Új privát üzeneted érkezett!

Kerekpocak, jó az új avatar képed! :P

Reni, gratula Niki új tudományaihoz! :P
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de elég zűrös volt a múlt hetem. Lejárt a jogosítványom - háziorvos Bp-en, okmányiroda - 1 és 1/2 óra. Ja és Márk nem szerette ezt a szeles időt - azaz nem igen akart aludni.
Ja és szombaton írtam egy mindenkinek reagálóst ÉÉS ELSZÁLLT. Legalább 3/4 órát írtam - és ahogy nézegettem vissza elfelejtettem a végén lemásolni.

Rólunk - Márk is próbálgatja a négykézlábon állást. Egyhelyben már megy egy pár másodpercig. Amúgy gurulva "bejárja" már az egész nappali, de nem mindíg oda jut el ahova szeretne. Mindít kinéz egy céltárgyat és már indul is... Alvás kezd javulni. Trükk a fürdés utáni evés. Szegénykémnek már majdnem leregad a szeme, de azért éhes is. Próbáltam afürdés előtti evést is, de az nem jött be ennyire. Így az elmúlt három éjjel már aludtunk 3-4 órákat egyben. Habár ez a tegnapi szél azért kicsit bezavart... A nappali alvás hiánya viszont már este 1/2 6 körül érezteti hiányát, szíve szerint már akkor menne aludni és nagyon kell játszani vele, hogy elterelejem a figyelmét a fáradtságról. De ez általában sikerül is - TV irányító, mobil sokkal érdekesebbek, mint az alvás.

Most megpróbálok reagálni az elmúlt egy hétre, remélem sikerül:

Nóri - először is Isten életesse Farkast nevenapján és féléves szülinapján! Köszi, hogy hiányolsz, csak napközben nem nagyon van időm írni, épp, hogy csak olvasok. Szombaton pl. Márk alvásideje: 15 perc a kocsiban, majd 15 perc ebéd után. Este persze igazi nyügi volt. Kutyák nagyon helyesek és szép nagyok. Jut eszembe ma elvitték a fekete kiskutyát, már csak 2 maradt, de ez a végleges létszám.

Itatópohár - nálunk ez ugyanolyan játék kategória, mint a cumisüveg. Márk nem tudja, hogy szívni kell belőle. A cumisüvegbői is úgy iszik (havonta egyszer, vészhelyzetben, hogy a két íny között kihúzza és akkor folyik belőle. :D

Reni - Isten éltessen szülinapodon! Niki milyen szép ajándékot adott Neked! És azóta már fel is állt. Nagyon ügyi!

Zsóka - Marci is milyen ügyes már! És olvasom, hogy az evéssel is jól haladtok.

Zsófi - Isten éltesse Samut! Már eltelte 3 hónap? Nemrég még értetek izgultunk. Hát a testvér project nem semmi! Mi még várunk egy kicsit... legalább amíg nem alszom 5 órát egyben :D

Kata - Liza éééédi, a csücsöri tetszik a legjobban.

Alon - Laura szerintem még szeretni fogja az almát is! Márk is ilyen képet vágott/vág ma is minden új kaja első falatjához, aztán a többi már csúszik.

Mircike - olyan jó, hogy végre láthatjuk a kisfiadat. Ne semmi kis vasgyúró volt. Most meg már igazi kis pasi.

Timi - kutyus és cicusok helyesek. Nálunk ez a fénykép nem jöhetne létre... Lexi kutyánk nem igazán szereti a cicákat... csak kergetni őket, de azt nagyon.

Edus - már én is várom ezeket a férfias beszólásokat Anyának (szőr - láb) :D

Illusztráció

Török basa - nagy a hasa...

Kép

Így vagyok egész nap..

Kép

A papagáj is nagyon finom...

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Marcsi, nagyon jó ez az iromány! Ki is nyomtattam, anyira szuper! :lol: ..és tényleg, mintha én írtam volna :lol: .

Zsófi, ez a teliszájjal kacagó Samu tündéri kisfickó!! Három hónapos, de már annyira értelmesnek tűnik, gondolom az is :wink: .
Olyan, mint egy féléves.

Reni, csudaszép kislányotok van! Nagyon ügyes, hogy már fel is állt! Marci még közelében sincs az állásnak :roll: .

Panni, jó,hogy jelentkeztél!!!!
Naaaaaaagyon édibédi Márk! Mekkorát nőtt, nagyon nagy baba. Hány kiló? Eszik már rendesen a fiatalúr?
A négykézláb Marcinak kétszer sikerült, azóta semmi. Nem hajlandó újra csinálni. Viszont ő is forog ezerrel, mindenhová eljut, ahová akar. Egész nap a földön van.
A török basás kép fantasztikus!!! :wink: :lol:


Olyan vacak nyálkás idő van, pedig ma már ki akartunk menni egy kicsit csavarogni, egész hétvégén a lakásban voltunk. Na majd meglátjuk, nem adom fel :D .

Még jövök

KépKép
logi
 
 

 
 

megyünk oltááááásra :roll:
remélem nem lesz gond! :shock:
kerekpocak
 
 


Panni Márk gyönyörű, gondolom az átalvatlan éjszakák után egy mosolya mindent elfeledtet!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Zsóka - köszönjük a dícséreteket! Márk a múlt héten 8310 gr volt. Végre volt egy kis hízás is. Az evéssel úgy vagyunk, hogy már négyszer kap kanállal, mert nem igazán volt elég neki a tejcsi. Reggel gyümi + köleskása, 11 körül gyümi, 3 körül főzelék, du. tejcsi az alváshoz és este gyümi vagy főzi+ köleskása. Tápszert és ilyen tejpépeket egyszerűen nem merek adni, amióta az a nagy ordítás volt a Milupa HA vaniliás pépje után. Ízlett neki, csak lehet, hogy érzékeny a tejre és most nem igazán szeretnék kísérletezni. Végre alszunk egy kicsit. Jövő héten azért rákérdezek a védőnőre kaja ügyben. Még szerencse, hogy két védőnőm van. :D

Zsófi - köszi a dícséretet, hát igen a mosoly az elfúj minden fáradtságot! Az oltással nem lesz gond és már csak 1 lesz ezután belátható idő belül.

Én is, én is sétálni szeretnék, de itt zuhog az eső. Lehet, hogy csak kutya etetés lesz belőle a teraszon - rossz idő esetén ez a levegőzős program.

Szép napot!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Panni, Márk nagyon nagy már! És nagyon szép! Hány cm?
Alvással kapcsolatban nekünk volt egy jó hetünk (egy kelés/éjszaka), de az utóbbi két nap megint horror volt. Tegnap fél 3-tól fél 5-ig pörgött, ma meg fél1-fél 4-ig aludtunk, előtte-utána 50 percenként kelés. Vagy szopi, vagy ringatás. Lehet, hogy a szél miatt volt?
Farkas nevében köszönöm a köszöntést! :)

Csajok, sóval és enyhe fűszerekkel mikortól lehet ízesíteni a babakajákat?

Azt hiszem holnap mi is elmegyünk a védőnőhöz+orvoshoz, mert evésügyileg még tőlük is kérdeznék.
Farkas jelenleg délben szopi után (ezt ő alakította így :) ) kap "főzeléket" (most épp krumplit+répát), délután szopi, 6 körül őszibarack+krumpli, vagy almaszósz, vagy sütőtök, este fürdés után szopi. És 11-kor ordít szopira. :)

Edus, válaszoltam!

Puszi, nóri

Ui: Micsoda időjárási különbségek vannak! Mi hétvégén is sétáltunk és most sem esik! :)

Kép
nóri8
 
 


na megjöttünk az "apróság" 6.7 kg...hehe és 63 cm

megkérdeztem a védőnőt és csak aids tesztre és tüdőszűrésre kell elmenni, a székletvizsgálatot "elviszik" és ha minden negatív akkor adhatok tejet. ugyanis most h samu 8-tól 6-ig alszik mindig fejnem kell 10 körül h reggelre ne durranjak szét, de mivel már van csomó tejünk, ezzel nem tudok mit kezdeni. szívesen adnám, és a multkor mondta h a kerületnek nincs elég "tej adó anyukája".

szegény samu eléggé kiakadt most az oltáskor... most alszik.

itt nagyon kellemes az idő, de nemtom h ma még megyünk e ki mert lehet h egész nap ájultan durmolni fog a manóka.
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Nagyon beindult a topik mostanában, alig győztem visszaolvasni, hogy mi-minden történt Veletek!

Kata! Liza annyira édes kismanó, és azok a pofik, zabálnivaló.

Zsófi! Nagyon jók az anyás-apás képek, tényleg apára hasonlít. Nagyon cuki a nevetős képeken, olyan jó hallani, mikor már teli torokból kacagnak, imádom. Mi is kis időt akarunk hagyni a két gyerek között, de nekünk 1 évet mindenképpen várnunk kell, a doki mondta a császár miatt. De kb. így is akartam, hogy 2 év legyen köztük, akkor még olyan jól együtt is tudnak játszani és tényleg felesleges 1 évre visszamenni dolgozni (ráadásul az én volt munkahelyem nem is olyan..).
Nagyon ügyes Samu, hogy így végigalussza az éjszakát!!

Edus! jót nevettem a gyerkőcök beszólásain. Olyan jó, hogy a tesók már most segítenek a másiknak, ha van valami.

Reni! Niki nagyon édes és mennyire ügyes már! A nyuszis szerkója listavezető! Utólag is boldog szülinapot kívánunk Neked!

Alon-Marcsi! Nagyon jó szöveget küldtél, én is kimásoltam, hogy apának is megmutassam. Ti hogy álltok a babaúszással? Nekünk nagyon bejött. Most merültünk pénteken először, nagyon izgultunk, de tényleg nem vett levegőt a víz alatt. Kicsit ugyan meglepődött, hogy mi is volt ez, de tetszett neki.

Mircike! Mirkó nagyon édi, másfél éves és milyen nagy! A kis szumós képen cuki.

Panni! Márk mekkorát nőtt, hihetetlen hogy néhány hónap és mekkorát nőnek a manók.

Zsóka! Marci édes a fogas képen, jól elcsípted a pillanatot. Vannak újabb Borkás képek? Régen láttam már.

Csőrös pohár - mi is próbáltuk már, de nemigen jött még rá, hogy hogyan működik. Csak rágcsálja, néha szív belőle és akkor meglepődik, hogy került víz a szájába.

Öltözés - ebbe az időben nem egyszerű. Uuuutálja. Ha feladom rá a vastagabb kabátkát, akkor alig tudja mozgatni a kezét, nemhogy a szájába venni és ez felidegesíti. De mostanában olyan szél van errefelé, hogy nem is nagyon merem kivinni, nehogy megfázzon. Tényleg mi lesz télen? Akkor hogy sétáltathatjuk Őket?

Ja, Nóri haját levágtuk csütörtökön. Olyan kis kopasz lett! De kénytelen voltunk, mert hátul nem volt haja (úgy kikopott) oldalt meg legalább 10cm volt. Ill. a feje teteje koszmósodott és nem tudtam leszedni a nagy haja miatt. Na mindegy, majd megnő.

puszi kriszta

KépKép
krisztan
 
 


Zsóka

Ne aggódj, biztos Marcinál is úgy lesz, hogy majd egyszercsak hírtelen mindent csinál.

Nóri!

Fűszereket egy éves kor után ajánlott adni. (az én dokim és védőnőm ezt tanácsolta) Kivéve azt hiszem néhány zöldfűszert.

Panni!

Márk nagyon szép fiúcsak!!!!! Szép nagy legény! Nagyon édes ahogy mosolyog!!!!!

Képzeljéte! Már írtam, hogy Niki 1,5 hónapja nem alszik rendesen éjszaka (de nappal sem). Átlagban 10x biztos felkeltem hozzá... 4 napja elkeztem alkalmazni a Suttogó mindent megold-ban leírtakat és azóta max. 2x-3x ébred fel éjszaka (de akkor is hamar vissza alszik), és nappal alszik 2x 1-1,5órát és még 5-6között felet.
EZ MŰKÖDIK!!!!!! El sem hiszem!!! Panni, Nóri nagyon ajánlom nektek is!!!!!!!!
Pedig eddig nem nagyon hittem benne. Csak mindent úgy kell csinálni ahogy írja (napirend, altatás stb)

Samunak kitartás a szurihoz!!!

Megyek megetetni a kislányt mert felébredt+

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Még egy kérdés:
Ti kértetek más oltást a kötelezőkön kívül? Most hallottam erről a pneumococcus-ról, hogy mi-mindent okozhat kb 2 éves korig. Utálom szurkáltatni Nórit, de ha kell, akkor ez van. Szerintetek?

K.

KépKép
krisztan
 
 


Farkas! Boldog fél éves szülinapot!

KépKép
krisztan
 
 


Ez a Suttogó nálunk is bevált.
Mi 3 hete vettük a könyvet és kezdtük el, sok minden változott. Először is Nóri sokkal többet játszott el egyedül nem csak 10 perceket. Az éjszakai alvásunk kriminális volt az előző héten még volt olyan éjszaka, hogy 10x keltem fel hozzá. De egyik napról a másikra, péntektől (már 3 éjszakája) átalussza az éjszakát reggel 7-ig szóval király!!! Lekopogom, remélem így folytatja. Szóval a módszer tényleg jó, bár nekünk ez 3 hétbe telt.

KépKép
krisztan
 
 


tök jó, h. a kezdeti szkepticizmusok ellenére azért bejön a Suttogó többeknél is !

Zsófi, Laura 5 hósan nyomott ennyit, bár 4 cm-rel hosszabb volt, bibibííí... 8) :lol:

Kriszta, tök jó, h. bejött Nórinak az úszás. az igazat megvallva, mi azóta az egy alkalom óta nem voltunk sajna. először Laura megfázott, akkor azért nem - aztán jött ez a hideg, szeles idő, most meg ezért nem. nem merem őt vinni! lehet túlféltés v. ilyesmi.. mert lám Nóri sem fázott meg.. de nem tudom.. majd talán tavasszal.
hány alkalom kellett a merülésig amúgy?
szóval nekünk maradt csak a babatorna hétfőnként, ma is voltunk ott. Laura nagyon élvezi, és ahogy nő, egyre inkább.
meg találtam a neten vmi zenebölcsi baba-mama klubszerűséget, de oda 8 hós kortól lehet majd csak menni. majd később oda is szeretnénk...

kopasz Nórikáról légyszi egy képet !!

Kriszta, mi az a pneumococcus?
nekünk egyelőre csak az agyhártya gyull. ellenit ajánlotta a dr-nő, mint alternatív oltás. másról nem beszélt. beadattuk az első kört 5 hósan. lesz még 2x ismétlő oltás ebből, asszem 7 hósan, meg másfél évesen. de ezt nem tudom pontosan, majd úgyis mondják.. 8)

nem tudom babáknak influenza elleni oltás van-e? ha van, én azt is beadatnám, de nem szóltak róla még - majd rá is kérdezek, mert pénteken úgyis védőnőzünk.



Anyukák, még egy kérdés, ezt a csőrös poharat mikortól ajánlott bevezetni a cumisüveg helyett? vagy párhuzamosan kell használni?
vagy amikor a kanál "színre lép", akkor kell elkezdeni csőröspoharazni is?

amúgy csatlakozom hozzátok, én is sétálni szeretnék !! de itt megint baromi nagy szél van ! délelőtt jó idő volt, de most megint feltámadt. (a szél)

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, még egyet akartam...

Laura 2,5 hónapja tud hasra fordulni, és 1,5 hónapja hasról vissza hátra.
amikor rájött ezekre és ráérzett az ízükre, jó pár napig naponta 100x bemutatta a kis tudományait. főleg amikor oda-vissza ment neki már a dolog, úgy kellett őt összekanalazni innen-onnan. szóval szó szerint pörgött ezerrel.

mostanában meg mintha kicsit belustult volna, egyszer-egyszer ha átfordulgat hasra a földön. ha úgy tartja kedve vissza is pörög hanyatt, de inkább nekem kiabál, h. fordítsam meg, mint régen "kiskorában"... visszafejlődünk? v. ez normális? már nem olyan nagyszám saját magának ez a fordulgatás? ti tapasztaltatok ilyet? h. eleinte, mikor megtanulta, le nem állt a baba - aztán később meg ritkábban bűvészkedett az új tudományokkal?

:?: :?:

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Már rég megvettem a csőrös poharat, de el is felejtettem :oops:
Most elővettem, hogy írtatok róla és azóta abból iszik. Mindjárt rájött hogy működik :) Nem tudom mikortól lehet...

Az agyhártya... elleninek az első felét mi is beadattuk már. Van még bárányhimlőre való oltás is, azt is befogjuk adatni.

Niki 72cm és 8090g!

Ma jönnek Niki barátnői :lol: Palacsinta party lesz az anyukáknak!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


suttogó rulez! (de azért szűrni kell azt is)- sztem nem véletlen h samu alszik éjjel... nem azért mert csodfiú, hanem a suttogó miatt. napirendet 5 napos kora óta tartunk.
na azóta sír. kúp ide v oda...
kerekpocak
 
 


mármint nem 5 napos kora óta hanem 10:30 óta- vagyis az oltás óta..
kerekpocak
 
 


Szegény Samu...

Kend be Árnika krémmel a szurinál minden peluscsesrénél, hátha segít.

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


halihó!

nem volt netem, azaz volt csak az egyik számítógépet bekapcsolva hagyta a párom és ezért a laptoppal nem tudtam belépni, én meg azt hittem elfújta a szél.... :roll:

na mostanra végigolvastam mindenkit :) erre mehetek Lizát kelteni, mert alszik. Mint mindig, napközben aludna 5-6 órákat is ha hagynám. nem hagyom, ettől függetlenül nem alszik 5-6 órát egyben éjjel, csak 3-4-et... :roll:

amúgy nekem ott dől meg a dolog, hogy totál bealszik evés közben Liza.
Ti mit csináltok/csináltatok ilyenkor ?????????? ébresztgetem én, de inkább kevesebb mint több sikerrel. brutál meg nem akarok lenni :roll:
azt hiszem ezért megint átcsúsztunk ma reggel a nassolásba normál evés helyett :evil:
de az a gáz hogy éjjel én is elalszom, nem csak ő !!!! :oops: :oops:
csak én vagyok ennyire béna vagy volt valakinek hasonló tapasztalata??

na megyek ébreszteni, majd remélem még tudok jönni ma!

pusszok

Márk nagyon nagyon basás tényleg !!! ahogy ott heverészik a vízben!! már csak a hárem hiányzik meg a legyezők! :wink: :wink:
a Samu meg szuperjófej azzal a nagy vigyorral
lmkata
 
 


SZIASZTOK!
Látom senki sem tudott sétálni, itt tolongunk a neten :lol: .

Édes Samu, most majd jól kialussza magát és biztosan meg fog nyugodni. Az oltások napján Marcus is mindig nagyon nyügi volt. Hatalmas a pasi! :roll: :wink: Szupi, hogy ilyen sok tejcid van,és tök jó ötlet, hogy leadod. :wink:

Nóri, nekem mindkét gyerkőcöm érzékeny a szélre. Még Bori is rosszabbul alszik, ha szélvihar van,hátmég Marci :?

Kriszta, jó hallani felőletek! Képet kérünk Nóriról! Jaj de édes lehet süni frizuval!! :lol: :wink:
A pneumococcus elleni védőoltás = az agyhártyagyuszi elleni oltással, nem? :roll: Mi is beadattuk Marcinak.

Ez a Suttogó mostmár engem is kezd érdekelni. Meg is rendelem Apjuktól. :wink:

Marcsi, csőrös poharat már adhatsz Laurának, de azt a fajtát, amelyiknek puha a csőre és szelepes(mircike bemásolt egy címet, ott meg tudod nézni). Aztán vagy elfogadja és iszik belőle, vagy nem. Nálunk ez utóbbi történt :? :D .
Borka a mászásnál lustult így be, mint Laura. Mászott kb egy hónapig, irtózatos sebességgel kevert a lakásban, aztán mintha elfelejtette volna ezen tudományát,csak néha-néha ereszkedett négykézlábra. Elege lett a mászásból, megunta :lol: . lehet, hogy nálatok is ez van, ne foglalkozz vele, nem probléma :wink: .

Reni, Niki, jó bulizást!!!(képeket kérünk ám!) :wink:

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Kata - Márk a mai napig belealszik a szopiba, éjjel - nappal bármikor. Szóval a hozzátáplálásnál én bajban voltam, mert ugye szopi után aludt... Visszatérve én soha nem keltettem fel, lehet, hogy ez baj, de nekem senki nem mondta, hogy kéne, meg én úgy éreztem, hogy az ébresztés nem jó (mert én is utálom, ha felkeltenek). Amúgy néha megpróbáltam, kevés sikrrel. Így én nem szabályos időközönként etettem. Tán az elején, amikor itthon sárga volt egy kicsit, mondta a védőnő, hogy keltsem fel enni, de 3 óránál többet akkor sem aludt. Éjjel én sosem aludtam el, mert nem tudtam és most sem tudok fekve szoptatni. Így mindíg felkelés, Márk ki az ágyából, nappaliban evés, Márk vissza az ágyába. Szóval jó tanácsot én nem tudok, mert most meg az a baj, hogy másképp nem alszik el (kivéve - autó, babakocsi, nagyi/nagybácsi válla)

Mi voltunk sétálni a szél ellenére is, Márk azóta is alszik a babakocsiban. Felébredt....

Reni, Niki - jó partizást!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


lányok
én csak a suttogót tudom ismételgetni: akkor alszanak éjjel a babák ha van napiredjük, ami nem egy órarend hanem
evés- utána NEM ALVÁS JÖN!!!!!-
utána játék
- és utána
még ébren sutty az ágyba az álmosság első jelére- és az ágyban a babó megtanul egyedül elaludni!

+ a napi kalóriabevitel korlátozódjon kizárólag nappalra: ügyesen ki kell taktikázni, és este legyen az altatás mindig ugyanaz: pl: fjáték-fürdés-evés-alvás.

fürdés közben úgy felélénkül + öltöztetés h utána kell a megnyugtató evés.- vacsi. aztán zsupsz (még ébren!) az ágyba (de itt nincs játék).

ha éjjel felébred akkor 4 hósnál nagyobb babáknál a felvesz-letesz módszer jön (lehet h egy hétig is eltart az átnevelés) tehát ha sír akkor bemész felveszed. ha megnyugodott vissza az ágyba. ha sír akkor megint. és ezt akár 200x. második este már csak 150x és így tovább.

nincs szopi, ringatás, járkálás. mert ha majd 2 éves lesz és még mindig járkálni kell vele akkor leszakad a hátad.

ha elalszik evés közben elalszik akkor az arcát kell simogatni, és nem szabad hagyni elaludni, esetleg meg kell büfiztetni, vagy kihúzni a cicit aszájból. arra felébrednek!

na hát ilyesmit ír a suttogó
kerekpocak
 
 


Ja, nekem jó kis bicepszem van már a felvesz-letesz módszertől :lol:

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Mi is kimentünk egy rövidke időre, már nem bírtam a bezártságot.

Két újabb kép Borkámról (Marcival ellentétben őt csak pózolva lehet fotózni :lol: )
Ez Édesapa művészi fotója imádott kislányáról:
Kép
Kép

KépKép
logi
 
 


még annyit h én asszem elég konzervatív vagyok nevelésileg. pl éjjel nem etetek. olvastam h 5kg felett már tudnak 8 órát aludni, 3 hósan meg már akár 10 órát is ( pesze nyilván ha nincs semmi fájdalom v betegség v ilyesmi)tehát az én 6.7 kg-os fiam éjjel ne akarjon enni. slussz. éjjel alszunk nappal játszunk. inkább legyenek durva nappalok (amúgy már az sem jellemző) de éjjel samunak is tudnia kell h nincs játék.

aztán nálunk már kb 1 hónapja 8kor alvás van. és kész. mi ehhez alkalmazkodunk, 7kor fürdés, f8 vacsi 8kor pizsi. nincs éjjeli dínomdánom. mert ő még csak egy kisbaba.

nem hiszek az igény szerinti szoptatásban sem. én próbáltam h akkor eszik amikor akar -hátha több lesz a tejem- de az lett az eredménye h samu evett egy kicsit aztán megint egy kicsit és egész nap etettem, éjjel nem aludt, nappal se nagyon mert sosem volt jóllakva. így 3 napi szigorúan óra szerint 3 óránként etettem és csodák csodája már csak 6x evett és nem 9x, aztán amikor már 5.5 kg volt akkor gondoltam talán a 4 óránkénti evés is menni fog és ment is. így már csak 5 ször etetek. és hogy ez kijöjjö samu 6-10-f2-5-f8-kor eszik. aztán 8-tól 6-ig semmit.

amikor én voltam baba akkor a gyerekek általában éjjel aludtak, mert nem volt igény szerinti szopi és éjjel a gyererkek nem ettek, hanem aludtak.

szal azért h több tejem legyen én nem sokszor szoptatok hanem 5ször de aztán fejek is. (nem mindig csak ha érzem h nincs most annyi) ja! reggel 6ra samu jó éhes nekem meg rengeteg a tejem így miután evett egy óriásit ájultan alszik 9-ig 10-ig, és mi akkor kezdjük a napot.

na még ez jutott eszembe, de mondom én ilyen szempontból konzervatív vagyok.
kerekpocak
 
 


BORKA GYÖNYÖRŰSÉGES KIRÁLYLÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


jajjj de csodaszépséges tündérkirálylány Borka !!!!!

naná hogy apa olvadozik, mi? :wink: :wink:
hát még 10-05 év múlva a pasik! :wink: na akkor aztán készülhet apa :wink:
lmkata
 
 


ja Reni, miért vagy szuvjadzsity? és Zsóka logi? és Marcsi Alon?
kerekpocak
 
 


nektek is döglött volt a babanet eddig? az uccsó hsz-em után írtam még de az már nem ment át........ :roll:

Zsófi jó a kérdés, ez már nekem is eszembe jutott :)

Panni, neked Írtam hogy én sem fekve szoptatok hanem ágyban vagy fotelben ülve de úgy is el tudok aludni :oops: :oops:

meg még annyi h én akármennyit is cirógatom Liza arcát, simizem a kezét, stbstb szóval alszik szooi közben és kész.
büfiztetem is párszor közben, arra felébred és amint vissza a cicire és 3 slukk, alszik megint :?
mondjuk kiságyba ha beteszem, ott kipattan a szeme a csajnak! :wink:
és általában 10-ből 7szer magától elalszik.

szal nem ez a gond hanem az evés !
mert ha bealszik, akkor nem eszik eleget :arrow: 2 óránként megéhezik :? és van hogy mire elaludna magától, már azért nem alszik el mert éhes :?

lehet h azért alszik be szopi alatt mert nem jön már tejem???? tehát kevés neki?????

Zsóka említetted h Borkánál te pótoltál tápszerrel. hasonló okok miatt ?

na szóval ilyesmiket írtam még az előbb......

amúgy KÖSZÖNÖM mindenkinek a tapasztalat-megosztásokat!
tök jó! mert én csak filozofálgatnék itt magamban...
szóval jó ez a babanet, azaz EZ A CSAPAT !!!!
lmkata
 
 


na igen: szal ha bealszik szopi alatt úgy nehéz vele még játszani alvás előtt :?
plusz ugye említett okok miatt ez a kalóriabevitel is kérdéses számomra hogy elég e neki :?
lmkata
 
 


éjjel amúgy naná h nincs játék, még villany kapcsolás sem csak a kicsi...
és mivel mindig az van h keveset eszik, így ha felébred muszáj vagyok etetni (általában 3 óránként, ritkán 4-4,5 is volt már)

de az a szupi h éjjel csak eszik, alszik, nincs balhé :wink:

hűűűűű remélem nem kiabáltam el.... :? :roll:

na ezeket akartam mondani bocsi ha sok vagyok :oops: :oops:

tegnapi fürdős! ja igen: nem sírunk már közben!!!!! :lol:
Kép

Kép
lmkata
 
 


IRTÓÓÓÓ CUKI!!!!!!!!!! hogy nézeget!!!!!

(méred h mennyit eszik? egyszer fejd le h mennyi tejed van ha emiatt aggódsz és cumisüvegből etesd) v mérd. esetleg fejj h legyen több! de sztem biztos eleget eszik! az is lehet h kihúzod a 3 órát ha sír akkor is (nekem a dokinő tanácsolta) na akkor biztos lesz annyira éhes h nem fog bealudni hanem gyorsan megtömi a pocit.
kerekpocak
 
 


Zsóka, Borka vmi gyönyörűséges tündérke !! annyira bájos, és annyira kis nőcis-kislányos, h. vmi eszméletlen !!

Kata, hová tűnt a vonalzód ?
olyan aranyos vagy, mikor ezeket írod - de egy 3 hetes babától ne várj annyit, mintha már 3 hónapos lenne. még csak tanulófázis van, ismerkedtek egymással, és főleg Lizi a kinti világgal. szerintem kb. 6 hetes kor felé alakulhat ki bármi is, persze előtte alakítani kell, de a gyümölcsét jóval később látod.
egy ekkorka baba, persze, h. nem játszik még (meg még nem is nagyon nézelődik :arrow: így értem), a napjai 90%-a evés-alvás, aztán majd változik.
Laura is bealudt a szopiba, hát én pedig felébresztettem. :oops:
1) ha nem lakik jól, 1,5- 2 óránként kér(t volna) enni
2) megszokja, h. cicin alszik el, és másképp nem fog tudni. (PEDIG AKKOR MÉG NEM IS OLVASTAM A SUTTOGÓT :lol: )

én vagy böfiztettem, ha bealudt, vagy felráztam :oops: (persze nem durván), v. elkezdtem pelenkázni, na erre is felébredt.

de lehet az is jó ötlet, ha szimplán berakod a kiságyba, magad írtad, h. arra felébred.
vagy amit Zsófi írt, h. kihúzni a 3 órát, bár elég idegtépő lesz azt kivárni, ha sír.

én úgy emlékszem, h. ahogy Laura nagyobb lett, már nem aludt be a szopiba, talán 1,5 hós korától kb. (utólag bánom, h. nem írtam babanaplót)

ja még 1: én a kezdetektől adok Laurának szoptatás között vizet (sima forralt babavizet cukor nélkül). nem lehet, h. Lizi is szomjas, és csak azért eszik 2 óránként keveset, mert csak szomjas volt?


Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


amúgy az tényleg igaz, h. minden csak szoktatás kérdése.
ha azt szokja meg, h. "álomba ringatják", akkor azt fogja elvárni. szülők közt alszik, akkor meg azt.

pl. mi, ha Laura alszik, nem járunk lábujjhegyen. persze nem is állunk neki a Black & Deckerrel fúrni, de a normál alapzajoktól nem zárjuk el ergo ne szokja meg azt, h. csak síri csendben tud aludni :arrow: mert akkor később minden zörejre felébred.
és ez működik is.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Zsóka! Borka tényleg gyönyörű! Az első kép tényleg egy művészi fotó, a másodikon nagyon hasonlít ám Rád. Már tiszta nagylány a képeken, még 2 év és jön a suli. :o :wink:

Marcsi! Az 5. alkalommal merültünk, tényleg jó ez az úszás. Én is féltettem, de mindig jó beöltöztetem, mikor kimegyünk az uszodából és egyből beülünk a kocsiba. Ugyhogy esélye sincs megfázni. Mikor pedig a vízből jövünk ki, akkor egyből a szaunába megyünk pár percig, hogy jól átmelegedjen.
A zenebölcsi minket is érdekel, de még nem igazán néztem utána, hogy hol van a környéken, de ha 8 hónapos kortól lehet, akkor még ráérünk.

Pneumococcus - a tájékoztató szerint igen, agyhártyagyulladást is okoz, többek között, mert írja, hogy tüdőgyulladást, középfülgyulladást, vérmérgezést és egyéb nyalánkságokat. :evil: Úgyhogy most már biztos, hogy mi is beoltatjuk, holnap felhívom a dokinőt. Azt már tudom, hogy 15eFt darabja, nem olcsó az biztos, de ha megvédi a manót ezektől, akkor simán megéri. Mi amúgy is közösségbe járunk (úszás révén is), így simán elkaphatja.

A Suttogó témával kapcsolatban - teljesen egyetértek Zsófival, fontos a következetesség és a rendszer. Sajnos mi csak majdnem 6 hósan kezdtük el, bárcsak hamarabb hallottam volna róla, akkor nem éjszakáztunk volna ennyit. És igenis a könyv azt írja, hogy ha bealszik evés közben, finom fel kell kelteni (ha más nem egy pillanatra felülteteni), mert akkor később is összeköti az evést az alvással és csak akkor tud majd elaludni, ha előtte eszik. Szóval tuti nehéz, de megéri és a manónak is jobb a rendszer.
Mi is haladunk a cél felé és tényleg egyre jobb, hihetetlen de beválik a módszer.

Küldök egy hajvágás előtti és utáni képet, meg egy má rövid hajú uszodás képet apával.

Kép hajvágás előtt

Kép hajvágás után

Kép apával

K.

KépKép
krisztan
 
 


ja, még 1 gondolat ! érdekes, h. én meg csak fekve tudok szoptatni, ülve nem - pontosabban fekve kényelmes ! egy párszor amikor a szükség hozta, a kocsiban, meg pláza pelenkázójában, egyéb helyen muszáj volt ülve. de Laura is bénázott így, meg én is. :lol:

mi is lemerészkedtünk ma délután! egy szűk órácskát sétáltunk, felavattuk az új overallt.
útbaejtettük a boltot, és vettem HIPP őszi-almát. (mint kacsa a nokedlit.. :lol: ) HIPP-hipp hurrá ! úgy örültem, h. ízlett neki !
olyan aranyos, amikor cumizza a kanalat is, meg néha lefetyel, mint egy kiscica !

Alon jelentése:
valszeg kiábrándító lesz, de nincs jelentése. nem Alone (angolul), tényleg semmi extra története nincs ennek a névnek, egyszerű betűkombináció, nem több. egyszer kellett vhová regisztrálni, és gondolkoztam mi legyek. Marcsi v. Lujzi v. Gizi és egyéb becenév helyett, hát inkább ALON lett, ezeket a betűket ütöttem be.
mert sajna nekem soha de soha nem volt semmilyen becenevem, pedig mindig annyira szerettem volna !! (persze Alon-nak nem hív senki a környezetemben, csak ezt adom meg, ha vhová regisztrálok)

Marcsi

ja, igen Renié különösen érdekel, nekem tiszta ilyen szerbes-szlávos hangzása van annak, h. "szuvajdzsity". de lehet u.olyan betűkombináció csak, mint az enyém.
és Mircike miért vagy Mircike, és Zsóka tényleg te miért vagy Logi?

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kata! Nagyon édesek a fürdős képek, és nagyon ügyes, hogy már nem sír, nálunk ez tovább tartott, főleg mikor kivettük a vízből akkor volt ordítás (2 hónapos koráig).

KépKép
krisztan
 
 


Kriszta, nagyon jól sikerült a hajvágás, Nóri tündérbogár "kopaszon" !!
Laurának is pont ilyen úszónadrágja van, csak narancssárga !

itt a mi kerületünkben ingyen volt az agyhártyagyulladás elleni szuri, támogatja az önkormányzat ! nem is tudtam,h. ilyen drága amúgy.
érdeklődd meg a dr-nőtöktől hátha nálatok is így van !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Nóri kopcsin és hajasbaba sztájlba is tündéri!!!!!

Marcsi köszi a névmagyarázatot! tök jó h Laura szereti a hipp öszi-almát!

eleinte nekem is csak fekve volt kényelmes, de mostanában már ülve is szoptatok.

ja, megérkezett a lábzsák! iszonyú jól néz ki egy az egyben olyan színű mint a babakocsi szal mintha eredeti tartozék lenne. samut beleraktuk na azóta alszik benne. kénytelen voltam lemenni sétálni vele de annyira fújt a szél h inkább feljöttünk, és kitoltam az erkélyre. azóta is durmol! (varázserejű lábzsák????)
kerekpocak
 
 


Borka csodaszép!!!

Liza nagyon édes!!!

Nórinak nagyon jó az új frizurája! Jól áll neki ez is! Édes Apájával a medencés képen!

Alon, a nevemmel kapcsolatban Te nyertél!
Szabadkán születtem, Palicson éltem (Szerbia, Vajdaság). 13éve élek magyarországon.
A Szuvajdzsity a vezetéknevem. Ebből bizti nincs mégegy :lol: A Reni minden variációja foglalt volt már, azért lett ez a nevem!

Az agyhárgyagyulladás elleni szurit felírta a doki és 2500,- volt 1 oltás, és majd kap mégeggyet. A 15e egy kicsit soknak tűnik :?

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


A mai bulin a 3 csajszi :D

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Te jó ég! Mennyit írtatok!

Először is Borka lélegzetelállítóan gyönyörű! De komolyan! :)

Nóri is csúcs, nagyon édes rövid hajacskája van. Hogy tudtátok levágni? Nem izgett-mozgott közben?

Lizus is édes nagyon!

Amúgy a mi napirendünk kb. 1 hónapja feddhetetlen (legalábbis szerintem). Óramű pontossággal csinálunk mindent. Délelőtt 10-kor elalszik (az ágyában, ringatás nélkül viszont simogatással), aztán du. 2-kor a babakocsiban, de ha rossz idő van du 2-kor az ágyában is elalszik. Este 7-kor bemegyünk a fürdőbe, pucérkodás negyed 8-ig, fürdés, szopi, ágyban alvás (simogatással).
Korábban nem kellett simogatni, csak betettem az ágyba, fordult egyet és már aludt is. De 5 hónapos kora óta minden megváltozott.
Régebben meséltem az orvosnak, hogy milyen ügyesen alszik este, és mondta, hogy ezt tartsam meg, mert ez jó. Gondoltam hát ezt már bevezettük ez így marad.Hát a túrót maradt így. Semmi sem marad úgy. Ahogy nő a gyerek szerintem minden változik. Legalábbis az én gyerekemnél igen.
Éjszaka ha felkel vígasztalhatatlanul ordít, persze, hogy megszoptatom. kOrábban visszatettem elaludt, ma már nem így van. Gyakorol. A négykézlábat, az ülést, lassan az állást is. (ma már a rácsot fogva térdelt). vmelyik nap kinyitom a szemem hát ül az ágyában és fogja a rácsot!!! :) Akármilyen fáradt voltam is, de nagyon rámjött a nevetés. Persze csak magamban. Éjszaka a szabályok szerint mi sem játszunk, de hiába megyek oda hozzá fapofával, ha berreg a szájával és közben vigyorog.
Nem teszem tisztába én sem, de volt kb három hét, hogy a napi egy kakáját, pont éjszakára időzítette és mindent átáztatott vele. Nem hagyhatom benne.
Szóval Zsófi, én mindig figyelem, hogy mit írsz a suttógóról, hogy mik a szabályok, és szerintem úgy is csinálok mindent, de mégis ébred. (jÓ ezt a kiemelés visszatevést nem csinálom).

Egy régebbi kismamában szakemberek írnak az alvásról. Azt írják, hogy 6 és 9 hónapos korú babák szülei rendszeresen arra panaszkodnak, hogy nem alszik a gyerek. Ennek persze számos oka lehet,de ott van oknak a fogzás, vmint az, hogy ebben a korban a babák nappali elfoglaltsága a felegyenesedés: a felülést, feltérdelést, felállást próbálgatja, és ugyanezt csinálja éjszaka is álmában.
Nálunk mostanában az a baj, hogy ha éjszaka visszateszem az ágyába, egyszerűen nem tud leállni, sokszor csukott szemmel is de küzdi magát 4kézlábra, és ha már hullafáradt, akkor elkezd sírni, és akkor elringatom.

Szóval összefoglalva: én úgy gondolom, hogy Farkasnál ez a korral járó "normális alvászavar", és bár elég fárasztó, de különösebben nem vagyok kétségbeesve miatta.

Hú, remélem nem voltam se zavaros, se fárasztó az elmélkedésemmel.
Ha igen, ne haragudjatok.

Puszi, Nóri

Majd még jövök, csak most adok vacsorát a Papának.

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Hát a mai nap a csajsziké!

Kata - de jó, hogy már Liza is szeret fürdeni!

Zsóka - Borka - tündérkirálylány! Ahogy pózol...

Krisztan - Nóri - az új firzura is tökéletes..., főleg, hogy így mosolyog.

Niki és a csajok - igazi jó buli lehetett...

Márk legújabb szórakozása - minden alá begurul.

Asztal alatt...

Kép

Asztal alatt, feltett lábbal olvasok...

Kép

Zongora alatt...

Kép

Puszi mindenkinek jó éjszakát!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Az esti ébredésekkel kapcsolatban:

Ha Niki felébred átrohanok és anélkül, hogy világítást kapcsolnék, vagy szólnék hozzá visszadugom a cumit és olyankor elhalgat. Ha nem alszik azonnal el akkor fogom a kezét vagy a hátát amíg el nem alszik és kiosonok. Ha így sem megy akkor adok neki vizet és tovább fogom a kezét. Általában legrosszabb esetben is 15 perc alatt visszaalszik így. Játszásról szó sem lehet este. Mivel koromsötét van, így rájön, hogy alvásidő van és előbb utóbb elalszik. Még levegőt is alig merek venni kifelé menet :oops:


Nagyon jó kis csapat jött itt össze!
Olyan jó, hogy van kikkel megbeszélni az ügyes-bajos dolgokat, meg csak úgy megosztani az örömöt, bánatot. Mindenki próbál segíteni ha valakinek gondja vagy kérdése van. Mintha mindannyian a barátnőim lennétek :D

Sajnos a barátnőim messze vannak... Ketten Londonba költöztek, egy Győrbe, többen pedig Szegeden és Palicson vannak. És + még, hogy egyiknek sincs még gyereke, így unalmasnak is tünnék a sok babás dumával...
Ti meg "kénytelenek" vagytok elviselni a szövegemet :mrgreen:

Na dugulok!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Márk haláli :lol:

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Ezt már írtam párszor, hogy 4 hónapos korára Márk is végig aludta az éjszkát, pedig nekünk tényleg nem volt napirendünk. Azaz, az volt a napirend, hogy amikor éhes volt evett, amikor elaludt, akkor aludt és amikor szüksége volt rá felvettem, ill. szórakoztattam. Ezek az események egymás után következtek, de nem voltak időhöz kötve.
Én igény szerint szoptattam, mert annyira féltem, hogy nem lesz elég a tejem. És nem igazán zavart, ha egy óra múlva már éhes volt. Mert én úgy gondolom, hogy a szopizás nem csak evés, hanem ezer más dolog is.
És az első éjszaka, amikor felébredt 1 óra után én is mindent kipróbáltam, de csak egyre nagyobb sírás lett a vége. Sőt utána 3 hónapig minden felkelésnél kipróbáltam, hátha bejön valami. De amióta már kanalazunk, lassan kialakult egy napirend és mostanában így már sokkal könnyebb. De lehet, hogy csak azért érzem így mert kb. tudom, hogy mennyit eszik és így kiszámíthatóbb, hogy mikor lesz éhes.

Éjszaka nálunk sincs soha játék, meg ilyesmi, de eddig kb. 2 olyan éjszaka volt, amikor hajnali kettőkor úgy viselkedett, mintha már reggel lenne - gügyögés, mosoly stb. Ekkor hagytam az ágyában és 1 és 1/2 óra volt mire magától visszaaludt. Nem sírt, csak játszadozott, néha rálestem, hátha elfáradt.

Reni - tényleg, jó, hogy van ez a kis csapat! És az az igazán jó benne, hogy sokan sokfélék vagyunk, mindenki másképp csinálja vagy esetleg ugyanúgy, de a lényeg, hogy mindent meg tudunk "beszélni".

Nóri írtam privit!

Azt hiszem ma bepótoltam az elmúlt egy hetet!

Puszi, jó éjszakát!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Nagyon édes a palacsintás csapat! A két másik kislány iker? mert mintha a harisnyájuk egyforma lenne, csak más színben....

Márknak nagyon jó kis rejtekhelyei vannak! Nagyon tudományos az otp-s papírral! :)

A csapat szerintem is nagyon jó! Már alig várom a tavaszi találkozót! :)

Jó éjt, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Panni! Márk feltett lábbal nagyon tuti, mint a felnőttek! :D A szemei nagyon szépek!

KépKép
krisztan
 
 


na milyen jó h benéztem lefekvés előtt :wink:

AlonMarcsi tök igazad van, nem is várom azt hogy úgy viselkedjen mint egy nagy baba Liza (én is rájöttem h mi a francot akarok amikor most vasárnap lesz még csak 1 hónapos), csak úúúúgy örülnék ha sikerülne vmi jó kis szokásokat kialakítanunk :wink:

viszont sajna ma kellett tápszerrel pótolni a vacsit mert kevés volt a tejci ahogy sejtettem :cry: :evil:
úgyhogy holnaptól vad fejés és pihenés következik, de ha nem lesz több abba sem halunk bele, emiatt megpróbálok nem romokba dőlni :? :lol:
van elég más izgulnivalónk (lehet h épp emiatt nincs annyi amennyi :roll: -- ma is beszéltem a drnénivel, semmi extra csak h mikor menjünk kontrollra és egész du. hasmenésem volt az idegtől :? sorry a részletes beszámolóért :oops: )

Nóri neked is tökre igazad van azzal amiket írtál :wink:
elmélkedj csak nyugodtan, azért gyűltünk itt össze... :wink:

Kriszta! Nóribaba frizuja édessss !!! tényleg hogy tűrte az akciót??
ja amúgy Liza is sír vetkőztetéskor meg fürdés után is kicsit de a vízben már nem görcsös és nem ordít!!!

és ma átfordult hasról a hátára (igazából már 2szer csinálta azelőtt de azt hittem véletlen...) de annyira utál hason lenni h addig feszíti magát amíg átfordul :wink: :lol: :lol:
kis husim :)

Panni, mondom én: Márk tud élni!!!!! ezek a laza pózok nagyon viccesek :wink: :wink: :wink:
én már most halálra röhögöm magam Liza 1-1 grimaszán, mi lesz később ??? gondolom te is jókat mosolyogsz ilyenkor Márkon :lol:


Reni, a csajok nagyon édik mind a 3-an! mindegyikük nagy komolyan el van foglalva a képen épp vmivel :lol:
Na igen ez a barátnős dolog tök igaz mármint az a része h egyiknek sincs még gyereke .... - én is igyekszem velük visszafogni magam Liza ill. babatémában :lol: elvégre ez most nekünk izgibb :lol:


na megyek csicsikálni, hátha van még 1-2 órám evésig :wink:
(8kor ettünk, akkor éjfélig jó lenne kihúzni most tuti teli a pocó :roll:)

jóéjt!!!!!!!!!!!!!
lmkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?