Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fanny!

Napi 8 óra munkával havi 150 ezer Ft-ot kb.
Persze nyilván attól is függ ki milyen gyors, mert lehet hogy valaki 24 óra alatt ír meg annyi karaktert, amit más 8 óra alatt. Hihi! Ugye nekik nem éri meg ott dolgozni. :)

A netes bázisukból lehet leszedni az általuk kiosztott műsort, feltelepítenek egy szuper kis szoftvert és a monitoron látod, a fejhallgatóban hallod, lábpedállal pedig irányítod a sebességet...

Jaja, ember az mindig akad, a kérdés hogy meddig bírja ezt a non-stop strapát. :)

Ennél a cégnél havonta jönnek-mennek az emberek.

GRATULÁLOK az elméleti rész sikerességéhez és nagyon boldog szülinapot! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Fanny!

Remélem , nagyon szép lettél :) :) :)
azért csak csinálj tesztet, nem feltétlenül kell, hogy tüneted legyen :)
én drukkolok nagyon, hisz tudod...
Boldog Szülinapot a nagyfiúnak! :) :) :)

Melcsike!

örülök, hogy jobban vagy, és örülök a vonalzódnak is :)
az első Gynevacot holnap kapom meg, ma bevásároltam az orvosi műszerboltban tűből, fecskendőből brrr!!! de hátha ezen múlik a következő Manócska...egyébként határozottan azt érzem, hogy v.mi nincs rendben velem, folyásom van, és néha mintha viszketnék,aztán mégsem...ilyen volt akkor is, mikor még terhes voltam, de mivel szagtalan (bocs) volt a folyás, nem törődtem vele, és eddig azt hittem, hogy kismamánál normális az alhasi vérbőség miatt...most már kezdem hinni, hogy ez mégsem volt olyan természetes...erre pedig a Gynevac állítólag nagyon jó.

Nyanyuska!

Köszönöm a jókívánságot, nagyon jólesik, tényleg.
Amikor elkeseredem, (ami az utóbbi pár napban nem volt ritka, mert mazochista módon megvettem és kiolvastam Singer Magdolna: "Asszonyok álmában síró babák"c. könyvét, háát elszörnyedtem a történeteken...
az én két korai vetélésem kutya füle azokhoz képest :(

nem is ajánlom egy kismamának sem elolvasásra, sem olyanoknak akik vetélés után akarnak újra próbálkozni, sem alapból parázósoknak...

bizony, felmerült bennem, hogy velem is történhet/ne bármi, olyan is, ami rosszabb a két vetélésemnél...

ekkor jutottál eszembe, hogy lám, Neked sikerült két vetélés után, itt a szép kis Blanka...és ekkor újra kisütött a Nap a lelkemben :)

Vadvirág!

Utólagos BOLDOG SZÜLINAPOT Dominikának és Dávidnak!!!
Isten éltesse Őket sokáig, nőjenek szép nagyra, legyenek boldogok egész életükben! :) :) :)

Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen nehéz munkát tudtál végezni kicsi gyerekek mellett, én erre képtelen lennék...

úgy tudom, Te is szereted Robin Cook könyveit, én is imádom (tetszett, hogy szülés közben is olvastál, nem mindennapi lelkierőre vall :) )

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Nagyon szép lettem! (Már a férjem szerint)
Sheila! Vadvirág nem Cook könyvet olvasott, de én már a múltkor is akartam írni, csak elmaradt, hogy én viszont nagyon szeretem, most olvasom a Méreg c. kötetet. A marhahúsban lévő - halűált okozó - kólibaktériumról szól. Imádom a hamburgert, de mióta olvastam a könyvet, mindig eszembe jut, mikor beleharapok.
Felolvastam a férjemnek ezt a netes munkát, azt mondta, hogy ő el sem hiszi, hogy emberek ilyesmire vállalkoznak. (Hozzá kell tenni, hogy ő neki pecekig tart mire egy betűt megtalál) Mondjuk én nagyon gyorsan ( de nem szabályosan gépelek), de szerintem is csak egy teljesen egyedülálló, időmilliomos tud ilyen munkát végezni.
Na, megyek, mert kezdődik a Barátok közt.
Jó éjszakát Fanny
fanny01

Melcsi!
Örülök, hogy jobban vagy. Pörinek boldog szülinapot és kívánom, hogy a keresztelőn minden flottul sikeredjen. Kíváncsi vagyok a rokonság reakciójára, ha megtudják a nagy hírt.

Fanny!
Fiadnak is boldog születésnapot kívánok és gratulálok a sikeres vizsgájához! Semmilyen konkrét esemény nem lesz nálunk, ami miatt vettem az ünnepi ruhát. Viszont én mindig figyeltem rá, hogy a fiaimnak már kicsi koruktól legyen ilyen ünnepi szerelésük. Sose tudni, hogy esetleg nem adódik-e valamilyen esemény, amikor szükség lenne rá, s ne akkor kelljen szaladgálni utána. A legközelebbi alkalom, amire biztosan felveszi, az karácsony este lesz. Egyébként igazán elfogadható áron vettem a Máriában , ahol nagyker áron tudok vásárolni. A nadrág, mellény és a csokornyakkendő 2200 Ft volt, az ing 1300 Ft és vettem hozzá egy szép sötétkék zoknit 400 Ft-ért. A cipőt már néhány hete megvettem a cipővásáron. Nagyon jó minőségű (un. Superfit) sötétkék bőrcipőt 5000 Ft-ért. Úgy gondolom, hogy a mai árakhoz képest a végeredmény egészen tűrhető.

Vadvirág!
Hihetetlen, hogy pici gyerekek mellett ennyit tudtál dolgozni. Nekem most Benji mellett még a tanulás sem megy olyan egyszerűen. Holnap például egész nap a nagyszülőknél lesz, hogy én végre elkészíthessem a beadandó feladataimat. ( az Eltére járok pedagógus szakvizsgára felkészítő képzésre)

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Dehogy vagyok jobban! Tegnap délután ennek a terhességnek a legrosszabb napját éltem, ami nem semmi az előzőekhez képest. Éjszaka is fájt a gyomrom.
Dezső szerint az lehet itt a bibi, hogy 3 év alatt 3-adszor várok babát, ez az én koromban talán megterhelő a szervezetemnek. Mivel ugye a hizással is nagyon vigyáztam, Pöri biztos kievett belőlem minden lényeges alkotóelemet, amit talán nem pótoltam azóta. Most meg- nos pótlásról inkább ne beszéljünk :lol:
Most nem fáj. Csak tulélem valahogy.
Vadvirág!
Hát Te egy nagyon pörgős nőcike vagy! Én 1 kicsi mellett sem vállalkoznék ilyen munkára.
A nagyocskáknak boldog szülinapot kivánok utólag is!
Azt irtad, hogy októberben indult a következő babaprojekt. Lehet már tudni valamit az eredményről?
Fannykám!
A Te fiacskádnak is boldog szülinapot, és gratula a Kresz-vizsgához! Ma tesztelsz?
Különben lehet hogy nem is lenne olyan nagy hasad, mint Vadvirágnak volt. Emlékszel, megbeszéltük a multkor, hogy van hová nőnie :lol: Nekem pl. Emesével ugy a 9.hónapban vették észre idegenek, hogy babát várok :lol: Hát remélem ez most is igy lesz, és akkor egyáltalán nem kell ij ruhákat beszereznem a babavárásra. Bár már nagyon szeretném hogy látszódjon, de tudom hogy jó darabig nem fog.
Paga!
Szerdán értekezünk a dokimmal, hogy hogy áll a barna (szinte teljesen megszünt). Akkor fogok kérni tőle 1 papirt, hogy babát várok. Már felhivtam a védőnőt, meg is jegyezve, hogy akkor legalább találkozik Pörivel is( :evil: ), dehát papir nélkül nem vesznek terhesállományba, az UH kép nem elég :evil: A dokim meg a nagy örömben ezt teljesen elfelejtette a mult héten. Szóval valszeg csütörtökön lesz kiskönyvem :D

Pörike szülinapját négyesben vasárnap fogjuk megünnepelni, mert akkor senki nem rohan sehová, Pörinek lesz ideje örülni. A fő ajándék 1 jármü lesz, amit bébitaxinak hivnak, de többfunkciós, és hintalovat is lehet csinálni belőle. Vagyis nem ló, hanem autó. Lábbal hajtható, dudál, van kormánya, szóval nagyon dögös. Ha már a bébikomp kimaradt (árulunk ugyan, de soha nem tenném alá).
Emellett persze több kisebb játék, illetve 1 Micimackós, keménylapos, zenélő könyv is van. Remélem, hogy legalább annyira fogja szeretni Micimackó meséit, mint Máté. Van is több Micis könyvünk a régmult időből, de azok majd oviskorban lesznek jók. Mindenesetre plüssállatban Mici viszi a primet :D
Sheila drága!
A dokidnak nem tünt fel ez a folyás? Az enyém mindig a kenettel kezdi...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Fanny!

A "Mérget" én is olvastam, épp Melissával voltam várandós, nem is bírtam hamburgert enni jó ideig :roll:

Nem akarlak cseszegetni, de ugye csinálsz azért tesztet? :wink:

Fermel!

Akartam írni, hogy Benji szívdöglesztő minipasi a csokornyakkendős szerelésben :)

Melcsi!

Úgy sajnállak, hogy ilyen vacakul vagy, de talán csak pár hét, és jobban leszel...bár tudom, ilyenkor az baromi sok idő :(

azért remélem, a keresztelő idejére minden OK lesz...

Úristen, Pöri már majdnem 1 éves!!! :) :) :)
mintha most született volna...hogy rohan az idő.

Kenetet nekem is csináltak mind a kétszer, az első vzit alkalmával.
Most azt írták az eredményhez, hogy trichomonas nem tenyészett ki, de tavaly Coli bacit találtak :(
halálos pánikban hívtam a doktornőmet, mert olvastam az egyik topicban, hogy vetélést :!: ill. koraszülést okoz/hat, :shock: de "megnyugtatott", hogy minden második nő hüvelyében ott a coli, nem okoz problémát...

háát, szerintem azért jobb, ha nincs ott :evil:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Nem érek rá most sokat irogatni, mert 10-től non-stop megbeszéléseim lesznek, de azért Ti rjatok jó sokat, hogy utána legyen mit olvasnom.
Ma még nem tesztelek, mert még csak holnap telik le a 28 nap, de még utána 1-2 nappal is megjöhet, úgyhogy feleslegesen nem áltatom magam semmivel.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Sheila!
Köszönjük szépen a szülinapi jó kívánságokat. :):)

Tényleg mást olvastam, de azért kitaláltad, többek között Robint is kedvelem. :)

Én direkt így terveztem, hogyha várakozni kell a születés pillanatáig, akkor ezt a könyvet fogom "kiolvasni". Azt hiszem minden tervezés és elhatározás kérdésre nagyrészt. Volt 41 hetem hogy alaposan elhitessem magammal, hogy minden pontosan úgy fog történni, ahogy szeretném. :)

Fanny!
Teljesen egyetértek a férjeddel, én is azt gondolom hogy aki ezt hosszútávon bevállalja, nem teljesen normális. Hihi!

Viszont szerencsére ez igen ritka is, az emberek pár hónap után menekülve hagyják el a céget. :)

Fermel!
Tényleg nagyon klassz vétel volt, igazán megérte és nagyon csinos. :)

Én ellentétben veled, ilyen igazi tradicionális ünnepi ruhát régebben soha nem vásároltam a kicsiknek, így aztán Dávidnak az 1. ovis ünnep előtt 1 nappal futkostunk mindenfelé, kutattuk hol is lehetne ilyet beszerezni év közben. :) Persze a nagy áruházakban ilyenkor már sehol (ott csak aug. 1-től szept. 1-ig max.) de végül egy gyerek butikban sikerült az utolsó pillanatban mégis.

Szóval mostmár én is idejében megveszem, nehogy megint így járjak. :)

Áhhh, állandó stressz, káosz, kialvatlanság az itthoni munka gyerekek mellett. Itthon sem felel meg az ember 100 %-osan és a munkahelyén sem, hiába igyekszik.

Azért legalább ezt is kipróbáltam. Alapvetően nem vagy ítélkező típus és (a legtöbb esetben, persze azért normál keretek közt)szeretem magam kipróbálni a dolgokat, mielőtt igazi véleményt mondok valamiről. Mert ugye mindannyian mások vagyunk, lehet hogy valakinek nem jön be, másnak meg nagyon is.

Hát kipróbáltam és mostmár bátran mondhatom, hogy én bizony soha többé! :)

GRATULÁLOK az ELTE-hez! HAJRÁ! Igazad van, el kell mélyülni az ilyesmiben, jó ha senki sem zavar olyankor. :)

Melcsi!
Köszönjük szépen a szülinapi jó kívánságokat neked is. :)

Most már én sem csinálnám... :)

Nekem mindannyiszor a 20. héten volt a fordulópont, akkor lett hirtelen egyik hétről a másikra óriás a pocakom.

Az már nálad is hamarosan elérkezik. :)

Pörinek előre is nagyon boldog szülinapot! :)

Igazán szuper ajándékokat válogattatok össze, biztos nagyon elégedett lesz az ünnepelt. :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Ha már mindenki bemutatkozott én sem maradok ki :) Van egy 4 éves fiam, 39 éves voltam nyáron és a szülinapom után 1 hónappal született Blanka lányom. Mi több gyereket semmiképp sem szeretnénk, mert nálam már kockázatos lenne a terhességi cukraim és a pajzsmirigy betegségem miatt és akkor a koromat már nem is említem :) Fiam születése előtt A Richter-ben dolgoztam informatikusként. Vele már az 5. hónaptól kénytelen voltam itthon maradni, mert akkor volt egy vakbélműtétem és rögtön utána a terhességi cukor. Azóta itthon vagyok, de azt már tudom, hogy oda vissza nem vesznek. Nálam nagyon egyszerű oka van a késői gyerekeknek, eddig kerestem az igazit :)

Mandula!
Hajlítottat nem ismerem, de nem is vennék. Képen már láttam. Gondolom tisztítani is nehezebb és mire jó? Mi Avent cumisüveget használunk 0-ás cumival. Ebből ugyan olyan nehéz szívni a tejcit, mint a ciciből és a technikája is hasonló, mert olyan bimbó formájú és nem az a lapított. Mindenképp érdemes venni, mert ha mást nem a K vitamint egy kis lefejt tejjel csak így tudod beadni.
Blanka kiköpi a cumit, már Balázs se szerette. Azért próbáld meg, mert minden baba más és lehet, hogy neki szüksége lesz rá. Szerintem játszócuminak az a lapított és egyik oldalán lecsapott típus jó, mert az fogszabályzó vagy mi. De ehhez annyira nem értek.
Látom közben Vadvirág is leírta. Mi is csak Aventet használunk mindenből. Mikrós sterilizáló, mellszívó, csőrös üveg. Sőt kis puha csőrike, amiből van fehér és zöld és csak a belsejét cseréled. még csöpögésgátló is van hozzá, ami persze nem azt jelenti, hogy nem csöpög, csak nem ömlik ki belőle a folyadék.

Melcsi!
Örülök, hogy előkerültél. Pihenj sokat és félre a házimunkákkal. El ne tűnj még1x, mert a frászt hozod ránk :)

Fanny!
Teljesen egyetértünk a régi szülésekkel és életmóddal kapcsolatban, csak még annyi, hogy a sok gyerekszülésnek azért az is volt az oka, hogy nem volt fogamzásgátló. És akkor is ugyan úgy voltak vetélések sőt még több is, csak nem beszéltek róla.

Vadvirág!
Abszolút igazad van, hogy símán vállalhat egy kismama 6-8 órás munkát. DE HOOOOL????? Manapság a 6-8 órás munkában is elvárják, hogy 8-10 órát dolgozz és ne maradj otthan, ha beteg vagy, vagy beteg a gyerek. Ezt old meg magad. Ha nincs használható nagyszülő akkor fizesd a méregdrága bébiszittert. Különben kereshetsz másik állást. Na és kinek kell egy 40 év feletti nő 2 kisgyerekkel? És ha még nyelveket se beszélsz és nincs min. 3 diplomád akkor aztán végképp eláshatod magad. Na bocsi a kitörésért, de sajna ez van. Itt már rég nem az anya hajlandóságán múlik, hogy akar dolgozni vagy sem.
Itthoni munkát én se szívesen vállalnék, mert annyi kikapcsolódás kell, hogy elmenjek a melóhelyig. Nekem már bármilyen munka szórakozás lenne. Imádom a gyerekeimet, de már több mint 4 éve nem dolgozom és kezd uncsi lenni.
Látom Te vagy itt a legfiatalabb, már kellett is ez a fiatalos lendület :)

Zsenge!
Látom még mindig hajnalban kukorékolsz, de az a baj, hogy egyre kevesebbet. Milyen a meló?

Regina!
Ezt már 1x régen olvastam és akkor is nagyon tetszett :)

Fermel!
Beszarás, micsoda úriember :) És mi a nagy alkalom?

Már megint csak a felét olvastam, de majd el alszom. Megyek lepihenni, amíg még Blanka alszik.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Szívből GRATULÁLOK a gyerkőcökhöz! :):) Bizony érdemes várni az igazira. :)

Persze, tudom én is hogy manapság sajnos nem éppen egyszerű minden szempontból megfelelő munkát találni.

Ha idősebb az ember és gyereke is van az a baj, ha meg fiatal és még nincs gyereke, akkor meg az a gond. Hihi!

Én csak azt akartam mondani, hogy azért nem is lehetetlen találni egy klassz munkahelyet. :)

Látod, pl. Kereskedelmi és Hitelbank, újság szerkesztőség, stb.

Nekem még mindig szerencsém volt. :)
Egyszerre több helyen szoktam keresni. Általában az Expresszben keresgéltem és a neten, valamint ezek mellett beadtam több fejvadász céghez is az önéletrajzom.

Amikor a bankban elhelyezkedtem (Expressz) utána 2 nap múlva felhívtak a fejvadász cégtől, hogy a Budapest Bank is igényt tartana a munkámra, majd 2 hét múlva egy másik közvetítő cég is megkeresett, Ők a Malévot ajánlották munkahelyként. :)

Szóval bőven volt választék és már akkor is két gyerekem volt, Dávid pedig még csak 1,5 éves volt.

Persze elsőként mindenhol tőlem is azt kérdezik hogy meg tudom-e oldani ha valamelyik kicsi megbetegszik, vagy szünet van az oviban, stb.

Szerencsére nálunk a férjemnek kötetlen a munkaideje (DTP-operátor a médiában) így ilyen esetben Ő simán át tudja rendezni a napirendjét, esetleg itthon végzi el a munkáját este, amikor én már itthon vagyok, hazaérkezem a munákból.

Nálunk ideálisan oszlanak el a család körüli teendők. Mindenki tudja mi a feladata, elég harmonikusan összedolgozunk, ezért gördülékenyen mennek a dolgok. :)

Olyat is hallottam nem egyszer, hogy valaki simán letagadta a gyerekeket, hogy így nyerje el az állást. És persze így rögtön sikerült, Őt választották, nem a gyerekes Mamit.

Mondjuk ez azért nem túl jó, mert nyilván össze-vissza kell kamuzni folyamatosan innentől kezdve...

Én egy afféle retró munkahelyet keresek (ugye ebből van kevesebb) majd ha eljön az ideje.
A multi cégeknél általában a 20-25 éves korosztály a nyerő, aki még független.

És még ha esetleg sikerülne is hogy felvegyenek, ugye nem tudnék velük tulajdonképpen miről beszélgetni, mert teljesen különböző az életvitelük, mint mondjuk egy 34 éves, több gyerekesnek, azaz nekem. :)

Eddig sikerült nekem, így aztán most is teljesen pozitívan állok hozzá. :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Attilával is egy hetilap szerkesztőségében ismerkedtünk meg. Ugyanannál az újságnál dolgoztunk akkoriban. A barátságból rövid idő alatt szerelem lett. Aztán gyorsan jöttek egymás után a gyerkőcök és most is éppen ezen vagyunk, bővítjük tovább családunk létszámát. :)
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág! Ma egész nap élelmezésvezetői álláshírdetésre jelentkezőkkel beszélgettem, úgyhogy pont aktuális amit neked akartam írni. Szóval avval a külsővel és lendülettel, amivel Te rendelkezel elhiszem, hogy nem nehéz munkát találnod. Nekem nagy rutinom van a felvételiztetéssel kapcsolatban és kimerem jelenteni, hogy minden abban az 5- 10 percben dől el. És bizony ha egyébként minden klappol ( végzettség, gyakorlat stb.) akkor a megnyerő külső nagyon sokat nyom a latba. Az ember próbálja magát ettől óvni, de hazudik aki azt mondja, hogy nem számít a külső. Sajnos az emberek többsége nincs evvel tisztában, vagy fel sem merül benne, hogy egy-két trükkel jobb benyomást kelthet. Pl volt itt ma egy hölgy, aki nagyon szabadkozott a kora miatt (sajnos már 40-en felül általában szabadkoznak, amit én nem igazán értek, nekem nincsenek ilyen korhoz kötött elvárásaim, sőt kifejezetten kedvelem a középkorúakat) szóval kiderült, hogy 58 éves ( ami ahhoz viszonyítva, hogy akár el is mehetne nyugdíjba tényleg egy kicsit sok) na, mindegy mondtam, hogy nálam ez nem szempont. De azt már nem tettem hozzá, pedig már a nyelvem hegyén volt, hogy drága néni, azért ha komolyan szeretne elhelyezkedni, akkor nem elég szóban bizonygatni, hogy ő még hogy bírja a munkát, hanem annyi fáradságot azért vehetne, hogy a nyakába lógó, dús, göndör ( egyébként nagyon szép ) teljesen ősz haját befethetné gesztenyebarnára, és vágathatna egy ápolt hatást nyújtó frizurát Mert evvel egyfelől min. 10 évet letagadhat, másfelől tényleg azt a benyomást kelti hogy ő egy fiatalos hölgy és nem az jut eszembe, hogy a nagymama a szomszéd házból.
Na, ez nem tanmese akart lenni, csak arról jutott eszembe, hogy Te milyen könnyen találsz munkát. Természetesen ez nem véletlen, de gondolom evvel Te is tisztában vagy. (El nem tudjátok képzelni, hogy egy alapvetően a higiéniára épülő szakmában milyen ápolatlan emberek jelentkeznek munkára! És utána csodálkoznak, hogy nem kapnak állást.) Persze a munkavállalók megjelenése a nagymenő cégeknél, bankoknál, multiknál még fokozottabban nyom a latba.( És ugye a fiatalság önmagában is szép tud lenni.)
Na, nem okoskodom tovább.
Mi az hogy DTP?
Megyek ma este szülőire, üdv Fanny
fanny01

Ja, a külsőhöz csak annyit, hogy nem tudom hogy hány embert vettem már fel életem során, de eddig csak egyszer dőltem be a remek külsőnek. ( Állati jól kinéző, intelligensnek tűnő hölgyről kiderült, hogy nem hogy nem intelligens, de beteges hazudozó, lusta és buta mint a föld, ámde kurva jól nézett ki.) Két eset van vagy szerencsém volt, vagy ilyen jó ember- és helyzetfelismerő vagyok!
Na, tényleg megyek Pá. Fanny
fanny01

Sziasztok!

Itt vagyok én is, és olvaslak is benneteket csak lusta vagyok :) ! Na meg olyan nagy a felfordulás, hogy már néha azt hiszem sohasem lesz vége :? ! Jaj, de szeretném már ha minden a helyén lenne!

Köszönöm a cumisüveg-tanácsokat! Végül nem vettem hajlítottat, aventet vettem, többen is azt ajánlották, ajánlottátok. Vettem játszócumit is, bár nem szeretném odaadni Neki, de sose lehet tudni.

Melcsi! Sajnálom, hogy nem vagy jobban, remélem már nem sokáig tart! Boldog szülit Emesének! Biztos örülni fog az ajándékoknak! Azért majd képeket kérünk!

Ne haragudjatok, nem írok többet, most szólt a kislányom, hogy kreppeljem be a haját. Szinházba megy :) !

Holnap megyek Nst-re.

Sziasztok

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Fanny!

A DTP a Desktop Publishing rövidítése. Rengeteg mindent foglal magába.

A férjem nyomdászként végzett eredetileg, aztán fejlődést tartott a technikával, megismerte a különféle nyomdaiparban használatos progikat.

Mostanság leginkább újságoknak tördel, elvégzi a nyomdai előkészítést, különféle cégeknek weboldalakat tervez és készít, kiadványokat szerkeszt, megcsinálja a korrektúrát, ezen kívül szórólapok, névjegykártyák, prospektusok, plakátok, hirdetések elkészítése, teljes nyomdai ügyintézés, szállítás, stb. stb.

Szóval ilyesmi... :)

Húúúúúúúúúúúúú, ne is mondd.
Nekem is van élményem a felvételiztetéssel kapcsolatosan.

Amikor az ikreket vártam, volt egy időszak amikor nagyon rosszul voltam, állandóan hányingerem volt, stb.

Viszont féltem visszaadni a munkát, arra gondoltam, felveszek embert és megosztjuk a 8 órás munkát. Én is 4 órában, Ő is 4 órában csinálná.
Természetesen ugyanannyiért amennyiért én is.

Szóval feladtam egy online hirdetést.
(Jöttek ócsárló e-mailek, hogy mit képzelek én, hogy csupán ennyi pénzt akarok ajánlani annyi munkáért. Hihi!)

Direkt beleírtam hogy több éves gépírói gyakorlattal (tíz ujjas, vakon gépelés, diktafon, stb.) kiváló helyesírással és nagy mennyiségű szövegekhez szokott embereket keresek kizárólag.
Még azt is beleírtam hogy 30 perc alatt mennyi karakter az elvárás.

Beleírtam, hogy 30 éves kortól várom a jelentkezőket. Pontosan azért, mert azt gondoltam, hogy egyrészt biztos tapasztaltak, másrészt komoly szándékúak, valóban szükségük van az állásra, a fix pénzre, stb.

Elképesztően rengetegen jelentkeztek és jöttek az interjúra.

Nagyon meglepődtem azon hogy milyen emberek jöttek.

Az egy dolog hogy az öltözékük is inkább azt sugallta, mintha a piacról jönnének, vagy edzőterembe készülnének és ahogy mondod, nem volt ápolt a hajuk, némelyik illatáról nem is beszélve. Merthogy nem is illat volt. :) Ráadásul még akkor nyelte le az utolsó falatot (amit gondolom a liftben kezdett el) amikor bemutatkozott. Hmm...!

Na de ekkor jött a még ennél is sokkal nagyobb meglepetés.
Leültettem Őket a gép elé és kértem hogy kezdjék el folyamatosan írni diktafonról az RTL Híradót.

Erre 10-ből 7 elkezdett két ujjal pötyörészni, minden további nélkül. Még csak nem is érezte magát kellemetlenül.

Aztán akinek esetleg gyorsabban ment és tíz ujjal művelte, annak meg elképesztően rossz volt a helyesírása. De tényleg olyan baklövéseik voltak, mint amik esetleg általános iskola 1. osztályában fordulnak elő.
Arról nem is beszélve, hogy a hazai és külföldi aktuális politikusok neveit véletlen sem tudták leírni.

És még én éreztem magam kellemetlenül, amikor udvariasan, finoman el kellett búcsúzni tőle, mert úgy láttam, hogy tényleg alkalmatlan.

Akkor elkezdték legtöbben, hogy majd Ők megtanulják, meg stb.
Hát mondtam hogy sajnos erre nincs idő.

Amikor már majdnem feladtam a keresést, jött végre egy alkalmas személy.
Tehát az arány 50-ből 1 kb.

Viszont Ő sem maradt sokáig sajnos. 1 hónapig bírta az össze-vissza beosztást.
Kiderült hogy neki kizárólag a reggeli időpont lett volna jó, délutánit, estit már nem tudott bevállalni.

De addigra már jól voltam, nem is kellett a segítség szerencsére. :)

A lényeg, hogy én is olyat választanék aki az elvárt kritériumok mellett szimpatikus is.
Akiről úgy gondolom hogy jól kijönnék vele.
Ápolt, csinos, középkorú, kedves, aranyos, udvarias, energikus, jópofa, intelligens, toleráns, nyitott, megbízható, stb.

Direkt örülnék ha sok gyereke lenne, viszont nyilván én is elvárnám hogy oldja meg a családi dolgokat, ne menjen a munka rovására.

Úgy tényleg felesleges munkát vállalni ha valaki 1 hetet jön, aztán 2 hetet nem és így tovább.
Nyilván ennek a többi dolgozó látná kárát, nekik kellene mindig beugrani és ez eleve nem tetszik senkinek hosszú távon, rendszeresen.

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Ha választhatnék, akkor tördelőnek mennék én is a gyes lejárta után, de te tudod ott a tűz közelében, hogy az nem 2 gyerekes meló és nem tűrik, hogy esetleg otthon maradj a beteg gyerekkel. Ja és ismerettség nélkül elég nehéz egy jó tördelői állást találni. Én 2 évig tördeltem a Népjóléti, Munkaügyi és Pénzügyi közlönyt, ezeket még a jó öreg Venturában. Mondjuk ez nem sok fantáziát igényelt, elég monoton meló volt. Viszont teljesen kötetlen. Aztán a Zenész magazint már a modernebb Quark Xpress-ben. Ez utóbbit csak 2 hónapig, mert közben felhívtak a Richterből, hogy ott engem választottak az állásra és az hosszútávon gyerektervezés szempontjából jobbnak bizonyult, ráadásul itt nem szerettem a főnökömet. Én nem érzem egyenlőre, hogy bárhol 100%-osan tudnék teljesíteni és karriert se akarok. Csak egy jól fizető nyugis állást kedves kolleganőkkel. Nagyon szeretek dolgozni, de utálom, ha beosztják az időmet. Amióta dolgozom alig volt olyan munkahelyem, ahol pontosan kellett megjelenni. Talán az a 2 hónap tördelés, ezért is hagytam ott hamar, mert faszságnak tartottam egy határidős magazinnál, hogy meghatározzák hánytól hányig legyek bent, de ha lapzárta van akkor a végtelenségig és persze azt nem fizette ki pluszban. Ha viszont nem volt meló akkor is be kellett menni. Na erre már nem lennék hajlandó.
Állásra jelentkezőket én sem értem. Miből gondolják, hogy ha nem felelnek meg a feltételnek, akkor majd a személyes találkozás új feltételt szab külön nekik? Félelmetes milyen hülyék az emberek. Mondjuk én a másik véglet vagyok. Mindig alábecsülöm magam és kevesebbnek mutatkozom. Nem szándékosan egyszerűen úgy is érzem, de később mindig kiderül, mikor ugyan abba a munkakörbe más embert is felvesznek, hogy az fele annyit se tud.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Igen, ahogy mondod, Attila is éjjel-nappal csinálja tulajdonképpen...
Igény szerint akár még hétvégén is képes ezzel foglalatoskodni itthon.

Ezek az állásra jelentkező alkalmatlanok pedig teljesen olyanok szerintem, mint amikor egy társkereső hirdetésben valaki azt állítja magáról hogy olyan akár egy topmodell (talán még egy álfotót is küld) majd végül egy 150 cm-es 150 kg-os, ápolatlan hölgy jelenik meg a találkozón.

Önbizalmuk az aztán van bőven. Az is valami... :)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Én még csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem a fotóalbumod. Már a képeken is látszik, hogy mennyi energia van benned és a gyerkőcök is fantasztikusak.

Már régeben akartam mondani, hogy csináltam egy oldalt, hogy ne kelljen egyenként minden rokonnak ismerősnek friss képet küldeni, na meg magamnak legyen egy kiinduló oldal, mert ha elszáll a gép a kedvencek vele repülnek és így legalább megmaradnak a linkjeim is :) Még régebben itt a babaneten is csináltam albumot, de az valahogy abbamaradt.
Na szóval ha van kedvetek nézzetek be:
http://www.gportal.hu/portal/csigaszar/

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!

Nagyon sajnálom, hogy még mindig ilyen nagyon rosszul vagy! Nem lesz semmi így végigcsinálni a keresztelőt! Remélem most már hamarosan jobban leszel!Pöri baba jól van?

Sheila!

Megkaptad már az első szurit? Milyen volt? A Gynevacnak vannak mellékhatásai?

Vadvirág!

Elfelejtettem írni, de nekem sajnos nincsenek fent fotóim, de majd egyszer erőt veszek magamon, és én is csinálok egy fotóalbumot!

Nyanyus!

Nyanyus lehet fotókat kérni Blankáról és Balázsról? Jó a Balázsnak az oldalad kezdőlapján lévő fotója, nagyon édes!

Mandula!

Ez nem lustaság! Hiszen már csak egy hónapod van hátra! Túl vagy már az első nst-n? Milyen volt? Ugye minden rendben!

Fanny!

Fiadnak utólag boldog születésnapot kívánok! És gratula a kreszvizsgához!

Nagyon szép napunk van ma!

Sziasztok

Gabi
paga

Sziasztok!

Nyanya!
Köszönjük szépen, aranyos vagy. :)

Megnéztem én is a Tiéteket, nagyon kellemes kis oldalt hoztál össze és igazán tüneményesek a gyerkőcök, tényleg gyönyörű mindkettő Manócska. :)

Hihetetlen jópofa lett az a parasztnénis kép is... :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Paga!
Rendben, nagyon kíváncsi vagyok Rátok is. :) Ha lesz egyszer időd és kedved, akkor HAJRÁ! Legalább egyet-kettőt első körben. Aztán később szerintem úgyis kedvet kapsz és elkezded majd bővíteni, frissíteni. :)

Vadvirág
Vendég

Paga!
Az oldalam bal oldalán képtár címszó alatt találsz képeket.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya! Nagyon aranyosak a gyerekek!!!! A legelső kép Balázsról a kedvencem, mármint a nyitólapon :) !

Paga! Ti most hol tartotok babaügyben? Megvolt az nst, a kisasszony annyira mocorgott, hogy alig lehetett elkapni a szívhangját :lol: !

Zsenge! Ne má!!! Semmit nem tudhatunk rólatok???

Sheila! Megkaptad a szurit? Mikor láthatjuk már Melissát?? Csinálj már képeket lééégyszi :lol: !

Melcsi! Sok erőt kívánok a keresztelőhöz, remélem jobban leszel és elmondod majd, hogy mit szóltak a jó hírhez? Képzeld valamelyik nap már a férjem is a keresztelőt tervezgette :shock: :lol: !

Bea, Regi ne tünjetek el megint!!!

Képzeljétek elmentünk a városba a gyerkőkkel vásárolni. Alexnak bakancs, Kittinek kabát kellett (volna). Én soha többet nem megyek a városba ! Minden boltban ua. az áru. Na, Kittinek sikerült egy kabátot venni, de tényleg ez az egyetlen elfogadható volt! Alexnak sajna nem sikerült. Én mondtam is a gyerekeknek, hogy én már a karácsonyi vásárlásban nem leszek benne, nem tudom mit fogok kitalálni :( !

Szép estét mindenkinek!

A Gömböm és Én :lol: Kép

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
Gyönyörű a pocakod, nagyon csinos kismami vagy! :)

Háááááááát, pl. rendeld meg neten az ajándékokat, kényelmesen otthonról. Még cipekedned sem kell. :)

Vadvirág
Vendég

Mandula!
Szép nagy pocakod van és végre látlak téged is. A nyitólap kép nekem is egyik kedvencem, ez van a kocsim hátulján is. Mégis csak jobb mint a liberó baba.
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Vadvirág!
Férjed nem tudja megsaccolni, hogy mennyi lenne egy ilyen matrica előállítási költsége? Régebben gondolkodtam (illetve a férjem szerette volna :)), hogy ilyeneket gyártok és igény is lett volna rá, csak a kivitelezés nem megy, mert az enyém elég "költséges", mivel duplán laminált. 1x belamináltam mindkét oldalán átlátszóval és ezt körbevágás után öntapadós laminálóba, mert ha csak öntapadóba teszem, az beázik. Lamináló meg csak a barátnőm munkahelyén van. Így nem lehetne annyiért eladni, hogy megérje. Gondolom ha csak egy matricát rendelek az drága, de ez nem egy névjegykártya, amiből 100 kell. Láttam olyan papírt, amire lehetne ezt nyomtatni és az ablakra belülre ragasztani, de az is drága ráadásul kézzel kéne körbevágni és az már olyan gagyi.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga!

Tegnap kaptam meg az első szurit, nagyon ügyes volt a csaj aki beadta :)
kicsit csípett beadáskor, de azóta semmi bajom...
máris jobban érzem magam, de ez biztos csak placebo hatás :lol:

a Gynevacnak nincs mellékhatása, mert csak lactobacillusokat tartalmaz...ha csak az nem nevezhető mellékhatásnak, hogy a folyás megszűnik, rendbeteszi a normál állapotot odalent-odabent :)

persze allergiás reakció ennél is lehet, valamelyik összetevőre, de szerencsére ezt megúsztam :)

Nyanyuska!

Nekem is tetszik a Balázs fotó, nagyon vagány!
Az én autómon is Melissa mosolyog, a Kismamában hirdetett tavaly egy lány, Ő csinálta...
nagyon strapabíró, nem fakult ki nyáron, és a gépi autómosást is jól bírja :)

2500Ft + posta ktsg. volt darabja

már újat kéne csináltatnom, mert Melissa azóta sokat "nagylányosodott" :)

Mandula!

Nagyon csini kismamna vagy, én is ilyen akarok lenni!!!
Látszik, hogy nem szedtél fel túl sokat, ügyes vagy!!

Ne aggódj a vásárlás miatt, minden megoldódik, Te csak számold a napokat :lol: már nem sok van...

szerintem is vásárolj katalógusból...a Qellénél pl. tök jó dolgok vannak, én már évek óta onnan szerzem be az ajándékok nagy részét...nagyon korrektek, még sosem csalódtam

és könyveket is vásárolhatsz on-line , meg egy csomó dolgot még...

remélem, jövő ilyenkor kisbabával megáldva nekem is ez a lehetőség marad :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

kismamna= kismama

természetesen van egy rakás szebbnél -szebb fotónk Melissáról /is / de NEM TUDOK FELRAKNI :twisted:

már kértem többször segítséget, de nem írtátok le :(

régebben rengeteg képet tettem fel, sőt van egy topicom az "Ismerjük meg egymást" -ban, de amióta új a rendszer, nem sikerül :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Mindjárt mérges leszek. Mi az, hogy nem írtuk le? Én már többször leírtam, lehet, hogy pont neked nem, de tuti leírtam volna még1x ha látom a kérdést. Na mind1 a lényeg, hogy végre képeket lássunk :)
Szóval katt a Melléklet feltöltése szövegre és itt a Tallózás... majd kiválasztod a fájlt és Feltöltés. Előtte le kell kicsinyítened 600x600-as felbontásra. Én photoshop-al szoktam. Ha nem sikerül küld el az eredeti képet és lekicsinyítem. Fel is rakom ha gondolod.
Kiváncsi lennék arra a 3szögre amit csináltattál. Nem tudnád lefotózni és felrakni vagy elküldeni?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok..Jo reggelt:)

Mandula nagyon csinimami vagy :lol:

Vadvirág üdv a csapatban.magamrol annyit a rangidös vagyok a "brigádba" :lol: 45 multam.3 gyermekem van két nagyfiam a szoszoros értelmében a maguk kis 185cmjel.és egy pöttömke lányom Niki aki augba volt 2 éves.

Törzsgyökeres ujpesti vagyok,pár éve lakom csak errefelé.

Jaj csajok dolgozzom ezerrel:)Modosul a beosztásom csak hétvégeken fogok melozni pént.szomb.vas. de akkor eröteljesen.
Gond hogy kihozza Nikit a bölcsiböl(lusták) igy maradok Én :P
Nagyok korrekt a cég mindent a dolgozonak megfelelöen alakit.

épp tegnap kaptam meg az egész évi beosztásomat(idöben mi?)

:wink:

Többnyire azért nem irok semmit,mert nincs mit.de olvaslak és még kávézom is :lol:

Szal Hölgyeim pörögjenek a sorok.

Pápuszka Zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket! Pedig ha tudnátok mennyi édességet megeszek :lol: !

Ez tényleg jó ötlet, az onloine vásárlás! Eszembe sem jutott volna!

Zsenge! Végre jelentkezel! Niki továbbra is szereti a bölcsit?

Kriszta! Ilyen képet én is raknék az autómra!

Szép napot mindenkinek! Itt ronda ködös idő van :( !

Sziasztok

KépKép
mandula35

Kép

Kép

a háttér Niki müve :P

Kép

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge!
GRATULÁLOK a gyerkőcökhöz, klasszak a fotók! :)

Nyanya!
Azt mondta hogy szerinte nem éri meg ezzel foglalkozni, a kis példányszám miatt, mert így nem marad elég nagy haszon 1-1 munkán.

Merthogy valószínűleg egy ember csak egyszer vásárol ebből a matricából és max. akkor is csak 1-2 db-ot...

(Az emberek javarésze inkább felragasztja az ingyen hozzáférhető Libero, Milupa egyéb más Baby on board-okat, minthogy pénzt adjon ki érte. Persze tisztelet a kivételnek.) :)

És ugye a szitázók, a stancolók, nyomdák, stb. mind akkor tudnak jó árajánlatot adni ha nagyobb példányszámról van szó.

1 db-ért el sem kezdik a munkát, vagy ha igen, akkor rengeteg pénzbe kerül.

Ahogy Ő csinálná ahhoz kellenének:
Stanc műhely, esetleg könyv kötészet, szita műhely.

A stancforma kb. 15.000 Ft (cm-enként 12 Ft körül).
Stancolás: négy szín kolornál és mondjuk 100 példánynál kb. 300 Ft-ra jönne ki 1 darab.

Vagy kézi könyvkötő prést vásárolni (50.000-100.000 Ft között), digitálisan kinyomtatni öntapadósra (A/4-es kb. 500 Ft) és laminálni, ilyesmi.

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Nekem ugyab nincs fotó albumom, de majd rakok fel egy pár képet a gyerekekről, de most előbb egy új képet.
Fanny Kép

Na, Ti is azt látjátok amit én?
fanny01

Igaz, nagyon haloványka csík, de csík. Legalábbis másoknak ezt szoktam írni. De még nagyon nem örömködöm, mert még bármi történhet. Ráadásul, bár semmi mensis érzésem nincs, de picikét barnázgatok, innen szoktam tudni, hogy másnap meg fog jönni. Már tegnap tudtam, hogy ma reggel meg fog jönni, de nem jött meg és nem tudom milyen hirtelen ötlettől vezérelve ( magam sem értem) hozattam a kolleganőmmel egy tesztet és napközben megcsináltam. Nem hittem a szememnek, mert teljesen arra számítottam, hogy ugyis negatív lesz. Az is igaz, hogy haza felé vettem egy másfajta tesztet ( 25-ös érzékenységű) az viszont egyértelműen negatív volt, így még tanácstalanabb vagyok. Mindegy most nincs más hátra, mint várakozni. Még semmi nem dőlt el véglegesen, szerintem.
Na, csak ezt akartam elújságolni.
Fanny
fanny01

Fanny!

Jól látom amit látok :lol: :lol: :?: :?: :?:

Bár ezt a tesztet nem ismerem, de gondolom minden tesztnél két csík a jó!!!!

Hú, de jóóóóó!!!!!!

GRATULA!!!!

Puszi

KépKép
mandula35

Fanny!

Akkor nagyon halk gratula, de én is azt mondom, hogy a halvány csík is csík!

Akkor várjunk :lol: !

KépKép
mandula35

Vadvirág!
Te még nem láttad a gyermekeimet. Teszek fel egy pár képet, nem volt igazán türelmem most jó képeket keresgetni, megkicsinyítgetni, úgyhogy csak egy kis ízelítő. Kép Kép Kép Kép Kép

A szőke a nagyobbik fiam, a barna a kicsi, a kislány meg a nagyobbik barátnője. Magamról is tettem fel egy képet. Képzeld el mikor ezek a bögyök még "megdagadnak"!
Fanny

Ja, a kicsi nincs is rajta, na majd mindjárt pótolom. Egyébként ahol a vizibiciklivel vana fiam az még tavaly Horvátországban készült, a többi idén Spanyolországban. Látszik a gyerek méretein a nyugodt, csláadi élet hatása! (kb + 30 kg)
fanny01

Na, akkor most a "picikém" következik.
Felteszek egy 14. éves korában készült képet. Olyan édes kis mosolygós "baba" volt, és ilyen csontsovány nagyon komoly kamasz lett belőle. Egyébként tényleg olyan benyomásom van néha, mintha két felnőtt férfival élnék együtt. (A nagyobbik a barátnőjével él együtt 1 éve, velünk egy családi házban, de külön lakásban, mint a "nagyok".)
Kép Kép Kép

Nem találok most régebbi képeket, ez mind új. Majd máskor, most marhára fáj a fejem. (Gondolom a mai hírtől!)
Üdv Mindenkinek Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny! :)
Szívből GRATULÁLOK!!! :) Ez fantasztikus!!! Micsoda meglepetés! HURRÁ! Nagyon örülök! :)

Naná hogy az elején csak halvány, pár nap múlva már biztosan jó erős lesz az a második csík is. :) HAJRÁ! :)

Tudod írtam már, hogy nekem a Márk Marcellel való várandósságnál simán lezajlott egy normál erősségű, szokványos 5 napig tartó menzesz, közben pedig már hetek óta rég ott lapult titkon a pocakomban. :)

Szóval ilyen barnázgatás, meg hasonlók nem biztos hogy minden esetben negatívat jelent. :)

Húúúúúúúúú, én nagyon DRUKKOLOK! :)

Nagyon helyesek a gyerkőcök mindketten! :)

Képzelem azokat a ciciket. :) Én imádom a hozzád hasonló típusú nőciket. Nagyon bejön nekem a "töltött galamb" forma, pláne ha mosolygós arc társul hozzá.
(Ezt Attila szokta mondani a formásan teltebb hölgyekre. Hihi!)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Fannykám! :)

Nahát de BOLDOG vagyok!!!!! :) :) :)

JAJ DE JÓ, :) JAJ DE JÓ! :) JAJ DE JÓ!!!! :)

halkan gratulálok, de nemsokára hangosan is :) :) :)

érdemes volt benéznem, nagyon örülök, és kívánok Neked boldog 9 hónapot, és egy szép kislányt a jóképű fiúk mellé :)
Ő lenne a család Hercegnője :)

helyesek a skacok, büszke lehetsz Rájuk!!! :)

Ui: pár nap múlva, az erősebb csíkról és tegyél fel majd képet lécci!

ha ilyet látok, olyan boldogság tölt el, mintha a saját tesztemet látnám :lol:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melinda
Édes Benji ebben a ruhában. Nem is igaz hogy csak a lányokat lehet szépen öltöztetni, szerintem a fiúruhák között is vannak szuperek, és Benji nagyon csinos a képen. Bizony kinő a babakorból, kész fiatalember már! :D

Paga
Hogy megy a vezetés? Biztos belejöttél már újra. Minden nap kocsival jársz?

Vadvirág
Ilyen gépírás-tudással könnyen fórumozol... na jó, csak irigykedek egy kicsit
:D Én minden nap elolvasom a topicot de írni ritkábban tudok, pedig szeretnék...
A gépelős dolog igazi rabszolgamunkának tűnik. Ne nekem való, én nem bírom a monotóniát. Mondjuk az én munkakörömben, az oviban 25 gyerek közt mindig történt valami, csak győzzem lereagálni
Nekem nincs a neten fotóalbumom, de elvileg készül Anna honlapja, majd ott, többek között, az is lesz.

Melcsi
Pöri igazi lány lehet a hisztivel együtt. Leszoktatás: esetleg elővenni a régi „ hisztis tyúk vagyok” táblát? Viccen kívül: ez az önállósodási folyamat egyik jellemzője, de bizonyos határokon belül. Ha nem engedsz a hisztijének, viszont kínálsz neki más alternatívát amiben dönthet, hamar meg fogja tanulni meddig tarthat az ő akarata és mikor kell elfogadnia a tiédet.
Gratula az első önálló lépésekhez! Keresztelőre vigyél valami érdekeset ami leköti ha már elunja magát, meg valami innivalót, és majd várjuk a képeket. A rosszullétekhez kitartást, pihenj sokat.

Kriszta
Jó hogy megint írogatsz. Balázsnak a matricás képe nekem is nagyon tetszik, láttam egyszer régen valamelyik topicban, mikor a matricagyártás ötlete felmerült. A laminálógép egyébként nem drága, az ovinak 24 e ft-ért vettem egyszer a Metróban, aztán nemrégiben nevetséges áron, 5 eft-ért vettem egyet magamnak a Plus-ban. Csak „eteni” kerül sokba, maga a fólia, de néha azt is lehet akciósan beszerezni. Én is szeretnék ilyen képet Annával a kocsira, de öntapadós laminálófóliáról még nem is hallottam. Hol szerezted?

Mandula
Látom többen írták, én is az Aventet kedvelem mindenből. Nekünk van játszócumink de csak 1 hónapos kora után kapta Anna, mert első időben megzavarhatja a szopóreflexet állítólag. Szerencsére nincs gond ezzel, üvegből is, ciciből is eszik, épp ami van.
Nagyon csini kismama vagy!

Fanny
Jól látom azt a csíkot???? GRATULAAAA :lol: :!: Férjed látta már?

És gratula fiadnak a Kresz-vizsgához. Én mikor tanultam, azt hittem mindig úgy fogok emlékezni rá mint akkor, de sajnos már akadnak homályos foltok.

Még nem is újságoltam nektek, 2 hete csütörtökön a védőnéninél voltunk, és Anna megkapta élete első fülbevalóját, de ezt előbb be kellet lőni. A belövéshez előbb be kellett rajzolni a helyét, ami nem ment könnyen mert a Kisciciám csak mocorgott ide-oda a fejecskéjével és le kellett fognom őt. Itt már eltört a mécses, és elég sokáig tartott a macera mert nem sikerült rögtön a bejelölés. Többször letöröltük-újra rajzoltuk, végül úgy voltam vele nem bánom már hová csak lője már be. A belövés szerintem nem fájt különösebben, nem erősített bele Anna a sírásba. Utána ( amúgy is kajaidő volt) kint vígasz-szopiztunk. Épp nagy átéléssel szopikált mikor jött egy másik baba nagy sírással. Ettől úgy megijedt szegény, előbb csak megállt a szopásban, majd nagyra nyitotta a szemét, aztán kiejtette a szájából a cicit, aztán legörbült a szája, végül persze kitört a bömbizés. Úgy kiült a riadalom az arcára, alig tudtam megnyugtatni hogy nincs semmi baj. Alighogy megnyugodott szegénykém, 2 perc múlva szinte szó szerint ugyanez történt: újabb sírós baba érkezett, újabb ijedtség. De most nagyon csini lett.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vadvirág!

Hát én aztán tényleg töltött galamb vagyok, ha már ilyen finoman fogalmaz a férjed. De nem zavar, még a 2. gyerek után is "csak" 70 kg voltam, aztán szép lassan, a javuló életszínvonalunkkal egyenes arányban szaporodtak a kilók is. Voltak próbálozásaim lefogyni, de most már be kell látni, hogy a tartós fogyáshoz olyan léptékű életmód változtatásra lenne szükség, amit én nem tudok véghez vinni. Így marad a hol jobban, hol kevésbé "odafigyelés"
Majd még jövök. Pá.
Fanny
fanny01

Fanny
Most látom hogy a másik teszt negatív, de ez még semmit nem jelent. És a halvány csíkocska pár nap alatt erősödhet, szóval drukkolok :!:
Nagyon szépek a fiaid, tehetnél fel gyakrabban képet róluk :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!

Látod milyen figyelmetlen vagyok, nem is gratuláltam Pöri babának az apró kis lépéseihez! Pár hét és szaladni fog! Remélem addigra Te is jobban leszel, biztos nem tart már sokáig ez a hányós időszak.
Mandula! Tényleg nagyon csinos vagy! Jól kiáll a pocakod. Mondta a doki az ultrahangon, hogy kb. mekkora baba várható?

Icus! Hol lövettétek be Annácska fülét. Elég nagy feneket kerítettek neki, de lényeg, hogy szép lett. Rakjál majd fel képeket.

Köszönöm a drukkokat, de még nagyon nem élem bele magam.
Képzeljétek el, gondolkodtam, hogy hogy tudassam a férjemmel, nem akartam olyan egyszerűen megmondani, hogy: figyelj...
Szóval vettem egy szép sárga borítékot, meg egy képeslapot, amin egy kutyus van a fején egy nyillal, ami fölé az van írva: célba találtál...

És a borítékot betettem a napi posta alá. Mindig ő szokta a leveleket, számlákat kibontani, már alig győztem kivárni, hogy odaérjen, mondta is, hogy mi a fene van ebben? Aztán volt nagy somolygás.
Na de nyugtával dicsérd a napot.
Jó éjt Fanny
fanny01

Fanny!

Először neked megy a drukk ezerrel. Azt tudod, ugye, hogy e reggeli első vízelet mutatja erősebben a csíkot, mert akkor van legkoncentráltabban jelen a vízeletben a hcg hormon, lehet, hogy a délutáni teszten azért nem látszik semmi. :wink:

A férjed somolygott? Hát csak szeretne ő is egy pici babát. :D

A fiúk helyesek nagyon. Olyan nagyon hamar megnőnek ezek a gyerekek.

Mandula!

Nagyon-nagyon csini kismama vagy. :D

Azt hiszem, hogy te kérdezted, hogy hogy állunk baba terén. Hát most , ha jól számolom a 12. ciklusnapon vagyok. Dolgozunk az ügyön, és remélem hamarosan nekünk is sikerül a baba. Csak az a nagy baj, hogy előre rettegek, hogy valami baj lesz megint. Többször éjszaka is felébredek, és ezen gondolkodom. Tudod a parakirálylány effektus! :D

Zsenge!

Niki szép gyerkőc, kis életrevaló, mint mindig. Örülök, hogy tetszik a munkahely. És, ahogy a kávéról nem szoktál le, ugy a kávé melletti írásról se szokj le! :wink:

Icus!

Anna babáról kérünk fülbevalós fotót. Szegény, a szopi kicsit megvigasztalta a fülbelövés okozta ijedtség után, aztán a többi sírós baba ráébresztette arra, hogy hát őneki most sírnia kellene. Nagyon tündér az a kicsi lány!

A vezetés jól megy (önmagamhoz képest legalábbis), de azt gondolom, hogy akkor fogom azt mondani, hogy most már megy a vezetés, ha nem úgy szállok ki a kocsiból, hogy "hú, ezt most túléltem". De javulgatok, azt hiszem, most két napig kocsi nélkül vagyok, mert a férjem elvitte szervizbe a pici kocsikámat, fényezés javításra, bár nem volt vészes, pár karc volt rajta, meg kalaptartó cserére (szerintem ez sem kellett volna), meg egyéb apróságokra, meg feltöltik téli folyadékokkal is. Aranyos nagyon az Ozsika mindig meglep a kocsiba mindenféle kiegészítőkkel, pedig mindig mondom neki, hogy nem kell már semmi, mert, hogy a kocsi miatt kértünk kölcsön a családtól pénzt, és ez engem most nyomaszt egy kicsit, és Ő meg mégis egyfolytában vesz valamit, mert azt szeretné, ha igazán szép, barátságos lenne az autóm, és minden benne lenne, amit csak szeretnék. Most is kaptam hozzá 4 új téligumit, pedig azt terveztem, hogy téli gumi nélkül leszek, mert hogy csak rövid szakaszokra használom a kocsit, mert hosszabb útra ott van a nagyvas (ahogy a férjem a sajátját hívja).

Vadvirág!

Egy korábbi írásodra reagálnék. Szerintem, ha valaki ősz, attól még lehet ápolt, és fiatalos is. Én azt gondolom, hogy sokkal rondább az, ha valaki nem festi a haját rendszeresen, és lenőtt a festett haja. A fiatalosság szerintem belülről fakad. Na első látásra persze nem. Én soha nem festettem a hajam, pedig már sokszor elhatároztam, de szerencsére nem sok ősz hajszálam van, vagy csak a szemem rossz, és a reggeli nagy álmos tükörbenézéskor nem látom, utána pedig már nem nagyon kerülök tükör közelébe. Mindenesetre én bírom azokat, akik vállalják az őszségüket, de az ellen sincs kifogásom, ha valaki festet.

Nyanyus!

Nagyon jó a Blázs féle kocsis háromszög. Nagyon ügyes vagy, hoyg tudtál ilyent csinálni, mégpedig ilyen szép kivitelben!

Sheila!

Nyanyus tényleg nagyon ügyes nekem is ő segített avatar képet feltenni, ha az útmutatása alapján nem boldogulnál, akkor küldd el neki, segít neked is. De tényleg olyan jó lenne már képeket látni rólatok is.

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Fanny!
Ez fantasztikus!!! Én álpozitív tesztről még nem hallottam, csak álnegatívról. Úgyhogy biztosan a második teszt volt a rossz. Gyönyörű hónapok várnak rád!!

Melinda
fermel

Vadvirág!
Köszi a választ

Fanny!
GRATULÁLOK. Ez egyértelmű, semmi kétség :)

Icus!
Barátnőm munkahelyére be tudok menni laminálni és nincs is messze. Inkább az "etetéssel" van gond. Az öntapadóst és a másikat is még a munkahelyemről menekítettem. Még van kb 4db A4-es és azt már nem akarom elpazarolni, mert ki tudja mire fog kelleni. Pl még amíg dolgoztam csináltam egy társasjátékot. Tök jó lett. Meg lehet poháralátéteket vagy tányéralátétet. Ajándékba pl nagyszülőknek a baba fotójával.
Tegyél fel légyszi képeket a füllbevalós Annáról. Mi Vasárnap megyünk füllbevalót berakatni. Már nagyon izgulok.

Mindenkihez!
Szívesen megcsinálom nektek a 3szöget ha küldtök képeket, de a nyomtatást nektek kell megoldani. Lehet olyan papírt is kapni ami belülről ragasztható az ablakra. Vagy csak síma papírra nyomjátok és belülről odaragasztjátok de ez a pancserebb megoldás :) Vagy lehet még olyan mindkét oldalán ragadó ragaccsal a fehér részeknél. Még talán ez a legolcsóbb és nem is lenne ronda, gondolom. Igazából a kép adta az ötletet. Nagyon tetszett és csak utána találtam ki, hogy milyen jól mutatna a háromszögben. Meg épp itt hányódott az asztalon egy olyan reklám háromszög és a kettő együtt megihhletett. Persze lehet direktbe úgy fotózni, ha az ember tudja, hogy mire kell.

Paga!
Ha jobban megnézed nem is olyan szép kivitel. Nincs szépen körvonalazva, mert lusta voltam. Amúgy Photoshop-al és CorelDraw-al csinálom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Még mindig halódok...
Fanny!
Nem mézs ki a fejemből mióta felhivtál, és most látom itt ezt a tesztet. Szerintem csak akkor van 2 csik, ha baba lapul... Kiváncsi vagyok a maira, légyszi irjál mi az eredmény!
Nyanyuska!
Gyönyörü pocakod van! Már nincs sok hátra, ezek az utolsó hetek olyan élvezetesek, egyre könnyebb kapcsolatba kerülni a babával. A Karácsonyt ezuttal a kis ujszülött fogja uralni és nem az ajándékok, illetve Ő lesz az ajándék, akit a fa alá rakhattok.
Bocs, az én kis 1 évesem felébredt ilyen hajnalban! Mennem kell.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok.....

Fanny..emlékszem pont igy jártam én is (igaz én az ellenkezöjébe biztam) csikos volt halvány......majd egy hét mulva totálisan látszott és mamár itt van NIKI:)

Na bölcsiröl annyit Niki két hét után beteg lett(mikor ijenkor hanem)
Ugyhogy átmentem hétvégi melosnak,péntek-vas,ig.

Pénzem kevesebb lett de igy se rosz heti 20-oránként.Amijen jol ment a kezdeti beszokás most annyira sir mikor mennie kell,de muszály neki hizs most kezdödik a hétvégi hajrá ugyhogy elöfordulhat hogy délelött is menni kell,de a sirás csak addig tart mig benem ér a csoportba,szoktam figyelni seccperc alatt abba is haggya.

Melcsi Pörikének nagyon sok sok boldog szülinapot kivánok Kép

most ennyi sziasztok

Kép
zsenge

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?