Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

Megint én, nekem a ctg-et kétszer kellett csinálni, mert nem volt elég babucinak egy almásrétes, kakaó, meg csoki.:( ugyhogy 20 perc 120-140 közötti érték után, elküldtek még kajcsizni. Err én vettem szőlőcukrot, meg valami, jó cukros üdítőt, és akkor meg szegénykémnek egyszer 198-ra is felment a (pulzusa? vérnyomása???)

Kata,

Én tudom, hogy hülye vagyok hozzá, de ezzel hogy mérik a fájásokat? ??

egyébként teljesen zárt vagyok? Van aki a szülés előtt nyílik ki közvetlenül???Vagy ki sem nyílik???

Képeket egyébként majd csütörtök után tudok felrakni, mert akkor lesz itt kameránk, és akkor feltöltöm őket.:)

Most megyek és dolgozok egy kicsit. Nekem modjuk az ablakpucilás eszembe sem jutna.:) Csak ilyen konyhai takarítás, szoba portalanítás, a nehéz munkét inkább másra hagyom.:)

Na pá.

csernusn
 
 


teljesen zárt vagyok. (ponttal akartam mondani)

csernusn
 
 


mot:
az jó, érdekelne a hordozó!!
Hogy tudjuk megoldani???

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Mágnes :)

Küldd el a számod priviben és felhívlak!!!

:)
mot
 
 


Nem biirok elindulni fozni....

Nika
Nekem a mult heten volt hanyingerem,de annak oka volt paradicsomlevesre en luke tejet ittam..Na ne kerdezzetek miert,csak elfelejtettem hogy mit is vacsiztam :oops: Utan persze mar keso volt,de szerencsere nem lett beloel rokakoma.

Niki
Nekem a ma reggeli ctg a vervetel utan volt,gyorsan bekaptam a szenyomat+almalet ittam,de mocorgott a babam,sot neha az asszisztens meg is mozgatta,20 percet voltam rajta,de mellettem a csaj mar 3/4 oraja szenvedett.
Az also gobe mutatja a fajastevekenyseget,ha kb egyenes vonal ,semmi kiugrassal akkor az jelenti azt hogy nincs fajas.
Egyebkent mindenkinke valtozo hogy mikor nyilk,van aki aszules alat,van aki hetekkel elotte,ezen ne aggodj,majd elkezd nyomulni kifele az a kispasi :wink:
En is csodalkoztam ma magamom,hogy igy neki alltam,de olyan jol erzem magam,omndom kicsit lefaradok,hogylegyen miert delutan egy kicsit aludni. Anyukam jon holnap es pucol ablakot,csak gondoltam kicsit megkopnnyitem a dolgat,persze tudom majd jol leszur... :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Kedves Kataa!

Ezek szerint félreérthető volt a hozzászólásom. Eszem ágában sem volt vádaskodni, vagy a babájuknak tápszert adók ellen szólni. Csupán arról írtam egy bekezdést, hogy nálunk ez az első babánál hogy működött. Sajnálom, ha ez számodra bántóan hatott.

Egyébként az ismerőseim között van nem is egy, aki bár lett volna lehetősége, de abbahagyta a szoptatást, mikor a gyerek elérte a féléves kort és leválasztotta a gyereket, sőt olyat is ismerek, aki el sem kezdte a szoptatást.
Szíve-joga mindenkinek saját belátása szerint dönteni. Én szoptatás-párti vagyok, érzelmi okokból is. Természetesen, ha űgy adódna én is adnék tápszert.
Minket a gyerekorvosunk még mindig arra buzdít, hogy ne tehéntejjel, hanem tápszerrel készítsük a gyerek (1+1/2 éves) ételeit, dorgál is érte eleget, hogy nálunk a tej és a tejtermékek a mindennapok részei. Változnak a korok. Ahány ember, annnyi vélemény. Mást mond az orvos, mást a védőnő, az anyukád, a nagyid. Én elolvasom a vonatkozó irodalmat és intuitív módon döntök.
marcipan
 
 


Marcipan
Hat igen kicsit felre ertheto volt, de pont azert tettem :) -t a vegere ,hogy lasd nem bantott.
Tul vagyok en mar ezeken,csak tudom hogy nem velemenyezek olyanban amiben nincs szemelyes tapasztalatom. Pl:ilyen a hozzataplalas,szobatisztasag,stb.Ha a masiknak nem megy,akkor tudom hogy nem jo neki hallani hogy bezzeg nekem ment....
Hat erdekes en meg sosem hallotam, lattam olyat aki meg sem probalta volna szoptatni a gyerkocet,az magaval szur ki mert a tapszerezes ezerszer macerasabb :?
Sot azt mondjak majdnem 100% aki el is kezdi a korhazban.
Szoval nem dontes kerdese a legtobb esetben a tapszer hanem kenyszer.
Most is csak azert szeretnek szoptatni kizarolagosan mert megkonnyitene az eletem,ami anno folymatos:szoptatas+cumisuveg+fejes+mosogatas+fertotlenites-bol allt 6 honapig, amig egy csepp tej is volt.

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a bátorító szavakat, amúgy nem volt szándékomban eltünni, csak ha ezek után sem érdeklek senkit akkor nincs értelme.
Amúgy szégyellem is magam egy kicsit :oops: hogy így kibuktam, de legalább 1 tábla csoki és hogy leírtam azt ami nagyon bántott legalább jól aludtam. :lol:
Máskor ilyenkor napokig rágom magam.
Na jó tudjuk be az egészet a hormonoknak és felejtsük el :wink:

Más:
Emlékeztek, hogy volt anno egy melsőfalon tapadó méhlepényesek tábora? A ti tapasztalataitokat kérdezném 4D uh-gal kapcsolatban.

Leírom az én rémséges sztorimat.
Interneten foglaltam időpontot a Schöpf M-be 4D-re egyik nap de 11-re. 10.50-kor ott voltunk a párommal és a lányommal. 11.10 -kor behívtak egy másik lányt, gondoltam késésben vannak. 11.40-kor még mindig bent volt ekkor már bazi ideges voltam. 11.45-kor kijött gondoltam rendet raknak és hívnak. 11.55 semmi. 12.05 semmi ekkor már olyan ideges voltam, hogy amikor a párom rámszolt hogy ennek semmi értelme hogy mindjárt felrobbanok akkor elbőgtem magam az idegességtől. 12.10 felhívom telefonon a plakáton feltüntetett mobilt. Aki felveszi nincs bent. Mondta kopogjak. Koppogok. Megint kopogok, még mindig koppogok. Semmi. Megint a bőgés kerülget. Felhívom a sírástól elcsukló hangon a vonalas számot. Teliszájjal felveszi egy nő (ebédel) elmondom, hogy kb 1 1/2 órája várok. Mondta ok, jön. Jött. Utána nézett a dolgoknak. Adminisztrációs hiba. Én hiába foglaltam a netem valaki telefonon foglalt ugyanakkora időpontot és az összesítőbe már csak ő került bele. Engem kihagytak. Sebaj, elkezdjük az uh-ot. Kb 20 perc szenvedés után feladja a csaj, mert a méhlepényem a melső falon tapad és pont a bébi arcát (is) eltakarja. Csak olyan képet tudna csinálni ami egy fortír törölközön keresztül látszik a bébi, szóval élvezhetetlen.
Na mindegy a kálváriánk után legalább nem kért egy fillért se.
Miután kimegyünk a párom megjegyzi, hogy legalább nem kellett fizetni. Ezért a mondatért megtudtam volna folytani (ly?) Én bármennyit megadtam volna azért, hogy legyen egy emlékem amit majd meg tudok neki mutatni ha felnő, hogy ilyen volt a pocakomban.
Szóval szerintetek érdemes később ujból megpróbálni? Valakinek van valamilyen tapasztalata ez ügyben, vándorolhat még az én 30 hetes méhlepényem?

Na jó mára nem is írok mást, nem rontom tovább a depis hangulatommal a társaságot :lol:

Ja! Én is fent vagyok az iwiw-en. Molnár Krisztina néven.
Na ezt keresse meg bárki biztos kb 1000-en vagyunk :lol: . Becenév nincs ugyhogy ha esetleg a sulihoz a szűrésnél beírjátok a Than-t akkor valszínüleg megtaláltok. Bocsi de nekem nincs időm vissza keresni, hogy ki milyen néven van fent, szóval aki megtalál az meglesz. Sorry.

Ja még valami! Niki!
Én azért vagyok sárga és maradok is mert mi meglepi babát szeretnénk, a lányom is az volt. Mi már csak ilyen régimódi romontakusak vagyunk. :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


krista:
az én méhlepényem is a mellső falon tapadt meg, és a 4D-sen nagyon szép képeket tudtak csinálni!(sokkal arrébb fel is raktam) Ez 28 hetesen volt. Ráadásul én is a Schöpf-ben voltam. Nem is értem, hogy kavarták így össze a dolgokat, nagyon sajnállak. Rossz lehet,hogy az ember rákészül a találkozásra, aztán üres kézzel távozik... Na de mostmár hamarosan láthatod teljesen 4D-ben:)Ki vizsgált meg? Egy középkorú nő?
Egyébként a méhlepényed nem fog vándorolni, legfeljebb a baba mozdul el, bár nekem a 20. héttől ugyanúgy fekszik.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MEG VAN AZ UTOLSÓ VIZSGA IS A JOGSIMHOZ!!!!:))))))

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat nyomtatványügyben; én is így gondoltam, de néha a logika nem sokat számít, ha ügyintézésről van szó...volt már jó néhány ilyen sztorim :twisted:

Krista,

Sajnálom, hogy ennyire dühös lettél - bár látom mostanra sikerült megnyugodnod. Én sem írok túl gyakran, számomra talán ezért is természetes, ha valaki hosszabb ideig nem jelentkezik.
Az ultrahang sztori elég durva! A méhlepény vándorlásról fogalmam sem volt - én kis butus. Eszembe sem jutott, hogy van ilyen; mert nekem egészen a mostani 4D uh-ig a hátsó falon tapadt; most viszont (35.héten) már azt írták a leletemre, hogy a melső falon tapad :shock: Meglepődtem rendesen, aztán kilogikáztam, hogy ez nem lehet probléma... :roll:
Arról fogalmama sincs, hogy meddig vándorol, az biztos, hogy a 29.héten még a hátsó falon tapadt, 6 hét múlva a mellsőn.
Ja és az én babóm végig fejfekvésben volt...

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziszike,

Gratulálok! :D :D :D

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziszi!

Ügyes vagy, azért az nem semmi, hogy pocakosan és ráadásul egy ilyen irgalmatlan tuskó oktatóval végig bírtad csinálni a dolgot! Gratula! :)

Kriszta!
Érdekes ez a lepénytapadás kérdés. Előszedtem a leleteimet és a 12 hetesre az volt írva, hogy mellső falon tapad, a 19 hetes már hátsó fali. ???? Ezt nem értem. Mi ez a méhlepény? Egy vándorló ragasztószalag???
:) Lehet az, hogy menet közben áttapad máshova? Én azt hittem, ha egyszer elöl tapad meg, akkor ott is marad. Vagy én lennék ilyen tudatlan? :oops: Amúgy a 4D sajnos nekünk is nagyon nagy csalódás volt. Egyáltalán nem sikerült a babóról élvezhető képet csinálni, mert egy gombócban feküdt. A lábaival a pofija előtt kalimpált. Szóval nem láttuk az arcát, csak 2D-ben sikerült jó kis mozit csinálni róla, ahogy ásítozik, meg csuklik, mert mohón vedeli a magzatvizet. :)
Egyébként meg végsősoron igaza van apá(d)nak, hogy legalább pénzt nem kértek ennyi cécó után, bár megértem, hogy Téged akkor ez nagyon kiakaszthatott. Az enyém "csak" azzal húzott fel, hogy miután kijöttünk, egyfolytában azon morgott, hogy ő aztán ki nem tudta venni, hogy mit is kéne látni és ezért kiadni 10ezret.... rablás.... stb. :evil:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Lányok, Mot!

A véleményeteket kérném.
Olyan bajban vagyok. Babalátogatóba készülök, de halovány lila f....gom nincs, hogy mi a fenét vihetnék ajándékba.
1. tutira mindene megvan a babónak
2. igazából a barátnőmékhez megyünk, de nem járunk nagyon össze a távolság miatt, így tényleg nem tudom, mi is az, ami esetleg nincs nekik
3. iszonyatos árak vannak és hát mivel nem közeli rokon, vagy szorosabb kapcsolat, így nem akarok 10 ezrekben gondolkodni
4. fölösleges hülyeségeket nem akarok vinni, de jó lenne valami ötletes dolog

Például a pelustorta honlapon láttam egész ötletes dolgokat. Pelusból volt torta csinálva, plüss állatka ült a tetején, vagy ajándékkosár, illetve kis koszorú formájában voltak összepakolva babaholmik.

1-2 kép róluk:

Kép

Kép
Kép

Arra gondoltam, hogy csinálok valami ilyesmit, kis hasznos babakellékekkel (amik mindig kellenek: törlőkendő, fürdető, stb) "díszítve". Mit gondoltok?

Andi


Kép
andykamama
 
 


Hát most ettől a méhlepény vándorlástól én is paff lettem! :shock: Hát ha egyszer megtapad, akkor nem marad ott? Ha tapad, akkor ragad, márpedig az tartós . nem?? És ha vándorlás közben baja esik?? :?
Sziszike:
gratulálok!!!! Most aztán már tényleg félig a kezedben a jogsisd!!

Andi:
ez a pelusos ötlet szerintem nagyon jó! Én is megnézem azt a honlapot, mit ki nem találnak!!!! Egyébként én , amikor babalátogatóban voltunk, megkérdeztem mire lenne szükségük. Ha mázlim volt, nem 2 hetes karibi utazást kértek. Ha nem, akkor mást találtam ki:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Krisztii sajnálatos hogy igy jártál az uh-n mondjuk én nem tudok érdemben hozzászólni mert hátsófali lepényem van leglábbis a 18. hetes uh.n még az volt. De ki tudja most hogy szana azt mondja van ilyen csütörtökön majd megtudom hogy úgy van e még :):):):9de sajnálom a kálváriádat.

Sziszike: GRATULA A JOGSIHOZ:)


Andy: Szerintem egy pelus vagy babaápolási kellék mindig kell és ha ilyen formában adod szerintem nagyon jó ajándék.Egy kisbabának soha semmi sem elég:)Az a plüssös pelustorta nagyon kreatív ötlet nekem eszembe sem jutna hogy igy tálaljam de ez az én antikreativitásom :):D

nika70
Salgótarján
 
 


megtaláltalk

a suli segített

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,

Csak bekoszonni jottem es elmondani, hogy elkezdtem olvasni ezt a legutolso oldalatokat es hat mar haromszor is olyan jot nevettem, Bunnyn, ahogy goze nem volt rola, hanyszor etetett, Nikin, aki kerdezi, hogy teljesen zart-e es Magnesen, aki petevezetek-ugyben kerdezoskodott a belgyogyaszanal :) Eddig jutottam, gondoltam megkoszonom nektek a vidam pillanatokat. Lehet hogy a faradtsag miatt vagyok ilyen debil es mar mindenen vigyorgok, raadasul ma tullettem a terheleses vercukron es jo lett az eredmeny, ez is felvidit... Megyek vissza, olvaslak benneteket tovabb :)

Ciao,
Kami + Zsebibaba
kami
 
 


Krista
Megértem a dühödet. Már azt is utálom, mikor időpontra megyek és várakoznom kell, főleg kellemetlen, ha még egy másik gyerek is van veled, de hogy egyszerűen kihagynak.

Én sem tudtam, hogy a méhlepény vándorlásban van. Bár ha belegondolok már hallottam olyat, hogy rossz helyen tapadt és utána rendben találták, de valahogy nem állt össze a kép.

Sziszi
Nagy gratula a jogsidhoz!
marcipan
 
 


Kami!
Ha félholtra akarod röhögni magadat, ajánlom az előző oldalakat. Nagyon formában volt mindenki, meg Bunny írománya a gyereknevelésről se semmi. Én pusztultam tőle... :D

Pelustorta/ajándék: én is úgy gondolom, hogy nagyon jópofa bármelyik verzió (bár a kiskosárban elég szegényes a kínálat, de az már rajtam múlik, mit pakolok bele) és el is döntöttem, hogy megcsinálom valamelyiket. Holnap úgyis tali lesz a győri topiknak, úgyhogy egyúttal összevásárolok olyasmiket, amik fogyóeszközök egy babánál (pl. törlőkendő, hintőpor, testápoló, stb.) és ezek lesznek a feltétek. :) A pelusfutáros oldalon meg rendeltem egy 50 db-os próbacsomagot a kisbabómnak, úgyhogy abból majd azt a pár pelust, ami kell kiveszem. Aztán felturbózom kicsit és kész is. Jópofa is, hasznos is.
:)

Andi


Kép
andykamama
 
 


hi,

Krista,
sajnálom az UH storit. Ahogyan magamat ismerem, én úgy kivertem volna a balhét, ráadásul, ha pénzt mertek volna kérni....
De a szomorúságodat is, hogy a babóról nem lett kép.

a táblában úgy hagylak sárgán, nekünk is úgy volt, hogy meglepi lesz a baba neme, amíg a férjem rá nem kérdezett az orvosnál.:))))

szerintem nekünk a neve lesz meglepi.:)

Kata,
nekem a CTG-n csak egy görbe van , szerintem nekem nem márták a fájásokat. A gépböl neked két vezeték lódott ki? Mert nálunk volt egy másik csatlakozó is a szívhangcsatl. mellett, de ott nem volt bedugva semmi.:(

Kérdés:
SY/FU távolságnál a cx/2 mit jelent? Mert elég fura dolgokat olvastam a neten és így nem jöttem rá, hogy ez milyen távot jelent a szemi csont és a méhem közt.:( Pedig a leleteimen ez az egy ami változott. 3-ról 2-re. (szerintem ez valami cm-es dolog, igaz???)


Kami,

A doki is jókat szokott a nem jól megfogalmazott kérdéseimen mosolyogni. :)

a méhlepénynél nem úgy van. hogy az valahol megtapad, és ahogyan nő a baba és a méh, úgy kerül pl előlről feljebb, vagy hátulra????

sziszike,

Grat a vizsgához, most már reszkessen mindenki aki eléd kerül vezető leszel???:)

Ajándék:
A pelustorta nagyon jó ötlet, meg az ilyen ajándékcsomag is, főleg, ha te válogatod össze.

csernusn
 
 


Kriszta! Sajnálom ezt a 4D dolgot! :(

Sziszike,
grat. a vizsgához!
Kép

Niki
, sztem azt jelenti, h már rövidült a méhnyakad, de ez csak tipp, már ha a cx=cervix=méhnyak.
tágulás: én 40+6-on olyan zárt voltam, mint szűzlány koromban, és másnap megszületett Zita, Ja, és előtte már 5 nappal távozott belőlem nyákdugó darab.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Niki, Zsanett, ez a kep.tar.hu ingyenes?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Hát köszi az együtt érzést, habár még reménykedem, hogy ha pár hét múlva megpróbáljuk mégegyszer talán sikerül a 4d uh.

Látom ti is olyan tapasztalatlanok vagytok méhlepény ügyben mint én. Én is annyit tudok mint a Niki írt, hogy sokszor van hogy nagyon rossz helyen tapad (elöl ami a kijáratot jelenti és ez ugye tuti császár) de idővel ahogy nő a méh a növekedés során valószínüleg arrébb "rángatja".
Hát ebben reménykedem én is, mert a buksija felét mi is láttuk ám :lol: .
Csak olyan szép képeket láttam nálatok és én is úúúúúgy szeretnék egy ilyet a babámról.

Az iwiw-en mindenkit visszaigazoltam aki bejelölt.

Brigoról tudtok valamit?
Hülye kérdés. Ha valaki tudná, hogy mi van már biztos írta volna.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Sziszi!
Gratulálok! :D :D :D

Méhlepény: orvosilag a hátsó, mellső fal egyszerűen nem logikus. Ez azért rendesen össze van nőve az ember méhével. Nem húzza ki a lábait belőle, hogy átvándoroljon. Még csak arról hallottam, hogy a bejáraton volt, de ahogy nőtt a méh és a méhszáj körüli rész, úgy egyre feljebb kerül. No de hogy előlről hátulra.... :?:
Holnap megyek UH-ra csak olyan 2D-re a 37.héten, hogy gondolom méretet vegyen, meg méhlepényt nézzen, majd akkor megkérdezem. Nekem szinkron volt, mindig a hátsó falon tapadt...

Kata!
Biztosan mondtam már, de nagyon szívesen segítek az anyatejes táplálásban, ha tudok. Szólj, ha bármit tehetek....Info, nyomozás, hogy miért nem sikerült, vagy segédeszköz, esetleg anyatej....

A pelustorta jól néz ki! Nekem biztosan nem jutott volna eszembe...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Krista!
Teljesen megértelek, hogy kiakadtál, anno engem is ki akartak ezek a csajszik iktatni, de nem hagytam magam. Bár én sem tudok minden nap írni, azért beleolvasgatok, mert még igy is nehéz kpben maradni. Annak meg örülök, hogy már meg is nyugodtál. :P
Hát az UH-os sztorid elég borzasztó. Én is Schöpfiben voltam, mondjuk én telefonon kértem időpontot, de egy percet sem kellett várnom.

Bunny! Hát az ikres poén mármint a popó nagyon tetszett, ha nem írod meg mi rá sem jöttem volna.

Mágnes! Veled tényleg mindig történik valami. Jó lenne, ha egy kisit jobban vigyáznál magadra. De tényleg. Figyelj a lábod elé. Más sem hiányzik, minthogy beüsd a pocidat.

Sziszi! Gratula a sikeres vizsgához!!

Szana! én úgy tudom, hogy a lepény leválhat, és arrébb vándorolhat, már többször hallottam ilyet. Ne aggód!

Andi! Szerintem a kosár is meg a torta is tök szupi ajándék. Főleg, ha adsz mellé fogyóeszközöket.

Niki! a SY-Fu nekem úgy mérték, hogy a hasam aljától a hasam tetejéig. A fu az bizts, hogy a fundus( méh) szóval ez a szám szerintem a méhed nagysága. Nekem kb 2 hónapőja mérte le a doki először, és azóta mindig méri. Most volt 34cm.

Na lányok holnap megpróbálok időben jönni, mert gondolom, most már indenki csucsukál.

Aki nem annak jó éjszakát.

Puszi: Viki

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Sziasztok,

Krista
Erdekes en valahogy azt hittem nektek kisfiu lesz amasodik,pedig a tablaban nincs is benne.Csenge is meglepi volt?nekunk Alex az volt,de most mar nem birtam ki :D
Hat UH tenyelg nem semmi,gyerekkel varni meg kulon rossz barhol :?
Talan hivj fel egymasik 4D rendelot es kerdezz ra hogy mik az eselyek,nehogyemgint potyara menj.

Sziszi
nagyon ugyes vagy ,gratulalok!!!!!

Andy
Renyleg otletesekezek a pelenkas dolgok.En ha tudom hogy mindene van egy babanak vagy eseteleg masodik a csaladban,akkor minidg csak hasznos dolgot ajandekozok,:Pelenka,popsitorlo,Jobb minosegu baby etelek, (ezek jo sokaig elallnak ).A kozmetikai szerek talan azert nem jo mert vagy gyogyszertarit hasznal vagyegy megszokott markat az illeto,es hat az nem biztos hogyaz amit veszunk neki.
Majd ha megcsinaltad a pepenka csodat tegyel fel kepet rola :D

Niki
Igen 2 vezetek logott ki,akkor neked ezert van csak egy gorbe.
E na vegen ra is kerdezte maz asszisztensnel (meglepoen kedves volt :D )hogy ugye ez azt jeelnti nincs fajas,es igen volt a valasz.

Snoopy
Hat amit mar emilben segitettel az is hasznos volt, koszi.Egyebkent mar nincs olyan szopis oldal a neten amit ne olvastam volna at 2*
A gepet mindenkepp bereljuk majd toletek.
Most lazabban veszem ha esetleg potolni kell,talan az is segit :wink:
Anno hoban-fagyban hetente 3*hordtam az anyatejgyujtobol a tejet Alexnak, hogy ne kapjon tapit. Nagyon faraszto volt,azt hiszem ezt most ki fogom hagyni.Sosem ertettem hogy aki lead tejet azert miert mennek hazhoz,es akinek meg kell annak miert kell elmenni erte.... :oops:
Van egy baratnom 2 utcanyira aki 2 hetes babaval bir es sok teje van,azt mondta hogy odaadja ha szuksegem lenne ra.Hat remelem nem lesz :wink: Azt tudom hogy a gyujtobol sem mindig pont ugyanolyan koru babatol kaptuk a tejet,par het elteres volt.

Viki
Kepek mikor lesznek???

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Zitaanyu
Igen a kep.tar.hu ingyenes...

Méhlepény
Ahogy nő a méh, úgy vándorolhat a lepény is. Én úgy tudom, hogy inkább lentről felfelé szokott mászkálni :)
Nekem a hátsó falon tapad, 12. héten még fedte a belső méhszájat, most már "csak" eléri. Egyenlőre ennyit vándorolt.
Ha megyek legközelebb a dokihoz, megkérdezem a szülésről. Ilyenkor van, hogy a biztonság kedvéért inkább császároznak..... majd meglátjuk.

Sziszi
Gratula a vizsághoz....

Brigóval mi a helyzet? Semmi hír???

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Krista!
Szerintem sem érdemes megbántódni, bár ebben az állapotban mindenki hajlamosabb az érzékenyen reagálásra. Én ugyan nem régóta vagyok itt, nem is írok minden nap. Van, hogy csak olvasom a hozzászólásokat, mert éppen nem tudok hozzászólni semmihez. Katának igaza van abban, hogy ha valaki úgyis komolyan veszi ezt a fórumozást és majd meglesz a pindurkája mindenkinek úgyis kiderül, hogy mennyien tudnak majd babó mellett is a net elé kerülni. De biztosan jó lesz akkor is megtárgyalni a dolgokat és kibeszélni ami zavar, amit nem tudunk, hogy tapasztalatot cseréljünk egymással.
Úgyhogy ha tudsz, akkor gyere! :)
Amit pedig a 4D-s sztoriról írtál, hát az felháborító! :(

Méhlepény ügy:
Én sem hittem volna, hogy így tud úgymond vándorolni, de szerintem is csak arról van szó, hogy a babóval együtt növekszik, illetve ahogy a has nő, úgy vándolrol vele együtt.

Kérdésem: Vizesedés. Van valakinek ilyen problémája? Lehet, hogy írtátok már, de nem emlékszem. Én a héten vettem észre, hogy egy kicsit duzzadtabb az alső lábszáram, mint eddig. Megnyomkodtam kicsit és hát sajna ottmaradt az ujjam nyoma. Azóta pihentetem amint tudom, magasra pócolom. Hátha így enyhül valamit. Szerencsére nem drasztikus, de most előjött.

CTG:
Érdemes ezek vinni valami cukros üdítőt, netán kólát vagy csokit ha a babó nem aktív?
Én a jövő héten megyek először, kiváncsi vagyok mi lesz. :)

Elkezdelek bejelölni benneteket az iwiwen, persze ha nem bánjátok! :)

További jó pihenést akik otthon vannak és jó munkát, akik még robotolnak! :)

Kép
zsuzsu74
 
 


Viki!
Igen olvastam, hogy akkor te is majdnem kispados lettél mint én. Én csak azon bántodtam meg egy kicsit, hogy minden nap az a kb 1 óra szabadidőm van amit csak magamra fordíthatok amikor alszik a kisasszony és azt mind ezzel a fórummal töltöttem és akkor azt éreztem, ha az égvilágon senki nem emlékszik rám (1-2 ember kivételével) akkor mi értelme van? Nekem nem nagyon irogatott személyesen senki, mert nem vagyok egy problémás eset, nem nyiltam ki, nem vagyok cukros, nem járok örökké 4D-re (ezzen már túl vagyok a Csengével :lol: ) nem vagyok tanácstalan, hogy mit kell venni stb. Csak itt vagyok, olvasgatok és próbálok a tapasztalataim szerint hozzá szolni a dolgokhoz. De ez egy olyan pont volt, hogy az kérdeztem magamtól, hogy minek.
Na de már túl vagyok rajta :lol: :lol: :lol:

Kata
Megpróbálok majd tényleg felhívni egy másikat, ha nem kell lelet és vizsgálat és nem sikerül a babócáról felvételt készíteni akkor mennyit kell fizetni.
Hát néha engem is elfog a kíváncsiság hogy ki is lakozik odabenn, de mostmár azért se alapon... :lol:
Habár ha mélyen a szívembe nézek kislányt mindenképpen szerettem volna, az meg ugye már megvan, ha még egy kislány az is szupi, de ha kisfiú az is tök jó, mert akkor van ilyen is olyan is. Csak egy gáz van. Még mindig nincs fiú nevünk mert nem tudtunk megegyezni aztán már nem is foglalkozunk vele.
Habár a Csenge Lucának indult. Még a szülés napján is az volt a lánynevünk, de a párom amikor megkérdezték, hogy hogy hívják mondta, hogy Csenge. (kb 1 héttel a szülés elött beszéltünk róla, hogy szép név az is, de maradt a Luca) Amikor megszültem úgy kivoltam, hogy fel se fogtam mit mond, de most már jobban örülök, mert szerintem jobban illik rá a Csenge.
Szóval vigyázatok a párotokkal, mert akkor ott azt mondhat amit akar :lol:

Zsanett
Még csak a 28. hétnél tartasz. Most jön a java a növekedésnek, szóval szerintem még simán nöhet annyit a méhed, hogy ne legyen gázos a természetes szülésnél a méhlepény.

Zsuzsu
Én is tudom, hogy nem érdemes megbántódni, csak valahogy mégis sikerült :lol:
De hál'istennek az eszemre hallgattam, jól kimorogtam magam és már minden ok.
Szerintem az hogy a 36 héten vizesedsz már nem gáz, tényleg pihenj sokat és ha gondolod vegyél egy kompressziós zoknit, harisnyát. Nekem is van, rémes egy darab, de nekem amikor a lányommal voltam terhes és egésznap a munkahelyemen ültem sokat dagadtam és ez tök jó volt, csak arra kell vigyázni, hogy még akkor kell felvenni mielött felkelsz reggel. Szóval már a wc-re is csinos kis nagymami zoknikban csoszoghatsz ki.

Sziszi
Gratulálok a jogsihoz.
Már én is kezdek kimerészkedni Pomázról és lassan egyedül vezetek forgalomban (persze csak a közelben) Pestre még be nem mernék menni egyedül, hogy nem ül mellettem senki és nem néz helyetem is. De majd menni fog.
A nehezén túl vagy, pár hónap rutin és minden megy mint a karika csapás.

Brigo gyanusan távol van.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!
van egy jó hírem...:) Készül a honlap!!!
Kicsit elcsúztunk vele, de higgyátek el, apa minden nap 9 körül ér haza, akkor meg már nem akartam zaklatni. Na de most belendült!!
A táblázat már fent van, igaz nem a frissített. Ezért Niki, ha a frissítettet el tudnád küldeni, az szupi lenne! Aki nem bánja, esetleg felkerülhetne a pocakos ill. az uh-s képe azoldalra. Ehhez el kéne küldeni nekem a képet. cím: molnaragnes@citromail.hu

Ha van link, scannelt cikk, vagy bármi, amit szeretnétek a honlapra, csak szóljatok!

Niki:
az én papíromon is van ilyen cx-es balhé (cx/3). Ezt mikor tüntetik fel? Mert eddig nem láttam ilyet.

Szerintem brigó ideje lejött.... :lol: Remélem majd tadat minket az eseményről!!! :)
kviki:
velem tényleg mindig van valami...Apa is azt mondta, ha most begipszelnek, ott hagy a kórházban szülésig...Van olyan nap, mikor már reggel látom, hogy semmi sem stimmel velem, olyankor tudom, hogy nem szabad semmibe se belefognom. Csak tudnám hogy oldom ezt majd meg, ha Panna meglesz.. Majdapa szabit vesz ki ilyenkor...:)

szülésznőnek mikor szokták a pénzt odaadni?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok csajok.Jó sokat írogattatok:
Ma voltam a védőnőnél és minden rendben +6,2 kg-nál tartok ma.A vérnyomásom is rendben .Ma kapták meg a felicitas kiskönyvet is lehet némileg az én érdemem is hiszen mailban írtam hogy itt tarjánban évek óta nincs ilyen .Ki is váltottam ne tudjátok meg nem volt benne szinte semmi.2005-ös újságok szorólapok az akciós szorólapok meg már lejártak.Se cumi se minta nem volt benne.Így jártam:)
Elintéztük ma apáva az apasági nyilatkozatot is ezt is lerendeztük.Ma nem volt dolgozni mondtam akkor intézzünk el mindent amihez ő is kell:):):) Így megvettük a babakocsit is.Meg vettem két bodyt is:)
Jól elfáradtam mire hazaértünk.Péntekre meg várom anyukámat jön hozzánk három napra.ERgy éve nem találkoztunk már csak levélben meg telefonon értekeztünk:9 Ő pesten én meg tarjánban.Drága az utazás :):):):) Kép Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Ez volt a csomagban:):):D Se cumi se próba minták Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Átvettem én is a felicitas csomagot.
Van benne pár szórólap, egy Avent-es pohár a tetővel és egy cumi. A cumi fehér, valami nyuszis minta van rajta, valamint egy db pempers pelus és talán 3 db always tisztasági betét. :shock:
Nem egy durranás, de ez se maradjon ott nekik! :lol: :lol:

Nika: Aranyosak a bodyk! :)

Ezt a kompressziós zoknit vagy harisnyát mennyiért vesztegetik a boltokban? Gyógyszertárban is vagy csak gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni?

Haskötőröl is esett itt már pár szó.
Kicsit aggódom, hogy lötyögni fog a hasam, hátha segítene rajta a haskötő. A kórházban nem nagyon ugrottak az ötletért, mikor egyik előadáson valaki felvetette, hogy érdemes-e, kell-e. Ők annak a hívei, hogy majd magától visszamegy. De talán nem árt neki egy kis segítség.
Szóval érdemes rá beruházni??

Bejelöltem az iwiw-en akit tudtam, egyuttal köszi azoknak akik visszajelöltek.
Tényleg jó, hogy a nevekhez már arcokat lehet társítani! :)

További szép estét mindenkinek!

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Kataa!
Képeket valószínű, hogy szombaton fogok csinálni, mert most még elég rulis a babaszoba. Tegnap elkezdtem kifőzni, meg mostni és oda teregettem a babaszobába, de hétvégén rend lesz és akkor fotózok, megígérem.

Zsuzsu!
Nekem már a 20 héttől van vizesedésem, és minden héten egyszer almanapot kell tartanom. Mondjuk mióta hidegebb van, azóta nem olyan vészes a vizem. De arról aharisnyáról vagy zokniról már többen írtak, szerintem próbáld ki. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha vészesen kezdek vizesedni, akkor alma, és doki, főleg, ha az arcom is bepüffed, mert akkor nemsokára szülünk.

Krista! Nálatok mi gond a névvel? Azért kérdezem, mert én sem tudok megegyezni a férjemmel kezdetek óta veszekedünk a fiú néven, és hát ugye fiam lesz. Kiváncsi vagyok, nálatok mi a helyzet.

Mágnes! Szupi, hogy elindult ahonlap készítése. majd küldöl fényképeket.

Nika! Én a múlt héten váltottam ki a csomagot, volt benne egy cumi, egy aventes tejtároló pohár, megy egy melltartó betét, és egy halom szórólap, Szóval nem volt nagy eresztés, de ahogy látom, neked még annyi sem jutott.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Hello!

Vagyok én is, csak most valahogy nem megy az írás.

Nem akarok vészmadárkodni, de hallottátok ezt a tbc járványt? Ugye nem találják ki, hogy nem lehet majd látogatni emiatt. Bár még ez nem is olyan nagy baj, csak apát engedjék be a szülésre. Én nélküle nem tudom végigcsinálni :(

Tünde, meg akiknek még van ilyen hasleszorító pántja: milyen méretet vettetek? Most honnan tudjam, hogy mekkora kell? HOnnan tudjam, hogy mekkora lesz szülés után a pocakom? Mert most böszmenagy :(

Ja, ahogy rákerestem erre az övre, amit ugye nem találtam, de harisnyát igen :x Akcióban van, nem tudom jó ár e, de valaki mondta, hogy 2-3 ezerért vette, itt meg csak egy ezres.

www.thuasne.hu

Mentem, jók legyetek!
cic
cicmerák
 
 


BAKKER! A KILENCEDIK HÓNAPBA LÉPTEM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: már nincs is rossz kedvem :wink: 8)
cicmerák
 
 


ja, akciók menüpont alatt -kompressziós harik
cicmerák
 
 


Jaj csajok annyit írtam hétfőn, és most nézem, hogy meg sem jelent.

Nem tudom ki kiérdezte, de az internetről letölthető nyomtatvány az beadható, csak egyre kell figyelni, hogy minden oldala alá legyen írva alul (az eredetin ezt nem kell megtenni)

snoopy: köszönöm a mentős sztorit!!

krista: írtam privit.

Andi: Mot nekem sem válaszolgat, ne aggódj.

MOT: irgum burgum :evil: :D

Sziszike: Írtam neked még hétfőn, hogy nagyon szorítok, remélem volt foganatja!!!

Mágnes: Hát képzeld el tegnap én is hasonlóan jártam. Kibicsaklott a bokám a lányom szobájában. Közel volt az ajtófélfa, abba kapaszkodtam. Mivel marha nagy volt a lendületem, kifordultam az előszobába egy 180-as fordulattal és belekapaszkodtam a cipős szekrénybe, szinte már térdre esve. Na ezt végignézte egy biztosítós ügynök, aki éppen nálunk volt, mert biztosítást akartam kötni. Úgy néztem ki, mint aki jól betintázott. Főleg, hogy félig röhögve alig bírtam kimondani, hogy csak kibicsaklott a lábam. A nő igen furcsán nézett rám...
azért gáz nem történt. Neked jobban van a lábad?

Na ezt elküldöm mielőtt elszáll megint.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


korena:
Hát a lábam, fogjuk rá megvan még... Ma már bicegve el tudtam indulni, de azért még érzem.. pláne piac után.. Na de legalább nem tört el..
holnap megyek megint befeküdni.. :(

Cic:
a sote-n nagy az esély, hogy nem látogathatnak majd engem. Amikorinfluenza járvány van, akkornem engednek be látogatókat....remélem addigra meglesz Panna mire a járvány kitör...
Aztán hogy a tbc miatt mit találnak még ki, azt a jó ég tudja.. Azért remélem nem lesz több tbc-s...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj!!!
Még csak Kviki küldött képeket a honlapra! Küldjétek, annál hamarabb készen lesz! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szóval...

Sziszike: Most már látom, hogy sikerült a vizsga! Gratulálok ügyes vagy!

kataa: két hét és szülsz?????? Jesszus. Szorítok neked!!!

Andi: Ez a pelus torta valami fergetegesen jó ötlet. Én még ilyet nem láttam. Igazad van pelenkára mindenkinek szüksége van. Reméljük, hogy papír pelenkát használ... mert most nézem, hogy most megint divatos a textil... én lusta vagyok, úgyhogy maradok a papírnál... környezetvédők!! bocsánat. (egyébként azt olvastam egyáltalán nem környezetszennyezőbb mint a sok vegyszerrel mosás)

Krista: Nevettem a Csenge sztoriján. Nem volt semmi.

Nika: Pocid szép nagy, és dögös a babakocsi is. A bodyk is nagyok dögösek.

Cic: jaj de jó neked!!!!!!!! Ez a TBC sztori elég gázos. Hihetetlen, hogy mindig van min aggódni...

megyek mesét olvasok a nagylányomnak.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


korena:
Nem rohant el a biztosítós, hogy nincs az a biztosítás, amelyiket veled hajlandóak lennének megkötni ezután?? :D
De ugye neked sincs gipszed??

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes: küldtem én is!

brigó: MI VAAAAAAAAAAAN? CSAK NEM MEGSZÜLETETT A BABA??????? LERÁGJUK A KÖRMÜNKET!!!!!!!!!

Ezt még elmesélem: Lányom hétvégén a sógornőmmel babalátogatóban volt. Mikor hazajött, kijelentette, hogy neki nem kell tesó. Mondtam neki, hogy már késő. Azt tanácsolta dobjuk ki az ablakon..... mikor mondtam neki, hogy őt sem dobtuk ki, akkor ezt mondta: - Fessünk neki bajszot, hogy azt higgyék törpének született, és beadjuk a nevelőotthonba.... annyira kellett röhögnöm, alig bírtam neki komoly anyai hangon elmondani, hogy ha törpe volna, akkor is a miénk volna, és nem adnánk a nevelőotthonba.... :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


mágnes: rákérdezett az életbiztosításnál, az alkoholproblémákra :lol: de tényleg...

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


korena! NA ezen jót nevettem :lol: :lol: :lol: :lol:
cicmerák
 
 


Brigó még nem írt! Lehet most nyom :wink:
cicmerák
 
 


szegény lehet, hogy hajlítgatja a vaságyat... nagyon szorítok
Kép

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena: köszike A lányod meg fantasztikus kiscsajszi lehet:9 jót nevettem a történeten:)Hogy juthat eszébe ilyen gondolat.Mindig érdekes volt hogy a gyerekek milyen gondolatokat vesznek fel?Érdekes kis agyuk van.:)

Brigó szoritunk érted tuti már boldog anyuka vagy:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Ma kaptam 19:57-kor Brigótól:

Örömmel tudatjuk, hogy 2006.11.08-án 14:55-kor megszületett családunk negyedik tagja Zsombor személyében 4060 grammal és 59 cm-el! Puszi mindenkinek!"



Gratulálok és jók egészséget nekik :)

cic
cicmerák
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?