Sziasztok!
Melltartó:
Úgy irigykedem mindenkire aki tud magának 3000 forintért melltartót venni... az én méretemben (85H) csak egy boltot találtam, ahol van szopis melltartó, szám szerint 2 db modell amiből van ilyen méret, és azok is 10e forint körül vannak.
Velem jött egy ismerősöm akinek nagyterhesen is B kosaras a melle, és 3000-ért vett magának melltartót. Micsoda igazságtalanság!
Terhességi csíkok:
Én úgy tudom, a striák kialakulása egyrészt hajlam, másrészt akinél kialakul, a bőr alatti kötőszövetben alakul ki, tehát a krémek nem nagyon tudnak hatni rá. Max az ember jobban érzi magát a bőrében mert nem olyan száraz és feszülő.
Nekem egyébként Zsuzsával is a 9. hónapban jöttek elő, és akkor is csak úgy lehetett látni őket, hogy pont jól esett rá a fény... mert már kezdtem örülni,hogy megúsztam, aztán mégsem.
Ciciméret:
Van egy növekedési ugrás az első trimeszterben, aztán a következő az majd akkor lesz mikor beindul a tejtermelés. Akkor lehet számítani még egy kosárméretre. Nekem az eladó a boltban azt mondta, úgy vegyek melltartót, hogy a kezem még beleférjen a kosárba, mert ahogy bejön a tej, ott még kell hely. Remélem ez második terhességnél nem mérvadó, mert nekem még nem csökkentek vissza a melleim az első szopis periódusból...
Csípőtorna:
Fájós medencéjűeknek ez a két gyakorlat beválhat. Partner kell hozzá, de gondolom senkinek se gond megfűzni a párját hogy segítsen.
Szóval a hátadra fekszel, térded felhúzod, talpad a földön. Párod letérdel és közrefogja a lábaidat.
1. Két kezével összenyomja a térdeidet, te meg minden erőddel próbálod szétnyitni őket... a csípőt/medencét közben úgy kell billenteni, hogy érezd, hogy kellemesen feszül hátul az izom/izület a keresztcsontnál. Addig csinálni amíg jólesik.
2. Térdek széttárva, ugyanaz a póz, csak most a kezével megpróbálja széttartani a térdeidet, te pedig összenyomni őket... itt a comb belső izmai és a szeméremcsonti izületek nyújtóznak...
Akíra:
Végre egy jó hír...
Ági:
Sajnálom hogy így ugráltatnak... egyébként el tudom képzelni, hogy azért nem vállalják a felelősséget a terheléses cukorvizsgálatért, mert HA egy nő tényleg cukorbeteg, akkor egy ilyen terheléses vizsgálat akár veszélyes is lehet... lehet félnek hogy nem tudnának kezelni, ha annyira megugrik a vércukor szinted, hogy már veszélyes. Ez a tippem. Persze ettől lehetett volna normálisabb a nő a telefonba.
De szerintem menj vissza a körzetidhez, mert ha nincs választott szülészed, akkor a körzeti felelős a terhesgondozásnak ezen részéért...
Apás szülés:
Zsuzsa születésekor bent volt az apja, és nagy segítség volt tényleg... de mondjuk ő már "rutinos" volt mert van egy nagyfia is és az ő születésénél is bent volt.