Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Köszi a sokk drukk-ot, egyelőre a hatását nem érzem. Erik tudomást sem vesz szépen téguló méhszájamról, fájásom pedig még egy sem volt. Jó lenne ha hétfőig azért megszületne, mert onnantól naponta kéne a kórházba járni, ahhoz pedig nincs sok kedvem. Utolsó kórházi látogatásomkor szépen felírtam, hogy melyik nap ki is ügyel:
szombat-Lukács (róla sok jót hallottam)
vasárnap-Mecsér
hétfő-Sztakó
Egyébként ma a férjem elvisz ebédelni egy közeli kis étterembe. Úgy látszik, picur hagy még nekünk egy kis időt romantikázni. :oops: :P Utána tuti nem lesz rá alkalmunk pár hétig.

Tegnap éjszaka pedig elmentünk a Tesco-ba, sikerült vennünk pár ajándékot Karácsonyra. A bolt szerintem gusztustalan, de szerencsére nem voltak sokan, így nyugudtan lehetett nézelődni.

A hordozó tényleg dög nehéz, max. 100 métert lehet vele megtenni és az apukák-anyukák "megizmosodását" szolgálja. Sajna nekünk a babakocsink is egy dromedár, de jó masszív (kaptuk)....télre jó lesz, tavasszal meg majd veszünk egy újat... legalábbis így tervezzük.

Mindenkinek jó hétvégét

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Én Mecsérnél szültem, és imádtam.
Amíg meg bent feküdtem a 37. héten, akkor meg a szomszéd ágyon egy Sztakós "beteg" volt. Tök sokszor jött be, és mindig nagyon emberi volt.

Szóval nem kerülhetsz rossz kezekbe. :) ha mész a hétvégén...
Vendég

Hú, Gabi, nem is egy szüléstörténetet olvastam a neten, ahol úgy indult, hogy elment anya apával ebédelni! Sokan az indiai étterem fűszeres kajáira esküsznek:-)))

Nálunk Gyarmati doktorúr volt ügyeletben, amikor berobogtunk a kórházba!
Sztakó doki pedig a védőnőm dokija, nála szült kétszer is és ő az isten, nagyon fűzött, hogy hozzá járjak, mert milyen alapos, jófej, azt mesélte, hogy császár közben is annyit nevettek, hogy odaszólt, hogy így cikkcakkban tud csak vágni:-)) Én viszont a dokinőnket választottam, és nem is adnám senki másért:-)))
Lukács doki nekem is nagyon szimpi volt, Perselának köszönhetően!
Mecsért nem ismerem, pedig itt rendel az Örsön, ahova én is jártam kezdetben, de őt meg a helybéli terhesgondozós védőnők imádják, hogy a legjobb főnök, és vett nekik saját pénzén ventillátort a legnagyob hőségben, nagyon odafigyel másokra:-)))

Nagyon drukkolok!!!! Babára fel!:-))++++

Persela, röppentettem két emilt is! A fiúszakasznak jobbulást, még jó, hogy Ti csajok bírjátok a gáton, kitartás!:-))) gyógybűbájok mennek, Te tiszteletbeli ápolónéni!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok Csajszik!

Kati és Tündi, nem tudom, hogy írtam-e már, de gyönyörűek a kiscsajszikák!!!! :D :D :D Tündi, az a rózsaszín-fehér cucc... :lol: :lol: Bianka zabálnivaló benne! :D :D

A hordozó + benne a baba nálunk is marha nehéz, mindig Apa cipeli. :shock: :lol:

Amikor mi mentünk be a kórházba (szerda éjjel, vagyishogy hajnal), akkor ha jól emlékszem, Gyarmati volt az ügyeletes, ő elég "semmilyen" volt, vagy legalábbis megnézett, és hamar eltűnt, de rosszat se mondhatok róla. Aztán közben valahogy egyszercsak odakeveredett még egy doki, azt hiszem, Tiba, addigra már ő volt kb. 15 percen belül a 3., aki megvizsgált (mert egyszer az egyik szülésznő is)... Úgyhogy azt nem lehet mondani, hogy nagyon magamra hagytak volna. :roll: Persze ezt nem is bánom. :lol:

Kép
frusi

haliho

Gyors hozzaszolas a hordozohoz. mi ugy vettuk (hasznaltan) a kocsit, hogy kozvetlenul csak a vazra be tudjam kattintani az ulest. Ez kituno volt, mert kikaptam a kocsibol a hordozot, bele a vazba aztan uzsgyi, imadtam is. Most vennunk kellett egy teliesitheto verziot is, es most is talaltam olyat amihez adtak egy plussz karfat, igy barmikor beletehetem a hordozot, hameg setalunk akkor melykocsikent is funkcional. Ja es konnyu, es szerintem nagyon jo araban volt. Igy konnyeden tudunk vele valahova menni, mertha elalszik a kocsiban, akkor nem kell felkeltenem, ha ebren van akkor meg a melyreszben utazik. Szoval nekunk bejott :!:

Kenguru: jo kis hatfajast, derekfajast boritekolok az elso idokre :roll:

Es egyetertek a hordozot a szuloi kar megerositesere talaltak ki.

adri: kuldtem a cimet.

Puszi

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!
gabi&erik! Jól esik, hogy hiányoltál, itt vagyok, olvaslak Titeket!
Végleg eldöntöttem, hogy nem az Uzsokiban, hanem az István kórházban fogok szülni, ezért is nem írtam, mert ezzel voltam elfoglalva, és legelőször a régi orvosommal akartam megosztani a hírt.
Nagyon izgultam előtte, hogy mit fog szólni, meg fog haragudni, de nagyon jól fogadta, és azt mondta, szülés után szívesen lát, hogy beszámoljak, hogy alakult.
Nem tudtam lemondani arról, hogy alternatív lehetőségek is legyenek, és egyszerre vihessem a páromat és a dúlát a szülőszobára, és ne kelljen választanom közülük.
Nagy herce-hurca volt így a végén váltani, nem kívánom senkinek!

Az is lehetséges, hogy a végén pécsi szülés lesz, holnap ott szakvizsgázom, a párom ott dolgozik, és úgy tervezzük, maradunk péntekig. Nekem 3111 a méhszáj, nagyon elkezdték a dokik a szülést emlegetni, és a barátnőim is aggódnak, akik már szültek, hogy a végén ott szülök meg. Most már én is izgulok! :-)
Mosok, hogy tudjuk vinni a kórházi táskát.
Szerintetek is hülyeség maradni péntekig? Nem tudom, melyik jobb, maradni a párommal Pécsen, vagy hazajönni egyedül. Egyik sem...

Most megint nem tudok majd írni egy ideig, de majd mindenről beszámolok! Babásoknak jó babázást, cuncorgónak gratula a nagy lányhoz, nagyon aranyos!
Puszi!
Judit

KépKép
judit(34)

Sziasztok!

Jól tudom, h ha lázam van, algopyrint lehet bevenni?
Mondjuk eddig nem sokat segített, úgyhogy megyek az ágyba izzadni. :cry:
Valami tipp, h mit kell, lehet láz esetén csinálni?

Adri és

Kép
adri29

Méri, köszi a címeket, olyan aranyosak vagytok.
Nagyon szépek a Romániáról készült képek, és milyen klassz a babakocsitok!

Mint már írtam, Bazsi kimondottan szép baba szerintem, olyan kedves, kisimult az arca.

Adri és

Kép
adri29

Adri!

ha vegkepp nem segit semmi, hutofurdo, priznic, algopirin mehet nyugodtan!
sok tea citrom, c vitamin, mez ha kell!

jobbulast!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Adri, mielőbbi jobbulást! :roll: :D Hűű, olyan ciki volt tegnap, hogy hirtelen fel se ismertem a férjedet, csak mikor Téged is megláttalak!! :D :D :D

(a többieknek: összefutottunk a kis Kamillával és szüleivel :lol: tegnap, mi épp jöttünk ki a Corából, ők meg mentek be). :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Voltunk ma vásárolni, de haza felé összetörték az autónkat:(
Egy szabálytalan, elsőbbséget meg nem adó, elég gyorsan belénk jött.:(
Annyira szomorú vagyok....
Mi jól vagyunk, amúgy..ami fontos, de ez nagyon nem hiányzott.:(

Puszika.

Kép
sziszike1000

Sziszike, remélem, hamar megcsinálják az autót! :shock: De a lényeg az, hogy Nektek nem esett bajotok!!

Kép
frusi

Sziasztok!

Emese, Judit: ha van kedve vmelyikőtöknek Tv-ben szerepelni és rá is ér kedden 14:30tól akkor írjon.
Első gyereküket váró anyukát keres a TV2 új babás műsorába az egyik ismerősöm.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

GABI???????? Mi van??? Itt vagy még??? Megy a dddddrrrrrruuuuukkkkk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sziszike: :cry: Legalább nektek nem lett bajotok :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziszike, még szerencse, hogy veletek minden rendben. Én az utóbbi időben utálok kocsiba ülni, mert annyira sok az oda nem figyelő, szabálytalan autós, állandóan frászban vagyok :(
Egyébként köszi a TV-s lehetőséget, de én dolgozom még olyankor...

Gabi???? vajon bejön a párod jóslata? :D

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Azt hittem jobb hírekre jövök be. :( Erre autótörés, betegség. Szegénykék. :(
Én, amikor lázas voltam akkor nem algopyrint vettem be. Arra egyébként azt mondták a tanácsadóban még a terhességem vége felé, hogy ne vegyek be pirin származékokat azutolsó 6 hétben. Mintha ilyenről régebben lett volna szó.

Én azt csináltam, hogy megnéztem, hogy a gyerek lázcsillapítójában (mexalen) mi van. Hát abban 125 mg paracetamol, így vettem egy fél Rubophent be, ami 250 mg-nak felel meg. :) Ez olyan 4 hetesen volt. Mármint Marci volt 4 hetes.

Ma is, amikor fáj a fejem, akkor nem nagyok akarom bevenni semmit a szoptatás miatt. Újabban ilyenkor Marci baby Panadoljából eszem meg egy kanállal, annyit már ő is kaphat közvetlenül is. Fini epres. :)

Nálunk nagyon megindult a kúszás. Most éppen egy nyugodt percem is, ha ébren van, mert egyből megtalálta a drótokat, hifit. Szóval mindent, amit nem lenne szabad. A kis huncut. :)

Ildi, beszélsz Évával a jövő heti taliról, és a teremről. Többiek nem jöttök?

Vera és Marci (ma 29 hetes)
Vendég

Adri: barmilyen paracetamol keszitmenyt be lehet szedni a szoptatas és terhesseg alatt, probald a panadolt!

KépKép
lmarie

Sziasztok lányok !!

Na végre egy kicsit olvasgatlak titeket !!

Adri !! Remélem már jobban vagy !! ??

Frusi !! Köszönjük szépen a dícséretet !

Méri ! Még nem láttam a képeket ,remélem itt vannak és én is megtudom nézni !!

Még csak ezt az oldalt futottam át , megyek mindjárt vissza felé !

Lesz tali ?? Jól láttam ??

Képzeljétek ,mi szombaton már megjártuk Kiskőröst , lementünk egy halászléra . Dia végigaludta az utat és egy jó kis kajcsi
után otthagytuk anyosomnál, és áldott jó kislány lévén kb. 5 órát aludt is egyhuzamban , már nem győztünk telefonálni, hogy mehetek-e már etetni .

Remélem ti jól vagytok , mindenki !! (kivéve Adri , de remélem alakul )

Gabi !! Miket olvasok !!! Még egyben !! Kedvet kapott a bentmaradáshoz ?? Gondolta ha ennyinek szabad , akkor neki is !! De még meg gndolhatja magát !!! :lol:

Jaj, ez a drága Tündikém nem rég hívott , ők is jól vannak !!
Puszi nektek innen is ! :lol:

Sziszike ! Az a lényeg , hogy nektek nem lett semmi bajotok !! :wink:
De azért bosszantó !!

Mi beneveznénk a talcsira , bár nem tudom illik-e már közösségbe menni , habár addigra már talán egy hónaposak leszünk , nincs itt naptár , de ezen a héten vas. leszünk 3 hetesek és ha jól gondolom a tali a jövőhétre esik.

puszi mindenkinek !! Megyek még egy kicsit vissza olvaslak titeket !!

Kati, Merci, Dia
kati16

Sziasztok.
Köszi mindenkinek a jobbulás-kívánságokat, már el is múlt a lázam. Ezt nem is értem, se azt, h mitől jött, se azt h miért múlt el ilyen hirtelen. Persze ez utóbbinak örülök.
Veronika, szóval neked azt mondták, pirineket nem lehet, nekem meg azt, h algopirin nyugodtan. Hmm, végre közös nevezőre juthatna az orvostudomány... :?

Meséljetek, újdonsült babások, hogy telnek a napok?

Veronika újra: de klassz lehet, h már kúszik, mászik Marci! Már én is várom szegény Kamitól a produkciókat, milyen türelmetlenek is vagyunk, mi szülők! Marci amúgy Márton vagy Marcell?

Hé, régiek és újak, más nem jön a találkára?

Kati, nem is tudom, h jó-e már Diával ilyen talikra vállalkozni. Nekem anno azt mondta a védőnő, h hat hétig ne vigyem sok ember közé, de végülis a rokonok meg sülve-főve látogatták, hát az pont ugyanaz. Mi 4-5 hetesen már sok embert engedtünk köré :? Vagy csak rövid időre maradtok :?

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Baba még nincs, viszont van helyette naponta orvosi vizsgálat a kórházban. A mai kontroll semmi újat nem mutatott. Röviden ennyit rólunk.

Egyébként a szombati ebéd a férjemel nagyon jól sikerült.
Tapasztalat: a Márton-napi libasült szülésbeindításra nem alkalmas, de a kimozdulás a lelkemnek nagyon jót tett. Úgy érzem, hogy a körülményekhez képest elég jól vagyok, próbálok türelmes lenni, azért a kisfiamat is elkezdtem győzködni, hogy nyugodtan előbújhat, mert majd meglátja, hogy nem is olyan rossz idekint és mi is nagyon várjuk már stb.... hátha segít az ilyesmi.

Sziszike: nagyon sajnálom, ami veletek történt :cry: Egyébként mi is kétszintes lakásban lakunk és a babának az emeleten lesz a szobája, ott van a pelenkázó és a kiságy, a földszinte pedig egy járókát tervezünk apa csocsóasztalának a helyére (ez utóbbi terveim szerint a padlásra kerül). Nekem sajna a bölcső nem tűnik praktikusnak, bár biztos gyönyörű.
Adri: remélem már te is teljesen rendbe jöttél
Tündi: hogy boldogulsz Biankával? Előjött a régi rutin?
Persela: lassan kezdtek majd ctg-re járni!

A találka miatt irigykedek, remélem jó sokan összejöttök majd.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Jó estét!

Marci = Márton névre hallgat. :)

Tessék egyenlőre kiélvezni, hogy a gyerek még ott marad, ahol hagytad. A mai napon több tucat dolgot távolitottam el nappaliból, mert mindenhová odaér valahogy se perc alatt, ha egy pillanatra nem lesem. :)

A mi Marcink 3 hetesen részt vett egy halászlé főzésen, ami történetesen nálunk volt és 5 szomszéd hemzsegett. Ő meg átaludta. Én nem zártam be az ajtókat. Amíg nem tapogatja a kicsi gyereket senki és nincs beteg, addig csak nem lesz baj...

Vera
Vendég

Sziasztok!

Ma vagy holnap tudok Évával beszélni és akkor jelzek hogy mi újság a talival de ahogy látom szerda lesz az igazi :)

Képzeljétek Bence tegnap az oldaláról egyszer csak hasra fordult :) pedig még csak 14 hetes! Mondjuk szerintem a lendület vitte de nagyon édes volt jól meglepődött aztán nyöszörgött mert beszorult a keze és nem tudott visszafordulni.

Hát csak megakartam osztani ezt az örömhírt. Na akkor jelentkezem ha Évával egyeztettem.

Ildi

Kép
mildiko

Ildi, ez csuda klassz. Szegény, nem csodálom, h meglepődött :lol:
Látod, látod, nem kell aggódnod annyit a tej hiánya miatt, van itt sok minden más, aminek lehet örülni.

Adri és

Kép
adri29

sziasztok,
Ma voltunk UH-n, és kiderült, hogy Zsebi valószínűleg minden szakirodalmat elolvasott, mert minden méretét (fej, pocak, comb) pontosan akkorának mérték, amekkorának lennie kell ennyi idősen (30 hét 4 nap) :D
Még mindig nem lehet tudni biztosan, hogy fiú lesz vagy lány, mivel még nem fordult be (reméljük ezen hamarosan változtat), így elég nehéz volt nézni, de valószínűbbnek tűnik, hogy leányzó lesz :) És most idétlenül vigyorgok, a párom meg azon, hogy pont ilyen idétlenül vigyorognék, ha az derült volna ki, hogy valószínűleg fiú... :) És milyen igaza van :)
Úgyhogy még nem térünk át a Líviára Zsebi helyett :)

Gabi, úgy látszik, most ez a divat, hogy inkább szívesebben maradnak bent (megjegyzem ebben a hülye időben kinek volna kedve kibújni, nem igaz???)..

KépKép
Kép
elsijud

Lányok, akinek van kedve, szavazzon vagy írjon be véleményt Az év kórháza 2006 versenybe az Uzsokiról!:-))) A kórház egyelőre a 21. helyen dekkol, amin azért lehetne javítani.
Természetesen én csak a szülészetét ismerem, de nagyon meg voltam vele elégedve!:-))) A kritika is hasznos lehet, hátha eljut a megfelelő helyre, szóval a webcím:

http://hazipatika.com/simple/hosp2006
:D :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Képzeljétek Lányok! :lol:

Lillus tegnap reggel megfordul hasról hátra! Utána pedig este hátról hasra, ez utóbbit 2x is prezentálta! :D :D :D

Ma még nem mutatta be az attrakciót, kíváncsi vagyok, mikor csinálja legközelebb. :D

Kép
frusi

Nahát, kicsi fiúk és kicsi lányok, ez már igen, ez már igazi produkció!!!
Aztán csak ügyesen, le ne forduljatok az ágyról!

Kamilla meg a bölcsőjében ütögette a színes játékát...na jó, csak véletlenül pont odáig ért a keze és mindig beleakadt :lol: :lol: :lol:

Adri és

Kép
adri29

Adri: Lillácskánál is ezekkel a véletlen beleakadásokkal kezdődött a dolog! :D :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Na tegnap voltam doktorbácsinál, hát sok jele nincs annak, hogy itt bármi készülődne, CH:3000, ami nagyon durva, ha azt vesszük, hogy a Márknál már a 12. héten 2000 volt :-), méhszáj teljesen zárt, vett kenetet, jövő héten meglesz az eredmény, és hétfőn 11.15-re megyek az első NST-re, már nagyon várom!!!! Úgyhogy haladunk a vége felé, bíztatgatott a dokibácsi, hogy másodszorra már nem szokott annyira durva lenni a dolog, a szervezet emlékszik arra, hogy mit kell csinálnia, gyorsabban tágul (hát erre kíváncsi leszek), meg a magzatvízvizsgálat sem olyan fájdalmas (mi lesz még itt, ha már most arra célozgat, hogy terminuson túl fogok szülni??? :lol: ), azt mondta, hogy ha egy babát túlhordtam, akkor kis eséllyel fog a következő előbb jönni, na erre is kíváncsi vagyok! Én mondtam neki, hogy a 39. hét végén, Mikuláskor, hétvégén szeretnék szülni, úgy, hogy hajnalban kelljen bemenni a kórházba, amikor az utakon még nincs senki, ezen jót mosolyogtunk, aztán megbeszéltük, hogy amilyen mázlim lesz, a karácsonyi bevásárlási lázban égő emberek tömegében, napközben kell majd bemennünk a kórházba! El is felejtettem, hogy amellett, hogy lesz egy babánk, mellesleg jön a karácsonyi őrület!
Mindegy, a lényeg, hogy már csak 2 nap, és jövő héttől a párom itthonról dolgozik, úgyhogy nem lesz olyan, hogy ő Pesten van, mi meg itthon egyedül, amikor megindul a szülés. Ez azért meg fog nyugtatni kicsit...

Na megyek fürdetni, pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

gyors bekukk :lol:
Gabi????? mi van???DDDDRRRRRUUUUKKKKKKKKK :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok

visszatertunk uj lakhelyunkre, jo ujra itthon lenni. Nem mondom, hogy rossz volt otthon az elmult ket het, de mar lelkileg teljesen beletorodtem abba, hogy az elkovetkezo par evben itt leszunk, ezert ez az otthonunk. Meg ha hazamegyunk az is. Na igazodjatok rajtam ki. :P

A repuloteren nagy sikert arattunk, mivel balazs mindenkire mosolygott, igy a biztonasagiakat kenyerre kente. Nem is szorakoztak a folyadekkal, pedig en tenyleg szetontogettem egy decis adagokra. Jo tanacs ha babaval repultok, fel lehet vinni bontatlan bebi italt, etelt. Es a gepen is adnak ha jelzed elore, mi is elhoztuk, mert jo lesz az meg.
A masik siker a macskam volt, mert azt is elhoztuk most mar, es ki kellett venni a kapunal. Hat negy labbal allt ellen a kosarban, aztan felszalad a parom nyakaba. Jol nezett ki, mintha egy szorboat akasztott volna a nyakaba. Ja azt nem mondtam hogy perzsa macska. :P :P :P De o is nagyon tetszett mindenkinek.
Kiveve a gepen levo stewinak, aki nem gyozte hangsulyozni mennyire utalja a macskakat.
A landolas se volt valami jo, mert visszapattant a gep eleg kemenyen, es eleg kellemetlen volt.

Gratulalok az ugyes babaknak, en is eldicsekszem, hogy bazsi most mar mindent megtud fogni, felemeli, megnezi, megrazza, megragja. Es bar a konyv azt irja, hogy egyik kezbol a masikba csak 6 honapos kor utan teszik a targyakat, o ugy gondoja ez nem igy van. Latszik hogy tudatosan teszi at egyikbol a masikba. A legaranyosabb amikor mind a ket kezebe vesz valamit es felvaltva emeli fel, es nezegeti oket.

Hogy vannak a friss babasok? Milyenek a napi teendok, hogy birjatok?

udv

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Hogy rohan az idő!!!

Már szinte mindenki babázik..:)
Lassan kihal a várók topikja..nem baj, remélem megmaradunk, azért egymásnak, mint Uzsokiban szültem topik.:)

Tali jó 5let, nekm 22-e a jobb, mert hétfőn megyünk a házunkat nézni d.u.:)
A csatlakozásokról kell dönteni: mi-hol legyen! m-h víz, áram, gáz..stb.
Majd csinálok képeket, aztán felrakom, kiváncsi vagyok, hogy haladtak, már 2hete nem láttam.

Puszi: Sziszi.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Még mindig nincs babánk. Szorgalmasan járunk a kórházba, naponta van ctg és másnaponta amnioscopia, kedden még flowmetriát is csináltak. A magzatvíz vizsgálatról sok rosszat hallottam, de szerintem nem olyan elviselhetetlen. A magzatvíz eddig tiszta és a ctg alatt Erik folyamatosan ugrabugrál. A magzatburok állítólag teljesen feszes, nem tudom, hogy miért nem reped már meg. Fájásnak, méhkontrakciónak semmi jele. Ha hétfőig nem szülök, akkor be kell feküdnöm és burokrepesztéssel megindítják a szülést. ...Szóval legkésőbb hétfőn babázok :P

Ma reggel egyébként négyen voltak a szülőszobán. Azon csodálkoztam, hogy én vajon miért nem vagyok köztük? Most már azért tudom, hogy legkésőbb hétfőn eljön az én időm is.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Húha, Gabi! :lol:

Megy a drukk, hétfő már nincs messze!! :lol: :lol: És különben is, hátha még addig meggondolja magát a fiatalúr, hiszen biztosan nagyon kíváncsi már rátok! :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Csak gyorsan. Évával még nem tudtam beszélni de hagytam neki üzenetet, kolléganője ígérte, hogy átadja. Szerintem azért készüljetek szerdára mert elég biztosra mondta ő is a múltkor. Tegnap óránként hívtam de mégsem sikerült vele beszélni :(

Frusi küldtem privit!

Gabi megy a drukk!

Minket ezek a frontok nagyon megviselnek hol nem alszunk hol meg 3 órákat is egybe... De inkább gyakoribb a nem alvás és hangos zaklatott sírdogálás, szegénykém annyira sajnálom ilyenkor. Amúgy meg fáj a torkom remélem nem betegszünk le jövő szerdára, szép lenne, de nem baj, akkor majd szervezünk újabb talikat!

Puszi
Ildi

Kép
mildiko

sziasztok Csajok!

Zsombesz megint kicsit megfazott, de doki mondta, hogy nem komoly. Viszont 7,77 kg es imadja a hangjat! Mostanaban folyton kiabal de komolyan tetszik maganak a sipitas! Annyira vicces!:))
Talira fel, en mar varom!
GAbi: kitartas mindjart jon a hideg! Vagy nem?
Szerintem nem hulyeseg a jaroka, mert azota, miota megvan, Zsombesz sokkal aktivabb, meg neha tok jol el van egyedul! MAr edzem, hogy kesobb neha le tudjam tenni, ha mar maszkalni kezd meg jarni!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Gabi: hajra, szerintem hetfoig meg lesz a picur. Probalj meg sokat setalni. Mostanaban ezek a babak nagyon bent szeretnek dekkolni.Bazsit is ugy kellett kiugrasztani. :?

hat minket nagyon megviselelt az otthon toltott ido, a gyerek annyira kifaradt, hogy ma egesz nap csak aludt. 9-12 ig, majd 1-5ig, majd 6-8 ig. Ilyen sokat meg sose aludt. :shock:

Irigyelek titeket, hogy tudtok talalkozni, en is szivesen ott lennek. Raadasul az altalanos iskolai osztalytalalkozorol is lemaradok, 15 eve(huuuuuuuuuuu de ven vagyok) nem talalkoztunk. :cry:

Nekem sikerult osszeszednem egy jo kis gyomorrontast, annyira kiutott, hogy apanak le kellett mondani az uzleti vacsorat, mert a gyereket se tudom emelni, ugy faj a hasam. Irni azert tudok. :roll:

Udv

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Leírom én miket alkalmazok/mik jók sztem szülés előtt:

málnalevél tea: erősíti a méh izomzatát, és könnyíti a tágulást.

A napi 3-4 csésze málnalevél-tea mellett az illóolajas gátmasszírozás a másik hatásos, sokszázéves bábatrükk, amivel szintén lehet segíteni gát puhítását, és ezáltal a gátmetszés elkerülését. Szülés előtt 1 hónappal kezdtem, minden este 3-4 percig. Gátmasszázsolaj recept: 50 ml búzacsíraolaj, 50 ml orbáncvirágolaj, 10 csepp muskotályzsálya és 5 csepp rózsaolaj.
------------------------------------------------------------------------------------

A várandósság során jelentkező farkaséhség enyhítésére édesség helyett citromos szőlőcukor a legjobb.

A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedést, felkészíti a gátat a fokozott igénybevételre. A masszírozást 34-36. hétben érdemes elkezdeni, és jó folytatni egészen a szülésig. Masszírozásra az orbáncfű olaj a legalkalmasabb, mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van.:)

Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt jó fogyasztani.:)

Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert..ezen már sztem túl vagyunk.:)

Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van.

Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt.

Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét.

Ezek sztem mind nagyon jók, és természetesek is!

Puszi: Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000

Hahó Lányok!

Ma is voltunk a kórházban..... semmi újdonság. Én lélekben már a hétfői burokrepesztésre készülök, max. kellemesen csalódok közben.

A férjem ma kérdezte: ha bejön velünk a szülésre, hol kell majd átöltöznie? hova tudja tenni a kocsikulcsot, irattárcáját, stb...? Megígértem Neki, hogy megkérdezem ezeket Tőletek. Persze ha megnéztem volna előre a szülőszobát, akkor lehet, hogy tudnám a válaszokat, de a felkészítő tanfolyamok után sose volt szerencsém bekukkantani, mert amikor próbálkoztam, mindig éppen szülés folyt.

Nagyon szép, napos idő van, mindjárt el is sétálok a közértbe.
Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Gabi: a szülőszobában vannak zárható öltözőszekrények egy külön helyiségben, miénk apa anno ott öltözött át és a szülés végéig oda zárhattuk be az összes cuccunkat. Abszolút biztonságban volt minden. A szülésznő rögtön megmutatta a helyiséget, ahogy kiderült, hogy baba nélkül mi már nem megyünk innen sehova.
Nagyon drukk ám nektek, tök jó, hogy hétfőn már biztos lesz valami, majd ha úgy jön össze, megkérdezem a gyerekágyasoknál, hogy mi újság veletek!
Sziszike: én a málnalevél teát ittam, az jó volt, viszont nagyon sajnálom, hogy a hársfateát nem mondtad előbb, nekem orbáncfüvet adtak, de nem nagyon szívesen, úgyhogy nem is nagyon iszom. Majd veszek jövő héten hársfát, hátha az segít aludni.
Mary, jobbulást, vigyázzatok, lányok, megint támad valami fosós-hányós vírus, a barátnőmék két éves kisfia is dögbeteg az egy hónapos mellett :( , és tegnap nekem sem engedte a védőnő, hogy visszavigyem a Márkot felülvizsgálatra, azt mondta, várjam meg a jövő heti egészségesrendelét, és menjünk oda, mert betegebben fogunk eljönni, mint ahogy odamentünk (a gyereknek már kutya baja, csak biztos ami biztos, antibiotikum után lássa csak a dokinéni!).

Mindenki nagyon vigyázzon magára és a babájára!

Pussz!

Kép
Kép
persela

Hú, nagyon ritkásan vagyunk ma, látszik, hogy egyre kevesebb a babaváró és egyre több a kisbabás, elfoglalt anyuka... :lol: Ebből a szempontból azért egy kétéves már jobb, ő legalább már hosszabb-rövidebb ideig néha elvan magában.

Lukácsos kismamik, tudom, hogy teljesen el vagytok havazva a kicsik mellett, de annyira szeretném elolvasni a szüléstörténeteteket, mielőtt én is megszülök! Vagy ne legyek telhetetlen??? :-)))))))

Tündi, rólad beszéltünk is pár szót most kedden, mesélte a dokibácsi, hogy Bianka besárgult, de nem volt komoly, ugye? Meg beszéltünk arról is, hogy milyen hamar megszültél, próbált engem meggyőzni, hogy a másodikkal nem feltétlenül fogok 16 órát vajúdni! :lol:

Lányok, elmesélek valamit, milyen furcsa tikkre jár a kicsik agya: az unokahúgom anno mesélte, hogy a keresztfia, amikor a Harry Potterről volt szó, helikopternek hívta a Harry Pottert, merthogy annak van értelme, a HP-nek meg nincs (számára)... Na... A Márk még kisebb korában elnevezte a HP-t Pipoppinak - ne kérdezzétek, miért pont így, de ez lett a neve. Most kapott egy gyurmakészletet, amiben van egy helikopteres formanyomó is, és vajon a kismanó hogy hívja a helikoptert? Hát persze, hogy azt is Pipoppinak!:-))) Nevetve hívtam fel az unokahúgomat, amikor ezt meghallottam!!! :-)

Pelle, merre jársz? Hajrá, szakvizsgára fel, de utána jelentkezni ám!!! (Ha addig nem is)

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok !!

Persela! Gondoltam a talin szóban elmesélem mert nincs idő , hogy leírjam , de úgylátom nem jó még nekünk ez a tali várunk még vele , bár nagyon sajnálom szivesen elmentem volna ,de Adri szerint sem jó még ilyen pici babával mászkálni és igaza is van .

Hát röviden a doki nagyon rendes volt tényleg simogat és nagyon szépen türelmesen beszél.

folyt. köv. felébredt Diám !!!

Puszka , Kati
kati16

Kati: én nem azt mondtam, h ne gyere, mert korai ilyen kisbabával!
Csak azt, h nekem a védőnő ezt mondta anno (6 hét) de hozzánk már korábban jöttek a rokonok, és az is ugyanaz: csomó emberrel érintkezett.
Hanem arra utaltam, h mérlegeld az időjárást, h Dia mennyire tűri, h kimozdultok vele és nem alszik. Gondolom ha vmelyikünk beteg, nem menne el amúgy sem, szerintem betegséget így elvileg nem kaphat el. Végülis nem egy nagyon zárt helyre jönnétek, ahol rengeteg az ember...
Mellesleg én szívesen találkoznék veletek.

Lehet, h rosszul fogalmaztam meg. És nem tudom, igazam van-e, szóval te dönts belátásod szerint :?

Kami annyit alszik ma :shock: meg éjjel is. Képzeljétek, elmentünk apával bulizni, na nem volt nagy ereszd-el-a-hajam, de nagyon sok ismerősünkkel találkoztunk. Hajnali kettőre értünk haza, addig Kamilla meg sem nyikkant (fél 10-kor tettük le, a leendő keresztanyuka maradt vele, de semmi dolga nem volt :) - de külön köszönet neki, h kimozdulhattunk!

Puszi mindenkinek,

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok !

Megint egy kicsit itt vagyok.

Adri! Tudom, nem azt akartad sugalni, hogy ne menjek !!!
És remélem is, hogy kíváncsi vagy ránk !!! :lol:
Mi is rátok és mindenkire , de jobb félni ....
Remélem hamarosan lesz megint tali és akkor már nyugodt szívvel mehetünk mi is !! :lol:

Egyébként is, Mérink sincs itthon , már otthon van !!!
Gyorsan eltelt ez a kis idő amíg itthon voltál !!

Persela ! Szóval , nem igazán történt semmi különleges annyit tudok mondani, hogy nekem sokkal jobban fájt mint az első, már a 10 perces fájások felértek a 2-3 percesekkel!!! :shock:
Gondoltam is , ha nem vált hamarosan 5 percesekké akkor így is elindulunk ,mert nem tudom végig csinálni az éjjszakát !
Szerencsére kb. másfél óra múlva váltott, úgy-hogy indultunk !
A legjobb dolog az volt, amikor a hasamra tették Diát!!!!Hát az valami leírhatatlan !!
Annyit tudnék még írni de nem merek belekezdeni mert lassan mennem kell .
Így is egy kicsit össze vissza sikeredett !

Na de majd egyszer talizunk és akkor bővebben !!

Nikike ! Zsombim jobban van már ??

Pelle ! Irígykedünk az éjjszaka miatt !!

puszi mindenkinek!

Kati,Merci,Dia
kati16

Sziasztok!

Mi ez a hétvégi pangás? Mindenki ilyen elfoglalt? Remélem nincs gond a babákkal.

Csak azt akartam megírni, h van egy üvegcse elajándékozandó Urtica Urens-em, ha valakinek szüksége van rá, szerdán elviszem.
Nekem nem jött be, de hátha vki ki akarja próbálni, vagy szed is, és akkor nem kell megvennie a köv.adagot. :lol:

Felteszek egy képet Kamilláról, úgyis unatkozom.
Ti is tegyetek fel képeket!!!!

További jó 7végét mindenkinek. Kép 9 hetes Kami

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Kati! Kar hogy nem latunk, de en abszolut megertelek! Zsombesz jol van, mar tul a masodik megfazason is! Edes mert folyton kiabal, tok jol el van neha a jarokajaban egyedul! Most is! :)) Viszont varjuk a szulestortenetet, ha lesz kis idotok, Tundi, Toled is!

Adri! KAmi tok cuki sapkas mano!

Kepzeljetek tegnap anyukam szulinapjat unnepeltuk, elmentuk a Trofeaba a XI. keruletbe, ez egy teljesen uj etterem, nagyon szep szupi volt a kaja. Zsombor meg egy tunder, szinte hang nelkul viselte az egeszet! Annyira jo fiu volt! VAn egy nagy gyerekjatszojuk az asztalok mellett, szoval akar teljesen szem elott is lehet a gyerek! nagyon szep tenyleg! Ajanlom mindnekinek, kedvesek voltak nagyon!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Én is az orvos keresés fázisában vagyok.
Majdnem minden dokiról lehet jót és rosszat is hallani, elég nehéz eldönteni, kit válasszon az ember.
Időközben már elmentem kétszer is Csapóhoz, de nekem nem volt szimpi.
Ti hogy kerültetek az orvosotokhoz?
Elmentetek az sztk-ba? Vagy a kórházba? Vagy több dokihoz is elmentetek a magánrendeklésére?

Köszi előre is a válaszokat!

Gombika
gombika

szia gombika!
udv koztunk!

En mar mergemben mentem el az sztk-ba szamos sikertelen probalkozas utan, mondvan ott is orvos dolgozik, ugyanugy el kell lasson, mint egy maganrendelesen! Talalkoztam elott penzehessel, bunkoval, slendriannal, stb... Szoval volt par korom!
Igy botlottam Lukacsba! ES Nala is maradok, amig lehet!
RA egyiket sem lehet mondani a fent emlitett jelzok kozul, ellenben kedves, lelkiismeretes, egyutterzo, stb..

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Csak beugrottam, tali jövő hét szerdára tolódott, du. 2, van polifoam, fűtött, de ha van takarótok letehető, azt lehet hozni.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

sziasztok!

Sajnalom, hogy egy hettel elcsuszott, mert mi akkor pont oltasra megyunk! Ha esetleg meg ott vagytok, meg Zsombi is birja, akkor benezunk! NEm tudom hogy vegzunk, de az idopont 14:15, meglatjuk, majd Verat hivom!

csok

Kép
nikike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?