Új privát üzeneted érkezett!

Küldök egy barátnőt:

Kép
diane
 
 


...na ez pont amit már láttál, na majd keresek egy másikat.
diane
 
 


Dia, de édes. :)

Iváshoz szólnék, hátha. Bence egy hete végre iszik a csőrösből, most már nagyon profin, de a víz nem nagyon csúszott.
Aztán gondoltam egyet, mégiscsak most vettünk nemrég gyümölcsprést. Lepréseltem neki almát és szőlőt, 1-1-ben felhigítottam vízzel, azóta naponta 3 dl-vel belök, de szerintem többet is bírna, de ugye nekünk még van a cici. És ez így még egészséges is, nem cukros, szóval jó. :) Esetleg próbáld ki. :)
Vendég
 

 
 

Lehet, hogy csak a kezdő mamák túlaggódása, de egyszerűen nem bírom nézni, ahogy nyöszörög meg tekereg a pukiktól. Aztán, ha végre kipréseli, akkor elégedettség van, ezért gondoltam, hogy egyértelmű a diagnózis.
Bár iszonytatóan sírni tőle nem szokott...

A másik nagy parám a köldök csonk. Még mindig megvan. Olvastam, hogy néha 2-3 hétig is megmarad- ami szörnyű lenne, mert félek tőle-. Nem néz ki valami jól, és folyton élénk vért is találok rajta. A védőnő szerint ne aggódjak, de ez normális?

És az normális, hogy a gyerek tökre üvölt, mikor fürdetjük? Jó, eléggé akrobatikus a dolog és nem a biztonságot árasztjuk magunból, de ti is sírva fürödtetek anno?

Hál Istennek tejem az van. Szóval felejtsem el a suttogó 3 órás beosztását?

Utólag én is boldog névnapot kívánok Zsombinak. Dia, minden elismerésem a tiéd, hogy te két gyerkőccel szimultán csinálod azt, amit én egyel. Kezdem látni, hogy mivel jár ez. Nemcsoda, hogy a férjed is ennyire egyben van. :lol:

Kata, hány kilós a kis Blanka? Nem értem a parázásodat, mert a fotókon óriásbébinek tűnik, jó kerek , meg húsos. Vagy makro- objektívvel fényképeztétek? :wink:

És boldog szülinapot neked is Anikó!

Mennem kell, valami történik.

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Orsi, köldökcsonkról nem tudok semmit, de nekünk nem vérzett.
A fürdés-ordítás simán lehet, én itt a babaneten a tavaszi topikban sokaktól olvastam, hogy ordítás volt minden egyes fürdés. Mára meg mindegyik gyerkőc már imád fürcsizni, pancsizni, szóval ez biztos a kezdeti nehézségek egyike. :roll: Most ezzel nem segítettem, de a tudat, hogy más gyerekek is csinálják ezt, talán megnyugtat valamennyire. :)

Suttogó elfelejtős, Bence másfél-2 óránként evett, és ez ma sincs másképp.... :wink:
Vendég
 


Orsi, no para, köldökcsonk 3 hetesen esett le, túl finoman bántunk vele, nyugodtan kenegesd alkohollal picit erősebben. Ja, Bali üvöltött mint a franc fürdetéskor. :wink:

most megyek altatni, pusz

Kép

Kép
babszy
 
 


Szia Orsi!
A köldökcsonkot bátran töröld alkohollal és utána jó erősen hintőporozd be. Nekünk hamar egy másfél hetesen esett le.

A lányom három és fél éves és még minden este nyafog, hogy nem akar fürödni a hajmosás pedigkész katasztrófa mindíg ordít.

Zsu
nytzs
 
 


Orsikám!
Pont így izgultam mint te a fürcsi miatt. Láttam képeket kiegyensúlyozott, nevető fürdő babákról - na a mieink is üvöltöttek mint a sakál, már előre rettegtem mindig. És elég sokáig eltartott, ha gondolod megnézem meddig... Szóval ne izgulj. Aztán egyszer csak nem üvöltöttek, aztán egyszer csak sikongattak és csapkodtak és tök vizes volt a szoba, aztán egyszer csak már tudtak ülni és zsupsz a nagy kádba. Na az minőségi változás már - végülis mind az.

A köldökcsonk tényleg gázos, mondjuk nekünk szerencsénk volt. A Pancsi már úgy jött haza, hogy le volt esve. A Zsombinak tovább volt. Egyszer emlékszem úgy telepisilte magát, hogy teljesen felázott és már tényleg csak egy hajszál tartotta (undorító volt). Pont aznap jött a védőnő is meg a dokinő is, de egyik sem mert hozzányúlni :lol:. Na hát én mindig jól bealkoholoztam, aztán egy vagon hintőpor. Leesik magától hamar, ne félj.

(Kata, te biztos emlékszel a Szex és New Yorkban mikor Miranda babájának a leesett csonkját elkapja a cica és elkezd vele játszani, az meg sikongat és mint az őrült hívja a Steve-et, hogy azonnal jöjjön neki segíteni, mert ezt nem bírja idegekkel :lol: :lol: . Bocs az OFF-ért)

Orsikám!!! Ügyes vagy, mindent jól csinálsz!!! Ügyi vagy, hogy van sok tejcsi, ez a lényeg. Esetleg figyeld nem érzékeny-e valami kajára mikor nagyon fáj a pocija.

Eszti, az van, hogy ugyan nekünk nincs présünk és ezért Hipp gyümilevet szoktam venni ( :oops: ), és azt vízzel hígítva egész jól isszák. Volt már olyan, hogy a Panni két 125 miliset megivott. A Zsombor kevesebbet, de azért többet mint eddig. Na most ezt vízzel már nem annyira, sőt - az csak pohárból megy, de szerintem az nem nagy mennyiség. Csak félek, hogy nem fogják meginni a vizet, ha most rászoknak a gyümizésre. Vagy ez hülyeség? Vagy ez nem baj? Ja és mi még vagy pohár, vagy hát cumi ( :oops: ). Még régen próbáltam a csőröset, de akkor még szopiztak szinte csak és nem értették mit akarok, szóval nem akarták ezt a csőröset. Azóta nem próbáltam megint....ööö, de kéne mondjuk.

Azért nem izgulok, mert még a szopi, az esti tápi, a napközbeni ivás és hát az ételek folyadéktartalma gondolom elég. Mondjuk az tény, hogy a pelusuk sosem szokott átázni.... az uncsitesóm mindig ezt panaszolja :roll:
Szóval köszi - gondolom azért a Hipp helyett valami költségtakarékosabb gyümilé gyártásba kéne fognom....

Jó éjt mindenkinek!

Mi holnap haza Sz-ra.
diane
 
 


Ez aztán a termés Dia! tudom ajánlani az Avent varázsitató csőrös poharat. Nekünk bevállt, pedig Julcsi sem tudott elötte semmiből sem inni, mert hát ami nem cici... Aztán ez bejött és még nem is lesz tiszta lé tőle. Egyébként én babavizet itatok vele. Abból indulok ki, hogy álítólag számunkra is az a legegészségesebb. Illetve a saját facsart gyümi az jó lenne, de nekem nem jött ösze napi szinten facsarni. De a Hippes stb. azzal leálltam, mert nem akarom, hogy olyan legyen mint én, hogy sokáig rá sem tudtam nézni a vízre. Ja és a vízből meg a teából iszik meg a legnagyobb mennyiséget Julcsi, a leveket meg csak nyalogatja.

Azért azt elképzelem, amikor egy orvos meg egy védőnő nem is leplezett undorral áll a csonk mellett és nem mernek hozzányúlni. Orsi tudom sovány vigasz, de láttál te már felnőttet k. csonkkal? Valamikor biztos megválik Luca babától. Persze addig a fürdetés is körülményesebb. Tényleg jók lettek a szoptatós melltartók?

Kép
agianyu
 
 


Dia, én pont ezért kezdtem itatni kb. 2 hete Bencét (addig csak a szopi volt), mert már napközben keveset szopizik, és nem volt tele egy pelus sem pisivel. Na, az Avent csőröset én is próbáltam sokszor, legtöbbször csak rágta, meg nézett rám, hogy mit dugdosok én a szájába. Aztán el is tettem, de mondom, kb. két hete elővettem, mert Bence a pohárból nem tudott még inni, annyi levegőt nyelt, hogy utána a büfikkel a folyadék is kijött, szóval semmi értelme nem volt. :roll:
És akkor na jó, valamivel muszáj megitatni (még a cumit is bepróbáltam, de az teljes kudard- hála), elővettem sokadjára a csőröst, és lám, elkezdte szívni, tök ügyesen. Na, aznap folyamatosan csak inni akart. Szegénykém, lehet, hogy már hetek óta szomjazott.... :oops:
Alapból én is vízpárti vagyok, Bence is megissza, de nem nagy élvezettel, ezért is gyümölcsözök. Azért van, hogy nincs kedvem préselni, akkor kapja a vizet. Én vettem Szentkirályi sütőtöklevet, az nagyon fincsi, de cukros. :shock: Szóval kilőve.

Na, korán reggel jó sokat írtam.

Ma megyünk fodrászkodni, Bence anyuéknál, szóval mindenki jól jár. :)
Megjött a valag hangoskönyv Bencének, szuper jók, már félre is tettem párat Mikkancsra és Karira. :)

Jó hétvégét

Boguska, megtaláltad a bótot?
Vendég
 


Eszti szerintem nem a" végre adnak már inni szindróma" miatt cuppant rá Bence a csőrösre, hanem az újdonság miatt. Julcsi napokig amikor bevezttük, egész nap csak ivott, illetve élvezte, hogy valami új dolog van.
örülök, hogy nem csak én kattantam már rá a karira és az ajándékvásárlásra. :D

Kép
agianyu
 
 


Mondtam apának, hog venni kéne Julcsinak kis széket és asztalt karácsonyra. Azt mondta kizárt, hogy ilyet és ruhadarabot ajándék gyanánt adjunk. hogy néz ki, hogy szegény gyerek az első felfogott karácsonyán asztalt és széket kap. :oops:

Kép
agianyu
 
 


Kata, Blanci nagyon drágán mosolyog, nem csodálom, h folyton meg akarod enni! Olyan kis vidám, jókedélyű csajszi! Hogy sikerült a felvonulás? Nahát tegnap reggel, nem a szomszédotok volt a Mokkában :wink: ?!

Dia, jaj, de jót röhögtem már megint azon amit írtál!
Az iváson ne parázz, Hanna csak vizet iszik, semmi de semmi mást nem hajlandó(na jó,a cicit), az előbb is adtunk ananász levet, köpte ki,mint a szél..a vizébe belecsempészem az aktuális vitamint(Béres, vagy Aloe) és issza, ált. aventes itatóból, de rendíthetetlen poharazó vagyok, igaz néha (szinte mindig) úszik a konyha utána :oops: :roll: .Szóval , Hanna 1éves koráig nem volt hajlandó inni semmit, akkor meg egyik napról a másikra, na nem sokat, és néhány hete mondjuk 2-3dlt-t egy nap a tejcsin kívül.
Kaja, nálunk ma a karfiol leves nyert by Stahl(leírom,ha akarod), meg utána rizs és szalonnába tekert máj volt(jó ez Nálad szóba se jöhet, szegény Bazsa), nagyon egyszerű, gyors és fini, és a májat is szinte minden gyerek szereti... mondjuk a sütőtökre is ezt mondják, ehhez képest az én gyerekem eddig 1x 2 gerezdt evett, de másnap és 1hét múlva hiába volt megint, nem kellett....(mondjuk mi sem szeretjük, de a kedvéért, még én is képes voltam enni belőle :oops: ).
Járás: no para, a szomszéd kislány is vmikor 14hónaposan kezdett egyedül járni, és Peti sem régóta. Amúgy Hannamanna meg 6.5hós korától ment minden mellett, meg Karácsonykor már tolta a kávéfőző dobozát, és mégis még 5hónap telt el,mire egyedül nekivágott(én sem hittem, h eddig fog tökölőcizni :roll: ).
Bazsa vicces :shock: :lol: !


Orsi, tök természetes , h nem bírod nézni ahogy tekereg meg nyöszörög a pukiktól, ez is hasfájás, de nem az a klasszikus(amire az égvilágon mindent kipróbálnak, de csak ahogy jött egyszer elmúlik a megoldása) szerintem. Ha belegondolsz, hihetetlen pici a teste, benne a belecskéi,persze, h megkínozza....
Köldökcsonk, nekünk nem kellett alkohol, hanem sebhintőpor, rá egy-két 10x10cm-s steril mullap, annak a széle kijatva a pelusra, így még az sem birizgálta. Ne félj tőle!
Fürcsi, mondjuk Hannamanna szinte végigaludta az elsőt, de azt mondják, az is tök normális ha sír, hidegebb van, vetkőztetitek, vizes is, de meg fogja szokni, aztán már csak az öltözést üvölti majd végig, később meg a hajtörlést, meg nem akar majd belebújni a pizsibe :roll: :wink: :lol: .
Sztem hülység az egész Suttogó. És az időre szoptatás is, de kétségkívül van akinek bejön.

Ági, Te bedőlsz a babavíz biznisznek?? :wink: :oops: A Szentkirályi(és nem azé mert itt van a szomszédban) szénsavmentes vize is tökéletes,mivel nitrit és nitrát mentes(ez a lényege a babavíznek), az Óbudai gyémánt(vagy mostmár Norbi aqua gyémánt) babavíz is uez, a Humana babavíz meg annyi, h csírátlan, felbontás után 2-3 napig, aztán ha csíramenteset akarsz az is forralandó, de én már adtam sima csapvizet is Hannának :oops: (na jó,nem icipici korában, de pl tegnap is, és máskor is simán felforraltam a csapvizet és azt adtam volna, ha megitta volna :oops: ).

Pelus:miért baj az,ha nincs csordultig tele??? Egyszerűen csak hamarabb lecseréljük,minthogy megtelne,nem? :wink:

Eszti, fodrászkodás? Szépek lettetek? És ilyenkor meddig bírja Benyó cici nélkül?

Bogokám,még nem választottam konyhát, jó lenne élőben látni őket....

Kép
seriff
 
 


És íme a kalács, a recept egyébként Kata Anyukájáé :D Kép

Kép
seriff
 
 


Hú nagyon kívánatos a kalács! Ez merénylet volt a fogyókúrázók ellen. :( Egyébként én a Szentkirályit is babavíznek nevezem, mert van rajta egy baba. De kétségtelen hogy Norbit is sűrűn veszünk. (Egyébként én bevallom elég bedőlős vagyok. Na többek között ezért is vagyunk tele rengeteg sosem használt háztartási eszközzel. Pedig a tv-ben olyan tökéletesen megy minden. Na de Julcsi mellett én gyakorlatilag soha nem nézek tv-t, meg hát már a boltokba is ritkábban járok, na meg a gyed is, szóval... most visszafogom magam.)

Egyébként úgy veszem észre, hogy Serfi a leginkább kevésbé parázós mindannyiunk közül. Megpróbálok én is lazítani dolgokon, biztos pár évet nyerek a végén.

Kép
agianyu
 
 


Hellósztok,

szépek vagyunk, huhhh, de jól esett. :) Szép "csíkos" a hajam. :)

Serfike, hát Benyófi már simán kibírja cici nélkül estig, ha arról van szó, eddig egyszer volt olyan nap, hogy reggel és csak este volt szopi. Amúgy sem kéri nagyon vehemensen már napközben, de elalváshoz ugye ez megy :? :) , szóval az még napi kettő kicsi, és reggel dupla adag van, fél7-kor és 8-kor. Meg van, hogy uzsira is az van, ha én marha kényelmes vagyok, és ő is hajlandó cicizni. Most az van, hogy annyira pörög egész nap, hogyha jön a ciciidő, akkor egy csomószor nem kell neki, kifeszíti magát, mert hát inkább játszana. Aztán ha éhes, akkor is van sokszor, hogy nem kell cici, inkább a kaja. Szóval összevissza van a cici mostanában. A tuti az a reggeli kettő, az elalvásokhoz - ez mennyiségre szerintem kevés, és az esti. Hát így.
Amikor anyuék vigyáznak rá, és alvás van, akkor babakocsiban viszik sétálni, és akkor elalszik, szóval így végülis alváshoz sem létszükséglet.

Na, jó hosszú voltam.

Szerintem a babavíz egy iszonyú nagy üzlet, csak az a baj, hogy nem én találtam ki. :wink: Mi Szentkirályit veszünk, azt issza Bence is.

Ma evett Bence húslevest, felnőtt húslevesből, nagyon ízlett neki, kapott répát, karalébát, húslét. :)
Vendég
 


Hálló, hol van mindenki?

Eszti, Bence tök ügyi, hogy így kajál!

Ági, jól van, 96%-ban én is szentkirályit adok, de ha épp elfogy, és elfelejtünk venni,vagy annyira rákattan az ivásra, h annyi türelme sincs,h a pincéből hozzak fel, akkor bizony csapvíz....
És hidd el, csak a szám nagy, parázok én is eleget :wink: :lol: ...

Kép
seriff
 
 


Én itt vagyok, alaposan kifáradva.
"Béreltem" mára egy takcsinénit, akinek segédletével ma volt egy Kari előtti nagytakarítás, és most minden le van törölve, csillivilli, még az ablak is, a függönyök, az egész könyvespolc kiselejtezve, átrendezve. És egy kicsit meghangulatosítva: feltettem a függöny mögé a világítós csillagocskákat, hogy este hangulat is legyen, meg elővettem a narancsos-fahéjas gyertyákat. Szóval most nagyon faja. :)

Persze mindezt úgy, hogy anyu reggel elvitte Benyófit, és nemrég hozta csak vissza.
Így könnyű. :)

A hétvégén vettünk a konyhába az Ikeaban egy polcos tartót, spejz helyett, egész vagány lett. :)

És összecsuktam a járókát, már csak játéktartónak volt. :) Milyen nagy lett újra a nappali. :wink:

Orsi, hogy vagytok?

És a többiek vajh merre?
Vendég
 


Nahát Eszter, honnan szedted a takinénit? Én is inkább fizetnék pár ezer forintot csak vakarna már ki bennünket a rendetlenségből. Csak az a baj, hogy a leginkább Julcsi játékai vannak mindenhol. És hiába pakolom el, rögtön indul mindent visszaszorni a nappaliba. Mindig a lábam alatt van valami. Meg néha a székeken is érzek vmi ragadósat. Biztos a kis kajás kezével mancsolja össze stb. Na megyünk fürödni. Pussz

Kép
agianyu
 
 


Hannamannának új szavai vannak: Édesanya, Apaédes.

Kép
seriff
 
 


Na látom ez sem érdekelt senkit!

Ne tűnjetek már el!

Dia,azé mert a múltkor olyan hosszút írtál, nem vagy felmentve hetekig! :P

Kata, skype miatt bocs, vendégek jöttek közben....

Kép
seriff
 
 


Orsi, Hogy vagytok? Boldog 2hetességet Lucának!

Kép
seriff
 
 


Orsi, dehogy nem érdekel senkit. Irigykedve hallgatom. De most már nálunk is világosan látszik, hogy Julcsika két nyelven is ért. Mindent megcsinál, amit apuci mond neki, tök jó nézni, hogy az apja csak mondja, ő meg figyel és cselekszik. És magyarul is (naná) ért!!!

Orsi, ugye normális jelenség, hogy a leányzóm szerelmes tekintettel és rajongással van az apja iránt. Állandóan puszilgatja, bújik hozzá, vannak játékok, amit csak vele hajlandó játszani. Tesóm szerint, aki szintén pszichológus, ez kb. 6 éves koráig fog tartani. Utána talál az oviba már másik szerelmet. Na addig ki kell élveznie ezt a helyzetet apucinak.

Eszti, ma reggel nekiestem a kisszobának, wc-nek, fürdőszobának, konyhának, előszobának. Szóval már fáradt vagyok, úgyhogy a többi majd legközelebb. Most a lakás fele ragyog! De mire a másik részébe fogok, már ez lesz koszos. Jaj nálunk mindig valahonnan jönnek a porcicák, és mivel tele vagyunk hatalmas ablakokkal, ez rögtön szembe is tűnik.

Kép
agianyu
 
 


Ági, 6évesen reméljük már iskolai szerelme lesz :wink: :P !

Többiek????

Kép
seriff
 
 


Nos én vagyok. Bence itt nyűg az ölemben, juhhhééé. :)

Azt mondják, ez a szeparációs szorongás, csak mindent velem, nélkülem egy tapodtat sem, állandóan ölelget. Annyira édes, megzabálom. Néha teljesen ide kuporodik az ölembe, és magzatpózban itt gubbaszt. :)

Na, hát én ezért nem nagyon jövök.

Egyébként minden ok.

Serfi, én már úgy várom, hogy ilyeneket mondjon. Biztos kafi érzés lehet. :)
Vendég
 


Na, megint egy rövidkére jövök.
Nyuszika most nagyokat hortyantgat, de egyébként nem javul a puki mizéria. Se alul, se fölül nem tud megválni a buborékoktól, amit úgy tűnik a mohó zabálással vesz magához...
Minden nap érett bélrendszerért imádkozom.
Persze azt is nagyon várom már hogy ilyen szépeket mondjon, mint édesanya, apaédes. Vagy csak hogy a gázmosoly helyett egy nekem dedikáltat kapjak. Nem mintha nem lenne ennivaló a gázmosolya meg az összes kis grimasza.

Változatos napokat élünk, néha teljes rendszeresség, 3 óránként egy kaja-böfi-pislogás szeánsz, máskor meg totál összevissza.

Ez így igaz, Ági. Jobb esetben nem akar teljes mértékben likvidálni a kiscsajszi, csak esetleg megpróbálja rávenni az apját, hogy helyetted őt vegye inkább feleségül. :wink:
Ádám azért is örült, hogy lányunk lesz, mert olvasta ő is ezeket a pszichológiai elméleteket: kamaszkoráig, ő lehet az abszolút favorit a lányánál. Szerintem utána is.

Körkérdés:
Viharfelhők a házunk fölött. A család annyira lelkes, hogy erővel kell ellőkdösni őket. Jönnek a tanácsok ezerrel: ne úgy fogd...az én időmben ez úgy volt..., miért nem csinálod inkább így...
Lehet, hogy mi vagyunk túl érzékenyek, de borzasztó elbizonytalanító folyton kiigazítva lenni. Ádám a hétvégén már az anyámnak is beszólt, aki persze megsértődött. Nálatok is így volt? Mennyit voltak ott az ősök. Bűntudatot keltenek bennem,hogy nem jöhetnek egy héten többször is. Mennyit voltak veletek az első időben? Hogy lehet elviselni ezeket a tanácsosztásokat? Elhangzanak egyébként jó dolgok is, használhatóak, de valahogy nem érzem magam elég nyitottnak, csak ingerült leszek tőle. Totál idegbetegnek érzem magamat (magunkat).

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Orsi, jó, hogy jöttél. :)
Örülök, hogy azért ilyen jó hangulatban.
Nos, ami a családot illeti....anyósomék 150 km-re, szóval nem volt gond, amúgy is anyósom egy halk szavú asszony, aki max. akkor szól, ha kérdezik. :) Azóta is lelkesen készít mindent, amit mondok neki, magától nem nagyon aktiválja magát.
Anyukámék.....hát igen, néha nekem sok volt, anyu ugye 1 perc alatt itt van, és bizony volt idő, hogy naponta 2x, 3x átjött :shock: Csupán kedvességből, de akkor is sok volt. Én megmondtam neki, hogy jobb lenne kicsit ritkábban, és ha át is jön, legalább szóljon előtte. (volt olyan, hogy jött, persze mi szopiztunk, aztán nem nyitottam ajtót, és sértődés lett, hogy nem engedem be :shock: ) Valahogy túljutottunk ezen, és mára kialakult egy normális viszony. Anyu jófej, megállja, hogy ne mondja, mit hogy kéne, bár látom, hogy furálja, hogy még mindig szoptatok, és ilyenek.

Nem könnyű, de talán még annyi segíthet, hogy egyik füleden be, a másikon ki. :wink: Ne agyald túl a dolgot. :)
Vendég
 


Orsi, az enyém csak 7 évesen megy!

Luca mama, nálunk anyós kilőve :D , én szüleim Szolnokon. De az első 2 hétben fenn volt Pesten. De nekem jó volt, főleg a császár után. Segített, és nem szólt mindenbe bele, igaz nem lehetett neki könnyű, mert aznap amikor hazahoztuk Julcsit, aznap halt meg a nagymamám, anya anyukája. Egyébként van lakásuk Pesten és ott éjszakázott.

Eszti a te szüleid hol laknak? Felköltöztek Sz-ról?

Kép
agianyu
 
 


Orsi, az én Anyukám is ittvolt először 1hétig, aztán 1hét múlva még pár napig, de én azt hiszem, amíg élek nem tudom ezt meghálálni Neki!Ő ugyanis nem babázni akart, hanem nekem segíteni, és mintegy láthatatlan tündérként tette a dolgát. Nem szólt bele a dolgokba-mondjuk épp hallotta is,amint a gyerekorvosunk közölte,h a "nagyszülőket hallgassátok meg, bólintsatok, és csináljátok a saját elgondolásotok szerint". Persze furcsa volt Neki,h nincs teáztatás, cumisüveg,cumi, de egyszer megkérdezte, h nem-e, mondtam nem, ok.Többet nem macerált vele.És a hasrafordítást is Ő javasolta, és bevált.De ennyi, semmi több.
Anyós sajna nem ilyen volt, meg is látszik a viszonyunkon azóta is, Ő nem az az elfogadom, h nem fogadod meg a tanácsom típus.És nyomta a tea, cumi,mikortól kaphat gyümölcsöt szöveget örökké, hogy az "én csak adnék valami pótlást" már ne is említsem... Dehát a Te anyósoddal egy napom születtek....

Most mennem kell

Kép
seriff
 
 


Hali :lol:

Bazsa Prágában, én itthon netezek, gyerekek 9 körül óta alszanak. Lekopogom - 3 napja mindenki a saját ágyában fél 7, 7 ig! Szóval nincs ébredés, nincs cicizés.... meglássuk.

Hú, nekem is anyu segített és a Balázs eleinte. Sohe nem adott tanácsokat. Anyós eleinte próbált elhinteni ezt azt, de nem volt túl vészes és ma meg nem lehetek neki elég hálás, mert sokat segít. Azért örülök, hogy ki tudok vele jönni.
Anyu is egyszer kérdezte ezt a tea dolgot, de többet nem. Sőt, mindig mindenben megkérdezett először és úgy csinálta ahogy mondom. Persze lesz a mi időnkben-es mondat dögivel, de le kell szarni. A legfontosabb, hogy még az elején tisztázd le velük a dolgokat. Kérd meg, hogy csak akkor adjanak tanácsot ha te azt szeretnéd.

Ja és vannak hasfájós babák akiknek a szélcső nagyon sokat segít. Némelyik orvos, védőnő nem szereti, de egy próbát megérhet. Csak óvatosan kell vele bánni!

Fersi: Szóval édesanya! Én "Aja" "Ana" vagyok - de ez is nagyon édi, hát még az. Pedig ez azért jó nehéz szó!!! Ügyi kiscsaj. Nálunk most megy a "tették".
Na mi lett a dzseki sorsa végülis? Vicces az uram? Pedig még nem is mondtam, hogy 7végén Szolnokra nem hozott cuccot magának :lol: Semmit, szóval tett egy kört az Intersparban. Én nem is értem, hogy tud vezetni egy üzletágat :lol: :lol: :lol:

Köszi még1x az ivásos infokat. Mondjuk szerintem az, hogy cumisüvegből vagy csőrös üvegből iszik a gyerek tök mindegy - a lényeg, hogy igyon. Ez úgyis csak átmeneti állapot amígy megtanul pohárból inni, de minimum sportkupakos palackból :wink: .
Mondjuk az igaz, hogy a cumi csöpög ezerrel és tiszta lé mindig minden, főleg ha nem figyelek és még szét is kenik, mert az olyan vicces. Szóval akartam kicsit spórolni és az aventhez vettem "csőr"öket. Tudom nem egy magic cup, de talán kevésbé csöpög. Mondjuk ez is anti-csöpögős, de hiszi a piszi, vagy írhatnám: cöcöcö 8)
Ja, és vannak cukor nélküli gyümilevek!! De a legjobb a házi, persze. Azt nem is mondtam, hogy szívószállal is tudnak inni - az buli.
Lemértük őket: 11 és 9 kilósak, szinte grammra 2 kiló a különbség.

Fersi! Az a májas cucc miért nem jöhet szóba nálam :?: :?: :roll: :roll: Tök fini és az egyik legegyszerűbb kaja. Csinálok is mert van itthon máj. Főztem fini husilevest a kis gepárdjaimnak, abba raktam - de maradt egy csomó. Génhibás csirke... Halkan mondom, hogy van itthon libamáj zsírban - na az milyen finom... Ja, és anyukámtól kaptam egy Nők Lapja Konyhát (nem is értem) te jutottál eszembe egyből. Nagyon jó kis kaják vannak benne - készülve Karácsonyra (is). Ajánlom.

Ági, te is eszembe jutottál - a múltkor egy újabb celeb volt a tévében, a Holló Mártika. Öröm és boldogság az élet, minden tökéletes - be sem meri vallani, de gondot nem is tud említeni. Mellesleg jól nézett ki a csaj. És én is láttam egy celebet ma, a Máté K-t a kisfiával. (de jó nekem!8)
Amúgy nálunk is a lakás minden zuga játékkal van tele. Valahol mindig megáltnak valami jobbat és azonnal eldobják ami a kezükben volt addig. Azért ezt a folytonos rumlit nehéz megszokni. Na mit kap Julcsi végülis?

Most ezt elküldöm.

Kép
diane
 
 


Bali után szabadon,

ilyen erős vagyok:

Kép
diane
 
 


Dia, én ANyukám mindig megveszi a NL konyhát,és én mindig megkapom,mert rájön, h nincs Neki semmi új benne :D !
Máj: azé mert szalonnába van tekerve, vagy az mehet? :wink: :P
Dzseki Petié lett, tesómnak tetszik nagyon, még épp jó is, vastag,alig kell aláöltözni!

Orsi, hát lesz még egy csomó gázos dolog, jönnek majd az" és van tejed? mennyit eszik? hányszor, hány óránként? átalussza már az éjszakát?" kérdések, h mást ne említsek.De tarts ki! 1év és röhögsz ezeken! Próbálj meg nem elbizonytalanodni(k.. könynen mondom ám), bízz Magadban!Összeveszni nem érdemes, inkább, ahogy ESzti írta itt be-ott ki, avagy mosolyogva végighallgatni, bólintani, aztán csinálni a saját kútfejed után. :wink: :D
Eyg héten többször??? Anyós megőrült, ha minimum minden másnap nem látta/látja Hannát....
Meg ám nem vagy idegbeteg, de korábban a hormonok fent, most meg hoppp a béka s...alatt. De előttük próbálj nem bőgni!
És még egy borzalmas közhely: idővel minden jobb lesz,napról napra, észre sem veszed és féléves lesz Lucimuci! Próbálj babázni Vele!

Na jó, észosztást befejezem, csak sokat gondoltam Rátok éjjel!

Kép
seriff
 
 


:D :D nagyon édes!!!!!

Ma Kika minitali volt Katával, Blankával és Diával, a gyerkőcök (ikrek otthon nagymutival) :D még nézelődni is hagytak, bár Bali azért bepróbálkozott egy-két trükkel. Mindenesetre egy jó adag sültkrumplival és rántott husival egész jól elvolt egy fél órát is szép csöndben. :)

Iváshoz annyi, hogy a magic aventes cucc akkor nem csöpög ha ráteszed alulról azt a műanyag bizbaszt, amit nem tudsz hol tárolni, így tuti mocskos lesz, és mr nincs is kedved rátenni. szóval csöpög. Éljen a szopós kupak vagy sport kupak, nem tudom a pontos kifejezést.

Orsi, örülök, hogy jól vagytok, bélrendszer szépen fejlődget majd. És hát megértem, hogy ingerült vagy, mert engem is halálba idegesített mindenki, de főleg az anyósom, aki 63-szor elmondta, hogy direkt az én kedvemért nem tett sót a kajába, amit megfőzött nekem, és amiért az uram 3 órát kocsikázhatott a városban, ahelyett, hogy otthon segített volna nekünk. Meg kérdezés nélkül kiszedte a gyereket a kezemből, na azért ütni tudtam volna. Espumisan használt valamit?

Serif, az a kalács nagyon szép, egyszer én is megsütöm az tuti. Jövő héten meg mézeskalács sütés lesz, ha minden igaz.

mi most elmegyünk pár napraSzolnokra, aztán jövünk

Jók legyetek, puszi

Kép

Kép
babszy
 
 


hát felőlem lehet szopós kupak is 8)

Mini tali szupi volt, de sajna anyós nem bírta lefektetni őket, itt pörögtek mikor megjöttem. Most viszont még alszanak, nem tudom este hogy lesz alvás ebből.

De uzsi után átmegyünk az ikrer fiúkhoz, remélem ott lefáradnak kicsit.

Serfi! NL Konyha neked is gagyi?? Asszem van még mit tanulnom... De egyszer biztos eljön az ideje, hogy ezeket fejből csináljuk.
Ja, Serfi (a szemfüles) megjegyezte hogy piros a bodyja a Zsombinak a képen... kirágta a mini habfürdőt (persze a Pancival együtt) :lol: Epres volt minden!!! és piros!

Orsi, Serifnek igaza van. Hiper érzékeny ilyenkor az ember. Fú, tényleg, el is felejtettem, hogy mindenen bőgtem - értsd akár egy cikk az újságban, stb. Próbáld élvezni - olyan gyorsan elmegy ez az idő!!!

Kép
diane
 
 


Eszti, ez a Gödöllő mennyire tuti? És ha igen mikor?

Most engem is elkapott a ház feeling, de itt Pesten impossible.
diane
 
 


jó, hogy mondjátok, szörnyű ez az érzelmi hullámvasút. szentimentalitás felső fokon. bármikor tudok bőgni.
anyósom aránylag jó fej, a saját anyám a nehezebb dió: "csak jót akarok..."
amúgy is hajlamos az érzelmi zsarolásra. :?

ti már a karira készültök? díszek, kalácsok, hm.
Dius Zsombi vezet 2 kiloval?

ez a szélcső nem sérti meg a popsiját?

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Dia, nekem nem gaygi az NL, csak Anyukámnak.....
Uzsi: Danone K&F, meggyes.....

Babszy, kivel sütsz mézeskalácsot? Katával?

Orsi, szélcső nem sért...Bőgés, ez van, pár hét és elmúlik....(Amúgy télleg jót akar, csak még nem tudja, h nem biztos, h jól)

Kép
seriff
 
 


Orsi, téged most szerintem ne az foglalkoztason, hogy mi készülünk a karira. Te babáz, pihenj, és a füledet tedd átjárhatóvá. (Na ez elég hülyén hangzik szóval az itt be ott ki miatt).

Dia nálam gyengébb szakácsnőt nem nagyon ismerek. :oops: Ha a kaja íze jó, akkor a küllem hagy kívánnivalót. Lehet, hogy Julcsi is ezért szereti jobban a Dr. Hipp főztjeit. Halkan jegyzem meg, hogy én is kiszúrtam Zsombi baba foltjait. Apropó, kérnék tippeket makacs foltok eltávolítására. Főleg színes ruhákból érdekelnek!!!
Anikó te higiénés szakember! Mond a tuti termékeket!

Kép
agianyu
 
 


Ági, nincs olyan... :) :)

Na, hát ha valaki sokat sírt, az első hetekben, az én voltam, de nekem volt egy klassz kis baby blue-m, én azért is. :)

Dia, Gödöllő egy lehetséges verzió, de nézünk még itt Pesten is, XVI-XIV. kerületben, nem drágábbak, mint Gödöllő. :roll: Bár ott azért nyugisabb lakni, itt mégiscsak Pesten maradsz, ugyanúgy a rohanásban, bűzben, ott meg normál léptékű az élet.
Mikor? Csak azután, ha Petinek végre lezárul a per, és végre pénzéhez jut ő is, ami reméljük, hogy most már minél hamarabb. Jó lenne tavaszig telket venni, hogy aztán nyáron lehessen építeni, de ez csak a mi álmunk, a valóság meg majd meglátjuk.... :?

Tényleg, mit főztök karira??? És a faügy? Meglepi a gyerekeknek? Olyan kíváncsi leszek, hogy Bence mit szól ehhez.

Én idén is csak levest főzök (vadhúsaprólékból, vadkacsa és fácán) és gubát. Nem viszem túlzásba.... :P

Orsi, elvileg nem sérti meg, mert puha a cső (én magam még sosem láttam), puha gumi, de sokaktól hallottam, hogy jó. Bencének egyedül a kórházban volt egyszer, hogy beszorult a kaki, puki, neki a csecsemős nővér hőmérővel csinálta, illetve nagyon profin masszírozta a hasiját. Annyi cucc jött, hogy csak lestem, nem csodáltam, hogy feszengett szegény. Emlékszem, még vissza se értem vele a szobába, már aludt is. 8)
Vendég
 


Pár kép Benyófiról.

Dia, ismerős? :wink:

Kép Kép Kép
Vendég
 


Esztikém, Benyó még mindig nagyon édespofa! Azé, látom elfér még a szék alatt!
Biztosan rácsodálkozik majd a fára! Hannát mondjuk nem izgatta(igaz 3hóval fiatalabb volt), csak az utolsó napokban, amikor felfedezte, h világít a karácsonyfaizzó.....a szájában is :oops: :roll:

Kép
seriff
 
 


Szióka!

Emlékszem, Dia annó írta, h még azon is bőgni tudott, mikor egy szimpi ember esett ki a Legyen őn is milliomosból!! :D :D

Tegnap tényleg nagyon jó volt találkozni. Bali annyira édes, és szerintem nagyon jó fiú volt. Volt két kis autója, meg a bevásárló kocsi (amiről néha lepotyogott :shock: ), és tök jól bírta a vásárlást. Nekem is könnyű dolgom volt, mert a Dia meg nem bírta ki, h ne legyen nála gyerek v. ne toljon babakocsit, és mivel az övéi nem voltak, hát mindezt az enyémmel tette. :lol: :lol: Az ebéd körülményei meg tényleg filmbe illőek voltak, (egyik gyerek aludt, a másik meg egy nem kis adag felett elmolyolt :shock: ), szóval mi meg kényelmesen, beszélgetve tudtunk enni.

Serfi, ezek tényleg szívmelengető szavak! :P Szerintem karácsonyra Hanna már nyomni fogja a beszédet. Nem lehet majd leállítani :shock: :wink: (én már néha 5perc kérdés mentes időszakért sokat adnék :D ) De persze nem panaszkodom.
Ovi talán kezd alakulni. Illetve maga az ovi az kafi. Úgy érzem szereti, nincs is vele gond. Csak az alvás ne lenne. Bár az elmúlt két nap aludt szépen, de ez nam jelenti még azt, h ma ne sírná végig. De mikor 4-kor megyek érte, nagyon klasszul játszik, sírásnak nyoma sincs, meg annak, h engem ott várna az ajtóban türelmetlenül.
Blankáról meg annyit, h megduplázta a születési súlyát. És h egy édesvirág.

Eszti, Bence gyerek meg egy Mini Menő Manó. Várom már, h lássam. Olyan édes, és még mindig inkább apájára hasonlít, de azért már te is kezdesz szerintem megjelenni benne!!

Diám, remélem jól alakult az estétek, és a fiúk lefárasztották a csemetéidet! :lol: Ja és én tudom ám milyen büszke magára az ember mikor egyedül fektet le két gyereket, és h az milyen nagy dolog! Ügyi vagy nagyon. :) Fektetés után én spec. meg már néha szeretem is ha egyedül vagyok :D Most meg már remélem útban vagy a falunk felé!!!! :lol: :wink:

Úgy érzem hozzá kel szoknom megint a fél hetes kelésekhez! :? :cry: Blanka Úgy döntött ő akkor ébred. Persze könnyen teszi azt, most meg már húzza megint! :o

Ági, én Ariel kids-folyékony mosószerrel mosom a Peti extra foltos ruháit. És mielőtt beteszem a ruhát a gépbe a foltokat bedörzsölöm ezzel. Elég sokmindent kihoz.

Orsi, nálunk napra pontosan 6hét kellett a Petinek, h ne szenvedjen minden egyes kakinál, h a bélrendszere hozzá szokjon a külvilághoz. (persze azért folyamatosan javult a dolog). Figyi, a Blankánál meg az vált be, h sokszor hasra tettem és jöttek a pukik, és sokszor jobban aludt úgy. Úgyhogy szerintem bátran próbáld meg hasra tenni. HA ÚGY GONDOLOD! :P :P
Hát az anyukámmal, én is olyan szerencsés vagyok, minr Serfi. Nekem is csak segített, nem okoskodott, és mindent megkérdezett szabad e. Sokszor olyan cukik, még most is megkérdezik a Petinél, szabad-e ezt meg azt adni neki. :lol: Serfi, szerintem ezt (és még sok minden mást) sose tudjuk megháláni nekik, és erre mondta egyszer nekem valaki, h ezt nem is nekik kell majd meghálálni, hanem a mi gyerekeinknek is majd megadni.

puszi
tikata
 
 


Sziasztok!

Lassan kilábalunk a betegségből! Végre.... Hétfőn mehetünk bölcsibe. Kiváncsi leszek. Két hét havaii a maminál...Gondolom nem fogja annyira komálni a bölcsit.

Blanka, Panci, és erős Zsombi nagyon édes! Tényleg a legszebb szavak, amikor a gyerek kimondja, hogy édesanya + apa. Nálunk minden volt már, mama, papa, apa, mire kimondta, hogy anya.... Benyó hihetetlen ügyes
Hanna bekapta a karácsonyfaizzót tavaly?

Anyu, anyóssal nekem is szerencsém volt. én anyum is átjött, mosott vasalt (sőt eleinte volt, hogy vitte a koszos ruhát és hozta a tisztát) mosogatott, szóval piszok sokat segített. Nem szóltak bele semmibe, néha elmondták régen hogy volt, főleg ha emlékeztek :), mert az sem most volt már :lol: Az első kudarba fulladt fürdetés után anyumat áthívtam segíteni, és ez így is maradt egy évig :lol: Lassan hagyomány lesz, mert Lacit is egy évig a mamája fürdette :D

Már én is nagyon várom a karácsonyt!! Orsi nektek ott az édes pici ajándékotok! :) Nekünk is hasfájós volt Peti, mi is mindent kipróbáltunk, de bevallom, ezektől a szerektől valamivel jobb lett neki, de el nem múlt tőlük :cry: Aztán egyszercsak elmúlt neki. Na ez a mondat akkor engem is tök idegesített, hogy de mikor meg stb. nekünk 2 hónap volt. Babusgattuk meg minden és mi is hason altattuk, azt valahogy jobban szerette.

Szóval kari:. a ház előtt már van egy minifenyőnk és komolyan gondolkozunk azon, hogy befektetünk egy szép műfenyőbe (tök sajnáljuk hogy kivágják azt a sok fát) Pont a héten néztem, hogy 2 m-es fát 30-40 ezerért lehet kapni és szerintem szépek. :lol: szeretnénk nagy karácsonyi ebédet 25-én és vmi piában áztatott aszalt szilvás pulykamellet szeretnék csinálni :roll: asszem. A mézes kalács is tuti, Peti a múltkor is nyomatta mázsaszám :lol: kétszer is sütöttem karácsony után...

ti nézitek a szökést?

Kép
edó75
 
 


Üdv Edó, én nem nézem. De én már hónapok óta semmit nem nézek. Valahogy úgy jön ki a fürdetés, alvás. Utána meg bealszom. Vagy ha van egy kis erőm ápolom a férjem lelkét :oops: Pedig szeretném nézni a feleségeket is a G. klinikát is jó lett volna a Gálvölgyi is, vészhelyzetet is néznék. Tényleg vki látott már magyar Albandit? Én utoljára nyár környékén láttam a Lisa csak egy van, de az meg séta időbe került. Meg szerettem a Hetedik mennyországot, de az meg megszünt. Ja és a férjem szerint plazma tv-t kéne vennük. Hát nekem aztán szükségem van arra.

Kép
agianyu
 
 


Hahó Csajszikáim!
Ági gratula a 17000. hozzászóláshoz!

Bocsika, nem tudtam elolvasni semmi előzményt, nem is tudok most írni, csak éppen annyit, hogy nem vesztem el, csak Egyiptomban voltunk az urammal, és nem tudtam előtte szólni, és azóta sem. Otthon nem megy a gép, itt bent meg káosz van.
Úgy nézem a pénteki vacsoraidőmet is itt töltöm. :(

Szóval puszi mindenkinek, főleg a sok kis bébinek! Remélem, mindenki okés, senki nem beteg, igyekszem behozni az olvasási lemaradásomat!

Puszi, jó hétvégét! Mi irány a söröző, azt is menedzselni kell!
anniecoe
 
 


Köszönöm Anikó a köszöntést! De árulja el nekem valaki, honnan lehet ezt látni. Na megint egy primitív kérdés mi? De tényleg. De azért büszke vagyok, hogy sikerült egy ilyen előkelő pozíciót kivívnom. :wink:

Kép
agianyu
 
 


Ancsa! Egyiptomban voltál az uraddal és ki is ment a fejedből szólni nekünk. Hát ha én mehettem volna Egyiptomba én biztos itt dicsekednék. Elmesélném, hogy már mi mindent pakoltam a bőröndbe, hogy milyen édes Julcsi f. képe az útlevélben stb.

De egyébként nem is hiszem hogy ott voltál, ha nem teszel fel fényképeket. :wink:

Kép
agianyu
 
 


Ancsa, és Egyiptomban hol? Kúltúrprogram volt, vagy búvárkodás, pihi?

Edó, aha, bekapta a karácsonyfaizzót Hannamanna, itt ültem a gép előtt, egyszer csak hátranézek, hát világított a kicsi szája :oops: :shock: ....
Jó hallani Rólatok!
Én sem nézek esténént semmit, inkább ha még van erőm olvasok...

Kata, tom, de akkor is próbálok hálás lenni :D ! Majd fog még Blanci is sokáig aludni, de így legalább nem kell kelteni Neked, h odaérjetek az oviba.

Orsi, tényleg igaza van Katának, el is feletettem, Hanna sem volt egy böfibajnok, hát 5perc vállon böfiztetés próba utána hasra tettük, és ha ki akart vmi jönni, akkor 5perc után el kezdett "kukackázni", felvettük és már sikerült is. És Hanna tényleg, itthoni 2-3.napja óta, hason alszik 98%-ban, légzésfigyelő nélkül másik szobában(nem lazaságból).

Dia, Hannamanna megtáltosodott, este együtt is meg külön is ráálltam/tunk a szuper új mérlegemre(sponsored by anyós) és 8.7kg volt(3x is megcsináltam,mert alig hittem el) egy szál pizsiben...(én meg átléptem az 50-t, de gáz :P :wink: ). Bazsa at home?

Ági, JUlika miket szeret kajálni? Még mindig a pirosakat?

Mi ma el Szolnokra, de este jövünk, úgyhogy írjatok!

Kép
seriff
 
 


Bogo, azon gondolkodom, h honnan tudtad Te tavaly nyáron(amikor Hanna vagy 2hónapos volt), hogy hamar fog beszélni????

Kép
seriff
 
 


Kata, tudtál már választani menűt az osztálytalálkozóra??? :P

Kép
seriff
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: