Új privát üzeneted érkezett!

Mamy, valahonnan ismerős volt a neved.

Most rájöttem, hogy a nyírős topikból. :wink:
kyra
 
 


Sziasztok!

Klara! Kb. egy éve találtam egy játszóházat a Sugár új részének a bal hátsó sarkában. Ott lehetett szülinapi bulit rendezni, de azóta nem jártam arra. Kb. mekis ár, de adják a tortát vagy mi. :)

Panka78! Sztem jó ötlet, hogy egyenlőre albérletben puhatoljátok ki a környéket. Zuglónak nagyon különböző részei vannak, úgyhogy jó nézelődést! :)

Sziasztok Mamák!
Ilon
:)
ilon
 
 


Sziasztok!

Panka,

Mint a repülőzaj nagy szakértője :) én is megszólalok a kérdésben:

A repülőzaj természetesen nemcsak Zuglót érint, hanem szinte az egész pesti oldalt: IV, XIII, XIV, XV, XVI, XVII. kerületeket leginkább, sőt Budán a II. és III kerületeket. Az elmúlt években romlott a helyzet, mert korábban egyrészt nem volt ennyi repülő (pl. nem voltak fapadosok), másrészt az utóbbi években változtattak a repülési magasságon (lejjebb vitték). Megjegyzem a Hősök tere felett is szállnak repcsik le és föl egyaránt, sőt a múltkor a Bazilikánál is láttam felszállót, de ott egyszerűen észre sem veszed az egyéb belvárosi zajok miatt. Errefelé is azért olyan feltűnő, mert egyébként elég csendes a környék. De semmiképpen nem olyan zaj, amire pl. felébrednek a gyerekek, ahogy Klára is írta, inkább a tudat zavaró, meg az a rengeteg káros anyag ami a levegőbe jut (de a fővárosban hol nem?). De mondom, ez pl. a XVI-ot is érint, ahova mi pl. költözünk, de ha ez alapján kellene választani, hogy hol nincs repülő akkor nehéz lenne Bp.-n helyet találni...

Na azt hiszem eléggé körüljártam a témát 8), de ha ezen túl érdekel, akkor a www.zuglo.hu honlapon van erről szó Légtérzaj menüpont alatt.

Kópé
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kyra!
Igen írtam oda eleinte, de már nem nagyon. Szerencsére már nem aktuális. :wink: Most a 2006. őszi babáknál vagyok!

Beáta!
Ha jól értem, csak akkor lehet megkeresztelni a gyereket, ha a szülőknek volt egyházi esküvőjük??? Mert nekünk nem volt, csak polgári, viszont mindketten római katolikusok vagyunk, és meg is vagyunk keresztelve. Eredeti keresztlevél is megvan.
Hát ezt nagyon nem értem, miért diszkriminálják a gyereket, a szülők miatt? És mi van akkor, ha a keresztszülő még nem házas? Én a hugomat, férjem az öccsét szeretnénk felkérni, de ők még nem házasok! Akkor nem lehetnek keresztszülők? Ők is meg vannak egyébként keresztelve.
Nagoyn nem értem én ezt az egyházi hozzáállást. Az igaz, hogy nem vagyunk templomba járók, de azt nem mondanám, hogy ateisták vagyunk, sőt! Ha jól értem a szavaidból, templomja válogatja, meg a pap dönti el, hogy kit keresztel meg és kit nem?...
Most ilyenkor mi van?... Mert én mindenképpen meg szeretném kereszteltetni a kislányomat! Miért ér ő kevesebbet azoknál a gyerekeknél, akiknek a szülei templomban esküdtek? Nekünk anyagilag erre még nem volt lehetőségünk, és a közeljövőben nem is lesz. Viszont házasok vagyunk, mert felelősséggel akartuk a világra hozni a gyerekünket, nem csak úgy a vakvilágba! Szeretjük egymást a férjemmel, és imádjuk a gyermekünket!
Teljesen le vagyok döbbenve!!!

Kép
mamy
 
 


Ilon, Te mikor alszol? :)
kyra
 
 


Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást! :D
Végül úgy döntöttünk, hogy megnézzük a lakást és a környéket hátha nagyon-nagyon beleszeretünk. Most a Margít-híd budai hídfőjénél lakunk a körút mellett és ennél nem hiszem, hogy sok rosszabb van a gyerkőc szempontjából. Az alvásidőn kívül nagyon nem riaszt a zaj de mivel a kis ördög elég energiabomba neki is és főleg nekem is :D szükségünk van a nyugis alvásra. De hát ezt úgyis tudjátok.
A körfolyosónál meg aztán főleg nincs rosszabb. Na jó persze ehhez hozzájön egy nem túl jófej lakóközösség és kész a kismama rémálma. Nappal fűrészelés, kopácsolás stb. a gangon, éjszaka sörözés, anyázás, vad faldöngető bútortologatással egybekötött szex. (Ez utóbbi csak irigység? :D :D :D )
Konklúzió: ha összejön a dolog akkor megyünk!

Egyébként nem baj, hogy bepofátlankodtam még nem zuglói anyukaként? :oops:
Sziasztok: Anikó
panka78
 
 


Sziasztok!
Én XV.kerületi vagyok csak átolvasok hozzátok is,mert nagyon gondolkozom azon,hogy Zuglóba vinném oviba a kislányomat.
Mamynak üzenem,hogy itt a Pestújhelyi téren van egy templom ahol megkersztelik a gyerekeket különösebb kérdezősködés nélkül.Valójában a keresztelés tényleg azon szentségek egyike kéne hogy legyen,amit szülői kérésre köteles feladni a pap a gyerekekre.

evab
 
 


Anikó, én az Andrássy úton laktam, az egyik köröndi házban. Azóta is alvászavaraim vannak. :?
kyra
 
 


Na ennyit a szuper alvásról:
12-kor letettem a fiamat mert beteg is és álmos is volt annyira, hogy már nem tudtam tovább húzni. Aludt egy fél órát és csöngetnek kaputelefonon, hogy valakinek kaját hoztak. :x
Most komolyan nem lehet azt a nevet elolvasni!!!
Persze a Márkot az atyaistennek sem tudom visszakönyörögni az ágyba!
Szerintem lassan tömeggyilkos leszek ha így folytatódik. Ezek után mit nekem repcsizaj, idevele! :D csak had menjek el ebből a házból!
panka78
 
 


Sziasztok !

Mamy:
Miért kerül pénzbe az egyházi esküvő???????????????Nem értem ,max ha speci dolgot akartok ,zene és sok cicoma és full ruha stb....
Az egyházi esküvőt csak az emberek bonyolítják!
Én 16 évesen keresztelkedtem szülők nélkül, de ha Te rk vagy és szeretnéd megkeresztelni a gyerekedet és nemvagy egyházilag házas akkor vajon miért akarod a gyerekedet megkeresztelni??Ez a kérdése az Egyháznak!Ezért jó ha a szülők is rendben vannak:szentségek szerint!Mert elvileg a szülő egy példa és amit te vallasz azt tanulja meg a gyerek is!
Egyszóval miért kereszteled a gyereket ha nemakarod a saját életedet rendezni!tehát sajnos nem minden pap ragaszkodik a szigorhoz és ezért van az h valahol szemethunynak az egyházi esküvő felett:SAJNOS EZ SZOMORÚ de ez a világ nyomása!A rosszból a kevésbé rosszat választják.Ha bcsak azért nemtudod megkeresztelni mert nincsen rá pénzed szóljál és beszélek a pappal.Nem a vacsi a fontos utána stb..
Nekünk jővőre lesz az egyházi és tutti nnemlesz utána semmi mert mindent a lakásba ölünk és a felujjításra és mégis szép lesz!

Tehát az is jobb ha a keresztszülők is összevannak házasodva egyházilag(de ezt nemveszik annyira komolyan)hiszen az elsődleges feladatuk a keresztszülőknek eredetileg az h ha a szülőkkel valami baj történik akkor továbbadhatják a hitet és egy családot tudnak nyujtani az árvának.Ha a szülők élnek akkor meg !!nem az ajándékvásárlás!hanem szintén h hittanra vinni a gyereket stb...tehát hitünk titkait átadni.
Ezzel nemlehet egyetérteni de ez van és szerintem igy van a rendjén...(én kicsit bigot lennék?)természetesen nehéz betartani az előirtakat de legalább meg kell próbálni és ha elesik az ember akkor felkell és ujrakezdi...
Most lehet haragudni rám!!!

Lakás:Mi jelenleg a k.köröndnél lakunk és tiszta zajos szerintem hajrá Zugló :!:

Evab:Miért lenne köteles a pap feladni a keresztséget ha a szülők nem rendezik magukat?Akkor divatból kereszteltetik meg a gyereket?Abszolut nemértek veled egyett!

Örülők a mostani pápának mert ő is képviseli a konzervativ oldalt,ragaszkodást ahhoz ami eddig is életben tartotta az Egyházat!

Panka 78:én ott vdolgoztam ahol te most laksz!Annál csak jobb lehet!Közlekedés szempontjából is és minden tekintetben.

Klara:már 3 napja kergetem Miriam nővért a Karmelben,képtelenség elérni,szerinted irjak inkább levelet neki?

Ellnézést ha a nézeteimmel megbántottam valakit de......ellnézést!

B.

Kép
beataa
 
 


Én le szoktam akasztani a kaputelefont, úgy nem szól, legalábbis nálunk. Sztem a szórólapozók leadják egymásnak a drótot, hogy melyik lakásban vannak otthon és akkor mindenki oda csönget.

Vagy csak jól fejlett az üldözési mániám? :?
kyra
 
 


Azt hiszem nálunk szól úgy is de kipróbálom. Tuti kikötöm! Na szaladok mert a gyerek szétszedi a lakást.
Kyra azt hiszem most már az enyém is az lesz! :D
panka78
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre, lehet, hogy nem is emlékeztek már rám :shock:

A pici lányom minden időm leköti, a héten indult el, amit rettentően élvez.

A bölcsis válaszokat nagyon köszönöm.

Klara!
Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de a Cserepesházban tartanak sok gyerekes programot, és termet is lehet bérelni. A honlapjukon nincs erről infó, hogy mennyibe kerül, ill. milyen terem áll rendelkezésre kicsiknek.

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!

Beataa:Nem hinném,hogy divatról van szó.Nálunk biztos nem ez volt a keresztelés oka,hanem az,hogy egy gyerek hiába születik bűn nélkül,ha meghal és nincs megkeresztelve akkor nem üdvözülhet(egyébként ezért kötelesek kérésre keresztelni a papok).És bár én nem járok templomba ezt a felelősséget nem akartam felvállalni.
Egyébként igazad van abban,hogy a szülő a példa de a hit maga egyéni döntés kérdése,ahogy nálad is az volt ha 16 évesen keresztelkedtél.Én úgy gondolom,hogy olyan emberi példát állítok a gyerekem elé,ami egyezik a vallás erkölcsi törvényeivel,megismertetem a hittel(ha lehet már óvodai hittan keretében) a többi meg már rajta múlik.

evab
 
 


evab:az üdvőzülés kérdéssel nemértek egyett!Ha önakaraton kivül nincsen megkeresztelve akkor is üdvőzülhet és ..na jó nemakarok kukacoskodni...

Még mindig nincsen itthon párom mert csinálják a lakást!

Valaki tud egy jó lámpaboltot a környéken?És vasedényt?
Kivéve a pláza=Árkád mert azt utálom.

Dzsú:grat a babucidhoz h elindult!

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Hú, ezt a keresztelési kérdést ezt már itt a babaneten is vagy négyszer "átvitatkoztam", össze is vesztem pár emberrel ennek kapcsán :oops: Úgyhogy azt hiszem, jobb, ha nem megyek bele megint... Az Egyház álláspontja azonban az, amit Beátaa ír...
"Köteles"-e a pap keresztelni: szerintem azért beszélünk el egymás mellett ez ügyben, mert az egyik oldal az egyházat meg a papokat valamiféle szolgáltató-intézménynek gondolja, pedig ez nem igazán jó megközelítés. A keresztség arról szólna eredetileg, hogy a gyermeket vagy felnőttet befogadjuk a keresztény közösségbe. A szülők és keresztszülők mint e közösség tagjai pedig felelősséget vállanak érte, hogy az egyház hite szerint nevelik a továbbiakban őt. Ha viszont a szülőket a pap akkor látja életében először, akkor nem igazán kap erre garanciát...Nem is nagyon értem azt a hozzáállást, hogy valaki nem jár templomba, de azt viszont elvárja, hogy úgy kezeljék őt, mint oda tartozót.
Meg azt se nagyon szeretem, ha olyanokat hallok, hogy "Istennek tetszőbb életet élnek, mint azok, akik ott ülnek minden vasárnap a templomban", hiszen nem tudhatjátok, hogy milyen hitéletet élnek ezek a bizonyos utóbbiak :wink:
Na azt hiszem, itt be is fejezem, én sem akartam senkit megbántani :) Ja még annyit, hogy nem csak házasok lehetnek keresztszülők, de ha házasok, akkor viszont egyházilag rendezett kapcsolat előny :) Amúgy a mi templomi esküvőnk sem került sokba, és mégis nagyon szép volt. :)

Beáta, lámpalelőhely: Ikea, Kika... Vasedényből konkrétan mit szeretnél?
A nővérnek írjál nyugodtan, elfoglaltak nagyon ezek a klerikus emberek :wink:

Ilon, Dzsú, köszi a tippeket!!! :)
Ma a Gvadányi úti játszóházban volt épp egy ovistársnak bulija, az is jó nagyon, óriási ugrálóvárak vannak. :)

Anikó, gyere nyugodtan ide már így elő-zuglóiként írogatni, dehogy haragszunk :wink:

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Zajérzékenység:
Én vidéken nőttem fel. Csendben és nyugalomban. Valahogy egyszerűen nem "hallom" a zajokat itt Budapesten :)
Igaz, hogy este 8 után és mindeféle pihenőidőben, hétvégén, ha pihizünk ebéd után, vagy Lackó alszik, akkor egyszerűen minden hangot adó készüléket kikapcsolok és ezzel ......mindenkire és mindenre.
Próbáljátok ki, minden hangot adó, idegesítő készüléket kikapcsolni és máris jobb lesz.
Mondjuk, ha az ablakom előtt muzsikálna bármikor a Family Frost, akkor tuti tennék róla, hogy soha többé ne tegye :))))

Ami engem sokkal jobban "idegesít", hogy elég gyakran érzem a nagyvárosi bűzt :(
Debrecenhez képest elég kevés a tiszta levegő :((((((((((((((

Klarissza
klarissza
 
 


Gyerekzsúrozsdi:
...azt hiszem mi inkább kimaradnánk ebből a gyerekzsúr izéből, ha nagyobbak leszünk....még akkor, is ha kicsit antiszociális a dolog :) Vagy nem olyan könnyű megúszni, mint gondolom?
Úgyis valami speckó oviba megyünk, ahol sok-sok "deviáns" gyerek sok-sok "deviáns" szülővel képviselteti magát... :)
klarissza
 
 


Sziasztok!

Klára, azt hiszem ezzel a kedves, diplomatikus stílusoddal nem kell félned, hogy bárkivel összeveszel! :D

"Kívülállóként" nem nagyon merek véleményt nyilvánítani ebben az ügyben, meg különben is, ezek valóban nem azok a kérdések, amiket "társadalmi" vitára kellene bocsátani.

Mindaz nagyon helyes álláspont lenne az egyház részéről, amit leírtatok, egy normális társadalomban, de itt felnőtt egy-két nemzedék, akik önhibájukon kívül kirekesztődtek mindebből, és megpróbálnak visszatalálni a hithez, egyházhoz. Félek, hogy ha az egyházak nem nyitnak feléjük, akkor bizalmatlanná válnak, és nem próbálkoznak, pedig nagy szükség lenne arra, hogy minél több fiatal ember, szülő közelebb kerüljön a hithez, merjen -akár bátortalanul és bizonytalanul is közeledni.

Az egyház tényleg nem szolgáltató intézmény, de nem lehet egyik oldalon kemény elveket hangoztatni, ha a másik oldalon meg ott vannak a kiskapuk.

Egy személyes példa: reformátusként keresztszülőknek kértek fel egy katolikus keresztelőre. Egyházi esküvő: reformátusoknál a házasság nem szentség, így rk. értelemben természetesen nem volt egyházi esküvőnk. Kicsit problémáztunk, hogy akkor most mi legyen. Jött a megoldás: írjunk be külön lakcímet, mintha nem is lennénk házasok... :shock:

Régi vesszőparipám, úgy rémlik már írtam is erről régebben, hogy ezért hódítanak a kisegyházak/szekták, mert felszívják azt a fogékony embertömeget, akik a történelmi egyházak a kissé merev álláspontja elriaszt.
Vendég
 


Sziasztok!
Sajnos túl fáradt vagyok, de a keresztelővel kapcsolatban annyit szeretnék még megjegyezni, hogy valahol minenkinek igaza van a saját maga szemszögéből. Én csak azt tudom, hogy engem úgy neveltek fel, hogy meg vagyok ugyan keresztelve, de soha nem járattak templomba, mivel abban az időben (70-es évek) ez nehézkes lett volna. Ennek ellenére soha nem volt a családunk ateista. Szerintem az a lényeg, ami belül van, miért kell a külsőségek után ítélni? Miért fontosabb az, aki templomba jár, mint az, aki nem, de talán sokkal inkább hívő, mint a templomba járók. Én sem akarok senkit megbántani!!! Eszemben sincs! Bocsánat előre is ha mégis. De ha én legbelül, úgy érzem, hogy a kislányomat szeretném megkereszteltetni, mert meg akarom neki adni ezt a tiszteletet, és én ettől nyugodt lennék, akkor miért nem lehet? Az egyházi esküvő, ugyanúgy mint a polgári, csak egy szertartás, és ti is nagyon jól tudjátok, hogy a templomi esküvőt az ember úgy képzeli el, hogy az övé lesz a legszebb. Persze ez egy külsőség. De sajnos nekünk még nem jött össze. És akkor mi van? A kislányomnak ehhez mi köze van? Ő már egy családba született, és ez a lényeg.
Beáta, ha az egyház azt kérdezi, hogy miért akarom megkeresztelni a gyerekemet, ha én nem vagyok egyházilag házas, akkor arra ez a válaszom, amit fent leírtam.
Nem értem, miért kell "könyörögni" egy keresztelőért, hát nem az lenne az egyház lényege, hogy aki lépéseket tesz felé, azt segítse, bátorítsa?
De a legfőbb problémám, hogy miért kell az én ártatlan kislányomat kirekeszteni, csak azért, mert mi a férjemmel nem jártunk templomba, és nem volt templomi esküvőnk??? Mi köze van ennek ahhoz, hogy Őt meg szeretném kereszteltetni?
Na jó abbahagyom, tényleg baromi fáradt vagyok, és lehet hogy ez egy teljesen meddő téma.
Majd megoldom valahogy. Mert meg fogom oldani.
Köszi azért mindenkinek!

Kép
mamy
 
 


Hú, de felpörgött a topic, tök jó! Én totál elhavazva, ugyanis elkezdtem csinálni egy keresztszemes adventi naptárat, és már ugye csak 5 napom van, ez minden szabadidőmet kitölti. Róza már ki is adta, hogy varrjak bele bús királylányt is. :D

Kyra, inkább leírom ide röviden. Szóval köszi szépen az invitálást a 90 naposra, de meg hánytam- vetettem magamban alaposan a dolgot, és mégsem vágok bele. Mi elég sokat jövünk-megyünk és tuti nem bírnám megállni egyrészt, másrészt meg nem akarom a család és barátok orrára kötni, hogy miért nem eszek ezt- azt, úgyhogy más módszerrel de azért próbálkozom, Neked pedig sok sikert a továbbiakban is. Többiektől bocs az offért.

Mamy, üdv. Édes a babód.

Kópé, betegség :( , de milyen jó, hogy megszerettétek az ovit. Alvás hogy alakul? Nálunk a fél hetes kelés ezt elég jól megolgja.

Bella, nekem mindkét terhességem kb. ugyanolyan volt, csak annyi hogy a másodiknál minden hamarabb kezdődött: gyomorégés, magas vérnyomás. :(

Beáta, nem semmi csaj lehetsz, szerzetesnővér tetoválásokkal. :shock:

Na most megyek, mert kitúrtak a gép elől, folyt. Köv.
:)

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Mamy, szerintem felesleges is erről itt vitatkozni, mert ha élőben elmész egy paphoz és elmondod neki a dolgokat, lehet, hogy simán megkereszteli Gesztikét :) De azt még azért aláhúznám, hogy természetesen nem azt "ítéli meg" egy pap, hogy mennyire hiszel Istenben, csak azt, hogy mennyire vagy tagja az egyháznak. :) (Lásd amit korábban írtam.) De különben ha úgysem ragaszkodtok az egyházhoz, akkor máshol is megkereszteltethetitek, az ugyanúgy érvényes. A protestánsok ált. nem ilyen szőrös szívűek :)

Kópé, nagyon jól megfogalmaztad ezt a dolgot, igazából katolikuséknál sem eszik a gyakorlatban olyan forrón a kását, szóval a gyakorlatban úgyis megkeresztelnek és összeadnak (meg eltemetnek :() mindenkit, max kekeckednek hozzá egy kicsit :wink:
Nagyon kedves vagy, hogy ilyennek látsz :oops: bár igazad lenne, dehát sajnos diplomatikus az végképp nem vagyok :roll: Ha egyszer nagyon ráérsz, keress vissza a régi hsz-eim között, tényleg voltak, akik megsértődtek :? Pedig nem bántó szándékkal írtam akkor sem...

Klarissza, milyen speckó oviba készültök? :P "Babazsúrokat" nem igazán lehet kikerülni szerintem. A fiam (szerencsére) elég népszerű, szinte mindenki meg szokta hívni a csoportból, és idén már muszáj lesz neki is rendeznünk. Így utolsó évben már igazán nem tehetem meg, hogy megint csak neki ne legyen bulija...

Nálunk alig vannak bekapcsolva hangot adó készülékek, akkor is csak elég halkan. Nem bírjuk a zajt, mármint mi felnőttek. A gyerekek keltik folyamatosan, ha itthon vannak :twisted: És igen, Family Frostra már ébredtek fel ők is, repülőre még nem...

Jó éjt,
Klára
klara
 
 


Sziasztok !

Ellnézést ha nem külőn külőn irok de igy egyszerűbb:

Family kocsi: egész egyszerűen kell a sofőrnek szólni, ha kukacoskodik akkor elkell kérni a főnőke nevét telijét és akkor tutti nemjön többet az ablakotok elé.(személyes tapasztalat)

Tetkó:természetesen előbb voltam nővér és utána volt a tetkó,habár mindig vágytam rá csak az anyagi háttere nemvolt meg(ebből is egy profi szekrénysort tudtam volna venni)

Csend: én szeretem és ezért elég nagy csend van mindig nálunk ami néha nem ok,pl:ha elmegyünk idegen helyre és szopiztatni kell a gyerek nemszívesen eszik mert zavarja őt a külső zaj.természetesen azért nálunk is megy a tv(a jobbik adók)és a zene.

Ti milyen zenét szerettek hallgatni?Én nagyon szeretem az operát és a gregorián.Aztán a keresztapa zenéjét,Jean Michael Jare (hú nemtudom h kell leírni,tudjátok a szintis 70 évekbeli aki az Oxigen és stb albumot adta ki)
Kortárs balettet is nagyon szeretem csak nincsen kivel elmenni mert a párom nem kultiválja(persze most időm sincs de ha a Kolos nagyobb lesz én megyek egyedül is vagy mással és nem a férjemmel)

Mamy:Utsó szó ha nem sikerül megoldani a keresztelő dolgott szóljál nekem és segítek ok????Nincs harag?? :lol:

Kyra:én is elakartam kezdeni a 90 napost lightosabban de amig itt van anyós ideges vagyok és nem megy!De hamarosan.Amint meglesz az eskűvönk ideje ugyis jó motíváló ok lesz remélem!

Ellőre szólok én nemvagyok diplomatikus az Egyház kérdéseiben,tehát bocsika!de ellnézést azért kérek mert beismerem a hibáimat!

Lányok nemtudom mi van de Kolos éjjel 2* felkelt és tisztára kivagyok mint az első hetekben!lEHET ÉRZI Ő IS AZ ANYÓS JELENLÉTÉT?meg elalszik este 8 kor és éjfélkor kipattan a szeme és nemlehet lelőni!!Ne engedjem aludni vagy mit csináljak?

Még jó h arról panaszkodtam soha nemjőn senki irni aztán most nemgyőzőm visszaolvasni HAJRÁ :D

Megyek mert csinálok egy kis kakaos mazsolás kalácsot !nyamika!!!

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Beáta!
Jaj, dehogyis van harag, hogy juthat ilyen az eszedbe? :lol: Nem akartam én "vitatkozni" eszemben sincs. Csak leírtam a véleményem, látván hogy hozzáértők vannak a fórumon. Én nem vagyok hozzáértő, "csak" egy sima mezei anyuka, és azt hittem, fontosabb az ami belül van, mint hogy mennyire vagyok tagja az egyháznak?... De ezek szerint a külsőségek fontosabbak.
Na mindegy, tényleg hagyjuk a témát. Köszi a felajánlott segítséget, még rágódom a dolgon egy kicsit, meg hát a családdal is meg kell még vitatni. Egyelőre csak bennem merült fel a kérdés (meg a férjemmel beszéltem róla, de még semmi konkrétum).

Most mennem kell, igyekszem sűrűbben jönni.

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma vásárolni, de haza felé összetörték az autónkat:(
Egy szabálytalan, elsőbbséget meg nem adó, elég gyorsan belénk jött.:(
Annyira szomorú vagyok....
Mi jól vagyunk, amúgy..ami fontos, de ez nagyon nem hiányzott.:(

Puszika.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amíg nem voltunk itthon.

Sziszike :(
Remélem nem viselt meg nagyon ez a baleset.

Csak röviden: ebbe a keresztelési vitába nem szólnék bele, csak jelzem, hogy Klárával és Beátával értek egyet.
Klára, nem közhelyet akartam írni, konkrét példám van, ami bosszant is, ha ráérsz, valamelyik nap leírom messengeren.

Mamy, lehet, hogy egy kicsit más szemszögből lenne érdemes nézni ezt a dolgot, ez nem kívül-belül kérdése. A belülhöz a kívül is hozzátartozik és fordítva, a kettőt nehéz lenne elválasztani, bár azért van akinek sikerül.

Dike, esetleg tavasszal?

Kyra
kyra
 
 


csak egy gyors bekuk
itt van anyós és kivagyunk borúlva
tegnap ugy megbántottam az volt h hazamegy de mégsem
neharagudjatok de képtelen vagyok még irni is annyira kiborít,most arra kell koncentrálnom legyen tejem (idegeskedés betesz neki)
B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Sziszike, jaj, még jó, hogy nem esett bajotok!!! Vigyázzatok magatokra... A kis Maruti legalább működőképes? Jogsid mikor lesz kész? Vagy már meg is kaptad?

Beáta, együttérzek :? De miért van anyós ilyen hosszú ideje nálatok? Jóból is megárt a sok, pláne anyósból :lol: Meddig marad? próbáld túltenni magad a dolgon, a tejcsi miatt, tényleg... Csigavér, lesz ez még így se :wink:
Hogy érted, hogy ne hagyd aludni Kolost? Napközben? Amennyire enyémeken anno megfigyeltem, nem nagyon volt összefüggés a nappali és az éjszakai alvás milyensége és mennyisége között. Csak magamat szivattam vele, ha nappal nem hagytam aludni, mert éjjel se lett attól még jobb. Nekem kb 3 éves korukig minden éjjel felkeltek éjfél körül/után, úgyhogy kb ez volt a normál-állapot :wink: Nem tudom, mennyire vigasztal :)

Kyra, nem is konkrétan a te megjegyzésedre gondoltam, csak úgy általában, ez az egyik érv, amit rengetegszer mondanak, ha az egyházat kritizálják (a másik, hogy a papok miért olyanok, amilyenek :roll: ), persze, majd írd meg msn-en az esetet, dehát nem fogok meglepődni rajta, én is tudom, hogy a hívek sem tökéletesek, meg az atyák se - egyedül Isten, és ez a lényeg :wink:
Remélem, tényleg nem maradt tüske senkiben :)

Csend és zene: nálunk nem megy a tévé egész nap, sőt, és a gyerekek csak videón nézhetnek egy-két szelídebb dolgot, meg hétvégén a Spongyabobot, ami ugyan rettentő baromság, de még elmegy :D Mi csak akkor nézünk tévét, ha már lefeküdtek, akkor se sokat :wink: Inkább a net előtt ülünk :oops:
Amúgy mióta gyerekeim vannak, kb mást se hallgatok, mint Kalákát, Gryllust, Halász Jutkát :P Régebben barokk zene szólt többnyire, de azért a dedek kevésbé lelkesek.

Képzeljétek, a pénteki zsúron Gellért ottfelejtette a sígatyáját a játszóházban, és egész hétvégén nem vettük észre, most ment vissza érte apjuk... Remélem, meglesz. :?

Kópé, lefoglalóztátok a házat? Ha van róla link, átküldöd pirivben? Kíváncsi vagyok, mit sikerült találnotok, ne aggódj, úgysem vagyunk konkurrencia a 16. kerületre... Melyik utcában van? (Szintén privibe) :wink: Mi is találtunk amúgy egy házat, ráadásul Zuglóban, de csak anyukámmal együtt tudnánk megvenni, a két lakás áráért. Apukám nemrég halt meg, és nagyon rossz szegénynek egyedül... :( Kíváncsi vagyok, sikerül-e, mert azért két lakást eladni egyszerre manapság nem oly egyszerű...

Puszi,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Hát köszönöm, úgy látszik nekem teljesen más a felfogásom ezen a téren, mint a többségé, úgyhogy a témát tényleg lezártam. Beáta, köszi a felajánlott segítséget, de azt hiszem majd megoldjuk valahogy.
Kyra, szerintem igenis fontos, ami belül van, néha fontosabb mint gondolnád. De úgy látszik ebben a kérdésben ez másképp működik, mint az én lelkemben. Pedig úgy tudom, hogy minden ember egyenlő.

Sziasztok!

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Klára, részvétem apukád miatt.

Szóval maradnátok Zuglóban?
Ja, mi egyszer voltunk egy szülinapon Mazsola játszóházban Arany János utcában. Nem volt rossz. Van honlapjuk is.

Beáta-
anyós témában engem a férjem azzal nyugatatott le- azóta is ezt próbálom magamban mantrázni, nem mindig sikerrel-hogy gondoljak arra, hogy egy "öreg" asszony, úgyse fogom már semmiről meggyőzni, mit is akarok... Szóval, próbáld nem mellre szívni. De tudom, könnyű mondani.

Dike,
magas vérnyomásod volt terhesség alatt? Toxémia is volt?

Keresztelés-
elsőre én is azt mondanám, hát igen ebben a klubban ez a szabály.
De az is igaz, hogy, ha valaki óvatosan közelít, akkor kell esélyt adni...

Bella
bella2
 
 


Sziasztok !
Klára remélem megvan még a gyerkőc gatyusza!
barokk zene:hú az jó én is hallgatnám de a férjem nem!

Most a dec.02 nyíló Van Gogh.ra hajtok!Csak nehéz lesz babucival menni mert ki garantálja h nemfog sírni?De oda muszály elmennem,nagyon szeretem.

Anyós elvileg azért van itt mert ő igy döntőt és hiába akasztjuk ki nemhajlandó hazamenni.Segítene de inkább feltart.Ma is elkezdte turni a szekrényeket és erre párom tesója(itt lakik ő is)lelakatolta :!: a szekrényét.
Kicsit gáz nem?Már alig várom h elköltözzünk mert oda tuti nemfogom beengedni.Most is a babát nemveszi kézbe inkább kavar és kutakodik szőrnyű :oops:

Egyébbként milyen volt a pénteki zsúr?

Ha Kolos sokat alszik nappal akkor éjjel nemalszik sajna!kevesebbet alszik néha mint én!Nemtudom mit tegyek vele?

Majd jővők mert beakar jönni anyós a szobába és nemakarom h elolvassa...hihihi

Kép
beataa
 
 


[quote="beataa"]M írta:beataaajd jővők mert beakar jönni anyós a szobába és nemakarom h elolvassa...hihihi

Beáta, pedig lehet, hogy megoldódna a gondod, ha elolvasná :wink: Tán észrevenné magát.
Mikor költöztök előreláthatólag? Most egy nagy lakásban laktok?

Bella, köszi :( Ja, valszeg mégis maradunk Zuglóban. Fő a határozottság. :)
Amúgy hogy vagy? :)

Keresztelőről utoljára: úgysem az a lényeg, amit mi itt írunk, hanem amit a pap mond a dologra. lehet, hogy teljesen feleslegesen "rémisztgetjük" mamit, mert nem lesz semmi gond. A szabály mindenesetre az, amit írtunk, de szerencsére (többnyire) az embert nézik, és nem a szabályt.

A gatya sorsa egyelőre kérdéses, mert ma zárva a játszóház :( A buli amúgy jó volt, élvezték nagyon.
Belvárosi játszóház az nem jó, mert oda nem biztos, hogy el tudnának jönni Zuglóból. Anyósom is szívesen rendezne bulit szerintem, nekik nagy a lakásuk, de Budán van, így nem igazán látom reálisnak.

Klára
klara
 
 


Beáta, mi is Van Gogh-ra gyúrunk. :)

Esetleg mondd meg anyósodnak, hogy most menjen szépen haza, de december elején szerettel várod... és akkor meg tudod nézni a kiállítást Kolos nélkül. Mégiscsak jobb, mint bömbölő gyerekkel.

Kyra
kyra
 
 


Sziasztok !!!

Hú tehát most tudok írni!
Jelenleg 2 szobásban lakunk ez a 2 tesó közös lakása és mi vettünk Zuglóban egy 47 nm2.tamit felujjítunk de mivel itt a hideg:a falak neszáradnak jól,festeni kell,ablakokat csiszolni és lazurral lekenni(mert a festéket utáljuk éljen a fa!!!!!!!!!!!!!)
Glettelni stb..Mivel minden nagyon sokba kerül a párom csinálja(és anyós de ő inkább idegesít)ezért csuszik a költözés+kifogytunk a pénzből és (eddig már 2 millkó ráment)sok mindent kell még megvenni!

Csajok ma beszéltem a bíró püspök atyával :Egyházi esküvőnk időpontja 2007.05,11 hurrá!!!
Addig minimum 15 kg lekellene fogynom :oops:

nem jó ötlet h anyós vigyázz a gyerekre mert mivel soha nincsen vele és nemveszi kézbe mondván sírjon csak ,Kolos nemhajlandó örülni neki és mindig csak sír ha vele van.Megérzi a gyerek ki szereti őt és ki szereti kényeztetni !!!!

Klara :ma beszéltem Mirjam perjelnővel a Kármelbe,végre elértem..kapunk majd egy lelkitesót a nővérek közül aki imádkozik mától kezdve értünk (mai imaszándéka az esküvőnk...és innentől kezdve mindig..)

(még egy kis poén:a páérom tesója lelakatolta biciglibilincsel a szekrényét anyós netudjon benne turkállni!hihihi)

B.

Éljen Zugló gyertek mindenkit csábítani kell akinek babucija van!

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Ami a múltkor még lemaradt:
Repülők: én igazából nem hallom őket csak nagyon ritkán ( akkor olyan mintha épp zuhanna lefele) és ami a furcsa ha a játszón vagyunk (Paskál) akkor viszont igen észrevehetően 3 percenként húznak el felettünk, és mindez tőlünk kb. 300 méterre van. Ennyit számítana, hogy pont ott van a légifolyosó? :roll:
Egyébként mint már egyszer írtam is én ha tehetném húznék kifele Bp.-ről, de sajnos nem tehetem.

Keresztelő: Tőlünk egyszer sem kérdezték, hogy a keresztszülők egyházilag házasok-e, amúgy anno engem is ugyanott kereszteltek és ott volt az esküvőnk is. :)

Kyra, oké, akkor tavasszal, de Te még akkor is folytatod?

Sziszike, :(

Bella, bizony sajna volt. Rózánál eléggé a végén kezdődött, és gyógyszer mellett nem volt gond, de Regivel végül is ezért indították meg a szülést. :( Nem voltam toxémiás, de kétféle gyógyszer mellett a 13.-ai CTGn 160/100 volt a vérnyomim (15.-ére voltam kiírva), úgyhogy választhattam, vagy befekszem, vagy burokrepesztés. Ez utóbbi lett. Az volt a poén, hogy 15.-e volt az utolsó tanítási nap (férjem tanár), ami remek időzítés lett volna, de így Regi pont az osztályozó konferencia közepébe érkezett. (Szerencsére az együttérző kolleginák azonnal bezavarták a kórházba).

Klára, sajna bulihelyszínt én sem tudok viszont cserébe nekem is van egy kérdésem mindenkihez. 7éves kisfiúval mondjatok valami értelmes kb. félnapos programot, amin a kicsik is ellennének. A keresztfiunkat szeretnénk elvinni.
Zene: hasonlóan, bár mostanában a Kolompos a legmenőbb valószínűleg mert nálunk amúgy is legtöbbször népzene megy. :)

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Dike, én folyamatosan...
Most éppen szüneteltetem, mert Ákos elkapta a hányós vírust, viszont másnap már majdnem felborította a hűtőt, így csak akkor tudtam, enni, amikor aludt, akkor meg ami épp a kezem ügyébe akadt.
Szóval most stagnálok, súlyügyileg. Lehet, hogy addig belekezdek majd újra, mert azért 20-25 kiló van még itt, de 15 mindenképpen.

Programot tudnék, csak az vajon leköt-e egy hétévest.
Millenáris, avagy a Jövő háza? Nov. 18. 17,00 Kolompos koncert
A kicsik meg előtte szaladgálhatnak a parkban, van ott játszi is, ha minden igaz akkor még szép idő lesz.

Kyra
kyra
 
 


Sziasztok !

Anyósom elment,nagyon csúnya volt az elválás inkább nemirok róla.


Kolompos együttes?Nem ismerem,kik ők és milyen fajta zenét játszanak?Gondolom valami magyaros alapokon nyugvó kellemes zene.

Ma adtam Kolosnak reszelt almának a levéből egy keveset.Utálja :lol:

Ákos honnan kapta el a virust?Ez az ami most a korházakban is van?Én a kútvölgyiben szültem,szerintem annyira nem gáz a tisztasága,sőt!

Kyra én már most félrk miképpen megy le ez a sok kg.Ha nem lenne Kolos és nem szoptatnám akkor simán fogyoznék de igy nem .Jaj mit tegyek!Mert valami drasztikus jkell h látványos legyen.

B.

Kép
beataa
 
 


Beáta, Ákos a férjem nagynénjétől kapta el, náluk voltunk látogatóban, a fiának a 8 hónapos babáját néztük meg. A nagynéni előző este hányt, mondta is, de ő még azt hitte, hogy hurkától. Hát nem. Szegény kisbaba is elkapta.

Nem tudom, hogy ez ugyanaz-e, mint a Kútvölgyiben, de az tuti, hogy valami járvány van, egyre több helyről hallom, tegnap az oviban is hányt az egyik kislány Bence csoportjából. Fontos a higiénia is, de nekem egyszer azt mondta a doktornéni, hogy ez ilyenkor a levegőben is benne van, és nagyon könnyen fertőz. A kórházban fekvő betegek biztos sokkal könnyebben elkapják.

Szerintem most még ne fogyizz, majd esetleg akkor, amikor Kolos már eszik mindenféle mást is. Szoptatás kapcsán nem tudok mit mondani, nekem nemigen sikerült, csak félig, a többi táp volt. Talán nem voltam elég elszánt.

Addig meg sétálj minél többet, az is sokat számít.

K
kyra
 
 


Sziasztok!

Anikó, megnéztétek a Benkő utcai albérletet? Milyen?
Apropó albérlet: úgy néz ki, hirtelen eladjuk a fejünk fölül a lakást... Nem tudtok véletlenül egy kiadó ingatlant, de gyorsan? :P Eddig azt hittem, találni könnyebb, mint eladni, de most valahogy mégsem tűnik így. Legalábbis nem jön össze, hogy ilyen gyorsan be is lehessen költözni abba, ami eladó és jó is lenne... De nagyon bízom a Gondviselésben :wink:

Beáta, anyós :? Kolompos valóban népzene, de játékosan. Kis színdarabokat is szoktak előadni. Az ovinkba is jönnek minden évben vagy kétszer. Nagyon szokták szeretni a gyerekek. :)

Kolos igazából kicsi még az almaléhez, féléves korában ráértek elkezdeni kóstolgatni :) Nem marad le semmiről.
Fogyi-ügyben sajna nem tudok épkézláb tanácsot adni
8)

Dike: programnak esetleg Füsti-park? Bár már elég hűvös van hozzá...

A légifolyósó nagyon sokat számít, az a durva, ha pont a fejed fölött húznak el. Mint pl nálunk. :? Aki csak oldalról kapja, azt jóval kevésbé zavarja. Amúgy 2 vagy 3 légifolyósó szeli át Zugló légterét...

Beáta, tök jó, hogy megvan az esküvő időpontja. :)
(Amúgy tőlünk se nagyon kérték az igazolásokat a keresztelőhöz, dehát ismert az atya minket is, meg a keresztszülőket is...)
Én a püspök atyát nem merem zaklatni, annyira le van szegény strapálva... A hierarchia egy alacsonyabb fokán kéne találnunk egy jó fej lelkivezetőt...

Ja, a sígatyánk meglett.

Mára ennyi elég is belőlem, írjatok,
Klára
klara
 
 


Klára, kb. mekkora kiadó lakásra gondolsz?
kyra
 
 


Kyra, nekünk már szinte mindegy, csak tető legyen a fejünk felett. De 2 szoba is elég, vagy 1+2 még jobb. Ha garázs is van, az maga a tökély. Panel is lehet.
klara
 
 


Sziasztok!

A kisautó meg van és szerensére jól szuperál..mikor egvettük elvittük szerelőhöz, ráköltöttünk egy csini összeget, de azóta jól és biztonságosan megy, ami a lényeg!

A kárfelmérő tegnap volt itt: totálkár az eredmény.:(
Jogsit tegnap intéztem..max.1hét és postázzák!

Személyim is a hónapban lejár, így azt is csinálttam..

A héten megyek CTG-re , vér-vizeletvételre, s meg lesz a kenet eredménye is.:)
UH-ot viszont a dokim már nem akar csinálni, ha ilyen jól lehet érezni, hogy befordult, de én nekem tetszene, ha láthatnám még 1*!

Puszi.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Bea:
Fogyáshoz tudok tippet adni, ha érdekel :) Nem kell hozzá semmi, csak elszántság.

Klára:
Az egyik oviról elég borzalmasat mesélt a szomszédasszonyom, hogy azóta is ideges vagyok, ha rágondolok.... :? Szegény egy hétig sírt után a :(

A kerületben van Waldorf ovi, vagy valami nem poroszos szemléletű ovi? Még az sem lenne gond, ha fizetni kellene.
Bár megígérték a Korai Fejlesztőbe, hogy segítenek ovit választani, mert elég zsákbamacska dolog az egész. Vagy szerencséje van az embernek vagy nem..... :roll: Úgy látom, hogy hiába van egy ovinak, vagy bölcsinek jó hírneve, ha kifogsz egy borzalmas gondozónőt, vagy óvónőt :(


Klarissza
klarissza
 
 


Sziszike:
Legalább kéthetente látok én is ilyen esetet, hogy nem adják meg az elsőbbséget a jobbkéz felől érkezőknek. Zugló pedig tele van ilyen kis utcácskákkal :(
klarissza
 
 


Klarissza, van két Waldorf ovi is a kerületben. Az egyik a Kántorné sétányon, az Örsnél, de a másik állítólag "waldorfosabb", a Gödöllői utca Miskolcin kívül eső részén asszem. De azt tudnod kell, hogy a W-ovik csak félnaposak ám.
Melyik oviról hallottál rosszat? A miénk pl tutira nem poroszos szemléletű, én is az elől menekülök általában. Mi a Lengyel utcaiba járunk, a zöld, a piros és a narancs csoportba biztos, hogy aranyos óvónénik vannak, a többit igazából nem ismerem. (6 csoport van, és ezek vannak a mi oldalunkon).
Elsőbbségadás: nekünk eddig szerencsénk volt a jobbkezes utcákban, pedig tényleg teli velük a kerület. :)

Sziszike, nagyon előre tartasz már!!! Hú de izgi, karácsonyra a kistesó már otthon lesz, ugye? :) Házatok épül?

Klára
klara
 
 


Waldorf:
Ja azt nem tudtam, de nem is értem. Dolgozó embereknek kizárt a Waldorf, de akkor kik viszik oda a babájukat, munkanélküliek??
Furcsa.

A Kincskeresőről :( Körzetis ovink lenne... :cry:
Lengyel utca? :oops: Nem tudom merre van, mindjárt megnézem.

Már arra is gondoltam, hogy belvárosi oviba vigyük Lackót, csak hát nuku tiszta levegő, zöld udvar.... (a közlekedési szempontokat is figyelembe kell hogy vegyük :( Ki honnan, hová, mikor...)

Klarissza

(a legutóbbi jobbkezes sztori: egy hete egy nőci egy régi suzukival belement egy pasi vezette új nagyértékűbe (talán Octávia, 6-7 milka) a Bácskai-Laky Adolfnál :( )
klarissza
 
 


Klarissza!

Ne kímélj, mesélj, mit hallottál a Kincskeresőről - mi is oda járunk (nekünk is körzetes)!!!!

Kópé
Vendég
 


Klára, bocs, a múltkor nem reagáltam az ingatlanos kérdésedre, de igyekszem pótolni. Priviben írok róla amit tudok, de sajna linket nem tudok küldeni, mert az ing. közvetítő levette a honlapjáról, mi meg annak idején elfelejtettük lementeni az oldalt... :(

De te is írj valamit a Zuglói házról, kiváncsi vagyok mit sikerült, tudod a zuglói ingatlanpiacon nagyon otthon vagyok! :)
És persze nagy gratula és irígykedés a lakáseladás kapcsán!!! (lécci priviben erről is, mekkora is, mennyiért sikerült?) Én most pont elkezdtem aggódni, hogy mi van, ha nem sikerül eladnunk márciusig.

Dike: irigyellek titeket a f7-es kelésért, mi (mármint a kölkök) f6-kor kelnek, és sokszor így sincs alvás! :( A héten elhoztam ebéd után (nem volt egyszerű megszerveznem, hogy addig valaki Anikóra vigyázzon), és érdekes módon itthon aludt. De ez sajnos nem megoldható hossszútávon.

Zene: nálunk se megy a TV, max. este, mi nézzük, gyerekek csak nagyon ritkán látják, de zene az elég gyakran szól. Zsolti a magyar zenéket szereti, mert azt próbálja megérteni. Amit még ajánlani tudok az előzőekhez: Makám, szerintem nagyon jó!

Légifolyosó: úgy tudom, most annyit változtattak a dolgon, hogy "szétosztották" a repcsiket, tehát nem egy-egy légifolyósóban repkednek, hanem jobban szétterítve, így viszont mindenhova jut.

Sziszike,
Nagyon bosszantó, ami a kocsiitokkal történt, különösen, hogy nem is ti hibáztatok, mégis egy csomó macera. :(
Vendég
 


Klarissza, biztos a bébiszitter. :wink:
kyra
 
 


Sziasztok!

Nemis ezért vagyok szomorú, hanem, mert az autó részletre volt. A biztosító a banknak fizet és kötelez minket, hogy egy öszegben fizessünk mindent vissza, erre 15napunk lesz. Ez azért a bosszantó!
Az autónknak annyi, s még mi fizetünk.:(

Bár a lényeg, hogy mi jól vagyunk és azis igaz, hogy szerncsénkre van másik autó.:)

Zene: mi nagyon szeretjük a Babazene4et.:) Ismeritek??

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?