Új privát üzeneted érkezett!

Közben írtatok, és elfelejtettem még valamit.

Én szerencsés vagyok, mert a munkahelyem tb. kifizetőhely is, szóval én rögtön kapok mindent :D
Én rajtuk keresztül kaptam azt az egyszeri anyasági támogatást is, azt még azelőtt utalták, hogy meg lett volna Krisztián tb. kártyája, azt utólag vittük be.

Jó tanácsként: a családi pótlékot érdemesebb a tb.-től igényelni. Így ha munkahely változás van később nincs belőle gond. Nem kell plusszban mászkálni utána :wink:

Tulajdonképp mást nem is kell intézni. Amint már írtam a tb. káttyát, hatósági igazolványt, születési anyakönyvi kivonat mind szülés után a kórház intézi.

Arra nem emlékszem, hogy a lakossági bejelentőt azt a párom intézte e a hivatalban, vagy azt is a kórház. :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


káttyát-kártyát :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Már csak azt nem értem, hogy mi ez a "Terhességi-gyermekágyi segély"? :roll:
Ez a szülési szabadság álneve? Vagy? Bocs, hogy ilyen alulinformált vagyok, de a papírom csak azt írja, hogy 168 nap, napi átl. kereset 70%-a. De mikortól? Gondolom, hogy a gyed előtt, de a baba születése utántól vagy már előtte? :oops: :oops:
Vendég
 

 
 

Fú de beindult az élet!


Timó!

Teljesen igazad van. Oldják meg.


Kami:

A válási papír is jó, mindenesetre a nőnek igazolnia kell a családi állapotát. A hapsinak nem. :evil: Viszont arra vigyázz, hogy a válással is van valami határidő, hogy a válási papírnak több mint 300 nappal meg kell előznie a kiírás dátumát, különben automatikusan a volt férj nevére kerül a gyerek, még akkor is ha a valódi apa apasági vizsgálattal mindennel alátámasztott kérvényt ír, hogy az ő nevén legyen a gyerek. Ez is egy ilyen jogi őrület.


Anyakönyveztetés:

Mindenki érdeklődjön a KÓRHÁZ kerületéhez tartozó anyakönyvvezetőnél. Elvileg a jogszabályok mindenütt ugyanazok, de a bevett szokás nem. Én úgy tudom, 300 napnál nem régebbi papírok kellenek, de egy telefont megér.

Van otthon egy listám (most anyukámnál vagyok) hogy melyik papírt hol kell intézni, és mi kell hozzá. Alapból az anyakönyvi kivonat kell, és a gyerek TAJ kártyája, enélkül semmi mást nem lehet intézni. Az István kórházban kijön az anyakönyvvezetőtől egy csajszi begyűjteni az adatokat, de nemrég beszéltem a X. kerületi anyakönyvvezetővel (véletlenül, a IX.-t kerestem) és azt mondta, ők aztán nem küldenek senkit sehova, hanem a kórház küldi nekik a jelentéseket az élveszületésekről, és utána várják a szülőt a megfelelő papírokkal, aminek birtokában helyben kiállítják a születési anyakönyvit. Tehát ebből én azt vonom le, minden kerületben más a szokás, érdemes érdeklődni! Apuka is intézheti, sőt, megfelelő meghatalmazással bárki, nagyszülő, ismerős, stb.


Ágiboldi:

Mi anyakönyvvezető előtt írtuk alá az apaságit, én úgy tudom, csak ők tudják intézni.


Anyasági támogatás:

Van egyszer az államtól egy kb 50e forintnyi összeg, és vannak olyan kerületek, amik szintén adnak. Én konkrétan az I.-ről tudom, hogy ott 30e, és konkrétan a IV.-ről is tudom, hogy ott nincs. De érdemes az önkormányzatnál ezt is megérdeklődni.


Pann:

Azt hiszem, igen, a TGYÁS a szülési szabadság álnéven. Automatikusan a gyerek születése napjától 168 nap, de lehet igényelni a kiírás dátuma előtt 4 héttel is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Aranyosak vagytok, tényleg nem vészes az induló súlyom, de ha így folytatom... :D Majd azért próbálok tudatosan figyelni a dolgokra... Mire ezt begépeltem, Emma elkezdett ütemesen rúgdalni, ahogy akkor szokott, amikor nem tetszik neki vmi :D Ha nem hát nem :lol:
Pann, igen a thgy az ua mint a szülési szabi, és úgy van, ahogy Róki is írta.
Lehet, hogy ez a szabályozás mégis kórház-függő?? furi... :roll:
Vendég
 


Szerencsére az én munkahelyem is TB kifizető hely, de egyébként én is rém sztorikat hallottam... Állítólag viszont ha a nyakukra jár az ember, az használ... Csak hát kinek lesz erre ideje meg idege egy újszülött baba mellett??? :evil:

Ágiboldi! Ha van digitális fényképezőtök, akkor be is tudod fotózni! Én is azt csináltam a múltkor :D
Vendég
 


Szasztok.

En a XIII. keruletben lakom es elvalt vagyok - a valas a gyerek szuletesekor mar 2 eve lesz. Fontos, hogy a valas es a szuletes kozott elteljen 300 nap - hogy miert, nemtom, de igy szerencsere nem is izgat. Felhivtam az itteni onkormanyzatot es a kovetkezoket mondtak:

Ahol a hazassagot kotottem (Debrecen), onnan kerni kell egy zaradekolt hazassagi anyakonyvi kivonatot (a hivatalnak a levelem kezhezkapasa utan 13 napja van ezt az altalam megadott cimre megkuldrni). Ezzel be kell szambazni az onkormihoz es a masodik emeleten csinalnak valami masik igazolast. Azzal az ott csinalt papirral le kell menni a fsztre es ott az emberemmel egyutt megcsinaljak nekunk az elozetes apasagi igazolast. Mindezt abban a keruletben / onkormanyzatnal kell csinalni, ahol az anyuka hivatalos lakcime van!!! Es be kell diktalni, hogy a 14. keruletben szeretnek szulni (Uzsoki). A korhazba ezt az elozetes izet kell bevinnem, ahol a szules utan megcsinaljak az anyakonyvi kivonatot, mely kivonattal az apuka boldogan rohangalhat majd intezni a tobbi dokumentumot ahhoz, hogy manit is kapjak a szules utan...

Mar abba is beleszedultem, amhogy elmondtak. Holnap kuldok levelet a Debreceni Onkormanyzati Hivatalnak, hogy kuldjek a friss valasi igazolasomat. Tipp: az igazolast szemelyigazolvany celjabol tanacsos kerni, mert igy illetekmentes. Ezt is a noci mondta telefononon!

Megyek es furdok. Ramfer egy lazito pancsikolas!!!!!
kami
 
 


Kami:

Azért fontos a 300 nap, mert jogilag itt húzták meg a határt hogy mettől nem az ex-férj gyerekeként tartják nyilván a gyereket automatikusan. Hogy miért... a jóisten tudja. Valami olyat szoktak felhozni érvül, hogy a gyerek érdekeit védi, hogy legyen neki apa bejegyezve, csak azt nem értem, miért nincs egy olyan kitétel, hogy ha a valódi apa jelentkezik, bizonyítani tudja az apaságát és ELVÁLLALJA a gyereket, akkor miért kötik az ebet a karóhoz, hogy de csakazértis az ex-férj nevére kerüljön? És miért pont 300 nap, mivel egy terhesség ennek kb a fele (kicsit több).

Arról nem is beszélve, hogy attól meg a hajam égnek áll, hogy ha anyuka nem tud vagy akar apát megnevezni, a gyámhivatal KÖTELEZI hogy a gyerek 3 éves koráig egy KITALÁLT nevet jegyezzen be. Hogy ez miért jó...

Egyébként itt van erről némi információ: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Még ezt találtam erről:

Közel egy éve különváltan élünk a férjemmel. A házasság felbontása iránti per három hónappal ezelőtt kezdődött, sajnos a válás kimondása még nem történt meg. Az élettársammal gyermeket szeretnénk. Ha a válás kimondása előtt vagy közvetlenül utána teherbe esnék, valóban a jelenlegi/volt férjem nevére anyakönyvezik a gyermeket?

A lényeg az, hogy a gyermek születésekor milyen az Ön családi állapota. Amennyiben még férjezett, akkor egyértelműen a férje nevére anyakönyvezik a gyermeket. Ha a házassága már megszűnt, de a gyermek születésétől visszafelé számított 300. nap és a gyermek születése közötti időben (terhesség alatt), vagy annak egy részében a házassága még fennállt (pl. terhesség alatt mondják ki a válást), a gyermek apjának még mindig a volt férjét fogják anyakönyvezni. Ez kiszübölhető akkor, ha a válás kimondását követően, de még a gyermek születése előtt újabb házasságot köt. Ez utóbbi esetben az új férjet anyakönyvezik apaként.

Ha a fentiek miatt a törvény erejénél fogva a korábbi férj (jelenlegi férj) neve kerül az anyakönyvbe (akkor is így van, ha ez ellen minden érintett tiltakozik), az apaság megdöntése iránt pert kell indítani a bíróságon a gyermek megszületése után. Ha az élettárs a perben az apaságát elismeri, az eljárás gyakorlatilag csak formai jellegű. Amennyiben a bontóper már folyamatban van, akkor általában néhány hónap alatt be is fejeződik (főleg ha nincs különösebb vita a felek között). Amennyiben teherbe esik, akkor javasolom, hogy a válás kimondása után minél hamarabb házasodjanak össze az élettársával. Akkor minden külön eljárás nélkül ő lesz jogilag is a gyermek apja.

http://www.origo.hu/noilapozo/20040311jogasz.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Halistennek en mar jo regen elvaltam a ferjemtol, hivatalosan is 2004 januarjaban (vagy februarjaban, mar nem is emlekszem...) de mar elotte aprilisban kulonvaltam tole...

Nya, mindegy... Be kell szereznem azt a hulye igazolast, aztan indulhat a buli...
kami
 
 


Szia Akíra.

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de sajnos a hétvégén nem voltam internet közelben.
17 hetesek vagyunk... És már mozgunk. Apukát már sikerült fülönrúgni, miközben hallgatózott.
Nagyon érdekes érzés, nem gondoltam volna soha, mindenki csak mesélt, hogy milyen lesz, de azt hiszem ez semmihez nem hasonlítható..
És te hány hetes vagy?
Megpróbálok sűrűben üzenni...
Szia.
g.bea
 
 


Sziasztok.

Egy kérdés mindenkihez!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az AFP-vizsgálat eredményéről csak akkor küldenek papírt, ha van valami... vagy minden esetben?
Köszi.
g.bea
 
 


Sziasztok!
A Schöpf-Mérei-s kismamáknak: Tegnap voltam a dokimnál, kérdeztem a szülésfelkészítő tanfolyamot:
Idén lesz: nov 15, nov 22, nov 29, dec 6 és dec 14.
Témák: Mitől alternatív az alternatív? (lehetőségek a kórházban), Bábadélután (hasznos tanácsok a szülőszobán), Szülészeti fájdalomcsillapítás, Baba-mama szájápolás, Az újszülöttekről..., Otthon a babával (védőnői tanácsok), Terhestorna, mozgásformák, relaxáció

Ezenkívül kérdezte a párom, hogy mi várható, ha ezt a sok csúnya rendeletet elfogadja a kormány. Azt mondta a doki, hogy kitalálunk valamit, hogy semmiképpen ne járjunk rosszabbul. Gondolom minkenki orvosa ezt fogja válaszolni. :lol:

tgys: Azt olvastam, hogy 168 nap. Max 4 hét szülés előtt kivehető belőle. A fizetésed 70 %-a jár ebben az időben, ami NINCS maximálva!!! Ezután jön a gyed.
elmo
 
 


Sziasztok! :)
Hogy vagytok?

Uzsokisok! Kami és Sági!
Nem tudjátok, lesz-e szülésfelkészítő tanfolyás? Vagy ha lesz, akkor mikor? :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timo,

Szerintem lesz valami - asszem oktober ota van is folyamatosan. Lassan be kellene kapcsolodni, en is gondoltam mar ra... En a 30. heten mindenkeppen bemegyek, a nem-meghatarozo UH akkor lesz (na nem mintha nem tudnam a nemet :)) es akkor rakerdezek.

Szulesi tervet akartok vinni? En szeretnek, ezt is megbeszelem Tibaval. Van egy par dolog, amit nagyon nem szeretnek, ha csinalnanak - pl kezzel tagitas, oxitocin, stb). Kulonosen ha vegul megsem nala fogok szulni valami miatt (akar azert, mert pl "nyaralni" megy...)
kami
 
 


Elmo!

Azt hiszem te mondtad, hogy a Herczeghez jársz, vagy tévedek? Mert ugy én is ott akarok szülni és nála és pont most akarom majd megkérdezni ezeket tőle, mert jövőhéten hétfőn megyünk megint kukucskálni a pocakba és akkor ott mindent le akarok vele beszélni:)
Ezek az időpontok egy-egy alkalmasak vagy tanfolyam, tehát minden alkalommal érdemes ott lenni? És mikor lesz mármint hánykor? És mennyibe kerül és ki megy? Te mész?

G.Bea!

Az AFP-ről szerintem értesítenek, vagyis nekem pl. az orvosomnak adták oda a papírt és amikor mentünk hozzá akkor odaadta a papírokat és megmondta, hogy nincs semmi gond, minden rendbe van, de gondolom mindenhol másként működik, ugyhogy szerintem kérdezd meg a dokidat :)
Mi a 23.héten tartunk és fele olyan aktívak vagyunk mint itt a legtöbb baba, de hát gondolom Kíruci akkor aktivizálja majd magát ha kijött, és felborítja az életünket :D

Hát nem irigyelek senkit a válásos dolgok miatt, nem elég hogy ezer dolgot el kell intézni, mindent kitalálnak, hogy nekünk bonyolultabb és nehezebb legyen :evil:

Valaki mesélje el nekem ezt a terheléses cukorivást légyszi, hogy hogy is lesz mert azt hiszem nekem jövőhéten kell mennem és már most rosszul vagyok:(
Előtte nem lehet enni előző estétől vagy mi? És utána ha megittam akkor még két órán át ott kell lenni a korházba hogy utána ujabb vért vegyenek le, és közbe se ehetek, vagy hogy van ez? Már most éhes vagyok ha csak belegondolok, hogy ennyi ideig nem ehetek :oops:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Kami!
Én ma megyek dokihoz (új orvos a láthatáron a régi helyett), én is megkérdezem a tanfolyást!
Szülési terv: nagyon sok minden van a fejemben ezzel kapcsolatban. Mindenképp szeretném látni a szülőszobát, tájékozódni a lehetőségekről, aztán ezek függvényében lehet, hogy felvázolódik bennem egy terv. A kézzel tágítást én sem szeretném, a többitől nem zárkózom el (gátmetszéssel sem szimpatizálok), úgyis az élet alakítja a többit. Vagy ahogy Róki mondaná: Ember tervez, baba végez! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk!

Akira,üdv köztünk,ha jól emlékszem még nem találkoztunk!Vagy csak kihagy az agyam amin nem csodálkoznék! :?

Kami,Timo
Szép,csini pocakotok van.

Tegnap elment a festő,elkezdek takarítani,este jön a konyhabútor,holnap a vizes és mindent beköt,szerelvényez.Jaaajjjjj mikor leszünk már kész???
Ráadásul közölte a dokim,hogy sajna nem mehetek vérvételre az Uzsokiba mert nem odatartozom és nagyon ellenőrzik ezeket.Bocs Kami,de én rád hivatkoztam,erre a válasz:Amit szabad Jupiternek nem szabad a Kisökörnek....Hát ez van,mennem kell beutalóért,azt sem tudom hová menjek vérvételre...
Timo!Megkérdeznéd nekem,hogy mivan akkor ha az ember lánya nem odatartozik akkor mi lesz az uh-val és a végén a ctg-vel,fizetni kell érte vagy máshová kell menni?Ezt sajna elfelejtettem tőle megkérdezni.Küldök privit.
Vendég
 


Sziasztok!


Szüléssel kapcsolatban nekem ahogy telik-múlik az idő, úgy változnak az elvárásaim. Az elején még a "Méltósággal megérkezni" c. könyv alapján képzeltem el szülést, gátvédelemmel, csönddel és félhomállyal, de most már csak az érdekel, hogy ha egészségben kihordtam a babát, akkor szülés/születés közben se legyen semmi baja (oxigén-hiány, egyebek)! Igazából hidegen hagy, hogy lesz-e gátmetszés vagy sem, van-e kád és gumilabda a szobában (van), a túlélésre játszom. :lol: Az sem zaklat fel, ha császármetszés lesz a vége, tegyék meg amit lehet/kell.
Vendég
 


Szia Akira,
En eleg reszletesen leirtam, mi volt a cukron - par oldallal elorebb van, nezd meg!
Uzsoki vervetel: hat, Sagi, lehet, hogy Tiba miatt engedtek a dolgot, en mindig ra hivatkozom amikor vizsgalatra megyek... Halistennek nekem mar csak UH lesz, nem lesz tobb hulye labor, ennek nagyon orulok... Eddig UH-ert nem kellett fizetni, remelem ez mar igy marad...
Na, most felhivtam Tibat hirtelen otlettol vezerelve. Aszondta megint, hogy megoldjuk. Menjek a 30. heten, megbeszeljuk. En addig bizony nem aggodom - de nekem egyszeru, mivel o ott a Nagyfonok... Jaj, olyan hulye ez a helyzet!!!!
kami
 
 


Akira! Igen, én járok a Herczegh-hez. Én úgy értelmeztem, hogy ezek 1-1 alkalmasak és nem kell érte fizetni. Minden alkalommal 16.30-kor kezdődnek a kórházban. Én egy alkalomra szeretnék elmenni a párommal, még nem tudjuk, hogy mikor. Te/Ti?

terheléses cukor: Nekünk Schöpf-iseknek lehet előtte való nap enni este 6 után is.
elmo
 
 


Sziasztok csajok!

Panni, tökéletesen egyetértek! Pontosan ezt érzem én is. Csináljanak velem (persze ha indokolt) amit kell, csak Boldi egészségesen és sérülésmentesen megszülessen. Ha kell gátmetszéssel, ha kell császárral, csak ő jól legyen. Nyilván ehhez bíznom kell az orvosban, hogy ő dontse el, ezért sem örülnék egy idegennek.

Elmo, köszi az infót. Esetleg pl. a nov. 22-i szülőszobás témájú előadás érdekes lehet. Mikor vannak ezek? Te mész? Majd meglátom, mert el kell hozzá mennem hamarabb a munkából. (mondjuk ez nem gond, mert mindenhová elengednek)

És olyan szuszogós, hogyan-nyomjunk tanfolyamra ugye még nem jártok? Az kell a végén?

Sági, kitartás, mi már kész vagyunk! A konyhás-vizes szakasz már a finish! :)

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

G.Bea,
Nekem pl. az Afp eredményért magamnak kellett mennem, mert nem a kórház körzetébe tartozom, így az itteni sztk-ban vették le, de szerintem ez mindenhol más, kérdezd meg a dokidat.

Kami,
Én is úgy vagyok vele, mint a többiek, most még úgy gondolom, hogy teljesen természetes szülést szeretnék(gátvédelemmel, fájdalomcsillapítás nélkül), de ez majd úgyis akkor dől el, és a legfontosabb, hogy a babával minden rendben legyen.

Timi,
Sikerült végre új dokit találnod? Remélem vele is annyira megleszel elégedve, mint a mostanival.

Sági,
Akkor már ti is a végefelé jártok a felújításnak. Kitartás már nincs sok hátra.
Én sem tudok a SOTE-ra vérvételre járni, mert nem a körzetem. Csodálkoztam, hogy a 18. heti uh-ra oda mehettem.

Én még semmilyen tanfolyamra nem járok, a klinikán majd csak januárban lesz szülésfelkészítő, és a barátnőm ajánlotta a Brendonos felkészítőt. Ez csak 1 alkalom, de azt mondta hogy nagyon jó volt, az apuka szemszögéből nyújtott segítséget.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok Lányok!

Le vagyok törve...
Tegnap voltam bőrgyógyásznál... Vagyis drága férjemet kísértem csak el, de ha már ott jártunk, megkérdeztem a doktornőt (nagyon szimpi volt), hogy mi lehet ez az arcpír ami nekem konstans megvan, és egyre csúnyább lesz. Egy pillantás alatt megállapította, hogy mi a bajom (hozzáteszem, az elmúlt években 3 kozmetikus és egy másik bőrgyógyász szerint semmi bajom, csak érzékeny a bőröm): tényleg arcpír, csakhogy egy kóros verziója :( Kaptam rá 2 féle krémet, a többit majd ha Emma megszületett és már nem szoptatok, merthogy abban a fázisban vagyok, amikor már antibiotikum is kell, hogy helyre lehessen hozni, és hogy ne romoljon tovább... :( Valószínűleg emésztési zavarokra lehet visszavezetni, úgyhogy mostantól nem ehetek csípőset, nagyon fűszereset, forró vagy jég-hideg dolgokat, lehetőleg nem szabad túl sok édes és savanyú dolgot se ennem, nem ihatok kávét sem (szerencsére csak nagyon ritkán szoktam), nem mehetek napra csak magas faktorszámú kenőccsel...
Azért romolhatott az utóbbi időben jobban, mert mióta Emma beköltözött a pocimba, nagyon kívánom a csípős dolgokat, és sokkal többet is eszem mint előtte...
Bocs, hogy kifakadtam, de ki kellett írom magamból... El vagyok keseredve, mert én tényleg megpróbáltam korábban több helyen is utána járni (kb 4 éve megvan már ez a nyavalya), amikor még sokkal egyszerűbben lehetett volna gyógyítani, meg ha időben elkezdek figyelni az étkezésre is, akkor nem is súlyosbodott volna...
Utána olvastam a neten, egy csomó cikket átnyálaztam, és egyértelműek a tüneteim, valamint mindegyik ugyanazokat a dolgokat írja a kezelésről is...
Remélem, azért ezek a krémek is segíteni fognak...
Írjatok valami felvidítót...
Vendég
 


Jaaaaj, Barbi, ne izgulj, valoszinuleg nem veszes a dolog, ha eddig nem volt zavaro (ugy ertem nem az emesztesben jelentkezett, hanem az arcod lett piros), akkor mar gyorsan eltelik ez az ido es utana rendbe lehet hozni. De az is lehet, nem, hogy ha betartod ezeket a dolgokat, amiket a bordoki mondott, esetleg enyhul az arcpir...?

Szules: nana hogy en is ugy vagyok vele, legyen aminek lennie kell!!! Nem ragaszkodom pl a termeszetes szuleshez sem, ha csaszarra van szukseg!!! A szulesi tervet nem ugy ertettem, hogy megmondom a dokinak, mit csinaljon!!! DE sokszor ha kell, ha nem, elinditjak a szulest. En azt szeretnem, ha telleg minden indokkal tortenne. Es ha Tibanal fogok tudni szulni, tudom, hogy igy is lesz... De mi van, ha Tiba epp nem lesz es pl az abszolute antipatikus Magosanyi Fruzsinat kapom ki??? Na, azt nem szeretnem, ha o gyakorolna rajtam... Szoval szeretnem, ha lenne valamim, amit meg tudok nekik mutatni es onnantol azert ok is ovatosabbak... allitolag... Szoval fel fogok keszulni, sot ezeket a dolgokat Tibaval is meg fogom beszelni szemelyesen, es majd meglatjuk, mi hogy lesz...

Timo, ki lesz az uj dokid? Kivel fogsz talizni???
kami
 
 


Kami!
Magosányi miatt ne aggódj, januárban elköltözik Dunaújvárosba! Na, akkor elárulom, hogy én eddig hozzá jártam és tökre meg voltam vele elégedve! Egyik vizsgálat sem 5 percig tartott, mindenre körültekintően válaszolt. :D Úgyhogy most azért kell dokit váltanom, mert ő már nem vállal tovább. Ma délután megyek Habermayer Lászlóhoz (ő SÁgi dokija is), megkukkolom, hogy mennyire szimpi, megkérdem, hogy elvállal-e. Ha nem szimpi vagy nem vállal, otthagyom az Uzsokit és keresek másik kórházat. De remélem erre nem lesz szükség!

Barbi!
Szerintem se aggódj emiatt, a fényképeken egyáltalán nem látni! Gondolom nem lehet olyan vészes! Aztán majd ha Emma kiköltözik a pocakodból, rendbeteszitek az arcod!
Nekem meg ragyáim nőttek, mióta Buksit várom. De nem azok a kis apró sárgák (bocs), amiket ki lehet nyomizni, hanem jó kis begyulladós pirosak! Persze antibiotikumos kenőcs kellene rá, de azt most nem lehet! Úgyhogy nem izgatom magam, majd elmúlik egyszer! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Barbus, hmmm, felvidítót... 1. A fényképeden nem látszik egyáltalán. 2. Asszem tudom mire gondolsz, de egy laikusnak ez csak pirospozsgás arcnak tűnik, ami pedig nem rossz :P
3. Nekem meg piros száraz folt van az arcomon három helyen, ami borzalmasan viszket, és csúnyán hámlik. Van egy krém, ami kb 5 éve lejárt, és másra adták, de jó rá, most persze nem merem használni. És egyre rosszabb, plussz, a szemem alatt van az egyik, és az a szemem alatti rész úgy néz ki, mintha gyorsabban öregednék mint máshol. És viszkeeeet. Most is.
(Én is voltam bőrgyógyásznál és kozmetikusnál és azt mondták, h kicsit ekcémás-szerű, de nem tudni...)
Naaa? Jobb? :D :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hát lányok, nagyon belendültetek, alig bírom végigolvasni, irok és máris tele megint egy oldal:)

Szóval én még nem játok ilyen tanfolyamokra, de mondjuk a korházi valamelyikén ott kéne lennünk nekönk is, talán nem az elsőn de a másodikon lehet, de utánakérdezek mindennek én is a Herczeghnél, hogy nekem mit mond mert ha nekem meg azt mondja hogy nem szülhetek ott akkor megette a fene :evil:

Egyébként én nem járok semmiféle ilyen tanfolyamra, de szerintetek tényleg szükség van rá, annyi mindent tudnak tanítani, annyira más a levegővétel meg a nyomási technika, hogy ez tanítás nélkül megoldhatatlan? Mert mondjuk nekem nagyon nem hiányzik hogy sok más kismama közt ott légzési gyakorlatokat végezzek, de hát nem tudom, ha szerintetek mindenféle képpen kell akkor ám legyen, mindent a kicsi érdekébe... :roll:

Mindjárt visszalapozok és megnézem ezt a cukros dolgot, mert érdekel, de remélem azért nekem megcsinálják a Schöfibe attól, hogy nem oda tartozom, hisz az AFP-t is megcsinálták meg a vérvételt, de hát azóta lehet változtak a dolgok...

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Nem csak az a bajom, hogy csúnya, és egyre csúnyább, hanem az is, hogy ez a szervezetemben lévő állandó gyulladás miatt van, ami meg nem a legegészségesebb, és nekem is kezdenek ilyen gyulladt kis patik megjelenni, amiket nem lehet kinyomni, csak picik, pirosak és dudorodnak :( Na jó, nem részletezem tovább... Megteszek mindent, aztán lesz ami lesz :)

Szülés témában egyetértek veletek! Én nagyon úgy indultam neki a baba-vállalásnak, hogy majd gátvédelem mindenképpen, meg minden ami kell :) (Panni, ismerős amit írtál :D ), de aztán az orvosom elmagyarzázta, hogy miért szoktak gátmetszést csinálni, és mostmár úgy vagyok vele, hogy ha megbízom az orvosomban, akkor teljesen rábízom magam! Ha császározni kell, akkor sem fogom kevésbé anyának érezni magam! Szerencsére Gábor is szeretne képbe kerülni, mondta is nekem, hogy mondjak el mindent, amit a szülőszoba látogatáson mondtak, hogy mi hogy zajlik, mert szeretné tudni, hogy ami történik velem, az "normális"-e :D Ja, és magától mondta, hogy egy percig nem fogja Emmát magára hagyni :D Egy tündér, de ezt mindig is tudtam :D :D
Vendég
 


Ágiboldi! Küldtem privit! Megkaptad? :D
Vendég
 


Nah akartam feltenni két képet de nem tudom feltenni, azt irja ki hogy hiba történt a feltöltésbe...nah mindegy, majd később megpróbálom, hátha sikerül, vagy ha nem hát akkor nem lesz rólam pocakos kép :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barbus, nem nem kaptam, most néztem de semmi. Próbáld mégegyszer!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Na, most el kellett, hogy menjen! :D
Vendég
 


Akira! Nezd meg, hogy jpg-e a file iterjesztese. Jpeg-et nem szokott engedni....

Timo! Telleg a Magosanyihoz jartal??? Na, nekem az osszes doki szimpi volt az Uzsokiban azalatt az 5 nap alatt, csak o nem. Es eloszor meg o is az volt - fiatal, lenduletes. Szeretem az ilyet. Aztan kiallitott a folyosora cervix-vizsgalat miatt, hogy 2 perc es jon. Nem hazudok, fel orat alltam a folyoson, kozben 5x elment elottem, majd hatodjara, mikor mar nagyon neztem ra, de meg meg eppen nem szolitottam, ramnezett es aszondta, menjek vissza a szobaba, majd szol.

Amikor voltak a reggeli vizitek, Tiba popojat latvanyosan nyalta - arra gondoltam, biztos vizsgaztatas van vagy mittudomen. Akkor kedves volt velem. De amikor Tiba nem volt ott, egybol nem. Aztan Tiba szolt neki, hogy csinalja meg a zarojelentesemet. Igenis, Foorvos Ur! Masnap nem tudtam egybol hazaindulni, mert a zarojelentesem el se lett kezdve... Hat a vegere mar nem volt szimpatikus, mondanom se kell... De ez az en elmenyem - lehet, hogy en se voltam neki szimpi es azert volt velem ilyen... De nala semmikepp sem szerettem volna szulni!

Habi jofej, nagy magas, huncutfeju :) Fog neked tetszeni szerintem. O az ugyeletvezeto, ha jol tudom...

Felhuztak a csehek, de nagyon!!! De aztan megnyugtattam magam egy fincsi ebeddel...
kami
 
 


Igen, megkaptam, köszi, írtam is. :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kami igen JPG fájl, de nekem minden képem az, hogy tegyem akkor fel, vagy hogy csináljem, hogy ne legyen az? :evil:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra!
az nem baj, hogy jpg fájl. Állítsd át a méretét 600x600-as pixel-re és akkor jó lesz.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo, akkor azt irja ki, hogy tul nagy a kep, nem azt, hogy error akarmi. Nem a merettel van szerintem a baj, hanem a formatummal. A JPG es JPEG nem ugyanaz, a JPG-t fogadja, a JPEG-et nem... tapasztalatom szerint...
kami
 
 


Na, voltam dokinál! Habi tényleg jó fej, tök szimpi volt és el is vállalta, hogy szülhetünk együtt! :D :D Sokat beszélgettünk, minden soron következő vizsgálatot elmondott, hétfőn reggel mennem kell hozzá be a kórházba uh-ra! :)
Megnyugodtam, hogy lesz rendi orvosom! :)
Sági!
Írok privit!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Barbi!

Mit mondtak, mi ez az arcpir? Rosacea?

Egyébként nekem is van most bőrnyavalyám, ez a hámlós verzió amit Ági is írt. Voltam vele bőrgyógyásznál, és azt mondta, amíg terhes vagyok vagy szoptatok, semmit nem tud adni rá. Gondolom minden kenőcsben szteroid van ami felszívódik a bőrön keresztül és átjut a méhlepényen/tejbe. Amúgy nekem (ezt most Ágiboldinak írom, mert tudom Barbinak más van) eddig leginkább nem a krémek jöttek be rá, hanem ha a fürdővizembe babaolajat öntök egy kicsit, és az jól hidratálja a bőrömet, és akkor a hámlás is jobb. Van hogy pár napra teljesen eltűnik, de aztán visszajön. Egyébként ez Zsuzsa születése után jött elő, mikor vele voltam terhes, tök szép volt a bőröm. Most meg... igaz, nekem nincs türelmem mindennap kenegetni, kozmetikushoz szökőévben egyszer "járok" tehát lehet az én saram hogy még mindig ilyen...


Akíra:

A felkészítő tanfolyamon amit az Istvánban adtak le, nemcsak a szülés volt a téma, hanem a terhesség, a gyermekágy, gyermekgondozás, szoptatás, stb. Egy hatrészes előadássorozat volt, és lehetett belőle tanulni! Egyetlenegy rész szólt a légzéstechnikáról, relaxációról, ilyesmiről. Egy teljesen más rész szólt a szülés folyamatáról, a fájdalomcsillapításról.


Gátmetszés:

Gondolkoztam, megírjam-e vagy sem, de végülis úgy vagyok vele, mindenki a saját orvosában bízik, és az információtól nem lesz semmi baja. Szóval általában a gátmetszést azzal szokták indokolni, hogy akkor nem reped a gát, amiről úgy gondolják, hogy nehezebben gyógyul, illetve komolyabb sérülésekhez vezet. Nos, többszáz (!) kutatás eredményét összevetve, többtízezer esetet analizálva jelenleg az a legújabb tudományos eredmény, hogy pont az ellenkezője igaz. A gátmetszés épp hogy nem megelőzi, hanem OKOZZA a komolyabb sérüléseket, mert statisztikailag gyakrabban továbbreped a vágás, mintha nem vágtak volna. Gátmetszés nélkül kevesebb a harmadfokú repedés. Ezenkívül a gátmetszés fájdalmasan gyógyul, főleg ha nem függőlegesen lefelé a végbél felé vágnak, hanem haránt a comb/fenék felé. A repedések általában pár öltéssel megoldhatóak, és szépen gyógyulnak.

Saját élmény: Zsuzsa 4 kilós volt, nem volt gátmetszés, egy picit repedtem, azt összevarrták, másnap már törökülésben üldögéltem az ágyon. Ellenben azokkal akik napokig úszógumival és jegeszacskóval közlekedtek annyira fájt a gátmetszés.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 



Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Kami!
Nekem JPG és nem fogadja el...megpróbálom lekicsinyíteni 600x600ra hátha akkor ugy menni fog!

Rokica!
Az remek, ha nem csak a légzés a téma, mert sok filmben látja az ember, hogy erről szólnak az ilyen tanfolyamok, de ha másról is ad használható infókat akkor az megérti :) köszönöm!

Hát ez a gátmetszés dolog elég borzasztóan hangzik! Lehet azt kérni, hogy ne csinálják? Vagy ha olyan a korház akkor ugyis csinálják? Vagy mitől függ ez? Mert ahogy leirtad, hogy neked milyen gyorsan gyógyult, akkor én inkább nem kérném :?

Hát az arcra meg csak annyi, hogy nekem sokkal rondább lett a bőrőm a terhesség alatt, nem ugy ahogy sokan mondják, hogy milyen bababőre lesz az embernek... én ezekszerint nem tartozom az átlagba... de nekem ugyanazt mondták, hogy nem használhatok semmit, majd ha már nem szoptatok, de addigra ugyis elmulik, ha meg nem akkor tényleg jó krémek vannak, szóval kitartás mindenkinek, lesz ez még jobb is :wink:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra!
Nekem is sokkal rondább lett a bőröm. Az arcomon is jó kis begyulladt ragyák keletkeztek, mindig van 2-3 db! :( :( Azt mondják, majd szülés utná elmúlik, hát kiváncsi vagyok! :)
Esetleg ha nem tudod feltenni a képet, küldd át nekem a timoca100@freemail.hu email címre, megpróbálom lekicsinyíteni és feltenni.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Szerelnek a vizesek,nincs most víz nem tudok takarítani.

Timo
Köszi,hogy megkérdezted.Nekem véletlenül elfelejtette mondani,hogy mikor megy szabira,síelni.Hát még egy dolog ami ellene szól.Fizetek neki 9 hónapig aztán amikor odajutok akkor nem ő van és még ráadásul fizessek a kórháznak is.JAAAJJJJ!!!! :roll:

Gátmetszés:Én is hallottam már amit a Rókica írt és támogatom az ötletet.Már császárnál sem vágják az izmot!

Nem is mondtam,de vettünk a hétvégén babakocsit.Teljesen ua. mint a Kamié csak a miénk használt.Fél éves,minden papírt ,dobozt adtak hozzá,garancia még 1,5 évig.Tök jó állapotban van,a kereke is szinte csak poros.Ja Rókica ezt neked köszönöm,te küldted a hirdetést.KÖSZÖNJÜK!
Vendég
 


Jó reggelt!


Bőr: azt hittem, az én bőröm a legbénább, mert nekem kb két hónapja tiszta piros kiütés lett a hasam, aztán tovább, tovább. Igaz, hogy nekem eleve vegyszer-allergiám van, a védőnő figyelmeztetett is, hogy ez rosszabbra fordulhat, de ki gondolta, hogy ENNYIRE! :shock:
Azóta gyógyszertári a fürdőkrémem és a testápolóm is. Így elmúlt a pirosság, csak a viszketés van néha. A terhességi csíkok ellen vett csodakrémeim itt porosodnak és csak remélem, hogy valahogy talán mégis elkerülnek a csíkok... :?


Pocak: tök furcsa, mert úgy veszem észre, hogy a hasam nem egyenletesen nő, hanem hirtelen nő, aztán úgymarad. Aztán megint nő, és megint leáll. Ez nálatok is így van? :roll:

Haj: nekem az utóbbi időben annyira hullik a hajam!!! Azt hittem, a terhesség alatt szép az ember haja, és csak a szoptatáskor kezd hullani....mi lesz velem, ha eljön a szoptatás? :shock: :shock:

Gátmetszés: igyekeztem sokmindent olvasni a témában, és a vélemények eltérőek. Több olyan véleményt/tapasztalatot is olvastam, hogy a gátvédelem sem fenékig tejfel, mert igaz, hogy nem szakad (jó esetben) semmi, de minden jól megnyúlik, és azzal nem nagyon tudnak mit csinálni.... :roll: Erre írjatok vmi okosat!
Vendég
 


Jó reggelt!

Igen, Róki, rosacea amit diagnosztizált a doktornő. Erre pont hogy nem javasolják a szteroid tartalmú krémeket, azért is kenhetem én most a terhesség alatt is, csak antibiotikumot nem kaphatok rá. Aztán lehet, hogy az étrend-változás és a krémek elég lesz, de nem bizti :? Kicsit lehiggadtam tegnap, mostmár nem látom ilyen feketén a dolgot :D Csak az bosszantott fel, hoy én még időben elkezdtem anno utánajárni, és nem az én hibámból nem derült ki :evil:

Panni! Nekem is volt egyszer ilyen piros kiütés hasamon! Hát én úgy besz...tam, hogy rohantam fel a céges orvoshoz, hogy ez most mi??? Aztán kaptam rá fenistilt, 1x bekentem, és azóta semmi...
Én is azt hallottam a gátvédelemről, hogy ha minden rendben, akkor sokkal jobban gyógyul, de valóban kinyúlhatnak az izmok meg minden és hát azzal meg nem tudnak mit csinálni :? Arról már nem is beszélve, hogy mi van, ha nemcsak reped, hanem szakad amerre lát :shock:

Sági! Kitartás! Nincs már sok hátra!!!

Orvos témában én jövő héten megyek egyébként is a dokihoz, és addig nem akarok ezen rágódni. Meg akarom vele beszélni, hogy ő mit tervez, ha ezt bevezetik, hogy lehet okosan megoldani, meg hogy így is elvállal-e (már ha bírjuk fizetni), mert eddig ugye csak 2x voltam nála... Mondjuk marha jó lenne ha megint lehetne orvost keresnem...
Vendég
 


Sziasztok!

Voltam reggel védőnéninél és végre én is hallottam a baba szívnagját, olyan jó érzés volt, majdnem sírtam. Nagyon megdícsért, mert csak 3 kg-t híztam eddig.
Megkérdeztem ezt a hátonalvás dolgot is és azt mondta, amit Róki is írt, hogy előbb én leszek rosszul és erre úgyis felébredek és megfordulok, szóval nincs vele semmi gond.
A kórháztémára meg azt mondta, hogy még senki nem tudja pontosan, hogy mi lesz, de szerinte azt úgysem fogják hagyni, hogy a már várandós kismamákkal szúrjanak ki.

Gátmetszés:
Hát én is sokmindet olvastam már a témában és elég eltérőek a vélemények. Én most úgy dondolom, hogy ha lehet nem kérem, de ez úgy is ott fog eldőlni, hogy kell-e vagy sem. A szülésznő, akihez menni szeretnék a gátvédelem híve, de ő is azt mondja, ha már látja, akkor inkább vágnak, mint hogy rossz helyen repedjen (szakadjon).

Pann,
Én is úgy látom, hogy nem folyamatosan nő a hasam, hanem néha hírtelen nagyot nő, aztán meg semmi.

Sági,
Gratula a babakocsihoz! A színe is olyan mint Kamié?
Lassan akkor már tényleg a végefelé közeledtek a felújításnak!

Móni

Kép
móni23
 
 


Kép

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Na, sikerült végre Boldit felrakni. Ekkor 20+3 volt, egy hónappal fiatalabb mint most.

Panni, nekem is úgy nő a hasam ahogy írtad. Nő egy nagyot, aztán úgymarad, stb, szakaszosan. És általában hétvégén nő :D ezt persze a nyugalomnak és rengeteg kajának tudom be (i.e. a fenekem is nő ilyenkor :) )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok.

En maris faradt vagyok. Biztos azert is, mert itt halal meleg van. A kedves kollegak mindig futenek, mintha kint -30 fok lenne. Meg aztan gondolom a hohaztartasom is mas, mint a tobbieke... mindenesetre nagyon szenvedek.

Agiboldi, nagyon kis cuki a fiad! Milyen kis tornaszok mar a babak ebben a korban!!! Zsebibaba is csinalt ilyeneket a 4D-n :)

Gatvedelem: en se szeretnek, de ha kell, lesz. Halistennek Tiba gatvedo, o is aszondta meg regebben, ha nagyon kell, lesz, egyebkent nem.

Csajok, penteken betoltom a 26-ot es belepek a 27. hetbe!!! Olyan hihetetlen!!! Mindjart 3-assal fog kezdodni a terhesseg kora!!! Ma meg pont 100 nap van hatra (a papirforma szerint). Hihhhetetttlen!
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?