Sziasztok!
Úgy látom itt főleg este van forgalom, úgyhogy pont elkerüllek titeket. No sebaj, azért reagálok.
Donor téma: Sajnos az semmit sem jelent, hogy amikor választasz, akkor épp az adott donornak hány mintája van, csak akkor, ha mindet megveszed azonnal. Mi szeptemberben voltunk választani, akkor az első számú jelöltnek 1 volt, a 2. számúnak 2. Az első számú már 2004 óta volt a rendszerben, tehát valószínűleg nem ez az első mintaadása, a 2. számú 2006-os. Most, mikor felhívtam őket és rákérdeztem, akkor egyiktől sem volt minta. Mivel a mintaadás teljesen önkéntes, senkit nem kényszeríthetnek, hogy újból menjen, meg időközben meglehet a 4 terhesség, ami után már nem is adhat mintát. Csak nekünk azt mondták, hogy ha már egy donortól van egy párnak gyereke, akkor kicsit lazább ez a korlát, mert akkor van rá lehetőség, ha van még minta a donortól, vagy tudnak szerezni. De garantálni nem tudják. Nehezíti a helyzetet, hogy egy adott időpontban viszonylag kevés 30-40 minta érhető el. A mintaadás után a minták még hónapokig karanténban vannak, amíg megcsinálják a szükséges szűrővizsgálatokat, minden mintaadásnál. Tehát gyakorlatilag akár naponta változhat, hogy épp valakitől van-e mintájuk.
Nekünk őszintén szólva eléggé kaotikusnak tűnt a rendszer, pl. az sem volt világos, hogy a 4 terhességet teherbeesésnek, vagy kihordott terhességnek számítják. Erre csak annyit mondtak, hogy elvileg kihordott terhességet kéne számolni, de csak a létrejött terhességre vonatkozóan van jelentési kötelezettségük a kórházaknak, a születésre vonatkozóan nincs. Na erre varrjatok gombot.
Erika!
A donorról az adatlapot sem kaptátok meg? Én azt gondoltam, hogy azt akkor is odaadják, ha nem a pár választ.
Nyulasz!
Hogy nagy az izgalom, az kétségtelen, bár tegnap óta kicsit alábbhagyott, gyorsan el is ment a napom
Nem adom fel, de rágörcsölni sem akarok. Ha nem, hát nem, nem dől össze a világ, ha az első nem sikerül. Statisztika szerint erre kicsi az esély. Ráadásul most már elég gyorsan peregnek az események, mert ha meg is jön (még nem jött), két hét múlva újabb próbálkozás és még Karácsony előtt annak is kiderül az eredménye. Szóval egyáltalán nem adtam fel. Ahhoz képest, hogy két éve csak várunk és várunk, ez a néhány hónap már igazán semmiség.
A fagyasztás egyébként jó ötlet szerintem!
Princess!
Azt a bizonyos "kis feketét". Bár elég sok fekete cuccom van, de szeretem a feketét mert nagyon jó lehet variálni mindenféle színekkel és bárhova fel lehet venni. Én is szeretem ruhavásárlásba fojtani a bánatom, vagy azzal ünnepelni, de most az inszemek miatt nagyon vissza kellett fognom magam, no meg a kocsinkra is kellett költeni. Attól is megkönnyebbültem, hogy akkor nem kell havonta egy csomó pénzt kiadnunk az inszemért, ha tb-re csinálják, épp elég lesz a donort kifizetni, úgyhogy most egy kicsit elengedtehetem magam.
Pihi! Sok sikert a vizsgálathoz! A HSG-t szerintem meg tudod csináltatni, ne aggódj, az 5 napból csak megfelel egy időpont. Én anno épp menstruáltam mikor még az előző dokim kitalálta, hogy akkor ezt meg kellene csinálni, és rögtön adott is időpontot, csak aztán visszamondam, mert úgy éreztem, először a páromnak legyen meg az eredménye, az kevésbé fájdalmas, aztán majd, ha kell, én is alávetem magam.
Szép napot nektek! Ha esetleg ma sem jön meg, akkor holnap jövök a teszteredménnyel.
Üdv: nyusziful