Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Sziszike: Gratulálok a jogsihoz. Nagyon ügyes voltál, minden vizsgád elsőre sikerült. Mersz majd egyedül beülni a volán mögé már rögtön az elején, vagy egyelőre felügyelet mellett vezetsz? Nekem már 3 éve van jogsim és állítólag nem is vezetek túl bénán, de mindig parázok ha egyedül kell mennem valahová.

Katya: A babák tündérek. Ki kicsoda a képen? Nagyjából sejtem, de megerősíthetnél.

Mostanában több embertől is hallottam, hogy nyitott méhszájjal akár még hetekig is el lehet lenni. Én pedig már azt hittem a csütörtöki vizsgálat után, hogy mostanra már rég babázok. Izgi ez a várakozás, de közben a bizonytalanság is gyötör. Olyan furcsa érzések árasztanak el néha. :roll:
Anyukák, Ti hogy éltétek meg ezt az időszakot?

Puszi
Gabi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

A hasam már egyébként teljesen "lent hordom". Ha ülök, akkor az ölemben van teljesen.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Bocs! Hulye vagyok :) elfelejtettem hozzairni a neveket a kephez :)

Balrol jobbra indulva: Anna, Kamilla, Lilla.

Kép
katya

Gabi!
Kitartas! Drukkolok neked! :D Nem sokara talalkozol Erikkel! :D

Kép
katya

Sziszi: Nagy-nagy gratula, nagyon ügyes voltál, ez Pesten nem sokaknak sikerül :)

Gabi: igazad van, épp ma mesélte az egyik ismerős (nemrégen szült kismama), hogy ő három hétig volt két ujjnyira nyitott méhszájjal "egyben". Igaz, őt befektették a kórházba, hogy nehogy gond legyen. Azért remélem, már nem kell sokáig várnok az Erikkel való találkozásra :) Tervezed, hogy jössz holnap?

KépKép
Kép
elsijud

Gabi: én csak egyujjnyira voltam nyitva, de ezt szintén 2 hétig:-) Hogy éltem meg? Marha türelmetlen voltam, szerettem volna már babázni, ez egyébként most pontosan ugyanígy van. Ráadásul nekem a doki minden vizsgálatnál azt mondta, hogy annyira nincs semmi jele a közeledő szülésnek, hogy készüljek fel a befekvésre (terminus után 1 héttel szokott befektetni, aztán vár még 1 hetet, aztán szülésindítás), ehhez képest pénteken még erre készítgetett fel (2 nappal terminus után), szombaton meg megszületett a Márk! Nem lehet ezt kiszámolni!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Ja, és nagyon féltem, hogy mi lesz, meg hogy veszem észre, hogy szülünk, meg hányszor megyek be fölöslegesen a kórházba, meg ilyenek, és ez is megvan most is... Csak most még a gyerekem miatt is aggódom, hogy hogyan bírjuk majd egymás nélkül napokig, amikor teljesen rám van gyógyulva, meg hogy bírja majd az apja vele, stb...:-) Szóval, félelem és aggódáshegyek vannak!:-)

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Katya, Frusi, Adri: a három baba tündéri! nagyon édesek! küldjetek még képet, ha van! annyira cukin üldögélnek a kis hordozoikban! mit csináltak igy együtt, hogy reagáltak egymásra? Nektek hogy válik be a hordozo, nem tul nehéz?

Tündi: még nem gratuláltam, most megteszem! GRATULÁLOK!!!

Sziszike: Neked is a jogsihoz! felavattad már a kocsit? a táblázat is szép!

Méri: üdv itthon! mit szolt a család, hogy mennyit nött Balázs, mig kint voltatok?

Elsijud: nem akarok okoskodni, de én is ezt mondtam a 3.trimeszter elejéig, hogy engem minden elkerül, minden király. hát, most már nehezednek a dolgok, szoval szerintem ez a vizválaszto idöszak, ami elég lassan telik el. még nekem is hátra van 7 hét, de már érzem, lesz ez még igy se. pedig még vigan dolgozom, mindent csinálok!

Persela, érdekes, nekem a vezetés kifejezetten felüdülés, legalábbis a tömegközlekedésnél jobb, az szörnyü! igaz, nekem nem kell még egy kisgyereket is emelgetnem...

Gabi, nagyon szoritok, látom elég türelmes vagy! holnap én nem tudok menni a felkészitöre, ugyhogy nem foglak látni, de remélem a hireket majd irod minél elöbb!

Hát, miután mindenkihez szolt egy-két "jó szót", lassan megyek alukálni.

Még egy kérdés, a 34.héttöl mi a menete a dolgoknak, milyen vizsgákatokra kell még menni?

Emese

Kép
hiuzka

Sziasztok!!

Köszi a gratulációkat!!
Majd írok még..most megyek babózni!
Az este nem sokat aludtunk, nem tudom mi volt.:(

Kép
sziszike1000

Sziasztok !!!

Hogy vagytok ?

Látom klasz talitok volt !!! :lol:
Tündériek ezek a lányok !!

Gabi !! Szia !! Hát te még itt ????

GOndolok rád !!! Nagy élmény lesz és nem lesz vészes sem !! De még van egy kis időd !

Lányok végre tettem fel pár képet a www-s albumunkba , ha szeretnétek nézzétek meg a szemünk fényét , imádjuk !!!
És élőben sokkal gyönyörűbb !! :wink:

Merdzsó is imádja , még a macerákat meg kell szokni hozzá ugyan, (kézmosás, hajgumi ...)de előbb-utóbb ez is rutinossá válik !!

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra !!!

Ui.: Kicsit nehezebben tudok jönni , mert a gép átkerült az első házba és csak akkor tudok átjönni, ha apa levált egy kicsit : Előre is bocsi , de itt vagyok és igyekszem vissza olvasgatni is !!! :?

Kati és

Kép

Kép
kati16

Tündi !!

Ha ma nem akkor remélem holnap már mindenképp otthon lesztek !!! :lol:

Puszi , nektek is !!!

Kati és

Kép

Kép
kati16

sziszike!

Nagy gratula a jogsihoz!
Kati ezek a kepek gyonyoruek, annyira emlekeztet Zsombira ez a kislany, marmint hogy milyen volt, valamitol hasonlit!:)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Lányok, majd reagálok arra is, amiket írtatok, de most muszáj veletek megosztanom az elmúlt éjszakámat, mert eléggé nemkispiskóta volt...

A csajszi egész nap nagyon aktív volt, olyan pofonokat és olyan helyekre kaptam tőle, hogy csak na… Aztán eljött az este, olyan 10 körül lefeküdtünk a Márkkal és elkezdtem nézni a Grace klinikát. Párom sokáig dolgozott, tudtam, hogy csak valamikor hajnalban fog előkerülni, és bevallom, mostanában eléggé utálom már az ilyen éjszakákat, nem tudok aludni, amíg haza nem ér, de tegnap valahogy ez sem érdekelt. Akkor még…
Olyan 11 körül úgy döntöttem, hogy pont elég volt a mai napból, magam köré tekertem az „ágybarátomat” (szopispárna), leoltottam a lámpát, és megpróbáltam elaludni. De valami eléggé zavart…
Elkezdett rendszeresen keményedni a hasam, olyan rendesen, ahogy a Lukács doki múltkor elmagyarázta, "kis" kemény labda lett belőle. Nem volt fájdalmas, csak elég kellemetlen, egy kicsit ugyan görcsölt a hasam alja, meg néha a derekam is, de szinte alig. Először azt gondoltam, majd elmúlik. Aztán persze, ahogy egyre tovább tartott, már felébredtem és elkezdtem figyelni, mennyi időnként jön. Akkor 15-20 percenként jött egy keményedés. OK, mondom, ez belefér abba, hogy nincs baj, ha óránként 10-nél kevesebbet keményedik a has. De elaludni már nem tudtam, ébren forgolódtam az ágyban, a keményedések meg egyre sűrűbbek lettek…
Hajnali negyed 3-kor hazaért a párom, akkor már olyan 5-10 percenként jött egy keményedés, és nagyon idegesített. Hozzáteszem, a Márkkal nekem sosem voltak sem jóslófájásaim, sem keményedéseim, úgyhogy ebből a szempontből „szűz” vagyok, mint egy elsőgyerekes kismama. Akkortájt már komolyan azon gondolkoztam, hogy most mi legyen? Felhívjam a dokit hajnalok hajnalán, vagy mondjam azt a páromnak, hogy most autózunk 120 km-t, de bemegyünk a kórházba, mert én csak akkor fogok megnyugodni, ha valaki lehülyéz, hogy mit keresek itt, nem szülünk még (nem is nagyon kéne, így a 36. héten, még legalább 2 hetet ki kellene húznunk).
Aztán maradtam a fenekemen, figyelgettem tovább az időt. Úgy 3 tájt úgy döntöttem, hogy iszom egy magnézium-kálcium mixet, ártani nem árthat, viszont hátha segít. Kimentem a konyhába, pohár elő, víz, pezsgőtabletták bele, majd kezemben a pohárral bementem a fürdőszobába… és ráléptem az egyik kutyánkra, aki ott aludt. Az volt a szerencsém, hogy ahogy a poharat tartottam, elfordultam egy kicsit, hogy lerakjam a pultra, ne essen le a földre, így meg tudtam kapaszodni a pultba és nem hasra estem, hanem az oldalamra. Na nyekkentem így is akkorát, hogy apa hullasápadtan rohant ki a hálóból, hogy Úristen, mi történt??? Aztán felnyalt a földről, a hasam persze rögtön kőkemény lett, vártam egy 10 percet a pultra dőlve, hogy egyáltalán fel tudjak egyenesedni, aztán vissza az ágyba. 4 körül megint felkeltem, akkor már 2 percenként görcsölt a hasam, ki megint a fürdőbe, ott elkezdtem kikeresni az egyetlen kismamakönyvemből, hogy mi a különbség a jóslófájás és a vajúdás között, majd alapos mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem vajúdok. Mindeközben – gondolom, többek között az ijedtségtől, a fáradtságtól, stb – hasmenésem lett, úgyhogy gyorsan letámadtam a WC-t. Aztán visszafeküdtem, és negyed óra múlva döbbenten vettem észre, hogy mióta WC-n voltam, nem görcsöl a hasam!!! Végre, úgy 5 tájt elaludtam, aludtam 8-ig, aztán tovább 9-ig, most meg várom, mikor lesz már végre délutáni alvásidő, hogy lefekhessek a törpével!

A tanulság: Soha többet nem iszom a 9. hónapban, lefekvés előtt, kálcium-magnézium mix után, egyébként is labilis emésztéssel fél liter forró kakaót, csak mert annyira megkívántam!!!:-))))))

Kép
Kép
persela

Hahó!

Persela: az éjszakád iszonyatos lehetett, még így olvasva is eléggé megrázó. Akartam is korábban kérdezni, hogy miért ragaszkodsz ennyire az Uszokihoz? Biztosan közelebb is találtatok volna kórházat jó dokival.

Elsijud, Emese: nem megyek ma én sem a felkészítőre, pedig érdekel a téma is, meg nekem a Szilvi is nagyon szimpatikus, kíváncsi lennék, milyen előadó. Most szobafogságba száműztem magam -pedig jó lenne kimozdulni- mert úgy döntöttem, hogy holnapig még nem akarok szülni, hisz reggel úgyis kontrollra kell mennem. Ha onnan hazajutok "egyben", akkor részletesen beszámolok róla.

Emese: kérdezted, hogy milyen vizsgálatok várnak még rád. Nekem 35 hetesen vették le a hüvelyváladék tenyésztést (ki is nőtt belőle 2 "kedves" kórokozó :evil: ) és ekkor volt vérvételem is. Aztán a 37. héttől járok csütörtökönként ctg-re, pisi vizsgálatra és orvosi kontrollra. 38 hetesen volt egy uh vizsgálatom is, amikor csináltak flowmetriát (köldökzsinór-áramlás, méhlepény kontroll) és leméregették a babát is.

Judit 34: teljesen el vagy veszve
Adri, Frusi: Ti sem jelentkeztetek napok óta, remélem jól vagytok.
Mérinek meg gondolom kisebb-nagyobb gondja is van, minthogy benézzen hozzánk, hogy végre itthon vannak
Kati: hogy boldogultok a kis Diával otthon?

Mindenkit puszilunk

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Gabi: nem a kórházhoz ragaszkodom, hanem az orvoshoz, itt legközelebb a székesfehérvári kórház van, 35 km, de arról csak rosszakat hallani, aztán a móri kórház, de az meg majdnem olyan messze van már tőlünk, mint az uzsoki, csak az ellenkező irányba. Egyébként meg nem a bemeneteltől félek, a párom 15 éve abból él, hogy vezet, asszem, nála gyorsabban még a mentő sem vinne be bárhova, ha itt az ideje:-) Csak már a Márknál is azt mondtam, hogy annyira bizonytalan ez az egész szülés téma, hogy én majd akkor fogok megnyugodni, ha bent leszek a kórházban, szakemberekkel körülvéve. Hiába, nem vagyok az az otthonszülős típus! :lol:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Kati!
Orulok, hogy latlak! Nagyon szep baba ez a kis Diana! :D Gratula meg egyszer! Majd meselj nekunk a szulesrol! Milyen volt a dokink? :wink:

Kép
katya

Sziasztok!

Persela nem semmi! Nekem csak most allt ossze, hogy 120 km!!!
NEm irigyellek! azert vigyazz magatokra!

Katya, Adri! Kosz a setat, bocs, hogy bepofatlankodtam, de ugy megorultem, hogy pont akkor lattalalk meg Titeket, amikor en is kint voltam, hogy nem tudtam megallni hogy ne hivjalak fel benneteket, foleg hogy mostanaban annyira ritkan megyek Ligetbe!

csok

Kép
nikike

Nikike, a 120 km szerencsére oda-vissza van, a Velencei tótól nem messze lakunk, ez az uzsokitól úgy 60 km:-)
Kati, megnéztem a fotóitokat, nagyon csinik vagytok, te is, meg a lányok is! Ja, és tényleg várjuk a szüléstörténetet, nagyon kíváncsi vagyok, milyen volt neked a dokibácsinkkal szülni!

Megyek altatni!
Jóéjt mindenkinek, remélem, ma én is alszom!:-)

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Olyan nehéz eldönteni mire is lenne igazán szükségünk!!
Azt hihetném, hogy már, mint "tapasztalt" anyuka mindenre tudom a válaszokat, de nem.:(
Nem tudom eldönteni a picurnak mire is van szüksége igazából, nekem ez, majd az adott körülmények közt lesz tiszta.

Story:emeleten lesz mindenki hálója, lent leszünk viszont nappal, ezért gondoltam fentre és lentre is kell vmi a manónak.
Vettünk egy csodaszép bölcsőt, álom szép! Arra gondoltam első fél évben ebben aludna.., de akkor kérdezi párom, lent miben lesz, hol rakom tisztába stb. szerinte fentre kellene egy kombis pelenkázós kiságy, lentre a bölcső, későbbiekben meg fent a kiságy, lent járóka..én viszont már nemis tudom mire van igazán szükségünk.
Azt tudom, hogyha veszek milyet: kókuszmatraccal!!! Ebből már nem engedek.
A járóka meg lehet tényleg, hogy első időben hideg lenne neki ott, ezért találtam ki a plussz szivacsbetétet vagy a mózeskosarat, s Anna elől max.mózesostól bele a járókába..

Ha vki okosabb vagy csak van 5lete, szívessen meghallgatom. :wink: előre is köszi a hozzászólásokat.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Tegnap beszéltem Lázár Cseke Évával és azt mondta gondoljuk ki mikor lenne jó a találka és mehetünk az Uzsokis faházba mondjuk 2 hét múlva hétfő délelőtt vagy szerda délután a fekészítő előtt. Valakire rábíznám a szervezkedést mert én csak ritkán tudok ide benézni.

Gondolkozzatok rajta szavazzátok meg és akkor jelezni kellene Évának mikor szeretnénk találkozni.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Ildi ez tök jó 5let volt,hogy beszéltél Évával.
Akkor szavazzunk!

Nov. 20 délelőtt, vagy nov. 22 délután, ha jól emlékszem, akkor 5-től van felkészítő és 4-től relaxáció, tehát olyan 2-től lenne az érdemes.
Én szívesen mennék! Én szerda du-ra szavazok!

Persela, vigyázz magadra. Elég horros story volt ez az éjszaka.

Mi náthával küzdünk, de 2 hét múlva biztos meggyógyulunk már. :)

Én kicsit visszasírtam azt a korszakot, amikor nem fogzott a gyerek és nem volt náthás. Valahogy innen nézve idillinek tűnt a 2-3x kelés éjjel. A legnáthásabb éjjelen 40 percenként keltem. Brr... :evil:

Vera

KépKép

Ui: Tessék minden régi fórumosnak is előkerülni és találkozni jönni! :)
Vendég

Szia lányok!

Mindenkinek köszönöm az aggódást, most már biztos vagyok benne, hogy a kakaó ártott meg, tegnap nagyon odafigyeltem arra, mit eszem és főleg, hogy mit NEM, és érdekes, nagyon finom kis éjszakám volt, eltekintve a 4-5-6 ébredéstől, dehát ez már szülésig így lesz!:-)

Képzeljétek, a Márk olyanokat csinál, komolyan, egyszer megzabálom!!! Az egy dolog, hogy profin pakolja ki-be a mosógépet és adogatja a ruhákat teregetni, de most az előbb pl. kint voltam a konyhában, jött, vadul mutogatott valamit a pulton, és amikor elsőre nem értettem, mit akar, elkezdte mondogatni, hogy "ama, autó!"... Vagyis adjak neki papírtörlőt, mert le akarja pucolni a nappaliban lévő kisautóit! Én nem tudom, mikor leste el tőlünk az autópucolást, de ezt rendszeresen megcsinálja, és olyan édes! Guggol a földön és törölgeti a kisautók kerekeit meg a "karosszériát". :-)

Tündiéknek nem kellene már otthon lenni??? MI lehet velük??? Tündi???!!!

Szép napot mindenkinek!
Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok! Kép

Itthon vagyunk, majd olvasok és írok, ha tudok :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek köszönjük a drukkot, és a gratulációt.

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Persela!
Hat ez nem semmi! :cry: Szegeny! Nagyon vigyazz magadra!
Egyebkent en nem is tudtam hogy ilyen messze laksz az Uzsokitol. :shock:

Niki!
Ne hulyeskedj! Nagyon orultem hogy talalkoztunk veletek! :D Vegre ebren lattam a kis Zsombit! :D Nagyon helyes srac! Maskor ha indulsz a varosligetbe setalni, akkor hivd fel engem, esetleg mi is tudjuk csatlakozni hozzatok.

Kép
katya

Talalkozorol:
En is szerda du-ra szavazok!

Kép
katya

Sziasztok Lányok!

Voltunk ma ctg-n és dokinál a kórházban. Nem sok új fejlemény van :( . A méhnyak 2222-ről 1222-re változott. Arra, hogy mikor szülök sajna nem tudtak válaszolni (nem is tudom, milyen választ vártam erre a hülye kérdésre). Legközelebb hétfőn kell mennem, onnantól pedig naponta. A férjem szerint hétfőn szülünk, ő már hetek óta ezt hajtogatja, elég nagy "mágus", a végén még igaza lesz.
A múlt héten a "hazafelé készülődő Katival", ma meg a "hazafelé készülődő Tündivel" találkoztam a folyosón. Tündi a ctg vizsgálat alatt behozta hozzám megmutatni Biankát. Szép nagy baba, rózsaszín pofija van.
A találka jó ötlet, sajnos mi minden bizonnyal nem fogunk részt venni rajta...de majd a következőn már remélem mi is ott fogunk virítani Erikkel. Azért csak beszámoltok...... :roll: , lélekben Veletek leszünk.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Lanyok! Segitsetek!
Szerintetek lehet-e valtani a gyerekorvost?
Nekem mondjuk az elejetol kezdve nem volt tul szimpatikus. De a mai nap ez valami horror volt :cry: Ma voltunk a 2 honapos oltason. Anna nagyon jo kedvu volt egesz reggel. Amikor bejottunk a dokihoz, akkor eloszor a vedono egy kicsit foglalkozott velunk: lemerte Annat es stb. Anna boldogan mosolygott es nevetett. A doki meg kozben kerdezgette hogy mikor lesz vegre tajszam a gyereknek. Mondtam meg neki, hogy meg nincs kesz es legalabb egy honap mulva megkapjuk (nem vagyunk magyar allampolgarok, ezert ilyen hosszadalmas ez a procedura, egyebkent a torveny szerint 6 honapos korig az anyuka tajszama alapjan el kell hogy lassanak a babat). Mondjuk en mar tobbszor magyaraztam ezt neki! Es nem csak en, hanem a vedononk is! Lattam a dokin hogy nem tul lelkes emiatt, inkabb merges volt, bar probalta mosolyogni. :( Aztan kezdett megvizsgalni Annat, hogy hogy van. O meg azonnal sirni kezdett, ahogy csak hozza erte :cry: Meg sem tudtam nyugtatni :cry: Igy sirva kapta oltast, felolteztettem. Egy masodpercre sem hagyta abba a sirast :cry: Az egesz arcocska nedves volt a konnyeitol. Csak akkor megnyugodott egy picit amikor kimentunk a dokitol. Talan ez hulyesseg, de szerintem Anna megerezte a doki hangulatat :? Szoval nem szivesen jarok ilyen orvoshoz akinel igy sir a kisbabam :evil:

Szerintetek most mit csinaljak? :shock: Lehet-e masik orvost kapni? Hogy tortenik ez?

Kép
katya

Szia Katya!

A gyerekorvosválasztás is szabadon választott, sztem nyugodtan nézz körül, ki felelne meg nektek!

Sziszike.

Kép
sziszike1000

sziasztok

en jelentkezem a 22-e 2 orara!

katya
lehet orvost valtani nem tudom hogyan de ha akarod megkerdezem
a gyerek tuti erzi azt is hogy te ideges vagy meg a doki ellenseget is
ne hagyd ennyiben szerdan megkerdezem a dokivaltast

Kép
nikike

Katya: nekünk már a kezdetektől fogva nem a területileg illetékes gyerekorvosunk lesz, mivel a szomszédainktól nem sok jót hallottam róla. Állítólag goromba, felületes, megkeseredett, gyakran meg sem vizsgálja a gyerekeket ha elviszik a rendelésére. Beszéltem a védőnővel erről, így felvázolta Nekem, hogy ő kikkel is dolgozik együtt, elmondta nagyjából, hogy melyik orvosnál mire számíthatok (van aki nagyon alapos, a legapróbb problémákkal is továbbküld, van aki lazábban kezeli a dolgokat, stb...). Így végül közösen választottunk gyermekorvost a születendő Eriknek. Legutóbbi látogatásakor beszámolt róla, hogy felvette a doktornővel a kapcsolatot és bár területileg nem hozzá tartozunk, de szívesen elvállal minket, ha hazaérkezünk a kórházból, akkor a védőnővel ki fog jönni hozzánk. A közvetlen szomszédaink (5 éves ikerpár) is hozzá járnak.

Nem vagy köteles a saját gyermekorvosodat választani, a gyereket bárhová viheted, ha ott elvállalnak Titeket.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Katya: nekünk már a kezdetektől fogva nem a területileg illetékes gyerekorvosunk lesz, mivel a szomszédainktól nem sok jót hallottam róla. Állítólag goromba, felületes, megkeseredett, gyakran meg sem vizsgálja a gyerekeket ha elviszik a rendelésére. Beszéltem a védőnővel erről, így felvázolta Nekem, hogy ő kikkel is dolgozik együtt, elmondta nagyjából, hogy melyik orvosnál mire számíthatok (van aki nagyon alapos, a legapróbb problémákkal is továbbküld, van aki lazábban kezeli a dolgokat, stb...). Így végül közösen választottunk gyermekorvost a születendő Eriknek. Legutóbbi látogatásakor beszámolt róla, hogy felvette a doktornővel a kapcsolatot és bár területileg nem hozzá tartozunk, de szívesen elvállal minket, ha hazaérkezünk a kórházból, akkor a védőnővel ki fog jönni hozzánk. A közvetlen szomszédaink (5 éves ikerpár) is hozzá járnak.

Nem vagy köteles a saját gyermekorvosodat választani, a gyereket bárhová viheted, ha ott elvállalnak Titeket.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Szuper....kétszer is sikerült elküldenem a hozzászólásomat :oops: :lol:

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Itthon vagyunk immár lassan egy hete

Eloszor is gratulalok Biankahoz Tundi, udv a babas klubban!!!!

Aztan Sziszike szinten gratulalok a vizsgadhoz.

Szulok imadjak bazsit, meg mindig jo gyerek. Tul vagyunk egy hasfajason a víztol, megszokta a kintit. Voltunk a borzen jol bevasaroltunk en imadom. Apukam tologatta a picurt, mi meg turiztunk.
Megkaptuk a 3 honapos oltast, es nem sirt. Aki nem elegedett az orvosaval valtson!!!!!!!!

En most anyukamek geperol netezek amit en instalaltam fel, mert olyan hulye emberek jottek ki, hogy ok erre a gepre nem tudjak feltenni, es kulonben sem tudjak elinditani a gepet, vegyek athidalo kabelt,egy het mulva jonnek ujra. Kiakadtam, mondtam hagyanak itt mindent majd en megcsinalom.Ezek a barmok azert nem tudtak elinditani, mert nem tettek aram ala a gepet, csak a tapkabelt kellet volna bedugni!!!!!Hat megvan a velemenyem roluk.

Jo itthon lenni, bar mar kicsit kivagyok a sok jotanacstol.

Akik irtak hogy a baba nem alszik azok utani fognak, mert mi minden ejszakat atalszunk. :P :P :P :P :P :P :P

Mostantol megint gepkozelben vagyok, rettegjetek!!!! :P

KépKép
lmarie

Nikike:
ne hülyéskedj már, tényleg örültem én is, h találkoztunk. Meg Zsombort is jó volt látni. Ha netán újra jó időnk lenne, és megyünk a Ligetbe, szólunk, és remélem ismét összefuthatunk.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Akkor szavazok én is, nekünk a nov. 20, hétfő lenne inkább az ideális, de ha úgy alakul, vsz. a nov 22 szerdát is meg tudom oldani. :lol:

Kép
frusi

Ja és nem volt itthon a laptopunk több, mint egy hétig, ezért nem írtam, most visszaolvasom, miket írtatok, és beszálok újra a dumcsizásba.
Tünde, gratulálok, nem is írtál sms-t...viszont szobatársad volt Olga, aki itt lakik a házunkban...milyen kicsi a világ!
Nagyon helyes Bianka, és kati, Diácska is!
Még nem tudom, mire kell szavazni, mindjárt elolvasom a hozzászólásokat.

Adri és

Kép
adri29

Tudjátok mit? Írjuk így a listát:
(aki következőnek szavaz, vagy változtat azon, hogy mikor ér rá, az másolja ki ezt, és úgy írja hozzá, és akkor nem kell mindig visszakeresgélni)

Weronica: nov 22 szerda du
Katya: nov 22 szerda du
Nikike: nov 22 szerda du
Frusi: nov 20 hétfő inkább, de a szerda is megoldható

Többiek is, tessék nyilatkozni! :lol:

Kép
frusi

hali!

KAtya Adri! koszi, mehetunk legkozelebb is! csak az ido legyen jo!

Jaj Vera annyira cukik a kepeitek, na es a laposkuszas, tok ugyi mar Marci! Zsombesz asszem szimplan lusta! De mar allandoan ulni akar! Epp megjott egy csomo keppel a futar! Imadom, ha Apa fenykepezi, mindig viccesek lesznek a fotok:))
Valamit akartam meg mondani! Basszus elfelejtettem! NA majd ha eszembe jut!

Remelem osszejon ez a tali! En lehet hogy viszek sutiket is, persze nem igerem ez nap fuggo, marmint hogy milyen kedvem lesz!

csok

Kép
nikike

Csak bekukk :shock:

Adri ,Írtam :!: :x :o nem kaptad meg ??:evil:

Most nagyon álmos vagyok, majd jövök.... :oops: :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Már tudom, mire kell szavazni :D és nekem a szerda du. lenne jobb, bár biztos a hétfőt is megoldanám, mint tudjátok, lerohanok a lakásból, és kb. 5 perc séta után már a faháznál is vagyunk :lol:

Eléggé elkéstem a válaszokkal, de azért leírom a véleményem a felvetett témákhoz:

- Sajnálom, h nem voltam gépközelben, amikor a jó anya, jó kismama témát feszegettétek, de így visszaolvasva is olyan viccesek vagytok ezekkel a monológokkal. Mit foglalkoztok mások hülye megjegyzéseivel?! Mindenki okoskodik, h bizony milyen boldog is egy kismama vagy egy újdonsult anyuka, de ha ti időlegesen nem így érzitek, akkor sem kell azon gondolkozni, h "biztos bennem van a hiba". Szerintem ez a rosszkedv, levert hangulat csak átmenet, legalábbis nálam az. Mondjuk én is nagyon jól éreztem magam a bőrömben pocakkal, nem éreztem nyűgnek, és mivel sokan dícsértek, h milyen keveset híztam - ez nem is igaz, csak szerencsés az alkatom - így persze könnyű volt örülni ennek az állapotnak. Nem tudom, hogy éreztem volna magam, ha sok problémám lett volna. De én szinte ugyanazt az életet éltem, mint előtte, semmiben sem korlátozott a helyzet.
Na de most...persze csodás érzés, h van Kamilla, nagyon szeretem és egyre jobban érzem magam vele, de kezdetben nagyon nem jött ez a remek hangulat. Azt hittem, mégsem készültem fel lelkileg az anyaságra, h én alapvetően a régi életem akarom élni...szerencsére ez a letargia elmúlt. Pedig semmi okom a panaszra, mert Kamillával ráadásul nincs is nehéz dolgom (engem is utálhattok Méri mellett, mert Kami is átalussza az éjszakákat). Engem az borít ki -igen, igen, még jelen időben - hogy nem találkozok emberekkel, barátokkal, hogy elszeparálódtam, kirekesztve érzem magam, 4 fal közé szorultam. Mindenki azt mondogatja, h gyerekkel is lehet ugyanolyan aktívnak lenni, eljárni mindenhová, de nekem csak a közért, a posta, a gyógyszertár marad...de tudom, h lesz ez másképp is, csak ne tél jönne. Utálom, h mindenkivel csak telefonon tartom a kapcsolatot, h ha el is megyek, 3 óra múlva itthon kell lennem. De tudom, h csak rugalmasabban kell kezelni a dolgokat és kicsit türelemmel lenni, most erre gyúrok :?

- Sziszike, gratulálok a jogsihoz, tényleg keveseknek adatik meg Bp-n, h elsőre átmenjenek.

- Tündi, jó, hogy nem vettél 50-es ruhákat!!!Micsoda szép nagy baba, Kami kb. 5-6 hetesen volt ekkora.

- a ruhákkal kapcsolatban még: mi hordtunk néhány 50-est is, de csalóka ám a számozás, mert van olyan 56-osunk, amit már kinőtt, és van olyan is, ami pont most jó rá :shock: Pl.szerintem a C&A-ban a bodyk számozása nem jó, mert egy számmal nagyobbak, mint ami bele van írva.

- Emese: szerintem a hordozó mindenre jó, csak a baba hordozására nem. Autósülésnek kiváló, meg napközben beleülteted a gyerkőcöt, h szem előtt legyen és közben mosogatsz...de én 100 métert sem tudom vinni benne, pedig Kamilla kicsi

Na jó, eldugulok.

Jó éjt mindenkinek!

Adri és

Kép
adri29

Nem kaptam meg, Tündi, de nem gond, megtudtam másoktól, igaz, így net hiányában kicsit megkésve...aludj jól és sokat.

Adri és

Kép
adri29

adri29: nov 22 szerda du

Ez lemaradt. :)

Sütike jó 5let a talira! Ha összejön, én is próbálok vinni.

Én csak azon gondolkoztam, hogy mire teszem le Marcit? :) Ő már elkúszik mindenfelé, és mintha ott azért nem lenne túl nagy tisztaság (no nem vagyok egy tisztaság mániás, de azért valami minimum rend nem árt)...de majd alakul.
Vendég

Méri, én kimaradtam itt pár dologból, pl. a fényképekből. Elküldenéd nekem is a címet, ahol megnézhetem:-) Köszi.

Kati, tudom, jobb dolgod is van annál, h megváltoztasd a tickered, de szegény Diát kicsit túlhordod már...

Süti? De jó nektek, h jut erre is idő...na jó, én szabad perceimben olvasok (Agatha Christie-t).

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Sziszike gratulálok a jogsihoz. Nagyon gyorsan ment. Ügyes vagy!

Nekem is jó a 22.-e, de valójában mindegy, alkalmazkodok a többséghez. A popsinöveléshez lehet, hogy én is hozzájárulok néhány csokis muffinnal. :)

Szerintem a H&M- es rucik is nagyobbak egy számmal, az 56-os pl. a kenguru goldos 62-es méretűvel pont egyforma nagy.

Én is nehezen viselem a "bezártságot", és utálom, hogy jön a tél. (télben csak a szép havas tájat, és a síelést szeretem) + A szoros baráti körömben nincs máshol kisbaba, és emiatt kicsit kirekesztettnek érzem magam, pedig a barátaim egyáltalán nem éreztetik, szóval valószínűleg az én hülyeségem....

Nálunk a 2 szopi közötti idő szinte semmire nem elég, mert mire beérünk a városba már jöhetnénk is vissza. Még szerencse, hogy a nagyszülők szívesen babysitterkednek így néha ki tudunk mozdulni kettesben is a férjemmel.

Judit

Kép
jud77

Adri! Ugy érted, annyira nehéz a hordozo meg a bébi együtt, hogy azért nem tudod vinni? Akkor hogy viszed? Nekem tetszik a kendö-megoldás, jobbat eddig nem hallottam...
Lányok, ti hogy oldottátok meg eme problémát:-) ?

Kép
hiuzka

Örömmel jelentem, hogy már 4 napja Somi csak egyszer kell fel enni éjszaka! Kilenckor bedurmol, hajnal kettő-három között valamikor felébred, eszünk, aztán reggel hatig-hétig megy a lóbőr megint! Férjem - aki külön szobában alszik tőlünk - azon vette észre, hogy újabban milyen jókedvű lettem, hiába, az alvást semmi nem pótolja...:-))

Én is olyan nagy örömmel becsatlakoznék a talira, de 20-án és 22-én is vizsgázom, mindkét esetben a nap végén van eredményhirdetés! :roll: Remélem, lesz még topiktali később is!:-))))

Gabi, én már mindig úgy jövök ide, hogy találkozom a gólyahírrel a kis Erikről!:-))) Drukk!

Persela drágám, hozzád szóltam a blogodban:-))))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Pelle, drága, ebben a pillanatban küldtem neked üzenetet! :-)

Kép
Kép
persela

Na hátha van még kis időm írni...

A következő topiktalira mi is szívesen felmennénk, ha már kivihető a csajszi a lakásból!
Adri: a hordozó tényleg nem hordozó, a mienk fixre volt kötve a kocsiban, én kenguruztam a Márkkal, ahogy lehetett és csak akkor hagytuk abba, amikor elérte a 9 kilós limitet (majdnem egy évesen). De sokszor még most is inkább magamra kötném...:-)
Tündi, jó hogy itt vagy, majd írj, mi volt, milyen volt, hogy vagytok!!! :lol:
Gabi, kitartás!!!

Na ennyi jut most eszembe, gyerekem beteg, páromnak tegnap szétbarmolták az állkapcsát, ő is jó sz**ul van, én meg fáradtan...

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!!

Csak annyit: DDDDRRRRRUUUKKKKK Gabi :lol: :lol: :lol: :lol:

:P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink:
Ja, és LUKÁCS doki CSÚCS SZUPER
:P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink: :P :wink:

Sietek, de ezt muszáj volt leírnom :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Tali állás

adri29: nov 22 szerda du
jud77 mindegy

Csokis muffin nyam-nyam. :)

És hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy Tündinek gratuláljak Biankához.
Bár nem Lukácsnál szültem, de ő tolta felülről Marcit a hasamon könyökölva, tehát én is tudom, hogy milyen szuper. :)

Én úgy használtam a hordozót, hogy ha odaértem valamihez, akkor egy kicsi babkocsira áttettem. Ez a mi plazázós babakocsink, csak erre van kölcsönbe, hogy az autóban legyen és ilyenkor kikapjam. Így gyerek sem ébredt fel. :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?