Új privát üzeneted érkezett!

Sági! Azzal egyetértek, hogy legyen "külön" pizsi, vagyis legyen olyan rugi amit pizsinek nevezünk ki, és abban csak az éjszakai alvás lesz! :D
Vendég
 


Móni! Az én anyum is sokat segít, vannak jó ötletei, de van amiben nagyon maradi - pl. textil pelenka vs eldobható... Na ezzel az őrületbe tud kergetni! Már amikor a keresztfiam született (7 éve!), akkor ki volt akadva rajta, hogy eldobható pelust használtak, és most engem is meg akart győzni mindenáron, hogy sokkal gazdaságosabb a textil pelus. Mondtam neki, hogy lehet, hogy gazdaságosabb, de azért ennyi "luxusom" már hagy legyen, mert azért sokkal macerásabb! Meg ha lehet, akkor azért haladjunk a korral, és könnyítsük meg a saját életünket ha már lehet.
Bocs, ha ezzel valakinek a lelkébe gázoltam, ez csak az én véleményem!
Vendég
 


Pizsi néven egy kis puha pamut rugit vettem,ami végig zipzáros és könnyű éjjel is pelenkázni.Akciós volt a Kikában 99oFt.
Vendég
 

 
 

Bocs Lányok, úgy látszik szófosásom van ma :D
Lőjjetek le ha már elég belőlem :lol:
Vendég
 


Barbi persze értem én amit mondasz, de nálunk tényleg sajna ilyen meleg van, nem tudunk mit csinálni, melegebb van télen itt mint nyáron :(

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barbi!
A szülők már csak ilyenek! :D Az én anyukám a világ legtündéribb anyuja, de néha ő is nagyon maradi! Persze, sokmindenben igaza van, mondjuk egyenlőre ezeket nem látom be, csak biztos saját káromon tanulom meg! De hát ez van, tanuljuk az életet! :D Mondjuk nálunk a textilpelus nem merült fel, viszont a pólyát nagyon szorgalmazza (biztos igaza is van ebben).
Na, de előbb-utóbb úgyis meglátjuk, kinek mi jön be.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát az anyukák már csak ilyenek :)

Lányok hülye kédés de csak én küzdök avval a problémával, hogy egyre gyakrabban kell kimennem üríteni ? :roll:

Mert mondjuk én világéletembe sokat jártam, de amióta a drágám odabenn van mégtöbbet, és az elmult 1-2 hétbe meg iszonyat mennyit megyek...egyedül vagyok eme problémámmal? :?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barbus, hivatkozz a mosószer és mosógép költségeire (áram, víz).

Tényleg, Kami, hol vagy?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hálózsákot tényleges érdemes venni, mert akkor biztos nem takarja ki magát az éjszaka. Nem tudsz figyelni rá minden pillanatban, hogy véletlen meg ne fázzon. Az öltöztetéssel kapcsolaban én is azt hallottam, hogy egy réteggel többe adjunk rá mint ami rajtunk van. Mi kertes házba lakunk, kb olyan 21 fok körül szokot lenni, de lehet hogyha megjön a pici egy két fokkal megemeljük. :) :)

Ma megyün pelenkázót és baba ágyat nézni, de 5 hét mire kész lesz, meg lassan más cuccokat is be kellene szereznem nekem is. Lehet, hogy egy picit le vagyok maradva?
:D
Láttam már egy-kettőtöknél, de azért megkérdezem, hogy ki meddig akar dolgozni, mert én még nem döntöttem teljesen el?? Ülő munkát végzek, de egyre többször előfordul, hogy fáj a derakam. :?:
b.lin
 
 


Ágiboldi! Megtettem, sőt már a keresztfiam születésekor ez volt az érv :D Állítólag ők tényleg kiszámolták, hogy jobban megéri az eldobható pelus :shock:

Timó! Igen, a pólya a másik vesszőparipája :lol: Mondjuk abban van valami, bár én nem vagyok teljesen meggyőzve... Max tőle kapunk majd egyet :D Egyébként tényleg tündér az én anyum is, ott segít, ahol nekünk arra szükségünk van, és nem ott, ahol ő gondolja (ahogy anyósom... ő is jó indulatú, csak iszonyat makacs) :D

Akíra, hát nem irigyellek a téli 30 fok miatt :shock: Nem azt mondtad, hogy kertes házban laktok? Nem tudjátok szabályozni?
Nekem is az elejétől sokat kell pipilnem. Mostanában csak annyit vettem észre, hogy elindulás előtt mostmár mindenképpen el kell mennem, különben 5 méter után kezdem keresni a lehetőséget :lol:
Vendég
 


Hát de kertesházba lakunk csak kicsit bonyolult, szóval a lényeg hogy itt él a fél rokonság, egy óriási házba 4 külön lakás és egyik a milyenk, olyan mint egy társasház...
Na és a lényeg, hogy egy a fűtésünk, és sajna régi vastag csövek vannak aminek ez az eredménye, hogy itt a csövek felfűtenek 30 fokra lezárt radiátorra, fel meg nem jut fel a meleg, nem tehetünk semmit, és ha én lejjebb veszem a hőfokszabályzót akkor annyi se jut fel és anyósék megfagynak :?

Szóval ez ilyen bonyolult rendszer nálunk, de sajnos az hogy kicseréljük most nem lehetséges mert pár millió lenne és most nem igazán van rá pénzünk, örülünk ha a gyereknek mindent előteremtünk:)

Szóval talán pár év mulva ha jobban állunk megcsináltatjuk hogy külön válhassunk és akkor tudjuk ugy szabályozni ahogy nekünk jó :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Lin, én dec. 15ig dolgozom - az lesz a 26. hét.
Eredetileg az utolsó 2 hónapban akartam otthon maradni, de Karácsony után már nincs kedvem visszahangolódni :D
Vendég
 


Aha! Már értem :D Mondjuk még mindig jobb, mintha nem lehetnek rendesen felfűteni a lakást...
Vendég
 


Hát igen ez jobb mintha mi laknánk fenn és fázna a babóca és villanyradiátort is kéne szerezni, vagy olajradiátort :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Szasztok.

Irjatok, irjatok, szeretek visszaolvasni!!!

Halozsak-paplan-alvas tema: Nekunk ugyan van egy halozsakunk, szep piros bocikas, 68-as, de altatni en paplan alatt szeretnem, telen rugiban, nyaron bodyban. Attol nem felek, hogy belefullad, mert egyreszt be szeretne kezdetben polyazni, utana meg mar stabil a legzese es nem fog megfulladni. Gondolom en. De majd rajovok, mi hogy lesz jo. Egyelore varom, hogy meglegyen a kisagy (ember is orult a tegnapi hirtelen bevasarlasnak :)) es gyonyorkodhessek benne :)

En nagyon orulok, hogy semmit nem kell tomegkozlekednem, mindig is utaltam es most, hogy oda koltoztunk, ahova, egyaltalan nem kell buszt / vilit / metrot hasznalnom. Viszont tobbet setalok es ennek is orulok! (Teny, hogy ami eddig 1/4 oras ut volt, az most fel oras, de hat ez van :))

Tegnap megcsinaltam Zsebibaba jobb labat es a farka felet. Azt nezem, ha ilyen iramban haladok, kesz is leszek, mire nem kell dolgozni jonnom :)
kami
 
 


Hú Lányok, eltűnök egy órára és nem bírok visszaolvasni.
Akíra,
Hát nem semmi ez a 30 fok, de megértem, ha nem tudjátok szabályozni, akkor nincs mit tenni.
Mi egy újépítésű társosházban lakunk. Mindenki egyedileg szabályozza a fűtését. Tavaly télen csak decemberben és januárban kellet néha bekapcsolnunk a fűtést, mert a két szomszédunk annyira szereti a meleget, hogy így fűtés nélkül van nálunk 25 fok. Sokszor az ablak is nyitva van.

Barbi, Timi,
Úgy látszik nálunk pont fordítva vannak a dolgok. Anyukám sokkal modernebb gondolkodású mint én. Például nálunk én szeretnék néha textilpelenkát használni, na nem azért mert olcsóbb lenne, hanem mert szerintem ezek a modern szuper nedvszívóképességű pelenkák tehetnek arról, hogy a gyerekek még 2,5-3 évesen sem "szobatiszták". A pólyát is megkérdeztem től, szerinte nem fontos, bár azt mondta, hogy én elég pici baba voltam és pólyában az elején könnyebb volt tartania szoptatás közben, de szerinte ez egy pokróccal is könnyen megoldható, ja és a mérleget sem tartja fontosnak azt mondta, úgy is látni fogom a babán, hogy eszik-e eleget.
Tényleg, ti fogtok venni mérleget?

Kép
móni23
 
 


Kami, a Zsebibaba szóról nekem már Áron jut eszembe, úgyhogy az h tegnap megcsináltad a jobb lábát, és a farka felét, az nekem elsőre azér nem volt teljesen tiszta...! :lol: azóta persze leesett..

Én is állandóan pisilek, nem tudok rendesen elindulni boltokat nézegetni se, hacsak nem plaza...

Lin, Dolgozás: én a többiekkel ellentétben csak a szülés előtti utolsó 1 hónapban tervezem, h otthonmaradok táppénz, szabadság. Okok: Kényelmes munkahely, ülő munka, van kedvem bejönni, és nem akarom a tgyást a szülésnél korábban kezdeni, h minél tovább tartson.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hát én venni nem de vannak helyek ahol lehet kölcsönözni, nekem tuti kell egy mert hallottam már olyat hogy hiába nézett ki ugy hogy eszik nem evett a baba és nem igen vették észre hogy nem evett, mert szopizott csak nem igen jött semmi, és a gyerek csak sírt és nem tudták mi baja ha eszik rendesen...aztán jött a mérleg és rá kellett döbbenni hogy nem eszik rendesen...persze ez nem törvényszerű hogy így van mindig de jobb ha van egy mérleg...legalábbis én igy gondolom.
Nálunk is anyám mondja hogy igenis eldobható pelus, ő utálta a textilt, de abba meg van valami hogy most milyen későn lesznek szobatiszták a gyerekek...de erre is kitaláltak már egy pelust ami nem biztosítja a gyereknek azt a tisztaságérzetet...szerintem elég azt megvenni, nem?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Jaj, most latom csak, meg hianyoltatok is :) Kedves aranyos kismamatarsaim :)

Textilpelenka: az vele a baj, hogy minden alkalommal ki kell mosni es fertotleniteni. Meg kell hozza gumibugyi is, mert magaban nem marad meg a gyereken... En eleinte aszondtam: otthon textil, utcan eldobhato pelus, de az anyosom aszondta, higgyem el, csak magamon segitek, ha eldobhatot hasznalok pelenkazashoz. Es en elhiszem neki. Emellett persze lesz otthon (van) textil is: bufizteteshez, ehhez-ahhoz, tuti hogy hasznat fogom venni valahogy...

Merleget is szerettem volna venni eleinte - de aztan rajottem: minek??? Fogom latni, hogy jol eszik-e, nem akarom minden kajalas utan lemazsalni es magam idegesiteni. Meg aztan ha jol tudom, x idonkent lemeri a gyerekorvos / vedono - ott ugyis kiderul, hogy mizu. Szoval Moni a merlegre a valasz: nem.

Lakas homerseklete: nalunk inkabb huvos van, kellemesen huvos, nem dididididiergos huvos. Estere babanak paplan + polyalas + rugi, de majd lecsekkolom a tarkojat: ha hideg, azt jelenti, fazik. Akkor meg raadok valami plusz reteget. napkozben meg rugi. Alvas: rugi. Az en gyerekem lesz a rugi-gyerek :)
kami
 
 


Kami! De jó, hogy jöttél :D
Textilpelus és mérleg tekintetében maximálisan egyetértek veled!

Mi is újépítésűben lakunk, de nekünk nem fűtenek ennyire a szomszédok, úgyhogy mi fűtünk, ráadásul én nagyon fázós vagyok, úgyhogy hideg nem lesz, az tuti, de azért sose visszük túlzásba :D
Vendég
 


Halihó! 2 napig nem ülök géphez és már több, mint egy órája csak visszaolvasok!!!
Ma reggel voltam cukor-teszten, de ez még nem a terheléses volt, csak a reggelizős, szóval nem volt gáz. REmélem az eredmény szuper lesz.Asszem hétfőre a kontrollra kiderül.
Nekem nagy szerencsém van, mert mindkét nagymama igen gyakorlott anyuka (mamám:5 gyerek, anyósom:6 gyerek+3 unoka), úgyhogy én bátran hagyatkozhatom az ő tapasztalataikra.Viszont egyik sem olyan, hogy görcsösen ragaszkodna valami maradi dologhoz.Tényleg mázlim van velük!
A pólyázásról idáig csak pozitívat olvastam: azzal, hogy a babát szorosan körülvesszük vm puha meleg anyaggal, azzal a méhhez hasonló szitut teremtünk - amibe persze remekül érzi magát :D
KÉrdés: fenyő pelenkázót keresnék.Nézegettem már az RS kínálatát - határeset - de ha van ezen kívül más ötletetek szívesen fogadom (ja, a Brendonban lévő tetszene, ha nem 90 e Ft lenne...)
Na egyenlőre ennyit.PÁ 8)

Kép
Kép
deako
 
 


Kami,
Akkor ezekszerint mérleg ügyben egyet értünk. Ha meg mégis elbizonytalanodnék a szopi mennyiség ügyében még mindig tudok kölcsönözni egyet.
A textilpelussal kapcsolatban anyu is mondta, hogy majd rájövök, hogy neki van igaza és sokkal egyszerűbb az eldobható. Lehet, hogy igaza lesz :)

Paplant én is mindenképpen fogok venni, de nem azt a nagyon pici méretűt, ha az elején még sem kell, akkor még jó lesz később.

Kép
móni23
 
 


Szia Kami!
Zsebi farka és jobb lába? :shock: :D :D Nekem is hirtelen Áron jutott az eszembe, de aztán leesett! :)

Én mérlegben nem gondolkodom, biztos csak idegesíteném magam, ha összehasonlítgatnánk, hogy ki gyereke mennyit eszik. Úgyhogy inkább ezt meghagyom a védőnőnek! :)

Lin!
Én dec.31-ig dolgozom, egy nappal se tovább! :) Bár az ünnepek gyorsan eltelnek, úgyhogy végülis azt hiszem dec.20 lesz a vége, mert a két ünnep közt úgy se jönnénk! Már nagyon várom, hogy otthon lehessek és fészketrakhassak! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Deako!
Itt a Plazaban (Duna Plaza, Vaci ut) most nyilt egy uj biomatrac bolt es erdekes modon Faktum butorokat is arulnak. En Faktum Gabit neztem ki az RS-ben es ott agynemutartoval egyutt 39.000 Ft volt. Itt 11% nyitasi kedvezmeny van most ervenyben (a heten meg biztosan) es igy az agy 34.000 Ft-ra jott ki agynemutartoval. A srac ajanlgatta a pelenkazot is, de en nem szeretnek pelenkazot, igy nem mondta vegig. De ha teged erdekel, erdemes ide elnezni, mert olcsobb, mint az RS es ugyanaz a Faktum butor van, tomor fenzo es csodaszep!

Zsebi farka: csajok!!!!!!! ZSEBI farka mar reg keszen van :) En most a goblen-Zsebibabarol beszeltem :)

Lin: nekem jovo het pentek az utolso munkanapom!!! EL SE HISZEM, utana SZABADSAAAAAAAAG!

Kepzeljetek, elmentunk a parommal pizzazni a Tescoba es ott van egy kis NICI bolt, ahol meglattam egy gyonyoruszep fotoalbumot, ilyen vizzold-kek szine van, az uj NICI-figura van rata (Egyszarvu) es egyszeruen beleszerettem. O lesz Zsebibaba ujszulott fotoalbuma, eldontottem. 2.5e ft korul van, de annyira szep, hogy ez nem akadaly. Szoval Zsebibabanak lesz mar fotoalbuma is...
kami
 
 


Mérleg:csatlakozom Kamihoz,szerintem is csak idegesítene a dolog és ha mégis kellene akkor kölcsönzöm egyet.

Szerencsére az én anyukám is szuper nő.Szerintem gyereknevelésből nem lesz köztünk vita,a reális dolgokat szereti és ha esetleg nem neki van igaza azt is elfogodja meg azt is ha én a saját fejem után akarok menni,úgyis kiderül,hogy kinek volt igaza,de szerencsére utólag sem dörgöli az orrom alá.
Az anyósommal annál több gondom lesz,egy kicsit tartok is majd az okoskodásától,de szerencse messze laknak és az első 2-3 hétben nem is akarom őket a lakásban látni.Húúú milyen aljas vagyok!

Daeko
Drága volt az RS?Még én nem néztem a bútörökat,igaz mi nem vesyünk pelenkázót csak egy nagy kiságyat szeretnék.
Vendég
 


Én ma szalma vagyok (párom sokáig dolgozik), úgyhogy én is elmegyek szétnézni valamerre és veszek magamnak és Buksinak is valamit! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Basszus, Lányok, lassan már ott tartok, hogy én sem tudlak követni titeket. Nem keveset termeltetek, de nem baj, szeretem olvasni én is. Próbálok reagálni. Egyébként senkit nem idegsítek még? :roll:

Pizsama: én úgy terveztem, hogy lesz egy pamut rugi erre a célra, abban sztem kényelmesen érzi magát. Persze ez van éjszakára, nap közben nem vszínű, hogy fogom cserélgetni, az úgy kicsit macerás lenne, legalábbis a kezdeti "eszem-alszom-sírok" időszakban biztos, és nem hiszem, h neki tetszene. Hálózsákot, Timihez hasonlóan én is tervezek, csak még azt nem tudom, hogy milyet.

Előtej: Pann: én megértelek, én sem élvezném, ha még hónapokon keresztül csöpögnék. De akkor, ahogy olvasom, ez is változó, embere válogatja. Egyébként az egyik ismerősömnek is van már, kb. ugyanitt tart, mint mi. Ő is márciusra várja a babát. (Győzködöm fórumilag ;))

Munka abbahagyása: január eleje. Konkrét időpont HOLNAP fog születni. Drukkoljatok nekem plíz, hogy minél inkább január elejére essen, tehát ha lehet, kb. úgy jöjjek ki a dolgokból, mint Timi, jó? Mellesleg holnaptól asszem jön a cserém, nekem is tanítanom kell majd. Izgi.

Kami: te bírtad rendesen, hogy az "új Kamival" kell foglalkoznod? Én abban reménykedem, hogy egy értelmes nő lesz, és nem ilyen kis cicababa. Abból is akad ugyanis. :?

Mérleg: voltunk vásárolni az InterSparban, láttam potom 2000-ért. Mondjuk úgy rendesen nem tudtam megnézni, csak a dobozát láttam, meg azt, hogy mennyibe kerül. Akkor úgy hirtelen átfutott az agyamon, hogy meg kéne venni, de végül a nemnél maradtam. Valszeg feleslegesen felhúznám magam soxor, és ez ugye nem eredményez semmi jót. Lehet, hogy egy nap alig -, másik nap meg rengeteg fog enni - de sztem ezt amúgy is érzem majd.

Ja, és még egy kérdésem lenne. Lassan minden napra jut egy. Arról nem informáltak vkit, hogy csípőszűrésre majd hányadik babás héten kell menni? Olvastam vhol, hogy már a 6. héten berendelnek, komolyan így van?

Asszem ennyi, olvasgatok még.

KépKép
catrine
 
 


Kami! kösz a tippet.Egyébként te hol fogod pelenkázni a kis lurkót?És fürdetni?

Kép
Kép
deako
 
 


Kami: az új NICI figura sztem hihhhetetlen édes. A múltkor mi is bevásárló körúton vtunk, velünk szemben egy NICI-s bolt, sajnáltam, de már nem volt erőm bemenni. :(

Tök jó, h haladsz a goblen-Zsebibabával. A szabadság miatt iriiiigy.

KépKép
catrine
 
 


Pelenkázás/fürdetés: én azt tervezem, hogy veszünk egy olyan kádat, ami állványos, és a tetejére rá lehet tenni a pelenkázót. Így pl. este nem kell kivinni egy szál töriben a melegből, csak rádobjuk a tetejére a pelusozót. Mi a véleményetek?

Bocsi, hogy megint ennyire szétesve írok, de mire elküldöm, mindig van vmi új. :)

KépKép
catrine
 
 


Anyóstéma nálunk is kényes dolog: igaz, 10 percre lakik tőlünk, de annyira önző, hogy sosem hív fel bennünket, felőle akár meg is halhatnánk, nem foglalkozik velünk. Annyira el van foglalva magával... Ha mi nem látogatjuk meg, akkor szinte sosem találkoznánk. Azt gondolom, hogy ez az unoka születése után sem fog megváltozni, pedig most váltig állítja, hogy ő majd fog a bébire vigyázni stb. Kiváncsi leszek! :shock: (húú, én is milyen gonosz vagyok)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Cat! Mar hogy a viharba idegesitenel???? Butalany!

"Uj Kami": o egy fiu, es a taktikam az, hogy melyviz. Az alapokat elmagyaraztam neki az elso heten, lejegyzetelte a lenyeget. Aztan jottek az elso konkretumok - en csinaltam, ult mellettem, neha diktalta vissza a fuzetebol, mit hogy kell, neha nem, mikor mire volt ido. Esetleg modositgatta a feljegyzeseit. Aztan 2 hetig nem jottem dolgozni - ez epp eleg volt neki arra, hogy gyakoroljon. 2 het utan visszajottem, a helyemet mar akkor atadtam neki es en elultem egy 6 meterrel arrebb levo asztalhoz - itt se 2000-es Excel, se SAP nincs, tulajdonkeppen ez a 2 dolog kell a munkamhoz, igy mindent o csinal. Neha odaulok melle, neha egyutt dolgozunk, mikor megker, de alapvetoen o dolgozik, en meg koordinalom-ellenorzom. Es ez igy van jol! Igy aztan marad idom veletek csetelni :)
kami
 
 


Szia Cat! :)
Szerintem nem idegesítesz senkit, jó, hogy eszmét cserélünk együtt, mindenki elmondja a véleményét! Még az se kell, hogy mindig mindenben egyet értsünk, sok hasznos infot tudhatunk meg!

Nekünk nem lesz külön fürdetőállványunk (panel fürdőszobába nem fér), úgyhogy egy szimpla kiskádat veszünk meg a kiságyra szerelhető pelenkázót. Azt hiszem, hogy sokági nem fogjuk használni, idővel tuti, hogy a rendes ágyon fogom pelusozni (magamat és kényelmemet ismerve) :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! Próbálok én is képet feltenni, de tegnap nem sikerült. A vonalzót is csinálom jelentem, csak annyira kevés az időm Petra mellett, hogy nem volt már tegnap időm befejezni. Idő előtt felébredt. Úgyhogy bocsánat, hogy tegnep kámforrá váltam, de sajnos így van ez, ha szólítják az embert könyörögve, hogy "AAANYA!?" Úgyhogy ha megint hirtelen eltünök ez az oka.
Nem tud valaki segíteni abban, hogy többfunkciós babakocsit hol lehet olcsón és jót venni? Amit Petránál használtunk azt kölcsön kaptuk és elég gáz (rozoga, kopott)volt. Mindíg üvöltött benne Petra, mert nem lehetett teljesen egyenesre állítani. El is hiszem, hogy kényelmetlen volt neki ezért szeretnénk a másik bébinek legalább egy normális babakocsit. Szóljatok, ha tud valaki segíteni.
Köszi előre is. :D

Mérleg téma: nekünk volt Petránál mérlegünk, de iszonyú körülményes és stresszelős dolog! Én mindíg azért idegeskedtem, mert nem volt meg a g amit ennie kellett volna. Ezért aztán tiszta ideg voltam, hogy nem eszik rendesen. De már nem akart többet enni, megtömni meg nem lehetett. Aztán egy idő után mikor a védőnéni mondta, hogy ne aggódjak úgyis eszik annyit amennyit akar, már nem is tettem rá a mérlegre és így sokkal nyugodtabb voltam. Különben még én sem tudom, hogy kölcsönözzünk-e mérleget vagy sem a kicsinek. A nevét még mindíg nem toom.

Sajna nem megy a kép fel valamiért. Ezt írja ki: Hiba történt.
( Nagyon rossz a gépünk, de csak azért mert a párom informatikus! Tudjátok cipésznek a cipője lukas...... NEKÜNK MEG ..ar a gépünk! :x )

Zsuzsi
zsuzsibo
 
 


Ez a cian a kek hatterben nem az igazi...

Deako! Pelenkazasra ket opcio van: a Faktum Gabi kisagyra rateheto a pelenkazoszivacs (azt ugyanis veszunk, pont az RS-ben, kb 3e Ft, merev, nem hajlik). Vagy pedig a mi agyunkra teszem es en is ulok. Valszeg az elejen a kisagyon pelusozok, mikor meg nem izgi-mozgi, utana meg amikor mar maszik mindenfele, a franciaagyon.

Furdetes: hat ez nalunk izgi lesz. Megmondom oszinten, nem szivesen pocsolnek minikaddal, aztan kiskaddal, aztan nagykaddal. Mi tokos szulok vagyunk - egybol nagykadazni fogunk! Apu beul a kadba, az olebe veszi a kisdedet, mig anyu egy szivaccsal lemosdatja - kisded latja aput-anyut, hallja apu szivhangjat es talan igy nem ijed meg a nagy viztol, ami neki fenekig fog kb erni, a felsoteste meg kilog. Anyu ult volna be az eredeti terv szerint, de aztan rajott, hogy meg 6 hetig kb verezni fog, ami azert nem az igazi... Legfeljebb veszunk egy kiskadat, ha ez nem megy. De en nagyon szeretnem, ha hamar megszokna es megszeretne a vizet. 3 honapos koratol szeretnem vinni uszni!!!

Eskuszom, tobb extrem elkepzelesem nincs :) Az utazoagyrol is letettem, mint latjatok :)
kami
 
 


Anyóstéma: Nekem szerencsém van az anyósommal, mert nem nagyon szól bele a dolgainkba, de az apósommal már sokkal nehezebb kijönni. Ő az a típus, aki azt hiszi mindenhez ért és szeret mindenbe beleszólni, szerencsére a párom letudja szerelni. Nekem azt hiszem abban lesz nehéz dolgom, hogy az anyósomék és az én szüleim is messze laknak, és itt Pesten nincsen egyáltalán rokonunk, nem tudom kitől tudok majd segítséget kérni.

Kép
móni23
 
 


Megint Kamit kell felhoznom-bocsi.De mi is hasonlóan tervezzük.Pelenkázás a kiságy tetején,fürdés a nagy kádban apával csak annyi,hogy láttam olyan kis támasztós ülőlét vagy minek is nevezzem a Brendonban ami a fejét megtámasztja oldalról és a lábaközött is van egy kis domborulat és olyan féligülő,inkább fefvő pózban van benne a baba.Na szóval értitek,mi olyanban szeretnénk fürdetni.
Vendég
 


Móni
Meg tudlak érteni.Nekem nem csak az anyósomék laknak messze,de az anyukám is-sajna.Igaz már mondta,hogy bármikor hívhatom és ő azonnal indul és telefonon is bármikor kereshetem ha kérdésem van,ne foglalkozzak vele,hogy éjjel 3 van.De szerencsére lekik itt egy rokon házaspár,már ők jelezték,hogy bármikor bármiben segítenek ha tudnak,akár vásárlás,vasalás,gyerekmegőrzés...
Vendég
 


Cat,
Nálunk sem fog elférni a kádállvány, én arra gondoltam, hogy van egy kis szekrénykénk a fürdőben annak a tetejéről lepakolok és azon fogok fürdetni.

Zsuzsi,
Nem tudom pontosan milyen babakocsira gondolsz, de mi most vettünk ABC travel system kocsit a Brendonban 35.000-ért és az születéstől 3 éves koráig jó a babának. (Ha ezt választjátok, akkor kell hozzá egy kupon a novemberi Anyák Lapjából.

Kami,
Én a babaúszástól kicsit féltem a fertőzések miatt, de mindenkitől jót hallottam róla, így én is szeretném majd vinni.

Kép
móni23
 
 


Kami: butalány megértette. :) Örülök, h nem vagyok idegesítő. És köszi a kielégítő választ az "új Kamival" kapcsolatban, megpróbálom majd én is értelmesen csinálni.

Timi: tartok tőle, hogy én is az ágyon fogok pelenkázni. Majd meglátjuk. Amúgy még régebben láttam olyan ágyat, amihez egy kis szekrény van csatlakoztatva, és ennek a teteje a pelenkázó. Az is nagyon tetszett. Meglátjuk, milyen lesz.

Zsuzsi: ha küldesz nekem képeket (catrine@vipmail.hu), én nagyon szívesen felteszem helyetted. :) Egyébként lehet, hogy az a baj, hogy nagy a kép mérete. 600x600px lehet max.

KépKép
catrine
 
 


Móni: én először még úgy gondoltam, h a mosógép tetején fogunk fürdetni. :)

KépKép
catrine
 
 


Cat!
Mi is a mosógép tetején fürdetünk! :) Aztán meg lehet a nagykádban! Csak az első időkben, míg a bébik köldökét nem érheti víz, addig nem tehetjük a nagykádba! De aztán igen! :D Sőt, mi is szeretnénk babaúszásra menni! :)

Móni!
Nekem se nagyon van segítségem itt Pesten, úgyhogy járjunk össze! :) Aztán szerintem mindegy, hogy egy vagy két csöppségre vigyáunk! :wink: :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Móni!

Köszi a tippet. Jól fordul az a babakocsi? Nem nehéz? Hordozó van hozzá?

zsuzsibo
 
 


Teeelllleeeeg, Sagi, ti is igy akarjatok??? Most nagyon boldogga tettel! Mert eddig akarkinek meseltem ezt a tervet, mindenki elhult: de hat nem keveredhet a felnott es gyerek floraja, meg hat az milyen veszelyes, stb. En aszondom: valahogy a bennszulottek a dzsungelben is furdetik az ujszulott csemetejuket es ott nincs muanyag mini kad! OK, mi nem bennszulottek vagyunk es foleg nem a dzsungelben, de szerintem fontos a testi kontaktus es ha velunk erintkezik a baba, ugy gondolom, kevesbe fel az ujtol, attol ami nagy, ami tagas, stb. Minel tobb helyzetben erzi a melegunket meg a szivdobogasunkat, annal nyugodtabb. Es annak meg kulon orulok, hogy apuval fog vegul bemaszni a kadba, mert igy ot is total megszokja! Ugyis velem tolti az egesz napjat, az en szivveresem ismeros lesz neki, sokat fogunk kenguruzni (amit a koraszulotteknel s alkalmaznak, a kenguru-modszer: baba anyun fekszik), ez viszont remek alkalom lesz arra, hogy aput is elfogadja es megismerje es kialakuljon benne az apu iranti bizalom. Ha pedig valamiert ez nem megy, hat nem egy nagy befektetes egy mini kad... de akkor mar lehet, hogy inkabb furdetovodrot vennek...

Na, Zsebi Bebi egesz nap aludt. Eddig. Mos viszont valamiert rault a hugyholyagomra es eleg vicces erzes :) Errol jut eszembe a pisi-tema: durva, de en mostjarok ki legritkabban pisilni! Pedig sokat iszom, napi 2-3 liter! Viz meg tea minimum, neha egy kis rostosle, meg ritkabban CCL (Coca-Cola Light). Ami viszont fura: azelott annyit tudtam pisilni, mint egy elefant. Most amikor ugyanannyira kell pisilnem, mint regebben, sokkal kevesebbet tudok - ami ebbol ki akarok hozni az az, hogy ugyanaz az eros inger sokkal hamarabb jelentkezik, kevesebb fer el bennem... ejjelente max 1x kelek fol, ma meg tegnap ez nem is ejjel volt, hanem reggel fel 7-kor (OK, valszeg ez fugg az esti folyadekfogyasztastol is) es olyan szinte soha nincs, hogy Plazaban, itt-ott jonne ram. Ennek en marhara orulok!!! Es meg hatravan 3 honap - tuti, hogy utoler a mostazonnalkellpisilnemkulonbenbecsorog-szindroma...
kami
 
 


Cat!

Köszi asszem átküldöm a képet. Sajna nem tudom lekicsinyíteni, mert a párom még nem avatott be a rejtéjébe. A vonalzóval is jól megszenvedtem, de sikerült!
Igen az a baja, hogy nagy a kép. kiírta!Az is jó, ha lekicsinyíted és visszaküldöd az e-mail címemre. Köszi.
:D

zsuzsibo
 
 


Segitseg: nekunk egyaltalan nem lesz. Az en szuleimmel mar irtam, mi a helyzet - rajuk abszolut nem szamitok, amugy is Debrecenben elnek. Anyospajtas segitene, de o is Jaszberenyben lakik, szoval a mindennapi segitseg kizart. Max gyerekmegorzes, de ebben meg nem gondolkodom. A tesom meg Olacban lakik, megjobb - o mondjuk eljon egy hetre valamikor a szules utan, hogy kicsit tehermentesitsen, de egyszer neki is haza kell mennie... igy aztan maradunk Gedeiapuval ketten a babazasra. Am ez minket egyaltalan nem ijeszt meg - itt vagytok nekem ti, majd segitetek a neten keresztul, a tobbit megmajdcsak megoldjuk valahogy! Szoval emiatt egyaltalan nem aggodom!!!
kami
 
 


Timi: nagy kádas pancsolásra mi is vevők vagyunk ám ezerrel. :) Sztem klassz majd ott, mi úgy terveztük, hogy kb. az első 2 hónapban használjuk a kiskádat, utána meg majd a nagy. Feltéve, ha addig nem növi ki. :P :)

Zsuzsi: jó lett a vonalzó ;)

KépKép
catrine
 
 


Jééé Zsuzsi, látom a vonalzód! :D :D

Pisilés: én a kezdetektől fogva nagyon gyakran járok! Kb. mikor elindulok otthonról előtte elmegyek, és már úgy esek be az irodába, hogy kabátostul rontok a wc-be (pedig kb 30-40 perc az út) :D Aztán lépten-nyomon pisilnem kell, akárhová megyünk! Pedig szinte alig pisilek egy-két cseppet! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi: detto a pisilés. Én eddig is mindig elmentem wc-re, mielőtt elmentünk vhova, de most meg már csak olyan helyre vagyok hajlandó menni vásárolni, ahol van wc :D Ez a Sparra nem vonatkozik. Ott sajna muszáj kibírni. :? :D

KépKép
catrine
 
 


Kami!
Aztán majd rendezünk hatalmas babatalikat! :D

Tényleg!
Mi lesz a talival? Már dugába dőlt a terv?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?