Új privát üzeneted érkezett!

Mamint, egyet értek veled. Szerintem is így zajlik le a beutaló kérés. Legalábbis merem remélni, mindannyiunk érdekében.

Lányok, én Tűű-fun vagyok....! Én még életemben nem találkoztam olyan orvossal, mint ő. Túlzás nélkül. Szerintem ez az ember a lehető legnagyobb jóindulattal jár el minden egyes betege esetében, és szerintem csak örülhetünk, hogy van arra lehetőség, hogy magánban, több hetes-hónapos várakozás nélkül eljuthassunk hozzá.
Láttam többször a kórházi rendelését, mikor mentem beutalóért vagy receptért, sokan voltak mindig, és a nővér szoba egyik kis asztalánál, nyitott ajtónál, hogy mindenki hallott mindent, kuporogva "rendel", látja el az embereket tanáccsal, orvossággal. És mindig normális hangnemben, kedvesen.
Nekem megmondom őszintén, ennyi pénzt megér, hogy viszonylag hamar, kultúrált körülmények között, NÉGYSZEMKÖZT, meg tudjam vele beszélni a problémáimat, amik csak rám tartoznak, akár fél-háromnegyed órát is rám szán alkalmanként, és minden létező kérdésemre türelmesen, nyugodtan válaszol. Volt, hogy este 8 után kerültem sorra, és ugyanolyan kedves volt, mint bármikor máskor, ugyanúgy több, mint fél órát voltam bent nála, és nem sürgetett, nem nézte az óráját. És szerintem igenis keressen sokat, mert megérdemli. Mert dolgozik, végzi a munkáját, JÓL végzni a munkáját, és rengeteget tanult ahhoz, hogy rám nézve kapásból megállapíthassa, hogy milyen vizsgálatokra kell elküldjön, hogy meglássuk a bajok okozóját. És bejött neki ! Én becsülöm őt. Aki a kórházi munkáját 100%-an ellátva utána még magánban rendel, késő estig, az kapja meg érte a pénzét. Mert megérdemli.
Na, nem én vagyok ám a védő ügyvédje, csak mostanában több őt "támadó" hozzászólást olvastam, nem csak itt, máshol is, és szerintem ő a legjobbak között van, emberileg is, és szakmailag is.
zsizsik

Hű Rejoka, ha így nézzük, nem valami kecsegtető kilátások :?
(hozzászólásom alatt gombok: profil, pü, email, www. a www-re kattintva megtalálod)

megfogadom kandi javaslatát, és hétvégén kipróbálom a 3x850mg-ot. Ez a bogyó bír olyan lenni, hogy ha hozzászokik a szervezet, akkor már nem olyan a hatása? vagy ez hülyeség az antibigyóknál is?
krumplis pogácsa

Mamint, sajnos korábban sem csinálták automatikusan.
Sem nálam, sem a húgomnál. Ő pl. járt "sztár" dokinál is, aki le sem szarta a vérzési problémáit (sem :evil: ).

Rejo, nagyon jól esett a szöveg :wink:
Domi hogy van ? Rég írtál róla (is) :wink: :lol:
mniki

zsizsik, egyetértek veled. mondom, az istenhegyire be kell telóznom a rendelése előtt 5-10 perccel.
de egyébként rejoval is egyetértek. nevetséges az orvosok fizetése. és az egy dolog,hogy sokat tanult (már amelyik :D ), de emberéletek függenek tőlük, és ezt az állam egyszerűen nem becsüli meg. És tényleg Tűű ott kuporog abban a kis szobában a Szen tImrébe (Sógorommal voltam ott), és nagyon sok orvosnak még ennyi sem jut. Nem akarom sajnáltatni a dokikat, mert vannak totál nagy ellentétek, de szerintem akkor is alul vannak fizetve (mint a tanárok, egészségügyben dolgozók és persze mindneki más is sajnos). úgyhogy ha egy dokival meg vagyok elégedve, mert érzem,hogy ért a szakmájához (nem bírom a mézes mázos, imádnivaló dokikat, akik megfogják a vállamat és azt mondják nyugodjak meg, egy kis műtét és rendbejön apetefészkem, és ezt mindössze 60 ezeért megcsinálja nekem, az állami kórházban, és ebben benne van a nővérek pénze is, persze ha akarok adhatok is mellé nekik.....éééés, közben mosolyog....). szóval, ha egy doki jó, akkor honorálom. de csak az elvégzett munka után!! és ha egy doki normális tudja is ezt. semmi bajom a hálapénzzel, ha tényleg a HÁLA jele, és nem a könyörgésé, hogy ugyan foglalkozzanak már velem...
na, bő lére eresztettem, de bosszant ez a helyzet....
dimet

ja, és nem csinálnak automatikusan hormonprofilt. én is könyörögtem anno a dokinak,hogy ugyan nézzük már meg....
dimet

Zsizsik, mindenben egyetértek, amit Tűű dokinkról írtál.
Ami miatt én is megdöbbentem, az a januári tarifa emelés.
Remélem, hogy marad 7 ezer forintos vizitdíj és csak félreértés volt az egész. :roll:
mniki

Akkor úgy látszik szerencsés voltam! Pedig az egyik "félrekezelős" doki volt. Bár ő is azt mondta, hogy szerinte még túl fiatal vagyok (akkor voltam 21), és túl vékony, és egyetemre is járok, szóval nem valószínű, hogy a hormonok a hibásak, de azért mégis ad egy beutalót. Lehet, hogy csak a gyógyszerét akarta rámtukmálni?

Tűűvel én is nagyon meg vagyok elégedve. Sajnos az elmúlt pár évben volt szerencsém néhány orvoshoz. És volt, aki profin csinálta, amit csinált, de tartotta is a markát. Volt akinek a neve hallatán is rosszul vagyok, de az is ugyanúgy ígényelte a borítékot.
(Ritka, de volt olyan is, aki végezte a dolgát, és nem is utalt pénzre.)
Elég sajnálatos, hogy itt tartunk, de inkább megyek magánrendelőbe, és kifizetek x ezret, a lelkiismeretes munkáért, ahol érzem azt is, hogy törődnek velem. A másik út az ismerős (vagy ismerős ismerőse), de az nem mindig jön be.
Ráadásul a szent Imrében nekem elvileg nem is adnának időpontot, vagy nagyon nagyon sokára, mert a baba-projecteseket veszik előre, és hát ők tolonganak Tűűnél. Így én nagyon boldog vagyok, hogy működik ez a magánklinika.
Zsizsik, tökéletesen jól írtad, minden hülye kérdésünkre válaszol, udvariasan, nem orvosi szakszavakkal. Ember emberrel beszél. És ez nagyon jó érzés! Amennyit írtam, láthatjátok, én is Tűű-fan vagyok ;)

Amúgy már félnél tartok, egyenlőre SEMMI mellékhatás! Nem is értem! Biztos nem placebót kaptam? ;)
mamint

Mamint, Niki, köszi....! :lol: 8)

Mamint: bocs, lehet, hogy félre értettem, de te nem a baba projekten dolgozol ?
Egyébként éjjjjjjen, hogy nincs mellékhatás !! Ritka szerencse !!
Én ma reggel lekváros kenyeret reggeliztem, és egész délelőtt gondolkodtam rajta, hogy kidobjam-e a klotyóban az egészet... :cry: :oops:
zsizsik

Zsizsik, nem. Egynlőre sajnos még nem. De ami késik nem múlik! Addig is rendberakom a szervezetem, és talán könnyebben jön a baba, ha majd eljön az ideje.
Még nem ittam előre a medve bőrére, remélem megkímél végig a mellékhatásoktól. De eddig elég bíztató. Csak attól tartok, hogy nehogy megkapjam ezt a vírust. akkor nem fogom tudni, hogy mitől nem marad meg bennem a kaja. :?
mamint

Mielőtt félreértenétek esetleg engem, én ezek szerint félrement infók miatt lettem mérges Tűű-re.
Az NLC-n azt írták, hogy megduplázta a rendelési díját, és hogy nem tud beutalót adni laborra (bár itt ellentétesen írt összevissza mindenki mindenfélét).
Osztottam, szoroztam, és arra jutottam ez alapján, hogy a konzi + magán labor + kontrollon labor kiértékelés és adag beállítása összesen potom 40 rugó. És még semmi nem történt, csak elkezdtük a kezelést.
Hát örülök, hogy végülis nem így van.

Magánklinika? Tűű zseniális? Ne haragudjatok, de szerintem ez sem igaz. Klinika akkor lehetne, ha helyben lezajlana a rendes kivizsgálás (UH, labor, ha kell MRI), és akkor az a 40 rugó reális lett volna. És lehet hogy jó endokrinológus, de a diabéteszes ismeretei nem 100%-osak, ami egy dundi, erősen IR-es PCO-s esetében nem túl jó. Nem ellenreklámot akarok neki csapni,de több ponton is kétkedem a tudásában, gondolkozásában.
1. Még nem hallottam ilyet mint Zsizsiknél, h jujj, ekkora prolaktin, s akkor majd nem is szoptathat. Mintha túlzás lenne ez, bár meglehet, én vagyok hülye ehhez.
2. Abba kell hagyni a metformint a + teszt után, szerinte. Ez érdekes.
3. Valakinek "mediterrán diétát" javasolt, ugyanakkor olyat is mondott, hogy nem szabad szénhidrátot enni, és semmiféle keményítős kaját, de még hüvelyeseket sem. Ezen majdnem lepetéztem, mert köztudott, h még cukorbetegeknek is muszáj ch-t enni és a leginkább javasolt kaja a hüvelyes, mert alacsony a GI-je nagyon és laktat. Ez benne van minden diabos étrendben.
4. Ami viszont megdöbbentett az az volt, hogy egy túlsúlyos, már kialakult diabéteszre (!) valló terheléses leletekkel bíró nőt nem irányított el dabetológiára, azt mondta, h most metformin, terhesség alatt pedig inzulin. Nem mondta, h ilyen esetben életveszély teherbe esni, mert a cukra nincs rendezve. Addig nem lehet próbálkozni, amíg az nem normalizálódott, és az nem 2 hét. Beteg baba lehet ebből. Szerencse h Petrányi szemfüles volt és ellátta tanácsokkal.

Most mondhatnátok, nekem a szar is ízetlen. Én pedig csak attól óvnék, hogy csak azért, mert vki az átlagnál többet tud (megjegyzem elvárható is lenne, h egy endodoki ennyit tudjon...), emberi hangon szól és magánrendelésen fogad minket, nem kéne isteníteni. Azért veszélyes ez, mert akkor hajlamosak is vagyunk mindent elhinni amit mond. Pedig máris hibázott.

És az a szomorú, h még mindig ő a legjobb itthon úgy tűnik, Iványi egy csajnak metformin helyett Clostyt javasolt. Komolyan nem értem most már.

Nyugodtan anyázhattok, olyan őszinte napjaim vannak mostanában. Biztos Bogi hatása, újabban megint kelek hajnalban.
Vendég

Sziasztok lányok!

Nagyon régen nem írtam, de olvastalak ám titeket, energiám az írásra már nem jutott.

Örömmel jelentem, hogy 2 napja 3x 500-at szedek és nincs tőle bajom, igazából a nagy szenvedés az eleje volt, amikor a fél szemekről a napi 2 x 1 re álltam át. Hasonlóan éreztem magam mint Zsizsik :( :D Valójában még csak 2 x fél szemnél kellene tartanom (Tűű dr. kíméletes akart lenni hozzám), de én hamarabb szeretném elérni az "utazósebességet". Petrányi dr. azt javasolta, hogy nyugodtan felmehetek 3x850-ig. Én jelenleg 500-as kiszerelésben kapom a tablettát, létezik más leosztás is, vagy hogyan fogom mellérakni azt a +350-et?!?! Segítsetek, hogy ti hogyan szeditek , egyébként Meforal-t szedek.

Korábban is édesszájú voltam, de amióta szedem a gyógyszert és tudom, hogy vissza kellene fogni magam, még jobban kívánom (és eszem)az édességet. Aztán persze rosszul vagyok, de mégsem bírom megállni. Ti is jártatok esetleg hasonló cipőben? Én azt gondoltam, hogy majd a hányinger elveszi a kedvemet, de sajnos nem így történt...

Üdv Jutka

:shock: :?
lyutka

Sziasztok!

Egy kis segítséget tud vki adni????

Egy olvasó üzembódban lévő lány 2cn hormonjait elemeznétek???
Kösziiiiii!! :D

LH 0.54 U/l
FSH 3.89 U/l
prolaktin 118.14 mIU/l ref.: 25.20 - 628.50
ösztradiol 205.00 pmol/l

Az Lh sztem alacsony :shock: :?
Vendég

lyutka a pajzsmirigyeddel minden rendben?
babancs volt aki rettentő sok édességet kívánt és evett is, aztán kiderült hogy a pajzsmirigyével van a bibi, elkezdték kezelni és egyből babás lett.
krumplis pogácsa

Szia Pogi!!

A Nevednél www alatt nekem Pickwick Portfolio leledzik :shock: :shock: ez normális??

Hormon mértékegységeinek átváltásáról nem tud vki táblát??

Kavicska merre vagy????

Mniki csütörtökön megyek uh-ra.
Vendég

kincs, az a blogom :-)
betettem egy olyan kisfilmet!!! dobtam egy hátast!
krumplis pogácsa

:oops: Amikor megláttam azt mondtam ez nem lehet a tied,más kép alakult bennem rólad :oops: 8) ,a kisfilm érdekes :shock: :lol:
A régi esküvős fényképeid jobban tetszettek :lol:
Vendég

Norka,

nem baj ez egyáltalán, hogy ennyiféle véleményünk van, persze, hogy mindenki kicsit a saját szemszögéből, tapasztalatai alapján mond véleményt.
Amiket írtál Tűűről, hogy miket mondott a különböző problémákkal küszködő betegtársaknak, nos, ez kicsit tényleg elgondolkodtató. Fene tudja, biztos, hogy ő sem tökéletes, ő is mond biztosan hülyeségeket, de egy tény, hogy számomra per pillanat nagyon hiteles, visszaadta az endokrinológusokba (el)vetett bizalmamat. Lehet, hogy diabos dokinak csapnivaló.
Nem istenítem/jük őt, csak pusztán értékelem/jük, hogy végre, egyáltalán, valaki emberként, normális hangnemben, hozzáértő módon áll a problémánkhoz. Még akár fizetés fejében is.
16 éve tudom, hogy valami baj van velem. 16 éve élek a tejcsorgással, a rendezetlen mensivel. Nem egyszer és nem kétszer futottam neki, hogy segítsen valaki megtalálni, mi a baj. Soha nem jöttek rá. Mondjuk nem is Tűű jött rá, hanem én magam. Általatok, itt a fórumon. Ő csak bebizonyította, hogy igazam van.
Iványi sem tévedhetetlen, egészen biztosan ő is mond időnként hülyeségeket. Hát istenem, az orvosok is csak emberek !
Szerintem itt akik vagyunk, maradtunk, már zsigerből nem hiszünk el mindent, bárki is mondja azt, annyi de annyi minden túl vagyunk már, orvosokon, vizsgálatokon. Tuti, hogy bármit is mondjon Tűű, én le csekkolom más irányból is, többször. Még hogy én ne szoptassak, ha egyszer végre lesz kit ?? Hát tőlem a prolaktin szintem kiverheti a biztosítékot is, ha képes leszek rá, szoptatni fogok.
Norka, nehogy anyázásnak vedd ám részemről a vélemény nyilvánítást, én örülök, hogy leírod a véleményed, mert sokszor elgondolkodtat, amit írsz. Te higgadtan, előítéletek nélkül tudsz Tűűről véleményt mondani, én tényleg kicsit érzelemből beszélek róla, mert hálás vagyok neki, hogy segített (reméljük) rajtam.

Egyébként én is éppen a hullámvölgy aljáról jelentkezem, jó lenne tovább lendülni a mostani állapoton, de annyira reménytelen. Illetve jó lenne, ha történne végre valami. :cry: :cry:
zsizsik

Sajnálom hogy csalódást okoztam kincs :oops: :cry:
krumplis pogácsa

Óóóó nem akartalak megsérteni!!!!! :oops: Az én alulképzettségemre ne hallgass!!Bocsi ha férreérthető voltam :oops: :(
Mára én elköszönök
Vendég

Jó reggelt mindenkinek !

Remélem, ma mindenki jó kedvű és mosolygós lesz !!magamat is bele értve.... :lol: :lol: :lol:

Ma egész nap itthon leszünk, kerti munka, mosás, vasalás, miazmás, szépen elfoglaljuk magunkat. Tök jó lesz !

Majd néha bekukkantok, remélem, más is megteszi !!
zsizsik

Sziasztok!

Zsizsik az ilyen tesz-vesz napokat én is szoktam élvezni :D

Pogi ugye nincs harag? Semmi rossz szándék nem akart az irományomban lenni :(

Lányok hőhulláma szokott vkinek lenni?????
Napközben és éjszaka is küszködöm :cry: a metform,a closti vagy a pm okozhatja??
Mondjuk már alapból nem vagyok olyan fázós sem mint régen.

Kellemes napot!
Vendég

Lyutka a Merckformin 850mg-os és a 100db-os elég kedvező áron van!! Kérd a dokid hogy ezt írja föl!!!
Én néha napokig nem kívánom az édességet aztán valami sütit kell ennem mert nagyon ráéhezem :oops: :( de amennyire tudom kerülöm.
Vendég

Sziasztok!

Olvasó üzemmód … :) Hogy vagytok? Velem semmi extra, igyekszem keveset gondolni a babára. Így talán könnyebb. Azt már tudom hogy a 2006-os év nem az én évem, de majd a 2007-es :D A hőm tiszta furi, szerintem kár is tovább mérnem, megmutatom.
Kép
Elgondolkodtam, mi okozhatja nálam ezt a helyzetet, hogy egy időre (kb. fél – 1 év ) javultak ..szinte eltűntek a PCOS tünetek, most meg újra rossz. Valószínűleg közrejátszik a nyáron visszaszedett pár kb. Sőt, biztosan csak én tehetek róla! Lefogyok, tavaszra szép és terhes leszek. Punktum, eldöntve (ha ez ilyen egyszerű lenne). Sajnos a metformin ennyi idő után már nem oly nagy segítség a fogyásban, biztosan hozzászokott a szervezetem. Ami még reménnyel tölt el, hogy IR nem kimutatható, vércukrom rendben ( terheléses is 3,8 )
Premens – szedem. Gynevac Győrben és környékén nem kapható. Egy ismerősöm még megpróbálja máshol ( BP, Szeged, meg mittom én hol)

Espero!
Neked nagyon helyes kis félidős pocid van :) Csini kismami vagy. „Félkész pocak, félkész lakásban” jót nevettem ezen. Tetszik :D

Norka!
Bogi egy ennivaló baba. Nagyon tetszik :) Kérdésem hozzád, hátha tudsz tanácsot adni. A dokim decemberben clostit, napi 2-t javasol UH mellett. Szerinted érdemes megpróbálni? Nem kell félnem, hogy sok cisztát csinál PÉ nélkül?? Te belevágnál? Vagy előtte érdemes lenne egy hormon kép vérből a 3. napon? ( Bocsi hogy csak kérdezek :( )

Doki témához nem tudok és nem is akarok hozzászólni. De óriási pénzek !! Le vagyok döbbenve. Mikor a Gynevacot irta ki nekem a dokim, azt mondja, tudom-e hogy ez nagyon drága gyógyszer? Hehe … drága a Gynevac??? Szóval én el sem tudom képzelni, hogy lehet MOn gyermeke, ill. hol és kinél szül majd valaki, aki esetleg havi 80 – 90 ezer FTből él, vagyis az egyszerű „szegény” ember :o

Gina
Vendég

dehogy haragszom kincs :-) ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták, igaz-e? :wink:
krumplis pogácsa

Sziasztok!! :)

Szép hétvégét mindenkinek!

Hát jó sokáig tartott, mire végigolvastalak benneteket.

Köszönöm a vigasztalást, talán kilábalok belőle...

Rambóka!
Picurod bármilyen szinben pompázik, akár lilában is egy gyönyörűség!

Dimet!
A vichy sampon mennyi idő után hatott Neked, mert esetleg kipróbálnám, most Varga hajcseppet használok, de mellé samponnak nem ártana.
Ja, és mennyibe kerül?
Csak mert nálunk a bank (kedves párom) naggggyon árérzékeny :lol: :lol: :lol:

És volna még egy kérdésem hozzátok:

Ti szedtek a metformin mellé folsavat és B12-őt?
Ha igen, hány mg folsav kell, és fel kell iratni vagy recept nélkül lehet venni patikában?
ezoterike

Pogi!
Jó a blog...grat :) Ügyes vagy :)

kellemes hétvégét mindenkinek!
Vendég

Szépséges hétvégét !

Ginuska, úgy látszik mi ketten ebben a hónapban érdekes hőgörbét produkálunk :lol:

Ezoterike, a metformin mellé folsavat szedni KELL ! Recept nélkül kapható, 3mg/db, ebből napi kettő javasolt (napi 5 mg szükséges).
A B12-vel kapcsolatban nem tudok segíteni.

7kincs, ezek a hőhullámok számomra egyértelmű, hogy a clostitól vannak nálad. Ahogy elszedted az dobozzal, pár nap és jobb lesz.
Nálam brutál mellékhatásokat csinált :?

Lyutka, az 500 mg-os Adimetet én is felezem/negyedelem, mert nem bírom a 3x850-et így lecsökkentettem 2x 750 + 1x850-re a napi adagomat. Próbáld kiszámolni, hogy elosztva hogy jó szedni, de szerintem semmi nem történik, ha +350 helyett +375.öt szedsz (3x negyed tabi=3x125mg)

A derekam továbbra is majd leszakad és a jobb petefészkembe csak nyillal.. Nem vagyok felfázva, de kezd bosszantani a dolog..
mniki

Pogi :D
szuper a blogod, ilyen profit még soha nem olvastam.
Az 'Ain't no sunshine'-t külön köszönöm, ez az egyik kedvencem és kicsit el is pityeregtem magam, úgy, ahogy szoktam ha meghallom.
szereztél nekem egy jókedvű estét, köszi, köszi !!!!!!
mniki

csajok, rohanok.
csak itt örömködök.

vótunk sétálni, és lomtalanítás van a kerületben, mindenki az utcákat járja, az elegáns budai nőktől kezdve a vidékről jött guberálókig. :lol:

mi csak sétáltunk babakocsival, és lomiztunk két hajlított fa karfájú fotelt! :lol: persze újra kell kárpitozni, (pedig a régi kárpit valami gyönyörű, csak nagyon kopott meg szakadt) de így hogy ingyen volt a fotel megéri. apa megcsinálja a fáját, le kell csiszolni meg lakkozni. Baromi jól néztem ki, apa kiszúrta a kupac tetején a fotelt, és nekem rá kellett ülnöm, míg ő visszament a kocsiért, mondta is a dög, hogy fényképezőgépet is hoz, és lefényképez. :lol: ott ültem a lomiskupac mellett két gyerekkel. :lol:

Egészen elöntött a vadászszenvedély! :lol:

niki te most merre jársz a cilkusban? nekem akkor fájt a derekam, mikor teherbe estem, az első 4-5 hétben.

Kép

Kép
rejo

Sziiijjjjasztok !!

Látom ,azért volt forgalom !
Én ma tettem-vettem, igéretemhez híven, túrógombócot csináltam 1 kg túróból, mostam, teregettem, mosogattam, ágyakat áthúztam, majd elmentem a Decathlonba. Jól bevásároltam ! Annyira jó minőségű cuccok vannak ott, és egészen elfogadható áron. Vettem magunknak "mackó" nadrágot, Eszternek gumicsizmát, magamnak aerobic nadrágot és felsőt, férjemnek két pamut rövidnadrágot, mert feltett szándékom, hogy elkezdünk járni squash-olni/ozni (nem tudom,hogyan kell helyesen írni... :oops: ). Szóval felszerelkeztünk.
Próbáltam rózsát is venni, töveset, kiültethetőt (ezt már nem a Decathlonban... :lol: ), mivel ma jött ránk a kertészkedhetnék, és végre megcsinálta a párom a rózsáknak a helyet. De akárhol kérdeztem, hogy kapható-e még, csak néztek rám, mint borjú az új kapura.... lehet, kicsit elkéstem ezzel a rózsa ültetéssel.... inkább fenyőfát kéne venni.... de amikor semmi karácsonyi hangulatom nem volt ma, inkább tavaszi, kertészkedős !!! Kicsit fázis késésben vagyok....

Rejo, a Varjúdomb hőse !! Azért megnézném azt a képet rólad a kupac tetején !!! :lol: :lol: :lol:

Mniki: a derekam nekem is bele nyilall időnként, és a bal petefészkem is fájdogál, de azt hittem, ez a nagy semmit jelenti... :wink: :lol:
zsizsik

megnéznéd, mi Zsizsik? :lol:
nem hozott szerencsére fényképezőgépet apa...

meg nem is a kupac tetején ültem, hanem mellette volt a fotel...(a párja meg a kupac mélyén) :lol:

Kép

Kép
rejo

köszi niki:-) szivesen a szép estét :-)

rejo! én is akarok gubizni hajlított karfájú fotelt!! ugy rakol föl majd fotót róla?
krumplis pogácsa

most olvasok vissza:
1. én nem istenítek senkit :) nem vagyok istenítős típus. aki orvos, az orvos. és nem isten :)
2. ha nem lesz kedden beutalóm, csak pénzért, akkor hisztizni fogok.
folytköv
dimet

ezoterike: kb. 2 hónapja használom a vichy sampont. 2 hete a hajkúrát. ha spórlni akarsz menj ki a fályi utca piacra, ott olcsóbb. rögtön a bejáratnál a 3. vagy 4. sor elején árulják. a hajkúra ott 6 ezer Ft. a sampont nem néztem. gyorsan ő a hajam. remélem utoléri a többieket az új hajam, és nem látszik majd ennyire ritkának :)

ma reggel barátnőmmel elindultunk:
1. piac
2. séta a belvárosban
3. budai vár

11-től 6-ig sétáltunk. kivagyok/unk :D
annyira szép idő volt ma!!!!!
voltunk a Gerbeau cukiban (egy kis bűűűűn) ettünk zserbót. hát, halljátok, anyósom ezerszer jobbat csinál. meg se ettem. brrrr..
Zsizsik: voltál fitnessbe?
dimet

Zsizsik
úgy tűnik nálad a baloldal, nálam a jobboldal a versenyző :lol:
de, azért reménykedjünk, hogy nem a 3. verzió jön be !!
A CBA fitnessbe akartok menni ?
Én is kertészkedtem, ui a kint felejtett muskátlikat most szedtem be és raktam el télire (hmm, remélem nem fagyott el mindegyik..)

Rejo :lol:
Kár, h nem volt kéznél a gép :wink:
Engem csütörtök este öntött el a vadászösztön, amikor bementem az egyik turiba és két (esküszöm vadi újak!) isteni gatyát túrtam magamnak.

A férjem konténerszállítással foglalkozik, múltkor nagy örömmel meséli, hogy fúú megint kitúrt két tök jó baltát és hogy ez ilyen meg olyan klassz. erre mondom neki, hogy jó lenne ha már valami normális dolgot is túrna :lol: , tele a garázs az ilyen szerszámokkal.
Nem fogjátok elhinni mit mondott... 'ááá, nem lett volna semmi más, mint egy elbonott kandalló, az meg van nekünk, minek. A márványtáblák is tök nagyok voltak'. :shock: Mííííí ,márványtáblák ?! kérdem én. Ja, volt pár jó nagy darab, de úgy sem tudtuk volna semmire sem használni...
Na, gondolhatjátok, egyből levert a víz és már gondolatban el is helyeztem a megnemszerzett márványlapokat :lol:
Egyébként szavam sem lehet, mert ezután az eset után szert tett egy nagyon picit sérült Brico-s fürdőszoba szekrényre, aminek eredeti ára 55 ezer, mi meg kb 4 ezerből helyrehoztuk (a Brico-ból eszméletlen mi mindent kidobnak :shock:)

Ciklusilag a 23.napon járok. De gondolni már semmit nem gondolok, egyébként tavasszal a terhességem hasonlóképpen jelzett, de úgy érzem, hogy most ez nem az :( Ja, a hőm tegnap éjjel fél egykor 36.2 fok volt higanyosban mérve :shock:

A Gynevac-kal kapcsolatban ma tudtam meg (ui. felírattam magamnak..), hogy október végén lejárt a szavatosságuk és most megint nem lesz elérhető egy darabig. :? Mindig kifogom, hogy lecsúszok róla, ilyenkor már kedvem sincs hozzá..

Most megyek fürcsizni :)
mniki

Sziasztok!!

Dimet!

Köszi a sampon infót, de azt hiszem innen Zalaegerszegről nem nevezhető spórolásnak,ha elutaznék Bp.-re egy samponért :)
Úgyhogy marad a bolti beszerzés, feltéve, ha kedves párom az ára miatt fel nem akaszt fel a falra :lol:

Mniki!

Kösz, akkor beszerzem a folsavat, meg azért szerzek B12-őt, mert olvastam, hogy a metformin ennek a felszívódását is gátolja, és állítólag a folsav ezzel kombinálva fejti ki a hatását.
ezoterike

ja :D igen, valóban nem lenne spórolás.....
de megéri. nekem petrányi (is) javasolta a minoxidint (regaine az"eladási" neve, azt hiszem). de azt már végső esetben. ott még nem tartok. még. :evil: :?
dimet

Pogi épp neked akartam írni, hogy Franciaországban biztos olyan isteni dolgokat lehet lomizni...

legalábbis olvastam egy-két lakberendezési újságban, hogy tök jókat lehet ott találni. Meg legfőképp a piacokon, bazárokban, vásárokban, zsibin.

szóval csak járkálj nyitott szemmel!

ha kész lesznek a fotelek lefotózom őket megígérem. :D

Télleg Alice drága veled mi van, másik Franciaországba szakadt honleányunk? Hogy állsz a lombikkal, hát petikét növesztettél?

Tegnap itt volt anyósom, valami ősrégi sárga Fürge Ujjak számból horgol nekem csillagokat a karácsonyfára, ott írták hozzávalók a csillaghoz: két motring Honleány horgolófonal...hát tovább nem tudtam olvasni, mert itt megszakadtam a röhögéstől, és aptyával nosztalgiázni kezdtünk a cocializmusról. :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok, jó reggelt!

Pogi, elvileg a pajzsmirigy értékem rendben:

márciusban: 1,19
szeptemberben 1,130 (ref. tart 0,350-4,940)

Mniki! 7kincs! Köszi a gyógyszerszedéssel kapcsolatos tanácsokat!

Az elmúlt egy hónaban nekem is elkezdett iszonyatosan hullani a hajam, írtátok a Vichy sampont (csak egyfajta van?), ill. a kúrát - ez is a Vichytől? (ami ilyen kis ampullákban van?). Szóval hogyan kell kérnem a gyógyszertárban??? :?

Köszi, sziasztok!

Jutka
lyutka

Jó reggelt mindenkinek !!

Dimetke, nem voltam fitnessben, de vettem fitness nadrágot ! ár megkezdtem a felkészülést az első bevetésre ! :oops: :lol: 8) Jó fej vagyok, mi...??
Szóval Gerbeau, zserbó, miazmás....! Ezt nevezem ! Én csak alámt rágcsáltam desszert gyanánt, de ollllyan savanyú volt, hogy elment tőle a kedvem....
Egyébként nekem kezd visszajönni az édesség utáni sóvárgás.... neked nem ? Én nem értem, miért.

Mniki: márványkandalló....istenem, a férfiak néha nem látnak a szemüktől, bocs a férjecskéd miatt, de azért egy márvány tábla darabot sokmindenre lehetne használni, bár igaz, a baltát is.... 8)

Lyutka, a Vichy sampon állítólag jó, Dimet használja huzamosabb ideje, én csak tegnap vettem meg, és most kezdem el használni. Van ampullás kúra is, ott van különbség férfi és női ampulla kúra között, de egyelőre szerintem próbáld ki a sampont, hátha az is elég.

28-án, mikor megyek majd Tűűhöz, megkérdezem tőle, hogy miért hullik mindenki haja ? Akik kb egy időben kezdtünk metformint szedni, úgy néz ki, hogy mindenki egyforma bajokkal küzd. Ez nem jó, de egy picit megnyugtat, hogy nem én vagyok megint valami különc, kin minden másképp hat, hanem azért legtöbbünknek ezeket a fura mellékhatásokat csinálja.

Rejo drága,
hogy vagytok, mesélj már egy kicsit Domiról is ! Hogy viszonyul a kisbabához ? Van közös fotó róluk ? Tudsz vele eleget foglalkozni ? Nézegetsz neki már iskolát ? Hogyan hordod az oviba , és te mész értük ? Engem nagyon érdekelne, hogyan tudtad megoldani az ovis mellett a picit ! Tudod, Eszter és Domi majdnem egyidősek, bár -ha lesz egyáltalán második - valószínűleg pont már vége lesz az ovinak, mire megszületne, de azért érdekel, te hogyan oldottad meg ! Persze, csak ha van kedved/időd erről írni....! Puszi !
zsizsik

Sziasztok!
Csak köszönni jöttem, a férjem most ment dolgozni, így szabad a pálya a takarításhoz! :( Mindkét dolog nagy szomorúsággal tölt el.) Úúútálom az ilyen vasárnap délutánokat! Pedig milyen jó is lehetne!

Elolvastam mindent szorgalmasan, de reagálni nics időm! :oops:
Majd jövök, amint tudok!

Ja! dec. 4-re kaptam időpontot a Kaáliba megbeszélésre, addig meg itt ez a hónap spontánkodni. Nem, mintha sok értelme lenne, de hátha! Mindenesetre rajtunk ne múljon!

Kép Kép
backa

zsizsik, mi hétfőn megyünk délután, remélem talizunk már végre :) fitness naci :D wowowowowowow........
szerintem az én hajam már nem hullik annyira. szerintem. de nálam az az érdekes, hogy amikor nagyon hullott (nyáron-szeptemberben), akkor nézték pont a tesztoszteront és 0,7 volt. szóval nem értem,mert az nem olyan vészes. de a pattim elmúlsai is következtetnek arra,hogy a hajam sem hullik.
ja, és a vichy használata mellett az is segít,hogybemaszírozom a fejbőrömbe mind a sampont, mind a hajkúrát, és ez nagyon jó hatással van a vérkeringésre is. hm. vmi majd csak segít (a paróka :twisted: ....bocs,hülye vicc volt. nem szeretem, a kevés hajamat, de irónikus vagyok ezzel kapcs.-ban is)
ja, egyébként nekem is visszajött az édesség utáni vágy, de nem annyira fokozott, mint régen. szerintme normálisan eszek édességet, betartva a normát.
Backa, azért drukk a spontánkodásnak!!
üdv
dimet

Sziasztok Lanyok!

Sajnos nem tudok jo hirekkel jonni, mert a lombikot sulyos hiperstimulacio miatt nem tudtuk vegigvinni :(

Nagyon komoly fajdalmaim voltak, gorcsok, fulladas, 12 cm atmeroju petefeszek, es a hasam total tele ascite-tal (a fulladas is ettol volt, mert mar nyomta a tudot, ez jol latszott az uh-n)...Egy hetig a korhazban voltam, teljes agynyugalomban (sajna alkalmam volt megtapasztalni milyen az agytalazas, meg a furdetes. :cry: ....)...Ami pozitiv, mindezek ellenere, az orvosok es az apolonok lelkiismeretes munkaja...A ferjem is mondta, ennel jobban ezt nem lehetne csinalni....Pentek ota itthon vagyok, meg mindig szigoru fekvesre itelve. A ferjem szabit vett ki es apolgat...

Elnezest, hogy nem regagalok, de sajnos mar egy ideje nem tudom kovetni az esemenyeket itt a forumon. Koszonom mindenkinek aki hianyolt...Probalok optimita maradni, es minnel elobb kimaszni ebbol, es akkor majd remelem megint tudok jonni rendszeresen...

Addigis a kismamaknak kivanok jo babazast, a tobbieknek pedig mielobbi babasodast!

Alice
alice27

Szép délutánt Mindenkinek !

Olyan hányingerem van tegnap este óta :? lehet, hogy tovább kéne csökkentenem az Adimetet ? :shock:
Ráadásul már úgy érzem, hogy az egész méhem szét akar szakadni.
A fenébe, mindig van valami bajom. :oops:

Olyan édes rugikat turiztam a piacon, végül nem is adom mindet oda a barátnőmnek, kettőt elteszek magunknak :lol:

Csajok, létezik olyan, hogy gyerekülés bérlés ???
mniki

Drága Alice annyira sajnálom!! :cry: nem is tudom elhinni, és hirtelen nem is tudom mit mondjak, ez szörnyű!! Pihenj most, gyógyulj meg hamar, és kérlek ne veszítsd el az üdítő optimizmusodat! Bár megértem ha most összetörtél. Adj hírt magadról mindenképp, és ha bármiben tudok segíteni, akkor szólj! :cry:
krumplis pogácsa

Kedves Alice, nagyon sok erőt kívánok neked innen a távolból, nem hittem volna, hogy így alakulnak a dolgok.
nem is tudom ilyenkor hogyan tovább, lesz még lombikod, csak kevesebb hormonnal? Ez a hiperstimu azért volt, mert nagy volt a hormonadag?
kívánom hogy minél előbb rendbe gyere!!!!!

Backa, azért gyere sűrűbben!Kiváncsi vagyok mit mondanak a Kaáliban.

Zsizsik a babafalva.hun van egy jó indián mondás: "egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell."
Te is tudod ez maximálisan igaz.
Pillanatnyilag úgy oldjuk meg az óvódát, hogy férjem viszi minden reggel Domit, általában ő is hozza el. Nálunk csak magunkra számíthatunk, mert mindkét nagymama 200 kilométerre lakik. Én nem járok autóval, van ugyan jogsim, de nem tudom használni, és itt Pesten nem is fogom. Tudod az első hat hétben délután ötig ki se másztam az ágyból, mert vagy aludtunk Johannával, vagy szoptattam. anyu akkor sokat volt itt, és főzőtt, takarított.nem tudom mit csinálnék, , ha zsolti nem segítene olyan sokat. már jó ideje tudok főzni, kicsit takarítani, Domival foglalkozni, de hogy minden reggel én vigyem Domi oviba, ez pillanatnyilag elképzelhetetlen. Egyrészt néha Johanna hajnalban órákig fent van, aztán pont reggel 7 körül alszik el ő is meg én is, nem tudom hogy kelnék fel, bár ha muszáj, egy nő mindenre képes, de hogy a hét hetes gyerekkel fagyban hóban esőben mínuszokban menjek busszal az oviba vagy suliba...hát ezt nem vállalnánk, pláne ha esetleg éppen beteg a pici, náthás vagy lázas. ha zsolti nem tudná vinni a munkája miatt, fogadnánk egy pótnagymamát erre. Néha a szoptatás is pont reggel hét körül jön ki, hát nem tudom, ha Johannát le kéne tépnem olyankor ciciről, és vinnem a fagyokban...hát azt az üvöltést...és mindez sokkal rosszabb, ha a nagyobb iskolás, mert akkor nem is késhettek el, és kérdezdd meg Kandikát, egy elsőssel rengeteget kell foglalkozni, olvasást gyakorolni, táskát bepakolni, éjszaka vágja az ember a papírpénzeket meg miegymást a suliba.
Szóval segítség nélkül nem megy, férj, nagymama, szomszédnéni kell, nekem most az a szerencsém, Zsolti olyan projecten van, aminek a nagy részét itthonról csinálja, interneten küldi a kész munkákat.
Amúgy Domi imádja Johannát, majd még írok róluk, ha érdekel!

Kép

Kép
rejo

Alice, kitartás!!!
pihizz sokat.
dimet

Húúú de pipa vagyok!!! :evil: :evil: :evil:

Délután hívott az anyósom, és hadovált valami csajról aki nagyon el van hízva, és vannak ciklusgondjai, és megadná az emilcímét, hogy írjak neki, és mondjam meg hogy van ez a betegség ami nekem van, és lehet hogy neki is az van.
Ja persze!! irjak egy ismeretlen csajnak aki tőlem 2000 km-re lakik, és mondjam meg hogy hallottam hogy kövér, és menjen el dokihoz!
Ahogy azt móricka elképzeli!!
De nem is ezért vagyok igazán pipa, hanem azért mert miután percekig ecseteli hogy milyen rettentően néz ki az a lány, ilyet szól:
- bizony, tényleg nagyon rosszul néz ki, még nálad is rosszabbul!

Hát azért mázli, hogy az embert az anyósa csak mérsékelten tartja rondának! Mélyen megbántott! belegázolt a női hiúságomba! pont most mikor úgy érzem, hogy végre kezdek helyrejönni és csinosodom! Leraktam a telefont és úgy bőgtem mint egy kiskölyök. Mosmár viszont inkább mérges vagyok de nagyon! :evil: :evil: :evil:
krumplis pogácsa

Sziasztok!

Pogi!

Nekem tetszik a blogod! Én ilyennek gondoltalak, csak a műfordítót nem gondoltam, mert az első hsz-eidben éppenhogy kissé pongyolán mívelted a szép magyar nyelvet, fenn is akadtam rajta, de anyám azt mondta, h. direkt csinálod, aztán kiderül, h. tényleg!!! :lol: :lol: :lol:

Ginuska!

Ezt a hőgörbét te véletlenül nem digitális hőmérővel méred? Egyébként hol mérsz, hónaljban szájban, hüvelyben???
A 3,8-as cukor éppenhogy IR-re utal, hiszen éppen attól ilyen alacsony a cukor, mert magas az inzulin!!!!!! :!:

Dimet!

Melyik volt az a hajhullás elleni sampon, amiről nemrég beszéltetek, és mennyibe kerül???

Ezoterike!

Metformin mellé célszerű folsavat szedni, mert a metformin rontja a folsav felszívódását, ugyanakkor a folsavhiány velőcsőzáródási rendellenességet, ún. nyitottgerincet okozhat!
Mivel mi nők ált. vashiányosak szoktunk lenni, célszerű Ferrofolgammát iratni a körzetiddel, bár ha hajlamos vagy a szorulásra, akkor inkább vasmentes készítményt keress! :wink:

Rejo!

Guberálunk, guberálunk???? :lol: :lol: :lol:
Mi van veletek??? Testvérféltékenység nincs is????
Anyuéknál a kutya nagyon féltékeny Gergőre, meg szeretné elkunyerálni a Gergő játékait és nem érti, h. miért nem kapja meg őket!

Alice!

Szegényke!!! De sajnálom, h. így jártál! :cry: :cry: :cry: Pedig már reménykedtem, h. azért nem írsz, mert nem mered elkiabálni a zebrát!!!! De ne add fel kérlek, lesz ez ennél jobb is , hidd el!!!!!
Mióta szedted a metformint és mennyit????

Csajok, végre elkészült a játszósszőnyeg (aki ilyen projektbe kezd, az legkésőbb az 1. trimeszter végén fusson neki, mert a 3. trimeszter már nem alkalmas nagyobb munkák elvégzésére, a gyerek születése után meg élni nincs ideje az embernek!!!!)!
Teszek fel képet a film után.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Pogi!

Ha legközelebb beszélsz vele, mondd, h. láttál egy éppen olyan ÖREG nőt, mint ő!!!!! :twisted:
Na ne búslakodj!!! Mire legközelebb találkoztok meg fog lepődni!!!!

Na képek:
Kép

Kép

Kép

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?