Zsófi, nagyon helyes pasijaid vannak !!
Laura ma végre simán elaludt.
az utóbbi időben ez nem megy könnyen este...
napközben ok, de este nem.
fürdetés előtt tiszta nyűg, mi meg reménykedünk, h. ez azt jelenti, h. éhes-álmos, és evés után szépen el is alszik. de ez nem így van, mert a kisasszony még legalább 1-1,5 órát bandázik. nekiáll játszani a kiságyában, aztán egy idő után persze elalszik v. túlpörögve nyűgösen, v. észrevétlenül csendben.
próbáltunk már mindent, koromsötét, halvány fény, síri csend - normál zajok, játékok eldugása alvás idejére stb. de nem, ő azért is és csakazértis még így is talál magának játékot: pokrócát, fejvédőjét v. a baldachint. legújabb találmány, h. imád a fejvédője mögé
v. a baldachin alá bújni. ilyenkor asziszi, h. nem látszik, ez tetszik neki és nagyokat sikongat hozzá. ez amúgy nagyon édi, csak nem esti alvás idején..
mondjuk az rosszabb volt, amikor hajnalban csinálta ezt, szerencsére már nem kell hajnalban, "csak" este produkálja magát.
egyébként még aközött sem találtunk összefüggést, h. sokat v. keveset alszik-e napközben, v. mennyi inger éri..
na mindegy, ma szerencsére simán elaludt.
egyébként még az jutott eszembe, h. nem is biztos, h. a kezecske jobb, mint a cumi, mert a cumit el lehet dugni a későbbiekben, a kezecskét meg nem. én is 7 éves koromig szoptam az ujjam...
ja, meg Laura elkezdte a nagyon felfedezős korszakát. minden érdekli, és mindenre figyel, és mindent venne a szájába (ha hagynánk). természetesen a kedvencei a "tiltott" tárgyak.
ami mindent visz: az újságpapír és mindenféle recsegős papírok, legyen az blokk a boltból, v. csekk, v. szórólap. második helyezett a nylonzacskó, bár szoros versenyt vív a papírokkal.
harmadik a dobogón: mindenféle zsinór v. zsinórformájú tárgy. legyen az internet-, v. telefonzsinór, USB-kábel, földön hagyott táskám pántja, öv, nyaklánc a nyakunkban.
szóval már mindenre figyelni kell, főleg, h.újabban nincs elérhetetlen. ilyen hernyó mozgással közlekedik a földön (naggggyon édes ilyenkor), és mindent amit eddig nem, magától is elér, addig mesterkedik...
és ami nekem megint új: eddig ha vmit elvettünk tőle, simán ki lehetett váltani egy csörgőjével. mostmár fütyül a csörgőre, és kéri-követeli vissza, az elvett 'tiltott' dolgot egy darabig.
ma az almához kevertem neki banánt, és nagyon bejött neki !! gondolom az édes íz miatt !!
Marcsi
zsinór-zsinór !!