Új privát üzeneted érkezett!

Jó estét!

Fiúkat hazahoztam Gabiéktól, már alszanak is.
Legalábbis remélem :D

Noémi!
Az jó, ha Málnát nem hozod jövő héten, mert nem gyerkőcnek való program, az bizti. Én ált. 1-1,5 órát elgubizok és babakocsiban ülve nem az igazi. Volt már persze olyan, hogy én is a két fiúval mentem, Nolcsi már egész jól elvan, Leon meg elüldögélt a kocsiban, de mostanában azért már nincs el ilyen sokat, ha egy helyben állunk. :?
Én sportcipőt itt a Bartók B. úton szoktam venni, van két bolt is. Az egyik egy O'neil outlet, ahol most nyáron vettem én is olyan streetwear cipit (nem is igazán sport cipő, de fűzős, farmerrel is lehet hordani), aminek a rendes ára 17E lett volna :shock:
Na itt 4 E-be került.....Baromi jó cipők vannak néha fillérekért.
A másik meg egy sport bolt, ahol pl. 2 éve vettem egy nike szintén hasonló jellegű cipőt, sima fehér bőr, rózsaszín pipával, ami 20E helyett 10 volt. Így se olcsó, de azért már barátibb ár. És azóta sincs semmi baja, pedig rengeteget hordom.
Szoktak lenni néha leakciózva olyan cipők, amiből csak 1-2 méret van.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Róki!
Itt a XI. ker-ben, Karinhy F. út 24 v. 26. LUNA a neve, kis bolt, fekete táblán van fehér betűkkel kiírva és egy szoli van melette.
Köszi, jobban vagyunk mindannyian!

De ügyes Zsuzsa, hogy így elalszik a bölcsiben! :D
Vasárnap lehet mi is megyünk a Művészetek Palotájába. Ti hány körül tervezitek?

Megann!
Rögtön Te jutottál eszembe, mert Gabi hozott egy szórólapot az I love sushi bárból. Lehet sushit házhoz rendelni, jövő héten ki is próbáljuk, ha teljesen meggyógyultam. Jelen pillanatban nem érzem az ízeket. :(
Én őszintén szólva még soha nem próbáltam, de a szórólap nagyon igényes, nagyon gusztán néznek ki.
Mit érdemes elsőre kipróbálni????

Egyébként náthára nagyon hatásos a köv:
Fél citrom leve összekeverve 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy nagy kanál mézzel.
Marha szar az íze és tegnap miután megittam, meg kellett egyek egy kiflit, mert azt hittem kihányom, de szuper hatásos.
2x ittam és elmúlt a nagyon erős torokfájásom és a nátha is sokkal jobb!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann!

Léna és a bidé! :)

Olyan gyönyörűséges ez a kislány! Ha örökli a te ruhamániádat, igazi kis bombázó lesz! Csak győzzétek őt ellátni elegendő trendi cuccal tini korában. :lol:

Annamami!

Mazsinak nagyon boldog első születésnapot!!!

Bölcsi:

Zsuzsa még mindig sír. :( :( :( Ma reggel is olyan lelkiismeretfurdalásom volt otthagyni, pedig pár napja mintha egy kicsit jobb lett volna, de ma megint olyan éktelen ordításba kezdett, mint akit nyúznak. És odafele az úton az autóban már kezdi a hüppögést. :( És ahogy meglátja az utcát, elkezd sírni. :( De próbálok nem rátenni egy lapáttal, nem vigasztalni, hanem úgy viselkedni, hogy abból ő azt szűrje le, hogy ez természetes, stb, stb, nem ölelgetni meg vigasztalni, hogy ne azt szűrje le, vele most valami szörnyűség történik amiért vigasztalás jár. De sajnálom ám őt nagyon. Azt hittem a 4. hétre azért ez jobb lesz... viszont délben mikor megkapom, akkor általában jókedvű, azt mondják már nem sír bent, szokott játszogatni is, alszik is bent. De enni nem eszik, illetve eddig csak a bundáskenyeret meg a szőlőt fogadta el. Szerintem azért mert etetni próbálják, hát azt tőlem se fogadja el. Ellenben a kanalat sem akarja a kezébe venni, állandóan azt mondja a dadája, gyakoroljuk otthon a kanalazást. Én meg úgy vagyok vele, ott van neki a kanál/villa, ha van kedve, megfogja, ha nincs akkor eszik kézzel. Lehet meg kéne mondani nekik, ültessék le, rakják elé az ételt, és hagyják békén mert lehet akkor jobban eszik. No mindegy, annyira nem aggódom, mert itthon reggelizik, délben elhozom és utána ebédel. Közben iszik, tizóraira gyümölcslevet kapnak, szóval éhenhalni nem fog.

Kuha!

Én már hónapok óta adok Zsuzsának mandarint és narancsot, imádja. Hálistennek mindennemű gyümölcsöt imád, most éppen a ringlóimádat közepén vagyunk, de narancs és mandarin is szokott itthon lenni. Újabban szinte minden nap frissen facsart narancslével kezdek, és Zsuzsa is kap belőle. Megissza, pedig a gyümölcsleveket (dobozosat) általában nem nagyon kéri. Mondjuk ebből sem iszik sokat.

Mézet már kaphatnak?

Megann:

Ha bölcsibe akarod adni Lénát, ami nem magánbölcsi, akkor muszáj bemutatni munkáltatói igazolást és a GYEDről való lemondást. Legalábbis itt a IV. ker-ben ezt szigorúan veszik, mert irtózatosan sok a gyerek, és kevés a hely. Ezért sincs itt időleges gyerekmegőrzés. Én is azért maradok hivatalosan az I.-be bejelentve, mert ott ilyen szempontból jobb a helyzet. Ott van időleges megőrzés, nem kell lemondani a GYEDről, DE fizetni kell érte. Jó, 200 forint egy óra, szóval nem egy nagy tétel. Most fizettem ki nekik az elmúlt hónapot, és nem volt 6000 forint... ha a babysittert idehívjuk egy délutánra, majd ugyanennyit fizetek.

Magánbölcsiről meg annyit, hogy az újpestiben azt mondták nekem, már 2008-ra is várólista van. :evil:

Maresz:

A tejjel kapcsolatban ölre menő viták szoktak lenni, mivel a biztos ami ziher javallat, hogy 2-3 éves korig tápszert illetve babatejet kapjon a gyerek, allergia megelőzése végett (számomra nem elképzelhetetlen, hogy a tápszercégek erős befolyására). Ellenben csomó más országban (pl az angol nyelvű lapokon) mind azt javasolják, 1 éves kortól lehet adni a teljes tejet HA nem okoz problémát az adott gyereknél. És kifejezetten a teljes tejet javasolják, mert abban több zsír van, és ellenzik a zsírszegény tejeket, hogy nem elég kalóriadúsak. Ebben PZitát kéne megkérdezni, mert ő nagyon a szakirodalom csúcsán van, de úgy emlékszem, azt mondta, azok a babák akik már tápszert illetve babatejet isznak (nem HA-sat), ugyanúgy allergia szempontjából már be lettek mutatva azoknak a tejfehérjéknek, amik allergiát szoktak okozni. A tápszer amúgy állítólag könnyebben emészthető, és hát dúsítják mindenféle vitaminnal, a tejet nem.

Részemről ezt úgy oldottam meg, hogy Zsuzsa este lefekvéskor tápszert kap, ez nekem is megnyugtató hogy biztos fedezi mindenféle vitaminszükségletét, de pl a bölcsiben és néha itthon is kap napközben tejet, kakaót ha úgy jön ki a lépés.

folyt.köv. (egyszer majd csak a végére érek... lehet addig nekem lesz sormintám? hol vagytok?)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!

Köszi a címet! :)

A sushi-t én imádom! Elvileg terhesen nem szabadna... illetve a nyerseket nem... Én a tonhal meg lazac maki-kat szeretem nagyon, de sztem attól függ, hogy mivel kezdd, hogy mennyire jön be neked a nyers hal gondolata... én egyetem alatt próbáltam először, nagyon idegenkedtem tőle, de megkóstoltam éS IMÁDOM!!! Amúgy meg vegyetek egy vegyestálat és próbálj ki mindenfélét. A kalifornia tekercsben nincs nyers hal, csak rákhús, az is nagyon finom!!! Én úgy szoktam, hogy belemártogatom egy kis szójaszószba (amibe esetleg bele lehet keverni azt a zöld tormakrémet, ha szereted a csípőset) és mellé a savanyított gyömbért. Jaj, eleredt tőle a nyálam. :D

Ha egyszer el akartok menni Gabival, a Wasabi egy nagggyon jó étterem... asszem kettő is van már, de amit én ismerek az a III. kerületben van a Kolossy téri piachoz közel. Ott leültök egy futószalag mellé, és fix árért (kb 4000 forint / fő vacsoraidőben) annyit esztek amennyit bírtok. A futószalagon halad mindenféle inycsiklandó finomság az előételtől a desszertig, hideg is, meleg is. Nagyon hangulatos, egyáltalán nem gagyi. Egyébként házhoz is szállítanak, és nekem az ő sushijuk ízlett eddig legjobban, pedig már több ilyen sushi futárt kipróbáltunk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Köszi a tippeket, de nekem ugye semmit nem mond, hogy maki, meg chic, meg nigiri... :oops:
De akkor a makit kipróbálom!
Nem irtózom a nyers hal gondolatától, a rákot imádom, meg a halat is szeretem.

Zsuzsát sajnálom, hogy ennyire megviseli a bölcsi, hogy már az utcában sír. :(
Előbb-utóbb biztos megszokja majd, nála úgy látszik ez egy kicsit hosszabb idő.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok! :)

Barbi,
Tényleg nagyon klassz cuccokat vettél! :) :) Ügyes vagy! :) Igazából nekem sincs mindig türelmem turkálni. Kb. negyed órát szoktam eltölteni egy turis vásárlásnál, tőlünk 1 percre van egy bolt, ha találok épp valamit, jó, ha nem, akkor máskor.
De a Vatera most bejött. Vettem Beninek két kabátot, egy nadrágot, Daninak két pólót és egy overált. És már adtam is el egy pár dolgot. :)

Rokica,
Sajnálom, hogy Zsuzsa ennyire nehezen válik el tőled reggelenként a bölcsiben. Hihetetlen, hogy már az utcát is megismeri. Az minden esetre megnyugtató, hogy később nem sír és simán alszik is.
Beni az oviban produkálta ugyanezt, 3 évesen. Hetekig sírt reggelente, aztán ahogy elmentem abbahagyta és jól érezte magát egész nap. Persze tudom, hogy egy 14 hónapos és egy 3 éves között nagy különbségek vannak, a 3 éves már tud szinészkedni is. Ettől függetlenül szörnyű ilyen gyomorideggel menni dolgozni. :? :oops:

Ayse, Megann,
Nagyon egyetértek az elvadult árakkal kapcsolatban. Szörnyű, hogy hol tartanak már az árak. :o :? :shock:
A patikában én is szoktam akadni, nagyon drágák a gyógyszerek. Utoljára a dm-ben vettem a Sterimart és a Lándzsás Útifűszirupot 15%-os kuponnal.
A mesekönyvek szintúgy! Borzalmas árak vannak! :twisted: :twisted:
Nem beszélve a felnőtt butikokról, bár mostanában nem igen voltam. A gyerekruha árakat ismerem, azok is el vannak szállva. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ayse!

Jobbulást!!! Hogy vannak a "szárnyaid"? :)

Thomasanne!

Neked is!

Szedit!

Az a kalács... istenien néz ki!

Benianyu!

Jucinak üdv!!!

Davallia!

Csak nézem Pandát! Nem semmi lehet utána futkosni és pakolni le a mászóhelyeiről!

Ja, én is néha pánikolok a két gyerek gondolatától, de én az alvás miatt. Zsuzsát nem féltem evés terén... David is detto ugyanezt mondja, illetve még azt, hogy Zsuzsa előtt is pánikoltam, hogy birjuk-e majd a szülősdit, és tessék milyen egyszerű!!! Mondom nem attól félek hogy megoldhatatlanul nehezek lesznek a feladatok mint valami számtanpélda, hanem hogy nincs pihenő!

Barbi!

Ja, a játszóházra nem reagáltam. Hát terv az túlzás, de sztem ha megyünk, délelőtt megyünk, mert 1 órára hivatalosak vagyunk anyukámhoz ebédre. Úgyhogy talán nyitásra (10 óra). Jó lenne összefutni!

Majola!

Nagyon jó lett a Julcsis videó! Olyan érdekes, hogy Zsuzsa is, Julcsi is a nagy sötét lobonccal kezdte, és Julcsi még mindig barna, Zsuzsa meg szöszke lett közben!

Cleo, Andi!

Videók olyan édesek! Ildi, az a szám olyan tökéletes, hogy majdnem elpityeredtem rajta, pedig nem vagyok ilyen szentimentális (általában!). Minden videó nagyon jó, végignéztem ám az összeset, csak a kommentárjaim vesztek el hétfőn...

Bodza!

Jó pihenést neked! Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, én még hol vagyok tőled, de már bennem is megfordult a gondolat, hogy Zsuzsát odaadom anyunak pár napra (aki kérné is), vagy esetleg itthagyom Davidnek és én elmegyek anyuval a nyaralójába pár napra kipihenni magam... olyan isteni lenne mondjuk egyhuzamban átaludni egy éjszakát!!! Szerintem nem is tudnám, annyira rá vagyok állva az éjjeli kelésekre...

Majola:

Milyen Windows van a gépeteken? 98, vagy XP, és ha az, Home Edition vagy Professional? Szoktátok letölteni az automatikus frissítéseket? Mert szerintem neked egy régebbi verziód lehet, csak ezt tudom elképzelni, de mivel ez a program ingyen jár a Windows-zal, gondolom a Windows is régebbi lehet. Nem? De szerintem le tudod tölteni a Microsoft oldaláról. Egy próbát megér.

Wow... most asszem utolértelek titeket...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Halihó!

Na megint beestem.....

Barbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én ezt már nem birom :twisted: , hogy az ÚrIstenbe csinálod??
Komolyan mondom menten behugyálok(megint :lol: ).
Annyira ügyes vagy...
Mondom én hogy leckéket kellene vennem tőled..
Megáll az ész...

Szerinted létezik reménytelen eset(mármin turi szempontjából????) :roll: :roll: :roll:
Vagy van még rá esélyem, hogy ne x ezrekért vegyek bármilyen rongyot magamra..

Egyébként jól látod, megtehetném, de egy tőrrel döfném magam sziven ha tizen huszonezeért vennék egy blúzt magamnak...

Viszont a cimeket jól felirtam, bár nem tudom minek...azt sem tudom hogy kezdjek hozzá a turkáláshoz..... :cry: :cry: :cry:

Szusi:

Hááááááááááát én amikor először ettem.......rókakomát beszoritottam a sarokba :lol: :lol: és fogadkoztam hogy igyugyamúgy soha többet...
Aztán a következő alkalommal már elég jó volt...
Aztán meg beleszerelmesedtem a szusiba :lol: :lol: :lol:

Először én azokkat a kis tekercsformákat(korongkinézetű) (a nevekkel bajban vagyok)ajánlanám, mert azokban jobban van izesités.
És semmiképp ne hagyd le semmiről a lötyit meg a wassabit mert attól olyan tuti az egész.
Férj mindig azzal szórakozik, hogy egy tök nagy(2 borsónyi) wassabit tesz a falatra, és úgy kapja be...és az meg olyan jó csipős meg minden, fölmegy az orrába..elkezd könnyezni..én meg jót mulatok rajta...de ő direkt szórakozik.. :lol: :lol: :lol:

Ja és ha eljuttok egyszer a futószalagos Wassabiba..ki ne hagyd a tápiókalevest...az valami k...va fini....olyan mintha pici gumigyöngyöket eszegetnél...nagyon király :lol: :lol: :lol:

És még hozzá kell tennem, hogy az ilyen futár meg wassabbi helyek nem a legtutibbak.
Van Budán egy japán étterem a hegyen...kicseszett puccos. :oops: ..mégpuccosabb árakkal. :oops: :oops: :oops: na ott igazán minőségi a kaja... :oops: :oops:
De a kedvencem egy pici bécsi japán konyha, kb 10 férőhelyes, az az igazi minikonyhás, pult előtt üldögélős...minent szemmel követős hely... :P :P :P :P
Ide férj bécsi haverjával szoktunk menni aki kinai, a felesége meg japán, és van egy mix kislányuk aki 8 évesen 3 nyelven beszél.. :lol: :P :P :P :shock: :shock: :shock: :shock:

Róki!
:( :( :( :(
A fenébe....jaj nem tudom....nekem lesz e lelki erőm ahhoz hogyha Léna is még a 4. héten is sirni fog ha bölcsis lesz...ha lesz egyáltalán....
Hogy hogy birod... :roll: :roll: Tudom.Muszáj.

Hát nem valami kecsegtetők a lehetőségeim bölcsi ügyben...
2 éves kortól azt hiszem hogy talán már csak valami 20 e jár GYED nek, ugye???
De ha pl 4 órát dolgozom, akkor megmaradhat a GYED, nem????
De hát ha az kell, lemondok róla...
Munkáltatói rendben lesz, férj cégétől jöttem el szülni, persze ezt nem kell mindenkinek tudni :wink:
És hát a lakcimet is meglehet oldani mindkét kerületben.

Korkülönbség:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Hát lehet hogy párszor le fogsz izzadni....
De hát Te olyan rutinos közlekedő vagy, biztos menni fog... :wink:

Kaja:
Tényleg nem fog éhenhalni :wink: De azért már az is egy jó jel lenne ha elfogadná az ebédet, nem??

Nagyon drukkolok hogy lassan beszokjon Zsuzsa...gondozónők mit mondanak? meddig várható a sirás?mi a tapasztalat? vagy van e átlag ebben a tekintetben???

Ayse!
Köszi az infót...még jó hogy ennyi félék fajták vagyunk, mindenki tud valami tutit... :P :P
Akkor azt hiszem hogy mindenképpen lakcimváltoztatás lesz.
Majd még férjjel konzultálok, mert neki még el sem mondtam hogy mi is a pálya.. :roll:

Anikó!
Megcsináltad a Poisonkarfiolt???? :wink: :lol:

Na én megint hulla vagyok...
Még este bevittem férjet az Őrsre céges ivászatra...mi meg jól megvacsiztunk a brigáddal.. :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Ja Barbi!

Nem haragszol???????
NEKEM NOLCSI FARMERJA JÖTT BE A LEGJOBBAN :lol: :lol:
ANNYIRA VAGÁNY.... :P :P :P :P :P

Csajok!
Akkor most lesz szombaton buli?

Tudjátok mi a gáz?
Az hogy anyós szülinapját megyünk étterembe ünnepelni...és férj volt oly jó :? :? hogy lezsirozta hogy anyós a zaba után még jöjjön föl hozzánk...(persze após hazahúz alukálni)...ami azt jelenti hogy ha Léna 10 ig van fent akkor anyós 10:30 kor távozik...azaz úgy távozik hogy férj hazaviszi...De akkor ki marad Lénával????? :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :?
Szóval fürcsi után kb még egy óra mire férj visszaérne..azaz kb 10 kor tudnék indulni.......

De akkor ki marad Lénával????? :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Rokica!
Köszi az érdeklődést, vagyogatok. Az olvasásterápia bevált. Ma konyhát szerkesztettem, egész nap a gép előtt görnyedtem, ez nem tett jót. (egyébként asszem nem lesz ikea-konyhánk)
És hogy az olvasásterápia mit művel a háztartásommal....na arról jobb nem beszélni! :oops:

Barbi!
Nagyon ügyes vagy! Szuper cuccok!!!

ayse

Megann:

Tudod úgy vagyok vele, hogy ha most abbahagyjuk, akkor értelmetlenül kínoztam egy hónapon át... a dadák azzal vigasztalnak, hogy már nem sír bent, le lehet rakni, játszik is hébe-hóba, szerintük ez javulás. Azért mások (a takarítónő meg a szakácsnéni meg az igazgató) mondogatják, hogy lám milyen kitartó! :roll: Ami gondolom azt jelenti, hogy azért még hallani a hangját napközben. Azt is mondja a dadája, hogy nagyon akaratos/makacs, és mérges lesz ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő akarja. Apja erre csak sóhajtott, hogy szegény gyerek az ő temperamentumát örökölte, mert ő ilyen méregzsák, csak "öregkorára" hatalmas erőfeszítések árán megtanulta megzabolázni a dühkitöréseit (nem mindig sikerül).

Lehet, hogy Zsuzsa is méregzsák, csak mivel itthon én nem "provokálom" azzal hogy nem az van amit ő akar, ezért itthon nem tűnik ez annyira fel. De tény és való, nagyon tudja mit (és mit nem) akar. Szóval ha én valamire rá akarom szoktatni, akkor szerintem én finomabb módszerekkel teszem mint amire a bölcsiben lehetőség van. Ott el kell viselnie, hogy van hogy leteszik, van, hogy mással foglalkoznak, és akkor bizony ő hisztizik egy sort. Anyukám szerint direkt jót tesz neki. :roll: Mert szerinte Zsuzsa a parttalan igényszerintiségben van nevelve, és a bölcsi kereteket szab neki. Szerintem Zsuzsának itthon is vannak keretei, mondjuk ebben nincs benne a kiságy meg a járóka, és anyukámnak ezek hiányzanak. Persze nála van, de ő sem tudja benne hagyni Zsuzsát, mert panaszkodik a "hangeffektus"-ra, magyarán hogy a gyerek üvölt torkaszakadtából. De szerintem volt/van nála Zsuzsa annyit, hogy ha be akarta volna szoktatni, akkor be tudta volna, más kérdés, hogy ő se bírja hallgatni az üvöltést.

Nem tudom. Tényleg Zsuzsa lenne egyedien ilyen makacs és elkényeztetett??? Hogy sír ha nem az van amit ő akar? Azért ez valahol normális, nem? Bár lehet valóban más gyerek könnyebben belenyugszik, de szerintem mint a mellékelt ábra mutatja, ez a "kitartás" Zsuzsa részéről nem elkényeztetettség, hanem veleszületett jellemvonás. Én nem érzem, hogy kirívóan engedékenyebb lennék vele, mint amiket itt olvasok... vagy kevésbé következetes. Egyszerűen ő ilyen, ettől én még következetes vagyok abban amit fontosnak gondolok, de ettől függetlenül van amit ő igen nehezen szokik meg. Mint pl a bölcsi.

Na most jól belekeveredtem. És mennem kéne aludni, különben holnaptól megint egy hét lesz utolérni magam alvásban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Ha van kedved, elmehetünk együtt turizni egyszer, hátha ráérzel az ízére. :wink:
Köszi a shusi infókat, majd beszámolok, hogy ízlett...
A wasabit már kóstoltam, fincsi nagyon.

És elvileg úgy beszéltük meg And-dal, hogy lesz buli szombaton, legalábbis Gabinak én már beharangoztam...

Róki!
Mi is 10 körül indulnánk szerintem, akkor lehet talizunk :D

Benianyu!
Örülök, hogy bejött a vatera! :D
Én mondjuk a teszvesz-t jobban szeretem, de a legjobb cuccokat a babaszobán veszem.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann:

Ja, és a legutóbb az igazgatónő (aki egy nagyon helyes, aranyos nő, szoktunk vele beszélgetni) múltkor míg vártam Zsuzsára hogy kiadják mondta, hogy az azért beletelik 2 hónapba, míg a gyerek olyannyira megszokja a bölcsit, hogy élvezze is. És azzal vigasztalt, hogy onnantól kezdve haza se akar menni, és kérdezgeti hétvégén, mikor lesz újra bölcsi. Hát remélem... mert ugye az elején az volt hogy 2 hét a beszoktatás... aztán hogy 4 hét míg megszokja... most meg már 2 hónapnál járunk...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Basszus!

Elkezdtem csinálni Léna videóját és már most zokogok ..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann

Davallia!

Na de pont ez az... nekem azért szót fogad Zsuzsa, ha rászólok, akkor max egy kis nyafi van ha már nagyon nyűgös, de alapvetően meg lehetett neki tanítani, hogy a konnektorba nyúlni nem szabad, anyu hasát rugdosni nem szabad (még akkor se ha mérges, ez kakis pelenkacsere alatt szokott aktuális lenni), hogy ha én még eszem amikor ő már kijönne az etetőszékből, akkor várjon még egy kicsit, meg ilyenek. Szóval én pont nem azt látom, hogy kezelhetetlen elkényeztetett lenne, igaz, vannak dolgok amiket én nem teszek meg vele mert tudom hogy nagyon-nagyon utálja és szerintem nem éri meg a küzdelmet. Ilyen volt pl a rácsoságy, járóka, stb. Való igaz, itthon nem volt beleszoktatva, de anyukámnál is vagy vendégségben addig elszöszölt bennük, amíg nem lett bennük hagyva akarata ellenére. Most már utálja őket. De szerintem ezt nem én rontottam el azáltal, hogy nem szoktattam beléjük, mivel nekünk nem is volt.

Amúgy mindenkinek jóreggelt. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép Reggelt Mindenkinek! :D

Köszönjük mégegyszer a szülinapi köszöntőket,nagyon jól estek ám! :D :oops:
És ezzel be is zártuk a szülinaposok sorát a 2005.őszi babáknál......

Tegnap este Apa már 1/2 7-kor(!!!!!) itthon volt,együtt vacsiztunk és ünnepeltük Mazsit,megcsináltam neki a Nyúlné féle daratortát barackkal és fahéjas párolt almával,amit imádott :P és kézzel-lábbal-kiskanállal falatzozta! :lol: :lol: :lol:

Nagyon szép és bensőséges kis ünnep volt.
Én szívem szerint nem is tartanék többet,de persze vasárnap lesz a "kötelező gyakorlat" nagyszülő,unokatesók,barátok,keresztszülők.........

Mazs annyira elfáradt a nagy ünneplésben,hogy tegnap már nyolckor szunyált! :wink:
annamami

annamami

Megann!

Igen, 2 éves kortól már hangyafasznyi pénzt kapunk csak. Valami huszonegynéhány ezer forint. De az már GYES, nem GYED!
És idén januártól lehet GYES mellett dolgozni (GYED mellett nem!!!) már 8 órában is. Korábban csak 4 órában lehetett.
De a GYES-t ugyanúgy kapod.
(Az állam szerint ez a jobb megoldás, nem pedig az, ha esetleg a cash-t emeleik meg, na mindegy.)
Viszont.
Ha te már most szeretnél dolgozni, amíg GYED-en vagy, akkor le kell mondanon a GYED-ről, el kell menned GYES-re , és akkor minden okés.
Lásd a fentiek szerint. És akkor nem 1 évig leszel GYES-en, hanem 2-ig, Léna 3 éves koráig.
Hát szerintem mérlegelni kell.
Ha valakinek több százezer forintos fizetése van, akkor mindenképp megéri már most, hiszen kapja a fizut, plusz a hangyafasznyit...
De hát akinek nem, annak nem bizti, hogy megéri.
Bár remélhetőleg közülünk mindenkinek némileg több a fizuja, mint a maximalizált GYED. :?
Mert ha nem, akkor elképzelni sem tudom, hogy hogyan tudnak belőle megélni... :roll: :roll: :roll: :roll:

Róki!
Annyira szeretem olvasni a fejtegetéseidet, írásaidat!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

Annamami!
De jó lehetett a kis meghitt, családi ünneplés!!! Képek nagyon jól sikerültek, nekem főleg az asztalkörbeülős tetszik!
(Látom, anyős sem maradt ki a jóból... :? :? :? :? :? )

Kép
kuha

Hahó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még mindenki alszik???? Hasatokra süt a nap!!!! :D :D :D :D :D :D

Lányok, nekem most jutott ez az agyamik, hogy mit akarnak már megint bevezetni... (szülés - választott orvos - szülés körzeti kórházban - térítés ellenében mindent bárhol), hát kész vagyok teljesen.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kuha

Hahó!!

Kuha.
Mi itt vagyunk!!!Egy fél órája keltünk fel! :oops: :D

El kell hogy keseritselek!!Most nem tudom pontosan mennyi a max.gyed(mert én nem kapok annyit! :cry: :evil: ),de kb.én a körül kerestem!!Annyi a szerencsénk,hogy apának jó az állása és a nagyik is rengteget segitenek!

Mazsi bulis képek nagyon aranyosak!!

Barbi!!!
Hát ezt nem hiszem el!!!Azok a ruhák!Még a jobb butikokban sincsennek ilyen f.sza cuccok!!!

Megann!
Nyugi én is béna vagyok a turizáshoz!! :wink:

ancsi26

Sziasztok!

Ma reggel Nolcsi 6:41-kor :shock: elkezdett énekelni, lalalázni, meg anyázni :lol: az ágyában.
Kérdeztem, szomjas-e, bekakilt-e, bedugult-e az orra? Mindenre nem volt a válasz, így mondtam neki, hogy akkor most aludjon vissza, ezt nem gondolhatja komolyan! :evil:
8-ig csend volt, én visszaszunyáltam, de szerintem ő nem, mert 8-kor megint dalolásra ébredtem , Noel minden kihajigált az ágyából, zokniját levette és kihajította, Leon ,meg hangosan szurkolt neki, közben ugrált az ágyban. Tuti nem abban a percben keltek fel...... :?
Most itt van nagyim és csináljuk a rakott kelt, voltam már a kutyákkal sétálni, meg közértben, gyógyszertárban is.

Annamami!
Nagyon jók a szülinapos képek, aranyos család vagytok! :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annamami,

Nagyon jok a kepek es tenyleg kis meghitt csaladias az asztalos, korbeulos kep! Latszik, hogy izlett neki, jo kis rancsirozast vegzett :lol: :lol:

Rokica, en is szeretem olvasni a fejtegeteseidet! Szerintem ne aggodj, egyreszt ilyen idos korukban meg nem lehet elkenyeztetni a gyerekeket. En ugy vagyok ezzel, hogy a gyerekkel ilyen idos koraban meg csak ismerkedunk! Meg kell ismernunk, ahhoz, hogy tanitani es nevelni tudjuk. Az o elete ilyenkor meg egy nagy tanulas, ismerkedes a vilaggal es velunk is! En mindig megprobalok az o kis fejevel gondolkodni, ha valami konfliktus adodik. A tilalmakat is meg kell tanulnia, mint Panda irta, konnektor, olyan dolgok, ami az egeszsegere es sajat magara veszelyesek, el kell fogadtatni vele. De a miert-et is meg kell ertetnie vele. Mert jo ha hozzanyul a konnektorhoz ugye, en egybol ott termek es eltiltom, elhozom onnan, de mindig elmagyarazom (feltetelezem, hogy osszekapcsolja a dolgokat) hogy miert nem lehet. Osszetett dolog ez, az biztos! De az, hogy nem alszik kisagyban vagy nincs penne a parkban szerintem abszolut nem elkenyeztetes! Nalunk sincs park es soha nem is volt. Addigra mire a kicsi megszuletik Zsuzsa mar ugyis tudni fogja, mik a megszabott hatarok a lakasban, hova mehet vagy nem! Szerintem jol csinalod, hogy nem vigasztalod, amikor nyuglodik a kocsiban a bolcsibe menet es biztosan meg fogja szokni, ha latja, hogy nincs mas valasztasa. Meg egy par het mulva mar jobban fogja ismerni a gyerekeket is a bolcsiben es bar meg kicsik, de talan talalni fog egy magahoz valo baratot, baratnot es maris konnyebb a helyzet!

Megann,
Meg nem :oops: , de meg fogom csinalni!
Szerdan akartam, csak hogy bedoglott a futesunk egesz nap rohangaltam eloszor a mester utan, utana meg mas ugyben!

Kuha,
Bar tolem fuggetlen ez a dolog, de koszi a leirast GYED es GYES ugyben igy legalabb mar nekem is vilagosabb az otthoni helyzet :lol: :oops:
Hat, egy biztos, itt nem eri meg otthon maradni, mert ket honap utan nincs SEMMI tamogatas!! Ezert olyan hidegek a franciak egyebkent!!!! Semmi csaladias osszeroffenes vagy ilyesmi, ezert is vagyok boldog, hogy iden otthon Karacsonyozom!

Davallia,
Nem semmi Panda, akartam is irni! Hat neked is figyelned kell am, ha megszuletik a kicsi! Olyan edes lehetett, elottem van a kep, ahogy a nagyapjara mutogat az osszetepett ujsag felett! Eszmeletlen okosak am en is csak amulok es bamulok neha. Azt hiszem Balazs fejlodeset nagyban befolyasolja az is, hogy van egy nagyobb bagyja, aki raadasul imadja es rengeteget foglalkozik vele! Mindig konnybe labad a szemem, amikor megyunk Matthieu-ert a suliba es a kicsi kiugrik a kezembol es rohan a batyja fele!
tyo-tyo(gondolom batyo) kialtassal! Reggel hozza a cipojet (es az enyemet is, (csipo mama), ha odaadok neki valamit (toszi), ha o ad valamit (tyessek), mama, papa, papi, mami, meg cumi, dudu, nunu, es olyan sok dolgot megismer es felismer mar konyvekben.Hozza a dolgokat amit kerek, megismeri a szineket, ha peldaul a piros golyot kerem akkor 10-bol 8X a pirosat hozza persze meg csak negy alapszinnel tartunk(fekete,feher,piros es kek) de ezeket mar nem teveszti. Ezt egy golyos dogozzal tanulta meg es neha tenyleg majd megeszem, mert persze ha ugyesen megtalalt minden szint, akkor elkezd tapsolni es mondja, hogy "tye is mama"
"ba, otyos" es csapkodja a kis fejet! ha meg megszidom, mert valami rosszat csinalt, akkor lesuti a szemet es "aj, ba butya" marmint Balazs buta.
na dehat persze megint az elfogulatlan anyuka beszelt belolem, elnezest :lol: :lol: :oops: :lol:

Most munkam van, de majd jovok meg!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Barbi!

:lol: :lol: :lol: :lol: Elképzeltem leonkát ahogy drukkol Nolcsinak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Turizásban szerintem Te vagy a Királynő!!!! :wink:

Rokica!!!!!
Kép

NAGY HÍR VAN ÁM NÁLUNK!!!!!!!!

ELKEZDTEM A TEJTERMÉK-TERHELÉST! 8)
Először én eszem,mazsi meg szopizik,ha nem üti ki és nem fullad be,akkor kaphat ő is kávéskanalanként!!!! :wink:

LÉCCI KÉRLEK SZORÍTSATOK HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN ÉS NE LEGYEN BAJ ÉS MÚLJON EL ÖRÖKRE EZ A HÜLYE ÉRZÉKENYSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
annamami

Leonkát....bocsi :oops:
annamami

Sziasztok!
Kuha
Hangyafasznyi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De tényleg igazad van! :( Várjunk, nehogy még ezt a kicsit is elvegyék, ha dolgozni kezdünk!Nekünk ez a huszonvalamennyinek egy része megy majd a csajszinak, aki majd viszi a Pannit bölcsibe.(mert 5-kor mégsem kelthetem fel!)
Nállunk is az van, hogy mindenki, nagyszülők, hugom, dolgoznak, így most ez tűnik legjobb megoldásnak.ÁÁÁÁÁÁ!!!
Viki
Férjed túl van a műtéten?Hogy vagytok?
Barbi
Rucijaid láttán én is felbuzdultam, bent a városban nállunk is van Garderob(jól írtam), de én még nem voltam bent.Na, de majd most, tesómmal csavizunk egyet!!!Ő nagyon szereti a turikat.

Délután egykor megyek temetésre, még jó, hogy péntekenként Apa hamar végez, így Pannázik, boltoznak egyet.
Estére meg jönnek barátnőmék a 7 hónapos Domival, szóval babázni fogok!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Aniko

nagyon édi lehet Balázska,ahogy dumcsizik!!!!!!
Mazsi is nagyon szereti a testvéreit,főleg Virágot!
Ha meglátja nyújtja felé a kis kezeit és vigyorog és kéredzkedik hozzá :D

Mazsi szókincse:

NEM
DE
APA
MAMA(ez én vagyok és még csak két napja mondja! :D )
BE(bekapcsolni minden elektromos dolgot,kapcsolót kütyüt!)
BABA

De mindent megért amit mondok neki és meg is teszi ha kérek valamit!!!!
Olyankor persze jól megpszilgatom az én okos egyéves Nagyfiamat :lol: :lol:
annamami

Annamami
Tényleg meghitt képeket raktál fel!!!Helyesek vagytok!
Megy a drukk a tejcsis dolgokhoz!!!
Itt nállunk a kisboltban néha látok hullalás(nemtom hogy írják :oops: )tejszínhabot, s mindíg Te jutsz eszembe, ha meglátom!

Tényleg, Annamami köszöntése után rápillantottam a naptárra, és
Rokica:NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL SZERETETTEL KÖSZÖNTÜNK!!

Az én vonalzóm miért működik??De tök jó!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Róki, mi is nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!

Annamami!

Megy a drukk a tejes dolgokhoz!!!

Totka!
És már meg is van a lány, aki majd hordja Pannát? És ismerős valamennyire?

Anikó!

Hát ezt nem is értem!!! HOgyhogy 2 hónap után nem jár semmi támogatás????
És akkor mi van? 2 hónaposan mennek a bébik bölcsibe????
Atyaisten! Elképzelni sem tudom! :roll: :roll: :roll:
Vagy Apa olyan jól keres, hogy Anya, ha otthon marad a bébivel, még akkor is vígan megélnek???
Vagy hogy csinálják, mi a szokás arra???

Barbi!
Hát most én is elképzeltem Leont, ahogy szurkol Nolcsinak!! :D :D :D :D
Annyira bírom a fiaidat!!

Kép
kuha

Annamami,

Megy a drukk ezerrel!!!!

Totka,
De jo neked, jo babazast mara akkor!!

Rokica,
Boldog Nevnapot!

Barbapapa,
Jot nevettem, ahogy elkepzeltem a jelenetet!!! Meg jo, hogy formaban voltal reggel!
Nekem minden reggel hatkor keles, fuggetlenul az esti lefekvestol, csak az a szerencsem, hogy a reggeli cumisuveg utan mindig bealszik egesz 8-ig vagy ha magunk melle teszem, akkor neha napjan foleg vasarnap 9-ig. Pedig mar megint nem alszik delutanonkent csak hebe-hoba 1 oracskat!
A turihoz tenyleg ido kell es jobb egyedul lenni, de nagyon jo cuccokat valasztottal, nekem a feher gyurott ing tetszik a legjobban!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

OFF Kuha,
Igen, vagy apa jol keres es az anya tamogatas nelkul is otthon marad, vagy nem keres jol es akkor kap hat honapig segitseget az allamtol utana semmi vagy igen, beadja dadahoz vagy bolcsibe a gyereket!!! Igen, ket honaposan sajnos, mivel a munkahely kirugja, ha nem megy vissza ket honap utan. Vagy amit sokan csinalnak, ket gyereket szulnek harom even belul es akkor maradhat otthon ket evig tamogatassal! Ezzel akarja az allam elerni, hogy tobb gyerek szulessen, tobb gyereket vallaljanak a francia csaladok, mert harom gyerek utan peldaul mar rengeteg allami tamogatas van!
Ket kategoria van, hogy jobban ertheto legyen
Vagy szegeny vagy, alacsony minimalberrel, akkor kapod a rengeteg tamogatast, gyerekre, lakasra stb, vagy meghaladod az atlagkeresetet es akkor nincs tamogatas, semmi, csak ha tobbcsalados vagy! Igy sokan csinaljak, hogy nem valljak be (rengeteg problema van itt ebbol) es hozzajutnak a tamogatashoz, de peldaul mi, akiknek vallalatunk van, nem tehetjuk meg. Mi tulhaladjuk az atlagot, igy nekem ket honap utan se keresetem, se tamogatasom nem volt. Bar en nem panaszkodom, mert hat "megoldottuk, en maradtam otthon a kicsivel, nem erdekelt, most pedig reszidoben dolgozom, de ezt en akartam, nekem igy jo!
Meghat sajat vallalatnal dolgozom, igy tenyleg nem mondhatok semmit, megyek-jovok stb, de pontosan ezert sajnalok nehany kicsit, aki mar reggel 7-kor ott van a dadanal es anyukaja csak este 7 fele erkezik es ezt 5 napon keresztul! 60%-a a franciaknak igy nevelodik :cry: :oops:
Na persze ez osszetettebb egy kicsit, de csak egy kis ravetiteskeppen irtam le! Bocsanat az OFF-ert!
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Róki!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!! :D

Évi!
Hát igen, nagyon kevés a gyed/gyes, de ezek utál örüljünk, hogy kapunk valamit! :shock: :evil: Nem is értem a franciákat, hogy gondolják ezt!
Én is ezért megyek vissza dolgozni, mert nagyon megéreznénk a hiányt, főleg mostanában, amikor mindenféle járulékot emelnek, a fizut meg nem :(
Kíváncsi vagyok, Gabi milyen emelést kap januárban. Szerintem hangyafasznyit :wink:

Hajni!
Jó babázást, meg turizást, ügyes legyél! :wink:

Anikó!
Nálunk mondjuk 8 előtt nemigen van ébredés, ezért a 6:41 az hajnalnak minősül nálam :P

Annamami!
Drukk-drukk-drukk, hogy ehessetek végre tejterméket!!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ancsi!

Most olvasom csak, amit írtál! Azért ez elég durva, és tényleg jó, hogy van segítség.

Anikó!

Háááát, azért ez is elég durván hangzik, már ami odakinnt folyik.
Max. csak annyi a különbség, hogy ott valóban támogatják azt, aki több gyereket bevállal, nemcsak sírnak, hogy egyre kevesebb gyerek születik.

Ja, elfeljtettem, azért itt is támogatják:
januártól megemelik a családi pótlékot!!!!!!!
Juhhhhhéééééjjjjj!!!!!!!!!
Innentól kezdve, majd 11.000 Ft helyett kapunk 11.700 Forintot.
Jó lesz, mert ebből a plusz 700 Ft-ból, majd kb. egy orvosi vizitet ki tudunk fizetni! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kuha

Sziasztok!

[color=red]Rokica :) Boldog névnapot kívánok!!![/color]

Tegnap mégsem kaptam meg a laptopt Apától, ő dolgozott rajta :( Ez a szar meg percenként újraindítja magát, remélem azt kibírja, hogy befejezzem az írást...
Volt már szerelőnél, de nem lehet megcsinálni :( Remélem, hamarosan tudunk újat venni. Telefont is kell vennem, nem bírja a Gergő-nyálat a mostani, lassan egyáltalán nem hallani semmit rajta.

And :) Tegnap én is fogorvosnál voltam, úgy rémlik, legutóbb is egyszerre voltunk :) Nagyon utálom én is a szurit, meg a zsibbadást, tényleg órákig zsibbadt vagyok, tegnap még a fülem is elzsibbadt! És nem hogy enni, de még inni se nagyon lehet, mert kifolyik a lötty a számon...

folyt.köv.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!

Lehet ebben a Gergő - nyálban valami????? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Az én telóm sem bírta, újat kellett venni!!! :? :? :? :? :?

Kép
kuha

Folytatom, de nem merek egyszerre sokat írni, nehogy elszálljon...

Kicsit lemaradtam valahol: a Művészetek Palotájában van játszóház? Vagy milyen programra mentek? Hánytól, hányig? Minden nap?

Barbi :) Baromi jók a cuccok, nálam is a fehér blúz a nyerő! Imádom ezt a stílust, de sehol nem találok ilyesmit :( De látom, Te már többször turiztál hasonlót. Van itt az utcánkban több turi is, szoktam is dolgokat találni, de közel nem ilyen menő cuccokat. Lehet, hogy ma is benézek...

Davallia :) Panda csúcs, nagyon ügyi :) Gergő is hajmeresztő dolgokat tud csinálni, megy a tesója után, én sem izgulok különösebben. Ma újabb dolgot fedezett fel: ül a hintában, és ülve körbeforog. Hol oldalra néz, hol hátra, és közben baromira örül magának. Jó magasan van a hinta, de még a fölállás nem jutott eszébe...

Juttatások: nem sok országban támogatják ennyire, és ilyen hosszú ideig a gyerekkel való otthonmaradást, én továbbra is örülök annak, ami van...

Megyek, ebédidő van.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Kuha :lol: :lol: :lol: :lol:
Komolyan mondod? Nekem az a legnagyobb bajom, hogy az új telefont hogy fogom távol tartani a gyerektől. Néztem egy csepp-, ütés-, és porálló darabot, csak olyan férfias darab, nem tetszik :) :(

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!

Én az új telcsit sem tudom távol tartani Gergőtől.
De van, hogy már nagyon unom, akkor elkérem tőle!
De annyira édi mostanába, amint megkaparintja a telcsit, és kinyitja, rögtön mondja, hogy "Apa"!
Na, hát ilyenkor aztán nincs szívem elvenni tőle.

Meg aztán, nálunk a pelus csere, az igen sarkallatos probléma (Megann-nál ezt néhányan látták is, Prüntyi sietett a segítségemre), szóval ilyenkor mindig a kezébe nyomom a telcsit. Vagy a kocsikulcsot.
Ezekre tuti, hogy megnyugszik, és jöhet az új pelus!

Kép
kuha

Kismamik, én is aggódom ám rendesen, bár Julcsi nem nagyon hisztis, de hát miért is lenne, amikor egész nap vele foglalkozom. Igy is sokszor akaratoskodik, kiakad, ha nem történik minden azonnal, mi lesz akkor, ha kevesebb idő jut rá. Ráadásul mostanában annyit ölelgetem, biztos nem lesz ennyi idő rá később, már előre sajnálom a kis makimat. És most pont az a korszak van, amikor még az én vagány, önálló pici lányom is állandóan rajtam lóg.

Anikó, Balázs eszméletlen, miket tud már mondani. Pedig neki még nehezebb, hiszen két nyelvet hall. Ja, és fiú is. Szóval zseniális, hogy mennyit beszél, és már össze is tesz szavakat.
Jó ez a park szó. Amikor itt voltak a francia ismerősök, ahol a férj magyar származású, jó sokáig tartott beazonositani, hogy a park az a járóka.

Barbi, nagyon édes lehetett Nolcsi, amint dalolászott. Jó lenne, ha 6 körül Julcsi is már dalolászna és nem sirna. Csemetéid további alvási szokásiról meg nem is ábrándozom.

Ez az új kórházi törvény elég aggasztó. Én elvileg még idén szülök, de ha túlhordom, mint Julcsit, engem is utolérhet ... nem is tudom, mi lesz akkor.

Munka: én szivesen dolgoznék baba mellett (szerencsére az egyetlen kivétel érvényes rám, azaz hogy szerzői jog hatálya alatt álló tevékenységet lehet végezni GYED alatt is), de kettő mellett el sem tudom képzelni. Róki, te ezt hogy látod?

KépKép

KépKép
majola

sziasztok!
Kisnyuszit ma gyógyultnak nyílvánították!azért még reggel -este egy kis szívás kell neki,de az erősebb gyogyikat és homikat elhagyjuk,csak az immunerősítők maradnak!juhéjjj!
és több husit kell ennünk! :? azt mondta após más anyuka azért már aggódna,ha a gyereke ilyen vékony lenne,bár Kisnyuszi jól fejlődik és nincs gond,csak mivel finnyás és étvágytalan volt a hosszú betegség miatt kicsit felélte a tartalékokat,pedig ilyen csöpp nyusziknak szükség van sok-sok fehérjére,vagyis husira!úgyhogy most minden nap kap husit a főzibe!szerencsére már megkedvelte a sonkákat és virsliket is,az étvágya is visszajött,úgyhogy nem aggódom!nincs is rá okom,csak vissza kell erőíteni a szervezetét!
holnap nem hiszem hogy jövök,úgyhogy Marciknak előre is nagyon boldog névnapot kívánok! :P :P :P :P :P :P :P :P
Rókinak is boldog névnapot! :P :P :P :P
remélem jó kis hétvégének nézünk elibe!
ma még átjön Csibi és Fanni,aki képzeljétek felállt!sőt le se akar már ülni,olyan jó neki a magalati levegőn! :lol:
Bodza,reméelm már jobban vagy/vagytok!Zsuzsi is(aki após felesége)is minden jót kíván nektek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

Már a múltkor is akartam kérdezni, hogy mi a neve annak az immunerősítőnek, amit Kisnyuszi kap?
És ezt lehet adni neki anélkül is, hogy elvinném az orvoshoz? Mint pl. a C-vitamin Cebion cseppet? Szóval lehet kapni recept nélkül is?

Kép
kuha

Róki! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D :D

Kép
kuha

Rokica!
Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

Annamami!
Nagyon meghittek a családi fotók. Csak magamat tudom ismételni: olyan szép család vagytok!!!!

ANikó!
Atyaég! Zsenit nevelsz????? Nagyon ügyes Balázs! :D:D:D Ő mikor is született?

park=járóka :lol: :lol: :lol: :lol: Végül is mindkét szónak köze van a sétához.....

Nyúlné!
Éljen, hogy vége a betegségnek! Fanninak óriási gratula!

Amerikába férjhezszakadt barinőmmel (nov. 14-re van kiírva) váltottunk néhány csörtét a héten, hogy kinek jobb(gyes-szülési szabi és társai). Mindketten meg vagyunk győződve róla, hogy a másiknak... :lol: :lol: :lol:
Furcsa, mert tök amerikai lett a gondolkodása, már több, mint 10 éve kinnt él.

Pár éve, a bokros csomag idejémn nálunk sem volt gyed, gyes is csak a rászorulóknak (szerintem közülünk egyikünk se fért volna a keretekb). Hááááááát elég drasztikusan visszaszorult a születések száma.
És igen, a családpolitika, közte a gyed, a demográfiai állapotok javítására szolgál, nem segélyezésre (a gyes nevével ellentétben).

ayse

Sziasztok! :)

Nyúlné! :) Éljen kisnyuszi meggyógyult! :)

Roki! :)
Zsuzsa baba bölcsi :(
Bizti nagyon rossz lehet neki is és neked is, de ha muszáj akkor muszáj megszoknia.
Remélem minél hamarabb!!!! :)

Ja holnap talizom ismerősöddel a szopt. párna miatt :)
köszi, hogy ajánlottad neki :wink:

Annamami! :)

Utológas is boldog szülcsinapot Marcinak és szupik a képek Rólatok!!!!!

Voltam a héten Kuháéknál, jaja de jó volt kicsit dumcsizni végre, de sajnos 1/2 2-kor haza kellett jönnünk, mert a gyerekek már kidőltek.
Lívi hazafelé aludta kocsiban :)
Tényleg Kuha Gergő aludt után amég????
Mikor mehetünk megint??? :lol:
De lehet úgy is, ahogy beszéltük, hogy elhozlak Titeket és eljön párod értetek.Ok? :wink:

Lívi ma akkorát aludt, egészen 1/2 2-től 5-ig!!!! :)
Mostanában meg este 8-ra alszik el és reggel 7-8-ig :)

Lányok!

kérdés: 2-3 napja mióta jön ki a 11. és 12. foga Lívinek, eléggé hasmenéses, nem túl híg de azért elég lightos, ez lehet a fogzás miatt ugye????
Ráadásul napi 3x is van, hogy kakail azóta.

De amúgy semmi baja, gondolom a fog a ludas.
12 foga lesz már, ebből 4 rágó.
Nem semmi a csaj :D

És hogy dumál már!

Nagyon sokat ért már és mindennek az elejét mondja, ezenkívűl rendesen csak ezeket:
baba, mama, ana(én!!!), papa(ez apa akar lenni)

Menni nem akar, de már meg megáll másodpercekre egyedül

most már azért várom, hogy elinduljon, mert így kint is macera, csak babakocsival egyszerű közlekedni.

Mert leülne még mindenhol.....

Juci! :)

Marci már akar menni???

Kinek nem megy még Marci és Lívin kívűl????
Vagy már mindenki fut!!!???? :D

Na megyek, psszans Nektek!

Mea
mea

Nyúlné! :)

Kisnyuszi- bár kis nyuszi még de azért anevét véletlenül írtam kicsivel!!!!!!Kisnyuszi!!!!bocsi!!

Mea
mea

Ancsi! :)

Te fent vagy a Skypeon???
Vagy Iwiwen?
Írnék neked privit :wink:

Mea
mea

Róki nagyon boldog névnapot!

Mea!

Bulcsú sem megy még, csak kapaszkodva. Én nem aggódom, még csak 13 hónapos, Gergő 15 volt, mikor elindult. Persze megértelek, a sétáknál könnyebb lenne.
Lehet hasmenése fogzástól, de ha nagyon durva lenne, meg nyálkás, azért mutasd meg dokinak, ilyenkor vírust is könnyebben nyalnak be.

Nyúlné!

De jó, hogy meggyógyult Kisnyuszi! Ez a soványság mit jelent, kb. hány kilóra fogyott le? Szegényke!

Kuha!

Én sajna csak GYES-t kapok az eleje óta, mert PhD ösztöndíjas voltam, az pedig nem munkaviszony. :cry: :cry:

Anikó!

Ez nem semmi! Gergő másfél éves korában nem mondott ilyeneket!

Jucc, Kuha!

Az én Gergőm is szétnyálazta anno a férjem telefonját. Bubusnak már nem adjuk oda egyiket sem. Igaz, a DVD távirányítója meg az ő lelkén szárad.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Göndörzsóf! :)

Köszi, akkor nem idegesítem magam tovább a járáson.
Amúgy én is és párom is 1,5 évesen kezdtünk járni :)

Húúúú elejétől Gyest kapsz??? :(
Az nem jó :cry:

Mea
mea

sziasztok,amíg nem kell mennem fürdetni itt vagyok! :twisted:
köszönöm,hogy örültök,hogy Kisnyuszi végre jól van,képzelhetitek,hogy hoyg örülök én is!
GöndörZsófi,bevallom nem mértük,csak úgy ránézésre,fogásra vékonykább lett,de ma vacsira bevágott 2virsli,elkunyizta a miénket is,nemsokára hatalmas nyuszkóm lesz! :lol: remélem nem csak a fülük nő a nyusziknak :roll: :lol:
szóval nem kóros,csak nincs felesleg sehol,bár ő sosem volt az a hurka típus!
Kuha,
Echinacea angustifoliaD4
homeos és igen,ezt egész ősszel,télen lehet adni csak úgy is ,napi 3golyócskát,ha beteg ,akkor meg növelni kell az adagot!

voltunk Fanniékkal Camponába,vettem egy gyönyörűséges pufi dzsekit télire nyuszimnak,nem bírtam ellenállni!jó puha,meleg,polár belül,szép zöld a szine,szóval Kisnyuszinak való!
és voltak Márton napi lobák egy kis ketrec szerűségben!!!!!!!!jó nagyok voltak és pont úgy GÁGÁztak,mint Kisnyuszi,rikácsoló hangon!
:lol: be is to......mennem kell

Emese és MarciKépKép
nyúlné

szóval(mese van),be is tojt a libáktól,aztán elmagyaráztuk neki,hogy ők rokonok és hasonló hangok jönnek ki belőle is :lol: ,na ennek nagyon megörült és onnantól kezdve rityi-rötyizett rajtuk....vagy velük,ki tudja?! :roll: :lol:
az egyik gyereküzletben meg a bejáratnál egy kisasztal van,kisszékekkel és játékokkal,hogy a mamik nyugodtan tudjanak vásárolni,a gyereket úgysem lehet elrángatni :twisted: ,és ott eltetettem egy műanyag kisasztalt és két kisszéket(annyira nem is kicsik),zöld szinben,összesen kib.2200ért,szerintem jó vétel volt(vagy lesz)és Csibi is meghatódott,hogy gondoltam Fannira is(másik szék :wink: )
aztán megint elájultunk a szökőkúttól és a lifttől,de leginkább a hatalmas karácsonyyi díszektől!úgyhogy örülök,hogy vettem új díszeket,mert Kisnyuszi oda és vissza lesz tőlük!jaj,de várom!és rengeteget ül már a babakocsiban is és onnan vezényel,csak ha boltban vagyunk és állunk a polcok között,azt nem szereti,olyankor kiveszem!egy másik boltban pl.én próbáltam nacit,de megunta,így kiadtam az örködő lánynak,hogy foglalja le,hát nagyon jól elvoltak!most mégis inkább azt mondom,hogy egész jó ez az időszak! :P :P :P
na mentem!jó éjt!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?