Te jó ég! Mennyit írtatok!
Először is
Borka lélegzetelállítóan gyönyörű! De komolyan!
Nóri is csúcs, nagyon édes rövid hajacskája van. Hogy tudtátok levágni? Nem izgett-mozgott közben?
Lizus is édes nagyon!
Amúgy a mi napirendünk kb. 1 hónapja feddhetetlen (legalábbis szerintem). Óramű pontossággal csinálunk mindent. Délelőtt 10-kor elalszik (az ágyában, ringatás nélkül viszont simogatással), aztán du. 2-kor a babakocsiban, de ha rossz idő van du 2-kor az ágyában is elalszik. Este 7-kor bemegyünk a fürdőbe, pucérkodás negyed 8-ig, fürdés, szopi, ágyban alvás (simogatással).
Korábban nem kellett simogatni, csak betettem az ágyba, fordult egyet és már aludt is. De 5 hónapos kora óta minden megváltozott.
Régebben meséltem az orvosnak, hogy milyen ügyesen alszik este, és mondta, hogy ezt tartsam meg, mert ez jó. Gondoltam hát ezt már bevezettük ez így marad.Hát a túrót maradt így. Semmi sem marad úgy. Ahogy nő a gyerek szerintem minden változik. Legalábbis az én gyerekemnél igen.
Éjszaka ha felkel vígasztalhatatlanul ordít, persze, hogy megszoptatom. kOrábban visszatettem elaludt, ma már nem így van. Gyakorol. A négykézlábat, az ülést, lassan az állást is. (ma már a rácsot fogva térdelt). vmelyik nap kinyitom a szemem hát ül az ágyában és fogja a rácsot!!!
Akármilyen fáradt voltam is, de nagyon rámjött a nevetés. Persze csak magamban. Éjszaka a szabályok szerint mi sem játszunk, de hiába megyek oda hozzá fapofával, ha berreg a szájával és közben vigyorog.
Nem teszem tisztába én sem, de volt kb három hét, hogy a napi egy kakáját, pont éjszakára időzítette és mindent átáztatott vele. Nem hagyhatom benne.
Szóval Zsófi, én mindig figyelem, hogy mit írsz a suttógóról, hogy mik a szabályok, és szerintem úgy is csinálok mindent, de mégis ébred. (jÓ ezt a kiemelés visszatevést nem csinálom).
Egy régebbi kismamában szakemberek írnak az alvásról. Azt írják, hogy 6 és 9 hónapos korú babák szülei rendszeresen arra panaszkodnak, hogy nem alszik a gyerek. Ennek persze számos oka lehet,de ott van oknak a fogzás, vmint az, hogy ebben a korban a babák nappali elfoglaltsága a felegyenesedés: a felülést, feltérdelést, felállást próbálgatja, és ugyanezt csinálja éjszaka is álmában.
Nálunk mostanában az a baj, hogy ha éjszaka visszateszem az ágyába, egyszerűen nem tud leállni, sokszor csukott szemmel is de küzdi magát 4kézlábra, és ha már hullafáradt, akkor elkezd sírni, és akkor elringatom.
Szóval összefoglalva: én úgy gondolom, hogy Farkasnál ez a korral járó "normális alvászavar", és bár elég fárasztó, de különösebben nem vagyok kétségbeesve miatta.
Hú, remélem nem voltam se zavaros, se fárasztó az elmélkedésemmel.
Ha igen, ne haragudjatok.
Puszi, Nóri
Majd még jövök, csak most adok vacsorát a Papának.