Új privát üzeneted érkezett!

A babaszobák nagyon szépek,dehát olyan meszire kimenni értük is pénz.Ennyi erővel itt is megvehetem-Faktum bútor.
Kislilla:ne aggódj minden rendben lesz,szorítok nagyon!!!
Amúgy ahogy olvaslak benneteket néha felmerül bennem,hogy ti ennyit jártok vizsgálatokra?!Nekem legközelebb 30hetesen kell mennem és 3hete voltam.Nekem egy kicsit gyanús!Ti milyen sűrűn jártok orvoshoz?

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Vicuska:
Én négy hetente járok,mindig időpontra rendel vissza a dokim. (Így négy hetente csinál UH-ot).

Apás szülés:
Szerintem ez tökéletesen az adott pártól függ,hogy együtt szülnek-e,vagy nem. (Főleg az apán,azt hiszem). Nem igazán a "vér látványának tolerálásán" múlik a dolog. A sógorom orvos (sebész). Ő mesélte,hogy egy sebész kollégája bement a felesége szülésére. És egyszer csak hallottak egy nagy koppanást...hát, elájult.. Ugyanakkor pl. az én párom egyáltalán nem bírja a vér látványát. Félt is bejönni,de aztán mégis bejött. És azt mondta,hogy ez egész más volt.És azóta minden boldog-boldogtalannak büszkén meséli,ha a téma szóba kerül,hogy ő látta meg először a fia buksiját.. Az áprilisi szülésről meg kirángatni sem lehetne. Azt mondta,hogy iszonyatosan büszke rám,hogy láthatta,mennyit kell szenvedni egy gyerekért,és hogy ez neki egészen megváltoztatta a fiához való viszonyát is.. Persze,olyat is hallottam már,hogy együttszülés óta nem tudja nőként kezelni a párját valaki. Hát,talán eleve nem volt valami rendben abban a kapcsolatban,de ez kizárólag magánvélemény. Szóval,erőltetni nem szabad,ennyi..azt hiszem..

Nika:
Bergon-t vettetek? (Ha jól látom..) Nekünk is az van! Azon kívül, hogy elég nagy,(csomagtartó passzírozás..),én szeretem.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Mai kép rólunk! Alakul!!!

Kép

Kép
gyanixi

barbamami: nem bergon hanem symbaba valami lengyel de nem volt drága és két év jótállás van rá és én beleszerettem:)
Megkaptam a felicitas csomagot is nincs benne semmi. Kép

nika70
Salgótarján

Üdv mindenkinek!!

Ma jöttem haza a kórházból. JÓ lett a vércukor eredményem.
Kicsit fáj a karom a nyolcszori szúrástól de a lényeg hogy jó az eredmény!

Ma voltunk az első szülés felkészítő tanfolyamon.
Érdekes dolog történt a páromnak tetszett.
Azt mondata hogy ezt a kiselőadást minden leendő szülőnek megkellene hallgatnia.Teljesen máshogy áll már a papás szüléshez mint eddig./eddig én erőltettem/
Van 9 pár és közel egyidőre vagyunk kírva is.
Még 4 alkalom, mondjuk hosszú 2 órás,kicsit elültem a hátsóm.
Tanultuk a légzés technikát, házi otthon gyakorolni.Jó volt!
Üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Gyanixi tök csinos kismama vagy! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

fenix
nem értek veled egyet, nálunk a párom bent lesz a szülésnél is, sőt szerintem lesi majd azt is, hogy hogyan jön ki a baba feje. Mi minden a nőiességhez kapcsolódó dolgot meg szoktunk beszélni, amit nem ért megkérdezi én meg elmondom. Mindig cipelem magammal vérvételtől kezdve mindenhova. Én is inkább olyan férfival találkoztam, aki elmondta, hogy a szülés óta egész másként tekint a feleségére jó értelemben. Persze azért abban igazad van, hogy ehhez olyan férfi is kell.

Elizabeth
Jobbulást kívánok és nagyon jól tetted, hogy otthagytad azt a nem is akármekkora f..-t.

Nika
A zacskóba mit adtak? Újságok csak ennyi az egész? Szép az a kocsi.

Gyanixi
jól néztek ki.

Kép
Kép
bbeti

babzsák
Barátnőm azt mondta, hogy ahol MINDIG talál vmi jót, minőségit és olcsót az Outlet center Pandorf /ami határnál van szinte/ és Bécsi H&M... És aztán a Bécs központjában van 1594 üzlet...

vicuska
Az út persze költség... benzin, autópálya... De ha van terhes barátnőd, vagy csak barátnőd, aki vásárolna... Van autó.. Akkor csak egy szép napnak lehet elképzelni ezt az egészet.. 2, 2,5 óra autóval... Séta, vásárlás, esetleg ebéd! Jó társaságban.. Mi lehet ennél jobb :) :) :)

Elizabeth
Remélem beválik az új Doki!!! Sok sikert!!! :)
Gyanixi
fantasztikusan nézel ki!!! :)
Kép

Kép

Kép
fenix

Nanett
nem tudom miért nem küldte el ez a hülye gép a privit.
Csak azt akartam tőled kérni, hogy küld el nekem lécci a tel.sz-mod priviben, hogy ha megjött a baba küldhessek neked sms-t és meg tudd írni a lányoknak. Persze válaszban én is elküldöm az enyémet, és ha veled ilyesmi történik tudnál te is küldeni üzenetet.

Csak ha neked ez nem jelent gondot. HA nem akarod megértem.

Kép
Kép
bbeti

Betti,
Bizony most mar lassan kezdheted vagni a centit! Uuuuuuugy irigyellek!!! En annyira varom mar a szulest!!! Sokszor ugy kell magam leallitani, hogy nehogy mar emiatt korabban jojjon a babo!
En is hasonloan gondolom az apas szulest mint te. Nalunk sem volt kerdeses ez a dolog, mint ahogy minden mast, ezt is egyutt csinaljuk vegig. Nekem is ott volt a parom a terhesgondozas, laborok, uh-k minden mozzantanal, es sosem jutott eszembe hogy erre kernem kene, vagy hogy meg kellene engednem. O hozzam tartozik, en hozza, a gyerekunk pedig mindkettonkhoz, szoval hogy is lehetne ez maskepp? Szerencsesek vagyunk, mert a mi igenyeink talalkoztak. Viszont masoknak masok az igenyeik, de ok is szerencsesek, ha az igenyeik megegyeznek, megha szamunkra elkepzelhetetlen is...

Nika,
Megkaptam az adataid! :) Nagyon szep babakocsit vettetek, jol all nektek :) !

Nanett,
Na akkor most mar a "cukor" miatt sem kell aggodnod. Szepen es rendben haladnak a dolgaid :) most mar vasarolgattok is... es micsoda pocakod van! Jo hogy tettel fel kepet. En nem hiszem, hogy aggodnod kene a folos kilok miatt! Ennyi nem gond, majd leszopizza a babad ;). Es mit erzel, most is keresztbe fekszik?
Ja es persze koszi a hianyolast. Olvastalak titeket az elmult napokban, de irni mar nem volt idom. Eskuszom kevesebb az idom, mint amikor dolgoztam, vagy csak atkozott rosszul menedzselem :( .

Zsana,
Nalunk is volt nemreg nagy valtozas a babamozgasokban, csak azt nem tudom, hogy irtam-e rola nektek. Na mindegy, a lenyeg, hogy en olyan szinten beparaztam, hogy vasarnap berangattam a korhazba dokimat, hogy most azonnal mondja meg, hogy mi tortent amitol ennyire megvaltozott a Levi habitusa. Ezekre jo ha figyel az ember, de mar telefonon is mondta mikor hivtam, hogy vszelg nincs gond, csak atrendezte kicsit maganak a terepet, de biztos ami biztos megnezi... Persze nem volt semmi gond, csak annyi tortent, hogy befordult es amig megszokta az "uj" korulmenyeket addig nem rugkapalt egyfolytaban, ahogy szokott. Most mar minden a regi, tulajdonkeppen egy nap volt az egesz. Szoval trukkos ez a pozvaltoztatas + egyre kevesebb a helye stb... na befejezem, a lanyok mar ugyis megnyugtattak ezugyben. Koszi a hianyolast neked is!

Kislilla,
Menj minel elobb a SOTE-ra! Remelem nem lesz semmi gond. En nem vagyok ismeros arrafele, de drukkolok neked!

Elizabeth,
Vigyazz magadra, jobbulast es grataula az orvosvaltashoz! Ha lehet a korabbit egyatlan orvosnak nevezni...

Vitte,
Nem jottel uh utan, pedig nagyon vartuk a kepeket! Remelem nincs semmi gond es holnap majd meselsz! Ja es ahogy ti is, mi is 14 eves korunkban talakoztunk eloszor a parommal, gimi elso oszalyaban. :)

Babzsak,
Oda se neki! A lenyeg, hogy kapcsolatba tudtal lepni vele! Karakan kis jellem ez a te Babzsakod ;) ! Es olyanokat ne is gondolj, hogy nem szeret a babad :evil: ! Ha van is valami gond koztetek (de miert lenne), akkor is a legjobb kezekben vagy Raffainal!

Akidna,
Neked is megvan akkor a sztorid! Orulok, hogy ezek utan minden rendben es csatlakoztal hozzank! Udv koztunk! Ja es szerintem az AFP miatt ne aggodj, menj a 16 heten, ahogy a dokid mondta.

Kabat tema: nalam is nagy problema, mert egyiket sem tudom begombolni :( . Mondjuk en varhatoan jovo honap vegen szulok, ugyhogy remelem addig kihuzom valahogy. Most epp jo ido van nalunk, de igazabol nagyon szeszelyes, van hogy 5C fok van hogy 23C.
Na es magunkrol: Tegnap voltunk a szulesfelkeszito tanfolyam elso alkalman, es hat baromi masra szamitottam. Nagyon jol ereztuk magunkat, megdobbentett, hogy a kispapak mennyire felkeszultek voltak. En azt hittem, hogy az olyan pasi mint az enyem ritka mint a feher hollo, de akad boved olyan ferfi, aki maximalisan komolyan veszi a gyermeke szuleteset es persze mindent ami elotte es utanna van. Nagyon jo gyakorolatok voltak es sok ertekes informaciohoz jutottunk. A vegen legzogyakorlatok voltak, amitol mar elore borsozott a hatam, de vegul az is tok jo volt, jo hangulatban telt a ket ora. Hazifeladatkent nekunk is gyakorolnunk kell :) . Penteken megyunk a szokasos terhesgondozasra hetfon pedig UH-ra. Remelem majd leesik nekunk egy-ket szep 3D-s kep is.
Uramisten! Azt hiszem megirtam eletem leghosszabb hozzaszolasat...

Őzi
Kép
Kép
Õzi

bbeti csak ezek voltak a csomagban:(:(:( semmi több
köszike a dicséreteket a kocsira:):):):)

Özi: Köszönöm. A babaomzgásról azt olvastam most hogy az a baba amelyiket boldogságban szeretettben várnak sokkal finomabban mozog mint más kisbabaák. Ne aggüdj:9

nika70
Salgótarján

Sziasztok

Úgy néz ki, hogy ma már kicsit jobban vagyok, de lekopogom! :lol:
Tegnap párom főzött jó zöldésges ragulevest, meg benyomtam két doboz hohes C-t , lehet, hogy jót tett. :?

Az új orvossal kapcsolatban én is remélem, hogy nem fogok csalódni, és nem fogom megbánni ezt az egész választást, és a szülésnél mellettem lesz, nem valami vadidegen kezei között fogok megszülni! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Tegnap voltam védönőnél,minden rendben van,csak a hízásommal nincs kibékülve,mert szerinte kevés a 4kg. Én nekem viszont elég,és eszek rendesen. Ha meg már 10 kg lenne rajtam az lenne a baja tuti.
Gyanixi csinos vagy!
Nika70 hol kaptál ilyen csomagot? Én nem kaptam.

Képzeldjétek a házunkban,a mi emeletünkön is van egy kismama,aki 2 nappal van előbbre kiírva,mint én,és neki is úgy néz ki,hogy fia lesz!
7végén elkezdjük átrendezni a babaszobát. Most jelenleg számítógépes szoba.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Nika,
Hat nem tudom :roll: Mi nagyon nagy szeretetben neveljuk a babat, es ha ezek a lagy rugasai lennenek, akkor mi lenne, ha nem igy lenne?????? :D Tegnap megint beindult, sorozatokat kaptam, felora csuklas utan, jo, az szegenynek bizti nem volt jo, hozzajon a tegnapi 600 km autout, es a 4D....
De en mar ehhez szoktam hozza, h. nagyon eleven, hianyozna, ha nem igy lenne :D

Ozi,
De jo!!!!! Meg egy kozos dolog. Kepzeld, tegnap veletlenul talaltam egy fenykepepet, meg sosem lattam, ferjecske alt. iskolai ballagasa utan keszult. 3 honappal a kep keletkezese utan ismertem meg a gimiben, es fulig szerelmes lettem. :oops:
Olyan kis edes volt, de azert sok fantazia kellett hozza, h. egy jokepu pasit lassak akkor benne :lol: Nyakiglab tinedzser, nagy szemuveg (amit en akkor imadtam rajta) stb. O is mondta a kep kapcsan, hogy en nagyon szimpi voltam neki, de jo csajt nem latott bennem elsoben... csak egy kis szeplos, kedves lany voltam neki az osztalyaban... Annyit nevettunk!!!! :D

Bocsi, h. nem irtam, de hazautaztunk, este ertunk haza, nem ment a net sokaig, ejfel korul kaptam meg a gepet es nem sok erom volt irni... :roll:

Szoval a 4D nekunk marha nagy elmeny volt. Felesleges 4000 Ft-tal tobbet perkalni, maximalisan kedves mindenki a Honvedban, csak jot mondhatok.
Nagyon sokaig neztuk a babot, minden rendben van, mindene megvan, sot ismet nagyobb a koranal - ami az en szamitasaimat igazolja, pontosan tudom, h. mikor foggant :oops: - tehat UH alapjan 3 nappal elorebb vagyunk.
Nagyon szep baba, ferjecske szerint tiszta en vagyok, a szam, az orrom stb... :-) A sulya 1 honap alatt 420 gr-rol 1040 gr-ra nott!!!
Teszek majd fel kepet is, csak nincs itt a scanner...

Ja, es jol ereztem a poziciojat, tobbnyire bal oldalamon rug, tenyleg arrol vannak a labai, lenn csuklik, ott a fejecske, es jobb oldalon a kicsi hata.

Fenix,
Nekem a fabutoros szoba nagyon tetszik, hasonlot szeretnenk!

Szep napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
vitte

Köszönöm lányok!
Fenix:Te raktál már fől pocakos fotót? Nme emlékszem rá...Tegyél!!
Boszibaba:Hagyd már a kilókat, mindig ezt nézed, nem az a lényeg, hanem, h minden okés legyen. Látszik rajtad, h nől rendesen a baba!Nekem is mondták 19 hetesen, h csak 2 kiló?? na és? Majd beindul és a 20. hét után elindultam, most kb.5 kg-nál járok és ez 2-3 hete stagnál!
Jön még majd bőven, nyugi!!

Kép
gyanixi

Sziasztok Kismamik!

Képzeljétek meg van az AFP-s eredményem!AFP:53,9 IU/ml
MOM:1,48 ng/ml és ezek az eredmények jók, azt mondta a védőnéni! :D A vérképem is jó! Hála az égnek hogy rendben van minden.

Elizabeth!
Jobbulást kívánok és gyógyulj meg mihamarabb!

Szépek a babakocsik és a pocakos képek is! :)
Majd megprobálok én is feltenni képet a pocakomról (ha sikerül),mert most már észre lehet rajtam venni!

Dica
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, fél órája ébredtem fel(fél 11-kor!!!!)Nem semmi, még tőlem se! Biztos front van...

Tegnap megvettük a hintaszéket az IKEA-ban, nagyon tuti, és 9.800 ft volt. Tele volt az IKREA kismamával, és mindenki vitt egyet, vagy huszan!Mi össze is raktuk, csak az a baj, hogy annyira nyikorog a parketta, h szinte nem merem használni, negogy megverjenek a házban, meg az alattunk lakók...

Gyanixi! Hihetetlenül jól nézel ki! Nekem megnőtt a fenekem is, de nem akarok ezzel foglalkozni...

Fenix! Köszi az infót, már van is ötletem, hogy kit kéne megfűzni, hogy menjünk ki, a mi autónkkal nem mernék elindulni...

Ja, és Nika! Tényleg tök jó a babakocsitok!

Kép
babzsák

Bbetti! Elküldtem neked priviben a tel.számom, remélem, megkapod. Ha nem, jelezd nekem. Persze, hogy nem jelent gondot egyébként, kiváncsian várom majd a hírt! Fú, már tényleg bármikor megtörténhet.

Nika! Hát, ez a csomag tényleg egy nagy nulla. Akkor én nem is foglalkozok ezzel. Amikor a kórházban voltam a vakbélgyanúval, a mellettem levő kismama ajándékcsomagját is láthattam, hát, abban sem volt túl sok hasznos dolog a reklámpapírokon kívül. Csak a babanaplónak volt értelme szerintem.

Én is Őzivel és Bbettivel értek egyet, el sem tudnánk képzelni a párommal, hogy ne legyen ott velem a vajúdás és szülés alatt. Szükségem van a támogatására. Ő amúgy is higgadtabb, mint én, azt hiszem, ez nagyon sokat fog számítani.

Már ha addig persze megfordul a baba, mert most megint oldalt érzem őt. Persze van még ideje bőven.

Vitte! Nagyon örülök, hogy ilyen élmény volt a 4D. Azt nem tudtam, hogy Te is ugyanoda mész. Örülök, hogy meg voltál velük elégedve. Majd várjuk a képeket is.

Zsu! Gratulálok a jó cukor-eredményhez. Biztos szép a karod.

Gyanixi! Nagyon csinos kismama vagy.

Elizabeth! Örülök neki, hogy jobban vagy. Vigyázz nagyon magadra továbbra is.

Őzi! Megértelek, én is írogatom előre, mi mindent kell majd csinálnom, elintéznem, ha otthon leszek + a lakásfelújításba is bele kéne majd picit folynom. Szóval nem sok időm lesz azután sem.

Most, hogy ennyi idő eltelt, már tényleg elkezdtünk vásárolgatni, reménykedek, hogy már nem lesz nagy gond. Nektek már nagyrészt megvan minden?

Ma reggel én is megijedtem, mert egyáltalán nem akart mocorogni a baba. Már noszogattam is. Ilyenkor sajnos nagyon be tudok pánikolni. De azóta már jelentkezett szerencsére.

Vicuska! Én is négyhetente járok a dokimhoz. Kicsit sok időnek tűnik a tied nekem.

Dicamama! Gratulálok a jó AFP-hez!

KépKép
nanett

Fenix, Nanett, Betti, Ozi es a tobbiek a papas szulessel kapcs,

Sztem teljesen jogos mindket nezet. Fenix velemenye sokaig az enyem is volt, de mivel az en dragam annyira hatarozottam, es ragaszkodoan kijelentette kb. 6 eve, mikor a baba meg tervben messze nem volt..., h. o mar pedig benn lesz, rajottem, h. ebben az esetben nem szabad egy ferfit megfosztani ettol a nagy elmenytol, ha akarja latni. Mindig elkiser mindenhova, egyutt olvasunk a neten, sokat beszelunk a temarol, abszolut kiveszi a reszet. Nem is tudnam maskeppen elkepzelni. Ilyen pasira es gyermekem leendo apjara vagytam mindig is.

A gondolat viszont, hogy a buksijat nezze, ahogy kijon, az nem tetszik, nem akarom!!!
A fejemnel lesz, segit, tamaszt nyujt, de majd a vegen latja csak meg a produktumot, nem hamarabb!!!!
No, ez az en velemenyem.

Nika, bocsi nem is irtam, tenyleg szep nagyon a babakocsi!!!!

Nanett,
Persze, azert kerdeztem, hogy ti mikor mentek, hogy talalkozunk-e. :D Biztos nektek is nagyon fog tetszeni!!!
Amugy nalad lassan kevesebb lesz a mozgas, ez termeszetes!

Vicuska,
4 hetente menni kell!!!! Nekem mar ez az ido is alig kibirhato! Nem mindig van UH, csak ha kerek, es esetleg mar regen volt. Nem kell tulzasba vinni, de vizsgalat es tanacsadas kell!!!!!!!!

KépKép
KépKép
vitte

Boszibaba: A védőnőtől kaptam egy kismama füzetet és abban volt egy kupon és arra adták ezt.

Vitte ezt én most olvastam az újságban nem az én véleményem volt bocsika :)

Na ma voltam dokinál uh-n laborban.Méhszáj zárt .Baba éllítólag nagy 1676g fejvégű fekvés hátsófali placenta.
Arról már hallottatok hogy mi az a súlypercentil? 90% nem tudom mi az de azt mondták hogy az időhöz mérten ma vagyok 30. hetes nagy a baba 2-3 hét múlva meg kell ismételni de zat mondta a dokinő hogy ez nem jelent semmit csak lehet nem 3.5kg lesz hanem nagyobb a baba de biztos ami biztos megnézik újra.

nika70
Salgótarján

Nika, neked kislányod lesz vagy kisfiad? És neked gyanixi? :)

Kép
elizabeth25

Elizabet: azt mondta a dokinő hogy szerinte 99% hogy fiúcska lesz meg is mutatta a herezacsit meg a kis pöpösét:)Ott himbilimbizett neki szóval szerintem is fiú.Annak idején a genetikai uh-n én már akkor azt láttam hogy fiu de nem mertem rá esküt tenni ezért nem is mondtam semmit viszont most már tuti vagyok benne:):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!Szóval járok én orvoshoz 4hetente és védőnőhöz is.A doki csak kézzel vizsgál meg és kérdezget-majd tanácsot ad és megnyugtat,hogy minden rendben van.A védőnőnél ugyanez,kivéve nem vizsgál meg.
Mindenki nagyon csinos kismama aki a képeket felrakta:Én sajnos nem tudok-nincs hozzá technika!Kilókkal nem kell foglalkozni vagy az a baj,hogy sok-vagy az ,hogy kevés!Szerintem ők sem tudják mi a jó!Na megyek vizsgázni!sziasztok

KépKép
vicuska

Nika pedig tök kerek pocid van és nem hegyes! :)

Kép
elizabeth25

igen mindenki ezt mondja de amikor tegnap a védőnőnél lefeküdtem hogy meghallgassa szívhangot akkor nagyon csúcsos pocim volt.Most olvastam hogy a poci nem a baba nemétől függ hanem hogy milyen irányban fekszik odabent:9
A babonáról én is hallottam és mindig azt mondtam én is hogy lányos pocim van de szerintem ez csak annak köszönhető hogy kicsit túlsúlyos vagyok és a zsírszövetek igy kerekebb pocit mutatnak:9

nika70
Salgótarján

Sziaszok!
Képzeljétek, ma voltam dokinál és megvan az AFP eredmény is. MOM 1,4 amire azt mondta, hogy jó. Az UH csak azt tudta megnézni ami ilyenkor fontos (pocak vese, szív, gerinc, rekeszizom, koponya) de hogy milyen nemű az nem derült ki mert a kicsi drágám végéig aludta az egész vizsgálatot. Pedig UH elött ettem csokit is. :D
Azt mondta a doki hogy következő alkalommal már kiderülhet. Három hét múlva kell mennem cukorterheléses vérvételre, már előre félek tőle mert semmilyen édeset nem bitok megenni. a mai csoki is sok volt nekem. :(
Nálunk is apás szülés lesz, de ez nem volt kérédéses. A párom lolyan aranyos az UH vizsgálatokon is, hogy büntetés lenne ha ettől az élménytől megfosztanám és mindig azt mondogatja, hogy majd meglátom hogy milyen jól ért a babákhoz és majd ő fogja fürdetni is.
Kérdeztem a dokimat a korház és dokiválasztásról, hogy mi a véleménye. Szerinte nincs sok valóság alapja mert ez alkotmányos jogokat sért és előbb azokat kellene akkor törölni. De ha mégis törvénybe hoznák akkor is van kiskapu. :)
Nagyon aranyos volt a pocaklakóm: 16 cm +2,9 cm a combcsont :)

szép napot mindenkinek!
Elizabeth: jobbulást!

Tüsike
tüsike

Nanett

Megkaptam a számot küldtem az enyémet, remélem most eljut odáig.

Kép
Kép
bbeti

sziasztok.

Kézzsibbadásra nincs senkinek ötlete???? :( :( Naon sz...r

zsu, hova jársz előkészitőre? bocs, ha már irtad... :oops:

Ja és én is átvettem már a felicitas csomagot, de nem csak papir volt benne, hanem egy cumi, mellbimbóvédő és Avent tejgyüjtő.

Honap megyünk nőgyogyihoz, kiváncsi vagyok mi lesz :shock: :D :D , ja és persze kikérdezem erről a kórházas témáról...

Van valaki aki képben van gyes-gyed meg mittomén témában..nekem valahogy olyan zavarosnak tűnik, hogy mit hol,mikor,hogy kell intézni :oops:
Vendég

"Bizalomdíj" - fizetni kell a választott szülészért :(

Januártól legalább 25 ezer forintba kerül majd a kismamáknak az, ha választott kórháznál vagy orvosnál szeretnének szülni az egészségügyi tárca új jogszabály-tervezete szerint.
Az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint ugyanis csak az az ellátás marad térítésmentes, amelyet a beteg lakóhelyéhez közeli három kórházban végeznek el, különben a beavatkozás 30 százalékát, de legfeljebb 100 ezer forintot kell fizetni. Ez a szülés esetében legalább 25 200, de legfeljebb 100 ezer forintot jelent.

A térítést a kórházak kapnák, így a tárca szerint a beteg tudja, hogy mit kap a pénzéért cserébe. Úgy vélik, hogy a kórházaknak is jobb, hiszen maguk dönthetnek, hogy a mire használják fel a kapott pénzt.

Az intézkedéssel egyenlőtlenség alakulhat ki a kórházaknál és a betegeknél egyaránt. A jobban felszerelt, vagy nagyobb hírű orvosokat foglalkoztató kórházakhoz többen fognak menni, így még több bevételhez juthatnak. A szegényebb kismamák pedig elképzelhető, nem tudják majd kifizetni a választott orvos „díját”.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Én is kaptam egy füzetet,abban láttam egy kupont,de millió helyen át lehet venni. Ti,hogy választottátok ki,hogy hol veszitek át?

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

babzsák
Nagyon szivesen! Remélem jott vásároltok, gyönörű időtök, napotok lesz!!!)))

Megnéztem az IKEA weboldalt.. de nem találtam semmilyen hintát... Milyen hinta az???

Kép

Kép
fenix

boszibaba, én a hozzánk legközelebb esőt választottam,a flórián térnél.szerintem az neked sincs messze :)
Vendég

Bacivili megnézem majd a listát,és akkor oda megyek.
Köszike! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszibaba! Most akkor valószínű, hogy bevezetik ezt a rendeletet? Vagy mi???

Fenix! A hintaszéket úgy tudod neten megnézni, hogy megkeresed a 2007-es katalógust, és az utolsó előtti oldalra "lapozol", vagy ugyan itt beírod a keresőbe, hogy hintaszék, akkor kidob 7 oldalt, menyitod a 7-et, és egyet visszalapoztatsz.
De ha szeretnél venni, sztem menj el személyesen, mert akciós, viszont csak holnapig!!! Nem tudom egyébként mennyibe kerül,de most 9800Ft, és teljesen jó! Én bevonszoltam a gép elé, és egész nap hintázom!

Bacilivi! Én sem vagyok képben juttatás témában, viszont egyelőre nekem az a nyomorom, hogy még mindig nem értem, h miért csak 60% a táppénzem...
Van egy weboldal, www.magyarorszag.hu, ott elvileg megtalálsz mindent. De lehet, hogy jobb minél később szembesülni, mert megalázóan keveset adnak...

Kép
babzsák

Jessus lányok mennyit írtatok!

Gyorsan írok pár sort, bocsi, ha valakit kihagyok!!

NANSY: én közgazdász leszek, ha nagy leszek te mire jársz? Találtál kabátot?

DIA: 8 éve ismerkedtetek meg az interneten? 8 éve még nem is tudtam, hogy van internet :lol:

VICUSKA: gratulálok a kis hercegnőhöz!!

BOSZIBABA: marha nagyon nevettem azon, hogy a férjed hentes, és fogja bírni a vért.... tetszett :lol:

R.ZSANA: a baba össze vissza forog, és az a jó. Nekem napjában akár 4 különböző helyen kezd el rugkapálni a kis kung-fu mester.

ELIZABETH: jesszus, kétoldali tüdőgyuszi.... jobbulást!

BABZSÁK: Ne lelkizz ezen kérlek! Képzeld én is mostanában sokat beszélgetek a fiammal. Főleg amikor lefelé rugdos, ami nagyon kellemetlen. Ilyenkor mondom neki, hogy nekem ez fáj, és legyen szíves máshova fordulni... és megfordul.... ez nagy élmény!

AKIDMA: szépen elnézték az a "méhen kívüli terhességet" és a hasadat vágják fel ilyenkor? És attól még tudsz majd szülni normál úton?

KISLILLA: gondolom most nagyon aggódsz a kisbabád miatt. Képzeld van egy ismerősöm itt, akinek a kisbabájának a buksijában cisztát talált az orvos 2 db-ot. Azt mondta neki, hogy ne aggódjon,m ert ez fel fog szívódni mire megszületik, és hogy mostanában rengeteg ilyen eset van. Persze tudom, hogy ez téged egyáltalán nem vígasztal. Szorítok neked, és várom a fejleményeket.

FENIX: Amikor a lányomat szültem, nem akartam apás szülést. Olvastam is arról, hogy sok férfi megundorodik ha meglátja a lenti eseményeket, és én ezt nem akartam. A férjem ragaszkodott hozzá, belementem, de mondtam neki, hogy nem nézhet le.
Naná, hogy odanézett.... de nem történt semmi dráma.... és a mostani szülésnél is egyértelműen kijelentette, hogy ott a helye.
Most már nem bánom. Örülök neki. Persze teljesen megértem a te nézőpontodat. Eleinte amikor megismerkedtünk engem kócosan, smink nélkül nem láthatott, csak teljes pucc-parádéban. Hát 12 év telt el azóta..... látott már szülni is, meg az intenzív osztályon csövekkel az oldalamban, szürkén, kócosan, lila karikákkal a szemem alatt, szóval nem éppen szép helyzetekben, de ez nem rontott a helyzeten, sőt....
Ez persze nem azt jelenti, hogy ma már igénytelen volnék. Alapból hiú vagyok, és nem viselném, ha ápolatlannak látna. Szóval nem estem át a ló túloldalára... :D

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Remélem mindenki rendben van és Te is gyógyulgatsz már Elizabeth!

Nansy, kabát témában hogy állsz? Sikerült találnod?

Még mindig bosszant ez a választott orvos, kórház 25-100 eFt-ig téma!!!!!!!!!!!! :cry:

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

boszibaba, nincs mit :wink:
a férjed tényleg hentes?

babzsák,köszi az infot!!megnézem!
Vendég

Sziasztok!

Nanett:
Köszi én is nagyon örülök,most nem szúrkálták szét a vénám
csak az egyik karom lesz kék egy kicsit.De se baj legalább az eredmény JÓ!!!

Babzsák:
a táppénz miatt én is nagyon pipa vagyok, augusztus közepétől vagyok táppénzen és csak egy hete kaptam meg az első összeget szept végéig kiszámolva. 60%-ot számoltak nekem is.
Holott 70% járna, annyit sikerült kiderítenem hogy azért számolták csak a 60-nal mert ő szerintük 30napnál több megszakítás volt a munkaviszonyaimban.Ezt 2 évre visszamenőleg nézik.
Nos nekem nem volt 1 nap megszakítás sem, és kéretem egy munkaviszony igazolást az elöző cégemtől ahol igazolták ,hogy meddig dolgoztam ott.A jelenlegi meg lejelentete, hogy mikortól!
Felhívtam szíves figyelmüket a tévedésre és korrigálják az összeget!
Lehet hogy nálad is ez lehet a gond?!

A hintaszék háttámlája nem túl egyenes?Nagyon hegyesen ülsz benne?Szerinted a szoptatáshoz is kényelmes lehet?
Én is szeretnék egyet!

Bacilivi:
Én Gyöngyösön szülök és itt a kórházban tartják az előkészítőt.
Nagyon klassz.
Van olyan kismama közöttünk aki Pesten szül még is itt van.

Üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Teszek fel pocis képet nektek:

Kép

Ancsa: Én is halálra idegesítem magam ezen, mert hogy cseszhetnek ki egy várandós kismamával szülés előtt? Miért nem mondják azt, hogy aki már babát vár, és választott az még a régi rend szerint járhat el? Én feb.8.-án fogok szülni. A másik meg, szabad ember vagyok. Hagy szüljek már ott ahol én akarok, fizetek elég tb-t!
Na most megint jól felhúztam magam....

Kép
Kép
[/url]
korena73

Korena
Igazad van, de ezzekkel a hülye intézkedésekkel az ember csak feleslegesen felhúzza magát.
Jól nézel ki, nem is híztál?

Kép
Kép
bbeti

babzsák
Aha, köszi! Láttam a hintaszéket!!!
Annyira nem tetszett... de nincs is helyem neki))) sajna...

gyanixi
hát nincs mostani pocakos képem... Vicces, mert a Barátom fotos /is/... De úgy látszik ez olyan mint kalapos kalap nélkül... Magamat még nem tudok normálisan lefényképezni... Majd erősebben könyörgök a páromnak, hogy csináljon már rólam pocakos képet.. :lol:
jaj /itt a reklám helye :lol: / van neki weboldala /www.actionphoto.hu/ ott rolam is sok kép van))

korena73
NAGYON jó nézel ki!!!

Remélem én is igy fogom tudni tartani magam!!!!

By the way... Lányok.. Mi van a sporttal??? Sportoltatok előtte??? Most??? Igen? Nem? Hiányzik??

Nekem nagyon.... Elvonási tüneteim vannak... De jövö héttől el fogok járni edzőterembe... heti 2x... Talán a BGt /barátomat/ is rá tudok venni, hogy sportoljon velem)))) :roll: :wink:

Kép

Kép
fenix

Bacivili igen tényleg hentes a párom,már jó rég óta! :lol:
Én is majd 7végén csinálok képet,és majd teszek ki.
Én nem sportoltam terhesség előtt,most se járok sehova. Jól bírok mindent,a lépcsőn akár szaladni is tudok,meg se érzem. :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziaszok!

Tetszik a topik, és úgy döntöttem, hogy írok ide én is. Most várom első babámat, 2 nap múlva töltöm be a 25 hetet.
Van egy kis gond nálam. Múlt héten a vérvizsgálaton állapították meg, hogy ellenanyagot termel a vérem, még pedig valamilyen E antigént. Ez azért fura, mert nekem meg a páromnak pozitív a vércsoportunk, általában ez akkor szokott jelentkezni, ha a nő Rh negatív. Kicsit utána néztem a témának, és ABO vércsoport összeférhetetlenségről van szó, ami eléggé ritka dolog. Hallottatok erről valamit? Igazából arra lennék kiváncsi, hogy milyen kihatással van ez a babóra, nagyon féltem a pici manót, aki egyébként fiúcska.

Üdv:
Dia
dijcsi

Dia! Üdv közöttünk és gratulálok a kisfiúhoz. Én sajnos ehhez az ellenanyag-dologhoz nem értek, nem is hallottam még ilyet, hogy Rh pozitív esetben is van ilyen.

Bbetti! Szerencsére megkaptam a telefonszámodat. Köszi. Aztán várom a híreket!

Korena! Nagyon csinos kismama vagy. Nem is látni, hogy híztál volna.

Bacilivi, szerintem beszélj a dokiddal a kézzsibbadásodról. Megnyugtat vagy tanácsot ad. Én még nem találkoztam ilyesmivel.

KépKép
nanett

Sziasztok :)

Bacilivi, az én kezem is zsibbad :( Noémivel is így volt, és a szülésig megmaradt sajna. Meg lehet szokni, nincs ellene gyógyszer. Nekem segít ha lelógatom az ágyról, vagy ha a hideg párnára teszem. Nekem csak a jobb kezem zsibbad. De a végére a lábam is így járt Nonóval :?

Korena nagyon csini vagy!!!! Tényleg nem látszik, hogy híztál volna.
Apukámnak volt nete 8 éve, és az akkori vőlegényem mutatta meg, hogy hol kell csevegni :lol: De jóban vagyunk azóta is. Mármint barátok maradtunk, és a férjem is bírja 8)
Nika szupi a babakocsi
Szia Dia
Én RH- vagyok, de ilyet még én sem hallottam. Üdv nálunk :)

Dia

[link=Kép

Kép
dia1

Szia Dia
Én is RH- vagyok... SŐT... anyukam AB-, apukám 0+... én 0RH- lettem....
Soha nem hallottam ABO vércsoport összeférhetetlenségről....
De ha megtudsz valami konkrétat meséld el kérlek nekünk!!!!

Kép

Kép
fenix

korena, nagon szép nagy a pocid, te meg jól nézel ki.

dijcsi, én is rhpoz. vagyok és nálam is termelődik ellenanyag. nekem a dokim azt mondta, hogy ebben az esetben ez semmiben nem befolyásolja a terhességet, viszont ha vért kellene kapnom valamiért, akkor csak "választott vért" kaphatok. ezt be is irta a kimami könyvbe.

boszibabab, akkor tényleg valószinű vogja majd birni a gyűrődést :lol: :lol:

dia, lagalább nem vagok egyedül a zsibbadás problémával...szoval még egy darabig igy marad
és nanett, ma megyek dokihoz, azért megkérdezem mit javasol :D
Vendég

FEnix, én is RH - vagyok.

Kép
elizabeth25

fenix:Én kondiztam meg aerobikoztam is, hol ezt, hol azt egy pár évig meg táncoltam, de ahogy kismama lettem nekem mindent abba kellett hagyni, mert sokat fájt a hasam és most is sokat keményedik néha,de erről már írtam sztem... meg amúgy is egy parázós típus vagyok. Most kb. 1,5 hónapja kezdtem el megint itthon a Rubint Rékás kismami tornát, ami jóó, mert kell, de remélem nem ártok ezzel...Nem szabad elhagynia az embernek magát, de tudni kell mit bír és mi az elég!!Szerintem inkább te is otthon tornázgass, bár nem tudom Te hogy viseled a terhességet... :o

Kép
gyanixi

elizabeth25
És hogy érzed magad? mit mutatott a vérvizsgálad az RHaddal kapcsolatosan?

gyanixi
Mit táncoltál??? Milyen táncot??? És tényleg jó a Rubint tirna? Én annó /véletlenül/ vettem cindy Craford szülés utáni tornát... Majd biztos hasznát veszem)))
Én golfoztam.. és kondiztam heti három, négy x.. edzővel... Aztán terhesen nem tudtam .. egyáltalán nem volt erőm.. csak melóba és vissza.. kész.. Most érzem úgy hogy mennék, van erőm és hiányzik is... Golfozni nem megyek mert már hideg van-- nincs kedvem fázni... Edzőmhöz viszont ma fogok bejelentkezbi !!! alifvárom már!!!

Kép

Kép
fenix

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?