Szia Mindenkinek!
Lívi!Gratulálok kislányotokhoz!Szupi,hogy egészséges.
Hmmm!Egy új cukrászda...Milyen kár,hogy én (is) csak a kirakaton át élvezhetem az édességeket!Amikor kicsi voltam,elhatároztam,hogy mint a régi békeidőkben,majd felnőttként minden vasárnap el fogok menni egy zserbóra,mignonra vagy dobos tortára a Bergmen cukrászdába.Ovis koromban,kora nyári melegben,hazafelé mindig oda ugrottunk be anyukámmal egy gombóc vaníliába (bele bírnék fulladni a vaníliás sütikbe
).Sajátos hangulata volt a helynek.A ház hátsó udvaráról nyílt a bejárata.Néhány lépés volt csupán odajutni az utcafrontról,de az alatt a rövid idő alatt is elvarázsolt a cukros-édes illat,ami a pincéből kiáramló dohos hűvösséggel keveredett.Egy kis lugas árnyékolta a bejáratot.Majdnem mindig elszédültem az élménytől.Főleg,amikor be is mentünk,s nem csak kint nyalakodtunk.A cukrászda nem volt nagy,s az a kis helyiség is tele volt zsúfolva sok érdekességgel.Kakukkos órákkal,aranykeretes tükrökkel,porcelán csecsebecsékkel...Nagyon kedveltem.Mire középiskolás lettem,a cukrászda bezárt.Nemrég azonban felújítva újra megnyitottak.Kicsit drága,bár nem ismerem Győr összes cukrászdájának az árfekvését.De nem is ez okozott igazán csalódást,amikor kisfiam első szülinapjára náluk rendeltem tortát.hanem az,hogy elveszett a varázslat.A levegőben már nem rezeg az a mosolyra fakasztó hangulat,ami egykor.Noha ott vannak a falon a kaukkos órák,a tükrök,és porcelán darabok...Lehet,hogy a ház átépítése változtatta meg a hangulatot,de az is lehet,hogy csak felnőttem.Azért itt őrzöm a vágyat a vasárnapi sütizésre.Majd ha pintyőkém vagy akkor már pintyőkéim nagyobbak lesznek,elmegyünk néhányszor.
Egy biztos:aki megteheti,ne hagyja ki életéből a habos-mázas finomságokat.Egy picúrka cukiban,vagy egy csilli-villi cukrászdában...
Ráhel!Ha már az édességeknél tartok,szeretném megkérdezni,hogy a terhességi vércukor problémákra tudsz-e ajánlani valamilyen gyógynövényt a diéta kiegészítéseként.Olyan helyzetre gondolok, amikor még nem kell inzulin,de többszörösen veszélyeztetett a várandósság (ugyanakkor a kismama nem akar kórházba kerülni hetekre,hogy "beállítsák" az "adatokat") .A vérnyomás kiegyensúlyozására több helyen is a fehér fagyöngyöt ajánlották,de a vércukor ingadozásra semmit nem találtam.
Amúgy én voltam,aki felvetette a csalán,gyömbér kérdést.Tudom,hogy a csalán nem hashajtó hatású,csak azt írtam,hogy a védőnőnk,aki természetgyógyász vezette továbbképzésen volt,kérte,amíg az első trimeszterben járunk,vagy valamilyen szempontból veszélyeztetett a várandósság,ne fogyasszak se vízhajtó,se hashajtó készítményt.Én rendszeresen fogyasztottam csalánteát.Rákérdeztem,azt ihatom-e továbbra is.Nem javasolta.A gyömbér pedig ugyanígy az első trimeszterben jelentkező rosszulléteimet enyhítette.Már nem hánytam annyit,ha pl. gyömbéres sütit ropogtattam,vagy gyömbéres üdítőt fogyasztottam,stb.De most,hogy már írtad mi a helyzet;megnyugodtam.
Nóra!Fel a fejjel!A vérnyomás furán váltakozhat.Van akinek alapjáraton alacsonyabb,míg másnak magasabb.Én is hasonlóképpen jártam annakidején,csak enkem legtöbbször nagyon magas volt.De annyira,hogy csodálták,még eszméletemnél vagyok.Kiderült,hogy először rosszl mérték,aztán másodjára már úgy felhúztak,hogy az égbe szökött...Beutaltak a kórházba.Egyetlen porcikám se kívánta,de picúrkámért,mégha fogcsikorgatva is,bementem.Semmi eltérőt nem tapasztaltak.Sőt,némiképp alacsonyabb volt az átlagosnál.Pedig milyen rosszul éreztem magam mindig.Az ember egy percre se tudott igazán ellazulni.Szerencsére nem tartott sokáig.hazatérés előtt még engem toltak,le,hogy minek vizsgáltatom magam,ha nincs semmi gond...persze játékos hangnemben...
Fő a nyugalom,és a helyes életvitel.Sok mozgás,esetleg úszás,és kiegyensúlyozott táplálkozás.De ezzel tuti nincs gond.
Szót fogadtunk,és nagyot sétáltunk ma Marcussal.Utána pedig egy annál is nagyobbat szunyókáltunk.mi is aluszósak lettünk.tutira az idő teszi...
Angel!A jóga minket is felvillanyozott.Már voltunk is egyszer,még amikor Babinti néhány hónapos volt.Sajnos fájdalmaim voltak utána,mert sokat emelgettük a babukat,és még nem voltam hozzá szokva,plusz hiába adtam,hogy a császármetszésnek már nyoma sincs,nem voltam még egészen felépülve.Azóta annyi helyre eljártunk,hogy ez már nem fért bele,ráadásul a jógaoktató egy időre kiment külföldre.Talán a megfogan a kistesó,ismét megpróbálkozunk a jógával.Amúgy azóta is itthon "gyötröm" magam.
Biztos,hogy a jóga hozzásegít a testi-lelki egyensúly kialakulásához,így én is mindenkinek jó szívvel ajánlhatom.
Tünde!Remélem,jövő héten talizunk csörgő-börgőn.Remek volt a hétfői foglalkozás.Marcus önállósította magát.Rámolt,hurcolt,hajigált,rohangált,firkált, só-liszt gyurmázott,és már magától mutogatta a "töröm-töröm a mákot" mondókát.Hiányoztatok.Legközelebb jöttök?Hogy vagy?Kistesó huncutkodik odabent?Sziaszia!