Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a gyors választ:) Jelentem, ha a másodikon van a szoba, akkor nem csak Marsi Anikó próbálta ki, hanem én is! :D Na nem jószántamból, hanem 3 hete magas lázzal és hasmenéssel kerültem be, és akkor oda elkülönítettek a hasmenés miatt. Ha a betegséget nem nézzük, szuper volt! Békén hagytak, tudták a nevem, volt magnóm, fürdőm:)
De ezek szerint nem lehet ahhoz csak úgy hozzájutni. lehet, hogy megint szólok majd, hogy megy a hasam.. :wink:
Amúgy van valaki, akinek Gimes G. az orvosa?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Magnes üdv itt :)!

A lanyok mar valaszoltak a kérdésedre azt hiszem.
Szoval tényleg azt kell figyelembe venni, hogy liftezned kell, ha egy emelettel feljebb vagy + kevésbé jarnak arrafele a csecsemösök, orvosok.

Az egyagyasnal viszont mindenképp jobban tudsz pihenni, bemehetnek a latogatok (ennek egyébként hatranyai is vannak, ha mondjuk éppen véres mindened, ott figyel az XL-es tena ladys csomag, végre sikerül szoptatni és betorpan egy kedves ismerös...). Mielött megszületett a fiam furcsaltam, hogy a latogatok nem mehetnek be a gyerekagyra, de aztan rajöttem milyen nagyon jo is az :)! Apukak hatranyban, dehat ez van...
Az ötagyas azért jo, mert sorstarsakkal lehet beszélgetni (szülés utan elég fura lelkiallapotban van az ember lanya :lol: ), segiteni egymasnak (vigyaznak az alvo picidre miközben Te elmész zuhanyozni, dumalni latogatokkal....).
Mi pl nagyon sokat röhögtünk a szobatarsaimmal, segitettek, együtt bénaztunk a pelenkazasnal, stb. Egyedül lettem volna nem is tudom mit csinalok...
De az ötagyasnal az is benne van a pakliban, hogy kifogsz egy paraszt tarsasagot igy nagyon sz.r az az X nap, amit bent kell töltened.....
Ja és az ötagyas sokkal farasztobb (sok gyerek ill. sok anyuka egy szobaban).

ugy tudom, ha egyagyasba akarsz menni joval elötte kell szolni a dokidnak. ugy rémlik 8000 körül/nap, de nagyon homalyosan emlékszem :roll: :wink:
Mintha azt is hallottam volna, hogy ott kint van a wc. Minden ötagyashoz tartozik wc+fürdö (talan 1 szoba kivételével).

Jo pocakosodast, gyere maskor is! Mikorra vagy kiirva?

Joe, nem hiszem el ezt a Botit :P :P :P! 9 honapos és meeeeeegy! Nagyon profi! Szerintem is fogadd meg Kinga tanacsait, ugysem tudod mindentöl megvédeni! A legjobb, ha ö kitapastalja milyen is ez a menés 8)!

Kinga, jobbulast kivanok!

En is voltam a börzén, de elhagytam 10 ezer forintot - vagy elloptak - ugyhogy no comment :x :x :oops:....
saara
 
 


hoppa Magnes, kicsit leelöztél :lol:
Végre megtudtunk valamit a rejtélyes egyagyas szobakrol 8) :lol: !

Ha visszamész a 250. oldalra talalsz egy tablazatot, amiben benne van ki kinél szült.
saara
 
 

 
 

Saara: megnéztem, köszi :) Látom szinte mindenkinek volt szülésznője. Érdemes fogadni? Még akkor is, ha valószínűleg császár lesz?
Ja! Még valami az egyágyasról. Zárható az ajtó, a kulcsot mindig vittem magammal.
Egyébként elvileg dec. 30-ra vagyok kiírva, remélem kibírjuk addig. A külső méhszáj nyitva van, és nem tudok a fenekemen maradni..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szia Magnes!

Szülésznö téma: valaszoltam eggyel lejebb :lol:.
Ugy tudom több olyan anyuka "lakik itt", aki elöre tudta, hogy csaszar lesz, biztos segitenek, ha lesz egy kis idejük :)!

Azért probalj egy kicsit a fenekeden maradni, dec 30 az még joval odébb van :)! Dolgozol még vagy csak maszkalsz allandoan?
saara
 
 


Neem.... Az elejétől fogva veszélyeztetett vagyok, inszeminációs babánk van(9.). Inkább nem bírok megülni otthon. vagy, ha igen, akkor a fészekrakó ösztön tör rám... Ráadásul panna is olyan aktív, rakoncátlan, hogy pihenni sem hagy:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hüha, akkor lehet rendesen gratulalni a kis pocaklakodhoz :) ! Fészekrako ösztön ismerös :wink:!
Viszont ne hogy bentfogjanak a végén :? ! A pathologia nem egy leanyalom, azt hiszem tudnak paran nyilatkozni a lanyok....!

Panna kiképez az éjszakazasra biztos ezért mocorog ennyit :wink:!
saara
 
 


Mágnes, üdv itt köztünk! Úgy látom Saara alaposan megválaszolta a kérdésedet, teljesen egyet értek vele.
Én császárral szültem, de nem programozott volt, előtte 12 órát vajúdtam, de most a második gyerkőcnél biztos választok szülésznőt, mert a nappali beosztás engem egy kicsit kiidegelt, s csak az utolsó 2 órában volt egy nagyon ari szülésznő. Őt fogom most választani. Ha ezt tudom biztos választok akkor is. De ha programozott lesz, akkor szerintem nincs sok értelme. Remélem érthető voltam. :oops:
Tényleg próbálj meg nyugton maradni, valami ülős, fekvős elfoglaltságokat keress, mert jó lenne ha még bent maradna a kis Panna.

Kgk, akkor pihentesd a lábad, és használd ki, hogy egy kicsit végre Téged is kiszolgának. :wink:
Miután írtad, én is megnéztem a másik topikot, de nem mindenki fogadta nagy lelkesedéssel Mesa invitálását. De azért már Mágnes benézett hozzánk, reméljük hosszútávra. :lol:

Mesa, ezen kár rágódnod, aki jól érzi itt magát az úgyis idejön. Reméljük Mágnest nem riasztottuk el. Meg Zsebi is szokott látogatni minket.

Prücsök, Anid jelentem tegnap végre sikerült feladni a nyuszikat, úgyhogy várjátok a postást. :oops: :D

Anid, örülök, hogy jobb a lábadnak azzal a betéttel. Na látod, előbb-utóbb majd csak belejössz a méret kiválasztásában. Én is majdnem mentem, csak anyósom vigyázott volna a Jencikére, de közben lebetegedett. Na majd a köv-re.

Prücsök, jól tetted, hogy mégiscsak elmentetek jógára. Én is úgy szerettem volna járni, dehát is seholfalva környékén nincs semmi. :cry: :evil: Ügyi vagy hogy már nem kell a héten takarítanod. Rám még vár egy adag vasalnivaló :x

Timi, köszi a felvilágosítást, most már minden világos. Lehet, hogy tényleg jobb így. Hát most már úgy néz ki készülhetsz a társasági bacikra.

Lányok, kicsit fentebb említettem Jencike nyügijét, ami még mindig tart. Légyszi, légyszi adjatok ötleteket.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Ne is mondjátok... a Pat. -on töltöttem májusban 3 hetet... Rémálom!

angyalka: köszi az infót, igazából nem tudom, hogy csaszi lesz-e, aszthmás vagyok, és eddig még nem tértünk rá a dokimmal a szülés körüli dolgokra. De azt hiszem mostmár itt az ideje.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Halihóóó,
Ismét szép :roll: havazós napunk van. Rájöttem, hogy havazásban is kell esővédő a kocsira, mert Blanka is + a kocsi is csurr víz lesz, mire hazaérünk a sétából. Hát már ezt is tudom. :)
Egyébként kezd visszatérni a 3-4 órás evési rendünk, bár van közte 1-2 perces cicizés, de ezt betudom szomjoltásnak. Már csak az alvással kéne kezdenünk valamit, mert a szemét dörgöli, de az alvás nem megy. :(

Toreau,
Kis balesetünk nem ágyból kimászás volt, hanem fürdő dézsából kizuhanás, ami az állványos fürdőkádban vala elhelyezve - én naiv, gondoltam az megtartja, ha netán.... Volt nagy ijedtség, ezért jártuk meg az ügyeletet, de egy kis karcoláson és az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Azóta viszont kádban fürdünk, de félek, hogy hamar indul majd nála a következő mozgás :roll: , mert folyton állna az ölemben és imád rugózni. Bálint rongyláb sheriffnek hívja. :)
És azóta gyűjtöm a "potyogós" történeteket a magam megnyugtatására, hogy nem csak én vagyok ilyen béna. Anyukámtól, tesómtól és a jóga oktatómtól már gyűjtöttem egyet-egyet. :D

Sara,
A pénzelhagyás nagy mumus, én egy 5ezressel nem tudom mi lett a héten. :( Kicsit pocakos korombeli agyelhagyásomat juttatta eszembe, mert igazából nem emlékszem, hogy ott lakott-e a pénztárcámban vagy sem. Azért tudtál vásárolni, vagy íg ykútba esett a börzézés?
Vincének nem akarsz vonalzót csinálni?

Kinga, Timi,
Jobbulást a lábaknak és nóziknak! Küldjük a lábgyógyító és náthaűző manókat. :P

Mesa,
A topikokon ne bosszankodj, mindannyian mások vagyunk, hát mindenki eldönti hova akar írni.
Inkább írj valami magatokról. :)

Mágnes,
Megértem, hogy nehezen bírsz a fenekeden ülni, bennem is folyton ott motoszkált a sajtkukac. (Mondjuk még mindig nem költözött el. :) ) Azért csak vigyázz magadra, már csak pár hét és részese lehetsz a csodának. Mi drukkolunk! :wink: És gratula a kis manóhoz.

Végre gyarapodnak a lányok, így nem lesz a fiúkból agglegény.
Na reklama van, evés-idő.

Prücsök

prucsok
 
 


Szia Angyalka!
Latod, ma is nagyon raérek :lol:! Vince alszik, mint a bunda anyos meg nekiallt Gast Royal-t jatszani, szoval elég jo dolgom van 8)!

Nekem ugyan nincs tapasztalatom Jencike koru gyerekekkel, de megnéztem az egyik könnyvemet és abban azt irjak, hogy 2 éves kor körül rengeteg félelmül van. A legnagyobb félelmük, hogy elveszitik az anyukajukat. Lehet ezért sir enyire, ha kimész a lathatarbol.
Ha mar szobatiszta attol is félhet, hogy ö maga megszünik létezni. Ez elég fura elmélet.... :? :mrgreen: Azt irjak, hogy a gyerekek az énjük részeként tekintik a kakijukat :shock: és félelmetes lehet szamukra, hogy az eltünik a wc-ben :shock:. Pl sokan félnek a kad lefolyotol is, mert az is egy végtelen lyuk, ami elnyelheti öket...

Tényleg ezt irjak, nem én talatam ki :wink: !

Mivel Te jelented neki a biztonsagot, lehet elöjönnek mindenféle félelmek, ha Te nem vagy ott :?

Szerintem Jutkaval kellene konzultalnod. Remélhetöleg benéz ide valamikor.. Vagy irj neki e-mailt esetleg..
saara
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Aki mostanában ünnepelte a szülinapját annakk Boldog szülinapot! Ha a névnapját akkor Boldog névnapot kivánok!!

Üdv az újaknak!!

Mi holnap elköltözünk nem tudom mikor jelentkezek újra. Próbálok a munkahelyemről.


A Mindszent nagyon nehéz volt nekünk nagyon sokat sírtam:-(((( Sokat gondolok a kisfiamra.

Decembertől a babaprojektet elkezdjük:-) Üllőre is decemberbe költözünk:-))))

Búcsúzom: Puszilom az összes bébit, gyermeket!!:-) Benneteket, sokat gondolok rátok, nagyon szeretek mindenkit! És nagyon boldog vagyok, hogy ennyire jó veletek lenni és köszönöm az összes segítséget!

Sietek hozzátok vissza!

Millió puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Én is az eggyel lentebbi topikban írtam. November végére várjuk a második lányunkat. Saara invitálására merek nektek írni. Sajnos nem nagyon tudom még a neveket, mert jó sokan vagytok, de remélem idővel belerázodom.
Nem is sikerült mindent visszaolvasnom, mert rengeteg a hozzászólás.
Néztem a táblátokat is. Mi a Bakos dokinál szülünk, és az Eta a szülésznőnk. Úgy látom senki sem szült a Bakosnál még.

A betegeknek jobbulást kívánok.
Jó hétvégét mindenkinek
Holnap jövök, ha tudok.
Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Oné,
Nekem is Eta volt a fogadott szülésznőm. :) Igaz végül császár lett (szerencsénkre), de imádtam és remélem a következőnél is ott lesz. Tök jók ezek a baby-gagás vonalzók. És milyen érdekes neve van a nagyobbik kislányodnak, nem is tudtam, hogy ez is adható. Pedig szép név, mint minden virágnév. Hogy szólítjátok?

Brik,
Hirtelen azt hittem, hogy már december van és a költözés végéig nem is hallunk felőletek. De azért remélem nem így lesz. Viszont, ha sokára jársz erre, akkor előre is kívánok egy NAGY KALAPPAL és bízom benne, hogy a jövő év mindenben felülmúlja majd az ideit. Remélem Norni is jól van és Lilinek is egyre jobban megy a suli. Vigyázzatok magatokra és egymásra! :)

Sara,
Hát ez elég ijesztően hangzik a wc-vel és a lefolyóval. :shock: Bár mintha rémlene, hogy a lefolyót én sem szerettem kiskoromban... :roll:
Gastroyal anyóst irigylem. :D Ezen a hétvégén én lustizom, ezért most a fél óra alatt összeüthető étkek vannak soron. Ma paprikás krumpli maradék levessel, holnap tészta bármivel, ami a kamra és a frigó környékén fellelhető és maradék paprikás krumpli. :) Azért a Rita féle gyors túróst ma összeütöttem, hogy szó ne érje a ház elejét.

Kérdésem, ami az előbb elmaradt: Mitől lehet, hogy Blanka széklete szinte mindig folyós? :? Oké, hogy anyatejes, de ez szerintem már túlzás, de nem tudom mitől ilyen hasmenéses a dolog... Ez nagyon gáz? De ha magamból indulok ki, nem eszem hasmenősítő (szép új magyar szó :P ) ételeket.

Prücs

prucsok
 
 


Sziasztok:)

Üdv az újaknak a fedélzeten, azért örülök, hogy nem mindenki tart minket mumusnak és idejemúltnak a klinikával és tapasztalatainkkal kapcsolatban, ezt mondhatom ugy is hogy egyike vagyok a még aktiv topictagoknak még a kezdetektől....

Oné/Gyöngyi

Gratulálok a második babótokhoz, és irigykedem hogy lány ő is:):)
Azt tudom mondani, hogy szülésznő témában a lehető legjobb kezekben vagy, egy nagyon szuper, nagyon aranyos és kedves és nem utolsósorban jó szakembert választottál. (Mindkét fiam nála/vele szültem).
Bakos dokiról nem sok infom van, csak szobatársaktól hallomások, akivel beszéltem mindenki dicsérte, negativ tapasztalatokat nem hallottam:) De szerintem te tudod a legjobban milyen, és gondolom meg vagy vele elégedve, ha őt választottad:)

Ha beszeretnél kerülni a kismama táblába akkor irj egy privit Lillo nak és szivesen berakja az adataidat, sőt az anyuka táblába is, hisz már van egy kislányotok. Ha van időd és persze kedved akkor mutasd meg nekünk őt, kiváncsiak vagyunk ám:):)



Mágnes

Örülök neked is hogy bekukkantottál hozzánk, szivesen válaszolunk a kérdéseidre a tudásunknak megfelelően:)
Február végén inditották az alapitványi szobaprojektet a másodikon. Akkori ára 8 ezer volt egy éjszakára, gondolom azért nem sokat változott azóta. Előnyei: egyedül vagy (bár ez lehet hogy első babásként nem biztos hogy az), a látógatóid bejöhetnek a szobába hozzád, közvetlen kontaktusba kerülhetnek a babával.
Nah ennél több előny nem jut eszembe. Hátrányai: második van, tehát bármi nyűg, kérés esetleg ne adj isten probléma esetén le kell menni az elsőre a csecsemősökhöz, aminek az igazi hátránya az hogy a folyósok hőmérséklete és a szobáké eltérő, könnyen megfázhattok, és persze jóval több emberen kell átvergődni és télviz idején a bacik hemzsegnek...
Mivel egyedül vagy igy nehéz bárkit megkérni hogy amig wcre mész, zuhanyzól és társai nézzen a babóra, akár a büfébe való lemenetelre is igaz... bár a család ilyenkor még túl is teljesiti magát és nem igen van arra szükség :wink:

Egyágyasba kerülésről feltétlen beszélj jó előre az orvosoddal, mert kevés hely van és kell egy kis protekció hozzá, de ha jól láttam a dokid nevét akkor te ezen a területen igenis jó kezekben vagy :wink: :lol:

Ismerős a mehetnék, de azért vigyázz is magadra, messze még az évvége és nem lenne előnyös a pathológián csücsülni, főleg ha már volt hozzá szerencséd akkor tudud hogy nem a legelőnyösebb hely....

Sára

Tizezer :evil: :evil: :evil: Azért vettél valamit a pici fiadnak?


Prücsök

jelentkezem én is a kiesős sztorikba, ugy hogy ne legyen akkora "rossz" anya vagyok érzésed, bár ez általában senkit nem szokott vigasztalni hogy már mással is megesett. A lényeg hogy nem lett semmi baja a kishercegnőnek.

Mesa

Ne vedd magadra, tudod én már ugy vagyok az ilyen dolgokkal hogy ha valakinek nem kell a jó akkor az az ő döntése, te megtetted ami tőled telhetett és jól tetted, a többi az ő döntésük...

Angyalka

Ebben a korban ez a második szeparációs félelem korszak. Kezdenek kombinálni, meg ahogy Sára is irta előjönnek nekik számukra még megfoghatatlan dolgok a van és a nincs és társain agyalnak. El fog mulni, én még emlékszem hogy Dani mint egy kis kutyus jött mindenhova utánam, aztán egyszercsak az lett feltünő hogy már nem visitott torkaszakadtából ha nem látott... Szal kitartás, ez életkori sajátosság. Pocaklakótok hogy van? Uh kép esetleg, szivesen nézegetném ám :)

Toreau

Robika tündéri a képen amit feltettél a multkor, már akartam irni, csak soha nincs elég időm, meg az agyam is olyan mint egy szita :oops:

Mivel kezded a hozzátápit? kiváncsi vagyok hogy a sok sok könyvből és hozzáolvasásból mit hámoztál ki mi lenne a legjobb:):) (ezt most nem élcelődésnek irtam hanem tényleg kiváncsi vagyok)

Timi

Jajj azok a fránya taknyi bacik :( Mennek a gyógymanók Hanna babának hogy minél előbb egészséges legyen.
Nem csodálom a főnöködet hogy visszavesz, ami plusz papirmunkát tolnak most rá a dokikra az krimi, nem tudom mikor marad idejük egyáltalán gyógyitani....

Brigi

Feltétlen jelentkezz ám a munkahelyedről, mert hiányzol ám ha nem irsz. Drukk a projecthez, de tudod ne görcsösen hanem igazi szerelemgyerekként:):)


Ma mi is voltunk börzézni, jól el is fáradtam, elköltöttem egy halom manit de azért csak olyanra hála ami szükséges volt: nagyon jó áron voltak gabis dolgok (végre most voltak, májusban nem voltak kint), a humánának is jók voltak a bébikaja árai, majdnem a felébe kerültek a boltihoz képest. Nah a pamperséktől most nem estem hasra, ugyanannyi volt mintha multiban vettem volna meg, igy marad a dm es kupon beváltásom, a játékok nem izgatták fel a fantáziámat amik a több darab vásárlása akartak volna ösztönözni. A libero jó áron volt, de nem azt használjuk... Daninak vásároltam kabátokat, meg pulcsikat (volt olyan bélelt játszókabát amit ird és mond 150 Ftért vettem és semmi baja nincs) Pepének meg vettem egy nagyon édi piros polár kabátot tengerész mintákkal :) Most a játékokat kihagytam, mivel hétfőn érkezik számunkra egy halommal :wink:

Jah és most csak azért van ám szómenésem mert Dani a nagymamát boldogitja igy csak hármasban vagyunk itthon és már mind a két fiu alszik mint a bunda....


Csilla
Annyira szépek a gyerköcök, olyan jó nézegetni a képeket :) A szobafal festéshez gratula, ugyes vagy, én is gondolkodom most rajta, mivel még csak meszeltek vagyunk igy sok mindent nincs elrontanom rajta :lol: :lol:

Mentem és elteszem magam holnapra:)

sok sok puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Üdv az újaknak!

Brik! Vigyázzatok egymásra, és jó munkát a költözéssel!

Prücsök! Herceghalmon esik a hó?? Itt Pesten nem, szerencsére.
Mennyire folyós Blanka széklete? Vízszerű? Az utóbbi időben változott meg? Ha nem így van, akkor szerintem normális. Ja, és Robi is olyan élénk, alig tud aludni. Te szoktál kávét inni?

Timi! Húha, zajlik az élet nálatok. Jobbulást a picinek, és remélem te is könnyen belerázódsz a munkába.

KépKép
toreau
 
 


Prücsök

Ahogy toreau is kérdezte mostanában változott meg, vagy még mindig folyós és arra gondolsz??? Nálunk Pepének a hozzátápi megkezdéséig végig elég folyós volt, azóta azt mondom hogy normál állagú. Addig sokszor ha jó nagyot alkotott akkor tuti csap volt a vége :lol: :lol:


Mágnes és Oné

Egyágyasba nem lehet csak ugy átmenni, hogy elkezdedd az öt ágyasban és ha nem tetszik fogod magad és átmész... előre le kell "zsirozni" a dolgot sajnos... :cry: Ami meg a dokiknak adandó manit illeti ugy szól a fáma hogy a vizit dij tizszerese az összeg, a szülésznőnek meg elég változó tarifái vannak.... Félixnyul mivel Radványi doktornőnél szül ott pl előre meg van határozva hogy kinek mennyit kell majd adnia, legalábbis februárban együtt szültem egy anyukával aki nála szült és ő ugy mesélte hogy kaptak egy lapot ahol fel volt tüntetve mindennek az ára....

nah tényleg huztam aludni...

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Saara, Ági köszi a tippeket, én is gondoltam rá, hogy lehet ez megint egy ilyen korszak, csak egy kicsit hátbavágott, hogy az eddig egyedül eljátszó, egyáltalán nem anyás nagyfiamból, egyik napról a másikra anyabúvó kismanó lett. :shock: :shock: :lol: :lol: De akkor reméljük hamar túl leszünk ezen is.

Ági, jó, hogy végre tudtál írni nekünk egy kicsit, most már visszaszokhatnál közénk teljesen. Örülök, hogy jól sikerült a börze, legalább volt értelme kimenni. A libero tényleg jó áron volt, a barátnőm elvileg hozott nekem.

Saara, tényleg jó dolgod van. Használd is ki. Ezt a kakis dolgot én is olvastam, nálunk kb 3 hónapja sikerült egyszer a bilibe alkotnia a Jencikének, és együtt ürítettük ki, de ő lelkesen mesélte mindenkinek, hogy hova tünt a kakija. Azóta se sikerült, én nem is nagyon erőltetem még ezt a dolgot.

Oné, üdv közöttünk. Nagyon jó, hogy bekukkantottál hozzánk. A nevek miatt ne izgulj, majd belejössz. Valaki írta előrébb, hogy el kell jönni talira, és akkor jobban rögzülnek a nevek. :D
A november vége már nagyon közel van. Birod még? Tényleg szép neve van a nagylányodnak. A kisebbik van már neve? A Bakosról én nem hallottam semmit, de gondolom az elsőt is nála szülted, így elég jól ismered már.

Prücsök, én is csatlakozom a listádhoz, szerintem legalább egyszer mindenkivel megesik ilyesmi. Szerinem se vész, ha folyósabb Blanka széklete. Esetleg próbálj meg "fogó" ételeket enni, hátha őt is egy kicsit megfogja.

Brik, sokat gondoltam ám rátok szerdán is. Biztos nem lehetett könnyű. Remélem a munkahelyedről azért benézel hozzánk, mert nagyon hiányoznál. Jó költözést, és addig is vigyázzatok magatokra.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok, Tami vagyok, olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki nem tud-e otthoni bedolgozásos munkát, olyat ami nem csak egy átverés?????

Kép
tami2900
 
 


Szia Tami!

Sajna én semmi ilyesmit nem tudok. De majd jönnek a lányok, hátha ők tudnak.
A vonalzódból itélve első baba? Tudjátok már hogy fiú vagy lány? Majdnem egyidősek vagyunk. Ha gondolod mesélj magatokról.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Prücsök, jelentem Vincus is leesett az agyrol egyszer nyaron :oops: :oops: . Hajnali szopi utan elaludtam és ö elment körülnézni... :roll: Szerencsére alacsony az agy és ügyesen esett, semmi baja nem lett csak egy kis ijedelem...
Amugy nekem is ugy rémlik, hogy nem szerettem a lefolyot :P!

A börzén sikerül néhany jo dolgot vennem azért, ruhakat, jatékokat egész jo aron, de az eltünk tizezressel együtt elég draga kis moka volt ez :x

Gyöngyi, üdv itt :)
Ugy örülök az uj kismamiknak, mert tényleg nagyon kevesen vannak most! Egy fél évvel ezelött pocakos volt a fél tarsasag, de ez az allapot ugye nem tart örökké :wink: ! azota kibujt az összes mano és nincs utanpotlas :)!
Milyen a masodik terhesség? Rezedat hogyan készititek fel a kisteso érkezésére? Mi is két és fél év korkülönbséget szeretnénk majd a 2 gyerek között, kivancsi vagyok nalatok, hogy valik be.
A nevekkel igy van mindenki az elején, semmi gond.
Vigyazz magadra!

Agi, Dani meddig szorakoztatja a nagymamajat :lol:? Jo, hogy benéztél!
Nem semmi a 75 ezer, amit Felixanyul irt :shock: Szerintem ez nagyon sok. Bele se akarok gondolni, mennyit keres egy szülészorvos havonta :shock:
A 35-öt is soknak tartom. El kell menni lottozni szülés elött :(!

Timi, jobbulast Hanna babanak! Mi is taknyosak lettünk :(.

Tami, nem tudok ilyen munkarol, sajna.

Brik, minden jot kivanok nektek, azért remélem lesz idöd benézni néha!

Angyalka, mostmar kivancsi vagyok én is meddig tart ez Jencikénél!
A receptet azota sem kaptam meg, nem tudom mi lehet a gond, nem szokott ilyen problémam lenni. A spam-es mappaban sincs, nem értem.... :shock:
Elküldenéd priviben légyszi?! Csak masold be és kész.

Lilla, Rita, haho! hova tüntetek???

Jön a tötötötötö tita tita :lol: a kisszobabol, megyek!
saara
 
 


Helló CSajok!

Brik
Szia, sokat gondoltam rátok! A költözéshez, munkábajáráshoz sok erőt kívánok! Lassan véget ér ez az év, remélem a 2007-es év sokkal jobb lesz számotokra! A régi lakásotokba zárjátok be ezt a rosszat! Lehet hogy hülyén hangzik, de én hiszek az ilyen apróságpkban!

Oné
Szia! Szép neve van a lányotoknak! Hogy fogják hívni a kicsit?
Bakos doki csinálja a genetikai Uh-t?
Mindjárt itt a nagy nap! A nagylányotok hogy fogadja? Kérdezte, hogy került a pociba a tesó?(ezt már akartam kérdezni Ágitól és Angyalkától is)

Prücsök
lehet hogy sok barackot eszel, vagy rostosat iszol, attól is változhat a kaki.

Toreu
Én iszom kávét, igaz tejeskávé, de kávé,de KAta lég jól alszik,sőt!
teát is iszom. Szerinted felélénkíti a babát?
Kérdésem hozzád, mivel most olvastál sok könyvet a hozzátápiról, miért döntöttél úgy, hogy megvárod ahat hós kort? Én ma adtam a jánynak almalét, 50%-os a siker, mert 4 kanálból kettő a ruháján landolt! Korai?

Szia Timi2900
Nem tudok ilyen munkát! te sem bírsz megülni a fenekeden!
Ja most jut eszembe, engem elhívtak egy Amway-es előadásra, ha gondolod és érdekel! bár ez számomra átveréses, piramisrendszerben műkszik, de lehet hogy neked beválik.

Úgy néz ki lassan meggyógyulunk! Gondolom ilyen rossz időben nem érdemes kivinni Katát, nehogy visszaessen. Nem?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ági - tök jó, hogy te is írtál nekünk!!!

Prücsök - szerintem az esések elkerülhetetlenek , akárhogy is vigyáz a pindurikra az ember valami mindig történik velük. Luca például múltkor a falnak ugrott neki, ennek eredménye egy lila dudor a homlokán, persze másnap mentünk tanácsadásra a nagy lila folttal. A doktornő is mondta, hogy ezeket nem lehet elkerülni.

Joe!- Boti nagyon ügyi, mi még nem megyünk csak kapaszkodva araszolunk, de egyszercsak majd elindul, ha akar.

Szerintem azért ez egy kicsit durva, hogy van egy lap amin fel van tüntetve, hogy mi mennyi nem?

Tami - munka ügyben én sem tudok semmit írni, bár én nem is helyben vagyok. Egyszer engem is rá akartak beszélni egy ilyen piramis féle "játékra". Az az internetes vásárlásról szólt.

Ja az újaknak nagyon örülök! VAnnak megint kismamáink!!!

Brik! Remélem azért hamarosan megint írsz nekünk és tényleg a rossz dolgokat zárjátok be a régi lakásba. Nem tudom már ki írta.

Mágnes! - én nagyon jól éreztem magam az 5 ágyas szobában, persze nagyon jó volt a társaság. És szerintem az tényleg előnye, hogy amíg a mosdóban tartózkodsz figyelnek a bébidre, ha megkéred őket. Legalábbis én amíg bennt voltam rájuk mertem bízni. És tényleg nagyon jó "buli" volt úgymond együtt bénáztunk.

Anid! - hát nem tudom nálatok milyen az idő, de itt is eléggé fúj a szél, de nekem ki kell vinnem a kisasszonyt, legalább 1 órára, mert különben nem bír magával. De szerintem csak a teraszig megyünk hintázni.

Kép

Kép

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!
ágiboszi: köszi neked is a részletes tanácsadást! :D
Le is tettem erről a dologról. A babagondozástól nem is félek, keresztfiam most 2 éves, és gyakorlatilag egy fedél alatt élünk. Igaz, egy kislány egészen más:)
De igazatok van abban, hogy cipelgetni egy pici manót télen a folyosón, nem a legjobb. Szóval maradok az ötágyasnál.:)
A dokim ilyen komoly protekciós??:)
Én nem kérdezem tőle mennyi a tarifa, annak idején megérdeklődtem egy volt kismamától, és annyit fogok adni. Több nincs! :)

oné: a Rezeda név tényleg nagyon szép!! Hogy találtátok?

Mikortól lehet jóslófájásra számítani?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj Mesa! tündéri a kiscsaj!!!:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Eljött a pillanat, hogy kilépek a csak olvasó üzemmódból.
Már attól a pillanatól titeket olvaslak, mikor eldöntöttem hogy a Klinikán fogok szülni, de igazából minden kérdésemre már itt volt a válasz, így nem volt okom írni. Gondoltam majd ha megszületik a kis Manóm akkor bejelentkezem, de pont aznap született amikor Briknek meghalt az Angyalkája (egyébként napra pontosan ugyanakkora voltunk kiírva és ugyanazok voltak a tüneteink,és még a fájások és ugyanakkor történtek) és nem akartam ezzel zavarkodni. Azóta eltelt két hónap és úgy döntöttem hogy most már itt az ideje hogy csatlakozzak hozzátok. Nagyon színpatikusak vagytok és remélem befogadtok...

Briknek pedig üzenem (ha még olvassa az oldalt, mert mostanában nem láttam) hogy igaz hogy nem ismer engem, de én ismerem Őt, a Klinikán is láttam már. És hogy nagyon meghatott ami vele történt és nagyon sokat gondolok Rá.

Most egyenlőre ennyit írok mert felkelt a Fiatalember, de jövök még a kérdéseimmel.
_manó
 
 


Sziasztok!

Mano üdv itt :)! Nana', hogy befogadunk :lol:!
Mi is mind abban reménykedünk, hogy Brik hamarosan jelentkezik jo hirekkel, csak idö kérdése.
A kis Manokadhoz gratulalok! Hogy hivjak? és kinél szültél? Minden rendben ment?
Gyere maskor is és kérdezz am nyugodtan!

Magnes, ugy rémlik nekem a 34-35. hét körül kezdödtek a joslofajasok. Keményedik mar a pocakod?
Ha mas nem, Timi biztosan meg tudja neked mondani, hisz ö szülésznö:).
Szoba: Hm, pedig tényleg kivancsi lettem volna milyen az 1agyasban babaval! Viszont tényleg igaz, amit Agi irt, a hideg, a macera és a sok baci nem annyira idealis...
Igy is elég béna, hogy a latogatokon keresztül kell attolni a babakat, dehat semmi sem tökéletes!
A tarifa dolgot ügyesen elintézted :wink:! uuuu, emlékszem mi nagyon sokat vacilaltunk ezen anno: megkérdezzük, ne kérdezzük? jaaaj!

Anid, Vincus is taknyos most, de én ilyenkor is leviszem egy picit. Ma kb 1/4 orat voltunk kint. Szerintem jot tesz nekik (meg nekünk :)!) a fütöt lakas levegöje utan + nem art egy kis programvaltas!
Kavét én a terhesség ota nem iszom, szerintem atmegy a tejcsibe és az nem jo :(

Brik, egyetértek Aniddal, talan jot tesz a költözés. Uj hely, uj kezdet.

Mesa, tényleg tündéri a kiscsaj! Kis huncut!!

Mar régota akarom kérdezni a fogas gyerköcös anyukaktol :lol:: Ti mossatok a manok fogat?? Van egy fogorvos ismerösünk, nyaron megkérdeztem töle és kinevetett :o... Szerinte nem kell. Nekem ez azért fura...

Apa nem sokara hazaér, mar alig varom :roll:!
saara
 
 


Helló csajok!

Nekem írtóra megváltozott Kata!
Mintha kicserélték volna! Alszik egész este, napközben magától elalszik, 1-3 órás időkre!Eszik tápit és szopizik is! Szóval tényleg van valami a 3 hós dátumban!Az utazást is jól bírta a héten, pedig anyuméknál húztuk- vontuk.
Tehát akinek sírós a picije, nekem tényleg elhiheti, hogy van remény egyszer abbahagyják! :P

Tami
Ne haragudj, elírtam a neved!Bocs,bocsi,bocsi! :lol:

Mesa
Gyönyörű a lányod!Úgy látom imád hintázni! Amikor a pocidban volt még hintáztál vele?

Joe
Boti nagyon ügyi már! :P

Mágnes
Mennyi magnéziumot szedsz egy nap? Ezzel lehet oldani a pocigörcsöket! Na meg a lábszárgörcsöket! Nekem brutális lábikragörcseim voltak éjszakánként! Apa arra kelt sokszor,hogy sikítok a fájdalomtól és elkezdte masszírozni,de mindig elborzadt, mert érezte, amikor újra összgörcsölődött (na ezt jól megfogalamztam én a tanár) a lábam! Azt hiszem napi 5-6db nem árt!

Saára
Szerintem mosd a fogát, a tesóm meg fogtechnikus, ő mossa a gyereke 11db fogát! :P
ez is olyan, ahány ház,annyi szokás! ártani nem árt, s legfeljebb mire igaziak lesznek tök természetes lesz a fogmosás! :lol:

Mano
Üdv köztünk! Majd mesélj magatokról!!

megyek, ébredés van, meg kajcsi!

Kép
anid
 
 


Mennyi új kismamánk és anyukánk van! :) Tök jó! Ezek szerint mégsem lehetünk olyan rémisztő társaság. Ha így gyarapodunk, legközelebb már két szülinapos szobába fogunk csak beférni a Mekiben.
Üdv a fedélzeten és gratula minden újonan csatlakozottnak. :P

Blanka királylány ma randizhatott a kaka-manóval, mert ma 3x rakja tele a pelust. Amúgy nem eszem barackot, sőt mostanában baracklevet sem iszom. Semmi szélsőséges nincs a táplálkozásomban - szerintem. Lehet, hogy Áginak van igaza és ez a normál állag. Végülis anyatejes babának mitől tudna összeállni?

Alvás ügyben egyébként nem kávézom, nem teázom, úgyhogy tényleg nem tudom miért nem alszik újabban. Apa ma elvitte délután egy órát sétálni, hogy tudjak aludni, de persze csak feküdtem az ágyban és nem bírtam elaludni. :? Ilyen az én formám. Marad a szopi közbeni bóbiskolás.
Lehet, hogy álom manóink Anidékhoz költöztek? :wink:

És ma felfedeztem, hogy Blanka kúszik! :P
Mostanában kicsit hanyagoltam a vele való foglalkozást, kisit fáradt vagyok + valószínűleg az idő is teszi. Jól el is szégyelltem magam miután mindenki beszámolt a lurkók ügyeskedéséről, szóval most megint erőt veszek magamon és visszatérek a napi meseolvasáshoz és mondokázáshoz a tornán és a maszin felül.

Tényleg Gabek, nektek hozott valami pozitív változást a masszírozás Gergőnél?

Fogmosás ügyben azt olvastam, hogy nem kötelező, de hasznos, ha szoktatva vannak a fogkeféhez. Van valami gumiból készült bébi fogkefe (anya ujjára húzható), ami igazából inkább csak masszírozós játék, mint "fogmosás" és ezért tetszhet a babóknak.

Mesa,
Luca nagyon édi-bédi. Főleg a hintás kép tetszik. :P

Tami,
Bedolgozós munkát sajnos én sem tudok. :( Interneten nem próbáltál körülnézni?

Na reklama van, lépek, úgyis kisregényt írtam magunkról.
Hol vannak az eltűntek? És Giuliáról, Pirusról, Gyöngyuszról meg a többiekről nem tud senki semmit?

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Sára, de aranyos vagy, hogy hiányolsz. Sajnos elég nehéz hetem volt, anyukámnak eltört a lába, ráadásul úgy, hogy Bálint is vele volt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyerkőcnek semmi baja lett, viszont pont miatta esett szerencsétlenül, 3 helyen tört el a lába. De elég húzós volt, apukámékra főzni-mosni-takarítani, meg a gyerek, meg anyuhoz a kórházba... Na nem sajnáltatom magam tovább. Holnaptól meg nálunk lesz anyu,mert kiengedik a kórházból és mondtam neki, hogy jobb lenne, ha ide jönne, mert én úgyis itthon vagyok egész nap, tudok neki segíteni mosdani, kajálni ilyesmik.

Üdvözlöm a kedves új tagokat, Educit, Mágnest, Onét és Manót. (Remélem nem hagytam ki senkit, de nagyon sok az új belépő, aminek persze nagyon örülök).
Ha szeretnétek bekerülni a táblánkba, akkor légyszi küldjetek egy mailt: lovelyblue@freemail.hu-ra, a táblában levő adatokkal. Szívesen beraklak Benneteket. Úgyis úgy meg vannak fogyatkozva a kismamáink. Kell az utánpótlás.
Tavaly ilyenkor még mi is kismamák voltunk, és nagyon sok segítséget kaptunk itt a nagy "öregektől", remélem, hogy mi is azok leszünk számotokra.

Prücsök: Bálintnak is nagyon folyós volt a széklete úgy az utsó két hónapban a hozzátápiig. Állítólag a foga miatt. Még írtam is annak idején. Aztán elkezdtünk hozzátápizni és elmúlt.
Lehet, hogy Blankának is a foga jön, nem? Mert írod, hogy tök rosszul alszik. Nálunk ugyanezek voltak a tünetek.

Brik: Sok sikert a költözéshez és a baba projekthez! Várunk vissza szeretettel!

Valaki - esetleg Rita maga, vagy valaki más - el tudná nekem küldeni a Rita féle túrós süti receptjét??? Vagy meg tudnátok mondani, hogy hányadik oldalon van?

Angyalka: Én mielőtt Ági írta ezt az életkori sajátosságot, arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy most tudatosult Jencikében, hogy tesója lesz és hamarosan elveszik a fele királyságát?

Mágnes: Az is lehet, hogy nem lesz jóslófájásod. Nekem talán össz-vissz kétszer volt. De így utólag visszagondolva - már a vajúdásnál érzett fájásokkal összehasonlítva - lehet nem is az volt az sem. :)

Szülésznőt szerintem válassz, ha császár lesz is. Az enyém nem császárnak indult, vajúdtam vagy 6 órát, aztán mégis az lett. De nagyon jó volt, hogy ott volt mellettem valaki folyton a férjemen kívül. Tök jól esett Kata törődése végig a vajúdás alatt, meg a műtét után is. A mai napig beszámolok Neki Bálintról. Biztos, hogy a többi gyerekemet is Vele szeretném szülni.

Csillah: Helyesek a gyerkőceid, és nagyon ügyesek vagytok fal ügyben.

Mesa: Nagyon szép kislány Luca. Ti nem tudtok jönni a következő talira? Vagy nem tudjátok megoldani? Mert kocsival az M1-en hamar oda lehet érni Budaörsre tőletek. Olyan jó lenne Veletek is talizni.

Lányok! A hely le van foglalva talira! Nov. 23. 11 óra. Ne felejtsétek el!

PP: Köszi a játékot! A fiúk ügyesen lebonyolították az üzletet! Bíí nagyon szeret vele játszani, teljesen leköti.

Gyöngyusszal mi van? Olyan régen nem írt! Giulia is nagyon el van tűnve! Ha olvastok, írjatok légyszi pár sort!

Na most bepótoltam a lemaradásomat asszem. Biztos kihagytam néhány dolgot, amit még akartam, de úgy gondolom mára elég belőlem.

Puszi

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Úgy érzem megint le vagyunk maradva :oops:

Már jegyzetelnem kellett :oops:

Gabek:milyen az a szupi mosópor?
Nekem a kis hableány is csak segítséggel viszi ki a foltokat.
Vanisch fél napos áztatás és valamikor 90 fokon mosás.

Minden betegeskedőnek gyógymanókat!!!

Mi kezdünk kilábalni, már csak köhög a Norbi :wink:

Andusz: az orrszívás nálunk is így megy, Apánál egy nyikkanás sem :wink:

Csillah:szupi lett a szoba!
A barátnőm is ilyet szeretne a gyerek szobájába.
Mellékállásba nem vállalsz ilyet?
Most a börzén volt egy ürge, aki ilyeneket rajzol és 4-5 rugó nm-re.

Joe:gratula Botinak!
Én már előre félek attól, ha a Norbi elkezd járni :oops:
Ezzel az állás dologgal is össze vissza "törte magát"
Kb. 1,5 hónap telt el mire most a napokban nem perecelt, hanem rápuffant a fenekére.

Jutka: nekem is tudnál hozni a gyógyszertárból homeós füzetet?

Úgy néz ki megin jön a fogunk, mert újra hangos felsírásokkal ébred :twisted:

ÚJJAK: üdv. közöttünk!

Prücs: a Norbi is landolt már az ágyról, ezután szétszedtem az ágyat és most a matracon alszunk :lol:
Szerintem mindenkinél egyszer előfordul. Nagyon kell ezekre a kis csirkefogókra vigyázni!

Most már biztos elviszem a Norbit ahoz a dokihoz, mert az elmúlt 3 éjszaka többször felébredt és nagyon fájt a hasa.A Gripi is csak ideig-óráig(1-2órára segít)
Kaki még mindíg hébe-hóba :evil:
Elvagyok keseredve, hogy mi a fene baja lehet már a gyereknek.

Mi is voltunk a börzén, be is vásároltunk.
Csak autósülést nem vettünk :cry:
Megkérdeztem az isofixet azt mondták 70 körül kezdődik.

Olcsóbb nincs?
Nekem ez elég húzós!
Tudnátok valamilyen ülést ajánlani?
Aminek mosható a huzata, van fej és oldalvédelem és 5 pontos öv, ja és 9 kg-tól???
A Pamperssel én is úgy voltam, mint Ági.
Viszont popsitörlőt azt vettünk!
Tényleg Ági a Gabi hol volt? Mert biztos kibökte a szemem, de nem láttam.

Saara:hát akkor a szombat nem a TE napod volt :cry:

Apa ügyben lekopogom javuló a tendencia :lol:( kop,kop,kop)
Remélem így is marad!

Na, eldugulok!
Jó éjszakát!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Ja, még ez lemaradt:
Vettem Univer kajákat, de az egyik csomag nem az lett, amit kértem és csak itthon vettem észre :cry:
A Norbinak nem igazán jött be ezért szeretném elcserélni, vagy odaadni 150.--ért darabját.
Zsenge sárgarépafőzelék csirkehússal.

Lilló: jobbulást Anyukádnak!
Ugyan ott lesz a tali?

Brikéknek én is szurkolok!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Halihó!

Jajj de jó, hogy újabb tagokkal gazdagodtunk! Tami, én sem tudok ilyen munkáról, bár szívesen vállalnék én is megbízható fordítási munkát.

Lilla! Gyógyuljon meg anyukád! Még sokat kell segítenie a kis Bíível.

Anid! Azért döntöttem úgy, hogy megvárom a 6 hót a hozzátápival, mert van még egy csomó tejem, és ebben a nyálkás időszakban inkább kizárólag tejcsizzen még a pici, hisz idáig is jól megvédte az anyatej a fertőzésektől. Azon kívül, ha nem muszáj nem terhelem a szervezetét a gyümikben lévő vegyi anyagokkal, bár tény a tejből is jut neki. (Sőt én még kávézom is, igaz csak 1-et/nap). Meg hát olyan nehéz ez az elválás. Még nem rég alig tudott szopizni, most meg már olyan ügyes, és tessék át kell szoktatni valami másra. No de vissza fejleszteni azért nem akarom. Anid, a tápot is kapó babóknak különben már 4 hótól nyugodtan lehet adni gyümiket, úgyhogy szerintem te sem sietted el. Én is almával akarom majd kezdeni. Szerintem Kata kezdetnek egész ügyes volt.

Ági! Ügyes voltál a börzén! Amúgy, nyugodtan élcelődhetsz, én már csak ilyen vagyok. Mielőtt nekilátok valaminek jól megfontolom. Jó, mert az olvasmányokból sok kérdésre választ kaptam. Pld, hogy nem lesz-e túl egyhangú ha hetekig ugyanazt a gyümit/zöldséget kapja Robi , és a kiszorított anyatej helyett ezek vajon tartalmaznak-e elég tápanyagot. Meg hogy mire jók a tejpépek, ha jók egyáltaalán. És a bébiitaalok?? De még a védőnő is jön kedden, és végre hasznosnak érezheti magát nálam :oops:

Ja, és a Kismama babarecepkönyv is nagyon felvillanyozott, köszi a tanácsot!

Lyányok! Ez a lista az árakkal engem is meglepett. (Számlát adnaak róla?) És van olyan orvos, aki 80 kilót taksál, úgyhogy ne lepődjünk meg!

Félixanyúl nagyon kreatívan megoldotta szerintem az új topik nyitást! Legalább a klinikai voájőröknek már nem lesz olyan egyszerű dolguk!

Dorka! Engem is érdekel a biztonsági ülés kérdése. Olyanról tud valaki pozitív tapasztalatot, hogy egy noname ülés jól bevált?? Nekünk erre nincs 50 és mégtöbb ezer forintunk! Lehet 10e -ért is kapni, ugye jók azok is?

Robika megvadult! Az én kis aranyos nyugodt gyerekem egyszeriben torkaszakadtából rikkantgaat, keze-lába mint a cséphadaró, folyton társasásraa vágyik, össze-vissza szopik. Nektek is kivetkőzött önmagából a gyerek így 5,5 hónaposan?

KépKép
toreau
 
 


Ja igen, tudom mit akartam még.
Sárának a fogmosással kapcsolatban. Én mosom Bíí fogát, van egy Nenedent nevű fogkrém, amit 6 hónapos kortól ajánlanak az első fogacskák tisztítására. Amióta mást is eszünk, mint tejcsit, azóta mosom. Van a fogkrémhez egy speciális, szilikonos ujjrahúzható "fogkefe", amivel végtelenül egyszerű a dolog, ráadásul a Babó élvezi is, mert tök jól masszírozza a kis ínyét.

Dorka: Ugyanott lesz!
Sikerült lementened a képet az oldalról?

Prücsök, látom Te is azokat hiányoltad, akiket én :) Egy időben, egy helyen járt az agyunk! :)

lilló
 
 


Sziasztok,

Hú de sokat írtatok :shock:

Mi múlt hétvégén kimentünk Bécsbe és vettünk ezt-azt, megnéztük az autósüléseket is és sokkal olcsóbbak mint itthon, 129 euroért már elég jót lehet kapni.

Saara
Én amikor terhes voltam akkor voltam utoljára fogorvosnál és azt mondta a nő, hogy a kisbabáknak már az elejétől kell mosni a fogukat. Na nem elektromossal, hanem az elején fogj egy kis gézt és azzal töröld meg a fogacskáit, legalább hetente 1-szer. Fontos, hogy ha lehet lássa mindig hogy Te/Ti mossátok a fogatokat, mert úgyis utánozni akar, ekkor venni kell "játszós" fogkefét, ami majdnem olyan mint az igazi. A DM-ben lehet is ilyet kapni, Babylove fogmosószett a neve és 3 különböző alibi gogkefe van benne, az első fázis 7-8. hónaptól ajánlott, azután jön a következő, az utána lévőt meg akár már fogkefének is nevezhetném. Mi már megvettük, de fog még sehol. :roll: :roll:

Toreau, Anid
Én nagyon élvezem ezt a hozzátápi dolgot, hogy minden nap főzögetek, reszelgetem, megetetem, tök jó. :lol: Változatossá tudom tenni a napját vele, hogy mindig új dolgokat kóstolgatunk, most pl. cékla van soron.
Épp ma elszabadultam bevásárolni és megnéztem az üveges kajákat, de egyik sem tetszett, mert vagy volt benne cukor, vagy a 4 hónaposaknak már húsosat ajánlottak, pedig venni szerettem volna de nem találtam olyat amit oda mernék adni. :evil: Így marad a biztos, hogy tudom hogy mit eszik a gyerek, ha én veszem neki lehetőleg termelőtől a kajcsikat. :)
Ha 6 hónaposan szeretnétek elkezdeni ideje bevásárolni egy láda almát, mert jobb ha nálatok áll a pincében, mint ha decemberben vesztek szép, de tartósítószeres gyümölcsöket. :wink:

Újjak
Üdv köztünk, ha tudunk segítünk mindenkinek, jó úttörő módjára :P de ha nem ismerjük az illető orvosát akkor pl. nem tudunk hozzászólni a dokis kérdéseihez :roll:

Prücsök
Nem hiszem hogy a masszírozás bármit is segített volna rajtunk. Nekem pont az volt a gondom, hogy Gergő csak napi 1-szer kakilt és nem többet. De aztán belenyugodtam, hogy ő így emészt. No de amióta már eszik gyümölcsöt és zöldségeket is, no azóta van, hogy 4-szer is kakil, hol hígabbat, hol szilárdat, hol barnát, hol répa színűt...na jó nem megyek bele a részletekbe :lol:

Na azt hiszem ennyi elég lesz belőlem,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok dícséretet a lányom nevét illetően, és hogy ilyen kedvesen fogadtatok.
A Rezeda nevet a férjem választotta, és ez a második neve. Amúgy Hanna Rezeda, de mindenki csak Rezinek szólítja.
Egy tünemény, vannak róla képek a fotóalbumban az R betűnél: Rezeda Sümegen.....meg hasonló néven, ha gondoljátok ott megnézhetitek. Sajnos nem tudok beilleszteni képet, mert béna vagyok hozzá, meg nincs is kicsinyítő programunk.
Az Eta szerintem is tünemény, nála szültem először is. Sajnálom, hogy nem ismeritek a Bakost. De valaki kérdezte a genetikai Uh.-t .Biztos ő csinálja, mert úgy tudom, hogy Uh specialista. Engem mindig ő ultrahangoz.

Én nem gondolkodtam az 1 ágyas szobán, mert szerintem is jól jön a társaság szülés után, és van kivel megbeszélned a dolgaid. Remélem most is jó szobatársakat fogok ki.

Ja kérdeztétek a kicsi nevét. Hát úgy néz ki, hogy a Sára Viola nevet kapja.

Bocs, hogy csak magamról írok, de még ismerkedem a nevekkel. Holnap remélem lesz időm bővebben áttanulmányozni a táblát, és akkor majd küldöm az adatokat.
Na mára csak ennyi.
Jó éjszakát mindenkinek!
Puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!

Minden új tagunkat én is szeretettel köszöntök és jó pocakosodást kívánok! Imádtam kismamának lenni, élvezzétek ki minden percét, mert utána sokszor fogtok nosztalgiázni! :)

Oné! A Sára név nekem is nagyon tetszik, szerintem ha lesz lányunk, ezt a nevet adjuk neki. :)

Csajok! Az én kislegényem eddig sem volt jó alvó (Dorkával egy időben mindig irogattuk ki hányszor kelt fel éjjel :) ), de most még tovább romlott a helyzet. Óránként, félóránként felkel, azonnal felül az ágyban és sír. Csak az ölemben, cicin tud megnyugodni. Nem beteg, foga még mindig nincs egy sem (pedig már 3 hónapos kora óta nyáladzik), szerintem nem is éhes, szóval nem tudom mi van vele. Nincs valami ötletetek? Ez is életkori sajátosság lenne? Más gyereke ilyenkor már bőven átalussza az éjszakát! Én ilyenről egyenlőre csak álmodozok.
Saara által javasolt könyvet még nem sikerült megvennem, de holnap tuti elzarándokolok egy Libribe...

Most megyek, próbálok aludni míg fel nem ébred őfensége...
Holnap jövök, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Oné! A babócának is szép nevei lesznek, és ugyanaz a séma. Nagyon tetszik!

Huncut! Szóval a viburcol sem használ? Pedig pont te ajánlottad, és nekünk bevált. Robi sem az az álomszuszék típus, de megfigyeltem, hogy jobban alszik a kúptól, mint általában. Egyébként ő mindig bírja 5-ig, ha este leteszem. Szerintem a fiad alvási szokásait a gyerekorvossal kellene megbeszélni. A könyv inkább szokatatási dolgokról ír, és nekem úgy tűnik a leírásokból, mintha más lenne a háttérben. Ez az éjszakai ügyelet nem természetes!

Gabi! Köszi a bíztatást! Tök jó, hogy írsz róla, hogy Gergővel hogy kajáltok. Hátha lesz ez is olyan érdekes, mint a tejcsizés. Szóval te sem erőlteted a bébiételeket! Én is hasonlóan gondolkodom. Csak végszükségben szándékozom majd bedobni. Naja, feltankoltunk almából, sütőtökből, répából, céklából. Vettem mirelit gesztenyét is, a hámozott fajtát, a változatosság kedvéért, de mivel elég drága, (cirka 600 HUF/ 200g) csak néha napján adom majd neki. A múltkor említetted a mosóport. Milyet használsz?

Érdekes amit írtok a fogmosásról is (Babylove, nenedent). Szétnézek majd a drogériákban. Ne csak a mobiltelefonokra szoktassuk rá őket játékkal, hanem a fogkefére is!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok:)

Szép jó reggelt mindenkinek, főleg azoknak akik aludtak is az éjjel, mert mi nem sokat.... Brühühühü, lehet hogy összebeszéltek a skacok, mármint Pepe és Sanyika, mert nálunk is fél óránként, óránként felkelt minimanó, felült, és sirt és volt hogy még a cici se kellett, szal most kész zombi fejem van....

Manó

Üdvözlünk közöttünk, örülünk hogy kiléptél az olvasó módból. Hogy hivják a minimanódat, mekkora már, fotó és társai :lol: :lol: :lol:
Tessék nekünk mindent elmesélni ám, ki volt az orvosod, volt e szülésznőd és társaid, tudod mi egy kiváncsi társaság vagyunk ám:)
Bármilyen kérdesed van tedd fel bátran, biztos akad valaki közöttünk aki legalább közelit a megoldás felé.

Mágnes

Josló fájások ugy mond már bármikor lehetnek. lassan közelitesz a 35-36. héthez ami után már bármikor megszülethet a baba ugy hogy már érett a tüdeje is. Egyéne válogatja kinél mikor kezdődnek, nekem spec Daninál egy se volt , Pepénél igy ha jól emlékszem kétszer görcsölgetett a pocim és más semmi. De volt ismerősőm aki már a 33. héttől görcsölt mégis a 41. héten született a manója:) A dokik általában a görcsökre a 35. hétig javasolják a magnézium bevitelt, utána már nem mert késleltetheti a szülésbindulást a görcsöldó hatása miatt. A magnézium mellett még a kalcium is sokat segithet a görcsök oldására, főleg a lábikrában levőben (itt nem a josló fájásokra gondoltam)

Huncut

Csatlakoztunk hozzátok a zombisodás területén, ez az éjszaka nálunk is krimi volt, nem tudtam rájönni mi a ludas, de több mint valószinű hogy a fog lesz, mert megint törpevizmű a fiatalúr, annyira nyáladzik.
Van egy homeos kup nem probáltátok még? Viburcol a neve, lefekvés elött, vagy az első ébredéskor kell beadni neki.

Gyöngyi

Nagyon szép nevet választottatok a kicsinek is.
Képet te is tudsz ám kicsinyiteni, általában minden gépen van a kellékek között paint program, aminek a menüjében a képeknél a nyujtás döntés funkcióval tudod kicsinyiteni, általában ha egy nagyobb képről van szó akkor a 25% ra való levitel már bőven megfelel az ide való csatoláshoz. Ahogy irod a hszt, van itt az irós ablak alatt hogy melléklet feltöltése azzal tudod beilleszteni.

Anid

Nagyon tetszettek a biztató szavaid a sirósság elmulásához:) Tényleg van csoda:)
Gratula a jól birt utazgatáshoz, egyre élvezetesebb lesz mostmár a dolog a babócával és egyre több lesz a vigyor a könnycseppek helyet:)

Gabek

A humánának vannak olyan ételei amiben nincsen hozzáadott cukor és normálisan van összeválogatva életkornak megfelelően. Amire érdemes odafigyelni, hogy az anyatejes babóknál az üvegeskajcsiknál két hónapot le kell venni az életkorból, de legalább egyet, vagyis énmost a 6 hósnak adhatóakat probálgatom, de van hogy még csak a 4 eset kapja hiába 8 hónapos. Az üveges kaják a tápszeres babók életkorához vannak beállitva, mivel nekik már 4 hótól javasolják a hozzátápit.


Dorka

A gabi standja majdnem szemben volt a pampersékkel, picike volt, azért se volt feltünő, a humánások voltak a sarkon és utána jöttek ők ha jól emlékszem. Nagyon jó áron voltak a fürdetőik, a fogkrémek, és a törlőkendő is a 2*72 es 650 Ft volt.

Nekünk autós ülésből noname van, mert nem volt manink rá, vagyis nem tudtunk 30-50 ezret rákölteni, 5 pontos ez is, Dani lassan ki is növi, nah nem súlyra hanem hosszra :lol: :lol: Nevét nem tudom, mert ugy kaptuk és már le volt róla kopva... Érdemes a babaszobán körbenézni, mindig hirdetnek használtatakat és egész jó áron. Egyre kell odafigyelni csak, ne legyen balesetes.

Megnézted nekem a listát a diabetikus cuccokról?


Lilla

Huuuu nagyon sajnálom anyukádat, szegénykém, gondolom mert Bííí a kezében volt azért nem tudat enyhiteni az esést :( Gyors gyógyulást kivánok neki, küldöm a gyógymanókat.
Köszönjük ujra a szervezést a tali ügyben :) :)

Itt a recept:

3 dl lisztet összekeverünk 2,5 dl porcukorral, egy fél sütőporral és egy csipet sóval. A keverék felét kivajazott tepsibe szórjuk. Rámorzsolunk fél kg túrót, ízlés szerint vaníliás cukorral, mazsolával ízesítjük, citromhéjat reszelünk rá. Majd rászórjuk a maradék lisztes keveréket. 3 dl tejet kikeverünk 2-3 tojással, és az eddigiekre öntjük. A tetejére 5 dkg vajat morzsolunk/vagdalunk. Hideg sütőbe tolva közepes fokozaton 40 perc alatt megsül. Jó étvágyat!
Hihetetlen, de tényleg működik, pedig mindent csak bele kell szórni...!


Még akartam egy csomót irni, de Pepe sir igy mennem kell, majd este folytatom a sort, mindenkinek szép napot...

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági:persze, hogy megnézem és el is küldöm, csak nálunk is zombisodás ténye áll fenn, de lassan már megszokom :wink:
Az tényleg jó áron volt!
Akkor én most drágán vettem a pamperst :cry:

Mi "csak" 4-szer voltunk fenn, de ugyan az: felül ordít és nagyon nehezen lehet megvígayztalni.
Lehet ezek a kaják is közrejátszanak :twisted:
A védőnő mondta, hogy mivel nem hízik sokat a gyerek adjak neki húsos kajákat :twisted:
Úgy érzem nem fogok rá hallgatni :lol:
Ja, most még annyit sem hízott 1 hónap alatt. mint hús nélkül!

Azt honnan lehet tudni, hogy balesetes volt-e egy ülés?

Lilló:sajna még nem jutottam el a képekig :cry:

Gabek: merre felé voltatok Bécsben?
Gondoltam, hogy mi is kimennénk, de csak ha tényleg megéri.
A cipők, melegítők is jobb áron vannak, mint itthon?
Karácsony előtt szoktak ilyen próbavásárlást csinálni, hogy mennyi pl.Sopronban és ugyan az mennyi Bécsben és elképesztő az eredmény.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Köszi a fogkefés tippet, akkor este fogmosi! V-nek van mar igazi nagy is meg piciknek valo is, mindig bamul, mikor mi mosunk, remélem nem lesz gond!

Lillo, szegény anyukad :cry:! Sok gyogymanot küldök neki én is! Elesett Biiivel a kezében?
Tényleg nagyon kemény heted lehetett, ajaj :roll:!

Anid, szuper, hogy Kata kinötte mar a siros korszakat!

Gyöngyi, reméljük sikerül képet felraknod! Mesélj csak magatokrol batran!

Toreau, Gabek, a Hipp-nek is vannak elég jo dolgaik. Az is bio, 1-2 féle van, ahol cukrot is hozzaadnak. Meg kell nézni a cimkét. EGyébkén én is csak nagyon ritkan adok bébiételt V-nek.
A Humanaval is résen kell lenni. Nekünk anno humanatol jöt ki a tejallergia. Turosdesszert volt, 7 honapos kortol adhato. Rohanva vettem meg, mert indultunk Ausztriaba és elözö nap teljesen beparaztatott a védönö, hogy V nem hizik eleget, ö forszirozta a turot, csak 1 éves kortol akartam neki tejterméket adni. En hülyeségem, hogy nem olvastam el a cimkét rendesen. Siettem és ott volt, hogy bio, gondoltam tudjak mit csinalnak a bébiétel gyartok. Csakhogy tej is volt benne (!) meg cukor :x. Es ra volt irva, hogy 7 honapos kortol adhato.... V akkor 10 honapos volt.
Ezt azota sem értem. Gondoltam irok a Humananak, aztan mégsem, mert biztos kapja sok mas gyerek is és talan kiderült volna mar, hogy gaz.

Toreau, szerintem is tök jo, ha mar rendes kajat is eszik a babo! Mindenképp jobban birom, mint az allando szopizast. De nalunk nagyon elhuzodott minden szopi és sokszor ugy éreztem csak fekszem és szoptatok egésznap...
Abban viszont igazad van, a tejcsi védi meg a legjobban a sok bacitol!
Nem emlékszem volt-e ilyen valtozas 6 hos korban! :oops:. Ezeket mostmar probalom irni egy kis füzetbe, mert mindent elfelejtek...

Huncut, szerintem tényleg vidd el a fiatalurat kivizsgalasra!
A könyv nem art, megnézheted, hatha. A bartnöméknél azota is hawai van :wink:! Pedig ott is oranként kelt.

Autosülés: a brendonban van 15-ért is ülés. Nem isofixes :lol: Minket lebeszélt az elado, de nyilvan az a dolga.
A babaszoban sajnos valoszinüleg nem mondjak meg, ha balesetes az ülés..... szerintem!

Mano, nincs kedved eljönni a talira :)?
saara
 
 


Sziasztok,

Oné
Én is 5 ágyasban voltam és nagyon jófej friss anyukákkal keveredtem össze, nekem sok segítséget nyújtottak.

Jóslófájásaim nekem nem voltak, anélkül is meg lehet úszni a terhességet :wink:

Dorka
Érdemes elmenni Pandorfba és a SCS-be, ott mindent lehet kapni. Mi néha ki szoktunk menni, karácsony előtt is érdemes ajándékokat venni, de akkor ha hétvégén mentek nagyon sokan vannak, karácsony után meg nagyon jó leértékelések vannak.

Fehér ruhákat , pelenkákat úgy mosom, hogy ahol foltosak oda öntök egy kis Flóraszeptet, hagyom kb. fél óráig és utána kimosom rendesen, így gyönyörűen kijönnek a foltok, még az alma is, pedig már arra gondoltam, hogy kidobálom a pelenkákat, mert kimoshatatlannak tűntek.

Ági
Te inkább üveges kaját adsz, vagy magad csinálod a kajcsikat?

Toreau
A gesztenye megéri az árát, mert nagyon tömény gyümölcs, csak egy egész kicsi kell belőle, azt összekevered az almával és nagyon kalóriadús kaját kapsz, Robika is tuti kidől tőle majd, tehát a 200 g sok adagra lesz elég. Ha tudtam volna, hogy lehet mirelit pucoltat kapni én sem tettem volna tönkre a körmöm és az estémet :shock:

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Kedves Kismamák, Educi, Mágnes, One, és bocs, ha valakit kihagytam volna!
Nagyon örülünk ám nektek!!! Emlékszem, amikor én is pocakos voltam, sokkal jobban sorstársamnak éreztem a többi várandóst, mint a kisgyermekes anyukákat. Első gyereknél az ember nem igazán hiszi el, hogy nemsoká ő is kisgyerekes anyuka lesz. De aztán a szüléssel sitty-sutty erre az „oldalra” kerül, és akkor nagyon hasznos az itteni lányok segítsége. Én is így voltam ezzel, és most nem igazán értem miért ilyen ellenséges velünk Félixanyul. Dehát ő tudja. Mindenesetre, ha kérdésetek van, írjatok, ha tudunk, nagyon szívesen segítünk! És azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy szívesen látunk Titeket a találkozóinkon (ahogy már valaki írta is). Úgy sokkal könnyebb megjegyezni a neveket.

Mágnes!
Nekem nagyon sok jósló fájásom volt, két és fél héttel a szülés előtt kezdődtek, és sokszor hittem, hogy indulunk szülni. Nagyon ideges voltam a végére, mert rendesen fájt, és mindig beleéltem magam, hogy szülünk, aztán mégsem. De ne aggódj, amikor már nem jósló, akkor az eléggé fáj --- tehát, ha nem tudsz elaludni, nem múlik el meleg zuhanyzás hatására, akkor az már az igazi lehet. Szerintem is érdemes szülésznőt fogadni – sajnos nekem is császár lett, igaz, négyujjnyi méhszájig végigvajúdtam, és utána vágták fel a hasam.. – na de nem erre akarok itt kitérni, hanem jó, ha van egy szövetségesed a klinikán. Eta engem mindennap meglátogatott, és a szoptatásnál is többet segített, mint bárki. Mondhatni, más egyáltalán nem segített. (Negyedik nap felém néztek, hogy „na szoptat?”, mondom, igen, „ebből a mellből?” Szóval marha kedvesek. (Egyébként, teljesen normális melleim vannak. :lol: ) Ja, és én biztos, hogy nem megyek ötágyasba, minden követ meg fogok mozgatni, hogy ne kelljen. Én nagyot szívtam a szobatársaimmal. :oops:

Sára,
köszi, hogy hiányolsz, jól esik! Minden rendben velünk, anyukám volt itt egy hosszú hétvégére, sokat pihentem, és csak olvasó üzemmódban működtem. Nem semmi, amit írsz a francia rendszerről – azért ez szívtelenség, hogy el kell apasztania a tejét az ismerősödnek. Ezek szerint azt sem tudja megoldani, hogy fejje bent.

Szerintem az igazság középen van, mint annyi más esetben is. Az lenne a jó, ha az anyukák választhatnának, hogy mikor, hány órában akarnak visszamenni. Nekem már azért kicsit hiányzik a munka. Gabek, te visszamész valamikor? Én olyan szívesen vállalnék legalább valami itthoni munkát. Tami! Sajnos, én sem ismerek ilyen távmunka lehetőséget --- az embernek az az érzése, hogy nálunk csak a fogalom létezik, nem maga a távmunka.

Prücsök,
ne is mondd! Nekem is olyan lelkiismeret-furdalásom szokott lenni, ha nem foglalkozom aznap a gyermekkel. Egyébként így is úgy érzem, hogy keveset foglalkozom vele (hozzátok képest). Mondjuk, ha harmadik gyerek lenne, talán ennyire se jutna idő. (Timi, Te hogy csinálod???) De bevallom, most egy pár hete nagy élmény nekem, hogy meg tudok csinálni itthon ezt-azt (semmi költői, csak vasalás, főzés). Előtte ez elképzelhetetlen volt, részben a hasfájás, részben a nem alvás miatt. Egyébként én is zuhantam le babakoromban az ágyról.

Toreau,
teljesen felcsigáztál a hozzátápi ügyben feldobott kérdéseiddel. Légyszi, válaszolj is rájuk!!! Érdekel, mert jövő héten nekünk is indul a hozzátápizás (új magyar szó). Plusz egy kérdés: lehet sózni nekik a kaját? Kizártnak tartom, hogy a krumplit magában, só nélkül élvezni fogja... Persze, nem sóznám agyon, csak egy picit. Jaaa, Máté is tud ilyen vad lenni, főleg, ha hétvégén anyukám elkényeztetni, és egész nap körülötte forog a világ. Aztán hétfőn kevés neki az anyája, aki ráadásul nem énekel/mesél/bábozik neki egész nap.

Olvastam valami okosat (annak tűnt legalábbis): a gyermek egy idő után azt fogja enni, amit megszokott. Ha soha nem adsz neki bébiételt, lehet, hogy nem fogja elfogadni, amikor utazáskor pl. az lenne a mentőötlet. Ezért a könyv azt javasolja, hogy vegyünk egy pár bébiételt, és azokat a kajákat, ami nehézséget okozna elkészíteni (pl. én utálni fogok borsót passzírozni, ezt már előre érzem :)) azokat bébiételből adjuk, egyébként meg főzzünk neki. Így az üvegesből is van, mait szeretni fog. Van ezzel tapasztalat, többiek?

Gabek,
ez a láda alma nem is rossz ötlet! Végül ízlett Berregőnek a gesztenye?

Huncut Móni!
Átalvás nálunk sincs – de azt hittem, mi vagyunk az egyetlen kivétel. Anyukám már azzal idegesít, hogy azért nem alszik, mert kevés a tejem, és ezért éjjel is ennie kell. Most egyik éjjel bedühödtem, és hagytam sírni (nem is sírt, csak panaszkodott), és tök hamar, pár perc alatt visszaaludt. Legközelebb reggel fél hatkor ébredt. Szóval azt hiszem, nálunk az van, hogy rászokott, milyen jó is kicsit szopizni éjjel – és ehhez tartja magát. Kíváncsi lennék, hogy Jutka hogyan hagyta abba Dorka szoptatását! Én most megpróbálom éjjel nem megszoptatni, hátha leszokik erről. (Persze, ma éjjel ez nem sikerült, de legalább nem egykor kelt, csak háromkor. Már az is haladás.)

Nem lehet, hogy nálatok az izolációs válság van éppen? Állítólag 6 hó után valamikor elkezdi felfedezni, hogy anya nincs mindig vele, és elkezd félni az idegenektől. Lehet, hogy ez csapódik le éjjel?

Na, most aztán ezzel a maratoni hsz-szel pótoltam, még többet is, mint amennyit nem voltam! :) Megyek is, mert sok lesz belőlem!

R.
rita81
 
 


Na még egyszer én, csak közben gyorsan elaltattam a Gergőt.

Huncut, Ági
Sajnállak titeket a nem alvás miatt :cry: tanácsot adni nem tudok, nálunk ezzel nincs baj, Bergő újabban 8 után kel, és én nagyon örülök :-) :lol: :D

Lilló
Jelentem beírtam a naptáromba az időpontot, igyekszem nem elfelejteni, de persze előtte való napokban figyelmeztessük itt egymást.

Takaró
Kérdésem lenne, hogy ti mivel takarjátok be esténként a babákat? Mert hát ugye az elején megvettünk mindenfélét és van egy kis paplanunk is ami megy a rácsvédőhöz :) , de valahol azt olvastam, hogy az nem jó paplan a babáknak :oops: . Mi eddig sima pléddel takargattuk, de télen kell nekik valami melegebb?
Ti hogyan alszotok?

Képzeljétek szombaton apának kiment a bokája, este már nagyon szenvedett elmentünk a balesetire, ott annyi borzasztóságot láttunk, hogy örültünk, hogy mi csak egy fekvőgipsszel tértünk haza. Így most jó darabig itthon lesz ő is :) és két fiú körül ugrálhatok :shock: , de titokban én azért örülök ennek egy kicsit mert így legalább együtt a család.

Na most megyek ebédet főzni, egyet apának, egyet a babámnak,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Na még egyszer én, csak közben gyorsan elaltattam a Gergőt.

Huncut, Ági
Sajnállak titeket a nem alvás miatt :cry: nálunk ezzel nincs baj, Bergő újabban 8 után kel, ennek én nagyon örülök :-) :lol: :D

Lilló
Jelentem beírtam a naptáromba az időpontot, igyekszem nem elfelejteni, de persze előtte való napokban figyelmeztessük itt egymást.

Takaró
Kérdésem lenne, hogy ti mivel takarjátok be esténként a babákat? Mert hát ugye az elején megvettünk mindenfélét és van egy kis paplanunk is ami megy a rácsvédőhöz :) , de valahol azt olvastam, hogy az nem jó paplan a babáknak :oops: . Mi eddig sima pléddel takargattuk, de télen kell nekik valami melegebb?
Ti hogyan alszotok?

Képzeljétek szombaton apának kiment a bokája, este már nagyon szenvedett elmentünk a balesetire, ott annyi borzasztóságot láttunk, hogy örültünk, hogy mi csak egy fekvőgipsszel tértünk haza. Így most jó darabig itthon lesz ő is :) és két fiú körül ugrálhatok :shock: , de titokban én azért örülök ennek egy kicsit mert így legalább együtt a család.

Na most megyek ebédet főzni, egyet apának, egyet a babámnak,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szép napot Mindenkinek!

Húúú! Hirtelen milyen sokan lettünk újak!
Nagyon sokat írtatok 3 nap alatt. Alig győzöm olvasni. :)
A hét végén apa bitorolja az internetet, mert házakat nézeget.
Szeretnénk kiköltözni Érdre vagy Szigethalomra.

RANPO! nam kaptam meg a privát üzenetet, vagy nem jó helyen nézem? Legfelül kell néznem a reklámok alatti csíknál, a privát üzenetre rákattintva? Az van kiírva, hogy nincs privát üzenet.

Sajnos én nem írtam közben a neveket, hogy kinek az írására szeretnék reagálni, de legközelebb már rutinosabb leszek.
Most csak úgy ömlesztve, szabadon.

Nekünk jó volt az éjszaka, fél 10-től aludt a tündérkém reggel 6-ig. A tegnapi napot is szinte végigaludta és a reggeli szopizás után most is visszaaludt, most kezd ébredezni. Na nincs ez mindig így.
Biztos az időjárás teszi.

Nekünk is noname kocsiülésünk van. A Soroksári úti bababoltba vettük 9000 ft.-ért a nyáron. Csak egy a bajunk vele, hogy nehézkes a biztonsági övvel bekötni. Mi nem szoktuk lent hagyni a kocsiban, mert lakótelepen lakunk és jobb félni mint megijedni alapon nem hagyunk a kocsiban semmi értékesebb dolgot.

Lányok! Ezek a börzék milyen gyakran vannak és hol? Úgy nő ez a kislány, hogy nem győzőm a ruhatárát cserélni. Sajnos nem vagyok az a turkálós féle.
Ne értsétek félre, semmi bajom a használt ruhákkal, de én valahogy sosem találok jó ruhákat, vagy akkor megyek, amikor éppen kifogytak.

Érdekes, hogy a patológiáról nem sokaknak van jó véleménye. :cry:
Nekem egy bajom volt vele. A látogatók. Ott aztán tényleg nem lehetett pihenni. Nekem a szülés előtt kellett befeküdnöm, mert nem akart megszületni a kisasszony. Én nem is tudom, hogy mi az a jósló fájás, mármint gyakorlatban. Érdekes, görcsölni én is görcsöltem, de mindig azt mondták, hogy ez nem olyan fájás. Na majd a következőnél fogom tudni mi az a fájás. :roll: A 42. héten aztán megindították a szülést.
Hát nem így képzeltem el a szülést. Már láttam magamelőtt apát, ahogy elindul a csomaggal rohanva és engem itthon hagy. Akár a filmekben. :lol:

Amúgy, szerintem is az a jobb, ha van más is a szobában és nem egyedül vagy, főleg, ha az első babád születik. Nekem többet segítettek a szobatársnők, mint a csecsemősök. Azok csak kikészítettek az utolsó két napra a szoptatás miatt. Tápszert akartak adni minden áron. Még jó, hogy kitartottam a szoptatás mellett.

Gratulálok minden csöpségnek, aki valami újat mutatott a szüleinek. Olyan nagy öröm, amikor valami újat mutatnak be a picik. Emlékszem, hogy még az első ásítását is milyen áhitattal néztük.

Nektek is van olyan időszakotok, amikor legszívesebben egész nap csak a gyerkőcöt ölelgetnétek és ki nem adnátok a kezetekből? Vagy ez nálam valami kóros dolog? Na nem minden nap van így és sajnos nem is tarthatom egész nap a kezemben.

Kismamák!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz (már nem tudom ki volt), csak pihenjetek és élvezzétek a várandósság minden percét.
De jó is volt pocakosnak lenni!

Mindenkinek szép napot kívánok.

Kép
educi
 
 


Sziasztok!
Anid: magne B6-ot 3x2-t szedek. Azért is kérdeztem ezt a jóslófájást, mert tegnap reggel kómásan arra a megállapításra jutottam, hogy, na görcsölök, biztos meg fog jönni. Aztán leesett ,hogy hála az égnek most bajosan..:) tegnap volt még ilyen egy párszor, meg bele is nyilallt lent alhas tájékán. Keményedésem szokott lenni, de napi 4-5-nél nem több.

Köszi nektek a szülséznős tanácsokat.Mostmár csak egy-két dilemmám van: kit fogadjak, és honnan tudtátok meg a tarifát. Nem szeretnék alulfizetni egy szülésznőt, ha valaki, hát ő megérdemli. na és hogyan zajlik egy ilyen szülésznő fogadás? Becsöngetsz a szülőszobára??? :D

jajj! Rakok már fel képet Anna Sáráról:)

lilló: az adatokat elküldöm, minndjárt nézem a táblázatot, hogy mi kell bele. Köszi!
na most megyek, ennem kéne valamit!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162810503.61.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162810574.9.jpg[/img]

Hát ő a mi Pannánk:) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Educi: Pathológián elég sokat tanyáztam, nekem tulajdonképpen az volt a legnagyobb bajom, hogy ott kellett lenni és nem otthon a párommal. Na meg, hogy olyan tömegszállás jellege volt, és nem kevés kisebbség volt, akik nem igazán tudtak viselkedni, a látogatóikkal együtt, meg folyton az erkélyen bagóztak, terhesen, fúj. De a nővérek nagyon rendesek voltak, minden tiszteletem az övék, sokszor egy nővér látta el az egész osztályt, nagyon lelkiismeretesen.

Gyerkőc ölelegetése, bizony sok ilyen napom van :) ilyenkor azt szoktam mondani, hogy nem a Bálint anyás, hanem én vagyok bálintos. :)

Sajnálom a nemalvókat, nálunk ezzel nincs gond. Nem tudom, hogy a Chamomilla vagy a hozzátápi oldotta-e meg a problémánkat, mert szinte együtt kezdtük a kettőt, de azóta (lekopogom) szép az élet. Igazából szerintem a Chamomilla volt a segítség, mert nem hiszem, hogy attól a néhány kanál gyümölcstől vagy zöldségtől jobban aludna.

Bébiétel: Én nagyon nem akartam azt adni Bííínek, de a kezdeti sikerek után nem nagyon akarta elfogadni a "rendes" kaját. Így kipróbáltuk a Hipp bébiételeket - ahogy Sára írta ezek bio-k, legalábbis az van ráírva. Az nagyon bejön Bálintnak. Egy üveggel megeszik belőle. Érdekes, hogy az almát ilyen formában nagyon szereti, eredetijében egyáltalán nem.

Szopizás: Mióta volt ez a hülye óra átállítás 1 órával korábban fürösztünk, így hajnalban felkel enni. Én megszoptatom ilyenkor, aztán alszik tovább.
Nektek nem zavarta meg a baba napirendjét az óraállítás??? Nekünk az első néhány nap olyan rossz volt.

Sára: Anya úgy esett el, hogy mentünk a temetőbe, és Bíí nem akart a kocsiban maradni, kivette, vitte a kezében. Én toltam a babakocsit. A kútnál kilocsolták a vizet, befolyt az avar alá, anyu meg elcsúszott az avaron. Mivel a kezében volt a gyerek őt védte, nem arra figyelt, hogy jól essen, így maga alatt húzta a lábát. Én gyorsan elengedtem a babakocsit, odarohantam, kikaptam a kezéből Bálintot, és csak akkor tudta letenni a kezét. Szörnyű volt, hogy nem tudtam segíteni Neki. Aztán vittük is a balesetire azonnal.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, a nevében is!

Gabek: Látom hasonló cipőben jártok, szegény urad is lesérült. :( Jobbulást Neki! Csak nem a szombati focin? De most ugye nem az én uram sebezte meg, mint egyszer régebben?

Ági: Köszi a receptet! Szerdán megcsinálom, mert vendégek jönnek.

Van egy kiló gesztenyém, de most nagyon elbizonytalanodtam, hogy olvasom mennyi macera van vele. Mind1, megfőzöm, aztán lesz ami lesz.

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?