Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Paga!
Miiii?? Nem is írtam az ősz hajról még életemben... :)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Akkor bocsi, csak emlékeim során az állásra jelentkezők témánál olvastam, de tényleg lehet, hogy nem te írtad! Vagy nem is írta senki, csak már öreg vagyok, és szenilis. Előfordul, hogy keverem a dolgokat!

Melcsi!

Pörikének boldog szülinapot kívánok!

És nagyon szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga! Én írtam az őszülő hajról. Mint magánember egyet értek azzal, hogy az ősz haj is (lehet)szép, de mint munkáltató, aki élelmezésvezetőt akar alkalmazni, nem.Egyfelől egy nyakba lógó, hosszú haj, ami egy hullámcsattocskával van oldalra fogatva bizony nem az ápoltság benyomását kelti, másfelől ha valaki saját maga is úgy érzi, hogy a kora miatt már nem nagyon rúg labdába, akkor pláne mindent meg kell tennie, hogy fiatalosabbnak nézzen ki.
Szóval nem vagy szenilis, volt a hajról szó.

Zsenge! Valószínű most jött rá a lányod, hogy most már mindennap minnie kell a bölcsibe és azért sírogat. Elmúlt az újdonság varázsa, még szerencse, hogy hamar megvígasztalódik és jól érzi magát.

Hát lányok, nem tudom mi lesz, picit barnázgatok, de csak nem akar rendesen megjönni. Egyébként sz égvilágon semmit nem érzek se pro, se kontra. Pedig marhára figyelem magam. Igaz a mellem alig fér el a melltartóban, de ekkora méretnél ez nem olyan különleges dolog...
Ha csak rágondolok, hogy "esetleg" terhes vagyok, hát olyan izgalom-idegesség-pámik-reménykedés-gyomorideg jön rám, hogy én nem emlékszem, hogyéletemben bármi ennyire lázban tartott volna. Tegnap délután óta fáj a fejem, reggel felkeltem majdnem egy órával előbb, mert fekve még rosszabb. Azóta is fáj és nem merek semmit bevenni.
Hazafelé menet veszek még egy tesztet és holnap reggel megcsinálom, mert ez a bizonytalanság borzasztó. Azért volt már olyan, hogy 32 nagyon ritkán 34-35 napra jött meg, úgyhogy én még tényleg nem könyveltem el, hogy terhes vagyok. Nem is akarom, mert nem akarok óriásit csalódni.
Sziasztok Fanny
fanny01

Sziasztok!

Itt vannak a fülbevalós képek. Olyat akartam feltenni ahol szembenéz a kamerával de ott nem látszik a fülbevaló, úgyhogy maradtak ezek. Ez ideiglenes, belövős fülbevaló de azért tetszik, karácsonyra már megkapja az igazit, az kék-fehér köves.

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Gyönyörű ez a kicsi lány. És már milyen komoly hajazattal rendelkezik!

Fanny!

Aztán holnap reggel jelentkezz a jó hírrel!

Gabi
paga

Icus!

Ez a gyerek egyre szebb!!!! Nagyon édes és milyen dagi pofija van. Gondolom nagy a szerelem apukával.
Reggel jövök a hírekkel.
Fanny
fanny01

Melcsi! :)

BOLDOG 1. SZÜLINAPOT PÖRIBABÁNAK!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Neked pedig jobbulást elviselhető/bb napokat...
nagyon odalehetsz, ha már összetéveszted Mandulát Nyanyussal :shock:

Fanny!

Én továbbra is nagyon drukkolok, érzéseidet maximálisan megértem, én is ugyanígy fogok érezni majd minden bizonnyal, ha eljön az az istenáldotta nap /a tesztelés napja /.

Paga!

Azt hiszem, hétvégén küldök néhány képet Nyanyusnak, ha nem sikerül feltölteni :oops:

Nyanyus!

Lefotózom a háromszöget és küldöm!

Icus!

Anna imádnivaló cukorfalat továbbra is...sőt, egyre inkább :)

fülbevaló nagyon jól áll :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

Ez PöriBabának szól :D

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!
A pocakom tényleg gyönyörű, akár csak egy kismamának :lol: Na azért annyira nem szép mint Mandulának. Bocsi tudom, hogy csak véletlen írtad el, de nem bírtam ki szó nélkül. :lol: És a Te pocakod hogy van? Látszik már valami?

Zsenge!
Sajnos a betegség várható volt és ez még kb fél évig így megy. :cry: Aztán hozzáedződik az ovodai bacikhoz. Ezen át kell esni. A sírás is hamar abbamarad. Nálunk is voltak nagy hisztik és sírások, most meg azért sír, hogy miért megyek érte olyan korán, mikor Ő még játszani akar.

Icus!
Nagyon édi a kis füllbevalójával. Miért a belövést választottad az ideiglenes füllbevalóval és miért nem a fúrást? Nem tudom jól döntöttem e a fúrással. Vasárnap megyünk mi is. Ma beszéltem egy barátnőmel és szerinte a belövés a jobb. De miért? Te hol lövetted, mert Ő is szeretné majd nyáron a 4 éves lányának a szülinapjára. Illetve a kislány szeretné.

Sheila!
Köszi háromszöget, akkor küldd a képeket is.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok

Nyanyuska....én is a fülbelövésnél voksoltam anno,Niki 3 hetes korában.Szerintem azért jobb ez a megoldás mert mire észbe kapna a lányka már bent is vana fülébe,ugynais a pistoly amivel csinálják már lövi is bele a fülbevalot nem kell a luk után kölün megpiszkálni a fület.

És ideje sincs sirni.......legalábbis Nikinél igy volt.
Na a füllbevalorol jut eszembe ,,,sikeresen elhagyta a drágám az egyiket a bölcsibe. Igaz mikor beszoktattam mondták az értékekre nem tudnak és nem is akarnak vigyázni,értsem ugy füllbevalo,nos kérdem én egy kisgyeek akinek pici kora ota kivan furva a füle majd minden reggel kiveszem és délután beteszem neki? ugye ez baromság...nos igy meg ugy jártunk egy füles: :twisted:

Karácsonyra kap egy másikat de nem logosat hanem simán fülbelövöset. Bizva azt nem tudja elhagyni. Most ennyire értme rá
sziasztok

Kép
zsenge

Sziasztok!

Hát semmi jó hírem nincs, amilyen negatív lehet egy teszt, olyan negatív lett, bár a barnázás meg teljesen elmúlt, és ugye amíg nem jön meg addig lehet reménykedni...
Mostmár csak azt nem tudom, hogy ha hétfőig sem jön meg elmenjek-e orvoshoz, vagy várjak még? De mire várjak? (amíg meg nem mozdul a gyerek? hi-hi-hi!)

Beigazolódott a gyanúm, hogy a nagyfiam és a barátnője olvassák a babanetet. Már máskor is célozgattak a kistestvérre, de ma hazajöttünk a Briscoból és volt a kocsi tetején egy fehér ajtó. Épp akkor jött be a Benő és nagy vigyorogva kérdezi, hogy : mit vettetek, összeszerelhetős kiságyat? Krsiztike, mondtam, hogy ne olvasd el amiket írok!!!! Majd ugyis megtudjátok, ha lesz valami! Ejnye-bejnye!

Jó hétvégét Fanny
fanny01

Sziasztok!

Képzeljétek, a saját laptopomon írom ezt a hozzászólást. Tegnap ugyanis hatalmas meglepetés ért. A férjemmel együtt jöttünk haza (tegnap egyetemi napom volt), a szüleim meg itt voltak nálunk Benjire vigyázni. Látom ám, hogy a férjem egy nagy dobozt hoz be a kocsiból és az édesapámmal sutyorognak. Egyszer csak az apukám közölte, hogy akkor ez az enyém, mert nem járja, hogy a családban mindenkinek van saját gépe (még Benjinek is , egy kis gyereklaptop), csak nekem nincs. Úgyhogy ezt most ¾ részben tőle, ¼ részben a férjemtől kaptam. Az történt ugyanis, hogy volt valami elszámolnivalójuk ( az édesapám könyvel nekünk) és az apukám azt mondta, hogy akkor ne adja oda azt a pénzt, hanem vegyen nekem egy laptopot. Így született ez az arány. (ezt már a férjem mesélte el utólag) Hát, mit mondjak, erre aztán egyáltalán nem számítottam. Úgyhogy most már napközben is többször be tudok nézni, meg tudok vele tanulni. Ugyanis eddig jobbára csak este jutottam hozzá, amikor a férjem hazajött. Arra ugyanis nemigen volt módom, hogy napközben valamelyik fiú szobájába bevonuljak. Így most már itt lent a földszinten , ha akárcsak 10-15 percem adódik (és Benji sem reklamál) be tudok kukkantani. Meg amúgy sem ártana kicsit jobban érteni a számítógép használatához, mert sajnos a netezésen kívűl nem valami nagy a tudományom.

Ma délután születésnapozunk. Péter fiam jövő héten kedden lesz 20 éves, én meg sajnos a héten töltöttem a 44.-et. Mindig együtt szoktunk ünnepelni, mert csak 6 nap van a születésnapunk között. Annak idején ő volt nekem a születésnapi ajándék. Hihetetlen, hogy már a gyerekem életkora is kettessel kezdődik ( ja és persze kétjegyű). Nemrég még mi voltunk huszonévesek!!!

Melcsi!
Remélem ma és holnap minden rendben megy nálatok és te is tudod élvezni ezeket az eseményeket. Nálunk is Micimackó a nagy sláger.(Persze ez az én irányításomon is múlt.) Szerintem az alapmese a legszebb, legártatlanabb, erőszakmentes történet, ahol középpontban a barátság áll. Remek karakterekkel fűszerezve. Még Bencétől megvannak a főszereplők plüssfigurái és van néhány videokazettánk is. Mivel az alapmese videokazettája sajnos valamikor megsérült, így csak kb. 2/3 részig tudjuk megnézni. Gondoltam, hogy akkor most már beszerzem DVD formájában. Igaz, hogy eddig csak egy helyen kérdeztem, de legnagyobb megdöbbenésemre az eladó azt mondta, hogy sehol nem fogom tudni megvenni, mert lejárt a kiadói jog. Hosszú évekről beszélt, amit nem egészen értettem. Hát most nem születnek gyerekek? Akinek nagyobb testvértől nincs meg , az már meg sem ismerheti ezt a mesét? Azért nem értem, mert ugyanakkor a csapból is Micimackó folyik. (TV, játékok, ruhák, könyvek-ilyen zenélő könyvünk nekünk is van) Az eladó szerint ez azért van így, hogy most a szülők az újabbakat vegyék. A kettő nem zárja ki egymást! Úgyhogy, ha valakinek van ötlete, hogy honnan tudnám mégis megszerezni( leginkább legálisan szeretném megvásárolni), akkor legyen szíves írja le. Köszönöm.

Vadvirág!
Köszönöm a gratulációt, nagyon jól esik hetente egyszer elmenni kicsit okosodni.

Mandula!
Nekünk is Avent cumisüvegem volt, de mi nem nagyon használtuk. Inkább csak tárolásra. Ha szopik egy kicsi, akkor szinte nincs is rá szükség. Mi csak akkor használtuk, ha valaki más etette meg a kicsit lefejt anyatejjel. Később meg , amikor már mást is evett akkor már kanalat és poharat használtunk. Emlékszem sokan mondták is, hogy milyen szépen iszik pohárból Benji. Csak szoktatás kérdése az egész. Nem is volt gondom belőle, hogy két- három éves gyereket hogyan szoktassak le a cumisüvegről. (mivel nem volt miről), a nagyoknál is így csináltam. (Talán Petinél volt egyedül, hogy az étkezéshez néha cumisüvegből itta a vizet. (akkor még hamarabb kezdtük a hozzátáplálást), de ez is bőven 1 éves kora előtt abbamaradt.

Icus!
Pici lányod nagyon- nagyon édes. Csuda helyes a fülbevalójával!! Látom a mozgása is szépen fejlődik, gyönyörűen tartja magát.

Sheila!
Remélem az injekciókúrának meglesz az eredménye.
Tényleg tegyél már fel képeket, már nagyon várjuk!!

Fanny!
Szerintem semmi sincs veszve, lásd Zsenge!

Most már mennem kell, nemsokára jönnek a vendégek. Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Fanny!
Jujjj, elképesztő lehet ez a bizonytalanság tényleg.
Miért is ne? Szerintem remek ötlet hogy elmész esetleg egy UH-ra. :)

Én pontosan ezért az utolsó menzeszt követő kb. 50 nap múlva szánom rá magam egy-egy tesztelésre. Ki nem állhatom a bizonytalanságot, sőt meglehetősen rosszul viselem. Hihi! Szóval olyankor már nem kell attól tartani hogy esetleg csak arról van szó, hogy néhány napot késik. Ha már legalább ennyi idő eltelik, akkor már mindig egyértelműen látszik az eredmény. :)

Legtöbb esetben azt látom, hogy erre a tesztelgetésre simán rá lehet szokni és a végén elvonási tünetek jelentkeznek amennyiben az ember nem rohan a DM-be egy újabbért. :) Legjobb egy egész kartonnal vásárolni ilyen esetben. :)

Én inkább maradok a napi egy Kinder tejszeletnél... :)

Nagyon DRUKKOLOK továbbra is neked! :)

Fermel!
Nagyon boldog szülinapot neked és a fiadnak is. :):)

Kép

További szép hétvégét mindenkinek! :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok, de mindenkinek nagyon kellemes hétvégét! Hihetetlenül klassz idő van!!!! :D :D :D
regina3

Sziasztok!
Annyira elbizonytalanodtam a füllbevalóval kapcsolatban, hogy lemondtam. Felhívtam a lányt, aki csinálta volna, hogy a belövésről jobbakat hallottam olvastam a neten, mint a fúrásról és, hogy Ő mit javasol. Hát a válasza az volt, hogy egyiket sem. Így most gondolkodom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nyanyuska és Mandulácska!
Összetévesztettem volna a neveteket :?: :?: :?: De ciki! És még észre sem vettem a baklövést :oops:
Icuskám!
Igazán nőies a kis hölgy, ideje volt a fülbevalónak.
Nyanyuska!
Szerintem furasd, Pörinek legalábbis már a kórházban kifurták (nem sirt), és ott azt mondták, hogy a furás azért jobb, mert steril tüvel történik. Minél hamarabb jobb tulesni rajta, amig még nem tud ugy kapálózni. Azért 1 nőcikének legyen fülbevalója!
Zsenge!
Fülbevaló :( Betegség :( :( Ezeken sajnos tul kell esni. Máténál is igy telt az első közössKedves Druszám!
Gratulálok a saját laptophoz! Én is ugy szeretnék!

Köszönjük mindenkinek a köszöntést!
A kis hölgyünk nagyon boldog volt tegnap! Hiszen csak Róla szólt az egész nap. Délelőtt eljöttek a szüleim. Nem volt elég a sok játék, Máté fujt Neki 1csomó lufit, és körberakta velük, Pöri nem győzött kacagni a sok "labda" láttán, amik ráadásul szálldostak. Hatalmas kacajok között hancurozott, dobáltuk Neki a lufikat, Ő igyekezett elkapni, közben persze dobott néhány hasast, de nem történt baleset, mert 1 hatalmas szivacson játszottunk. Aztán kibontogattuk a játékokat. Azt hiszem mindegyik telitalálat lett. Na de a bébitaxi! Én nem is gondoltam volna, képzeljétek felültettem, párszor meglöktem, aztán elkezdte egyedül hajtani, közben klaffog, mint a paci, szóval nyeregben érzi Magát! (Apa a boltban fel szokta ültetni az eladó hintalóra). Olyan ügyesen hajtja, hogy csuda. Ja elfelejtettem irni, hogy nemcsak taxi, az egészet fel lehet tenni 1 hajlitott talpra, és akkor hintaló féle. Most darabig jó lesz hintának, aztán ha majd biztosabban megy, kitoljuk a kertbe, és kipróbáljuk, hogy tudja előre lökni.
Mert azt nem irtam a sok hányástól, hogy pénteken, tehát pont a szülinapján 16 lépést tett egyedül. És azóta is fáradhatatlanul gyakorol. Ugy totyog mint a pingvin :D Tegnap kijött 2 foga, ami várható volt, mert náthás lett és a feneke megint piros :cry:
Szóval a játszás után szépen leültünk enni, a nagyok ünnepi tányérjából ünnepi menüt kapott Ő is, amjd jött a torta. íhagytuk hogy nekiessen. Jól belemarkolt és betömte a szájába :lol: Aztán evett kulturáltan, villával is, amjd Apa ugy itélte meg, hogy elég lesz, kicsit odébbtolta a tányért, de Pöri 1 hirtelen mozdulattal elkapta és ujra belemarkolt (szóval mégse volt elég). Ezért aztán 1 teljes nagy szeletet megevett. Gyönyörüen nézett ki, közben az anyukám folyton törülgette a száját, ami persze teljesen felesleges hadmüvelet volt és minden falat után meg kellett ismételni :lol: :lol: Mókás ebéd volt :lol:
Majd folytatom, csak felébredt.
Ugy néz ki megmaradok

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike! és a Többiek! Ne haragudjatok, de most nem nagyon tudok írni, dögrováson voltam egész hétvégén. Először is legalább 3 napja fáj egyfolytában a fejem, ettől aludni is csak nagyon zaklatottan tudok, ettől halál fáradt és ingerült vagyok,másodszor egész hétvégén nyüglődök, hogy na, most már tényleg megjön, de nem. Ma reggel már azt lehet mondani, hogy mentruálok, de őszintén szólva nem az igazi, úgyhogy ez is teljesen kikészít már, ráadásul úgy émelyeg a gyomrom, hogy ettől is ingerült vagyok. Nem tudom mire vélni, már arra gondoltam, hogy ez már biztos a klímax. Szombaton a biztonság kedvéért vettünk egy tesztet (lehet hogy ezt már írtam) és negatív lett. Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de én még ma is veszek egyet, ha másra nem is arra jó lesz, hogy legalább nyugodt szívvel bevehetek végre be egy rohadt fájdalomcsillapítót.

Majd ha jobban leszek, írok mindenkinek, most örülök, hogy élek. Sziasztok Fanny
fanny01

Folytatás.
Szóval az ebéd igy kissé elhuzódott, a délutáni lefekvés vele együtt, és miután lefektettem, abban a pózban aludt el, ahogy hagytam.
Ébredés után pedig ujabb vendégek érkeztek, a szomszédok, több gyerekkel. Az volt aztán csak megint a móka, a gyerekek is dobálták a lufikat, ugyhogy jó kis káosz lett a nappaliban, dehát ez a nap erről szólt.
Este lefekvés előtt a biztonság kedvéért még négyesben lufiztunk 1 kicsit...
Azt hiszem sikerült Neki örömet szereznünk, és ez a lényeg. Ugyan a lufik idővel kidurrannak (még majdnem mind tulélte), a játékok megmaradnak, és az élmény örökké bennünk él, Neki pedig majd visszajátsszuk dvd-ről, milyen volt az első szülinapja.
Máté olyan sokszor mondogatja, hogy nem is gondolta, amikor meglátta először Emesét, hogy ilyen hamar ennyire nagylány lesz, hogy igy lehet majd Vele játszani.
Nagyon hamar eltelt ez az 1 év, a kis nyeszlett csomagocskából élénk, pajkos,mozgékony és nagyon eszes, az akararát érvényesitő, örökké nevető, játékra csábitó nagykislány lett. 9680 gr, a hosszát persze még mindig nem mértük meg, egyszerüen ketten is kevesen vagyunk hozzá, de már simán feléri az asztalt... 8 foga van, egyedül lépeget, beszélget a maga nyelvén, amit persze mi is egész jól megértünk már. Most éppen a bátyja szekrényét pakolja kifelé, kihasználva a figyelemhiányos anyja netezési mániáját. Megyek is Hozzá, mielőtt a teljes lakást felforditja...
Sziasztok, majd jövök.

melcsi1967

Sziasztok!

Nyanyus!
Én azon az állásponton vagyok, hogy érdemes kivárni türelemmel, amig elég nagy lesz a csajszi ahhoz, hogy Ő maga eldöntse akarja-e a fülbevalót, vagy sem.

Természetesen Dominika születésénél is igazán segítőkészek voltak a nővérkék és ajánlották hogy jobb túlesni rajta, stb.

Aztán meg jöttek a rokonok, barátok ugyanezzel.

Én viszont nem hagytam magam, arra gondoltam az illetékesre bízom a döntést, nem akartam rákényszeríteni semmit.

Szerintem ez is csak egy divat, nem biztos hogy mindenki szeretné.
(Mint ahogy pl. a tetoválást, piercinget, extrém miniszoknyát és tűsarkú cipőt, valamint a rózsaszín cuccokat sem kedvelik sokan.)

Többször is megkérdeztem, végül első osztályos volt, mikor Ő egyszer csak szólt, hogy mostmár szeretne fülbevalót.
Abban a pillanatban elvittem egy stúdióba hogy teljesítsem a kívánságát és mi is a belövést választottuk akárcsak Zsenge, pontosan az általa említett érvek miatt.

Jó döntést hoztunk. :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Oh, elfelejtettem az előbb...
Jázminnak sincs egyelőre és jelenleg éppen nekem se.

(Persze volt amikor 5 is volt a fülemben, plusz orr piercing, stb.)
Vendég

Köszia a fülbevalós tippeket. Azt hiszem a lövés meggyőzőbb, úgyhogy nem bántam meg, hogy lemondtam a fúrást. Viszont még mindig tanácstalan vagyok, hogy mikor. Mert egyik oldalon ott van, hogy még kicsi és nem emlékszik rá meg nem stresszeli magát, míg elérünk odáig, hogy vajon mennyire fog fájni. Másrészről meg tényleg jó ha Ő maga akarja. De ha ott a lyuk még nem feltétlen kell füllbevaló bele. Vagy zavaró hogy lyukas? Esetleg benő ha nem hord füllbevalót.

Vadvirág!
Neked benőtt? Nekem nem pedig már régóta nem hordok, viszont nekem akkora lukat fúrtak (még csecsemőként) hogy az be se tud nőni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Na, megjöttem. Csináltam egy legutolsó tesztet totál negatív, úgyhogy ennek "örömére" bevettem egy Algopirynt, el is múlt a fejfájásom, mindjárt emberibben érzem magam.

Melcsike! Nagy örömmel olvastam a beszámolódat, láttam lelki szemeim előtt a kis tündérkét, ahogy állandóan vigyorog. KÉPEKET majd azért mellékelj!

Melinda! Gratula a saját szg.-hez, most már akkor jöhetsz gyakrabban. Azért milyen aranyosak a szüleid ( hiába, apa-anya csak egy van) hogy még most is rád gondolnak. (Meg persze a férjed is, de azért a papa az ötletgazda) Végül is milyen számítógépet vettél Benjinek? Mert mikor ott voltam akkor is említetted, hogy nagyon gondolkodsz rajta.

ZSenge! Hát csak nem jártam úgy, mint Te, mert nekem nem hogy erősödött a csík, hanem teljesen elmúlt. Igaz, tényleg nem éltem bele nagyon magam, de azért mégis szar érzés. Miért nem jössz gyakrabban? Ha hétvégén dolgozol, hétközben ráérsz. Az nem kifogás, hogy nem történik semmi. Mi a semmire is kiváncsiak vagyunk.

Sheila!Paga Ti is nagyon eltűntetek. Vagy csak nekem rémlik úgy, mert mostanában túlságosan magammal voltam elfoglalva.

Gondolkoztok már a Szilveszteren? Ki mit fog csinálni?
Sziasztok Fanny
fanny01

Sziasztok!

Nyanya!
Nekem is fúrták a fülem születésem után még a kórházban annak idején. (Talán nem is volt még akkoriban Magyarországon más módszer erre.)
A többit meg már lövettem tiniként.

Egyik sem nőtt be, bármikor belerakhatnék fülbevalót. Volt is benne pl. 2 évvel ezelőtt néhány hónapig, de aztán meguntam megint...

Szerintem ha az első lövés után pár évig folyamatosan bent van a fülbevaló és csak utána veszi ki az ember, akkor már nem fog soha benőni teljesen, ezt követően már bármikor átlehet majd szúrni könnyedén, otthon egy fülbevalóval.
(Pláne olyannal, mint amilyet a fülbelövéskor kap az ember.)

Viszont ha túl hamar (fél éven belül) kerül kivételre, akkor elképzelhető hogy teljesen beforr a lyukasztás helye.

Olyankor még jól regenerálódnak a sejtek, stb.

Nem fájdalmas a fülbelövés, olyan mint egy szúnyogcsípés és tényleg egyetlen szempillantás alatt történik meg.

Ha meg még akarja is az ember, akkor pláne semmiség az egész.

Utána még pár hétig kell forgatni, alkohollal vagy betadinnal kezelni.

Én Jázminnál is mindeképpen kivárom, amig majd Ő kéri a fülbevalót.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Voltam a dokibácsinál. Megint nagyon rendes volt. Két dologgal kerestem fel, az egyik a mióma, amit ellenőrizni kell. A másik pedig a babaprojekt. Nem kellett győzködnöm, hogy nézzünk utána a dolgoknak. Emlékezett a tavaszi "vetélésre" és azóta már sok hónap telt el eredménytelenül. Rögtön sorolta, hogy első körben mit kell tenni. A ciklus első napján kell időpontot kérnem egy UH-ra, de kb. 5-9 ciklusnap között kell mennem. Egyrészt a miómát nézi majd (de remélem, hogy látni nem fogja), másrészt a petefészket.
Utána egy átfogó vérkép, amiból több minden kiderül (pajzsmirigy, hormonok) és utána meglátjuk.
Javasolta a hőmérőzést. Ennek örültem, mert korábban jópár hónapig csináltam, és biztosan informatív. És LH tesztet is szoktam, ebben a hónapban is és a megfelelő napon totál pozitív volt. Az orvos szerint az ilyen teszt nagyon megbízható. Hát ez a fele jó, mert akkor volt ovuláció és akcióztunk is. Viszont a hőgörbém elég gyatra, nem mondanám bíztatónak, dehát bármi lehet. Vannak még csodák. Nos, meglátjuk. Ma van a 23. cn.

És ha első körben minden negatív lesz, akkor nem lépek tovább, mert gyógyszerezésbe, meg egyéb drasztikus dologba nem megyek bele. Nagyon az az érzésem, hogy úgyis minden negatív, tehát "elvileg" lehetne gyerekem, csakhát "nem-akar-lenni".

Hát ennyi.
Mindenkinek szép napot, jó hetet!!!
regina3

Ja, és konzultáció címén csupán 2000 Ft-ot kért el a doki, pedig 20 percet ugyanúgy rám szánt, mint másra. Szerintem ez elég korrekt.
regina3

Regina!
Örülök hogy ismét komolyan kezdesz foglalkozni a babaprojekttel! Látod, bárkinek bármikor sikerülhet... :wink: A dokid azt hiszem igazán korrekt ember, szerencsés vagy vele, és biztos azon is lesz, hogy segitsen Nektek.
Fannykám!
:cry: :cry: :cry: Bár tényleg halovány volt, de én is teszteltem már ilyet... Az Algopyrin mostmár igazán jókor jött...
Igen, teszek majd fel képet, ha Máté összedugja a zsinórokat.

Én még mindig a furás pártján állok.

Kedves Druszám!
Sok boldog születésnapot kivánok Neked és a fiadnak is!

Pár napja már csak estefelé kezdődik el az émelygés, ugyhogy a tegnapi napot is igazán tudtam élvezni, sőt még teljes ünnepi menüt is kreáltam. Csak a mosogatás körül kezdődtek a gondok, de azt már nem látta senki :D

melcsi1967

Melcsi!

Örülök, hogy már jobban vagy. És milyen nagyon szupi kis bulit csaptatok ennek a kishölgynek. Igazán szerencsés, hogy egy ilyen szerető, gondoskodó családba csöppent.

Regina!

Örülök, hogy rászántad magad, hogy doki segítségét kéred. Lehet, hogy tényleg nem találnak semmi bajt, de legalább később nem hibáztathatod magad, hogy nem tettél meg mindent.

és tényleg nagyon korrekt volt a dokid!

Melinda!

De jó, hogy van saját számítógéped!! Ezen már csak a kis Benjivel kell néha osztoznod, mert biztosan a tied jobban fog tetszeni neki, mint a sajátja.

Fanny!

Sajnálom, hogy nem jött össze, pedig ott volt az a két csík, én is úgy láttam.

Nyanyus!

Én egyet értek Vadvirággal abban, hogy ráér a fülbelövés akkor, amikor már igénye lesz rá. Ráadásul amit akr, azért jobban elviseli a fájdalmat is. És én is a lövés mellett voksolnék, annak gyorsasága miatt, mert az csak egy pillanat.

Képzeljétek, a fiam a hétvégén 2 napos versenyen volt, gyermek búvárúszó országos bajnokságon, ahol a több, 7. helyezés után (amik szintén nagyon szép eredmények egy országos versenyen)vasárnap 15 m-es búvárúszásban szerzett egy ezüstérmet. Nagyon ügyi volt! Nagyon büszkék vagyunk rá! A mi lusta fiunk úszott mint a hal! Azért, hogy ne legyen felhőtlen a jókedvünk, azért sikerült összeszednie egy mandulagyulladást is, és ma reggel dokihoz kellett mennünk, de remélhetőleg rendbe jön a hétvégéig, mert akkor meg 3 napos iskolai szervezésű táborba menne.

Na, most már megyek! SZép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Először is minden szülinaposnak Boldog Szülinapot!!!!!

Melcsi! Emesét külön szeretném felköszönteni: nagyon boldog szülinapot Neki ! Kívánom, hogy nagyon boldog élete legyen és mindíg ilyen boldog család vegye körül!!! Biztos nagyon nagy élmény volt számára ez a nap!
Örülök, hogy végre kicsit jobban vagy! Látod hogy szalad az idő! Emese már egy éves, és a kistesó is jön már :lol: :!:

Icus! Anna baba fülbevalóval vagy anélkül csodálatos kisbaba :lol: ! Én 6 hetesen fúrattam ki Kitti fülét a doktornéninkkel. A kicsinek is ki fogom, de mostmár a belövést választom majd.

Fanny! Sajnálom, hogy mégsem jött össze, majd legközelebb biztos sikerül! Legalább a fejfájásod megszünt végre :) !

Kriszta! Mint írtam én a belövést választanám, és szerintem ha most úgy gondolod, hogy szeretnéd akkor lövesd ki. Aztán ha nem szereti majd nagykorában akkor max. nem hordja!

Regina! Nagyon rendes az orvosod, ritka az ilyen! Remélem minden rendben lesz és hamar jön a gólya hozzátok is!

Vadvirág! Te aztán türelmes vagy :lol: ! Én max. 4 napot bírtam várni a teszttel, igaz, hogy amikor negatív lett az nagy csalódás volt!

Lányok! A gyógyszertári kencéket meg hintőport meg ilyesmiket felírja előre a gyerekorvos?
Tegnapra jól becsípődött a derekam, most szenvedek pedig annyi dolgom lenne még!
Már kész az építkezés de a fal olyan lassan szárad (a vakolat), hogy még nem tudtunk bepakaolni. Most hoztunk egy gépet ami szárítja a falat, remélem hétvégére már bepakolhatunk.
Annyira szeretném már ha rend lenne, azért már közeledünk hozzá :lol: :lol: !

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
mandula35

Melinda!
Nem is gratuláltam a laptohoz! Én tudom milyen jó dolog, tavaly karira kaptun apósomtól, úgyhogy most legalább fekve is tudok írni :lol: :lol: !

Paga! Gratulálok Barnának, nagyon ügyes volt! Remélem hamar meggyógyul és mehet a táborba! Magadról nem sokat írsz! Hogy vagy?

Na, mostmár tényleg jó éjt!

KépKép
mandula35

Péter fiammal együtt köszönjük szépen a gratulációkat.

A gépem remekül működik. Rátaláltam az Alexandra könyvkiadó honlapjára. Internetes megrendelés esetén 25% engedményt adnak még a legfrissebb könyvek árából is. Úgy döntöttem, hogy haladok a korral és karácsonyra és a gyerekeknek Mikulásra innen rendelek könyveket.

Fanny!
Én is nagyon sajnálom. Pedig biztos voltam benne, hogy a teszt ily módon nem tévedhet.
Benjinek a Metroban vettünk egy kis játéklaptopot , ha jól emlékszem 5000 Ft körül volt az ára. Van rajta néhány magyar!! gyerekdal (csak a zene) , egyszerű feladatok betűkkel, számokkal. Ja és beszél a kis gazdájához. Bekapcsolni és kikapcsolni már remekül tudja Benji. Általában nyomkodja össze-vissza a gombokat, de többet még nem is várhatunk tőle.
Pagának teljesen igaza van abban, hogy azért még mindig az igazi számítógép a nyerő. Továbbra is időnként idekéredzkedik az ölembe.

Paga!
Gratulálok Barnusnak! Ez nagyon szép eredmény!

Melcsi!
Igazán tartalmas napotok volt. Biztos vagyok benne, hogy nagyobb korában örömmel fogja Emese visszanézni a születésnapját. Az én fiaim imádják nézni az ilyen régi videokat.
Hihetetlen, hogy a kicsi lányod már ilyen ügyes. Nemsokára szaladni fog.

Mandula!
Remélem nem írok butaságot, de úgy tudom, hogy a gyerekorvos a te TAJ számoddal írja fel ezeket a dolgokat. Bár lehet, hogy ez csak akkor járható, amikor már megszületett a kicsi, de még nincs saját TAJ száma. Nekem az egyik rokonunk íratta fel az ő kisfia nevére, aki akkor volt féléves.
Teljesen egyet értek veled, hogy szeretnéd már, ha készen lennétek. Nálunk Benji szobája a születése előtt 1 hónappal készült el, de már én is nagyon türelmetlen voltam.
Jobbulást kívánok neked!

Regina!
Tényleg nagyon korrekt az orvosod. Szurkolok neked is.

Benji megint kezd szépen egyedül is játszani a szobájában. (na persze nem órákról van szó) Bencétől maradt egy nagy doboz duplo. Most ez a nyerő. Eddig még csak szétszedte az elemeket, de újabban már „épít” is.
Azt mondhatom, hogy már teljesen tökéletesen lehet vele kommunikálni. Gyakorlatilag már mindent mond, ami a hétköznapi élethez kapcsolódik. Legutóbbi nevezetes szólása a következő volt. Fogott egy papírt, odajött hozzám és közölte, hogy „fontosat írok”.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Bizony hogy fontos volt Benjinek az az irás, teljesen megértem!
Nálunk még csak a telefon a sláger, de hiába van Emesének játékmobilja, mindig Apáé után kutat :wink: Ha megszólal az enyém, vagy én hivok rajta, rögtön izgalomba jön, hogy Atta Atta (ez Apát jelent Pöriül).
Mandulácska!
Te jó ég, mindjárt szülsz! Házasságleveled aztán van-e? Mivelhogy az anyakönyvezéshez kell, itt nálunk 30 napnál nem régebbi kivonat.
A receptet nekünk az én tajszámomra irta a dokinéni, a hazajövetelünk napján kijött.
Remélem azért még a szülés előtt rend lesz Nálatok :wink:
Paga!
Gratulálok a halacskátokhoz!
Melinda!
A könyvrendelés bankszámlaszámmal történik, vagy utánvétes? Engem is érdekelne, de semmilyen bankkártyánk nincs és nem is lesz ha rajtunk mulik...

melcsi1967

Sziasztok!

Vadvirág! Már akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy tényleg 50 (?) napot vársz vagy csak elírás volt és 5 napot vársz a teszteléssel?
( nem mindegy).

Mandula! ÚRISTEN, Te mindjárt szülsz!!!

Melinda! Tünemény ez a gyerek, nemcsak édes, hanem OKOS is, elvégre akinek fontos írni valója van...

Regi! Nálunk a férjem volt nagyon gyógyszer ellenes, ezért kezdtem el titokban szedni a chlostyt. Amióta utána olvastam már egy kicsit nyugodtabb vagyok, mert tulajdonképpen nem hormon, csak stimulálja a hormonokat előállító szerveket. Szóval én holnap megint elkezdem szedni. Aztán ugyis menni kell majd a 12. napon a dokihoz, most nem leszek már olyan nyuszi, megmondom neki, hogy adjon valamit amitől ha létrejön, meg is marad a terhesség. Mert most szerintem létrejött, csak valamiért nem fejlődött tovább. Majd mindig számolj be, hogy mit mondott a doki, milyen vizsgálatokat csinált. Nagyon kiváncsi vagyok.
Paga! Gratulálok a gyereknek! Mikor olvastam hirtelen azt hittem, hogy merülésben versenyzett ( tudod, mikor egy kötél mentén merülnek minél mélyebbre) Gondoltam is, hogy nahát, hogy engedhetitek ilyen veszélyes dolgot csinálni, de aztán "törtem a fejem" és rájöttem, hogy a búvárúszás valószínű valamilyen úszásnem, tehát nem is olyan veszélyes. Szóval Gratula!!!

Üdv Fanny
fanny01

Melcsi!
A könyveket utánvéttel szállítják. Nekem ugyan van bankkártyám, de internetes vásárlásnál én sem szívesen használnám. Éppen most adtam fel a megrendelést, remélem nem fogok csalódni.
A telefonok és az összes távirányító nálunk is nagyon népszerűek. Még alig tudott beszélni Benji, amikor az első szavai egyike a „távirányítóóó” volt. Hiába, a technika világában élünk!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Nyanya!
http://www.studex.hu/studex/75/files/75.html

Regi!
HAJRÁ! :) Tényleg aranyos doktorbácsid van. De jóóóó! :)

Mandula!
Jobbulást és kitartást az építkezés befejező mozzanataihoz! :)

Nálunk az újszülött csomagot felírta a gyermek háziorvos, a férjem kiváltotta még mielőtt hazajöttünk a kórházból.

A házassági anyakönyvi kivonat nekünk pl. nem kellett, mert ugyanabban a kerületben szültem, ahol a házasságkötésünk is történt annak idején.

Valószínűleg csak azoknak kell beszerezni ilyet, akiknél ez nem egyezik.

Fanny!
Igen, jól értetted az 50. napon leghamarabb... :)

Mert azt gondolom, hogy ezzel nem fog hamarabb jönni a gyermekáldás, hiába vásárolok havonta 5-10 tesztet. Hihi!

Nem izgulok hogy mikor fog összejöni a dolog, nem siettetem sosem, én teljes mértékben a természetre bízom. Okosabb nálunk. :) Ugyanúgy élem a életem mint a projekt előtt. :)

Amikor pedig majd eljön az ideje én úgyis tudni fogom és a teszt akkor is csak egy plusz megerősítés az UH előtt.

Kár megvásárolni, mert ha adott hónapban nem sikerült a fogantatás, úgyis előbb-utóbb megjön a menzesz.
Inkább veszek tejszeleteket azon a pénzen, amit tesztre költenék feleslegesen. :)

Az 50 nap tuti, hiszen azért 20 napot általában soha nem késik, max 5 napot, de az sem jellemző.

Nálad teljesen össze-vissza ciklusok vannak? Abszolút kiszámíthatatlan hogy mikor lenne esedékes? Ezért vagy nagy teszt felhasználó? :) A gyógyszertárak biztos örülnek neked. :)

Regi!
Jól emlékszem Te írtad egyszer, hogy az a sejtésed, hiába próbál az ember közbeavatkozni, minden erejével (gyógyszerek, inejkciók, lombik, stb.) siettetni a fogantatást, mert az úgysem fog sikerülni mindaddig amig odafönt is úgy gondolják majd?

Bocsánat ha nem Te voltál esetleg.

De én hasonlóképpen gondolom. :)

Fermel!
Én már rendeltem tőlük (is) könyvet, elégedett voltam teljesen minden alkalommal. :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Lányok! Újabb tanácsért jövök! Mi a véleményetek: béreljek babamérleget vagy nem?

Uis. én Alexel használtam, de mivel nagyon rossz evő volt mindíg csak ideges voltam, hogy nem eszik eleget! Kittivel már nem használtam és semmi gond nem is voltl

Namost azt mondtam nem kell mérleg, majd elviszem havonta a rendelőbe aztán megmérik.

Tegnap felhívott Anyósom, hogy márpedig babamérleg kell, és különben is én már nem vagyok beszámítható állapotban :shock: :lol: :evil: , hogy eldöntsem!
Mondta a férjem neki, hogy tul. kép. még nem hülyültem meg, hagy döntsük el mi :lol: !

Szóval megköszönném a véleményeket pro és kontra egyaránt!

Azért remélem még tényleg nem hülyültem meg :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandula!

Én annak idején kölcsönöztem babamérleget, de negem is idegesített, hogy pl szopás után kevesebbet mutatott, mint előtte. Ezért pár hét után a koszos ruhák mérésére használtam, mert akkor vettük életünk első mosógépét, amibe 5 kg ruhát lehetett egyszerre mosni, és az 5 kg ruhát mértem ki rajta. :D Tehát nem volt haszontalan! :wink:

Még, hogy nem vagy beszámítható?! :roll: Bocs a kérdésért, de nem idegesít, hogy apósodék mindenbe bele akarnak szólni? Még, jü, hogy a férjed lerendezte ezt a dolgot! A fiúktól mégis jobban viselik, gondolom, mintha te mondtad volna meg a magadét!

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
GRATULÁLOK az ezüstéremhez! Ez igazán remek teljesítmény! Csak így tovább! HAJRÁ! :)

Voltatok már valami klassz helyen búvárkodni a családdal?

Még soha nem próbáltam, de fantasztikus lehet. Egyszer mindenképpen kipróbálom majd és természetesen a raftingozást is. :)

Mandula!
Ha bevált Kittinél hogy nem használtátok, akkor szerintem most is teljesen felesleges lenne. :) Minek idegesítenéd magad feleslegesen minden egyes szopi után?

Nekünk soha nem volt és nem is tervezem.

Úgyis látszik egy bébin hogy minden rendben van-e. Plusz lemérhető a napi pisis-kakis pelcsik számán is, meg azon hogy jó a közérzete.
Sőt, ahogy említetted, havonta még plusz megerősít mindebben a tanácsadáson mért adat is.

Viszont ha a nagyszülőket megnyugtatja, akkor vegyenek bátran egy digitális mérleget, mert ahogy Paga is említette, sok mindenre hasznosíthatod. Hihi!

Vadvirág
Vendég

Paga!

De, idegesít, engem még annyira nem is de Gábort nagyon-nagyon! Kicsit félek is, mert annyira túl van már hogyismondjam, lihegve az unoka születése, hogy őrület :( ! Biztos én is érzékeny vagyok most.

Vadvirág! Igen, pont azért nem szeretnék mérleget mert csak idegesítene. Persze abban igazad van, hogy például sütéshez tök jól tudnám használni :lol: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Kiborító napom volt itt ma a munkahelyen, de mielőtt hazamegyek mindig elolvasom a netet. Hát ma érdemes volt, olyan jókat vihogtam, hogy elfelejtettem az egész napi dilit!

Mandula! aNYÓSÉK AZT GONDOLJÁT TALÁN, HOGY AZ AGYADBAN NÖVESZTGETED azt a babát? (bocs a nagybetű véletlen!) Miért lennél beszámíthatatlan? Szerintem is a 3. babánál már felesleges, ha Téged megnyugtatna az első pár hétben akkor vetetnék egyet, de így szerintem is felesleges.

Vadvirág! Én félre értettem, így más, tehát a 28. naphoz képest az 50. napon tesztelsz. Jó nyugis természeted van, de én ennek is tudom a a magyarázatát. Ahogy meséled azért neked elég gyorsan, szinte elhatározás szintjén jön a baba, ezért vagy olyan nyugodt, így érthető, hogy ilyen laza vagy, de azért amikor valaki hónapokig-évekig próbálkozik, azért ziláltabbak már az idegek ezen a téren is. ( ez majdnem egybe cseng a baba mérleg dilemmával, ha nyugodt vagy hogy jól fejlődik, tök felesleges, ha parázol, akkor azért megnyugtató, ha van). Bár azt azért én sem gondolom, hogy a teszttől lesz valaki terhes, de akinek nagyon nehezen jön össze, az nagyon izgul, hogy minden rendben legyen, én is nagyon hamar elmentem volna dokihoz, azért hogy esetleg kell-e progi pótlás vagy bármi. ( pedig tudom, hogy úgy egyébként tök felesleges rögtön a dokihoz rohanni) De akinél nincs semmi nehézség, annak tulajdonképp felesleges a dokinál költeni a pénzét. ( huszonévesen én sem szaladgáltam)
Egyébként én sem vagyok nagy felhasználó, talán ez volt az első hónap, hogy vettem. Amíg el nem határoztuk, hogy legyen baba, addig teljesen rendszeres volt a mensim, március óta a 27-35 nap között ingadozik. Májusban is 35 napra jött meg, szerintem akkor is elkezdődött valami, aztán leállt, de akkor nem is vettem tesztet. Akkor még én is állati határozott voltam: fog ez menni, ajaj, nem kell ide se orvos, se semmi, majd tudja a természet... Hát nem tudja, mégis kellett. (kell) És mostmár nem hogy nem vagyok határozott, hanem egyre határozatlanabb vagyok. Mi lesz?, lesz egyáltalán valami? vagy feleslegesen pazarolom az energiáimat ilyen gondolatokkal? A fene se tudja, nemhogy a természet!!!

Paga! A Te mérleg történeteden is jót mosolyogtam. Látod, szerintem Vadvirág is félreértette, a fiad nem búvárkodásban lett ezüstérmes, vagy igen? Most már semmit nem értek!
Az első gyereknél még nekem is volt mérlegem, a másodiknál már nem.

Sziasztok Fanny
fanny01

Mandula!
Gyógyszertári kencék és Germicid kúpot felír a gyerekorvos. Nekünk azt mondta, hogy ha szültem a férjem menjen el a receptért, de nekem a nőgyógyászom is felírta ugyan ezeket. Kérdezz rá a védőnél és/vagy a nőgyógyászodnál.

Mérleg: Én annó Balázsnál minden kaja előtt után mértem. Ma már csak röhögök magamon. Blankát az első 1 hónapban 2-3 naponta mértem és onnantól hetente 1x. Most már elég lenne a két heti mérés is. Szerintem hasznos ha van, de nélkülözhető. Én nem bérelnék, mert sz nem éri meg, inkább használtan vennék. pl a babaszoba.hu-n

Most csak ennyi tellett, mert nem tudtam olvasni sem.
Félelmetes, hogy a 4 éves fiam elzavar a géptől, mert gribedlizni akar. Na majd jövök, ha visszaenged :)

Kép

KépKép
nyanya67

védőnél=védőnőnél

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Nálam is volt viszonylag két hosszabb projekt, az egyik 12 hónap, a másik pedig 8 hónap.

A sok tudomásomra jutott sikertelen történet kapcsán gondolom azt hogy néha semmi értelme sürgetni a dolgot mesterségesen, mert attól még egyáltalán nem garantált a sikeresség.
(És mellesleg rengeteg stressz, idő és pénz...)

Pl. rengeteg lombik sikertelenségről olvasni, hallani.
A nőgyógyászom (akinél az ikrek és Márk is született) már rengeteg lombik próbálkozáson van túl és sajnos még mindig semmi!!! Pedig minden teljesen optimális a beültetéskor és az azt követő folyamat során is...

Gondolhatod hogyha valaki, akkor Ő (aztán a férje aki szintén orvos) és a saját lombikos orvosa (aki egyben a család jó barátja is és remek szakember) mindent megtesznek, ami csak lehetséges.

És még rengeteg ilyen eset van...

Sőt olyan pozitív példa is akad bőséggel (ami megintcsak alátámasztja valamelyest az elméletem) hogy aztán évek múlva meg természetes módon, csak úgy spontán összejön a bébi, annak ellenére, hogy előtte minden orvos azt mondta a házaspárnak hogy ez egészen biztosan lehetetlen. :)

Ezért gondolom hogy igazából az égiek döntenek, a természet.

Nyilván első terhesség előtt türelmetlenebb az ember, de ha már van legalább egy egészséges gyermeke, akkor azt hiszem felesleges a továbbiakban idegeskedni.

Van akinek egy sem adatik meg az élete során.

Szerintem sokszor az a baj, hogy képtelenek vagyunk elfogadni a sorsunkat és mindenáron, erőszakosan, akaratosan próbálunk tenni ellene.

Lehet persze módosítani a dolgokon, de rengeteg alázattal, türelemmel, megértéssel, optimizmussal, stb.
Talán úgy jobban sikerülhet.

Mindig azt hisszük hogy uralni tudjuk a természetet, felette állunk mindennek, pedig ez nem teljesen van így.

Vadvirág
Vendég

Köszönöm a gratulációkat a fiam nevében! Soha nem akartuk őt versenysportoltatni, mert nem szeretem. Azt viszont szerettük volna, hogy ne tunyuljon el, hanem valamit sportoljon. És adta magát a búvásr sport, mert hogy az edző barátunk, és mivel a fiaink egy idősek, barátok, közel lakunk egymáshoz, ezért viszik otthonról, és haza is hozzák edzés után. Nagyon mást nem tudtunk volna megoldani, mert mindketten sokáig dolgoztunk. Itthon délutánonként a fiam a dédivel volt, aki idős volt, de itthon tudott vigyázni Barnira, viszont elvinni már nem tudta volna. Ezért alakult ez a sport. Most 3. éve búvárúszik a búvárklubban. Az ő korosztályukban a búvárúszás még nem nagy különbség az úszással szemben, annyyi, hogy uszony van a lábukon, és sznorker (pipa) a szájukban, ezért nem kell kiemelni a fejüket a vízből levegőt venni, de vízfelszínen úsznak. Van itt is gyorsúszás, pillangóúszás. Egyedül a búvárúszás jelent medence alji úszást egy levegővel, azért is csak 15 m a hossz. A nagyobb korosztálynak már 50 m ez a versenyszám, a még nagyobbak pedig ennél hosszabban úsznak medence alján, de persze azt már palackkal. De ez csak 14-15 éves kortól lesz, ők még nem úszhatnak palackkal. Kb. akkortól kezdik el nyaranta a tájékozódó búvárkodást is, ezeket már természetes vízeken, tavakban végzik majd. És a fiam most még hetente 2* foci edzésre is jár. Ez már régóta a szíve vágya volt. Suli szinten csak persze, de elég is az. És most már szerencsére az én munkaidőm is olyan, hogy ha esetleg kellene tudnám vinni őt edzésekre, meg lassan már egyedül is mehetne. De egyenlőre elég neki ez a két sportág.

Gabi
paga

Paga!
Ez a buváruszás tök érdekes dolog, szerintem szerencsés a fiad, hogy ilyen sportot üzhet. Később lehet hogy tényleg buvár lesz, amit egybeköthet valami filmezéssel vagy kutatással, de ha csak hobbi szinten marad, akkor is élményekkel teli sport ez, ha már kijut a természetes vizekre.
Vadvirág!
Ha én hagytam volna a természetre a gyermekáldást, akkor nekünk csak Máté lenne. De nem tudtam belenyugodni hogy 1 gyerekes anya maradjak, és ugyan sok nehézség meg minden bonyodalom volt, de végül itt a kezemben ez a kislány, és most meg itt a spontán baba is.
Mandula!
Én vettem mérleget, és használtuk is sokáig, engem megnyugtatott (főleg amikor végre hizást mutatott :D ). És szokásból megmérem rajta most is havonta, mivel olyan gondos védőnőnk van, hogy március óta nem láttuk.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
Hát ez az! :) Ezt mondom én is, hogy előbb-utóbb (sok esetben több év alatt) sikerülni fog ha minden úgy akarja.

De nem biztos hogy rögtön és azonnal, nem biztos hogy lehet siettetni az egészet.

Hiába az orvostudomány, a legjobb minőségű gyógyszerek, hiába hogy amúgy minden 100 %-osan optimális (pl. szuper rendszeres peteérés, jó minőségű, megtermékenyülni képes peték, megfelelő méhnyálkahártya vastagság, klassz hormonszint, ideális életkor, jó időpontban történő szex, minden szempontból jó minőségű sperma, lombik program és egyebek) stb.

Egy-egy történet magában foglalhat már-már elviselhetetlennek tűnő kudarcokat, tragédiákat, sikertelenséget, míg végül tényleg létrejön a terhesség és abból egészségesen megszületik a várva-várt Kismanó.

Egyébként mivel magyarázzuk hogy egy pár mondjuk 5 évig hiába próbálkozik spontán, mégsem lesz terhes a nő? Aztán igénybeveszik egy meddőségi centrum segítségét és 5 lombik program után sincs még mindig baba?

Ezt követően feladják az egészet, beletörődnek a sorsukba, mert elegük lesz az egész procedúrából ami ezt övezi.
Hogy másra sem tudnak gondolni, éjjel-nappal csak e körül forog minden tettük és minden gondolatuk, hogy nem tudnak normális életet élni tulajdonképpen.
Nem is beszélve a rengeteg pénzről, ami egyes családoknál már felemészt minden tartalékot.

És végül a bonyodalmak után természetes úton egyszercsak összejön a terhesség és problémamentes várandósság után megszületik az annyira vágyott emberke. :)

Talán mert egyszerűen akkor jött el az ideje a természet szerint hogy gyerekük lehessen.
Ilyen egyszerű szerintem az egész.

Nyilván van olyan eset (petevezetők elzáródása, egyebek) amikor igenis segíthet az orvostudomány és ezáltal lehet kisbabája az adott meddő párnak.

De mire vélitek azt, amikor csak úgy nem jön össze hiába próbálkoznak bármivel is?

Amikor az orvos is csak széttárja a karját és már tényleg fogalma sincs mi lehet az oka.
Mert amúgy a vizsgálatok alapján az derül ki, hogy nincs semmi ami akadályozná a sikerességet...

Szóval mit gondoltok mi a magyarázat minderre?
Esetleg érdemes megközelíteni spirituálisan is a témát akkor, amikor a technika és az orvostudomány csődöt mond...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tegnap este olvasgattam az írásaitokat. A férjem nézte, mit csinálok, majd azt mondta a gyerekeknek, hogy : anyátok épp most zuhan bele az internet feneketlen gödrébe....
Nem hagytam ám szó nélkül!!!
Tavaly több heti rendszeres tornázás után megkérdeztem, hogy ugye van már rajtam izom? Persze, ha rád fekszem!!! Ez volt a válasz. Ezek a férfiak..... (a cifrább beszólásaira nem térnék ki...)

Paga
Fiadnak gratula. Ez nagyon klassz. Én bevallom, hogy elég nyomasztónak érzem a víz alatt úszkálást.A bátrabbak leküzdik. Jó nekik.

Vadvirág
Én írtam, hogy érdekelnek az ezoterikus, spirituális dolgok. Sőt a reinkarnációban is hiszek, bár állítólag a föld népességének nagyobb fele (nagyobb százaléka) hisz benne. Otthon majd leírom ennek a statisztikai részét, amit egy könyvből írtam ki magamnak. Már csak érdekességképpen.
És igen, úgy gondolom, hogy ha az égiek nem akarják, akkor bármit tehetek, nem fog jönni a baba. Persze nem vagyok annyira rest, hogy karba tett kézzel várjam a csodát, vagy épp teljesen beletörődjek a dologba, tehát egy-két dolgot megnézetek, de utána majd nem erőltetem.
Egyébként nem vagyok fanatikus a témában, sem önjelölt jós vagy ilyesmi. Sőt meglepően földhöz ragadt vagyok a hitemhez képest. Bármilyen különös dolog történik velem, az első reakcióm ösztönösen az, hogy fizikai magyarázatot keresek. Tehát szkeptikusan közelítek a különleges dolgokhoz.
Viszont néhány tanfolyam és sok-sok könyv ráébresztett arra, hogy vannak szellemi törvényszerűségek, amikben persze nem is fontos hinni elsőre. Inkább csak tudni kell róluk és figyelni, ahogy az életünkben beigazolódnak. Ez pedig megteremti a hitet és utána egész másképpen szemléljük a világot.
Számomra az egyik alapmű Kurt Tepperwein: Szellemi törtvények című könyve. Évekkel ezelőtt adta ki a Könyvklub, de azóta újra kiadták a nagy érdeklődésre való tekintettel.
Szeretem Osho könyveit (Amrita és Édesvíz kiadó), mert nagyon jól érthető, néhol egészen szájbarágós.
De magyar viszonylatban káprázatos A.J. Christian, az a fiatalember (31), aki a Mit keresett Isten a nappalimban? c. könyvvel vált népszerűvé. Azóta már több könyvet is írt: Mit keresett Isten a hálószobámban?, A teljesség tekintete, A teljesség hangja. Voltam előadásán (a férjem tanfolyamot is végzett nála) és igazán magával ragadó.
Ennyit hirtelenjében....
regina3

Sziasztok!

Ha van kedvetek nézzetek be a NYÍRŐ GYULA KÓRHÁZ c. topikba (jó pár sorral alattunk) és olvassátok el a 2006. November 20. Hétfő - 21:24-i hozzászólást, meg még azt az egyet ami erre volt a válasz.

Azt hiszem pont témába vágó... :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Regina!

Én is pontosan így gondolom. :) Szintén rengeteg könyvet rendeltem az Édesvíz Kiadótól... :)

Vadvirág
Vendég

Fanny!
Nekünk valószínű a szilveszter ugyan úgy fog telni, mint egy átlagos hétvége. Blankát még nem adnám le anyukáméknak és a szoptatás miatt no pia, no cigi vagyis no buli.
Sajnálom, hogy nem lesz baba és egyben nem értem, mert a halvány csík is terhességet mutat elvileg és mivel neked még meg se jött így korai vetélésről se beszélhetünk. Nem értem.

Füllbevaló: Valószínű a kivárás mellett fogok dönteni, de még töprengek. Minden esetre idén már nem lesz füllbevaló.
Vadvirág!
köszi. Ez egy hagyományos fülbelövő?

Regina!
Tényleg jó fej a dokid. Ha van eredmény rögtön írd meg nekünk.

Melcsi!
Jó, hogy már vannak jó napjaid, csak ez már maradjon is így szülésig.

Paga!
Gratulálok a fiadnak.

Mandula!
Házassági: Én felhívtam a XI. kerületi anyakönyvi hivatalt és kértem egy fax. számot, ahova elfaxoltam a kérelmemet a házasságkötésről és Ők postán elküldték. Így nem volt vele gond és a sorbanállást is megspóroltam.
Mérleghez csak még annyit, hogy csak digitálist. Az analóg nagyon pontatlan. És szerintem is, ha nem akarsz mérni akkor ne vegyél, de anyósék vehetnek, ha akarnak. Én anyukámnak szoktam mondani, mikor valamire rá akar beszélni, hogy ha nagyon akarja vegye meg, de én egy fillért nem adok érte. :)

Vadvirág!
Tesztelés terén nagyon egyet értünk :) Belőlem se gazdagodnak meg a tesztgyártók. Max. azért érdemes tesztelni, hogy nehogy igyunk vagy cigizzünk vagy gyógyszert szedjünk. Én sem vagyok az az idegeskedő típus, inkább lesz ahogy lesz állásponton vagyok. Ha meg nem is az első gyerek, akkor minek az a nagy idegeskedés. Szerintem sok meddőségnek ez az elsődleges oka. Azért az "úgysem fog sikerülni mindaddig amig odafönt is úgy gondolják majd" ezzel nem értek egyet. Én pl gyógyszer nélkül nem szülhettem volna. Talán már többször is megírtam, hogy a 2 elhalt terhességem egy autoimmun pajzsmirigy alulműködésből eredt és erre életem végéig gyógyszert szedek, hogy a természetes pm hormont, ami nekem nincs pótóljam. E nélkül vagy nem is esek teherbe vagy elhal de legrosszabb esetben kretén lesz. Szóval a fentiekről csak ennyit. :)
Milyen project?

Fanny!
Szerintem inkább típus kérdés, hogy ki mennyire nyugodt vagy zilált. Nálam pl nem elhatározás kérdése volt, mert Balázs után 2 terhességet veszítettem el, mire Blanka megszületett, de a Blankával való terhességemnél is úgy voltam, hogy ha nem jön össze max nem lesz kistesó. Legfeljebb veszünk egy kiskutyát :) Na jó nem ugyan az, de én speciel nem idegeskedtem ezen.

Kép

KépKép
nyanya67

Vadvirág!
kedvem az lett volna, csak a topikot nem lelem. Esetleg belinkeled? jobb klikk az oldalon, tulajdonságok és az URL címet másold ide. köszi

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?