Új privát üzeneted érkezett!

Regi!

De jó, hogy hírt adtál magadról! Mindig azt gondoltam a távollévőkről, hogy egyszer csak jönnek és jó híreket hoznak, baba ügyben. Sajnálom, hogy még nem sikerült! De talán majd egyszerre Fannyval, Rabkrival és velem. Milyen jó is volna!

Gyerekek jól vannak? Ádámnak hogy megy a suli? Éva (így hívjátok a kicsi lányotokat?) még ovis, ugye? Neked tanulás?

Icus!

Gyönyörű ez a baba! Ezek a fejtartós képek nagyon édesek!

Melcsi!

Rakjál fel várandós vonalzót! Légyszí! Annyira nagyon örülök nektek! Végül is miben maradtál magaddal, emelgeted Pöri babát? Azért neki már jó ki súlya lehet!

Sheila!

Sajnálom, hogy nem volt felhőtlen a nyaralásotok, de sajnos ehhez kevés az, hogy jól akartad érezni magad! Túl nagy ez a fájdalom, és nagyon kevés idő telt el azóta, hogy ezek a sebek begyógyulhattak volna! Vigyázz nagyon magadra!

Jó volt ez a tegnapi egynapos szünet, mert ma olyan hétfői hangulatom lett tőle, és holnap meg már péntek, és jön a hétvége! És pénteken meg csak délig dolgozom!

És képzeljétek a jövő héten el kezdek angolul tanulni. Már egyszer, kb. 4-5 éve egyszer megpróbálkoztam, de nem voltam valami sikeres, és nagy elkeseredésemben 2-3 hónap után abbahagytam. Most a cégemnél indul nyelvtanfolyam, és munkaidőben lesz a tanfolyam. Ennél kedvezőbb feltételek nem is lehetnének. Remélem most lesz egy kis sikerélményem!

Nagyon hideg lett mára, fúj a jegesen hideg szél! És nagyon fázós vagyok mostanában!

Szép estét nektek!

Gabi
paga

Lányok! Köszi a kedves fogadtatást.
Az igazat megvallava ezt a pár hozzászólást elég nehezen hoztam össze, az időpontokból látszik is. A mai nap kissé zaklatott volt.
Viszont most már munka közben is netezhetek, mert van intenet az üzletünkben is (szolgáltatást végzünk), de Murphy törvénye nagyon működik és tutira akkor téved be egy ottragadós ügyfél, amikor éppen írok. Sebaj.

Paga
Ez az angol tanulás tényleg nagyon jól hangzik, így mindenképp mennie kell!
Én is hadilábom állok ezügyben. Anno oroszt és németet tanultam, mindkettőből középszintig jutottam, de csak a német vizsgát tettem le. Utána próbálkoztam angollal is egy évig, de szinte semmire sem jutottam. Aztán tavaly télen az ELO módszerével végigcsináltam az alapszintű csomagot és nekem nagyon bevált. Egy ismerős segített szóban (társalgás). Persze most megint hónapok teltek el és hanyagolom, pedig ma már rengeteg klassz lehetőség van a gyakorlásra (DVD, CD-ROM, internet, játékok stb.) Végül csak rá fogom szánni magam egy tanfolyamra.

Egyébként jól tudod a gyerekeim dolgait. Fiam Ádám, lányom Éva, .........a férjem pedig a jóisten :wink: :wink: :wink: Csak azt nem értem, hogy miért állt meg a teremtéssel kettő után? Mi lesz így a benépesedéssel??? :D
De viccen kívül: Ádival anno évet halasztottunk (tavaszi) és bevált. Most hatodikos, épp nemrég néztük meg a közeli hatosztályos gimit, ahol februárban lesz felvételi elbeszélgetés. Nekirugaszkodunk próba-szerencse alapon, ha sikerül, jó, ha nem, úgyis jó, mert akkor nyolcadik után ismét megpróbáljuk. A mostani iskolája is nagyon jó. És jól tanul, bár úgy látom az angolt lerontja négyesre idén + a tesi sosem lesz ötös a cooper-teszt miatt, de abból a négyes is jó. A többi ötös, néhány tárgy pedig dicséretes ötös.
A kiscsaj valóban óvodás még, de vele is évet halasztottunk, ő sem évvesztes. Hát, neki nagyon kell ez az egy év. De nem fizikailag vagy szellemileg, hanem érzelmileg. Nagyon elvarázsolt egy nőszemély és igen-igen szétszórt. Nagyon ovis még.
Én továbbra is a családi vállalkozásunkban dolgozom heti 20-22 órában (tehát pont mintha tanítanék) és az egyetemen magyarságtudományt tanulok.

FANNY
A dokival kapcsolatban teljesen megértelek, ez elég bosszantó és felháborító szitu lehetett.
De én meg kicsit pont fordítva szoktam lenni. A dokim hirtelen olyan sok mindent mond és elég gyorsan, hogy a kérdéseimből mindig elfelejtek valamit.
Egyébként szerinten nagyon nehéz megfelelő nőgyógyit találni, mert aki igazán jó, az nagyon elfoglalt és/vagy drága, aki pedig nem, az lehet, hogy nem olyan jó.
Én bevallom, hogy emberileg és szakmailag nagyon jónak tartom az orvosomat, és a díja is elég türhető, de azért van két bibi.
Az egyik, hogy a magánrendelőjében nincs UH, ezért vizsgálat után másnap be kell menni a kórházba. Ez már külön pénzbe persze nem kerül, de azért idő és macera.
A másik pedig, hogy nagyon elfoglalt, többször is éreztem, hogy olyan kapkodós. Ez utóbbi azért zavaró.
Viszont: tavaly tavasszal, amikor rákszűrés kapcsán közöltem vele, hogy babát szeretnék, rögtön felcsillant a szeme, mosolygott és szabályosan feldobódott.(máskor is észrevettem, hogy az anyaságot nagy tiszteletben tartja) És a vizsgálóról mindig udvariasan lesegít. Amikor pedig szóba került, hogy három gyerek után sokan elköttetik magukat, meglepetésemre közölte, hogy ő ezt nem javasolná. Sosem tudhatjuk, hogy mit hoz az élet és ez egy nagyon súlyos dolog, végleges, ezért nem tartja jónak. Ezzel is meglepett. Persze amúgy sem akarnám.

Szóval Fanny, ahogy olvastam a beszámolódat az jutott eszembe, amit Melcsi le is írt. A Kaáliban biztosan segítenének. Én már nem keresgélnék másik orvost. Irány a Kaáli intézet!
Sőt, lehet, hogy én is ott kötök ki???
regina3

Sziasztok!

Dög fáradt vagyok, egész nap könyveltem. Nemcsak az a baj, hogy sokat hagyok egyszerre ( mert itthon már igazság szerint nagyon nem szeretek dolgozni) hanem hogy mindig ilyenkor történik a géppel valami, hol nem nyomtat, hol a képernyő megy el, nem tudom miért, biztos a gép is érzi, hogy nem szívesen csinálom. Na mindegy, még holnap is van egy nap.
Regi! Én is nagyon örülök, hogy jelentkeztél, gyere mostmár gyakrabban. A babaprojektről nem is írtál. Mi újság?
Sheila! A kristályról már én is hallottam, akartam is venni, csak nem tudom hol árulják, a teáról is hallottam, hogy főleg ciklusrendezésre isszák, ezzel egyáltalán nem próbálkozom, mert semmilyen gyógyteát nem tudok meginni, annyira undorodom tőle. Ugyhogy ez kimarad. Az E vitamin nagyon régen a köztudatban van, most olvastam a neten is róla ( nemcsak a topikokban, hanem valami komolyabb cikkben is) meg nem is tudom miért nem jutott előbb eszembe, a barátnőm mesélte, hogy mikor ők fiatalon elmentek dokihoz, hogy nem jön össze a gyerek ( a férje akkor volt katona, nagyon sokat fogyott is, meg állítólag akkor még itattak a kiskatonákkal brómot - remélem nem írok hülyeséget) és rögtön ezt kezdték el szedetni a pasival és a következő hónapban összejött a baba. Szóval az E vitamin tényleg hatásos (DE csak nagydózisban: napi 400 mg!!!) Túladagolni nem lehet, még a papírján is az van, hogy ipari méretekben kell a túladagoláshoz fogyasztani. Egyébként zsírban oldódó vitamin.
Lányok most nem írok többet, mert tényleg nagyon fáradt vagyok.
Még annyit, hogy ma volt a kisebbik fiam Kresz vizsgán és megbukott, amin nem is csodálkozom, mert szinte semmit se foglalkozott vele. Majd legközelebb.
Jó éjt Fanny
fanny01

Fanny
Több részletben írtam. Ha időd/kedved van, olvass vissza.
De lényegében semmi sincs.

A "csodaszerekkel"kapcs. én szabályosan rontom a statisztikákat.
A nagydózisú E vitamint több, mint fél évig szedtem, egyéb organikus vitaminok mellett. (dr.Lenkei)

Korábban a cickafark-palástfű teát ittam nagy szorgalommal, csodát nem tett, de úgy beszabályozta a ciklusomat, hogy sokszor óramű pontossággal lett 28 napos.
Egyéb jófajta gyógynövény is volt pl. Dong quai - a csoda elmaradt.

Komolyan úgy vélem, hogy a "babák" (leszületendő lelket) döntenek amellett, hogy jönnek-e. Mi csak vágyakozhatunk. És akciózhatunk.
És Melcsinél jól látható, hogy oda igenis nagyon akart jönni valaki, de persze nem pont akkor, amikor ő és az orvos úgy gondolták (lásd júniusi sikertelen lombik).
Én pontosan éreztem 3 éve, hogy valaki nagyon ostromol. Kísérteties volt. De elzárkóztam. Aztán akarni kezdtem, de akkor már nem érzékeltem semmit. Most megint kezd valami motoszkálni, de lehet, hogy csak a vágyódás túl erős. Ez majd elválik.
Azért irom neked ezeket, mert úgy emlékszem, hogy te is érdeklődsz ebbe az irányba (ezotéria, spiritualitás, parapszichológia). Nem voltam rest és kicsit utánajártam. Nekem simán lehetne még gyerekem (lásd. tavasszal meg is fogant), de a férjemnél ez másképp van, neki 2 és nem több. (el is halt a tavaszi baba) Pedig igazából, földi síkon ő is örülne neki. Szerencsére a jövő képlékeny, változó, ezért bízom benne, hogy talán mégis lehet majd. (szoktunk is viccelődni, hogy akkor talán más pasival kellene próbálkoznom)
Bocsi a ködös, elvont dumáért, de én elég mélyen hiszek ezekben. Túl sok furcsaság történt már körülöttem. De persze lehet, hogy egészen "véletlenül" intuitíve és empatikusan ráérzek dolgokra, amik azután megtörténnek. Persze. És lehet, hogy ez mindenkivel így van.
regina3

Regina kedves!
De jó hogy jelentkeztél! Ha van net a boltotokban, akkor ugye sürübben számithatunk Rád?
A Te nőgyógyászod nagyon jó doki lehet, ahogy leirod. Látod, ő önti Beléd a lelket, érzed rajta, hogy örülne a sikerednek. Ilyen orvosok kellenének mindenkinek.
A miómával kapcs. sajnos az csak növekedhet a klimaxig, akkor viszont a hormonhiány állitólag elsorvaszthatja. Remélhető, hogy a Tied nem okoz zavart a baba körül. Az enyém is kifelé nő, a dokim látta is a császárnál, és azt mondta, hogy jól van az ott, kivenni magában ugyse tudnák tényleg, csak méhestől. Addig örülj, amig nem okoz csunya vérzést, és igyekezz Magadhoz terelni mihamarabb azt a gólyát. Bár amit a párodról irsz az nem tul szivderitő ebben az ügyben :lol: Még hogy csak 2 van Neki megirva :lol: Hát majd átirjátok azt a jövendölést :lol:
Fanny!
Az a helyzet, hogy ehetsz vagy nem ehetsz bármit, ha a baba akar, akkor odamegy és ottmarad. Azon a Kaális topicon egymásnak adják a tanácsokat a lányok, hogy ki mit próbált aztán a siker ettől teljesen független. Én pl. még csak nem is gondoltam, hogy velem ilyesmi megtörténhet, tehát a labdán kivül semmit nem tettünk érte (azt is magunkért :oops: :wink: ) aztán látod, mégis itt van. Neked az lenne a legjobb, ha tényleg keresnél 1 másik dokit.
Mandulácska!
Parakirálylány! Majdcsak kijön :) De még van ideje, még ne rágd Magad ezen!
Elfelejtettem reagálni a sulyodra! Én majdnem 2x annyi vagyok :oops: :oops: Akkor én mit szóljak? Majd lefogysz, ha futsz a bébid után.
Majd csinálok én is mércét valahogy, ha a jövő heti UH-n meglátjuk, hogy teljesen rendben van és szépen dobog a szive. :D
Sheila drága!
A Kaáliban bizony ilyen esetekre is van segitség! Épp nemrég volt 1 lány, akinek a 2. baba nem jött össze szokványos vetélés miatt. Valami banális okát találták, és már 21 hetes babás. Hivd fel bátran, a nővérkének mondd el a problémát, és kérdezz rá hogy ilyen esetet vállanak-e. Én tudom hogy igen, csak épp most szigorodnak az anyagi feltételek, erről biztosan hallottál, és nem tudom hogy a továbbiakban mit finansziroznak és hogyan. De a recepción megmondják.
A meleg viz a spermáknak tényleg nem tesz jót, de erre most azt tudom mondani, hogy mi is rendszeresen jártunk termálvizbe, a férjem heti 2x, aztán a 46 évével leköröz sok fiatalt mennyiségi és minőségi téren egyaránt. Biztos hogy minden hajlam kérdése. Pedig 18 éve cukros is... Arról nem tudok, hogy nőknél okozna problémát, kivéve ha babás valaki.
Paga!
Nagyon is beválik ez az uj munkahely, szerencsés váltás volt! Remélem hogy megtanulsz angolul, legalább el ne adjanak :wink:
Most mi a helyzet babatéren?
Örülnék, ha követne valaki, ha Mandulácska lebabázik, egyedül maradok :?:

A lánykámnak kutya baja, az apja tapogatja rendszeresen a fejét, állitólag a kisagya fel is dagadt. De szerintem nem, alapból duzzad az észtől :lol: Na meg a huncutságtól! Én nem birnám lefilmezni ahogy összetöri magát, az biztos!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Mandula!
Én nagyon megértem, hogy parázol, mert én is ilyen voltam mindkét szülésnél. Pedig az első szülésem könnyű volt mégis be voltam tojva a másodiktól, ami szintén könnyű volt. És bár 3. nem lesz annál is be lennék. Azért nyugi :)
De jó lesz nem sokára friss baba képeket nézegetni. Nem sokára Te is fürdethetsz egy kismanót :) Ha a vajúdás csökkenés mértékét nézed (mindig több mint felére csökken), akkor most kevesebb mint 5 óra lesz, azt meg szinte észre sem veszed.

Fanny!
Az biztos, hogy annak a csajszinak, aki az autóban szült, lesz mit mesélni 10 év múlva is.
Igazad van, hogy keresel másik dokit. Mindenkinek más stílus jön be és meg kell találnod a neked megfelelőt. Viszont ha ez a doki (ha annak lehet mondani) ennyire semmibe vesz, akkor már most válts.
Nem tudom E vitaminból mennyi a napi max adag, de vigyázz, mert a zsírban oldódó vitaminokat túl lehet adagolni.

Icus!
Tényleg nagy élmény volt a boci, ritkán láthatjuk élőben.
Irigyellek azokért az érzésekért, amiken most mész át. Persze én is, de még emlékszem Balázsnál mi is órákig csak bámultuk és gyönyörködtünk benne. Olyan volt mint ha állandóan csak lebegnénk a boldogságtól. Mint egy friss szerelem. Le se tudom írni az akkori élményeinket. Ráadásul a férjem akkor 2 munkahely között épp nem dolgozott 2 hónapig csak velünk volt. És az előző munkahelyéről azért még kapta a fizetését is. Szóval teljesen idili állapot volt. Most meg 2 műszakban dolgozik. Ha délutános, akkor 13-kor indul és este 11-re ér haza. Ha délalőttös akkor már fél4-kor itthon van, de hulla fáradt. És sokat dolgozik hétvégén, mert azért dupla pénz jár. Na meg 2 gyerekkel már néha diliház mint meghitt gügyörészés. Persze az is nagyon jó, mikor 4-esben hempergünk a nagyágyon, de sajnos ez nem mindennapos.
Na jól kifakadtam, csak ahogy írtál szinte újra átéltem a régi erzéseket.

Sheila!
Remélem hamar rendbejön a lelked. Nekem szerencsém volt, met nem viselt meg annó. Talán azért nem, mert végig tudtam, hogy baj van. Hiába modta az orvosom, hogy semmi gond én szinte 100%-ra tudtam. Így is szíven ütött, mikor közölték a tényeket, de én közvetlen műtét után már jól voltam. Nekem akkor az orvosom csak annyit mondott, hogy ha lelkileg és fizikailag úgy érzem, akkor lehet próbálkozni a következővel. 3 hónap múlva megint terhes lettem, de ekkor már tudatosan nem vettem róla tudomást, csak annyira, hogy ne csináljak olyat ami árt és ekkor meg ezért nem érintett meg ennyire. Aztán a harmadiknál is így tettem és 3 hónapos terhes voltam, mikor lelkileg is elfogadtam, hogy terhes lvagyok és onnantól kezdtem csak izgulni. Addig nem érdekelt. De azután nem bírtam volna elviselni, ha bármi baj van. Szerencsére nem is lett erre Blanka a bizonyíték.
Nem is tudom miért írtam le. Néha azért ilyedek meg, hogy valyon ennyire érzéketlen lennék? Miért nem viselt meg engem is úgy mint minden normális nőt?

Melcsi!
Ilyen balesetek sajnos bármikor lehetnek. A gyerekkort túl kell élni. Még jó, hogy nem lett semmi baja.

Regina!
Én is utálok úgy parkolni, hogy mögöttem állnak. Olyankor úgy érzem, hogy elsőre pikk-pakk be kell állnom és ettől ideges leszek és izgulok és tuti elbénázom. Most viszont élvezem a parkolást még pár napig, mert kölcsön adtam tesóméknak az opel astrát 10 napra és apukám felajánlotta, hogy a kis nissan micráját addig vezethetem. Olyan kis pici aranyos és olyan könnyő vele parkolni.

Paga!
Tök jó, hogy ilyen klassz munkahelyed van :)
Én is utálom a hideget és az egész telet. Már most borzongokk attól, hogy reggelente 2 gyerekkel kaparom a jeget az ablakról, hogy el tudjunk indulni az oviba. Brrrrrrrrr.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Elnézéseteket kérem amiért eltüntem. Most próbálok visszaolvasni,majd írok Mindenkinek.

Nagyon sok minden történt velünk mióta nem írtam ide.

A képeket gyorsan átnéztem. Gyönyörűek a babák.És mennyit nöttek.
Marcell is nagy már. 2 hete jár,kapaszkodás nélkül feláll,pakol mindenhonnan,egyszóval kis ördögfióka lett.
Minden percemet lefoglalja.
Kyra imádja az óvit,nagyon sokat énekel,verset mond. Az óvónénik kedvence lett. Mindenben segít, nyugodt,aranyos kislány. De csak az óviban. Itthon bezzeg.......

Gondjaink vannak az üzlettel is.

És sajnos az idegeimmel is. :(
Nem tudom mi okozza a nagyobb bajt,vagy összességében minden körülöttem lévő dolog. Pár hónapja kezdtem újra a fogamzásgátló szedését, valamint nekiálltam fogyókúrázni is. És persze a sok idegeskedés. A férjemmel is megromlott a kapcsolatunk. Kisebb hullámvölgyből kellett kilábalnunk.

Szóval ezek voltak az okai az eltünésemnek. Pedig nagyon hiányoztatok,de mire lett volna egy kis időm,már hulla fáradt voltam és be kell,hogy valljam panaszkodni nem nagyon szeretek,de nem tudtam volna megállni,ezért inkább távolmaradtam :oops:

Rakok fel pár képet Nektek!

Puszilok Mindenkit!
Igyekszem visszaolvasni,és jelentkezem.

Bea

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
beátab

Sziasztok!

De jó, hogy megint így együtt vagyunk (csak Ancsi nem akar visszatérni)!
Szia Bea!
Itt nyugodtan kiöntheted a lelkedet, még panaszkodhatsz is. Hiába nem szeret az ember nyavajogni néha jólesik elmondani, hogy mit érez.
Egyébként miért kell neked fogyózni?
A gyerekek nagyon édik a két nagy tiszta anyja a kicsi mag tiszta apuka. Lehet,hogy én vagyok nagyon figyelmetlen, de nekem nem rémlik, hogy említetted volna, hogy neked három gyermeked van. A legnagyobbról még nem is írtál. (emlékeim szerint, ami ugyebár nem mérvadó, már itt többször rám szóltak, hogy rossz a memóriám, de hát a kor ugye...) Látod ezért is kell gyakrabban jönnöd.

Igazatok van, hogy kéne egy másik doki, de honnan? Ezt is javasolták, aztán tessék. Visszatérve a Kaálira én nem hiszem, hogy ott fogok kikötni, több okból is. Amit már annyiszor elmondtam nekem arra már nincs időm: várólista, újra mindenféle vizsgálat, amivel telnek a hónapok és amiken tulajdonképpen túl vagyok, nem beszélve a rengeteg pénzről. Szóval azt kell hogy mondjam, hogy vagy bízom magamban és a természetben vagy nem lesz baba. Még azt megteszem, hogy a köv. hónapban beszedem a chlostyt, de már több idő nincs erre. Már így is nyanya vagyok.
Mennem kell a bankba, sziasztok Fanny
fanny01

jaj, Lányok nálunk esik a hó. Még nagyon apró pelyhekben, de a sziklakert kövein, meg az örökzöldeken már látszik egy kis fehérség. Olyan szép. Imádom a telet. ( igaz csak január elejéig, onnantól már utálom.) Varrok ( hímzek) egy karácsonyi asztalközép terítőt, majd ha kész lesz felteszem, hogy irigykedjetek!
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Bea :lol: ! De jó, Te is végre jelentkeztél!! Na, jó megbocsájtunk de csak azért mert ilyen sok képet raktál nekünk :lol: ! Nagyon szépek a gyerekek (jó, persze Ti is :) ) . Marcell nagyon sokat nőtt, és nagyon ügyes!
Remélem mostmár rendeződtek a családi dolgaitok :!: Azért bármilyen problémád van, nyugodtan gyere közénk, meghallgatunk és megpróbálunk segíteni is ha tudunk! Tehát: nincs kifogás tessék sűrűbben jönni :lol: !

Paga! Ez igazán jó, hogy munkaidőben tanulhatsz angolul! Én is nagyon szeretnék de nekem nincs türelmem a nyelvtanhoz :( ! A telet én is útálom, leginkább a hosszú sötét esték miatt!

Regina! Ez nagyon tetszik, Ádám, Éva és a Jó Isten :lol: ! Remélem azért mégis átírjátok ezt a két gyerekes dolgot!

Melcsi! Melyik napon mész UH-ra? Nagyon várom már, hogy tegyél fel vonalzót, biztos minden rendben lesz! Jövőhétem már 8 hetes leszel igaz? Hú, de izgulok :) !

Kriszta! Bárcsak igazad lenne és most megint feleződne a vajúdás ideje :lol: !

Fanny! Én leginkább nagyon mérges leszek az ilyen videóktól, én sem értem hogy jut eszükbe lefilmezni, ráadásul ha beküldik egy ilyen műsorba akkor biztos viccesnek is tartják :( !
Nálunk tegnap este esett a hó, hol nagyobb, hol kisebb pelyhekben. A gyerekek ki is mentek a kutyákkal játszani, mindenki nagyon élvezte! De mostmár csak egy két folt maradt.

Elindultam ma vásárolni. Sajnos több órát mászkáltam, de egyenlőre csak azt sikerült megvennem ami nekem kell a korházba. Nem mintha nagyon babonás lennék, de valahogy még nem akaródzik babaruhát venni! Pedig nézegetem, olyan édesek, csak fura, hogy nemsokára ilyen pici ruhákba kell öltöztetnem a Babámat.
Persze a nagyoknak sikerült azért venni 1-2 dolgot :lol: .
Olyan tömeg volt a városban, az emberek úgy vásároltak mintha karácsony lenne :shock: ! Nem tudom mi volt ma? Azért ez is közrejátszott, hogy hamar meguntam a vásárlást! Na, majd ráveszem a férjemet, hogy menjünk el együtt, mert azért úgy csak jobb :!:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

fanny!
nyanya az én vagyok :) Te még fiatal vagy :)

Felénk is esett délelőtt, de én utálom a telet. Fázom :(

Mandula!
Igazam lesz.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Jön valaki holnap a börzére? Ha csak nem szakad a hó, akkor Bencével megyünk. Benjit most viszem át a húgomékhoz. Remélem nem lesz semmi gond éjszaka. Még sohasem maradt náluk éjszakára.

Bea! Nagyon jó, hogy újra itt vagy. Nyugodtan írj akkor is, ha problémáid vannak. Szerintem itt senki nem venné rossz néven. Most már rendben vagytok? Hatalmasat nőttek a gyerekeid.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melcsi
Tegnap újra szép simán ment a lefekvés. Igazad van és igyekszem/igyekszünk következetesek lenni, csak néha nem egyértelmű a sírás oka és ilyenkor felébred bennem az aggodalom, hogy talán tényleg valami baja van, nem csak hiszti. Egyik este pl. éjfélkor még szopott egy extra adag pótvacsit pedig olyankor már nem szokott enni, csak 9 körül utoljára. Azt mondják 3 hónapos kor körül növekedési ugrás van és több tejcsire van szükségük a babáknak . Az esti nyűglődésnél mindig ez ugrik be.
Az a baleset...hát szerencse hogy nem lett semmi baj. Bizony most már minden lépését mozdulatát követni kell, és ez biztos nem könnyű egy ilyen kis Örökmozgónál...

Kriszta
Te tapasztaltál Blankánál 3 hónapos növekedési ugrást, extra kajaigényt?
2 hónapig otthon volt a férjed??? Húúúú, az jó lehetett...

Mandula
Neked nincs szükséged terápiára... hamarosan már te fogsz minket elárasztani gyönyörű babaképekkel. Hogy is fogják hívni?
Ugye jól emlékszem hogy a fiad és a lányod nem a férjedtől van? Ezek szerint ez lesz az első közös baba? ( Ha nem akkor bocsi) A férjed is ilyen izgatott már?
Még egy tanács a vásárláshoz. Két rugit át kellett alakítanom mert a talprész nagyon kicsi volt, vagy csak Anna „ túl nagy lábon él”...? Szóval nézd meg a talprészt, mekkora, némelyik nagyon el van szabva.

Melcsi, te nem tapasztaltál ilyet? Na jó, nem a Kenguru Gold-os rugikra gondolok hanem a noname kategóriára.

Fanny
Igazad van, az ilyen home videós gyerekbalesetekkel kapcsolatban. Semmi vicceset nem látok benne...

Regina
De jó hogy előkerültél!
Drukk a zebrához, rókához és a gólyához, hogy mielőbb megtaláljanak!
Mi az a coopoer-tszt?

Paga
Sok sikert az angolhoz. Nekem sem ez a sikerterületem, bár megszakításokkal több év tanulás van mögöttem. Sajnos amit tudtam azt is elfelejtettem mert nem használom. A fiad tanul angolt? Tudsz vele gyakorolni? Ha kell, nyelvoktató CD-t tudok adni. Van rajta nyelvtan, párbeszéd, játék stb.

Bea
De jó hogy itt vagy!
Marcell micsoda szép nagy fiú lett! Kyra is nagyon helyes. Milyen alkalomból volt az arcfestés? De jó hogy szereti az ovit! Mesélsz az oviról részletesebben? Tudod, szakmai kíváncsiság...
Tényleg a két nagyobb gyerkőc nagyon hasonlít rád. A nagyfiúról nem sokat tudunk, írj róla is! Férjeddel rendbejöttek a dolgok? Panaszkodj nyugodtan, ha jól esik kiönteni a szíved.

Fermel
Én tervezem hogy megyünk. Overállt kéne vennünk végre...

Rég volt tábla...
Melcsi, majd szólj ha beírhatlak.

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea!
El is felejtettem mondani, hogy tényleg jó, hogy visszataláltál.

Icus!
Nálunk semmi extra kajaigény nem volt/van.
Én is tapasztaltam, hogy némelyik ruginak kicsi a lába. Sőt harisnyánál is sokszor a lábfej méret nincs arányban a magassággal. De nekünk ott még a derékbőség is gond volt, mert ha azt akartam, hogy jó legyen derékban, akkor egy számmal nagyobbat kellett venni. Mondjuk Balázs sem volt egy nádszál legényke.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi
A táblába beírást a babádra vonatkozva gondolom.

Mit szóltok ehhez a két képhez? A férjem szerint csak annyi a hasonlóság hogy baba-baba :wink: Pedig én látom - vagy csak képzelem? Vagy csak a testtartás miatt tűnik úgy? Ugye hasonlít rám a kis Tündérem? :lol:

Ez én vagyok:

Kép

Ez Anna baba:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Szerintam nagyon hasonlít. A szeme a haja és az egész pofikája. De a testtartás speciel egész más, csak annyira hasonlít, hogy hason vagytok mindketten. De a Te képed az csúcs szuper, ahogy pucsítasz és ez a kéztartás, nagyon kis nőcis. Aranyos voltál és Anna is nagyon édes

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!

:) :) :) Gratulálok :)
Vigyázzatok magatokra :)
Vera

KépKép
viranka

Egy kirándulás alkalmával ezt láttuk a Mátrában:

Kép
Kép
Kép
regina3

Icus
A Cooper-tesztben a 12 perc alatt lefutott távolságot kell méterben mérni, melynek alapján történik az értékelés.
A fiam korosztályánál min. 1700 m (2-es szint), 2000 m (3-as), 2200 m (4-es) 2400 m (5-ös)
Lányoknál ugyanezen kategóriákban némiképp kevesebbet kell.
Közületek a többség már vagy elfelejtette, vagy megúszta, de mi pont benne vagyunk és mindenki utálja (gyakori téma szülői értekezleten).
Anna babának talán már nem is fog kelleni.

Egyébként a felnőtteknél is létezik. A mi korosztályunknál (40 körüli nők kategória) kb. ugyanezek az értékek.
Tavasszal nagyon lelkesek voltunk a férjemmel, ki is akartuk próbálni, de ahogy nézegettem a táblázatot, rájöttem, hogy én nem érném el a kettes szintet.... :oops:
regina3

Regina!
Hol van ez a hely a Mátrában? Na nem mintha most időszerü lenne nekünk utazgatni, de pl. jövő ősszel szivesen megnézném.
Bea!
de jó hogy jelentkeztél! Gondoltam, hogy van elég bajod, de többről irtál, mint vártam!
A gyerkőcök és Ti is gyönyörüek vagytok! Kicsit irgykedem is Marcellodra, hogy elindult. Hiszen fiatalabb Pörinél. Nagyon aranyos!
Megkérdezhetem, hogy az üzletben a forgalom lett kevesebb máris? Irod hogy ogndok vannak... Képzeld, a mi forgalmunkon is látszanak már ezek a jó intézkedések, és még a gázszámlák meg se jöttek! :evil:
Icus!
Nekünk a lábmérettel nem volt gondunk, Pörike még mindig olyan kis minimanó a 18-19-es lábával, és képzeld, a 74-es ruhák is pont jók, a 80-asok még nagyok!
A képek olyan édesek! A haja nagyon hasonlit a Tiédre, bevallom az arcocskája nekem igy a 2 képen nem látszik hasonlónak, pedig ha egymás mellett vagytok, akkor teljesen a Te arcod.
Hogyan tetted fel a Te régi képedet? Lefényképezted digit.géppel, vagy máshogy?
Majd fel akarom rakni a szerdai UH képet, csak nem tudom hogy csináljam. Tanács?

Már nagyon izgulok a szerda miatt. Remélem minden oké lesz!
Az állatkert kibővült, megjelent a mackó, aki téli álom alvására csábit, és a csiga is megmutatta, milyen lassu is lehet az ember lánya :lol:
Nálunk is esett a hó, Pörike szerint "dadda"-labda esett :lol: Én imádom a telet, igazán lehetne végre 1 gyönyörü 1 méteres hó ami egészen márciusig tartana, és akkor Bébi szánkózhatna Apájával.Gyártottam Neki 1 hógyolyót is, ami nem nyerte meg azért a tetszését, pedig odadörgöltem az arcához, lehet hogy azért? :lol:
Végre kitüztük a keresztelő időpontját, nehogy már a kistesóval együtt kelljen tartani. Nov.26-án lesz. Vértesaljai László atya kereszteli majd, mi Nála esküdtünk, és Mátét is Ő keresztelte. Sajnos nagyon megverték 23-án a rendőrök, pedig papi civilben, zászlóval,békésen sétált, talán hallottatok az esetről...
Mondtam az apjának, hogy kész anyagi csőd ez a késői keresztelő, mert igy még lakkcipőt is vehetünk, mivel már ugye kézenfogva sétálgat, meg hát nagylány már...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Bea!

De jó, hogy jelentkeztél. Szépek vagytok nagyon a képeken. Remélem a családi és üzleti gondok rendeződtek. Marcell baba nagyon ügyes, hogy már elindult.

Melcsi!

A szerdai UH-ra megy a nagy-nagy drukk. Biztosan minden rendben lesz. Te tényleg az összes terhességi tünetet produkálod, de gondolom nem bánod, édes teher :D :D

Jó nagy események előtt álltok. A keresztelő nem lesz egyszerű azért egy ilyen örökmozgó nagylánnyal.

Regi!

Nagyon szép az a hely a Mártában, hol van ez pontosan?

Fanny!

A Closty átadást még mindig fenntartom, de igazából legi9nkább az lenne jó, ha azok a peték mégiscsak megnőttek volna, és egyikükből baba lenne, és a gyogyira már nem is lenne szükség. De találkozhatunk, és átadom szívesen.

Icus!

Nagyon édes a pici lányod csodálkozó képe, de a te babaképed is legalább olyan aranyos, és szerintem is nagyon hasonlítotok egymásra.

Fermel!

Benji hogy érezte magár a hugodéknál? A börzén tudtál valamit venni? Megkérdezhetem, hogy a te dokid hol rendel, illetve melyik kórházban van? Azért is kérdezem, mert most megint gondolkodom, hogy nőgyógyászt váltok, mondjuk még bizonytalan vagyok benne, de ha igen, akkor majd elkérném a dokid elérhetőségeit, mert te olyan jókat írtál a dokidról!

Mandula!

Szerintem nem vagy elkésve a vásárlással. Akkor vásárolj, ha kedved van hozzá. Tavaly, amikor kórházban voltam, akkor szült ott egy lány, akinek a férje a szülés után vásárolt meg mindent, minden nap hozta amiket aznap vásárolt. Nagyon aranyosak voltaK! :D :D

Most már sűrűn kell járnod vizsgálatokra? :?: :?:

Vigyázz nagyon magatokra! Nagyok jól vannak?

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga, Melcsi
A képek Mátrafüred környékén készültek. Mielőtt beérnénk füredre (Gyöngyöstől kb. 5 km) van ott egy mezőgazdasági szakközépiskola. Talán ahhoz tartozik, legalábbis mellette van. És láttunk ott egy elkerített szarvast is!
A képek jól sikerültek, bár csak töredék, mert maga az emlékhely tele van rengeteg rönkfából készített paddal, sok feliratos tábla is van tele okosságokkal és a szent korona másolata egy hatalmas állványon (a padok arra néznek). Otthonról lehet, hogy teszek még fel képet.
Érdemes elmenni oda, mert nincs messze az M3-tól.
Ha pedig onnan déli irányba megyünk, akkor közel esik Erdőtelek, ahol egy csodálatos arborétum található. Megpróbálok arról is feltenni képeket.

ICUS
Én arra szavazok, hogy a két kép nagyon nagy hasonlóságot mutat. A lányka tiszta anyja!!!
regina3

Sziasztok!

Azt hiszem nem lesz könnyű mindent visszaolvasni :(
De addig is írok Nektek,nehogy azt higyjétek megint eltüntem.

Nagyon jól esett a fogadtatás részetekről,el is érzékenyültem. Mostanában még plusszban bőgösebb is lettem,mint általában.Mondta is a férjem,hogy ha nem tudná az ellenkezőjét,azt hinné terhes vagyok :) Akkoriban voltam ilyen sírós.

Drága Melcsi!
Szívből gratulálok Nektek!!!! Nagyon megörültem,mikor olvastam a jó hírt. Vigyázz nagyon magadra!
Emese egyre gyönyörűbb.
Mi is nagyon meglepődtünk,hogy ilyen hamar elindult Marcell. Már kapaszkodás nélkül is fel tud állni,és napról napra stabilabban megy. Nem emeli magasba a kezecskéit sem.
Viszont nagyon rossz manócska lett. Mindenhonnan pakol,fiókokat húzogat,ajtókat nyitogat. Folyamatosan a nyomában kell lennem,mert mindig talál valamit ami veszélyes lehet számára.
Az üzlettel kapcsolatban sajnos az a helyzet,hogy érezni lehet,hogy az emberek megpróbálnak spórolni.És persze a szolgáltatás szerepel az első helyen. Ja és a digitális gépek elterjedése sem tett jót nekünk. Kevesebb képet készítettnek az emberek. Végül úgy döntöttünk,hogy még csináljuk tovább,de közben azért megpróbáljuk meghírdetni eladásra az üzletet a teljes berendezéssel gépekkel együtt. Aztán meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Nekünk elvileg 25-én lesz a keresztelő. Képzeld a Dani fiam keresztelőruháját adom rá. Olyan szép még mindig. Kanadából kaptuk anno,nagyon féltve őriztem. Valahol belül éreztem,hogy lesz nekem még egy fiam akinek szüksége lesz rá :wink:

Fanny!
Örülök,hogy végül nem adtad fel a reményt babaügyben. Remélem türelmedet hamarosan siker koronázza.
Nagyon fel voltam háborodva az orvosod viselkedésén. Szerintem is váltanod kellene.
A nagyfiamról régebben írtam. Ő 16 éves,az első házasságomból született. Velünk él,imádja a kicsiket,sokat foglalkozik velük,nagy segítség nekem. Elektronikai szakközépbe jár,jól tanul. Szerencsém van vele, nem bulizos, haverozós srác,összességében csak jót tudok mondani róla. Lassan 1 éve van egy barátnője,aki 2 évvel idősebb nála és elég komoly csajszi,ez nagyon jó hatással van Danira. Szoktak vigyázni a kicsikre,így mi kettesben már ki tudunk mozdulni itthonról a férjemmel.
Fogyókúra:hát még nem teljesen vagyok megelégedve magammal,azért csinálom. Nekem nagyon fontos,hogy jól tudjam érezni magam,szívesen nézzelk tükörbe. Tudod,szerintem igaz az a mondás,hogy ha szépnek látod magad,mások is annak látnak. A férjem mindig azt mondta,hogy úgy szeret amilyen vagyok,de látom rajta,ahogy mennek le rólam a kilók,egyre jobban tetszem neki. És ez nagyon fontos.

Mandula!
Megértelek,hogy félsz a szüléstől. Az ember már tudja mi vár rá.
Én is féltem mindegyiknél. Az elsőnél az ismeretlentől,a többinél meg pont attól amit már megismertem :)
De a végén elfelejt az ember minden kínt :wink:
Nincs annál csodálatosabb érzés,mint mikor először adják kézbe a véres magzatmázas babát. A mai napig érzem a bőrük érintését az ujjaimban és az illatot.

Melinda!
Szerencsére rendeződtek közöttünk a dolgok a férjemmel. Az ő türelmének köszönhetően. Így utólag már tudom,hogy mi az amire nagyon kell figyelni. Egymásra. A sok gond,probléma mellett is. Nem szabad hagyni,hogy lankadjon az egymás felé irányuló figyelem. A szerelmet ápolni kell,mégha néha kevesebb idő is jut egymásra.

Icus!
Anna baba gyönyörűséges.Olyan jó olvasni ahogy imádattal írsz róla.
És szerintem nagyon hasonlít Rád. Ez az utóbbi 2 kép nagyon szuper.
Kyráról az arcfestős kép játszóházban készült.
Az óvit imádja.Mindenki a barátja :lol:
Napról napra több éneket, mondokát, verset tud. Nagyon sokat tanulnak. Vagyis nem mindenki,mert nem kötelező. Az óvónők szerint Kyra nagyon fogékony jó eszű gyerek,akit minden érdekel.
A rajzolással vannak gondok,nem túl jó rajzoló. Szegényem pedig annyira igyekszik,de nem nagyon sikerül neki. Ebben rám ütött,én is béna vagyok rajz terén.
Képzeld az óvónők azt mondják a Kyrára,hogy nyugodt, kiegyensúlyozott,segítőkész kislány. Mindenki nagyon szereti őt. Itthon bezzeg,hisztis,akaratos szófogadatlan. Szerinted normális dolog ez? Lehet,hogy nem érzi itthon jól magát? Próbálok vele sokat foglalkozni,de sajna Marcell mellett ez nem mindig sikerül.
Járunk korizni a jégpályára,az csak róla szól,akkor Marcell nincs ott. Voltunk kettesben cirkuszban,vásárolni neki ruhákat. A doki nénink szerint lehet,hogy most jön ki rajta a féltékenység. Pedig imádja Marcellt,sokat játszanak együtt. Nem tudom mi lehet ez újabban.

Most mennem kell,Marcell felébredt.

Bea
beátab

Sziasztok!

Megpróbálom folytatni az írást,Marcell itt játszik körülöttem.

Sheila!
Nagyon sajnálom,hogy így alakult. De hinni kell abban,hogy mindennek oka van,ami velünk történik. Tudom mit érzel,én sem tudtam könnyen átlépni a vetélésen. Engem avval nyugtatott a dokim,hogy jobb ez így,és előbb,mint később.
Remélem ez a gyógyszer sikert hoz Neked is.
Kislányod jól van? Szereti az óvit? Ti milyen közös programokat szoktatok csinálni kettesben?

Paga,Regina, Rabkri!
Nektek is minél hamarabbi pocakosodást kívánok!

Paga!
Olvastam az autódról. Jó is az. Én már nem tudnék autó nélkül közlekedni a gyerekekkel,pedig Győr nem is olyan nagy.
Irigyellek az angol tanulásért. Bár én is folytathatnám. De pár évig esélyem sincs rá.
Örülök,hogy ez a munkahely bevált Neked.

Kriszta!
A Te gyerekeid is csodaszépek. Nagyot nőtt Blanka mióta nem láttam képet róla. Te hogy bírod a 2 kicsivel? Balázs szereti az óvit?
Ő nem féltékenykedik?

Megint mennem kell,Marcell rángat és mondja kaka,és valóban valami bűzlik :D

Puszi Nektek!

Bea
beátab

Sziasztok!

Megint jó soká jöttem, mert a szabi után minden rám zuhan hétfőn reggel. De nem baj, nagyon szeretem a munkámat, a kolleganőket, még a sok munkát is.
Bea! Örülök, hogy ilyen sokat írtál. Érdekes ez a trend, hogy mostanában a fiúk a fiatalabbak. Képzeld el a nagyobbik fiam 20 éves és egy éve együtt él egy 24 éves kislánnyal. Nagyon jól megvannak. A kisebbik fiam 17, ő most vasárnap mutatta be a barátnőjét, aki 18 éves, nagy a szerelem! Olyan édesek.
Kyra viselkedése miatt ne aggódj, szerintem tök normális, hogy otthon másképp viselkedik mint az oviban, de majd jön a szakértő ovó nénik és biztos megnyugtat téged!
A jó tanuló nagyfiadra nagyon irigy vagyok.
Paga! Én is többször tanultam angolul, s bár nyelvvizsgám nincs azért egész jól elboldogultam pl Spanyolországban. (Ha én nem kotyogok így angolul, nem tudom mi lett volna a családommal, mert mindenhol én mentem és ügyintéztem)

Paga és mindenki más aki szedett chlostyt: én nem tudom mi a fene van velem, de nekem nagyon "gyanúsak" a melleim. Teljesen olyan mintha terhes lennék ( ami ki van zárva, mert bár az utolsó mensim csak 2,5 napos volt, de utána pár nappal, okt. 24-én mentem CT-re és a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet negatív lett, azóta meg ugyebár még nagyon kevés idő telt el) De képzeljétek el, hogy úgy bizsereg, meg olyan érzékeny a mellbimbó környéke, hogy szinte állandóan ott a kezem, meg ég, meg minden ( szexnél azért ennek is van előnye), arról nem beszélve, hogy már nem férek bele a 100-as melltartóba ja és tényleg olyan "tömör" mint húsz évesen. Hiába említettem ennek a hülye dokinak ezt, semmit nem reagált rá. Pedig ha csak egy fél mondattal azt mondja, hogy igen kérem ez a gyógyszer mellékhatása, akkor nem is érdekelne a dolog. De így már teljesen kész vagyok, vasárnap délelőtt megint csináltam tesztet, persze negatív lett. Azért kérdezném, hogy Ti nem tapasztaltatok ilyesmit? Ja és tegnap éjjel felébredtem pisilni, és volt egy ötforintos nagyságú kis nedvesség a hálóingemen a cicimnél. Hát most ehhez mit szóltok?

A keresztelkedősökre nagyon irigy vagyok. Szerintem az egy olyan szép családi ünnep, annál szebb márcsak az esküvő, csak hát ugye szervezésben, meg anyagilag azért a keresztelő kisebb terhet ró a családra.
Na, mostmár megyek haza, majd még este benézek.
Fanny
fanny01

Paga!
A nőgyógyászom amolyan családi orvos, már a húgom is nála született. Úgyhogy az édesanyám, a húgom és én is hozzá járunk. Az én összes gyerekem és a húgom kisebbik lánya is nála született (a nagyobbik csak azért nem, mert egy hónappal előbb érkezett és a doki épp szabin volt, nem tartózkodott Budapesten) A Délpesti Kórházban dolgozik és a magánrendelése is Erzsébeten van. A második felesége (az első sajnos meghalt) szülésznő, úgyhogy Benjinél őt is felkértem.(már szülésznőt is lehet választani) Nagyon jól összedolgoztak, teljes mértékben meg voltam velük elégedve. Ha gondolod, akkor majd elküldöm az elérhetőségét.

Benjivel semmi gond nem volt a húgoméknál, amíg érte nem mentünk. A nagyobbik lány(aki Benji keresztmamája) szobájában aludt. Vele volt persze a kis alvó zsiráfja. Szombaton délután 4-kor mentünk érte Bencével. Legnagyobb megdöbbenésünkre, amikor meglátott bennünket, keservesen sírni kezdett. Sikerült azért hamar megvigasztalni. Úgy látszik akkor tudatosodott benne, hogy mi is történt tulajdonképpen. Pedig én már előző nap elmondtam neki, hogy ott fog aludni és péntek este is úgy jöttünk el, hogy megbeszéltük, hogy ott alszik.
Ez volt az első eset, hogy idegen helyen aludt úgy, hogy mi nem voltunk vele. Kivéve persze, hogy itt a szomszédban a Mamáéknál talán kétszer már maradt éjszakára, de ez szinte olyan, mintha otthon lenne. Nagyon furcsa volt a péntek este, hogy nem volt itthon. Még Bence is megjegyezte, hogy mennyire hiányzik. Hiányzott neki, hogy nem szaladt be hozzá fürdés előtt egy szál pelenkában. Érdekes, hogy engem is sokkal jobban megviselt, mint emlékeim szerint korábban a nagyoknál. (ők már sokkal hamarabb aludtak rokonoknál) Még pénteken este és szombaton is kétszer odatelefonáltam, hogy minden rendben van-e. Biztos ez is a kor miatt van.
Egyébként a börzén megint jó sok pénzt elköltöttem. Igaz, hogy sok pelenkát és bébiételt vettem. Ezek már önmagukban nagy tételek. Vettem néhány bodyt, zoknit, felsőt és egy nadrágot. Diafilmeket és néhány játékot. Ez utóbbiak egy részét már karácsonyra és Mikulásra. Rögtön el is osztottam őket a nagyszülők között, ők meg örültek, hogy már ezzel sincs gond. Mindig meg szoktuk beszélni a gyerekek ajándékait, mert egyikük sem szeretne olyasmit venni, ami esetleg felesleges vagy mi nem értünk vele egyet.
Bence nagyon nagy segítség volt nekem. (a férjemnek dolgozni kellett, mert ez a betegség most időben nagy kiesés volt neki) Segített az autóhoz kivinni a dolgokat és derekasan helyt állt, nagyon jól tűrte a vásárlást. Persze amikor a játékokat nézegettük azt ő is nagyon élvezte.

Bea!
Nagy örömmel olvastam, hogy rendeződtek köztetek a dolgok. Hihetetlen, hogy Marcell már jár. A mi Benjink már 16 hónapos elmúlt, amikor önállóan járni kezdett.
A rajzolás nálunk sem az erőssége egyik gyerekemnek sem és persze nekem sem. Benjivel persze már szoktunk rajzolgatni. Jellemző, hogy tőlem házikót meg embert, esetleg napocskát, pöttyös labdát kér, mert tőlem csak ezt látta, eddig terjed a tudományom. A múltkor már mondtam neki, hogyha gondolja, akkor remek kockákat is tudok rajzolni.

Icus!
A két fotót már a másik topikban is kiszúrtam. Szerintem is nagyon hasonlítotok egymásra. Nálunk Bencénél volt olyan féléveskori fénykép, ami szédületesen hasonlított a férjem hasonló kori fotójára. Csak ugyanígy az egyik fekete-fehér, a másik színes volt.

Melcsi!
Szerdán minden oké lesz!! Nem lehet másképp!!
Hallottad a TV2-s Várkonyi Andrea esetét? Neki is megmondták, hogy természetes úton nem lehet gyereke. Ehhez képest most várandós a Bocskor Gábor gyerekével, aki spontán módon fogant.
Mekkora keresztelőt terveztek? Sok vendég lesz? Nálunk a névadón közel nyolcvanan voltak a polgármesteri hivatalban és 60 körül utána az ebéden. Néhányan ugyan csodálkoztak, hogy miért csinálunk ilyen nagy felhajtást, de a férjemmel teljesen egyetértettünk abban, hogy olyan jó ilyen örömteli eseményen együtt lenni a nagy rokonságnak és a barátoknak.

Sheila!
Úgy néz ki, hogy januárban mi is megyünk a Kolpingba. Jövő hét elején kell leelőlegeznem. Benji szülinapját ott fogjuk ünnepelni. Nagyon jó akció van arra az időszakra. Az amúgy is olcsóbb előszezoni árakhoz még hozzá jön egy olyan kedvezmény, hogy 3éjszaka áráért 4 éjszakát lehetünk. Bence már előre örül, hogy lóghat az iskolából. Úgy gondoltam, hogyha más elmehet síelni tanítási időben egy hétre, akkor mi miért ne mehetnénk el belföldre üdülni.
Az István házban foglaltam egy apartmant. Valóban összekötötték fedett folyosóval a főépülettel? Tényleg át fogunk tudni menni egy szál köntösben a fürdőbe? Milyen az új játszóház?

Na, most jó hosszú voltam. Mindenkinek jó éjszakát!

Melinda
fermel

Melinda!

Még nem teljesen érett meg az elhatározás a váltásra, de azért szeretném ha priviben megadnád a doki elérhetőségeit, hogy ha kell, akkor tudjam keresni. Köszönöm!

Fanny!

Nekem nem volt a Clostinak ilyen jellegű mellékhatása, pedig eddig azt hittem, hogy az összes mellékhatást produkáltam. Nem tudom, hogy ki szedett még közülünk, én csak Rabkri-re emlékszem, de ő sajnos nem jelentkezik mostanában.

Gabi
paga

Sziasztok!

Ha lehet, én is szeretnék csatlakozni hozzátok.
(Decemberben leszek 34 éves.)

Kép
Kép
Kép
Kép

További szép napot mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nem értem ma rá, hogy írjak, így csak üdvözlök mindenkit, Vadvirág Téged külön!

Melleim továbbra is rémségesen fájnak, megörülök tőle. Azért ma du-n olvasgattam a chlostys topikot, senki nem ír ilyen mellékhatásról. Relytéj. ( Melyik "jé" ipszilonos?)
Sziasztok Fanny
fanny01

Te "Jó isten" Vadvirág én most néztem meg jobban, négy gyermeked van? Gratula!
És még szeretnétek? Tessék magadról bővebben írni, itt nem lehet szűkszavúnak lenni!!!!
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny!
Akkor ezek szerint bekerültem én is a csapatba? :) HURRÁ! Köszönöm szépen. :)

Igen láttam, hogy (a fórumokon általában megszokottól eltérően) itt mindenki kivétel nélkül hosszasabban írogat. Többek között ez is nagyon megtetszett bennetek. GRATULÁLOK mindenkinek! :)

Köszönöm a gratulációt, kedves vagy.

Kérdésedre válaszolva, mi éppen idén októberben kezdtük el az újabb baba projektet. :):)
Szeptember 8-án volt az utolsó menzesz és szept. 21-én (13. napon) voltam UH-on hogy ellenőrizzük van-e peteérés.

Akkor a vizsgálat alapján úgy tűnt hogy nem volt peteérés és a méhnyálkahártya is túl vékonynak bizonyult így középidő táján.

Az orvos azt mondta hogy legközelebb a következő menstruációt követő 11. napon találkozzunk, hátha korábbi időpontban történik a peteérés. Meglátjuk.

Igazából azt gondolom, talán nem is kellene ennyire tudományosan megközelíteni a projektet, hiszen eddig is spontán (gyorsan) összejöttek a bébik, úgy hogy rábíztuk az egész folyamatot a természetre. :):):):)

Dehát az ember kíváncsi... :)

Pont fordítva jó, azaz Rejtély. :)

A gyógyszerrel kapcsolatban nem tudok okosat mondani, nem ismerem.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!

Én is üdvözöllek! Szép, és népes családod van, És nagyon helyesek vagytok. El kezdtem nézegetni a fotóalbumodat, de még nem jutottam a végére, de nagyon helysek a gyerekeid.

Érdekes a gyerekeid közötti korkülönbség. A nagyok között még 8 év, aztán a különbségek egyre csökkennek. Nem lehet egyszerű egy ilyen nagy család életét szervezni.

Merre laktok? Gondolom még csak Domi jár suliba, Dávid még ovis lehet, a picurok meg otthon vannak veled?!

Fanny!

A nlc-n van egy nagyon nagy clostys topik (A clostilbegyt rejtély a cmíe), esetleg ott többet tudnak segíteni ez ügyben. És akármennyire is bunkó volt a dokid, te keményen fizettél neki mindig, így azt gondolom, hogy nyugodtan hívhatod, hogy legalább telefonon keresztül mondja meg, hogy ez lehet e a closti mellékhatása, vagy keresni kell a baj okát. Egy telefonos tanácsadás még bele kell hogy férjen neki! De járj utána mindenképpen.

Mandula!

Hogy állsz a vásárlással?

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Küldtem privát üzenetet.

Vadvirág!
Üdvözöllek én is köztünk. Én végignéztem az összes képet. Gyönyörű gyerekeid vannak. Egész meghatódtam a fotóktól. Nagyon bátrak és erősek vagytok a férjeddel. Minden tiszteletem a tiétek. Írj magatokról bővebben! Az egyik fényképhez oda volt írva, hogy Budafok. Nekem nagyon ismerősnek tűnt a hely. Nem a Rózsakert lakótelepen laktatok véletlenül? Mi több, mint 10 évig éltünk ott és nagyon szerettünk ott lakni. A lakótelepi iskolában tanítottam évekig. Ez már elég régen volt, mert már 11 éve Csepelen lakunk.

Melinda
fermel

Melinda!

Köszönöm!

Vadvirág!

Végignéztem a fotókat, és a Kismárk egy idő után nem volt az ikertesója mellett, ezért elolvastam néhány régi hozzászólásodat másik topikban, és nagyon sajnálom ami vele történt,és hogy ő már nincs veletek. Tényleg nagyon bátrak vagytok. Minden tiszteletem a tiétek. Nagyon erős, boldog család vagytok.

És hatalmas méreteket tud ölteni a pocakod terhesség alatt, de szülés után milyen nagyon hamar csinosodsz vissza! Hihetetlen!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Köszönjük szépen a dícséretet, kedves vagy. :)

A korkülönbség oka, hogy a nagylányom Dominika egy fiatalkori szerelem gyümölcse. :)

Aztán a férjemmel kitaláltuk, hogy legyen közös gyerekünk is, így jött Dávid. Később elhatároztuk hogy milyen klalssz lenne ha bővülne még a család és akkor jöttek az ikrek, Jázmin és Márk. A tragédia után pedig megbeszéltük hogy mindenképpen pótolnunk kell a hiányt, ismét létszámot növeltünk és visszakaptuk Márkot. :)

Ekkor már tényleg úgy gondoltuk, hogy nem lesz több bébink. Bár érdekes módon, amikor az akkori nőgyógyászom felajánlotta hogy 4 gyerek után (pláne ha már nem akarunk többet) a legjobb védekezés az elköttetés, Attila gondolkodás nélkül rögtön azt mondta hogy erről szó sem lehet, mert ki tudja, hátha mégis egyszer meggondoljuk még magunkat.

És milyen szerencse hogy Ő így gondolta, mert én simán belementem volna egyébként... Akkor, két gyorsan egymást követő terhesség után annyira biztos voltam benne hogy már nem akarok majd babát.

Oh, simán bele lehet jönni a nagycsaládos életbe és amúgy is egy pörgős típus vagyok, utálok, akár 1 mp-et is unatkozni.
Szeretem megoldani a lehetetlennek tűnő helyzeteket, utána nagyon sok energiám van pluszba. :)

Mi a IV. kerületben lakunk, Dominika most 8. osztályos, Dávid pedig idén szeptembertől kezdte az ovit, jövőre kezdődik neki is a suli, Jázmin és Márk pedig itthon van velem.

Dávidot reggel 9-re visszük és 12:45-re megyünk érte. Vele még hetente 3x járunk tornázni is 16:00-17:45-ig.

Melinda!
Köszönöm neked is, aranyos vagy. :)

Igeeeeeeeeen! :) Ott béreltünk lakást a Tűzliliom utcában kb. fél évig 2004-ben. Aztán 2005. tavaszán kiderült hogy azbeszt mentesítés veszi kezdetét, mi pedig azonnal eljöttünk ennek hatására.

Akkor vásároltuk meg a mostani lakásunkat, amit azóta is nagyon szeretünk. :)

Csajok, esetleg Ti is írnátok magatokról néhány mondatot nekem, hogy kicsit jobban képben legyek? :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Melcsi!

Ma neked UH. Jelentkezz, hogy mi volt!

Gabi
paga

Sziasztok!

Örömmel látom hogy bővült a csapat!

Vadvirág, üdv köztünk. Tényleg nagyon szép családod van! Jól értem hogy szeretnétek egy 5. babát? Ez igen, minden elismerésem :!: :D
Én az első (lombik) babámmal vagyok itthon, néha ő egyedül is leköti minden energiámat.

Melcsi
Ha van scanner, azzal lehet digitalizálni régi képeket, az uh képet is így érdemes. Ha nincs más, digi géppel lefotózva is meg lehet próbálni de erősen romlik a kép minősége. Várjuk a mai beszámolót!
Pörike csodálkozhatott a hideg fehér labda láttán :lol: , képes voltál az arcához dörzsölni? :lol: Képzelem hogy meglepődött. :shock:

Fanny
Esetleg álterhesség? Az is produkálhat ilyen tüneteket...

Bea
Sok szülő mondja ugyanezt. otthon hisztis akaratos a gyereke aki az oviban egy angyal. Szerintem is lehet a testvérféltékenység maradványtünete, vagy az új helyzet ( ovi) hozta elő, még akkor is ha egyébként szereti azt. Az oviban jó kislány, mert tudja hogy mindenki ezt várja tőle, az óvónéni dicséretéért fegyelmezi magát, de valahol muszáj egy kicsit "tombolni".

Fermel
Benjin akkor jött ki a feszültség a távolléted miatt, mikor meglátott. Tipikus reakció, oviban is gyakori, főleg a szófogadó, jó gyerekeknél akik napközben okos ügyes nagyfiúnak/nagylánynak akarnak látszani, és tudják hogy mit várnak tőlük. S mikor végre megérkezik anya, akkor törik el a mécses.

Mi is készültünk a Bababörzére de végül mégsem mentünk ki, pedig nagyon szerettem volna. De épp aznapra mondták a sok útlezárást a városban meg a rendezvényeket, és kissé elbizonytalanodtunk, az elmúlt hetek történéseinek fényében, hátha megint valami balhé lesz és nehogy belekeveredjünk. Én nem is féltem ettől annyira de anyám még aznap is felhívott hogy nehogy bemenjünk a városba, végül úgy gondoltam hátha igaza van, annyit nem ér az a börze hogy valami baj legyen.

Pedig overállt akartam venni, mert a Brendonban 8-10-12 e ft.-ért van bébioveráll, hát azt sokallom. Mondtam Karesznek, vegyünk olcsóbbat erre az egy évre, jövőre úgysem lesz már jó, fölösleges drágát venni. Néztük több helyen, az olcsóbbak rossz anyagból voltak vagy túl vékonyak, végül a Kínaiban vettünk egy jó meleg pirosat 3000-ért, amiről később láttam csak meg hogy ki van hasadva az ujjánál. Visszavittem de nem volt több ilyen kicsi, végül egy 2 számmal nagyobbra cseréltem mert nem volt más ami tetszett, de az kb. 2-3 éves korában lesz majd jó. Újra elkezdtünk overállt keresni de már idő sem volt mert utaztunk vidékre így útközben a hatvani piacnál megálltunk és ott vettünk egyet, 5200-ért ami piaci viszonylatban nem volt olcsó de már muszáj volt venni valamit. A börzén 2 e.körül biztos kaptunk volna és ott lett volna nagyobb választék... majd legközelebb. A mérettel is bajban voltam hogy mekkorát vegyek ami tél végéig kitart, nem tudom milyen ütemben fog nőni Anna. Most a 62-es rugikat már szinte kinötte bár a 68-as még kicsit nagy. Overállból 68/74-eset vettünk, most még persze nagy de úgy is alá kell öltözni.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Ma egy kicsit hűtlen voltam, mert átnéztem a nlc-társalgóba, amit Paga ajánlott, hogy utánna olvassak a chlostynak. Hát tényleg senki semmilyen mellékhatásról nem beszél.
Álterhesség? Csak nem őrültem meg már teljesen? nem hiszem, mert én azért annyira nem élem bele magam, sőt úgy vagyok vele, mint amit Sheila is írt, ilyenkor nagyon reménykedem, hogy sikerült, mikor megjön akkor meg megmagyarázom magamnak, hogy tök jó ez így, mennyi tortúrától menekülök meg. Hát így vagyok én ezzel. De azért annak nagyon örülök, hogy tegnap vettem észre a vonalzómon, hogy 8 nap a tesztig, akkor ma már csak 7, sőt holnap már csak 6-ot kell aludni, hogy kiderüljön.
Icus! Én még nem is reagáltam a fényképekre, én a Te véleményeden vagyok, szerintem kiköpött anyja ez a gyerek. Nagy a hasonlóság a két kép között.
vadvirág! Én még nem néztem meg a képeket, de majd pótolom a lemaradást. Ha megszabad kérdezni, mi történt a babával? Szóval most akkot jöhet a következő baba? Az ikrek "spontán" lettek ikrek, vagy valamilyen rásegítéssel, vagy örökletes a családban?
Sheila ! Nagyon eltűntél!
Melcsike gyere már, nagyon kiváncsiak vagyunk!
Nem is meséltem még nektek, hogy a kisebbik fiamnál is beköszöntött a szerelem. Nagyon aranyos a kislány, tavasszal lesz 18 éves, és nem fogjátok elhinni... van egy három éves huga és egy 3 hónapos(!) öccse !! Úgy megörültem, mert talán így az én fiam sem fogja "cikinek"érezni, ha esetleg összejön a kistesó.
Megyek mostmár haza, de még este jövök, mert Melcsire nagyon kiváncsi vagyok. Remélem nem azért nem jön, mert valami baj van! Tessék, most Melcsike rám pirítana, hogy nem szabad teret engedni a negatív gondolatoknak!
Üdv Mindenkinek Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny!

Az ikrek teljesen spontán lettek. :):) Egyikünk családjában sem fordult elő még soha ilyen...

2004-ben a 39. héten probléma mentes várandósságot követően, ikrekkel a pocakomban léptem a szülőszobába. Éjjel DVD-t néztünk itthon és egyszerre 5 perces fájásaim voltak, ezért gyorsan elindultunk a kórházba. 20 perc alatt odaértünk.

Megvizsgáltak, burkot repesztettek, majd ezt követően 30 perc múlva könnyedén megszületett természetes úton (gátmetszést alkalmaztak) Jázmin.

Ez után 20 percig egyáltalán nem voltak fájások, így az orvos megpróbálta pocakon át kinyomni a kispasit, ami persze nem sikerült, viszont ezt a próbálkozást követően Márk Axel mindaddig remek szívhangja hirtelen megszűnt egyik pillanatról a másikra.

A köldökzsinór félig kilógott, ezt látva azonnal póbálták a bébit hüvelyen át folyamatosan visszafelé nyomni, miközben gyorsan felvittek a műtőbe császármetszésre.

A műtét után kiderült hogy keresztbe fordult és a könyökével elszorította a köldökzsinórt. A kiemelését követően fél óráig tartott mire újraélesztették. Az oxigénhiány rengeteg maradandó, gyógyíthatatlan problémát, károsodást okozott neki amiből némelyik borzalmas fájdalommal is járt.

4 hónapig lehetett mellettünk, majd "váratlanul" egyik éjjel összeomlott a keringése és angyalka lett.

Az együtt töltött idő alatt a nap 24 órájában mellette voltunk, ápoltuk, szerettük, 2 naponta kontroll vizsgálatokra vittük különféle kórházakba, stb.

Azért hatalmas szerencse hogy legalább a kiscsajszinak simán sikerült megszületnie. HURRÁ!

Azt hiszem tulajdonképpen minden várandósság, szülés 1-2 %-ban azért teljességgel kiszámíthatatlan. Az alapos felkészülés, pozitív hozzáállás mellett mindenképpen kell egy jó nagy adag szerencse is. :)

Igen, most októberben indult a legújabb baba projektünk. :):):):):):)

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de nagy a felfordulás nálunk, na meg lusta is vagyok :) !

Icus! Szerintem Anna kiköpött Te vagy! Nagyon édes ahogy tartja a fejecskéjét!

Melcsi drága! Mikor jössz már a jóhírekkel :) :) !

Melinda! Látod nem Te vagy az egyedüli aki ilyen nagy gyerekek mellett babát akar! Remélem ez most új lendületet ad a babagyártáshoz! :)

Paga! Igazság szerint nem nagyon vásároltunk még. Ill. már van babakocsi, kiságy, pelenkázó. Meg varrtam ágyneműt, meg ami a kiságyba kell. Talán hétvégén elmegyek Apósomékkal megvenni már mindent, mert már szegény úgy szeretne valamit venni az unokájának :lol: !

Bea! Igazad van, mindíg van mitől félni, ha ismered azért, ha meg nem azért :) j! Már csak kb. 5 hét, aztán biztos csodálkozni fogok, hogy mitől féltem ennyire :) !

Vadvirág! Milyen figyelmetlen vagyok! Üdv. köztünk, örülök, hogy bővült a csapatunk :lol: ! Én is megnéztem néhány képet, nagyon szép nagy család vagytok! És úgy tűnik Belőled is árad az optimizmus, aminek nagyon örülök, nagy szükség van az ilyen emberekre :) ! Sok sikert a babaprojekthez, remélem hamar sikerül!!

Képzeljétek voltam a szülőszobán! Na, csak látogatóban, mert még ennek a korháznak a szülészetén nem voltam. Hétfőn ügyelt az orvosom és megmutatta. Nagyon szép modern, és tiszta! Csak mikor beértem pont hoztak mentővel egy asszonyt szülni. Kicsit sokkoló volt, pedig már kétszer szültem :oops: . Na, mindegy a lényeg, hogy legalább tudom hova kell menni. Jövőhéten meg már menni kell NST-re.

Még visszanézek, de vacsit kell adnom a kutyuknak!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

AtyaÚristen, hogy pörög a topic!!! :) :) :)

Rég nem voltam, remélem nem hagyok ki senkit...

Fannykám! :)

Nagyon jólesett, hogy hiányoltál :)
"Ciciproblémádon" jót mosolyogtam, azért csak nem baj, hogy ilyen dögösek lettek? :lol:
gondolom a Párod díjazza :wink:

viccet félretéve, ez a dolog kicsit "gyanús" nekem, főleg, hogy írod, a Clostynak nincs ilyen "mellékhatása"
nem mondok semmit, de számolom Veled a napokat...és én lennék a legboldogabb (persze rajtad kívül) :)

egyébként ciciügyben én sem panaszkodhatom, bár kisebb lett az elmúlt 2,5 hétben (a terhesség alatt elképesztő méretet öltöttek) de a normál melltartóim szűknek bizonyultak, kismamamelltartót pedig nem akarok már hordani :( majd ha okom lesz rá.
holnap tehát irány a kedvenc fehérnemű boltom...

Melcsi!

Kérlek, jelentkezz, hogy mi volt UH-n...lécci,lécci, lécci :)
Felhívtam a Kaálit (Győr), először azt mondta a recepciós hölgy, hogy 1 óra múlva hívjam őket újra, mert nem tudott orvost kapcsolni, majd miután újra csörögtem egy másik csaj közölte, hogy orvossal nem tudok beszélni, de mondjam el neki(?) a problémám...kérdeztem, hogy foglalkoznak -e kivizsgálással, ha v.ki egymás után 2x elvetél, mondta elvileg igen, de biztosan van nőgyógyászom, mert ők (Kaáli) is ugyanazokra a vizsgálatokra küldenének el, mint a nőgyógyi...

mindezt elég lekezelő stílusban mondta, kedvem lett volna mondani: "kívánom, hogy soha ne legyen ilyen problémája, Angyalom"

én naiv, azt hittem, hogy ilyen hiper-szuper felszerelt Intézetben majd segítenek rajtam, de hát úgy látszik itt a recepciós dönti el, hogy milyen probléma hova tartozik, mert orvost nem volt hajlandó kapcsolni...erről ennyit. :twisted:

viszont ma visszamentem Czeizel dokihoz, aki roppant sajnálta, hogy ismét elvetéltem, és ajánlott egy orvost, aki kivizsgál hormonszintileg, és utána megpróbálhatjuk újra januárban szerinte is...először fél évet akart újra javasolni, de a párom közölte: ADDIG NEM VÁRUNK :)

ja, és sikerült újabb két dobozt Gynevacot szerzni, én ebben látom a MEGOLDÁST :)

Icus! :)

Szerintem nagyon hasonlítotok Annával a képeken... :)
Melissa azt mondta a képen látható babákra: "milyen Cukika" teljesen odavolt :)

Fermel!

Jó, hogy újra jelentkeztél, jó volt olvasni Rólatok! :)

Bea!

Gyönyörűek a gyerkőceid, változatlanul :)
Köszönöm kérdésed: Melissa remekül van (kopp-kopp)...
mi táncolni járunk a Gráciába szerdánként, és a Nagybácsai (ergényi) oviba jár, imádja szerencsére, klassz barátnői vannak :)

ha gondolod, találkozhatunk, és csinálhatunk közös programokat :) a csajok biztos örülnének egymásnak :)

Nyanyuska!

Köszömöm, hogy leírtad az érzéseidet a vetéléseiddel kapcsolatban...
én nem gondolom, hogy érzéketlen lennél, ellenkezőleg...
mindenki másképp éli meg, nem csodálom, hogy harmadszorra nem merted sokáig beleélni magadat...azt hiszem, én is így leszek...kemény dolgok ezek.
Azért a kis Blanka nekem is erőt ad, hogy merjek újra belevágni :)

Mandula! :)

Olyan jó nézni, ahogy fogynak a napjaid :)

Vadvirág!

Üdv köztünk, én különösen nagyon örülök Neked!!!
Az optimizmusod erőt ad, jó látni a csodálatos nagycsaládodat!!!
A képeket még nem volt időm végignézni, de holnap bepótolom...

Örülök, hogy babaprojekt előtt állsz Te is, nagyon drukkolok!

Nekem 3 gyermekem van: Roland (20 ), Patrik (13,5) az első házasságomból, Melissa (4,5) a mostaniból én 39 éves vagyok.

A három terhességem és szülésem ment, mint a karikacsapás.
ezért nagyon megrázott bennünket, hogy a kistesó nehezen akar sikerülni ( idén és tavaly októberben elhalt 1-1 babám a 8. ill. 9. héten :( )

szóval, most küzdünk...januárban újra megpróbáljuk...és ha sikerül jövőre szülni, utána 1-2 éven belül nem kizárt mégegy Manó érkezése... kettőt vesztettem, szeretném Őket "visszakapni"
ezért is örülök úgy Neked, mert ha sikerül, egy cipőben fogunk járni...

puszi Mindenkinek, ha valakit kihagytam, pótolom...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sajna, nem bírok tovább várni Melcsire, megyek lefeküdni. De baljós előérzetem van! Jaj, jaj, holnap első dolgom lesz jönni.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Vadvirág!
Én is üdvözöllek Téged! Csodálatos családod van,gratulálok hozzá. Az albumok nagyon tetszenek. Gyönyörűek a gyerekeid,nagyon kiegyensúlyozottnak tünnek a képeken.
Sajnálom ami az iker Márkkal történt,de remélem Márk Marcell kárpótol Benneteket a veszteségért.
Magunkról pár szó: 3 gyermekem van,Dániel 16 éves,ő az első házasságomból született,Kyra Patrícia 3,5 éves,Marcell Csaba 11 hónapos. A kicsik a második férjemtől születtek. Dani elektroniaki suliba jár,Kyra most kezdte az óvit,Marcell "félállásban" bölcsis,mivel vállalkozó vagyok és heti 2-3 alkalommal vissza kellett mennem dolgozni.

Icus!
Köszönöm a válaszod kérdésemre,megnyugtattál.
Meg vagyok lepődve,hogy Anna milyen nagy méretű ruhákat hord már. Nagyon nagy lány lett a drága. Mi is pont ma vettünk overált Marcellnek 80-as méretűt,de még kicsit nagy neki. Általában 74-80-as ruhákat hord,anyukám vett neki Ausztriában 86-os kabátot,hát az hatalmas szegényemnek. Attól tartok jővő télre meg már kicsi lesz. Talán pár hónap múlva azért rá tudom majd adni.sajnálnám,mert olyan szép.

Fanny!
Ez a mellfeszülés tényleg nagyon érdekes. Én mindegyik terhességemnél már a teszt előtt tudtam,hogy terhes vagyok,a melleim érzékenysége, telítettsége végett. Lehet,hogy Nálad is ez a helyzet? :wink: De örülnék neki :!:

Mandula!
Hogy bírod vásárlás nélkül? Én teljesen be vagyok zsongva még ma is ha a kicsiknek kell vásárolnom. Imádok bababoltokban válogatni. A férjem azt mondta egyszer,hogy szerinte nekem ez a perverzitásom :D
Múlt héten nyílt nálunk Árkád Üzletközpont,hát biztos az lesz a kedvenc vásárlási célpontom a jövőben,ott legalább több üzlet is van egy helyen.

Melinda!
Érdekesen tudnak a gyerekek reagálni,ha távol töltik tőlünk az időt.
Azért szerencsés,hogy Benji jól viselkedett a húgodéknál.
Kyra is pont a hétvégén aludt a húgoméknál először. Vásárolni voltunk és csak pár órára kértük meg a tesómat,hogy vigyázzon rá.Mikor mentünk érte nem akart hazajönni,közölte,hogy ő ott alszik és kész. Na meg voltunk ám ijedve,mert ő is eddig csak anyuéknál aludt. Egész éjjel vártam,hogy mikor csörren meg a telefon,hogy ,menjünk érte :D De nem kellett,sőt másnap sem akart hazajönni. Pár nap múlva öltözködött,hozta a hátizsákját,hogy ő most megy a Zitáékhoz / a húgom/,mert ő imádja a Zitát. És képzeld olyan rosszul esett,könnybelábadt a szemem, Kyra észrevette és odaszaladt hozzám és mondta:na jó Téged meg ennyire imádlak,és széttárta a karjait amennyire csak tudta. Olyan édes volt.

Sheila!
Fe vagyok háborodva,hogy így leráztak a Kaáliban. Én eddig csak jókat hallottam róluk. Azért szerintem próbálj meg személyesen beszélni 1 orvossal. Hátha pozitívabban áll Hozzád.
Meg tudom érteni,hogy nem akartok több hónapot várni a következő terhességgel. De viszont azért vigyázz,mert nekem anno mikor a vetélésem volt azt mondta a dokim,hogy azért van szükség minimum 3 hónap türelemre,hogy a következő terhességet ki is tudjam hordani. Szerintem ez igaz lehet.
Nagyon szívesen találkoznék Veletek. Kyra is biztos örülne. Akartam vinni táncolni én is,de azt tanácsolták az óviban,hogy inkább majd jövőre. Kyra az Erzsébet Liget óviba jár. A Marinából tart ott jazzbalettet egy hölgy.
A korizást imádja. Nincs kedvetek jönni? Jövő héten megigértem Kyrának,hogy viszek én is korit és együtt korcsolyázunk.

Melcsi én is izgulok az ultrahang miatt!!!

Bea
beátab

Fanny! Hol a pozitív gondolkodás :) ?

Én is azért néztem még be, hátha már járt itt Melcsi, de biztos nagy az öröm és most nem mi vagyunk az elsők!!!

Sheila! Remélem az orvos akit Ceizel ajánlott beválik majd! Tényleg hülye dolog, hogy a recepciós dönti el, hogy ki mit tegyen :roll: ! Hú, én nem is emlékeztem,hogy a nagyfiad már 20 éves!

Vadvirág! Olyan fura, hogy négy vonalzód van, mindíg megbámulom :) !

Na, jó éjt, remélem reggel jelentkezik Melcsi!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Úgy örülök hogy ti is látjátok a hasonlóságot a kis Angyalommal. Ez végül is nem meglepő, mégis csak az én lányom, de akkor is... Ja, és köszönjük a dicséreteket! :D
Képzeljétek, tegnap pezsgőt bontottunk annak örömére, hogy éppen egy éve hogy megfogant a kis Drága Csillagunk. Lombik lévén ezt ugyebár pontosan lehet tudni. Úgy emlékszem arra a napra, mintha csak tegnap lett volna, ahogy mentem be a meddőségibe, reménnyel és vágyakozással telve, némi félelemmel is, az esetleges újabb kudarctól. Egészen a hatása alá kerültem ahogy felidéződött bennem az az egy évvel ezelőtti nap... :D

Vadvirág
Nagyon megrázó történet ami az ikerfiaddal történt, nagyon sajnálom... megkönnyeztem. Nagyon nehéz 4 hónap lehetett. Hogy tudtál ezalatt a másik picire meg a nagyobbakra figyelni? Érzem a soraidból hogy nagyon erős vagy, és optimista. Kívánok sok sikert a babaprojekthez :!:
Van egy táblánk ( lásd lentebb) ha akarod beírlak..

Az jutott eszembe, hogy majd mindenki átesett szomorú dolgokon babavárással kapcsolatban. Legtöbbünknek vetélése volt, talán csak Fanny a kivétel... Tényleg ilyen gyakori ez?????

Bea
Én sem számítottam rá hogy Anna ilyen gyorsan fog nőni, mivel sem a férjem sem én nem vagyunk nagy darabok, és ráadásul Anna elég kis súllyal született. Ám 3 hónapos korára pontosan megkétszerezte a súlyát, bár erre ráért volna fél évesen. Azt olvastam, hogy a kis súlyú babák az elején gyorsabb ütemben híznak hogy „pótolják” a lemaradást, aztán ez lelassul. Nálunk 1 hónapos korában volt két olyan hét hogy heti 400 grammot hízott Anna, akkor meg is voltam ijedve. Aztán ez beállt heti 200-ra, most 2 hete heti 150-et gyarapodik. Remélem ez marad a tendencia.

Melcsi
Mesélj, mi újság az UH-n?

Fanny
Látod, „kapóra” jött a fiad barátnője a kisöccsével.
Nem akartalak megbántani az álterhesség felvetésével... inkább legyen igazi. Drukk!

Mandula
Mindig elblicceled a választ arra hogy mi lesz a neve a babának? :wink:
Milyen babakocsit vettetek?

Sheila
Én úgy tudom, a vetélés utén kb. annyi szünetet kell tartani, amennyi idős volt az elhalt terhesség. Tehát nálatok nem sokat.
Czeizel praktizál még? Már nem fiatal.
A Kaáliban szerintem keress meg egy orvost, a recepciós nem mérvadó, kár lenne emiatt hátat fordítani nekik.
Melissának köszönjük a „Cukiká” -t

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok
Mit szóltok, ha Majonézt, Tandreát, Katát, Kildót, Ágiboszit kitörlöm, hónapok óta nem adtak életjelt magukról...

Kénytelen leszek átírni az életkoromat, már betöltöttem a 40-et, nincs mese...
Szeretne valaki hasonló változtatást az adataiban? :lol: :cry:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vadvirág!
Én pont 10 évvel vagyok idősebb nálad. Három fiam van. Péter 20 éves, Bence 13 éves és Benji 21 hónapos. Több mint 23 éve vagyunk házasok a férjemmel és a kicsi tervezett gyerekként született. Péter ötödéves egy közgazdasági szakközépiskolában(időhúzás!!), Bence 7. osztályos, Benjivel pedig én itthon vagyok. Matematika szakos tanár vagyok, de már Benji születése előtt néhány évvel nem tanítottam iskolában. Viszont kb. 2 év múlva szeretnék visszatérni a pályára.

Mandula!
Én is csodálom, hogy meg tudod állni, hogy ne nagyon vásárolj. Akárcsak Bea, én is imádok bababoltokban nézelődni. Csakhát a lányruhákat mindig ki kellett hagynom, maximum csak gyönyörködhettem bennük.
Azt hiszem véletlenül nekem címezted, amit Fannynak szántál. Mi már nem tervezünk újabb babát. Bár éppen ma olvastam Ráckevei Anna színésznőről, hogy 45 évesen szülte a második gyermekét. Ebbe a korhatárba még éppen én is beleférhetnék. De azt hiszem ezt már nem próbáljuk meg.

Sheila!
Szerintem se add fel, hogy felkeresd a Kaáli intézetet. Sajnos bárhol lehetnek modortalan alkalmazottak. Még egy próbálkozást biztos megér a dolog.
A hétfői hozzászólásomban kérdeztem néhány dolgot a Kolpinggal kapcsolatban. Ha nem nagy kérés és van időd rá, megtennéd, hogy válaszolsz rá? Köszönöm szépen.

Icus!
Én is gondolkodóba estem, hogy el merjek-e menni a börzére, azok miatt az okok miatt, amit te is írtál. Végül csak elmentünk, mert úgy gondoltuk, hogy, ha lesz is valami zavargás, nem valószínű, hogy azon a környéken. Szerencsére sehol nem volt.
Nem így volt október 23-án. Néhány nappal előtte úgy kellett a férjemet lebeszélni arról, hogy ne akarjon aznap bemenni az irodába dolgozni(ami a Köztársaság tér közvetlen szomszédságában van).Ő úgy gondolta, hogy nem lesz itt már semmi gond. Sajnos nekem lett igazam. Az már más kérdés, hogy szegény addigra már lebetegedett, tehát amúgy sem ment volna be.

Fanny!
Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre.

Melcsi!
Már nagyon várunk rád!!

Képzeljétek, ma megvolt Benji első igazi hisztije. Hazajött az apja, én kitettem a laptopot a pultra és bekapcsoltam. Utána még volt egy kis dolgom, nem ültem oda a géphez. Benji viszont meglátta és közölte velem( a saját megfogalmazásában), hogy ő oda akar ülni a számítógéphez. Mondtam, hogy várjon egy kicsit, később odaülünk egy-két percre és akkor majd tologathatja az egeret. Már egy ideje egyáltalán nem lehet a társaságában a számítógépen tevékenykedni, mert mindenáron ő is oda akar ülni és tologatni akarja az egeret és nyomkodni a gombokat. Ha viszont senki nem ül a gépnél, akkor nem szokott reklamálni. Na ma ez nem így volt! Akkora hisztit levágott, hogy csak na! Természetesen nem engedtünk a követelésének, de nagyon nehéz volt volt megállni. Csak később, már vacsora után ülhetett ide egy kicsit.
Ma ebédnél is alakított. (szerencsére ez nem hiszti volt) Imádja a Frutapurát. Már éppen befejezte a főzelékevést, amikor mutogatni kezdett a szekrény felé, hogy „olyat, olyat kérek!”
Mondtam neki, hogy Benjike mondd azt, hogy kérek szépen. Erre odahajolt hozzám és azt mondta: „ Adok puszit. Jó?” Hallani kellett volna azt a hangsúlyt!! Természetesen megkapta a desszertet. (amúgyis megkapta volna)

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Icus!
Sajnos nálam is változtatni kellene az életkort. Jövő hét szerdán leszek 44 éves.
Vetélésem szerencsére nekem nem volt. Csak Benjire kellett egy kicsit többet várni.

Jó éjt neked is!
Melinda
fermel

Teszek fel néhány képet az elmúlt egy-két hónapból. Kép Budakeszin a Vadasparkban Kép a Margitszigeten Apával Kép a Mikkamakka játszóházban
fermel

Kép A Művészetek Palotájában Kép Bencével Kép A mai hiszti tárgya
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?