Új privát üzeneted érkezett!

Babancs!

Nekem is ezek a fajták tetszenek ( az első különösen).
A háromkerekűekkel még barátkoznom kell, de erre én még úgy is ráérek!!
ezoterike

Sziasztok!

Mamint!

Nyugodtan kezdj ¼-del. Nekem is az jött be.
Mh: nálam 2-4 nap után (anno).
Szerintem van, mert anno nagyon rosszul voltam tőle, most viszont 2X1/4-nél még semmi bajom nincs! (El ne kiabáljam!)

Espero!

Most pörögj, amíg még bírsz!!!! :lol:

Csillagfény!

Szoptatás alatt úgy izzadtam az első 4 hétben, mint a ló!
Ha meg fáznál, ott a fürdőköpeny!!!!

Elvileg meg kéne csinálnia minden találkozón és be kéne írnia az eredményt a kiskönyvedbe! Ha ő nem csinálja, akkor a nőgyógyászodnál szólj, mert akkor ők fogják megcsinálni!!!! :!:

Mir!

Kandikával kapcsolatban mélyen egyetértek!!!

Hízással kapcsolatban: az ember nem egyenletesen hízik terhesség alatt!!!!!

Lara!

Úgy megdobbant a szívem, azt hittem terhes teszt!!!! :(
De ez sem rossz!! Hányadik ciklusnapon???
Húzzatok bele!!!!!
Már nagyon kéne ide pár zebrás teszt a kéknyelűből!!!!!

Backa!

Türelem!!! Tudom, h. ez a legutálatosabb szó, de szerintem nem lenne jó, ha baba helyett cisztákat növesztenél (nem akartam eddig mondani, nehogy Kavics magára vegye, de nem örülök a privát Clostys akcióitoknak! Az elején itt szidtuk a dokikat, akik ellenőrzés nélkül Clostyzták a csajokat, most meg itt saját szakállunkra szedjük?????) (Bocs Kavics! Tényleg nem téged akarlak bántani!!!!)

Gabika!

Sterimar sima tengervíz! Lehet használni terhesség alatt!
Ínyvérzéssel villámgyorsan ügess el fogkőleszedésre!!!Nincs az a csodafogkrém ill. Q10-es csoda, amitől elmúlna, viszont gyorsan el tud durvulni!!!! :!: Corsodylt használj feles hígításban este fogmosás után!!!!
Gyomorégésre Rennie-t rágcsálj!!!! Szedhető terhesség alatt! Vény nélküli!

Ginuska!

Ne legyél letörve!!! Én tavaly ilyentájt 32 évesen akartam anyuka lenni. :cry: Utána kiegyeztem volna egy karácsonyi ajándékkal is. Egyik sem jött be! :cry: De aztán végül mégis anyuka lettem. Te is az leszel!!!!

Dimet!

30-nak tényleg jó volt lenni!!! :wink: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!
Sajna nem tudok olvasni....de 2kép!
Mindegyikötöknek nagyon köszönjük a Natinak szóló szüli-névnapi jókivánságokat!!!!!! :lol:
Sajna nem volt felhötlen a nap...mivel Natinak fáj a foginye....múlthét pénteken,Én barom az IL Trenoból rendeltem azokat a guszta magos bucikat....Nati ráharapott valami nagy magra...azóta fájlalta a fogát....de nem vészesen,ma hajnalban 3/4 4-kor ébresztett,hogy fáj Neki....de reggel semmi....de mire suliba vittem a tortákat,már sírt.....maszek fogorvosunk nem tudott fogadni....csak holnap.... igazából az inye fáj....holnap okosabbak leszünk.Igazán nem örült szegény semminek.....
Nem lovagvár lett,mert kocsit kért végül.....a suliba is 2másik....
Na eldugulok,mert hosszú volt ismét a nap...és még jön az éjszaka,ami a fogfájáshoz ideális....
Na mégegyszer köszi,aki gondolt ma Ránk! Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kép-az egyik kicsit lányos (rózsaszín),de áll. nagyon finom volt! Kép -erőltetett mosoly..... :?
Kép -és ez a vasárnap elkészült új bútora....
kandi72
Budapest III. kerület

Jó éjszakát Mindenkinek!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Most jöttem meg a suliból, eléggé kinyúltam, pedig nem is volt sok meló. Nehezen szokom meg, hogy ilyen sokáig ott kell lenni. :wink:

Köszi szépen a sok választ! Olyan aranyosak vagytok! MEGGYŐZTETEK, closti megy a "levesbe"! :lol: Elsuvasztom ínségesebb időkre. Igazából most nem is vagyok annyira begerjedve, mint az előző mensimnél. Akkor a fél életemet odaadtam volna a bogyóért, szerencsére (?) nem bírtam szerezni.
Most inkább vártam, hogy megjöjjön, hőmérés alapján én nem láttam pé-t. A ferti jelölt valami hülyeségeket, kb 3 félét, de szerintem nem volt. A hőm is csak nyolc napra ment feljebb (2-4 tizeddel volt magasabb csak)

Lara!
Ez a teszt király! Tessék igyekezni szorgalmasan! :wink: :)

Kavicska!
Már délelőtt megírtam Andikának priviben az új ciklust, régebben olvastam, hogy úgy könnyebb neki. Így se lehet egyszerű, amilyen "tömeg" van itt! :lol:
Azt nem mondanám, hogy a doki nem javasolja a clostit, ugyanis meg se mertem kérdezni, féltem, hogy elküld a p..ba! :lol:
A cisztától nem félek, korábban se lett soha. De uh-ra nem biztos, hogy el tudnék menni, repiszuri nélkül meg azért necces, még ha esetleg be is érne. Nagyjából ugyanazok a félelmeim, amiket leírtál. Filóztam is rajta már jó sokat...
Dehogy vagy gusztustalan!!! :roll: Pont ez a jó, hogy szólsz, mielőtt fejjel mennék a falnak! Mindenben tök igazad van!
Nálad mi van??? Csak annyit látok, hogy 31.cn. Nem mensit vársz, ugye??? Bocs, úgy látszik az olvasgatás ellenére is sikerült remekül lemaradnom! :oops: Most szedtél clostit? Valami olyan rémlik, hogy elutaztatok valahova gyereket csinálni! ??

Rejo!
Hát, ez jellemző! Az ember kiteszi a lelkét, a babérokat meg egy viziló aratja le! :lol: :lol: Édes lehetett!

Ella!
A lombik után kell 3 hó szünet, a tb csak utána fizeti a beavatkozások költségeit, no meg a ló adag hormonokat is ki kell heverni, gondolom. Nem baj, ha nem emlékszel mindenre, lassan már képtelenség követni az itteni eseményeket! :) Aranyos vagy, hogy szurkolsz! :)
Te meg ne izgulj! Olyan szépen készülsz a szülésre, minden rendben lesz! Jobban vagy már?

Ginuska!
Megáll az eszem, milyen öreg vagy! :lol: Be se merem vallani agg koromat! :lol: Hát, ha én ebben a percben terhes lennék, akkor is betölteném a 35-öt , mire szülnék! :shock: Ez a döbbenet! Mégsem érdekel! Végülis még csak 25-nek érzem magam!( lassan 10 éve! :lol: )
Nem akarom ám leszólni a Premenst! Csak arra gondoltam, hogy talán attól késett egy kicsit a mensim, de ez csak tipp, bármi mástól is lehet! Általában jókat lehet róla olvasni, lehet hogy én is veszek megint, ha már a closti kilőve...

Babancs!
Nekem a felső kocsi tetszik! Nagyon! Ebben is konzervatív vagyok. Olyan romantikus a formája! Írom ezt persze anélkül, hogy bármennyire is értenék hozzá...

Rambóka!
Neked is igazad van! Az én szakállamra pláne vigyázni kell! :roll: :lol: :lol: Hogy rohadjon meg! Mellesleg jegyzem meg, hogy a szomszédasszonyom két évig (!) szedte minden kontroll nélkül! A doki kéthavonta felírta neki, ő meg ette. Az 5.napon kezdte. Egy másik doki aztán azt mondta neki, hogy próbálja a 2. napon kezdeni, na, akkor rögtön terhes lett. Persze lehet, hogy nem ettől. Mindenesetre hízott vagy 30 kilót és azóta is gyantázza az állát. A kisfia már 6 éves, most meg becsúszott egy második baba, tök spontán. Ő is 6 hós már.
Különben érdekes, de a türelmem most topon van. Talán közeledik a január, így egyre könnyebb lesz.
Láttam ám Gergő képeit! Meg kell zabálni! :)

Kandika!
Klasszak a torták, meg az ágyikó is!
Disznóság, hogy Natinak pont a szülinapján fájt az ínye! Remélem, jobban van és tudtok aludni! Pü-t elolvastam, én meg gyógypuszit küldök online! :)

Jó ég! Akinek eddig hiányoztam, az is meggondolta magát! Ez legalább egy oldal! Nem vagyok normális! :roll: :lol:
backa

Még egy kérdés, aztán beájulok a monitor alá! :

A húgomnak ma volt terheléses cukorvizsgálata (23 hetes):
éhgyomri : 4,5
60 perces: 7,0
120perces: 7.0

Szerintem elég magas, mit gondoltok??? Két órával később már legalább 6 alá illene mennie, nem??
Az anyósa a háziorvosa, azt mondta, csináljon nagyon laza diétát (egyen mindent, csak cukrot meg csokit ne), de ő aggódik! Szerintetek???
Köszi!
backa

Jóóó Regggelt! :)

Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat!!! Aranyosak vagytok!
Pár napra nettelen leszek, de amire visszajövök, sok-sok 2csíkos tesztet szeretnék látni! ;)
mamint

Rejó!
Eldöntöttem, hogy viszek pizsamát is meg pár hálóinget is, és majd meglátjuk, mi lesz a jobb. A pizsamánál a gátmetszésre nem is gondoltam, inkább azon morfondíroztam, hogy tapasztalatom szerint nagyon meleg van a kórházakban, és lehet, hogy nagyon izzadnék pizsamában... (És gratulálok a mosolyhoz...)

Babancs!
Nagyon jók a fotóid :)

Espero!
Ami a pakolást illeti, tényleg készülök rá, de azért még van 2 hónapom, csak szerintem megnyugtató, hogy ha legalább a táska már kész (és a régi védőnőm mondta így, hogy két hónappal előtte már nem rossz, ha bepakolunk...) Egyébként ma reggel megméretkeztem: 62 kg (azaz 12 kg-mal gyarapodtam eddig.

Intimtornázó lányok!
Kriston Andrea könyve alapján szerintetek itthon is végezhető, illetve megtanulható? (Nincs időm eljárni valahova...)

Gina!
Ne legyél letörve - habár, tudom, hogy könnyű ezt így mondani... A 28-ra biztosan sikerülni fog. Én nagyon szerettem volna 2000-ben szülni, aztán 2002 lett belőle (és 30 év a részemről...)

Babancs!
Mindkét kocsi nagyon szép. Nekem még kiskerekű van, de más anyukákat kéreztem és nagyon esküsznek a nagyobb kerekűre, hogy azzal mennyivel könnyebb a közlekedés...

Rambóka!
Egyetértek, ami a clostyt illeti, habár megértem a lányokat is, nekem is voltak kísértéseim magánakciókra, főleg, amikor olyan kilátástalannak tűnt az egész, de most örülök, hogy sikerült ellenállnom.

Kandi!
Szépek a torták :), de jó lenne valami indokkal enni egyet - de nálunk a legközelebbi szülinap márciusban lesz - meg persze januárba, amikor megszülök :)

Vöcsök
vöcsök

Babancs:

A mi kocsink ilyen:
Kép

20e volt cakli-pakli (lábzsákkal, esővédővel, külön napernyővel, mózeskosárvédővel), a sportülés nem is volt használva, a mózes -állítható háttámlás, hintáztatható- is foltmentes és tökéletes állapotban van... ja... Peg Perego... igazából ez a márka volt az amiből be mertünk vállalni egy használtat...

Ezek nagyjából ennyibe kerülnek... (mi azért csaptunk le rá mert olyan jó állapotban volt és pont ilyen színű kocsit keresgéltem:)
Vendég

(ja... és a mózes utazóágynak is jó amíg pici :) )
Vendég

Csakegy!

Klassz ez a kocsi! Ügyesen kifogtátok!

Kandika!

Az ágy nagyon jól sikerült. Mi is ilyesmire gondoltunk, de lehet, hogy emeletes ágy lesz belőle. :lol: Valahogy be kell majd suvasztani arra a 6 nm-re a gyerekeket. :D

Backa!

Te kis 25 éves! :lol:

Vöcsök!

Én a hálóingre szavaznék..nem hinném, hogy szívesen huzogatnád lefelé a pizsamaalsódat, ha jönnek vizsgálni..na meg a gátseb miatt sem a legjobb a varrás stb. ott.

Lara!

Nagyon örülök a tesztednek! Ebből lehet még egy másik típusú, hasonlóan szép teszt 2 hét múlva! :D

Kép
babancs

Babancs!

Ezt nem annyira a pizsama "védelmében" mondom, inkább csak tényként, hogy az első szülésemkor 2x vizsgált meg a doki:
- szülés után, amikor "rendbetett"
- és közvetlenül hazaindulás előtt, amikor kiszedte a varratokat.
Persze közben is többször bejött a szobámba, és ellenőrizte, hogy a méh mérete megfelelő ütemben csökken-e, de ehhez csak a hasamra volt szüksége, ehhez nem is kellett vizsgálóba menni.
Vagyis ha nincs gond, akkor nincs vizsgálat sem :)

Vöcsök
vöcsök

Szió!

Csakegy: nagyon klassz kocsitok van, ezt biztosan ki tudod majd használni :)

Babancs!
Nekem az elso kocsi jobban tetszik :) Igaz a másik is helyeske, de az elso kicsit kulonleges :)

Lányok!
Koszi a kedves szavakat :) Igyekszem megfelelo jokedvvel unnepelni a szulinapomat. Kár hogy nekem nem lesz ilyen szép tortám, mint Natinak!

Andi!
Néztem a képeket, remélem minden fini volt és a lurkók élvezték. A butor pedig nagyon otletes ( el is mentettem a képet, hátha egyszer ... )

Hétfore talán lesz Gynevac szurim. A dokim hetente 1 injekciót javasoll. Ez igy OK?? Szerintettek?

Premenst is vettem,(szivem vette) 3 hóapra valót. Azt is hétfon kezdeném el. Vélemény??

Backa!
Tavasszal én is lombikra készulok, addig végig szeretnék vinni 3 hó premenst és a Gynevac kúrát. És ha a doki javasolja, UH ellenorzések mellett lehet belevágunk valamikor a clostis próbának. De nem akarom elsietni, mert kicsit beijedtem tole :) Nálad mikor várható a kovetkezo lombik?

Kellmes napot mindenkinek!
Gina
Vendég

Vöcsök!

Ez jó, mivel én is inkább pizsamás vagyok. Itthon megfagyok hálóingben, :lol:

Kép
babancs

Sziasztok!

Csakegy!
Ez a babkocsi irtó jó! És ilyen áron! Ügyi vagy!

Babancs!
Milyen jó, hogy már az a problémád, hogy hova suvasztod a kicsit! :)

Ginuska!
A Gynevac-ot hetente szokták beadni, szerintem is jó úgy.
Ha kapok időpontot és az inzulinom nem lesz ezer, akkor talán januárban nekiállunk újra.
A clostit még lombik előtt tervezed, ugye? Mitől ijedtél meg? Ha dokival csinálod, biztonságos! Nekem is volt többször! Lényeg, hogy követni kell az eseményeket. Nekem ez most neigen menne, ezért hagyom inkább.
Szerintem érdemes megpróbálni a clostit, esetleg egy kis stimuval (ha szükséges), mielőtt belevágnál a lombikba. Végülis "csak" egy jó kis pé-t kelene csinálni, és terhes lehetsz, nem? Nincs elzáródásod, vagy ilyesmi, ugye?
backa

Ja, Lányok!

Kicsit feljebb leírtam a húgom terhelése cukrát! Tudtok valamit hozzászóni? Aggódik nagyon!

éhgyomri : 4,5
60 perces : 7,0
120 perces : 7,0

Szerintem jó sok! Nem???
backa

backa: ezek a kocsik használtan kb. ennyibe kerülnek... úgyhogy ha valakinek nincs sok pénze de jó kocsit akar szerintem simán le tud vadászni egy ilyet!!! (ha rajta van a kosár úgy néz ki mint Babancs első számú választottja... csak erre sportülés is tehető ami pl. egy hosszú sétánál a nagy kerekek miatt tutira kellemesebb, mint egy esernyőkocsi... így később még akkor is használható lesz, ha a baba már sima sportkocsiban dekkol... és nem csak az első évben... )

Én anno a googlin kerestem rá : Peg Perego Classic címszóval...

Előnye, hogy ennek már nem zuhanhat olyan sokat az ára így nem lehet rajta sokat bukni :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Csakegy!
Ez jó! Kissé ijesztőnek hat, amikor 100 e alatt meg se mutatnak egy babakocsit! Pláne, hogy mire én odakerülök, teljesen elszegényedünk a k.. lombik miatt! :lol:
backa

Sziasztok!

Csajok, nekem fáj a derekam... Gáz. Remélem nem 3 hónapig még folyamatosan.

Nem tudjátok hová lehet kitenni a felesleges gyógyszerket itt? Nem találtam....

Babakocsi: én ebben asszem az újra szavazok. Szeretnék 3 gyerket, ha lehet, és így taláűn ki is fogja bírni.
Nekem az abc design tetszik nagyon.

csakegy, a ti kocsitok nagyon praktikus.
babancs nem tudom, ha olyan a lakásotok, szerintem tök jó, ha veszel egy mélykocsit, meg egy kis könnyű ülőkocsit. Nekünk inkább egyben kéne mindez a méretek miatt.

Én is most sokkal jobban érzem magam, mint 25-26 évesen. És 30 évesen úgy érzem tökéletesn időben vagyok az első gyerekkel!

Sziasztok, szép napot!
csillagfény

csillagfény: Mi is erről beszélgettünk a férjemmel... hogy milyen jó, hogy így 31 évesen jön csak a baba... (mondjuk mi mind a ketten 31 évesek vagyunk így valszeg nem csak nekem kellet megérnem erre :) :) )

Annyira másképp látjuk a világot mint néhány éve... abba meg belegondolni is szörnyű mennyire más volt minden 18 éves koromban...

(OK, a korai szülésnek is megvan az előnye... pl. hogy utána még van esély karrierépítésre míg nálam ez a babavállalás teljesen lenullázta az esélyeimet... amire ugyanis visszamegyek mondjuk 2 gyerek után már öregnek számítok majd)

Szóval én nem bánom, hogy csak most jött a baba... sőt... én eleve úgy kalkuláltam, hogy a PCO miatt ki tudja mikor jön csak ha lehet az első 35 éves koromig meglegyen...
Vendég

Sziasztok :-)
Itten van a csokiba mártott alma recipéje:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... le&sid=530

ha a link valamiért nem dolgozna, akkor elérhető a mamanet.hu főoldaláról is közvetlenül.

Kandi!! Boldog Szülinap Utáni Napot kívánok Natinak!!! tegnap nem volt időm elolvasni a termést és lemaradtam, de most megnéztem a képeket és naagyon jó az az autós torta!!

Mamint, nagyon örülök hogy kaptál te is metformint, remélem neked is olyan hatékony lesz itt mint sokunknak :-) azért az elején vigyázz azzal a cukorevéssel, még ha csak egy banán is, mert nekem például első nap mingyár egy 100%os narancslé tett be! előbb nézd meg nincsenek-e mellékhatások nálad, és csak utána egyél cukortartalmú dolgokat. Én a mai napig nem ehetek még gyümölcsöt se nagyon.

Mniki, áramkimaradás volt a hétvégén felénk? :shock: nem is tudtam. nálunk szerencsére nem, mert elég nagy szívás lenne egy áramszünet, ugyanis a fűtés, a melegvíz meg minden egyéb dolgunk elektromos működtetésű. megfagytunk volna... :?

Bacekom dejó hogy írtál! :-) látom lebeszéltek a clostyról, ugyhogy én má nem is mondok semmitse :-) Sajnálom az 1.cn-t, de gondolj arra, hogy elkezdődött egy újabb esélyes ciklus, ami tuti befutó :-)

Babancs! nem semmi hogy más betöltötted a 12 hetet! tényleg rohan az idő! amugy nagyon formás a babókád :-) A babakocsik ügyében egyetértek Backával nekem is a felsőkocsi tetszik jobban, a formája miatt, de nem praktikusabb az átalakítható kocsi, hogy később is használható legyen?

Kavicska te cselédnek hívod a mosógépedet? az enyém neve Gizi. Az anyu nevezte igy minden aktuális mosógépét már születésem óta, és annyira nem hívta másképp, hogy még kisiskolás koromban is azt hittem hogy a gizi szó, az egy szinoníma a mosógépre. Aztán mostmár az enyém is Gizi, illetve Miss Gizi, merthogy az anyué a Mrs. Gizi, a mosónő. :-)
Mit használsz a terpeszeidre?

Rejo, ez a gyerek ezzel a hajzattal!!! döbbenet!! gyönyörűségesenszépséges!!! Nagyon lenyűgözhette őt a vizilóka :-)

ginuska én 23 évesen akartam mami lenni :-( kislánykoromban sejtelmem sincs miért, de a 23. évet láttam választóvonalnak egy lánynál, vagyis ha addigra még nem házas én nincs gyereke a kezében vagy a hasában, akkor visszavonhatatlanul vánlánykorba lépett. Hát férjem az éppen lett 23 éves koromra, de a babával lassan már két év csúszásban vagyok. Nem teljesítettem a tervet :-)

Csillagfény! borzalmas amit arról a kórházról írtál, ahol kijön a trutyi a wc alól! Na az tényleg nem nyugati minta. De azon a mondatodon, hogy elharapóznak majd a várólisták, akkorát nevettem, hogy a könnyem is csorogott :-)

Nos, itt már annyira elharapóztak a várólisták, hogy pl a férjemhez fél éves a várólista és ez még nem is annyira kirívó, hiszen ahol Alice lakik, ott kilenc hónap vagy egy teljes év is lehet. Itt bizony annál szülnek a nők aki épp ügyeletben van, már az első trimeszter végén le kell foglalni egy ágyat a kiszemelt kórházban a szülés körülbelüli időpontjára, különben nem szülhet ott, és ha valaki megtudja hogy babája lesz, és időpontot kér a nőgyógyászától, akkor az asszisztens az uccsó mensi alapján komótosan kiszámolja mikor tölti be a 12. hetet, és arra a napra ad időpontot, egy perccel sem előbb. Az egész terhesség alatt 3 db UH-t fizet a biztosítás, a többi zsebből megy, vagy ha szerencséje van az embernek és a dokijának van UH-ja akkor gyakrabban is meglesheti a babáját. De nem sok magánorvosnak van UH-ja. Lehet hogy ez "C'est bizarre", ahogy a lengyel barátnőm mondta, de ez van. És bár hálapénz ugyan nincs, nem is ismerik, de az általános biztosítás minden kezeléseknek a 70%-át fizeti, a többi zsebből megy ha nincs külön magánbiztosítás. és a fennmaradó 30% nem 500 ft-ot jelent.
Szóval a fentiek miatt mondtam, hogy észrevételeim szerint a nyugati rendszerhez próbál közeledni az új magyar rendszer, amit én azért tartok már eleve hibásnak, mert a magyar gazadaság közel sincs olyan helyzetben mint a francia, az emberek egyáltalán nem olyan egészségesek mint a franciák, nincsenek olyan jövedelmek, nincsen olyan kötelező Eu-s munkaidőbeosztás mint itt, nincsenek olyan állapotban a kórházak, szóval egy csomó olyan körülmény nem adott, mint ami nyugaton igen.
krumplis pogácsa

Na megnézem, hogy sikerült az avatarom.

rambóka

Yesss!

rambóka

Pogika, nagyon köszönjük a receptet, csorog a nyálam rendesen :wink:

Lara, készült újabb LH teszt ? Ez a teszt még nem pozitív, mert
csak és kizárólag akkor tekinthető pozitívnak, ha a kontrollcsík ugyanolyan, vagy erősebb, mint a tesztcsík. DE ! Nagyon bíztató, szerintem pár napon belül el fogod kapni az LH csúcsot :wink: :lol:
Hajrá !! Tudod, Te vagy a "párom", úgyhogy húznunk kell egymást :wink:
(bár nekem továbbra sincs még ilyen halvány csíkom sem :? de ezzel nem is idegesítem magam. Jókat szexelünk, aztán majd csak lesz eredménye is :D )

Babancs, nekem iciripicivel jobban tetszik a második babakocsi.
Csakegy, a Tiétek is nagyon jó és tényleg kedvező vétel volt :)

Ginuska Boldog születésnapot kívánok !
Nálam valahogy karácsonykor csúcsosodik ki ez az érzés, évek óta csak azt kívánom, hogy jövőre már hármasban ünnepelhessünk..
De épp valamelyik nap írta egyikőtök, hogy lassan át lehet nevezni a topikot, annyi babásunk van ! Ez adjon erőt Neked is és persze ebből merítek én is erőt !!! Puszi !

Ja, a Clostyról csak annyit, hogy anno 1997 körül engem is kezelt vele egy endokrinológus-nőgyógyász doktornő. Hónapról hónapra szedtem az Orgametrillel, Norculuttal, Mastodyn cseppekkel, bár volt UH követés és hormontükör, de a mensim nem állt helyre, sőt !
azért hagytam abba, mert iszonyúan elkezdtem szőrösödni.
Az állam, mellem, hasam.
Ma már tutira nem engedném csak azért, hogy beállítsák a ciklusomat :twisted:
Szóval vigyázzatok vele, csajok !!

Kandika nagyon gusztusosak a torták :) és az emeletes ágy tök klassz, gondolom Nati most nagyon boldog :wink:

Hétvégén pozsonyi kiflit és magos pogácsát sütök, jönnek a haverok kártyázni :lol:
mniki

Intimtorna: szerintem megtanulható könyvből is, én otthon csinálom, de nem lenne türelmem az egészhez, a kismamajógában van egy 5 perces variáció, inkább azt csinálom.

Pogi: szerintem 3 UH bőven elég a terhesség alatt, nekem nem lesz több valszínűleg. És egyébként a babának se tesz jót a túl sok UH, csak nem mondják, mert nagy üzlet a 4d meg 3d meg mittudoménmilyen UH.
Más: asszem Franciaországabn nem 200 euro a minimálbér, és az átlagfizetés nem 400 körül van. Ha tévednék, akkor bocs.
Azt gondolom, hogy külföldön azokat a műtéteket várakoztatják, amiket lehet.
Pl ha egy rákos betegnek hónapokig kell várni a kezelésre, azzal a tb bazi jól jár, mert semmit sem kell majd fizetni, mert szerencsétlen meghal amíg sorra kerül. A dokik többsége meg azt fogja előrébbvenni, aki többet fizet.

Sajnos én nagyon is reálisnak tartom azt, hogy nagyon sok ember kiszorul az ellátásból, vagy csak a legrosszabbat kapja majd.
Tudod, inkább azért nem is írok semmit, mert aki másba szokott bele, úgysem tudja elképzelni, mi van itt, akkor sem, ha egy pár éve szakadtál el itthonról.
Én is voltam külföldön, és akkor bébiszitterként többet kerestem, (és teljes ellátást kaptam), mint anyu itt Magyarországon fizetést, majdnem ugyanolyan árak mellett. A család azt mondta nem hiszi el, ne is mondjak ilyet, mert ebből nem lehet megélni.
csillagfény

Kandika :)
Bocsi, hogy így megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT Natinak!!! Az ágy szuper!!! :)

Rejo :)
Tünciédi kis hajasbabád van! :) Anyud mesélte, Domi mennyire szereti. Nem csodálom. :)
gtünde

kandi, szép volt a torta. a buli is jól sikerülthetett a képek alapján :D
mindnekinek jó hétvégét. el vagyok havazva.
mérgetem a hőmet lelkesen. 35,3-35, 5 között mozog. ez alá hogyan tud majd csökkeni??? :D :shock:
dimet

Backa, terhesen ilyen a 120 perces cukra a húgodnak?

mert akkor nagyon magas, pont határérték. Terhesen 120 perces 7.2-vel már terhességi diabétesz!!!
Ha terhes, akkor mindenképpen diéta ilyen cukorral. (Dominál nekem is 7 volt terhesen)

Ha nem terhes, akkor sztem jó, mert akkor valahol 11 körül kezdődik a diabétesz 120 percnél.

mennem kell, többiekre később írok!

Kép

Kép
rejo

Kösz Tündi! :D

Te is büszke lehetsz Rékára! :D

Kép

Kép
rejo

Drága Csillagfény! Nem értem kristálytisztán, hogy mit is szürtél le pontosan abból amit irtam, de az az érzésem hogy teljesen félreértelmezted a mondandómat, ha úgy érezted ennyire le kell teremtened. Légyszives olvasd el ujra. Komolyan nem értem mi rosszat írtam már megint! :shock:
krumplis pogácsa

Csajok!

Tudok egy nagyon jópofa többfunkciós babakocsit, használtan, de igen jó állapotút. Anno ez volt az egyik jelöltünk, de amikor elmentünk megnézni, már egy komód és 4 téligumi figyelt a kocsi csomagterében, úgyhogy nem tudtuk elhozni.
De bátran ajánlom bárkinek.

A kocsiról itt tekinthetők meg képek:

http://web.t-online.hu/mukika99/peg%20p ... akocsi.htm

Egyébként Budaörsön található.

rambóka

NEM VESZEKEDNI MÁR MEGINT!!!!!!! :evil:

Pogi nem azért írta, h. az orra alá dörgöljétek, h. nem itthon él!!!!!! :!:

rambóka

Fúha... szép színes a kocsi :))))))))

(nekem a kicsi kerekei miatt nem jön be - viszont tényleg praktikusnak tűnik, hogy ilyen könnyen összecsukható...)

Biztonsági ülés: hát... én azért az ADAC által jóváhagyottra szavazok (a PP Primo Viaggio az, de ez szerintem nem olyan...)

Csak arra kérem azt aki ilyet megvesz, hogy soha ne kösse be a babát a kocsiba a mózeskosárban... hiába adnak hozzá bekötő szettet... életveszélyes a babának ráadásul a rendőrök is megbüntetnek érte... (logikus... marhára nem biztonságos...).. a mózeskosár nem arra van kitalálva:)))
Vendég

Babancs, szerintem a második babakocsi (ha jól látom Cam tipusu) átalakitható sportkocsivá, legalábbis a váza alapján. Ha igen, akkor az praktikusabb, de a másik viszont szebb. Gondolom drágább is.......

Nem vagyok egy édesszájú, de Nati tortájából most tudnék enni egy szeletet. És az ágyát is nagyon irigylem, olyan jó kuckós a teteje is és az alsó rész is.

Vöcsök, szerintem a Kriston könyv alapján is el tudod sajátitani a tornát, képekkel illusztrált :D meg minden. (csak ne ragadj le az arctornánál az elején :wink: ) Nekem már régóta megvan, de eddig nem tudtam rávenni magam. Most is azért iratkoztam be a tanfolyamra, mert igy legalább elmegyek és megtanulom. Egyébként én is vagyok már vagy 63 kg. Ez kb. 8-9 plusz kilót jelent.

Nagyon nehéz gépelni befáslizott kézzel. Nem tudom, hogy van-e köze a kismamasághoz, de rohadtul fáj a jobb csuklóm. Kb. másfél hónapja torna közben elromlott, és azóta sem bir rendbejönni :cry: Tegnap, az ablakcsere utáni takaritás sem tett neki jót.
espero

Csakegynek igaza van, nem biztonságos a mózest kocsiba kötni. Én pl. nem mernék használtan vett autós hordózót sem használni, ki tudja, hogy milyen volt az előélete.
Amit a tesóméktól kapok kölcsön, azt azért merem majd használni, hiszen tudom, hogy nem volt balesetük.
espero

Na megyek, kipakolom a szekrényeket, amiket holnap lebontunk.....
espero

Espero!

Csak a 2. babakocsinál volt ár..asszem 99.000 Ft (akciósan :lol: ).
Asszem a többfunkciós lesz majd a jó..ahogy hallom a gyerek már 5 hónaposan rohadtul unja a mélykocsit. Ilyenkor a legegyszerűbb átalakítani gyorsan "sportosra" a kocsit.

A tegnapi UH óta olyan méhösszehúzódás-szerű érzéseim vannak..
Én nem támogatom a kötelezőnél több UH-t. Bár ez a tegnapi azért viselt meg különösen, mert hasi UH-val nem nagyon látszott a baba (pont előtte pisiltem :cry: ), a hüvelyi UH meg eléggé fájt. Nő csinálta és hát hmm..
A 4D-re elmegyünk majd, mert anyósomék nagyon szeretnék.

Kép
babancs

Hi!

Rambóka!

Nem hiszem, h ebben a hónapban sikerülne teljesen spontán.
Voltam orvosnál. Kell mennem MR vizsgálatra, mert baromi magas volt a prolaktin szintem ( ha jól olvasom a mértékegységet akkor: 58,4 ug/ml) . Következő ciklus megint stimus lesz. Talán majd akkor intézek egy pozitív terhes tesztet!!
A bromocriptin-t megemelte 2*1-re.

Kép
lara26

babancs: azért szerintem ne spilázd túl a babakocsivásárlást... Mi is úgy indultunk, hogy többfunkciós... aztán letettünk róla, mert rájöttünk, hogy baromság. Okok:

1. A babának tényleg csak az elején kell teljesen vízszintesen feküdnie - viszont a mózeskosarasok magasabbak általában így a babák szerintem nagyobb biztonságban vannak... szerintem az állítható háttámlájú mózes jó megoldás a már nézelődő de azért még nagyon pici babának... ezeknek a váza viszont sokkal nagyobb szokott lenni és nem is olyan könnyen összecsukhatók... vagy könnyen de akkor méregdrágák...

2. 1 éves kor után az ember úgyis a legkönnyebben összecsukható sportkocsiba fog beruházni... (és olyankor már zavaró lehet a bazi nagy sokfunkciós kocsi -még a legkisebb és a Venezia is bazi nagy és nehéz volt + nehéz szerintem... sokkal nagyobb, mint a sima mózeskosaras váza)... úgyhogy szerintem majdnem tuti a csere)

3. Azért az egy évért ha utána úgyis lecseréljük egy nagyon könnyű és picire összecsukható esernyőkocsira nem vagyunk hajlandók ennyi pénzt kiadni... akkor már inkább egy használt mózeses és majd egy jobb sportkocsi...

Két gyereknél már megéri a két külön kocsi szerintem... arról nem is beszélve, hogy ha a második korán jön akkor lehet, hogy amire sportkocsiba kerül a gyerek már kénytelen leszel egy testvérkocsiba is beruházni :) :) :)

Hát... szóval szerintem érdemes nem meghatódni annyira azon, hogy jön a baba és vagyonokat elkölteni... jön még a 2 szűk esztendő a baba megszületése után amit (hacsak a férj nem keres nagyon nagyon jól) valahogy túl kell élni... és itt 20e, ott 30e spórolás lehet, hogy akkor sokkal jobban fog jönni...

Ez az én véleményem persze :) :) :) (és tegyük hozzá, hogy én teljesen úgy indultam, hogy 60e-ért fogunk kiságyat venni a babának és három zsák bazidrága játékot stb. :) :) )
Vendég

Ja... ezek szerint nem csak én érzem úgy, hogy a női nőgyógyászok sokkal kegyetlenebbek és durvábbak tudnak lenni, mint a ffiak... (eddig 3-nál jártam amiből 2 kifejezetten szadista volt, egy pedig olyan flegma és bunkó, hogy ihaj...)
Vendég

Help me!

Nem találok a neten erről az MR- ről semmi olyant, ahol leírnák a vizsgálat menetét.
Valaki aki átesett ilyen MR vizsgálatom, az leírná nekem , hogyan megy ez az egész?
Közben kihámoztam a mértékegységet! :D prolaktin: 58,4 ng/ml

Kép
lara26

Csakegy!

Köszi a babakocsis összefoglalót! Az ár mondjuk nem olyan lényeges, mert ajándékba kapjuk. Most már ennyi info-val lesz mit mérlegelni. Mi röviddel utána szeretnénk a következő babát..úgyhogy a 2 kocsi valószínű kell majd.
Kiságy: anyósom mondta, látott egy jó kiságyat..nézzük meg. Röpke 130 ezer forint. Erre megkérdezte, hogy az drága-e? :lol: Hát nemtom, szerintem egy kicsikét nem olcsó. :D De neki tetszik. Hát nekem egy 12ezer ft-os natúr fenyő kiságy is tökéletesen megfelelne.

Női nőgyógyász: nekem van egy női nőgyógyász ismerősöm a baráti körben. Mesélte, hogy undorral nyúl minden nőhöz. Kizárólag a szülészet miatt ment erre a pályára. Érdekes nem? :?

Kép
babancs

Na már találtam valamit, de az MRI. Ott pl. csőbe huzzák az embert. :lol:

Kép
lara26

Csakegy!

Nekünk PPViaggio autósülésünk van. Direkt erre hajtottam.

Azóta viszont anyázok ezerrel!!! :evil: :evil: :evil:

Én azt hittem, h. ezzel egyszerűbb lesz a kocsiba rögzítés, mert csak rápattintom az autóban lévő talpra és már megyek is... Hát egy fenét!!! :evil:
A talpat a biztonsági öv alsó öve rögzíti az autóhoz, a gyerekülés talpba rögzítése után az öv felső szárát (ami a mellkasodon menne keresztül) a gyerekülés háttámláján át kell fűzni (akinek esetleg gyerek mellett műkörme lenne, annak ez eleve megodhatatlan feladat!). Ez eddig tök jó, hű de biztonságos!!!
DE: A mai autók biztonsági öve rendelkezik egy sajátságos tulajdonsággal: Ha egyszer kihúztad egy bizonyos hosszra, majd visszaengeded, akkor berögzül és nem tudod újból kihúzni.
Ennek folyományaként bekötöd a talpat, ráteszed a gyerekülést, bekötöd, elmész vhova, kikötöd a gyerekülést (kibújtatod a felső övszárat az ülés hátulján lévő fülekből), kiemeled a talpból, talp bekötve marad.... eddig semmi probléma! De amikor visszajössz és újból be akarod kötni, akkor nem tudod azt megtenni, h. a gyerekülést rápattintod a talpra, majd a felső szárat áthúzva a gyerekülés háta mögé bebújtatod a rögzítő fülek alá!!! NEM, mert az övet meghúztad, amikor kibújtattad a fülekből, utána visszacsorgott és immár szűk ahhoz, h. újból átérje a gyerekülés hátát. Ezért le kell tenned a gyerekülést a kocsi mellé (Szakadó esőben ez különösen nagy élmény!!!! :evil: ), át kell hajolnod a talp fölött, kikötnöd a biztonsági övet teljesen, visszagyömöszölnöd az övfeszítőre (ilyenkor még véletlenül sem tekerné ám fel olyan villámgyorsan, mint máskor!!! :twisted: ), majd újra kihúznod és bekötnöd, miközben vigyáznod kell, h. meg ne ránts idegességedben, mert akkor replay van!!!!

A másik probléma, h. a gyerekülés CSAK a talppal együtt köthető be az autóba!!! Namármost: nálunk mondjuk be van kötve a mi autónkba. Ha a párom elalszik és azzal megy le Szekszárdra, akkor én még anyámmal sem tudom elvinni a gyereket sehova, mert talp nélkül nem tudom bekötni az ülést az ő kocsijukba!!!!
Megoldás: Az ilyen esetekben a párom indulás előtt még visszamászik a negyedikre a talppal!

Szóval egy tömör szívás!!! :twisted:

Viszont rápattintható a babakocsira! Még talán 2-3 hónapig a gyerek is bele fog férni! :lol: :lol: :lol: Igaz én már nem fogom tudni lehozni a negyedikről, mert már most alig bírom el!!!! :cry:

rambóka

Lara :-)

az MRI az Magnetic Resonance Imaging
az MR pedig Mágneses Rezonancia

A kettő ugyanaz, az MR le van fordítva magyarra egyszerűen, de szokták mindkettőt használni rá.
Úgy megy, hogy ráfekszel egy lapra, és beadnak neked vénásan egy kontrasztanyagot, majd valóban behúznak egy csőbe, ami ííszonyúúúan hangos és állati idegesítő. Meg asszem villog is de arra már nem emlékszem. Szóval az a cső tulajdonképp egy roppant nagy mágnes, és ezért akinek van valami fém implantátuma vagy valamije az nem mehet be, mert kiszakítja belőle. A gép felvételeket készít a belső szervekről, olyan mint a CT. Jelen esetben az agyadról készít majd képet, ha jól sejtem. De amúgy nem fáj, nem is érzel semmit.
krumplis pogácsa

rambóka: szívás... mi pont ezért nem akartuk a P.Viaggiot... végigolvastunk néhány tesztet... és MINDENHOL azt írták, hogy rémálom bekötni az autóba ráadásul nem is lehet stabilan bekötni... a törésteszteken ettől még átment de minket hamar lebeszéltek róla (ADAC, Osztrák Autóklub, egyéb független tesztoldalak)...

Mi ezért vettünk Römer Baby Safe Plust... nem volt olcsó (24900 volt) de vadiúj ... (duplán akciós volt a babadiszkontban... kifutó szín + bemutatódarab... eredetileg ez olyan 40e Ft, az e-bayen 110 EUR + postaköltség)...

Mi már csak ilyen megrögzött tesztolvasók vagyunk ha kocsiról vagy biztonsági cuccokról van szó :)

(a babakocsinál is azért döntöttünk az olcsó és levehető mózeses mellett mert így az alját könnyen lent merjük hagyni a közös tárolóban... a kutya se kap ahhoz kedvet, hogy ellopja... a mózes meg "csak" 5 kiló... tehát töredéke egy komplett kocsi súlyának... és hát nem mindegy hány kilót cipel fel az ember a 4. emeletre...)
Vendég

Pogi!

Jól sejted agyas vizsgálat lesz! Megnézik milyen összevisszaság van a fejemben. :D Hát az én testemben nincs fém sőt annyira, h még vashiányos is vagyok. :lol:

Kép
lara26

lara: szurkolok, hogy ne találjanak semmi nem odavalót!!!!

(Apukámnak volt MRI-je de nem kommentálta a dolgot úgyhogy valószínűleg nem lehetett olyan borzalmas...)
Vendég

Lara!

Én voltam MRI-n. Simán túlélhető, ha nincs klausztrofóbiád. Zörögni zörög, de én azzal ütöttem el az időt, h. számoltam a kattogásokat.
Mondjuk a drágák nekem nem szóltak, h. infúzió is lesz, mert akkor én szóltam volna nekik, h. allergiás vagyok az átlátszó hipoallergén ragtapaszukra. :twisted: Már benn voltam a gépben, amikor bekötötték, de 5 percen belül tudtam, h. azzal ragasztották le, mert cefetül elkezdett viszketni. Szét tudtam volna vakarni, de közben meg tudtam, h. nem szabad megmozdulni! :evil: Nekem emiatt tűnt nagyon hosszúnak az idő, de valójában nem volt több tíz-tizenöt percnél!

Csajok!

A gyerek erősen hajaz vmelyik heavymetál zenekarra (talán a KISS használt ilyen lila rúzst!). :lol: :lol: :lol:
Ugyanis pyoctanint kaptunk szájpenészre (candidiasis oris,kisbabáknál és műfogsoros öregasszonyoknál gyakori,ártalmatlan fehér tejszerű, de nem letörölhető felrakódás a szájban, valszeg az antibiotikum segítette elő az elszaporodását).
Mondták, h. fog ez a vacak, de nem gondoltam volna, h. ennyire! :lol:
Azóta még nem szopott, de szerintem félórán belül lila csöcsökkel fogok rohangálni. Mint a Milka tehén!!!! :lol: :lol: :lol:

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?