
Én is baromi álmos vagyok, rosszat álmodtam: a párom megcsalt az egyik kolléganőjével... :( Reggel is ezért nyomott állapotban ébredtem, kicsit morcos is voltam vele, pedig nem is tud az álmomról! :evil:
Tök jó, hogy így haladsz a képpel, ha kész lesz, mindenképp mutasd meg! :)

Róki!
Nagyon köszi a válaszokat, jó, hogy tapasztaltabb vagy nálunk, ezért egy csomó hasznos infot tudsz adni! :)

Zsuzsi!
Majd írd meg, hány éves vagy, mert ez az adatod hiányzik! :)

Gabi!
Jól vagytok? Magatokról nem írtál!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jó reggelt!

Róki, én is úgy értettem, hogy a karja ne lógjon ki, nem a keze :oops: És Te mit adtál a hálózsák alá Zsuzsára? Tudsz olyanról, ami hosszú ujjú de legombolható az ujja? Vagy ezt csak én találtam ki? :D

Gabi, ezt nem is tudtam az eldobható pelusról! :o Na, ezzel fogom anyut leszerelni ha legközelebb feljön a téma :wink:

Kami! Jól belehúztál! :D Tegnap takarítás közben én is találtam pár dolgot, amit át akarok majd pakolászni, majdnem neki is kezdtem, aztán leállítottam magam, hogy lesz erre még időm :D

Megyek, reggelizek valamit, bár már otthon is bepusziltam két lekváros pirítóst, de asszem egy kakaó még lecsúszik :)
Vendég
 


Szia Barbi!
Én is pont azon gondolkodom, hogy a már elfogyasztott szendvics után mit lehetne még enni? :D Kár, hogy otthon felejtettem a krémtúrómat, most jól jönne! :)

Amúgy tegnap nem vettem semmit, sejtettem, hgoy az lesz, hogy ha a vásárlás előtt még hazamegyek, akkor már nem lesz kedvem továbbindulni... :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Barbi!
Én is pont azon gondolkodom, hogy a már elfogyasztott szendvics után mit lehetne még enni? :D Kár, hogy otthon felejtettem a krémtúrómat, most jól jönne! :)

Amúgy tegnap nem vettem semmit, sejtettem, hgoy az lesz, hogy ha a vásárlás előtt még hazamegyek, akkor már nem lesz kedvem továbbindulni... :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nagyon nyugis reggelünk volt, Emma átaludta a reggeli készülődést, szóltam is neki a kocsiban, hogy mostmár adjon vmi életjelet magáról - erre kis fázis-késéssel rúgott kettőt, aztán aludt tovább :D

Végül vettem egy kakaót, na arra felébredt :D De most megint nyugi van... Mondjuk az idő is elég borongós :(
Terveztem ma elmenni a Kikába munka után, mert tegnap belelkesedtem, hogy írtátok, hogy milyen jó dolgok vannak, de ebben a ramaty időben nem sok kedvem van semerre sem csavarogni :(
Vendég
 


sziasztok!

Felrakok egy pár ruhás képet Zsuzsáról amin látszik a hálózsák, ha nem baj hogy foglalom a helyet (bocs, de most nincs türelmem feltölteni a photobucket-re és onnan belinkelni).

Az első még a kórházban készült 1 napos korában, mellette a könyv és a telefon hogy a méret egyértelműbb legyen. Zsuzsa 4 kg volt születéskor, a hálózsák 56-os és szerintem látszik hogy egy kicsit bő:

Kép



Zsuzsa 3 naposan, még mindig a kórházban, a body és rugi mindkettő 56-os:

Kép


Már otthon. Hosszúujjú body + rövidujjú vékony hálózsák az esti viselet. Mellettem lehet látni a mérlegőrület egy szövődményét: órán néztem és írtam, milyen gyakran eszik a gyerek és mennyit. Elkerülendő!!! :lol: Aztán én is hamar abbahagytam. Arra viszont rájöttem, hogy eleinte kb másfél óránként kért enni, természetesen nem rendszeresen, és kb 40-50 miliket evett max. MAX! Úgyhogy ne hagyjátok magatokat befolyásolni, az újszülöttek keveset esznek és nagyon gyakran.

Kép


Apukával, hosszúujjú vastag puha pamut hálózsák, hát arra már nem emlékszem milyen body volt alatta...

Kép


Nappali viselet, ez is 56-os és lóg rajta. A másik tanulság: mindegy milyen szám van beleírva a ruhába, a méretek akkor is vadul eltérőek tudnak lenni.

Kép


Ezen a képen már 1 hónapos (majdnem) és még mindig az 56-osat viseli:

Kép


És egy ráadás, cicamosdás közben, a 28-ra felmelegített fürdőben (akkor még elfért a mosógép tetején, azóta vettünk oda is egy keményhátú pelenkázót):

Kép

Elnézést a helyfoglalásért! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki! Köszi a fotókat! Az első hálózsákos képen volt alatta vmi?
Annyira édes Zsuzsa :D
Vendég
 


Cat:

Igen, sajnos szerintem is túl nagy a tendencia, hogy tankönyvből mérjék a gyerek fejlődését, és ha eltér, akkor már pánikoltatják az anyukát. Van egy játszótéri anyuka, már egy éves a kisfiú, tök szép, egészséges, tele van energiával, normál méretű (tehát nem feltűnően kicsi vagy nagy a korához képest) és az orvos egy olyan megjegyzést tett, hogy lehetne pár centivel hosszabb és egy kicsit több a súlya. :evil: Úgyhogy anyuka full para hogy nem eszik eleget a gyerek. :evil:

A korai tápszerezésnek meg az a veszélye (már azon túl hogy feleslegesen teszed ki a tejallergia veszéjének és terheled az emésztőrendszerét oda nem illő fehérjékkel) hogy kevesebbet szopik, kevesebb tejet termel a mell és szépen lassan apasztod a tejed. Szóval tápszer helyett érdemes gyakrabban mellre rakni, ha valaki elkötelezett a szopi mellett, mert a tápszerezés egy olyan lefelé csúszást indít meg a tejtermelésben, amit nagyon nehéz aztán visszafordítani. Jobb bele sem kezdeni.


Tummy Tub:

Nekem/nekünk is nagyon tetszett az ötlet, ugye anyaméh-szerű, bla bla, de a realitása az volt, hogy teletöltöd vízzel, és mivel a gyerek a fejét nem tudja megtartani, azt neked kell valahogy fogni. És mivel függőlegesen van, és dönteni nem férsz hozzá, csak a nyakánál fogva tudod a fejét a víz szintje fölé emelni, és ez már eleve furcsa volt nekem, mintha fojtogatnám a gyerekem, aztán ki is csúszott és lebukott a feje a vízbe, úgyhogy itt abba is hagytuk a kisérletezést. De tudom, egy csomóan szeretik és dícsérik. Nekünk nem jött be.


Pisilés:

Tényleg ahogy növekszik a méh, egyre nagyobb a baba, és főleg mikor a legvégén beilleszkedik a medencébe a feje, akkor nagyon tudja nyomni a hólyagot és gyakran kell pisilni és mint Kami is kommentálta, sokkal kevesebb fér mint mikor van helye a hólyagnak.

Itt van a méh és hólyag elhelyezkedése nemterhes állapotban:

Kép

És 9 hónapos terhesen... a baba feje alatt az a hátrahajtott tenyér formájú dolog a hólyag... szinte azon nyugszik a baba feje...

Kép


Barbus:

Legombolhatósat én nem láttam, igaz nem is kerestem...

Az első képen a kígyó alakú szopis párna van Zsuzsa alatt, látszik is rajta, hogy olyan vékony, hogy oldalt lelóg róla a gyerek. A többi képeken lehet néhol látni a második számú szopipárnát amit az Istvánban vettem, ami félhold alakú, jóval szélesebb és mivel szivaccsal, nem polisztirol gyönggyel van töltve, sokkal jobb a tartása is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Ja hogy body volt-e alatta... gondolom igen... mondjuk jó meleg volt akkor éppen, nyitva volt az ablak, de sztem tuti hogy minimum egy ujjatlan body-t adtam alá.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki!
Nagyon édi volt a lányod (persze most is az) és köszi a képeket, szerintem sokat segítesz! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok,

Rokica, köszi az infót, tényleg nagyon hasznos!! Én sajna csak egy képet látok itt fent, a többi helyén csak x van. Pedig úúgy szeretném látni, olyan cuki.

És ha nem szabad takarót tenni rá, akkor csak úgy simán alszik a hálózsákban egy bodyban? Biztos csak azért fura ez nekem , mert én nem tudok elaludni takaró nélkül, akármilyen melegben sem, kell a betakartság érzése.

Sági volt asszem akinek nem akarták a vércukrot megcsinálni. Én ma HAJNALI 6-kor voltam a Schöpiben. Nem volt olyan vészes, csak az időpont... Akira, végül ma mentem holnap helyett.
Nekem meg kellett venni a glükózt, és fél liter teában feloldani citromlével. Olyan volt mint egy szénsavmentes Fanta.
Soha többet nem akarok cukrot tenni a teámba!
Lányok, mennyi a normális cukorérték cukros tea előtt/után? Tudja valaki? Holnap lesz eredmény.

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sági, ágibold!

Bocsi! :oops: hogy összekevertelek titeket!


Ágiboldi:

Röviden: éhgyomorra 5 mmol/l a határ, cukros lötyi után: 7,8 mmol/l... de mint minden másban, ebben is különböznek orvosok/kórházak protokolljai, olyat is olvastam, hogy "igazi" cukorbetegség csak éhgyomri 7,8 és terheléses 11 felett áll fent, a köztes állapot (éhomi 5 és 7,8 között vagy terheléses 7,8-11) az pedig nem olyan veszélyes, csak csökkent funkcióra utal.

Hosszasabban:

"A másik szűrőmódszer, amit a Szabolcs utcai munkacsoport szülészei propagálnak és nálunk elterjedt, a „zsemlés” (szűrő) módszer előnye, hogy a legkellemesebb módszer, mert a terheseknek nem kell éhgyomorra várakozni, valamint olcsó is. Az álnegatív esetek aránya itt 15%, de mivel ezt a módszer bármikor, akár minden terhességi vérvételkor, alkalmazhatjuk, ez az arány 3%-ra csökkenthető. A módszer kivitelezése: reggel 7h kor meg kell enni egy un. vizes, zsemlét (ami a szabvány szerint 30 g szénhidrátot tartalmaz) és meg kell inni 2 dl tejet (ami kb. 10g szénhidrátot tartalmaz). Ezután egy órával, azaz 8h-kor meg kell mérni a vércukrot. A vércukor meghatározása minden esetben a szérumból történjék bárhonnan veszik is le (azaz a gyorsteszt nem alkalmas). Gyanús az eset terhességi cukorbetegségre, ha ez az érték 7.0 mmol/l felett van. Ebben az esetben kb. 80%-ban kell számítani terhességi cukorbetegségre, tehát az így „kiszűrtek” egy része nem beteg (álpozitív esetek). A dolog tisztázása céljából (második lépcső) cukorterhelést kell végezni.

A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!

Ha a terhelés szerint terhességi cukorbetegséget állapítottak meg speciális, úgynevezett mennyiségi diétát kell elkezdeni. A mennyiségi diéta azt jelenti, hogy terhesnek pontosan meghatározott időben pontosan meghatározott szénhidrát (cukor) tartalmú ételt kell fogyasztani pontosan az előírt módon. (150g, naponta 5x étkezés, 3 óránkét: reggel 7h: 25, 10h:25g, 13h:50g, 16h:20g, 19h:30g) A diétát szakember tanítsa be! A cukorbetegség (minden formájában) a diéta a legfontosabb. Senki sem születik, úgy, hogy tud diétázni azt tanulni kell! És fegyelem is szükséges! Kórházba feküdni nem kell. A diéta hatékonyságát un. postprandiális > (étkezés utáni) vércukor vizsgálattal kell ellenőrizni. "
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Ágiboldi
az én laboros papíromon nem tesznek különbséget éhgyomri, ill. 120 perces cukorszint között. Mind a kettőnél 3,3-5,5 ig van az értékhatár.

Timocska
köszönöm kérdésedet jól vagyunk. Pénteken végleg abbahagytam a Detralex szedését ( viszérre szedtem) az utolsó héten már bárhová mentem fulladtam, rosszul voltam. Két éjszaka nagyon rosszul lettem tőle, a párom is megijedt amikor látta, hogy egész testem teljesen remeg. Akkor végiggondoltam, hogy nem igaz az, hogy mindebből a pici semmit nem érez, és úgy döntöttem abbahagyom. Most kenőcsözöm, és akarok venni fokhagymakapszulát, mert olvastam, hogy az is jó a viszérre.

Rokica
mekkora haja volt Zsuzsának :shock: :shock:
Én is hálózsákoztam, nagyon szerettem. Én adtam alá bodyt, eleinte ugye mind a ketten februáriak voltak, hosszú újjút.
Nekem hosszú újúak voltak.

Kislányt váró kismamik, ti ki akarjátok rögtön szúratni a fülüket?
Adrikának 6 hetesen lett, mert Gyöngyösön a kórházban nem csinálták. Itt tudtommal berakják, és én szeretném is, nektek mi erről a véleményetek?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Gabi!
Én szeretnék még a kórházban fülbevalót tetetni Buksinak. Talán akkor még jobb, mint utólag rohangászni vele. Persze, azt még nem kérdeztem, hogy tesznek-e be a kórházban.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


roki!
köszi szépen a fotós bemutatót, így minden sokkal jobban érthető!

sági!
drukk, h rendeződjön már ez a terheléses cukormizéria. de tényleg úgy látom, h mindenkinek jut vlmi "izgi" a vizsgálatok közül. pannak ugye az afp körülötti hercehurca. de egyébként totál nemértem, miért akadékoskodtak. én ugyan sztk rendelésre járok, de még soha senkiben nem merült fel a kérdés, h hol akarok szülni.

ágiboldi!
a hajnali 6 igen durván hangzik! igazi hős vagy :) kezdek aggódni, a múltkori vérvételnél láttam, h nálunk simavízben keveri fel a vérszívónéni a port (gondolom glükóz), és még mondta is a szegény csajnak, h egyhajtásra igya meg, mert különben összecsomósodik és kanalazhatja.. brrr! nem értem, miért nem lehet a zsömlés módszer, még ha van is 15% álnegatív eredménye, még az is jobb arány ugye, mint az afp, amit mégis sok helyen szentírásnak vesznek :evil:

:?: következik :)
a névválasztás (már akinél megvan) h történt? egyszerűen ráéreztetek? mert bennünk még van bizonytalanság bőven... vagyis a név majdhogynem fix, csak olyan fura elképzelni, h a fiamat így fogom hívni egy életen keresztül, ill, h lesz egy ilyen nevű ember, és ez a mi döntésünk. nem tudom érthető-e, bocs, ha zavaros :oops:

majus3
 
 


Köszi, Róki, így már érthető a cukormérés :) , remélem nem lesz gond vele mert nagyon nem szeretnék diétázni...

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Druszám!
Nálunk még mindig hadilábon áll a névválasztás... fő szempont, hogy menjen a vezetéknévhez, ne legyen túl extrém, lehessen becézni (csúfolni kevésbbé). Szóval, ilyesmik merülnek fel bennünk...
Nálatok mik a lehetséges alternatívák?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Igen, május, én értem a névkérdést, hát igen. Hiába találtuk ki már fixre, azért néha felmerül bennem is, h akkor "lesz egy ilyen nevű ember"... és ez olyan idegen, de aztán ha a hasamra gondolok, akkor már érzem, h ez a neve.

Ja igen, még a cukros sztori része ugyebár, h hajnali 5-kor keltem, és két (látszólag egyforma) félliteres ásványvizes üvegem volt amit vinni kellett magammal: 1. nagyoncukros tea 2. vizeletminta. Namármost el tudjátok képzelni! A barátom, aki nagy tapasztalattal rendelkezik arról, h én hajnalban milyen agyi állapotban vagyok, a teásra nagybetűkkel ráírta, hogy TEA...

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Rokica
Köszi a segítséget.Megoldódni látszik a dolog,mert felhívtam az Uzsokiban a dokimat,hogy elfogadják-e zsemlés verziót vagy mi legyen és azt mondta akkor inkább menjek be és megcsinálják ők.Érted ezt?A nagy reformok!
És természetesen koszi az öltöztetéssel való tanácsokat is!

Zsuzsa
Nagyon édes a kislányod!!! :P

Ági
Igazán rendes a párod,hogy gondol mindenre... :lol:

Névválaztás
Bennünk is felmerültek azok a kérdések mint Májusban és Timoban is.Ezért nin cs is még nevünk.Ha kitalálok valamit akkor rögtön jön a következő kérdés.de jó lesz ez neki,és nem fogják cikizni érte és egyáltalán illik majd hozzá???A legnagyobb gond,hogy én kislánykorom óta Annának terveztem a lányomat,de most,hogy annyi sok Anna van,elbizonytalanodtam.De sajna nem tudok elrugaszkodni tőleEz az a név amit igazán eltudok képzelni a kislányomnak.Mondjuk egy kis variálással,Panna.Hát nem jól hangzik:Polányi Panna???
Vendég
 


Ági!
Szerintem jól hangzik... de ilyenkor felmerül bennem, hogy vajon ha egy komoly orvos vagy ügyvéd lesz belőle, akkor is jól fog hangzani, hogy dr. Polányi Panna? Vagy jobb lenne az Anna, akit lehet Pannának is hívni? :shock: Bocs, csak egy csomó ilyen van bennem, ezért nem is tudunk mi sem nevet választani.
Mert pl.nekünk tetszene a Lili is. Ez egy kislánynak marha aranyos. De vajon felnőtt korában is fogja szeretni? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?