Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
Szerintem amíg nem fogadják el inkább ne foglalkozzunk a kórház témával, ráérünk akkor idegeskedni rajta.

Kami,
Hol veszel fonalat? Én már régóta keresek itt a környéken rövidáru boltot, de én mindig a belvárosba jártam ilyeneket venni.

Ági,
Én is a fogantatásig szedtem prolaktin csökkentő bogyót, kíváncsi vagyok nálam mikor jelentkezik az előtej.

Én is szeretnék majd szülésfelkészítőre járni. a Sotén most fejeződött be egy, da azt én még túl korainak tartottam, mert szeptemberben kezdődött. A következő januártól lesz, azt hiszem arra majd eljárok. Barbi te nem szeretnél majd járni?

Kép
móni23
 
 


Egyelőre még nem annyira sok, és csak akkor jött néhány csepp, ha otthon vagyok, ill. éjszaka alvás közben, úgyhogy nem zavar, de később gondolom a melltartóbetét lesz a megoldás... Kár, h azt olvastam valahol, h még ez se garancia, h az embernek lesz majd rendesen elég teje.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann!
A képet tegnap kaptuk, ugyenis orvost váltottam és az új doki is látni akarta, hogy minden rendben van a bébivel!

Boldiági!
Én minden este vizslatom a cicim, hátha jön belőle valami, de egyenlőre semmi. Remélem, mire odakerül a sor, már nem így lesz! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

 
 

Panni:
Ez a cukor-tema - megint ugy nez ki - helytol fugg. Nekem az Uzsokiban csinaltak (ahonnan Sagit eloszor elhajtottak) es nem kellet vinnem semmit. Ott adtak meg citromlet is (azert egy citrom bent lapult a taskamban, biztos ami biztos alapon..) Tok bena ez, komolyan mondom, meghulyul az ember, mire gyereke lesz...

Apas szules: szerintem fontos, hogy az apuci dontse el, bent akar-e lenni szuleskor vagy sem es meg fontosabb, hogy kenyelmesen erezze magat a dontestol. Mert ha nem azert megy be, mert o akarja, hanem azert, hogy mondjuk teged ne bantson meg, az balul is elsulhet... nem akarlak ijesztgetni es biztos vagyok benne, hogy nem "eroszakoskodsz" vele, de tenyleg nem lehet tudni, milyen hatassal van ez a dolog a pasikra. Es ha nem 100%-ig biztosak benne, hogy akarjak, az nem jo... En azt mondtam az enyemnek, hogy johet, ha akar, en orulni fogok, legalabb lesz kit utogetni, ha nagyon faj :), DE ha nem biztos benne, nem gond az se, dontse el o. O ugy dontott, jon mindenkeppen, azota neztunk egy szulest is (az Elet az anyamehben-ben van egy ropke kis szules) es egyelore nem tantorodott el. Meg hatravan a 2 alkalmas szuleselokeszito es szamolok azzal, hogy inkabb megsem akar majd jonni... vajudaskor azert csak bent lesz es az a lenyeg vegulis, a szules maga csak rovid resze az egesznek... Szerintem... de nem akarom megmondani a frankot, mindig okoskodok, szoval ez csak az en velemenyem!!!
kami
 
 


Szia Moni,

Itt a Duna Plazaban van egy Roltex es ott vettem par szint most. En szemely szerint a DMC-t szeretem es abbol 198 Ft egy "adag", de van ennel olcsobb is. Van minden szinbol, alig tudod kivalasztani, melyik is lenne a legjobb :)

Barbi egyebkent jar mar valami szuleselokeszitore, epp most indul a mai szeanszra: babaapolas es a hazamenetel izgalmai lesz a mai tema. En is szetnezek lassan, hol milyen tanfolyas van, hogy 2 het mulva mar legyen mivel szorakoztatnom magam...
kami
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt, mert nem rég hallottam erről az oldalról, hogy egyáltalán létezik. nagyon tetszik és örömmel látom vagytok egy páran akik március környékén várjátok a bébiteket. Nekünk is márciusba fog megjönni a második bébink.

Fel lehet kerülni még a táblázatra?

Az apás szüléssel kapcsolatban van már tapasztalatom, ha valakit érdekel. Az én párom az előző terhességem alatt végig azt mondta, hogy Ő nem fog bejönni a szülésre. Nagyon szomorú voltam miatta végig, de nem eröltettem. A végén mégsem ment ki!
Nagyon jól bírta és örült, hogy bent maradt. Szerintem sokkal erősebb a kötelék ha Ő is jelen van a nagy pillanatban. Ahány apukát ismerek és bent voltak a szülésen mindenki azt mondja, hogy a világ egyik leg csodálatosabb dolga.
Szóval eröltetni nem szabad a dolgot, de szerintem a hosszas vajudás után senkit sem fog a párja magára hagyni!
:) sziasztok!

Zsuzsi
zsuzsibo
 
 


Köszi Kami!
Nem is gondoltam, hogy a Plázában is van Röltex. Én is el szeretném kezdeni a varrogatást. Az ágynemű huzatokat, a rácsvédőt és egy faliképet is szeretnék varrni, majd meglátom mennyire lesz időm. Ha elkészültél a képpel, majd csinálj róla egy képet nagyon kíváncsi vagyok. Már több gobelint is csináltam, de azok mind elő voltak rajzolva, magamtól még nem csináltam egyet sem.

Azért kérdeztem Barbit, mert ő is a SOTE II-n fog szülni és gondoltam hátha ő is oda akar járni tanfolyamra.
Azt hallottam, hogy a Brendonban is van valami papás-mamás szüléselőkészítő, majd rákérdezek.

Kép
móni23
 
 


Zsuzsi!
Persze, hogy fel lehet kerülni a táblába, várom az adataid! Ja, és csinálj magadnak te is vonalzót, hogy nyomon tudjuk követni a várandósságod! És még mesélj is magatokról bővebben! :) És amúgy üdv közöttünk! :D

Ja, említettem már, hogy tegnap megkérdezték a melóhelyen, hogy nem akarok-e még januárban dolgozni jönni? :shock: Aztán mondtam, hogy jól kérdezték! :lol: :lol: Eszem ágában sincs! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Köszi Timi, hogy ilyen kedves vagy! Az a baj, hogy tök ciki, de nem tudom hogy kell a vonalzót megcsinálni. Tudsz segíteni?
Az adatok a táblába: 24. terhességi hét, Petra az előző gyermek neve, A kistarcsai Flór Ferenc kórházban fogok szülni, kislány lesz a pocaklakó és a nevét még nem tudjuk mert ma derült ki, hogy fütyije vagy nunija van-e a kis rugkapálónak. Talán mindent leírtam ami kell a táblázathoz. Ha nem akkor légyszi írd meg mi kell még.

Magunkról annyit, hogy van egy 2,5 éves nagyon ari kislányunk aki éppen délutáni alvását végzi és mellesleg egy örökmozgó. Nehezen jött össze mind a két lurkó gyógyszert kellett szednem mind a kettőnél. A párom sokat dolgozik, mi meg rengeteget sétálunk. Délelőtt, délután kb 2-2 órát.
Itthon vagyok gyesen és egyre nehezebb a pocakom.
Én Petrával 6 hónapos koráig dolgoztam. Szerintem már ne menj januárba dolgozni!

Zsuzsi
zsuzsibo
 
 


Vonalzót úgy tudsz legkönnyebben csinálni, ha rákattintasz valamelyikünkére és értelemszerűen megadod az adatokat. Ha kész a vonalzó a BBC kódosat fenn a segédleteknél, a profilba, az aláíráshoz be kell másolni. Ha sikerül, akkor látható lesz! :) Remélem érthetően fogalmaztam. :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Udv az ujaknak, klassz lesz itt, meglatjatok :) Zsuzsi, maximalisan egyetertek veled az apas szulesel kapcsolatban!!! Pont ugyanigy gondolom!

Moni: van itt egy Roltex, igen, nem is rossz! En eddig kb 3-4 goblent csinaltam, viszonylag nagymeretueket, es mindhez a neten kerestem mintat - altalaban Disney-t: volt egy Pluto, egy Fules, egy Nemo (azt mondjuk nem fejeztem be, mert nem tetszett... majd talan kesobb...) meg valami nyul a legelejen, azt en dizajnoltam :)

Kepzeljetek: betertem itt a Plazaban egy vadiuj biomatrac boltba (Novetex asszem) es volt olyan kisagy, amit szeretnenk, nyitasi akcioban. Agynemutartos kisagy + meg kokuszmatrac 4.000 Ft-tal olcsobb - ugyhogy hirtelen otlettol vezerelve meg is rendeltem. Apu meg nem tud rola, remelem nem tori le a derekam (csak decemberben akartuk megrendelni az agyikot, de hat a helye megvan es olcsobb is igy) hogy eltertem a TERV-tol :)

Timo, neked meg eeedes a babad. En olyan hulyeseget almodtam az ejjel, roviden: megszuletett Zsebibaba most - de ugy, hogy egy zacskoval egyutt bujt ki belolem es a zacskoban sargas szinu volt a magzatviz (tulajdonkeppen a magzatburok szuletett meg Zsebibabastol :) es sirva hivtam Tibat, hogy mennek szulni. Aztan rajottem, hogy mar megszultem, igy mondja meg, hova vigyem a zacskos koraszulottemet. Kozben azon bosszankodtam, hogy meg nincs osszepakolva a korhazas pakkom, annak viszont orultem, hogy meg nincs januar, hiszen barmelyik korhazba mehetek... Fol is keltem erre a hulye alomra es annyira vagytam ra, hogy en is lathassam megint Zsebibabat! Gyorsan a hatamra fordultam kinyujtott labbal (ilyenkor tuti 100%, hogy Zsebibaba megmozdul) es ereztem, hogy font van a koldokomnel es meg is fordult es jol megnyugodtam... azota a hugyholyagomon gumiasztalozik, de annyira orulok neki!!!
kami
 
 


Sziasztok!


Melltartó:

Úgy irigykedem mindenkire aki tud magának 3000 forintért melltartót venni... az én méretemben (85H) csak egy boltot találtam, ahol van szopis melltartó, szám szerint 2 db modell amiből van ilyen méret, és azok is 10e forint körül vannak. :( Velem jött egy ismerősöm akinek nagyterhesen is B kosaras a melle, és 3000-ért vett magának melltartót. Micsoda igazságtalanság!


Terhességi csíkok:

Én úgy tudom, a striák kialakulása egyrészt hajlam, másrészt akinél kialakul, a bőr alatti kötőszövetben alakul ki, tehát a krémek nem nagyon tudnak hatni rá. Max az ember jobban érzi magát a bőrében mert nem olyan száraz és feszülő.

Nekem egyébként Zsuzsával is a 9. hónapban jöttek elő, és akkor is csak úgy lehetett látni őket, hogy pont jól esett rá a fény... mert már kezdtem örülni,hogy megúsztam, aztán mégsem.


Ciciméret:

Van egy növekedési ugrás az első trimeszterben, aztán a következő az majd akkor lesz mikor beindul a tejtermelés. Akkor lehet számítani még egy kosárméretre. Nekem az eladó a boltban azt mondta, úgy vegyek melltartót, hogy a kezem még beleférjen a kosárba, mert ahogy bejön a tej, ott még kell hely. Remélem ez második terhességnél nem mérvadó, mert nekem még nem csökkentek vissza a melleim az első szopis periódusból...


Csípőtorna:

Fájós medencéjűeknek ez a két gyakorlat beválhat. Partner kell hozzá, de gondolom senkinek se gond megfűzni a párját hogy segítsen. :)

Szóval a hátadra fekszel, térded felhúzod, talpad a földön. Párod letérdel és közrefogja a lábaidat.

1. Két kezével összenyomja a térdeidet, te meg minden erőddel próbálod szétnyitni őket... a csípőt/medencét közben úgy kell billenteni, hogy érezd, hogy kellemesen feszül hátul az izom/izület a keresztcsontnál. Addig csinálni amíg jólesik.

2. Térdek széttárva, ugyanaz a póz, csak most a kezével megpróbálja széttartani a térdeidet, te pedig összenyomni őket... itt a comb belső izmai és a szeméremcsonti izületek nyújtóznak...


Akíra:

Végre egy jó hír...


Ági:

:( Sajnálom hogy így ugráltatnak... egyébként el tudom képzelni, hogy azért nem vállalják a felelősséget a terheléses cukorvizsgálatért, mert HA egy nő tényleg cukorbeteg, akkor egy ilyen terheléses vizsgálat akár veszélyes is lehet... lehet félnek hogy nem tudnának kezelni, ha annyira megugrik a vércukor szinted, hogy már veszélyes. Ez a tippem. Persze ettől lehetett volna normálisabb a nő a telefonba.

De szerintem menj vissza a körzetidhez, mert ha nincs választott szülészed, akkor a körzeti felelős a terhesgondozásnak ezen részéért...


Apás szülés:

Zsuzsa születésekor bent volt az apja, és nagy segítség volt tényleg... de mondjuk ő már "rutinos" volt mert van egy nagyfia is és az ő születésénél is bent volt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Móni! Egyetértek, hagyjuk a kórház témát!

Igen, ma volt az utsó előadás a SOTE II-n, én erre elmentem (először), mert jó téma volt (babaápolás és a hazamenetel izgalmai), én nem bizti, hogy erre még eljutok a januárban kezdődőnél :D
Egyébként nagyon jó volt, szerintem érdemes eljárni majd, én mindenképpen menni fogok, pláne, hogy utána lesz mindig kismama torna is :D Eddig a SOTE I-re jártam az egyik barátnőmmel, de 3 alkalom után közölték, hogy aki nem oda jár, annak alkalmanként 2000 forint... No comment...

Zsuzsi! Gratula a második csemetéhez :D Üdv közöttünk :D

Na, megyek, befűzöm a párom egy hátvakarásra, mert menten megőrülök, úgy viszketek, hiába kenem magam minden nap... :roll:
Vendég
 


Ja, és a mai jó dolog ami történt velem, hogy el kellett menni a földhivatalba tulajdoni lapért, természetesen kígyózó sorbanállás, de a biztonsági őr ahogy meglátta a pocakomat, megkérdezte, nem probléma-e a sorbanállás és beprotezsált a sor elejére. Kizárólag a pocakméretem miatt. Teljesen elérzékenyültem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szasztok!

Megjöttünk az ultrahangról, rakok fel egy képet az én kicsit Gréta babámról: Kép
b.lin
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Húúú, basszus, mennyit írtatok tegnap... Mondjuk tök jó, hogy az utóbbi időben ennyire felprögött a topic, ennek nagyon örülök.

Timi: Buksi nagyon édes. :) Tök jó a kép.

Lin: olvastam, hogy nem tudod, hogyan kell vonalzót csinálni, Timi kicsit fentebb leírta Zsuzsinak, úgyhogy már várjuk tőled is. A profilt egyébként a fenti menüsorban találjátok meg, a "Beállítások" rublikát le kell nyitni, és kiválasztani a Profilt. Itt pedig az aláíráshoz kell másolni.

Gréti nagyon aranyos, a te képed is hihhetetlen ari, gratulálok. Egyébként várom az emailt, hogy fel tudjalak tenni titeket is az albumba.

Zsuzsi: üdvözöllek én is közöttünk, gratulálok a gyerekekhez :) Ahogy Kami is írta, bizony, nagyon jó itt. Érezd jól magad köztünk. És várjuk a vonalzót. ;) Meg te is tehetnél be képeket.

Apás szülés: én szeretném, ha bejönne Viktor. Nem tudom, igazából vele erről még nem esett szó, de én nagyon örülnék neki... Bennem valamiért az van, hogy ha "együtt tettük a pociba", akkor "együtt is hozzuk ki onnan". Na most senki ne nézzen hülyének. Ő szerencsére bírja a vért, nem kell attól tartanom, hogy összeesik, stb, és biztos, hogy rengeteget tudna segíteni. Ha majd szóba jön, beszámolok, remélem, hogy pozitívan áll hozzá.

pussz

KépKép
catrine
 
 


[quote="rokica"]J írta:rokicaa, és a mai jó dolog ami történt velem, hogy el kellett menni a földhivatalba tulajdoni lapért, természetesen kígyózó sorbanállás, de a biztonsági őr ahogy meglátta a pocakomat, megkérdezte, nem probléma-e a sorbanállás és beprotezsált a sor elejére. Kizárólag a pocakméretem miatt. Teljesen elérzékenyültem.


Vannak azért még rendes, udvarisan emberek :) Tök rendes dolog volt tőle.

KépKép
catrine
 
 


Áááhh, már megin részletekben írok.

Róki, vagy bárki: azt még akartam kérdezni, hogy a tejtermelés mikor, sacc/kb. hányadik hónapban indul be?

Kösziii :)

KépKép
catrine
 
 


Jó reggelt mindenkinek!


Ma nem kell mennem dolgozni!!! :D :D
Szóval csak a védőnőhöz kell lesétálnom du., ennyi a kötelező program. Meg ahogy elnéztem mosogatás. :(
Szóval itthon pihi, "csak" a szakdogámat kéne végre befejeznem! :?

Kami! Én is olvastam egy csomó cikket azal kapcsolatban, hogy nem jó a papát bekényszeríteni a szülésre, úgyhogy nem erőltettem. Azt kértem, - ahogy te is - hogy a vajúdás ideje alatt legyen velem. Ezt még a terhesség elején beszéltük meg, és erre igent mondott. Most a napokban kérdeztem rá újból, hogy mit gondol, ott szeretne-e lenni a szülésen, csak hogy tudjam, mire számítsak. Erre válaszolta azt, hogy most úgy gondolja, hogy megpróbálja. Szegénykém tényleg nem bírja a véres eseményeket, úh abban maradtunk, hogy legföljebb kimegy, ha már nem bírja. Persze lehet, hogy ez naív dolog, mert csak elképzeléseink vannak arról, hogy hogy megy a szülés....

B.lin! Bocs, de elfelejtettem, mennyi idős a Gréta baba? Egyébként tök jó róla a kép, csak kicsit szomorkásnak tűnik. Úgy látszik, tényleg nem rajonganak a babák az uh-ért...

Előtej: kicsit kezdem magam kényelmetlenül érezni, mert én mindig azt nézem, hogy "Ugye nem jön még semmi?!?" Nem hiányzik, hogy még három hónapig itt csöpörésszen a mellem...bocs.

Kami! Amit írtál, azt én is tapasztaltam, háton fekvés + nyújtott láb = mozgás. De emelett annyira kellemetlen feszülő érzés, hogy arra gondolok, hogy szegény pocaklakónak sem jó póz, és így próbál vhogy szabadulni.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem szerencsém lesz az apás szüléssel, mert a párom mentőápoló. Úgy hogy látott már egy párat, nem írtózik a vértől, minden féle képpen be is akkar jönni. Legfeljebb majd engem idegesít, mert ahogy ismerem idegesebb lesz mint én.
Én egyépként is úgy gondolom, hogy ha már mi szenvedünk, legalább a férfi is lássa, hogy mekkora fájdalom.

Pann: ma 21 hetes és 4 napos
b.lin
 
 


Róki! Jó is, hogy mondod, én is akartam már írni, csak elfelejtettem (a jó dolgokat hajlamos az ember természetesnek venni...): mióta tényleg egyértelműen látszik a pocim, és nem csak én látom :D azóta mindig átadják a helyet a metrón! Mondjuk hozzátartozik a sztorihoz, hogy vagy nők, vagy idős bácsik...

Lin, nagyon édes ez a kép Grétiről! :D

Nálunk papás szülés lesz, bár ezzel kapcsolatban volt némi félreértés, mert a drágám azt hitte, hogy ez azt jelenti, hogy neki direktben végig kell nézie, ahogy kibújik a picúr, és megjegyezte, hogy ezt azért nem biztos, hogy szeretné. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, a lábamnál max a szülésznő és az orvos lesz, ő meg a fejemnél :D

Borzasztó éjszakám volt... Szegény párom iszonyat fáradt volt, és ilyenkor mindig úgy alszik, hogy nem lehet megmaradni mellette: hangosan horkol és verekszik álmában... 2x rám/ránk feküdt, majdnem letúrt többször az ágyról, a hangversenyről már nem is beszélve. Reggel, amikor nyúzott fejjel elmeséltem neki, szegénynek olyan lelkiismeret furdalás lett! Mondta, hogy legközelebb inkább ilyenkor majd kint alszik a nappaliban, de mondtam, hogy szerintem meg inkább ne hajtsa szét magát :D Szerencsére nagyon ritkán van, hogy ennyire „lemerül” :D

Jaj, akartam még kérdezni! Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés lesz, akkor bocs! Szóval a baba pizsi miben különbözik a rúgdalózótól? Nektek lesz hálózsák vagy csak takaró?
Vendég
 


Újból sziasztok!

Az előtejjel kapcsolatban nekem már hetek óta van. Egy -két nap utána van, hogy hosszú napokig semmi. Sajnos nem egy kellemes dolog, mert ha nincs rajtad melltartó akkor elég kellemetlen amikor összekeni a pólód.
Nem akarok senkit elszomorítan, de azt hallottam, hogy akinek hamar van előteje, jobb a tejtermelése és később is több lesz és tovább tudja szoptatni a is csöppséget.

Mellmérettel kapcsolatban, ez mindenkinek változó és úgy tudom, hogy ez nem befolyásolja azt semm, hogy mennyi tejed van később és hogy meddig tudsz szoptatni. Nekem egyépként melltartó kollekciót kellett vásárolnom, eggyel nagyobbakat, ami még mindig nem biztos hogy jó, mert megint kezdem őket inőni.
b.lin
 
 


Huh lányok, egy órája olvaslak titeket, és bizti sok mindent ki fogok hagyni mert már nem is emlészem az elejére :D

Na de amire emlékszem, aginoldi, én pénteken 7 körülre fogok odaérni a vérvételre, bár multkor is már fél 7kor ott voltunk de én ugy tudom hogy 1/4 8 tól van vérvétel, akkor előreveszik a terheléses cukros kismamákat és utána két óra és megint leveszik, nekem csak annyit mondott a dokim, hogy 8ig oda kell érni, mert 8 után már nem veszik le, gondolom azért mert 10ig van vérvétel, és a két óra miatt. De multkor mikor ott voltunk vérvételen akkor is negyed 8kor kezdték még a cukrosokét is, tehát nem tudom ott lesz e valaki 6kor :roll:
De ha jössz később egy kicsit akkor még találkozhatunk is :)
Párom szerencsére ki tudott venni egy szabadnapot, hogy elvigyen, nem akartam összeesni a két óra alatt a cukordózistól :D

Holnap megyünk 4d-re alig várom...

A szülésről nálunk is az a vélemény, hogy a vajudás alatt bent lesz velem, az effektív szülésnél meg kimegy, mert nem bírja a vért, és én se szeretném ha ott lenne...szóval nálunk egyhangú volt a döntés:)
Ezért mi páros felkészülésre se megyünk, azok érdekelnek ami a gyerek ápolás meg szoptatás meg hazavivetel meg ottani szülőszoba mutogatás, de a páros szülés nem és a szuszogós részt is ki fogjuk hagyni :)

A mellméret nagyobbodás egyébként nálam is megvan, tehát már nekem is kellett uj melltartó, bár egy melltartóm még volt amibe belefértem, de ez az uj kényelmesebb :)
Mikor is lehet számítani erre a tejtermelődés elkezdődésére?

Nagyon édesek a bébifotók, rakhatnátok fel mégtöbbet, annyira szeretem nézegetni őket :)

Tegnap egész nap a városba mászkáltam és nagyon rendes volt velem is egy manus, mert bementünk egy kajáldába ahol volt wc és mondtam nővéremnek hogy adjon már aprót mert ha nem a kajálda vendége az ember akkor 70ft, nálam meg nem volt apró, erre rámnéz a manus és mondja hogy menjek csak el nyugodtan :)
Ugyhogy tök jó érzés volt, bár a helyet nem igen adták át, aki észrevette a hasam inkább elfordult, csak hogy át ne kelljen adnia a helyét...no comment... :?

Ja, a cukrosbalhéra nekem ki kell váltanom a cukrot, de nem mondták hogy nem mehetnék a Schöfibe, multkor is ott voltam, nem volt probléma... :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barbus!
Végre nem érzem magam teljesen bénának! :D Ez a pizsi dolog bennem is felmerült és arra az eredményre jutottam, hogy a pizsi egy arra kinevezett rugi lesz (persze nem egy! :) ), bár ahogy a párom megjegyezte, úgyis egész nap fekszik, ugyanolyan ruha kell rá éjszakára is.
A "pizsi" fölé aztán jöhet a hálózsák, amiből szerintem legalább kettőt érdemes beszerezni, ha az egyik átázna, legyen egy tiszta és száraz tartalékban. Persze első nekifutásra vettünk egy gyerek paplant, de azt nem ajánlják, mert 1. lerúgja, 2. nehogy belefulladjon. Szóval a paplannal még várunk egy kicsit. Hálózsákot még nem vettünk, mert rá kellett döbbennem, hogy ezt is több méretben árulják és nem tudtam eldönteni, hogy mekkorával érdemes kezdeni. Van ötletetek?
Vendég
 


Panni! Jogos a párod felvetése, én is ezt mondtam tegnap az enyémnek :D Jó, hogy mondtad ezt a paplan dolgot! De akkor olyan hálózsák kell neki, aminek ujja is van? Mert hát ha no takaró, vagy legalábbis max a derekáig, akkor a keze ugyanúgy kilóg... És akkor ha hálózsák, akkor kell egyáltalán takaró? Azt sem akarom, hogy szaunázzon szegény, főleg, hogy tegnap mondta a védőnő, hogy az is bezavarhat a baba légzésébe, hogy ha túl van öltöztetve. Na, lehet, hogy csak én vagyok értetlen... :roll:
Vendég
 


Halihó! :)

Látom, pörögnek a dolgok! :)

Lin!
Nagyon édi Gréta baba! :)

Papás szülés: nálunk jelen pillanatban apa nagyon akar jönni. Szerintem nem tudja mire vállalkozik, bár én igénylem, hogy ott legyen. Aztán, hogy akkor mit fogok mondani, nem tudom. Ő nem nagyon bírja a véres dolgokat, de mondtam neki, hogy inkább a támaszom legyen, mint direktben nézegessen! :D

Babapizsi: én vettem ujjas hálózsákot, pamutból. Ez alá én csak egy bodyt fogok adni, ugyanis nem hiszem, hogy jó dolog éjszakára úgy beöltöztetni: rugi, hálózsák és még takaró is. Mi is tudjuk, hogy éjszaka nem jó sok ruciban aludni, gondolom a babák is ugyanúgy működnek. Ja, a hálózsákot azért még betakarom egy vékonyabb takaróval.
Vagy ha vastagabb hálózsákot vesztek, akkor lehet, hogy takaró sem kell. Vagy ha nincs hálózsák, akkor egy pamut rugiban a legjobb altatni szerintem (minthogy mi is a legjobban a pamut pizsit szeretjük, legalábbis én) és takaró.

Pann!
A hálózsák, amit vettem az 56-os. Majd meglátjuk jó lesz-e rá, de azt hiszem igen, hisz úgyis összehúzza magát benne! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Tegnap újra meggyőződtem arról, hogy januártól már nem szabad jönnöm dolgozni: tömegnyomor volt a buszon, körülöttem köhécseltek, tüsszögtek, szörcsögtek az emberek! :evil: Aztán mivel kabátban nem látszik a pocak, senki nem adta át a helyet, folyton lökdösődtek leszálláskor stb. Nekem erre már tuti nem lesz szükségem! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
ÁgiBoldi! Nem tudod véletlenül, hogy mi lesz a mai előadás témája a Schöfiben?
Akira! Gondolom Herczegh Neked is a kórházba adta a beutalót! Akkor miért ne mehetnél oda? Emiatt ne aggódj! Egyébként szerintem nincs értelme vinni citromot. Én anno elfelejtettem, tartottam is tőle, hogy nagyon rossz lesz, de meglepődtem. Ez a cukros izé vízzel higítva olyan, mint egy limonádé szirup.
előtej: Nekem kb 3 hete jelentkezett először. Szerencsére csak északa. :oops: Én is azt olvastam erről, hogy ez nem azt jelenti, hogy lesz is megfelelő mennyiség később belőle.
elmo
 
 


Szasztok,

nagyon jól szórakozok a fenti párbeszéden Panni és Barbus :lol: Na ponnnt ugyanezek az én kérdéseim is. Bár már a múltkor a Brendonban elkaptam egy kedves eladónőt, hogy na akkkor kezdjük az elején: kijön a gyerek, és mit kell ráadni??? És fél óra múlva pont ezzel tértem vissza hozzá a nézelődésből, h árulja már el, hogy mi a fene különbség van a rugdalózó és a pizsama között??? És nevetett, és mondta, h hát tulképp semmi! Hálózsák jellegének kérdésében én is tanácstalan vagyok, vagyis, h akkor hosszú ujjú kell, mivel a takaró csak derékig?

Akíra, nekem muszáj 6-ra menni, mert a doki asszisztense akkor csinálja ezt a vizsgálatot, beleírta a doki a könyvembe, h 6 óra. Minden nap ellenőrzöm, h ez komoly-e, hátha elnéztem...

Lin és Zsuzsi, sziasztok, jó, h jöttetek, Gréti cuki! Kérünk még képeket, vonalzókat (a fent ismertetett módon :) !

Előtej nekem is egy-két nap, aztán semmi, aztán megint. Jól átázik a pizamám, és száradás után is ottmarad egy kemény folt, onnan lehet megismerni..

Papás szülés: ahogy a Barbus párja, nálunk is azt mondta a barátom, h szívesen bejön, de kizárólag a fejemnél szeretne állni, idézem "a véres cafrangot" (asszem ez az én alsó testtájam..) nem nagyon szeretné direktbe látni :D

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Elmo, úgy néztem, ma baba-mama szájápolás. Már amennyiben tartják a sorrendet, amit egy szórólapon találtam.. Úgyhogy ez engem nem is érdekel, pillanatnyilag a szájápolás a legkisebb gondom, úgyhogy nem is megyek. majd megnézem mi lesz jövő héten, és megírom, talán érdekesebb..

Villamoson/buszon én olyan vagyok mint egy mutogatós! i.e. ahogy felszállok, egy teátrális mozdulattal szétnyitom a kabátomat, és akkor látják a pocakot, és esetleg át is adják (kizárólag nők!!!). Fiatalok és férfiak SOHA.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi! Hát jót nevettem ezen a "véres zafrangon" :lol: Nálunk valami olyasmi volt, hogy "amikor szétszakadsz és tocsog ott minden" :lol: Egyébként az én párom is mindenképpen be akar jönni, sőt magától mondta, hogy ha bárhova kell is vinni Emmát a születése után rögtön, akkor ő megy mindenhova, nem hagyja egy percre sem egyedül :D

Nekem már kezd tisztulni a kép hálózsák fronton :D asszem valami vékonyabb rugi lesz a vége, pamut hálózsák (lehetőleg legombolható ujjal) és takaró, és akkor lehet a rétegeken finomítani ha változik a "klíma" :D
Tegnap próbáltam sima pamut talpas rugit venni (nem plüss!!!), de csak horror áron láttam... Van vmi jó tippetek? Hálózsákot sem láttam mindenhol, ahol igen, ott majd 5000 volt :shock:
Vendég
 


Barbus!
Én a hálózsákot (pamut) a Brendonban vettem, mert beleszerettem egybe, az kb.3000 Ft. volt. Pamutrugit meg kínaiban vettem kb. 1500 Ft-ért! :) De tényleg tiszta pamut! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát ez a 6 óra elég rosszul hangzik az tény...de akkor is találkozunk szerintem mert utána két óráig ott kell maradni, tehát gondolom ott leszel te is, vagy te hazamész közbe?

Herczeg utalt be ahha, szóval akkor nem aggódom, csak nem küldenek el :D

Én rugiba fogom altatni az tuti tehát pizsamának is nevezve is rugi marad :D
Viszont szerintem mindenképpen hálózsák, mert a takaró felesleges, tehát body és hálózsák vagy melegebb rugi, abból se tud kimászni és ha hosszúújju a rugi márpedig miért is ne lenne az márciusba akkor meg nem hiszem hogy fázna a keze... :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Timó! Köszi a tippet! Én tegnap az Árkádban voltam, a Kenguruban néztem a rugit, de ez a kaliber 2200nál kezdődött :shock: Hálózsákot meg az H&M-ben láttam egy cukit, de az nagyon vastag volt és szerintem az 5000 azért nagyon drága...
Vendég
 


Ez a mutogatós szitu nagyon aranyosan hangzik :lol:

Lehet nekem is ezt kellett volna csinálnom tegnap:D

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Na ez az! Pamut rugit én is csak elvétve látok, és ha van is, ahogy Barbus írta "horror áron", így ebből még egy darab sincs!!! :(
Van legombolható ujjú hálózsák? Tök jó lenne, mert május körül már csak nem kell rá annyi minden. Vagy addigra úgyis kinövi az első hálózsákjait? Még szerencse, hogy van még hátra néhány hónap, mert úgy érzem "alapvető hiányosságaim" vannak. :oops:

Agiboldi! Azt hittem, csak én zaklatom szegény eladókat ilyen hülye kérdésekkel, hogy mégis mit kéne a gyerekre adni a pelenkán kívül! Most megnyugodtam! :D
Vendég
 


Hát mondjuk mi még nem találtunk olyan igazán arnyos rugit jó áron, bodyból már két kilónyi van neki mert mindig megtetszik egy egy új darab, de rugi az valahogy nem...és mi is eddig a legolcsóbb amit láttunk az 2500 volt a kínainál :roll:

De hétvégén megyünk Pápára rokonokhoz ott minden olcsóbb szokott lenni, ugyhogy lehet jól bevásárolunk :P

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Lányok!
Amúgy nekem is ez a legnagyobb parám, hogy hogy kell felöltöztetni egy kisbabát? Mondjuk otthonra a rugi alá is kell bodyt adni? Vagy mi? :shock: :shock: Jó is, hogy véleményt cserélünk, bár várom, hogy jöjjön Róki, mint tapasztalt anyuka és megossza velünk véleményét! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát Akíra, én erre a márciusra azért nem adnék, mert idén is június elején még fűtöttünk, olyan hideg volt! Majd meglátjuk!

Nem tudom, érdekel-e vkit a kezdő Avent szett: kézi mellszívó, mikróba való fertőtlenítő, 2 kisebb és 2 nagyobb cumisüveg. Néztem a múltkor a Mária Nagykerben 26E volt, az Árkádban a Kenguruban meg 24E-ért láttam. Sok kicsi sokra megy... :D
Vendég
 


Timó! Nekem azt mondták, hogy a body mindig kell a babára, az az alap. Ezek alapján én ujjatlan rugikat vettem eddig - meg azt jobban ki is lehet használni szerintem, mert az alá lehet rövid ujjú bodyt is adni.
Egyébként tegnap mondta az előadáson a védőnő, meg máshol is olvastam már, hogy nem a baba kezén kell lemérni, hogy jó-e a ruci kombináció, hanem be kell nyúlni a lapockájához, és ha ott a háta hőmérséklete OK (se nem izzad, se nem fázik), akkor minden rendben :D Alapszabálynak azt mondják, hogy +1 réteg ahhoz képest, ami rajtad van. Vagyis mondjuk télen body, rugi, pulesz vagy kardigán, bundazsák és takaró vagy téli zsák a babakocsira/mózesre.
Megjegyzem, én is csak az okosok véleményét közvetítem :D
Vendég
 


Na, ma még nem sokat dolgoztam :D Nem mintha hiányozna :D
Vendég
 


Gondolom, ha hosszú ujjú a body, akkor olyan rugi kell rá, ami ujjatlan. Rövid ujjú bodyra mehet a hosszú ujjú rugi. De ez csak az én elképzelésem...
Azt is hallottam, hogy a bő lábú rugikból ki tudják húzni a lábukat, aztán a has résznél szorong. Mármint a kibújt lábuk. Bocs, ha zavaros volt. Szóval erre is lehet figyelni vásárláskor.
Vendég
 


De gondolod hogy a fűtött lakásba a 30 fokba ha van rajta body meg rugy meg hálózsák akkor fázik? :shock:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra!
Nálatok 30 fok van vagy lesz? Mert nálunk sosincs melegebb 21-22 foknál. :shock: Szerintem nem szerencsés, ha nagyon meleg van otthon, bár szerintem azért 23 foknak kellene lenni... de igaziból nem tudom. Én nem fázom otthon.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Hát néha én is elgondolkodom, hogy mit is kell a babóra adnom, miket is kell vennem, de nekem anyukám nagyon sokat segít.
Például azzal is nagy szerencsém van, hogy a családom megőriz mindent, így nekem egy csomó pamut rugim van, ami még az enyém és a tesómé volt. Épp a hétvégén válogattam ki őket szinte egyiknek sincs semmi baja, hisz alig párszor volt csak rajtunk, és szerintem senki nem mondja meg róluk, hogy több mint 20 évesek.
A hálózsákot viszont nekem is vennem kell. A Kikában Láttam nagyon aranyosakat 2600 forintért.

Kép
móni23
 
 


Hát sajnos nálunk nagyon meleg van mindig :?

A radiátorok le vannak zárva de mégis én most is rövöd naciba csücsülök itt a gép elött egy szál toppa, tehát nagyon meleg van, majdnem állandóan nyitva van az ablak :roll:

Tudom ez se jó, de nem tudunk mit tenni, tehát nálunk megfázni szerintem nem lesz esélye

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!
Ti aztán termeltetek!

Timo,B.lin:Gratula a fotókhoz,nagyon édesek!

Zsuzsi,üdv köztünk!Gratula!

Öltöztetés
Én is úgy tudom,hogy plussz egy réteg hozzánk képest.Na mondjuk hozzám nem lehet viszonyítani mert én szinte sose fázom,télen is egy blúz és egy kabát-igaz az jó meleg.
Én úgy tervezem,hogy nem lesz melegebb 21-22 foknál az egész lakásban és én egy puha,meleg plédben fogom betekerni mintha pólya lenne és abban fog aludni.A lényeg nálam,hogy megprobálom a méhben levő "bezártságot" utánozni,állítólag az elején nagyon jó és bevállik.Hát majd meglátjuk!És pizsamában fog aludni,nekem az olyan furi,hogy reggel este ugyanabban a ruciban,igaz csak alszik de akkor is,szokjon hozzá!Lehet baromság majd meglátjuk.Elképzelésem szinte mindenről van. :?
Vendég
 


Na de te mit értesz pizsama alatt?
Mert persze hogy az alvós rugi másként néz ki, mondjuk én valami olyan mintásat akarok venni ami tipikusan alvós és azt csak éjjelre kapná meg, de az ugyanúgy rugi attól...

Vagy te sima kétrészes pizsit akarsz ráadni? Vagy nem értem hogy akarod... :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra, egyrészt nincs 30 fok a lakásban (max nyáron), másrészt meg csak arra céloztam, hogy idén is nagyon elhúzódott a tél, és én azért nem akarok arra adni, hogy márciusban már tavasz lesz.
Vendég
 


Kami! Merre vagy? Nem láttalak ma bent sem! Minden OK???
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?