Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági! Jobbulást mindenkinek, nem gyenge, mikor így kidől a család apraja-nagyja.

Jankamama! Ne aggódj, ezek szerint ti azt a módszet alkalmazzátok, amiről itt a többiek írtak. Hagyja a doki, hogy a pici szervezete legyőzze a náthát. Szokták itt a lányok javasolni a Cebiont (C vitamin készítmény), hogy az nagyon jó ilyen esetben. Rendszeres levegőztetés nem javít a helyzeten?

Manó! Imike nem semmi egy vasgyúró manó!

Sára! Jó ötlet a ruhaszárítós páragyár! Képzeld egy barátunk, aki környezettechnikai cégnél dolgozik, azt mesélte, hogy kiábrándító, de a szeméttelepeken a szelektíve gyűjtött hulladékot egybe öntik. Úgy tűnik Mo-on mindez még csak illúzió :( :( :( Pedig jó érzés (lenne) külön gyűjteni. Csak pár hónapot töltöttem Fo-ban, de mikor hazajöttem rosszul esett mindent egybe dobálni. Egyébként tetszik a gondolatvilágodban, hogy nemcsak a kajákról gondolkodsz öko módon. Nekem még van mit fejlődni e téren (is).

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Menjingate-et kaptuk mi is.
Kullancs ellen biztos beoltatjuk a Norbit, de mintha a dokinéni 2 éves kor utánt mondott volna?!

Timi: a keresztfiam most 2 és fél éves január óta jár bölcsibe és azóta kb. 1 hónapból 2 hetet otthon vannak betegállományban :cry:
A barátnőm most szeptemberben ment vissza dolgozni és a főnőke nem repdes az örömtől, hogy már 2-szer volt azóta otthon a gyerekkel.
Pont amit írtál, hogy a szülők nem foglalkoznak azzal, hogy beteg a gyerek úgy is beviszik a közösségbe.

Ági: Gyógymanók az egész CSaládnak!!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Anid! Itt egy jó recept: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=5780

Én már kipróbáltam, egyszerű, és finom! :)

KépKép
toreau
 
 

 
 

Sziasztok:)

Lányok köszi a gyógymanókat, azóta kisé mondhatnó sulyosbodott a helyzet, már az apukám és az anyukám is kidölt, sőt a sogornőm bátyja is aki vasárnap itt volt nálunk szerelni, szal tényleg pillanatok alatt terjed ez a vacak :( Ma levittem Danit a dokinkhoz mert egész éjjel hányt, kapott egy szurit :( Szegénykém folyton inna, de nem lehet, mert jön is ki belőle.... Én már jól vagyok, apa szarul, de igy is ment melozni, mert ma valami hülye havi értekezlete van, nem is értem mért nem maradt itthon, de már amugy is tele a hócipőm az ilyen mindenkit ledarálós multival, hogy még betegállományba se mehet az ember mert a feje felett lebeg a kiruglak szindróma :(

Anid :)
1799 Ft a szett, de ez csak a nyers alap, vagyis disziteni neked kell:)

Most megyek mert Pepe is éhes szegénykém, ma irtak neki is meg Daninak is sinlac pépet hogy egyenek is valamit, bár Pepino az rendületlenül cicizik, ami ujra meglátszik a székletén, már kezdtem elfelejteni milyen "illata" van az anyatejes pelusnak :P :P :P

puszi

Ági és a kidölt család

Ui: frosht én is imádom, régen véletlen fedeztem fel a vizkőoldóját és mivel ecetalapu volt, nem vad mint a többi vacak én azóta is azt használom, sőt már mosogatószert és egy másik nem jut eszembe nevűt is vettem tőlük, nekem bevált :)

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Ma voltam védőnőnél. Amikor meglátta, hogy nyitva a külső méhszáj, azt mondta, kezdjek el vásárolni karácsonyra, nehogy ne tudjak a babától... :D

Erika: nekem nem mondták, hogy fertőtleníteni kell szúrás előtt. Már bedöftem, ezzel a tollal nem is lehet érezni.

Ebéd: Brokkolikrém leves, zöldséges rizs, fokhagymás bundázott pipimell.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Jobbulast a beteg manoknak! Agi, gyogymanokat az egész csaladnak, nem semmi :(!

Lilla, engem is érdekel ez a gombafasirt, nyam!

Mano, HIHETETLEN mekkora ez az Imi :) :)! APa tegnap azt hitte szorakozok vele! Mi olyan 8-9 hosan voltunk ekkorak talan :shock:! Huu, nem semmi! Volt mar ilyen nagy baba a csaladban?

Ha gondoljatok, probalok néhany kiadvanyt szerezni neketek a következö talira. Erdekel?

Sok apro dologgal lehet segiteni a helyzeten csak kell egy kis szemléletvaltas :) aztan megy minden magatol 8) .
Pl nem agyonfüteni a lakast hanem inkabb + egy pulcsit felvenni, nem égetni feleslegesen a villanyt.
Mindig megnézni mibe van becsomagolva, amit veszel és inkabb amellett dönteni, ami kevésbé szennyezö.
Két termék között inkabb a magyart megvenni, mert a Kinait nem gyalog szallitjak ide pl. + ezzel a kis iparunkat is tamogatjuk! Vasarlaskor mindig vinni magunkkal zacsit.
Palackozott asvanyviz helyett vizszürö. Mi ezt hasznaljuk pl: www.frissviz.hu, tök jo. Vincusnak a biztonsag kedvéért felforralom.
Inkabb nem a Tecsko és tarsainal vasarolni, mert ezek zsarnok cégek, mindent kinabol hozatnak, a helyi termelöket élve temetik, gusztustalan modszerekkel dolgoznak + egy csomo felesleges dolog vasarlasara buzditjak az embert mindenféle ügyes trükkökkel. Lehet, hogy a helyi közért dragabb, de a végén tuti kevesebbet költesz, mert nem viszed haza a sok felesleges sz.rt.

Még valami: én példaul régota nem hasznalok popsitörlöt. Csak, ha jövünk megyünk. Mikor Vincus kis répa volt (helo Prücsök :)) és lötyögött a feje moshatot hasznaltam. Mivel béna vagyok és nem tudok varrni innen rendeltem http://www.monapel.hu/index.php?option= ... &Itemid=47, törlökendö a lap aljan. 110 Ft egy db. Sik-suk meg lehet szokni. Macerasabb, mint a kidobalos, de valamit valamiért! Ha érdekel a "kezelése" szivesen leirom. Tudok hozni parat megmutatni a talira, ha gondoljatok.

Mostmar azt sem hasznalom siman a csap alatt mosom a fiatalur fenekét. Nem hiszem, hogy hianyozna a popsijanak az a sok izé, amit ezek tartalmaznak (alkohol, stb, nézzétek meg).

Söt mar atalltunk a moshato pelusra is :)!

A frosch termékei szerintem is jok, 98%-ban lebomlanak. Vannak ennél drasztikusabb modszerek is. VAn, aki csak ecettel, mososzodaval, mikroszallas kendövel és szodabikarbonaval takarit.

Cseragi azt hiszem Te irtad a zacsis sztorit. Nekem a kedvencem amikor nem kérek zacsit és a pénztaros nem rakja vissza a többihez, inkabb kidobja a kukaba :x :x, grrrrrrrrrrr!

Toreau, nagyon gaz, amit leirtal!!! Ez hol volt, meg tudnad kérdezni az ismerösödet légyszi légyszi? Mivel EUs orszag vagyunk ez elvileg keményen szabalyozva van, utana kéne nézni! Azért én tovabbra is szelektiven gyüjtök! Szerintem érdemes, mert ez is olyan, mint a többi. Ha egyre nagyobb igény van ra, lesz!

Oltas: most akkor nem ugyanaz az gennyes agyhartyagyulladas és a pneumococus :? ?

Rolunk: Vince a nagy pakolos korszakat éli, mindent mindenhonnan leramol. Tegnap egy pillanatra nem figyeltünk oda és magara rantotta Apa teajat. Szerencsére mar csak langyos volt, de megvolt az ijedelem!
Egyre többet dumal, nagyon édi :)!
Mar kajalas közben is "tancol", mozog a zenére :)!

Tali: összefutottam PP-vel a szombati börzén és beszéltem telefonon Jutkaval, nincs idejük netezni sajnos :( és azt kérték küldjünk nekik mail-t a talirol! Valaki mas is kérdezte hol lesz, de mar nem emlékszem ki. Hédi talan Te voltal :roll:?

Kaja: még nem tudom, anyosom megint Gastroyalkodik, éljen!!! :)

Ezt hivjak szomenésnek azt hiszem :lol:
saara
 
 


Tündi, ez a masik boltnak a honlapja www.herbahaz.hu, a népstadion környékén van.

Még nem voltam, nem ismerem. A Hold boltot igen, az nagyon jo.
saara
 
 


Sziasztok

Mágnes
mielőtt magadba döföd a tűt, steril gézzel v. steril vattával + fertőtlenitő folyadékkal fertőtlenítsd le a felületet (combod), csak ott egy pár cm-en, fontos, hogy ne vigyél be a bőrődről semmilyen bacit a bőr alá, én ha egy tűfejet többszőr is használtam (kb. 2x-3x) akkor azt is lefújtam fertőtlenítővel, ezért jobb minden alkalommal inkább újat felrakni megéri, de a bőrőd akkor is fertőtlenítsd, van sima folyékony üveges, és van spray változat is (ez kb. 2005 nov.-ban volt 1200Ft.)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

Jaj eltünt amit eddig irtam :twisted:

Sára

Nagyon tetszik a környezet védelmed :D komolyan .Én is nagyon fontosnak tartom.Szelektíven gyűjtöm a szemetet.A lelkemnek kell hogy ennyit megtegyek a környezetért és a Laci fiamnak is mindig magyarázom hogy most mit hova dobunk be.Nyáron egyszerübb volt csak kisétálni a szelektívhez most a kocsiba egy nagy zacsiba gyűjtöm.
Én az étkezésnél is próbálok csak biot venni amiből lehet pl:most vettem bio lisztet.
Csak ásványvizből fözöm a levest +80ft ráforditás és tuti nem a csapviz amiben a hormonok nem bomlanak le.Ja és extra szűz olivaolaj.Na annak huzos az ára, de a család egészsége megéri :D
Ne haragudjatok hogyha ezt ti már mind leírtátok nem tudok mindent elolvasni :oops:
Emma
én emlékszem rád. Nagyon is :D Együtt voltunk itt kismamák :D
Az én Lacim 17 hós.
Sajna atöbbiek nagyon eltüntek.Mesélj a kisfiadról mit tud már.

Oltás
Én mindent beadatok a Lacinak csak az inflenza ellenit nem. A bárányhimlő állitólag már nem olyan mint a mi gyerekkorunkba hanem sokkal agresszívebb. Akkor meg minek szenvedtessem szegényt.

Lilló én is kérek szépen receptet ha van :D Husisat :D Köszi

Lini

Na puszi
lini
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Mátém többször négykézlábra állt! Hasról hátra még nem tud fordulni, de ez a „kutyázás” lehet, hogy beelőz.

Oltásügy: anyukámat kikérdeztem, dióhéjban a bárányhimlőt, Menjugate-et javasolja, az influenzát csak akkor, ha valami miatt fokozottan veszélyeztetett lehet a gyermek (pl. cukorbeteg, túl sovány vagy ilyesmi). És számolni kell azzal, hogy ha elkezded oltani az influenza ellen, akkor minden évben kell.

Jankamama! (Edit!)
Nálunk is ugyanez volt nátha fronton, a mi dokink is azt mondta, hogy majd elmúlik. Hát, nekünk két és fél hétig tartott. A doki a lelkemre kötötte, hogy mindig legyen tiszta az orra, attól fog meggyógyulni, ha mindig kiszívom neki a trutyit. Mi porszívóztuk – a lelkének nem tett jót, de más baja nem lett, és tényleg meggyógyult. Ja, és egy hétig (gyerek) Nasivin orrcseppet is kapott az orrszívás előtt (ha nem használ, egy hét után abba kell hagyni). ...
Igen, az én anyukám is ezt gondolta rólam. (Egyébként az én fiam kb a te babáddal egyidős, a héten lesz fél éves, és szeptemberben volt ez a három hetes tortúra. De azóta nem volt beteg, néha kicsit szortyog reggel, de az állítólag fűtési szezonban normális. Sokat kell párologtatni, meg levegőre vinni, lehetőleg minden nap.) Ja, igen, és Cebiont is kapott napi kétszer 4 cseppet, meg Calcimusc-ot is (Az adagra nem emlékszem, de ha kell, utánanézek.)
--- Most olvasom, hogy pár dolgot már leírtak a többiek, bocs!

Mágnes!
Annyira veled vagyok lélekben! Nem lehet jó érzés ez a szurkálás. A császár utáni napi három injekció sem esett jól, pedig nem magamnak kellett beadnom. Kitartás, már csak hetek kérdése, és lesz egy aranyos bébid!

Sára!
Feltett szándékom kipróbálni, amiket írtál. A dezodorokról honnan lehet tudni, hogy nincs benne alumínium. Jó lenne olyat venni, nem szeretnék Alzheimeres lenni öregkoromra. (Én nem bánnám, úgyse tudnék róla, csak szegény családom. Na, ez rossz poén volt.)
Igen, én is Wordbe mentem a hszeimet –így nem tud elszállni. (Persze, ez nem igaz, minden lehetséges, de kisebb a valószínűsége.)

Rita
rita81
 
 


Hellóka!

Toreau
Megcsináltam a tököt! Nagyon fini lett!!!!Köszönjük! :lol: :lol: :lol:

A boltban kapható gesztenyemassza és a gesztenyepüré ugyanaz?
Nem akarok annyit küzdeni, mint Gabek! Lusta vagyok!

Gabek (iil.aki tudja)
Ausztriában hol van az a bolt, ahol olcsóbban lehet pl.autósüléshez jutni a gyerkőcnek?

Holnap megyünk a négyhós oltásra, rákérdezek a többire. Kíváncsi vagyok mennyit nőtt a gyerkőc!

megyek! megesszük a fini vacsit!
Ja!
Valaki próbálta már ezt az un. 90 napos fogyókúrát?? Ha igen milyen????

Kép
anid
 
 


Lányok!
Köszi az együttérzést! Nagyon jól esik!
Alig várom már, hogy megszülessen Panna, persze nem sürgetem, de telhetne az idő kicsit:) Ti is így voltatok vele, hogy a vége lassan telt? Vagy csak nekem tűnik úgy?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Anid: A boltban kapható sima gesztenyepürék (fagyasztottak) nagy része nem gesztenyéből van, hanem pótolják babbal vagy krumplival. Nem mindegyik, de sok. Én nem adnám a babának. Sajnos nem írják rá, melyikben van más is, mint gesztenye.

Mágnes: Teljesen normális, amit érzel. Az utolsó napok csigalassúsággal telnek. Nem lennék most a helyedben. A várandósság utolsó két hónapját szívesen kihagytam volna :( Kitartás! Pihenj sokat, amennyit csak lehet! Szükséged lesz rá :wink:

Ambrus dokiról meg annyit, hogy mikor leküldtek hozzá, akkor én komolyan azt hittem, hogy mindjárt megjelenik valaki egy üveg pezsgővel, mert a Kész átverés show-ban vagyok.

lilló
 
 


Sziasztok!

Huu, Lilla, most, h olvastam a soraidat beugrott, milyen türelmetlen voltal a végefelé :D :D :D! Minden bajod volt :lol: !Mondjuk többször be kellett feküdnöd a pathologiara, ha jol emlékszem + vizesedtél is, nem?

Magnes, együttérzek én is, nagyon pocsék lehet ez a szurkalas :(. De egész jol birod a helyzethez képest, vagy tévedek? Te egy pozitiv csaj vagy, nem :)? Kitartas, mar tényleg nincs tul sok hatra!
Indigo is cukros volt, ö a diétat utalta, de asszem nem kellet szurkalnia magat. Indigo, jol eltüntél!
Szerintem élvezd ki ezt az idöt, utana böven raérsz gyönyörködni a lanyodba meg babazni :)! A masodik babanal meg ugysem olyan nyugis a helyzet, mint az elsönél. Menjetek moziba, haverokhoz, szinhazba, ilyenek mert utana nem lesz olyan egyszerü :)!

:roll: :roll: Tiszta nosztalgias vagyok, jaaaaj, de szuper volt, annyira imadtam ezt az allapotot :) :)!
En nem untam a végén sem, söt még siman huztam volna par honapig, komolyan :lol:!

hogy alltok a gyerekszobaval? Babakocsi, stb? Vagy inkabb utana szerzitek be ezeket?

Kinga, mi van Veletek, jol eltüntél! Remélem minden ok!

Lanyok, ma pont egy éve, hogy ratok talaltam, de vicces :P ! Csak azt sajnalom, hogy ez csak szülés utan történt és nem elöbb, sokkal felkészültebben mentem volna szülni... :roll:
saara
 
 


Jajj lányok!!
Én azt szeretném ,ha Panna megszületne, és maradnék ebben az állapotban!!! Olyat nem lehet? :D Tuudom kistesóval igen, dehát nem olyan egyszerű az az én esetemben. Bár ahogy Panna rakoncátlankodik, szerintem ki fog tenni két gyerkőcöt is. És tudom, hogy balkezes lesz !(mint az anyja! csak nem kettő..:)

lilló:
jót nevettem a kész átverésen:) Engem az zavar, hogy olyan sokáig dumál, addig meg folyamatosan a szemébe nézni, és közben a nagy orrlukait látni... alig bírom ki röhögés nélkül.:)

saara:
A szobával készen vagyunk, ma megérkezett a hordozó is, babakocsi már régóta megvan. Mostmár minden kész, kivasalva, mosva, összecsomagolva:) Még a mellszívót is kipróbáltam.. meg is ijedtem a szívóerőn! :D
Féltem a vásárlástól babonából. A 6. honapban úgy kellett rádumálni, hogy most vegyük meg a kiságyat, mert akciós. Be is voltam rezelve rendesen, hogy most majd aztán valami nagy baj lesz, mert vásároltam.. Aztán rájöttem, hogy egyszerre mindent úgysem bírnánk. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Halika!

Mágnes
Én is szivesen lettem volna még terhes!
A szívóerőről csak annyit: Azt nézd meg mikor a baba rácuppan a cicidre előszőr úgy igazán és szívni ketzd! Na az erő! Én majd el dobtam a gyereket úgy megijedtem! Senki nem mondta, hogy ilyen! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Azért jó, hogy vannak kismamáink, mert így újra fel lehet idézni milyen volt!

Cserági
Akkor csütörtökön minitali? Én megyek arra vagy te jössz?

Lillo
Akkor hol vegyek gesztenyemasszát?

Pusszantás :P :P :P

Kép
anid
 
 


kedves lányok,
hálásan köszönöm mindnyájótok sorait, sokat segített, tényleg!
porszívós orrszívó valóban sokkal többet ér
pedig az elemes mennyivel drágább, azt hittem, ezért jobb is... :(
pedig dehogy!
bevetem az összes tanácsot, most már, így 4 hét után nagyon szeretnék ennek véget vetni
nagyon rossz, ha a gyerek beteg, biztos minden mama nehezen viseli
kívánok nektek sok egészséget, minden jót, mégegyszer köszönet :)
edit

Kép
jankamama
 
 


Sziasztok

Rita
nagyon ügyi a kicsi fiad hogy ennyi idősen már így mászik

Mágnes
én imádtam terhes lenni, kár hogy csak 9 hónap
ha meglesz a pici lányotok, akkor úgy fog tünni (számomra legalábbis olyan volt) mintha igaz sem lett volna hogy annyi ideig pocak lakó volt, olyan gyorsan eltelt az az idő

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Anid, én a corában vettem bio gesztenyemasszát, gondolom abban csak gesztenye van. Meg lehet kapni mirelit egész, főtt gesztit is, azt neked kell összetörni, gondolom fincsi lehet az is.
Én ma vettem sütni való gesztenyét, holnap meg is csinálom, remélem Balázsnak ízleni fog!

Lini, aranyos vagy! Balázska most másfél éves, mozgásban nagyon jó - fut, szalad, mászik, egy percig nem tud ülni (ez nekem kevésbé tetszik). A dumálást most kezdi, napról napra több szót mond. A legújabb a majom - de hogy ezt honnan szedte?

Viszont sajna egyfolytában püföl, ha valami nem tetszik neki. Sőt mostanában már belénk is mar, jó erősen. Nem tudom, mit csináljak vele, egy Nem szabad! fegyelmezést magasról letoj... A múltkor már olyan ideges lettem, mikor 5* húzott be (szó szerint ököllel), hogy rácsaptam a kis kezére, na ez bezzeg használt (mondjuk én tök szarul éreztem magam tőle).
Valakinek csinál hasonlót a picúrja?
emma8
 
 


Sziasztok!

Na, ideértem végre-valahára!

Sára!
Köszi, hogy hiányoltál, aranyos vagy!
Vincus nagyon ari lehet tánc közben! Van kedvenc előadója? Botinak jelenleg Robbie Williams ! :) :) :) :)

Boti szerencsére meggyógyult a náthából,. Én is porszivóztam az orrát elsősorban, kapott orrcseppet és öntöttem bele a hársfateát.
Nekünk is két hete tart a náthás időszak és már nagyon örülök, hogy kimászunk belőle!

Most azzal küzdünk, hogy pár napja megint nagyon rosszul alszik. Sokszor felsir, de úgym, hogy igazából nem is ébred fel és egészen hisztérikus rohamokat kap néha. NAgyon ijesztő tud lenni, főleg, hogy nem tudunk vele mit kezdeni sokszor. Valószinűleg a foga kinozza, de semmit nem látok azon a helyen, ahová mutogat a kis kezével.

Az első fogzása óta nem volt ilyen durva a dolog, remélem, nincs más baja. :(


Én még kicsit nyűglődöm a meghúzódott bokámmal, de hála az árnika krémnek, nagyon jó ütemben javulok. Botit a család különféle tagjai vitték le sétálni, mert én örültem, ha lemásztam a három emeletet, nem hogy még sétikáljak is, de szerencsére most már sokkal jobb.

Na nyavalygásból ennyit.


Örömmel látom, milyen kis konyhatündér szekció alakult itt! :) Nagyon jó kajákat irtok, én is igyekszem majd kipróbálni őket!

Ági!
Jobbulást nektek, te pedig vigyázz magadra, mert ilyen helyzetben akkor dől össze a világ, amikor anya is lebetegszik.

Rita!
Tök ügyi Máté, hogy igy felturbózta a tennivalóit! Még csak most tanult meg forogni, most meg már mászni fog!
Tényleg, pelenkázni hagyja magát? Botit nem lehet rendesen tisztába tenni, mióta forog, mert ahogy kibontom, már fordul is. Legalább hat kéz kell hozzá! :) Azóta átálltunk a nadrágpelenkára.


Mágnes!
Jobbulást kivánok neked is! Már tényleg nincs sok hátra! Ilyenkor én is úgy voltam, hogy már vártam is a végét, mert egyre nehezebb volt a kislegény, ugyanakkor sajnáltam, hogy vége lesz a terhességnek, mert annyira jó volt! :)
A vége tényleg lassan telt emiatt, de mivel mi az utolsó 6 hétben vettük meg a cuccok nagy részét, volt mivel foglalkoznom.


Igyekszem holnap jönni, de holnap szurit kapunk-végre túlesünk a 15 hóson, ha minden jól megy-, úgyhogy felfokozott helyzetre készülök!


Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Szerencsésen megúsztuk az oltás utáni lázasodást, és egyéb kellemetlenséget. Mintha nem is kapott volna semmit. De tényleg.

Sára: Hát néha én sem hiszem el hogy ekkora. Születése óta kb.3 hetente hízik 1kg-ot. Én meg ugyanennyit fogyok... :-)
Napról-napra látom rajta hogy egyre nagyobb. Már alig bírom el, és már alig fér bele a bébihordóba és még csak KÉT HÓNAPOS.
Egyébként a családban az apai nagyapja volt ilyen nagy gyerek.
De fura mert mi(szülők) nem vagyunk valami nagy darab emberek, hülyén is nézünk ki ha a gyerekkel sétálunk. :-)

Köszi a címet, majd utánna nézek! Majd kisétálunk a Dugóval és szétnézünk.

Üdv: Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok

Ági jobbulást a családodnak. Nem lehet egyszerű így, hogy az egész család ágynak esett. Nálunk apa betegedett le és szegényt jól el is tiltottam a lányától. A helyzeten ront, hogy neki is dolgoznia kell, tehát nem valószínű, hogy gyorsan túl lesz rajta. :lol:

Sára, én is froscht használok már hónapok óta. Ma néztem meg, hogy rá van írva, hogy bio. :oops: Van egy általános tisztítószere is, én azzal mosok fel és a mosogatószert is nagyon szeretem. A vízkőoldótól kicsit idegenkedtem az erős szag miatt, de mára már megszoktam. Biztosan be fogok nézni a boltba, amit belinkeltél, mert közel van hozzánk.
Igen, én kérdeztem a köv. tali színhelyét, de sajnos nagyon messze van, így kihagyom.

Lilla, nagyon kiábrándított, amit a gesztenyemasszáról írtál. :( Most rendeltem kipróbálás céljából, de így nem fogom odaadni Korinak. Legközelebb kizárólag biot fogok venni.

Mágnes, kitartás...hamarosan a kezedben foghatod a kicsilányt. Én is alig bírtam magammal az utolsó hetekben. Minden készen állt, már csak rá vártunk...hát ő nem siette el. :)

Emma, Kori nálunk 14 hósan kezdte, hogy belénk csíp vagy mar. Én sem tudom, hogy miért. Ha pl. valamit megtiltok neki és nagyon akarja vagy van amikor apa hátán lovagol és örömében belemar. Számomra megfejthetetlen. Ezt kb. 2 hónapja kezdte. Voltak időnként furcsa dolgai, de gyorsan leszokott róluk. Remélem ez is hamarosan elmúlik.

Anid, én próbáltam ezt a fogyókúrát, de nekem nem jött be. Úgy értem, hogy nem bírtam olyan sokáig csinálni. Nekem inkább az vált be, hogy mindent, de mértékkel és hat után már semmit. Csak az ebéd volt rendes...előtte és utána csak gyümit vagy salátát ettem. Így sikerült 15 kilótól megszabadulni. Persze ez egyénfüggő, hogy ki mit bír.

Hédi
gyurmanó
 
 


Jó reggelt! :P :P :P :P

Gyurmanó
Én kipróbálom, mert sajna a kilók nem lefelé rohannak, hanem felfelé! Meg ha tudom a mozgást is kieszközölöm valahogy! Sajnos én nem szoptatok olyan ütemben,mint Manó!
Bár, ha Katám is olyan tempóban szopott volna, mint Imike, akkor lehet hogy más lett volna a helyzet! :P

Volna egy kérdésem a szoptatásról:
3-4 napja Kata üvölt, ha cicire rakom! De ahogy a kezével megérzi a cumisüveget elhallgat! Ez mitől van? Rossz a tejcsi, vagy kevés, vagy tudja,hogy minek erőlködjön,mert jön az üveg? Akkor most így elapad teljesen a tejem? Mert hiába fejek napról napra kevesebb!
:cry: :cry: :cry: Mit csináljak???? Kétségbe ejtő!

Emma
A tesóm kislánya ugyanennyi idős, és ő is ilyen, bár ő harapgál! lehet, hogy ez életkori sajátosság???

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Úgy látom éjszakai élet folyik itt :lol:

Gratulálok Máténak! Ilyenkor olyan édesek! Főleg amikor elkezd majd ringatózni!
Nekünk ez nyaralás alatt történt meg és szét röhögtük magunkat, hogy miket művelt a Norbi :lol:

A mi doki nénink is ugyan azt ajánlotta, mint ritáéké.
Az orrunk hál isten már nem taknyos, de néha köhög még, pedig lassan egy hónapja.

Szurkálás ügyben részvétem. Én már a tű látványától is rosszul vagyok.
A kórházban mindíg szuri után mérték a vérnyomit és akkor sosem volt alacsony :lol:

Anid: én a múlt héten vettem a Norbinak egy ülést egész jó, csak még nem kötöttük be. Ma lesz a nagy nap, képzelem mennyi ideig fogunk vele szenvedni :oops:
Szóval 14 eft volt. Voltak ott kacifántosabbak is az max. 40eft, de az már full-os volt.
Szerintem csak azért kimenni fölösleges,mert itt is lehet annyiért jókat kapni.
Viszont egy nagy kirándulásnak jó :lol:

Úgy vagyok vele, mint Mágnes maradtam volna abban az állapotban.Igaz az utolsó pár hét már eléggé kínszenvedés volt.
Alig bírtam mozogni, kocsiba ki-be szállni.

Megyek, mert éhes a lelkem.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Hát ismét megjártuk a fülészetet! :cry: :cry:
Sajnos megint felszúrták neki,hétfőn du.,azóta folyik belőle a genny.Pedig ahogy náthás lett,tisztítottam az orrát,orrcsepp Sterimar,porszívózás.Azt mondta a párom,hogy lehet,hogy ki kell venni az orrmanduláját Hannának.Holnap visszaviszem a főnökéhez és megbeszéljük a továbbiakat,mert ez nem állapot,hogy alíg egy hónapja szúrták fel a fülét és megint arra ment rá.
Én eléggé tartok a középfül gyulladástól,mert nagyon nagy bajokat okozhat!

Sajnos hétfőn a dokinál nem tudtam kitérni az oltásokra,mert rengetegen voltak nála,és én általában soron kívül megyek be-egy előnye az eü.pályának :wink: -ezért nem akartam húzni az időt a kérdéseimmel.
De a bárányhimlőről annyit írtatok,hogy kezdtek meggyőzni az oltás beadásáról.Szerencsére a gyerekeim könnyen átvészelték,de Hanna még áteshet rajata,de akár az agresszívabb fajtát is elkaphatja,tehát elgondolkozom a beadásáról.

Sára,
nagyon jó dolgokat írtál a tisztítószerekről,teljesen meggyőztél!A következő tisztítószer vásárláskor megnézem mit veszek,ugyis a DM-be járok.Froscht eddig én is használtam,az ecetest vízkőoldásra,a másikat felmosásra,de a többi terméknek is utána nézek amit ajánlottál!
Ami az oltást illeti a gennyes agyhártyagyulladásra való a Menjugate,a másik amiről Gabek írt-megadta a honlap címét is-a pneumococcus által okozott betegségektől véd,ebbe beletartozik az agyhártyagyulladás is,de sok másik betegség is ami veszélyezteti a gyermekeket.(pl.: tüdőgyulladás,sepsis,középfül gyulladás-nekünk pont ez van-) Prevenar a neve,7 legfontosabb penumococcus szerotípus ellen védő oltóanyag,
5 év alatti gyerekeket lehet oltani vele.Minden életkornak meg van a maga oltási sémája.Ha már kialakul a védettség nem kell ismételni,egész életében védelmet nyújt,mert immunmemoriát alakít ki.

Most ennyi mert sír Hanna baba!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Dorka
Hol vettétek az ülést? Itthon vagy Ausztriában! megvallom a kirándulás szó nagyon csábító!

Tényleg! A gyereknek nem kell útlevél ugye? Vagy igen? Eu-s országba biztos nem kell, de hogy iagzolom, hogy az enyém a gyerek?

Kép
anid
 
 


Timi
Szegény Hanna baba, nem lehet neki könnyű! Részvétem!
Hát,lehet hogy a férjednek van igaza! Sajna!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Timi! Köszönjük az infókat szuri ügyben. Olyan jó, hogy valaki közérthetően, és szakszerűen elmondja ezeket! :D Szegény kicsi Hanna baba! Küldök neki energiát, most már olyan jó lenne, ha meggyógyulna!

Dorka! Mi is vettünk autósülést 16 e-ért végül a Máriában. Ez egy noname darab, de még így is a 30 e-res kategóriából 2 kitelik. Nem vagyok benne biztos, hogy egy esetleges baleset folytán a drágában sem lesz a gyereknek semmi baja. Inkább ne adja Isten...

Hédi! Gratula a 15 kilós fogyáshoz. Közben jelzem, én már 82 helyett 81 vagyok :lol: Nekem sokat segítenek a gabonák, (heti 2-3 ilyen étel), és hasonló elveket vallok, mint te!

Rita! Gratula Máténak a popsirázáshoz! Látod milyen ügyes! Szopival kapcsolatban akartam veled értekezni. Én azt tapasztaltam, hogy ha az utolsó előtti evéskor (6 körül) csak egy mellből etetem meg a gyereket, akkor éhesebb lesz vacsira, és jobban teleszippantja magát, következésképp átalussza az éjszakát. (Jó kicsit nyűgi fürdetéskor), ha viszont nem így van, akkor 3-kor felébred, úgy mint tegnap is. Ezt próbáltad már? Vagy már jól alszik Máté?

Képzeljétek, megnyírtam Robi buksiját! Már elkezdett hajat váltani, és van ahol szinte kopasz volt. Most mindenhol egyenletesen rövid a frizuja. Olyan vagány!

KépKép
toreau
 
 


Anid! Kell útlevél Katának is. 2 éves kor alatt 3000, gyorsított eljárásban a duplája.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Anid: Kell útlevél Katának, az EU országokban is kell, mivel nincs személyije. Ráadásul úgy tervezzétek, hogy a készítésénél mindkét szülőnek ott kell lennie, mert mindkettőtöknek alá kell írnia a papírt. Kellemes szombat délelőtti program. Egyébként 3000 pénzért 5 nap alatt megvan. Mi a Lurdyban csináltattuk, és ide kértük a helyi okmányirodába, hogy küldjék.

Gesztenyemassza: nem akartam ezzel rémisztgetni, de tényleg sokfajtánál előfordul a gesztenye helyetti más anyag pótlásnak. PP írt asszem régebben egy fajtát, amit valami bioboltban vett. Kérdezd meg esetleg Tőle Hédi és Anid, hogy hol vette.
Én biztosra mentem, inkább pucolgattam egy fél este. :)

Rita: Tök jó, hogy így beindult Máté... Látod, látod... nem kell kétségbe esni. :wink:
Egyébként a habtapival kapcsolatban akartam Neked a múktor írni, hogy én lemostam Bínek azzal a Chicco-s fertőtlenítővel, meg vízzel és utána tök jó illat lett a szobájában, azóta sem büdi.

Timi: Sajnálom, hogy ennyi baj van Hannababa fülével :( Jobbulást Nektek

Ági: Jobbulást a családnak! Szegénykéim!
Menü: Áfonyás marha pörkölt, burgonyafánk

Sára: Én most olvastam vissza a naplómat, amit a várandósság alatt vezettem, egyrészt elkapott a nosztalgia itt az új kismamák kapcsán, másrészt elektronikus formába öntöm éppen. A vége tényleg nagyon rossz volt, és nagyon vártam már, hogy Bálint megszülessen, de az első 7 hónapot nagyon élveztem - mint kiderült a naplóból. Sajnos a vége úgy elrontotta, hogy az első 7 hónap élményei mostanra már elhalványodtak :( :( , de azért jó olvasni, hogy mekkora élmény volt akkor nekem. Egyelőre úgy érzem, hogy jobb anyukának lenni, de azért nagyon várom már, hogy újra a pocimban lakjon valaki. Fura ambivalens érzés ez.

Kinga: Sajnálom Botit, hogy így szenved. :cry: Remélem hamar túl lesztek rajta, és ha tényleg a foga kínozza, akkor minél hamarabb kibújik.

Elküldtem a mailt a talival kapcsolatban mindenkinek, meg a recepteket azoknak, akik kérték! Majd check mindenki! :wink:

Szép napot! (Úgy néz ki az idő a mi oldalunkon áll)
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulákat Máté nevében. Jelentem, már ringatja magát előre-hátra, amikor négykézláb áll. Érdekes, hogy ezt szívesebben csinálja puha felületen, de a keményen is igyekszik.

Kinga, pelenkázni hagyja magát, feltéve, hogy elég érdekeset éneklek. :) :lol:

Toreau,
kösz a szopis ötletet én is szoktam néha ezt csinálni. Fél négy körül azért általában felébred (mondjuk nálunk már ez is nagy haladás, eddig egy körül kelt először). De van, hogy ötig, fél hatig bírja. Ha elkezdjük a hozzátápit, lehet, hogy adok neki este szopi után tejpépet, hátha az segít. Mintha még kérdeztél volna valamit, de nem jut eszembe.

Ma olyan bágyadtas Máté, remélem nem lesz beteg.

Timi,
jobbulást Hannának! Én is folyamatosan beteg voltam kiskoromban, amíg ki nem vették a mandulámat. Lehet, hogy Hannánál is megoldás lenne.

Hédi,
a tejmennyiséget nem befolyásolta a fogyókúra? Én is úgy szeretnék kicsit fogyni.

Emma,
szerintem nem lesz semmi baja a gyerekeknek, ha néha kapnak a kezükre egy pici ütést. Persze, csak egész picit, de azért érezzék. Így tanulják meg a „nem szabad” jelentését. Nem hiszek abban, hogy lelki sérüléseket okozunk a gyereknek, ha egy picit neveljük. A keresztfiamnak soha nem mondták, hogy „nem”, mondván, hogy akkor sír szegény. Hát most nem is hallgat a szüleire. Valahol olvastam egy jópofa hozzáállást: nem szabad felhúzni magad, hanem halál nyugodtan közölni a gyerekkel, hogy nagyon sajnálod, de most kap egyet a kezére/popsijára, mert nem azt csinálta, amiben megállapodtatok. Persze, ezt nagyobb gyereknél lehet, és csak igazán indokolt esetben, nem állandóan. Ez az én saját véleményem, persze, lehet máshogy is.

Jajj,Ági, kellett neked elküldeni ezt a muffingyűjteményt. Most nem állom meg, hogy ne süssek egy adagot, de akkor mi lesz a fogyással????

Rita
rita81
 
 


Sziasztok

Köszönöm a gratulációkat....azért nem volt egyszerű ez a 15 kiló. Akkor azzal is eldicsekszem, hogy a terhesség alatt 22 kg szaladt fel rám. Minden egyes mázsálás szörnyű élmény volt, mert a védőnő és a dokim is riogatott, hogy mi lesz a 9. hó végére, ha már az elején is combosodok. :lol: Semmit sem tagadtam meg a kislányomtól és magamtól a 9 hónap alatt. :oops:
Csak akkor mertem igazán elkezdeni a fogyókúrát, amikor Kori elmúlt 6 hónapos, mert én is attól féltem, hogy a tejem bánja majd. Szerintem a fogyókúra nem befolyásolja a tej mennyiségét. Ez is, mint minden egyénfüggő. Amit én csináltam, nem is volt igazi fogyókúra, hiszem rengeteg zöldséget és gyümit ettem és csak ebédre engedtem meg magamnak valami normális kaját. Ebbe a pizza, süti és minden más ronda dolog is bele tartozott. Viszont ezek csak kicsi adagok voltak. A hangsúly a gyümölcsön és zöldségen volt. Láss csodát, nekem még mindig van tejem. Lehet, hogy nem sok, de még fáj és szépen bekeményedik, ha Kori legalább egyszer nem cicizik naponta. Most pont azon gondolkodom, hogy ideje elapasztani, mert nekem már kicsit nyűg a szoptatás, bár az összebújás nagyon klassz dolog.
Van valakinek valami gyors és hatásos módszere, ötlete a tej elapasztására? Ne kövezzetek meg érte, de nagylányom már 16 hónapos lesz és kicsit viccesen néz ki a cicin. :lol:
Anid, nekem csak azért nem jött be a 90 napos, mert mindig figyelni kellett, hogy milyen nap van, mit ehetek és kicsit fárasztó volt még ezt is észben tartani.
Mindehhez az is hozzájárul, hogy Kori minden nap edzésben tart. :lol:

Hédi
gyurmanó
 
 


Anid, sajnos én nem tudok semmi okosat írni, mert nálunk pont fordítva volt. Kori akkor ordított, ha a cumisüveget akartam a szájába csempészni. De nagyon elképzelhető, hogy kényelmes a kisasszony és a könnyebb utat választja. Minek feleslegesen melózni. Már most milyen kis rafkós. :lol:

Lilla, nyugodtan riogass csak ilyen hasznos infókkal. Legközelebb jobban megnézem, hogy mit veszek. Én spec. nem hittem volna, hogy némelyik gesztenyemassza lehet, hogy soha nem látott gesztenyét vagy csak elenyésző mennyiséget. :evil:

Timi, remélem gyorsan meggyógyul Hanna én nem lesz szükség komolyabb orvosi beavatkozásra. Bár még mindig jobb, mint ilyen sűrűn szurkálni a pici fülét. És ha már meg kell szabadulni a mandulától, akkor jobb még most túlesni rajta, amíg ilyen pici.

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Minden beteg babónak, anyukának jobbulást kívánunk!

Nagyon nyűgös vagyok, nem tudlak nagyon követni benneteket. :(

Boti még mindig taknyos. Doki szerint jönnek a felső rágófogai. Egész nap nyivákul. Egész nap a nyomomban van, cibálja a gatyám szárát. Kezd kikészíteni. A múlt hét se volt piskóta egyedül, "jó" hír Apa jöv héten megint repül vissza.
Megint nem tudok egész nap semmi sem csinálni tőle.

Bocsánat a panaszáradatért....

Hédi!
Irigy-irigy a sok fogyásért! Nagyon ügyi vagy! Gratula!
Én újból mehetnék szülni, legalábbis súly alapján...... :oops:

Rita!
Gratula Máténak a forgáshoz + kutyázáshoz! :)
Nagyon belejött a kislegény a mozgásfejlődésbe!

Sára!
Szupi amiket írtál a környezetkímélő cuccokról.
Ki fogom próbálni őket.

Megyek, nem bírom tovább hallgatni a nyivákulást.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Hellóka!

:P :P :P :P
Jobbulást minden beteg babónak és mamaónak!Menenk a gyógymanók, hogy jövő héten mindenki el tudjon jönni!
Én már nagyon készülök!

Joe
Szerintem itt az deje a Nutellás nyalakodásnak!!!! :lol: :lol: :lol:
Apa nálatok is küzd a sztahanovista érdeméremért? Én már mondtam, hogy kiment a divatból ez az érem! :twisted: Na minegy!
Valakinek pénzt is kell keresni! Nem? Gyere a talira kikpcslódni!

Gyurmanó
Én is erre gyanakszom! :cry: :cry: :cry: :cry: Most fejek, de már nem az igazi! Azért még odaadom a didi! (Tudjátok:Add ide a didit....)
Gratula a fogyihoz!

Fogyás
Én most néztem meg, hogy mit is takar ez a szétválogatás! Hát megpróbálom! Nincs kedve valakinek cstlakoznia hozzám? Hátha együtt könnyebb!
Felirnánk a kezdést és buzdítanánk egymást! A többiek meg hajráznának! Aztán keresnénk egy óriáspalacsintázót és megünnepelnénk a fogyást!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilla
Köszi, hogy felhívtad afigyelmet a gesztenyemassza ügyében!
Muszáj mostmár olvasni, hogy mit veszel és eszel meg!

Rólunk:
Túl vagyunk az oltáson, a dokinál nem volt sírás, csak itthon!
5600g és 64 cm Kata!!! Négy hó alatt 10cm növés!!!! :P :P :P
Kis kukacom!! Minden rendben veleünk!

Pusszantás!!!

Kép
anid
 
 


Sziasztok:-)

Mindenkinek mihamarabbi gyógyulást kívánok!!!!!

Küldök hozzá sok erőt az anyukáknak, és sok baciharcost a bébiknek:-))))

Szilvi
b.szilva
 
 


Szilvi!
Köszönjük szépen! Nagyon ari vagy! :P

Anid!
Már alig várom a talit, csak gyógyuljon meg Boti addig!
Taknyosan nem viszem babák közé.
Nutellás nyalakodás? :lol: Hmmmm. :lol:
Nagyon finin hangzik. :lol:
Kár, hogy hétfő óta kemény diétán vagyok.........
lehet, hogy attól depiztem be enniyre?! De már nem bírom elviselni habtestem. :roll:
De mielőtt bárkit megbotránkoztatnék (diéta szopi mellett) , ez nálam csak egészséges táplálkozást jelent. No csoki, süti, tészta, fehér kenyér. Zöldség , gyümi, husi. Régen ezzel a módszerrel 2 hó alatt 10 kila lement rólam. Remélem most is. Csak most 20-at kéne ledobni.

Szép estét Mindenkinek!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Saara, megvettem az ecetet, holnap be is vetem :) Kíváncsi vagyok, milyen lesz az eredmény!

Anid, pár alkalommal nekem is csinált ilyet Balázs, de aztán ez abbamaradt, ne add fel! Figyu, nem lehet, hogy menstruálni fogsz? Állítólag azt megérzik a babák, mert olyankor más ízű a tej - bár rájöttem közben, hogy ez nálad nem lehet, mert cumiból meg megissza a lefejt tejet. Akkor lehet, hogy az a gond, hogy lusti megdolgozni a szopival. Esetleg valami tejcsiszaporítót nem próbáltál bevetni?

Puszi,
e
emma8
 
 


Sziasztok!

Anid, engem érdekel ez a közös fogyas :lol: :lol:!
En is rosszul vagyok mar sajat magamtol, pedig "csak" 5 kilorol van szo. Eddig sosem volt ilyen gondom, mindig csak lerepültek rolam a kilok, ehettem szinte barmit, alig hiztam. Most meg :x :x.

Egy kis torna sem artana. van itthon egy jo kis dvd-m, pont szülés utanra valo, de mar honapok ota nem csinalom :oops: . Régen olyan jol esett mindig, pedig abszolut nem az a TV elött ugra-bugralo tipus vagyok, utalok tornazni. Tornaterembe is csak egyszer mentem el egy kolléganömmel és végig röhögtem az egészet :lol: Nekem valahogy nem megy az ugra-bugra a tükör elött :lol:

A Barbi torna az mas volt :)!

Joe, pont ma olvastam, hogy lehet fogyozni szopi mellett, csak ügyesen, tudatosan kell, nem tul drasztikusan.
Nalatok Apa mindig ilyen sokat utazik vagy ez most egy ilyen korszak?
Nekem kitartast és sok gyogymanot Botinak!

Szilvi, mesélhetnél egy kicsit többet magatokrol :)!

Hédi, hat tényleg le a kalappal!

Anid, lehet, hogy lusta a kisasszony :roll:.... nem tudom... Szécsi Noémi könyvében is ez van (a baba memoarja a cime talan :?)

Agi, mizu nalatok? Apa fönöke nem kapta el a franya virust :lol:?

Lanyok, örülök, hogy tetszik a környezetbarat takaritas ötlete, remélem tényleg kiprobaljatok és bevallik!
Lini, én is fontosnak tartom igy nevelni a gyereköcöket, Övék a jövö :) , nekünk meg az a dolgunk, hogy ne hagyjunk tul nagy szeméttelepet magunk utan.......... :(

Huncut, ugy eltüntél, mi van Veletek?

Lilla, köszi a szervezést és a mailt :wink:, édi vagy!

Rita, gratula a kutyazashoz, jol felpörögtek az események nalatok, ez olyan jo :)! Emlékszem és is ugy vartma, h meg tudjon fordulni Vincus!

Kinga, Vincének a Kalaka a kedvence. Szülés elött kiütést kaptam töle, de mar egész jol viselem, söt szeretem!

Ma egész délutan a jatszon voltunk, csudajo idö volt! Kicsit fura a 20 fok november közepén mondjuk..... majd marciusban lesz -10 biztos :roll:
Akkor is szivesebben lennék mar marciusban, jaaaaj, de jo lenne!
saara
 
 


Hello!

Emma, arra készülj, h az ecettöl nem lesz coccolino puha a ruha, viszont tényleg ki lesz öblitve, mososzer nem marad benne:)
Beszéltél a sogornöddel?
saara
 
 




Variációk sütőtökre nem csak Sárának

Nokedli

Hozzávalók:
500 g sütőtök, 2 gerezd fokhagyma, 0,75 l húsleves, 1 ek. tökmagolaj, 10 g vaj, 1 csipet só, bors, szerecsendió, 200 g liszt, 2 tojás

A sütőtököt kevés húslevesben puhára pároljuk, turmixoljuk, és a liszttel, 2 tojássárgával, sóval, borssal összedolgozzuk. 15 percet pihentetjük, majd sós vízben, vagy húslében kiskanállal nokedliket formázva kifőzzük. (A kész nokedlik felúsznak a leves tetejére.)Hőálló tálra szedjük a nokedliket, megszórjuk kakukkfűvel, sajttal, kevés vajat rakunk rá, majd sütőben pár percig grillezzük. Önmagában is finom vacsora.


Krémleves
Hozzávalók:
500 g sütőtök, 2 gerezd aprított fokhagyma, kevés reszelt gyömbér, 500 ml húslé, tejszín, só, bors, tökmagolaj

Olajon pároljuk a fokhagymát és az apróra vágott sütőtököt, majd felöntjük húslével. Fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, és 30 percig forraljuk, Hozzáadjuk a tejszínt, még rövid ideig forraljuk, majd mixerrel pürésítjük. Ha kissé kihűlt, kevés tökmagolajat keverünk a levesbe, és tökmaggal megszórjuk.

Berkenye-sütőtök chutney
Hozzávalók:
300 g sütőtök, 50 g hagyma, 150 g alma, 200 g madárberkenye, fél evőkanál reszelt gyömbér, fél ek. bors, csipet fahéj, 1 ek, só, 100 g méz, 200 ml almaecet

A sütőtök húsát kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagyma- és almakockákat, valamint a megtisztított, lecsipkedett berkenyét (nekem fogalmam sincs, az mi). Fűszerezzük, és a mézzel, almaecettel összekeverjük. 30 percig főzzük, majd befőttes üvegbe töltve szárazdunsztban kihűtjük. Felnyitás után 1-2 hétig hűtőszekrényben eltartható. Remekül illik tésztafélékhez, vajas kenyérhez.

Lekvár
Hozzávalók:
3 kg sütőtök, 1 kg cukor, 1 ek, citromsav
A sütőtököt felkockázzuk, 3 dl vízben fedő alatt puhára főzzük. Mixerrel pürésítjük, és a cukorral folyamatosan kevergetve tovább főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat, és lehet tenni bele egy csipet szerecsendiót, fahéjat is. Szárazdunsztban kihűtjük.

Palacsinta
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 2 -2 ek. élesztő és van. cukor, 2-2 dl víz és tej, 2 tojás, 1 ek,. olvasztott vaj, 20 dkg sütőtökpüré.
A tésztát kisütjük és juharsziruppal tálaljuk.


A muffint nem írom le, egyrészt az Ági féle muffin összesben elég sok variáció van rá, másrészt Anid már sütött is, ebben ő a vérprofi. Akit nem érdekel a sütőtök, attól bocs az off-topicért.

Lányok, kipróbáltam az ecetes öblítést, tényleg nem érezni a szagán! Úgyhogy mostantól nem hízlalom Coccolinoék profithalmát!

A közös fogyásban én is benne lennék! Nekem is olyan 5 kg –t kéne leadni, ami nem hangzik soknak, de ahhoz elég, hogy lelombozzon, ahányszor tükörbe nézek. És olyan jó cuccaim vannak, amiket most hiányolok! Én is azt olvastam, hogy a fél kg/hét belefér. És én is utálom az ugrabugrálást, olyan monoton! Gyertek hastáncolni!!! :-) Na, nem mintha a heti egy alkalomtól fogytam volna egy grammot is, de legalább élvezem, és mégiscsak valami mozgás.

Hédi,
miután lement rólad a 15 kg, utána ehettél ugyanúgy, mint régen, vagy azóta is tartod ezt a szigorú zöldséges, gyümölcsös diétát? Én is olyan voltam szülés előtt, mint Sára, ehettem bármit, nem nagyon látszott meg. Ez a mostani helyzet zavar.

Joe,
kitartás Neked!!!!! Elhiszem, hogy nagyon fárasztó, ha egész nap nyivákol szegény Boti. Máténak is vannak olyan napjai, és estére már zúg a fejem tőle.

Egyébként az tényleg lehet, hogy ilyen hamar „kutyázik”? Hiszen még csk pár napja forult meg! Azt hittem, nem jól látok, amikor először négykézlábra állt. De ma is többször megcsinálta, és himbálja is magát.

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok, Szia Saara!

Hát mit is írhatnék magamról :oops:

Március elejére várom az első babámat, akinek a neme ha minden igaz talán hétfőn kiderül, akkor megyünk 4d-sre. :lol: :lol:

Igazából mindegy persze, de azért kiváncsi vagyok :D
Mégiscsak könnyebb lenne neki ruhákat venni úgy, hogy tudom a nemét. Bár szerencsére a környezetemben is vannak kisgyerekesek, ugyhogy lehet, hogy ruhát nem is annyira kell venni. Persze van már egy csomó mindene a kis Drágámnak :lol:

Nem dolgozom már, de azért tiszta hasznos dolgokkal töltöm az időmet, angolt tanulok, szülésfelkészítőre járok, egyenlőre még csak a lakhelyemen, de igyekszem a kórházira is elnézni. :oops:

Ács doki az orvosom.

Annyira jó olvasni Titeket, csomó hasznos dolgot tudtam meg már idáig is. Pl: biocuccok. Hát hihetetlen, hogy ecettel mi mindent lehet!

Nem is tudom, mit írhatnék még.. Így kora reggel nem jut eszembe semmi, álmi vagyok még nagyon.
De majd délutánra talán megszáll az ihlet :D :D :D

Addig is nagyon kellemes, szép napot Mindenkinek!

Szilvi
b.szilva
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam megint cukro profilon, holnap lesz eredmény. Nem engedtem az osztályos orvosnak, hogy megvizsgáljon. :D
Az uh-n kiderült, hogy még mindig kevesebb a magzatvíz. Ez már azt jelenti, hogy közeleg a vég?? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Mágnes
az hogy kevesebb a magzatvíz még nem jelenti a véget, nekem már jóval hamarabb kevesebb volt (azt mondták már január elején hogy csak a végtagjai között van, és hogy az elég neki), azt mondták, hogy a babák a magzat vizet isszák - lenyelik, és utána kipisilik, és ilyenkor kevesebb kerül vissza vagyis fogy a magzatvíz, mert hát nálam nem folyt (kifelé), de azt mondtják hogy ez normális,
ha tegnap voltál cprofilon, hogy hogy csak holnap lesz eredmény, hogy hogy nem ma?
Tényleg és mit szólt az osztályos doki hogy nem engedted meg hogy megvizsgáljon? Érdekes engem az osztályon a 3 hét alatt nem is akart senki megvizsgálni?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika: azért csak holnap, mert este is nézték a cukrot, és azt állítólag ma küldik el..
Az osztályos doki erősködött, hogy de neki meg kell vizsgálni minden betegfelvételkor. Én meg mondta, hogy majd a Gimes megvizsgál holnap, és egyébként is akkor most engem hetente macerálnak??
Semmi szükség nincs rá, hogy a gyereket piszkálja! Persze ezt már nem mondtam, de van így is elég bajom, nem hogy még a vérzés miatt is aggódjak.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ja és képzeljétek!
Volt bent egy kismama ,a cukra 8.2 volt. Azt mondta neki az Ambrus, hogy nincs is terhességi diabétesze, nyugodtan ihatja a kávét is cukorral. És nem kapott inzulint sem! Én meg a 7.2-vel döföm magam.... :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Helló Csajok! :P :P :P :P

Beteg babóknak és nyügösködő mamáknak mennek a gyógymanók és mosolykapszulák, hogy ajövő heti talin mindenki ott tudjon lennni!! :P :P :P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Joe: Nutella nem hízlal! Na jó ez nem igaz, de én nem gondolok rá! Lehet,hogy ezért kell 10 kg-t fohynom? :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: )

Mágnes
Nem lehet könnyű!Miért nem kérdezel rá, hogy te akkor most kivételezett vagy? vagy van valami még a cukrod mellett?

Rita
Engem is ez indít a fogyásra, mert nincs pénzem új ruhákat venni!
iletve csak akkor akarok erre költeni, ha visszamegyek dolgozni! :roll: :lol: Most a 40-es méret is szűk és korábban 34-36-os ruhákat hordtam!

NA jó,van egy komolyabb ok is, az a csonthártyagyulladásom! valamiért azt gondolom, ha kevesebb vagyok 10 kilóval, talán nem terhelem annyira a sarokcsontjaimat! Nagyon fáj!
Köszi a receptet, én nagyon örülök ezeknek, mert így a férjem hajlandó megenni a sütőtököt, iletve a sárgatököt! Amit Toreau ajánlott az is nagyon bejött enki, pedig a sima főzelékkel kergetni lehetne, a sütőtököt meg ugyanúgy köpi ki, mint a gyerek! :twisted:


A szopival kapcsolatban valószínű, hogy a lustaság a fő ok! Mostanában inkább hagyom sírni, akkor egy kicsit még visszatér! :?
Dög vagyok, csak fél óra nyivákolás után kap cumisüveget! de jön a tél és még akarok neki ellenanyagot adni!


Akkor a fogyizást indítsuk pl: dec 1-jével!!???

Sára
Kipróbáltam az ecetes öblítést, de egy kicsit megborult az ecetes üveg, s hát... khm... sikerült rendesen átmosnom a mosógépet ecettel!
:oops: :oops:
Még mindig ecet szagú a fürdőszoba, a farmerekről ne is beszéljünk! :oops: :oops: :oops: Apa ürült neki! :roll:

Pussazntás!!!! :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!


Mindenkinek jobbulást, Babóknak és a Mamáknak is.

Rendesen zajlik az élet itt a babaneten. Drága gyermekemnek külön érzéke van hozzá, mikor szeretnélek benneteket egy kicsit olvasgatni, akkor ébredj fel.

Annyi minden hasznosat írtatok, hogy csak na. Az agyhártyagyulladás ellnei oltásra visszatérve, megkérdeztem egy fejlődési neurólogust, aki javasolta adassuk be, mert télen sokkal könnyebb elkapni.

Nagyon jó, amiket a környezetvédelemről írtatok, kifogom probálni. Jól értettem öblítő helyett ecet?

Nálunk is gond a cicizés, a kisasszony n em akar a kezemben enni szépen le kell fektetni és csak úgy hajlandó szopizni, kivétel éjszaka, na de akkor 3 óránként.
Múlt héten a védőnő javaslatára elkezdtünk gyümölcsöt és főzeléket hamizni, de tegnap a gyerekorvos leállította.
A végtermékből ítélve nem emésztette meg a Laura. Vagy ez így normális kezdéskor?

Melyik fogyókurát néztétek ki ? A 90 naposat? Jó lenne, mert egy nadrág jön rám, és nincs kedvem új ruhákat venni.
Rég megvettem a Rubint Réka baba-mama tornáját, na azóta is ott áll a polcon. Ennyit a fogyókúráról.


Hív a Törpilla.

Sziasztok Andi

Kép
andusz
 
 


Sziasztok

Mágnes
hát én nem értem, hogy téged minek akarnak állandóan vizsgálgatni, engem soha nem akartak, Mikor 1 napra felvettek a HSG vizsgálat miatt, akkor sem vizsgált meg senki, se lent se fent a felvételkor. Utána a műtétkor sem vizsgált meg senki felvételkor, csak a prof az összes műtétest sorba (de ekkor ott volt a saját doki is + még vagy 5-en és akkor ott meg is beszélte a prof minden dokival hogy kit miért és minek kell meg műteni), és idén januárban sem vizsgált meg sem lent sem fent felvételkor senki, kivéve másnap reggel a szülőszobás osztályos doki, de ezt már említettem hogy emiatt szóltam Gimesnek, hogy nagyon durva volt és hogy csillagokat láttam, és ezek után sem akart senki sem a 3 hét alatt megvizsgálni még Gimes sem. Nem szóltál emiatt még Gimesnek?
Hát Ambrus dokit sem értem, hogy mi alapján döfködteti akkor a kismamikat. Mert nekem is akkörüli értékeim voltak mint neked. És a végén még közölte is velem - a 6 hetes vizsgálatkor mert akkor is meg kellett őt is látogatni ellenőrzés céljából (úgy hogy úgy készülj, hogy mikor mész Gimeshez 6 hetes kontrollra akkor menni kell Ambrushoz is + reggeli 2 vérvétel) közölte, hogy a legközelebbi terhességnél nem 24-hetesen kell vércukrot nézetni hanem már ha jól emlékszem a 18.héten. Úgyhogy viheted magaddal a kis családodat is.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, teljesen új vagyok, csak most találtam meg ezt az oldalt. December közepe felé fog megszületni a kislányom Dr. Ruscsáknál.
Ha van valakinek tapasztalata nála, örülnék egy két hozzászólásnak, ahogy közeledik az időpont kezdek egyre jobban bepánikolni. :?

Előre is köszönöm!
endy
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?