Új privát üzeneted érkezett!

(Ill. Zsigmond május elején, Zsombor ápr végén :arrow: így együtt tudjuk le a családdal. :oops: 8) Bocsi, de már nem vagyok100-as :lol: )
mazsolák
 
 


na Zombitársam akkor üdv a klubbomban :wink:
Zsófi bezzeg csodakivirultkipihent anyuka lesz estére meg holnapra :)

ezt a tesóm csinálta tök klassz szerintem :lol:
Kép
lmkata
 
 


ő a tesóm (a KICSI) meg az ebállata Bumi aki azt hiszi magáról hogy igazából embergyerek.... :wink:

Kép
lmkata
 
 

 
 

KATA, CSÚCSSZUPER!!!!!!!!!!!ANNYIRA KLASSSSSZZZZZZZZZ!!!GRATULA A TESÓDNAK! BÁR EGY ILYEN GYÖNYÖRŰ ALANYRÓL CSAK JÓ KÉP KÉSZÜLHET! De nagyon jól megcsinálta a tesód!!!!!!!!!!!! :D

+annyira örülök, hogy nemcsak én alszom be az esti szoptatások alatt... 8) Volt már, h arra ébredtem, h kiszolgálják magukat a srácok... :oops: :roll: :wink:

ja és hatalmas dícséret Lizusnak, hiszen ő nem szopizhatott azonnal, mint a többi Babó! Ehhez képest sztem, tök jó, h ilyen ügyesen szopik! :P Tejcsihez: sok sok folyadék: laktoherb, alkh. mentes sör (bnőmnek bejött!), víz, leves, madártej, ha szereted..., pihi! A másik, csoda, h ilyen stresszes időszakban van tejed! :shock: :roll: :wink: Sztem amint lecsendesedik körülöttetek minden, úgy beindul a tejcsi, h csak na!!!!!!!!!NEM LESZ ITT GOND!!!!!!!!!!!!NAGYON ÜGYIK+SZÉPEK VAGYTOK! :lol:
mazsolák
 
 


Kata, Ő Gréti?:roll: :oops: :wink: Szép, mint a nővére! Bár az összes "mikulás" lány nagyon szép, kiegészítve Lizussal!!!!! :D

Zsófi, jó velneszezést nektek! Aktív kikapcsolódás+pihi egyben! Tök jó! :D A tornán én is már párszor elgondolkodtam, de:
1.nincs már hozzá igazán energiám.... :oops:
2.a fiúk birkózásként fogják fel...egyből rámmásznak..., aztán hadd ne mondjam, mi lesz az egészből... :oops: 8)
3.ha van egy „üresjárat”, akkor sajnos előbb választom az alvást, mint a tornát.. :oops: 8)
így most hagyom a témát, majd...Pedig nem ártana, rám férne rendesen!:?
mazsolák
 
 


:oops: olyan édes vagy Edus, de tényleg!!! :oops: :lol: :lol:


(kellett nekem becsuknom a teraszajtót?!? felébredt a gyerek! :twisted: gr..... bár egyébként meg megfagytunk volna mert lement a nap :roll: )
lmkata
 
 


aha, Gréti. a hírvívőm amíg bent voltunk...

torna! jujjj alapból azt mondtam h idén már semmiképp, majd jövőre... de lehet h lesz majd 1-2 nyomós érvem ellene akkor is :wink:

a sültkrumpli az bezzeg nagyon fincsi !!!!!!!!!!!! sajnosss


(na alszik mégis talán :roll: )
lmkata
 
 


Kata, nagyon örülök, hogy jól sikerült a vizsgálat!
A képek nagyon jók amiket a tesód csinált.

Timi, mindjárt 5 óra, nagyon szorítok!

Kata, Edus bevesztek a zombiklubba? Ma azt álmodtam, hogy sétálok a férjemmel kettesben. Sajna ez is csak álom...azalatt a 2-szer 2,5 óra alatt....

Farkas tegnap felállt!!!!!

Kép
nóri8
 
 


sziasztok !!

szerencsére Laurának csak anyatejet kell cseppenteni az orrába a porszívózás mellett, ennyit mondott a dr-nő. meg azt mondta még, h. párásítsunk a lakásban.

Kata, tök jó h. nem találtak semmi újat !! és nem is lesz semmi baj ! ezzel a gyönyörű szép kislánnyal nem is lehet !!
hogy ne maradjak ki a tej-hozzászólásból: :lol:
úgy tudom kb. 6 hét - 2 hónap, amíg beáll a tejtermelés a normálisra, tehát a kereslet-kínálat szerintire (persze, ha közben fejsz és szoptatsz rendesen..)
szóval szerintem "nem csoda" ha ingadozik még a tejed, nem beszélve a stressztől a vizsgálatok miatt.
én az elején pont ezért nem szerettem, mert 1 szoptatás tartott kb. 40-50 percig, aztán fejés, aztán meg már majdnem kezdődött elölről.. de megérte, mert még mindig tudom szoptatni Laurát (leszámítva azt a pár kanál próbaképpen kapott almalevet meg HIPP őszit !)

korábban volt róla szó, de még esetleg próbáld ki az Urtica Urens 5 CH-s homeobogyót. nekem nagyon bevállt !

nagyon jó a montázs amit a tesód csinált !!

egyébként pont ma gondoltam ki, h. anyukámnak Karácsonyra ilyen egyedi falinaptárat csináltatok, természetesen Laura képekkel.

Edus, én is gondolkodtam, h. Laura napot máskor kéne tartani, mint a "nagy" Laura nap. május végén született, névnap júni közepe, plusz május végén gyereknap is van.
szóval a júni közepe helyett lehet, h. az októberit fogjuk tartani, de ezt még nem döntöttem el.

Nóri, gratula Farkasnak a tudományhoz !! hol csinálta , kiságyban?? nem semmi, jó korán kezdte... ;-)
te jó ég, lehet, h. ránk is ez vár 3 hét múlva :?: :?:

Timi, nagyon nagy drukk Balának !! bár már túl vagytok rajta, de remélem minden rendben volt, és nem kínozták meg őt nagyon !

Zsófi, jó wellness-ezést, jó kikapcsolódást !!


én ma egész du. barkácsáruházakban meg csempeszalonokban térültem-fordultam.. elment a fél du., de alig sikerült venni vmit.
de legalább szép idő volt !!!

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, Zsófi még annyit akartam írni, h. jellemző kicsiny országunkban, h. az önzetlen segíteni akarás még neked kerülne pénzedbe.
én egyszer a máltaiaknak v. a Vöröskeresztnek - már nem is emlékszem - ajánlottam fel egy régi szekrénysort, h. ne a lomtalanításban végezze. akkor közölték, h. köszönik szépen nagyon, de nem tudják elvinni, szállítsam már be.
hát kihagytam a teherautórendeléses lehetőséget - maradt a lomi... :?

viszont tök jó, h. a barátnődnek is pont szüksége volt a felesleges tejre - így került a legjobb helyre. :!: :!:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


na üdvözölhettek a zombik között, mert végül nem mentünk fittnesz wellneszezni... az ember délelőtt eltervezi h milyen klassz is a kikapcs, persze este 8kor már egyikünkben sem buzgott a tettvágy... így marad a született feleségek és a vacsi pizsiben.. egyedül mert csabi kihasználva az én punnyadásomat lelép haverozni...
most nem báom mert így majd itthon végzek szépségápolást meg fotórendezést!!! kész vannak ugyanis samu 3 hónapjának összes fotói- és a szülők (mármint a mi szüleink) karira szép kommentált albumot kapnak. már kész a prototipus- az a miénk.

kata nagyon jó a montázs!!!
Marcsi hát igen ilyen manapság a helyzet..
Timi drukk!
Ja Kata akartam mondani h a bogyók is jók, meg a tea is de a mi védőnőnk szerint mindkettőt ne használd egyszerre mert kioltják egymást.

na megyek vmi hátizom gyakorlatokat csinálni, mert amióta 2 napja ülve szoptatok annyira fáj az egész hátam derekam h iszonyat!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kata - örülök, hogy minden rendben van Lizával. De Te ezt eddig is tudtad! Milyen fura álmod volt. Egy pár dolog igaz is belőle. Mondjuk a férjem "fekete haját" :D meg tudod nézni a www gombra kattintva. A régi téglával van burkolva a házunk egy része, meg belül a könyves polc is abból van. Majd küldök képet. Liza sorozat - GYÖNYÖRŰ - múzeumba vele!!!!!!

Timi - gondoltam Rátok délután remélem Balával is minden OK!!!!!

ZSOMBIKAT ISTEN ÉLTESSE SOK SZERETETTEL!

Nóri - gratula Farkasnak - részleteket is szeretnénk hallani!!!

Judy - bébisitter ügyben sajnos én sem vagyok otthon. :(

Zsófi - a wellnesst irigylem, de még eljön az én időm is!!!! - most olvasom, hogy nem is mentél! Otthon is jól lehet lazítani....

Alon - zongora egyenlőre csak bútor, még nincs felhangolva (nem tudom így mondják-e), ennyit sem értek a zenéhez :D , de majd Márk...

Puszi és jó éjszakát mindenkinek!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Timi, mi volt a szemészeten? Egyáltalán miért kellett menni?

Zsófi, ez a tejtestvér dolog tényleg nagyon jó! Meg az is tök jó, hogy a barátnőddel egyszerre vártátok a babákat, most meg egyszerre babáztok. Az ő babája fiú, vagy lány?

A porszívó letakarást nem én mondtam, de jó ötlet elraktározom. :)
Jobbulást kivánok a kis náthásoknak!

Marcsi, Farkas nov. 2-án felült, nov.7-én pedig felállt. Tegnap a szgép előtt ültem, ő a kiságyban és láttam ,hogy nagyon próbálkozik, aztán felhúzta magát és a derekánál volt az ágyrács teteje. Rohantam hogy, ki ne essen. Este aztán le is engedtük a kiságyat.
Azóta meg se áll, éjszaka is próbálgatta rendesen.
Állós képet még nem tudok tenni, mert ha feláll félek, hogy elvágódik de ülőset és térdelőset mindjárt teszek, csa kelőbb vacsora a papának. :)

Kép
nóri8
 
 


Panni, egyszerre írtunk. :)

akkor a képek:



Kép


Kép


Az alsón a mosógépet nézi ahogy forog. :)

Puszi, Jó éjt.

Kép
nóri8
 
 


Judy,a babaszoba.hu-n a heti cikk a bébicsősz fogadásról szól.

Kép
nóri8
 
 


jaj Panni előbb válaszoltam a privire mint hogy elolvastam volna amit itt írtál :)

megyek, majd jövök még....
lmkata
 
 


Nóri, Farkas nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!!!!
Nehéz lesz majd megmagyarázni neki, hogy ne álljon még mert az izületeinek nem tesz jót.....
Szerintem nemsokára már el is indul :lol:

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Ja, és hát gyönyörű fiúcska Farkas!

Timi!
Mióta adsz levest Balának? És hogy kezted adni, kiskanállal?

Zsófi!
Nekem hamarosan Busines Englis-ből kell középfokú nyelvvizsgát tennem. Nem, adnál pár órát?! Ha már annyira dolgozni szeretnél :lol:

A tornát egyszerűen nem is tudnám mikorra beszorítani időben... Inkább én is pihiznék, de örülök ha egyáltalán enni tudok az "Én időm"-ben :oops: Este 9-kor meg már bizti nem állok neki :oops:

Megjött Apa az este. Nagyon betegen....[/b]

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Zsófi!
Még azt szerettem volna írni a februári babaprojektekkel kapcsolatba, hogy csaszi után is el kell, hogy teljen egy kis idő a következő babó előtt, hogy rendesen rendbejöjjön minden (seb, izom stb). szóval szerintem kérdezd meg a dokidat előtte. (nem szeretnék beleszólni, csak aggódom érted nehogy bajod legyen :oops: )

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Nóri, Zsófi ezennel beléptetlek titeket is a Zombi-klubba, legyetek üdvözölve :!: :wink:

Bár én ma már jobban vagyok, tegnap amikor Liza aludt próbáltam én is...

Farkas nagyon nagyon ügyi !!! 10 hónaposan már menni fog! A tesóm (Gréti) is ilyen hamar indult neki a nagyvilágnak :wink:
olyan édes a képeken, először amikor végigpörgettem az oldalt, meg sem ismertem -- nézem: jéé új "tag" a csapatban, lássuk ki is? és utána látom h te írtál.. :roll: :lol:


Marcsi, hát remélem igazad lesz és tényleg rendeződik majd a szopi, ma délben is pótolnom kellett :? de inkább mint hogy óránként egyen Liza... :roll: így legalább békés a pocakja kajaügyileg :wink:

laktoherbet nem ittam most néhány napig mert pöttyös volt Liza homloka és nem tudtam hirtelen mitől: kávé, tej, tojás vagy a tea.
A tojás a leggyanúsabb, ma már ittam laktoherbet -- meglátjuk kiújulnak e. Remélem nem !!

A naptár nagyon jó ötlet! Tuti el lesznek tőle ragadtatva!!!! a nagymamák szeretik a falinaptárakat, hát még ha a gyönyörűséges unokájuk van rajta !!!!!!!! :wink:


Zsófi hogy szoptatsz ülve? mármint példul ágy szélén ülve (görnyedve) vagy székben? mert azért ha székben/fotelben ott hátra tudsz dőlni -- legalábbis én ha így teszek, nem fáj.

Timi szemészet?????

Reni jobbulást Apátoknak !! szegény... akkor most van még egy gyermeked :wink:


Zsóka, Edus mizu veletek ebben a szép időben ??? :lol:

Panni, most lecsekkolom a www-t férjed haját tekintve, de a :lol: -ból megítélve gyanítom nem fekete... :lol: :wink:

na megyek mert ezer elintéznivalóm van még, és mindjárt kaja-time megint

(Alon, én is várom azért hogy kicsit lazuljon a "rendszer", mármint ne csak szopi-fejés-kis idő ami alatt is lehet h épp nem alszik a gyerek - szopi, stbstb legyen a napom)

pusszantások!
lmkata
 
 


KÖszi Reni a dícséretet. Van egy konduktor barátnőm (igaz még csak most végzett a főiskolán, de már sok mozgáskorlátozott kisgyerekkel foglalkozott) aki azt mondta nekem, hogy az a jó, ha minél később áll fel a baba, és minél tovább tart a kúszós-mászós időszak. Azért mert az agyában vmit kapcsol az ellentétes kéz és láb mozgás (csak nem tudom mit). De mondtam neki, hogy látom, hogy Farkas fel fog állni, mit csináljak nyomjam le?Azt mondta ne. Hát fel is állt. Mindegy, igyekszem vele sokat játszani az ágyon, de ott is kapaszkodik, és húzza fel magát. Hát ez van. A nővérem egyébként 5 és fél hónaposan állt fel először. Úgy látszik ilyen a családunk.
Kihívtam az orvost, (mondjuk nem csak ezért) de sajna csak egy hét múlva tud jönni, majd vele is megbeszélem a dolgokat, de azért csak nem olyan nagy baj. :?: Utána néztem a hiperaktivitás tüneteinek (mert csak nem hagy nyugodni a dolog), de hál istennek, nem jellemző rá egyik sem. :)

Zsófi, az én orvosom is azt mondta, hogy a nemzetközi ajánlások szerint 12 hónap a javasolt várakozási idő, de ő inkább a 18 hónapot javasolja.

Reni, hol volt a párod?

Most megyek, de csatolok még egy képet a mutatványról (utoljára) amit ma tudtam elcsípni.

Kép

Puszi, nóri

Kép
nóri8
 
 


KAta, egyszerre írtunk :).

A pöttyök lehetnek tejpöttyök. Teljesen természetes ebben a korban. Nem kell velük foglalkozni. (mármint ha tényleg azok) Az anyatejtől vannak, nem allergia hanem a szervezetnek új az anyatej gondolom és így reagál. Kicsit fehéres a tetejük, mintha mitteszer lenne?

Köszi Farkas nevében. :) Egyébként a tágabb család is azt mondja, hogy nagyon sokat változott az arca. Én nem tudom.

Na megyek főzni. (Motolla úr alszik!!!! :) )

Kép
nóri8
 
 


ja ja Nóri olyan pöttyeink voltak! akkor megnyugodtam (gondoltam erre én is amúgy...csak inkább hajlottam a bűnös tojás felé mert volt 2-3 nap h sokat ettem :oops: ) és döntöm befelé a laktoherbet!!!
pusza
lmkata
 
 


Csajok... egy egész A/4-es papírt tele kellett jegyzetelnem, de így se fogok tudni mindenre reagálni, mert van téma, aminek felvetődése és megbeszélése négy nap után már nem is aktuális :)

(Közben kihúzom a lapról, amit már ide beírok... :) )

Név: a Mircike csak itt a nickem, mindenhol máshol nem ez. Még amúgy az indexen szoktam lógni. Ez egyrészt a Mirkóból is lehetne, de még azelőtt találtam ki. Egy macskának volt a neve még gyerekkoromban. Aki nem Cirmi volt, hanem Mirci. És ez idegesített, és megjegyeztem :)

Naptár: én is azt adtam tavaly karácsonyra :) A cégemnél kinyomtattam színesben, és bespiráloztam. Idén már ezt nem fogom tudni megjátszani sajnos...

Másik topik: a szülészetes topik inkább informatívabb jellegű volt mindig is. Úgy látszik, hogy a mostani pocakosok inkább csak olvasnak. Majd ha összejönek többen akkor biztos írni is fognak :)

Zsombiknak boldog névnapot :)

Orrszívás: rossz hírem van :) Amíg kicsik, addig nem egy nagy kunszt. Úgy egy éves kor után kezdődik a bírkózás. Egész jó technikám van már, egyedül is meg tudom oldani. Konkrétan ráülök szegény gyerekre, a combommal szorítom a kezeit, a térdemmel és egyik kezemmel a kis fejét, a másikkal meg szipókázom a trutyit. Vérborzalom a procedúra. Üvölt, mint a sakál. Remélem nagyobb korára megértőbb lesz :)

Judy: szia, szittert sajna én se tudok.

Ganti: szia, édes a kis négyfogú :)

Timi: miért kellett szemészetre menni? Remélem minden OK volt!

(Elküldöm mielőtt elszáll...)
mircike
 
 


Zsófi: Tök jó, hogy tejtestvéretek lesz. Nekünk is volt egy. Én a fagyitejeket adtam oda egy barátnőmnek. Ahogy volt, a mélyhűtő fiókkal együtt átvittem :)
Felvesz-letetsz-200x :) Ez nem semmi. Nálunk csak a szopi vált be. 10 másodpercnél nem sírhat tovább éjjel, hiszen apának dolgozni kell másnap, és baromi rossz alvó. Ezért én zombifutásban átmegyek (átmentem hihi :) ) a gyerekhez, és visszaaltatom, ha felkel, aztán vissza a szobába, vagy ottmaradtam a kiságy melett zombialvásban :) Persze mindig is irigyeltem azokat, akik megállták, hogy ne szoptassanak éjjel, meg be tudták tartani a három órát meg ilyesmi. Én az igény szerinti mintapéldány vagyok. Mintazombi :)

Nóri: ehhez kapcsolódva... jó hír, hogy kábé mostantól azért M. is átalussza az éjjeleket. Pedig én is ugye mindig etettem éjjel. Sztem is szüksége volt rá, hát akkor adtam neki. Most már nem kell neki, inkább alszik este 9-től reggel 6-ig. Én meg örülök neki, mind majom a farkának :)
Én sem ismertem meg Farkast elsőre! :) Édi, ahogy nézi a mosógépet. Nekem is van egy konduktor barátnőm :) ugyanilyeneket mondott a kúszásról, azzal, hogy nem az a baj, ha hamar feláll, hanem az, ha utána nem kúszik. Ezért pl. jó, hogyha (később) ilyen IKEÁs kúszós sátrat vesz az ember lánya játszani. Vagy kúszósat játszik, autózik a gyerekkel a földön, ilyesmi.

Edus: én nem tudtam volna összerakni a Mazsolák jelentést :) Azt hittem, hogy csak szimplán a gyerekek szó szinonímája :)
Sajna a tornával én is pont így vagyok, ahogy te írtad...

Panni: nagyon édi a kis török basa! :) Olyan szépek a szemei!

Reni: Barátnőkkel én is valahogy így vagyok. Inkább szinglik, baba témában nem is nagyon szeretnek elmerülni, egyre kevesebbet találkozunk... szörnyű ez, én legalábbis elég rosszul élem meg, de tenni nem sokat tudok, szabadidő hiányában valóban nehéz találkozgatni.

Alon: csőröst sztem féléves kortól lehet adni. Mi mondjuk egy éves kortól iszunk egyáltalán... úgyhogy így könnyebb volt, mivel már nagyobb volt (hú de érthetetlen vagyok...)
Szoptatós fotelt én barátnőméknél kipróbáltam, szerencsére, és nem is vettünk, mert egyáltalán nem tudok benne szoptatni, pedig én is ülve szeretem. Egyszerűen nem férünk el benne ketten :)
Alvás alatti zajongás: nálunk eléggé csend van. Az elalvás után egy órát nagyon mélyen alszik, akkor lehetne zajongani, de utána felületesebb az alvás, és én jobban szeretem, ha megvan az a 2-3 óra délután... :) ezért csendesen vagyunk, mármint én. Nem mosogatok, nem megy a rádió, ilyesmi...

Még egy rész lesz :)
mircike
 
 


Krisztan: Téli levegőzés... sztem én tavaly nem is voltam kinn, egyáltalán. Nagyon gáz.
Oltás: nem tudom mik vannak a kötelezőn kívül, mert valahogy ódzkodom tőle. Racionális indokom nincs rá...
Nagyon édi a kis kopasz :)

Kata: szopi alatt biztosan termelődik tej. Ha szívja az a gyermek, és nem pedig alszik :)
FF és megszületett képek nagyon jók! A vizsgálatok pedig elképesztőek... jól bírod!

Logi: A szélre érzékenység tök érdekes. Mondták többen is, hgoy volt ilyen a családban, de szerencsére a fiatalúr nem hallgatott rájuk :)
Csőrös: nekünk se ment egyből, még egy évesen sem. Addig tényleg nem is ivott semmit se, anyatejen kívül :)
De mindig otthagytam neki a kis üveget, hadd próbálgassa, aztán úgy 15 hónaposan már kérte.
Borka képei nagyon jók! Tündéri helyes kislányod van! :)

No, azt hiszem mindent leírtam, amire emlékeztem, máskor nem lazsálok négy napig, azt hiszem :)

M.
mircike
 
 


Hát ma nem voltunk túl aktívak- biztos a rossz idő és a sok nyűgös babó.
nálunk is ment a sírdogálás... nagyon várom h samu 6 hónapos legyen és mehessünk pl tücsökzenére vagy baba mama tornára, később meg játszóházba.

nagyon ügyes Frakas h így áll!!!!!! gratula!!! gyönyörű kisfiú!!!

mircike kimerítő jegyzetelt választ írtál! azt a mindenit!! tök jó h azt mondjátok a tejtestvér dolog ok. kicsit féltem, h mindenki azzal jön majd h tök gáz h nem hivatalosan csináljuk..

Reni az a helyzet h a business English az egy szakterület én ugye meg bölcsész vagyok és nem konyítok hozzá. a másik meg az h én csak csoportot meg osztályt szeretek tanítani. annyiszor vágtam bele a magántanításba de nem az én műfajom. nagyon nem szeretem v 3 évig ebből éltem 20 éves korom körül és megcsömörlöttem. nekem a tanítás a skacokkal való együttdolgozást jelenti. remélem nem gáz? de tudok egy nagyon jó tanárt aki épp most is business Englisht tanít, ha érdekel megadom a számát!

Kata próbálom én magamat alápárnázni de fáj mindenhogy. valszin a közel 7 kg nem segít... de ha fekszem akkor a nyakam fáj..


ja még annyit h az én orvosom FÉL ÉVET mondott- h annyit kell kihagynom másik babó elött ????!!!!!! vki magyarázza meg...

na megyek!
Timi aggódunk, what's up???

holnap kivételesen megyek a suliba yeahhhhhhh!!!

na jó éjt mindenkinek!!
kerekpocak
 
 


Persze, nem gond! Csak eszembe jutott, hogy angolt tanitasz nekem meg baromira bele kellene vágnom a tanulásba, de valahogy örülök, hogy élek, nem, hogy még tanuljak is...
De a telefonszámot azt elfogadom! Ő ad különórákat is? Niki miatt nem nagyon tudok csoportba menni.... Egyedül meg nem megy...

Éedekes, hogy csak fél évet mondott a dokid... Én is minimum 1 évet tudok... Hát passz....

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


ő csak magántanít egy szuper jó fej csaj!!!
kerekpocak
 
 


írtam privit, megkaptad?
kerekpocak
 
 


Nem kaptam meg még...

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


ha nem megy át akkor írsz enkem egy emali címet, vmiért nemtok privit küldeni mostanában...
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Elkezdtem utolérni magamat (29. oldalnál maradtam el :oops: ).
Jegyzethalmok vannak már körülöttem :), de most abba kell hagynom, majd holnap folytatom, s remélem reagálnom is sikerül majd.

Szemészet: szerencsére nem volt pupillatágításunk. Bala először nagyon tiltakozotta kukucska ellen, aztán megbarátkozott a dokinénivel.
-2 -3 as a szeme most, de ez teljesen normális ebben a korban (először azt hittem ott ájulok el, amikor kezdte a mondatot a dokinő).
1/2 évente kell majd mennünk kontrollra.
Gond nincs BAla szemével. Az optikusunk mondta, hogy jó lesz figyelni a szemecskéit, hiszen az én szemeim sajna elég ramatyok (-5). De az Ő véleménye, hogy elvileg minden babának nézni kellene már kicsinek is a szemeit, annak ellenére, hogy nem észlelünk mi szülők gondot. Ne akkor mennyünk először dokihoz, amikor a gyerkőcnek a suliban állandóan fáj a feje, s nem tudjuk mitől. A keresztlányom (10) járt így idén. Fájt a feje, s kiderült, hogy kapásból -2-es szemüveg kell neki. Meg lehetnek olyan elváltozások is a szemben, amiko kicsi korban észrevehetőek, de panaszt nem okoznak, viszont ha elhanyagoljuk, akkor később nagy gond lehet belőle.
Úgyhogy BAlát visszük 1/2 évente.

Puszi, remélem holnap képekkel, s reagálásokkal is tudok jönni.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi: ez direkt gyerekszemészet? Vagy hogy van ez? Én nem vagyok szemüveges, de ahogy olvaslak, simán elvinném megnézetni, kukucskálás talán nem fáj...
Várunk a kilometeres reagálásokkal :)

Zsófi: ez a tejtestvér dolog simán csak bizalom kérdése, én se voltam semmiféle vizsgálaton. A kis tejtestvérünk annyira édes, most egy éves, és amikor ránézek, néha eszembe jut, hogy őt is tápláltam :) Tök fellengzős, de jó érzés :)
Ellenvéleménynek csak ezt tudom felhozni: van egy barátnőm, aki hivatalosan leadta és fél millát szedett össze egy év alatt :) Én semmit se kértem érte, de hivatalosan valahogy 2800 Ft körül van egy liter. Arany árban :)

M.
mircike
 
 


Sziasztok, csak egy gyors bekukk :shock: .
Tegnap Egerben voltunk, Apa volt gimis osztálytársa fogorvos, és Őt látogattuk meg. Átnézte a fogaimat, elvégezte a javításokat, szóval gyönyörű lett a fogsorom :wink: .

Farkas eszméletlenül ügyes!! Kezdek megint parázni Marci miatt, esze ágában sincs még felállni :roll: .

Timi, szupi, hogy semmit nem találtak Balánál! Várjuk a képeket!

Kata, montázs nagyon klassz!! A naptár jó ötlet, nekünk is volt két éve egy Borkás.
Tesód nagyon szép, jól sikerült lányok vagytok! :wink: (azért a szépségben Lizi vezet :D ).

Marcsi, szupi az új avatar kép! Dönölűű Laura.

Mártonom legújabb tudománya, hogy amikor etetem, megfogja a fogaival a kanalat és se ki se be (..és persze azzal a kaján vigyorral néz rám :twisted: :D .
Kép

Még jövök...

KépKép
logi
 
 


Hú Timi, tök jó h ilyen simán ment Balával a szemészet!!
Gondolom pupillatágítás csak akkor lett volna ha látnak sima kukuccsal valamit.
Nemtom olvastad e nekünk hogy zajlott ez az egész... na nem mertem inkább írni neked előtte semmi horrort erről :)

amúgy ez szép és jó amit mondanak és írtál:
"Meg lehetnek olyan elváltozások is a szemben, amiko kicsi korban észrevehetőek, de panaszt nem okoznak, viszont ha elhanyagoljuk, akkor később nagy gond lehet belőle"

viszont ott dől meg a dolog szépsége hogy AZ ESETEK 99%-BAN ÚGYSEM TUDNAK SEMMIT TENNI !!!!!! szóval nemtom mi a jobb a tudni vagy a nem tudni.... (ja most nem egy "sima" szemüveg kell dologra gondolok..)

bocsi az is lehet h csak engem érint már érzékenyen ez az orvosos téma... :? :oops: :oops:


Hát tegnap Liza is csak 3 azaz HÁROM órát aludt reggel 8 és este 8 közt!! :shock: a többi időben nézelődött, nyögdécselt illetve sírt :?

este jól belakott (tej plusz tápit kénytelen vagyok adni neki mert különben eszeveszett mód keresi még a cicit, olyan éhes :shock: :lol: ) bebugyoláltam és úgy nagy nehezen elaludt... de felriadt többször is.

Képzeljétek az alakult ki, hogy este olyan fél 7-7 körül kajál, mire elalszik az úgy 8 óra és innentől hajnali fél 1-kor kér legközelebb. Szóval itt tök jó sokat alszik egyben :)

Amúgy most éjjel meg 2 óránként kelt enni.. nem adtam tápit a szopik mellé :arrow: lehet h kevés volt neki ???
vagy a szél... :roll:

az örök kérdések: hogy lenne jobb a gyereknek? :lol: :wink:

na megyek mert most sem akar aludni, reggel 7 óta fent van :shock:

majd benézek még...
lmkata
 
 


Ez a Marci-Úrfi ............. :roll:
Szenzációs egy krapek!! :wink: :wink: :wink: :wink:


na most jön nálunk az új felvonás, már majdnem elalszik végre a Liza amikor is rájön hogy a csuklás még kimaradt a repertoárból....
nem hiszem el !!!! :lol:
lmkata
 
 


ZSOMBOROKNAK KICSIT MEGKÉSVE KÍVÁNOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Kép

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Először is boldog hófordulót kívánok Mirkónak!!!!( Kicsit megkésve)

Zsóka, könyörgöm ne aggódj!!! Szerintem Marcus tökéletes ütemben fejlődik, semmi gond nincs vele. És ezek a változások meg olyan pillanatok alatt történnek, hogy lehet hogy hamarosan feláll, felül stb. Egyébként konduktor barátnőm azt is mondta, hogy ebben a korban(6 hónap után) már lehet húzogatni ülésbe fel. (fekszik, megfogod a kis kezét és felhúzod) Azért is jó ez mert a gerince legalább kap egy kis ellentétes mozgást, mint a hason fekvésből kiemelkedést. MI szoktuk csinálni Farkassal ezt a felhúzást, és nagyon élvezi, mindig nagyokat nevet. még nyűgösség elterelőnek is jó. :)
Nagyon édes Marci a kanállal!!!! :) Mint egy kiskutya. :) Jól látom, hogy vöröses a haja? Az nagyon sármos!

Timi, örülök, hogy Balával semmi gond. Várom a képeket! :)


Kata, védőnő, gyerekorvos mit mond a szopi+tápszerről? Hozzátok nem megy hetente a védőnő? Hozzánk két hónapig úgy jött. Csak azért kérdem, mert ő látja Lizust, tudja a gyarapodást. Nehéz kérdés ez az éhség dolog nagyon. Valahol azt olvastam, hogy tanuljuk meg megkülönböztetni a sírásból, hogy mikor sír azért mert éhes. Hát köszi, én még mindig nem tudom...

Egyébként én is napok óta gondolkozom, hogy este adjak-e neki tápszert mert az éjszakáink nagyon durvák. Napközben már 3-szor eszik krumpli+vmit. , és szopizik is utána. Tegnap kiváltottuk a tápszert, de csak ma kapjuk meg. (elfogyott a gyógyszertárból, és a gyógyszerész azt mondta, hogy ma mindenki tápszerért jött, lehet, hogy tényleg volt vmi a levegőben, mert nálunk is nyűg volt napirenden).
Időben nagyon keveset szopizik, én meg azon gondolkozom, hogy lehet, hogy ehhez a nagy mozgásbeli változáshoz, én mint energiaforrás már kevés vagyok....nem tudom...


Most megyek.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri akkor "megnyugodtam" hogy majd a későbbiekben is kell majd ezen gondolkodni: elég e neki a mennyiség??? :wink:

jár hetente védőnő. ez a tápi dolog vasárnap óta áll fenn, és ha minden igaz ma jön a védőnő. azaz védőlányka, annyira fiatal :lol:

gyarapszik rendesen Liza, de amikor vörös fejjel sír és vadul tömködni az ökleit a szájába evés után még, és amint cicit vagy a cumisüveget kapja a szájába mohón szívja akkor azt gondolom éhes még.

próbáltam sima cumit adni neki hátha csak a szopi reflex miatt kell neki. de azt is úgy szívja behorpad a homlokam aztán meg pipán kiköpi....

szóval asszem ezért gondolom h éhes lehet. :roll:

na meg ha csak 60at szopizik, amikor már 90-100-at szokott, akkor azért is.. (most mérem ezek miatt mindig...)

jaaaj sír... és nem alszik :? megyek...
lmkata
 
 


az jutott eszembe h az álmosságnak gyakran u.a. a jele mint az éhségnek! öklök a szájban stb- biztos nem álmos? főleg ha este csinálja? ill nem éhes és azért nem alszik? ez elég csiki-csuki... nekünk is volt 1 ilyen hónapunk amikor samu nem aludt és azt hittem nincs tejem stb. az oldotta meg a helyzetet h kivártam a 3 órákat (a végétől számolva csak 2.5et) és akkor nagyon éhes lett nagyot evett nagyot aludt... hmm? avgy ezt már végigzongoráztad?
kerekpocak
 
 


sziasztok,

na volt itt a védőnő, megbeszéltük "hivatalosan" is a hozzátáplálást...
rákérdeztem a csőrös pohár témára is, azt mondta, h. szerinte egy felesleges vmi, mert a gyerek hozzászokik, h. fedeles, nem ömlik ki belőle semmi, és amikor rendesen akarunk poharazni, akkor nehéz lesz, h. megszokja, h. az meg rázúdul. na most ezen igazodjon ki az ember, h. ahány védőnő - annyiféle javaslat.
meg megbeszéltük, h. milyen játékok jók egy fél év körüli babának.

ja, meg szó volt erről a pneblablacoccus oltásról, ami TÉNYLEG 17000 Ft/vakcina, és 3 körös, tehát 51 ezer vége, és nem azonos a normál agyhártyagyull. elleni oltással, amit Laura is megkapott.

Nóri, nagyon édi Farkas a képeken !! az a mosógépes is csúcs !! olyan aranyosak, h. mindenre figyelnek, még ilyen számunkra egyszerű dolog is le tudja kötni őket, szívják magukba az infót.
én azt hallottam, h. akinél kimarad a sok kúszás-mászás-csúszás, azok a gyerekek hajlamosabbak lesznek a dysgráfiára és a dyslexiára.
meg azt is hallottam v. olvastam, h. amit a gyerek maga csinál (Farkasnál az állás) azt lehet hagyni, csak erőltetni nem szabad semmit (pl. aki még nem akar állni, azt erőszakkal felállítani...)

Zsóka, nagyon cuki Marci ezen a képen a kanállal, azzal a huncut nézésével .. igazi kis csínytevő lesz belőle, v. már az is !

Timi, tök jó, h. nincs gond Bala szemével, és a várthoz képest nem volt brutál a vizsgálat sem !
saját elhatározásból mentetek, v. ebben a korban kötelező egy szemvizsgálat?

Kata, amit írtam a szopival kapcsolatban - nem okoskodásból tettem.. mindent tökéletesen csinálsz, és nyilván a legjobbat akarod Lizának.. csak azért írtam, h. TÜ-RE-LEM, TÜ-RE-LEM !! :lol: főleg magaddal szemben !!

képzeljétek, tegnap átvittem kenguruban anyukámhoz Laurát, mert megint rohangálás volt csempe stb. után. mikor érte mentem, még kenguruban elsétáltunk a postára (kb. 20 perc oda és 20 vissza). és Laura elaludt a kenguruban !! olyan aranyos volt !!! azt hittem csak vízszintesen v. a hordozójában képes erre, de bemutatta ezt most függőlegesen is. :)
viszont mostanában (egy jó pár napja) nem alszik már délelőtt... hmmm... csak délután kétszer.


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


egyszerre írtunk!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Marci nagyon huncut a kanalas képen :lol:

Niki is elaludt a kenguruban és a kendőben is régebben. Mostmár nem bírom el belle.... Leszakad a hátam...

Végül is mi ez a pneblablacoccus szuri? Mi ellen van?

Apa ramatyul van.... Meg is van fázva, de volt ma vérvételen is mert már két hete nincs jól... Remélem nincs komoly baja :(

Zsófi, a sz-reni@freemail.hu címre küld el a számot légyszi. Ő házhoz megy vagy hozzá kell menni?

Az este rábíztam Apára Nikit még hajatmostam. Erre odaadta a mobilomat Nikinek mert "kérte és sírt ha elvette tőle". Kijöttem és azt mondta, hogy kapcsoljam ki a telót nehogy megrázza Nikit. Hát persze addigra már kikapcsolni sem tudtam, ugyanis a kislány azt rágcsálta fél órája és hát a nyála enyhén eláztatta.... Azóta sem működik a telefonom... Kuka :evil: Erre apa: nem baj, veszünk másikat, de a gyereket csak nem hagyhatta sírni! :roll:
Teljesen jó teló VOLT...

Majd még jövök!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


háát Zsófi az van ha megkapja a totál adagját ami mostanra úgy állt be hogy 90-100 ml/evés akkor kibírja a 3 órát (elejétől) a köv evésig! szóval ezért adok még neki tápit ha látom h csak 60-at szopizott :? hogy meglegyen az adag ....

(igen, azt észrevettem h ha iszonyat fáradt, akkor is öklöt tömköd a szájába, de ugyanakkor akkorákat ásít h leesik a feje :wink: tehát innen lebukik h csak álmos...)


most az előző evés után lejöttünk a nappaliba "sétálni"=babakocsizni mert ki nem viszem, itt a hegyen őrült szél fúj nálunk!!!! kinyitottam a terasz ajtót kicsit, így levegőzünk most :)
sajna még nincs szélvédett helyünk, ki kellene majd alakítanunk egyet :roll:

de amúgy szép idő van innen bentről :)

alon no para, nincs harag :wink: tudom h csak jót akarsz :wink:

Reni! ez az apás-telefonos sztori aranyos, még ha sajnos a mobilod bánja is, de olyan tipikus :lol: :lol: nagyon édesssss ! simán el tudom uezt képzelni nálunk is. Bár az az igazság h apa nagyon nagyon ügyesen helyt áll, sokkal jobban mint képzeltem az elején! :wink:
lmkata
 
 


így csicsikálunk most éppen :)

Kép
lmkata
 
 


Kata a házatok vmi fantasztikus lehet,! ahol van! amilyen a kert! belül!! képeket követelek!!! (akkár mailre is..)

samu nevetgél!!! annyira cuki!!!
kerekpocak
 
 


jajj Samu nagyon édes lehet ahogy kacarászik! és min? csak úgy magában vagy ha beszélsz hozzá???

már nagyon várom ezt, de legalább egy mosolyt Lizánál!! :wink:

na alon ennyit a türelmemről, mi? :wink:

háát tényleg szép helyen lakunk, ennek minden előnyével és hátrányával :roll: de számunkra több az előny egyelőre :lol:
de a családból (nem szülők hanem tágabb) többen is "kivannak" hogy urissten hogy bírunk itt létezni és meglepődnek amikor mondom hogy jött a posta :arrow: "miért még ODA is elmegy a postás???" kérdik általában... :roll:
no comment :wink:
lmkata
 
 


Jajjjjjjjjjjjjjj de gyönyörűségesen nagyon-nagyon szuperszépséges Lizus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ennél jobban nem tudom fokozni.Fantasztikus a csaj!! :wink: :wink:

KépKép
logi
 
 


köszi Zsóka, nem is kell fokozni ... :wink:
ezek a topik-babók ilyen "jólsikerültek" és kész. de ezt már tárgyaltuk eccer régen hm... ?? :wink:
lmkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?