Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Rambóka, zseniális ez a szőnyeg, ez az ,amit te készítettél a saját kezeddel ?? Ha igen, akkor le a kalappal !!!

Rejo, elgondolkodtató,amit írsz a napjaitokról.... én naivan arra gondoltam, hogy milyen klassz lesz Esztert reggelente iskolába kísérni a babakocsival....hmm. Lehet, hogy újra kell gondoljam ezt az egészet ? :roll: Az viszont jó hír, hogy Domi nem féltékeny. Lehet, hogy ennyi idősen már megértik, hogy nem kell a kisbabára féltékenykedni ? Egyébként az teljesen természetes, hogy nem vállalod be a babával a buszozást reggelente, ha a férjed el tudja vinni Domit az oviba. Nálunk is ez lenne, ha a távolabbi iskolába megy Eszter.

Dimetke: még nem merem elkiabálni, de mintha kialudtam volna magam a hétvégén.... szóval holnapra tervezem az első fitness látogatást, de előtte még meg kell kérdezzem ,hogy van-e gyerek megőrzés, mert holnap kettesben leszünk a Tücsökkel.



Pogi, ilyen bunkó emberek mindig is lesznek. Ne is foglalkozz vele, csak azért is még jobban húzz bele a fogyiba, hogy nézzen nagyokat a banya, ha legközelebb meglát. A fene belé, hogy így beletaposott a lelkedbe ! :twisted: :twisted:
zsizsik
 
 


Hát Rambóka!!! :shock: állati ügyes vagy, ez valami gyönyörű!!! mennyit dolgoztál vele?

A nyelvtannal meg csak a magyar nyelv szépségének teljes ismeretében és elismeretében merek ám ilyen pimaszul kekeckedni :-) Valójában tudok normálisan is írni, a pongyoláskodást pedig csak hozzászólás-gyorsítás miatt követem el ilyen következetes rendszerességgel :-) vagy olykor kimondottan irodalmi célzattal. :-)

Az anyósommal most egy ideig nem óhajtok szóbaállni, véletlenül épp dolgom lesz ha hív. Viszont a Dani is alaposan kiakadt, úgyhogy "van még balzsam Gileádban" :wink:
krumplis pogácsa
 
 


Pogi!

Sokat, nagyon sokat! Nem volt olyan egyszerű, mint ahogy elképzeltem, sokáig emiatt állt is a munka, de a problémák azért vannak, h. megoldjuk őket, és nehogymá' egy vacak szőnyeg fogjon ki rajtam! Uhhogy immáron kész!
Ma ünnepélyesen beleraktuk a gyereket, aki aranyosan nézte...... a játszósszőnyeg közepén fekve....nem a lepkét... nem a hernyót.... nem is a tükrös közepű napocskát.... hanem a pereme felett elnézve az akváriumot!
Hát érdemes?????? :lol: :lol: :lol:
De remélem azért majd idővel leköti, amikor majd tud fogni és előtérbe kerül a tapintás.
Pillanatnyilag a fő sztár Salma Hayek egy régi Avon katalógus elején, fekete-fehér csíkosban! Na azt gyönyörűen követi a szemével mind vízszintesen, mind függőlegesen!!!! És vigyorog, mint a vadalma!!!! :lol:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

Zsizsik!

Én is mindig holnapra tervezem az ilyen fitnesseléseket! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kép
Rambóka!Nagyon kreatív vagy és ügyes!Gergő meg egyszerűen gyönyörű!Jó kis pasi,már most! :lol:
Alice drága!Nagyon sajnálom.....de a csodák azért köztünk vannak! :wink:
Pogi!Anyosok miatt van 2fülünk,egyiken be-másikon ki!
Kipróbáltad a 3x?Álmos voltál tőle?
Na mentem,mert elkések!!!
Szép napot!

OKR!!!!!!!!!!Merre vagytok?Remélem nincs baj!Pü-re se válaszolsz!!!!!!Hőmérősbe se írsz!!!!Hahóóóóó
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok lányok!Jó régen írtam már!!!Elöször is szeretnék gratulálni az újdonsült anyukáknak!!!!Gyönyörűek a babák!!!
Velünk eddig rendben van minden remélem így is marad!!!
A pocakom növöget szépen ,anyukám szerint több vagyok 16+3-nál szerintem nem na mindegy!!Most próbálok visszaolvasni....
niki26
 
 


1. rambóka: vichy sampon, patikába, 3 ezer körül, fályi utcai piacon olcsóbb. ha arra jársz érdemes beugrani. én is ott fogok venni 2. adag hajkúrát. Nagyon szép a játszósa a gyerkőcnek! Már várom,hogy én is ilyeneket alkothassak,meg mindenfélét csináljak. márha lesz időm és energiám. gergő édes pofi :D annyira örül a világnak. de jó lenne ilyen kicsinek lenni :D :D
2. zsizsik, mi sem megyünk ma, hanem holnap. elméletileg van gyerekörző, ha meg nincs elbeszélget velünk eszter. de csak úgy 7 körül,mert megyek Tűűhöz, tudod a beutalóért.
3. Pogi, ne törődj az anyóssal. szerintme nem rosszat akart ő, csak rosszul fejezte ki magát :twisted: :D

Mérem a hőm, semmi változás.
üdv
dimet
 
 


hogy tudom feltölteni a fertilytis görbémet? képzeljétek,mutat ovulációt :D
dimet
 
 


azt hittem a pici hőváltozás nem számít....de igen? :D
dimet
 
 


Kép
dimet
 
 


nem sikerült:( béna vagyok:)
dimet
 
 


Rambóka ez a szőnyeg gyönyörű!!!

nem vállalsz készítést? :lol:

Rambóka, Zsizsik abszolút nincs testvérféltékenység, Domi már olyan nagy, hogy nem azonosak a célok és érdekek, hogy versengeniük kellene egymással.
Domi gondoskodik a piciről, utánoz minket, úgy beszél vele, ahogy én, beteszi neki a cumit.

Egy valamiben jön elő rejtetten a féltékenység, nem akar lemaradni Johanna mögött, nehogy jobban szeressük Johannát valami miatt mint őt. pl. mérjük Johannát, Domi is szólt az első napokban,. hogy mérjük meg őt is. Mondtuk neki, nem bírja el a mérleg.Mondta nem azon az asztalin, hanem a rendes mérlegen. Azóta minden este őt is mérlegelni kell. :lol: meg örömködtünk, hogy Johanna mennyit eszik, meg sokszor mértük evés után, úgyhogy képzeljétek, Domi is elkezdett enni, hízott két hónap alatt két és fél kilót!! :lol: :lol:
A másik a hajmosás, Domi utálja, alig bírtuk hetente (kéthetente :oops: )rávenni, johannának a nagy haját meg kétnaponta mosni kell, hogy ne legyen koszmós, azóta Domi is minden fürdésnél hajmosást követel :lol: .
ja, és amíg Johanna este 8-kor elaludt (amíg sárga volt), Domi is ment az ágyba mint a kisangyal. :D Azóta sajnos felhagytak jó szokásukkal mindketten!

szóval teljesen jó irányba befolyásolják egymást.

Kép

Kép
rejo
 
 


Alice, puszillak !!!

Rambóka, nagyon csibész a mosolya Gergő babának :wink:
A játszószőnyeg nekem is bejön, fantasztikusan ügyes vagy !!

Zsizsik, én is megyek Tűű dokihoz vissza, dec 12-re kaptam időpontot.

Dimet örülök a pé-nek !!! :lol:

Csajok, megkaptam a progi eredményét.
Nem hiszem el, szerintem valami nagy gáz van velem :(
Egy pé-s hónap után, most a 21. napon produkáltam egy 0,5 ng/ml-es eredményt, ami igencsak azt jelenti, hogy lehúzhatom magamat a wcn. :(

Múltkor a 3. napon volt 1 ng/ml..., az ösztradiolra is annyit mértek a 3. nap, mint most a 21. napon :(
Írok Petrányinak...
mniki
 
 


niki, én is 12én megyek Tűűhöz. Hány órára mész? :D
hát, nemtom pé volt-e vagy sem. de csüt-pénteken hasogatott a petefészkem többször is. ki tudja. majd a 21. napi vérvételből kiderül.
rejo, aranyos Domi :D legalább jó hatással van rá Johanna :D
dimet
 
 


Sziasztok,

Dimet: priviben

Rambóka, lehet, hogy egy tőről fakadunk fitness ügyben...?? :lol: :lol: Tényleg borzasztóan ellustultam az elmúlt időkben, most már nem foghatom a fáradtságra, kipihentem magam, neki kell induljak, nincs mese. Amíg nem állok neki fitnesselni, nem fogok lefogyni, tudom. Most kiderült, hogy a gyerek megőrzés sem egyszerű, de mindegy, megoldom valahogy. Csak neki kezdeni nehéz, utána már szeretem csinálni....

Rejo, nagyon jó, hogy Domi ilyen, tényleg pozitiv irányba befolyásolják egymást. Johanna pedig amint kicsit nagyobb lesz, szerintem félistenként néz majd a bátyusra..... :lol:

Mniki: lehet, hogy nem volt pé, vagy nem volt elég jó pé. Niki, ne keseredj el, pont ugynailyen hónapom volt már nekem is. Bizonyítottan (LH teszttel, Billins is megvolt, plusz petefészek görcsölgetések, hő lent, szóval minden klappolt) pé-s hónapban vettek vért pé előtt és után, előtte 0,1 lett a progi, utána 5,7. Erre én ujjongtam Ácsnak a telefonban, aztán lehűtött, hogy ez már alakulgat, de nem elég a boldogsághoz. Szóval van olyan hónap, hogy van pé, de mégsem elég jó, erős, vagy nem is tudom, melyik a jó kifejezés rá, de azért az a bíztató, hogy volt legalább ! És te ezt biztosan tudod, hogy volt ! Idő kell, és tuti, hogy lesz elég erős is.
Most hogyan tovább ? Mész a nőgyógyászhoz ?


Alice: sajnálom, ami veled történt, jó lenne tudni, hogy miért történhetett ez meg, hogy ennyire túl stimuláltak.... szegénykém, biztos nagy fájdalmaid voltak. De ne veszítsd el a hitedet, korrigálni kell, és újra nekifutni ! Tornázd fel a lelkedet!!! Nem szabad feladni !
zsizsik
 
 


Dimet én 18,30 -ra megyek..

Pogi, anyósod enyhén szólva csúnyán viselkedett, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérelte :roll: Megértem, hogy kiakadtál :!: de az nagyon jó, hogy a férjed melletted áll !!
mniki
 
 


Sziasztok!
Nem volt netünk több,mint egy hétig.Ma akartunk menni reklamálni,erre tegnap ADA!!! felfedezte,hogy egy kábel csak lóg a vakvilágba. :oops: Ez volt a gond.

A visszaolvasásom sajnos most reménytelen :( Tegnap dolgoztam,holnap suli.....Jól elfáradok estére. :x

Megvolt az AFP szűrés:2.13 lett.2.5-ig jó :x Remélem sikerül elérni a dokimat a héten,mert izgulok.Mondjuk egyfolytában izgulok vmin. :oops:

Andika Drága!
Sajnos nem kaptam meg a pü-t! :(

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!!

Szép jó estét mindenkinek!!!

Csak gyorsan bekukkantok, mert időhiányban szenvedek, én szegény elfoglalt :) Mi lesz velem majd egy gyerekkel?Vagy esetleg többel???

Rambóka!

Csodás a játszószőnyeg, kedvet kaptam hozzá, hogyha aktuális lesz, én is csinálok valami ilyesmit.(ha lesz időm rá :lol: )
Sajnos, amit írtál a vassal kapcsolatban (szorulás), az nálam fenáll,úgyhogy ezt inkább kihagyom.
És szerinted érdemes még a folsav mellé Elevitet vagy Gravidát szedni, vagy elég a folsav??????

Dimet!
Ováció! Gratuláció! Ovuláció!!!!!
Egyébként milyen hőmérővel méred? Higanyossal, vagy digitálissal?
Melyik jobb és hol méred?
Én sajna váltóban dolgozom,szerinted mindig egy időben célszerű mérni, vagy amikor éppen felkelek?
Mert ha mindig egyidőben jó, akkor is fel kell ébrednem hajnali 5-kor, ha délutános vagyok...
Ezt egy-két hónapig bírtam, aztán elegem lett a korai ébredésből, úgyhogy nem hőmérőzök,de jó lenne beiktatni valahogy.. :oops:

Ja, és még egy kérdés lányok, bocsi ha sokat kérdezek :oops:
Ti éreztek szúrkálást peteéréskor, olyan késszúrásszerű (bár azt szerencsére nem tudom milyen :D :D :D ), de enyhe, és nem a petefészeknél érzem, hanem középen a méhemben asszem.Szóval nektek volt már ilyen?Mert ez nekem új.

Na eldugulok :oops:
ezoterike
 
 


Okriszta!

Így már mi is jártunk régebben: Bekapcsolom a gépet oszt' nincs net! Nincs emil, semmi internetes dolog. Számítástechnikában jártas barátot telefonon zaklatjuk, ő távolról ( Románia) próbálja levezényelni a helyreállítást. Már minden beállítást átállítunk, biztonsági szintektől kezdve a kül. dolgok engedélyezéséig. Semmi!!! Végül végső kétségbeesésében megkérdezte, h. a UPC-s modemen ég-e mind a 3 lámpa? Mondom egy sem ég! Kiderült, h. a párom porszívózás közben véletlenül benyomta a modem tetején a kikapcsoló gombot! Szó szerint szétporszívózta az internetkapcsolatomat! :lol: :lol: :lol:
Veszélyes dolog a takarítás!!!! :wink:

Afp miatt ne izgulj feleslegesen, majd a dokid megmondja a tutit!!!
Egyébként sem megbízható! És különben is határértéken belül vagy!!!! Nyugi!!!!



Ma csokizabálós napom volt, befaltam egy teljes doboz pikótatallért, pedig már a reggel 1/4- este 1/2 metforminnál tartok!!!! :oops:
Olyan szar idő volt, nem volt kedvem kimozdulni sem. Gergő egész hétvégén kisangyal volt, bezzeg ma!!!!! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kavicska jelentkezz légyszíves!!

holnap mész HSG-re?

írtam privit is!

Kép

Kép
rejo
 
 


Hú, Kavicska!

Télleg, holnap lesz a nagy nap!!! Drukkolok nagyon, h. ne fájjon!!! Aztán nehogy túl premedikáld magad!!!! :wink: Csak óvatosan!
Aztán jelentkezz, h. milyen eredménnyel jártál, mert izgulok érted! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok Csajok!

Egy hete nem írtam. :oops: Olvasgatlak benneteket, mikor net mellé kerülök, reagálok a privikre, meg emilekre, de már arra nincs tüdő, hogy ide is írjak!

Éppen ezért már nem teljesen emlékszem, hogy kivel mi történt. Nézettessék el nekem, hogy nem fogok mindenkinek írni! :)

Lányok, annyira aranyosak vagytok, hogy így érdeklődtök felőlem, hogy ennyire szorítotok. :) Csodálatosak vagytok. Majdnem elbőgtem magam, mikor megláttam a privket, emilokat és itt is :)

Holnap megyek. Érdekes, hogy nem izgulok. Ma sikerült a dokival beszélni telefonon, oloyan jó megnyugtató volt a hangja.
Szóval kb úgy fog kinézni, hogy holnap reggel fél kilencre megyek, aztán intézi a sorsomat. Egy napot bennt kell maradni, csak szerdán jöhetek haza, de aszonta, hogy engem saját felelőségemre, ha nagyon akarom és úgy látja, hogy jól vagyok akkor hazaenged.

Nincs altatás, sem bódítás, sem fájdalomcsillapítás. Csak ha minden kötél szakad. Azt mondta a doki, hogy lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de a nők általában jól viselik. És ismerve engem tudja, hogy én jól fogom viselni! :) De ha kell fájdalomcsillapítót kapok. :)

Úgyhogy Rambóka, nem premedikálom magam :lol: :lol:

Holnap amint túl vagyok rajta írok smst. Aztán majd ha net közelbe leszek beszámolok. :)

Nincs se pizsamám, se hálóingem, se háziköntösöm :shock:
Marad egy kényelmes halásznadrág :? és poló, házipapucs. :lol:
És a születésemen kívül sosem voltam kórházban. :shock: Páciensként! :lol: :lol:

PÉ az nem tom, hogy áll. Holnap remélem UHval is megnézzük. Egyelőre különösebbet nem érzek.

Kriszta!
Ada egy számítógép zseni, mi ezt már rég tudjuk. :) :lol:
Mostmár nemsokára lejár ez a melós periódusod és utánna sokat leszel nekünk ugyi??? :D

Mniki!
Ne szomorkodj a PÉ miatt. Nem minden hónap egyforma. Egyik hónapban van PÉ, a másikban nincs! Ez sokunknál így müködik :( Sajnos!

Pogikám!
Nagyon tetszik a blogod. :)
Anyosód annál kevésbé :evil: Vén szipírtyó!!! :evil:

Rambóka!
Micsoda fantasztikus szőnyeg!!! :)
Én is , én is!!! :lol:
Asszem nem lennék képes rá! :oops: Lusta dög vagyok.

Ezoterike!
Nekem valahányszor volt PÉm mindig éreztem a petefészkeimet. Olyan érdekes apró szurkálások, ami nem fáj, csak érzem. Mintha citeráznának rajta! :shock: Kb ezt szoktam én érezni.

Zsizsik!
Nem csak te vagy mozgásszegény diétán! :lol:
Én már olyan túnya vagyok, mint egy lajhár. Nem mozgok semmit és nagyon hiányzik, de mégse teszek érte semmit! :?

Dimet!
Gratula a PÉhez.
Figyuzz, szerintem téged a Vichy lezsírozott :lol: :lol:

Kandika!
Tüneményesen vezeted ezt a táblicskut! Csak nem akar egy pozitiv teszt beleköltözni :(

A párom tenyerén hordoz. :) Olyan jó. Készített nekem vacsorát és a számítgép mellé hozta, hogy tudjak vacsorázni és netezni egyszerre :shock: :D

Sok puszika Nektek!

Kavics
(9 cn.)
Vendég
 


Kavicska: Egy hatalmas kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó lenne már látni, hogy Te is lelkesen varrogatod a játszószőnyegeteket :)

(a kedvenc topikomban most valami súly-mizéria van... olyanok miatt szúrják le a lányokat, hogy túl sokat híznak... a szakártőktől kérdezném, hogy ez a hízás miért olyan ijesztő a doki szemében? Én ennél már többet híztam.... szerintem őrület az a hiszti amit a súly körül csapnak... nem? Ha jobban belegondolok én most hetente hízok kb. 1/2 kilót... és nem eszek többet...

Ezt írta az egyik lány:
"Az elmúlt 1 hónapban 2 kg-t híztam.( eddig összesen 3 kg-t a 20 hét alatt és így vagyok 56 kg és 156 cm) és hát komolyan le lettem cseszve. Hogy mostantól szigórú diéta, mert különben jön a magas vérnyomás és tsai."
)

Szerintetek normális az, hoyg így ijesztgetik az embert az orvosok??????
Vendég
 


Jaj, Kavics, izgulok érted !!! Biztos minden rendben lesz !!!
majd jelentkezz !!
Ja, és egyébként pedig mikor bekapcsoltam a gépet, és megláttam hogy jelen levő fórumozó vagy, nagyon-nagyon megörültem !! Már úúúúúgy hiányoztál !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezoterike, igen, a pé-t elvileg érezheted, ha nagyon figyeled magad, tényleg ilyen apróbb kis szurkálások jelzik a petefészek környékén.

Voltam edzeni !!! Megtört a jég !!!! És még jól is esett...! Szerintem most lassan visszatérek a tornázók világába.....széééép lassan..... :lol: :lol: :lol:
zsizsik
 
 


Csakegy: nem normális, főleg ha ilyen minimális hízásról van szó. Mindenki szervezete másképp reagál a terhességre, van,aki sokat hízik, pedig nem is eszik másképp, van aki meg alig hízik. Ez alkat kérdése (is). A 20 hétig 3 kg-ot hízni szerintem még kevés is.
Furi. Engem tuti hogy írtó kemény diétára fognak majd, ha egyszer odáig eljutok....
zsizsik
 
 


Sziasztok

Vagyok,élek,néha olvasok,de kedvem nincs irni :oops: ,már szidnak egy páran,mert méleket se küldök :oops: .....egyébként nincs baj,jó kedvem is van,növesztem a pocakom és örömködök,csak nem köt le a net...rohangálok/unk ....hétvégén kezdjük a lakásfelújítást :roll: ....el leszek havazva!

Rambóka
Gergő baba egy tünemény,annyira szeretem nézegetni a fotóit! :wink: :D

Alice
Sajnálom,gyógyulj fel minél hamarabb!

Okrisz
Nyugi nem lesz semmi baj!

Kavicska
Mennek holnapra a dukkok...már ma is annyit gondoltam rád! :)
Kiskatona eredmények mikorra lesznek készen!

Csakegy


Na ez a hizás mizéria most nálam is aktuális,a háziorvosom nagyon lecseszett....mondjuk részemről jogos mert nem 50kg versenysúllyal indultam,sőőőt,,és hát +10 kg nál járok....de úgy h észre se vettem egy hete 9kg+ volt,tegnap ráállok nagy vagányan h biztos ugyanannyi...a fenét...+ még egy kg,el is keseredtem rendesen!

A vérnyomásom eddig mindig 110-114/66-78 között volt...legutóbb már 130/80,kicsit vizesedek,,remélem a cukrommal nem lesz baj....holnap megyek,,,már ma is voltam csak véletlen a 32 hetes beutalót adtak a 26 hetes helyett! :x

Egy kérdés,ha nem vizes a lábam, akkor semennyire nem látszódik meg az ujjam nyoma???Du. jobbban látom,reggel meg lehet csak beképzelem!

Végül szinte csak magamról ,irtam,,,bocsi!

Legytek jók!
Puszi
Vendég
 


Jó reggelt!

Hóhért akasztani! :lol: :lol: :lol:

Csakegy!
Szerintem ezek a kilós problémák túl vannak lihegve.
Van olyan doki, aki azt mondja, hogy max 9 kiló. Van aki 9+1re esküszik és van olyan aki elfogadja a 12 kilót is.

Szerintem sok függ attól, hogy ki hány kilóval indult. Eleve egy vékonyabb testalkatú, vagy normál testalkatú, aki a terhesség első heteiben mindent kihányt és fogyott még pár kilót.... szerintem ott nem gond ha túllépi a megengedett felső határt.
Az viszont igaz, hogy ha valaki túl sokat hízik, jönnek a problémák.

Nekem az egyik kolleganőm a terhesség elején horpadt hassal indult (annyira kis vékonyka volt), végig tornázott, de rendesen táplálkozott és 15 kiló miatt rendszeres leszidásban volt része a védőnő és a doki által. A környezete különösen nem érzékelte, hogy hízott, csak a mérleg mutatta.

A mai modern társadalom egyik legnagyobb hibája, hogy fogyasztói társadalom vagyunk.
Elhitetik a kismamákkal, hogy HIBÁZNAK! ha nem szednek: folsavat, vasat, kalciumot, magnéziumot, különböző vitamin komplexeket. Ezek viszont növelik az étvágyat és a babát. Nem véletlen, hogy manapság olyan sok nagy baba születik!

De inkább vitamint szedjen az ember, mint gyógyszert! :D És inkább baba miatt, mint anélkül! :D

Gabika!
A pocaknövesztés előhozza az emberekből a vacok készítés ösztönét???
Rejo, Rambóka, Espero most ti és még sorolhatnám....
Biztosaqn nagy élvezet lehet, óriáspocakkal lavirozni a felfordult lakás ruhászsákos útvesztőjében. :lol:
Vagy ebben pont az a buli, hogy ti semmit sem csinálhattok, mivel a család ezt szigorúan megtiltotta, csak osszátok a parancsokat és panaszkodtok, hogy mennyire fáradtak vagytok ! :lol:

Bár asszem nálunk is, ha éppen az egész házat nem is verjük szét, de majd az eljövendő babaszobát biztosan puccosba vágjuk! :)

Sok pussz Mindenkinek!
Jók legyetek! :)

Kavics
(10cn.)
Vendég
 


Szia Kavics!

Kéz és lábtörést!!!!

Csak benéztem, h. vagy-e! Most rohanok etetni, mert éhenhal a Poronty (és ezt az egész ház is hallja!). :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!
Megint jól lemaradtam! :oops: :(
Most is csak pár szó, aztán nyargalok a dolgom után! Valahogy nem érem utol magam! :lol:

Alice!
Sajnálom. :( Nagyon őszintén! Érdekes, mintha érezted volna, hogy zűrös lesz, úgy tartottál a lombiktól! Nem is értem, hogy csesződött el ennyire! Ez a hiper nekem rejtély! Hogy nem veszik észre??? Vagy csak később jön ki a hatás, amikor már nem tudnak mit tenni?
Most mi lesz? Újra nekifogtok? Kell várni? Bár nem csodálnám, ha egy darabig nem lenne kedved újra kezdeni!
Mindennek ellenére ne add fel! legközelebb már nem fordulhat elő ilyesmi, vigyázni fognak! Jelentkezz, ha tudsz!

Pogi!
Nagyon tetszik a blogod! Anyósod kevésbé! Az ilyesmi olyan nagyon rosszul tud esni!

Rambóka!
A szőnyeg se semmi, de ez a gyerek! Olyan puszilgatnivaló!

Kavicska!
Gondolok rád!!! Remélem nem fog fájni és az eredmény is jó lesz! izgulok nagyon!!!

Rejo!
Olyan aranyosak lehetnek! :) Képet nem kapunk???

Többiektől bocs, hogy nemreagálok, most már sietnem kell! Igyekszem jönni, amint tudok!

Kép Kép
backa
 
 


Sziasztok!
Aranykavics, szorítunk neked! Nem válaszolok mindenkinek, de van egy-két gondolatom, kérdésem...

Súly
Ami a kilókat illeti, szerintem is elég, ha te magad eldöntöd, hogy kb. mi lesz neked a jó, és nem hagyod, hogy mások stresszeljenek. Én 50-ről indultam és 62-nél tartok (33. hét). De eddig nem szólt senki rám, és nem is hagynám szó nélkül. Tudom, hogy az első szülésnél is ugyanígy indultam és 67 kg-mal szültem, most is azt céloztam be (+- 1-2 kg), és szerintem ez rendben is lesz.

Magnézium
Egyébként szörnyű éjszakám volt, mindkét csípőm fájt, azt sem tudtam, melyik oldalamra felküdve aludjak, felkelni sem mertem nagyon, mert valami szúrásféleséget éreztem a jobb oldalamon lent, aztán meg enyhén fájt az egész méhem... Ez lenne a jóslófájás? Nekem első terhességemkor az egyáltalán nem volt. Nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen minden éjszakám még 7-8 hétig... Ti, akik már szültetek, mennyi magnéziumot szedtetek az utolsó két hónapban?

Epidurális
Most írta a férjem, hogy a munkatársa felesége, aki tegnap szült, rosszul van, illetve most hallotta, ahogy a férj elmesélte másoknak a "sztorit", de ő csak a végére ért oda, és nem akarta nagyon szegény újdonsült apát nyaggatni. Na ez most jó hosszúra sikeredett, a lényeg, hogy rosszul sikerült az epidurális érzéstelenítés, 6 orvos hozta vissza az anyát, aki deréktől lefelé megbénult. Az újszülöttnek meg folyamatosan reszket az egyik keze, viszik ct-re (köldökzsinór-csavarodás, miegymás, valószínűleg oxigénhiány)... Nem akarok senkit sem riogatni, aki ilyen érzéstelenítést akar, de ez is a valóság része, nekik ez lett belőle... Nagyon remélem, hogy a mama is meg a baba is rendbe jön majd...

Vöcsök
vöcsök
 
 


1. ezo: én mindig reggel mérem, félálomban. :) mielőtt felkelek az ágyból. és digitálissal. különbséget nemtok mondani,mert ez életem első rendes mérő hónapja :) eddig mindig feladtam 2 nap után. és múlt hét csüt-pénteken a petefészkemben éreztem szúrást, többször. nemtom miért. ma megint magasabb volt a hőm. nem értem. vagy ennek a dpo-ban így kell maradnia? na,mind1 :)

2. kavics, drukk neked. ezerrel. és én is elgondolkozom néha, lehet azt hiszitek a vichy lezsírozott, de nem :D sajnos....de én legalább 6 éve használom a termékeiket, és csak jót mondhatok. pedig nekem nagyon gáz a bőröm alapból. de amióta... :D na, abbahagyom. :twisted:

Zsizsik, gratula az edzéshez!!!

Képzeljétek, annyit fogytam,hogy mire beértem melóhelyre a nadrágom már annyir le volt csúszva,hogy az össze vizet felszippantottam a szárával a pocsolyákból :D :D
Pedig 1-2 hete kicsit lazítottam, de csak azért mert saláta és hús undorom van. :D

rambóka, csaknem hal éhen :D
dimet
 
 


Jó reggelt!

Kavicska gondoltam rád!
Remélem minden rendben ment és hamarosan jössz a jó hírekkel!

Okr úgy örülök,hogy benéztél!! Csak ebben a hónapban dolgozol ugye? Adát te hordod bölcsibe? Mikor költöztök??

Rambóka szuper ügyes anyuka vagy!!! Mindent te csináltál a szőnyegen? sablon nélkül? Nagyon tetszik!
Én olyan állatokat gyártanék,hogy a gyerek elsírná magát...
Gergő is édi!!!

Alice szomorú vagyok, én sem értem hogy a dokik miért nem vették időben észre?? :roll:
Kívánom,hogy minél hamarabb rendeződj lelkileg és testileg!! Várunk!

Norka nem jársz erre?? Hiányoztok!!!

Ella jó munkát!! Festetek vagy teljes átalakítás?

Kismamik pocakos képet nem akartok nekünk tenni???
Szinte még most hoztátok a csíkos teszteket és már lassan a szülésekért izgulhatunk :)

Szép napot mindenkinek!!
Vendég
 


Dimet igen a hődnek fent kell maradni 14 napig de inkább tovább :wink:

Görbédet megmutatnád??
Vendég
 


kincs, küldtem pü-t
dimet
 
 


Vöcsök!

Nyugi ne pánikolj!
Az ilyen 3-ad kézből kapott információknak ne dőlj, be!!!!

A valóság az lehet, h. a férjed munkatársának feleségénél szülés közben komplikációk léptek fel, ezért gyorsan ki kellett emelni a babát, ilyenkor nem EDA-t szúrnak, mert annak kb. 20 perc kell az érzéstelenség beállásához, hanem spinális érzéstelenítést (bár többnyire inkább altatnak), mert az jóval gyorsabb.
EDA-nál, nem tudnak bénulást okozni, mert abban a magasságban, ahova adják, már nincsenek mozgató idegek, ilyenkor csak érzéskiesés van!
A spinális érzéstelenítés során viszont a mozgató idegek is bénulnak ÁTMENETILEG!!!!!
Az a valószínű, h. apuka bepánikolt és a személyzet tájékoztatását kissé félreértelmezte.
Sajnos az előfordulhat, h. a baba károsodást szenvedett az oxigénhiány miatt, de ez nem az EDA miatt van, sőt a spinális érzéstelenítést valószínűleg éppen azért csinálták, h. a babát minél hamarabb kiszedhessék!!!!

Ezt azért olvasd el megnyugtatásképpen!!!!

http://72.14.221.104/search?q=cache:2XK ... lr=lang_hu

http://72.14.221.104/search?q=cache:ak- ... lr=lang_hu

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... sc&start=0

A legutolsót érdemes végigolvasni, a topikhoz két anesztes is hozzászólt az idők során!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jó reggelt!


Kavicska
X -be volt mindenem,kétszeressen is :) ...remélem mindent rendbe talált a doki bácsi...várjuk a jó hireket!

Vöcsök
Azta mindenit....szegény nő....a legjobbakat neki!
Engem ilyen nem fenyeget,nálunk nem lehet kérni...úgy tudom....de egyébként se kérnék! :roll:
Ügyesen tartod a súlyod...a 20.hétig nálam se volt gond...

Még 1* Kavicska,Kincsecske :)
Na ilyen falkiverösdit meg társait nem csinálunk :lol: ,festés,parkettázás,ablak szigetelés, szépitgetés,+amiket már évek óta le/ki kellett volna cserélni csak nem volt kedvünk! :lol: :lol:
Fejbe csináltam egy haditervet...decemberbe,,, munkahada+100%-os nagytakaritás...ünnepek...január babaholmik vásárlása, előkészitése miegymás....február eleje,,,órákat vesz igénybe h akár az ágyból is kikeljek,szóval használhatatlan leszek..február végén meg szülünk!
:lol: :lol: :lol:
Ennyi! :lol:

Mir mami merre jársz?Többiek?
Vendég
 


Dimet!

De teljesen úgy csinál, mintha rögvest éhenhalna! :lol:
Nagyon tud ordítani!!!!!
A múltkor olyan jót röhögtem: a sógornőméknél ( 2 gyerekes gyakorló anyuka!!!!) Gergő elkezdte nyomni a műsort, sógornőm meg rémülten kapkodott fűhöz-fához, h. mit lehetne vele csinálni, h. elhallgasson! :shock:
Kaja után volt, tisztába volt téve. Tehát lényegében vagy az volt a baj, h. mentek benne a buborékok, v. túlpörgette magát. Ilyenkor nincs mit tenni, mert nem nyugszik meg akkor sem, ha felveszed! Csak üvölt folyamatosan! Ilyenkor otthon előkerül a nagy sárga labda, azon rugózva néha elalszik (de néha nem! :cry: ) v. végső megoldásként nyomunk egy slowfoxot a gyerekkel Barbra Streisandra! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Nem egészen 3-ad kézből, csak másod :)
Amúgy normál hüvelyi szülés volt, előre tervezett EDA-ával. Persze világos, hogy a gyerek problémája nem függ össze az anyáéval, meg hát bizonyára úgy van, ahogy te is írod, hogy csak átmeneti a bénulás, de azért akkor is ijesztő...

Az oxigénhiány meg talán még jobban... A szomszédasszonyom - egyébként fogorvos - kislányánál (most 4 éves) is fellépett valami okból szülés közben, és az egyik lábacskája meg keze "ügyetlenebb", értsd: sántít és az egyik kezét nem tudja úgy használni, és rendeteg energiával próbálják (torna, úszás) visszaszerezni, ami az oxigénhiányos állapot miatt elveszett.

(Még nem olvastam el, amit küldtél, de nagyon köszönöm, habár én első alkalommal sem, meg most sem fogok kérni fájdalomcsillapítót, pedig nincsenek alapból ellenséges érzéseim ezzel kapcsolatban...)

Egyébként meg azt remélem, hogy a nehézségekből egy családnak - egy gyereknek "csak" egyféle jut, és nem halmozódik, nekünk meg már megvan a magunk félni valója... (a fiam CAH-os, és volt egy rosszindulatú mellékvesedaganata is, amit 6 hetesen megoperáltak, és minden babánknak 75% esélye van arra, hogy egészségesen születik, már ami a CAH-ot illeti, és 25% a veszélye, hogy örökli a betegséget...)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Kavicska HÍradó:

Sikerült,mindkét oldalon átjárhatók a vezetékek és még csak nem is fájt neki!


Jippiijááájéé én tuttam!! :lol: :lol: :lol:

Várunk minél hamarabb !!!
Vendég
 


Hurrráááá Kavicska!!! :wink: most már mehetek dolgomra..
Vendég
 


Ginuska!

A digitális hőmérőt csak azért kérdeztem, mert az enyém speciel szar! :evil: Igaz nem volt drága, de azért azt elvárnám tőle, h. a pontos értéket mutassa. :evil: Mindez akkor derült ki, amikor összehasonlítottam a higanyos és a digitális által mért értékeket.
A higanyos viszont lassú.
De aztán megoldottam a problémát: Digitálist bekapcs... csipog... ki sem veszem, csak kikapcs-bekapcs... csipog... újra kikapcs-bekapcs... csipog... NA MOST LEHET LEOLVASNI!!!!
Hónaljban mérve le tudod ellenőrizni, h. az egyes újrabekapcsolások után egyre magasabb hőt mér-e a hőmérőd, mint az enyém. Nálam kb. a harmadik újrabekapcsolás után érte el a tényleges testhőmérsékletemet!!! De közben nem szabad kivenni, mert visszahűl, ha viszont bennhagyod és csak ki-be kapcsolgatod, akkor végül eléri a tényleges testhőmérsékletedet!!!!
Csak azért mondom, mert nagyon összevissza a hőgörbéd! Mindig azonos időben méred, felkelést megelőzően, úgy, h. még pisilni sem kelsz fel?????

A folytatást illetően:
Szerintem célszerű lenne a hormonjaidat újra megnézetni, különös tekintettel a pajzsmirigy ill. prolaktin értékekre, mert nekem gyanús, h. itt más is van a háttérben!
A metforminból 3X850-et szedsz???? Mióta?
Ciszták nekem a terhesség alatt tűntek csak el! Abban a ciklusban, amikor Gergő fogant a 19. napon, a 10. napi UH-on még saját szememmel láttam a cisztákat sorakozni a petefészkemben!!! Úgyhogy a jelenlétük nem zárja ki a teherbeesést!!!! :wink:


Játszósszőnyeg eredetije itt látható:

http://www.dione.hu/index.php?cPath=22_ ... f1b37805e5

Csak éppen nem volt kedvem ennyi pénzt adni érte! Így most mindennel együtt kb. 5-6000 Ft volt!
De nagyon sok időbe telt a megvarrása, mert időnként megoldhatatlannak látszó problémák merültek fel.
Pl. a sima 1 cm vastag szivaccsal nem állt meg a fala, a helyette felhasznált polifoam viszont túl kemény ahhoz, h. összehajtható legyen szállításhoz, ill. nem gyömöszölhető be a mosógépbe, ha a gyerek véletlenül lebukja v. megint átázik a pelus, nem beszélve arról, h. a varrógép karja alá sem fér be a 25 cm széles polifoam, így nem tudtam összevarrni a falakat az alaplappal! Végül cipzárakat varrtam be az oldalfalakba, így a polifoamok kivehetőek lettek, és megoldódott minden probléma!
Meg az egész összevarrása sem volt egyszerű, h. sehol ne legyen kilógó eltisztázatlan anyagszél!
Szóval nem volt egyszerű, kezdőknek nem ajánlanám!

De a bolti játszósszőnyegek ( 6-8000 Ft) helyett szerintem egy olyat bárki meg tud varrni, h. egy kész nagypárnahuzatra különböző állat, v. virágmintákat varr. Lehet méteráru turikban mintás gyerektextileket kapni, veszel belőle 30 centit, kivágod a figurát, rátűzöd a párnahuzatra, körbecikkcakkolod és az utolsó nyitvahagyott centin begyömöszölsz alá egy kis vattát, v. összegyűrt celofánt, majd végigvarrod. Majd a párnahuzatba vágsz egy megfelelő méretű szivacslapot (műanyag- ill. háztartási boltokban többnyire kapható 70X100cm-es méretben, ha 50X70-es párnahuzatot vettél, akkor elég az 1 cm vastag szivacsot megvenni és félbevágni, majd mindkét darabot behúzni a huzatba, így 2 centi vastagon bőven jó lesz!). A felső íveket meg lehet úgy oldani, h. a párnahuzat sarkába kis háromszög alakú anyagdarabkákat varrsz, ebbe lehet beletámasztani az ívesen meghajlított vékony vitrázsfüggöny-karnis végeit (mint egy kis papucsba), felül az ívek tetején összekötöd egy szalaggal a két karnist, a karnisokra meg pár helyen befőttesgumit tekersz, így a felaggatott játékállatok nem tudnak lecsúszni az íven. Ez fillérekből megvan és könnyen kivitelezhető!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hurrá Kavics!!!
Lesz itten baba hamarost!!!!!!!


Vöcsök!

Bizti, h. EDA volt???? Mert azzal csak nagyon béna doki tud bénulást előidézni!!!
De gyakran összetévesztik a kettőt( spinális-epidurális), ezért raktam fel neked a linkeket!
Ha 12-24 órát feküdnie kell, akkor tuti spinális érzéstelenítése volt, ott meg normális az átmeneti bénulás!

De mondom, ne idegesítsd magad feleslegesen!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Visszanéztem, a férjem epidurálist írt (hogy a munkatárs-apuka összetévesztette-e, azt nem tudom...)

Én a tegnapi rossz éjszakám miatt inkább a koraszüléstől félek, persze elméletileg meg gyakorlatilag semmi okom ilyet feltételezni, csak annyira szeretnék már a 37. hétnél lenni (még 4 hét :))! De emlékszem, így voltam az első terhességemnél is.
Csütörtökön megyek nőgyógyászhoz, remélem, megint minden rendben lesz.

Kavics!
Megnéztem a táblázatban: tényleg rajtad (is) a sor, már ami a + tesztet illeti... :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


de jóóó. :D
mármint kavics. éljen. és az is,hogy nem fájt
dimet
 
 


Helló csajok!

Sízokniban, sapkában és polárpulcsiban ücsörgök a gép előtt. A nappalin kívül minden helyiségünk festés alatt van és még csak az ajtót sem csukhatom be, mert azt is festik. Igy aztán ülök a nyitott ablak mellett beöltözve és próbálok friss levegőhöz jutni.
Kavics jól mondta a ruhászsákok közötti lavírozást, pont azt csináljuk mi is. A 60 m2-nyi cuccunkat most 20 m2-en tároljuk és ebből a matracunk eleve 4 m2-t elfoglal. Én azért jókat röhögök magunkon. :D

Hízás témához csak annyi, hogy én kereken 10 kilót híztam a 28 hét alatt. Mondanátok a múltkori kép alapján?? Én is horpadt hassal indultam, így aztán ránézésre nem látszódik hogy ilyen sok a többlet, de a mérleg az könyörtelenül mutatja a valóságot. A védőnő meg sopánkodik. Én meg folyton éhes vagyok. A legnagyobb baj, hogy a lakásfelújítás mellett nem igazán jutok el sportolni (hacsak a barkácsboltokban való teljesítménytúra nem számít annak……..). Kíváncsi vagyok mennyi lesz igy a végeredmény.
espero
 
 


Kavics, szorítok én is, hogy minden okés legyen ma!!! :!:
espero
 
 


Ja, most látom, hogy Kavics már túlvan a dolgon és az eredmény is jó. Gratula!!!!!!
espero
 
 


Rambóka, nagyon tuti a szőnyeged! Az eredetije tényleg ennyibe kerül??? De hát ez kész rablás. Persze minden az, ami a gyerkőccel kapcsolatos.
Mi még nem vettünk semmit, viszont kaptunk már kölcsönbölcsőt és kölcsönautóshordozót. Persze egyik sincs még nálunk, nem is tudnánk hova tenni.
espero
 
 


Kavicska, nagyon ügyes voltál és fantasztikus, hogy jó az eredményed is ! Most már nyugi :wink:

Most csak ennyire futja, később jövök :)
mniki
 
 


Helló,

csak gyors beköszönés, mert vártam a híreket Kavicsról, és örömmel olvasom, hogy : túl vagy rajta!!! és nem is fájt !!! ÉJJJJJJJEN !!!
zsizsik
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?