Sziasztok!
Köszi a dicséreteket... valóban kisebb a pocakom mint Zsuzsával volt. A mérleg szerint is 4-5 kg-val kevesebb vagyok most mint vele ilyenkor. Ennek gondolom a legfőbb oka, hogy mint a humoros iromány is írta, 10 kilós "súlyzóval" gyúrok a bicepsre minden nap minimum hatvanszor. Erről van egy nagyon aranyos sztorim... David már majd egy hónapja vagy még régebben egyik nap kijelentette, hogy ő nem szereti, mikor én egyedül huzigálom fel Zsuzsát (10 kg gyerek + 7 kg babakocsi + amit bevásároltam) azon a 4-5 lépcsőfokon, ami a félemeletünkre vezet. Nagyon édes és aranyos volt de megnyugtattam, hogy már kidolgozott technikám van, de majd szólok ha úgy érzem, nem bírom. És jól megmosolyogtam. Na erre most pár hónappal később (ergo nagyobb pocakkal és kisebb teherbírással) panaszkodtam neki, hogy milyen szar lesz Zsuzsát hazahozni az I. kerületből (hegyvidék) tömegközlekedéssel Újpestre, mivel az autót szerelőhöz kell vinni. Erre nézett nagyot, hogy mi a nehéz abban, hogy haza kell buszozni. Az már fel se merült benne, hogy nem 4-5 lépcsőn kell jönni babakocsistul, hanem több emeletnyin ha beleszámolom a hegyoldali lépcsőket, a metrómegállókat ahol nincs mozgólépcső, a buszra fel- meg leemelésről nem is beszélve. Annyira de annyira férfi...
Tervezet:
Én most úgy tudom, hogy maximalizálják a fizetendő összeget 100 000 forintnál... arról nem is beszélve, hogy állítólag egy császár OEP által elkönyvelt költsége 180 000 forint, aminek a 30%-a még nem üti meg ezt a határt.
De szerintem ha ezt a döntést meghozzák, az egész város "ideiglenesen" átköltözik egy másik kerületbe. Annyira hülyeség az egész...
Pann!
Én jókat nevettem az irományon így kora reggel, de tényleg nem vicc!
Halálkomolyan így van...
Elmo:
Ha a dokid az UH-t vette alapul és nem az utolsó mensi első napját a számoláshoz, akkor lehet ilyen eltérés, mivel a terhesség első 12 hete alatt végzett UH-k pontosabban meghatározzák a baba korát, mint a menstruáció dátuma. (Ezután már túl nagyon a babák közt az egyéni eltérések ahhoz, hogy pontosan meg lehessen UH alapján határozni a korukat, de az első 12 héten még méretre egyformán fejlődnek.) Mivel nem biztos hogy a ciklusod 14. napon volt a peteérés, illetve fogantatás, ezért a mensi csak hozzávetőleges adatot ad. Pontosan 28 napos ciklusaid voltak?
Akíra:
A szülést beindítani "kényelmi" okok miatt nem egy jó ötlet... automatikusan 30%-al nő az esélye annak, hogy császárral végzed, mivel a szülés az egy igen komplikált hormonális és fiziológiai összjáték, nem lehet gombnyomásra beindítani, illetve nem olyan egyértelmű mint ahogy azt feltüntetik. A beindított szülések fájdalmasabbak is mint amik természetesen indulnak, és megnövelik a mindenféle komplikációk esélyét. Egy komplikációmentes terhességnél ahol nincs orvosi indok rá, nem érdemes belenyúlni a természetes folyamatba.
Törvénytervezet:
Én jelenleg orvosokkal tanfolyulok együtt (én vagyok szinte az egyetlen pszichológus...) és állandó téma, hogy mit csinálnak az egészségüggyel... tegnap ők is ezen dühöngtek, hogy teljesen megszorítják a hatáskörüket, betegségeket ELLÁTNI vagy esetleg MEGELŐZNI egyre lehetetlenebb, ehelyett krónikus betegellátásra állítják be a kórházakat, ahelyett, hogy a preventív vagy gyógyító orvoslást tennék a középpontba, megvonnak mindenféle ilyen lehetőséget, és megvárják míg magatehetetlen lesz a beteg, és hosszasan ápolni kell.
Kami:
Nyugodtan feküdj a hátadon... az indok amiért azt mondják, nem a legideálisabb, mert elnyomja a baba súlya az egyik vénát (inferior vena cava)) de mielőtt ez bajt okozhatna a babában, te magad fel fogsz ébredni arra, hogy zsibbad a lábad és kényelmetlen. Ergo még nem nyomhatja annyira a baba azt az eret, hogy problémát okozzon, ergo feküdj nyugodtan a hátadon.
Még nem sikerült teljesen mindent végigolvasnom, majd jövök ha tudok... most Zsuzsa felébedt, indulunk a bölcsibe...