Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!
Mailt mindjárt nézem. Egyébként Zita 1 napos képei szerintem nagyon szépek. Azért gyökeres a változás az 1 perceshez képest! :) Most pedig már kész kishölgy. Nagyon szép baba.

Jaj istenem, annyira szörnyű vagyok ma, az előbb olvastam a hsz-eket és máris elfelejtettem, hogy kinek akartam még írni. :oops: :cry: Teljesen gyuggyant vagyok ma. Na, majd összekapom magam és vagy kicsit később, vagy holnap jelentkezem.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Andy!

Nézd meg a babazene.hu oldalt. Azt nem tudom, hogy végig megvannak-e a számok vagy csak részletek, de ahogy belehallgattam, igen aranyosak. :lol:

Túl vagyunk a fogorvoson. Ő is ajánlotta a Parodontax nevű fogkrémet a fogínyvérzésre. Én már meg is előztem, mert a hét eleje óta használom. Szerencsére a fogaim rendben vannak, apának is. Kicsi fiam volt a legnagyobb hős. Februárban betömött fogát kellett újra tömni, mert akkorát nőt a foga, hogy már nem töltötte ki a tömés a lyukat. Nem túl nagy lyuk, meg tejfog is, de azt mondta, ha szépen kezeljük a tejfogakat a maradandóak nem szuvasan fognak kibújni. Bálint élvezi a fogorvost. Minden érdekli, az öblögető különösképpen, mindig ő öblítette ki a csészét, engedett magának vizet (de kb. 10-szer). :) Mondtam neki, hogy többször nem viszem el, a fogorvos néni és az asszisztens is jókat nevetett rajta. Kicsi kora óta ismeri őket. Mindig elvittük magunkkal, na nem azért mert probléma lett volna a fogaival, hanem hogy szokja a légkört, a fényeket, a gépeket.

Sajna nekünk nincs képünk Bálint születéséről, nem vittünk be fényképezőgépet. Meg pici korában főleg videót csináltunk róla. Születésekor ő is kis csúnyácska volt, csúcsfejjel (vaacummal született). Aztán mikor pihenés után betoltak minket a szobába már sokkal szebb volt a feje is. Másnap már senki nem mondta volna meg, hogy gyermekem csúcsfejű volt.

Szép hétvégét mindenkinek! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Maminti/Babinti!

Beszéltem a barátnőmmel (Szilvi) telefonon. Ő volt akivel beszélgettél a baba-mama klubban. Üdvözöl Téged. Egy kicsit későn értek oda a kislányával és nem látta az előadásodat. Azt mondta ő szívesen bekapcsolódott volna.

Puszi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Tegnap este picit visszaolvastam a topicon, hogy korábban miről beszélgettetek, és láttam tettél fel egy fotót Lívi a Bálintról. Nagyon jóképű fiad van!!! Igazi kis vagány! :wink:

Andi!
Milyen zenére gondolsz? nekem van egy baba-mama Cd-ém, szívesen kölcsönadom ha kell!

Nóri!
Én is ilyen becézős vagyok... :) Bár anyukámmal párszor összekapunk mert a kicsinyítőképzős idióta szavakat nem szeretem. (kanalacskád, teácskád, nem is tudom, meg ilyenek is: gyere porszizzunk össze, stb...)
mennem kell
sziasztok
ponger

Szia Mindenkinek!

Húúúú!Pár napig nem tudom elolvasni HSZ-eket,s már le is maradok...Nagyon örülök,hogy ennyire "termékenyek" :lol: vagytok.Igyekeztem visszaböngészni,de a szűkös idő,amit a gép előtt tölthetek,megakadályozott elhatározásomban.
Jányok!A babafotók gyönyörűek.Én se szeretnék lemaradni.Így bővítem a galériát:
Kép Babinti néhány percesen
Kép Néhány órás Babainti apujával
Kép Pár napos büszke anyuka

Mielőtt még szó érné a ház elejét:nem panaszkodni tértem be,de...--->
Nem értek valamit a tiltott élelmiszerekkel,fűszerekkel kapcsolatosan.Annakidején,amikor várandós voltam Marcimmal,igyekeztem a lehető legjobban odafigyelni a táplálkozásra.Ezért már egész korán felkerestem védőnőnket,hogy tanácsot kérjek,aztán később egy dietetikussal is hosszasan beszélgettünk.A védőnőnknekrendszeresen tart továbbképzést egy természetgyógyász,talán épp azért,hogy ne kelljen a kismamiknak ezer helyre elzarándokolniuk,ha élő szóban akarja hallani,hogy a jelenlegi tudományos állás szerint milyen a helyes magatartás/viselkedés várandósan.Akkoriban (és most is) rendszeresen fogyasztottam gyógynövényteákat.Az egyik a csalántea volt.Igaz,hogy az első időkben jártam még (amikor a legérzékenyebb a magzat minden hatásra),de akkor is,határozottan kérték,hogy ne igyam,és kerüljek minden olyan teát,ami víz-,vagy hashajtó.Mert előfordulhat,hogy görcsöket okoznak,ami közvetve magzatelhajtó hatást gyakorolhat rám.Nem szégyellem,hogy járatlan vagyok ezen a területen.Senki nem lehet elég tájékozott.És belátom,előfordulhat,hogy ez az egész oltári nagy butaság,mégis:a biztonság kedvéért elhagytam a csalánteát.
Következő várandósságom során bátran iszogathatom?Segítsetek!
A másik,hogy borzasztóan émelygős kismama voltam.S az egyetlen,ami valamelyest segített,az a gyömbértartalmú étel,ital volt.S fentebb olvasom,hogy az tiltólistán van.Hogy van ez?Osszátok meg velem,miért tiltott?

Nos,csajok,jól gondoljátok át a babakocsi vásárlást.Most érzem,hogy mi nem egészen jól döntöttünk.Az rendben van,hogy ha valaki praktikusan gondolkozik válasszon többfunkciós járgányt,mint ahogy mi tettük.De a kerekek,és a méret sem utolsó a választás során.Igazatok van,hogy bele kell férnie az autóba,de azt se felejtsétek el,hogy egy zimankós téli napon,amikor elkerülhetetlen,hogy kimozduljatok,és csimotátok már nem olyan picúrka,mondjuk 15-16 hónapos,fontos,hogy ne lógjon le a lába,és fel tudjátok csatolni a lábvédőt.No,Marcusunk lábacskái kifityegnek,s a lábvédő,ami már idén is jószolgálatot tett volna néhányszor,sajnos fiókba kényszerült.A babakocsink rövid. :P Így sovány vigasz,hogy befér a csomagtartóba...Okuljatok sedreségünkből,válasszatok megfontoltan.Járjatok sikerrel!

És végül,sajnos Páromnak megváltozott a munkarendje.Nem tudunk kinézni vasárnap a babaruhabörzére.Bogi!Már megemlítettem itthon azt az édes,bundás kiscipőt,de egyelőre Gáborom húzza a száját (mostanában,apránként elég sokmindent kapott picúrkánk).Szerntem csak hótaposót akar majd venni.De ahogy a szopipárnáról,úgy erről se mondok le,csak várnom kell kicsit,míg nem aggódik az anyagiak miatt... :wink: :D

Ja,és most jut eszembe,hogy Marcimnak azon kívül,hogy sokat énekelgetek,be szoktam kapcsolni cd-t is.A Babazene albumokat,és Kalákát,Halász Juditot (az első lemezeket,azok jobban tetszenek),valamint mostanában találtam egy remek sorozatot:komolyzene babáknak-Vivaldi és Mozart.De ezen kívül egyszer,még régebben,egy kis szörfölgetés közben bukkantam rá egy nagyon jó lemezre,csak nem emlékszem hol.Ennio Morricone filmzenéi és más lágy tónusú dalok,de kedvelt komolyzenei darabok is szerepelnek rajta.Anyáknak és babáknak más-más album egy csomagban.Ha valaki megtalálja,írja le nekem is a címét... :oops: :lol: A Brendonban is vannak nyugtató lemezek,de azok közül egyet se hallgattam még meg...

Puszi nektek!
Jó hétvégét!

KépKép
KépKép
babinti

Bocsi a nyelvhelyessgi,stílusbeli hibákért.Írok össze-vissza.De megbocsájtható,ha belegondolunk,hogy özben Marcussal is hancúrozok,amikor rámcsimpaszkodik... :lol:

Tényleg:Szilvi...Gondoltam,hogy ő csatlakozott volna.Nagyon kedves,nyitott,közvetlen anyuka volt.Én is üdvözlöm.

No,most már mennem kell.

Szép estét!

KépKép
KépKép
babinti

És bocsi a mellégépelésekért... :oops: :lol:

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

sziasztok,
szeretnék csatlakozni a forumhoz. én is babát várok. 2007.03.03-ra vagyok kiírva. nem tudom, hogy fiú lesz vagy lány. első baba. én még melozok, ugyhogy nem fogok tudni minden nap írni, de azért elolvasom a hozzászólásokat. Már eddig is olvasgattam. van egy ismerősöm is köztetek :)
lenne egy kérdésem is, vagyis invitálni szeretnélek benneteket kismama-jógára. keddenként van, a bartók béla műv. házban 9-10-ig. 10-11 között meg baba-mama jóga van. ha valakinek lenne kedve jönni nagyon örülnék, mert sajnos kevés az érdeklődő és így az oktató nem fogja tudni fenntartani a csoportot. én múlt héten voltam először, már szerettem volna előbb is menni, de ugyebár munkaidőbe van, és így nekem nehezebben megoldható, de azért úgy döntöttem járok. nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam. és szomorú lennék, ha megszűnne, és nem tudnék járni.
ti jártok valahova tornázni?
nekem jövő héten kell mennem vércukorra (24. héten), a cukros-víztől már most borsózik a hátam, de inkább nem is gondolok rá.
a párom szeretné, hogy menjünk 4D uh.ra. szerintetek hányadik héten érdemes?
egyenlőre nem írok hosszabb üzit, hogy ne legyetek mérgesek a tolakodásért.
Üdv. mindenkinek, jo pocaknövesztést.
Angel.
angel77

Íme az én vonalzóm...

Kép
Kép
angel77

Babakocsi: a sógornőm meggyőzött, hogy bolygókerekeset vegyünk. Kipróbáltam "bolygótlanítva" is, úgy baromira nehéz megfordítani. A márkája Chicco, de ez állítólag Győrben nem kapható. A háttámlája emelhető, merevfalú mózeskosaras és nagyon kicsi. Valami ilyesmi kéne nekünk is.

Babazene: kaptam névnapomra egy klassz kis cédét, állítólag a babák imádják. Már meg is hallgattuk a férjemmel.. az a címe, hogy : Kicsi vagyok én.. (énekel: Váczi Eszter).

Gyógyteák: én a + tesztig ittam a palástfű-cickafarkfű teakeveréket ciklusproblémákra. Majd olvastam, hogy ez feleslegesen bekavar a hormonokba terhesség alatt, így abbahagytam. Az első 12 hétben semmilyen gyógyteát nem ittam. Most már kamillás teát iszom kisebb gyulladásokra. A gyömbérről azt olvastam jó hányinger ellen. Nekem sosem volt hányingerem, de a gyömbéres kekszet babaújságban ajánlották kismamáknak.
A csalántea témához nem tudok hozzászólni.

Babinti!

Édesek a képek!

Angel!

Üdv!
A kismama jóga engem nem érdekel köszi. Igazából azt sem tudom, hogy mire jó. :lol: Én itthon eltornázgatok minden nap, nagyokat sétálok, ennyivel beérem. :D
A cukrosvíztől meg ne félj. Semmi extra. Nekem "enyhén" porcukor ízű víznek tűnt, így igen könnyen lehajtottam (pedig mennyire paráztam tőle :D ).

Nálunk ma nagy családi ünneplés volt. Férjem tegnap töltötte be a 30. életévét, nekem meg jövő hét elején névnapom lesz (szilvia).
Férjemtől fekete alkalmi kismamanacit kaptam. (az Árkádból való, a C&A-ból.
Sógornőm már most felajánlotta, hogy az állványos fürdőkádat megveszik majd nekünk. Szintén a családtól kapjuk ajándékba a babakocsit és a kiságyat is. Ez nagyon nagy segítség lesz nekünk.

Kép
babancs

Sziasztok!

Angel üdvözlet itt közöttünk! Szerintem senki nem veszi tolakodásnak, hogy jöttél, sőt! Várjuk, hogy hosszan írjál Te is! :)

Nem írt senki, hogy mikor érdemes kimenni holnap. De szerintem mi 11 körül ott leszünk. Ha valaki felismer a nagy forgatagban, akkor nyugodtan szóljon rám! :)

Szép éjszakát mindenkinek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Angel!
Szia! Üdv köztünk! Uff. :)

A cukrosvizet ki lehet bírni, főleg, ha viszel magaddal egy kis citromot! Bátran használd, engedik!
Ja, és ne KIS citromot vigyél :)

Szila!
Én csináltattam apával Bugyor Tudoros táblácskákat, ki lesz téve az asztalunkra, majd figyeld, és gyere oda!

Kriszi!
Ne izgulj, lesz szopipárna is, és kiscipő is. Bármikor lesz rá szükséged, csak szólj.

Néha kicsit szomorú vagyok, mert úgy érzem, ha valaki rám néz, egyből azt hiszi, hogy illendőségből valamit vásárolnia kell tőlem. Pedig amikor veletek vagyok, nekem ez eszembe sem jut.
Néha érzem, hogy olyan bocsánatkérőn néz rám egy-egy anyuka, hogy ne haragudjak, de nem tud venni most semmit.
Hát ebben a nyomorult gazdasági helyzetben speciel el is hiszem, hogy velem együtt vannak jópáran, akiknek be kell osztaniuk a pénzt.

Igaz, hogy elkezdtem foglalkozni ezzel a dologgal, de kézzel fogható hasznom nincs belőle, mert ami bejön, azt azonnal vissza is forgatom, és egyre több pelenkát veszek, mert iszonyatosan fogynak, a bodykból meg el kell adnom kb. 6-7 db-ot, hogy 1 újat tudjak venni. De már rengetegen felhívtak, hogy a neten én vagyok a legolcsóbb, úgyhogy ha épp nincs készleten valami, akkoris várnak rá.
Arról nem beszélve, hogy hihetetlen embereket és sorsokat ismerek így meg, hogy személyesen megyek el az emberekhez. Azt veszem észre, hogy ha egy-egy mondatban is, de szeretik elmondani mi történt velük, hogy vannak, érdeklődnek a lányaim iránt, van aki már tanácsot kérni is felhív, és ezek annyira jó dolgok.
Inkább ezért imádom csinálni, nem a pénzért. Abból úgyis kevés van :)

Szóval Kriszi!
Te se emészd magad ha meglátsz valami szépet, és várni kényszerülsz, hogy megszerezd. Én pontosan így vagyok vele, és az esetek 90%-ában én is a pénz miatt, így tudom mit érzel!

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

sziasztok!
köszönöm az üdvözleteket.

nekem semmi tapasztalatom nincs babakocsi és hasonló beszerzendő babaholmi témában. majd olvasom a ti tanácsaitokat. azt sem tudom mikor kéne nekiállni beszerezni a dolgokat. ugye még jövő év elején is lesz bababörze? milyen gyakran van? attól félek decemberbe nem lesz kedvem járkálni a karácsonyi bevásárlók miatt, jan-febr. ban meg nagy lesz a pocim, meg hideg lesz, és azért nem. most meg még korainak tartom.. :roll:
de imádok kisbabacuccokat nézni, olyan édes dolgok vannak.

mire jó a kismamajóga?:
test és lélek felkészítése a szülésre,
kondíció megerősítése,
izmok erősítése, nyújtása,
légzőgyakorlatok,
feszültség, stressz megszüntetése,
relaxáció.

látom, ma mindenki szabadnapos :)

üdv. angel.

Kép
Kép
angel77

Sziasztok!

Voltunk mi is börzézni. Még itthon eldöntöttem, hogy unisex ruhákat veszek csak, de nem tudtam ellenálni 1-2 naggyon jó kis csajos ruhácskának. :oops: :wink:

Gyógy,- és fűszernövények: most már én is roppant kíváncsi vagyok, hogy a gyömbér, fahéj miért van tiltólistán? Rákerestem a google-n de nem találtam erre vonatkozóan semmit. Ráhel?

Lányok, Ti hogy bírjátok a melegfrontot? Nekem lassan de biztosan kilyukad a gyomrom. :(

Angel, üdv itt.

Bogi, a férjed dolgozott? Vagy vele nincsenek el a lányok?

Krisszi,
Babinti nagyon babintis volt pár naposan! :)
Sztem a csalánteát csak akkor nem javasolják, ha nincs indikáció, nem? Én legalábbis nem tudok másra gondolni.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!
SZia angel77!! Üdvözöllek én is! :-) Ki az ismerősöd a fórumról?

Most nem sok időm van visszaolvasni, mert elég fáradt vagyok, de holnap pótlom és bővebben írok majd.

Én is voltam a börzén és bár sok mindent nem találtam, vettem magamnak egy aranyos fekete pamut kismamanacit 800 Ft-ért, meg egy gyerek biciklis bukósisakot 500 Ft-ért, és egy gyurmázós fogdokis játékot 1000 Ft-ért, vagyis lealkudtam 2000 Ft-ról... :-)
Na ennek nagyon örült a Benedek!!!
Kép

Mindenki jól van? neubi? rég nem írtál!
ponger

Tünde: Megörültem, hogy megláttalak a börzén, de tök béna vagyok hirtelen lelkesedésemben azt köszöntem :"SZia Zita!...:-)" ne haragudj érte! :-)

No meg remélem nem zavartalak meg a munkában Bogi téged sem, tényleg meddig maradtál? megérte? sokan voltak és vásároltak tőled?

Sajnos a Benedek kicsit köhög így holnap délután elmegyünk a doktor nénihez. Persze nem megy óvodába, hanem a nagymamához, mert nekem 10-re egy ügyfélnél kell lennem.
Szerencsére anyósomék sokat tudnak segíteni. (nyugdíjasok)
ponger

Sziasztok!

Már megint nem nagyon volt időm tudjátok munka,meg a házikót is átalakítjuk.Pont a babaszobánál tartunk festés szekrény stb...Ja ma kaptam a párom unokatesójától 3 ZSÁK!!!babaruhát 0-3éves korig.Gondolhatjátok én egyenként átnéztem volna de Zoli azért 1 zsák után megunta,pedig az elején nagyon lelkesedett :D Majd egyedül válogatok és mosok.Ja új mosógépet is kellett vennünk mert a régi tönkrement.Sajna ezek a váratlan kiadások mostanában elég sokszor megjelennek :shock: .Én nem voltam a bababörzén sem szintén időhiány miatt.Csüt.voltam dokinál és megjegyezte hogy sokat nőtt a pocim ha először vizsgálna akkor aztmondaná hogy idősebb a baba.Az AFP még nincs eredménye.De viszont 22-én megyek uh.-ra már nagyon várom és a párom is tud jönni,mert pont nem dolgozik csak délután.

Lányok nemtudok semmihez hozzászólni,mert nem volt időm visszaolvasni titeket most meg megyek lefeküdni holnap meló és hulla vagyok.JÓK LEGYETEK!!

PUSZIKA

Kép
neubi

Ponger, dehogy semmi baj, nem Te vagy az első, aki leZitáz. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok! :)

Bogi! Nem olvastam már reggel a fórumot, így nem tudtam mit kellett volna keresnem.. van sejtésem, hogy láttalak, de nem vagyok biztos benne. :(
Kint voltunk dél körül, s nagyon örülök, hogy kimentünk! :) A férjemet végre elkapta a láz és teljesen boldog voltam, hogy élvezetekkel nézte a holmikat, jobban mint én! :) Vettünk utazóágyat 2.500-ért, és pihenőszéket 1.000-ért - amit szerintem simán hordozónak is tudom használni, meg vettünk egy kengurut 500-ért. Szuper volt, mert a férjem mielőtt megvettük volna megpróbált belebújni.. Látni kellett volna minket, mert az eladó hölgy nem a sajátját árulta, így ő sem értett hozzá. Vagy negyed órát tököltünk, amíg rájöttünk, hogy hogyan működik! :)
Jah és vettünk pelust is!!! Vettünk egy kezdő mini csomagot 2-4 kilós babára, amit be tudunk vinni a kórházba és egy nagy csomag 3-6 kilós babára valót. Annyira fura most minden.. Még mindig nem hisszük el, hogy bébink lesz! :)))

Szép éjszakát Nektek!!! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Tünde!
Atival voltak a gyerekek, csak anyósomnál.
Éjjel fél 2-kor egyszercsak megjelent apa, hazahozatta magát. Aztán 3-ig pakoltunk, 6-kor keltünk, fél 8-kor már bent voltam, kipakoltunk, aztán vártuk a rohamot.
Hát roham nem volt, inkább eladókkal volt tele a csarnok.

Ponger!
Nem zavartál meg dehogy!

El kell mondanom, hogy hihetetlenül nagy forgalmat bonyolítottam le. Vea azt mondta, hogy a használt cuccokat fogom legelőbb eladni. Hát tőlem összesen 1 overált, 1 nadrágot, meg egy kis sapkát vettek. A Prince Oliver bodykért viszont roham volt. Azt hiszem én árultam egyedül, ráadásul olcsón árulhattam ahhoz képest, hogy P.O. body volt, mert rögtön 60 ezer forgalmat csináltam belőle, és csak fél 3-ig voltam kipakolva.
Úgyhogy azt kell mondanom, hogy sikeres volt.

A szopipárna iránt nagyon sokan érdeklődtek, kár, hogy nem volt nálam minta belőle. A hordozó kendő iránt is érdeklődtek. Most van egy új gyönyörű kék norvégmintás kendőm, téli, 3200 Ft-ért.
Eladtam fürdőponcsót is, az nagyon tetszett több anyukának is. Meg plédet, aztán a hálózsákra volt érdeklődő.

Ja meg pelenkarendelést vettem fel, mert ugye a Libero miatt nem árulhattam. A Mester utcai bolt is kint volt, de úgy láttam pelenkát ők sem árulhattak. Érdekes volt :) Ők osztottak ingyen mintát azt hiszem, meg tisztítószereket, meg babaápolási szereket láttam náluk. Időm nem volt nagyon odamenni, körülnézni sem nagyon tudtam. A hátam mögött állótól vettem Lilinek egy nadrágot, és kész.
Jól éreztem magam, és örülök, hogy ilyen szuper forgalmat sikerült csinálni.

Szila!
Nem probléma. Lehet, hogy éppen körberohantam dél körül, és nem is voltam az asztalnál. Nem kaptál Bugyor Tudoros szórólapot? A tesóim osztották ott az asztalnál :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Ja, meg képzeljétek a Mini-Mani is vett tőlem 20 bodyt. :)

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok győri anyukák!
Nincs felesleges pampers vonalkódotok?
"Átnéztem Sopronból :lol: "

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Egész hétvégén nem volt alkalmam jönni, de szerencsére nem úsztam el nagyon a visszaolvasással. :)

Angel!
Üdv köztünk, írogass magadról/magatokról! A cuki mókától ne félj, én is nagyon oda voltam, nehogy kijöjjön, mert akkor újra játszhat-ot kaptam volna, de koránt se volt olyan vészes, mint gondoltam.
4D-n mi is voltunk a 25. héten és ha a kisasszony nem feküdt volna egy gombócban, akkor szuper képeket lehetett volna csinálni. :) Én úgy olvastam/hallottam, hogy huszon egynehány és 28-30. hét között legideálisabb. Korábban még nem nagyon látsz semmit, később meg már lehet, hogy nem fér bele a babó a képbe. Én mondjuk nem tapasztalatból írom ezt, de állítólag így van.
A kismama jóga nem lenne rossz, ha győri lennék, szívesen kipróbálnám, de a szülésfelkészítőre se indultam el, pedig oda nagyon akartam menni, de heti 2x Győrbe futkosni nekem kissé megterhelő lenne most anyagilag... Plusz még az orvoshoz járás, stb...

Lívi, Ponger!
Köszi a zenés tippeket, közben megoldódott a dolog, mert Tünde küldött át nekem Skype-on zenéket, meg még ígért is. Köszi.

Babinti!
Marci nagyon szép volt, amikor kibújt és én olyan nagy babának látom a fotón. Tényleg nagy volt? Nem volt nehéz "kipréselni"? :)
A gyógynövényes dolgokkal mostmár én se vagyok tisztában. Pedig jó lenne tudni, hogy akkor most mi a helyzet, mert már nekem is elkezd néha dagadni a bokám és gondoltam, majd a csalán meg a zsurlófű tea megoldja a problémát, hiszen azért azt se hiszem, hogy olyan egészséges, ha az ember jánya egy vízzel teli lufiként éli az utolsó néhány hónapot. Szerintem ez is megterhelő a szervezetnek.

Tünde!
Mi is voltunk börzézni. Kb. 11 körül értünk oda és én is unisex cuccokat akartam kizárólag, de volt néhány olyan édes kis rózsaszín bébi holmi, hogy anyukámmal elolvadtunk és rögtön megvettük. :)

Bogi!
A Mester utcaiaktól kaptam én is minta pelust és képzeld, hirtelen azt hittem, hogy talán Te vagy, még kedvesen vigyorogtam is, hátha bíztató jeleket kapok, hogy tényleg Veled futottam össze, de a csaj csak kedvesen visszamosolygott, darálta tovább a reklámszöveget és ennyi. Ezek szerint akkor Te is ott voltál, csak egészen máshol. Nem láttam az asztalodat. :cry: Igaz, ha gondoltam volna, hogy Bugyor Tudor feliratot keressek (pedig gondolhattam volna...), akkor bizti meglátom. Az is lehet, hogy így is taliztunk, csak nem tudunk róla. :)

Babakocsi: Babintinek igaza van a méretekkel kapcsolatban. Mi például mindenképpen nagyobbat szerettünk volna, hogy ne úgy járjunk, mint unokatesómék. A kislány most 6 hónapos, de már 1 hónapja le kellett cserélni a kocsiját, mert kinőtte. Na, a miénk így nem fog járni, viszont az autó hátuljába meg nem fér be. :) Mondjuk a Fiat Bravo-m csomagtartója tényleg kicsike. Ígyhát, mi vettünk egy szupi babakocsit, most vehetünk hozzá egy szupibb autót is. :D Na jó, nem csak ezért lesz másik autó, már egyébként is érett a dolog, de mostmár tényleg muszáj lesz.... :D

Andi

Kép
andykamama

Bogi!

Gratula a jó forgalomhoz! Mi nem mentünk ki sajna a börzére..el is aludtam, meg mentünk ebédelni anyuékhoz.
A babaágyneműd nagyon szép. Majd engem is érdekelni fog, de csak jövő évben vásárolunk.

Kép
babancs

Bogi! Nem kaptam szórólapot! :(

KépKép
KépKép
hangolka

Szaisztok!

Nóra:
olvasgatlak ám benneteket, csak írni már sose maradt időm.
Beteg voltam, ill. voltunk. Mandula és középfül gyuszi.
Már ok minden.
Amugy jól vagyok, gyúrunk a hugira. :lol:
Bútort néztél már? Sogornőm most gondolkodik, h eladja az övét. Nagyon szép neki, használt nem érdekel? :wink:

Babancs:
Boldog névnapot!
Vendég

Szia Mindenkinek!

Angel!

Üdv. közöttünk. Úgy tudom legközelebb januárban lesz börze, arra már én is kilátogatok.

Ponger!

Kicsi fiad az új fogorvosi készlettel majd meggyógyítja fogacskádat, csak bízd rá!

Babancs!

Névnapod alkalmából sok puszi!

Na most folytatom a nagy hírrel. Ez a 13-a nekem óriási szerencsét hozott. Végre megszületett az amniocent eredménye.

Egészséges kislány van a pocakomban! :D :D :D :D :D :D :D

Akkora kő esett le a szívemről, hogy nem is tudom elmondani. Amikor megtudtam, hogy mennem kell magzatvízvizsgálatra, azért sírtam, most hogy megvan az eredmény most meg örömömben.

Betettem a hűtőbe egy üveg vörösbort és egy kis pohárkával én is fogok koccintani. Ez ugyebár a vasnak is jó, meg hát a mamának is.

Puszilok mindenkit, ez a leghappybb nap a világon!!!

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Köszönöm a köszöntést!

Szila!

Boldog névnapot kívánok!

Lívi!

Örülök, hogy a névnapom szerencsét hozott. :lol: Hatalmas gratula! Olyan jóóóóó hír!
Jó ünneplést estére a családdal!

Kép
babancs

Sziasztok!
Babancs!
BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!
vea

Ez lemaradt! :lol: :lol:

Kép
vea

Korábban valamelyikőtök kérdezte (talán Ponger?), hogy kinek jött be a kínai horoszkóp. Hát nekem bejött. :lol:
Sőt! Az inga is kislányt mutatott és nagyon régen kb. 15 éve egy jós is megjósolta, hogy 2. gyermekem kislány lesz. És persze az sem utolsó, hogy én is puncisra gyanakodtam! :) :)

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Lívi, ez óriási hír, nagyon-nagyon gratulálok!

Szilvi, boldog névnapot kívánok!

Eszter
kornéliusz

Köszönöm a köszöntést!

Átvoltam az Árkádban ebédelni..mondanom sem kell, megint elég nagy csalódás ért. Most a görög kajáldában próbáltam ki a Mousakast. Hát..a krumpli nem volt megfőve, az egész kaja gyak. nyers volt. Mindez nem kevés pénzért..
Még mindig a belvárosi kajáldák a legjobbak..vagy ha itthon főzök. Az utóbbival az a gondom, hogy nincs kedvem több napig ugyanazt a kaját enni.
Nektek nem fáj a fejetek? Nekem majdnem széthasad..meg ez a sötét..mintha esni akarna minden pillanatban az eső.

Kép
babancs

Sziasztok kismamik!

Tettem fel a keres-kínált aventos topicjába sok aventos cuccot. Mellszívó, üvegek, termosz, stb. Ha valakinek szüksége van rá nézzétek meg!

Másik győri anyukásba írok (néha), újabban próbálkozom többet!

Szép, kerek pocakosodást!
Puszi!
Enikő
dori_anya

Sziasztok!

Szomorú vagyok,írtam egy kisregényt,de a rendszer fogta magát és kidobott!!!! :( :cry: :evil:

Tehát a lényeget azért megpróbálom újra leírni.

Lívi!
Mégegyszer gratulálok!Jó koccintást estére!

Babancs!
Én is boldog névnapot kívánok neked!

Ponger!
Most épp aktuális nála a fogorvosi vizsgálaz...sajnos tömni fognak :( ...mit gondolsz beférek még Benedekhez,hiszen ilyen spéci cuccal biztosan nem fog fájni! :D :wink:

Babakocsi!
Mi is jó széleset vettünk,hogy minden ok legyen fél év múlva is...a csomagtartóba persze nem fér bele,amúgy más se :wink: -Daewoo Matiz..de ha kocsival megyünk,úgyis bébihordóban utazik majd a csöpi.

Bababörze...
Nem jutottunk ki....aludtunk.. :oops: ...+lehet,hogy kapunk babaruhákat,így nem akartam bevásárolni..már így is totál előre vagyok...van egy csomó body,ágynemű,kimenős ruci,törölköző,...egyszerűen ellenállhatatlanok ezk a kis cuccok. :oops: :D

Bejelentkeztem 4Dre :D :D :D December 13-án megyeeeeeeeeeeek!!!!Olyan jó lesz!

Hajni!
Megy a privi!

Pusssz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Babancs Szilvi! Köszönöm! Viszont! :D

Lívi gratulálok! Ez nagy kő lehetett! Sőt milyen jó is, hogy Te azért tutira tudod a bébid nemét és hogy egészséges. Így utólag már jó, hogy ezt a vizsgálatot megcsinálták, nem? A vörösbor pedig egészséges! Nem árt a babának sem, ha esténként kis pohárral is megiszol belőle! Vérképzésre, vérnyomásra kiváló! :)

Puszi!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Egyszer már írtam én is, de úgy jártam, mint Nóri. :(

Szilviknek boldog névnapot kívánok!!!

Lívi, örülök, hogy minden ok a Kislányotokkal!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

SZiasztok! Jó reggelt!

Mostanában kevessebet tudok írni, a Beni betegsége miatt.

Ráhel!
Kérlek írd meg mi a helyzet a gyógyteákkal!? én megvettem majdnem mindet ami a papíron volt, egyedül méhfű nincs sehol.
Tényleg napi 1-2 pohár nem sok ugye?

Lívi!
JAJ nagyon örülök a hírnek!!!! :D DE JÓÓÓÓÓ Tényleg megérte legalább az amniocentézis! most jöhet a névválasztás...
Én is ugy szeretném tudni mi lesz! :cry:

Szilvi!
Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!
Én ma olyan finom kaját fogok főzni! Almában sült csirke-ragu félét. Egyszer ettem ilyet, nagyon finom volt.

Nóri!
Szegénykém, sajnálom, hogy nem úszod meg fogdoki nélkül. A Benedek tuti jól betömné neked gyurmával és semmi gondod nem lenne vele többet... :wink: Igaz fogad se sokáig lenne, de hát ez részletkérdés :D :D

Bogi!
Gratulálok a sikeres börzéhez, szerintem azért vette mindenki inkább a PO bodykat, mert nem adtad drágán, meg sokan az otthoni használt ruháikat horror drágán akarták eladni. :shock:
én a külföldi használt ruhákat szeretem, azok közül is azt amelyik 1-2x volt a gazdag család csemetéjén, vagy amelyiken még az árcímke is rajta van, de drága és kinyúlt, kiszöszösödött ruhákra nem vagyok vevő. :( Én főleg a 98-as méretnél tapasztaltam ezt, akkor már veszek 1 normális újat.

mennem kell
puszi sziasztok
ponger

Na szuper: "kevesebbet tudok írni", meg már írni sem tudok.... :oops:
elnézést ha néha elírok-pötyögök ezt azt, de sokszor nagyon sietve gépelek!
ponger

Ponger!

Ez az almában sült csirke-ragu féle nagyon jól hangzik. Én ma pizzát sütök, ha végre összeszedem magam és elmegyek sajtért..
Utóbbi napokban álomszuszék vagyok és lazán körbealszom az órát. Ma is fél 10 után ébredtem fel.. :oops: és ilyenkor fáradtabb vagyok, mintha reggel 7kor kelnék.

Kép
babancs

Szia Szilvi!

Szerintem is nagyon finom és egyszerű, mivel vissza kell adnom a receptet, lefotóztam magamnak (lusta vagyok szkennelni). Bemásolom jó? remélem olvasható lesz.
Ne izgulj én is borzasztóan sokat alszom, kicsit égő is, de nem izgat, szerintem ez természtes.

Kép
ponger

Köszi Ponger!

Jól néz ki, majd kipróbálom!

Kép
babancs

Szia hajni20!

Mi még nem ismerjük egymást, bár nagyon ismerős vagy a fotón! Most látom milyen jópofa csíkot tettél fel a Marcell után (nyuszis)! :D
Már csak 3 nap és csinálhatsz tesztet!!! Izgalmas... :)
Szegény Marcell, elég komoly betegségeken esett át az utóbbi időben. Jobban van már?

SZia Bea
ponger

Nóra:
ilyen invitálásnak nem tudok ellenállni. :lol:
Az a bajom, hogy kb 5 topicba írogatok. És már néha csak olvasni tudok...De majd igyekszem. Főleg ha hivatalosan is ide tartozhatok. :lol:

Ponger:
Én voltam beteg nem Marcus. Ő jól van. ill már én is. :lol:
Teszt: ez a hó elúszott, a betegség miatt. De majf a jézuska hoz nekem egy + tesztet. :lol:
Vendég

Sziasztok Pocakosok!

Látom a gyógynövények és a fűszerek egy kis kavarodást okoztak.

A csalán nem hashajtó hatású, vízhajtó hatása van, de ez nem okoz görcsöket. Serkenti a vese működését, ezáltal felgyorsul a vizelet távozása, tisztul a szervezet és csökken az ödéma.
Attól még senki nem szül meg, ha többet jár pisilni, viszont a felfokozott vizesedés, magas vérnyomást okozhat.
Tehát ha valaki issza a várandósok teáját /napi 3 csésze/ az csak a jótékony hatását fogja érezni.
Ödéma keletkezésekor kell több csalánt és zsurlót tenni a keverékbe.

Fűszerek:
Ráírtam a papírra, hogy azok a fűszerek tartalmaznak egy bizonyos anyagot ami görcsöket okozhat.

- hat, tehát feltételes mód!

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet néha gyömbéres teát inni, vagy a karácsony közeledtével fahéjas, szegfűszeges sütiket, ill. kompótot enni!

Nagy mennyiségben és rendszeresen azonban nem ajánlatos.
Pl. akkor, ha valakinek volt már vetélése, rövidebb a méhnyaka, kicsit nyitva van a méhszája, gyakran érzi, hogy keményedik a hasa.
Vagyis!
Ha panaszmentes a várandósság, nyugodtan lehet kis mennyiségben néha fogyasztani.

Azért tartottam fontosnak ezekről a fűszerekről beszélni, mert éppen van egy várandós ismerősöm, akinek a vizesedésére fahéjas teát ajánlottak az Aloe Vera készítmények közül. Naponta másfél liter megivását javasolták. Csakhogy neki néha keményedik a pocakja, 1 cm-rel megrövidült a méhnyaka és még csak a 31. hétben jár. Erről persze a teát értékesítő nem tudott.

Más a helyzet akkor, ha valaki közel van a terminushoz vagy el is hagyta és semmi jele annak, hogy a szülés meg akarna indulni, ráadásul az orvosa minden féle "jóval" kecsegteti. Ilyenkor kifejezetten ajánlatos ezeknek a fogyasztása.
Ezzel kapcsolatban is van személyes tapasztalatom.

Remélem megnyugodtatok, ha nem kérdezzetek!

Bea
ráhel

Sziasztok!
Egy picinyt meg vagyok ijedve :shock:
Képzeljétek ma voltam házidokivizsgálaton és az alacsony vérnyomásom mellé felfedezett bennem egy alacsony pulzusszámot is :roll: :shock: Most kaptam egy beutalót a kardiológiára ,pénteken megyek.Azt mondja olyan alacsony,hogy ez nem összeegyeztethető az élettel :?: :?: :?:
Na pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Ráhel, köszi a választ, én akkor hanyagolom a gyömbéres teát.

Nóri, ne izgulj már! Mennyi volt a pulzusod? Mérted magadnak azóta? Remélem, nem találnak semmi komoly bajt. És a dokid az EKG alapján mondta, vagy megszámolta Ő is?
Esetleg nem voltál aktív sportoló? Mert náluk gyakran előfordul a relatíve alacsonyabb pulzusszám.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Először is köszönöm, hogy velem együtt örültetek!!! :lol: :lol: :lol:

Nóri !

Remélem nem találnak semmit pénteken, szorítok. Én is elrendeztem ma a pulzusomat. Ittam egy kávét 10 óra előtt. Bementem a városba, aztán megéheztem és délben bementem a mekibe. Kértem egy kólát csak arra nem számítottam, hogy ajándékba meg kapok egy kapucsínót. Szóval mire hazaértem már majd kiesett a szívem. Megmértem a vérnyomásom, az a dög meg nem most romlott el! Lehet, hogy csak elemet kell cserélnem benne, de tény hogy pont a pulzusszámnál több helyen megszakadtak a számok úgyhogy fogalmam sincs mennyi volt, de gondolom sok! :oops:

Ponger!

Fini lett a kaja? Én is megcsinálom, szeretem a gyümölccsel kombinált ételeket. Benedek meggyógyult?? Mi volt vele?

Bea!

Köszönjük az infókat! Akkor azért néha-néha csinálok egy kis fahéjas palacsintát. :D

Angel!

Nem írtad meg kit ismersz a fórumról. :(

Szilvi!

Nagyon irigyellek! Imádok aludni, de minden nap (kivéve hétvégén) 6 után kelek az iskola miatt. :( A szüneteket nagyon szeretem. :)

Pusz mindenkinek!
Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Tünde, megcsináltam én is azt a salit, a vizesedésre, raktam bele 1 egész uborkát. Talán hatott valamit, de nem volt olyan látványos, mint Nálad. Neked reggelre a sok pisiléstől lement a vizenyő az ujjaidról?

Lányok, kicsit csalódtam ma, ugyanis már csak a függöny és a párnák hiányoztak a babaszobából, ami mára - félig- kész lett. De a fölrakásnál elmérte a pasi, az egész karnis beljebb jött vagy10 centit /az elég sok!/, a párnákról lemaradt a fodor, az elkötőt elfelejtette. Ez utóbbiakat persze pótolja. Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom.

Andi, gyönyörű a babakocsitok! A színe olyan kis finom. Fazonra nekünk is ugyanilyen, de nincs hozzá külön táska. A színe meg rókaszínű.

Nóri, mennyi az az alacsony pulzus? Hihetetlen, mennyi mindennel ijesztgetik az embert!

Lívi, épp ma csináltam palacsintát, fahéjat csak az almás töltelékbe tettem, leöntöttem csokival+tejszínhab./ Hangolka, te most ne figyelj/

Eszter
kornéliusz

Sziasztok!
Hát,fáradékony vagyok,de szerintem csak annyira,mint mindannyiunk!Ez vele jár,nem?

Tünde!

A doki az EKG alapján mondta és utána 2szer meg is számolta.Akkor a vérnyomásom 95/70 volt, a pulzus 60.
Itthon most mértük meg,109/62,pulzus 68.
Ma nem aludtam ki magam éjszaka...ez is beleszólhat az eredménybe,nem????

Nem akart megijeszteni a doki,de mondta,hogy a szülésnél szerepe lehet,így inkább járjunk utána.
Ez van lányok!
Vészesen nyugis vagyok....

Pusssz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?