Szia Mindenkinek!
Húúúú!Pár napig nem tudom elolvasni HSZ-eket,s már le is maradok...Nagyon örülök,hogy ennyire "termékenyek"
vagytok.Igyekeztem visszaböngészni,de a szűkös idő,amit a gép előtt tölthetek,megakadályozott elhatározásomban.
Jányok!A babafotók gyönyörűek.Én se szeretnék lemaradni.Így bővítem a galériát:
Babinti néhány percesen
Néhány órás Babainti apujával
Pár napos büszke anyuka
Mielőtt még szó érné a ház elejét:nem panaszkodni tértem be,de...--->
Nem értek valamit a tiltott élelmiszerekkel,fűszerekkel kapcsolatosan.Annakidején,amikor várandós voltam Marcimmal,igyekeztem a lehető legjobban odafigyelni a táplálkozásra.Ezért már egész korán felkerestem védőnőnket,hogy tanácsot kérjek,aztán később egy dietetikussal is hosszasan beszélgettünk.A védőnőnknekrendszeresen tart továbbképzést egy természetgyógyász,talán épp azért,hogy ne kelljen a kismamiknak ezer helyre elzarándokolniuk,ha élő szóban akarja hallani,hogy a jelenlegi tudományos állás szerint milyen a helyes magatartás/viselkedés várandósan.Akkoriban (és most is) rendszeresen fogyasztottam gyógynövényteákat.Az egyik a csalántea volt.Igaz,hogy az első időkben jártam még (amikor a legérzékenyebb a magzat minden hatásra),de akkor is,határozottan kérték,hogy ne igyam,és kerüljek minden olyan teát,ami víz-,vagy hashajtó.Mert előfordulhat,hogy görcsöket okoznak,ami közvetve magzatelhajtó hatást gyakorolhat rám.Nem szégyellem,hogy járatlan vagyok ezen a területen.Senki nem lehet elég tájékozott.És belátom,előfordulhat,hogy ez az egész oltári nagy butaság,mégis:a biztonság kedvéért elhagytam a csalánteát.
Következő várandósságom során bátran iszogathatom?Segítsetek!
A másik,hogy borzasztóan émelygős kismama voltam.S az egyetlen,ami valamelyest segített,az a gyömbértartalmú étel,ital volt.S fentebb olvasom,hogy az tiltólistán van.Hogy van ez?Osszátok meg velem,miért tiltott?
Nos,
csajok,jól gondoljátok át a babakocsi vásárlást.Most érzem,hogy mi nem egészen jól döntöttünk.Az rendben van,hogy ha valaki praktikusan gondolkozik válasszon többfunkciós járgányt,mint ahogy mi tettük.De a kerekek,és a méret sem utolsó a választás során.Igazatok van,hogy bele kell férnie az autóba,de azt se felejtsétek el,hogy egy zimankós téli napon,amikor elkerülhetetlen,hogy kimozduljatok,és csimotátok már nem olyan picúrka,mondjuk 15-16 hónapos,fontos,hogy ne lógjon le a lába,és fel tudjátok csatolni a lábvédőt.No,Marcusunk lábacskái kifityegnek,s a lábvédő,ami már idén is jószolgálatot tett volna néhányszor,sajnos fiókba kényszerült.A babakocsink rövid.
Így sovány vigasz,hogy befér a csomagtartóba...Okuljatok sedreségünkből,válasszatok megfontoltan.Járjatok sikerrel!
És végül,sajnos Páromnak megváltozott a munkarendje.Nem tudunk kinézni vasárnap a babaruhabörzére.
Bogi!Már megemlítettem itthon azt az édes,bundás kiscipőt,de egyelőre Gáborom húzza a száját (mostanában,apránként elég sokmindent kapott picúrkánk).Szerntem csak hótaposót akar majd venni.De ahogy a szopipárnáról,úgy erről se mondok le,csak várnom kell kicsit,míg nem aggódik az anyagiak miatt...
Ja,és most jut eszembe,hogy Marcimnak azon kívül,hogy sokat énekelgetek,be szoktam kapcsolni cd-t is.A
Babazene albumokat,és
Kalákát,
Halász Juditot (az első lemezeket,azok jobban tetszenek),valamint mostanában találtam egy remek sorozatot:komolyzene babáknak-Vivaldi és Mozart.De ezen kívül egyszer,még régebben,egy kis szörfölgetés közben bukkantam rá egy nagyon jó lemezre,csak nem emlékszem hol.Ennio Morricone filmzenéi és más lágy tónusú dalok,de kedvelt komolyzenei darabok is szerepelnek rajta.Anyáknak és babáknak más-más album egy csomagban.Ha valaki megtalálja,írja le nekem is a címét...
A Brendonban is vannak nyugtató lemezek,de azok közül egyet se hallgattam még meg...
Puszi nektek!
Jó hétvégét!