Új privát üzeneted érkezett!

Pihi!
A vonalzód azt jelzi,hogy 25 napos a ciklusod?
Vendég
 


Pihi!
A párod tudja,hogy te irogatsz ide?
Mert ha igen,akkor ültessd le a gép elé,hadd olvasson egy kicsit.Hátha azt látja mi sokan vagyunk akik már egy spermakezdeményért is odaadnánk a fél karunkat.
Tudod mi nem milliókról álmodozunk,hanem egyetlen darabocskáról.Félre ne érts,nem bántani akarlak,tudom,hogy nektek is nagyon nehéz.Csak talán ha látná a párod,hogy már az is nagy szó,hogy biztos nem kell donor,vagy örökbefogadás,akkor lehet könnyebben menne neki is elfogadni a helyzetet.

Tényleg nem akarlak megbántani,és tényleg jó,hogy itt vagy te is közöttünk!!!
Vendég
 


Sziasztok

Pihi
nagyon cuki lehet az a könyv, szerintem nem csak a gyerkőcnek fog tetszeni, hanem mindenkinek
szegény párodnak akkor nem volt egy felhőtlen gyerekkora, sajna az enyémnek sem, igaz az ő szülei nem váltak el, de míg a bátyja tudta hogy milyen is a boldog család, addig szegénykémnek már csak a rossz jutott (veszekedések, botrányok)

Nyuszifül
tesztelj pénteken és hétfőn is, de írd meg a pénteki eredményt mert különben hétfőn már nem lesz 1 körmöm sem

Nyulasz
én is ikreket szerettem volna, szerintem ők jól eltudják foglalni egymást már csecsemő korban is, szerintem nem vagy telhetetlen, mert akkor én is az vagyok, hogy még szeretnék 1 babócát, az uncsitesóm ikreket jósolt, hát majd kiderül hogy hogy tud jósolni

Netezés - hát az én párom azt tudja hogy irkálok, és a Kaális-topikot azt tudja, de szerintem titeket nem

a dolog megemésztése - nálunk nem tartott hónapokig, mert mikor voltunk a Krioban - ottmár adtak is időpontot a műtétre, vagyis még vissza szólhattunk hogy megy-e a párom v. nem, és ügye már ott is benne volt a pakliban a dolog, és hát sajnos a biopszia volt kb. októberben, novemberben közölte a Prof az eredményt, és mi már dec elején a Kaáliban voltunk, és ott is csak az én műtétem miatt csúszott el a dolog áprilisig, egyébként már hamarabb kezdtünk volna,
a páromat legjobban a Krio-ban közölt eredmény rázta meg, mert akkor még nem számoltunk ezzel, de utána már sajnos igen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Sziasztok!

Látom már megint rengeteget írtatok, csak én maradtam le egy kicsit. Sok a munkám, határidők és csak kapkodok, hogy ne csússzak semmivel. Közben itt vannak a magántanítványaim, még vasárnap is jöttek ketten, a párom meg ideges, hogy nincs egy nyugodt napunk, amikor csak egymással foglalkoznánk, mert én mindig bevállalok egy csomó munkát. Képzeljétek, elmondtam neki, hogy ide írogatok (azt nem tudja, hogy babanet, csak annyit, hogy egy fórum) és nagyon jól fogadta, pedig eddig folyton azt hallgattam, hogy ne beszéljem ki a problémákat. Aztán a múltkor megemlítette, hogy szerinte sokkal jobban vagyok idegileg, és nem siratom magunkat hetente. Így végül meséltem a fórumról. Azt mondta, ha ez segít feldolgozni a problémánkat, és könnyebben elfogadom a helyzetünket, akkor nagyon örül neki.

Köszi, hogy szorítotok a holnapi vizsgálat miatt!

Nyuszifül!
Mindenképpen tesztelj pénteken, már alig bírom kivárni az eredményt, csak azért nem kérdezgetlek folyton, mert írtad, hogy nem szeretnél beszámolni arról, mit is érzel a hasadba. Pedig annyira kíváncsi vagyok! A héten voltál jógázni?

Pihi!
Szex ügyben nálunk sincs változás. A páromnak mindig van hozzá kedve, semmit sem változtatott a hozzáállásán a rossz sperma eredmény.
Az első vizsgálat után persze nagyon össze volt törve, én meg bíztattam, hogy majd megtalálják a probléma okát és tudnak rajta segíteni. Aztán mikor sorra kaptuk a negatív leleteit, akkor én lettem kicsit bizonytalanabb, hiszen ha nincs ok, akkor mit tudnak kezelni? Ő viszont egyre optimistábbá vált, már nem is kell kikészítenem a ’gyógyszereit’, soha nem felejti el bevenni, annyira bízik a hatásukban.
Nagyon aranyos lehet az a könyv. Még nem is hallottam, hogy lehet ilyet csináltatni.

Erika!
Még au-pair koromban volt egy család, ahova a kinti ’családommal’ gyakran jártunk vendégeskedni. Nekik voltak ikreik, képzeld, nem akartak megtanulni beszélni, mert ők egymással nagyon jól eldumcsiztak a saját nyelvükön.
Most második próbálkozásra örülnél, ha ikreitek születnének?
Kár, hogy a kisautót már elvitték, de biztos találsz valami hasonlót, aminek örülne Ákos. A zenélős játékokat szereti?

Nyulasz!
Milyen jó, hogy már most gondoltok a baba jövőjére. Én is nagyon szeretnék új építésű társasházba költözni, ahol garázs is van, és nem kellene azon aggódni, hogy valaki kárt tesz az autónkban (holnap visszük a szervizbe, még nem tudom mennyibe fog kerülni a csináltatás). Egyébként azt már mi is beszéltük a párommal, hogy ha lesz egy babánk, rögtön nyitnánk egy számlát a nevére, hogy kicsit könnyebben tudja majd elkezdeni a felnőtt életét. Bárcsak már lenne kinek számlát nyitni!
Én csak egy babát szeretnék, egy kislányt, aki a Lilla nevet kapná. Azért kisfiúnak is örülnék ám, csak valahogy sokkal inkább el tudom képzelni magamat lányos anyukaként.

Üdv: Princess
princess
 
 


sziasztok!

Nyulasz, tudom, hogy Ti nagyon örülnétek ennek az eredménynek. :oops: Én egyáltalán nem keseredtem el akkor, mikor megtudtuk ezt az eredményt. Én a legrosszabbra is fel voltam készülve: hogy egyetlen darab sincs. Hát ehhez képest ugráltam örömömben, mikor megmondták, hogy "sajnos csak 10 % mozog, így nagyon kevés a spontán esélye, inszeminációt javaslunk". Még anyukámaat is felhívtam örömömben, hogy lehet babánk. A párom viszon el volt szontyolodva. És ez egyre erősödött, mikor a szülei, vagy a barátrai folyamatosan kérdezték, hogy mikor lesz már baba. És viccelődtek, hogy ha majd iskolába megy a gyerekért azt fogják hinni, hogy a nagyapja jár érte, stb.... Elég izléstelen vicc, de csak azt hitték nem akarunk gyereket. Aztán látta azt, hogy kiborulok, ha megjön a menszeszem és nagyon csalódott vagyok.

Tegnap beszélgettünk a dologról. Azt mondja, hogy ő nem görcsöl attól, hogy vele van a baj. Inkább attól, hogy én megszállottan akarok babát. És hogy nagyon szeretné , ha sikerülne, de főleg azért mert akkor megnyugodnának körülöttünk a dolgok. Mondtam neki, hogy akkor el kellene mennie vizsgálatra. Azt mondta jó. Úgyhogy megy a Krióba. Ma kér időpontot. :) És nem is kellett rábeszélnem. :lol: :lol:
Ahogy megvan az eredmény, felhívom a régi dokit HSG miatt. Megbeszéltük, hogy egyenlőre nem ugrálunk. A párom nem szeretné ha TB-re menne a dolog, mert meg van győződve, hogy sokkal jobbak a körülmények egy magán intézetben. Persze igaza lehet, csak én a pénz miatt aggódok, na ő meg inkább miattam. :)
Ezért irány a Forgács.Nagyon várom már, hogy történjen valami.


Nyulasz, a vonalzóm azt jelzi, hogy 25 napos a ciklusom és most a 10. napon vagyok. Ma este meg is adjuk a módját! :) :)

A férjem egyébként tudja, hogy babanet függő vagyok. Nem zavarja, bár néha mosolyog rajta. Mármint azon, hogy sokmindent az itt kapott információk alapján mérlegelek. Pl., hogy így választottam a Forgács Intézetet is.
Beszélek neki arról, hogy kikkel találkozom itt és hogy milyen szerencsések vagyunk.

Remélem tényleg nem baj, hogy Veletek vagyok. Mármint a spermagondok-apabaj topic befuccsolt és a férfi meddőség topic is. Ez az egyetlen olyan hely, ahol tudok "apa-problémával" küzdő lányokkal beszélgetni. Ha esetleg mégis zavar Titeket, hogy a mi eredményünkkel ide irogatok, akkor azt is megértem és elhúzok....


Ikrek téma: Nekem a nagyimnak voltak ikertestvérei. Régen én is nagyon szerettem volna ikreket. Amikor benőtt a fejemlágya akkor már nem.Gondoltam elég nagy felelősség egyszerre egy is és kitudja, hogy fogom bírni. Aztán majd ha kicsit nagyobbacska lesz inkább akkor jöjjön a következő.
Most ismét nagyon örülnék, ha ikrek sikerülnének, az egyetlen dolog ami aggasztana az az, hogy nagyobb a kockázata a vetélésnek, vagy hogy valami nem jól fejlődik.
pihi
 
 


Dec. 8.-ra kaptunk időpontot a Krióba. Nagyon soká lesz. :( Most olyan szomorú vagyok. :(
pihi
 
 


Sziasztok!

Szép termés!

Pihi!

A könyv tényleg szuper ötlet, én sem tudtam, hogy lehet ilyet csináltatni és az ára is tök jó. Kár, hogy nálunk nincs olyan a családban, akinek lehetne ilyesmit adni. A keresztlányom mégcsak 3 hónapos. Majd ha kicsit nagyobb lesz.

A családtagoktól, barátoktól elég tapintatlan ilyen kérdéseket feltenni. Én a problémánk előtt sem kérdeztem soha senkitől, hogy na hol van már a trónörökös. :x A párom tágabb családjában mi sem mondtuk el a dolgot, csak a szülei és a testvére tudja, és van nekem is egy olyan érzésem, hogy azt gondolják, hogy biztosan az én "karrierem" olyan fontos, hogy nem akarunk gyereket. De hát ki nem sz*-ja le, már elnézést. Nem akarok ezen a téren senkinek sem megfelelni. Ráadásul mindenkinek az életében lenne válykálni való :evil:

Szerintem senkit sem zavar, hogy itt vagy, sőt. :lol: Gyere bátran!

Nyulasz!

A pszichés alapú testi tünetek nagyon ismerősen hangzanak. A páromnak minden vizsgálat előtt napokig fájt a torka (láza nem volt, sem egyéb tünet). Most az anyukája beteg, sajnos elég komolynak tűnik, és mit gondolsz...megint a torka fáj. :!: Ez alkalommal már azonnal tudtam mi a helyzet, de azért kicsit ápolgattam és szeretgettem, mert az jót tesz a lelkének :P

A "tüneteimről" ígérem, hogy pénteken az eredmény után utólag beszámolok, bárhogy is alakuljon. :D Igazából csak azért nem akarok írni róla, mert már sajnos tudom, hogy bármilyen tünetet képes vagyok produkálni terhesség nélkül is. :roll: Szóval nincs nagy jelentősége, hogy mit érzek.

most elsőre ennyi, majd még visszaolvasok.
nyusziful76
 
 


ja, és engedve a közösség nyomásának, természetesen fogok pénteken tesztelni :D
nyusziful76
 
 


Sziasztok

Először is Princess - Pihi grat a férjeitekhez, hogy ők is egyre jobban viszonyulnak a dolgokhoz

Nyuszifül
már a körmeim fele hiányzik

Princess
én nagyon szeretnék ikreket 1fiút + 1 lányt, de a párom azt mondta hogy elég lesz 1 is, végülis mindegy csak sikerüljön és egészséges legyen, épp tegnap este beszéltünk megint a kistesóról, hogy ha felemelik 70%-al a gáz árát anyagilag a tönk szélére kerülünk, de megbeszéltük hogy - vagyis a párom azt mondta hogy akkor ok a tesóprojekt ha a donor ugyanaz.
Imádja a zenélős dolgokat, csak az a baj hogy ő még inkább csak püföli vele a földet, de egyébként imádja.

Pihi
miért zavarna az hogy te ide írsz?
és ne szomorkodj dec. 8-a már itt van a kertek alatt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Köszi Lányok!

Princess, gyere a hírekkel! :!: :!:
pihi
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így drukoltok :D Köszönöm! A pozitív energiákon biztosan nem fog múlni :lol:

Nyulasz, még azt akartam neked írni, hogy az jó jel, hogy a férjed a bőrgyógyásznak elmondta a problémát. Előtte mintha azt mondtad volna, hogy biztosan nem fogja elmondani. Hogy mer róla beszélni, az szerintem jó jel.

Princess! Izgulásban még előttem te vagy a soros. Várjuk a híreket! Ugye, hogy bejön a csoportterápia :P

Pihi!

Dec 8. szerintem sem olyan vészes. Pikk-pakk itt lesz. Most annak örülj, hogy beszéltetek róla és rászánta magát. Tudod a mi helyzetünkben az apró lépéseknek is örülni kell, mert annyival is közelebb vagyunk a célhoz. :lol: Elhiszem, hogy rossz folyton csak várni és várni és reménykedni, de próbálj meg addig egy kicsit mást csinálni és nem foglalkozni a baba témával! Nekem ez a két évem, mióta babát szeretnénk arról szólt, hogy megtanuljak türelmesebbnek lenni és elfogadni, hogy vannak rajtam kívülálló dolgok, ami ellen nem tudunk tenni. (életem legnagyobb szembenézése volt eddig, mert borzasztó türelmetlen vagyok amúgy és ahhoz szoktam, hogy minden problémát meg lehet oldani, csak akarni kell). Sokat fejlődtem, de még mindig van hová. :roll: Viszont biztos vagyok benne, hogy a gyerekünk majd egy sokkal jobb fej anyukát fog kapni ezáltal. Ilyen üzenetek küldök a fentieknek is, hogy legyen végre valaki, aki ki szeretné kipróbálni, hogy milyen gyereknek lenni a mi családunkban. :P
nyusziful76
 
 


Sziasztok!

Megvan a sperma vizsgálat eredménye. Hihetetlen javulás történt, a 0-ból 3 millió lett, 60 % élénk mozgású. El sem akartuk hinni, párom rögtön megkérdezte, nem keverték e össze a mintát. Egyébként most már másodszorra mondták, hogy figyeljünk a herék hőmérsékletére is, mert ha magasabb, mint a testhőmérséklet, akkor leáll a spermatermelődés.

Szerintetek most mit csinájunk? Legyünk egy kicsit türelmesek, szedje tovább a ’gyógyszereket’ és egy hónap múlva menjünk újra vizsgálatra, hátha tovább javul az eredmény?

Írok még, csak a jó hírt gyorsan meg akartam osztani Veletek!

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Princess
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1159314853.15.gif[/img] HURRÁ HURRÁ HURRÁ HURRÁ HURRÁ

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Princess!

Ez nagyon jól hangzik! Ügyes volt a párod! :D :D

A dokik nem mondták, hogy hogyan tovább? Szerintem mindenképpen szedje tovább a bogyókat, hátha még jobban javul és ha van türelmetek, akkor várjatok! Minél jobb az eredmény annál nagyobb az esély még a lombiknál is. Ha nem javul tovább, akkor pedig már ez is elég lombikra. Mondtam, hogy ti a másik 50%-ba fogtok tartozni :!: Most már csak nyulaszéknak kell csatlakozniuk. :lol:

üdv: nyusziful
nyusziful76
 
 


Sziasztok!

Pihi!
Örülünk, hogy itt vagy! A dec. 8 már tényleg nem olyan távoli dátum, csak türelem. Persze könnyű mondani, ez az ami nekem sem megy. Mindent rögtön szeretnék.

Erika!
És azt már tudjátok, hogy ua. lesz a donor? Már korábban is akartam kérdezni, hogy te milyen anyuka vagy? Engedékenyebb, vagy ha Ákos rosszalkodik, akkor egy kicsit szigorúbb? Mindig azt mondják, hogy akik megküzdenek egy babáért, sokkal engedékenyebb szülők. Te mit gondolsz erről?

Nyuszifül!
Már csak hármat kell aludni péntekig. Sajnos aznap csak délután leszek gép közelben, de majd igyekszem haza, hogy minél előbb olvassam a híreidet. És tényelg nagyon sokat segít a csoportterápia.

Üdv: Princess
princess
 
 


Nyuszifül!

A vizsgálat után mondták, hogy ők sem számítottak ekkora javulásra, még az előző leletet is előkeresték, hogy tényleg ilyen rossz volt e a korábbi eredmény.
Igen, ők is azt mondták legyünk egy kis türelemmel, szedje az eddigi ’gyógyszereket’, meg továbbra is figyeljünk oda a here hőmérsékletére. Azóta mérjük, elég vicces.
Csak nekem lenne egy kicsit több türelmem.

Üdv: Princess
princess
 
 


Princess!
:shock:
Ha nem vagyok túl indiszkrét, áruld már el, hogy hogyan méritek :D És egyáltalán hány fokosnak kellene lennie?
Előjátéknak sem rossz :wink: bocs :oops:
Üdv: nyusziful
nyusziful76
 
 


Princess!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira örülök Nektek! ez hihetetlen!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gondolom ma ünnepeltek!!!!! Csak így tovább.

Egyébként én nem mondoanám, hogy legyetek türelmesek. Belevágnék! Nagyon jó, hogy ilyen lett az eredmény és bízzunk benne, hogy még tovább javul. De: ott van a másik oldal is. Tudod, egyszer fent, egyszer lent. Szóval én azt mondom, hogy örüljetek nagyon, hogy lehet saját babó és használjátok ki a lehetőséget.

Én is azt mondom, hogy 3M/1.8 jól mozgó, még spontán is lehet. Legalábbis a babát szeretnék topicban az egyik lány, akinek a párjának hasonló eredménye volt a lomik előtt babás lett, pár hete szült egy gyönyörű kisfiút. Nem akarta elhinni, de igen is van ilyen és Nálatokl 60% mozgó!!!!!!!!!Az arány nagyon jó!!!!!

De tudod, a dolog kétesélyes. A várakozások, a kudarcok, a csalódások megtépázhatják az ember lelkét. Én már nagyon bánom, hogy februárban nem csináltuk tovább. Lassan egy év is eltelt és csak elkeseredettebb vagyok mint akkor. És ki tudja, hogy javult vagy romlott az eredményünk.

Ez csak egy vélemény. Döntsétek legjobb belátásotok szerint! Én nagyon drukkolok!!!!!!!
pihi
 
 


Nyuszifül!

Az a lényeg, hogy a here ne legyen magasabb hőmérsékletű, mint a testhőmérséklet. Tehát először megmérjük a testhőmérsékletet (nálunk tegnap 35.9). Aztán mérjük a herét úgy, hogy a két heregolyó közé befogom a lázmérőt (tegnap 35.7). Remélem érthető.
De majd veszek olyan lázmérőt, ami csak egy vékony lap, azzal egyszerűbb a mérés.
És nálunk, a párom legnagyobb örömére mindennap van here masszázs, szerinte ez sokkal hatásosabb, mint a hőmérséklet figyelése. Ő meg azt olvasta valahol, hogy ez is segít.

Üdv: Princess
princess
 
 


Princess!

Ez nagyon aranyos! :D :D :D A párodnak is megvan a magához való esze! Heremasszázs, mi! Meghiszem azt, hogy hatásosabb. :lol: Ilyen eredmény mellett meg tuti. :D :D Majd felvetem a páromnak, tuti befutó terápia :lol:

Lányok, én egyszerűen képtelen vagyok dolgozni. Nem stresszelek, és nem jár folyton azon az agyam, hogy sikerült-e, egyszerűen csak nem érzem magamban az erőt, nem bírom magam rávenni és csak tologatom magam előtt. És mindenféle hülyeségeket olvasgatok a neten. Az időt meg mintha valaki húzná vissza :(

üdv: nyusziful
nyusziful76
 
 


Nyuszifül!

Meddig kell bent lenned a munkahelyeden? Ha nem feltűnő, hogy nem dolgozol, akkor pihengess. Ne terheld magatokat!

Üdv: Princess
princess
 
 


Ez a heremasszázs nagyon jó!!!!!!!!!!!!!! :) :)

Nekem sem megy ám a munka. :( Előbb-utóbb lebukok!
pihi
 
 


Princess! Már csak egy fél órát kell kibírnom a mai napból. Rövid távon nem feltűnő, ha nem dolgozom, csak hosszabb távon nem kifizetődő.

nyusziful
nyusziful76
 
 


Princess!

HURRÁ!Grattula,nagyon boldog vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Óriási hírem van!

Ma végre elmondtam a páromnak mindent.Végigolvasta a levelezések naggyát,és hát rendesen meglepődött azon,hogy sokszor hajnalban írtam nektek.
Igazából az egész úgy kezdődött,hogy beszélgettünk arról,hogy én miért olvasgatom mindig az internetet,mire én mondtam,hogy mert itt csupa olyan írogat,akinek hasonló problémája van.És én ezt mással nem tudom megbeszélni.Végül bevallottam,hogy nem csak olvasok,hanem írok is.
És láss csodát,nemhogy haragudott volna érte,hanem nagyon örült neki,hogy ez nekem ilyen sokat segít.És miután elolvasgatta a leveleket és megismert titeket már érti is miért van erre szükségem.

És most figyeljetek,azt üzeni nektek:
Kitartás lányok,és örülök neki,hogy így tudtok egymásnak segíteni!

Jó éjszakát mindenkinek!
Most már többször tudok nektek én is írni.
Vendég
 


Sziasztok

Hát jó sokat írtatok délután, és milyen jó a téma: heremasszázs. Szerintem nincs olyan férfi akinek ne tetszene ez a terápia.

Princess
donor: hát nagyon remélem, hogy a mi donorunknak még van a KRIO-ban anyaga, mert kistesó csak akkor lesz, mert a párom csak akkor megy bele a dologba, azt hogy van-e nem tudom, mert nálunk mindent a Kaáli Intézet intézett (remélem érthető), és beszéltem vagyis váltottam levelet Harcimókussal, és ő azt írta hogy ezt majd Krizsa dokival kell megbeszélni.
Szigorúság: hát én néha annak érzem magam, de anyukám szerint nem igazán vagyok az, és mások szerint sem, evésnél is én ha valamit nem eszik meg akkor megkínálom mással, más meg azt mondja, hogy nem kell neki mást adni, ha nem eszi meg majd megeszi legközelebb, ha akkor sem akkor majd a következőnél, de én nem éheztetem, mindig adok valami olyat amiből legalább pár kanállal megeszik.
Ha játszik: hát ha már 100-adszor szólók rá akkor már az 50.iknél kicsit magasabb a hangom, de inkább egy idő után vissza rakom a járókába és akkor ordít, de néha muszály mert ügye vannak az embernek folyó ügyei is, ill. ha már ki tudja hányadszor szólok neki hogy nem szabad kimenni az étkezőbe, és csak azért is kimegy 100-adszor is én meg hónomalá kapva vissza és ekkor órdítás van, pedig érti hogy mit akarok mert sokszor vissza néz és vissza is jön, persze közben sunyin mosolyog. Szerintem neki már születésekor is megvolt a magához való esze, érti ő hogy mi mit akarunk, csak direkt csinálja. De azért eddig még nem sikerült felidegesítenie, de szerintem ami késik az nem múlik.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Pihi!
Tényleg nagyon örülünk neked!Remélem a párod is hamar rendbejön lelkileg.Tök jó,hogy már van időpöntotk.Hamar eltelik majd,de már legalább egy lépéssel előrrébb vagytok.Ti nem próbálkoztok semmi vitaminnal?Meg tényleg fontos,hogy boxeralsót hordjon és ha lehet sokat sétáljon.Legalábbis nekünk ezt mondták.Meg a C vitamint.

Princess!
Ez tényleg óriási,most aztán biztos nagyon boldogok vagytok! :lol: Ekkora javulást!
Érzem nem hiába szorítottunk nektek! :wink:
Tudtam,éreztem,hogy lesz javulás,de ennyi?Ez szinte csoda.

Próbálunk mi is követni :wink:

Nyuszifül!
Örülök,hogy nem hagysz minket kétségek között a hétvégére.Bár mi azért már tudjuk,hogy sikerülnie kell.Igérem értetek is imádkozom.Lehet ez bejön?Pedig tényleg nem vagyok vallásos.
Vagy a pozitív hozzáálláson múlik?

Erika!
Remélem a jóslat hamar bejön!
Vendég
 


Sziasztok!

Nyulasz!
Látod, milyen jó, hogy te is elmondtad a párodnak és köszönjük az üzenetét. Ma már az én párom is kérdezte, hogy mi van a lányokkal? Most már nekem sem kell titkolóznom, hogy miért ülök annyit a gép előtt. Szerinte nagyon látványos a javulásom, mióta veletek beszélgetek, mert ma már nem úgy mentem végig a bevásárlóközpontban (ahol mindig sok a gyerek + baba boltok), mint aki a halálsoron lépked és siránkozik, hogy ha másnak van gyereke, akkor miért pont nekünk nincs.
Köszönjük az imát!

Nyuszifül!
Esetleg kipróbáltátok a masszázst vagy a hőmérséklet mérését?

Erika!
Akkor nagyon szorítok, hogy a donorotoknak legyen anyaga. Ezt a decemberi konzultáción már meg is tudjátok?

Pihi!
Igen, ünnepeltünk. Finom vacsorát főztem, egész más volt itthon a hangulat. Eddig sem veszekedtünk, csak a párom szerint nagyon látszott a szememen a szomorúság, még ha kifele próbáltam is mutatni, hogy mennyire optimista vagyok.
Hát, most nagy erőt adtál, hogy írtál arról a lányról, akinek hasonló eredményekkel már megszületett a kisfia.
Kitartás nektek is, dec. 8 hamar itt lesz!

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Princess
hát nagyon remélem, hogy kiderül, vagyis hogy kideríti a dokink,
és hát nagyon reménykedem hogy lessz még legalább 1 adag számunkra

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok Lányok!

Princess!
IMegkerestem neked két hozzászólást, csak megnyugtatásképpen:

Karmen:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... ht=#663878


Beuka:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... ht=#836961


Olvasd el a hozzászólásikat. Nekik tényleg spontán sikerült. Lehet, hogy ehhez az kellett, hogy belenyugodjanak a lombikba és megcsináljanak minden viozsgálatot, kitűzzék az iőpontot, DE SIKERÜLT!!!!!

Nyulasz,

próbálkozunk Macával, Ginsenggel, Q10 koenzimmel. Hamarosan kideül, hogy milyen hatékonyak. :)
Ja és ez szuper, hogy a párod így reagált! :) Így sokkal könnyebb Neked is és egy stresszfaktor kipipálva!

Üdv mindenkinek!
P
pihi
 
 


Sziasztok!

Hát az a helyzet, hogy nem kell péntekig várnotok. Tegnap este még majd kidurrantak a melleim, ma reggelre pedig teljesen leapadtak. Ez tuti mensi előjel nálam. :roll: Hát, legalább nem váratott meg péntekig, hogy izguljak még a teszt miatt. Holnap vagy holnapután tutira megjön. De nem vagyok elkenődve, végülis ez olyan, mintha az első babaprojektes hónapban valakinek nem jön össze. Felhívtam G dokit, jövő szerdára kaptam időpontot az aszisztenstől és a Krióban is kértem időpontot az újabb választásra. Még megvárom piroskát, aztán felhívom Kovács dokit a Káliban, ha esetleg péntek reggelig mégsem jön meg, akkor azért megcsinálom a tesztet becsületből. :?

A párom mondta, hogy sajnálja, mondtam neki, hogy majd akkor sajnálja, ha a hatodik sem sikerül :D Bízom a Karácsonyi hangulat nyugtató erejében :P (Igazából csak kinéztem egy ruhát és megígértem magamnak, hogy ha nem sikerül, akkor megveszem , ha a hatodikra sikerül csak, szép kis kollekcióm fog összegyűlni :wink:)Remélem Gimes doki is vállal és nem ítél várakozásra hónapokig.

Nyulasz! Princess!

Szuper férjeitek vannak, hogy így reagálnak! Én mindig is hittem az őszinteségben és abban, hogy ha egy kapcsolat jól működik, akkor minden megbeszélhető. És biztosan nekik is erőt ad, hogy nem csak nekik van ilyen problémájuk.

Princess! A heremasszázst nem próbáltuk, "csak" bogyókat, akupunktúrát, talpmasszázst, kineziológiát. De miután a biopszia eredménytelen volt sok reményt nem fűztünk hozzá. Azért lehet, hogy a heremasszázst bevezetjük, csak úgy l'art pour l'art. :D

Erika!

Most beszéltem a Krióval. Telefonon kód alapján meg tudják mondani, hogy van-e az adott mintából. De ha nincs is épp nekik, akkor is érdemes velük konzultálni, hogy el tudják-e érni az adott donort, mert nálatok azért más a helyzet, hogy már van egy kisfiatok. Egyébként szerintem még ha nem is jönne össze ugyanaz a donor, akkor is ajudjatok rá még egyet-kettőt, mielőtt teljesen elvetitek egy másik donor lehetőségét.

Szép napot nektek!
nyusziful76
 
 


Nyuszifül, addig míg nem jön meg, TESSÉK BIZAKODNI!!!!!!! :wink: Nem faladni ilyen könnyen!

Princess, csak még egy eset, aztán befejeztem. Csak közben eszembejutott Dorcacs esete, remélem nem bánja ha ide másolom:

quote="dorcacs"]Kedves Mozes!

Olvastam a problémátokról,mi is ebben a cipőben jártunk meg járunk még most is.
A férjemnél megálapitották a visszér dolgot.A sperma eredménye kriminális lett,persze vannak rosszabbak is.9 millió/ml.Ebből csak kevés része volt mozgó és életképes.
Állitólag a mütét sem hozza helyre a dolgot teljesen.Talán annyira,hogy lombik lehet.
Közben külföldre mentünk,és a mütétje ellett halasztva.
Elmentünk egy másik dokihoz,ő csak egy éppen mozgo spermát talált.
Egy hét mulva megtudtuk hogy babát várok.
Már két éves a baby.Most egy kistesót szeretnénk,igaz nekem az előző kapcsolatombol már van egy lányom is.De három a magyar igazság:)
A visszérnek,de biztos tudod,az a rossz hatása,hogy melegen tartja a herét.Ezért nem képes annyi sperma termelődni,életben maradni.Mi ugyan nem csináltuk,de állitólag egy kis jég hatátos.
Mindenesetre a mütét jó ötlet,hallottam,hogy volt akinek használt.[/quote]

Elküldve: 2006 Szeptember 22 Péntek - 6:05

Kedves Mozes1! Nagyon drukkolok nektek,hogy sikerüljön a bébi. Nekünk azért valamivel jobb volt az eredmény. Nálunk már utban van a következő baba,nem is értem,hogy mitől lettünk ilyen termékenyek,de ez nem is fontos. Kiváncsi leszek a folytatásra,kérlek ird majd meg. Egyébként nálunk is azt mondták,hogy még a lombikhoz is elég kevés a sperma. Nagyon szoritok nektek.


Szóval hinni kell a végteléenségig! :)
pihi
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
én azért még nagyon szorítok értetek ++++++++++++++++
én nekem ezek után már mindegy lenne a donor, de a páromnak nem, ő ragaszkodik ugyanahoz a donorhoz (hogy legalább a gyerekek édes testvérek legyenek, és legutóbb azt mondta, hogy ő nem szeretné elmondtani nekik a dolgot), ő csak ugyanazzal a donorral megy bele a dologba, hát nagyon remélem, hogy lesz még tőle anyag, vagy tudnak szerezni
épp kérdezni akartam hogy akkor most minden egyes inszem előtt mened kell a KRIO-ba?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Pihi, Erika!

Köszi a drukkokat. Hát, sohasem voltam még terhes, úgyhogy nem tudom, hogy akkor mit kéne éreznem, de ilyen látványos különbeség a mellméretemben a mensim előtt szokott lenni. :D Azért amíg nem jön meg nem akarok riadózni, de azért az időpontokat befoglaltam. Nehogy aztán már késő legyen.

Erika!

Tulajdonképpen a mi döntésünk, hogy választunk-e, vagy hagyjuk, hogy a doki/Krio válasszon. Elsőre azt mondta Kovács doki, hogy érdemes olyan donort választani, akinek több mintája is van és azokat megvenni, mert ha kevesebből sikerül, akkor legfeljebb jó lesz a kistesóra. Csak a mi donorjelöltjeink közül csak egynek volt 2 mintája, az összes többinek 1, és a 2 mintás nem az első választásunk volt. Kicsit most bánom, hogy nem vettük meg azt a kettőt is, de most már mindegy. Szóval most megint megyek, de lehet, hogy most inkább olyat választok, akinek több mintája van, hogy azért ne kelljen havonta menni. De arra is gondoltam, hogy rábízom a dokira, végülis most már láttuk az adatlapokat, tudjuk hogy nekünk ebből mi volt a fontos, és egyébként elsőre a Kriós csajszi is azt a lapot mutatta meg, amit végül választottunk, tehát úgy láttam, hogy értik a dolgukat.

A párod is lehet, hogy még puhítható, nem? Végülis először a tesót sem nagyon akarta. Lehet, hogy Krizsa is tud rajta egy kicsit puhítani. De szorítok, hogy legyen még abból a mintából, vagy legalább sikerüljön elérni a donort. Az lenne a legegyszerűbb megoldás.

Először én is azt gondoltam, hogy nem biztos, hogy akarok kistesót, ha nem lehet ugyanattól a donortól, de most már egy kicsit másképp látom. Persze most sem vagyok boldog a gondolattól, de hát a gyerek utáni vágy mégiscsak erősebb. De tudom, hogy a férfiak másképp működnek. Kívánom nektek, hogy így vagy úgy, de jöjjön az a kistesó jövőre. :D

Sziasztok: nyusziful
nyusziful76
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
hát remélem, hogy lesz még a donornak leadott anyaga, de ha nem akkor kérésre ad, vagy Krizsa dr megtudja puhítani a párom

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok lányok!

Nyuszifül,ne tessék aggódni,igaza van Pihinek,ne add föl!
Lehet,hogy túl nagy az izgalom,és ez is bezavar.És tessék csak pénteken tesztelni!

Én is nagyon szorítok!
Kész a vacsi,még majd benézek.
Vendég
 


Sziasztok!

Erika!
Én is szorítok nektek,hogy tesó ügyben így-vagy úgy,de minden rendben legyen.Tényleg jó lenne,ha lenne még minta.
Arra nem emlékeztek,hogy amikor kiválasztottátok,mennyi mintája volt?Vagy nem ti választottatok?Igaz majdnem 2 év hosszú idő,de hátha!

Princess!
Én arra gondoltam,hogy a helyedben én azt csinálnám,hogy kérném,hogy fagyasszanak le jó minőségű spermiumokat a páromtól,most hogy jó az eredmény,és adnék még egy kis időt,hátha még jobban javul a helyzet.Viszont,ha romlana,akkor is lehetne nyugodtan közös babátok. :wink:
Kiváncsian várom mi lesz!

Pihi!
Valóban,egy kő esett le a szívemről,amikor elmondtam végre a páromnak a babanetet.Aranyos volt,hogy egyből bekapcsolta a gépet,hogy megnézze.Ma is kérdezte,hogy a lányok írtak-e arra valamit,hogy ő tud rólatok,de azt mondta,hogy olvasgatni már nem akarja,beszélgessünk csak nyugodtan mi lányok.

Üdv.
Vendég
 


Sziasztok!

Nyuszifül!
Amíg nem jön meg, addig, tessék bizakodni!
Milyen ruhát néztél ki magadnak? Ez jó terápia, a ruhák, cipők, táskák, és egyéb kiegészítők vásárlása engem mindig feldob.

Pihi!
Köszönöm, hogy idemásoltad a hozzászólásokat. Bíztató, hogy másnak összejött spontán, nem túl jó eredményekkel is. Párom is mindig azt mondja, hogy túl görcsösen akarom a babát, nincs türelmem.
Mi az a Q10 koenzim amit a párod szed?

Erika!
Hát nagyon szorítok a donor ügyben, remélem sikerül a párodat megpuhítani vagy tudnak a donortól anyagot szerezni.

Nyulasz!
Ez már bennem is felmerült, hogy le kellene fagyasztatni, hátha romlani fog az eredmény. Tegnap átbeszéltük a párommal a dolgot, ő nagyon szeretné, ha most várnánk, legalább még egy hónapot. Addig szorgalmasan szedné tovább a serkentőket és december közepén ismét vinnénk mintát vizsgálatra.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Nyulasz
nem nem mi választottuk. A Kaáli Intézet intézte a dolgot. Úgyhogy mi nem tudunk róla semmit de semmit.

Princess
puhítani már csak Krizsa dr. tudja, én nálam ebből már nem enged, úgyhogy nagyon remélem, hogy ha a KRIO-ban bent nincs is anyag akkor tudnak szerezni, vagyis ad az illető

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok!

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Erika!

Ugyebár Nyuszifüléknek is azt tanácsolták,hogy olyat válasszanak akinek több mintája van,így viszont elképzelhető,hogy nektek is olyat kerestek eleve,ha nem sikerült volna elsőre,akkor lett volna még abból másodikra is.Legalábbis gondolom.
Jó éjszakát!
Vendég
 


Sziasztok!

Nyulsz, Princess! A fagyasztásos dologra én is gondoltam. mert mi van, ha most még megfelelő is az eredmény, de mikor kistesót akarunk, akkor nem lesz. SZóval meg is kérdezem páromtól, hogy mit szól hozzá. De majd csak akkor ha az első összejött.

Ja, nem is mondtam tegnap. Párom tegnap bejelentkezett a Czeizel féle központba spermavizsgálatra. Hétfőn reggel már vihetjük is az anyagot! :)

Most kiderül, hogy mire számíthatok. Ha viszonylag jó lesz az eredmény, fel is hívom a dokimat, hogy következő ciklusban csinálja meg a HSG-t. Remélem lesz időpont, mivel ez elég kötött dolog. Menszesz után, de PÉ előtt kell csinálni. Nekem ez kb 5 nap, úgyhogy túl nagy lehetőség nincs.

Princess! Annyira jó, hogy a párod így hisz benne!!! :) :)
Az enyém mindig azt mondja, hogy biztosan meg akarom mérgezni ezekkel bogyókkal! :lol: :lol: :lol:

Béres Q10 koenzim: a minőségre van jó hatással.
pihi
 
 


Koenzimmel a férfiak terméketlensége ellen
2004. április 28. szerda 12:01
[MTI]
A Q10 koenzim, a legutóbbi vizsgálatok szerint, segít a spermák célba érésében, azáltal hogy gyorsítja az ondósejtek fürgeségét. Bár az ondósejteknek viszonylag kis távolságot kell megtenniük ahhoz, hogy megtermékenyítsék a petesejtet, az út megtételéhez igen jelentős mennyiségű energiára van szükségük. A Fertility and Sterility (Termékenység és meddőség) című tudományos folyóirat januári számában megjelent tanulmány szerint a Q10 koenzim megduplázza az ondósejt mozgékonyságát.
A vizsgálatot 22, 25-39 éves férfin végezték el, akik ondósejtjeik lassúsága miatt maradtak terméketlenek. Hat hónapig napi 200 mg Q10 koenzimet kaptak, amely időszakot követően a sejtek mozgékonysága a kiindulási 9 százalékról 16 százalékra nőtt. A férfiak közül három már a vizsgálat első három hónapjában apa lett.

Az egyik magyarországi gyógyszergyár szakemberei és más, független kutatók egyaránt arra a következtetésre jutottak, hogy a Q10 pozitív szerepet játszhat a meddőség kezelésében, legalábbis azokban az esetekben, ahol a problémát egyértelműen az ondósejtek lassú mozgása okozza
pihi
 
 


Sziasztok!

Úgy látom itt főleg este van forgalom, úgyhogy pont elkerüllek titeket. No sebaj, azért reagálok.

Donor téma: Sajnos az semmit sem jelent, hogy amikor választasz, akkor épp az adott donornak hány mintája van, csak akkor, ha mindet megveszed azonnal. Mi szeptemberben voltunk választani, akkor az első számú jelöltnek 1 volt, a 2. számúnak 2. Az első számú már 2004 óta volt a rendszerben, tehát valószínűleg nem ez az első mintaadása, a 2. számú 2006-os. Most, mikor felhívtam őket és rákérdeztem, akkor egyiktől sem volt minta. Mivel a mintaadás teljesen önkéntes, senkit nem kényszeríthetnek, hogy újból menjen, meg időközben meglehet a 4 terhesség, ami után már nem is adhat mintát. Csak nekünk azt mondták, hogy ha már egy donortól van egy párnak gyereke, akkor kicsit lazább ez a korlát, mert akkor van rá lehetőség, ha van még minta a donortól, vagy tudnak szerezni. De garantálni nem tudják. Nehezíti a helyzetet, hogy egy adott időpontban viszonylag kevés 30-40 minta érhető el. A mintaadás után a minták még hónapokig karanténban vannak, amíg megcsinálják a szükséges szűrővizsgálatokat, minden mintaadásnál. Tehát gyakorlatilag akár naponta változhat, hogy épp valakitől van-e mintájuk.

Nekünk őszintén szólva eléggé kaotikusnak tűnt a rendszer, pl. az sem volt világos, hogy a 4 terhességet teherbeesésnek, vagy kihordott terhességnek számítják. Erre csak annyit mondtak, hogy elvileg kihordott terhességet kéne számolni, de csak a létrejött terhességre vonatkozóan van jelentési kötelezettségük a kórházaknak, a születésre vonatkozóan nincs. Na erre varrjatok gombot.

Erika!

A donorról az adatlapot sem kaptátok meg? Én azt gondoltam, hogy azt akkor is odaadják, ha nem a pár választ.

Nyulasz!

Hogy nagy az izgalom, az kétségtelen, bár tegnap óta kicsit alábbhagyott, gyorsan el is ment a napom :lol: Nem adom fel, de rágörcsölni sem akarok. Ha nem, hát nem, nem dől össze a világ, ha az első nem sikerül. Statisztika szerint erre kicsi az esély. Ráadásul most már elég gyorsan peregnek az események, mert ha meg is jön (még nem jött), két hét múlva újabb próbálkozás és még Karácsony előtt annak is kiderül az eredménye. Szóval egyáltalán nem adtam fel. Ahhoz képest, hogy két éve csak várunk és várunk, ez a néhány hónap már igazán semmiség. :D

A fagyasztás egyébként jó ötlet szerintem!

Princess!

Azt a bizonyos "kis feketét". Bár elég sok fekete cuccom van, de szeretem a feketét mert nagyon jó lehet variálni mindenféle színekkel és bárhova fel lehet venni. Én is szeretem ruhavásárlásba fojtani a bánatom, vagy azzal ünnepelni, de most az inszemek miatt nagyon vissza kellett fognom magam, no meg a kocsinkra is kellett költeni. Attól is megkönnyebbültem, hogy akkor nem kell havonta egy csomó pénzt kiadnunk az inszemért, ha tb-re csinálják, épp elég lesz a donort kifizetni, úgyhogy most egy kicsit elengedtehetem magam.

Pihi! Sok sikert a vizsgálathoz! A HSG-t szerintem meg tudod csináltatni, ne aggódj, az 5 napból csak megfelel egy időpont. Én anno épp menstruáltam mikor még az előző dokim kitalálta, hogy akkor ezt meg kellene csinálni, és rögtön adott is időpontot, csak aztán visszamondam, mert úgy éreztem, először a páromnak legyen meg az eredménye, az kevésbé fájdalmas, aztán majd, ha kell, én is alávetem magam.

Szép napot nektek! Ha esetleg ma sem jön meg, akkor holnap jövök a teszteredménnyel.

Üdv: nyusziful
nyusziful76
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
azért az jó hogy a kórháznak kéne jelenteni, hogy a donoros baba megszületett, mi nálunk pl honnan tudták volna hogy a baba donoros?
A nőgyógyászom persze tudja, de ő már a legelején mondta hogy felejtsük el ezt a dolgot mert ő mi a babánk és nem is beszéltünk vele erről többet, minden úgy ment mint másoknál. Persze én már másnap felhívtam Krizsa dr-ot hogy megszületett a baba, és képet is küldtem neki 2-3 hónap múlva.
Nem, mi nem kaptunk semmit, végülis én nem is akartam volna hogy itthon erről bármilyen papír is legyen. Elég az amit a párom kapott a KRIO-ban, és a Szabolcs u-i kórházban.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!

Hát épp ez az, hogy ha meddőségi központban történik a beavatkozás, akkor ők mondjuk lejelentik, hogy ettől a donortól teherbeesett valaki, de szülni már nem ott fogsz és nem vagy köteles visszajelezni nekik, hogy megszületett a babád. Persze az esetek zömében gondolom kapnak visszajelzést, ahogy ti is visszajeleztetek Krizsának, de hát ez nem törvényszerű. A kórházban pedig nem vagy köteles elmondani a terhesgondozáson, meg gondolom nekik aztán tényleg mindegy is, hogy donortól van a baba, vagy kitől. Szóval ezzel nem tudnak nagyon mit kezdeni.

Én mondjuk elmondanám a dokimnak az elején, hogy donoros a baba, hogy ne mondjon a páromnak esetleg olyasmit, amit így nem mond, de egyébként az ő szempontjából tényleg lényegtelen, és tényleg a mi gyerekünk. Ha pedig Gimes doki fogja csinálni az inszemeket, akkor amúgyis tudni fogja, úgyhogy vele akkor már nem kell ezt megbeszélni.

Csak így nekem elég furcsa ez a 4 terhességes korlát...
nyusziful76
 
 


Sziasztok!

Nyuszifül!
Hát számomra elég bonyolult dolognak tűnik ez a donor téma. Azt hittem, ha már egyszer választott valaki, akkor mindig a választott donor mintáját kapja, ha meg elfogyott, akkor behívják és kérnek még tőle. De most már látom, hogy ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Pedig így lenne logikus, nem?
Várjuk a holnapi teszt eredményét!
Én is szeretem a feketét. Idén beszereztem egy fekete-fehér kockás szövet kabátot a Zara-ban, nagyon csinos.

Pihi!
Örülök, hogy ilyen hamar kaptatok időpontot! Nagyon várom a hétfőt, hogy megírd a vizsgálat eredményét. Szorítok! Lehet, hogy mi is kipróbáljuk ezt a Q10 koenzimet. Szerinted, lehet együtt szedni a Maca Vibe-vel?

Erika!
Nálatok miért nem Ti választottak donort? Nem lehetett vagy Ti nem akartátok?

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
Gimes ügye nálunk már az elején tudta, hogy mi a helyzet mert én megmondtam neki még a HSG vizsgálat előtt, és után mondta (rossz petevezetékek miatt) hogy kár nálam csinálni olyan petevezeték átfúlyásokat, mert nálunk mindkettőnk miatt csak lombik lehetséges, és mikor vissza mentem hogy terhes vagyok hogy sikerült a lombik akkor volt a dologról 1 mondatban szó, és többet nem is esett róla szó, mert ő is azt mondta hogy ez csak mi ránk tartozik és senki másra. Ő a párommal nem is beszélt soha, így hát nem is mondhatott semmit, vagyis 1X látta őt mikor pont a patológia ágyát nyomtam, és akkor is csak annyit mondott hogy a babánk is hosszúkás fejű lessz, mert mi is azok vagyunk, hát ezek után lehet hogy már nem is emlékezett rá hogy hogy is van a dolog. De nem is baj, mert ha nagyon akarja, akkor biztos benne van a magánrendelőjének a gépében. De szerintem ezzel ő is úgy van hogy magánügy és senki másra nem tartozik.
Ezt most jól le írtam, remélem a lényeget érted.

Princess
a Krizsa doki mondta hogy úgy is lehet hogy ott a KRIO-ban válasszák ki a donort (és így ingyen van), vagyis nem a pénz miatt választottuk ezt, hanem mert szerintem ha már nem a párom akkor én sem tudnám jobban kiválasztani mint ott azok akik azért talán értenek is hozzá, leadtuk a párom adatait és ott kiválasztották, és mint így utólag kiderült, nem is rosszul, mert hát ügye sokmindenben hasonlít is az apjára pl. hajszín, fejforma és remélem, hogy a természetét is átveszi majd.

Sziasztok

Erika

Nyuszifül
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
erika13
 
 


Princess!

Én is legalább abban bíztam, hogy ha már egy donortól van gyerek, akkor alap esetben attól lehet a testvér is. Sőt, még abban is bíztam, hogy elég egyszer kiválasztani a donort és utána automatikusan attól lehet kapni a többi mintát az inszemekre, és behívják mindig új mintát adni, nem kell újból választani, csak legfeljebb akkor, ha időközben már van 4 terhesség. De hát ez sajnos nem így van. Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy túl kevés a donor. Ha lenne 100 minta, vagy még több amiből választani lehet, akkor nyilván nem fogyna olyan gyorsan. Mi kérdeztük, hogy milyen gyakran visznek el egy egy mintát. Azt mondták, hogy szinte naponta jönnek!! Ráadásul én nem tudom,hogy ez most a nyári törvénymódosítás után hogy van, de ha jól gondolom, akkor az egyedülálló nők, akiknek júliustól 35 éves kor felett és orvosilag indokolt esetben lehetővé tették a lombikprogramot, ők is innen szerzik az "apát". De azért arra tényleg kíváncsi lennék, hogy ők mit mondanak majd a gyereknek, hogy ki az apja?

De ha arra gondolok, hogy 2000-től van csak egyáltalán spermabank Magyarországon, akkor még örülhetek is, hogy egyáltalán van lehetőségünk itthon is, mert külföldön csináltatni ugyanezt szerintem csak nagyon-nagyon keveseknek lenne pénze, nekünk legalábbis biztosan nem.
nyusziful76
 
 


Erika!

A dokival kapcsolatban én is ezt gondolom, hogy nem tartozik rá, de ha ő csinálja, akkor nyilván tudja. :D

Jól értem, hogy ha nem én megyek választani, hanem ők választanak, akkor ingyen van a donor???? Ezt nekünk senki nem mondta :shock: Én azt gondoltam, hogy nektek azért nem kellett fizetni, mert még korábban voltatok és azóta lett fizetős. Vagy lehet, hogy lombiknál más a helyzet???
nyusziful76
 
 


Ja és egyetértek azzal, hogy ha nem a párom, akkor akár ők is választhatnak. Mi az elsőnél mindenképpen magunk akartuk, hogy lássuk egyáltalán mik a lehetőségek, de így utólag én sem látom ennek akkora jelentőségét, mert mint írtam végülis azt választottuk, akit ők is javasoltak volna.
nyusziful76
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?