Csajok!! Köszönjük a névnapi köszöntést! Mindenkiét átadtam a nagyfiamnak
!!!
Viszont az én 13 hónapos fiam még nem jár...
(közben megy a Jóbarátok - azt hittem ötvenhatodjára már nem tudok röhögni, de mégis...)
Szóval voltunk a dévényesnél - na nem vagyok betojva, még nyáron mikor utoljára voltunk megígértem, hogy visszamegyünk - és a Tündi mondta, hogy másfél éves koráig semmi baj. Bár remélem azért hamarabb lesz
. Bár sokan mondják addig örüljek amíg nem megy, de szerintem könnyebb már egy stabilan álló és járó gyerekkel. Mellesleg dög nehéz, márcsak ezért is
. De az a furi, hogy ezekkel a tologatós játékokkal, dömperrel, stb. ezerrel szalad, fal mentén stabilan megy, de valahogy egyedül nem. Bár tegnap én is láttam 2 lépést, de hol van ez még a járástól? Aztán meg jön az overál amiben lépni sem lehet
.
Szóval Bence nagyon ügyi, én is elképzeltem ahogy röhögve megy. Fú hiszti, műbalhé és krokodilkönnyek nálunk is vannak dögivel. Annyira cukik, nem is értik, hogy miért nevetek amikor ők dühöngenek
.
Serfi lecsorgó csoki-tojás-teje egy egészen ínycsiklandozó kalácshoz tartozik amiről képet is láttam
(frissensülve) és esküszöm megcsinálom. Majd beszámolok!!! Serfi még nyomhatnál egy-két ilyen jó receptet!!! Ja, azt nem is mondtam, hogy időközben a csattogós lepke nagy kedvenc lett - az a másik kettő azóta bekrepált, valszeg gagyik voltak és nem bírták a kiképzést. A csajoknak mondtam is, hogy hozzanak valami hasonlót a Zsombi névnapjára szerdán, mert megy a harc. Bár Zsombi még csak ülve használja...öööö...
Orsikám! Itt is üzenem hogy gyönyörűek vagytok! Minden jön majd ösztönből! Ha bármi van, szerintem bármelyikünket felhívhatod, hátha tudunk 1-2 tanácsot adni!!! Pocifájást kinövi. Ha tényleg az van neki, ki kell tapasztalni mi a legjobb. Minden baba más! Pihenj sokat. Aludj, igyál és egyél!!! A tejnek ez a legjobb. És figyelj, hogy mit eszel!!!
Ú, Ági, gratula, hogy már nincs éjszakai szopi. Én januártól szeretném ez elérni - ők is nagy cicisek, de egyszer le kell szokni, nem??? Bár az éjszakai csak Zsombort érinti. Aztán a du.alvási cicitől próbálom leszoktatni őket - ez nehezebb lesz, anélkül elaludni mindkettőnek, egy helyen, egy időben és ugyanannyit
(hú, már előre félek), aztán a reggeli - talán ez lesz a legkönnyebb. (Szép tervek). Már kicsit fárasztó, de ugyanakkor meg még ki is akarom élvezni...
Pussykám! Én nem vagyok ilyen pesszimista
, az Ádi bizti más lesz. Kiságyban fog aludni és még a drága légzésfigyelőt is kihasználja végre valaki
. Na, hát bízzunk ebben!!!
Képzeld, a múltkor neked szánt és itthonhagyott marcipános csokit most bontottam fel
(basszus - Serfi szólj rám!!! Mi lesz így a fogyókúrámmal?)
Edó! Peti meggyógyult?
Ancsa! Hol vagy? Jól vagy?
Rólunk röviden: Kicsit taknyosak a gepárdok, ezért nyüszik is. Ugyanakkor nőnek a hátsó (örlő - mostmár tudom) fogak is -
mire nem jó egy üvöltéssel egybekötött orrszívás, így látom ezeket is, biztos ez is fáj nekik. Különben nagyon édik, folyton egymást utánozzák. Amit a másik csinál, kitalál - (gonosztevők nagyon - tépkedik sutyiban a virágot, leszedik a szárítóról a ruhákat, stb - ezek tiltólistásak persze és ezt tudják is
). Mindig az kell amivel a másik játszik, azt eszek amit a másik, ha szeretem de a másik most nem kéri, akkor én sem - ez is napirenden van most.
Kajáról jut eszembe, folymatos a tipródás, hogy megint mit főzzek ma, mi legyen az ebéd, uzsi, vacsi. Elég nehéz. Persze mostanában már van, hogy nem esznek meg csakúgy mindent. Elfordulnak, nagy rábeszélés után talán megkóstolják - ha ez sikerül akkor persze megeszik. Pl. ilyen volt a sütőtök valamelyik nap. Isteni fincsi volt, a Zsombi falta, a Pancsit semmiképp nem bírtam rávenni, hogy megkóstolja. Tegnap megint sütöttem, most megkóstolta, alig bírtam olyan gyorsan adni ahogy kérte
. A szőlő is ilyen, tegnap alig evett, ma egy csomót - lesz is tőle nagy pukizás (hihi) - tegnap is rotyogtak rendesen.
De uzsira már megy a falatka - sajt, joghurt, kenyér, virsli (
,
jó tudom nem szabad...), azt szeretik. Inni még nem sokat, de emiatt még nem izgulok. Sajna szeretik a nassolást. Eddig bármit megkóstoltattam mindent sipirc megettek (kakaóscsiga, tejszelet, túrórudi - egy-egy falat, hogy lássam a reakciót - hátr bejött, úgyhogy ezekkel még azért várunk. Szóval most kölesgolyó, bioropi és gabonatallér - Bogiék nagy kedvence - megy még. Ez nagyjából bármikor.
A múltkor H&M-es soppolásnál is ezt adtam nekik, persze elszórtak egy csomót, a bolt tele volt a mi kajáinkkal, ciki
. A leggázabb mégis az volt mikor már kivettem a Pannit mert nyüszi volt és a földről szedegette a golyókat és ette
Megy a harc az apai és anyai szeretetért. Ha az egyik odabújik, vagy csak megölelem, vigasztalom, azonnal odakéredzkedik a másik is. Ilyenkor néha lökik el egymást, hogy kizárólagos figyelmet kapjanak, de általában azért megférünk egymás mellett
. Persze mennek a bunyók továbbra is. Harapás, csapkodás és lökdösés a menő. De vannak puszik és simik is. Sokat játszanak együtt nagyokat kacagva.
Van már 'Aja', 'baba', 'hapci' meg még pár szavuk - nagyon édik ahogy mondják. Ja és a 'nem'! is megérkezett végre
!
Nem egyszerű a játszózás, séta - a legnehezebb az öltöztetés ebbe a sok göncbe. Tök nyűgösek, mert tudják, hogy akkor már megyünk le és mennének, de még a másikat is öltöztetni kell, plusz nekem, stb. A múltkor a Bazsa mondta, hogy megcsinálja, én előrementem, mert a tárolóba kellett mennem. Na lehozta a gyerekeket úgy hogy a pulcsikat nem adta rájuk
(kikészítettem mindent) és a Zsomboron nem volt cipő!
(0 fok). Na jövök fel a pulcsikért, cipőért - a kulcs kívülről a zárban
. Szerintem nekik pihenés ha hétvége után visszamennek dolgozni
, akármennyire is imádják őket
.
Na befogom - már vagy 2 órája írom.....
puszi