Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Van egy eladó Apnoe-alarm légzésfigyelőm. Akit érdekel elér az orsolya10@hotmail.com e-mail címen, vagy a msn-en. Árban megegyezünk! :wink:

További szép napot!

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Most hívott a védőnő,hogy jó lett a triplatesztem :D :D :D Tiszta öröm vagyok! :D :D :D
Lívi!
Mivel ez ismételt vérvétel volt,megkértem Zsófit,hogy mindenképp szóljon,hogy mi az eredmény.

Ponger!
Nagyon jók a hálóingek...lehet,hogy én is beneveznék... :wink:

Szép napot!
Pussz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok lányok!

Ponger!

Én is pizsamás vagyok, engem is érdekelne a dolog. Szóljatok, ha megoldható.

Nóri!

Örülök, hogy minden ok! :D Én most voltam a Zsófinál, jelentkeztem a szülésfelkészítő-tanfolyamra. Azt mondta kb. 4 hét múlva indul egy amire el tudok menni.

Pussz Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Hangolka, Lívi!
Én nem Téten lakom, hanem Győrújbaráton. De mindkét szülőm téti eredetileg.
A nagyszüleim ott élnek.
A Fő utcán van egy bolt, Hajni a neve. Ott édesapám testvéréék laknak, és övék a bolt is, velük szembe laknak anyukám szülei, apukám szülei a Petőfi utcában laknak, meg az összes rokon. pelenkát hordok a Kinizsi utcába, meg ott lakott az első szerelmem, akivel 5 évig jártunk, együtt is laktunk Győrben albérletben. Szóval nekem jó darabig Tét volt a világ közepe. Még most is a szívem csücske. Én csak 6 éves koromig nevelkedtem ott, a Debrecen utcában, de minden nyarat ott töltöttem.

Nóri!
Szuper! Örülük!

Ponger!
Már beszéltem a varrónővel, azt mondta sima ügy!
Úgyhogy ne aggódj, mire szülsz, lesz pizsid :)

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Már jó régen nem látogattam a fórumra, igy volt mit visszaolvasni.
Üdv az újaknak!

Hangolka!

A méhlepény a 32.héten nekem is II.érettségi fokú volt. Nekem úgy magyarázták, hogy a méhlepény elvileg 40 hétre van " kalibrálva ", és ahogy közeledik a szülés időpontja, úgy lesz egyre érettebb.
Azt hiszem, ha túl hamar elöregedik, az nem jó a babának, mert akkor nem kapja meg a megfelelő mennyiségű tápanyagot. Gyanú esetén, erre van méhlepény áramlás vizsgálat is, mondjuk ha a baba nagyon el van maradva méretileg a korától.

Móni

Kép
szmoni

Sziasztok!

Hangolka!
A 32. héten a II. érettségi fok teljesen normális!
III fok van. Nekem is ennyi volt ennyi idős terhesen, és nem volt semmi gond végig.
Biztos mondta a dokid, hogy ez azt jelenti, hogy ilyenkor már kis meszesedett foltok alakulnak ki a méhlepény falán, hiszen használódik, érik, öregszik.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Nóra!

Gratulálok a triplateszthez! Biztosan nagyon jó érzés, hogy fellélegezhettél a jó eredményt hallva.

Lívi!

Köszi a Modesztás tippet! Majd megnézem.

..

Én meg egész meglepő cukoreredményt produkáltam...

Éhgyomri: 4,8 mmol/L
120 perces: 3,8 mmol/L

Kicsit alacsony a terheléses cukor nem? Mondjuk a cukrosvíz elfogyasztása után elég sűrűn látogattam a WC-t. Igencsak nem akartam befogadni ezt a negédes italt.
Vajon mit fog mondani a doki?

Kép
babancs

Sziasztok!

Móni, Bogi! Köszi az infót! Akkor már ezt is tudom! :) Igen, hallottam, hogy egyre kevesebb szerepe lesz a méhlepénynek, csak nem tudtam hány fokozata van, de boldog vagyok, ha ez is jó! :)

Babancs!
Húha.. te aztán termelsz inzulint! Nem lesz gond, max. többet kell enned, nehogy elszédülgess. Szerintem pl. nem leszel eltiltva a csokikáktól, mint én! :)

Nóri! Jó a fellélegzés! :)

Bogi!
Ha már így közszemlén van a varrónő ügy, akkor tényleg szuper lenne, ha több méret is készülhetne. Én még eddig nem hallottam erről, csak a hosszú gombos megoldásról, de nagyon praktikusnak látom én is.. Pláne én, akire nem lehet nagyon kapni a boltban semmit, mert XXL-es a méretem...

Puszi Nektek!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Ponger!

A varrónő kérdezi, hogy melyik legyen, és mekkora konfekcióméretet hordassz.
Esetleg egy nadrághosszat mérhetnél majd neki, és ma megy anyagért, megcsinálja Neked.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZiasztok!

f.nóra
Örülök, hoy jó lett az eredmény, legalább megnyugodhatsz, és bejött az is, hogy jó hetet mondtál! nem?

farkasbogi
De jó!!! :lol: Arra gondoltam, hogy olyan térdnacis lenne jó, vagy rövidnacis!!! Az első pár héten úgyis totál leizzadok majd a méhösszehúzódásoktól a szoptatás alatt.
Emlékszem a Beninél utána mindig mentem zuhanyozni, mert olyan büdös voltam mint a csuda, de szülés után és szoptatás alatt természetes az erősebb verejtékezés a hormonok miatt.

szmoni
SZia! De jó neked is, már nagyon közel vagy a végéhez! Mindenkit irigylek akinek 3-al kezdődik a csíkon terhességi hete. Olyan messze van még április!

v.lívi
Örülök, hogy tudtam jó ötletet adni a szoptatós pizsamával!!
Mivel most alig kell vennem valamit, megbeszéltem magammal, hogy a tesónál egy igazi szoptatós pizsamát tuti beszerzek, mert annak idején se kedvem se erőm nem volt ilyen után futkosni.
és olyan jó, hogy a farkasbogi tud ebben segíteni!

Na megyek, mert én is benézek ma az angol turiba a nővéremmel!
SZiasztok
Bea
ponger

SZia

nem tudom, mind 3 megoldás jó szerintem! ha megmondja menyiért készít lehet mindegyikből vennék, felhajtósat is, oldalt ráhajtósat (de fontos, hogy rátakarjon mert van egy Baboo nevű szoptatós hálóing is és az középről indul, de az nem tetszik így, majd szóban elmondom miért, meg lecsúsztatósat is jó ami az a rózsaszín csíkos...

ÚÚÚ bajban vagyok, mert háát a mérettel gondban vagyok, mert ugye ez az egész szülés után érdekes, no meg a kórházban, a hasam szerintem irtóval nem lesz kisebb az elején a mellem meg ha belövel a tej, nemtudom mekkora lesz... de ha belegondolok mekkora volt, akkor NAGY.
SZóval a fene se tudja, lehet még ráér elkészíteni, olyan márciusban addigra meglátom mekkora bálna leszek. :shock:
Te mit javasolsz?
ponger

EZ az a Baboo hálóing.
Ez a megoldás nem tetszik, mert ha ngyon megnő a mellem amit valószínűnek tartok, akkor oldalt belátni, mivel középről indul, de aztán lehet nem jól gondolom... Szerinted?

Kép

Kép
ponger

Hangolka!

Hát ez az..a PCO syndroma miatt a szervezetem túltermeli az inzulint. Ezek szerint pont az ellenkezőjét kéne csinálnom, mint a terhességi diabéteszeseknek. A gond csak az, hogy az édességtől nagyon hízok..nekem nagyon sok az eddigi +6 kg.

Kép
babancs

Sziasztok!

Kórház, orvos téma.
Hát én győri vagyok, így a kórházas része nem érint. A kórházon belüli orvosválasztás meg még nem vetődött fel országos szinten. Amúgyis nem te hívod fel a dokidat, hanem az ügyeletes orvos dönti el, hogy mikor van itt az ideje, és ők intézik ezt el.
Mondjuk azt nagyon nem bánnám, ha nem kellene hatalmas pénzeket kifizetni a szülés után, gyak. az egész anyasági segély elmegy erre, pedig másra is jól jönne.

Hálóing, pizsama.
Hát nekem nagyon nem vált be a gombos hálóing, és ezek a bemutatott fazonok sem, mert a gombosból nem tudtam eléggé "kidugni" a mellem, ezekben ugyan ez a gond, egy kézzel tartani kell a cuccot, vagy nem is tudod kidugni rendesen. Nekem a végén mindig teljesne le kellett vetkőznöm derékig, ha kényelmesen akartam szoptatni.
Arra gondoltam, hoyg veszek sima, olcsó, elől végig gombos pizsiket, azokat teljesen ki tudom gombolni, a hátam védve van, az egyik mellem is takarhatom, a másikat viszont teljesen ki tudom "tenni".

Súlybecslés.
Sokat nem lehet rá adni, nagy a tévedési lehetőség.

Kép
Kép
Kép
constanze

Bea,

Hát igen, már nincs sok hátra a nagy találkozásig! A szülésen is szivesen túl lennék már, bár nem akarom sürgetni a babát, hadd növekedjen ott benn ameddig csak lehet.
De mivel nekem ez lesz az első babym, igy nem tudok nem izgulni.

Constanze,

Jó ötlet, amit a pizsikről irtál, ma akartam hálóinget venni, de azt hiszem már meg is gondoltam magam, és pizsi lesz belőle. Azt hiszem valami rövidnacis, mert a szülészeten borzasztó meleg van.

Móni

Kép
szmoni

Móni!
Ha talász, akkor feltétlenül szóljál.:-) Tényleg borzasztóan meleg van bent, bár a folyosó hideg, de azon lehet segíteni a köntössel és a zoknival.:-)
Azért az igazsághoz az még hozzátortozik, hogy sokan azért nem javasolják a pizsit, mert a klotyin bonyolultabb tartani a pizsama nadrágot, hogy ne érjen le a meglehetősen dzsuvás talajra. De én arra gondoltam, hogy ha még a szobában leveszem és úgy veszem fel a köntöst, akkor ez sem probléma.
Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Babancs!

Tényleg, az már kicsit sok.. (Én 8,5 kilónál tartok most, de azért hozzá kell tenni, hogy azért hozzád képest eleve nagy bálna vagyok, s nekem könnyebb nem túlhízni magam. Neked meg kell vhova tenni az a babát!) Csütörtökön talizol a dokival, ugye? Biztos mond majd okosakat. De pl. a gyümik nagy része nem hízlal, és van bennük jó sok szénhidrát, meg a tejben-joghurtban, ha bírod.

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Babancs!

Milyen okból látogattad a WC-t? Nem mindegy.
És nem alacsony a terhelés utáni szerintem. Nekem is ilyen volt az első 12 hetes. Aztán a 24 hetes is normális volt, csak a 32 hetes lett magas. Onnan kellett diétáznom a másodiknál. Mármint Katicánál. Lilinél már a 24. héttől.

A régiek még emlékeznem milyen kemény menet volt :)

Ponger!
Rád bízom, akkor lesz meg, amikor azt mondod, hogy mehet.
De ha a lányok megoldását választod, akkor szerintem az sem gond, az anyagot fel tudjuk másra is használni.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Hangolka!

Jaja, majd a doki biztos javasol valamit. Egyelőre kevesebbet eszem, meg tornázok, sokat sétálok.
A tejet sajna nem bírom..tehéntejallergiám van. Ezért is javasolta a nőgyógyász, hogy igyak Calcium-pezsgőtablettát. Na egy pohárral nagy nehezen leküzdöttem, azóta sem bírok belőle inni. Majd veszek Tovitát, ha eljutok a patikáig.

Farkasbogi!

Hasmenésem volt a cukrosvíztől. Állítólag valamennyi ilyenkor azért felszívódik a glükózból. Ezek szerint nem túl sok maradt meg. :)

Más: voltam az angol turiban az Árpád-úton. Nagyon jó. Találtam gumis derekú farmert, tök jó minőségű. Mindössze 1500 Ft volt. Meg 2 alkalmi felsőt, amilyenket a plázában 10e-ért láttam darabját. Itt egy 1000es volt. Nem szoktam használt ruhát venni, de kismama-nadrág dolgot kicsit kizsákmányolásnak érzem újonnan.

Kép
babancs

Sziasztok!

Hallottátok a híreket? Most már kiemelték a szülés utáni pénzt is, ahogy sejtettük. 24-100 eFt-ig kell fizetni majd a kórháznak, ha a választott dokidnál szeretnél szülni. De hát ezzel nem lesz jobb a helyzet, mert szerintem is, mindenki úgy fogja érezni, hogy ez csak a kórháznak ment és még a dokinak is fizetni kell. A legjobb, ha véletlenül akkor szülünk, ha a dokink van ügyeletben. De ezt hogyan lehet megmondani előre a pocilakónknak, hogy na ezeken a napokon van lehetősége kibújni?
Eddig nagyon szerettem volna a kiírt január 01-én szülni, de most már jobbnak gondolom, ha a kisfiam legalább 1 nappal korábban születik...

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Babancs!

Teljesen felizgattál! :D
Tök jól bevásároltál az angol turiban. Én is szeretnék valami jó felsőt venni, de eddig még nem találtam. Talán holnap úgy alakul a napom, hogy be tudok menni.

Lakásvásárlás alatt, közben vagyunk, ma 11-1/2 4-ig futkostunk bank, közjegyző, ügyvéd, földhivatal között ebéd nélkül. Képzelhetitek, mire hazaértünk, az a máskor nem túl kedvenc fasírozott olyan jól esett, mintha valami fejedelmi lakomát ettem volna. Holnap még biztosítóba + bankba kell mennem, nem tudom lesz-e kedvem még vásárolni.

Megyek pihizni, jó éjt mindenkinek! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Szia constanze

SOk mindenben egyetértek veled.

Pizsama, hálóing
Nekem annak idején azt javasolták vegyek 2 sima kínai 4 gombos hálóinget, na azon én is alig bírtam "kidugni" a mellem, ez egy hülye tanács volt, ott bénáztam a kórházban, és ott már nincs időd másikat venni.
Itthon ha tehettem én is félmeztelenül szoptattam, de azért ha voltak nálunk (após, anyós) nem szívesen, és azért valljuk be az eleje olyan mint egy végeláthatatlan szoptatás. Vagy csak nekem tűnt annak?? :D

Nekem ezek a diszkrét megoldások azért tetszenek, mert a kórházban nem szívesen szoptat az ember a szomszéd rokonai, a takarítónő meg kitudja ki előtt félmeztelenül, a végig gombosnál is diszkrétebb és egyszerűbb szerintem mindegyikben a szoptatás.
De persze kinek mi jön be... :wink:

SZóval farkasbogi, ment a privi, hogy akkor milyen méretek kellenek, én mindenképpen rendelek tőled.

Én is vettem ma 2 felsőt és 2 gyerekpulcsit az angol turiban, viszont hétfőn 8-kor nyit a Kodály Zoltánon egy angol turi (ugyanilyen) csak ott minden kilós áron lesz (1800Ft), így jóval olcsóbb lesz. Tömeg az tuti lesz!!!
ponger

Ma betévedtem az Arrabonába, és a középső részen vannak gombos pizsik, elég sokféle, 2300-2500Ft-ért, sztem kínai. Nem lenne rossz, ha az anyag 20%-a nem lenne műszál...
Benéztem a fehérnemű részbe is, ott viszont 7000Ft-nál kezdődött a választék. :?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ponger!

Köszi, olvastam.
Holnap (vagyis ma) beszélek a varrónővel, hogy sikerült-e anyagot venni. Mi egyébként 100% pamuttal dolgozunk.

Nekem ezekkel a szoptatós cuccokkal nem volt soha gondom. Éjjel mivel nem keltem fel, hiszen amíg szopiztak, velük aludtam, így csak felhúztam bármi volt rajtam, és félálomba szopiztak. Vissza is aludtunk mindig simán. Nem volt soha semmi gond.
Talán ezért van az, hogy most is jól alszanak.
Amikor meg már tápszert kaptak, akkoris el volt készítve, megmelegítettem, és sötétbe etettem úgy, hogy feküdtek az ágyba. Mivel soha nem büfiztek, egyik sem, így arra sem volt gond. Szerencsére Katica volt csak egy rövid ideig pocakfájós, akkor ment a büfiztetés, büfi egy szál sem, aztán hason az én hasamon elcsillapodott, elaludt, és nem volt gond.
Ma is csak azért alszok velük, mert Katica még fel szokott ébredni cumiért, és nem akarom, hogy felébredjen, így gyorsan bedugoma cumit, és már alszik is tovább.
Lilivel már nincs ilyen gond, ő már megtalálja álmában is a cumit, és bekapja. Mindig röhögök rajt nagyokat, mikor csukott szemmel tapizik 1-2 mp-et, és már meg is van, hopp bekapja, és kész.
Bízom benne, hogy Katica is hamarosan önálló lesz éjjel, és visszamehetek apához.
Ő azt reméli, hogy ez még idén lesz :)

Egyébként érdekes, de semmi panaszom nem lehet a gyerekeimre.
Mivel hozzászoktak már, így délelőtt hagynak dolgozni, néha bejönnek nyúzni valamiért (puding, csakegycsoki, innikérek), de amúgy ketten eljátszanak. Lili nagyon okos. Olyanokat mond, meg csinál.

Jaj, 1-2 aranyköpés:

Anyuéknál voltunk, ott mindig a húgommal a Garfieldot akarja nézni.
- Dorcsi, nézni akajom a Garfilt.
- Most nincs kedvem.

Odajön hozzám, de én az előző beszélgetést nem hallottam, nem figyeltem:
- Anya, neked jó kedved van?
- Igen Kicsim.
- Akkor nézed velem a Garfilt?
:)

Ebédeltünk, Katica mindig kieszi az összes répát a levesből. Lili is kért, de meleg volt. Közelíti a szájához, egyszercsak elfintorodik:
- Fúúj de undojító ez a jépa.

Zizit evett Lili. Kértem tőle egy szemet. Adott. Kértem mégegyet. Válasz:
- Nem adok mejt megpusztulsz. :)

Na puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Jó reggelt!

Tényleg hányan leszünk holnap kb.? Ráhel kaptál priviket?

Lívi!

Hát jó mozgalmas napokat éltek akkor most meg! A szomszéd lakást veszitek meg és összenyitjátok?

Bogi!

Neked tényleg nagyon jó gyerekeid vannak! Bár biztos neked is köszönhető, hogy ilyen nyugodt kisgyerekek lettek.

Pizsamaügy: nekem van ilyen elöl végiggombos, tök jó pamut, itthonra jó lesz. A kórházban viszont dögmeleg van, igaz? oda valami könnyed, rövid kell majd.

Kép
babancs

Két privit kaptam, de remélem többen leszünk. :)
ráhel

Sziasztok! Jó reggelt!

Jókat mosolyogtam a lányaidon Bogi, édesek lehetnek!!!

Én is elmesélem a tegnapi nagy poénjainkat:

Megyünk a parkolóba az autónkhoz, elég sokat kellett gyalogolni, a benedek csöndben jött mögöttünk, egyszer csak megszólal:
- Apa van egy rossz hírem...!
- Mi az?
- Hát tudod apa mindenkinek szép új autója van, csak a miénk régi...:-)

No meg az esti nagy eset:
Apa mondta majd ő megfürdeti a Benedeket, kicsit később megyek be a fürdőbe, látom apa ül a meleg kádban, a gyerek meg ül a sámlin egy pólóban és áztatja a lábát a lavórban a kád mellett. :-)))
Na mondom szép. Gyorsan levetkőztettem és megkértem, hogy vagy álljon vagy üljön bele, a sámlin amin meg ült, kivettem és szépen leültem addig...:-)
Persze a mosdatásom végén mi lett?? szegénykém vissza akart ülni a sámlira, ami nem volt ott, zutty le huppant a földre a lavór a vele, az egész víz kiborult, úszott a fürdőszoba!
Szegény Benedek sírt, hogy - Anya ezt nem kellett volna, ez nem volt szép tőlem, de mi meg a nevetéstől alig bírtunk válaszolni, olyan édes volt szegénykém!

A lényeg, hogy gyerekkel/gyerekekkel szép az élet! :-))) Nem?

SZiasztok, szép napot nektek!
ponger

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Farkasbogi, a webáruházatokban most akciós babahordozó szett esetén az s-es méret mire vonatkozik? A baba vagy a mama méreteire? Ha a babáéra, hány hónapos korig jó neki? Te is jössz holnap?
Eszter
kornéliusz

Lányok!

AZ hogyan van, hogy van akinek csinálnak 12 hetesen cukorterhelést van akinek nem csak 24 hetesen? (akkor ugye?)

Ha valaki terhességi cukorbeteg annak van valami előjele?
-nagy hasa van a terhesség korához képest... vagy valami
ponger

Ponger!

Nekem a PCO syndromám miatt csinálták meg a 12. héten. Erről az orvos döntött. Nemtom mik a terhességi cukorbetegség jelei. A sógornőmnek az volt és rengeteg édességet evett. Valószínű ezért lett cukros. Utána szigorú diétán volt és helyreállt a cukra.
Egyébként a 24. heti cukorvizsgálat a kötelező.

Kép
babancs

Értem.
Egyszer az egyik vetélésem utáni Uh-ra nekem is ráírták, hogy PCO szerű, akkor sokat utána olvasgattam a dolognak és teljesen kétségbeestem mert sok dolog illik rám a ebből a betegségből.
Megijedtem, hogy talán meddő lettem, aztán pont akkor 2 csíkos lett a teszt, de mint utólag megtudtam a PCO mellett lehet valaki terhes.
ponger

Sziasztok!

Ponger!
Nincs előjele. És a sok édesség evésétől nem lehet cukorbetegséget kapni. Ez genetikai dolog. A terhesség egy megváltozott állapot minden szempontból.

A terhességi cukorbetegség kialakulásának konkrét előjele nincs, ami csak arra fogható. Sokan mondják azt, hogy pl. a vizelet szaga megváltozik, acetonos lesz, vagy többet iszik az ember stb. Ilyeneket én is észrevettem magamon, de a terhesség alatt amúgy is többet kell inni az embernek, és a vizelet más dolgoktól is megváltozhat. Ha nagyon durva a cukorbetegség, akkor a normál cukrosokhoz hasonló tünetek kialakulhatnak, pl. a cukor ingadozása miatt szédülés, szélsőséges esetben ájulás, vagy hirtelen éhségérzet (ami valljuk be terhesség alatt amúgy sem ritka).

Ha valaki veszélyeztetett, pl. a családjában sok a cukorbeteg, annak ezt jelezni kell a dokinál, és csinálhatnak nála előbb is terhelést.
A kezeletlen terhességi cukor rettentő dolgokat tud művelni.
Az egy dolog, hogy a babának baja lehet belőle, de ha nincs kezelve terhesség alatt, és utána 6 hétig, akkor bizony végleges cukorbetegség is kialakulhat, inzulinnak együtt. Egyszer elmeséltem egy kismamám történetét, aki így járt.

BABAHORDOZÓ KENDŐ
A méretek itt az anyára vonatkoznak.

"S" méret

Egyvállas megkötésekhez. Pici korban bolcsőtartásban, 8 hónapos kortól csípőre ültetve használható.Kiságyra, járókára hintaágynak felköthető. 2,4 méter.

"M" méret

55 kilóig vagy 150 cm magasságig, egyszerü keresztkötésekhez. 3,6 méter.

"L" méret

65 kilóig vagy 180 cm magasságig, egyszerü keresztkötésekhez. 4 méter.

"XL" méret

65 kiló felett vagy 180 cm magasság felett, egyszerü keresztkötésekhez. 4,3 méter.

"XXL" méret

65 kiló alatt dupla keresztkötésekhez és háti hordozáshoz. 4,7 méter.

"XXXL" méret

65 kiló felett dupla keresztkötésekhez és háti hordozáshoz. 5,2 méter.

Árak: S 1990
M-XL: 3000
XXL-XXXL: 3990
Kiegészítők:
Hintaágy szett: 400
Tároló zsák: 350

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kösz, Bogi a felvilágosítást, ezek szerint nekem az s-es nem jön be, 170 cm vagyok és alapban úgy 60-65 kg.

Ponger, a terhességi cukor egyik jele lehet a sok magzatvíz is.A 24. héten egy szonográfus erre hívta fel a figyelmemet. Szerencsére téves riasztás volt.
Eszter
kornéliusz

AZért kérdeztem mert a tesómnak nagyon nagy hasa van ahhoz képest, hogy 10 hetes terhes, ezért gondoltam, hogy nem terhességi cukros-e?!
Mert UH-án megnézték nem nagy a baba és nincsenek ketten se.
Persze feleslegesen ijesztegetni se akarom.
ponger

Sziasztok!

Lányok, holnap ilyenkor már javában iszogatjuk a finom teákat és jókat dumcsizunk! :)

Bogi, Ponger!
A gyerkőcök nagyon jópofák lehetnek. Már én is alig várom, hogy itt csellengjen körülöttünk a miénk és mindenféle aranyos dolgokat beszóljon. Olyan édi kis tücskök tudnak lenni. :) A "megpusztulsz" nagyon tetszett. :) :) A rokonságban is van egy kislány, már 3 éves lesz januárban és neki valami halálos szövege van. Tavaj nyáron kiesett az autóból, mert nem bírt magával, addig ügyeskedett, míg kinyitotta az ajtót (hozzáteszem, egy mindenre elszánt fiú gyerek fele ilyen rosszcsont). Na, kifordult az udvar közepére a kocsiból, szerencsére nem ütötte meg magát nagyon, mert alacsony is a kocsi, meg füves az udvar, inkább megijedt a kiscsajszi. Bömbölt, ahogy a torkán kifért és közben érthetetlenül kiabált valamit. Füleltem, füleltem, miközben persze már cipeltem befelé és próbáltam nyugtatni. Egyszercsak ki tudtam venni, mit is ordít torkaszakadtából:
"Picába etta lohattautóját! Picábaaaaaaaaaaaaaaa! Bejejugok!!!"
Hogy ezt honnan szedte? :) Pedig a szülők borzasztó kínosan ügyelnek rá, hogy nehogy csúnyát mondjanak előtte, mert a gyerek ugye ezt tanulja legkönnyebben... :)

Andi

Kép
andykamama

Jaj igen, a legviccesebb amikor egy gyerek káromkodik...
Nálunk még mindig ez vezeti a listát, amikor mérgében már nem tudta mit mondjon (mi sem beszélünk csúnyán):
- Jól van anya, én meg elültetlek a kertben virágnak... :D
ponger

:) :) :) :) és kivirágoztál már, Ponger? :D

Andi

Kép
andykamama

:D
Igen, sőt nőtt egy kis újabb oldalhajtásom is!!
Tényleg nagyon jókat lehet derülni amikor már beszélnek, mi minden nap kapunk egy kis vicces duma-csomagot!
ponger

Sziasztok!

Na ez nagyon jó volt.

Hát megmondom őszintén, hogy mi nem figyelünk kínosan az ilyenekre, mert úgyis megtanulja tévéből, majd oviból, az utcán, stb. Nem káromkodunk feleslegesen, de ha kicsúszik, nem pisszegünk, és nem vagyunk kocsisok sem.

Ati egyszer a nagy hóesésben jött haza, de akkor még autóval sem tudtunk az udvarból kiállni, iszonyat hóvihar volt, és hideg. Szegény összefagyva belépett az ajtón, és azt mondta:

- Baszki de hideg van.

Lili persze ezzel rohangált :)

Néha meg ha valamit mondunk neki, ami nem tetszik, akkor azt mondja:

Na jóvan, ez faszló. :) :)

Ezen annyit tudok röhögni magamban.

Igen, a terhesség végén lehet több a magzatvíz a cukortól, de a terhesség elején nem jellemző. Nagy hasa lehet a puffadástól is. Nekem pl. a második babánál már 10 hetesen akkora hasam volt, mint Lilivel 5 hónaposan. De csak a puffadástól. :)

Amúgy nagyjából leírom mi ez a terhességi cukorbetegség:
A hasnyálmirigy nem tud elég inzulint termelni, és a vércukrod megemelkedik. Ilyenkor kissé lelassulnak a szervek, és lassan alkalmazkodik a hasnyálmirigy is. A babán keresztülmegy a véred, a növekedett cukorszinttel, és az ő hasnyálmirigye jól működik, elkezdi termelni a több inzulint, hogy normál szinten tartsa a cukorszintjét. Ebből adódhatnak aztán a gondok. Ha az ember nem diétázik, és nem tartja normál szinten a cukrát, akkor a baba erre áll be, és végig sok inzulint fog termelni. Mellékhatásként nagyra nő, de egyéb betegségei is lehetnek. A születés után aztán, amikor már önálló keringése lesz, ő továbbra is termelni fogja a sok inzulint, és ettől a saját cukorszintje nagyon leesik. Időbe fog telni, míg az ő kis szervezetének megfelelő lesz az inzulintermelése. Ezeknek a babáknak születés után cukrosvizet szoktak adni, súlyosabb esetben infúziót kapnak. Ha Te nem tudtál a terhesség alatt a cukorbetegségről, mert nem a 24. héten jött ki, hanem később, nagy babád születik és a babának cukros oldatot adnak születése után, akkor erre lehet gyanakodni. (Az ismerősömmel ez történt, de a soki letagadta, azt mondta nem tudja mitől esett le a cukorszintje a babának!).

Na nem okoskodok többet.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál,végre újra láttam a kis Márkot...és most mélyrehatóan bevizsgáltuk a kis tököst,úgyhogy már bátran nevezhetem Márknak :D

Amúgy valami baj van velem tegnap óta. :( Amit ettem,azt 1 órán belül kihánytam,dokihoz is a páromnak kellett elkísérnie,amég pedig vártam rá az utcán vizsgálat alatt,be kellett mennem egy üzletbe leülni,mert majdnem elájultam. :roll: Ma sem vagyok a toppon,olyan érzés,mintha spicces lennék.... :wink: ...nade ez a nap 24 órájában???
Volt veletek valami ilyesmi?

Olyan jó volt olvasgatni a gyerekeitek poénjait! :D ...hihetetlen,hogy másolnak az emberről a picik
Csak egy hülye példa:
Elment a hangom és kénytelen voltam suttogva letanítani az órát....a gyerekek nem elég,hogy síri csendben ülték végig az órát(ez nem szokott gyakran így történni),de ha valami kérdésük volt,ők is suttogva beszéltek hozzám...persze önkéntelenül :D ...ennyit a másolásról :wink:

Hízás:Én eddig 7 kg-ot híztam ,de azt hiszem ez még belefér,ha havonta 1,másfél a normális...vagy nem??? :oops:

Holnap talizunk ám....milyen hamar eljött ez a szerda!!!

Lívi!
Akkor ahogy megbeszéltük:11.45-kor ott vagyok érted kapu előtt :)

Pussz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Micsoda hülyeséget írtam:tehát vizsgálat után.....

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, már azt hittem, hogy Miki bácsi újabban az utcán vizsgál. :D Bár, ami minden megtörténik az utcán manapság, már ez se lenne túl nagy szám. Max. azt hinnék, hogy valami erotic-os film forgatás van...:)
Fújj, de malac vagyok, de elképzeltem, ahogy a kismamák kiterítve fekszenek a sétálóutcán. :oops: :oops: :oops:

Én ehhez a rosszulét kérdéshez egyébként nem tudok hozzászólni, nekem szerencsére soha semmilyen bajom nem volt, de ez tényleg érdekes. Csak így hirtelen? Nem lehet, hogy valamitől gyomorrontást kaptál? Nem ettél valahol valami olyat, ami esetleg romlott lehetett? Vagy csak szimplán nem esett jól?

Andi

Kép
andykamama

Nóri,

Nincs valami virus a levegőben? Vagy ez a melegfront?
Tegnap óta én sem vagyok valami jól, csak feküdnék és szunyókálnék. Időnként iszonyú fejfájás tör rám hányingerrel fűszerezve. Szinte semmit sem csináltam tegnap reggel óta, csak lustálkodtam. De erőm sem lenne semmihez, pedig volna mit tevékenykedni igy a vége felé.

Móni

Kép
szmoni

SZia Nóri!

Remélem holnapra jobban leszel és semmi komoly nem volt!
Pihenj ma sokat, az lehet, hogy valami ennivaló nem esett jól!
ponger

Jajj lányok,nem tudom mi van,gyomorrontásom nincs,vírus????? :shock: Remélem nem!...bár azt mondják,van valami vírus mostanában :evil: :shock:
Szmoni!
Valami hasonló lehet,mint amit te érzel,de szerinetem te már más okokból kifolyólag vagy kótyagos,hiszen nemsokára itt az idő és előbújik a kisbabád...jajjj,bele is borzongtam!!!Olyan jó lesz neked!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!
Sajnaigaza van Moninak virus van hasmenéses hányásos!Mi már múlthéten átestünk rajta!Ugy hogy vigyázzatok magatokra!
puszi mindenkinek!
És szép napot!

Vea

Kép
vea

Nekem is olyan megindító látni a 37 hetet és a 21 napot!!
szmoni te vagy legközelebb a nagy naphoz ugye?

f.nóra te pedig pont ma vagy FÉLIDŐS!!! :wink:
ponger

Ja,még egy dráma történt tegnap!!!
Végre vittem videókazit a vizsgálatra,hogy apa és a család többi tagja is lássa a lurkónkat és persze az sem volt egy utolsó szempont,hogy a boszorkánynagymamák is megnyugodjanak végre,hiába látták ők meg azt valahol,hogy kislány lesz,,,azt nem én fogom szülni nekik,mert Márk az Márk :wink: ...szóval ilyen célzattal ezerrel vettük az UH vizsgálatot...na,az ájulásos esetem után még összeszedtem magam és az összes családtagot összetoboroztuk és leültünk a tv elé,mint a moziban...éppencsak popcorn nem volt a kezünkben....és...és...és...vártunk...vártunk...mert a szalag üres volt :evil: ...namost Vagy Miki bácsi nem nyomta meg a rec. gombot,vagy a kazi volt selejt...tiszta ciki volt :oops:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Na,megyek,mert apa mindjárt hazaér és ebéd még sehol....mióta nem dolgozom,olyan ráérős lettem,hogy eltötyögöm az időt .....most épp a gép előtt
Na puszi
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóri!

Remélem holnapra nem lesz semmi bajod. De nem lehetne egy kicsit korábban találkozni? Akkor nem érünk ám oda 10-re. ).45-re gondoltál ugye? :D :D :D

Farkasbogi!

Egyáltalán nem okoskodtál. Köszi a széleskörű felvilágosítást a cukorral kapcsolatban. Ilyen tudimányos alapokra még nem tudtam helyezkedni, de így legalább mindent értek.

Annyira elfáradtam tegnap + ma a sok futkosásban, alig várom, hogy holnap végigüljem a fél délelőttöt. Nem voltam én ilyen kényes, de most már elegem van. Szerencsére mindent sikerült elintéznem. Most jöhet a megvásárolt lakás felújítása. Az sem lesz piskóta. Remélem jövő hétfőn jó híreket kapok a genetikán, mert mondtam a pocaklakónak, hogy miatta ekkora beruházást csinálunk, nem hagyhat cserben.

Puszi Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Na,egy utolsó-utolsó kérdés:
Ha tényleg benyeltem a vírust,akkor az mennyire van káros befolyással a babára??? :( ...ha ma már nem hányok...bocsi...akkor már gyógyulóban vagyok,nem kell betojni,igaz????Mikibá tegnap azt mondta,hogy biztosan elrontottam a gyomromat...hm?
Na,majd meglátom mit tartogat a mai nap.

Rohanok... :D gurulok főzni... :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?