Új privát üzeneted érkezett!

Nah de az, hogy nincs szabad orvosválasztás az kinek jó?
Mert én pl. nem az én körzeti korházamba szülök, mert a Jánosba semmi pénzért nem szülnék, de az orvosomhoz meg ragaszkodnék!
Hisz nem hiába mentem el hozzá, és hagyok ott minden hónapba többezer forintot, hanem azért mert megbízok benne, és szerintem az hogy az ember hol szüli a gyerekét, melyik orvosnál ez nem ugyanaz mint az hogy ki tömi be a fogát, mert csak az én dokim tudja pontosan a terhességem minden mozzanatát, tehát én abszolut ellenzem ezt...nem tudom erre mit mond a dokim, de meg fogom kérdezni legközelebb ha megyek, mert engem ez felháborít...nem csoda hogy minden politikus férfi, és sose kell gyereket szülnie...és persze ők tudják, hogy mi "jó" nekünk...

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra!
Szerintem fölösleges addig bosszankodni ezen, míg nincs határozat. Elég, ha akkor töprengünk, hogy mi legyen. Az én dokim elköltözik januárban, fogalmam sincs kihez menjek vagy mit csináljak... :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Fizess az orvososdnak, hogy havonta mész hozzá...
fizess a kórháznak, ha a saját dokidnál akarsz szülni és a baba mondjuk nem az ügyeleti idejében akar jönni...
fizess a kórháznak a jobb ellátásért (1-2-3 ágyas szobák)...
azonkívül ne felejtsük el a nővéreket.... a szülésznőt... a választott dokid "tarifáit"....
Kihagytam valamit??
:shock:

Akira! Azért nem találsz a táblázatban mert nagyon-nagyon ritkán jövök, így nem láttam értelmét. A baba kislány: Petra lesz.
elmo
 
 

 
 

Sziasztok!
Tegnap voltam a dokimnál és rögtön az volt az első kérdése,hogy hol lakom.Hát nem nagyon örült neki,hogy kiesem területileg az Uzsokiból.Volt náluk tegnap egy megbeszélés,a Tiba tartotta,de sajna ő sem tudott semmi okosat mondani.Várjuk ki mi lesz és aztán úgyis találnak majd valami kiskaput.Egyenlőre az átjelentkezést találják a legjobbnak.Én valahogy nem,mert akkor a körzeti,a gyerekorvos,a védőnő...minden változik.Nemtom.
Kiszámolták,hogy egy sima szülés,egészséges baba,semmi teendő akkor kell durván 1oo ezret befizetni a kórháznak és akkor még nem bezéltünk az orvosért fizetett összegről ha esetleg ügyeletben szülsz.Na és ha császár vagy besárgul a gyerek...az még több.Plussz az Elmo által felsorolt költségek.Szóval ez egy kicsit aggasztó!
Na mindegy,kivárjuk mi lesz.A lényeg,hogy minden ok,zárva a méhszáj,jó szívhang és fejjel lefelé volt éppen a kiscsajszi!!! :P
Na és ha minden igaz ma a burkoló is elhúz a lakásból.Gyors festés,takarítás és aztán jöhet a nyugodt babavárás!!! :lol:
Vendég
 


Mindenesetre, bárhogy is lesz, elég durva és tök szívás, hogy már velünk is ezt csinálják, nemcsak azokkal, akik mondjuk most kezdenek el terhesgondozásra járni.
Sági!
Írok privit!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szasztok!

Korhaz: amig Tibaval nemtokk errol beszelni, nem idegesitem magam.

Haton alvas: hat csajok, ez az egyetlen dolog, amiben MINDEN irodalom ES vedono ES minden egyeb forras megegyezik: 4-5-6 honap utan hatonalvast kerulni! Ez nem az en heppem - nem is izgatna normal esetben a tema, mert alapvetoen nem vagyok haton alvos. Ha haton alszunk, a meh (viz+baba+lepeny) sulya elnyom bizonyos ereket, amik viszik a babanak az oxigent! Nyilvan azon is mulik, mennyi idot toltesz a hatadon - minel tovabb tart, valszeg annal "veszelyesebb" a muvelet...

Az ulve alvas az nem haton alvas. Ott mar inkabb a holyagod fele huzza a mehedet a gravitacio, de ha sikban haton alszol, akkor bizony a gerinced fele. En arrol beszelek, hogy sikban talalom magam haton, nem ulve, mert nem ulve alszom - ezt az elvezetet megtartom az utolso par honapra :D

"...vége már azoknak a régi szép időknek, amikor még bármilyen pózban heverészhettél ágyadban: a hasonfekvésre már nem is gondolhatsz, a háton fekvés a 6.-7. hónaptól szintén nem ajánlott (ebben a pózban romlik a magzat oxigénellátottsága), marad az oldalt fekvés, ami pedig a hasad ide-oda csúszkálása miatt csak akkor válik elviselhetővé, ha alaposan kipárnázod a pocakod, és később a lábad környékét is..." - ez csak egy hirtelen idezet a babanetrol, de mindenhol ezt irjak: csokken az oxigenellatas, csoken az oxigenellatas, csoken az oxigenellatas!!! Higgyetek el, mindegyik szakkonyvben benne van!!!
kami
 
 


Ok, Kami, hiszek neked! :D Én egyáltalán nem tudok háton aludni, remélem akkor ez a közeljövőben sem fog megváltozni! :wink:
Zsebi jól van? Mocorog ezerrel?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Egy masik (www.anyuka.hu): "... Helytelen: Ne aludjon a hátán fekve, mert a magzat ránehezedik a vénára, amely az alsó testrészeket látja el friss vérrel, s ez lelassíthatja a vérkeringést..."
kami
 
 


Szia Timo!
Jaja, mocorog :) Szerencsere :)

Meg azt elfelejtettem irni, hogy... o, jaj, mit is akartam??? Asszem Panni irt valamit... jaa, igen, vercukor! Nem, Panni a babanak is art, ha a kismama cukros. A szemenek, illetve cukorbetegseggel szulethet. Most reszleteket nemtokk es nincs idom netezgetni, mert dolog van, de otthonrol megirom pontosan, miert kell figyelni a terhessegi cukor-szintet.
kami
 
 


Kérdés:
Mennyire ellenjavallott a háton fekvés a terhesség során? Romlik-e a magzat vérkeringése hanyattfekvéskor?
Válasz:
A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos.
Dr. Nagy László
Vendég
 


Hát lányok, ha ez tényleg így alakul, akkor kénytelen leszek orvost és kórházat váltani :cry: mert ezt nem tudjuk kifizetni. De ki tudja, hogy találok-e még egy ilyen kedves, segítőkész, megértő orvost, aki mindig elérhető, mint a mostani. És egyáltalán lesz olyan orvos, aki a terhességem második eflében elvállalna?

Kami,
Most nagyon megijesztettél. Én rendszeresen arra ébredek, hogy a hátamon fekszem, pedig amikor elalszom még az oldalamon vagyok. Most mit csináljak, hogy ne feküdjek a hátamra???

Kép
móni23
 
 


Móni
Én tegnap rákérdeztem erre a dokimtól.Azt mondta nem baj,de ha felébredek forduljak oldalra.Ha a baba aktívan mozog közben is akkor nincs baj,esetleg neked lesz később amikor már nagyobb lesz rosszabb,de szerencsére akkor pedig rögtön felébredsz-teendő:oldalrafordulni.Okos a szervezet,neked hamarabb lesz rossz mint,hogy a babának kevés legyen az oxigén.Most meg még nincs olyan nagy súlya,hogy bajt okozzon.
Vendég
 


Moni: hat ez az en kerdesem is magammal kapcsolatban. De hidd el, erre jobb, ha figyelsz, ez szerintem nem a legyintos kategoria... ahogy a Sagi iromanya is tanusitja. Csak abban bizom, hogy tul.keppen azert ebredek fol, mert valahol tudat alatt erzem, hogy fol kell kelni. Mert kulonben mi masert ebrednek fol ejszaka, ha nem azert, mert valami nem OK? nem tudom, mit lehetne ezellen tenni :( Parnat kotni a hatunkra, akkor biztos nem tudnank rafekudni :D

Magankent jarhatsz barhova, barmelyik dokihoz - csak szulni nem szulhetsz nala ingyen, ha nem ugyeletes. Ha pedig a korzetedhez tartozo korhazba megy, kutya kotelesseguk ezek utan elvallalni! meg szep is lenne, hogy ha mar mi, kismamak, a korzetunkhoz tartozo korhazba kellene hogy menjunk, akkor a doki elhajthat mondvan, hogy tul van terhlve!

En csak attol felek, hogy mindez majd a csaszarmetszesek novekedesehez fog vezetni. Mig egy sima szules kb mennyi is a tegnapi link szerint? 85 e ft? Addig a csaszar 170 korul van, joval tobbet hoz a konyhara - mi van, ha a korhazban "kiadja" a foguru, hogy hajtsanak a dokik a csaszarra, hogy gyuljon a penz??? VAGY mi van akkor, ha a torveny hatasara a korhazak fixen meghatarozzak a koltsegeket es "arat emelnek"??? Nekem most ezek a felelmeim... Ahogy a korhazak megsejtik, hogy ez nekik jo bevetel, rogton kitalaljak, hogy lehet megtobbet szerezni...? Vagy nagyon pesszimista vagyok szerintetek???
kami
 
 


Én úgy gondolom,hogy sokban nem fogja ez a dolog növelni a kórházak bevételét.Mert aki a törvény megszavazása után eseik teherbe az szerintem elgondolkodik és a saját körzetében fog kórházat,orvost keresni.akkor pedig nincs plussz bevétele a kórháznak.Ez a dolog a most terhesekre nézve a legrosszabb.
Vendég
 


De lehet,hogy csak én választanám mondjuk a Szabolcs utcai kórházat ha most derülne ki,hogy terhes vagyok...
Vendég
 


Kami!
Inkább én is ettől tartok, hogy idő előtt megindítják a szülést, hogy az adott doki kapja a pénzt vagy pedig sűrűbb lesz a császár, szintén a pénz miatt! :( Lehet, hogy az első adandó nehézségre megcsászároznak, míg normál esetben nem lenne feltétlenül szükséges.
Hát nem tudom, nagyon izgulok én is!
Ági!
Sikerült beszélnem a dokival, kedden megyek hozzá! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na, indulok haza, sütök otthon sütőben héjjában krumplit! :) Nyam-nyam... :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sági, Kami,
Most egy kicsit megnyugtattatok, hogy azért ébredek föl, mert a hátamon fekszem, ilyenkor persze mindig az oldalamra fordulok.

Persze azt értem, hogy ha nem ügyeletes, akkor fizetnem kell. Csak hát az én dokim ilyen szempontból fura helyzetben van, mert neki csak szerződése van a kórházzal, hogyha egy páciensét műteni kell, vagy szül, ő csak akkor megy be a kórházba. Amúgy egy meddőségi központban dolgozik. Ezért nem nagyon tudom, hogy ilyen esetben mi van, bár a kórházért így is úgy is fizetnem kell ezek szerint.
Például azt sem tudom, hogy az állandó lakcímem Keszthelyen van, de a tartózkodási helyem a Pesti címünk ilyenkor melyik számít? De azt hiszem nem idegesítem magam ezzel tovább. Előbb megvárom, hogy hivatalosan is törvény legyen (remélem nem lesz) és utána megpróbálok utánajárni a lehetőségeimnek.

Most néztem a táblát, elég sokan vannak akik már rég nem jelentkeztek. Lányok tessék jelentkezni :!: :!:

Kép
móni23
 
 


Móni
SZZerintem ha a dokid ott szerződéses akkor nem kell érte fizetned,szerintem.
A másik,hogy mi számít az állandó vagy az ideiglenes.Jó lenne ha mind a kettőt elfogadnák mert akkor mris bejelentkeznék a barátnőmhöz,ott lakik az Uzsoki mellett.Na mindegy,úgyis lesz valami kiskapu,olyan nincs,hogy nem,ez Magyarország szegény,leleményes emberekkel!!!
Vendég
 


Na megyek megnézem összepakolt e a burkoló aztán gyorsan kifizetem és elfelejtem örökre,hogy létezik!
Sziasztok
Vendég
 


Moni, Sagi, szerintem meg kell fitzetnie Moninak, mert nem arrol van szo, hogy olyan dokinal lehet-e szulni, aki alkalmazotti viszonyban all a korhazzal, hanem arrol, hogy epp akkor muszakban van-e hivatalosan (ami ugye ejszaka az ugyeletet jelenti). Marpedig a Moni szerzodeses dokija, ahogy irta is Moni, csak akkor van bent, ha a privat paciense bent van, gondolom a szerzodes is az o eseteben a korhaz hasznalatanak a felteteleirol szol leginkabb es nem pedig mint maganvallalkozo szerzodott... Szerintem... Moni, az en dokim meg a foosztalyvezeto, o aztan sose ugyeletes... Viszont szerintem bejon, ha tudja hogy szulok - akkor is bejott vasarnap, mikor korhazban voltam... mondta is, hogy be szokott menni munkaidon kivul is... innentol nem gondolom, hogy kulon manit kerne tolem... engem leginkabb a korhaz-dolog aggaszt... azt lenne jo valahogy kikerulni!

Sagi, en bizony nem szulnek pl a Honved korhazban, hiaba van a korzetemben!!! A Nyiro Gyulaban mar inkabb - de ott is csak akkor, ha tudnem megbizhato, szimpatikus dokit... Idegennel nem mernek szulni... Timo, en nem irigyellek teged emiatt, DE szerintem a Jaranyi dokino vallal szuleseket! Ot kell megerdezni, nem a vedono tudja ezt!!! Egyebkent az Uzsokiban van meg jo doki: Tiba ugyebar, Sztako, Lukacs, Habermayer, Mecser, Gyarmathy - ezekrol mind csak jokat hallottam!!! Ne keseredj el, tuti hogy bevallal valamelyik!!! Es ha meg korzetileg is oda tartozol, plane be KELL, hogy vallaljanak...
kami
 
 


hátonfekvés
továbbra is azt gondolom, h direkt nyilván ne csináljuk, kerüljük amennyire ezt tudatosan lehet, de azért kétségbeesni nem kell, ha éjszaka úgy ébredsz, h a hátadon fekszel. ha mégis nyomaszt, akkor használj több párnát!

orvosválasztás
én sztm a dokik meg fogják oldani, max majd cserélgetik egymás között az "ügyeletet", kizártnak tartom, h a dörzsölt vén rókák a rengeteg eddigi kiskapu mellé ne találnának megoldást. már elnézést, de ez is a zsebükre megy, úgyh az ő érdekük. azt se hiszem, h szabályos amikor pl. magánbetegeik ilyen-olyan vizsgálatait kórházi számlára végzik el... aztán mégis működik

kórházválasztás
ez tök érdekes, ezt nem tudom, h fogják betartani, mert mi van, ha nekem, a fővárosinak siófokon indul meg a szülésem?? azért ilyen helyzet sztm sűrűn előfordul, abszolút életszerű, h vlkinek váratlanul indul meg és már nincs idő a lakóhelyhez legközelebbit elérni.

kárpát utcai uh
n rendesek voltak, igaz, végül a 10ezerből 15 lett (dvd, fénykép), de a lényeg, h a dokinő n alaposan elmagyarázott mindent, megnézegette babót és azt mondta, h az uh nem igazolja a 2.0 afpt, mert minden oké. és kisfiúnk lesz :!: szinte ezer százalék, még mi is tisztán láttuk :P

majus3
 
 


hali!


Megérkeztem a Minimanó bababolt-túrámról! Végül is megvettem az AVENT kezdő cumisüveg-csomagot (biztos ami biztos alapon) ezen kívül két kapucnis, nagyon puha törölközőt (tudtátok, hogy ezt is legalább három méretben lehet kapni?!? :shock: ), és egy kis körömcsipeszt.

Legyőzve az ellenérzésemet elkezdtem beszerzni a szülés utáni holmikat is: eldobható bugyik és melltartó betétek, de csak ennyi egyelőre, mert a hatalmas betétekhez még erőt kell gyűjtenem! Valahogy sokkal jobb babaholmit vásárolni, mint ezeket. :?

Orvos témában: megkérdeztem a tájékozottnak tekinthető rádiós ismerősömet, aki igyekezett megnyugtatni, hogy ezt a törvényt úgysem fogják megszavazni, mert ellentétes a szabad orvosválasztással. Remélem, igaza lesz....
Lélekben már készülök a kórházváltásra. Lehet, hogy minden sokkal egyszerűbb lenne, ha én is bevonulnék az Uzsokiba... :? Itthonról max. 5 perc kocsival, szóval közel is lenne.
Új orvost is kéne találnom....nem mintha a mostanihoz annyira ragaszkodnék, mert annál jobbat nem tudok róla mondani, mint hogy azoknál jobb, akikhez előtte volt szerencsém, de nem ilyennek képzelem az "álomdokit"!

Megyek benézek az Uzsokis fórumba, abból baj nem lehet!
Vendég
 


Most olvastam, hogy az Uzsokiban elviszik a babát éjszakára!!! :shock: :shock: :shock:

Na erre az egyre nagyon érzékeny vagyok, úh inkább vállalom a macerát, ami a Bajcsy-val jár, mert ott addig van nálam amíg én akarom! Szegénykém megszületik és elviszik, ha netán este született?

Különben is: miért viszik el? Ez kinek jó?

Olvastam egy kismami írását, aki Egerben szült, és még azért is kűzdenie kellett, hogy szülés után megszoptathassa a babót, és azt már nem sikerült elérnie, hogy utána ne vigyék el órákra - a gyerek osztályra, vizsgálatra....

A Bajcsyban is elviszik megmérni, meg ellátni, de vele mehet a papa, szóval nem lesz egyedül, teljesen ismeretlenek között rögtön születése után. Ez vmennyire megnyugtat, úh már ki is adtam a leendő papának az utasítást, hogy bármi van, NE HAGYJA EGYEDÜL!
Vendég
 


Nem viszik el az Uzsokiban a fizetos szobakban a babakat ejszakara, Pann, csak a nem-fizetosokben. De ott telleg elviszik oket. Mivel fizeosbe szeretnek menni (leginkabb higieniai okokbol), igy ez engem nem bant... Erre kulon rakerdeztem Tibanal es aszondta, rendben lesz, ha ejszakara is akarom a babat! Marpedig nagyon szeretnem!! Egyebkent aszondta Tiba, a legtobb anya le is adja a babat magatol ejszakara, meg a fizus szobakban is...
kami
 
 


Na sziasztok:)
Jól belendültetek itt délután óta, alig értem a végére:D
Hát én egyenlőre félretettem minden aggodalmamat a szüléssel kapcsolatosan, és megpróbálok lenyugodni és kivárni a végét, hogy ezt az őrültséget komolyan megszavazzák-e, mert ha igen akkor nekem új doki és korház után kell néznem, pedig ha addig élek se szülök a Jánosba, ugyhogy akkor itthonszülés lesz. akkor csak választhatok orvost...vagy nem? :lol:
Na de majd kiderül, én most jobban aggódom a pöppem kevés mozgása miatt, ami néha napokig semmi...szóval inkább ez aggaszt most!
Megpróbálok akkor én se a hátamon aludni, bár alapjáraton az oldalamon szoktam, de éjjel csak átfordul az ember... de majd figyelek, remélem nem lesz gond!
Május most neked ekkora meglepetés volt, hogy kisfiu? Eddig lányra számítottatok? Mert hát sokszor megesik, hogy a kislányból kisfiu lesz, nem egy ismerősömnek volt így, hogy 6-7 hónapig meg voltak győződve, hogy kislány, minden rózsaszínt megvettek és az utolsó ultrahangon előugrott a kukuc:D volt pánik rendesen, szóval sose lehessen tudni, én is megtartottam az 1% esélyt erre a lehetőségre, de addig mindenféleképpen amíg el nem megyünk 3-4d-re, mert ott már csak biztosabb:D
A Schöpf Méreibe egyébként elviszik éjszakára a gyereket? Mert én ugy hallottam, hogy nem, de lehet hogy ott is csak a fizetős szobákba maradhat ott a gyerek?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicséreteket... valóban kisebb a pocakom mint Zsuzsával volt. A mérleg szerint is 4-5 kg-val kevesebb vagyok most mint vele ilyenkor. Ennek gondolom a legfőbb oka, hogy mint a humoros iromány is írta, 10 kilós "súlyzóval" gyúrok a bicepsre minden nap minimum hatvanszor. Erről van egy nagyon aranyos sztorim... David már majd egy hónapja vagy még régebben egyik nap kijelentette, hogy ő nem szereti, mikor én egyedül huzigálom fel Zsuzsát (10 kg gyerek + 7 kg babakocsi + amit bevásároltam) azon a 4-5 lépcsőfokon, ami a félemeletünkre vezet. Nagyon édes és aranyos volt de megnyugtattam, hogy már kidolgozott technikám van, de majd szólok ha úgy érzem, nem bírom. És jól megmosolyogtam. Na erre most pár hónappal később (ergo nagyobb pocakkal és kisebb teherbírással) panaszkodtam neki, hogy milyen szar lesz Zsuzsát hazahozni az I. kerületből (hegyvidék) tömegközlekedéssel Újpestre, mivel az autót szerelőhöz kell vinni. Erre nézett nagyot, hogy mi a nehéz abban, hogy haza kell buszozni. Az már fel se merült benne, hogy nem 4-5 lépcsőn kell jönni babakocsistul, hanem több emeletnyin ha beleszámolom a hegyoldali lépcsőket, a metrómegállókat ahol nincs mozgólépcső, a buszra fel- meg leemelésről nem is beszélve. Annyira de annyira férfi...


Tervezet:

Én most úgy tudom, hogy maximalizálják a fizetendő összeget 100 000 forintnál... arról nem is beszélve, hogy állítólag egy császár OEP által elkönyvelt költsége 180 000 forint, aminek a 30%-a még nem üti meg ezt a határt.

De szerintem ha ezt a döntést meghozzák, az egész város "ideiglenesen" átköltözik egy másik kerületbe. Annyira hülyeség az egész...


Pann!

Én jókat nevettem az irományon így kora reggel, de tényleg nem vicc! :lol: Halálkomolyan így van...


Elmo:

Ha a dokid az UH-t vette alapul és nem az utolsó mensi első napját a számoláshoz, akkor lehet ilyen eltérés, mivel a terhesség első 12 hete alatt végzett UH-k pontosabban meghatározzák a baba korát, mint a menstruáció dátuma. (Ezután már túl nagyon a babák közt az egyéni eltérések ahhoz, hogy pontosan meg lehessen UH alapján határozni a korukat, de az első 12 héten még méretre egyformán fejlődnek.) Mivel nem biztos hogy a ciklusod 14. napon volt a peteérés, illetve fogantatás, ezért a mensi csak hozzávetőleges adatot ad. Pontosan 28 napos ciklusaid voltak?


Akíra:

A szülést beindítani "kényelmi" okok miatt nem egy jó ötlet... automatikusan 30%-al nő az esélye annak, hogy császárral végzed, mivel a szülés az egy igen komplikált hormonális és fiziológiai összjáték, nem lehet gombnyomásra beindítani, illetve nem olyan egyértelmű mint ahogy azt feltüntetik. A beindított szülések fájdalmasabbak is mint amik természetesen indulnak, és megnövelik a mindenféle komplikációk esélyét. Egy komplikációmentes terhességnél ahol nincs orvosi indok rá, nem érdemes belenyúlni a természetes folyamatba.


Törvénytervezet:

Én jelenleg orvosokkal tanfolyulok együtt (én vagyok szinte az egyetlen pszichológus...) és állandó téma, hogy mit csinálnak az egészségüggyel... tegnap ők is ezen dühöngtek, hogy teljesen megszorítják a hatáskörüket, betegségeket ELLÁTNI vagy esetleg MEGELŐZNI egyre lehetetlenebb, ehelyett krónikus betegellátásra állítják be a kórházakat, ahelyett, hogy a preventív vagy gyógyító orvoslást tennék a középpontba, megvonnak mindenféle ilyen lehetőséget, és megvárják míg magatehetetlen lesz a beteg, és hosszasan ápolni kell.


Kami:

Nyugodtan feküdj a hátadon... az indok amiért azt mondják, nem a legideálisabb, mert elnyomja a baba súlya az egyik vénát (inferior vena cava)) de mielőtt ez bajt okozhatna a babában, te magad fel fogsz ébredni arra, hogy zsibbad a lábad és kényelmetlen. Ergo még nem nyomhatja annyira a baba azt az eret, hogy problémát okozzon, ergo feküdj nyugodtan a hátadon.


Még nem sikerült teljesen mindent végigolvasnom, majd jövök ha tudok... most Zsuzsa felébedt, indulunk a bölcsibe...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jóreggelt! :)

Hogy vagytok? Remélem mindenki fitt és üde, barnázások megszűntek! :)

Én 2 napja arra ébredek éjszaka, hogy görcsöl a vádlim. A védőnő azt mondta, hogy szedjek kalcium tablettát. Úgyhogy most megyek a gyógyszertárba és beszerzek egy nagy adaggal! :)

Azt álmodtam, hogy fülbevalót válogattam Buksinak! :) Tényleg lányos mamik: ti tetettek be fülbevalót a bébinek?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát igen ez igy van, és biztos teljesen igazad van, én egyet is értek vele, csak már minden megfordul az ember fejébe ilyen esetbe, (legalábbis az enyémbe megfordult) mert halál nem akarnék egy százszor rosszabb korházba szülni egy ismeretlen dokinál, nem pedig annál akibe megbízok! Szóval tegnap este már arra jutottam, hogy itthon szülök:D
Akkor csak választhatok orvost:D
Na de jobban félek én egy esetleges komplikációtol, minthogy ilyet tegyek, csak már kínomba ilyenek jutnak eszembe :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Jó reggelt Timo:)

Hát én azt hiszem igen, tetetek be neki, meg az apja is biztos ragaszkodna hozzá, hisz míg nekem egy fülbevalóm sincs csak három lyuk :D addig neki van több is meg sok piercing is, ugyhogy azt hiszem ragaszkodni fog a kislánya fülbevalójához is:)

A vádlim nekem is volt 1-2 hét mikor begörcsölt minden éjjel, de nekem mondjuk szerencsére elmult, de már én is ott tartottam, hogy kálcium tablettát fogok szedni:)

Multkor én is megálmodtam a drágámat, olyan gyönyörű volt, remélem olyan lesz tényleg, bár ha fele olyan szép lesz is nekem ő lesz a legszebb:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Timó!

Én izomgörcsökre magnéziumot hallottam javasolni és KÁLIUMot, nem kálciumot. A természetes forrása az előbbinek pl a mandula, az utóbbinak a banán.

Akira!

Üdv közöttünk! :) Én is szemezek az otthonszüléssel, de én komolyan...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Kórház: ha nem a körzetbe tartozol, azt nem nagyon lehet kijátszani... Ideiglenes lakcím nem érdekel senkit most sem, csak az állandó. Az ügyeleti témát meg szerintem úgy lehet kijétszani, hogy bejön a saját dokink, de „papíron” az ügyeletesnél szülünk, magyarul ő adminisztrál le mindent. Ha ez kölcsönös a dokik között, akkor szerintem működőképes lehet!
Azt nem gondolom, hogy emiatt több császár lenne, mert ez nem a kórház bevétele, hanem az államé: ha nem a kórház körzetébe tartozol, akkor a kórháznak tovább kell utalni a lóvét az államnak, úgyhogy semmi érdekük nem lesz sokkal többet császározni! Ettől szerintem nem kell félni! Meg ugye azért nekik ez a hivatásuk, és sajnos biztos van kivétel, de azért ez már túlzás lenne...
Panni! A szabad orvosválasztás sajnos lehet, hogy lekorlátozódik majd a háziorvosokra, úgyhogy ez nem garancia – állítólag a jelenlegi törvények is már erre vonatkoznak, csak most még nincs szigorítás (erről sajnos nem tudok többet).

Május! Örülök, hogy minden rendben volt az UH-on! Nagy gratula a kis tököshöz :D

Timó! Én szeretnék valami kis szolid fülbevalót Emmának! Az egyik kolleganőm ott lakik pár házra tőlünk, és neki van egy kozmetikus ismerőse, aki az ő lányához is házhoz jött, és megcsinálta otthon – szerintem nálunk is ez lesz :D
Vendég
 


Barbus, most komolyan nem szülhetek a Schöpfméreibe csak mert nem oda tartozom? eddig fizetni kellett érte mert nem a körzetem, de azért mehettem oda, ne mondd hogy most ezt se...:(
Az otthonszüléstől én baromira félek, mert itt nincsenek meg azok a feltételek amik szükségesek ha bármi komplikáció lép fel...és én belehalnék ha emiatt halna meg a végén a lányom vagy lenne bármi baja, bár akkor tuti választhatnék dokit magamnak mert hát nem tehetnék mást:D

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Kami:

Csak hogy bezavarjak még az alvástémába:


"But don't drive yourself crazy worrying that you might roll over onto your back during the night. Shifting positions is a natural part of sleeping that you can't control. Most likely, during the third trimester of your pregnancy, your body won't shift into the back-sleeping position anyway because it will be too uncomfortable.

If you do shift onto your back and the baby's weight presses on your inferior vena cava, the discomfort will probably wake you up. "
http://www.kidshealth.org/parent/pregna ... nancy.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Barbus:

Ez nem egészen így van, mert a kórházak pontokat gyűjtenek az eljárások alapján, és a pontszám alapján határozza meg az állam, mit fizet nekik. ezért igenis érdekük a nagyobb pontszámmal járó komplikáltabb beavatkozásokat használni. Igazi ellenérdek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Velem konkrétan fordult elő olyan (pont a vércukornál) hogy olyan vizsgálatokat tüntettek fel a zárójelentésemen vagy leletemen vagy minek hivják azt a papírt, amik nem történtek meg. Gondolom vagy lustaságból nem végezte el a doki, vagy rutinból rakta rá a papírra hogy megkapják a pontokat. Pl fel volt tüntetve, hogy a has puha, máj tapintható meg ilyenek, és egy ujjal nem nyúlt hozzám a cukros bácsi, csak beszélgettünk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!
kórház téma: Szerintem nem eszik olyan forrón a kását... várjuk ki a végét. A magyarok leleményesek! :D

Rokica! Soha nem voltak 28 napos ciklusaim. :lol: Igazából feladtam a baba korának kiszámítását. Jön, amikor akar.

más: Mi a véleményetek a köldökzsinó vér tárolásról?
elmo
 
 


Egyre jobban örülök, hogy magyar lehetek és itton szülhetek...
Hogy pont minden akkor mond csődöt amikor én akarok szülni...

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Egyetértek Elmoval! Várjuk ki a végét, egyáltalán nem biztos, hogy ebből törvény lesz, vagy ha az lesz sem biztos, hogy már januártól bevezetik! Úgyhogy szerintem nyugi csajok! A bébinek a legfontosabb a nyugalom! :wink: (mondom én, aki tök be van parázva)

Ma Buksinak sokkal nyugisabb napja van, mint az elmúlt kettőben. Ma még alig éreztem mocorogni!

Akíra!
Neked azért mocorog?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát ami a legroszabb nekem, hogy nekem még csak alig mocorgós, vagy egyáltalán nem mocorgós napjai voltak, tehát én alig várom, hogy eljöjjön az a nap amikor nekem is olyan aktivan mocorog mint nektek...:(
Ma reggel végre mocorgott egy kicsit de azóta megint semmi, halál nyugodt egy gyerek:(
Igy apucinak esélye sincs hogy érezhesse:(

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Timi, Akira

ma délelőtt Boldi se aktivizálta magát, és alig bírtam a munkámra figyelni, fél kézzel a hasamat fogtam, h mozog-e már... És egy kismama itt a munkahelyen adta a tippet, h ha narancslevet/narancsot eszem/iszom, akkor jó eséllyel felébred a kis lusta. És tényleg! megettem egy narancsot, és olyan fél óra múlva beindult..

kórház: én teljes pánikban vagyok. Tudom, h várjuk ki a végét, de megkérdeztem a Schöpf Méreit, és hiába jelentkezek át a debreceni eredeti állandó lakcímemről a saját vagy a pasim pesti lakásába, ahol amúgy lakunk is, egyik se a körzete. (pedig tök közel van!) Tehát ha a kórházhoz és az orvoshoz is ragaszkodunk, akkor hogy fizetem ki??? és még a két/háromágyas szobát, meg a hálapénzeket is.
Vagy mi a teendő? Mikor rámjön a szülés, akkor hívom a taxit és egy vadidegen kórházba megyek be, ahol még sose jártam, és vadidegen emberek szülesztenek?

Azt még én is elképzelem, ahogy Barbi írta, h a dokik elintézik egymás közt ezt az ügyeletesi dolgot. De a körzetesség kérdését nem tudom hogy lehet kijátszani.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Akíra, senki nem mondta, hogy nem mehetsz oda szülni, ahova csakarsz - csak lehet, hogy plusszban fizetned kell érte.

Hát, Róki, nem tudom, lehet, hogy nekd van igazad, mindenesetre azt erősnek tartom, hogy emiatt a renedlet miatt (ha lesz egyáltalán) az orvosok többsége az esküje ellenére cselekszik majd. Biztos lesz, aki igen, de azért nem hoszem, hogy ebből ekkora tendencia lenne. De ez az én véleményem.

Javaslat: Mit szólnátok, ha hagynánk már ezt a kórház témát??? Mindenki csak idegesíti magát, ami egyáltalán nem tesz jót a babáknak!!!
Vendég
 


Hát barbus egyet értek veled, hagyjuk a témát, mert nekem aktívan elkezdett fájni a hasam és ennek nem örülök, valószínűleg a stresszem rá is hatással van, ugyhogy én most ugy döntöttem, hogy nem érdekel, legközelebb 20.án foglalkozom a témával amikor megyek a dokimhoz és megkérdem tőle, hogy akkor most mi legyen, ezen kívűl nem tudunk ugyse mit tenni, szóval hagyjuk az egészet szerintem is amig rendelet nem lesz belőle, utána elég lesz tüntetni :D
A babamocorgást én is kipróbáltam már mindenhogy, nekem már csokit meg mindent ajánlottak, szóval nekem semmi nem jó, megpróbálom azért majd a narancsot, de nem tudom, szerintem az én kislányom csipkerózsika reinkarnációja, és épp a legmélyebb álmában van :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barbi!
Én is egyetértek veled, addig ne bosszankodjunk, míg biztosat nem tudunk!

Babamozgásra nálam legjobban az jön be, ha lefekszem, "befelé" koncentrálok, kezem a pocakomra teszem. Aztán tuti 1-2 percen belül viháncol odabenn! :)
De a csoki is jó! :)

Mindenkinél lesz külön babaszoba vagy együtt fog a bébi aludni a szülőkkel?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Barbi!
Nem tudod Kami merre van? Ma még nem is jelentkezett!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát nálunk egyenlőre ugy néz ki, hogy technikai nehézségek miatt nem lesz kész a szobája mire megszületik, és így "kénytelen" lesz osztozkodni a mi szobánkon velünk, de szerintem ez az első pár hónapba nem lesz probléma, ugyis annyit aggódok, hogy örökké a légzését fogom figyelni, és igy még könnyebb is lesz, ugyhogy :D
De utána amint kész a szobája átkerül oda :)
Nálatok, hogy lesz?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Velünk együtt, saját ágyban. Csak 2 szoba van, úgyhogy nehéz is lenne megoldani. Ha kicsit nagyobb lesz, majd kitalálunk valamit, aztán meg lakáscsere. De asszem ha lenne sok szoba egy ideig akkor is azt szeretném, ha velünk aludna.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Mi most építünk át mindent, hogy legyen szoba, mert eddig egy se volt, most már van egy háló meg egy nappali meg egy konyha, most megint átépítjük, hogy a konyha átmegy a nappaliba és így lesz konyha-nappali, mint az amerikai konyha, és a konyha meg gyerekszoba lesz :D
Szóval sok dolog van, ezért nem lesz kész mire jön a drága kis csipkerózsikám :D

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Timó! Kami van, csak ahogy láttam nagyon el van havazva!

Nálunk kezdetektől külön szobában lesz Emma. A hálónk ajtaja szinte összeér a gyerekszoba ajtajával - az ajtók nyitva lesznek, de külön szobában lesz.
Vendég
 


Hát nálunk is lenne lehetőség arra, hogy külön szobába tegyük, de mivel a gyerekszoba a lakás másik végében van, félek, hogy az első időkben nem hallanám meg, ha sír vagy ilyesmi. Úgyhogy beszuszakoljuk a hálónkba a kiságyát! :) Aztán majd meglátjuk, hogy mennyire lesz nyugodt vagy sírós baba. Meg aztán kényelmesebb is lesz, ha nem kell mondjuk gátvarrott sebbel rohangásznom éjszaka többször keresztül a lakáson. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?