Új privát üzeneted érkezett!

snoopy :)

Mot = monitor mögött ülő fiatalember (szombat)!!!! :)

Most akkor mi az anyakönyvivel???
mot
 
 


mot:
meg kell kérdezni a kórházban, ahol szültök, hogy mikori házassági anyakönyvi kell, mert mindenhol változó. Van ahol 300 napnál korábbi,van ahol 60 napnál korábbi, és van ahol 30 napnál korábbi papír kell... Tök jó, hogy ilyen egységes.... ezt kéne megreformálni, nem a kórház és orvosválasztást.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes,

Házassági anyakönyvi :evil: :evil:
A 30 napnál nem régebbit nem is tudom, hogy gondolják?! Röhej...
Zsibbadás nálam is szokott jelentkezni, tuti a babó nyom vmi ideget.

Sziszike, jobbulást!

Kép
Kép
szana80
 
 

 
 

Szia Mágnes :)

Milyen a hordozó???
mot
 
 


Sziasztok lányok és Mot!

Köszönöm szépena babaápolási véleményeket, levontam a megfelelő konzekvenciát: gyógyszertári egyenlőre a kis pisisnek :lol:

NIKA: anyósoddal akkor szerencsés vagy, az enyém nem süt. Anyukám az süt, de Ő várja a testvéreimet is majd karácsony másnapjaira, így nem akarom terhelni azzal, hogy még nekem is süssöna drága.

KATA: nagyon szépen köszönöm a receptet, ki is nyomtattam. Örök hála, majd beszámolok az eredményekről.

VINNIE: Köszönöm neked a márkát!

KRISTA: Jót nevettem a süni a láb között megnyilvánulásodon, de igazad van.

MÁGNES: nagyon sajnálom ezt a zsibbadást. Jobban vagy?

BRIGÓ: Hol vagy már? Várunk!

BEÖNTÉS ÉS BOROTVÁLÁS TÉMA: Én anno kaptam mindkettőt, és a beöntést most is kérni fogom, mert jobban érezném magam tőle. Bár igaza van Snoopynak mert a szülés magában is hasmenéssel indul jó esetben. A borotválást meg elintézem én magam, vagyis apa mostmár, mert olyan vagyuk mint a kövér pasik, már nem emlékszem hogy nézek ki allulról :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok Csajszik és Mot!

Sajna nincs időm reagálni a témákra, de köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat! Amint kialudtam magam :D (kb még egy hét, és akkor nem is mondok sokat), jövök és megírom a szüléstörténetet, stb. De addig is, másfél óra alatt meglett Zsombor, szerintem köszönhető részben a málnalevél teának, részben a homeós bogyónak. Szóval mázlim volt :)

Íme egy-két kép:

Kép

Kép

Kép

Kép


Puszi,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok

Na en tul vagyok a manikur/pedikur teman,borotvalas kipiplava ugyhogy tolem johet a szules :lol: :lol:

A baratnom (persze csak most ) mondta hogy csaszinal nem lehet lakozzot korommel menni???Merthogy neznek valamit mutet kozben a kormon??Ezt tudja valaki???Az en csili-vili francia koromlakkomat nem szivesnem mosatnam le :oops:

Sziszike
Kurald magad! Meg jo, hogy van masik autotok.

Magnes
IGen siman nyomhat valami idegeta bab es ilyenkor zsibbad alab-kez.Erdekes nekem miota nme szedem a Magneziumot ,azota nem zsibbad,pedig ezt ugye erre szedtem,ki erti ezt? :lol:

Kolena
Szivesen, hidd el ha nekem sikerult akor neked is fog :wink:
Kerdezhetek
A Taj kartyat kell eloszor intezni meg a TGYAS igenyles elott?Vagy mehet parhuzamosan is???

Brigo
Udv ujra otthon!!!Zsombor nagyon szep nagy baba lett,igazi kis pasis pofija van :D Hogy mennek a napi dolgok???Varju ka beszamolodat,milyen ket gyerkoccel :wink:

En tegnap elhoztam a hazi dokitol a tappenzes papirom+ma leadtam a konyvelo cegnek,hogy ezzel se kelljen apanak foglalkoznia amig en korhazban leszek.

Na pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata
Köszi a süti segítséget, ki fogom próbálni. Mióta terhes vagyok olyan süthetnékem van, sok sütit nincs is kedvem megenni, csak ugy rámjön a sütés :lol:
A körömlakkot tényleg le kell mosni műtétek elött, de a műtőben is fel vannak készülve hogy lemossák neked. Én úgy tudom, hogy az oxigén hiány látszik a körmön. (de azért Snoopy biztosan profibb a témában) De lehet, hogy kiegyeznek azzal, hogy csak egyről legyen lemosva.
Igen a TAJ kártyát kell először elintézni, mert a többi babával kapcsolatos pénzhez kitöltendő papírhoz szükség lesz a számra. És készülj rá fel hogy ha jól rémlik akkor kb 6 hét.
Én megbízással intéztettem anyóssal a TGYÁS, szül segély és családi pótlékot. Ha valakinek van aki ezt megteszi én ezt ajánlom, mert ugyebár nem egy leányálom fél napot várni a sorodra egy újszülöttel egy zsufolt terembe, pláne taknyos téli időszakban. (Bevallom tényleg jól jön néhanapján az anyós, még ha olyanis amilyen :lol: )

Mot
Én pesztonka orrszívót használok. Nem porszívós, de nem is kézi. Amolyanan hálózatos, akkumlátoros.
Nekem bevált. Nekem nem volt szívem a porszívóshoz, igaz én nem gondolom, hogy kiszívná a gyerek agyát, de hát olyan stressz ez az egész magában is, nem kell neki még a porszívó zaja is.
Amúgy tényleg bevált, mert már 1,5 éves és önként és dalolva magának akarja kiszívni az orrát még ha nem kell akkor is. Az uncsitesójának meg még 4 évésen is üvöltve szívták ki az orrát a porszívossal.

Mágnes
Nekem is volt kéz zsibbadásom az előző terhességemnél és a doki azt mondta, hogy teljesen normális, mert éjszaka, már nem olyan jó a keringésed vagy mi és egy kicsit elzsibbad. Normális kismama nyavalya az utolsó hetekben, már nekem is kezd néha.

Korena
Igaz, hogy múltkor én is ajánlottam a gyógyszertári krémeket, de a mostani Baba Magazinban azt írták, hogy a boraxot tartalmazó popsi kenőcs nem jó mert felhalmozódik mint káros anyag a szervezetében és ha jól emlékszem a korházi (OTKI félében) is van. Én is ezt használom kb 1 éve :shock:

Brigo
Hatalmas nagy gratula a fiatalemberhez!!!!
A mosolygós kép nagyon-nagyon édes (nem mintha a többi nem lenne az)
Mi volt az a bogyó amitől szerinted 1,5 óra alatt megszültél?
Olyan én is szeretnék :lol:
A vonalzódon jót nevettem, hogy a pocaklakó 41 hetes és 4 napos, de buták ezek a vonalzók :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


Rena
Nem tudod véletlenül, hogy én most hogy Gyed-en vagyok mit fognak alapul venni a TGYÁS-onhoz és a Gyed-em kiszámításához?
Jól tudom, hogy az előző két évet?

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni a kis társaságba! :) Befogadtok?

Szia mindenkinek!
bosz!
 
 


BRIGÓ! De örülök, hogy jelentkeztél, és láthatjuk ezt a kis vasgyúrót.
:lol:

KRISTA: Jesszus akkor most melyik popsikrémet használjam? Na megint van min nyávognom... :lol:
Írok privit neked a TGYÁS-vel kapcs.

BOSZ! Helló itt köztünk. Naná, hogy befogadunk! Írjál magadról többet!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena, köszi a kedves üdvözlést! :) 23 éves vagyok, első babámat várom január 12-re. A párommal 1,5 éve vagyunk házasok, és most láttuk elérkezettnek az időt. A baba egyébként kisfiú lesz, de a neve még nem biztos. A Zalán és a Zétény között vacillálunk.

Csináltam egy vonalzót én is, bár nem vagyok benne biztos, hogy működni is fog, azért remélem! :)

Üdv,
Boszi

Kép
bosz!
 
 


BOSZ! : Üdv körünkben és hajrá már nem sok van hátra:)


BRIGÓ NAGY NAGY GRATULA A GYÖNYÖRŰ KISFIADHOZ.

nika70
Salgótarján
 
 


Szia Mindenki!
Olvastam ám eddig is, csak nem igazán tudtam beleszólni. :)

Boszi!
Üdv itt, gyere gyakran, mert fennáll a veszélye, hogy lemaradsz. Tapasztalat... :) Úgy látom, nagyjából egyidősek vagyunk. Már ami a vonalzóinkat illeti. Korban Te még szemtelenül fiatal vagy. :D

Brigó!
Zsombi csodaszép baba! Kész fiatalember! És 1,5 óra? Te jó ég, ha ez tényleg a málnalevél tea, meg a homeós bogyó, hát akkor elkezdek reménykedni, hátha nekem is segít. Bónuszként még gátolajat is beszereztem. :D
Ollllyan jó Neked, hogy már túl vagy a nagy eseményen, és ráadásul ilyen szuper gyorsan. Gratula!!! :D

Házassági anyakönyvi: nem tudom, ez Pesten egységesen működik-e, hogy kérnek, de Győrben pl. meglepetésemre csak akkor kell, ha az anyuka megtartotta a lyánykori nevét. Azért érdemes rákérdezni konkrétan kórházanként, mert hátha megússzátok a fölösleges utánamászást.

Korena!
Látom, itt is előkerül a dzsungeltelenítés téma... :) A győri topikban éppen most van terítéken és halálra bírom röhögni magam a hsz-eken, de hát megnyugtat azért, hogy nem csak én küzdök ilyen gondokkal. Így a 31. héten bizony már én is nehezen húzok zoknit, a borotválásról meg ne is beszéljünk... Tükör tükör hátán... És mostmár lassan így se fog menni, úgyhogy asszem nálunk is apa lesz bevetésen. Bár ettől kicsit tartok, mert magát is folyton összekaszabolja... :D Nem is tudom, hogyan reagálna, ha "lezavarnám oda... füvet nyírni" . :D :D Előbb-utóbb kiderül. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Mot! :D
Na milyen volt?
Orrszívó: szerintem is a porszívós a nyerő legalábbis nagyon hatékony az illeszkedése, így egyáltalán létrehozható vele a vákum, amire szükség van. Mondjuk mi tekintettel a lakótelepi lakásra kiiktattuk a porszívót és a fejhez csak a műanyag csövet rögzítettük, így a szánkkal csináltuk a vákumot. Így a hajnali 3és 4 közötti 5x-i orrszívás, ami egy náthás csecsemőnek jár sokkal elviselhetőbb volt házszerte.
Egyébként a dedek az első pár orrszívásnál tuti ordítanak. Nem a fájdalom, hanem a kellemetlenség miatt. Amikor azonban rájön, hogy orrszívás után nem fullad meg szopás közben, illetve tud aludni, akkor jobban viseli. Az újabb nátha persze újabb ordítós nappal veszi kezdetét....

Egyébként ha szólsz, hogy Ti vagytok Ti, akkor orrszívónk is lehetett volna, mert tartunk, csak a börzén mindet eladtuk és azóta még nem jártunk a raktárban....

Brigó!
Zsombi gyönyörű!!!!!! :D

Kéz és láb zsibbadás. A kézzsibbadás szerintem inkább ionhiány. A magnézium terhességben napi 500mg mellett sem éri el bennem a minimum értéket, mert a laborban szoktam kérni azt is. Gondolom, más baba is felzabálja. Ígyhát azt nyugodtan lehet pótolni, túladagolni nem tudod.
Lábzsibbadás: ionhiány, vagy baba nyomorgatja a lefutó ideget.

Borotválás: Zsombival még nem volt hajlandó rá a Kedvesem,, nehogy megvágjon (magát sem igen borotválja, csak szakállvágóval..... :D ), de most már rá tudom venni.

Popsikrém: szerintem mindenki kérdezze meg a gyerekorvost, hogy van-e benne valami extra hatóanyag. Az én receptemben pl. nincsen. Ha valakinek szüksége van rá, akkor szóljatok, szívesen leírom,hogy milyen. Ha elviszitek a dokinak akkor tán ilyet ír fel...

Szép estét mindenkinek!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Brigó
Tündéri kisgyerek!!!!!!!!!!!
Engem is érdekel mi az a homeos bogyó??? 1+1/2óra álomszép lenne.....

Szerintem is terjedelmes a lista, amit feltettem, azért írtam, hogy mindenki szemezgessen kedvére belőle és döntse el, hogy számára mi a fontos.

beöntés és borotválás
Kötelezővé nem tehetik, inkább rutinszerűen csinálják, de élve az önrendelkezési jogoddal nyugodtan mondhatsz nemet.
Kezdetben én is ódzkódtam tőle, de megengedtem, mert kellemetlennek éreztem volna, ha ott is kicsúszott volna valami, pedig nekem is volt hasmenésem. Végül nem is éreztem kellemetlennek, annyira kedves volt a szülésznő és olyan természetesnek tünt az egész.

TAJ kártya
BP-en azonnal megkapod, ha személyesen v. meghatalmazottal érte mész/küldesz. Én is anyukámat fogom megkérni, mert a párom munkahelyén csak ezzel lehet az 5 nap extra szabit kérni, bár azt hiszem az anyakönyvi kivonata a gyereknek kell hozzá, az pedig a múltkor 3 nap volt.

Krista
Hogyhogy csak 12 órát voltál kórházban?
Én is fogok kérni egy igazolást a dokinénitől. Remélem, nem kell győzködni.
Az előző szülésem után a harmadik napon, miután azt mondták, hogy távozhatunk, már felöltöztünk, hívtam a párom, hogy jöjjön és csak a zárójelentést vártuk bejött a gyerekorvos és közölte, hogy én nyugodtan menjek, de a gyerek marad. Ezen teljesen kiborultam, mert gondoltam, hogy nem tehetik meg, de nem voltam tisztában a lehetőségeimmel. Azért nem engedte el, mert szerinte éhezett a gyerek, pedig mint utóbb kiderült akaratom ellenére tápszert is adtak neki.

Nem tudjátok hogy lehet elérni, hogy tápszerezzék a gyereket a kórházban? Kinek kell mondani v. írásos nyilatkozatot kell tenni?
marcipan
 
 


Rena
Hát igen amire azt mondanám, hogy tuti jó, mert bio, meg natur meg minden az drága, de mondjuk az első hónapokban talán megéri aztán már nem olyan kényes a bébi bőre. A doki nénink is azt mondta, hogy cink-oxidos és boraxos csak akkor kell ha gáz van, mert ha már hozzászokik a baba bőre akkor gond esetén már nem fog annyira hatni.

Bosz!
Üdv közöttünk!

Marcipán
Én a Szent Imrében szültem, hál'istennek ott semmilyen akadályt nem gördítettek elénk, habár a gyerekorvos bepróbálkozott egy-két gyenge érvvel, hogy túl nagy a baba (4100 gr) lehet hogy cukros, de hát épkézláb ellenérvük nem volt és a dokim is azt mondta, hogy nem fegyintézet bent nem tarthatnak. Akkoriban a 2 nap volt amit minimum szerették volna ha bent maradnak az anyukák, ez mára 1 napra csökkent. A fogadott szül.nőm is mondta, hogy egy többedszerre szülő anyukát ha haza akar menni gond nélkül haza engednek 24 óra után ha akar menni.
12 óra vagy 24 nem mindegy :D
Amúgy a Szt Imre a honlapján is fennen hírdeti, hogy a jövő az ambuláns szülésé és a születés házaké, ahol nincs is fogadott orvosod, csak a bába és ha gáz van jön az ügyeletes, majd ha megszültél szépen hazamész. Külföldön ez több országban így működik, a mi magyar babáink lennének nyamvadtabbak? Nem hiszem egyszerűen őskövület a magyar kórházi és orvosi rendszer.
A tápszrezésen amit írtál teljesen felháborodtam!!!
Döbbenetes hogy ezt meg lehet tenni. :twisted:
Lehet hogy valaki (talán Snoopy) tudja, hogy mi a hivatalos út, de én biztosan egy irattartó bugyiban ráragasztanék a baba tologatós kocsira egy nyilatkozatot miszerint megtiltom, hogy a beleegyezésem nélkül bármit!!! adjanak a gyerekemnek.
Az én lányomról annak ellenére lesikálták a magzatmázat, hogy a szülésnél kértem hogy nem tegyék (akkor nem tették) csak később amikor elvitték orvosi vizsgálatra. Én most írásban fogom többek között ezt is megtiltani.
Döbbenet, hogy úgy viselkednek, mintha a gyerekedhez semmi jogod nem lenne és azt csinálnának vele amit akarnak.
Hát igen Snoopynak van igaza a reform nem politikai és pénzügyi téren kéne, hanem a dolgozók agyát kéne megreformálni.
De szerintem, ez meg a mi feladatunk, hogy ráébresztjük az illetékeseket arra, hogy nem tehetnek azt amit akarnak.
Bocsi mindenkitől, hogy így kibuktam, de ez a téma mindig nagyon felidegesít.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Mi befolyásolja a dolgozókat? Hivatalosan ha a kórlapodban van egy nyilatkozat arról, hogy nem szeretnéd, ha ez vagy az történne. De ez esetleg azért nem elég, mert a gyakorlat más és nem bányássza mindenki a kórlapot. A kocsira rögzített nyilatkozat hatásos lehet. Én azt a megoldást választottam, hogy minden váltásnál elmondtam,hogy éjszaka, ha a gyerek éhes, akkor ébresszenek fel. Akkor még nem volt 24h-s rooming in. Most nem tudom mi lesz...
Magzatmáz: az orvos biztos azt mondta, hogy ilyen mázasan nem tudja megvizsgálni, ezért is lemoshatták. Egyelőre mindenkivel előzetes megbeszélést kell folytatnod, ha mást szeretnél, mint a rutin. Hosszú és kitartó munka és az anyukáknak is több negatív tapasztalat után lehet világos, hogy hogyan lehet megvalósítani. Legtöbbszeör nem rosszindulatból, vagy ilyesmiből csinálják, csak egyszerűen nem értik, hogy miért nem jó úgy, ahogyan tanulták, ahogyan megszokták. Ha külön megbeszéled az orvossal, akkor biztosan elfogadja, hogy mázastól szeretnéd a gyerekedet.

Csaszi és körömlakk: a pulsoxyméter amit az ujjra helyeznek mutatja a vér oxigénszintjét és a pulzust. Az egészséges nőknél ennyi elég is. A körömlakk zavarhatja az érzékelést. de soxor nem. Ha nem nagyon színes, akkor mutathat jól. Érdemes lehet kipróbálni, hogy jó-e és csak akkor lemosni, ha nem. De ha egy körmön lemossuk a bal kezünkön a lakkot (nem a hüvelyk és a kisujjon) , akkor ezt igen fogja értékelni az anesztézia.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


ANDI: A lenti fűnyíráson nagyon nevettem!

BOSZ: A fiúnevek nagyon tetszsenek nekem! Hol élsz, melyik városban? Hol fogsz szülni? Van fogadott orvosod, meg szülésznőd? Hogy megy ez nálatok?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!!

Bossz: Üdv köztünk.:) Gyere többet és írj magad/tokról kicsit.:)

Marcipán: Az Uzsokiban cukros vizet kapnak a picik, de jobb mindent előre tisztázni, sztem kérdezzd meg a csecsemősöket ott mik a lehetőségek. Amúgy a lefejt anyatejet kötelesek odaadni és, ha kéred hozzák be, ha sír/éhez, azt is kötelesek lennének megtenni! Mindenképpen szülés előtt nézz még utánna-tisztázzd.

Bufo: nagyon aranyos babód van.:) És, hogy kímélte az anyukáját.. :wink:
Milyen homeos bogyót szedtél??

Leírom én miket alkalmazok/miről tudok:

málnalevél tea: erősíti a méh izomzatát, és könnyíti a tágulást.

A napi 3-4 csésze málnalevél-tea mellett az illóolajas gátmasszírozás a másik hatásos, sokszázéves bábatrükk, amivel szintén lehet segíteni gát puhítását, és ezáltal a gátmetszés elkerülését. Szülés előtt 1 hónappal kezdtem, minden este 3-4 percig. Gátmasszázsolaj recept: 50 ml búzacsíraolaj, 50 ml orbáncvirágolaj, 10 csepp muskotályzsálya és 5 csepp rózsaolaj.
------------------------------------------------------------------------------------


A várandósság során jelentkező farkaséhség enyhítésére édesség helyett citromos szőlőcukor a legjobb.

A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedést, felkészíti a gátat a fokozott igénybevételre. A masszírozást 34-36. hétben érdemes elkezdeni, és jó folytatni egészen a szülésig. Masszírozásra az orbáncfű olaj a legalkalmasabb, mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van.:)

Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt jó fogyasztani.:)

Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert..ezen már sztem túl vagyunk.:)

Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van.

Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt.

Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét.

Ezek sztem mind nagyon jók, és természetesek is!

Puszi: Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Szia Bossz,

Üdv Közöttünk, az adataidat felteszem a babástáblánkba, oké?


Brigó,
De jó hogy jelentkeztél, tök jó, hogy gyorsan ment a szülésed, és minden rendben volt. Zsombi nagyon szép kisbaba, büszke lehet rá anyu, apu, és Jázi is!!!!


Sziszi,

Ezt a gátmasszázs olajat neked kell összekutyulnod? Vagy lehet így kapni valahol????


Tegnap este rámtört a félelem, hogy milyen lesz a szülés valójában, és félek, hogy nagyon fog fájni, én az alhasi fájdalmakat főleg az alulról felfelé nyilalókat nagyon nem bírom.... Ott bőgtem, hogy mi lesz velem. Mindamellett már nagyon várom, csak nem tudom mi vár rám!!!!:(

csernusn
 
 


Szia Niki!

Ez minden első szülőnél, így van.:)
Amit tudnod kell: nem kellemes, de pár óra szenvedés mi az életedből és egy csoda lesz veled örökké a legszebb és a legjobb dolog, amit nemis remélhettél.:)

Azt mondják a fájások olyanok, mint a menstruációs görcs felerősítve..azért írom, így, mert nekem nem volt még ilyen Menzeszgörcsöm..

A legjobb, ha mikor jön a fájás benttartod a levegőt, amíg tart, legyél kitartó..hamar eltelik az idő..nekem ez vállt be a legjobban. Feküdni nem tudtam fájás közben, de ráfaszítettem és azis segített..a labda is jó dolog.
Mi vár rád???Egy csoda!!!!!!
Ne félj, gondolj közben arra, hogy minden szülőnő egy istennő!!! Erre csak mi vagyunk képesek! :wink:

Az olajat lehet kérni, így gyógyszertárban is.:)

Puszi és kitartás.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Jó reggelt Csajok!!! :)

Ma betöltve a 31 hét, délután irány 4D, hétfőn rakok fel fotót tündérkémről!!!!

Egy kérdés (tervekre és a megvalósulásra is kiváncsi vagyok)
!! :)

Brigó :)

Valami tündéri a trónörökös!!!

Szóval:

Túlfütőtt anyós após, stb...mikor jöjjenek először???? 4-6 hetet mond a szakirodalom!!!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok!

A fájdalmak? Tényleg olyanok, mint a menstruációs görcsök. Erősödnek. Tényleg fájni fog. Nagyon is. De ha küzdesz a fájdalommal,akkor összecsaptok és a Te energiáid is kimerülnek és a tágulás sem halad. Az hogy átadd magad a fájdalomnak azért nem szokott bejönni, mert félsz (én legalábbis szoktam), hogy ha engedem, akkor a fájdalom, a károsodás nagyobb lesz, mint ha küzdök ellene. De most ettől rosszabb lesz. Ahhoz tudom hasonlítani, mint a tetoválást. Ez egy spéci dolog, biztos kevesetek tud ilyen élményre visszaemlékezni. De jól leírja a helyzetet. Az ugye fáj. Ezernyi tűszúrás. A fájdalom mindig valami bajra utal és védekezést vált ki. Stressz helyzet. Ez az, ami miatt a fájdalom nagyon fárasztó. Hogy a szervezeted küzdj, vagy menekülj állapotban tartson, amíg tart, még ha nem is futsz, vagy harcolsz. Nekem akkor lett elviselhető a tetoválás, amikor elhitte az agyam, hogy a tű csak felszínesen 1mm-nyit se mélyed a bőrömbe. Nem megy mélyebbre, nem csinál bajt bennem.

Érthető ez? Innen igen, de nem tudom, hogy átmegy-e.
Szóval hidd el, hogy a szülési fájdalom nem azt jelzi, hogy valami árt Neked! Ha elfogadod a fájdalmat, akkor nem esik nagyobb bajod, mint ha nem adod át magad. Ha lassú, mély lélegzéssel átadod magad neki, akkor is ugyanannyi ideig tart, ugyanolyan erős és nem erősebb. Ráadásul akkor hatékony is.
Kicsit talán könnyebb, ha fájás alatt behunyod a szemed és nem túlélni próbálod veszettül, hanem elképzeled, hogy ez az érzés nyitja az utat a baba előtt, minden összehúzódással közelebb kerülsz ahhoz, hogy a baba a karjaidba kerüljön, hogy láthasd, magadhoz ölelhesd....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


SZiasztok!

Végre itthon, most már nem nagyon muzdulok (hosszú tűvon) Bp-ről.

Mot, szerintem anyóssal, apóssal surva megvárni a 4-6 hetet. Mi úgy tervezzük, hogy szűk család (zülők, tesók) jöhetnek koorábban is, szúák baráti kör 4 hét után, és 6 hét után szabad a pálya, feltéve, hogy egészséges a látogató..... De a nagyszülőkkel szemben - főleg ha első unoka - szerintem kegyetlenség a 4-6 hét :)

Boszi! Üdv közöttünk, mesélj magadról! Tök jó Neked, 23 évesen szülni, én is elvileg korábban szerette mvolna, de így alakult ;)

Kata, akkor lényegében semmit nem adnak a kórházban?!? :?
Nem írtad végül, (vagy sorry, ha csak én nem láttam), hogy mikor is kell bemenned, csak hogy izgi, mert majd hív a dokid ezügyben.

Sziszike, köszi ezeket a természetes tea, stb tippeket!

Brigó, tök jó, hogy jöttél!!! nagyon ari, szép kis babótok van! Majd ha kipihentél, bárjuk a szüléstörténetet!
És a homeos bogyó engem is érdekel.....

Andi, a lenti fűnyírás nekem is tetszett...... :)
A zoknikkal már én is kezdek trükközni. Meg zuhanyzás utáni lábtörlés, stb...

Korena, szívesen :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Csak írok egy kicvsit, de most nincs erőm visszaolvasni, mert iszonyatosan szarul vagyok. Tegnap kijött nekem is az aranyerem, bár még sosem volt, és azóta kínlódok. Felhívtam a specialistát, akit a Renának is ajánlottam, mondta, hogy tegyem vissza, mert az ilyen frisseket még vissza lehet tenni. Hát fél órát gyömöszködtem, mondjuk ez nem fájt, de semmi eredmény. Az éjjel szinte semmit nem aludtam, reggel megint felhívtam a dokit, hogy hol tudnánk talizni, mert mindenképp megmutatnám neki. Erre ő csak hétfőn a rendeleőben. Hát én addig nem bírom ki, úgyhogy leszaladtam a körzetihez, aki megnéztem, és azt mondta, hogy nagyon csúnya, és beszél valami sebész főorvossal. Most ott tartunk, hogy várom a telefont, hogy mikor mehetek. Lehet, hogy meg is műtenek még ma, de az is lehet, hogy így szülés előtt már nem fognak hozzányúlni, bár akkor nem tudom hogy bírom ki a következő napokat.

Bocs, hogy most nem reagálok senkinek, de alig bírok itt ülni is, megyek és ledőlök valahogy.

Ha lesz valami érdekes, majd megírom.

Puszi mindenkinek.

Ja azért Brigónak írok még egy sort! Zsombi nagyon szép baba, és nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen hamar túllettél rajta. A málnalevél teát én is iszom. Mi a bogyó?

Na most már tényleg lelépek. Puszi

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Viki, hát ez nem jó hír.....
Jobbulást!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Nagyszülő téma:
Hát, persze azon is múlik, hogy ki milyen messze lakik egymástól, meg talán a viszony is, de nálunk tuti, hogy ott fognak toporogn i a kórházban mindannyian az örömapával együtt. :) Mindükkel szuper a kapcsolat, úgyhogy nálunk ez nem is kérdés igazán...Anyósékkal egy házban lakunk, anyuék meg 8 km-re laknak, és őszintén szólva nagyon szeretném is, hogy az anyukám ott legyen abban a felemelő pillanatban, amikor végre kiderül, ki is lakott és rosszalkodott a pocakban hónapokig. Még az is lehet, hogy ő fog bejönni velem szülni a párom helyett, mert ő a kórháznak még a szagát is gyűlöli. Anyukám meg régi motoros, eü-s dolgozó ő is, ugyan nem kórházban dolgozik, de eleget látott már... :)
Szóval, én is azon a véleményen vagyok, hogy a nagyszülőket nem lehet hetekre "eltiltani" és talán nem is kéne. Ha problémásak, akkor legjobb ha a gyermekük szépen tapintatosan megbeszéli előre, hogy mik lennének az "elvárások" velük szemben és szerintem akkor nem lesz baj, hadd jöjjenek, hiszen nekik is hasonlóan nagy öröm az unokát minél előbb látni, mint nekünk a gyermekünket. Ők is nagyon-nagyon várják. El se tudnám képzelni, hogy a mieink ne akarnák rögtön látni. :D És azt se tudnám elképzelni, hogy ne láthassák...

Andi


Kép
andykamama
 
 


Krista
Hat igen en is kivanom mostanaba a suti,de egy harapas utan emg nem birom megenni.Viszont az IKEA-ban kaphato gyomberes keksz a gyengem mostanaban,olyan karacsonyi ize van :lol:
Taj kartyat itt pesten elintezik fel ora alatt,csak be kell menni szemelyesen,vagyis apukanak meghatalmazassal.
(Pont tegnap gyartotam le a meghatalmazasokat apanak,meg megbeszeltuk,mikor hova kell mennie)Elozoleg sem en inteztem hanem apa.Ez kb egymasfel nap melo neki.
Mivel francia a koromlakkom,tehat atlaszo,ugyhogy remele mnem lesz vele gaz, ha megis akkor egyet engedek lemosni :wink:

Bosz,udv itt!
Mindket nev szep,pont ezek voltak a batyameknal is es Zalan lett,nekem a Zeteny kicsit jobban tetszik.

Marcipan
Korhaz valogatja,a SOTE-n sem adtak tapszert, csak cukros vizet adtak be aszobaba,de nem volt kotelezo adi a gyereknek...
Itt az IStvanban meg lefejt anyatejet adnak nekik.
En eleve igy valasztanek korhazat,ja meg ha room-ing van akkor ugysem adnak semmit,mert eselyuk sincs ra.

Niki
Boges az mar jo kis szules elojel :wink: A feleme si termeszet,bar azt hiszem en Alexnal egyaltalan nem feltem,nem tudtam mi fog varni.Most mar be kell valljam,felek is ...plane mostansag ejszaka mikor nehezen alszom vissza akkor jonnek a bugyuta gondolatok..de igyekszem elhesegetni oket :wink:

Mot
Hat kerdezd meg a parod hogy o mit szertne.Vagy te leszel vele otthon hetekig?Az eso idokben joegy haztartasban jartas segitseg,ne ma baba oru l,hanem az anyat kenyeztetni.En igenyelm anyukamat,aki a ferjem szerint is szuper anyos :wink: hogy ittelgyen 10 napig,bar nalunk foelga nagyobb oviba valo transportja miatt.

Winnie
Igen tenyleg ne madnak semmit,vagyis allitlag adnak ruhat ah anem hoztal,de az olyan is..persze pelenkat adnak meg koldokapolot+popsikremet,de minden egyebbel neked kell szolgalni.
Hivott a dokinom tegnap hogy ma nem kell bemennem,talan holnap :lol:
Nagyon jo igy mert kozeledik a kiiras napja.Es ugy erzem (ma hanytam...bocsi )hogy ezek mar termeszetes megindulasi jelek . :wink:

Viki
Drukkok nagyon hogy megse kelljen a mutet!!!!
Jelentkezz, hogy hogy vagy a sebesz utan.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Nagyszülők:

Szerintem is nagyon rossz lenne nekik 4-6 hétig. És én amúgy is olyan vagyok, hogy szívesen látom a családot.
Szerintem ha valahol problémás a kérdés, akkor inkább arról kellene csak finoman beszélni, hogy mit szeretnénk mi a látogatáskor. Pl. nem maradnak egész napra és nem csinálunk 3 fogásos étkezéseket (ha messziről jönnek, akkor valamit persze kapjanak, de ez most nem "vendéglátás"). A baba rendjéhez igazodunk, nem ébresztjük feleslegesen és hagyják az anyukát elvonulni nyugodtan szoptatni.
Ne várjanak nagy rendet, nagytakarítás utáni lakást.
Ha van nagyobb tesó, akkor neki is hozzanak ajándékot (ha a kicsinek hoznak), és vele is foglalkozzanak (sőt, foglalkozzanak többet, mint a kicsivel, aki valószínűleg úgysem igényli).
Mi egyébként nagyon szerencsések vagyunk, mert ebből soha nem volt gond.:):):)
És idén amúgy is különleges lesz a helyzet, hisz nemsokkal karácsony előtt jön a bébike, így az évek alatt kialakított szokásaink is némileg borulnak. (Pl. mi jóhéhány éve apukáménál karácsonyozunk, most ez így együttesen nem fog menni, viszont a gyerekeknek szeretnénk jót, így valószínű apujukkal elvonulnak 25-én. Meg én minden évben csinálok egy doboz sütit ajándékba mindenfelé, de hogy erre idén lesz-e módon, energiám, azt nem tudom...)

Más: tegnap megjártuk a nőgyógyászt, a védőnőt és a háziorvost is. Két kisebb gyermekem igen csodálatosan viselkedett (főleg, hogy mindenhol leg. 3/4 órát kellett várnunk előtte).
A legnagyobb gond a háziorvosnál olt, mert nem tudták, hogyan kell szülési szabadságra írni. Pl. gond volt az, hogy a szülési szabadsáot 28 nappal a szülés várható ideje előtt lehet megkezdeni, de az pl. számomra sem egyértelmű, hogy kötelező 28 nappal előbb megkezdeni (az 11-én elmúlt), vagy kevesebb is lehet. A legtöbbet ezen problémáztak, meg azon, hogy én Gyesről mehetek-e arra. Mondtam, hogy a munkáltatóm mondta, hogy igen, és kérjek papírt tőlük. Nem irigylem őket, mert még az is gond volt, hogy milyen BNO kódot írjanak, meg hogyan írják a naplóba... Jó kis OEP ellenőrzésük lehet...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kata, köszi, akkor majd készülök mindennel, a ruci azt jelenti, hogy akkor több body, meg rugi kell neki? és hány kb / nap?
És nekem egy betétet sem adnak? rögtön szülés után sem raknak alám egyet?

Tök izgi nálad is, majd értesíts, hogy mikor kell bemenned, honnan drukkoljunk. De megvárják a kiírási időpöontot / hagynak esetleg túlhordani, ha úgy adódik, és csak befektetnek, vagy műtenek "rögtön"? Persze tök jó lenne, ha magától indulna. És ilyenkore császárnál, ha előre tudod, akkor nem is hagynak vajúdni, hanem ahogy jönnek a fájások, műtő?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ja, érdekes amit Kataa írt, hogy igényli-e valaki a nagyszülői segítséget. Én bár szeretem anyukámat, anyósomat, mégis úgy gondolom, nem tudnám huzamosabb ideig viselni azt, ha itt lennének. Talán azért sem, mert nagyon össze lennénk zárva, elég kicsi a lakásunk ennyi emberhez. :shock: Én örültem, hogy független életet élhetünk, saját szokásokkal és nem szól bele senki.
Ugyan jó lenne, ha lenne valaki, aki takarítana, mosna, vasalna, de ezeket nem várnám el a nagyszülőktől, ehhez inkább bejárónő kell.
Viszont pl. a főzést úgysem én fogom csinálni, hanem rendelek.
A gyerekezésbe meg bele kell jönni, minél hamarabb, annál jobb. Talán az első itthonlévő héten még a párom is itt lesz, vagy úgy dolgozik, hogy minél többet legyen itthon, utána viszont úgyis össze kell szoknunk.
És nekem a legkisebb is már "nagy" :lol: , nagyon önállóak, már nem okoz gondot, ha pl. szomjasak, mert egymásnak segítve a két kisebb is ki tudja szolgálni magát.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti
Nekem tegnap mondtak hogy 10-es kodot kell majd rairni a korhazi tappenzesre,en akkor kezdem a szulesi szabit.

Winnie
Hat betete nem tudom,persze a szules utan bizti adnak,de en beviszema vasarolt TENA-t mert a korhazakban tuti nem ezt adjak es ez a legmegbizhatobb akkora mennyisegu vernel.
En vittem be kezdesnek 4 bodyt /4 rugit,aztan majd a csalad hozza az utanpotlas,viszi a szennyest. Ugysem tudsz 4-5 napi rhat berakni neki.Vagyamjd referalok hogy volt nalam,de azt hogy mennyinap a babadon mulik, ha sokat bukik akkor sok ha keveset akkor eleg nepi egy.
Nem varjak meg a kiiras idopontjat,az allitlag kockazatos tud lenni.Megbeszelt napon lesz a szules,de nem ekll elotte befekudni.Persze ha beindul magatol akkor a muteti elokeszuletekig hagynak vajudni,de nem oraikig.
Az elozo korhazban semvartak volna meg,csak epp beindult magatol.Most is igy keszultem ,de Alex szuletesi idejen mar ez a baba tul van 8 nappal. :roll:
Ejjel fajt a hasam tobbszor de nem rendszeresen.
Szerintem a doktorno nem var mar sokaig hiszen a 40.hetben vagyok.

Kép
Kép
kataa
 
 


Beszti
Persze nekem is van takaritonom,de az elso napokban nemileg zilaltan nem szeretnem ha idegen legyeskedne a lakasban. :shock:
Mi sosem laktunk egyutt nagyszulokkel,nem is szeretnem,de szerencsere anyu nem beleszolos tipus.Inkabb segitokesz,es a babaval ugyis en foglalkozom,O takarit,mos-vasal-foz.
Nalad ki hozza majd el a gyerekeket az ovibol/sulibol?Vagy a masodik heten mar viszed a picit magaddal?En tel leven (bar kocsival megyek )de nem hagynam sosem egyedul az autoban a babat amig bemegyek Alexert.(Pedig kis csendes utcaban van az ovi )Es ha ovinal nagyobb bacikozpont nem sok van.
Bar 3 hetesen sem lesz egyszeru,de ezen a megoldason meg dolgozom.Ilyenkor latom mennyivel egyszeru egy mindig leakaszthato nagyszulo....
Ja meg csaszi utan par hetig nem is ajanlott a vezetes :? Bar mar szules elott sem,de hat azt mar nem tartom be :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok
Régen voltam már, de olvasom a topicot szorgalmasan :)

Brigó
Gratulálok, gyönyörű a fiad :D a homeós bogyókra én is kíváncsi vagyok......

Már nagyon sokan vagytok a finisben, olyan izgi :P
Néha már nekem is kényelmetlen, bárhogy ülök vagy fekszem. Párom szokott poénkodni, amikor lemászok az ágyról (kb. 60 cm magas lehet) hogy hova "rohanok". Nyugdíjas néni gyorsabb nálam szerintem.

Képzeljétek a nagyim tök rendi, jövő héten bejelentkezem hozzá és így az István kórházhoz fogok tartozni. Legalább már ebbe nem tudnak majd belekötni, hogy Pécelről miért mentem oda :twisted:

jkzsanett
 
 


Zsanett!
Jó, hogy az apukák ilyen poénosak és át tudják érezni, mivel is jár ekkora pocak. Csak azért nem kívánok nekik legalább ekkora sörhasat megtapasztalásképp, mert nem tetszik. :) Az enyém pl. valamelyik nap figyelt egy pillanatig, hogy rugóztam párat és nem jött össze a felkelés, aztán egyszercsak odatámasztotta a talpát a derekamhoz és kibillentett az ágyból. Közben meg veszettül röhögött, de úgy, hogy én ne vegyem észre... Persze én is röhögtem, de azért rosszallóan néztem rá, hogy érezze a törődést, erre még be is szólt, hogy "na, mostmár tényleg úgy kell kirúgdalni az ágyból...". (eddig ezt azért mondta, mert bármikor, bármennyit tudtam volna aludni) :D :D
Most még azt kéne neki beadagolnom valahogy, hogy ott lent délen, ahol egyébként nekik oly édes az élet :), neki kellene a borotvával bűvészkednie, mert ez aztán már tényleg nagy feladat nekem. :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


CSERNUSN: Ne butáskodj, ne sírj! Ne félj a szüléstől! Egyrészt nem segít semmit sem, sőt! A szorongás és a félelem csak megnyújtja a szülést!! Másik dolog meg csacskaság olyan dolog miatt sírni amiről még nem tudod, hogy milyen!
Fel a fejjel! :)

VIKI: Minden együttérzésem! Nekem sem volt ezelőtt! Jaj te szegény! Nekem a dokim azt mondta, ne nyomjam vissza csak ha majd puha lesz, mert olyan kemény volt mintha betön lett volna beleöntve. Puhítani meg csak krémmel és gyógyszerrel lehet. Most már minden rendben van vele.
Írd majd meg mi lett veled!

Tegnap olvastam, hogy Andris a pocimban már nyitogatja a szemét, és ha erős fény éri akkor elfordul előle. Na erre felhúztam a pólomat, az íróasztali lámpámat ráirányítottam a pocimra, hogy megnézzem a reakciót. Semmi nem történt. Aztán eszembe jutott, hogy na mit szólna valaki, ha látná a poci napoztatásomat. Biztos azt gondolná, hogy elment az eszem. :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Andi
Néha mondom is a páromnak, hogy mi lenne, ha ő cipelné Lillát a pocakjában :twisted:
De nagyon szépeket is tud mondani: tegnap azt mondta, hogy nagyon szép vagyok és tetszik neki a pocakom. Imádnivaló... :oops:
Már én is pedzegettem neki a borotválásban a segítséget, hát nem volt tőle elragadtatva...

Korena
ez a poci napoztatás tetszik :lol: már én is gondoltam rá, hogy ki kéne próbálni, de valahogy olyan hülyén érezném magam.

Szülésről: egy hónapja megnéztem a neten a szülőszoba pár részét, érdekes, hogy rám megnyugtatólag hatott a dolog. Azóta nem idegeskedem miatta annyira. Néha nagyon várom már.
Mivel nekem mindig nagyon erős mensis görcseim voltak, úgy gondolom tudom mire számíthatok.... majd meglátjuk.

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Na én már nagyon finishelős hangulatban vagyok. 8)
Holnaptól akár jöhetne is 8)
Anyu elment most boltba, holnap megy haza, akkor talán többet tudok jönni. MOst egy hétig volt, nem szokott eddig lenni, szerintem azt hitte, hogy megszülök most. :wink: Igaz egy hét nem sok, meg sokat játszott Gergővel, meg segített, de egy kicsit már elég. Hát anyóst meg nem bírnám ennyi ideig sem.
Mi úgy beszéltük meg, hogy kórházba jöjjenek meglátogatni (ami ugye max. 20 perc, többet nem nagyon lesznek), majd két-három hét után jöhetnek látogatni. Segítséget nem szeretnék kérni, mármintolyat, hogy ittalszanak, mert sokkal rosszabb lenne nekem. Egyrészt nem lennék olyan felszabadult, mert azért próbálnék viselkedni. Pl Gergővel sokat voltam félpucéron, mert egyrészt ez volt a legjobb a cicire, meg a picit is sokat fektettem magamra. Meg jó volt így bebújni az ágyba és együtt szunyókálni. Namost ezt anyós-após de még saját szülő előtt sem tenném fesztelenül.

Rena: Tudod mi a jó még a szülési fájdalomban? Persze a jó idézőjelben. 8) Hogy amikor fájásszünet van, akkor tényleg nem fáj!!! Nem tompul, nem enyhül a fájdalom, hanem tényleg nincs. A kitolás már más, de ott meg tudod, hogy pár perc és jön a fej meg a nagy gluggy (a teste :lol: ) és kész. Persze ez csak a saját példám. Én végig ültem vajúdás alatt, feküdni nekem sem volt jó. És nem tudom neked mennyire segít, de nekem nagyon sokat segített, hogy a dokim mondta, hogy már csak ennyi, már csak fél óra..stb.. folyamatosan dícsért, nem ordított, sokat bíztatott. Nekem ez nagyon sokat jelentett.

Ja, még kakatémához: nekem is úgy indult a szülésem, hogy szó szerint kif.stam mindent. Azért jól ki van találva ez a természet :lol: Egyébként lehet előtte még eszedbe jut, de higyjétek el, ott már abszolut nincs szégyenérzet.

Na, most már frankón keményedek, úgyhogy még iszok egy magnéziumot, de holnap már átváltok málnalevélre :lol: :lol: Megyek le is dőlök.

Ja, és tud valaki valamilyen hivatalos állásfoglalást, hogy most akkor mi van ezzel a vírussal? Mi van ha az én kórházamban is lesz? Azért apuka bejöhet velem szülni? Mert a látogatók nem érdekelnek, csak apa jelenléte a szülés alatt. meg egyáltalán ha zárlat van, akkkor lehet ott szülni, vagy máshová kell mennem??

Na pussz.
cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

mot: a hordozó szupi! Ezer köszönet! a szűkítőt még nem tettem rá, mostanában többet vagyok kórházban, mint otthon.. :D

snoopy: érdekes, amit a fájás elviselésről írtál. Én, akármilyen fájdalmam is volt, mindig így vészeltem át, hogy elképzeltem mi miért ,és mikor történik. Ezek szerint jól tettem. Így már nem is félek annyira a szüléstől.
Ma kiderült, hogy nem kell császározni!! Nagyon örülök!
Na meg az is kiderült, hogy az osztályos orvos valamit nagyon benézett, mert a méhszájam teljesen zárt! :shock:
A doki megdícsért, hogy milyen szép nagy a baba:)
Szerdán megyek CTG-re! Alig várom már!
Na most hirtelen ennyi, megyünk haza, a párom munkahelyén vagyok.
puszi!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Zsanett,
Ez j ohir,igy nem kell majdkulon fizetned es ott szulsz ahol szeretned.Szerintem sokan elnek majd ezzel a lehetoseggel.
Mensis gorcsokben en is nagyon ott voltam,ugyhogy tudom mi a dorges :?

Cic
Na akkor te is mindennel keszen latom. Na ez is segitsega szulok reszerol ha szorakoztatjak a nagyot.
Enyem gyerek mostment a kocsimosoba a mamaval :)
En ugy tudom hogy a zarlatos korhazakban ne mmehettek be az apukak szulni.Azt nem tudomhogy foagadtak-e szulo noket,de ne mhinnem ha ilyen komolyan veszik.Ne is mond,nekem is eszembe jutott ma :shock: Remelem szerencsenk lesz.

Magnes
Na ezek szerint nem csak fajdalmat kozott az idegen doki de nem is mondott jot...na ezen igazodjon el az ember...

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Mi ez a zárlatos kórházas dolog? szolnokon kimaradtam a hírekből, ma hallotta mvalamit fél füllel, de neten nem találtam róla dolgokat... és melyik kórházak?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, még annyit akartam szülő témában, hogy szerintem az én helyzetem is ideális lesz...
Ha sikerült ugye átköltöznünk (de jó hír, hogy ha minden igaz, tegnap / ma lerakták a parkettát, utána már csak száradás / csiszolás / száradás / lakkozás, laminált van hátra, és elvileg kész!!!), akkor anyuék 2 utcányira lesznek. azaz anyu ki fog venni szabit, nappal ott lesz segíteni, de otthon fog aludni, apu se lenne már egyedül. De én kifejezetten igényelni fogom a segítséget, ahogy magamat ismerem, eléggé el leszek veszve az elején... :? :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziszi
Nekem is volt masszázs olajam a Csengénél, de nekem baromi érzékeny volt odalenn ahol masszírozni kellene, így javarészt elsunnyogtam, meg hát nagy pocakkal pár centi mélyen masszírozni nem egy könnyű feladat. Van valakinek valamilyen bevált testhelyzete erre?
Nekem kegyetlen menstruációs görcseim voltak, néha a 5-6 órán át az ájulás szélén áltam. A tágulási szak nekem ahhoz képest leányálom volt. Tudtam, hogy kb 30-40 mp és vége és nem is fájt annyira. Nekem a kismama tornán tanult légzés nagyon sokat segített: 5 ig számolva belégzés, 5 ig számolva kilégzés. De nekünk azt tanították, hogy ennek az az értelme, hogy nehogy hyperventillálj, mert ha csak kapkodod befele a levegőt, ki meg nem fújod ki rendesen akár el is ájulhatsz, ja és nagyon jól eltereli a figyelmedet.
És igen az tényleg tök jó amit Cic mondot, hogy ha vége a fájásnak akkor olyan mintha semmi nem lenne élsz és virulsz.

Mot
Anyós após kérdés:
Ez attól függ, hogy milyen viszonyban vagy velük, ha jófejek és szereted őket, pár nap, ha nem akkor kb 1/2 év :lol: :lol: :lol:

Winnie
Zokni cipő felvétel: Nekem van egy bevált módszerem, ülve az egyik térdemre ráteszem a másik bokámat és így közel jön a lábam :lol: Tök jól fel lehet venni így a zoknit és a cipőt is bekötni.

Zsanett
Az tényleg tök jó ha így megúszod a nem körzeti kórház miatt fizetendő pénzt (habár én még reménykedem, hogy nem fog élni januártól) de arra figyelj, hogy az anya bejentett lakcímére jegyzik be a babát. Ezt sajna tapasztalatból tudom, mert engem sem érdekelt, hogy be legyek jelentve a páromékhoz ahol ugye kb 5 éve lakom és a régi (anyuék) címére jegyezték be a babát és mivel nem szerettem volna hogy az össszes papírján ez legyen ezért kb az 1 hetes babával intéztem mindkettőnk átjelentkezését az önkormányzatnál

Fanszörzet
Mi hajnyírót használunk erre a célra, a legkissebb 3 mm-essel tök jól meg lehet oldani, meg nem kell rettegned, hogy a párod miatt elvérzel még a szülés elött. :lol:
Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy ez tök jó így, csak az a lényeg, hogy ne legyen loboncos.
És nem tudom, ki hogy van vele én a borotválkozás utáni sündisznótól meghalok, pláne ha ez egy gátsebbel és egy bedurannt alsófertállyal van megsépkelve.

Korena
Lehet hogy a babó éppen aludt amikor napoztattad és ugye csukott szemmel ő sem lát még. Próbáld meg ha mozog akkor mit csinál
Ja nem akarlak sürgetni, csak nem értem,hogy nem kaptam meg a TGYÁS-al kapcsolatos prividet, vagy még nem írtad meg.

Mágnes
Nem lehet, hogy mint a Cic te is összefele zárulsz? :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Brigó: hát nagyon aranyos Zsombor, tényleg már most igazi pasis arca van, és milyen kis hajasbaba... szupi, remélem jól vagytok, és tejcsi beindult!

Na, akik a finisben vannak, hajrá, csak nyugisan, nagyon drukkolok!
Kata, én most csak átfutottam az oldalakat, mert már egy hete nem volt időm netezni....mikor mész?
Cic, látom-olvasom hogy neked is óráid vannak vissza. Téynleg tök izgi, rövid szülést kívánok...

Na csak röviden: tök örülök, van szülésznőnk. Ugye írtam már, hogy ez itt még nem nagyon elterjedt dolog, sőt az egyik kórházban meg is van tiltva, hogy a szülésznők vállaljanak szülést...na szóval kedden volt szülésfelkészítő, és pont szülésznő tartott előadást. Egy nagyon szimpi fiatal csajszi volt, és ott egyből eldöntöttük, hogy ő az emberünk. Végén odamentünk hozzá, megbeszéltük, elvállal...és most teljesen megnyugodtam.

Hát beöntés téma: remélem nagyon, hogy időben be fogun érni a kórházba, és lesz idő beöntésre, mert nagyon nincs kedvem odakakkantani az ágyra, hát én ettől rettegek....nem szeretném, hogy a férjemnek is ilyen barna élményei legyenek szülésről! eleve nem is fogom odaengedni, hogy kukucskáljon, maradjon csak szépen a fejemnél, nem szeretném, hogy maradandó negatív élmények maradjanak benne....hát pl a fotózás szülés alatt az olyan szinten kizárt!!!! de szerencsére ezt ő is így gondolja! Majd utána amikor már mindenki tiszta, lehet csinálni a sztárfotókat.

Pihenjen mindenki jó sokat hétvégén. Aztán itt a frontok nem ám beindítják a szüléseket, és hétfőn meg csak számoljuk a topicos babákat....
Vendég
 


Krista
Köszi az infót, de ideiglenes bejelentést gondoltam. Úgy tudom az is jó, illetve elfogadják azt is. Hát remélem....

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

1 fagyasztó fiókom tele van július-október közötti anyatejjel, amit nagyon szívesen odaadnék egy babának, akinek szüksége lenne rá.
Papírom nincsen, de nem dohányzom, nem iszom alkoholt, kizárólag mellszívóval fejtem.

Ha érdekel valakit, az István kórházas topikban megtalál, vagy írjon az ilba76@freemail.hu-ra.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Még mindig a kakitéma: én kaptam beöntést, de határozottan emlékszem, hogy legalább 3 adag még így bent maradt. :oops:
Erre tuti készülnek, mert papírvattára ment, a szülésznő csak felkapta a csomagot, aztán annyi, tett másik papírvattát alám.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Egyik nap már elkezdtem írni,de az 5 oldallal nem lettem kész,így feladtam.....


Most csak azért ugrottam be,hogy Cic. Gergőjének sok boldogságot kívánjak névnapja alkalmából ill. Katának szólni,hogy nagyon szorítok!!!!
Kép

Ja és Brigó! Tűnemény a kissrácod!!! :D Várom a beszámolót!

És üdv Bosznak!!! :D

Tudom,hogy lenne még mit..,de most sajnos nem megy. Már elkezdtem a hsz-ket írni World-be,és befogom másolni, még akkor is ha már nem aktuális....de sajnos még nincs kész :oops:

KÉRDÉSEK!!!!
HOMEÓPÁTIA
Régebben volt szó homeópátiás szerekről,valaki ha tudja írja már meg légyszi,hogy miket kellene a szüléshez beszerezni??Csak támpontnak.
És mi a neve a gátmasszásolajnak???
A másik kérdésem a málnalevéltee...hány bögrével kell meginni egy nap,egyet? Vagy egésznap iszogatni a másfél-két litert????

Nagy pusssszzzz:Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Jött egy üzi Kataa-tól :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Megérkezett kisfiúnk, Leon 2006.11.18-án, 10 óra 24 perckor 2560 grammal, 51 cm-el szépen és egészségesen. Üdv. Kati és Furat


Gratulálunk nekik!

cic
cicmerák
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?