Új privát üzeneted érkezett!

Még annyi Nóra hogy vegyél be B6vitamint azt terhesség alatt is lehet szedni az mulasztja a hányingert és a hányást!Én is szedtem annak idején a doki ajánlotta!Ja és ez olyan virús ami 1-2 nap alatt elmúlik!
Ne aggodj!

Kép
vea

Nóri!

Na én is elszúrtam az időpontot. Szóval 9.45!!! :)

Kép
Kép
v.lívi

Köszi a megnyugtató szavakat!
Lívi!
Igazad van!Mikor találkozzunk?35 jó lesz??Hamar beérünk ám!Arra gondoltam,a Rakparton parkolunk és odaslattyogunk a talihelyre.Ok így???

Jajjj az ebéd....

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri!

2 privi megy. Ment??

Kép
Kép
v.lívi

Lívi!
Nincs privim! :?

KépKép
f.nóra
Győr

Lányok a holnapi talival kapcsolatban:
Én is megyek, de sajnos sokáig nem tudok maradni, hiszen munkaidőben megyek el, ami nem gond, hiszen saját cégünk van, de sajnos 1000 munkám van, így max 1-1,5 órát tudok ott lenni... :?
Ha nem érek oda 10-re a térre, akkor a Mandalába megyek rögtön!
ponger

Lányok!

A véleményeteket kérném.
Olyan bajban vagyok. Babalátogatóba készülök, de halovány lila f....gom nincs, hogy mi a fenét vihetnék ajándékba.
1. tutira mindene megvan a babónak
2. igazából a barátnőmékhez megyünk, de nem járunk nagyon össze a távolság miatt, így tényleg nem tudom, mi is az, ami esetleg nincs nekik
3. iszonyatos árak vannak és hát mivel nem közeli rokon, vagy szorosabb kapcsolat, így nem akarok 10 ezrekben gondolkodni
4. fölösleges hülyeségeket nem akarok vinni, de jó lenne valami ötletes dolog

Például a pelustorta honlapon láttam egész ötletes dolgokat. Pelusból volt torta csinálva, plüss állatka ült a tetején, vagy ajándékkosár, illetve kis koszorú formájában voltak összepakolva babaholmik.

1-2 kép róluk:

Kép

Kép

Kép

Arra gondoltam, hogy csinálok valami ilyesmit, kis hasznos babakellékekkel (amik mindig kellenek: törlőkendő, fürdető, stb) "díszítve". Lehetne a baba cuccokat szempontok alapján összeszedni. Pl. etetéshez, tisztálkodáshoz, öltöztetéshez, stb. Mit gondoltok?

Andi

Kép
andykamama

Szerintem aranyosak!
De nyugodtan vihetsz valami helyes papírtáskába is! Olyan szépek vannak már.

A törlőkendő mindig jól jön, meg a pelenka is, de ott már nem tudni mit szeretnek, meg a méret is gyerek függő.

Szerintem ha valami helyes "nem drága" kreatív játékot veszel annak jobban fognak örülni, ha később fog vele játszani az sem gond.
[url](http://www.fakopancs.com/fakopancs.php?gl=elso)[/url] , Magamból kiindulva én például nem szerettem ha plüssjátékokat kapott a Benedek, de lehet csak én vagyok így ezzel...
A Széchenyi téren van a Mulungu, ott találsz a honlapon bemutatott fajátékokat.
ponger

Andy!

Sztem vegyél egy csomag pelust, popsitörlőt, anyukának innivaló-gyümi, apukának bor, oszt ennyi, max egy nagyobb méretű body (68-74), ami később lesz jó a babának.
Én fürdetőt nem vinnék, a mai babáknak olyan kényes a bőrük. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

A Beni picinek kapott egy ilyen madarat és imádta!!!

Tátott szájjal nézte állandóan... sokáig nagy sláger volt!
Kép

Kép

Kép
ponger

Sziasztok!

Én terhességi cukorbeteg vagyok. De semmi előjelét nem láttam magamon. Nem ettem sok édességet és nem éreztem szédülést, stb. Meg is lepődtem az eredményen. Egy igaz, hogy öröklési cukorbetegség kockázata van bennem, mert apukám és anyukája is cukorbeteg lett idősen, és a párom apja is az! Mert itt az is számít, hogy az apuka családjában van-e örökletesség.
Hiába volt-e kockázat, ettől függetlenül időben csinálták meg a vizsgálatot, s azóta diétázok. A baba jó méretű, megfelelő mennyiségű a magzatvizem, úgyhogy eddig kopp-kopp jónak tűnik minden. Mindent megteszek, hogy a baba jól legyen, itt másodlagosak vagyunk. .. Mert tényleg a legnagyobb kockázat a születéskori inzulinsokk a babának, ami súlyos károsodást okozhat a szervezetében!
És még azt sem lehet mondani, hogy súlyfüggő, mert több vékony kismama is lehet terhességi cukorbeteg.
Az a fura, hogy sok környező országban meg sem csinálják ezt a vizsgálatot.

A holnap.. én nagyon sajnálom, nem tudok mégsem menni, de nem is a pakolás miatt, hanem mert nem vagyok én sem jól. Nekem arcüreggyuszim lett, bedagadtak az áll-nyirokcsomóim, úgyhogy elég tréül vagyok. Remélem, hogy jól fogjátok érezni magatokat és írtok majd ide az élményeitekről!!! :) És igyatok helyettem is fini teát, mert azt nagyon szeretem! :)

Puszi Nektek!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok,

Hát elég közel van már a nagy találkozás! Izgulok is rendesen.
Ma voltam az első NST vizsgálaton, minden rendben volt, még jól érzi magát benn a babó!

Andi,

Ahogy olvasgattam a szülésznő témákat, úgy láttam, hogy egy szülésznőt választottunk. Eddig meg vagyok elégedve!
Képzeld , tegnap küldtem neki egy sms-t, hogy ma reggel fél 7-kor NST vizsgálatra van időpontom. Pont éjszakás volt, igaz már hazamehetett volna, de megvárt, sőt meg is csinálta a vizsgálatot, előre kitöltögetett papirokat, hogy később már ne kelljen. Ezek után felszólt a szülészetre a növérkéknek, hogy ha meglátják, hogy várom a doki bácsimat a folyosón, hogy kiértékelje az NST-t, keritsék nekem elő a doktor urat.
Ezek a dolgok nagyon jól estek igy elsőre, mert azt sem tudtam, hogy mit hogy kell egy ilyen NST-nél.Szóval nagyon segitőkész volt.

Móni

Kép
szmoni

Sziasztok!

Jelentem,ma már nincs semmi bajom,úgyhogy nem kell félni tőlem holnap,nem hordozok bacikat! :wink:
Már nagyon várom,hogy talizzunk!

Lívi!
Még most sincs privim tőled!!! :( Még benézek később,úgyhogy ha fontos,még el tudom olvasni.Ha pedig nem,akkor 9.35-kor ok?

Andy!
Én a helyedben valami praktikus kis csomagocskával állnék elő akár kiskosárban,akár papírtasival..bele pedig a baba korához aktuell ajándékokat....Olyan sok a választási lehetőség,biztosan találsz valami jót!

Akkor HOLNAAAAAAAAAAAAAAAP!!!!

Pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Lányok!
Köszi mindenkinek az ötleteket, majd kitalálok valamit. Mindenképpen hasznos dolgokat szeretnék vinni. A fajáték is nagyon tetszik. Egy pici babának meg tuti, hogy még érdekesebb. A fotókon láthatók meg azért tetszettek, mert szerintem nagyon ötletesek és az anyuka is amolyan kreatív típus, biztosan tetszene neki. Kiagyalok valamit. :)

Tünde!
A fürdető kérdésben igazad van, kényes ügy, erre én is gondoltam, úgyhogy más megoldás lesz. Majd olyasmiket szedek össze, amikkel nem lehet nagyot bukni. :)

Nóri!
Tök jó, hogy elmúlt a baj. Majd holnap még rákúrálsz egy-két fincsi teával és minden ok lesz. Remélem, az idő is hasonlóan szép lesz, mint ma, az tuti hangulatfokozó.

Móni!
Te is Timinél szülsz? De jó, akkor majd várom a beszámolót! :)
Nekem is első pillanattól nagyon szimpi volt és ahogy elmondott mindent, töviről hegyire, meg éreztem, hogy mennyire segítőkész, nagyon megnyugodtam. Valahogy tényleg azt éreztem, hogy végre valaki "csak" értem/értünk lesz ott végig.
Jössz holnap, ugye?

Hangolka!
Kár, hogy nem jössz holnap! Nagyon beteg vagy? Remélem gyorsan meggyógyulsz, mert az arcüreggyuszkó az alapban se semmi, hát még várandósan, amikor nem is nagyon lehet mindenfélét bekapkodni rá. Én például azért parázok, mert egy, a tavasszal betömött fogam érzékenykedik, és nagyon nem szeretném, ha bedurranna... Látszólag semmi baja a dögnek, de ha nekiáll a 7. hónapban kínozni, hát nem tom mi lesz!
:evil: Nagyon nem akarnék szülésig fogdokis randit.

Andi

Kép
andykamama

Ponger!
Nézem közben a fajátékos honlapot, nagyon szupi! Bár a kisbabó még csak 1 hónapos, neki is jópofa csörgők vannak, de leginkább a már nagyobbacska keresztgyerekeimnek látok itt jobbnál-jobb dolgokat és meglepődtem, hogy nem is vészesek az árak. Pedig a fajátékok általában nem olcsók... Tök jó, meg fogom nézni a Széchenyin a boltot. Kösz a tippet! :)

Andi

Kép
andykamama

ponger

Sziasztok!

Lívi!
Szívesen :)

Szila!
Hány g CH diétán vagy? Mennyi lett a terheléses cukrod? Rajtam azért nevetett mindenki, mert túl komolyan veszem, amikor 8,3 lett a terheléses cukrom, és az alig van a 7,9 fölött. Én 150 g CH diétát tartottam 24-37. hétig a szülésig. Nagggyon durva volt, de megérte :)
Sokat fogytam, Lilinek egyáltalán nem volt baj a cukorszintjével születése után, úgyhogy minden oké volt.
Neked mérned kell a cukrodat? Nekem naponta 3x kellett. És azt vettem észre, hogy a 32. hét után, ha mondjuk egy zsöminél többet ettem meg pár falattal, akkor az addig felszökő cukrom tök normális volt. Megkérdeztem erről a dokit, és azt mondta, hogy igen, ez előfordulhat, de a probléma ettől fennáll, és ilyenkor sem szabad bűnözni. El voltam keseredve :) :)

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Megvolt a tali!

Csajok, bocs hogy ilyen gyorsan leléptem (a férjem már igen várt az ebéddel :lol: ).
Aranyosak vagytok! Timinek is igen örültem. Biztos rossz lehet, hogy nincs otthon net. Így elég nehéz lehet - mégha a 2. gyermekét is várja.

Eszter! (Kornéliusz)

Nagyon szép kismama vagy! Jó nagy a pocid! Biztosan szép karácsonyotok lesz! :lol:

Nóri hoztad a formád! Nagyon jó fej csaj vagy!
:)

Ráhel!

Aranyos vagy, hogy ennyi hasznos tanáccsal láttál el minket. Nagyon kedves nő vagy!

Zitamama!

Olyan édes a kicsi Zita! És milyen fegyelmezett volt!

Andi!

Én már 3adszor kajáltam, mikor te még először :) . Mi a baj? Nem vagy jól?

Ponger!

Te meddig maradtál?

Lívi!

Kipihented már a lakásvásárlással járó fáradalmakat? :)

Kép
babancs

Lányoooooooook!!!!

Nagyon jó volt a tali!

Lívivel és Timivel utána még adtunk magunknak egy adag kalóriát a McDoniban :D ....

Mindenki nagyon aranyos volt!!!!!Tudnám ecsetelni mi minden tetszett,de mivel minden és mindenki,ezért neki sem állok :D
Két dolgot viszont mégiscsak nem bírok nem leírni:

Zita::: :D ..arany husika!!!!!!! :D :D :D ...a zenei képzéséről még beszélünk!!!! :wink:

Ráhel!!!
Köszi mindent!!!! :!: :!: :!:

Most tartottam élménybeszámolót Máriónak :D ...sajnos el kell mennie :( ,így nem tudja végighallgatni,pedig én csak mondanám és mondanám.....
:lol: :lol: :lol:

További szép napot mindenkinek!!!!

Pussz
nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Meddig maradtatok??

Kép
babancs

Babancs!
Nem néztem az órát,mikor jöttünk el a Mandalából...talán fél1 lehetett :? ...az tuti,hogy fél3körül keveredtem haza :D

Hangolka!
Jobban vagy már????

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Örülök, hogy jó volt a talitok! :) Sajnálom, hogy nem lehettem ott.. de lesz még gondolom rá lehetőség, ha majd babucival is, de hogy találkozzunk!

Andi!
Infralámpával próbálkozok rendbe tenni magam, meg hársfa, csipke teával.. Mást úgysem tehetek. Az a rossz, hogy nagyon be vannak durranva a nyirokcsomóim és azok szinte jobban fájnak. A házidoki szerint lehet nem is arcüreg gyulladásom van, nézessem meg a fogaimat. (Na persze mindezt 3 méter távolságból mondta, ahogy rámnézett.., de azért csak tudom mi fáj és az inyemmel, fogaimmal nincs baj)...Úgyhogy marad egyelőre a meleg-kezelés.

Bogi!
Nekem kereken 8 volt a terheléses cukoreredményem és 160g CH-ra vagyok beállítva. Hetente keddenként kell mérnem hivatalosan a cukrom és kéthetente kell bediktálnom a terhespatológiára. De ezen kívül elég sűrűn mérem. Apósomnak van itthon mérője, én meg vettem magamnak szúrót, - de az ujjaim már nagyon nehezen viselik, mert minden új döféskor már kékül be a helye. Szerencsére eddig mindig jó volt az érték - 7 alatt. Én nem fogytam eddig, mert ugye azért bizonyos mennyiségű kalória csak lemegy, mert ez nem fogyókúra.

Puszi Nektek! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Lányok, szuper volt a tali, remélem, lesz még. Lehet, már csak babásan férek bele.
Énrám megnyugtatólag hatott. Nóra, úgy láttam, Rád inkább ellenkezőleg. Bár az engem is meglepett, hogy ilyen egyszerű kérések, mint "ülveszülés", is nehézségbe ütközhet.
Szerintem úgy 1 óráig maradhattunk. Babancs, Ponger, kár, hogy korábban le kellett lépnetek.
Eszter
kornéliusz

Szia Mindenkinek!

Lányok,kedves Társalkodók!Hogy mennyire irigyellek benneteket a mai tali miatt.Már bánom,hogy a VK. Európa Klubja beli baba-mama klub helyett nem Titeket választottalak.Nagyon szívesen megismerkedtem volna Veletek személyesen is.
A mai délelőttöm kudarc volt a klubban.Mára igértem,hogy megtartok egy mondókázós,éneklős,csörgő-börgő szerű foglalkozást ráhangolódásként a meghívott előadó előtt.Hiába!Nem mindig vezet jóra az ember lelkesedése,és az,hogy a saját igényeiből,elvárásaiból indul ki.Imádok együtt játszani csöppömmel,ami nem azt jelenti,hogy majomszeretettel csüngök rajta,de a naponkénti közös,mozgásos játékkal kísért éneklés és mondókázás nem maradhat el.Szerintem minden anyában és leendő anyában benne lakozik a késztetés a ritmikus együttmozgásra.Ez "kódolt".Jusson eszünkbe,hogy a nyugtalankodó kicsiket először ringatással,sétáltatással igyekszünk lecsendesíteni.
Szerencsés vagyok:főiskolai éveim alatt nagyon sok ringatót,lovagoltatót,stb. megtanultam,nem is beszélve a családi "örökségekről",mindemellett szüntelen gyűjtök-jegyzetelek-"kölcsönkérek".Nem megszállottként,inkább kedvtelésből,hogy aztán a gyermekversek kincsestárát adjam át gyermekeimnek.
Gondoltam,jó szívvel fogadják majd az érdeklődő anyukák.Sajnos,csalódtam.Nemhogy arra nem tudtam rávenni az anyukákat,hogy leüljenek a szőnyegre,de arra sem,hogy a széken ülve ölükbe vegyék picinyeiket.Lelkesedve,igaz örömet érezve javasoltam a közös éneklést legalább,de úgy vették,mintha egy műsort hallgatnának.Persze így unalmasnak bizonyultam;még a "Csiga-biga gyere ki" dalocskát se énekelték velem.A gondosan összeállított,logikus,meseszerű történetre felépített "műsor" ( :? ) a feléig se jutott el.Zenepedagógiai csőd...Az érdektelenségre,vagy nem is tudom mire zavart,kényszeredett mosollyal próbáltam válaszolni.Leforrázva kullogtam el,méltóságom utolsó darabkáit húzva magam után.Bezzeg Éva, a gitáros lány elégtételt vehetett rajtam az előző alkalommal történtekért (kértem,hogy egészítse ki a gitárjátékát...).Neki legalább jó emlék marad ez a klubfoglalkozás.Szó,mi szó,remekül gitározik,és éppoly lelkes,mint én...Azt hiszem,soha többet nem megyek ebbe a klubba.
(Ha olvasol,ne haragudj rám kedves kismami,akivel jólesően beszélgettünk.Biztos találkozunk majd máshol. :) )
Tudom,hogy közhellyel élve:"ami nem öl meg erőssé tesz",de minek oda eljárni,ahol kudarc ért,és kellemetlenül éreztük magunkat.
A Mandalás talit kellett volna választanom.Kár,hogy kötött az ígéretem (bár úgy tűnt nem sokan emlékeztek a szervezők közül a felkérésre).Pedig amikor ma reggel felébredtem,boszorkányos megérzés sugallta,hogy valami nem sikerül majd tökéletesen... :oops: :P :wink: :lol:

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, tök jó volt találkozni. Ezt legalább havonta meg kellene ismételnünk, biztosan lesznek új kismamáink. Nekik már sok okossággal szolgálhatunk.

Babancs!

Igen, mindenen túl vagyunk, nemrég hívtak a bankból, hogy az eladónknak elutalták a pénzt.

Pussz Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Néhány fotó Marcusról,hogy el ne felejtsetek. ;) :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
babinti

Babinti!

Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a napod. Nem értem a kismamákat, tán zavarban voltak, hogy nem mertek veled együtt énekelni, vagy talán soha nem énekeltek gyereküknek? Mikor hazajöttünk a kórházból állandóan beszéltem, énekeltem a Bálintnak. Volt pár mondókás könyvünk, na ha azt elkezdtem olvasni neki már tudta melyik után mi következik és ha egyet is kihagytam, mert már szerettem volna gyorsabban haladni, nagy visítással követelte, hogy lapozzak vissza. Talán ennek is köszönhető, hogy Bálint elmúlt 2 éves és már ismerte a betűket, 5 éves korára olvasott.

Fel a fejjel, talán legközelebb érdeklődőkre is rátalálsz.

A következő találkozónkra szeretettel várunk.

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Hahó!

Csatlakozom én is az előttem szólókhoz, nagyon örülök, hogy megismertelek Titeket, és szerintem is lehetne havonta egy összejövetel. Idővel belejövünk a kérdezgetésbe is. :)
Lányok, remélem nem volt nagyon zavaró Zita hangoskodása, általában idegen helyen, idegen emberek között elviszi a cica a nyelvét...

Nóri, jajj, de irigykedem a mekizés miatt! Általában igyekszem egészségesen étkezni, de ebben az állapotban becsúszik 1-1 gyorsbüfé. Legközelebb apát szabira hívom, és nekem se kell rohannom haza.

Maminti, jajj, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a mai napod!
De ne szomorkodj, sztem nem Te viselkedtél furán, számomra az a fura, hogy a többi Anyuka nem csatlakozott Hozzád, hiszen a csörgőn éppen ez a jó, hogy én is végre megtanulom a gyerekdalokat. :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Babinti!

Én is sajnálom, hogy nem sikerült a napod. De tudod, minden rossz választással nyer az ember egy jó tapasztalatot. :lol:
Amúgy én sem vagyok az a gügyögős-éneklős-mondókázós típus. Rá kell gyúrnom alaposan, hogy valamit egyáltalán tudjak énekelni a kicsinek. Szóval valahol megértem azokat, akik nem énekeltek együtt stb..valószínű nem is ismerik ezeket a gyerekdalokat. Az más kérdés, hogy akkor minek mentek oda? Csak azért, hogy elmondhassák, hogy a gyereket oda is elvitték??
Na mind1, majd legközelebb jössz velünk. Nem ez volt az utsó tali, bizti. :lol:

Kép
babancs

Sziasztok!

Édes Drága Arany Kriszi!

Ne csüggedj kérlek! Bele kell tanulni Neked is, a kismamáknak is. Való igaz, hogy pl. Éviben az volt a jó a Zenekuckó alatt, hogy ő nem egy műsort csinált, hanem ugyan egy jól felépített óra volt, de tanította is az énekeket.
Nem tudom mit csinál ott a baba-mama klubban, de a zenekuckót nagyon jól csinálta. Annak ellenére, hogy elég merev szegénykém, és szerintem most, hogy már neki is van gyereke nem sokat változott ilyen téren, jó pedagógiai érzéke van.

Őszintén szólva ilyenkor én a nagypofájú is megkukulok, amikor valaki leül elém, hogy na akkor énekeljetek velem, stb. Na persze mára már jól mennek a gyerekdalok, már extrákat is tudok, de először nekem is nagyon furcsa volt. Én a helyedben nem adnám fel. Lehet, hogy mondjuk legközelebb már énekelnének is veled.

Szila
8 volt a cukrod és 160 g CH-ra fogtak? Na az nem semmi. 1mmollal lett több, és már ilyen durván kínoznak?

Amúgy nekem a kcal is meg volt határozva, direkt azért, hogy fogyjak. Közben én sem vettem észre, hogy fogytam, hiszen a pockom nőtt, de utána nagyon tuti volt. Szerintem Te is így leszel vele.
Asszem 1300 kcal diétára voltam fogva. Igaz valóban túlsúlyos voltam. 155 cm és 74 kg voltam. Szülni 78-al mentem, a kórházból 62-vel jöttem ki.
Katicánál már csak 64 kilóra sikerült letornázni. Aztán csak 70-re híztam vissza, és az epekő miatt megint lefogytam 65-re. Azóta valamelyest tartom ezt. Igaz még 10 lemehetne, de már így is jobb.

Tünde!
Hallom édes Zita milyen jól viselkedett. Az a lány nem is tud máshogy :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi, igen, Zita adta magát, csak most nem volt szégyenlős Hamupipőke, hanem jól kieresztette a hangját, néha alig tudtuk túlharsogni.
Az, hogy ki hány gr Ch diétán van, az nem a vércukor eredménytől függ, hanem attól, hogy milyen a BMI-je (testtömeg index), és milyen az életmódja, szóval mit csinál a mindennapjaiban, mennyi energiára van szüksége. Tehát ha Szila még aktív, akkor több CH-ra van szüksége, mintha nem dolgozna, ill. fordítva.
No meg persze a profiltól is függ, az étkezések utáni eredménytől.
No meg attól is, hogy a beteg szed-e vmilyen gyógyszert, ill. kap-e inzulint.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Drága Társalkodók!

Bogi,Babancs,Tünde,Lívi!Köszönöm,hogy bíztattok,hogy vígasztaltok.Nagyon jól esik.
Talán nem vettem figyelembe,hogy ebbe a klubba azért jöhetnek inkább az anyukák,hogy egy kicsit felnőtt társaságban legyenek,míg a gyerkek szabadon téblábolnak a székek által körbehatárolt játéktérben.
Bogi!Tévedsz,ha úgy gondolod,hogy nem voltam elég pedagógusi.Zene tanítói diplomával még akkor is "szájbarágósan" vezetek ilyen foglalkozást,ha már rég tanítottam utoljára,és arra törekszem,hogy kissé elkoptassam a szakmai ártalom keltette rossz szokást...Kedvesen vígasztalsz,de nem az volt a gond,hogy nem tudtak mindent elsőre.Az összes mondókát (amire sor került) elismételtem,lassan mutattam Marcimon.Azért egy Csiga-biga gyere ki dalocskát,vagy egy Hüvelykujjam almafa...,esetleg Gyí paci paripa mondókát tán ismernek,amit együtt mondhattunk volna.Tehát arra törekedtem,hogy ismerős és újdonság is legyen az elhangzottak között.És nem műsor volt,hanem közös játék.Ez lett volna a lényeg.A közös játékban való feloldódás,a feszültségoldás,egymás (anya-gyermek) jobb megismerése,kjötődésük elmélyítése.Mert hiszem,hogy csak a közös játék során juthat el egy szülő gyermeke jobb megértéséhez,amin keresztül önmagával is harmóniába kerül.
Nem tartottak rá igénytTalán kínos volt nekik az igyekezetem,talán gyerekmentes délelőttre vágytak.Amúgy az előadás érdekes volt.A gyermekek fogápolásáról adott elő egy fogtechnikai asszisztens.Bár ezt én már a körzeti baba-mama klubban egyszer hallottam...
Lívi!A Te barátnőd testvérével beszélgettem.Szégyen,de a nevére nem emlékszem.Két kislánya van.A kisebbik nyolc hónapos.Nagyon kedves kismami,és picúrkája tünemény.Nagyon megörültünk,amikor kiderült,hogy a babanetre be szokott olvasgatni.Tudta,ki vagyok (babinti....)Unszoltam,hogy írjon.Remek érzés ráébredni,hogy tényleg kicsi a világ. :)

KépKép
KépKép
babinti

Hangolka!Ne csüggedj!Én 140g-os CH-ra voltam állítva,de nemhogy fogytam,sajnos a 42. hétre elértem a +10 kg-ot,igaz,később 17 könnyedén lement.Könnyen ki fogod bírni,csak hinned kell benne.Remélem,várandósságod végig problémamentes lesz.Ha néha elgyengülnél,gondolj csimotád (leendő) kezecskéire,lábacskáira,szerető mosolyára.

Andi!Ha érdekel még készségfejlesztő játékbolt,Tünde említette nekem a csörgő-börgőn: www.fakopancs.hu
Győrben a Bambi boltokban,és az Árkád Játékszigetében is kaphatók játékaik.De a csörgő-börgőn is olyanokkal ügyeskednek a picik.egybe különösen beleszerettem.Egy minta alapján pálcára gyöngyfűzősbe.Fel fogod ismerni a honlapon.

Ja,Jányok!Köszi a talira invitálást.Feltétlenül ott leszünk,remélem,már pocakosan. :D

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok lánykák! :)

Rossz kismami vagyok, csak most értem "végleg" haza. Ez annyit tesz, hogy anyukám rámtelefonált még mikor Győrben voltam, hogy ugorjak be hozzá, mert megjött a táppénzem (az állandó lakhelyemre megy és az anyuéknál van még...). Közben az "uram" hazahozta a babakocsit, úgyhogy úgy döntöttem, akkor viszem megmutizni anyunak. Szóval hazaértem kb. 1/2 5-re, babakocsi bepakol, indulás anyukához. És most estem haza. :)

Tali:
Komolyan mondom, nem udvariaskodás, de mindenki nagyon szimpi és aranyos volt számomra eddig is, de mától aztán végképp.
:) És Zita olyan tüneményes volt!! Én egyáltalán nem bántam, hogy kiengedte a hangját. :) Úgy szeretném, ha ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott gyerkőcünk lenne nekünk is. Igazi kis tücsök!
Az valóban nagy kár, hogy néhányotoknak el kellett mennie, mi valahogy 1 körül jöttünk el a végén, úgy rémlik, bár az órát nem nagyon néztem. Azt tudom, hogy Eszterrel még ebédeltünk egyet, utána Arrabonáztunk és aztán én kigurultam (4 keréken...) a Tesco-ba, onnan kb. 3/4 4 körül indultam haza. Szóval, szép tartalmas nap kerekedett belőle. :) Nagyon jól esett és tetszik a gondolat, hogy csináljunk ebből "rendszert". :)

Na és akkor most egy hevenyészett fotósorozat a család új "autójáról" :) Remélem látszik valami, mert így esti villanyfénynél nem olyan tutik a képek.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Andi

Kép
andykamama

Hangolka!

Jobbulást kívánok! Kár, hogy nem tudtál jönni!

Andika!

Akkor jó mozgalmasan telt a napod. :lol: Hihi most látom csak, nemcsak a falszínetek ugyanolyan mint a miénk, de a padló is! :D
Nagyon egy az ízlésünk. És az "új autó" is gyönyörű!
:lol: Én meg ezt akartam kérdezni a talin..hol lehet jó áron merevfalú babakocsit beszerezni?

Kép
babancs

Maminti!!!!
Annyira sajnálom,hogy nem sikerült a délelőttöd...én bevallom,nagyon bíztam benne,hogy veled is találkozom a Mandalában,de sebaj ,majd máskor :wink:
Ne bánkódj egy percet sem,mert ha fele annyira jött szívből a zenés foglalkozásod,mint az itt megjelent soraid,már akkor is tuti jó voltál!!!! :) Ha csak a gyerekeket veszem alapul,némelyek mennyire szégyenlősek egy énekórán....persze ezt ki is neveltem belőlük :wink: ....a felnőttekben még több lehet a görcs,csinálhatod akármilyen jól,nem engednek fel....majd legközelebb biztosan nagyobb lesz az aktivitás!!!! :D

Tündérke a kis Marcus és nagyon jó a fotó hármotokról!!!!

Lányok!!!
Képzeljétek,most voltunk a párommal babakocsikat nézegetni....ki is választottunk egyet,hozzá bébihordót...olyan boldog vagyok!!!! :D :D :D :D

Tünde!
Bizony,jó volt egyet bűnözni a mekiben :oops: !!!! :wink: Majd bepótoljuk együtt is!!!!..bár az én hangulatomat direkt dobta,ahogy Zita ott énekelgetett, :D ,de alakítsd úgy,ahogy neked kényelmesebb!!!!

Kornéliusz!
Bizony,megülte a gyomromat pár infó,de már megemésztettem ám!!!! :wink: Vigyázz magadra nagypocakos kismamánk!!!! :wink:

Na,át kell adnom a gépet Márióapunak :(

Mindenkinek szép estét!!!!

Maminti!!!Mégegyszer:FEL A FEJJEL!!!!!....ezt azért írom újra,mert van egy olyan érzésem,hogy te is olyan magadban örlődő vagy,mint én....tehát:::: :D :D :D :D :D

KépKép
f.nóra
Győr

Olyan sokáig gépeltem,hogy közben ketten s írtatok! :oops:
Andy!
Jó az új járgányotok!!!! :wink:

Pusssz

KépKép
f.nóra
Győr

Babancs!
Nem voltam rosszul, csak nekem még korai volt a kaja, amikor itthonról elindultam, nem igazán tudok korán reggelizni, nem esik jól. Nagyon sokáig nem is voltam reggelizős, de a baba miatt muszáj. Na meg ugye egész szép bálna formám van, ami egyébként alap alkati kérdés is nálam, úgyhogy igyekszem nem túl sokszor reggelizni, vacsizni. :) Igaz, egész nap eszegetek, de csak keveset egyszerre. Meg jobbára levest, gyümit, ilyesmit....

Hangolka!
Jobbulást és remélem, tényleg segít a lámpa, bár azért én mégiscsak megnézetném a fogakat, mert alattomosak tudnak lenni. Azt hiszem Ponger is épp említette ma a talin, hogy neki is volt baja, nem tudták, honnan indul a gyulladás és a foga volt a lúdas, pedig abszolút semmi jel nem utalt rá. Nekem szintén volt a tavasszal egy esetem, teljesen jó fogam egy reggelre hirtelen feldagadt. Doki nézegette, elvileg semmi baja nem volt, mégis begyulladt. Nem lehet tudni miért. És a fogprobléma ráhúzódhat akármire. Nyirokcsomókra, fülre, torokra...

Babinti!
Te szegény, nem is értem az anyukákat. Igaz, ahogy Babancs is írta, én sem vagyok egy dalolászós gügyögős típus, de ha az embernek gyereke születik, 180 fokos fordulatot lehet venni. És ha már esetleg ne is ismerték a dalokat/mondókákat, legalább a gyerkőcöt ölbe vehették volna és mondjuk lovacskázhattak volna velük, vagy tapsikolhattak volna, vagy valami, hogy érezze a csöppség, hogy anya is bekapcsolódik és együtt játszik, élvezi a helyzetet. Vagy nem? Szomorú. Én se tudnék szerintem egy-két dalnál, mondókánál többet, de valamilyen módon megpróbálnám élvezetessé tenni a gyerekem számára a dolgot, ha már egyszer odavittem... :? Egyébként meg merem kockáztatni, hogy mi akár dalra is fakadtunk volna ma. :) Legközelebb ne hagyj ki bennünket! Ja és a fakopáncsos oldalt már néztem, nagyon szuper, Ponger ajánlotta tegnap. Szerintem vevő leszek én ott. :)

Andi

Kép
andykamama

ÖÖÖÖ, Babancs, az mit is jelent pontosan, hogy merev falú? :oops: :oops: :)

Andi

Kép
andykamama

jajjj, kismama agy (vagyis nem általánosítok, az enyém...)... Babinti! azt akartam még írni mindenképpen, hogy a fiúk nagyon dögösek! :wink: Szép család! És biztosan nagyon boldog is. Kívánom, hogy minél előbb bővüljön, teljesedjen! Hajrá! :)

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Mózeskosár jellegű. Nem ilyen puha, besüppedő falú. Nekem olyan kell, aminek viszonylag kicsi a kosara, kocsiban könnyen szállítható, nem nagy kerekű.
A Harmónia Áruházban érdemes körülnézni?

Kép
babancs

SZiasztok!

Most jutottam géphez. vagyis már egy ideje itt voltam csak a skypon beszéltem a barátnőmmel akinek van egy 1 éves és egy 2,5 éves lánya. Ő adta nekem kölcsön kismamaruháit.
Szegénykém 2 napja szótlanul mászkál a lakásban és próbálja feldolgozni, hogy megint terhes... 6 hetes. :D
Nem tervezték, csak volt egy jól sikerült kirándulásuk a férjével. :oops:
Bocsánatot kért, hogy nagy lelkesen elhozott egy zsák ruhát, de valószínű vissza kell mindent küldenem.

A talin én is nagyon jól éreztem magam! máskor is lehet ilyen!
A Zita tényleg angyon édes volt én egy csomó mosolyt kaptam tőle!!!! szívem szerint oda hívtam volna magamhoz egy kicsit.

Hogy jobb kedvre derítsem szegény babintit, elmesélem a Benedek mai legjobb mondatát:

Nagyon imádja a gumicukrot, de mi "genyó szülők" vagyunk és nem veszünk neki, csak ritkán tud enni, ha a nagymama zugiba vesz neki.
De a Rossmann újságban láttam BIO gumimacit így beadtam a derekam és vettem egyet, azt a boldogságot látni kellett volna rajta, hogy kapott, olyan édes volt, elkezdi:

- Anya most én is nagyon boldog vagyok, hogy ilyen teljeskiőrlésű gumimacit ehetek...!!! :D :D :D
Komolyan fél óráig röhögtem ezen a poénon.
ponger

Sziasztok! :)

Bogi!
Ha már túlhaladta, akkor túlhaladta.. és azért csak jobb megelőzni a bajt! :)

Tünde! Én már nem vagyok aktív, kezdettől veszélyeztetett terhes vagyok és pihiznem kell, és még elég husi is vagyok, de hallottam így is, hogy vki 180-ra van beállítva. A 160 épp elég nekem, s a kalóriát nem kötötték meg. Talán azért sem, mert nem híztam eddig sem túl a megengedettet, s a terhesség előtt is diétáztam több okból (epekövecskék, rekeszizomsérv miatt).
És sajnos a súlyom sem azért ekkora, mert nagy zabás lennék, hanem érdekes módon eddig inzulintúltermelődéssel diagnosztizáltak, hogy a szervezetem igyekszik mindent elraktározni. Ennek köszönhetően inkább alig ettem és akkor is kalóriaszegényen, s már nem is tudnék zsíros dolgokat lenyomni magamba. (Igaz, azért néha egy-egy sütit, vagy forró kakaót megkívánok.)

Babinti! .. a fentiek miatt sem csüggedek. Addig, amíg jól érzem magam a bőrömben és látom a mért jó eredményeket, így tiszta a lelkiismeretem, hogy legalább így minden tőlem telhetőt megteszek a Kisbékánkért! :)

Andi! Nagyon irígykedek! Ez csodaszép kocsi!! :) Sajnos nekünk nem lesz új kocsink, de majd igyekszek vhogy újjá varázsolni azt, amit kapok a nővéremtől! :)
És ne ijesztgess! ;) Pánikrohamom lenne a fogorvosnál. Nem szeretnék elmenni, ha nem muszáj! Várok még vele, hátha meg tudom gyógyítani magam és csak nem a fogamról van!

És lányok köszi a jobbulási kívánságokat! Igyekszek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Én holnap megyek fogorvoshoz, fogkőleszedés miatt, azt mondta koraszülést okozhat, jobb ha megcsinálja.

Ultrahanggal szedi le, remélem nem fog fájni, volt már valakinek ilyen?

Remélem jobban vagy hangolka!!! Kár, hogy nem tudtál eljönni.
ponger

Ponger!

Biztos nem fog fájni! Nekem hagyományos módon szedték le, érzéstelenítés nélkül..úgy sem fájt.

Kép
babancs

huh akkor jó!
babancs! Én 12.15-kor jöttem el amúgy, te kérdezted ugye?
ponger

Ráhel/Bea!

Nagyon Köszönök mindent! a papírokat, hogy készültél, nagyon sok mindent megtudtam tőled most is!
Amúgy a vashiányhoz azt írtad a papíron, hogy valójában kezelni akkor kellene, ha mind a hemoglobin mind a hematokrin érték csökken!
Nálam az első 117 g/L (120-160)az utóbbi pedig 0,344 L/L (0,360-0,460) és néha nehezen veszem a levegőt, de a se a védőnő se a doki nem mondta, hogy erre kellene szednem vasat.

Mondjuk arra figyelek, hogy sok vastartalmú dolgot egyek, de azért holnap spenót lesz és feltankolok málnából meg szederből is(imádom őket), ja és vettem egy Bio céklalét is.
No meg holnap beszerzem a a hiányzó gyógynövényeket és főzök olyan teát amit javasolsz!

Szia
Jó éjt Bea
ponger

SZiasztok! Jó reggelt!

Ráhel/Bea!
Arra gondoltam veszek egy ilyen tablettát:
http://www.vivanatura.hu/index.phtml?id=72&lang=hu
Ismered esetleg?
Elvittem a Benedeket óvodába és megint elég nehezen vettem a levegőt... :?
ponger

Ahogy olvasom, a vashiány tünetei közül elég sok rám illik... :(
ponger

Sziasztok!

Jesszsusom, Lányok, mennyit írtatok még este!
Örülök, hogy Zita nem volt olyan nagyon zavaró tényező.
Én tegnap este "jól kitoltam" magammal. Olvastam, hogy az uborkasaláta is vízhajtó hatású, hát csináltam egy jó nagy adag vegyes salátát (fejessali, ubi, mozzarella, lilahagyma, olivabogyó, paradicsom), és nekiláttam betermelni. Hát ne tudjátok meg...
éjjel 5x tuti volt wc járat, reggel alig tudtam felkelni. De hát magamra vessek, nem az esti 9-es film közben kell elkezdeni az ilyeneket enni... :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?