Új privát üzeneted érkezett!

Melinda! Megzabálom ezt a kölyköt!!! Mindig rácsodálkozom, mikor képeket raksz fel, hogy milyen édes! Apuka úgy hasonlít valakire, talán egy színészre? Nem tudom.

Hogy itt a társaság nagy része milyen éjjeli bagoly! Sőt inkább hajnali.

Icus! Szó sincs róla, nem bántottál meg az álterhességgel, csak nekem azért furcsa, mert bennem fel sem merült ilyesmi, én ennél sokkal racionálisabb vagyok.(Mikor filmekben látok ilyesmit, mindig arra gondolok, hogy micsoda baromság! én egyébként elég szkeptikus vagyok a szülés utáni depresszió dologgal is. Mert lehet az embernek szülés után mindenféle gondolata - nem vagyok a férjemnek most tökéletes nő, sok szakma esetén kiesik az ember a körforgásból, csillogásból és ezt veszteségként éli meg stb- de szerintem a baba születésekor felszabadult boldogság hormonok ezt mind elnyomják. Vagy ha nem akkor kár volt annak a babának megszületni. De lehet, hogy nincs igazam.

Bea! Ti hol laktok, mert itt a XVI.kerületben is van Erzsébet Liget.

Melcsi!!! Most már tényleg jelentkezz, bármi van!!!
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Melinda! Nagyon helyes Benji! És nagyon aranyos lehetett a puszival :lol: ! Olyan jó, hogy majd én is újra benne lehetek ezekben a dolgokban!

Icus! Azt hiszem a múltkor már írtam (de lehet, hogy csak akartam :) ) maradunk az Emesénél, ill. Emese Judit, mert a keresztmamája Judit. Nem is nagyon merül fel más név, vagyis Apósom meg Anyósom szoktak jönni különböző lehetetlenségekkel, de azt hiszem már nem változtatunk.

Melcsi! Biztos nincs neted, elromlott a sz. gépetek, vagy nem érsz rá, ugye???? Mostmár kezdek én is izgulni, hogy miért nem jössz???

Zsenge! Na, most hogy dolgozol már nem kávézol? Milyen a meló?

Nem tudom ki hogy volt vele a végefelé, de én mostanában olyan sírós és ideges vagyok, hogy már saját magamat utálom :oops: ! ( képzelhetitek a többiek mennyire utálnak :roll: :lol: ) Lehet, hogy pont most túl sok a feszültség, építkezés, babavárás, Alexnak iskolát kell választani, Kittike erősen kamaszodik, a férjem este 8 fél 9-ig dolgozik. Szóval nem valami nyugodt most az életünk, de nem az elején szoktak ennyit bömbölni a kismamák??
Vagy már öregszem és ilyen utálatos maradok :!: :?:

Na jó, nem panaszkodom megint......

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Húúúúúúúúúúú, Ti tényleg rengeteget tudtok írni 24 óra alatt. HURRÁ! Szupeeeeeeeeeeeer! :)

Készüljetek fel, most én is viszonzom, csak győzzétek olvasni. Hihi!

Mandula!
Köszönjük szépen a dícséretet és a drukkot, kedves vagy! :)

Képzeld el, akkor milyen érdekes lesz ránézni a vonalzókra, amikor bővül az eddigi négy darab. :)

Sheila!
Igen, mindenki aki ismer, azt mondja tényleg hihetetlen pozitívan gondolkodom és szeretnek a közelemben lenni, mert mindig energia fürdőben részesülnek ilyenkor. :)

Nem is gondoltam hogy ez már így elsőre 1-2 hozzászólásból is kiderül. De nagyon örülök hogy így látjátok Ti is. :)

Azt hiszem igazán szerencsés vagyok, mert nem kellett különösebben tanulnom hogyan láthatom meg mindenben a jót, otthonról hoztam, már egészen kiskoromban is ilyen voltam.

GRATULÁLOK a gyerkőcökhöz! :)

Én is nagyon DRUKKOLOK a projektetekhez!!!! :)

Szívből sajnálom a babák elvesztését, tudom mit érezhettél és teljesen átérzem hogy pótolni szeretnéd minél hamarabb a hiányukat.

HAJRÁ! Remélem a lehető leghamarabb sikerül! :)

Ezzel mi is pontosan így voltunk. Sokkal nehezebb lett volna feldolgozni a történteket ha nem jön olyan gyorsan Márk Marcell.

Igazán szerencsénk volt, hogy így sietett. :)

Tényleg nagyon klassz lenne ha együtt lennénk várandósak és jövőre kb. egy időben születnének a babáink. :):)

Bea!
Köszönjük a dícséretet, kedves vagy. :)

Igen, teljesen elégedett vagyok mindannyiukkal, pontosan olyanok, amilyennek elképzeltem Őket. :):):):)

GRATULÁLOK a gyerekekhez! :)

Sajnálom hogy elszomorított a történet, de azt hiszem tudlak kárpótolni egy másikkal.

2005-ben a 40. héten éjszaka itthon elfolyt a magzatvíz miközben az X-Akták c. sorozatot néztük, majd 20 perc múlva már a kórházban voltunk. Ezt követően a pocakomra kötötték a CTG-t ami folyamatosan, mindvégig csupán max. 40-es fájásokat mutatott, amit én is így éreztem.

5 percenként ellenőrzött a doktornőm és a szülésznő felváltva, én pedig egy óriás méretű kék gumilabdán ücsörögve egy számomra felettébb izgalmas könyvet olvastam, melynek címe: A Da Vinci-kód.

Hirtelen (két ellenőrzés között) amikor éppen nem volt a szobában senki, egyetlen pillanat alatt félredobtam a könyvet, mert nagyon furcsán éreztem magam. Felálltam, a szülőágyba kapaszkodtam fél kézzel és a mobilom kezembe véve hívni akartam a doktornőm, hogy megkérjem segítsen eltávolítani a CTG-t, hogy kimehessek a mosdóba egy pillanatra.

Erre ekkor nem került már sor, mert Márk Marcell duzzogó fejecskéje kibukkant, majd pár mp. múlva a teste is annak ellenére hogy egyáltalán nem nyomtam egy picit sem. Egy érett, gyönyörű őszibarackra emlékeztetett, valamint egy kölyök sárpej kutyusra. :)

Miközben egyik kezemmel tartottam őt, gyorsan felhívtam a doktornőt. Hirtelen azt sem tudtam hogyan kell előhívni a telefonkönyvet. Hihi!

Látni kellett volna őket amikor beléptek a szobába...

Hihetetlen, fantasztikus élmény volt! :)

Szücsi!
Szerintem is nagyon hasonlít a színes- és a fekete-fehér fotón látható baba. :):)

Háááááááááát akkoriban nem volt könnyű, az biztos. A szülést követő 3. napig 17 kg-ot fogytam és állandóan sírtam, egyszerűen nem tudtam visszatartani, mindig újra és újra átéltem a történetet.

Pláne amikor a mellettem lévő ágyon fekvő boldog első gyermekes kismami körbe mutogatta a hozzá érkező látogatóknak a szüléskor készült videófelvételt és ott éljenzett mindenki. Brrr...!

Otthon álmomban is előjött megint és megint, plusz állandóan azt láttam hogyan fogjuk elveszíteni. Érdekes módon mindig valami fulladásos dolog volt a vége. Sokszor Attila ébresztett fel, mert álmomban is sírtam.

Azért persze mindent ugyanúgy csináltam mint a tragédia előtt, próbáltam mosolyogni, pozitívan szemlélni a dolgokat, elvégezni ugyanúgy az addig megszokott feladatokat.

Mikor végül Márk angyal lett, ki sem mertem lépni a lakásból, azt hittem rám van írva a történet, pedig senki nem tudta...

Aztán pár hét múlva erőt vettem magamon és elhatároztam hogy márpedig felülkerekedek ezen és előre nézek. :)

Első utam (egyedül) a pár méterre lévő szépségszalonba vezetett, ahol a hosszú hajam levágattam extra rövid fazonra és a színét is megváloztattam.

(Ez az út olyan volt mint általános iskolában 1. osztályos koromban, amikor legelőször mentem el egyedül a suliba.)

Aztán elkezdtem teljesen más stílusú ruhákat vásárolni magamnak, stb.

Közben pedig egyre növekedett a pocakom, már valóságos volt Márk Marcell jelenléte. :) Túljutottam a nehezén...

Pontosan 1 hónapja voltam pszichológusnál, mert szerettem volna tudni hogy mennyire dolgoztam fel a veszteséget.

Kiderült, hogy teljesen és szuperül, úgy zajlott le a gyász és az életem újra építésének folyamata, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. HURRÁ!

Sőt a szakember megköszönte az 1 órát, amit ott töltöttem, mert azt mondta hozzá szinte kizárólag olyan emberek járnak, akik tele vannak gondokkal, stresszesek, búsak, stb.
És hogy felüdülés volt neki egy ilyen pozitív gondolkodású, mosolygós páciens, akinél minden OK. :)

Szóval mosolyogva mentem haza és nagyon örülök hogy megerősítést kaptam abban, hogy jól csináltam. :)

Jujjj, igeeeeeeeeeen! Nagyon szeretnék én is bekerülni abba a fantasztikus táblázatba ha lehet. Előre is köszönöm szépen, kedves vagy hogy felajánlottad nekem is. :)

Fermel!
Nagyon édesek a fotók!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Az adatok a táblázathoz:

Név: Vadvirág/Viktória
Életkor: 34 (72.12.11.)
Lakhely: IV. kerület
Gyerekek:
Szanyi Márk Marcell 2005.06.15.
Szanyi Jázmin Vadvirág 2004.07.08.
Szanyi Dávid Jordán 2000.10.31.
Szabó Dominika Johanna 1992.11.02.
Babaprojekt: 2006.10. hótól folyamatban

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Csak Melcsi ügyben benéztem, de látom még mindig semmi.

Vadvirág! Hogy neked micsoda történeteid vannak.( Az az igazság, azért ezekből a történetekből is igazolódni látszik, hogy a Jó Isten egyik kezével elvesz, a másikkal ad...)

Gyönyörűek a gyerekeid nevei. Milyen indíttatásból van két nevük, és a második név miért pont az, ami?
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny!

Hát igen! :) Rengeteg ilyen van, velem mindig valami az általában megszokottól eltérő történik. Még egyet elmesélek ami ehhez a témához kapcsolódik...

Pontosan elterveztük, azt szerettük volna, ha Jázmin születése után a lehető leghamarabb ismét pocaklakóval büszkélkedhetünk.

Szülés után 6 hétig ugye eleve vártunk, aztán amikor a kontoll-vizsgálat után a nőgyógyász is rábólintott a projektre, mi gyorsan nekikezdtünk és szerencsére elsőre sikerült is. HURRÁ!

Az 1. akció után 4 hét múlva normál, erős 5 napig tartó, szokványos menstruáció zajlott le nálam, csupán az ezt követő újabb 4. héten nem jött meg. Természetesen akkor teszteltem és gyönyörű két csíkot mutatott.

A tesztelés után 2 hét múlva voltunk a "6 hetes" UH-on és ott derült ki hogy bizony nem 6 hetes a terhesség, hanem már 11 hetes a pocaklakónk.

Pedig akkoriban éppen költöztünk, rengeteget dolgoztunk, nehéz szekrényeket cipeltünk, rohangáltunk, takarítottunk, stb.

Tehát az 1. akció után azonnal eredményes lett a projektünk, mégis lezajlott egy menzesz, miközben a pocaklakó időközben már rég beköltözött. Hihetetlen!!! :)

Nagyon boldogok voltunk hogy az általunk számított időponthoz képest pontosan 1 hónappal korábban napvilágot láthat Márk és így még hamarabb a karjainkban tarthatjuk Őt.

Szóval Marco nagy meglepetést okozott a legelején akkor is amikor beköltözött a pocakomba és akkor is amikor megszületett. :)

Örülök hogy neked is tetszenek ezek a nevek. :) Azért kettő, mert szeretem kihasználni a nagyszerű lehetőségeket. Pl. ebben az esetben azt, hogy lehet két utóneve egy embernek. :) Miért pont azt? Hát erre igazán egyszerű a magyarázat. Azért mert ezek álltak legközelebb a szívemhez abban az időszakban amikor Őket vártam. :)

Már megvannak a legújabb nevek is. Hihi!
Pálma Tűzvirág és Lara Napsugár, valamint Martin Milos egylőre. :)

Képzeljétek, délelött hirtelen nagyon besötétedett, elkezdett szemerkélni az eső, aztán az oviból hazafelé már elég rendesen esett. És még most is ilyen az idő felénk.

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Nagyon szépek a neveitek :)
a tarsolyban lévő kisfiú név nálunk is Marcell :)
a lánynevek folyton változnak...

köszönöm az együttérzésedet, és nagyon jó, hogy így lelkesítesz bennünket :)
Márk Marcell születése bebizonyította számomra, hogy lehet félelem nélkül is szülni :) eddig mindig paráztam...

Melinda!

Ne haragudj, hogy átsiklottam a kérdésed felett...
szóval: az István háznál valóban elkészült a fedett folyosó, és az új játszóház nagyon klassz lett.
építettek egy hatalmas mászókát, amely 3 emeletes, biztonságos (hálóval fedett) rengeteg labda van ott, ahova megérkeznek a srácok a csúszdáról :) és van külön bölcsi-helyiség, altatószoba piciknek, szoptató helyiség, társalgó-olvasó szoba szülőknek,
és persze a kaja szenzációs, mint mindig :)

Ti mikor mentek?

Én is próbálom rábeszélni a Páromat, hogy használjuk ki a januári vagy februári akciót, bár ezúttal csak hárman mennénk :(
Patrik közölte, hogy Neki már nem "buli" a Kolping, és hát a suliból sem hiányozhat annyit...

Benji nagyon édes, és jó olvasni, hogy mennyire élvezed a babázást :)

Mandula!

Ne aggódj, nemsokára egész más gondjaid lesznek :)
én már el is felejtettem a szülés előtti hangulatváltozásokat, de nálam is volt ilyen, már emlékszem :)

A Kaáliba nem megyek, talán nem is lenne rá szükség

holnap megkapjuk az első Gynevac szurit, és elmegyek majd a dokihoz, akit Czeizel ajánlott...teljes hormonszint vizsgálatot nézünk...
aztán felkeresek egy homeopátiás doktornőt is...ezután már hip-hop itt a január, és az új Pocaklakó :) :) :) úúúgy várom :)

Fanny!

Azt hiszem Te kérdezted Czeizel dokit: igen, praktizál heti 2x, és nagyon jó fej :)
szellemileg nagyon a topon van még mindig, és egyébként sem látszik 71 évesnek :)

Melcsi tényleg jöhetne már...

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bea!

Korcsolyázni egyelőre nem megyünk, mert Melissa elég nyuszi ezzel kapcsolatban...görkorizni sem akar még...viszont imádja a lovakat :) Karácsonyra is csupa lovacskás ajándékot kért :)

én meg sajnos nem tudok korizni, nagy bánatomra :(

de leírom a telefonszámomat, és Te is küld el a Tiédet, majd egyeztetünk: 20/356-9468.
Az Árkádot én is imádni fogom, bár még csak 1x voltam(kedden) ,
Patriknak vettünk bakancsot :)

közel is van hozzánk az Árkád, és úgy tudom, oda költözött a Tappancs játszóház is mellé, abba a nagy házba, amit nem engedtek lebontani a lakók...
és persze itt, nálunk is szívesen látnálak Titeket bármikor.

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Most látom, Czeizelt Icus kérdezte...nagyon csacsi vagyok :)

Vadvirág!

Ne haragudj, hogy figyelmetlen voltam: már írni akartam, hogy mennyire sajnálom az első kis Márkot :(

nagyon nehéz lehetett az a négy hónap, és csodálatos, hogy ilyen erős lány vagy, fel tudtad dolgozni ezt a nagy tragédiát...különleges ember vagy.

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vadvirág!

Neked egy kicsit magamról, ahogy kérted. 37 éves vagyok, 15 éve házas, van egy 11 éves fiam, Barnabás, és pár éve szeretnénk kistesót, de sajnos tavaly 6. hónapos terhesen megszületett, és meghalt a pici babánk. A koraszülés és a vetélés határán, egy pici életeséllyel, csecsemős nővér és gyerekorvos várta őt a szülőszobában, de nem sikerült neki velünk maradni. Én sajnos nem tudtam még a mai napig sem feldolgozni ezt a tragédiát, sokkal érzékenyebb, ingerlékenyebb vagyok, mint azélőtt. Azóta sajnos, hormon problémák, polip, ciszta, majd most a műtét óta kiújult ismételt polip nehezíti a dolgunkat. És a korom előrehaladásával egyre csökkennek az esélyeim. Nem tudom lassan nem égi jelnek tekinteni, hogy nem lehet babánk. Amíg nem akartunk babát, addig semmi bajom nem volt nőgyógyászatilag, azóta meg az egyik baj után jön a másik. Most egy kicsit magam alatt vagyok. Ezért is jó, hogy jössz a pozitív energiáiddal.
Ennyit erről!

Jó kis neveket találtatok ki a leendő babátoknak!

Melinda!

Benji, tündér baba, mint mindig. Nagyon helyes. Édes lehetett a puszis történet.

Mandula! Parakirálylány!

Nem lesz semmi baj! Biztosan a hormonok dolgoznak, hogy ilyen nagyon érzékeny vagy, de sebaj, a kis családod biztosan megértő, és tudja, hogy ez a másállapotodnak tudható be. Majd más lesz, ha kezedben lesz a pici lányod. Akkor majd aggódsz, és idegeskedsz más miatt :D :D

És már csak 5 hét!!!

Sheila!

És a Czeizel doki egy hozzátok közeli dokit ajánlott? Mert azért az nem lenne rossz, ha nem kellene messzire utazni egy-egy vizsgálat miatt!

Fanny!

És veled mizujs? Még mindig megvannak a mellékhatások? :shock:

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Melcsi!

Hol vagy???

Gabi
paga

Tényleg MELCSI hol vagy???
Persze lehet, hogy elromlott a géped, vagy a nettel van gondod. Esetleg áttették az UH-t máskorra??? Azért itt kiváncsian várjuk a fejleményeket!!!

Vadvirág!

Üdv közöttünk. Gratula a csodaszép családodhoz. És a sok-sok
energiádhoz. Úgy gondolom, hogy ez rengeteg mindent meghatároz. Van akinek egy gyermekhez sincs elég energiája, más meg három-négy csemetével el életvidám. Ez utóbbi azért ritka, szóval irigylésre méltó.
Magamról. 38 vagyok. 16 éve élek együtt a párommal, 14 éve vagyunk házasok. Fiunk 12,5, lányunk 6,5 éves. Mindketten rögtön fogantak, elsőre. Annyira jó velük, hogy szívesen vállalnánk egy harmadikat, sőt akár egy negyediket is. Másfél éve a tettek mezejére léptünk, de eddig nem jártunk sikerrel. Pár hónap után megfogant ugyan, de hamar elhalt a kis jövevény és 9 hetesen műtéttel fejeződött be a kismamaságom. :(
Jelenleg a férjemmel közösen viszünk egy vállalkozást. Korábban tanítottam. Pár éve elvégeztem egy természetgyógyász sulit, mert érdekel az egészséges életmód. Az ezotéria úgyszintén. És az ősmagyar történet is,ezért most egyetemre járok magyarságtudományt tanulni. Érdekes, de nehéz.
regina3

Paga!

Hát sajnos nem közeli dokit ajánlott Czeizel...bizonyos dr.Gidait a II.sz. Női Klinikáról, tehát még futunk pár kört :roll:

holnap, ha minden igaz, megkapjuk az első Gynevac szurit...

azért ne add fel azt a tesó projektet Te sem...

most, hogy említetted, nekem is azóta vannak "gondjaim" ,mióta tesót szeretnénk Melissának...remélem, ez nem azt jelenti, hogy az Égiek nem támogatják a projektet...azt nehezen tudnám feldolgozni.

Regi!

Tök jó, hogy ilyen gyakran jössz :)
Tényleg, nincs valami ötleted, hogy mit lehetne megpróbálni még, hogy a következő baba nagyobb eséllyel megmaradjon??

Te mit tennél még a helyemben?

Remélem, Melcsiékkel minden rendben, már aggódom...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Köszönöm szépen a válaszokat. A félévzárást követően jan. 21-től megyünk.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus!
Nem kell aggódni az első időkben sokkal gyorsabban gyarapodnak a babák,4-5 hónak körül már lassabb a növekedés üteme. Marcell is havi 1kg-t hízott eleinte,meg is voltunk rémülve,hogy dagi babi lesz belőle,de azért nem lett szerencsére.

Fanny!
Mi Győrben lakunk. :wink:

Vadvirág!
Hát Veled aztán nem történnek hétköznapi dolgok :)
Ez a viharos szülés,nem semmi,ilyet még nem hallottam,nekem viszonylag nehéz szüléseim voltak.
Nagyon jó olvasni a soraid közt a vidámságot,pozitív gondolkodást,optimizmust.
Küldjél néha nekem egy kis pozitív energiát,rám férne. :D
Én mindig nagyon tisztelem a Hozzád hasonló embereket,akik be merik vállalni a nagycsaládot. Engem a 3 gyerekemmel néha csodabogárnak néznek,hogy ebben a világban mertünk 3 gyereket vállalni. Hát nem könnyű az biztos.
Jó,hogy teljesen rendbejöttél lelkileg. Szerencsés vagy. Én hallottam sajnos olyan esetről ahol hasonló dolog történt és teljesen összetört az anyuka és nem tudott túllépni a baba halálán.

Mandula!
Teljesen normális a hangulatingadozás. Gondolom a családod nem veszi rossz néven érzékenységedet. Én is sírós voltam a terhesség alatt végig,és még utána is.

Sheila!
Köszi a meghívást és a telefonszámot. Az enyém 70/316-6460 Nem hallottam arról,hogy odaköltözik a Tappancs. Én úgy tudom,hogy a Teleki útra költöztek a régi Vasútas Művelődési Házba. Ott láttam a plakátjukat.
A lovaglás is nagyon érdekes lehet. Van a közeletekben rá lehetőség?

Melinda!
Nagyon édes Benji a képeken. A laptopos tetszik a legjobban. Látszik a huncutság a boldog mosolyában,hogy odaülhetett.
Kyrát is egyre jobban érdekli a számítógép. Tudom,hogy vannak neki való játékok,de én még nem szeretném ha a gépen játszana.

Bea
beátab

Bea!
Balázs egy kicsit sem féltékeny. És az ovit is imádja, de még mindig kezelhetettlen. Nagyon nehéz vele. Nem fogad szót de nam csak annyira nem mint egy átlag gyerek, hanem egyáltalán. Már minden trükköt bevetettünk. Vagy erre a kérdésedre már válaszoltam? Vagy csak akartam? Na mindegy inkább duplán, mint 1xsem

Sheilla!
Örülök, hogy Blanka erőt ad az újabb próbálkozáshoz és nagyon kívánom, hogy végre sikerüljön.

Vadvirág!
üdv. itt. Gratulálok a sok gyerkőchöz. Hogy bírod? Bár ez gyerekfüggő, mert épp nemrég mondtam, hogy a barátnőm gyerekéből inkább 5 mint az enyémből még 1. Sokan kérdezik, hogy bírok kettővel. Hát ezzel semmi gond, mert Blankával bírok, de a fiammal nem.
Nagyon meghatott az ikerfiaid törtnete. Nem lehetett könnyű feldolgoznod, de látom, hogy nagyon erős és pozitív egyéniség vagy. Fiam keresztszülei is ikreket várnak, de náluk lombik. Nagyon izgulok értük.
Én itt lakom a szomszédban a Vasúttörténeti parknál. Te merre laksz?
Tudsz ám írni Te is :) Ennek nagyon örülök, de most nem volt időm végigolvasni. De ígérem pótolom.

Icus!
Hát már én is betöltöttem a 39-et . Hogy megy az idő. Én meg azt hittem, csak a gyerekek nőnek :)

Melcsi!
Légyszi mond hogy minden rendben!

Kép

KépKép
nyanya67

SHEILA
Nehéz kérdést tettél fel. Nem tudom mit csinálnék a helyedben.
Most éppen azt sem tudom, hogy a magam helyében mit tegyek.
Nagyon szeretném spontán a fogantatást és úgy érzem,hogy egy kivizsgálás negatív eredményt hozna, tehát nem lennék előbbre. De azért idén még egy UH és egy egyszerű vérvizsgálat (hormonszinthez) még belefér nálam.
Sokáig hőmérőztem, LH tesztet is vettem többször, van okom hinni, hogy ovuláció OK, akkor viszont nem tapad meg...
Szóval itt tartok.

Nálad viszont,ha jól tudom, hamar megfogant, csak nem tud megmaradni. Az orvosod biztos mondta, hogy annyi minden lehet... (pajzsmirigy, női hormonok, méhnyálkahártya stb.). De az jutott eszembe, hogy egy ismerősöm egy banális fertőzés miatt vetélt el kétszer egymás után. A fertőzés felnőtteknél probléma- és tünetmentes, magzatoknál halálos... Aztán hamar kikezelték, utána pikk-pakk mentek a dolgok természetes módon.

És biztosan tudod, hogy van itt a babaneten orvos válaszol rovat (rendelő), ott is lehet kutakodni, kérdést feltenni.

Látod, semmi újat, vagy hasznosat nem tudtam írni, de úgy éreztem, hogy vársz valami válaszfélét. Ez jutott eszembe.
regina3

Sziasztok

Megvagyok.melozom...... idöm nincs irni de viszont olvaslak Benneteket.

Puszka zsenge

Kép
zsenge

Jó kis éjszakai élet volt itt, amíg én békésen szunyókáltam! Megvolt a reggeli olvasni valóm!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Velem minden rendben, illetve a babával, mert belém hálni jár a lélek.
Na mendegy, baba először. Gyönyörü, 13 mm hosszu, szépen dobogott a szivecskéje és integetett Pörinek, aki Apa karjában csodálta az eseményeket. Szóval szépen fejlődik. A dokim nézett nagyot, hogy ilyen hamar spontán sikerült, és a nagy örömben az UH képen kivül semmi papirt nem irt, igy el se tudok menni a védőnőhöz, mert oda ugye le kell irni, hogy bizony ez a nő terhes stb., az UH kép nem elég :evil: Üröm viszont, de megvan a barnázás oka is, a méhem felső részében vagy talán inkább a méh feletti területen 2 pici vérömleny van. Ezért megemelte a Duphaston adagomat (az sárgatesthormon), és pihenést javasolt. De ha nem javasolta volna, se tudtam volna 2 napig mást csinálni, mert állandó, folyamatos gyomorfájás, hányinger, öklendezés kerülget(bocs) és ugy fájt a fejem hogy majdnem szétesett, de nem vettem be gyógyszert, szóval még tegnap is hasogatott. Szegény Pörinek csak 1 elhaló anyja voltam, a mosatlan edény 2 napja a konyhában rohad, a szerdán kimosott cuccokat Máté teregette ki mert arra képtelen voltam. Még 1 terhesség se taglózott le ennyire. Ellenben minden fájdalomról az jut az eszembe, hogy a Pöttyöm jól van, és küldi a jeleket. :D És tegnap, hogy dupla adag gyógyszert szedek, máris nem volt barnázás napközben. Igy remélem hogy hamarosan felszivódik az a vacak. A babához képest nagyon picinek látszott egyébként.
Ma reggel 1 jó nagy epehányás után rögtön jobban lett a gyomrom.(Előtte néztem meg a mosatlan edényhalmazt :oops: :shock: :lol: )
Hát szóval ne haragudjatok, hogy nem irtam, de egyszerüen nem voltam képes semmilyen tevékenységre.

Látom pörög a topic, amig Pöri nem ébred, próbálok is válaszolgatni.
Vadvirág!
Üdv közöttünk! Végre bővül a csapat, méghozzá milyen igazi anyánakvalóval! Imádom a sokgyerekes anyukákat, szerintem a legtöbb + energiát a gyerekektől meritik! Elolvastam a történetedet, hát az nem tul szivderitő, de azt is olvastam, hogy sikerült lezárni Magadban, és azóta is bővül a kis családod. nagy gratula!
Magamról pár sort irok akkor.
39 éves multam, a férjemmel 19 éves házasok leszünk. Van 1 17 éves Máténk, spontán. Aztán 1 éves Emesénk, lombikból, petevezeték-elzáródás miatt, aztán most nemrég kiderült, hogy megint babát várok, spontán, most 8 hetes a terhesség :D :D :D
Volt nekem is 1 csunya vetélésem Emese előtt, szintén lombikból, 22 hetesen vesztettük el a babát, és én nem mondanám, hogy lezártam magamban a fejezetet, bár azóta megszületett Pörike, és most megint kaptunk 1 babát, de ha eszembe jut a 3 évvel ezelőtti dolog, még mindig az okokat keresem és sirdogálok...
Megnézem majd a képeket is, csak most nincs időm.
Kedves Druszám!
Megragadott hogy Nálatok milyen zökkenőmentesen zajlanak az ajándék beszerzések. Képzeld, az én szerencsétlen Mátém évek óta szinte használhatatlan dolgokat kap a szüleimtől. Néha az az érzésem, direkt csinálják, mert ugye valamit "muszáj" venni, de miért is kérdeznék meg, hogy minek örülne. Én meg vagyok olyan bárgyu, hogy nem szólok semmit...
Sheila drága!
Nagyon mérges lettem arra a győri Kaálira :evil: Ha gondolod, kérhetek a másik topicon segitséget, dokiajánlást, mert vannak többen is akik oda járnak.
Regina!
Álomfejtő Asszonyka! Hozzád lenne 1 kérdésem! Napok óta szörnyü hülyeségeket álmodok, képtelen helyzetekbe kerülök, és 2x az volt az álom lényege, hogy mászni kellett valamire, ami borzastó nehéznek tünt a termetem miatt, de mégis sikerült. Ugye ezekből az jön le, hogy aggódom a baba miatt, de minden rendben lesz?
Mennem kell, Pörike felébredt. Remélem, ma még jövök!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Most csak gyorsan!

Melcsi :lol: ! A frászt hoztad ránk, de a lényeg, hogy jól van a Baba :lol: ! Nagyon örülök, nagyon izgultam Értetek!!!

Vigyázz nagyon magadra!!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Lányok áruljátok már el, hogy Ti mikor alszotok?

MELCSI!!!! Végre, hogy jelentkeztél, már nagyon aggódtam.Tegnap este már nem akartalak telefonon zaklatni, gondoltam én hogy valami oka van annak, hogy nem jelentkezel. Lényeg, hogy a babának nincs semmi baja! Te meg most ne aggódj a mosatlan miatt.

Zsenge! Nagyon szűkszavú lettél, mióta dolgozó nő vagy. Milyen a meló, szokatlan igaz? Én emlékszem mikor az első gyerek után visszamentem dolgozni,olyan elvonási tüneteim voltak, hogy este még az is élményszámba ment, hogy megbiliztettem a gyereket.

Nekem mára teljesen elmúltak a mellfájós tüneteim.
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Sheila!
Köszönöm szépen. :) A Marcell név természetesen különlegesen szép számomra. Szívből ajánlom nektek is éppen ezért. :) Mindig azt mondogattuk, hogy jó erős pasi lesz, egy kis harci Marci. Hihi! És tényleg így lett! :)

Lány nevekből meg szerencsére tényleg rengeteg jobbnál-jobb létezik. Már-már annyi klassz van belőlük, hogy alig lehet éppen ezért választani, nem könnyű eldönten hogyi melyik legyen végül a nyertes. :)

Oh, semmi baj, köszönöm az együttérzést. :)

Itt szerenék én is mindenkitől előre is elnézést kérni azoktól, akinek esetleg még nem fejeztem ki az őszinte együttérzésem az elvesztett babák miatt és akiknek egyelőre talán még nem gratuláltam tiszta szívemből a már megszületett bébihez, vagy a jelenlegi várandóssághoz, esetleg a folyamatban lévő baba projekthez.

Egyelőre még nem teljesen látom át, mert minden nap rengeteget írtok (aminek persze kimondottan örülök :) ) de gondolom idővel képben leszek én is. :) Most még ott tartok, hogy jegyzetelgetek, kinek mit is szeretnék majd válaszolni, különben teljesen elfelejteném. Hihi!

Bár itthon is ez van. Jázminra adom Márk nadrágját és fordítva, az oviban tegnap ott felejtettem a dzsekimet (telefonnal, kulcsokkal) a radiátoron, Dávidra Jázmin zokniját húzom reggel az induláskor, rendszeresen vissza kell menjek a földszintről a 6. emeletre, mert valamit elfelejtek magammal vinni, stb. :)

Sheila, még neked szeretnék egy újabb történetet írni. Nem csak Márk Marcell bizonyította hogy a szülés/születés fantasztikusan csodálatos és nagyszerű, felejthetetlen élmény is tud lenni, hanem Dávid is.

2000-ben a 41. héten miután éjjel távozott a nyákdugó, reggel bementem a kórházba. Két ujjnyira nyitva volt a méhszáj, bent tartottak.

Egész nap semmi nem történt, fájások sem voltak, stb.

Éjjel 23:45-kor kimentünk beszélgetni a folyosóra egy Kismamival, majd 5 perc múlva nagyon erős fájást éreztem, így arra gondoltam inkább visszamegyek a szobába pihenni.

Amint lefeküdtem, elfolyt a magzatvíz. Gyorsan szóltam a nővérnek, aki azonnal felvitt a szülőszobára, megvizsgáltak, kérték hogy menjek át a szülőágyra. Amint lefeküdtem, Dávid rögtön megszületett. :)

Remélem mostmár eloszlattam minden esetleges fennmaradó félelmedet. Minden a lehető legnagyobb rendben lesz, hidd el! :)

Márk Marcellnél én is aggódtam a köldökzsinór miatt és az egész várandósság alatt lefekvés előtt elmondtam neki hogy úgy jöjjön majd világra hogy félredobja azt az útjából és mindenképpen kikerüli amint jön kifelé, kértem hogy nagyon ügyes legyen.

Amikor éjjel mentünk a kórházba, akkor is erre kértem és lám-lám milyen ügyesen teljesítette a kérésem. :) Még plusz ajándékot is kaptam tőle, amiért egyedül nekem akart megszületni, akkor amikor éppen senki nem volt bent a szobában. :) Mintha direkt így tervezte volna... :)

Szóval szerintem Te is majd beszéld meg a babával időben azt hogy mit hogyan kell majd csinálnia. :) Nagyon kis ügyesek ám! :)

Paga!
Őszintén átérzem a baba elvesztésének fájdalmát. Sajnos minden várandósság, szülés kimenetel azért 1-2 %-ban teljességgel kiszámíthatatlan és a természet néha nem tudja a dolgát. Mi hába teszünk meg mindent a siker érdekében.

Persze azért mégsem hiába, mert legalább egy-egy tragédia kapcsán nem lesz egy életen át lelkiismeret furdalásunk, hogy biztos azért nem sikerült mert valamit nem tettünk meg...

Szerintem a nagy számok törvénye nagyon jellemző. Ha valaki csak egy babát hoz világra, nyilván kevesebb az esélye arra hogy valami baj történjen. De minél többször próbálkozik, annál nagyobb a lehetőség hogy esetleg valami nem alakul szerencsésen.

Pl. ha valaki 10 alkalommal csinál valami hajmeresztő, extrém mutatványt, lehet nem lesz semmi gond, de amikor már az 50.-nél tart, lehet hogy kitöri a nyakát. Hihi! Szóval érted amit mondani akartam?

Én nem igazán hiszem hogy ezek égi jelek az esetedben. :) Szerintem az emberek akkor kezdenek el ilyesmiket mondani, amikor már nincs kézzel fogható, racionális magyarázatuk egy-egy furcsa dologra.

Persze nem azt mondom hogy nem hiszek az ilyesmiben, nagyon is, hiszen velem is számtalan megmagyarázhatatlan dolog történt, amire már-már csak ezoterikus választ tudok adni.

Azt gondolom a kettő együtt jó, mindig az arany középútban hiszek leginkább. Racionalitás és ezotéria így együtt is nagyon jól megfér egymással, nem kell dönteni, választani a kettő között.

Azt olvastam hogy az Aloe Vera (gyógyszertárban kapható) nagyon jó hatással bír... :)

Szóval csak semmi belemagyarázás. Türelem!!! Tudom nagyon nehéz, de hidd el sikerlülni fog előbb vagy utóbb, ahogy eddig is. Csak ki kell várnod. A természet jobban tudja szerintem mikor alkalmas.

Én ha mondjuk 2 év alatt nem jönne össze a mostani projekt, akkor elmennék segítséget kérni, de sokáig nem csinálnám azt hogy orvostól-orvosig járok, stb.

Egy idő után biztosan megelégelném és rábíznám a természetre, tegye a dolgát amikor kell és ahogy. :)

Mostanság rengeteg hír van a különféle médiákban arról, hogy akár 50 éves fitt hölgyek is világrahoznak egészséges babákat. :) Nem vagy elkésve, van időd.

És az a megállapítás, mely szerint kevesebb az esélye az idősebb nőknek, szerintem egyáltalán nem helyénvaló. Ugyanis lehet hogy a petefészek már nem úgy működik, mint 20 évesen, de ez nem biztos hogy rosszat jelen. Talán nekem is azért érett meg egy alkalommal két petesejtem és lettek az ikrek!!! :):) Mert egyszer egy sem érik meg, másszor meg egyszerre kettő is. Szóval össze-vissza működik, de ez nem baj. Lesz 1-2 elvesztegetett, hiábavaló hónap, amikor nem lesz eredménye a szeretkezésnek.

De azért annyi legalább igen, hogy jól érzitek magatokat közben. Hihi!

Nagyon drukkolok neked, jó lenne ha sokunknak egyszerre sikerülne a projekt! :):):):):):):)

Regina!
Köszönöm szépen az üdvözlést, aranyos vagy! :) Nektek is szívből drukkolok és tudom hogy tutira sikerülni fog hamarosan! :) Engem is érdekel az ezotéri, a kineziológia, az induizmus, stb.

HAJRÁ az új tanulmányokhoz! Ügyes vagy nagyon! :)

Bea!
Nekem Dominika születése volt nem túl jó élmény. Programozott szülés volt, burokrepesztés 9-kor és születés pedig 14 órakor. Bár ugye 1.-re ez is szép eredmény. De valahogy nagyon szenvedtem végig...

Az összes utána születendő gyerkőcöm viszont pillanatok alatt megszületett. Gondolom már máshogy álltam az egész várandóssághoz, szüléshez. Sokkal optimistábban, gyakorlottabban, tapasztaltabban, felkészültebben. Lelkileg teljesen rájuk hangolódtam, megbeszéltem velük már a pocakban is hogy mit és hogyan szeretnék. És talán persze szerencsém is volt. :)

Köszi a dícséretet, aranyos vagy. :) Igazad van, a gyerekek adják a legtöbb plusz energiát és vidámságot az életben! Ez egészen biztos. :)

Mondjuk én sosem érettem azokat akik azt hangoztatják, hogy milyen nehéz több gyerekkel az élet.

50 évvel ezelőtt sem volt könnyű, mégis születek az asszonyok 5-10 bébit. Pedig nem volt semmilyen állami támogatás (pl. GYES, Családipótlék, egyebek) és nem volt Whirlpool mosógép, mikró, Libero, Avent, nem volt mindenkinek autója, stb.

És gondolom a család gyarapodása nem csak annak volt köszönhető, hogy nem volt forgalomban pl. a Miréna méhen belüli hormonális fogamzásgátló. Akkor is volt óvszer, egyéb más módszerek...

Nyanya!
Köszönöm szépen. :) Simán bírom, a plusz energiát pontosan a gyerekeimnek köszönhetem. Szerintem egy nagy családot leginkább úgy lehet jól működtetni, ha mindig pörög az ember, energikus, jó kedvű, vidám és optimista, pozitív gondolkodású. :) Ha nem lennének ennyien, talán én is lassúbb lennék.

Bóknak veszem, hogy szerinted jó sokat írtam. Hihi! Dehát Fanny utasítására teszem. :) Hiszen Ő mondta hogy itt csak így lehet nálatok. :)

Húúúúúúú, voltunk a Vasúti Parkban 2004-ben. Felmásztam az egyik vonatra és amikor lejöttem, akkor láttam hogy a vadonatúj napsárga pólóm tiszta olaj. Brrr... Ki sem jött belőle természetesen.

De egyébként nagyon klassz hely, jó nagyot sétáltunk. Megyünk majd még biztosan arrafelé, a kicsikkel még nem is voltunk ott.

Mi az Óceánárok utcában lakunk, a Káosztásmegyer I. lakótelepen.

Melcsi!
Köszönöm szépen. :) Nagyon gyors jobbulást neked! :)

Sajnálom ami a babátokkal történt.

Sajnos azt hiszem ez végig kíséri az életünket. Ha alkalomadtán esetleg látunk egy olyan filmet, vagy hallunk, látunk valahol ilyesmit, egészen biztosan újra átéljük a saját tragédiánkat.

Legfeljebb ahogy múlik az idő, egyre kevesebb ideig tart az ezt követő rossz érzés, esetleg majd csak 1-2 perc lesz és máris tudunk mosolyogni újra és nem is foglalkozunk a dologgal a következő alakalomig.

Ezzel szerintem az égvilágon semmi gond nincs. Az lenne baj, ha nem így lenne. :) Ez csak azt jelenti, hogy érző emberek vagyunk. És ez jóóóóóóóóó! :)

A lényeg, hogy ne az emlékezés töltse ki a mindennapjainkat, előre nézzünk és az új feladatainkkal foglalkozzunk.

Legnehezebb talán azoknak az asszonyoknak lehet, akiknek a tragédia előtt nem volt gyerekük.

Úgy sokkal könnyebb, ha (másért nem is) legalább a többiek miatt kénytelen az ember rövid időn belül összeszedni magát. :)
Persze nyilván sokunk önmagáért is megteszi. :)

Szívből GRATULÁLOK spontán babához! Ez fantasztikus!!!! :):):):)

Akkor ezek szerint múltkor sem lett volna feltétlen szükséges hogy résztvegyetek a lombik programon? :)
Hihetetlen! :) Szupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Hihi! Azt hiszem eddig én vagyok a tuti nyertes, én írtam a legtöbbet. :)
Vendég

Sziasztok!

Ohh, még mindig én, eszembe jutott valami amit kifelejtettem... :)

Regina!
Az ezotériához még...
Egyik nap kezembe került Doreen Virtue Arkangyal kártyája és gyorsan megnézem mit üzen.

Azt írta, hogy a régiek mellé keressek új barátokat is. Gondoltam ez szuper jó ötlet, miért is ne. :)
Az egyértelmű volt, hogy szabadidőm egyelőre nulla, max. alkalmanként 5-10 percem van (edzőterem, szauna, stb. szóba sem jöhet rendszeresen), tehát a legideálisabb ha fórumon szerzek új ismerősöket. :) Így találtam rátok! :)

És tényleg nagyon örülök nektek, mindannyian fantasztikus nőcik vagytok! :) Jó hogy megismertelek benneteket. :)

Nyanya!
GRATULÁLOK a fiad keresztszüleinek az ikrekhez! :):)

Szerintem legfőképp az 1. gyerekeseknél van talán picivel nagyobb kockázata a várandósságnak.

Merthogy ilyenkor még legtöbbször véges határai vannak a méh növekedésének (éppen elég befogadni elsőre pl. egy 3.000 grammos bébit) és ezért valamivel nagyobb talán a valószínűsége hogy esetleg nem tudja kihordani a 40. hétig a Kismama a (mondjuk összesen 6.000 grammos) babákat.
De persze ez egyáltalán nem mindig van így szerencsére, van hogy elsőre is minden simán megy.

És persze ha mondjuk csak 2-4 héttel jönnének korábban, az még nem is olyan nagy baj egyáltalán. :):)

Én az esetünk után minden ikrekkel várandós Maminak tiszta szívemből egyértelműen a császármetszést javaslom.

Szerintem nálunk is simán elkerülhető lett volna a baj, ha eleve császármetszést alkalmaznak és nem a normál szülés mellett teszik le az orovosok a voksukat.

Illetve még akkor is megúszhattam volna ezt az egészet, ha nem próbálják meg kinyomni pocakon át a Kispasit, hanem amint úgy ítélték volna meg, hogy már túl sok idő eltelt az 1. baba születése óta, rögtön akkor minden további kísérletezés helyett felvittek volna a műtőbe és kiemelték volna.

Szóval jó hogy manapság minden olyan bababarát és annyira reklámozzák a természetes szülés szépségét, de azért én iker szülésnél mindenképpen a biztonságra törekednék és nem kockáztatnék.

Nem is tudom az én orvosom miért tette, hiszen 10-ből 9-ben fel sem merül a természetes szülés ilyenkor...

Na mindegy, legalább azoknak tudok esetleg segíteni a döntésben, akik hasonló esetben hezitálnának melyik módját is válasszák majd ha eljön a nagy nap. :):)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bea! Még utána is??? Már abban reménykedtem, hogy megszülök és minden a régi lesz. Már nem is emlékszem milyen voltam előtte :lol: !

Paga! Na ne, olyan égi jel nincs! Ti nagyon jó szülők vagytok, és biztosan kiszemelt már benneteket egy kis lelkecske, csak most még egy kis türelem kell!! Biztos vagyok benne, hogy sorra fogtok babásodni :lol: :!:

Sheila! Majd lesz még eleged Neked is a hangulatváltozásokból, remélem hamarosan!!

Zsenge! Na most aztán nem tudtunk meg sokkal többet rólad :) ! Tessék többet írni :!: :!:

Vadvirág! Úgy örülök Neked, feldobod a topicot rendesen :lol: ! Nagyon jó olvasni a gondolataidat!
Magamról nem is írtam, pótolom: 36 éves vagyok, van két gyerkőm az első házasságomból, Alex 14 lesz, Kitti 12,5 éves. Két éve vagyunk a mostani férjemmel. Sajnos tavaly 18 hetesen mi is elvesztettünk egy babát, UH-n vették észre, hogy beteg, így nem tartottuk meg. Nekem a legrosszabb az volt, hogy nekem kellett kimondani, hogy ne maradjon, de nem akartam kínozni egy életen át az önzőségem miatt :cry: ! És most 35 hetes terhes vagyok, már nagyon várom, hogy a kezemben tarthassam a babámat, mert csak akkor fogom elhinni, hogy minden OK.
Részvétem a Kisfiad miatt, nagyon erős ember vagy, hogy sikerült feldolgoznod a tragédiát. És nagyon jó, hogy ilyen vidám és pozitív maradtál
:lol: :lol: !

Melcsi drága! Azért két rókázás között írj nekünk egy pár sort :lol: , nagyon hiányzol ha ilyen sokáig nem jössz :!: :!: Te csak pihenj, a remek kis családod majd elintéz mindent! Rá se nézz a mosogatnivalóra :) !
Biztosan emlékszel rá, hogy én is írtam milyen hülyeségeket álmodok mióta terhes vagyok. Sajnos most már 4-5 óránál többet nem is tudok aludni a hátfájás és az álmok miatt! Ha látnátok éjszaka milyen pózokat produkálok kínomban........ :lol: :lol:

Ja, eszembejutott még valami!
Tudjátok építkezünk, ill a meglévőhöz építettünk egy 20 nm-es részt. Na, most már csak a vakolás van hátra, meg egy ajtó-kivágás, amit elvileg holnapra be is fejezett volna a mester.
És képzeljétek ma reggelre meghalt a bátyja aki vele egyszobában aludt, állítólag valami rossz kannás bortól.
Tehát ma nem tudott jönni.
Ő volt a 3. kőműves akivel beszéltünk és Őt választottuk, nem tudom mennyi esély van egy ilyen tragédiára?
Nagyon sajnálom szegényt, pedig tényleg olyan igyekvő, már délelőtt üzent, hogy holnap már jön és csinálja...

Még valami: használ valaki közűletekolyan hajlított v. milyen cumisüveget? Mi a véleményetek róla? Nem tudom pontosan minek nevezik, de a szájánál meg van hajlítva vagy mi. Na, majd utána nézek mi a neve! Ja, és egyébként szerintetek milyen cumisüveget vegyek? És játszó cumit? Vagy azt ne is vegyek?

Na mostmár tényleg lelépek :lol: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandula!

Kőművesetek bátyját rettentően sajnálom :( :( :(
miféle bor lehetett :?:

Hát igen, én is remélem, hogy nálam is lesz még hormonháború...
már nemsokára megláthatod a Kisasszonyt :)

Vadvirág! :)

Köszi a történeteket :) megígérem Neked, hogy nem fogok félni a szüléstől, kipróbálom a praktikáidat...de a terhességtől annál jobban fogok parázni...bár ki tudja.
Soha többé nem akarok vetélést...

Melcsi!

Olyan jó, hogy írtál, egész megkönnyebbültem :)
bár sajnálom nagyon, hogy ilyen vacakul vagy, próbálj pihenni, és tényleg hagyd most a dagadt ruhát másra :)
örülök, hogy rendben a Babácska :)

Regina!

Mégis segítettél :)
nem tudom miért, de én is fertőzésre gyanakszom :roll:
a tavalyi vetélés után be is bizonyosodott, hogy volt valami...kaptunk antibiotikumot is, de lehet, hogy mégsem múlt el teljesen :(
bízom benne, hogy a Gynevac segít majd

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Vadvirág! Te nemsemmi nőci vagy! Én imádom mikor valaki ilyen sokat ír. Valamikor rám is rám tör a közölni vágyás, de most nem mert baromi fáradt vagyok, alig élek. Egész nap rohangáltam, cipekedtem, ügyintéztem stb. Úgyhogy most nem is írok többet, csak mondani akartam, hogy milyen jó hogy ilyen sokat írsz és főleg ilyen érdekes dolgokat.Csak egy dologra szeretnék reagálni, hogy régen is szültek a nők sok gyereket. Ez igaz, de azért van egy óriási különbség, mégpedig az hogy pl. az én anyukámék (aki 86 éves, úgyhogy tényleg jó régen volt az ő gyerekkora)is 9-en voltak testvérek, az anyukája soha életében nem dolgozott, a család volt az ő "feladata", de a nagypapa ( aki kétkezi munkás, egyszerű tanulatlan ember volt) eltudta tartani egy fizetésből az egész családot, igaz szegényesen, még az akkori viszonylathoz képest is, de nem szegényesebben, mint a nagytöbbség. Más világ volt az. Ma már nagyon ritka, hogy egy család és főleg benne a gyerekek teljesen eltudjanak szakadni a "fogyasztói társadalom" által diktált életmódtól. Na, nem ragozom ezt tovább remélem sejtitek mit akartam ezzel mondani. Megyek zuhanyozni!
Jó hétvégét Mindenkinek.
Fanny
fanny01

Ja, még azt akartam írni, hogy nagyon közel vagyunk egymáshoz, Rákospalotán dolgozom és aXVI. kerületben lakom.
Üdv Fanny
fanny01

Melcsikém! :)

köszi afelajánlott segítséget, de azt hiszem, most egyelőre kihagyom a Kaálit...most még van kivizsgálnivaló, ha ezeknek utánajárok, remélem az elég lesz :)

pussz,

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Mandula!
Köszönöm. :)

Sajnálom az előző Kismanócska elvesztését, szörnyű lehetett amikor megtudtátok, aztán persze utána is. Brrr...

Viszont szerencsére hozzátok is gyorsan megérkezett helyette az újabb jövevény. HURRÁ! :)

GRATULÁLOK a nagyobb gyerekekhez és a mostani kis pocaklakóhoz is! :):):)

Húúúúúúúúúha, nemsokára itt a nagy nap! De jóóóóóóóó! :) HAJRÁ! Minden a lehető legnagyobb rendben lesz egészen biztosan. :) Már nagyon várom ám a beszámolót... :)

Akkor ezek szerint kb. pont elkészül a ház, mire megérkezik a baba. Nagyszerű időzítés. :)

Én soha nem használtam hajlított cumisüveget, nekünk legjobban az AVENT vált be minden szempontból. A cumisüvegek, játszó cumi, a mellszívó, az utazáshoz hasznos tápszer tartó, az elektronikus sterilizáló, varázsitató, etető kiskanál, stb. stb. mind ugyanez a márka szintén ami bevált.

Ebből minden termék kompatibilis egymással.
(A mellszívóra rátekerhető a kicsi és a nagy cumisüveg is, a varázsitató gyűrűje simán cserélhető a cumisüvegekével és a kupakok is és így tovább...) A sterilizáló elemeiből össze lehet állíltani egy "kosarat" amibe a cumisüveg kupakokat, kisebb elemeket lehet betenni - pont passzol bele - és máris mehet a mosogatógépbe, nem repül el a vízsugártól. :) Mellesleg nagyon esztétikusak, szép formatervezettek is, modernek. Nekünk nagyon bevált mindegyik termékük. :)

Szerintem ez a hajlított azért nem lehet túl jó, mert nem lehet mosogatógépe tenni és túl szűk a gyűrűnél, no és biztos nem könnyű éjjel félálomban belekanalazni a pépet. :)

De azért ha tetszik neked, akkor egyet mindenképpen érdemes venni kipróbálásra, hátha mégis beválik esetleg. :)

Nagyon kellemes hétvégét mindannyiotoknak! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sheila!
Na azért... :):) HAJRÁ! Minden OK lesz ezúttal! :):)

Fanny!
Húúúúúúúú, jó kis nap lehetett a mai. :) Remélem holnap azért jut neked is egy kis szusszanásnyi idő legalább. :)

Hááááááááááát igen, ebben igazad van, de manapság a Mamik olyan kis ügyesek, simán egyeztetik a családot és a munkát. :)

Szerintem amikor már a legkisebbek is intézményesítve vannak (ovi-suli) akkor már úgysincs annyira szükség Anyucira otthon, így aztán bátran vállalhat egy 6-8 órás munkát.

Legfeljebb Apával jobban összehangolják az otthoni feladatokat. :)

Én csupán 1 éve nem dolgozom és úgy tervezem hogy 3 év múlva térek majd vissza. :)

Márk Marcell születésének napján még este 21 óráig dolgoztam, aztán pár óra múlva már mentem is szülni. 2 héttel később ismét munkába álltam napi 2x2 órában.

Igaz itthon végezhető volt (médiafigyelés) de ez talán még rosszabb mintha az otthonától távol dolgozik az ember, hiszen így végképp nem lehet láthatatlanná válni, ezért aztán ugyanúgy mindenki hozzám rohant mindennel, senkit nem érdekeltek a határidők, stb.

Szóval itthoni munkát soha többet!!!

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

MELCSI
De jó, hogy minden rendben. És én azért irigylem még ezt a róka-rudi állapotot is. Most jót jelent, aztán pedig elmúlik majd. És bármennyire rossz is, nem betegség, hanem állapot. Engem mindig ez vigasztalt. (a kislánnyal 9 kg-ot fogytam a 2-3. hónapban!)

És hú, miket feltételezel rólam! Nem tudok álmot fejteni. Pedig az egy szenzációs dolog. Állítólag mindenkinek saját szimbólum-rendszere van, előbb ezt kell megismernünk (hónapokon át kisérletezve) és persze vannak általános szimbólumok is, azokat jó tudni. De amit leírtál az eléggé önmagáért beszél. Amire az elmúlt hetekben-hónapokban történt: küzdelem a babáért elméletben, mert biztosan állandóan foglalkoztatott a következő lombik. (De aztán a gyakorlatban mégsem kellett küzdeni!!!) És hát a jó hír feldolgozásához is idő kell kicsi lelkünknek. Talán alig mered elhinni.... és naná, hogy aggódsz. De próbáld elengedni az aggódást! Olyan jó most neked! De jó is neked!!!

VADVIRÁG
Igazán biztató az elméleted, amit a termékenység-életkor összefüggéséről írtál. Én speciel nem is bánnám, ha ikrek lennének. De a családi hajlam nálunk a nullával egyenlő, így igazán csodaszámba menne, ha megtörténne.
Eleinte én is jegyzeteltem a többiekről (név, kor, gyerekek száma, kora) és hogy kinek mit szeretnék válaszolni. Időnként most is kell, főleg ha ennyire pörög a topic.
Megnéztem az albumokat. És az a gondolatom támadt, hogy nem vagy te amolyan művészlélek típus? Előadóművész? Vagy egyszerűen tényleg rengeteg energiád van....Azért ez nem olyan általános ám!
regina3

Ajánló - azoknak akik ráérnek sokat netezni:

http://www.asztroweb.hu

http://www.kuruc.info (csak így, hu nélkül) nem balos, nem jobbos, tisztán magyar
regina3

Egy kis olvasnivaló. A neten találta egy ismerős. Megosztom veletek, mert szerintem nagyon jó. (rejtetten spirituális)
Előcímnek ezt adnám: Minden nézőpont kérdése

Pocaklakók párbeszéde

Két kis magzat beszélget egy anya méhében:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni – ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most is túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is!
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
(ismeretlen szerző)

Bevallom: én hiszek a "mamában!"
regina3

Regina!

Nagyon aranyos :lol: !

Én mindíg azt gondoltam, hogy valamiben mindenkinek hinni kell......

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Vadvirág!
Te aztán feldobtad a topicot! :D
El nem tudom képzelni, hogy 4 gyerkőc mellett ( különösen 2 kicsi mellett) hogy van időd ennyit írni :shock: :lol:
Biztos jobban beosztod az idődet mint én... én folyton időhiányban szenvedek, már ami a netezést illeti.
Élvezettel olvasom amiket írsz. És csak ámulok a villámgyors szüléseden... azt hittem csak a mesében van ilyen. Én 13 órát vajúdtam, igaz 40 évesen az elsőt szülni már nem a legoptimálisabb.
Beírtalak a táblába de csak az első keresztneveket mert a tábla mérete nem lehet több 600x600 pixelnél. Ha a másik keresztnevet szeretnéd a táblában látni, szólj és átírom.
Tényleg, használjátok mind ezt a sok szép és különleges nevet?

Magamról írok neked pár sort: Második házasságomban élek, az elsőből 2 vetélésem volt, ebben a kapcsolatban viszont nem estem teherbe. 5 év várakozás után - mivel az idő nagyon sürgetett - lombik módszerrel született ez év júliusban Anna Dóra nevű babánk akit leginkább csak Pöttöm Pannának hívtunk( bár már kezdi kinőni a nevét :lol: ). Harmadik próbálkozásra sikerült a lombik, és szinte csodaként éltem meg hogy gond nélkül sikerült kihordani és megszülni a kis Tündéremet aki azóta a szemünk fénye. Óvónőként dolgoztam 20 évet szülés előtt. Mi már nem tervezünk újabb babát bár erre itt gyakran kapok bíztatást, de én boldog vagyok hogy ez a terhesség sikerült és Ő van nekünk :D :D :!:

Melcsi
De jó hogy minden rendben!
Ne törődj a házimunkával, a férfinép biztos megértőbb most. Esetleg Mátét szépen megkéred, el is mosogat :lol:

Mandula
Bocs, azt hiszem tényleg írtad a múltkor a neveket, nem is tudom hogy esett ki ebből a szita agyamból... :oops:
Én is érzékenyebb lettem a terhesség vége felé, bár alapból is könnyen elsírom magam. És emlékszem, éjjel már nehéz volt kényelmes fekvőhelyzetet találni. Kitartás, már csak pár hét :lol: pedig mintha csak tegnap lett volna hogy tudattad velünk a jó hírt. Tényleg rohan az idő...

Melinda
Benji nagyon édes :D
A számítógép bizony nagy vonzerő. És a puszis történet nagyon édes.

Bea
Édes lehetett Kyra amikor mutatta, mennyire szeret... :D
Hihetetlen, mennyire megérzik a gyerekek a felnőttek érzelmi állapotát, és milyen empatikusak tudnak lenni.
Az oviban néha kapok én is hasonló kedves megynyilvánulást ( na persze nem ilyen anyának szólót), hát nagyon meg tudok hatódni tőlük, olyan édesek...

Kriszta
Nőni tényleg csak a gyerekek nőnek... mi legfeljebb széltében :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Itt az új tábla

Kicsinyíteni kellett hogy beleférjen a 600x600 pixelméretbe még egy ( negyedik) oszlop a gyerekeknél. A kicsinyítéstől a kép minősége romlott, bocs. ha lesz időm majd keresek jobb megoldást, addig érjétek be ezzel :wink:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!
Már én is nagyon aggódtam miattad. Nagy örömmel olvastam, hogy a babával minden rendben. A házimunkába meg tessék bevonni a fiúkat! Esetleg, ha meg tudjátok oldani, akkor keress segítséget. Most az a legfontosabb, hogy sokat pihenjél és vigyázz magatokra. A maradék energiádra pedig kicsi lányod tart igényt.

Felteszek egy ma este készült fotót. Ma vásároltam Benjinek ezt az ünnepi szerelést. Igazi úriember benne!!! Talán vehettem volna egy számmal kisebbet, de a jellegéből adódóan úgyis csak ritkán fogja felvenni, s így legalább jobban ki tudjuk használni.

Most nem írok többet, mert már nagyon álmos vagyok.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
Kép
fermel

Melinda!

Benji nagyon elegáns tényleg! Szép kisfiú!

Icus!

Köszi az új táblát! Azért szerintem így is jól látható, habár nekem a szemem a régi (ezért nem túl jó), és még én is jól látom.

Melcsi!

Szupcsi, szupcsi! Örülök, hogy minden rendben veletek! Tényleg hagyd a házimunkát a többiekre, majd ha már nem lesz miből enniük, inniuk, akkor majd elmosogatnak. A legfontosabb most hogy vigyázz a magzatodra, és foglalkozz Pöri babával.

Vadvirág!

Te tényleg fantasztikus vagy, és a történeteid :D :D Hát a szüléseid nem mindennaposak voltak :D :cry: És egy ekkora családban biztosan mindig történik valami :roll:

Mandula!

Bírd ki ezt a kis időt, most a nagy pocaktól, szülés után meg a kibújt pocaklakó bömbölésétől nem fogsz tudni aludni. Ezért biztosan egy ideig még nem fogod tudni kipihenni magad!

Regi!

A magzatos történet nagyon jó. Már olvastam, de akkor is mindig megmosolygom, mert annyira aranyos!

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Melinda! Nagyon csinos Benji, olyan jól áll neki a "nagyember" ruha :lol: ! Ilyenekből én is mindíg egy számmal nagyobbat vettem, úgyis mindig vadi új volt mire kinőtte.

Paga! Én már azt mondtam éjszaka ( kb. 3 órát aludtam :( ), hogy ha megszületik a bébi legalább lesz miért nemaludni :) !

Na, elmentünk ma vásárolni, Anyós, Após meg Én. Hú gyerekek gyönyörű dolgok vannak, de egy kis együttes drágább mintha Kittinek venném :shock: ! Igazság szerint én kicsit , hogy is mondjam spórolósabb vagyok, nem azért mert sajnálnám a picitől, csak egy-két hónapig hordja. És ugye nem tervezek több babát.
Dehát Apósom mindenből a legjobbat tipus, úgyhogy nem igazán én választottam. Szóval gyönyörű dolgokat vettünk , pár felesleges dologról sikerült Őket lebeszélnem! Ugyanis a Papa reggel négytől az internetet bújta és kinyomtatott két listát és abból mindent meg akart venni :lol: :lol: !
Szóval mostmár lassan készen állunk, állítólag vasárnapra a ház is kész, már csak festeni kell. Meg takarítani. És jöhet a szülés :lol: :lol: !

Már hulla fáradt vagyok, és még csak 5 óra.

További jó hétvégét!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, továbbra is csak egy kis irásra van lelkierőm, mert még a másik topicra is adnom kell valami életjelet. Amiből nem sok van. Lehet hogy meg fogok halni :shock: Még 1 terhesség sem viselt meg ennyire. Remélem normalizálódik a helyzet legalább a keresztelőre, hogy legalább tudjak rendesen viselkedni a rokonaim előtt :lol: Valószinüleg akkor fogjuk elmondani a plénumnak, már előre röhögök, ki milyen pofát fog vágni :lol:
Két boa között próbálok majd jönni még ebben az életben...

melcsi1967

Sziasztok!

Regina!
Nálunk is nulla százalék esélye volt az ikreknek és mégis minden további nélkül sikerült összehozni Őket. :):) Tehát ebből arra következtetek, hogy bárkinek van esélye egyszerre két babára, sosem lehet tudni mit hoz a jövő... :):)

Sőt, a médiában olvastam egy fiatal nőciről, akinek egy jól menő wellnes centere van. Elsőre ikreket szült és aztán pedig másodikra is teljesen spontán. Hihi! Ilyen is van, a természet néha csodákat művel... :)

Igen azt hiszem afféle művészlékek vagyok, kicsit másként látom a világot mint legtöbben, de azért előadóművész semmi esetre sem. Ez biztos! :)
Viszont már többször gonoltam arra hogy írok egy jó kis könyvet. :)

Szücsi!
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen gyorsan bekerülhettem a táblázatba én is. :) Szuper így ahogy van, ügyes vagy. :)

Huzamosan sok időm nekem sincs, (bármilyen ügyesen is szervezem a napjainkat) viszont többször kevés az annál is inkább.

Durván szólva két etetés, vagy pelenkacsere között én 5-10 perc alatt simán összehozok egy hosszú hozzászólást, plusz még egy e-mailemre is válaszolok. :)

Nem varázsló vagyok, csak jelesre végeztem gépírásból is és dolgoztam több éven át szerkesztőségben mint gépíró. Szóval nekem könnyű... Hihi!

Pl. ha elolvasnék egy női magazint, az tuti, hogy nem sikerülne. Azonnal ott terem mindenki és kitépik a kezemből, összegyűrik, stb. Szóval mostanság originál példány még nem került hozzám. :) Egy sima Wellness Magazint kb. 3 hónap alatt olvasok ki. Leginkább éjjel van erre időm, amikor már alszanak, de ilyenkor max. 10 percet bírok ébren maradni, aztán kiterülök mint egy béka. :)

Vacsi, fürdés és kb. 21 óra mire mindenki alszik. Előtte még éjjeli fénynél elolvasunk min. 5 mesét, utána pedig (már a lámpát leoltva) beszélgetünk (szójátékozunk, stb.) még fél órát. De addigra én is úgy eltudok álmosodni, hogy hihetetlen... :)

Igen, használjuk a 2. nevüket is. Persze ezeket jóval ritkábban. Sőt együtt a kettőt is. Hihi!

Szívből GRATULÁLOK Annához! :)

Én is csak bíztatni tudlak egy újabb baba vállalására. :) Persze leginkább csak úgy, hogy a természetre, szerencsére bízva, semmit sem siettetve, stb. :)

Fermel!
Hihetetlen tüneményes a Kispasi! Igazán csinos. :)

Paga!
Köszi. :) Igen, valószínűleg így van, ha nem lennénk ennyien, talán sokkal kevesebb őrült dolog történne velem. :)

Melcsi!
Kitartás! Szerintem hamarosan (pár hét) jobban leszel és elmúlnak a jelenlegi kellemetlenségek. :)

Nálunk folyamatosan esik az eső egyelőre...

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!
Kicsit jobban vagyok.
Vadvirág!
Megnézegettelek Benneteket! Gyönyörü családod van!
Sajnos ujságot én se látok mostanában egészben, mert Pörike nagy olvasó lett, de hamar bepipul a bulvárcikkeken és akkor lap nem marad egészben :lol:
Kedves Druszám!
Benji egyre komolyodik! Az ünneplős képen teljesen nagyfiu már!
A keresztelőre reagálva, szerencsére nálunk 20 főnél megáll a dolog, csak a szük család lesz. Szeretném nagyon bensőségesen megünnepelni már amennyiben ez a jelenlegi állapotomban lehetséges lesz. Főznöm nem kell, az alattunk levő pizzériában tartjuk az ebédet, rendesen orjalevessel, rántott husival meg ami kell, de a desszertet már itthon fogyasszuk, és Pöri szülinapját is idefönt ünnepeljük majd a tortával. Most nem is tudnék se főzni se mosogatni. Az anyukám megkérdezte( :!: ) hogy segithet-e valamiben, de mivel nem tudja a babát, mégse mondhattam neki, hogy főzze meg az egész menüt, meg aztán ezek frissen jók, és ugye időben ez kizárva. Azért mondtam neki, hogy szivesen elfogadunk süteményt.
Bea!
Nálatok is most lesz keresztelő. Mit gondolsz, ezek az örökmozgók hogy fogják türni az egyhelyben ülést? Már előre félek, ráadásul állandóan én kellek Neki, nem is tudom, hogy fog a keresztanyja ölében ülni. Még nem ismeri közelebbről.
Mandulácska!
Már nincs sok időd! a hajlitott üvegről. Nekünk van, de bár ne lenne! A pályafutását azzal kezdte, hogy alul-felül folyt, mivel az alja is szétszedhető. Nem fért bele a termoszba, igy aztán hamar a fiók mélyére került. De lehet hogy csak nem jó minőségüt vettem. Ami viszont bevált, a Mam-os szétszedhető üveg. Szelepes, tehát betölti a hajlitott funkcióját, és nem lesz vizköves az alja, mert ki tudod mosni rendesen. Nekünk nagyon bevált. Én cumit is vettem, de a babacsomagban, amit a kórházban kapsz, abban is lesz majd. Pörike nem használta sosem, pedig Máté imádott cumizni. Mostanában egyszer odaadtam Neki, forgatta, nevetett nagyot rajta, de nem jutott eszébe rendeltetésszerüen a szájába venni :lol: A fogóját harapdálta :lol:
Remélem az ajtó beállitás is sikeresen befejeződött és lassan minden készen áll a baba fogadására.
Sheila kedves!
Elkezdtétek a Gynevacot?

Pörike megtette első kapaszkodás nélküli lépéseit, pontosan 6-ot, majd Apa ölelő karjába ugrott. És azóta is lépked, 1-2-3-at, mikor mennyit.
Hisztis lett! Ha nem kap meg valamit, képes hangosan visitani, és még topog is a lábával. Hogy kell leszoktatni? Máté sose csinált ilyet...
Mit szóltok a mércémhez :?: :D Na nem én ügyeskedtem, hanem 1 lány a másik topicon.

melcsi1967

Sziasztok!

Vadvirág! Megnéztem hétvégén én is a képeket. Hát mit mondjak, úgy nézel ki, mint egy filmszínész! A gyerekek is gyönyörűek, a nagylány tiszta anyja. Két dolgot akartam kérdezni, egyfelől, hogy a férjed mivel foglalkozik, másfelől meg érdekelne ez az internetes figyelő munka, mert már olyan sokat hallottam róla, de igazából nem tudom, hogy hogy működik ez a dolog. Férjemmel együtt néztük meg a képeket, és amikor mutattam neki a kismamás képeket, elámultam hogy milyen nagy hasad volt ( és érdekes,hogy egy babával is majdnem akkora pocid volt, mint kettővel) szóval hüledeztem a pocakodon, a férjem mindjárt meg is jegyezte, hogy látod, anyuka nem hiányzik ez már neked. Hát neki mindenről csak ez jut eszébe, de nem baj.
Mandula! Kitartás nincs már sok hátra, lassan Te is szervezheted a keresztelőt. Azért meg nagyon szerencsés vagy, hogy a nagyszülők így örülnek a babának, ilyen lelkesen vásárolgatnak.
Melinda! Lesz valaimely alkalom, vagy csak úgy vetted Benjinek ezt a szép ruhát, Vagy már az ünnepekre gondolván vetted ezt a tündéri cuccot a gyereknek? Nagyon édi benne, és nem is olyan vészesen nagy rá.

Melcsike! Örülök, hogy kicsit jobban vagy, talán ha betöltöd a 3. hónapot elmúlnak ezek a kellemetlen tünetek. A keresztelőn bejelentitek a babát? Nagyon kiváncsi leszek a reakciókra.
Üdv Mindenkinek Fanny
fanny01

Melcsi!

Tényleg Emesének is szülinapja lesz pár nap múlva. A keresztelővel együtt tartjátok meg azt is? Még így főzés nélkül is elég sok lesz levezényelni ezt a ceremóniát a te állapotodban. Pihenj sokat!

Nagyon ügyes Pörike, hogy megtette az első lépéseit, gondolom rendkívül büszke magára.

Mikor leszel "hivatalosan" is kismama? Mikor kapsz kiskönyvet?

Ügyes vagy nagyon aranyos vonalzót sikerült felvarázsolnod! Örülök neki nagyon, mert így mi is láthatjuk, hogy hol is tartasz éppen.

És mit fog kapni Pöri baba a szülinapjára?

Mandula!

Ügyik vagytok, hogy bevásároltatok. Nagyon-nagyon várhatják apósodék a kisunokát, hogy ilyen nagyon lelkesen készülnek, segítenek. Bár én sem panaszkodhatom, bár ennyire nincsenek jelen a nagyszülők a mindennapjainkban, de ha kell, akkor segítenek.
Biztosan sok szép dolgot vásároltatok. Nagyon helyesek tudnak lenni a bébiholmik. Én sem tudom megállni, amikor vásárolni megyünk, hogy ne nézzem végig ezeket is.

Vadvirág!

Látom te két gyerkőcödnek is mostanában volt a szülinapja, Dávidnak és Dominak is boldog szülinapot kívánok!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

FANNY!

Érdekes dátummal jelent meg az írásod!

Te nemsokára tesztelhetsz! A tüneteidel hogy állsz?

Gabi
paga

Most meg módosult!

Gabi
paga

Sziasztok!

Melcsi!
Köszönjük szépen, aranyos vagy. :)

Szívből örülök hogy ma kicsit jobb lett a közérzeted, már igazán rád fért. :) Remélhetőleg mostmár lassacskán tényleg realizálódik ez a kellemes állapot és nem jönnek többé vissza a kellemetlen kísérő jelenségek. :)

Fanny!
Ohhh, el sem hiszem hogy ilyeneket mondtok rólam. :) Hihi! Ennyi rengeteg szuper dícséretet már rég hallottam egyszerre. Egyfolytában csak mosolygok miközben olvasgatom. :) Köszönöm mindenkinek, édesek vagytok. :)

Hát igen, tényleg jókora pocakot növesztettem mindegyik várandósság alatt. :):):):) Nekem nagyon tetszik szintén, de gondolom a pasik azért másként látják ezt némiképp. :)

A Budapest Observer Médiafigyelőnél lehet ilyet bevállalni.
Jó szívvel senkinek nem ajánlanám, mert az év 365 napján min. napi 8 órában kell dolgozni elég keményen és sajnos nagyon kevés pénzért.

Karakterenként mindösszesen 0,044 Ft és természetesen számlára. Nincs GYES, betegállomány, szabadság.
Senkit nem érdekel ha beteg a gyerek, vagy ha szülői értekezletre kell rohanni, stb.
Mindig az volt a válasz, hogy mindenkinek megvan a saját maga baja. Hmm...

Illetve esetleg nagyritkán elmehet az ember 1-1 szabadnapra, ha jó előre bejelenti ezt a szándékát, de akkor utána dupla mennyiségű munkát kell bevállalnia, mert ugye addig a többiek csinálják az Ő feladatát, amit majd viszonozni kell.

Különféle gazdasági és politikai műsorokat kell szó szerint begépelni, feliratozni ki mit nyilatkozott és honnan, majd ezt a leiratot átküldeni neten a cégnek.

Persze a határidők rendkívül szorosak. Amint lement az adás, azonnal el kell kezdeni beírni és amint készen van, gyorsan átküldeni.

Lehet hogy éppen egy olyan műsort kap az ember, ami 23:30-kor kezdődik és hajnal 2-ig tart. Akkor is ott kell lenni és megcsinálni. Vagy éppen szombaton reggel 6-8-ig és karácsony napján 13-15-ig.
Egy 2 órás hanganyagot nem kevés ideig tart beírni még a legprofibbaknak sem...

Én akkor hagytam ott Őket, amikor Jázmin másfél éves korában elkapott egy vírusos valamit és folyamatosan hasmenése volt, hányt. Semmi nem maradt benne és nagyon legyengült. Mellette itt volt az akkor fél éves Márk és persze Dávid is. Én megcsináltam ugyanúgy a napi 2x2 órámat.

Egyszer csak felhív a főnököm és közli velem, hogy mostantól vállaljak be többet, mert kevés az ember, csináljam 8 órában.
(Én ugye kibuliztam magamnak, hogy Márk születése után majd csak 4 órában csinálom csak egy ideig.)

De tényleg soha nem kértem szabadnapot, szabadságot és a szülés napján is dolgoztam, meg a szülés után már 2 héttel is.

Ja és akkor is amikor Márk Axel és Jázmin megszületett, szintén csináltam éjszakánként...

Szóval fél évig bírták hogy csak lazán csinálom, utána elvárták volna hogy 3 kicsi mellett ugyanúgy 8-12-16 órában folytassam, mint amikor még csak Dávid és Dominika mellett dolgoztam.

Ja és a csúcs az volt, hogy mindez Télapó napján történt és Jázmin már olyan rosszul volt hogy be kellett vinni a László Kórházba, mert 2 napig infúzióra kellett kötni ahhoz hogy renbe jöjjön.

Választás elé állítottak, hogy döntsek, mert csak akkor tartanak a továbbiakban is igényt a munkámra, ha bevállalom a plusz munkát. Én egyetlen percig sem hezitáltam, azonnal nemet mondtam és kértem hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a munkaviszonyomat.

A mai napig nem bántam meg, nagyon jól döntöttem akkor! :)

Nem is tudom meddig csináltam volna magamból hülyét ha ez a két dolog nem esik egybe és nem ennyire feketén-fehéren teszi egyértelművé a helyzetet.

Amúgy sem lehet otthon dolgozni, szinte lehetetlen megoldani szerintem, mert az otthon lévők nem veszik komolyan és mindennel jönnek ugyanúgy.

A legjobb 8 órában dolgozni valami kellemes kis pörgős helyen.

Képzeld, amikor Dávid 1,5 éves volt találtam egy hirdetést az Expresszben, hogy a Kereskedelmi és Hitelbankhoz adatrögzítőket keresnek. Akkor még Dávid nem járt bölcsibe, így vele mentem el (babakocsival, óriás békával, stb.) interjúra. Hihi!

Megkérdezték hogy betegség, szünet esetén megtudom-e oldani a felügyeletét. Mondtam hogy igen és Ők pedig azonnal felvettek, 1 hét múlva kezdtem. :)

Paga!
Köszönjük szépen a szülinapi jó kívánságokat. :)

Csajok!
Én is nagyon szívesen megnézném a Ti fotóalbumaitokat. :) Esetleg belinkelnétek akinek van ilyen? Előre is köszönöm. :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Paga! Semmi jelet nem érzek. (sajna)

Vadvirág! Ezek után már csakaz érdekelne, hogy mindezzel mennyit lehet keresni? És jól értettem, hogy neten küldik a hanganyagot és hallomás után kell leírni? Egyáltalán van annyi jól gépelő ember, hogy ez így tudjon működni?

Ma levizsgázott a kisfiam a Kresz elméleti részéből!!! És szombaton volt a "picikémnek" a 17. szülinapja is.

Megyek közmetikushoz, hogy szép legyek, sziasztok Fanny
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?