Új privát üzeneted érkezett!

Lanyok,
Nagyon szivesen csinaltam a tablat es orulok, hogy tovabbra is van ra igeny es folytatjatok.

Fenix,
Nem vettem at senkitol a tablazatot, en kezdtem el. Lattam hogy mas topikokban is van ilyesmi es megkerdeztem a lanyokat hogy szeretnek-e ha lenne nekunk is. Szerettek volna, ugyhogy megcsinlatam :) ...

A vitaminokkal kapcsolatban Nanettel es Bettivel ertek egyet. Tobb mint egy eve szedek magzatvedo vitamint (minden aldott nap) es sosem ijesztettek meg azok a bizonyitast eddig meg nem nyert allitasok, hogy elhizom, vagy nagy lesz a babam. A magzatvedo vitaminok szedese sok fejlodesi rendellenesseget szinte teljesen kizar, de persze nem mindet. A vitamin melle nem jar "garancia", de en ugy erzem, hogy ezzel is teszek valamit azert, hogy egeszseges babam szulessen. Amugy a terhessegem alatt eddig 6.3 kg-ot hiztam, ami abszolut nem sok, igaz meg hatravan bo egy honap. Szoval szerintem a gyermekvarashoz ugyanugy hozzatartozik a magzatvedo szedese, mint a helyes taplalkozas es a karos szenvedelyek elhagyasa. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ha valaki nem szedi vagy rendszertelenul szedi, annak garantaltan problemaja lesz. Ki-ki merlegelje mivel jar jobban. Bar a bizonyitottan hatasos folsav vagy magaztvedo vitaminkomlpex eseteben nincs igazan sok merlegelnivalo, hisz tudomasom szerint attol meg senkinek sem lett semmi baja hogy ezeket beszedte...

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Zsana! Jövő hét csütörtökön megyünk 4D-re, hacsak el nem halasztják megint, de remélem, már nem így lesz. Már nagyon várjuk. Két hét múlva megyünk a dokinkhoz UH-ra, így az tényleg a 33. héten lesz. Ti mikor mentek 4D-re és hová?

Örülök neki, hogy már tudtatok vásárolgatni a babának. Ilyenkor már elragadja az embert a hév, nem tud ellenállni a babacuccoknak. Köszi a bolt-tippet.

Babzsák! Gratulálok a kis Sámueletekhez!

Bbetti! Nekem fura volt megszokni, hogy már nem rugdos úgy a baba, hanem "nyomakszik". Most már összepakoltad a cuccokat a kórházba? Ugye már kell CTG-re járnod?

KépKép
nanett

Sziasztok,

Zsana,
Gratula a kisfiuhoz!!!!! Huh, na akkor most gondolkodhattok a neven, vagy van mar otlet?

Nanett,
Kepzeld, nekem is mar mashogyan rug a baba, nem tudom megmagyarazni, jol meg is ijedtem... A nagy aktivitast kovetett 1 nagyon csendes nap, jol beparaztam, de masnap hajnalban megint mocorgott. Most mar nagyon feszit es luktet. Kicsit korai lenne meg, nem? De ez van. Ja es hullamzok en is... :lol:
Akkor meg kicsit varnotok kell a 4D-vel. Gondolom, alig varjatok mar...

Babzsak,
Neked is gratula a kis tokoshoz, gyonyoru a nev, en is imadom a bibliai neveket, pedig nem vagyunk vallasosak :roll:

Vitaminokkal kapcs, en is mellettuk vagyok. Nincs az az etrend, amivel a megnovekedett szuksegletet be lehet vinni! Az A-vitaminnal kell egyedul vigyazni.
Es nincs semmi bizonyiteka a vitaminok es nagy baba koruli osszefuggesnek!
A masik dolog, nemcsak terhesen kell sajna, nem sajna, vitamint szedni, de en hobbi sportolokent nem tudtam kiegeszitok nelkul edzeni sem, mert az is egy megnovekedett szuksegallapot es hiaba eltem egeszsegesen, nem volt eleg...

Ozi,
Huh, te is haladsz nagyon!!!! Hogy eltelt az ido! Mintha tegnap teszteltem volna :-) Hogy viseled? Szuleitek hogy viselik, hogy olyan messze lesz az unoka? Meg tudnak latogatni benneteket, vagy ti jottok majd haza a picivel, ha mar lehet ennyire hosszu utat bevallalni? Nalunk mar most megy a szajhuzogatas, mert anyukam jon ki eloszor, mire en a korhazbol hazajovok a babaval es anyosomek majd utana...

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok Lányok!

Ma voltam Trendben! KKéedezte az Andy-tulajcsaj!!! - mióta népszerüsitem poncsoit a kismamák körében)))) Nagyon jó)) ju és vettem nála gyönörü kötött fekete /volt más szinben is/ térdig érő ruhát... Majd ünnepekre már látszik a pocakom... és csizmával.. mmmmmmmmmm... szép leszek!!!

Ennyit akartam mondtani))) NAGYON jó kedvem van ma!

Szép estét mindenkinek!!

p.s. Juj!!! Holnap reggel megyek AFP-s vérvételre... Remélem jobb lesz mint az utolsó... Na... már nemis olyan jó a kedvem....

Kép

Kép
fenix

Nanett
nekem is fura volt, mint írtam néha már ilyesztő szokott lenni. Csak azt nem szeretem, mikor kicsit előre görnyedek pl. a sz.gép előtt és elkezdi a bordáimat nyomkodni a lábaival.
Elneveztem kis Aliennek, mikor nyomogatja ki a tesrészeit, ő is olyan mint amikor az a szörnyike kijött az emberből, mint ha ő is ott akarna kijönni, nem pedig alul.
Ctg-re járok, már egyszer voltam, szerdánként megyek, nagyon nagy élmény negyed órán keresztül hallgatni a szívverését. A hallgatót nem nagyon szereti, nyomkodja kifelé én meg vissza, mert azt nekem kellett ráfognom a hasamra. Volt, hogy a hang elhalkult egy kicsit mert pont akkor mászott arrébb. Nagyon klassz dolog és rettentő izgalmas is, hogy minden rendvan-e vele. A gép meg közben rajzolja az ekg-ja vonalát, ott látod, hogy oké-e. de neki festeni sem lehetne szebbet, nagyon büszke voltam rá.
Méhösszehúzódásom még nincs.
Táska cuccal, leletekkel rajtra készen.
Én már iszonyúan várom, hogy kijöjjön. Már a szüléstől sem félek annyira, inkább kiváncsi vagyok. te hogy állsz ezzel?

Ti hogy álltok? Nem vagy már te sem olyan messze. :lol:

Kép
Kép
bbeti

Betti, Bacilivi, Mary, Nika, Zsu, Nanett, Rekanna, Zsana, Korena, Vitte, Luisa (szoval akik mar vasarolnak vagy mar a "veget" :D jarjak!),
Olyan kivancsi lennek, hogy miket vesztek, ruhak, hordozok, kisagy stb... nincs kedvetek feltenni kepeket roluk? Gondolom nem csak engem erdekel, otleteket is vehetnenk egymastol stb...

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Bbetti! Nagyon izgalmas lehet a szívverését hallgatni, bárcsak már én is ott tartanék! Mi is leAlieneztük, ahogy néha a lábát vagy egyéb testrészét nyomja ki a hasamból. Tényleg olyan, mintha ott akarna kijönni.

Képzelem, hogy Te már abban az állapotban vagy, hogy már erősebb a türelmetlenség és kiváncsiság, mint a félelem. Én még azért elég rendesen félek. De szerintem egy pár hét és már nálam is a várakozás és a kiváncsiság lesz az erősebb.

Neked nincs tejcsöpögésed? Nekem párnaponta továbbra is jelentkezik.

Nem görcsölt be a lábad azóta, hogy abbahagytad a magnézium szedését?

Vitte! Nekem is kb. ettől az időtől váltott át az erőteljes rugdosásból a nyomakodásba, szerintem nem korai nálad sem.

KépKép
nanett

Huh! Beindult az ejszakai muszak! :D

Vitte,
Mar en is akartam ezt kerdezni toled, hogy ti hogy oldjatok ezt meg. Nalunk sajnos valtozott a program, mert Anyu megsem tud jonni, mert a Nagyink lerobbant es odavette magahoz. Most 24 oras felugyelet alatt van, nem hagyhatja magara egy percre sem, es ez vszleg igy marad meg jo darabig. Szoval egyedul leszunk es hat igen; nagyon nagy a tavolsag. Hogy oszinte legyek nagyon jo lenne ha itt lenne, es sajnos nagyon megviseli ot hogy nem lehet velunk amikor kene. Biztos, hogy sokat logunk majd a telfonon... aztan tavasszal hazamegyunk.

Betti,
Jol mulattam az Alien-es leirasodon, mert a minap en is epp igy irtam le a jelenseget mint te. Orulok, hogy mar nem felsz a szulestol, ha jol emlekszem nem olyan regen meg nagyon tartottal tole... Te is nagyon turelmetlen vagy? Ugy ertem te is mennel mar barmelyik percben vagy csak en vagyok ilyen lokott?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Nanett,
Szoval neked is kis Aliened van :D! Micsoda szinkroniras folyik itt igy vasarnap este!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

:lol: :lol: :lol:

Alienes anyukak :lol: (nekem is volt mar ilyen gondolatom...)

Ozi,
Hat nalatok meg nehezebb, azert nalunk csak 5 ora autout valaszt el bennunket. Szegenykem... Meg tudjatok oldani anyud nelkul is, persze nehez lesz, es jobb lenne, ha ott lehetne veletek. Mi szerencsesek vagyunk, bar ilyen nagyszulos dolog nalunk is adodhat sajnos, es ok raadasul Nemetorszagban laknak....

A babakelengyerol nem tudok kepet feltenni... a babakocsin kivul es a pelenkazo taskan kivul semmink nincs.... :oops:

Koszi Nanett a megnyugtatast!

Amugy en sem felek a szulestol, inkabb varom es izgulok :D
Menni akarok akupunkturas kezelesre, annyi jot hallottam rola. Vki probalta mar esetleg?

KépKép
KépKép
vitte

Jo reggelt mindenkinek! Ime az eheti tabla:

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Szép reggelt mindenkinek.Én a babakocsit már feltettem meg pár rucit de még nagyon sokmindent kell vennem.A fényképezőgép meg csak kölcsönben volt nálunk szóval bocsika de sajna nem tudok újabb képeket feltenni.

Nálunk a segítség itt lesz mert anyós két ajtóval lakik csak arrébb mint mi már előre is félek mert tudom hogy túlzásba fogja vinni.Meg anyu is jön ha meglesz a baba igaz csak egy hétre de az is nagy segítség lesz.

Ezen az alienen nagyon mosolyogtam néha mikor nagyon óvatosan fordulgat akkor nekem is vannak ilyen érzéseim:):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok, jó reggelt!

Remélem mindenki jól van! :)

Puszi

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Őzi: Köszi a táblát!

Babzsák:gratula a kisfiúhoz!

B.betti:nagyon klassz, hogy már így előttünk állsz,szerintem mindannyian izgulunk veled mikor jön a babád!Vigyázz magatokra!

babakelengye:
Nálunk lassan megvan minden a babynek!
Tegnap a Kikában sikerült egy babahordozót /textil mózeskosár/
vennünk 13ezer helyett 7500.-megvásárolnunk.
A fülién kicsit foszlott az anyag így leárazták.
Szürke, passzol a kocsihoz.Sajnos amit kinéztem Peg-Peregót azt nem hozzák az idén, de nem is baj 30000.- lett volna és úgy is csak max áprilisig használnánk.

Pelenkázó szekrényt kellene még vennünk, nem tetszenek és baromi drágák szerdán megyünk asztaloshoz kiváncsi vagyok mennyiért készítenek!?

Minden hónapban nézem a Brendon kuponokat így vettünk kiságyat és kókuszmatracot ,most volt akciós elektromoshintájuk.
Ruhákat a Kenguru Goldban és a C&A-ban vásároltunk.

Már csak nekem kell megvenni amire a kórházban szükségem lesz, szoptatóshálóing ,betét stb.

Jó hosszú lett!
Még csak annyit!
Elég örök mozgó vagyok!
De örülök ,hogy a vásárlást nem hagytuk a "végére"!
Én még csak most akartam vásárolni, de a férjem már nem bírt magával így apránként megvettünk mindent!
Nehezen bírom az egész napos járkálást és a nyügösség megpecsételi az egésznek a varázsát! Kár lett volna!
Vasárnap voltunk utoljára maratoni vásárláson!
10 órától este 8-ra értünk haza!
És még nem vettünk karácsonyi ajándékokat!
Üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Őzi
Hát nekünk már mindenünk megvan, de nem csoda hisz én már a 24. héttől vásárlási lázban égek. Így mindenhez egy kicsit olcsóbban tudtam hozzájutni. Egyedül babakocsink nincs, de az majd rá ér. Két kép a babasarokról:
Kép
Kép
És egy a pocakról:
Kép
mary79

Sziasztok!

Hú! Mary! Micsoda pocak! És milyen jó babaágy! Én is ilyesmit néztem, örülnék,ha lenne ágyneműtartója,meg persze a pelenkázó. Csak azt nem tudom,a babaruhákat hova tesszük...

Őzi! Leghamarabb holnap du. tudom átvenni msn-en a táblát,mert nem vagyok most otthon, és a saját gépemre kéne elmentenem ahhoz,hogy kezeli tudjam.És köszönöm, hogy kérés nélkül nevesítetted Babzsákot! :D

Én most kezdenék már vásárolni nagyon! De még mindig nem tudom, hogy Samesz születéséig sikerül-e elköltöznünk, és ahhoz képest venném a kiságyat is,meg mindent,hogy mekkora helyünk lesz...

És Betti! Nagyon szorítok! Már bármikor kibújhat a manó! De jó neked!!!

Kép
babzsák

Babzsák
Hát ezt mi is úgy oldottuk meg, hogy vettünk egy 4 fiókos komódot, és úgy már elférnek a rucik. A kombi kiságy volt 39 e. Ft, a komód meg 15 e. Ft. Ez így viszonylag olcsó volt, mert máshol majdnem a duplája lett volna.
A bolt honlap címe: www.babaholmiolcson.hu

Kép

Érdekes egy kép ugye?
mary79

:lol:
A kiságyra ráismertem!
Ezt a képet pont pénteken találtam meg a Péterfy honlapján! El is szörnyülködtem...Szerintem ez az igazi alien!!!

Kép
babzsák

Sziasztok :)

Betti, de jó mindjárt itt a babócád. Izgulok :lol:

Én még csak egy pár rucit szerváltam be, de hát nekem még sok van hátra. Nálunk majd januártól jön a feladat hogy Nonót átszoktassuk a heverőre, azt még be is kell szerezni.
Egy másik fórumon azt ajánlották, hogy testvér kocsiban gondolkozzam, mert a nagy is babakocsizni akar majd, ha látja, hogy a tesót tolom. Néztem is egy Gracot, elég szupi, csak olyan mintha vonattal mennék :lol:
Most árulom a Pierre Carden kocsinkat. Ha nem megy el, akkor meg inkább hordozó kendőt veszek, és abban hurcibálom majd Borsót :lol: :D
Remélem mindenki jól van.
A múlt heti AFP-n sikerült kidurrantani a vénám, úgyhogy most úgy néz ki a kezem mint egy drogosé :roll:

[link=Kép

Kép
dia1

Nem tudja valaki,hogy a vonalzón hogyan tudom átírni a feliratot?

Kép
babzsák

Mary, én nekem is bevan már másolva ez a honlap a kedvenceim közé mióta próbálkozunk a babával, és akár hiszed, akár nem, ugyanezt az ágyat néztük ki a párommal! Azon a honlapon, nagyon-nagyon jó dolgokat lehet kapni! :)
Nektek amúgy külön babaszobátok lesz, vagyis van?

Bazsák, gratula a fiúcskához! :)

Kép
elizabeth25

Elisabeth
Hát van külön szoba, de én az első fél évben szeretném magam mellett tudni a babócát, így a mi szobánkban alakítottunk ki neki egy sarkot. Látom magam így is, hogy mindig a kiságy mellett leszek: lélegzik-e stb. Képzelem mit csinálnék ha még egy fal is lenne köztünk :roll: .
Ti vesztek légzésfigyelőt?
mary79

Ez a pocakos kép nem semmi!!

Látom a kombi kiságy mindenkinek tetszik, sajnos hely hiány miatt nem mertük megvenni.
A babaruha tárolásával én is gondban vagyok szerintem mi is + komód mellett döntünk.

Mary: szép nagy pocid van.

Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Sziaztok csajok!

ELIZABETH: Igaza van Ancsának. A magzatok nemi szerve mindkét nem esetén úgy néz ki mint egy punci és egy kuki egyben. Idővel hol egyik hol másik visszahúzódik. UH-n csak a kidomborodás látszik. A 16-18. hétig nem lehet megkülönböztetni a nemi szerveket UH-n keresztül, csak a magzaton. Tippelni lehet, végül is 50-50%, de nem korrekt dolog.

REKANNA: A dokim ugyanezt mondta, felesleges bármiféle mű dolgot magunkba nyomni, inkább helyesen kell táplálkozni. Nekem azt mondta ne egyek semmi bogyót, a vérképemet folyamatosan figyeli, és ha kell, akkor mondani fogja, ha mégis pótolni kellene valamit.

MARY: Gratulálok a kislányodhoz!!! A kép amit feltettél az elépesztő arról a babalábacskáról!

BABZSÁK: Gratulálok Sámuelhez!!

ŐZI: A babakocsi hordozóval anyuéknál van, a többit lefényképezem neked! :lol: Egyenlőre a neten rendeltem pár angol babarucit, vettem néhány body-t is.
Kinéztem az Intersparban egy hasán fekvő pihe-puha báránykát, amit fel lehet húzni, és kellemes dallamot játszik. Kitaláltam, hogy a hasamra fogom fektetni, azt játszom le Andrisnak, és ha majd kibújik a kis lurkó, majd felismeri és megnyugszik rá, ha rossza a kedve. Hetek óta nézegettem. Mire eldöntöttem, hogy megveszem, elvitték :cry:
Hát így jártam. A babahordozót most fogom megrendelni, mert azt méretre készítik.
Te hogy állsz? Mutasd mid van!! :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Mary 79, nálunk is így lesz a babaszoba dolog megoldva! Szerintem fogunk venni!

Korena, nekem tök mindegy mi lesz...egészséges legyen és kész! :)
Most kisfiúra okkumlálunk, aztán max. lány lesz! :lol:

Kép
elizabeth25

Mary szép nagy a pocid és gyönyörüen megcsináltátok a babasarkot,Nagyon kis babás:):):)

Én most komódot hajkurászok.De drágának találom a 15000 ft-ot
az ikeában van 3 fiókos komód 4990-ért Mondjuk nekünk van asztalos ismerős és az alapján lehet megcsinálja nekünk 10 alatt.Persze ha lesz rá ideje.Mi még nem rendeztük be a sarkot még kicsit korainak tartom de vásárolgatni már sokat vásárolgattunk.Még sok pici apróság van még hátra.

nika70
Salgótarján

Hello Lányok!

Mary: klassz az összeállítás, és a pocid is szép nagy! Hány hetes voltál amikor a kép készült?

Őzi: mi sok cuccot kapunk, pl.: a kiságyat is amit még rendbe kell tenni (lefesteni), a babkocsit, a pelenkázó táskát stb. de klassz ágyneműt vettünk meg kis takarót, meg ruhákat is! Ja és édes kis zoknikat, amiket apu választott főleg, végül is neki van pasi ízlése. :P A hordozó (amibe beleszerettünk) úgy néz ki a héten meg lesz. majd teszek fel képeket.

Nálunk a babókának külön szobája (fél szoba) lesz, az igazság az, hogy annyira kicsi a hálónk hogy épp egy francia ágy fér el benne, így nincs nagy választásunk, viszont kaptunk kölcsön légzésfigyelőt. Ez van.

Lányok nagy kérdés! Ezektől a PORSZÍVÓS orrszívóktól kiráz a hideg! Na ilyet biztos nem veszek, nincs valakinek valami másfajta bevált módszere? Egyébként valaki már kipróbálta magán? Kíváncsi lennék milyen érzés lehet hogy olyan mintha az agyadat húznák ki...

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok! :D

Mary nagyon szép a pocid és persze a babasarok is! Gratulálok a kislányhoz!Nekünk anno az én babaágyam lesz majd a kisbabámé,ami jó nagy(ma már nem is látok ekkorákat(,és van 2 fiókja is. :lol: Pelenkázót kell még venni,légzésfigyelőt mi is veszünk,mert nálunk sajnos külön szobában lesz az elejétől fogva,mert a mi hálónkba semmi nem fér be már. :(
Tegnap megmértem magam,és 4,5 kg hízás,tehát 2 hét alatt híztam 1/2 kg-ot,ami szeritnem egész jó. :D
Már nagyon mozog a nap minden szakában a kismanó. Este már láttam is a hasamon,csak ugy hullámzott. A párom ilyenkor odahajol és fülel jobban,és még énekel is neki. :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

A pelenkázó legolcsóbban egy komóddal oldható meg, amire rá kell rögzíteni egy pelenkázó lapot és kész is. Praktikus, mert amikor nem kell már a pelenkázó akkor is jó lesz a szobába. Vagy az ágyra tehető pelenkázó lap van még. az igazán sporolós megoldás.

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Nekünk jó dolgunk van, mert Apa asztalos, és Ő fogja csinálni a pelenkázós kiságyat, ami később ággyá alakítható meg a gyerekszekrényt.
Mi is kis komódot gondoltunk de olyan 1 m magasat és 1,5 széles polcos 3 ajtós komódot találtunk ki.

De mi még ráérünk, a gyerekszobát is januárban kezdjük festeni és rendbetenni, az kb egy hét, utána lassan Apa elkezdi gyártani a gyerekbútorokat.

Én szeretném, ha március eleje közepe körül rendbe lenne a gyerekszoba és utána még sok minden mást meg kell veni a picinek és nem szeretnék kifutni az időből sem. Én úgy tervezem, hoogy Április elejére teljesen készen leszünk mindennel és utána meg csak a Picurit kell várnunk. Aki ha minden igaz Május 06-án érkezik (vagy legalábbis ottan körül)

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Zsana

Nekem ugyan ilyen fóbiám volt az orrszívó miatt. Én kipróbáltam mielőtt a gyereken alkalmaztam volna. Semmi extra, a cső lefolytja, és nem fáj, és nem is erős. Viszont a cucc kijön :lol: Amíg pici a baba nem zavarja különösebben, amikor nagyobb akkor kezdik utálni. Nálunk Noémi egyedül szívja magának, ill. most már ki is tudja fújni 8)
A többi ilyen szívóka cart sem ér, csak a gyereket zaklatja vele az ember.

[link=Kép

Kép
dia1

Ja még valami. Kb 1 hete vettem az Auchanba 5 db pamut hosszú ujjú bodyt 1190 Ft-ért! Érdemes megnézni a rugikat is mert féláron vannak mint a Kenguru vagy a Brendon!

KépKép
Kép
r. zsana

A képek tegnap készültek 32 hetesen és 5 naposan.
Hát nem tudom, de ettől az orrszívós-porszívos dologtól nekem is feláll a hátamon a szőr. Én sima orszívot vettem, ami fültísztítóként is használható. A légzésfigyelőt felesleges pénzkidobásnak gondolom, mert ha lenne akkor is mindig "őrt" állnék az ágy mellett.

Boszibaba
Jó neked, hogy nem vagy hizodalmas. Sajnos nekem az alkatom se sovány, most pedig már úgy érzem magam mint egy bálna. Ez idáig 18 kg-ot híztam, és lehet, hogy még nincs vége. Pedig nem is eszem sokat. Hogy álltok a hízás kérdéssel? Ugye nem vagyok egyedül ezzel a problémával?
mary79

Dia: köszi az infót! Azért ez így megnyugtatóbb!

KépKép
Kép
r. zsana

Mary: szerintem ez a hízás kérdés nagyon egyedi, mindenkinél más és más. Én az első 20 héten kb 2 kg-t híztam. Aztán váratlanul jöttek a kilók, pedig ne zabálok, sőt inkább oda is figyelek hogy mit eszek... szóval most a 30. héten 8,5-9 kg-nál tartok, és ez még emelkedni fog... gondolom mindenki elhatározza, hogy majd nem fog sokat hízni... de hát ez nem olyan egyszerű. Ugyanakkor van egy barátnőm aki csak 6 kg-ot hízott, de előtte is vékony volt. Szóval ez van. Nem csinálj belőle nagy ügyet, inkább a szénhidrtát bevitelre kellene nekünk is odafigyelni, azért is kértem Luisát hogy írjon valamit a diétájáról.

KépKép
Kép
r. zsana

Ja az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a dokim azt mondta, hogy ha túl sokat hízok, akkor azt nem csak leadni lesz nehéz, de a szülés is nehezebb lesz :? mindig "fogdossa" a lábamat, hogy nem e vizesedek, de szerencsére még nem , de gondolom azt sem lehet megúszni... :oops:

KépKép
Kép
r. zsana

Még a légzésfigyelőről annyit, bár talán most népszerűtlen leszek, de csak akkor ér vmit, ha újra tudod éleszteni a babát.
Léghajó program.
Nekünk is lesz, de kölcsön kapjuk. Hozzáteszem Noéminél nem volt, és velünk aludt 6 hós koráig. Szopizás is könnyebb volt így. Más kérdés, hogy most is átjön éjjel, és még mindig cicizik :roll:
22 hónapos lesz :D

[link=Kép

Kép
dia1

Dia: mi is kaptunk kölcsön. Én úgy tudom, hogy pont az a lényege, hogy a babát is riasztja, vagyis felébreszti, így nem kell újra éleszteni, hiszen nincs semmilyen betegsége vagy ilyesmi, csak nagyon mély álomba szenderül Ez a bölcső halál nem? Egyébként ha a baba a mamával van akkor is ugyan ez játszódik le csak nem a figyelő hanem a mama veszi észre és "kelti fel" szerintem. de lehet hogy hülyeség amit írtam :oops:

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így drukkoltok. :lol:

Mary
Óriási hasad van, tök jól néz ki. Nagyon szép a babasarok tetszik a színe. :lol:
Engem megölt volna a dokim, ha ennyit hízom. Nálunk max. 13-14-t engedélyez, mert ott az a hitvallás, hogy a szülés előtt és után is a kilóktól sok szövődmény lehet.
Én már régóta nem eszem édeset és tésztát. A közepétől kezdtem el hízni, addig annyi kenyeret ettem amennyit akartam. Most így is 2 nap alatt képes vagyok 1 kg-t hízni, akkor jön a párolt hús zöldséggel. Most 14 kg-nál tartok, de már többet nem szabad. A szülés után megmondtam a páromnak, hogy zabálni fogok, behozom a lemaradást. :D

őzi
Nálunk a bútorok lapraszerelve vannak mert nincs annyi helyünk és nem is akartuk, hogy porosodjanak. Ha felállítjuk, ígérem az lesz az első, hogy csinálok képeket.
A szüléstől talán azért nem félek már annyira, mert sok előkészítőn voltam és ott mindent elmagyaráznak. Tudom, hogy nagyon fog fájni és utánna vérezni is. De már nagyon jó lenne a kiscsajt látni, és jókat enni. :lol:
56-os és 62-es rugikat és bodykat vettünk. Igazi kislányosak, van benne rózsaszín, rozsdavörös (Vuk feje van rajta) és fehér is, kis csipkés gallérral nagyon helyesek. Van egy csomó állatos zoknink is.

Örülök, hogy sokan nevelnek Alient. :lol:

Ittam ma málnalevél teát, semmi íze sincs így naturan, cukor vagy édesítő sem kell bele.

Ami nekem a legfontosabb a doki leszedette velem a műkörmeim, már 3 éve volt folyamatosan, azt a fejet látnotok kellett volna, mikor megkérdeztem tőle, hogy leszedessem-e. Persze nekem nem olyan műnős körmeim voltak, rövid és szolíd de hiányoznak.

Mi feltétlen veszünk légzésfigyelőt, mert sosem lehet tudni, meg anélkül el sem mernék aludni. A kórházban is ajánlották és ott is van minden babának.
Levetetjük a köldökzsinórvért is a jövő héten megyünk szerződést kötni. Közületek tervezi valaki?

Kép
Kép
bbeti

Zsana

Szerencsére velünk nem fordult elő, de nem bizti hogy felébred a bébi, azért kell lélegeztetni, ha anyával alszik nem tud olyan mélyen elaludni, hogy ne vegyen levegőt. Ezt olvastam. De asszem itt a babaneten is van szó erről, meg a léghajó programról is.

[link=Kép

Kép
dia1

Zsana

Az előkészítőn azt mondta a szülésznő, hogy a babának az agya az első napokban még tanulja a megfelelő légzésirányítást, és néha elfelejtheti kiadni a parancsot a tüdőnek, hogy mozogj!
Ekkor beindul a figyelő sípolása, a baba megriad és egyből elkezd levegőt venni, normális esetben.
Szerintem ha az anya alszik és a baba is akkor ki veszi észre, hogy nem lélegzik?

Dia
Az a lényeg, hogy nem volt baj a kislánnyal és ne is legyen a másik babával se.!

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

a vásárláshoz a következőket:
pénteken elmentem a Brendon-ba és üres kézzel jöttem ki. Nem tudom, miért, mert az igaz, hogy minden nagyon drága, de még esküvőnkre kaptunk utalványt 200.000 Ft értékben és azért lehetne mit vásárolni. Valahogy még nem tudom eldönteni, hogy mit mikor vegyek, meg persze egyedül más, lehet, hogy a férjemmel szívesebben vásárolnék. Mindenesetre pelenkázó feltétet veszek, mert a pelenkázó szekrényt úgy fogjuk csináltatni.

Lányok, Ti hogy alszotok? Én már kb. 1 hete pocsékul. Előtte se mindig jól, de most végképp rémesen. Zsibbad kezem, lábam, forgolódok, melegem van, kijárok WC-re és jó, ha 4-5 órákat alszom. Ki tud valami jó tippet. Hiába voltam tegnap is úszni, mint ha egész nap aludtam volna, olyan éber voltam még éjjel 2-kor is.

Őzi:
köszi a táblázatba berakást.

Gyanixi:
én a DVD-ről csak úgy tudtam felrakni képet, hogy lejátszottam a DVD-t és lefotóztam a TV-n a babát digitális fényképezővel. Én sem tudtam kivágni máshogy képet.

Kép

Kép
rekanna

Betti

Igazad van, úgy legyen. De ezen az anya alszikon jót röhögtem :lol:
Majd meglátod, én minden eggyes rezdülésére felébredtem, még arra is ha a kisujját megmozdította. Ez elég túlzóan hangzik, de így van a mai napig. A saját szobájában alszik tőlünk 4 méterre, de át is látok, ill. hallom minden mozdulatát :D És fel is ébredek ha mocorog, vagy ha a cumi kiesik a szájából.

[link=Kép

Kép
dia1

A légzésfigyelő akit érdekel esetleg lehet bérelni is a XI. Ker Bocskai úti bababoltban. Azt nem tudom mennyi, mert mi kapunk kölcsön, de ki van írva.

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!!

Alig gyöztem visszaolvasni titeket... :lol:

Vitaminok, én sem vagyok a nyakrafőre vitaminszedés pártján és tény, hogy a legjobb az amit természetes úton tudunk bejuttatni a szervezetbe. De az is tény, hogy a terhesség alatt eccerűen képtelenség annyi kaját magunkba tömni, amennyire szüksége lenne a babának meg a váradósnak.Szoval szerintem kell a vitamindús étrend mellett egy kis rásegités!

Légzésfigyelő nekünk is lesz.Nekem is ez volt a dilemmám, hogy oké, hogy vAN, de mégis micsinálok, ha beindul. És tényleg állitólag elég csak felébreszteni a babót és akkor "visszajön".
Remélem viszont, hogy senkinek se lesz szüksége rá!!!

Uh12.héten. Nekem is mondták a nemét a babának, de mikor rákérdeztem, hogy ez mennyire tuti, aztmondták 50-50.....

mary, hatalmas a pocod!! nekem most nincs ekkora!!!!
Vendég

valaki irta, hogy a babája várható születési sullya xy...Ezt honnan lehet megmondani?
Vendég

Dia
remélem én is ilyen leszek.

Bacilivi
a doki meg tudja mondani, amikor nézi uh-val. de az enyém szerint a gép sem 100 %-osan pontos, csak kb. , fél kg-t is lehet vele tévedni. A hosszát is gondolom így mérik.

Kép
Kép
bbeti

Bacilivi:
szerintem én írtam. Nekem az ultrahangon mérnek minden adatot és abből kiszámolják, hogy mekkora a baba súlya és aszerint mikorra várható. Nekem a 28. héten 1232 g-ot saccolt a gép és gondolom a hátralévő hetek számának megfelelően kidobta azt az adatot is, hogy jelenleg 33%-ot ért el növekedésben. Ebből számította ki a doki, hogy kb. 3,6 kg-os lesz majd a baba.

Kép

Kép
rekanna

Rekanna
Szép nagy baba lesz akkor. Elég lesz neki kibújni. Az előkészítőn mondta a szülésznő a kórházban, hogy régen a parasztasszonyoknak könnyebb dolga volt, mert átlagban 3000 g alatti babák születtek.

Kép
Kép
bbeti

Hát ugy látom mindenki a légzésfigyelő pártján van. Lehet, hogy nekem is kölcsönöznöm kénne egyet? Majd meglátom, lehet, hogy rászánom magam.
Hát az alvás az valóban nehézkes. Nem elég, hogy nem tudok hason aludni, de a kb.3 éjszakai ingajárat a wc-re eléggé kiborító. Utánna meg olyan nehéz visszaaludni.
Szerintem úgy számolják ki a körülbelüli súlyt, hogy heti 20-30 dkg-t számolnak az akkori súlyához. Nekem 31 hetesen 1735g volt a pocilakó, és így mondta a doki, hogy kb. 3500-3600g lesz a végére.
Mikor kell először ctg-re menni? Már úgy izgulok! Nem lenne rossz, ha már a kezemben tarthatnám a csodababámat. Azért hívom így, mert lombikbaba és első próbára sikerült.
Bocsi, egy kicsi túl hosszúra nyúltam.
mary79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?