Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elõkerültam én is, csak egész délután egy szem érettségizõs diákra felügyeltem Kép

Neva!
Vérképrõl mikor lesz eredményed? A kocsihoz gratulálok, csak sikerült összehozniKép

Gyöngyöske!
Vizsga???? Ugye nem volt nehéz, hiszen annyian segítettünkKép (vagyis szurkoltunk)

Dodus!
Kicsi férjed szája egyben van mégKép

Panka!
Levél ment (freemailról könnyebb megnyitniKép)

Ha nem sikerül megnyitni a smiles.exe-t, akkor megírom a weboldalt, ahol meg lehet találni, csak nem olyan szép formában, mint ahogy én már összerakosgattamKép (tele van reklámokkal), egyébként érdemes azt az oldalt megnézni mert írtó jó, ha szabad, akkor küldök onnan egy értesítéstKép

Hogy lehet egy hatalmas nagy pattanást az orrom alól eltüntetni egy este alatt?????

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Marika!
Édik nagyon! A probléma csak annyi, hogy nm tudok angolul (sem)KépKépKép

Vérkép elvileg 2 nap, csak most pont ünnep lesz szerdán. Így majd csütörtökön telefonálok. Szülés után azt mondta a belgyógyász, hogy sok idõ kell amíg rendbe jön a szervezetem a toxémia után. Nem gondoltam, hogy ilyen sok.
Valami oka csak van annak, hogy szédülök, fáj a fejem. Néha félek felállni Laurával, nehogy elszédüljek.
A patit hagyd békén (ha meg bírod állni) mert csak azt éred el, hogy még nagyobb lesz és fájni fog.
Én beszélek aki biztos, hogy elkezdené kínozniKép
neva
neva

Sziasztok!

Én is élek! Kép
Kicsit elfoglaltam magam ma, mert függönyt varrok.
Dóri is hagyott. Ha valakinek van türelme végigolvasni, leírom a mai napját.
Reggel dokibácsihoz vittem, mert tiszta kiütés a lába már 3 napja. Fenistil cseppet kapott, mert valami olyat ehettem amire õ allergiás. Végiggondoltam, hogy ettem-e valami újat, amit eddig nem, de nem jöttem rá.
Szóval a Fenistil álmosít, úgyhogy a mai napja:

Kezdem azzal, hogy tegnap este 9-körül aludt el, és pirossal írom, hogy mennyit aludt azóta.

Fél 7-kor költöttem (eddig a szokásos 9,5 óra), szopi, majd elvittük Dancsit suliba.
Fél 8-kor már aludt útközben.
8-kor költöttem a dokibácsinál. + 0,5 óra
Hazaértünk, szopi, Fenistil csepp, majd 9-tõl újra alvás 11.30-ig. + 2,5 óra
Kajcsi 12-kor, majd alvás 12.30-tól.
15.00-kor költeni kellett (+ 2,5 óra), hogy ugyan keljen már, mert még szopizni kellene, mielõtt indulunk Dancsiért. Délután kajcsi 17.30-kor, majd elalvás a cicin, 19.00-ig. + 1,5 óra
Fürdés után, szopi, szintén elalvás a cicin, 20.30-kor.

Ez ha jól számolom 16,5 óra. KépKépKépKép
Remélem nem lesz ennek böjtje éjszaka, és akkor akar majd játszani vagy beszélgetni. Kép

neva!
Gratula az új autóhoz!
Szorítok, hogy jó legyen a vérképed, de egyben kíváncsi is vagyok. Nekem is volt egy ilyen szédülõs idõszakom, + olyan gyenge voltam, hogy semmit nem bírtam csinálni. Kb. 2-3 hónapos lehetett Dóri. Nem mertem ölbe venni, mert attól féltem, hogy megszédülök vele és elejtem. Nálam minden ok volt, csak a vas volt túl alacsony. Kaptam Maltofer cseppet, azóta minden ok.
Tudom nálad teljesen más szitu van, de kíváncsi vagyok a vas értékedre.

Marika!
Én sem tudtam megnyitni! Kép

Nászasszony!!! Kép
Merre jársz???

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok! Itt vagyok, nem vesztem el!!!

Kata007Kép

A Fenistilt ismerem, mert most Martin is kapja (2x7cseppet)a Cecloretta mellé. Egyrészt, hogy a nyálkahártya duzzadást mérsékelje, másrészt, hogyha az antibiotikum okozna valami kis enyhe allergiát, akkor azt kivédje. Az elsõ napokban õ is többet aludt tõleKép, de most már nem. Háát, én is csak lestem, hogy állandóan kómás. De ma befejezzük a gyógyszereket. Szerencsére már teljesen jól van, a kaját sem kell beletömködni, eszik rendesen, és az orra sem folyik már. De tegnap milyen jó gyerek volt!Kép El sem hiszem! Amikor ébren volt, szépen játszott egyedül, nem nyivákolt egy percet sem.

Mielõtt elfelejtem: Martin finom (bacimentes) puszikákat küld a szerelmének a még mindig fogatlan szájával!Kép

NevaKép

Gratula az új autóhoz!Kép Azért ez olyan jó, hogy így sikerült! Biztos sok örömötök lesz benne. Lagalábbis ezt kívánom.

A vérképedhez szorítok! Én nem voltam rosszul, de én rögtön a kórházban el kezdtem szedni a vasat (én Ferrofol-gammát ettem), és abba sem hagytam amíg Martin 6 hónapos nem lett. Érdekes módon nekem a szülés után sem néztek vérképet, hanem automatikusan mindenkinek mondták, hogy szedje a vasat. Persze, tudom, Nálad valószínûleg a toxémia a ludas, de sose lehet tudni, lehet, hogy csak egy kis vérszegénység, amit hamar rendbe lehet hozni.

DodusKép

Remélem, a párocskád jobban van már!
A takarításról annyit, hogy szombaton mi is takarítottunk, de este vendégek jöttek, és másnapra megint romokba állt a lakás. De nagyon jól sikerült a buli, hajnali 2kor távoztak. Mondjuk én vasárnap olyan kómás voltam, hogy csak annyira másztam ki az ágyból, hogy elvonszoltam magam szavazni. De tegnapra szerencsére kialudtam magam.Kép

GyöngyöskeKép

Hogy sikerült a vizsgád? Én is szorítottam nagyon. És érdekelne az is, hogy a fejéssel hogy állsz! Ha tudsz, gyere, mesélj.

MarikaKép

Láttom, vasárnap Te is ágyban töltötted a napot! Használd ki az idõt, mert igazad van, ha ott lesz a bébi, akkor hozzá muszáj felkelni, mert ugye én sem mondhattam Martinnak, hogy fiam etesd meg magad, és léééééécciiii cseréld ki a pelenkádat!Kép

KrisztaKép

Ti jól vagytok? Te is elvesztél mostanában.

Ma még jövök! Puszika Lina
Lina

Sziasztok!

Lina!
Örülök, hogy megkerültélKép Ezek szerint a hétvége neked is jól teltKép Martin puszikálom, most már õ sem tud engem megfertõzniKép

Dodus!
Mi van a pároddal?

Gyöngyöske!
Beszámolókat még mindig várjukKép

Neva!
laurára vigyázz és persze magadra is. Nem is tudtam, hogy a szülés után ilyen bajai lehetnek az embernek. Majd tartotok nekem egy gyorstalpaló tanfolyamot, hogy megtudjam mit nem tudok mégKép Csütörtökig szorítok. Ja a patim most már fehérbõl sokkal feltûnöbb pirosba ment átKép Aki eddig esetleg nem vette észre, most már jól látja. Most már békén hagyomKép

Majd jövök mégKép

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Sajna vizsgázni nem tudtam elmenni, mivel nem tudtam elegendõ tejcsit lefejni. Szinte csak az éjszakai szopi után sikerül. Csütörtökrõl péntekre levõ éjszaka 125 ml-t fejtem le, (lefejtem azt is amelyikbõl nem szopizott). Másnap éjjel 80 ml-t, betettem a hûtõbe, de ezt sajna Gyöngy másnap reggel megtalálta és kiöntötte Kép . Így szombaton az esti szopi után is fejegettem, az eredmény, 30 ml. Éjszaka olyan álmos voltam (mivel miután a lányok elaludtak én kiültem a konyhába tanulni), hogy inkább visszafeküdtem. Vasárnap napközben szintén nem tudtam fejni, de úgy gondoltam, ha éjszaka sikerül még egy adag kajcsit lefejni, és reggel mielõtt indulok megszoptatom Hangát, akkor elegendõ ez a mennyiség. Nos ez nem jött öszze. Így inkább itthon maradtam. Szóval ez a vizsga marad a vizsgaidõszakra. Bár kaptam olyan tanácsokat, hogy írassak fel tápszert, hogy legyen ilyen esetekre. De én nem szeretném. Így most reggel is fejtem, -addig a párom elaltatta Hangát- lett, 80 ml Kép .
A legközelebbi vizsgám nov. 7-én lesz. Most megpróbálok minden szopi után fejegetni, de ez 2 gyerkõc mellett + fõzés/mosás/takarítás, nem mindig kivitelezhetõ, és persze napközben nincs is annyi tejcsi. De azért amit tudok megteszek, mivel a vizsgaidõszakra be kell raktározni.

Neva!
KÖszönöm a sok hasznos infót és tanácsot, a párom is elolvasta, hisz rá vár az olvasztás/etetés nemes feladata. Kaptam az egyik rokontól kimondottam tejcsi fagyasztásra alkalmas zacskókat (Jonson's termék). egy zacsiba 100 ml fér, és egy dobozba 100 db zacsi van. Nem láttátok, hogy lehet-e ilyet itt kapni (mi az USA-ból kaptuk) és milyen áron? Van hozzá cumisüveg is, hozzá lehet csatlakoztatni a zatejcsis zacskót, és ahogy szopizza a baba, nem nyel levegõt -mivel a zacsi folyamatosan préselõdik össze. Láttam, hogy az Avent-nak van ilyen terméke. a DM-ben és a Tesco-ban is lehet kapni.

Marika!

Milyen beszámolókra gondolsz?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!
Az infót Linától kaptad nem tõlemKép Nekem nincsenek ilyen tapasztalataim mert nem volt tejemKép

Laura borzasztó ahogy viselkedik. Tegnap déltõl megállás nélkül sírt. Egyszerûen semmit nem tudok vele tenni. Megkapja a cseppeket mégis szenved. Olyan tehetetlen vagyok és ez kiborít. Este már olyan ideges voltam, hogy bõgtemKép
Most kezd a BCG oltás kigyûlni, nem lehet, hogy ez is fáj neki?
neva
neva

NevaKép

Martin is megkergült, mikor az oltás kezdett látszani. Nekem azt mondták, hogy nem lehetett attól, de szerintem meg igen. Õ is sokkal nyûgösebb volt akkoriban.

De te ne borulj ki!!! Egy kisbaba ilyen, Martinnak is voltak rossz napjai, és az ember szenved, mert tehetetlen, de ne félj, elmúlik! Fel a fejjel, oké? Kép

Puszika Lina
Lina

Sziasztok!

Férjecském jól van, tegnap kivették a csövet, kimosták, jól lefertõtelítették a sebet és most már csak egy kis gézcsík van benne. Ma talán azt is kiveszi a dokinéni. Szegény, jól megkínlódott vele, plusz még egy herpesze is kijött!Kép

Gyöngyöske! Igazán sajnálom, hogy nem tudtál elmenni vizsgázni, de majd legközelebb. Akkor is szorítunk majd! Marika szerintem a szülés körüli beszámolóra és a vizsgára gondolt. De csak szerintemKép

Dodus
Dodus

Sziasztok!

De jó, hogy elõkerültetek.Kép Örülök, hogy mindenkivel minden ok.

Kata(killes) kérdésére nincs senkinek semmi ötlete?

Puszi, Panka

panka

Neva!

Igazad van, Lina imformált.
Sajna Gyöngy is annyira hasfájós volt, hogy bizony néha én is vele bõgtem. Õ is kapott csepeket (orvos által felírtat), illetve adtuk a Gripe Water-t, szélhajtó teát, de szegénykém csak szenvedett. Nem hittem, hogy 3 hónapos korában ez elmúlik, de 2 és 1/2 hónaposan megszûnt a hasfájás. Hidd el Lauránál is el fog múlni! Kép
Hangánál szerencsére ez nem iyen erõs. Most is 2 napig semmi, de tegnap este 8-10-ig szegény csak sírt. Épp számolgattuk a párommal, hogy karácsonyra el fog múlni. Reméljük. Addig már csak 2 hónap.
A lányoknak már gondolatban megvan a karácsonyi ajándék! Kép
A jövõ hétvégétõl beindul nálunk a "babalátogatási invázió". Rokonok, barátok, kollégák.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

RészvétemKép
Én már úgy untam amikor:
1. kiderült, hogy terhes vagyok, akkor mindenki errõl faggatott, hogy "mégis?"
2. amikor megszültem mindenki arról faggatott, hogy "hová lett a hasam és akkor hol a gyerek?"
3. meg "mitõl lettem toxémiás, meg különben is mi az a toxémia?"
4. és "ugye azért megmarad a gyerek?"
5. mikor hazajöttünk, "de azért nincs semmi baja, ugye?"
stbstbstb.
No meg az a sok "jó" tanács, hogy:
"van tej csak akarni kell"
"nekem így volt, nekem meg úgy volt"
Tudod mennyire fárasztott már, hogy százszor kell elmondanom mindent. Akinek van halvány sejtése az egészhez azzal csak-csak megbeszéli az ember. De aki totál antitalentum a témával kapcsolatban ahhoz már nem volt energiám.
Szóval kitartásKép

Hasfájásról annyit, hogy Laura 10 hetes már. Akkor végül is elkezdhetek visszaszámolni?Kép
neva
neva

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Igaza volt Dodusnak, tényleg a fejés és a vizsga utáni beszámolót vártam/vártukKép Sajnálom, hogy nem tudtál elmenni, de így legalább már nem kell annyit készülni legközelebb (tudom, hogy nem így van, de most jó ezzel vigasztalódniKép)
Látogatások miatt nem irigyellek, mi most mindenszentek alkalmával látogatjuk végig a rokonságot, a többséggel most találkozom elõször, mióta elterjedt, hogy babát várok. Már alig "várom" a sok tanácsot és megjegyzéseket...

Neva!
Laurának remélem hamarosan elmúlik a hasfájása, sok gyógypuszit küldök a pocijára és biztos igazad van a szuri helye is fájhat.

Dodus!
Akkor már a párod egészen jól lehet, talán már csütörtökön arról számolsz be, hogy semmi gond, már géz sincs... Halacskák? Remélem nõnek a halászlevembeKép

Puszika mindenkinek és jó (pocakfájásmentes,...) éjt
Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Hol is kezdjem, olyan régen voltam olvasható. Talán kezdem ott, hogy voltunk Kristóffal szombaton babaúszáson. Nagyon szuper volt. Kép Kristófl az elején egy kicsit megijedt és sírt, mert hogy nem volt a feneke alatt talaj. Mivel ott csak a baba fejét kell kitartani a vízbõl, és nem kell alátámasztani a fenekét, mert az nagyon helyesen lebeg utána. Kép
Mondanom se kell, kicsi fiam kidölt az úszástól. Déli fél egyig aludt.
Ráadás képpen szombaton barátaink voltak látogatóba. Ilyenkor ebédfõzés, jópofizás. Ez nem panaszképpen mondom, mert nagyon szeretjük õket. Nekik is van már két gyerkõcük, bár a kisfiú már 5 éves, kislány viszont Kingával egyidõs. Igy õk már tudtak együtt játszani.
Tegnap Kristóf is fel volt húzva. Egész délután csak sírt, vagy pedig járt keze lába mint a Duracell nyuszinak. Kép Kép
Ma voltam vissza a dokinál a 6 hetes vizsgálaton. Rám hozta a frászt, hogy õ egy kis cisztát érez. MEnjek vissza csütörtökön majd meg UH-z. Mondanom se kell zabszem se fér a ...

Gyöngyöske!
Sajnálom, hogy nem tudtál elmenni a vizsgádra. Át tudom érezni, hogy milyen 2 gyerekkel otthon. Nem könnyü így se tanulni, se dolgozni. Kép

Marika!
Ne félj jó tanácsból lesz elég a családba. Hallgass rám, egyik füleden be a másikon meg ki. CSak szelektálj, ami tetszik fogadd meg, ami nem az mehet a ...

Dodus!
Õszinte részvétem a párodnak. Én eléggé rühellek a fogdokihoz járni, bár ki nem. INKÁBB MEGSZÜLÖK MÉG EGY PÁR GYEREKET, csak a fogam ne fájjon.

Neva!
De jó nektek, hogy már 10 hetesek vagytok! Már nem sok van hátra a hasfájós idõbõl. Tényleg igaz, hogy 3 hónapos korában egyik napról a másikra elmarad a fájás. Kitartás. Kép
Olyan izgi az új autóra várni. Mi is szeretnénk majd egy új autót,de csak az építkezés után. A vérképed rendben lett. Ha tudsz most már egy kicsit pihenj.

Panka!
Hogy vagytok? Babucival minden rendben?

Kata007!
Volt alvás éjszaka?

Lina!
HOgy van Martin? Meggyógyult már?

Nyugodalmas jó éjszakát!
Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok! Jó reggelt!

Martin már egészen jól van, bár még egy kicsit köhécsel, de ez már betegség vége.

NevaKép

Istenem, én is emlékszem, amikor terhes voltam, mindenki jöt a sok okossággal, még jó, hogy két fülem volt már akkor is!Kép De a legjobban a rémtörténetket szerettem, hogy húúú, az egyik ismerõsömmel ez történt, a másikkal meg az.Kép Komolyan, néha szörnyûek az emberek, mintha direkt csinálnák. Szerintem az a lényeg, hogy az ember hallgasson a dokijára, és kész, más meg mondhat bármit!

A tejrõl meg annyit, hogy ez az egész szoptatós kampány gusztustalanul fel van fújva. Épp a talin beszéltük Krisztával, mag Kata007-el, hogy már a csapból is ez folyik, hogy mindenki tud szoptatni. Én ezért sem veszem már a Kismama újságot, mert más sincs benne, mint a szoptatás. Jó, én tudok szoptatni, de ha nem tudnék, vagy nem tudtam volna, akkor sem dõl össze a világ, napjainkban olyan hiperszuper tápszerek vannak. Szóval, elhiszem, hogy Neked ez milyen rosszul eshetett, de ne törõdj vele, nem ezen múlik, hogy valaki jó anya-e.

DodusKép

Én azóta "szeretek" fogorvoshoz járni, mióta olyan fogorvosom van, aki fiatalabb tõlem egy évvel, és állandóan hülyéskedik. Ráadásul a menyasszonya is fogorvos, és kb. 2 éve az egyik legjobb barátaink lettek. Bár a barátság tényleg a fogorvosi székbõl indult.Kép Így aztán semmi stressz nincs, csak a kezelés húzódik el, mert állandóan röhögünk közben. Bár az biztos, hogy inkább szülök én is, mert EDA nélkül jobb volt a szülés, mint amikor bedurrant az egyik fogam, és egy éjszakán át úgy kínlódtam, hogy a falat kapartam kínomban!

Tényleg, hogy vannak a halak? Bár én a halászlét nem szeretem, egy kis rántott halacskát bevállalok!Kép

Ja, a herpesszel nekem is van tapasztalatom, egy volt barátomtól kaptam örök emlék gyanánt. Amikor kijön a számon (szerencsére évente csak 1x), akkor még mindig hálás szívvel emlegetem az ex-et!Kép

KrisztaKép

Ne izgulj, nem lesz semmi baj, a ciszták egy része magától felszívódik, hátha ez is olyan. Majd szorítunk csütörtökön!

PankaKép

Mellszívó ügyében nincs ötletem, nekem az kicsit olyan kategória, mint a fogkefe, így fel sem merült a kölcsönzés lehetõsége.

Remélem, Te jól vagy, mostanában olyan szûkszavú vagy!

Puszika, és jó pihenést mára mindenkinek! Lina
Lina

Lányok!

Mondjatok valami csoda megoldást, mert az idegességtõl kezd elmenni a tejcsim!!!!
Ha van valakinek valami jó tanácsa (azon kívül, hogy ne idegeskedjek Kép ) segítsen!!
Mit egyek, mit igyak, mit tegyek!!
Teljesen be vagyok, hogy kislányom szavával éljek ROSÁLVA!!

Javaslataitokat nagyon várom!
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Lányok!
Nagy hírem van! KépKépKépKépKép

A Dórim úgy döntött, hogy ha már egy fiú, ha nem is térdenállva, de jól láthatóan könyörög neki,

Kép

akkor beadja a derekát.

Szóval millió puszit küld az õ kis hódolójának, a szintén fogatlan kis szájával. KépKépKép

Neva!
Tényleg ne izgasd magad!
Bár én is tudok szoptatni, könnyen beszélek, de a nagyobbik lányomat nem tudtam. Szóval tudom milyen.
Gondolkozz el a következõ kérdésemen és válaszolj õszintén, ne nekünk, magadnak:
Szerinted melyik anya "mártírabb" (nem is tudom milyen szó illene ide)? Aki éjszakákon át felkel, vizet forral, tápszert kever mire a kicsi felébred, vagy aki félálomban a kicsi szájába dugja a cicit és ha minden ok, alszik tovább a gyerekkel együtt? Meg fogsz nyugodni hidd el!

Aki pedig azt mondja, hogy "van tej, csak akarni kell", annak azt üzenem élje át mindazt, amit Te, Laura születése után!!!

Fel a fejjel Drága neva! A szomorúság nem áll passzol a kék színnel! Kép

Lina, Kriszta! Ugye nem haragudtatok meg az elõbbi kérdésért amit nevának írtam, de gondoljatok arra, hogy én is szoptatok.
Csak nevát szeretném megnyugtatni, hogy egy hajszálnyit sem rosszabb anya mint mi.

Kriszta!
Nem vagyok szakember, de kb. pont ilyen idõs volt Dóri, amikor a szoptatás topicba is írtam, annyira kétségbe voltam esve. Én is úgy éreztem, hogy kezd elmenni a tejcsim.
Nem jól éreztem. Egyszerûen volt egy ilyen idõszak. Dóri nem sírt, tehát csak én éreztem rosszul.
Nem tudom milyen idõközönként szopiztok. Mi kb. tartottuk a 3 órát.
Nekem használt, hogy "soron kívül" is adtam neki cicit, de mindig az üreset. Csak akkor adtam a telit, amikor a tényleges ideje volt.
Én is úgy éreztem, hogy tök puha a cicim, semmi tej nincs benne. Amikor Dóri elkezdte szívni, akkor viszont beindult és kõkemény lett.
Ja én ittam azt a "akkor mutassa az izzókészletét" Kép alkoholmentes sört. Most ne várd, hogy leírjam pontosan a sloszgold nevét! KépKépKép

Na mára eldugulok! Kép

Szép álmokat nektek!

Kata és Dóri (aki ma 21 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Neva!
Az utolsó mondatból törölve az áll szó! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kriszta!
ne izgulj nem lesz semmi baj, most irjm azt, hogy nekem a terhesség indult egy cisztával, amire az orvos azt mondta, hogy 16 hetesen mûteni kell, aztán magától felszívódott. Biztosan egy kicsit megfázás. Várjuk az eredményeketKép

Neva!
Autót mikor viszitek haza?

Tegnap az egyik volt évfolyamtársamat látogattuk meg. Olyan borzasztó, hogy még csak 25 éves, de már gerincsérvre mûtötték és még csak nem is dolgozott, de már 50%-os rokkantKép Belegondolva, hogy ez bárkivel megeshet.

Jó hír, hogy Viktor egyik munkatársának szül a felesége, akik mint Dodus ismerõsei már mesterségesen létrehoztak egy babucit, de most természetes úton is sikerültKép Ez olyan jó dologKép Szerintetetk miért van ez, hogy olyan sok embernek azt mondják, hogy nem lehet babuci aztán mégis van? Mondjuk ez csak jóKép

Puszika, majd jövök még, mert ma is felügyelek egy egész gyerekreKép

Marika
Marika (hriczom)

KataKép
Olyan jól esett.Nem mártír akarok lenni de én irigylem azokat akik éjszaka ha megnyekken a gyerek odaveszi és szopizik. Van úgy, hogy mélyen elalszom és a sírásra ébredek fel. De akkor még kell egy kis idõ, hogy elkészítsem a kaját, még ha csak melegíteni kell is. Akkor õ bömböl, én 5 másodpercenként dugdosom a cumit a szájába. Nem folytatom. Ez van.
MarikaKép
Hétfõre ígértek autót. Ma vizsgázott, megkötöttem rá a kötelezõt már csak az okmányirodára kell várni.

Laura szerintem a púpját is kisírjaKép
Állandóan sír (most is)Már MINDENT kipróbáltam. Pár napja már az étvágya sem a régi. A legújabb, hogy piros pöttyös az arca - tejkiütés.
Megyek próbálom megvigasztalni a bõgõmasinámat.
neva
neva

Sziasztok!

KrisztaKép
Remélem az UH nem talált semmit. Várjuk a beszámolót. Egyébként babaúszásra a Barlangfürdõbe játok? Írnál róla egy kicsit, mert én is szeretném majd hordani pöttömkét.

KataKép
Ez a kép nagyon jó lett. Hogy pont így sikerült elkapni a pillanatot.

NevaKép
Remélem Laurát sikerült megvígasztalni. Biztos rossz lehet, ha a baba csak sír és az ember pedig tehetetlen, nem tud vele mit csinálni.
De jó, akkor már hétfõn a szép új autótokkal kocsikázhattok.

DodusKép
Párod foga remélem má jobban van.

LinaKép
Martin hogy van? Köhögés még megvan?

Már olyan izgatott vagyok, holnap megyek genetikai UH-ra. Gondoljatok majd ránk, hogy minden rendben legyen. Jó?

Ma megint bejelentkezett a védõnõnk, hétfõn jön 9-re. Nálatok hányszor volt a terhesség alatt?

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Úgy látom a férjecském foga többeket is izgatKép Gyanúsak vagytok Ti nekemKépKép Egyébként má' jól van. Kedden azt mondta a dokinéni, hogy ma ÉN vegyem ki a gézt. Fertõtlenített szemöldökcsipesszel. A gond csak annyi, hogy már ha rá gondolok is kimegy a vér a fejembõl és az ájulás kerülget. De valahogy majd megoldjuk.

A halainkra senkinek se fájjon a foga!!!Kép Szépen nõnek, a növények is. Már én is adtam nekik olyan vöröshangya lárvát, pedig nem túl guszta.

Tegnap voltunk Szilvásváradon! Bi-bí! És ettünk fincsi sült halat és még haza is hoztunk egy füstöltet.Kép Hát igen, nem is tagadhatjuk le, hogy szeretjük a hasunkat.

Remélem már minden kis hasfájós, sírós babánk megnyugodott, a mamikkal együtt.

Panka, holnap szorítunk! Kerchner csinálja? És ha az ember akkor éppen dolgozik, amikorra bejelentkezett a védõnõ, akkor mi van?

Marika, Nálatok miért ilyenkor és egyesével érettségiznek a diákok?Kép És mindig Téged szemelnek ki felügyelni? Ó, Te szegény!KépKép

Kriszta, van valami fejlemény ciszta ügyben? Linának igaza van, ezek fel szoktak szívódni. Ne aggódj nagyon!

Lina, ma valahogy nagyon hanyagolsz minket!?

Kata, Dórika már nem piros pöttyös?

Neva, hogy van Laura? Úgy sajnálom, hogy csak sír. Én is biztos teljesen kétségbe lennék esve. A szopi, tejcsi miatt ne aggódj, Kata tök jól leírta. TE IS JÓ ANYA VAGY!!!

Gyöngyöske, Te merre jársz?

Mindenkit puszilok, Dodus
Dodus

Sziasztok!

Neva!
No azért! Kép
Sajnos ezt a pár hetet át kell vészelnetek, amíg nem tudod mivel lekötni a figyelmét. Ha már tud majd fogni, könnyebb lesz, mert mindig adsz valamit a kezébe és ha csak rövid ideig is, de elfoglalja magát.
Éjszaka amikor felébred, veled van amíg melegíted a kajcsit, vagy a szobában? Ha válaszolsz, megmondom miért kérdeztem. Kép

Panka!
Tényleg tök jó lett ez a felvétel.
Bár a lovag anyukája még nem nyilatkozott...
Kíváncsi vagyok, neki tetszik-e majd. Kép
Nálam a védõnõ egy hónapban egyszer eljött. Állítólag kötelessége.
Te még szerencsésnek is mondhatod magad, hogy elõre bejelenti. Nekem semmi bajom a mi védõnõnkkel, tök aranyos, de szinte érzi, hogy mikor nem alkalmas jönnie. Kép Vagy vendégek vannak, vagy éppen indulunk valahova, vagy éppen sokáig aludtunk és elõtte 5 perccel ébredtünk fel, vagy éppen szalad a ház. KépKépKép
Jelentkezz holnap, hogy mizujs az UH-on. Szorítok neked!!!

Dodus!
Sajnos még mindig vannak pöttyök. Kép
Azt hiszem holnap újra megyünk a dokibácsihoz, mert a Fenistil nem használt.
Pedig már annyira nem eszem-iszom tejes dolgokat, hogy a napi egy kv-mba sem teszek tejet, pedig az nincs egy evõkanálnyi sem.
Most már kételkedem benne, hogy tejallergia-e, vagy valami más.

Kriszta!
Elfelejtettem válaszolni a kérdésedre! Kép
Igen volt alvás akkor éjszaka! Kép
Mellesleg ma beszéltem egy anyukával, most 7 hónapos a babája, és neki is találtak cisztát a szülés után. Õ kapott valami orvosságot (a nevét nem kérdeztem, de megkérdezhetem), szóval neki is felszívódott.
Mizujs tejcsi téren?????????????????????????????????????????

Lina!
Merre jársz????????
Nem kell félreérteni, de hiányzik a "hangod"! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

Tejcsi téren a helyzet nem is tudom, hogy milyen. Lehet, hogy csak én pánikolok, mert Kristóf ugyan úgy 3 óránként lesz éhes, mint eddig. Az is igaz, hogy olyan kis puha lett a cicim, bár a "tejleadó reflex" meg mûködik. (hogy szakszerû legyek). Azt még hozzá kell tennem a dologhoz, hogy nekem csak az egyik cicimbe van tejcsi, a másik szinte egyenlõ a nullával. Kép
De ez nem újdonság Kingával ugyan így volt. Szépen beindult, és utána tök magától le ment a "tejhozam". Így hát baromi jól nézek ki. A bal cicim jóval nagyobb mint a jobb. Kicsit mókás, de ez van. Kép

Voltunk ma a dokinál. Megnézett és arra az álláspontra jutott, hogy majd 6 hét múlva menjek kontrollra, és megnézzük, hogy változott e valami. Még korai lenne bármit is állítani, mert olyan kicsi.
Egy kicsit megnyugodtam, mert ha nagy lenne most a gáz, akkor biztos, hogy nem várna semmire.

Neva!
Én tudom, hogy mit éltél (éltetek) át!!!!!!! Kész csoda azt mondták, hogy nekem megmaradt a tejcsim. Annyi hét idegeskedés után. Senki nem csodálkozott volna, hogyha elmegy, sõt meg se indul.
Sajnos azzal a "kellemes" környezettel sem járulnak hozzá, hogy egy kicsit "otthonosabban" érezette magát az ember abban a nyomorult helyzetben. Ne hallgass olyan emberre aki az ellenkezõjét állítja arról hogy ki a jó anya. Aki ilyeneket mond, kívánom neki, hogy csak egy pár napig élje át azt amit te, és utána járjon a szája. Kép Kép

Dodus!
Túlélted a mûtétet?? Kép És a párod?? Kép

Lina!
Eltüntél! Csak nincs baj Martinnal?

Panka!
A babaúszásról majd rakunk fel képeket, mert készültek szombaton. MI nagyon szeretjük,mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi Kingát is hordtuk, meg is van a látszata. Maga már csak a víz szeretete, hogy nem kell küzdeni pl. a hajmosással. Ó önti a fejére vizet, és közben vigyorog.
Így könnyebb is lesz megtanítani úszni. A piciknek is könnyebb a vízben mozogni. Ha meg lesz a baba gyertek. 6 hetes kortól már lehet menni. MI alig vártuk, hogy Kristóf 6 hetes legyen. Neki tetszett.

Marika!
Hogy vagytok? Mikor lesz szünet a suliba?

Na ennyit mára.
Jó éjt mindenkinek
Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

kezdem a végérõlKép

Kriszta!
Örülök, hogy egy kicsit megnyugodtál, ne is gondolj rá, majd magától megoldódik minden (könnyû ezt mondani).
Szünat egy egész nap lesz, bár az iskola állítja, hogy 4 napos. Szóval október 31-e a szünet, ami csütörtök, péntek egyébként is az lenne, utána meg szombat vasárnap. Szóval nagy pihenés lesz a sok temetõ között.

Lányok!
Az természetes, hogy ha lehajolok, akkor fáj a hasam valamelyik oldala, esetleg mind a kettõ, mert próbáltam gugolni akkor sem jobb. Ilyenkor mit kell tenni?
Ja este meg nem tudok a hátamon feküdni, mert akkor is fáj a pocakom. Ugye nincsen semmi baj?

Dodus!
A suli csinálja most Miskolcon központilag a pótérettségit. Egy lány, egy másik iskolából elvileg nem kapott értesítést errõl és lekésett a pótérettségirõl, etért egyedülálló módon csak neki az országban egy új tételsort állítottak össze magyarból, matekból és angolból. Ezért van az, hogy most egyedül írásbelizik, szóbeli majd a többiekkel. Hogy miért én vigyázok rá...????

Panka!
Nekem is elõre bejelentkezett a védõ néni és remélem nem fog túl gyakran jönni. Még csak egyszer volt és akkor is olyan dolgokat mondott, amit már régen tudtam. Neked egyébként rendes? (Mert én szívesen lecserélnémKép)

Kata!
A kép szerintem is szenzációsKép

Legyetek jók, majd este jövök mégKép

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Itt vagyok, csak gondoltam megnézem, hiányzom-e Nektek egy picikét.Kép De jól esik! Amúgy nem errõl van szó, hanem arról, hogy mostanában állandóan chat-elek, ha ráérek, így alig van idõm. Már van icq számom is, ha valakit érdekel, akkor elküldöm emilben.

Szerencsére minden oké, bár most nekem fáj a torkom, de már jobban vagyok, mint tegnap, szerencsére. Hosszas mérlegelés után megittam egy Neocitram-ot éjszakára, ugyanis a dobozán az van, hogy szoptatás esetén az orvosnak mérlegelni kell. Hát én mérlegeltem helyette.Kép

MarikaKép

A pocakod azért fáj, mert nyúlnak a méhet tartó szalagok, ahogy nõ a baba. Ez természetes, nincs mit tenni vele, meg kell keresni a legkényelmesebb pózt, nem pedig guggolgatni! Ez most egy ideig így lesz, de normális, ne aggódj!

Kata007Kép

A kép szuper! Le is mentettem magamnak! Mondtam is Martinnak, hogy azért enyyire nem kellene túlzásba vinni az imádatot, mert a végén majd ezért nem kell Dórikának. Erre valami olyat mondott, ami pont úgy hangzott, hogy "Hülye". Szóval ennyit aról, hogy tanácsokat adjak a fiamnak, mert kapásból lehülyéz.Kép

Remélem, kiderül, hogy Dórika mitõl pöttyös. Szegényke, és viszket is neki? Kép

Szerencsére jól van, bár még mindig van némi kis takony, amit szívni kell.

PankaKép

Amíg terhes voltam hozzám nem jött a védõnéniKép, hanem én mentem le hozzá, mikor itt volt épp a gyerekrendelõben. Mi így beszéltük meg, és jó volt így. Mióta Martin van, azóta jön, de mindig telefonál elõtte egy héttel, amit igen nagyra értékelek! Sokszor van úgy, hogy telefonon kérdezi meg, hogy van-e problémám, kell-e valami, de rendszeresen jön is. (De hál' istennek nem viszi túlzásba!Kép)

Részletesen megírni, mi volt az UH-n!!! Nagyon szorítunk, de minden rendben lesz. Hátha azt is megmutatja, mi van a lába között!

KrisztaKép

Örülök, hogy nem komoly a dolog, tényleg ne aggódj. Én is átestem ezen nincs tejem mizérián, bár Martin akkor már 5 hónapos volt. Ahhoz képest még mindig van, és még mindig mûködik a tejeladó reflex is. Szóval ne pánikolj, mert az nem tesz jót!

NevaKép

Megvan már a szép új autó?

Szegény Laura, és szegény Te, nagyon rossz lehet, hogy sokat sír. Martin neki is küld puszikákat, hogy ne fájjon az a pici pocak!Kép Nálunk bejött az, mikor a fiam kicsi volt, hogy ha nagyon nyûgös volt, betekertük egy puha takaróba szorosan. Na jó, nem annyira szorosan, hogy ne kapjon levegõt!Kép Állítólag ezt azért szeretik, mert a szûk hely az anyaméhre emlékezteti õket, és ott megnyugszanak. Hátha Nálatok is segít.

Még jövök, de most rohannom kell felöltözni, mert jönnek anyukámék, én meg itt körmölök hálóingben.

Puszika Lina
Lina

Lina!
Kösz a jó tanácsot, bár nem személy szerint nekünk szólt, de bevált. Kristóf reggel óta csak ordít, mint a fábaszorult féreg Kép Kép, kínomba becsomagoltam egy nagy plédbe, percek alatt elaludt. Pedig ismertem ezt a "trükköt", csak nekem Kinga nem tûrte, így teljesen ki ment a fejembõl.

Neva!
Próbáld ki,hátha neked is segít.

Kriszta
dkriszta

Lina!
A pléd bejött nekünk isKép Lehet, hogy véletlen egybeesés de megnyugodott és ez a lényeg.

Kriszta!
Jobb ha elfelejtjük amit átéltünk. Te bátor vagy, hogy vállaltál még egy babát. Nekem a lelkemre kötötte a dokim, hogy ha vállalni akarunk elõtte feltétlen ki kell vizsgáltatni magam. Hát erre nem kerül sor.

Kata!
Éjszaka persze Laura a szobában én a konyhában. Merthogy hová a fenébe tehetném ott. Napközben van úgy, hogy fél kézzel melegítem a tejet (már ha van) másikba Laura, de ez se hatja meg!

Vérkép: tegnap felhívom doktornénit. Minden tökéletes! Szerintem nálam egészségesebb ember nincs isKép Este megbeszéltem a fejemmel, hogy a vérképem tök jó, így legyen kedves ne fájjon és ne szédüljön. Hiszen nem vagyok vérszegény (!) vas rendben, májfunkció rendben, vese rendben (ezt az elõzõ vizsgálatból is tudtam) nincs vérsüllyedés stbstb. De valahogy rendetlen egy fejem van, mert nem lehetett meggyõzniKép Hát téboly, hogyha még mindig az érzéstelenítõtõl fáj! Kérdeztem a nõvérkét, hogy meddig tarthat, erre õ azt válaszolta, hogy 1-2 hét alatt elmúlik, de volt már olyan, hogy 3-4 hónapig is eltartott valakinél. Hát ezek közé tartoznék?
Most megyek
neva
mindenkinek pussssz
neva

KrisztaKép

Örülök, hogy valakinek segített az ötlet!!!Kép Rajtam röhögtek a barátnõim, mikor ezt meséltem, hogy szegény gyerek persze, hogy elhallgat, mikor kiszorítom belõle a szuszt!Kép

Még jövök! Puszi Lina
Lina

Sziasztok!

NevaKép

Örülök, hogy Nektek is bevált a takaró!

Az érzéstelenítõ injekcióról én is hallottam ilyet, az egyik barátnõm is EDA-val szülte az elsõ babáját, és hónapokig szédelgett utána. A másodikat nélküle, és bár azt mondta, hogy most megtudta, mi a magyarok istene, de utána sokkal jobban volt. Én többek közt ezért szültem enélkül, meg még egy rakás más okból is, de nem bántam meg. Neked sajna nem volt választási lehetõséged, de egyszer ez is elmúlik!Kép

Puszi Lina
Lina

Kriszta, és akit érdekel!

Találtam egy szoptatással foglalkozó oldalt.
[url=http://www.szules.hu/szoptatos_fuzet_gyakorlati_nehezsegek.shtml" TARGET="_top]http://www.szules.hu/szoptatos_fuzet_gyakorlati_nehezsegek.shtml[/url]
Egyébként itt olvastam errõl a "baba-betekerés" (Pólyába, kendõbe stb) módszerrõl. Kép

Egyébként lassan 2 órája alszik a két kicsi lányom!. El sem hiszem. Ez jó lenne, ha így maradna, így ez idõ alatt tudnék tornázni, magammal foglalkozni.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Most értem haza UH-ról. Hát nem mondom, jól megvárattak. 11-re kellett menni, de az orvos aki mára be lett osztva éppen mûtött. Így meg kellett várni a mûtét végét. De megérte, mert most már tudom, hogy babócával minden rendben van. És 70%-ra mondta, hogy fiú.

LinaKép
Te így, hogy érzéstelenítõ nélkül szültél a gátvarráshoz sem kaptál semmi érzéstelenítést?

Képzeljétek, volt ma egy kismama, aki 40. hetes és a terhessége alatt most volt elõször orvosnál és UH-on. És nem a kisebbséghez tartozik. Teljesen ledöbbentem, hogy ilyenek is vannak.

Majd még jövök.

Puszi, Panka

panka

Ha valakit érdekel a szoptatás akkor
[url=http://www.lll.hu" TARGET="_top]http://www.lll.hu[/url]
Itt mindent meg lehet tanulni. Én elolvastam sok okosságot, no éppen tejem attól nem lett, de már nem halok meg hülyénKép

Lina!
Sajna a mûtéthez használt injekció sokkal erõsebb mint a rendes szüklshez. A baj igazán az volt, hogy 5-ször szúrtak, tehát minimum 4-szer több légbuborék került belém mint általábanKép

Laura is alszikKép Szépen kezd átállni a 4 óránkénti evésre. Éjszaka 8 órát aludtKép Persze mert napközben olyan sokat sír, hogy estére majd össze csuklik a fáradságtól.
neva
neva

"szüléshez"
Kicsit szétszórt vagyokKép
neva

Sziasztok!

PankaKép

A gátmetszéshez is kaptam egy helyi érzéstelenítõ injekciót (erre tisztán emlékszem, a szurinál akkorát sikítottam, hogy szerintem a fél kórház felébredt, de a vágást nem éreztemKép), és a varráshoz többet is. Sajna nem lehet túl sokat adni, mert a sok érzéstelenítõtõl felduzzadnak a sebszélek (tudod, mint a fogorvosnál a szuri után, ahogy feldagad a szád) és akkor nem tudják szépen összevarrni. Ebbõl kifolyólag elég kellemetlen volt a varrás, mondtam is a dokinak, hogy most legszívesebben állon rugdosnám, ha nem lenne lekötve a lábam. Megkértem, hogy a matyórózsát lehetõleg ne hímezze rám, de csak röhögött, hogy a minõségi munkához idõ kell, különben a férjem visszahoz.Kép De tényleg jól megcsinálta! És ki lehetett bírni így is.

Örülök, hogy minden rendben van a picivel!Kép A méhlepényedet nem nézték, hogy nem került feljebb?

NevaKép

Persze tudom, hogy más a két szuri. Te szerintem nem is EDA-t kaptál, hanem spinálisat, de az EDA-nak is lehet ilyen mellékhatása, hát még egy jóval erõsebbnek. Szorítok, hogy hamar megszabadulj ettõl a kellemetlen dologtól!

Puszi Lina
Lina

Sziasztok!

LinaKép
A lepénnyel kapcsolatban ez van a papíromon: a lepény a mellsõ falon tapad, jó helyen. Ebbõl arra következtettem, hogy most már minden ok vele.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

PankaKép

Örülök, hogy ez a része is rendben van a dolognak!Kép

KrisztaKép NevaKép

Eszembe jutott még egy ötlet, hogy én annak idején hogy nyugtattam meg Martint, amikor nyüglõdött. Bár lehet, hogy hülyén hangzik, de nálunk bevált. Mivel általában úgy megnyugodott, ha hozzám bújhatott, de ugye erre nem mindig volt lehetõség, mert én is elfáradtam, szegénykét becsaptam egy kicsit. Még hozzá úgy, hogy betettem a kiságyba, de a fejéhez odatettem a hálóingemet (persze összehajtogatva, hogy nehogy a fejére húzza). Így mindig megnyugodott, mert érezte az ismerõs "mami-szagot".Kép

Jó hétvégét mindenkinek! Puszi Lina
Lina

Sziasztok!

Lina!
Majd elküldöm neked az eredeti méretben a képet.
Ja, örülök, hogy tetszett. Kép
A hálóinges "mami-szagot" én is bevettem egy párszor, és mindig bejött!!!

Dórival voltam orvosnál, kapott kenõcsöt, valami allergia. Most már jobb a helyzet.

Panka!
Örülök, hogy minden ok az UH-on és irigykedek egy kicsit a fiú miatt! Kép

Még valami:
a táblázatban légyszi javítsd a koromat. Ugyanis ma 36 éve, hogy a világra jöttem. Köszi!

Pusssz nektek! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata!
NAGYON NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOTKép Úgy látom jókor jöttemKép

Lina, Kata!
Ez a hálóinges dolog tetszik remélem majd nálink is beválik, ha kell egyáltalánKép

Lina!
Betekerés hogy folyik, mindent be kell tekerni, gondolom a feje kimaradKép A szüléshez akkor te semmit sem kaptál, akkor az nagyon fájós lehetett, azt kérted, vagy a doki bácsi mondta, hogy így legyen?

Panka!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van, akkor most már nincs miért aggódnódKép Ti egyébként mit szerettetek volna fiút vagy lányt? Név megvan már, vagy még találgatóban?
Az a kismama miért nem volt uh-n még soha, ez olyan elvi dolog, vagy honnan jön?

Képzeljétek ma voltunk bababoltokban Miskolcon. Úgy látom a babakocsi fogja a legnagyobb problémát okozni, mert ott árban, funkciókban, választékban is elég nagy a szórás. Majd abban tanácsokat kérekKép Ez még csak olyan felderítõ körút volt, de már olyan jól éreztem magam, hogy legszívesebben mindent megvettem volnaKép

Puszika mindenkinekKép Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Kata007Kép

Így utólag, de annál nagyobb szeretettel kívánok Neked nagyon-nagyon boldog szülinapot! Isten éltessen legalább 100 évig!Kép

A képet elõre is köszi!Kép

Örülök, hogy javul az allergia!

MarikaKép

Persze a baba betekerését úgy kell véghez vinni, hogy a feje kimaradjon, mert különben nem kap levegõt.Kép

Hogy miért szültem EDA nélkül? Ennek több oka is van, mindjárt megpróbálom összeszedni:

1. Rettenetesen félek a tûtõl, és jobban elrémisztett az gondolat, hogy egy tûvel matassanak a gerincem környékén, mint maga a szülés. (Bár tudom, ma ez már rutin.)És féltem a mellékhatásaitól, mert van akinél pl. hosszantartó fejfájást okoz.

2. A dokim nem ajánlotta, tudod, ez nagyon orvos függõ, a Te dokid nagyon pártolja, az enyém nem. Van akinél ugyanis gyorsítja a folyamatot, van akinél viszont teljesen leállítja. Ráadásul nekem indított szülésem volt, és oxitocin kellett hozzá, hogy rendesen beinduljanak a fájások, nem lehetett tudni, hogyan hatna az EDA.

3. Tudom, hogy nem muszáj szenvedni, de én mégis akartam, mert a maga valójában akartam megélni a szülést, úgy, ahogy van, az összes fájdalmával együtt, mert tudni akartam, hogy milyen. Én nem bántam meg, fantasztikus volt! És kibírható, még így is, pedig állítólag az oxitocin erõsebb fájásokat csinál, mint mikor maguktól
jönnek. Nem azt mondom, hogy nem fájt, meg hogy nem könyörögtem császármetszésért egy-egy fájás közben, de a fájások között én is éppúgy röhögtem ezn, mint a férjem, meg a doki. Fõleg, amikor majdnem a végén voltunk, és azt mondtam, hogy én ezt nem csinálom tovább, inkább hazamegyek.Kép

4. Az EDA-t kicsit igazságtalannak éreztem volna a babával szemben, bár tudom, ez furán hangzik, de úgy voltam vele, hogy ha õ kibírja, mert azért õ is megszenvedi ám, akkor én is.

Hát, ennyi, ezért szültem EDA nélkül. De Neked még van idõd eldönteni, hogyan szeretnél, szerintem kérd meg Krisztát, ha érdekel a téma, meséljen a másik oldalról, mert õ EDA-val szült. Biztos, hogy megvannak az elõnyei annak is, tudod, kinek ez jön be, kinek az.

Jó vasárnapot mindenkinek! Puszi Lina
Lina

Sziasztok!

MarikaKép

Hogy mit szerettünk volna? Erre mindig azt szoktam mondani, hogy mindegy csak egészséges legyen. De azért a szívem mélyén lányra vágytam. Párom elsõ perctõl kezdve azt mondja, hogy õ fiút csinált. De nem bánom ha fiú lesz, mert a fiúknál legalább már van tapasztalatom.Kép

Névválasztás: az utónévkönyvet már régóta nézegetjük, de a fiúnévvel gondban vagyunk. De még van idõnk, addig csak sikerül választani. Ti már választottatok nevet?

Melyik bababoltokban voltatok? Mi már pár hete már vettünk néhány ruhát a bébinek, olyan jó nézegetni õket. És anyukámnak is mondtam, hogy lassacskán már elõszedhetné a babaruhákat, hogy lássuk mi az ami használható. Babakocsiba én a Graco travel systemébe szerettem bele, csak hát az ára elég húzós. Az összes barátunknak Peg Peregoja van, állandóan áradoznak róla, hogy milyen szuper, mennyivel jobb mint a Graco, de én azért sem fogok olyat venni.

Képzeljétek ma vagyunk félidõsök. Olyan hihetetlen, hogy ilyen gyorsan megy az idõ. És esténként már érzem a bébi mozgásátKép

Puszi mindenkinek, Panka (20+0)

panka

Sziasztok!

Gondoltam írok már, hogy én legyen a 800.Kép

Panka!
Kint a Napsugárban voltunk és a Gasztrofol mellett (annak nem tudom a nevét), meg a Szinvaparkosban. Babakocsiban mi is kinéztünk egy Gracot, sajna nem tudom a többit, de volt hozzá hordozó is, egy kézzel össze lehet csukni és legalább 3 pozícióba dönthetõ. A gond, hogy nem teljesen fekszik, de azt meg tudjuk oldani no és természetesen az ára. Annyira még nem mélyedtünk bele, de ha jól megnézzük ezeket 80 alatt nem tudjuk megvenni. Lehet, hogy az nem is sok? Mi tervezzünk egy debreceni és egy pesti utat is, majd február környékén. (Debrecen csak nosztalgiábólKép) Ennyit a babakocsikrólKép
Olyan jó, hogy érzed már a babucit, én már alig várom, hogy megmozduljon. Legalább tudnám, hogy jól vanKép Lehet, hogy többet kellene pihennem és nem állandóan felugrálni az ágyról?
Nevekrõl. Mi már jó pár éve eldöntöttük a neveket, aztán most már, hogy itt vagyunk elõtte egy kicsit elgondolkodtunk, hogy jó lesz-e, jól hangzik-e, fog-e majd tetszeni neki...Szóval most már én sem tudomKép

Lina!
Érdekes volt a beszámoló, azt én is latolgatom, hogy mivel is szüljek, mert a szurikat én sem szeretem és engem is az rémiszt, hogy a gerincembe. Mi van, ha mellészurnak, megbénulok? Ezt a témát még jól ki kell vesézni.
Kriszta véleményt kérek tõled is.
(A gond csak az, hogy embere válogatja, egyik dicséri, másik szidja..., aztán döntsön az ember és reménykedjen, hogy jól döntöttKép)

Puszika mindenkinekKép Marika
Marika (hriczom)

MarikaKép

Van még egy bababolt, amit mi nagyon szeretünk, az Emberke a Csaba vezér úton van, ez is olyan nagy, mint a Napsugár, és nagyon jók az áraik.

A babakocsi témaába nem tudok beleszólni, mert nekünk Pierre Cardin van, 2 funkciós, de annyira nem szeretem, sajna, és Martin sem. Mondjuk õt eleve nehéz most már egy helyben tartani, de amíg kicsi volt, addig is jobban szerette a kengurut.
Azért szerintem pár hónapig kell, hogy vízszintesen legyen a baba, érdemes lenne olyat venni, amivel ez megoldható.

Puszika Lina
Lina

Sziasztok!

Gyors leszek, majd a jövõ héten elmondom miért.
Nincs semmi gond, csak Dórin még több kiütés lett. Szegénykém már borzalmasan vakaródzott is. Elmentünk a bõrgyógyászatra és nem is allergia, hanem valami fertõzés. Valahonnan összeszedtük, vagy Dancsi hozta haza a suliból. A bõrgyógyász szerint elég volt megfognunk egy fertõzött kilincset, majd utána Dórihoz nyúlni. Gyenge még az immunrendszere, így azonnal el is kapta.
Nekünk nincs semmi bajunk, de meg kell elõzni, hogy nálunk is legyen.
Az egész családot fertõtleníteni kell (ezen már túlvagyunk), és ma egész nap vasaltam. Sõt fogok is még vagy egy hétig. Kép
Szóval nincs erõm most írni, ne haragudjatok.

Nagyon köszönöm mindenkinek a szülinapi jókívánságot, aranyosak vagytok.
Persze jobb szülinapi ajándékot is el bírtam volna viselni, mint amit ezzel a kiütéssel kapcsolatban kaptam...

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Nagyon sajnálom! Kívánom, hogy nagyon hamar múljon el a kiütés, meg minden ami ezzel jár. Biztos nagyon rossz lehet szegény Dórikának, de erõs lány és hamar túl lesz rajta, hidd el.
Vigyázzatok magatokra!
neva
neva

Sziasztok!

Kata!
Sajnálom a szülinapot, bár rosszabb az, amit most átéltek. Nem lennék a helyedben. Szagény Dórikának is rossz lehet, és õ még fel sem tudja fogni, miért nem vakarhatja, de mint Neva is írta erõs kislányKép (akinek ilyen korban már fiuja vanKép) Vasalásért nem irigyellek, mert nem a kedvenc idõtöltésem, Tényleg van egy pár dolgom nem küldhetném el, ha már úgy is benne vagy...

Lina!
Emberkébe mi is szeretnénk eljutni, csak valahogy nem esik soha útba. De ami késik, az nem múlikKép

Többség hol van?

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Kukucs!
Hol vagytok?Kép
Marika (hriczom)

Én itt vagyokKép

Csak ma kicsit sok lesz a munka és nem nagyon tudok jönniKép

Kata! Boldog szülinapot kívánok! És kitartás! Dórinak egy naaaaaaaaagy puszikaKép

Mindenkit puszikálok!

Dodus
Dodus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?