Új privát üzeneted érkezett!

Szasztok. Ismet bent. Ismet barnazas. Reggel ota. Szerintem ez psziches - ha dolgozni kell jonni, akkor jon a barna :) Na, mar csak 3 het... Igazabol nem aggodom, Zsebibaba most is mozog... az a lenyeg! Holnap meg ugyis megyek korhazba, legfeljebb megemlitem ezt is...

MAV korhaz telleg jo, Barbi. B. Nori kolleganonk (Food Solutions) is ott szult, meg Zita baratnom is oda jart (csak hat a SOTE-n szult, a 34. heten...)

ELALSZOM!!!!!!!!
kami
 
 


Kami!
Ez a fránya barnázás! Szerintem is lehet pszichés alapú! "Új Kami" hogy halad a betanulással? Nem lehet, hogy hamarabb menj táppénzre? Ja, és ha tudsz, azért pihizz odabenn is!

Csatlakozom az "Elalszom" mozgalomhoz, borzalmasan nehezemre esik benn lenni az irodában, ráadásul nyafis-hisztis is vagyok!!!! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Látom ti is kb. akorra vagytok kiírva mint én, nem vagyok egyedül:)
Sajnállak titeket, hogy dolgoznotok kell, bár én itthon vagyok, de én meg unatkozom, ugyhogy nem tudom melyik a jobb:)
Egy buta kérdésem lenne, nektek sokat mozog a bébi? :roll:
akíra
 
 

 
 

Akíra!
Szia! :) Nálam ez tök változó. Vannak napok, amikor jó sokat (pl.ma) de valamelyik este még sírva is fakadtam, mert egész nap szinte alig éreztem. Úgyhogy így is, meg úgy is van. Nálad mi a helyzet?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy aggódtatok értem, most már jól vagyok és ami a legjobban megnyugtat, hogy Babó rengeteget mozog mostanában.

Hát ez a kórház dolog nagyon megijesztett. Én ugyanis Keszthelyre vagyok bejelentve, ugyan tartózkodási helynek bejelentekztem ide a XIII-ba, de ezek szerint ez nem számít. Én teljesen meg vagyok elégedve a dokimmal, ezért is választottam és kértem fel, hogy nála szülhessek, dehát ő meg a SOTE-n van. Bár azt sem értem, hogy ő nem alkalmazottja a kórháznak csak szerződése van velük arra az estere, ha valamelyik páciensénél műtéte kellene végeznie, vagy valamelyik kismamája szül. Ilyen esetben végképp nem tudom, hogy mi a helyzet. Ennyi plusz költséget már tényleg nem tudnánk megfizetni.

Kami,
Hát lehet, hogy tényleg pszichés ez a barnázás, de az a 3 hét már nem olyan sok, és "Új Kami" biztosan leveszi a terheket a válladról.

Már nem tudom, hogy ki írta, hogy az ABC babakocsi tetszik neki, de mi megvettük a hétvégén és nekem nagyon tetszik és szerintem nagyon jó áron is volt.

Azt hiszem múlt héten én is annyira hozzá szoktam az alváshoz, hogy most azért vagyok ennyire fáradt.

Móni

Kép
móni23
 
 


Szasz Akira!

Zsebibaba hatarozottan sokat mozog. Telleg csak 1-2 nap van, amikor "nyugis" (ami azt jelenti, hogy kicsit kevesebbet mozog, vagyis inkabb ritkabban :), de mikor ilyen napokon beindul, azert az sem keves... epp tegnap volt egy "nyugis nap", de ma pl folyamatosan bokdos...)

Ez egyebkent vermerseklet-fuggo... vannak nyugis babak, meg vannak sajtkukacok :) Mindketto egeszseges. Az nem egeszseges, ha pl egy Zsebibaba-tipusu sajtkukac hirtelen nem mozdul. 2 nap utan biztos mennek vele dokihoz!!! Szoval a hirtelen mozgas-csokkenes jelezhet gazt. Ha alapbol alvos a babad, az inkabb vermerseklet...

Hogy en milyen okos vagyok! En mindenkinek osztom az eszt, legyen a tema baba-ugy, terhesseg-tunet, kivandorlas, munka... Egyszer majd jol kidurran az agyam a sok-sok esztol!!! :lol:
kami
 
 


Móni!
Örülök, hogy minden rendben van és hogy a bébi is sokat mocorog! :) Ja, és tök jó, hogy megvettétek a járgányt, ha tudsz, tegyél fel képet, mert nekem nem rémlik, milyen ez a típus!

Kami!
Azt hiszem, más dolgában mindenki nagyon okos tud lenni! Aztán a sajátunkban már nem biztos! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat:)
Én már kétségbe voltam esve, hogy ilyen későn éreztem meg előszőr a drágámat(egy hete), de most hogy érzem kicsit megnyugodtam, csak én nem érzem olyan nagyon intenzíven, reggelente beindul meg este de napközbe alig-alig.
De remélem ez változni fog:)
És kívülről az apuka mikor foja érezni? Mert ez a legnagyobb fájdalma, hogy ő még annyira se érzi mint én:)
akíra
 
 


Pontosan mennyi idős vagy? Nálunk apa hétvégén érezte először, de akkor is csak egyszer, amikor kissé erősebben mocorgott.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát most vagyok én is a 21.héten vagy a 22.en:D
Megoszlanak a vélemények de levileg március 11re vagyok kiírva!
akíra
 
 


És tudod már, hogy kisfiú vagy kislány a pocaklakó? :) Hogy fogják hívni?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


sziasztok!

kami!
hesshess barna! bár én is amondó vagyok, h nálad ez már más megítélés alá esik, mint egy átlag földi halandónál :) persze azért megnyugtató, h holnap mész dokihoz, én is csatlakozom timohoz, újkamit nem hagyhatod korábban magára??

énisénis megyek holnap dokihoz, elvileg 18.heti uh lesz gondolom, bár nem tudom, h megy ez nálunk az sztkban, h megcsinálja-e a dokinő, v be kell menni az istvánba, na majd kiderül...

sztm is az lenne a leghumánusabb, h ha az új rendelkezést úgy vezetnék be, h csak azokra vonatkozzon kötelezően, akik most kezdenek bele a terhesgondozásba. mert elég nagy kiba.ás azokkal, akik már kötődnek dokihoz-kórházhoz (na és egy csomó pénzt belefektettek). de én is egyetértek barbus(?!) apukájával, h nem eszik olyan forrón a kását...

moni!!!!
dejó, h megvettétek az abc-t! én is megmutattam apucinak és n tetszett neki is, ő ragaszkodik hozzá, h vegyük meg. én kicsit bénának érzem magam, h ilyen "korán" vásároljunk, de tény, h 35ezerért iszonyú jó áron van, úgyh sztm mi is megvesszük a héten. kéket vettetek?
Kép

:D ééééééés a végére az extrahír: éreztem hétvégén a babát!!!! nemcsak azt a haskorgásszerű izét, hanem rúgott is. onnan tudtam tutira, h ő az, mert egyszerűen elkezdtem tőle vigyorogni és nem bírtam abbahagyni. hihetetlenül jó érzés volt!! azóta is várom, de csak este van és akkor is 1x-2x. tényleg apucik mikor tudnak bekapcsolódni az élménybe?

majus3
 
 


Hát elvileg legutóbb a doki azt mondt, hogy ugy néz ki kislány:)
Mert hiányzik valami a lába között:D
Szóval valószínű, hogy kislány, de hát hiszem ha látom:D
Kíra lesz a kicsi neve, bár szeretném ha lehetne Kyrának anyakönyvezni, de tartok tőle, hogy nem fogják engedni:(
És ti tudjátok már a nemét?és a név megvan?
akíra
 
 


Hali!
En a korhazban ereztem az elso igazi rugast, akkor voltam a 19. hetben. Azota kb 6 het telt el es mostmar kivulrol is latszik, ha rugdal a gyerkoc. A parom meg vagy 3-4 hete erzi a kezevel: eleinte csak a legerosebbeket erezte, 10-bol 1-et, most viszont mar mindet. Szoval lanyok turelem, kitartas - par het es apu is orulhet a gyerek mozgasainak :)

Akira! Csinalj vonalzot es koltozz be a tablazatunkba!!! :)
kami
 
 


Hogy is kell ilyen vonalzót csinálni?:D
akíra
 
 


Akira!
Nekünk is kislányunk lesz (legalábbis ezt mondták), látszik a vonalzóból (szép rózsaszín) :)

Ha visszalapozol, van egy táblázatunk, abba bekerülhetsz, ha szeretnél csatlakozni hozzánk! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


hmmm, hát nem igen találom ezt a táblázatot:(
Meg találtam már ilyen vonalzós oldalakat és csináltam is, de hogy rakjátok azt ide?:(
Kicsit analfabéta vagyok ehhez :?
akíra
 
 


Akira,
Üdv köztünk! Én is bíztatlak, hogy csinálj vonalzót.

Május,
Igen pontosan ezt vettük, ebben a kék színben. Nekem a bordó tetszett jobban, de mivel még nem tudjuk a babó nemét, így úgy gondoltuk, hogy a kék lánynak és fiúnak is jó. Én is kicsit korainak tartottam a vásárlást, de ennyi pénzért nem tudtuk ott hagyni.

Timi,
Már nálunk is érzi apa a nagyobb rúgásokat, mondta is, hogy focista lesz belőle, mert akkorákat rúg.
Május már megelőzőtt és feltette a babakocsi képét.

Kép
móni23
 
 


Móni!
Tetszik a kocsi, kicsit hasonlít a Graco-hoz! :)

Május!
Na, tök jó, hogy már te is érzed a bébit! :) Amúgy nekem is fura volt, hogy már megvettük a babakocsit, de hát az akció, az akció! :)

Akíra!
A aláírást a profilodhoz kell bemásolni: lap teteje, segédletek. És azt hiszem a BBC kódos kell.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nagyon jó az a kocsi mi is szemeztünk vele, csak nekem ami nem tetszett benne, hogy nem lehetett állítani a kart, tehát nem lehetett megoldani, hogy felém nézzen a gyerek később meg a külvilág felé, és ami még nem tetszett az az volt, hogy nehezen tudtam irányítani, de egyébként nekem is ezen akadt meg előszőr a szemem:)
Mi is kéket vettünk, mert akkor még nem tudtuk a nemét, és hát ez volt kézenfekvő:D
Meg ha jön esetleg majd egy második és az ellenkező nemű:D
Nektek tetszenek a nagykerekű kocsik?
akíra
 
 


A mi kocsink is csak egy irányból tolható, de meggyőztek azzal, hogy amíg pici, úgyis a hordozóban lesz, ami felém néz, később meg már nem engem akar nézni, hanem inkább kifelé nézelődik! :D
Akíra!
Ti milyet vettetek?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát mi is hasonót vettünk csak hordozó nélkül.
Meg mindkét irányba állítható a kar, meg kicsit nagyobbak a kerekek meg ha jól emlkszem elől hátul bolygósítható:)
akíra
 
 


Nah ezt a vonalzó dolgot nem nekem találták ki:D
nem igen tudom megcsinálni, bár azért próbálkozom lelkesen, de hát...majd meglátjuk:D
akíra
 
 


Cat megint nagyon eltűnt. Remélem jól van!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Csináltam egy ilyen vonalzót az egyik ilyen oldalon, nem lehet hogy csak a levél után odamásolom melléklet feltöltése néven?
Nem igy a legegyszerűbb?:D
akíra
 
 


Ha csak mellékletként töltöd fel, akkor aláírásként nem fog megjelenni. A mi aláírásunk minden nap frissül és az aznapi aktuális állapotot mutatja.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Értem:)
Akkor próbálkozom evvel az aláírás dologgal:D
akíra
 
 


Értem:)
Akkor próbálkozom evvel az aláírás dologgal:D
akíra
 
 


Nah azt hiszem ha nehezen is de talán megcsináltam ezt az aláírás dolgot:) :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akira,
Nagyon jó lett a vonalzód :lol:

Timi,
Annak idején amikor csak nézegettük a járgányokat mi is a Gracoval és az ABC-vel szemeztünk, nagyjából ugyan azt tudja mindkettő és az ára is ugyan az volt, ezért is örültem hogy pont az akciós, amit annak idején kinéztünk.
A tiétekhez van mózes is ugye? Ehhez is lehet venni, de nem tudom, hogy szükség van-e rá, ha a hordozót amúgy is rá lehet tenni a kocsira.

Kép
móni23
 
 


Nah lányok, haladok, megtaláltam a táblázatot is a 43.oldalon, de arra még nem jöttem rá, hogy abba hogyan kell beregisztrálni:D
Sok a gond velem:D
Egyébként engem lebeszéltek arról a kocsiról, mert, hogy a gyereknek nem annyira jó ha görbe háttal ül, mint a hordozóba, és ezért jobb a mózes amig pár hónapos, hogy egyenes legyen a háta, vagy ha nem is mózes, legalább olyan ami közelít a laposfekvéshez...nem tudom én már kinek lehet hinni manapság!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akira,
A táblázatba úgy kerülhetsz be, hogy megírod ide az adataidat és Timi, aki a táblát kezeli nekünk berak a táblába.
Igen ezen én is gondolkodtam ott, hogy nem ül-e túl görpén a baba a hordozóban, az eladó ezért ajánlott egy kiegészítő párnát hozzá (1900 Ft volt), és így már az egészen pici babáknak is kénylemes.

Kép
móni23
 
 


A táblázatból láttam, hogy boldiagi is abba a kórházba fog szülni mint én, szokott errefelé járni? mert kiváncsi lennék a véleményére:)
timocska, azt mondtad,hogy kislány lesz de nem döntöttétek még e mi lesz a neve?:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Móni!
Nekünk a mózes alapból benne volt az árban. Én annyira nem ragaszkodtam volna hozzá, de ha már adták... :)
A hordozóval kapcsolatban bennem is felmerült már, hogy nem ül-e görbén a bébi, de gondolom, hogy valamiért kitalálták ezeket már újszülött kortól is. Sőt, a kórházakban gyakori előírás, hogy ebben vagy mózesben lehet a babákat hazahozni. Gondolom, ha káros lenne, akkor nem engednék használni.

Akíra!
Ha szeretnél a táblába bekerülni, akkor írd meg az adataid, amik a táblában vannak. Ha akarod, írhatod priviben is, de ide is írhatod.
Ja, nevet még nem találtunk ki, megy a harc a férjem és köztem. Majd mire megszületik, remélem kiderül! :) Az a gond, hogy annak idején úgy egyeztünk meg, ha fiú lesz, én adom inkább a nevet neki, ha lány, akkor ő. De neki olyan lökött elképzelései vannak, hogy azokat nem hagyhatom jóvá! :D :D Persze megbeszélés tárgyát képezi! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Akira,

igenigen, itt vagyok, sőt most is olvasgatom, csak nem mindig van időm írni is, mert dolgozom közben. Pl. most sincs, de felkaptam a fejem arra, h Te is a Schöpf M-ben fogsz szülni? Dejó, eddig senki más. Nem sokat tudok még a kórházról, mert a dokimhoz magánrendelésre járok, csak a vérvételeket csinálják ott, meg a 18. heti uh is ott volt. vegyeseket hallottam róla, de végülis szakmailag jókat.
Mindenesetre ha Te márc 11-re vagy kiírva, akkor én mindig tudni fogom elvileg az infot egy héttel korábban (márc 2).
Te fogsz járni szüléselőkészítő tanfolyamra? valami előadássorozat már mostanában is kezdődik úgy láttam, de nem voltam. Te tudsz valamit?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hát nem irigyellek akkor a névválasztás miatt:D
Nekünk szerencsére nagyon gyorsan ment, bár volt egy két képtelen ötlet nálunk is, de egyikünk mindig engedett:)
akkor mindjárt megnézem a táblázatot hogy mit is kell beleirni és akkor mindjárt megírom:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Nos akkor a nick az ugye az akíra, a terhességi kor 22 hét az életkor az 25, ő lesz az első babám, a várható születési idő az március 12, a Schöpf Mérei Ágost-ba fogok szülni, ha minden igaz kislány lesz és Kyra lesz a neve:)
Remélem mindent leírtam és köszönöm ha bevesztek engem is:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Elegem van mára!!! Úgy felbosszantottak, hogy még sírva is fakadtam :(
Egyébként is hisztis napom van nekem is, de ez most egy nem-hisztis napon is betett volna...

Móni! Örülök, hogy jobban vagy! Pihizz sokat!

Kami, ez a fránya barnázás... Nem tudok okosat írni, lehet, hogy tényleg pszichés... Azért beszélj a dokival, nehogy az legyen, hogy egyszercsak más miatt barnázgatsz, tényleg van valami bibi (adja ég, hogy NE legyen!!!), és nem veszitek komolyan! Hátha tud valami okosat mondani!

Május! Gratula a baba-mozgáshoz!

Akira! Üdv közöttünk! Nekem pár napja kezdett el Emma aktívabb lenni, elég sokat és egyre erősebben mocorog! :) Nálunk apának sikerült már éreznie, teljesen odáig volt! Ma reggel mondta a kocsiban, hogy amikor először érezte Emmát rúgni, a torkában dobogott a szíve :D
Tök jó lett a vonalzód! Én is próbálkoztam vele egy darabig az elején mire összejött :D
A Schöfiről szakmailag elég jók a vélemények! Koraszülött szempontból (remélem nem lesz rá szüksége senkinek!!!) a legjobban felszerelt kórház eszközileg és szakmailag is. A kórtermek állapota finoman szólva nem az igazi, ez saját tapasztalat is – sajnos voltam bent pár napig a terhesség elején. Azt mondják a fizetős szobák viszont nagyon rendben vannak, érdemes félretenni rá!
Vendég
 


Barbi!
Mi a baj?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia agiboldi,

én még semmit nem tudok ilyen szüléselőkészítőről és nem is tudom hogy menjek e mert félek én a sok idegentől, lehet csak feszültnek érezném magam a sok nagypocakos mama között..
Meg nem is oda tartozom csak a magándokim miatt kerültem oda és hát azt se tudom hogy fizetős e vagy mi?
Ha tudsz infót akkor azt szívesen veszem:)
Mert én azt se tudom hogy mennyit kell majd fizetnem érte, hogy ott szűlhessek, tényleg mennyi most egy szülés, és korházi ellátás meg ilyenek? :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Szia barbus, neked is köszönöm az információt, szóval magánszoba...
Te tudod, hogy az mennyibe kerül?
Mert nekem mindenféleképpen fizetnem kell az ottani ellátásárt mert hát nem a körzeti korházam mert az nekem a János korház lenne de oda nem megyek...szóval minden infóért hálás vagyok:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Múlt szerda óta iszonyat hangosan zúg a gépem, és az egy dolog, hogy engem már az őrületbe kerget, de a többieket is zavarja körülöttem. Szóltam múlt héten az IT-nek, hogy segítsenek, azóta többször rájuk telefonáltam, de cseszik bárki is bármit csinálni, csak röhögcsélnek a telefonban. Az egyiket ma már el is küldtem melegebb éghajlatra :evil:
Vendég
 


Sziasztok!
Üdv itt Akira!
Agiboldi, Akira! Én is a Schöpf Mereiben fogok szülni. (febr 28)Nem "kötelező" a fizetős szoba, de szerintem ajánlott. Normálban állítólag 8 ágyasok a szobák. A fizetősek 3-2-1. Ha jól emlékszem az árakra: 6-7-8000 / nap.
Kihez jártok dokihoz?
elmo
 
 


Elmo, köszi, hogy kisegítettél az árakkal, pont most akartam írni, hogy ezeket nem tudom :D
Vendég
 


Szia elmo, köszönöm az árakat:)
Hát igen lehet hogy megéri akkor a magánszoba, hisz nekem igyis-ugyis pénzbe fog kerülni az ottlétem:)
Én a Herczeg doktorhoz járok!
És ti?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Én is hozzá! :-)))
elmo
 
 


Nah akkor még az is lehet hogy összefutunk nála:D
remélem a szülésnél nem mert akkor köraszülött lenne a drágám de még az is megeshet:)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Köszi Elmo,

szerintem lehet, h egyszerre leszünk benn szülni, mert nekem ugyan márc. 2, de az uh mindig nagyobbnak mutatja és akkorra saccolja a születést kb.
Kósa a doki.
Mikor kell szobát rendelni? Én mindenképp szeretnék, három vagy kétágyasat. Te jársz szülésfelkészítő előadás/tanfolyam/akármire?
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ti egyébként mikor kezditek el beszerezni a dolgokat a babának?
Vagy már elkezdtétek?
Mert mondjuk én már az ilyet hogy kiságy meg babakocsi megvettem de hát a ruhákkal meg hasonlókkal én még várnék, vagy nem?
Ti hogy gondoljátok?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Tényleg! Esélyes, hogy egy időpontban legyünk bent!
Én nem voltam még szülésfelkészítő tanfolyamon/előadáson/ akármin.... :D
Jó lenne elmenni, szertnék/szeretnénk egy kicsit felkészülni az eseményre. (a párommal együtt) Nem tudom, hogy mikortól érdemes. Ti hogy álltok ehhez?
Vásárlás: mi semmit nem vettünk még. Elkezdtünk nézelődni a neten, de eddig úgy gondoltuk, hogy ráérünk. Tudom, sokan ezt nem így látják. Mi sem akarjuk az utolsó pillanatokra hagyni... de egyszerűen lefárszat még a gondolat is, hogy üzletről-üzletre menjünk. Valahogy én ezt nem élvezem. Bár tudom, lassak el kell kezdeni.
szobarendelés: én annyit tudok, hogy jelezni kell a dokidnak, hogy mit szeretnél és Ő szól a kórházban. Nekem mondta a doki, hogy valamikor menjünk be, nézzünk szét. Megnézhetjük a szobákat, lehet választani, hogy hány ágyas legyen. Azonkívül érdekelne még a szülőszoba is... Ti voltatok már bent?
elmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?