Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hálóing v. pizsama: a hálóing azért is praktikusabb, mert a pizsi gatyája pont a derekadon feszül, ami császár után nem túl jó, azt hiszem. Szerencsés, akit nem császároznak, de a II. Nőin ezt soha nem lehet előre tudni. Szóval, dobjatok be egy hálóinget, max nem lesz rá szükség.

Emma,
meg tudnád kérdezni anyukád, hogy mi van, ha a férjezett nevemet akarom megváltoztatni? Duplán vettem fel, de most már lehet, hogy lennék -né. Sokba kerül?

Máté lebetegedett, úgyhogy vsz a talira mi sem megyünk.
Pusz.
rita81
 
 


Sziasztok!

Nem jovok nagyon mostanaban, nagyon el vagyok havazva a gyerkocokkel, amikor meg nem, akkor probalok aludni, pihenni. Persze nehez, mert kozben uszik a lakas meg minden..

Lenne egy kerdesem. Volt itt valakinek olyan, hogy a babaja ket honaposan nem hizott egy het alatt semmit? Ma mertuk a Micit, es szinte kevesebb mint mult heten. Pedig elegedettnek tunik szopizasok utan meg minden. Egy mellbol etetem, de mindig felkinalom neki a masikat is, amit altalaban hevesen elutasit.
Mi van szerintetek?

Szep estet mindenkinek!
P
panzej
 
 


Sziasztok

Panzej
nálunk sokszor van így, volt hogy a dokinéni elküldött minket vagyis a gyereket vérvételre, de kiderült hogy semmi baja,
szerintem ne izgulj, ha nem fogyott akkor szerintem OK minden, max nem lesz duci baba, az enyém sem az, jövő szombaton lesz 10 hónapos és még nincs 8,5 kg. másnak meg 6 hónaposan ennyi, úgyhogy ne idegeskedj emiatt, ha úgyanúgy eszik mint mindig akkor nincs semmi baj,

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Sziasztok!

Erika! A könyv címe: Anette Zahn-Kast és Dr. Harmut Morgenroth: Minden gyerek megtanul aludni. Remélem nálatok is beválik.

Renáta! Azt javasolják, hogy a pici babákat vízszintesen fektessük a babakocsiban, ennek ellenére a hordozó nálunk nagy szolgálatot tett, mert Sanyika hasfájós volt és sokszor csak a hordozóban tudtuk megnyugtatni. Valószínűleg ez jobb pozitúra volt neki, mint a totál vízszintes.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Jó estét mindenkienk!

Újfent sikerölt kétségbeesnem, mennyit irtok! :) :)
Mostanában ritkán jutok géphez, mert a párom itthon is dolgozik, Boti miatt pedig napk9zben egyre nehezebb bekapcsolnom a berendezést.

Renáta!
Ne haragudj, hogy eddig várattalak a válasszal orvos ügyében!
Végre ketten vagyunk Patai páciensek! :) :)
Én hat éve járok hozzá és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ő "vigyáz rám", mert kiváló diagnosztának és nagyon lelkiismeretes orvosnak tartom.
Velem többször előfordult, hogy soron kivül benyomott vizsgálatokra, addig telefonálgatott a laborba, mig elő nemkotorták a leleteimet és amikor bent voltam a kórházban szülés után még a csecsemősnővért is elkapta, nehogy hazamenjen addig, mig nem segitett nekem a szoptatással kapcsolatban.

Nekem császármetszésem volt, amit tudtam előre, de nem fektetett be adott napra a műtétre, hanem megvárta, hogy beinduljon a szülés, és csak akkor végezte el a beavatkozást.

Szóval összefoglalva: én behunyt szemmel bevállalnék vele akár négy gyereket is, mert tuti kezekben vagyok nála.

Remélem, neked is jó tapasztalataid vannak vele kapcsolatban.
Ha bármi kérdésed van még, szivesen segitek, irj privit esetleg és ott dumcsizhatunk! Igyekszem majd sűrűbben jönni, megigérem!

/A többiektől bocsánat a litániáért!/


Timi!
Jobbulást kivánok Hannának! Sajnálom szegényt, hogy még mindig küzd a fülével! Nálunk az öcsém volt kicsinek "füles", de szerencsére sikerült találni egy kiváló doktornőt, aki szépen helyrerakta.
Igaz, Bp-en rendel, de ha érdekel az elérhetősége, szivesen megadom! Most, hogy Boti beteg volt, elvittük hozzá, nagyon aranyos volt.

Sára!
Mi újság gasztro-doki ügyében? Van már valami fejlemény?

Sajnálom, hogy mostanában nem futunk össze, nem tudom, ti hogy jártok most le. Mi elkezdtük a téli menetrend kialakitását, vagyis pár napja - mióta meggyógyult Boti és a lábam is helyrejött - délelőtt sétálunk kb. 12-ig. Akkor hazajövünk ebédelni, aztán alvás. Ez kb. 3-ig tart, aztán már sötétedik, úgyhogy most erre próbálok beállni. Eddig jól megy, remélem, tudjuk tartani a dolgot.


Gesztenyemasszát én is vettem a biopiacon, de az olyan, amit irtatok, hogy nádcukor van benne - viszont finom! :) :) :)

Ági!
Nagyon sok gyógymanót küldök én is, fenébe ezt az őszt, hogy mindenki beteg lesz!
Köszi a hirt Brigiről, puszilom őt!

Fogzó babákhoz sok erőt kivánok, mi is benne vagyunk a projektben, de a Chamomilla nagyon sokat segit!

Joe!
Szóval teniszezgetünk, mi? :D :D :D :D De jó neked, biztos teljesen feltöltődsz!
Botinak hogy megy a sétikálás?

Prücsök!
A kismotort Boti is 1 évesen kapta. Először csak kóstolgatta, de azért már rá tudott ülni, most viszont már profi. Szerintem lehet 1 éves babának mocit venni.


Azt hiszem, kijelenthetem, hogy Boti lassan kinő a babakorból. :( :)
Néhány napja olyan nagyfiús dolgai vannak, folyton kóstolgatja, meddig mehet el, vagyis vannak napok, amikor folyamatosan rosszalkodik. :? Közben pedig pontosan tudja, hogy rosszat tesz, csak provokálni akar.
Másrészt viszont olyan hihetetlenül okos lett, egész megdöbbentő, milyen hamar reagál dolgokra, egyenrangú félként lehet vele beszélgetni és ő válaszol!!!
Új szakaszba lépett a fejlődése, úgyhogy ismét rengeteg élményben van részem! :D :D

Igazat irtatok, csodás dolog anyának lenni!

Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Emma!
Megköszönöm a listát. Igazából van nekem is egy csak a helyi specialitásokat nem ismerem.
Van aki azt mondja adnak betétet de hallottam olyat is hogy már nem mert nincs rá pénz. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek!

Huncut
leírnád nekem nagy vonalakban hogy hogy kell alkalmazni a nappali altatásnál a módszerüket? Csak azért mert mire én megint könyvesbolt közelébe érek kitudja mikor lesz az, és azért jó volna addig is valamit kipróbálni, mert az hogy rajtam alszik el már nagyon nehéz, a mellkasom majd be szakad.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


sziasztok!

Renáta! Én rövidgatyás, rövidujjú pizsiben voltam, nekem is az jön be. A felsőt ki lehet gombolni, és a vizsgálatkor megoldottam egy térd fölötti köntössel a kérdést. Még a betét sem zavart, meg a császármetszés helye sem. De ha így lenne, akkor valóban rakj be hálóinget is, és nem érhet baleset. a szülőszomán viszont ímmel-ámmal adnak hálóinget, oda feltétlenül vigyél!

Szerintem is jó a travel system babakocsi. Mi is újszülött kortól használjuk, és akárcsak Sanyika, Robika is hasfájós volt, szóval itthon a lakásban is nagy használatot tett a "kosárka". Lehet, hogy nem ajánlott 30 percnél tovább benne tartani, de úgy tűnik semmi trauma nem érte a gyereket, se testileg, se lelkileg, pedig anno jókat aludt benne. Amikor már kicsi, vagy kényelmetlen neki, úgyis jelzi.

Prücsök! Gesztenyét az Auchanban vettük, de a Metróbaan is láttam, sőt még az ára is megnyugtató volt.

Gabi, én is gondoltam rád, merre vagy?

Gyöngyusz! hát igen, nem olyan egyszerű innen nyugdíjba menni! nagyon ügyes a kislányod, hogy ilyen szépen beilleszkedett a bölcsibe. merrefelé bölcsiztek?( nálunk drámai a helyzet :24 fős csopi indul Robi évfolyamán, és hatalmas lakóparkok vannak itt) visszamentél dolgozni?

Kinga! Boti aranyos lehet ebben az új fejlődési fázisban. ez már a dackorszak nála?

KépKép
toreau
 
 


Rita, ahhoz az anyakönyvvi hivatalhoz kell elmenned, ahol esküdtetek és vinned kell egy 5000 Ft-os illetékbélyeget. Felterjeszteni nem kell a kérelmet, hanem ott helyben intézhető a dolog. Viszont meg kell újra csináltasd az összes papírodat (lakcímkártya, jogsi, személyi, útlevél - na ez a húzós része).


Zseboroszlán, küldesz egy mailcímet, ahová elküdhetem? Mondjuk én ugye másfél éve szültem, szóval lehet, hogy azóta változtak dolgok (akkor még adtam pl betétet, de keveset, szóval már akkor is kellett vinni pluszt).
emma8
 
 


Sziasztok!
Én pizsi ügyben úgy gondoltam, hogy berakom a jó öreg biciklisgatyómat. Amikor megjött, mindig azt vettem fel pizsi alá. Ez fogja a bugyit, és biztonságérzetet is ad, mégsem a pizsi ázik át először. Szóval én viszek magammal kettő ilyet.:)

Hogy történik ez az anyakönyvezés és iratbeszerzés dolog? Van amit a kórházban kell elintézni? És hány napos anyakönyvi kell? ?ert én beszereztem egyet júliusban, de most a pat.-on azt mondták, hogy 30 napnál nem régebbi kell.

Betétet adnak még most is, de olyan vastag, hogy ha esetleg szerencsés az ember és kevesebb lesz neki pár nap múlva a vérzés, meg lehet hülyülni tőle...
Azt is mondták bent, hogy pelust hozassunk be, mert keveset adnak, nem elég egy napra (3 db). Mondjuk ezt nem akarom elhinni, hogy, ha elfogy és kérek, akkor nem adnak. 3 db egy újszülöttnek...... :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Huncut: "főzök", (de szerintem inkább kutyulás) is és bébikaját is adok. Már kb. másfél hete nem szenved a pocakjával.
Kaki még most sem rendszeres, de ha nincs semmi baja tőle, nem bánom.
A kódok jók a talin is, bár lehet nem tudunk menni :cry:

Kibújt a 3. fogunk!
Hál isten ezzel nem szenvedtünk annyit, vagy már fel sem tűnik, de a 4. is lassan megérkezik.

Betegeskedőknek továbbra is gyógymanókat!!!

Panzej: azt nem tudom, hogy 2 hósan, hogy van ez, de nálunk is volt olyan időszak amikor nem híztunk. Sőt most sem kapkodjuk el a dolgokat :wink:
Lehet, hogy most nő.
Vagy elkezdett mocorogni és attól.
Szerintem, ha jó a közérzete, van pisis, kakis pelus, ne aggódj!

Norbi egyre többször megy kapaszkodással!
FElálláshoz már elég ha megtámaszkodik és szerencsére megtanult a fenekére puffanni is :lol:

Már pár hete meg akartam veletek osztani, hogy kezd önkiszolgáló lenni. Tök ari, amikor meglátja a cicit felcsillannak a szemei és rácuppan. Igaz apánál is próbálkozott már kevesebb sikerrel :lol:
A másik, hogy néha a kezével nyomkodja szopi közben a cicim, mint a kiskutyák :lol:

Fütyi téma: mostanában fürdésnél megtalálta a fütykösét és tiszta erőből megmarkolja és tépi :oops:
Másik: elkezdtük a huzogatást. De a bőre a végén bepirosodik. Valamit nem jól csinálunk?
Pedig nem rángatjuk, nem erőltetjük.
Beszoktam neki kenni utána. Nem hiszem, hogy fájna neki.
De inkább abbahagyom, nehogy kárt okozzunk.
Mikor kell dokihoz fordulni, ha meddig nem jön fel neki?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Mágnes: márciusban még adtak betétet, amennyi kellett.
Pelust egy napra 5-öt adnak.
Én vittem be kissebbet, amit bent adtak azt meg hazaküldtem és amikor belenőtt itthon "elfogyasztottuk".
De kb. az 5db elég egy napra.

Tudtam szerezni 2 db homeos füzetet, állítólag még van egy 3. fajta is.
www.boiron.hu

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Dorka! Örülök neki, hogy Norbi szépen eszik és nem fáj már a hasa sem! Szerintem mostmár a kaki kérdés is hamar rendeződik.
Nagyon ügyes Norbi! Akkor lehet mindent elpakolni egy méterrel magasabbra! :)
Gratula a legújabb foghoz! Nekünk még mindig nincs egy darab sem… :(
Okosak ezek a picúrok, tudják honnan jön a finom tejcsi és ha nem kapnak akkor, amikor ők szeretnék, hát tesznek valamit a gyorsabb megoldás érdekében. :)
Szerintem a fütyijét mutasd meg a doktor néniteknek, már csak a megnyugtatásod érdekében is. Nekünk a körömvirág krémet ajánlották a pirosságra.

Erika! A könyv szerint 6 hónaposnál nagyobb gyerkőcök önállóan is el tudnak aludni, csak meg kell tanítani nekik. A módszer lényege, hogy alvásidőben, lehetőleg minden nap ugyanakkor beteszed az ágyba, kicsit megsimogatod, beszélsz hozzá, majd otthagyod. Természetesen hamarosan elkezd ordítani. 3 perc múlva menj be hozzá, próbáld meg megnyugtatni, (de nem kivenni az ágyból!) és 1-2 perc után gyere ki. 5 perc múlva újra be, nyugi és utána 7 perc múlva újra be. Ha még nem aludt el, akkor a 7 perces periódusokat kell ismételni. Előbb-utóbb elalszik, egyrészt mert elfárad, másrészt mert rájön, hogy a sírással nem ér el semmi. Elég erősnek kell lenned, mert majd’ megszakad a szíved közben! Nézd az órát, mert öt perc néha örökkévalóságnak tűnik! A második nap 5 perccel kezdj, utána 7 és 9, majd a kilenceset kell ismételni. A harmadik naptól minden nap 7, 9 és 11 percek jönnek. Ha már elég nagy hozzá, adhatsz valamit, amivel együtt alhat, valami állatkát pl. Első alkalommal nálunk 20 perc után aludt el Sanyika. Azóta van amikor csak 3 perc, van hogy 10 kell neki, de elalszik. Néha persze nem bírom hallgatni a sírását és akkor bemegyek hozzá, de nem alszik el gyorsabban így sem. Kb. ez a lényege a könyvnek, de természetesen ott sokkal részletesebben és szakszerűbben van leírva.

Képzeljétek! Ma mondta a dokink, hogy az agyhártyagyulladás elleni védőoltást az önkormányzat finanszírozza és nekünk nem kell fizetni érte! Meg is lepődtem rendesen!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok

Mágnes
miután megszületett a kislányod és már a gyerekágyon fekszel, akkor fel fog menni 1 csaj (aki a büfés felvételi ablaknál van) aki össze írja az adatokat, és ő majd ad 1 nyomtatványt amire minden le van írva, hogy a párod hova menjen a gyerek papírjaiért, a házassági anyakönyvi kivonat is az egyik ilyen helyen kell, egyébként januárban a férjemnek az hogy a gyereknek beszerezte a születési anyakönyvi kivonatot, a lakcímkártyát, a tb kártyát 3-4 órájába telett, azt mondta, hogy mindenhol minden nagyon szervezetten megy. Úgyhogy ne izgulj ez is sima ügy.
Januárban 4 db pelust adtak - ez ált. kevés volt, így minden kismama hozatott be.
Egyébként amit bent adnak óriás betéte szerintem jobb (a nedvszívó képessége) mint a boltinak.
És vigyél textilpelust is.

Dorka
fütyi téma: mi már a legelejétől fürdésnél vissza húzzúk neki ameddig tudjuk, és így nem fáj neki soha, nem piros semmi.
szerintem ha mentek az aktuális méreckedésre említsd meg a dokinak hogy mi van a fütyivel és nézze meg, és akkor legalább te is megnyugszol, egyébként nálunk az egyik ismerősünknél 2évesen vitték a gyereket dokihoz szűkűlettel, hát ahogy elmondták hogy hogy fájt a gyereknek és hogy hogy csinálják szerintem tiszta horror.

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Toreau!
Hát igen, lehet, hogy Boti előrehozta a dackorszakot, én sem tudom eldönteni. A sógorom pszichológiát tanul és van egy csomó könyve gyerekekről is, de nem volt időm még elmélyülni benne. Azt viszont megerősitette, hogy 15 hós kor körül van egy fejlődési ugrás, amikor hirtelen megváltozik a viselkedésük.
Nyilván furcsa ezt észlelni egy szülőnek, hirtelenjében nem is tudsz hova tenni bizonyos dolgokat, amiket csinál a gyereked.


Dorka!
Gratulálok a fogacskához, remélem, lazábban veszi Norbi a többi fogat!
Jó hir, hogy helyrejött a pocija! Nagyon rossz, mikor nem tudsz rájönni, hogy mi a pitliért nem eszik vagy nem kakil, pedig te mindent megteszel.
Fütyi: mi is húzkodjuk Botinak kicsi kora óta fürdés közben és eddig nem volt vele semmi baj. A doktor néni azt mondta, hogy addig nem tragikus, ha nem lehet teljesen felhúzni, amig pelenkába pisil, de szerintem is érdemes azért gyakorolni, hogy később ne legyen szükség orvosi beavatkozásra.


Móni!
Nagy szerencsétek van az oltással kapcsolatban! Én nem is tudom, nálunk van-e ilyen lehetőség.
Köszi az összefoglalót az altatásra vonatkozóan, el is rakom a doksik közé!


Kórházi tartózkodás: 15 hónapja még 5 pelust kaptak a babák egy napra, ami elég volt. Egészségügyi betétet korlátlanul adtak, ha azt látta a takaritónő, hogy fogyóban van, azonnal hoztak új adagot.
Én is vittem be magamnak, de végül nem használtam.

Hálóing-pizsi csatájában én is a hálóing mellé állnék, de csak akkor, ha jó mélyen ki lehet gombolni szoptatáshoz. Amit én bevittem magamnak, azon volt kb. 6 gomb, de még igy is kevéssé lehetett kinyitni.

Nekem azért is volt jó a hálóing, mert csaszim volt, és ahogy irtátok, nem nyomta a sebet, illetve könnyebb volt kezelni.
Egy pizsmanadrágot azért csak fel-le húzkod az ember, márpedig ez egy friss hasi sebbel kicsit durva lett volna. De persze nem a csaszi az alapeset, remélem, sima szülésekről számoltok majd be!!


Na, most sajnos mennem kell, alszik a manó, ezért itt a lehetőség a házimunkára!:?


Kinga
kgk
 
 


Erika!
Nekem sincs könyvesbolt környének én neten szoktam rendelni mostanában. :)

Emma!
www.zseboroszlan5@freemail.hu a címem és előre is köszönöm.

Dorka!
Homeopátiás ügyben ilyen füzetet lehet kérni minden nagyobb patikában. Szerintem tök jó én abba nézek meg mindent. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hellóka!

Mindenkinek jobbulást!!!! :P :P :P :P :P :P :P

Panzej
kata sem nőt/hízott eléggé most sem teszi! mi is aggódtunk, a Madarászban jártunk, ahol kivizsgálták és azt mondták semm ibaja!
Ő ilyen! Hosszra gyúrunk! :lol:

Kinga
Botinál ez már a dackorszak? Hajaja! Minden kornak megvan a maga szépsége!

Zsebi
Hogy s mint! Hogy vannak a babócáid???

Toreau
Már bölcsit kerestek??
Mikor gondolod a munkába való visszatérést?
Nálam járt tegnap egy kollegám a suliból látogatóba, s hát nem sok jóról beszélt!


Mágnes
Biciklis nadrág? Biztos? Vegyél hálós bugyit, egyszer használatos 3 db van egy csomagban és nagyon jól tartja azt nagy betétet és nem vág sehol, császár után is okés! Nem csini, de hát nem is ez a cél!

Dorka
Fogakhoz és a menéshez gratula!

Móni
Melyik ez a csodakerület?

Jól csinálom a házzátápi kezdetét, ha a délelőtti kajánál csinálom és a szopi illetve a táp előtt kapja az almát?

Csajok lesz akkor tali csütörtökön?????? Mert akkor nekem úgy kell szerveznem a hetet!!!

Pusszantás mindnekinek!!!

Kép
anid
 
 


anid: hol lehet ilyen hálós bugyogót venni?? Elképzelem, ahogy elcsábítom benne apát... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Mágnes
én már láttam ilyet kismama ruhás boltban.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Helló Mágnes!

Erika jól mondja, Kismamás boltokban előfordul!
Még megy a szex? :oops: Aztra! Azért óvatosan, mert babacsalogaóként is müksz!

Csajok!
Ti hogy vagytok a babatapizósokkal?
Mit csiáltok hogy ne fogdossák össze-visznya?
Nekem tele a hócipőm az állandó fogdosókkal, meg a babakocsiban nyugodtan alvó gyerkőcre ráordító nénikkel: "Alszik?"
Mit lehet tenni?
Helló!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Koszi a valaszokat, ugy dontottem, hogy atteszem az aggodast a het vegere, ha most sem hizik, vagy fogy, akkor jovok ide hajamat tepni, hogy mit csinaljak.. :shock:

Magnes: szerintem vegyel halos bugyogot, en mindket szulesemkor hasznaltam, szazszor jobb mint a biciklisgatya, meg egy kicsit hasonlit is ra. En egyebkent eldugtam apa elol, mert gyanusitgatni kezdett, hogy el akarom csabitani az orvosomat. :wink:

Ket honapja szultem a klinikan, talan en vagyok most a legfrisebb info tekinteteben. Naponta 5 babapelus, en neha kertem meg a csecsemoosztalyon, mert a Mici nagyon sokszor bekakilt. Adtak is, bar neha morogva.
Betetet kaptunk bosegesen, a noverpultrol vagy a folyosorol lehetett elhozni, de reggelente a szobai wc-be is raktak, ha ott mar elfogyott.

Vigyetek viszont textilpelust 1-2 darabot, mert az naponta csak egy jar, az is megy a baba feje ala.
Es rengeteg kajat, mert az elegge vacak.

Puszi nektek,
P
panzej
 
 


Ja, es meg valami. Popsitorlot a babanak nem adnak, azt jo ha visztek, mert kifogyhat az a mintacsomag amit kaptok.
P
panzej
 
 


Sziasztok

Anid
nálunk szerencsére ilyenek nem voltak, vagy ha igen akkor azért csendben csinálták,
ahol mi lakunk - itt mi bevándorlók vagyunk (de én nem itt akarok megöregeni), így én még itt az utcában sem tudtam évekig hogy ki melyik házban lakik, nemhogy a környékieket, úgyhogy én mindenkivel megtartottam és még tartom is a távolságot, ugyhogy nincs is sok ismerős, de ebből a szempontból jobb is. Itt falun amúgy is többet tudnak rólunk, mint mi bárkiről.
De szerencsére aki kiváncsi volt a babakocsim lakójára azok csak nézegetni akarták, hogy milyen aranyos, barátságos, mosolygós baba, fogdosni senki nem akarta.
Nálatok még bele is nyúlkálnak a baba kocsiba? Hát milyenek!
ja én nemhiszem hogy hagytam volna mindenkinek hogy tapizza, az hogy beszélgetnek hozzá meg nézegetik az ok, de nyulka piszka tilos.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Magnes! Csak a lenyeget felejtettem el: neccbugyit a gyogyszertarban lehet venni, par szaz forint.
P
panzej
 
 


Mágnes!
A Brendonban és az összes ilyen bbaboltban lehet kapni ahol vannak kismama dolgok (betét, melltartóbetét) én 5 darabost vettem 590-ért.

Anid!
Köszönöm jól vagyunk. Szépen gyűlnek a kelengyék és a szobájuk is szépül, de még bőven van mit venni és csinálni. A szobájukban nagy segítség apu és anyu. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Emma,
köszi, hogy utánajártál. Azt hittem, sokkal többe kerül. Lehet, hogy benevezek egy körre az önkormányzatnál.

Fütyitéma: az egyik közeli rokonom illetékes orvos ezen a téren, úgyhogy merem mondani a szakvéleményt. Egyéves korig normális, hogy letapadás van. Szép óvatosan minden fürdésnél fel kell húzni, de csak ameddig megy, és megmosni, hogy ne legyen ott semmi trutyi. (Ezt egy orvos nem így fogalmazná meg.) Aztán elvileg egyéves kor körül a letapadás megszűnik, és akkor óvatosan lehet feljebb – feljebb húzni. Ha utána sokáig nem változik a helyzet, akkor irány a rendelő.

Anid,
én is utálom, amikor macerálják a gyereket. Ha valaki tudja az ellenszert, engem is érdekelne.
Igen, hozzátápit jól csinálod, azok alapján, amit kedvenc dokinénim mondott.

Jelentem, nagy újság van nálunk, úgy látszik, Máténk eldöntötte, hogy mindent két héten belül csinál. Kibújt a bal alsó metszőfoga, és csak pici híja van, hogy a mellette lévő nem kocogtatja még a kanál végét. Ahhoz képest, hogy fogzik, nem is nyűgös. Úgy látszik, nekünk a hasfájásból jutott ki, a fogzást egész jól átvészeljük (ezt most le kéne kopogjam nem igaz?). :roll:

A rossz hír, hogy mellette beteg, begyulladt a szeme hétvégén, piros a torka, köhög. :cry: De most már remélem, kifelé megy belőle. Úgyhogy mi a hozzátápit is elhalasztottuk, nem akarok egy lázas gyereket még ezzel is terhelni. Prücsök, ti hogy-hogy előbb elkezdtétek?

Rita
rita81
 
 


Sziasztok,

Olvasgatok-olvasgatok, kicsit le vagyok maradva. Apa még mindig fekvőgipszben és én meg el is mentem néhány napra.

Gyorsan írok mielőtt elfelejtem, aztán olvasom tovább:

Prücsök
Gratulálok az új névhez :)
Nálunk a hozzátápi hozta meg a rendszeres kakilást, most már naponta 4-5 is van, előtte csak napi 1 volt.

Renata
Lehet Emily nevet adni manapság? Nem csak magyarosan leírva lehet pl. Emili, vagy Emília, mert én úgy tudom igen, de ennek szülés előtt kérdezzetek utána, nehogy ott gond legyen.

Rita
Aztaaaa Máté, hogy belejött, mi még csak a forgásnál tartunk :shock:

Fogyókúra
Látom többen is fogyókúráról írogattatok, én pont ma mentem el tűket szúratni a fülembe, azaz akupunktúrára. Éhezést én nem bírom és ebben az a jó, hogy olyan pontokat szúrnak meg, ami az éhségérzetet csökkenti, no majd meglátjuk a hatását és beszámolok.
Mert hát nekem is az az elvem, mint Ritának, hogy 9 hónap fel-9 hónap le, de már nem sok van a 9 hónap végéig, és gyorsan le kellene adni a fent maradt kilókat.
A 90 napos szerintem nem jó, az egyik munkatársam csinálta, a szénhidrát napot szerette a legjobban, még a gyümölcsöst is bírta, de a többit nem, na én ebbe nem szállok be, de szívesen drukkolok nektek.

Csodálkozom, hogy mit össze írogattok a cukorizékről, képzeljétek engem el sem küldött az orvosom, azt mondta, hogy látja rajtam, hogy én jól vagyok és nem akar feleslegesen stresszelni. Titeket olvasgatva mennyire örülök ennek, hogy sok macerától kímélt meg.

Na ennyit tudtam megjegyezni, olvasom a többit, mert Gergő nagyon jól alszik, pedig egy órája enni kellett volna, de én nem a felébresztős anyukák táborába tartozom, majd ha felkel eszik :)

Saara,
Köszi a hiányolást :P

Kép

Kép
gabek
 
 


anid:
szex??? az mi??? Nekünk március óta tilos az olyan... :? Azt hiszem, ha letelik a hat hét, akkor még egyszer elvesztem a szüzességem.. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Elolvastam még egy oldalt, ebből ennyit tudtam megjegyezni:

Endy
El kell, hogy keserítselek, a mellszívás nem a mérettől függ. Ezt általában a kismellűek mondogatják maguknak. Nekem eszembe sem jutott, hogy ne legyen majd tejem mert hát elég nagy mellel rendelkeztem előtte is, de sajna nem sokáig szoptattam.

Nekem Avent kézi mellszívóm van, mivel nem sokáig szoptattam, ezért szívesen eladom annak, akit érdekel jó áron. Mi 2 év múlvára tervezzük a tesót, gondolom addigra lesz jobb és ez már maradinak fog tűnni. Ha érdekel írj mailt és megegyezünk.

RenataC
Nálunk is Apa vette meg a babakocsit, már a szülés után, de én pontosan megmondtam, hogy milyen követelményeknek feleljen meg :wink: De a szobát azért előbb rendezzétek be, mert a kiságy összeszerelése nem félórás meló, legalább is nálunk nem ment.
Travel system babakocsit ugyan nem ismerem, de akkor jó újszülött babának, ha teljesen vízszintesre dönthető a támlája, mert nekik még az ülés (vagy ülés szerű helyzet) nagyon terheli a kis gerincüket. MIndenképpen olyat vegyél ami vízszintesre lehajtható, és mivel télen szülsz (ugye? :? ) ezért a mózes legyen nagyon zárt, hogy nehogy befújjon hozzá a szél, vagy bemenjen a hideg. A mi babakocsink ebből a szempontból nagyon szuper, kár hogy májusban erre nem volt nagy szükség, mostanra meg már Gergő kinőtte a mózest :roll:

Hálóing témában én is pizsama párti vagyok. Aki amit szeret azt vigyen be. :lol: Én pizsit vittem, napközben meg úgysem abban leszel.
Télen nem voltam, de az ablak mellett alvók nem hiszem, hogy jól érzik magukat aspagettipántosban. Sőt volt egy este, hogy a fáradtságtól úgy fáztam, hogy pulcsiban aludtam.

Na olvasok tovább, Gergő még mindig alszik, de lassan már fürdetni kellene.

De már csak az utolsó oldal van hátra.

Ja és üdv az újaknak,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Zseboroszlán, elküldtem a kórházi listát.


Rita, nagyon szívesen!

Gabeknek igaza van, én pl. nem vagyok nagymellű típus és mégis egy full fagyasztóládát teletömtem tejjel (szó szerint!). A barátnőmnek (akinek atom méretű cickóji vannak) én adtam pótlást a babájának, mert náluk nem volt elég. Szóval tényleg nem méret függő a dolog (bár mikor belövellt a tejem és a férjem meglátta a melleim méretét, megijedt...)
emma8
 
 


Sziasztok!

Most komolyan, hogy januártól csak az ügyeletesnél lehet szülni???
Vagy ha mégsem, akkor súlyos pénzeket kell a kórháznak is fizetni?

Ha Ayse az ügyeletesnél születik, akkor most nem lenne lányom....

Mit hallotatok erről?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Aysegul, en ezt olvastam:
Az szülhet saját orvosánál, aki fizet

Az új egészségbiztosítási szabályozás szerint többlet igénybevételi díjat kell fizetniük a betegeknek, ha nem a lakóhelyük közelében kijelölt három kórház egyikében kezeltetik magukat. Ez az összeg a kezelés költségének 30 százaléka, de legfeljebb 100.000 forint.



Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádióban elmondta: az ÁNTSZ határozza meg, hogy kinek melyik kórházakba kell menni.

Ha valaki balesetet szenved vagy életmentő beavatkozásra van szüksége, akkor természetesen térítés nélkül a legközelebbi, a számára megfelelő gyógyító intézménybe szállítják.

A rendelkezés érdekes eleme, hogy ezt a díjat akkor is ki kell fizetni, ha valaki a saját kórházába megy ugyan, de ragaszkodik ahhoz, hogy a saját, éppen nem ügyelő kezelőorvosa foglalkozzon vele.

A napokban nagy vihart kavart, hogy egyes intézmények nőgyógyászatára nem mehetnek be az ott foglalkoztatott orvosok dolgozni, ha éppen nincsenek ügyeletben.

Így előfordulhat, hogy a várandós anyák nem annál az orvosnál szülnek, akihez kilenc hónapon át jártak.

Orvosi kamara: a munka- és adójoghoz kell igazodni

A jelenlegi szabályok szerint korlátozott az orvosok túlmunka-végzési lehetősége. Ennek a törvénynek a betartása, ha az orvos csak a munkaidejében mehet be dolgozni a kórházba - szögezte le az InfoRádióban a Magyar Orvosi Kamara főtitkára.

A kismamáknak legálisan kellene megkötnie a nőgyógyászokkal a szerződéseket a külön ellátásról, a munkajogi és adójogi szabályok figyelembe vételével. Ugyanakkor lehetőséget kell adni a kismamáknak, hogy legálisan szüljenek annál az orvosnál, akiknél ők szeretnének - tette hozzá Gyenes Géza.
panzej
 
 


Rita,
igazából nem kezdtük még el a hozzátápit. Blanka Panka kb. 4 naponta kap most 1-2 cikk almát reszelve és kész, éninkább csak kóstolgatásnak mondanám. Azrét gondoltam elkezdeni, mert vannak napok, hogy 7 óra alatt összesen 10-15 percet eszik... :shock: Pedig tejcsi még van. Ma reggel csöpögött az egyik cicim, míg a másikból szopizott, jól meg islepődtem. :roll:
Gratula Máténak a fogacskákhoz és jobbulást!!!

Márti,
Úgy eltűntél, de jó hogy újra itt vagy! :)
Mi hír felétek? Ayse? Étterem? Te? Mesélj!

Én 3 pizsit vittem és csupán 1 hálóinget, de utóbbi nem sokáig volt rajtam. Ugyan kicsit felkészületlennek éreztem magam a naponta hálóinget váltó szobatársaim mellett, de amúgy nekem a csaszi ellenére kényelmes volt a pizsi. :) (Éljen a pizsi!!! :lol: )

Anid,
Nálunk sincs baba tapizás és fel sem keltik a kocsiban a csöppöt. Mondjuk ha valaki van nálunk vagy mi megyünk vendégségbe, én odaadom általában, ha valaki meg akarja fogni, de azért az más.

Alvás... :roll:
Délelőtt aludt 1 bő órát séta közben. Délután 2 felé megpróbáltam letenni. 15 perc nyugi, majd egyre nyűgösebb lett, hiába rohangáltam be hozzá 3-5-7 akárhány percenként.
Most én nem értem ezt az altatás dolgot vagy csak rosszul időzítek? :oops:
Mai megfigyelésem szerint kb. 4-5 óra felé lesz nyűgös, de ma akkor éhes is volt. Kapott enni, apa elvitte sétálni 5-kor és 7-is alidt a babakocsiban a garázsban. Most persze nem akar szopizni és még nincs ágyban. :? Megőszülök!

Na megyek, újra próbálkozom.
Remélem azért csütörötkön leszünk páran a talin, mert én úgy várom!
Prücsök

prucsok
 
 


Húúhhh..végére értem.

Anid
Jól csinálod a hozzátápit :-) és egyre izgibb lesz a folytatás.
Ha valaki odajön hozzád miközben babakocsizol kezdj vele suttogva beszélni és akkor rájön, hogy alszik, hátha békén hagyják. Ha meg ki is akarná venni, akkor told arrébb.

Toreau
Volt egy hozzászólás, amiben nagyon egyet értettem veled, mintha én írtam volna, no persze azt már nem tudom melyik volt.

Mágnes
A kórházban szülés után kapsz egy csomó termékmintát, amiben lesz pelus, popsitörlő, Sudocrem stb. nekem az elég volt én nem hoztam be mást, csak azokat használtam.

Aysegul
Mi van az étteremmel? Lehet ott a következő tali?? :wink:

Nem valószínű, hogy el tudunk menni a talira, mert apát pont csütörtökön 2-re kell vinnem az orvoshoz. Ha odamennénk az elejére talán maradhatnánk egy órát és rohanás haza apáért, ha pedig kivárom az orvost az ugyebár ki tudja meddig tart, de hát szegényt nem hagyhatom megint magára. :cry: :oops: :cry:

Velünk még annyi van, hogy Gergő már egészen jól forog oda-vissza és az ülés is jól megy.

Ma kimaradt egy kajálás, mert annyit aludt. :) Rendes volt, így legalább végig tudtam olvasni mindent, :wink: remélem azért nem kel holnap sem korábban, mint a szokásos 8 óra.

Na elteszem magam holnapra,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Képzeljétek én már megjártam a fodrászt!!!
Caspert (apa így nevezte el Katát, mert a hátlózsákja ujját mindig lehajtogatja és kopasz is és a hálózsák még tovalóg a lábán és ha fejünk fölé emeljük olyan, mintha repülne) muszáj volt felkeltenem 7 kor,hogy egyen, mert mennem kell.
Anya az ilyen? :lol:

Én nahgyon várom a talit! Prücsök mi megyünk!!!!! Ki jön még??? Gyerünk csajok!!!

Aysegül
Szia! Mi hír veletek???
Hogy vagytok????
Étterem???

Gabek
Köszi a levelet! Rápróbálunk tavasszal! csak még útlevelet kell csináltatnuk Caspernek!
Akkor nem tudom megnézni ezt a tűs dolgot csütörtökön?

A kórházban én is pizsiben voltam, talán csak az első nap nem. De nem volt gáz. Egyedül a varatszedésnél volt macerás, de van egy nagyon aranyos nővérke, aki segített leveni a nacit! Engem máskor nem vizsgáltak már szülés után.

Tapizás ügyben
Hát a babakocsiból még nem szedték ki, de a bekukucskálás az megy!
A további kedvenc kérdéseim:
-Lány? Akkor miért nincs fülbevalója?
-Kistestvért terveztek? a)Mikor?
b) Nehogy más egyke legyen?
- Ugye 3 évig maradsz itthon vele? a) Miért nem?
b) De jó neked,hogy megteheted?

Rita
Sikerült a galériázás?

Cserági
Mi hír veletek? Meggyógyultatok?

Sziasztok

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Szomorúan olvasom, hogy sokan nem jönnek a talira. De persze mindenkinél érthető. Azért aki csak tud az jöjjön.
Újak, Ti is gyertek. Jó lenne, tényleg ha mindenki elküldené az adatát Lillának, hogy tudjuk követni a dolgokat, mert én még most is össze vagyok egy kicsit kavarva. Még jó, hogy vannak a vonalzók. Már akinél.

Lilla, küldtem e-mail-t.

Gabek, jó hogy újra felbukkantál. Remélem minden rendben lesz a párod lábával. Ügyes a Gergő, hogy már így izeg-mozog.

Alvás: én sose hagytam a Jencikét sírni, valahogy nekem az nem jön be. Igaz, hogy még most is kell neki énekelni, de én nem bánom. Később ezt úgyis felváltja a meseolvasás.

Korházi téma: én is eléggé el vagyok keseredve, hogy most akkor hogy is lesz. Kiváncsi vagyok, hogy hétfőn mit mond majd a dokim erre.

A betegeskedőknek mennek a gyógymanók, tessék mindenkinek gyorsan meggyógyúlni.

Saara, vettem már egy két dolgot a dm-ben, csak azt nem tudom, hogy akkor a színes ruhákból mivel szedjem ki a foltot, mert ha jól emlékszem azt írtad, hogy az a folteltávolító inkább fehér ruhákra van. De tényleg nem drágább mint a többi.

Na megyek, mert már nem bír magával ez a kis manó.
Kata

Kép
Kép
angyalka2
 
 


üdv mindenkinek!

Anid! humor bonbonoknak se utsó a kérdésözön, a, és b variánssal! ezen csak röhögni lehet, azt is kell!

Gabi! tök jó, hogy felbukkantál! Apának jobbulást! (vagy maradjon még otthon egy kicsit :wink: ?)

Prücsök! Szóval Blanka Panka :D nem akar aludni napközben? én is rá akarom szoktatni Robit a Tracy Hogg féle alvásra, de nem tom... jó lenne már, ha délután sikerülne belőni egy fix alvásidőt, lehetőleg hosszabbat, mint 25 perc. tegnap, a szoktatás 2. napján, az ígéretes kezdet után, a köv. történt: 1 órán keresztül próbáltam Robit alvásra bírni, de nem jött össze, pedig de. se aludt egy percet se. aztán séta alatt nyomott 1 órát, utána a lakásban másfelet. DE ma is próbálom időzíteni a dolgot. egyébként Robi evésben mintababa volt, no de az alvás :( :( :(

Márti! mióta említetted az éttermet, én is figyelek minden új csehót a Blahánál. Van is olyan, ami eddig nem volt, szal megnyitottatok?

tali: nekünk bejön az időpont, viszont bkv-val most sem mennék, apa dógozik, és nincs második autónk. várom a felajánlásokat! ki jár erre autóval? xiii ker? 8)

KépKép
toreau
 
 


Akkor még egy kis humor:
Ma reggel a szokásos kis tejeskávémat összekotyvasztva egy fehér bögrében szépen feltettem az egészet a tűzhelyre melegedin! Mármint a bögrét!!!!Hmm...... Szóval ez már az öregkori szenilitás.....
Apa elgondolkodott hogy itthon merje e hagyni Katát velem...... :shock: :shock: :shock: :wink:

Nálatok is van ilyen???? Mármint szétszortság a köbön.

Nálunk van alvás, rendszeresen, csak nem délután, hanem délelőtt. Kata reggel kel úgy 7-8 között (kivéve amikor hajnal 3kor rájön az énekelhetnék és akkor nem lehet visszaaltatni :wink: ) aztán 10kor beájul van amikor egész sokáig, de van hogy csak 30-40 percre, aztán 11 kor kajál és utána alszik 2-3 órát. Majd délután is van egy órás alvás! Sőt van hogy 6 és 7 között megint! ez normális? mennyit kell aludni egy ilyen manónak?

Toreau
Látod, van aki eszik van aki alszik :P :P :P

Megyek, mert jön az almapróba ideje!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid,
még nem biztos a galériázás --- kitaláltunk egy B tervet, és még rágom apa fülét, hogy lehet, hogy mégiscsak azt kéne megvalósítani. Ennek a lényege, hogy a konyhát beköltöztetnénk a 20 négyzetméteres nappalinkba, így lenne egy amerikai konyhánk, és a konyhából lenne külön szobája Máténak. A hálószoba meg a mienk maradna. Írtad, hogy nálatok is ilyen helygondok vannak. így nem tudnátok Ti is megoldani?

Képzeljétek Máté tegnap megint belázasodott – most már kezdi elhinni a dokink is, hogy beteg a gyermek. Jó lenne, ha kitalálná végre, mi baja. Én már azt se bánnám, ha antibiotikumot adna. Egy vírusfertőzésnek 5 nap alatt már meg kellett volna gyógyulnia, nem? Igaz, ma olyan jó a kedve manócskának, lehet, hogy mér gyógyul?

Kata,
engem is érdekel, mi lesz az orvosválasztás témával – légyszi, számolj be, ha beszéltél a dokiddal.

Prücsök,
én már úgy várom, hogy elkezdjük a hozzátápit. Holnap már fogok adni neki almalét, ha csak nem lesz nagyon lázas. Kicsit az az érzésem, hogy nem elég neki a tej, olyan sokáig cumizik a cicimen, de nem érzem, hogy olyan sok jönne belőle. Persze, lehet, hogy az első öt percben kiszívja a lényeget.

Gabek,
tetszik ez a suttogva beszélek megoldás. Kipróbálom!

Küldjetek gyógymanókat Máténak – most ölelgettem, megint olyan melegnek érzem.

Na, megyek összepisiltetem magam vele egy lázmérés keretében.
R.
rita81
 
 


Zseboroszlán/, visszadobta a mailemet a rendszer, hogy nincs olyan mailcím, amir megadtál. Lehet?
emma8
 
 


Jó reggelt!

Pont most küldtem ki egy körmailt, hogy legyen-e tali, mert már tök elkeseredtem, mert folyamatosan azt olvastam, hogy senkisenemjön. :( De akkor ezek szerint van aki mégis? :) :) :)

Szóval: Anidék, Prücsökék, Katáék, Huncuték tutkó?
Mi nagyon szeretnénk menni (legalábbis én, Bálint meg nem nyilatkozott) és én már akkor is szívesen elmennék, ha rajtunk kívül még egy család van. Csak ne egyedül üldögéljünk majd ott Bálinttal. :)

Toreau: Nem tudtok Anidékkal társulni? (De jófej vagyok, hogy szervezem itt a progit Anidnak)

Sok-sok gyógymanót küldök a betegeskedőknek!!!! Sajnos ez az őszi-téli időszak egyre inkább ilyen lesz, hogy sorra kapnak el a babák és családtagok mindent. Én is folyton attól rettegek, hogy mikor hoz haza Apa valami bacit.

Lányok! Szerintem ne keseredjetek el emiatt az ügyeletesnél kell majd szülni miatt. Biztos van megoldás. Kiskapuk mindig vannak. Szerintem mindenki kérdezze meg a dokiját, hogy hogyan lesz. Addig én nem gyötröm magam. Mindenesetre ha törik-ha szakad én annál fogok szülni, akinél eddig. Ezt ne döntsék el helyettem, pláne ne férfiak. :( Na meg ez a kijelölt három kórház egyikében... Majd jól kijelölik nekem a csepeli kórházat meg a délpestit, aztán hogyne, majd biztos ott szülök...

Gyöngyusz! Tök jó, hogy jelentkeztél! Már hiányoltunk ám! Tök jó, hogy bejött a bölcsi.

Na mennem kell, mert Bálintkát lassan le kell fektetnem. Majd még benézek.

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Emma!
zseboroszlan5@freemail.hu nem tudom miért nem küldi át a rendszer.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


lilló:
most látom, hogy a kötzelben laksz, én haraszti vagyok. Úgy tudom mi még pont a Sote II.-höz is tartozunk! Szóval ilyen szempontból nyugodt vagyok:) És ha Pannám ne adj Isten 2 nappal később érkezne (jan. 01.), én nem vagyok hajlandó semmit sem fizetni pluszban. Megmondom nekik, hogy decemberre vártuk, és nincs fölös százezrem, amit kidobhatnék az ablakon. Nem tudom miért nem lehetett türelmi időt adni...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szia Zsebi!

Mi újság, hogy vagytok? Hogy bírod a dolgokat? Nagy már a pocid? Nekem nagyon nagy, vagy kétszer akkora mint a Jencikénél. :D Te is 28 hetesen mész majd ultrahangra? Vérvétel mikor lesz legközelebb?

Lilla, mi akkor tutkó megyünk, és úgy láttam Jutkáék is jönnek.

Saara, Ti jöttök a talira?

Toreau, remélem sikerül valakivel összehozni a dolgot.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Mágnes, mi is errefelé lakunk, lassan már egy minitalit is tarthatunk :D
Mi a Barosshoz tartozunk körzetileg, és elvileg a 3-ba se esik bele az üllői. Hát jó lenne, ha ezt az egészet elfelejtenék.
angyalka2
 
 


Helló

Szüléssel kapcsolatban:
Talán ha van ismerős és bejelentkezel hozzájuk lakni, akkor lehet nem?

Én tutkó, hogy nem szülök az újpesti szülőotthonban :x :x :x :x Brrrr
Akkor inkább spórolok!
De tényleg Kismamik, rákérdezhetnétek a klinikás dokiknál, hogy akkor most mi is van???

Lilla
Tudsz hozi kínais kajás recepteket? Olyat amitotthon kotyvaszthatok, s nem olyat, amiben háziaállat baci van? :roll: :roll: :roll:

Brrr idő van!

Rita
Mi a kapcsolat a lázmérés és a pisi között?? :lol: :lol: :lol: Slagol a fiú???

Kép
anid
 
 


Eddig akik tutira jönnek: Katáék, Jutkáék, Toreau család, Anidék, Prücsökék, Krisztináék (ők velünk jártak a felkészítőre, de nem szokott itt fórumozni), meg mi.

Alakulamolekula... :)

Többiek? Sára, vigyem a polifómotokat? :)

Mágnes: Sajnos én is úgy tudom, mint Kata, hogy mi pont nem a SOTE2-höz, hanem a SOTE1-hez tartozunk. Mindegy. Szerintem ezen ne parázzunk Lányok, mint írtam mindig van megoldás mindenre. Neked most fő a nyugalom! Beszéld meg a kislánnyal, hogy siessen. A nagy emberek december végén születnek :) :) :)

lilló
 
 


Honna lehet tudni, hogy ki melyik kórházhoz tartozik??

Kép
anid
 
 


sziasztok!

Jelentem ott leszünk a talin! Anid jóvoltából sikerül nekünk is kimenni. Úgy örülök, köszi Anid! :) :) :) :) :) :) :) :)

KépKép
toreau
 
 


lilló:
azért olyan nagy ne legyen:) most vettem pelust, 2-5 kg...:)
Szóval nem az üllői???? A sógornőmet 2 éve az sztk doki oda küldte. Mondjuk az egy pancser... :?

angyalka: ti hol laktok?

Egyébként én is úgy gondolom, hogy az orvosok fognak kiskapukat találni, ahogy eddig is. Nekik is érdekük, hogy az ember annál szüljön, akinél szeretne. Ha meg ők nem találnak, akkor majd mi! Leleményes nép a magyar:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?