Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Csak bejelentkezem, hogy itt vagyok ám, csak a párom 1,5 hétig szabin volt és folyamatosan rohangáltunk vagy barkácsoltunk valamit itthon és estére már hulla voltam hogy netezzek.
Na szóval kb 3 napja olvaslak benneteket, már 45. oldalon tarok :lol: . Remélem a hétvégén utolérlek beneteket és ujra aktivizálom magam.
De már kifolyik a szemem úgyhogy megyek aludni, hogy holnap reggel újult erővel induljak a Bababörzére és utána Győr mellé Nyúlba a kiságyunkért, csak hogy holnap is pihentető napom legyen.
Na pusz mindenkinek majd jövök ám :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok

Niki
Nekunk is csak az uj hutonk ilyen,anno meg nem volt alul fagyasztos,de nagyonhalas dolog,plane amikorhozom fel anyuektol a fagyasztott zoldsegeket :wink:
Ne izgulj,majd megtanusz te is jolfozni,kell hozza par otthon toltt ev es gyakorlat,en is csak azota tudok igazan jol hogyotthon voltam Alexxel.Plae hogyO nem igen kapott uveges kajat,mindig foztem neki (apu hobbi biokertesz,ugyhogyazokbol az alapanyagokbol ).Emlekszem mit ossze nem pepecseltem,de nagyon jo evol ett :lol:
Hat ketteske nem bizti hogy ilyenben fog reszesulni,de megprobalom most is hozni a szintet :wink:
En hallottam kendos babakrol,barazzal vigyazni kell mert gyorsan megszokjaa jot es mar nincs el vizszintesben. En ebben is a mertek hive vagyok,ezt is azt is.Bar az en derakm tuti nem birna azegesz napos cipelest...Alex a kengurtut is utalta,ugyhogyelis adtuk hamar.
Vettel csizmat? En is vettem a mult heten,nagyon tuti kis meleg.
Jo ez a december 2,hat szugerald magad ,hatha bejon :wink:
En a november 8-ra voltam eddig beindulva,mivel Alex okt 8.-an szuletett,de azt hiszem ez nem fog osszejonni,meg amugyis olyan kozel van mar :shock: :shock:

Zsanett
Sajnalom hogyanyukad mar nem latjaaz unokat,de fentrol biztosan figyeli.En anyosom sem el mar,de soxor erezzuk hogy vigyaz rank :oops:
Potnagyi meg van (az o legjobb baratnoje,valahogy sziven erzi a dolgot es ez jol esik ),persze nem talakozunk surun de nagyon kedves.

Nika
Na akkor tenyelg nem gaz anyos.Csak ossze kel vele razodni :D

Magnes
Reszvetem a cukor miatt..mitossze nem tudnak varialni a korhazban.
Szuzessegen jot rohogtem,mar bocs,tudom hogy neked ez nme olyan vicces :oops: :lol:

Tinu
Gratula a kisagyhoz :) Hatigen Berendonban csak nezni kell,szerintem ia irrealisan draga.Persze vannka jo akciok,meg autosulesbol mondjuk altalanos szinvonalon vannak arban.Mi is ott vettuk Alexet.
En is mindenkepp nagy overallra szavazok,hogy esetelg elalszik a setalas kozben es hazaertek,akkor konnyu elgyen kibontani felebredes nelkul.

Szilvi
Ne izgulj,nekem si ezidotajban jott a hireteln sok kg,aztan megallt,ki erti ezt,pediga baba hizik :D
Van uj profi kep rolad?/kivi vagyok :D

Viki
Hat vegig ugy gondoltam hogy nem fogom csak a 38.hetig,de a mostani vizsgalat utan,hogy a dokineni is mondta,a feneke nem nyomja ugya mehszajat minta feje tenne,es mivel teljesen zart vagyok. Igy gondolom (aztan ki tudja :D ) hogy tovabb birom.
Egyebkent en teljesen jol vagyok napkozben,nem erzem neheznek a hasam,ejjel rossz megfordulni,de kulonben birnam en ezt meg honapokig :lol:
Hat ez nagykar hogt mar nem ingyenes az ikereseknek sem,pedig neknik tenyleg kene.Bar noeremnek nagyonszep lett a hasa,pedig mar 3.-at is szult,ugyhogy ez tenyelg adottsag kerdese.
Szerintem nst/ctg azert mindenkinek van, (kerdes hogy mennyi ugye,de az elso korben hetente 1 ) ebbol nezik hogy van -e mar fajas+ a babanak jo-e a szivhangja)nincs osszefuggesben azzal hogy ki hogy van. Esetleg kerdezd meg a vedonondet,van ahol ott csinaljak.
Egyebkent a Szonyi korhazban (Te ott szulsz ugye? )dolgozik egy rokonom,de O belgyogyasz orvos.Voltam mar ott.

Brigo
Ok nem kerdezunk mar semmi,csak lecci gyere minden nap egy szora,hogylassuk meg egyben vagy.Igaza van Tundenek idegeidre mehet a sok kerdezoskodez :wink:
Ahogy mondod,en is igy tervezem,hogy majd Alex mutatja meg a babat a latogatoknak.Az elkeszult szobaval mar most igy csinaljuk.

Sziszike
Hati este kiprobaltuk,tenyleg jo,csak egy bajom van vele,hogy nagyon halk.Mi anno a Bionare-tarra is hasznaltuk hogy az utemes zaj segitett elaludni Alexnak.

Krista
Jo hogy jottel,nem semmi turat vallalsz be ma.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Nálunk már megint havazik. De csak azért szerintem, mert most teregettem ki. :twisted: Még jó, hogy nem az udvari pörgősre, hanem az erkélyen a kinyithatósra, azt könnyen beemelem a szobánkba.

Brigó!
Remélem, tényleg bejön a bogyesz. Majd írd meg a hatást. Teáztál is hozzá? Esetleg gátolaj? Én amennyire szeretném "gyorsan" megúszni a szülést, mindhármat alkalmazni fogom. Aztán lehet, én leszek fent az ágyon legtovább. :D

Szilvi!
Nem, mi még nem vettünk kocsit. Szerintem arra a valakire gondolsz, akire én most nem emlékszem, hogy ki írta, hogy Komárno-ban vett tök jót. Még kép is került fel róla. Olyan tuti jó kis narancssárgás színe volt. Lengyel gyártmány, Tako. Így emlékszem, csak nem tudom már, ki írta. A mienk is lengyel és szerintem hasonló is, csak színben más.

Tinu!
Szerintem ne aggódj a kiságy miatt. Csak nem jön a babó olyan hamar! Még január közepéig van hátra 2,5 hónapunk durván. Az meg ugye mennyi is? Tizenegynehány hét, attól függ, hogy tényleg mikor akarnak előbújni a lányaink. :)

Niki!
Hát, szegénykéim, nem lehet egyszerű a házas élet nélküli házas életetek. :) Nekem meg az a bajom, hogy mióta van pocakbérlőm, egyszerűen nem bír izgatni a dolog. :( Ez ugye miattam nem is lenne nagy gáz, de szegény apa már elvonási tüneteket produkál. Persze nagyon megértő és abszolút nem erőltet semmit. Természetesen különböző megoldásokat keresünk, de azért az nem az igazi... Nekem viszont kifejezetten rossz érzés a behatolós módszer. Valahogy olyan szűknek érzem magam és túl érzékenynek is. :? Szegény apa...
Na, bocs, ha túl intimre sikeredett, de ezeket a dolgokat nem tudom másképp körülírni. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 

 
 

viki nálunk azóta nincs szex hogy szarul voltam az elején egyszer próbáltuk de nekem valahogy nem volt kedvem hozzá meg hát nem is volt jó :oops: :oops: Párom egész jól tűri nekem meg öszintén nem is hiányzik.Azért mi is megpróbálunk egyébb módot de az nem az igazi páromnak sem meg engem nem is nagyon érdekel.Inkább a babára koncentrálok :D
Mágnes nem vagy egyedűl :d

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Meg tudlak érteni. Ezek szerint sorstársak vagyunk. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


nika: ez megnyugtat, bár szerintem apát kevésbé :) Igazság szerint 1-2 hete már nekem sem hiányzik, remélem azért ez szülés után megváltozik! A más módszer keresésével még nincs is gond, inkább így a vége felé a kivitelezéssel... :oops:

Apa elment a bababörzére....Most hívott, hogy kikeresett egy rucit, a csaj meg mellette kikapta a kezéből. Én rögtön felháborodtam, ő meg közölte, hogy tirpák a nő és kész. Furcsa...eddig ő kapta fel a vizet hamarabb, de amióta terhes vagyok, olyan harcias lettem, hogy a múltkor egy német pasival is leálltam veszekedni. Sógornőm azt mondta, vigyázni kell velem terhesség alatt, mert nem tudom lenyelni a békát. :D
Megint hívott, ujjongva, hogy vett valamit egyedül a lányának, de nem mondja meg mit, meglepi!!! Izgibizgi!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes!

Hogy a fenébe bírod ki, hogy nem vagy ott? Én majd meghalnék egy kis vásárlásért! :) Meg aztán én apát elküldeném egyedül? Még azt se tudja minek mi a neve, nemhogy mire használatos. :) Ezek szerint a Te párod talpraesettebb.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy: igen, arra a narancsra gondoltam, de akkor csak írtd, hogy nézegettél.

Brigó: hát szerintem ez a baba dolog Jázinak nagyon jó ötlet volt, ígyneki is lesz kisbabája, akit gondozhat mint az anyukája. Na meg tényleg mindenkinek ő is bemutathatja, mit kell csinálni egy babával!

Kata: szerintem anyukámék is jövőre biokertészkedésbe kezdenek, bár így is nagoyn sok gyümi van a kertjükbe. Már idén tett el cukor és egyéb tartósító nélküli lekvárt, hátha jövöre nem lesz olyan jóa szeder meg a kajszitermés! Anyukám igazi szupernagyi, él-hal a családjáért, és mivel első unoka érkezik, meg eleve nagyon fitt és még fiatal, teljesen be van zsongva. Néha kicsit túlzásokba is esik, ilyenkor kicsit le kell állítani. Én már egyébként előre rettegek, mi lesz ha megérkezik Ákos, mert tuti a nagy segíteniakarásával néha az idegeimre fog menni, és tuti meg fogom sérteni valami beszólásommal, ígymár előre bocsánatot kérek tőle, és megbeszéltem vele, hogy az első hetekben hagyjanakminket hármasban. Majd mi szólunk, hogy jöjjenek,de először mi szeretnénk megbírkózni a szülői feladatokkal. Egyenlőre vette a lapot, és megértette, aztán majd élesben meglátjuk. Egyébként szerintem a férjemnek van a legjobb anyósa, mert tényleg nagyon szeretik egymást, anyukám a fiának tekinti a férjem!

Brendon: hát én ezt a párásítót kicsit drágának találtam, így körbenéztem, és hát vannak fele ennyiért is párásítók. Igen, szerintem is nagyon drága a Brendon, de akcióban azért vannak jó dolgok.

Viki: te még dolgozol? Meddig tervezed? Nem sok ez már? Főleg hogy emberekkel dolgozol, mindenkivel úgymond jópofizni kell...meg hát hajolgatnod az arcok fölé. Ez a saját szalonod? Mert akkr persze érthető.

Barátnőm is valószínű napokon belül szülni fog, már vannak napok óta jóslófájásai, meg egy újjnyira nyitva van, a doki azt mondta neki múlt héten, mások ilyen görbékkel szülni szoktak. Ez is tök izgi, ő már nagyon várja, semmi para nincs benne.

Sziszi: mizújs vezetéssel, megy a dolog? Jövő héten vizsga? csak nyugisan!

Mágnes: milyen mellszívót vettetek? Ebbenmég teljesen tanácstalan vagyok, hogy elektromos vaagy kézi legyen? Elektromos így naívan és tapasztalatok nélkül hatásosabbnak tűnik, de meg is kell fizetni...van aki szídja, van aki dícséri. Szülésfelkészítőn a nő kézit ajánlott! Bár ő a saját két kezére esküdött, hogy aza tuti,és ha kell ő bent angyon szívesen megtanít minden kismamát fejni...hát nem tudom. Te mi alajpján döntöttél?
Mi volt bababörzén? Mit vásárolt a kedves apuka?

Pihenjen mindenki jó sokat!
Vendég
 


Andi: Én már nem merek hosszabb útra indulni, a doki aztmondta ne túrázzak:) Persze esz a fene:)
Hogy talpraesettebb??? Legfeljebb, ha nagyobb lába lenne:)
Kiváncsi is leszek, hogy mt vett ugyan. Azt mondta 56-os. de büszke magára,hogy Ő vásárolt,na meg az ízlésünk is megegyezik:)

Sőt! Ma reggel megkérdezte, hogy nekem nem kellene-e bimbóvédőt venni,mert ahogy ismer, biztosan kell majd:) Én meg köpni- nyelni nem tudtam, hogy honnan ismeri ezt a szót!! Aszonta nem mondja meg:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi:
én avent isist vettem, kézit. Elektromosról lemondtam, sokan azt mondták az adapter hamar tönkremegy.
Ezt a DM-ben vettem 50%-os kuponnal:)
Ez elég jó, melltartóbetétet adtak hozzá, 5 poharat, cumisüveget, plusz cumikat az üvegre..
Még nem tudom mit vett apa, nem ért haza :( Jöjjön mááár!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Andy: Nagyon úgy néz ki. Apus azt mondta ha meglesz a baba akkor kössem fel az alsóneműmet mert akkor lesz minden mint karácsonykor : :lol: :lol: :oops: :oops:
Az én párom is mindig nézi jártában keltében a gyerekcuccokat de mindig felhív hjogy láttam valami olyasmi hogy van két lábnak való nyílás meg ez van rajta az van rajta.Én meg persze gőzöm sincs mit lát:) Mindig mondom neki fényképezze le aztán este megbeszéljük.A kollégái már húzzák is hogy mindig ő végez a legkésőbb mert leragad a gyeerkcuccoknál.Ugyanis az auchanban járnak reggeliért ő meg babaruhákat nézeget :P

Deszilvi: Nagyi ügyben nálunk is ez várható.Nagyon el lesz kényeztetve a prücsök.

Mágnes: Mennyiért vetted a dm-ben?itt nálunk csak 15% kupon van .Legalábbis én nem találtam mást.És 18000 ft ha jól emlékszem de van hozzá pohr cumisüveg stb.Azt hiszem avent gyátrmány.

nika70
Salgótarján
 
 


Mágnes. na igen, a dokinő is azt mondta, az adapter könnyen tönkremehet. Ilyne 50%kedvezmény csak a babás szülők kapnak ugye?
Hát elhiszem, hoy köpni nyelni nem tudtál, hogy férjed ilyen kiművelt. ez tök jóóóó! Bár panaszra nekem sem lehet okom, férjem nagyon partner, de azért néz, meg kuncog nagyokat amikor ilyen szakszavakkal dobálózok neki!
Vendég
 


Nika: ez a 15 °% ugye akkor van, ha vásároltál előtte 15 ezerért, és akkor egyszeri vásárláskor kapsz 15 %kedvezményt, ez az 50% más, de én sem tudom pontosan ki és mikor kaphatja.
Vendég
 


Kataa
Köszi, tudom, hogy vigyáznak ránk. Nagyi helyett itt lesz apukám, aki teljesen gyerekbolond :lol:

Barátnőmmel tegnap beszéltünk a börzéről. Sajna én nem tudtam kimenni, de megbeszéltük, hogy mi hiányzik még. Lehet, hogy sikerül egy kolleganőjével beszereztetni, mert ők meg kint árulnak :lol:
Barátnőm (ő lesz a keresztmama) már teljesen be van zsongva, vásárolhatnékja van állandóan. A börzés rucikat sem engedi majd kifizetni..... sőt már most mondta,hogy nagyon el fogja kényeztetni Lillát :twisted:

Brigo
Bogyeszek hatásáról majd én is kérnék infót :wink:

Bocsi, hogy nem tudok mindenkinek reagálni, de nagyon sokat írtatok megint :P

jkzsanett
 
 


Zsanett: én is hiszek abban, hogy fentről vigyáznak ránk.....az viszont tök jó, hogy apukád gyerekbolond, biztos duplán fogja kényeztetni a kisunokáját, főleg hogy kislány lesz.
Klassz nagyon, hogy leendő keresztmami is ilyen aktív. Nálunk valószínű a bátyám lesz a keresztpapa, ő is teljesen gyerekmániás, és már most imádja a kis unokaöcsit, meg hát velünk is nagyon jó a kapcsolata, csak ritkán látjuk egymást, mert Németo-ban él. Ő még nem tudja, hogy milyen felddat vár rá, de biztos meghatódik majd....Náluk nincs gyerek, meg feleség se, csak hosszú évek óta barátnő, aki egyenlőre hallani sem akar családalapításról...kemény helyzet!
Vendég
 


Cic: Gergő nagyon tündéri a videókon, édes ahogy kacag, ez igazi gerkőc-kacagás. Kár hogy a táncolós felvétel nem látható.
Vendég
 


Szilvi: Igen úgy van lehet mágneséknál máshogy van mert ő ha jól emlékszem nem magyarországon van.

nika70
Salgótarján
 
 


Szép napot mindenkinek!

Nemrég jöttünk meg a börzéről.
Tulajdonképpen érdemes volt kimenni, mert nem jöttünk haza üres kézzel. Úgy indultunk el, hogy ha látunk valamit...
Hát láttunk is.
Rucikat nem vettünk, de pelenkát igen. Szerintem egész jó áron voltak. Vettünk egy no name márkájút is (valami magyar termék átlátszó zacsiban), de ott többen dícsérték, így megpróbáljuk beválik-e.

Mondjuk én, aki most voltam ilyen börzén életemben először, hát ledöbbentett, hogy belépőt is kell fizetni. :(
Nem is beszélek a parkoló jegyről... :?

Most , hogy tudjuk mire számítsunk, eldöntöttük, hogy ha tavasszal is lesz ilyen börze, ott a helyünk! :lol:
Mert ugye szokott lenni?!?

Amúgy jól elfáradtam, mert messze tudtunk leparkolni, sokat kellett gyalogolni és nem volt már kellemes a végére..:(
Hiába, van mit (azaz kit) cipelni. :)

Akkor itt megemlíten, hogy én 13 kg-ot híztam, sokak szerint meg sem látszik és valahogy én sem érzem magam egy bálnának. :lol:
Pocakméret kb 102 cm.

Köszi mindenkinek a jósló és egyéb fájásról az infót. Ezek szerint valakinek vannak, valakinek nincsenek...Egyénenként változhatnak a dolgok, mint a nyákdugó eltávozása esetében is...
Majd kiderül, hogy mi lesz.

Overall: Én eleve 68-as vettem, hogy tuti jó legyen.
Mindenki úgyis azzal "riogatott", hogy jól alá kelll a babót öltöztetni, ezért gondoltam, hogy inkább legyen rá egy picit nagyobb, mint éppencsak, hogy beleférjen. No meg talán jövőre is jó lehet, bár ez nem valószínű.

Én is félek ettől az öltöztetéstől, hogy ne adjak rá túl sok ruhát, esetleg túl keveset. Nem akarom, hogy szegény egy kazánban érezze magát, de azért megfagyasztani sem akarom.
Remélhetőleg hamar bele fogok ebbe jönni..
Végül is senki nem szívja ezt a tudományt magába az anyatejjel együtt! :lol:

Most megyek, lepihenek, mert a hátam közepe be akar szakadni! :(

Zsu

Kép
zsuzsu74
 
 


nika:
Nem lakom külföldön, bár néha nem értem mit beszélnek körülöttem..:)
Az 50%-os kupon a bababónusz programban részt vevőknek jár, 3 db. Tehát anyukáknak, és azok közül is az aktív kismamáknak, akinek gyermeke nem töltötte be a 2 évet. nekem sem volt, de a neten hozzá lehet jutni pl. knorr vonalkódokért cserébe, stb. én is így szereztem be. Így 7000 volt.

Hazajött apa, és tündér dolgokat hozott!!! Vett overallt, nagyon édit, rózsaszín együttest, amihez cipőcske is van, pulcsit és egy bodyt. Le is akartuk fényképezni, de lemerült, apa tölti a gépet, és küldöm a képeket!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes bocsika :oops: :oops: A babbónuszról már hallottam de ahoz a baba születési kivonatát kell felmutatni és akkor adják.Akkor nem is volt vészes az ára.Annyiért már én is áldoznék rá de sokan azt mondják hogy a saját kéz a legjobb.Nem is tudom azért még utána nézek :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162659631.62.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162659662.31.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hát ezt vette Apa :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nagyon ügyes apácskád van.Nagyon szépek.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Brigó! Kitartás! Már biztos nincsen sok hátra! Pihenj sokat, amíg még lehet! Élvezd ez együtt vagy egyben töltött napokat! :P

Tünde!
Szóval beindult a fészekrakó ösztön. Nekem már megvolt, minden rajtra kész. Csak még nem volt időm fényképezni, pedig már kész a babaszoba is. Majd igyekszem pótolni. :oops:

Kriszta!
Sok sikert a visszaolvasáshoz. Én sokszok jártam már így, hogy csak olvastam, és mire a végére értem, már teljesen belezavarodtam, ki mit írt. :roll:

Kataa!
Igen én Szőnyben fogok szülni. Ki az ismerősöd itt? Ja a védőnőtől is megkérdeztem, hogy nekem mikor kell nst-re menni de azt mondta, hogy nem kell, majd ha valami gond lenne, akkor már most kellene. Ha megindul a szülés és bekerülök a kórházba, akkor majd ott csinálnak ilyeneket.

Andi!
Nálunk épp most is szakad a hó, vagy inkább havas eső. Én még mindig imádom. A natrancssárga babakocsi az enyém volt. A Tako márkákjú. Hát azért szar lehet szex nélkül. Én nem tudom, bírnám-e. Nálunk inkább apa aggódik, nehogy baj legyen, de amíg én jónak érzem, szerintem nem lehet baj.

Nika! Én kézi Aventet vettem a DM-ben. és a sima pontgyűjtő füzetre, így 15 %-ot spóroltam. Az eredeti ár 13990 volt.

Szilvi!Andinak már írtam, hogy a narancssárga babakocsi az enyém, mindjárt dobok fel egy képet róla. És iegn, én még dolgozom, még amíg bírom. De van egy tanulóm, a kezeléseket már ő csinálja, mert én nem férek oda a vendéghez a hasamtól. Gyantát meg én csinálom, mert azt állva nekem elég könnű még megoldani. Ha meg elfáradok, akkor hagyom a tanulót dolgozni. Amúgy saját üzlet, és csak a pincébe kell lemennem, így ez nekem nagyon kényelmes.

Mágnes! Hát A párod nem semmi. Én nem hiszem, hogy az enyémet elmertem volna engedni vásárolni. neki még a méretekről sincs fogalma, nemhogy mi micsoda. Szép az overáll és aruci is. Gratula. Apa ügyes volt!

Na azt hiszem mára ennyi elég is volt nekem. Kicsit megfájdult a hátam a gép előtt.

Puszi mindenkinek

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Sziasztok

Voltam ma korhazban a szulesznonel megnezni a korulmenyeket.Hata szuloszoba nagyon kiraly,meg az alapitvanyi fizetos szoba is.A 3 agyas sem gaz,inakbb csak a szobatarsak rokonainak egesz napos hada miatt aggodom.Valahogy nem kivanok masnak ferjet nezni orakon keresztul,tudom ez oda vissz adolog,de neke maz eleje na szopi miatt talan jobb lenne a nyugalom.
Ugyhogy most keddig eldontom hogy lefoglaljam-e a szobat,3 van belole,de egy mar foglalt.
Na hmasik hogy ugy berezeltem ahogy beleptunk a szuloszobara..remegett a labam,apat kerdeztem, hogy nem cserelne-e velem,de nem volt nagyon lelkes :lol:
Ugyhogy igy, mar tudom mi lesz teljesen mas az egesz.
8)

Magnes
Apa nagyon aranyosakat vett, remelem megdicseted :wink:

Szilvi
Nagyon fontosak az etelek,jol teszik hogy atallnak a biora,semmi multiban megvett cuccban mar nem lehet bizni,akkor inkabb mar a piac.
Anyukad persze hogy be van zsongava,anno emlekszem az egesz csalad be volt a noverem ikreinel.Aztan minel tobb unoka annal megszokottabb volt a dolog.De mivel mi nagyon jo kapcsolatban allunk,most is sokat fog segiteni.Bar nekem most inakbb Alex koru lfog kellenni,az elso idokben,amig nem vezethetek a csaszi miatt es az oviba csak erte kell menni.
En ferjem is imadja a szuleimet,nagyon joban vannak,ezt latni meg kulon jo nekem is :)
Mellszivoban en is azt tudom hogy Aventben inkabb kezi,Medelaban inkabb elektromos.
Keresztszulok nalunk ujra a noveremek lesznek,Alexnal is ok voltak.Hat kicsit ciki lesz de a sogornomet nem szeretnem,remelem a batyam nem fog megbantodni :oops:

Viki
Dr.Revesz Katalin ,ugy harmad unokatestverek vagyunk.
En is voltam ma uccso kozmetikai kenyeztetesen, olyan jol esett, ki tudja mikor lesz erre megint lehetoseg.
Egyebeknta csaj nagyonjol csinalja,hetkoznap este dolgozik ugy 2 orat es hetvegen meg delelottonkent,.A ferje mindig behozza szopizni a babat ha ehes :D Igy a vendegkore is megmarad meg babazhat is kedvere.

Jo ejszakat
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Szex
Hát a 16. héttől nekem is ismeretlen dolog (akkor véreztem előszőr), az orvos szerint szigorúan tilos. Nem mondom, hogy nem hiányzik, de jobban bírom, mint gondoltam.

Viki
Én úgy tudom, hogy ctg-re a 35 vagy a 36. héttől kell járni, attól függetlenül, hogy minden rendben van e.

Overall
Nekünk maradt Attilától egy 68-as, ami jó volt, csak egy picit nagy, úgyhogy vettem egy 62-est, majd elmentem egy bababörzére és találtam egy 56-ost 1000 Ft-ért, amit nem tudtam otthagyni, úgyhogy most 3 db van.

Lányok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a "nagytesó" mikor kapja meg az ajándékot a kistesótol, a kórházban, vagy amikor hazajövünk? Ti hogy csináljátok? (már akinek van nagyobb gyereke)

Elnézést, hogy nem tudok mindenre reagálni.

Üdv. mindenkinek!
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok!

Sajna én nem tudtam menni bababörzére. :( Ilyen az én formám...
Na mindegy.
Ja, tegnap még akartam írni, hogy kiváltottam a Felicitas csomagot (vagy mit) és képzeljétek el, Murphyt tudom idézni, mert ugyebár mindenki azt írta, hogy rózsaszín cumit kapott, még örültem is, mert még ha nem is akarom feltétlen használni, dehát lányom lesz - erre én milyen cumit kaptam? Persze, hogy kéket! :lol: :twisted: Volt még benne egy pohár, meg egy darab pelenka. És ingyen 25 kép digitális fotót interneten keresztül. Meg prospektusok.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Még itt vagyok, csak tegnap este már nem volt erőm jönni. Most meg hajnal 4-től felvagyok, mert Jázihoz kellett felkelni, és nem tudtam visszaaludni :( Amúgy iszonyat rosszul alszik a csajszi, remélem csak a front, mert 2 gyerek mellett kitikkadok, ha amire az egyik elalszik, a másik kel.
Reggel 6 után hívtam a szülésznőt, mert barnás vmi folyik belőlem :shock: Azt mondta, hogy biztos a vizsgálat miatt van, meg puhul a méhszáj. Még jó, hogy éjszakás volt, és így hívhattam korán, meg is haltam volna, ha várni kellett volna de. 9-10-ig, hogy felhívjam (mármint ugye illendőségből). Mondjuk én is erre számítottam, hogy ez nagy baj nem lehet, mert már régebben is olvastam erről, de azért csak megnyugtatott.
Egyébként ma van a nagy nap. Elvileg....

Tünde!
Szerencsére ismerősök, rokonok nem zaklatnak telefonokkal, emailekkel, de ha ezt tennék, valszeg én is kikapcsolnám.... Anyukám szokott felhívni, hogy megyünk-e már szülni, de azért egy embertől még elviselhető. Na, meg persze, ha találkozok vkivel, mindig megkérdik, hogy még mindig egyben??? Persze mostanában nem nagyon mozdultam ki, szóval nem nagyon tudnak mikor kérdezősködni.

Krista!
Azért majd jelentkezz!!! :D

Andi!
A málnalevél teát is iszom, de gátolajban nem gondolkodom. Azért kíváncsi vagyok, hogy elég lesz-e ez a két dolog a könnyebb, gyorsabb szüléshez :? De majd beszámolok róla, bár ugye nem biztos, hogy ha nálam nem hat, nálatok sem, illetve fordítva.


Jó, hogy írtátok ezt a "nem érdekel a sex" témát, mert mindenhol azt olvasni, hogy terhesség alatt a kismama jobban kívánja a sexet, mint egyébként, viszont én meg fordítva vagyok vele. De így megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok "frigid".


Mágnes!
Nagyon jó cuccokat vett a párod, büszke lehetsz rá!!!!

Viki!
Próbálom élvezni, csak néha eszembe jut, hogy hogyis "járok jobban". Amíg bent van a baba, addig csak Jázira kell koncentrálnom, meg magamat nem túlterhelnem, szóval ez is jó így, ha meg kint lesz a baba, akkor lesz 2 gyerkőcöm, buli lesz a javából, viszont magamra már nem kell vigyáznom, de pihenés sem lesz annyi, stb, stb. Szóval minden helyzetnek van előnye :)
Ez számomra is érdekes, hogy nem kell ctg-re menned. Én a helyedben megtudakolnám, hogy hvá kell menni, és simán mennék a jövő héten. Oda úgy sem kell beutaló, csak a kiskönyv. Ha meg kötekednek, hogy ki küldte ide magát, akkor mondanám (hogy a dokim nehogy bajba kerüljön), hogy mindenhol ezt olvasni, hogy 36. héttől jönni kell erre a vizsgálatra, és én jöttem 8)


Kata!
Ha lesz szabad hely, én tuti egyágyasba megyek. (mármint itt Egerben). Sokan mondják, hogy az tök unalmas, stb, de szerintem meg tök jó, hogy nem kell másra tekintettel lenned. Nem 3 gyerek sír, nem jönnek idegenek a szobába, ha akarok magadra zárod az ajtót, stb. Persze nem befolyásolni akarlak :) , csak leírtam, hogy én mindenképp egyágyasba szeretnék menni. Tavaly is ott voltam Jázival, és olyan jó volt.

Éva!
Én szerintem itthon adom oda az ajándékot Jázminnak, mert olyan nagy a baba, nincs kedvem azt is becipelni. Persze, ha nagyon "ellenszenvesen" áll a kicsihez, lehet, hogy párommal dugiban behozatom. Sőt, lehet, hogy tényleg így lesz, és akkor majd mondom Jázinak, hogy a kórház mind a kettőnknek adott egy babát :D

Tinu!
Mondanám, hogy cseréljük el a cumit, de a postaktg. többe kerülne...


Kicsit fájdogál a hasam. Izgi. Olyan nagyon-nagyon kicsit mensiszerű. És ma melegfronti hatás van (elvileg). És a szél is fúj rendesen. No, majd kiderül....


Kellemes napot mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Hahó Lányok!

Elszállt a gépünk, ez is bekapott valami bacit...

Megjártuk a madarász u kórházat kétszer is. 2-ra voltunk visszarendelve alváskontrollra, hát Máté alakított. Megjött a mensim és úgy tűnik, hogy ez a tejre is kihatással van, mert a fiam folyamatosan pukizik tőle... Tudjátok előre... Azt hittem, hogy a gomba de amióta megvan, azóta durrog...

Na mindegy emiatt csütörtökön a drága folyamatosan nyöszörgött, brekegett, mekegett, mindent amit lehet, csak nem nyugodtan aludt. így értékelhetetlen volt a vizsgálat, másnap repeta. Szerencsére ekkor sikerült 5 és fél órát végigaludnia.. Remélhetőleg, hogy a légzéstámogató gyógyszert elhagyhatjuk és a követekző kontrollnál a gyógyszer neélkül is minden rendben lesz...

képzeljétek elköltöttem 35ezer forintot a gyógyszertárban... A férjem egyből hívott telefonon, hogy mi a szart vettem a patikában ennyiért. Hát elárulom nektek is. 2 db védőoltás kerül ennyibe, ráadásul a Prevenarból még 3 adagot vennem kell majd. A rotavirus elleni oltás 17ezer volt, míg a pneumococcos elleni 16ezer. Ez a prevenar. Erről a mostani kismamában külön kis füzetben is írnak. Ez középfülgyulladás, tüdőgyuszi, agyhártyagyulladás ellen véd. Most kezdem beadatni Máténak, de ebből 3 adagot kell beadatni, majd van egy emlékeztető adag... Jó mi???

Szerdán megyünk a Mária u átmosatni a könnycsatornát, mert se a kamilla, se a neomycin nem hatott... Azt mondják, hogy nekem kell majd tartani a gyereket... Ott fogok elájulni...

Próbálok visszaemlékezni a jegyzeteimre, ami visszaolvasáskor készítettem, de a drága férjem kidobott. Rendmánias a Drága:

fejvédő: azért nem ajánlják, mert azt mondják az okosok, hogy ez olyan mint a párna. Ha a gyereke ráfordul, és belefúrja a kisarcát és túl sokáig van így, akkor megfulladhat... A bölcsőhalálos tanfolyamon mondták, hogy szép szép, de inkább vegyük le... Na kidobtam 5 rugót, pedig tényleg tök jól nézett ki....

Na inkább megnézem, hogy mit is akartam még írni... Szita az agyam. Aludjatok sokat!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jaj, még valami... Képzeljétek, szegény gyerekem, meg van a mensim és úgy felfújja a drágát... Más a tejem és folyamatosan pukizik...

először azt hittem a gomba.. de már 4 napja és vízen meg kenyeren éltem, így csak a meni az oka és kész...

csernusn egy napon születtünk :-)

bejelöltem cict, nikat és csernusn az iwiwen.... ki van még fenn??

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


brigót is megtaláltam :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


dorkát is :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


korán kelt a gyerek.. van időm szórakozni... itt röfög közben a hasamon :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


andikamami - te is meg vagy :)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Balázs Éva is :-)

na jó nem frasztalak benneteket az iwiwes torpedóimmal

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mágnes... ez jó, sex az mi??? üdv a klubban :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Deszilvi

Szerintem próbáld ki mind a kettőt... nekem van, ha gondolod megnézheted .... Én a kézi pumpát jobban bírom, de az elektromos gyorsabb, de sztem megterhelőbb a cicinek

a új felfedezésem: nekem a melltartótól is becsomósodik a cicim

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


> Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked.
>
>
>
> Az első 6 hónap
>
>
>
> - az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel,
> hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó
> tampont dugdostad.
>
>
>
> - a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
>
>
>
> - úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
>
>
>
> - napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
>
>
>
> - ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
>
>
>
> - egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
>
>
>
> - a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
>
>
>
> - elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
>
>
>
> - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
>
>
>
> - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
>
>
>
> - minden babazokninak szűk a szára és bevág.
>
>
>
> - a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
>
>
>
> - aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
>
>
>
> - az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason
> alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra
> is csak ábránd marad...
>
>
>
> - már nem szereted a vendégeket.
>
>
>
> - sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
>
>
>
> - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
>
>
>
> - sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
>
>
>
> - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg
> azt várod, hogy mikor kel fel végre.
>
>
>
> - ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál,
> akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
>
>
>
> - a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
>
>
>
> - akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na
> azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog
> hívni, csak a család.
>
>
>
> - a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
>
>
>
> - kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
>
>
>
> - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
>
>
>
> - anyósod még annyit sem.
>
>
>
> - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly
> teljesen reális egy babától.
>
>
>
> - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy
> idegesítsen.
>
>
>
> - amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a
> nyakában gyűlik össze.
>
>
>
> - a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
>
>
>
> - van 70 dekás teli pelenka!!
>
>
>
> - a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1
> felhúzással sajnos.
>
>
>
> - a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának
> nincs.
>
>
>
> - egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is
> van pluszban. És még fáradt is vagy.
>
>
>
> - a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
>
>
>
> - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
>
>
>
> - a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a
> dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
>
> - a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne
> adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.
>
>
>
> 6-12 hónap között
>
> - ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
>
> -a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a
> vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
>
> - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki
> belőle.
>
> - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
>
> - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és
> még 3x lebukni magát napközben.
>
> - napi 4x átöltöztetni nem is sok.
>
> - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
>
> - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba
> betevés UTÁN következik!
>
> - 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
>
> - a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
>
> - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy
> reklámszatyorba sem férne be.
>
> - mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
>
> - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
>
> - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el
> jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
>
> - amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet
> visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1
> levegővel, mint te.
>
> - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
>
> - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és
> átharapja a nyaki ütőered.
>
> - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos,
> turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
>
> - a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled
> szemben ülve eltüsszenti magát.
>
> - a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
>
> - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva,
> de tuti a mellbimbód a fogódzó.
>
> - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra
> lőni..
>
> - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
>
> - miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is
> nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező
> maszatot.
>
> - a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
>
> - fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
>
> - van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és
> fekszel vele.
>
> - rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után
> kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
>
> - az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel
> szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
>
> - elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal
> körbe véve, egy pohár itallal.na ez innentől csak ábránd marad.
>
> - ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép
> lassan kitépi.
>
> - ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az
> elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a
> nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén,
> a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1
> labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a
> kecódból.
>
> - ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod,
> milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
>
> - bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
>
> - többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
>
> - nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
>
> - a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz
> számukra.
>
> - lehet égnek álló seggel aludni!!!
>
> - vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
>
> - nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas
> szőre is.
>
> - igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
>
> - csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás
> gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
>
> - vetkőzni öröm, öltözni kín.
>
> - a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
>
> - a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja
> belőled a nagyigyilkos indulatokat .
>
> - ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön
> is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
>
> - a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.
>
>
>
> 1 év után
>
> - még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új
> parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi
> jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég,
> csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
>
> - már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a
> szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha,
> amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár
> üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba.
> A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a
> szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra
> az 5 percre.
>
> - a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem
> látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így
> szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos"
> lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
>
> - eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó
> munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd
> szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez
> utóbbi elég sokat nyüszít közben).
>
> -eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már
> lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja
> végig. Mindezt fülig érő szájjal.
>
> - az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is
> érdekes elfoglaltság. Már akinek....
>
> - nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor
> először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet
> menni, a vágyak netovábbja.
>
> - eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
>
> - megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll
> veled szemben és mereven néz téged.
>
> - az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a
> fiókhúzogatástól.
>
> - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a
> gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
>
> - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
>
> - mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
>
> - a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
>
> - a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás
> k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
>
> - rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
>
> - a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
>
> - úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
>
> - ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van,
> akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
>
> - a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem
> lesz természetbarát.
>
> - a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az
> anyád nem engedi."
>
> - ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb
> húzható játék.
>
> - nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a
> parton a gyerek után.
>
> - a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as
> cipőért.
>
> - mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
>
> - a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt
> vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik
> még nincs gyerekük.
>
> - mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
>
> -a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
>
> - a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor
> érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
>
> - ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
>
> - minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta
> a vásárlás végére.
>
>
>
> A későbbiek folyamán
>
> - a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni.
> Mindkét helyen ott marad.
>
> - ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött
> buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy
> anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
>
> - csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a
> vér is folyik.
>
> - le lehet dobni a csillárt egy párnával.
>
> - a legjobb móka a sütőbe bemászni.
>
> - márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És
> fürödni is abban kell!!
>
> - egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi
> ülésében akar utazni.
>
> - a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra,
> hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek
> eltűnik az autók közt.
>
> - mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a
> konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a
> kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a
> kosárba.
>
> - 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt
> megragadják.
>
> - eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog,
> tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel.
> Mindezt szégyenérzet nélkül.
>
> - nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
>
> -2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.
>
> SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG. J

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
Jókor írod.... már mindannyiunknak késő... :D Viszont majd besz@rtam a röhögéstől. Gondolom, még néhány hónap és már nem a röhögéstől fogom ugyanezt tenni. :)

Mellszívó téma/kézi fejés:
Ami engem illet, egyenlőre azt se bírom eldönteni, érdemes-e beruházni előre, mert mi van, ha nem jön össze a tejcsarnok alapítás. Persze mindenképpen törekszik az ember, de ha mégsem megy, akkor kidobtam több 10ezret? Viszont ha meg kell, akkor rögtön kell és jó lenne, ha kéznél lenne. Minden esetre én a kézit fontolgatom, az elektromos lehet, hogy drasztikus is a cickónak, meg ha tényleg ilyen könnyen beszarik, akkor sok értelme volt... A kézimunkát meg valahogy el se bírnám képzelni. Lehet, hogy a melleknek az lenne a legkényelmesebb, de ettől aztán tényleg úgy érezném magam, mint egy magát csöcsörésző perverz fejőlány, meg a kivitelezés is az agyamra menne. Az egyik kezem leszakadna, mert nem győzök tumkolni vele, a másikkkal meg egyensúlyozzak egy vájlingot a bögyöm alatt úgy, hogy lehetőleg abba spricceljen a cucc és ne a négy fal valamelyikére. Főleg, ha ezt a mutatványt már a kórházban elő kell adni... A kézi pumpás mellszívónak legalább van győjtője és nem kell még külön csórigálni az anyagot a cumisüvegbe. Atya ég, mik várnak még az ember lányára...
:oops:

Mágnes!
A rucik tündériek, apának igazán jó ízlése van, és büszke lehetsz rá. Az enyém szerintem hazaállított volna kb. 35db 56-os bodyval, mert ilyet már látott, tudja, hogy ilyen kell(ett), s gondolná, hogy ez a mennyiség elég is lesz egy jódarabig. :) A többi meg fölösleges, van kis takaró, meg overál. :)
Ami a bimbóvédőt illeti, hát az én apjukom szerintem erre is azt hinné, hogy valami virágkötészeti kellék... :?

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andykamama

Hát igazad van... De azt mondják, hogy a pumpa abban is segít, hogy beindítsd a tejed... Én már a második na pumpáltam... Először 10 csepp jött össze, aztán 5ml és így tovább....

Valaki írta, hogy ezt is lehet kölcsönözni... Lehet, hogy az első hónapban ez a megoldás??? Én mind a kézi, mind az elektromos pumpát kaptam, így az ára miatt nem kellett aggódnom. De teljesen igazad van. Mi van akkor, ha be sem indul???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Andy: én egyelőre nem veszek semmilyen fejős cuccot. :) Ha hirtelen szükség lenne rá, akkor leküldöm apjukot az üzletben és megveszi. Később nálunk lehet, hogy mindenképpen kell, mert szeretném folytatni a sulit és ha nem akarom magammal vinni, akkor kell itthon hagyni tejcit, de ráérünk még addig eldönteni. Szóval ezt halasztom még...

Kép
Kép
tinu
 
 


Lányok!
Én is így vagyok ezzel a fejés kérdéssel, halasztom és a kórházban szokott lenni mellszívó, ha beindításra kell, aztán ha összejön és beindul, akkor itthonra meg veszünk gyorsan egyet. Minden esetre nagyon jó lenne, ha tudnánk szoptatni. Az egyik volt osztálytársam 3 hete szült és még mindig kínlódik, hogy beindítsa a tejet, fej éjjel-nappal, meg a babót is tréningezteti a cicin, de nehezen megy neki és a tápszer kapásból 8ezer volt a kissrácnak! :cry: Azért ezt nagyon nem szeretném, de az anyagi oldala csak egy dolog. Hanem sokkal jobb lenne a baba immunrendszerének is a tej, meghát nem is tudom, de a tápszeres babák általában olyan kis felfújtak. :cry: Legalábbis unokatesómékén tökre látszik, hogy tápos. Minden esetre a babának a szoptatás lenne a legszuperebb dolog.

Andi


Kép
andykamama
 
 


bunny én ezt mailban kaptam meg pár hete de már akkor is halálra röh9gtem magamat.:D

Andy látom te is vicces magadnál vagy:)

Én sem döntöttem még el a mellszívót drágának tartom pár hónap használatért 15ezer ft-ot kiadni.De hát majd meglátjuk.Bár a vak is ezt mondta aztán mégsem .......

jövő héten megyek mindehová majd drukkoljatok nekem.Megyek labor,védőnő,uh,doki,babakocsit nézni.... Elég elfoglalt hetem lesz:):):)Nem panaszkodom csak írtam :D:D:D:

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Apa főz nekem. Isteni illatok vannak!!

kata: nagy dilemma a szoba kérdés... Én is most ezen gondolkozom. Ahol én szülök, ott 5 ágyas szobák vannak, viszont látogatók nem jöhetnek be. Ennek előnye, hogy nem hozzák a bacit, hátránya ,hogy hozzám sem jöhetnek. ki kell menni az osztály bejűrati ajtajához, a gyereket kitolni nem lehet, a hozzátartozó be nem jöhet. Tehát a gyereket baparkolom az üvegfal mellé, én kimegyek, és örömködöm a látogatóknak hálóingben a lépcsőházban..
Ráadásul nálunk az egyágyas egy szinttel feljebb van, így , ha bármi gondom lenne, le kell battyogni a gyerekkel egy emeletet. Így maradok az 5 ágyasban....

brigó:
Jó sokáig kihúztad, mostmár aztán jöhet a Manó!!
A szülésznőt lehet hívni vészesetben?? Azon dilemmázom, hogy fogadjak-e, és mennyit kell fizetni neki. Egyáltalán ezt honnan tudom meg?

bunny:
Én is rajta vagyok az iwiwen.

Andi:
Én megvettem a mellszívót, ha ne adj Isten nem tudnám használni, legfeljebb eladom. De nekem úgyis lesz tejem, és nem győzök majd fejni! Ha kell, woodoobabázok is a tej érdekében!!!
A bimbóvédős hozzászólás nagyon tetszik!!! :)

Lehet, hogy ma voltak jóslófájásaim... Reggel azt hitte meg fog jönni.Aztán rájöttem, hogy bajosan...De tisztára úgy görcsöltem! Aztán egyszer csak elmúlt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, tesszük e semmit ebben a gyerekcsináló időben. :(
Apa megint elkapkodta a dolgot. :D:D:D
Tényleg elhaygott a fészekhagyó, mert tök sokmindent csináltam a hétvégén, és kattog az agyam, hogy még mit csinálhatnék.
A "bánatom" az, hogy leginkább sütni-főzni van kedvem :), de hízni viszont nincs kedvem. :(

Bunny, az alváslaborba minden kora babát vinni kell? És éjszaka kellett mennetek?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Mellszívó:
Szerintem aki nem tudja, hogy beruházzon-e vagy sem drágábba, az vegyen egy sima pumpásat pár száz forintért, és ha kell a komolyabb, akkor majd megveszi szülés után. És azárt a sima pumpás is elég jól szív :)

Tünde!
Gyere ide is sütni-főzni. Nekem annyira nincs kedvem mostanában hozzá :(

Mágnes!
Szerintem, ha van fogadott szülésznőd, akkor természetes, hogy rendelkezésedre áll, amikor csak hívod (legalábbis szerintem ez is benne van az "árban"). Az enyím nőci legalábbis azt mondta, hogy be van kapcsolva a mobilja éjjel-nappal, így bármikor hívhatom. Persze azért úgy van az ember vele, hogy ha lehet, akkor etikett által elfogadható időben hívja, kivéve sos helyzetben.
Hogy honnan tudod meg, hogy mennyit kell neki fizetni? Talán más kismamáktól érdeklődsz. Meg attól is függ, hogy mikor szülsz, épp akkor-e amikor ügyeletes, vagy ünnepnap kell bejönnie, stb.
Amúgy én is megvettem a mellszívót, és le is sterilizáltam. Így nyugodtabb vagyok, mert ha kell, akkor egyből tudom használni, nem kell a férjem küldözgetni megvenni, streilizálni, stb. Ha meg nem fogom használni, akkor is lesz "vevő" a családban, mert van egy hugom, akinek nincs még gyerkőce.
És amúgy mi jót főzőtt neked párod?

Nika!
Mikor kezded meg a sort? Én holnap reggel doki+nst.


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Bunny!

Akkor azért kellett mennetek erre az alvásvizsgálatra, hogy "biztonságosan" tud-e már egyedül is aludni Máté? Mikor kell menni legközelebb?

Azt amúgy nem tudja valaki, hogy van e olyan hely, ahol megnézik, hogy alszik a gyerkőc, és aztán próbálnak következtetéseket levonni, hogy miért ébred fel, nem alszik, stb?

Nem semmi ára van az oltásoknak!!!
Könnycsatorna átmosás :( Gondolj arra, hogy ezzel csak segítenek pici fiadnak, még akkor is, ha közben neked meghasad a szíved! De azért erős leszel, ugyanúgy, mint minden soron következő oltásnál!!!

Iwiwen visszaigazoltalak :)


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó, Zitaanyu

Az alváslaborban azért kötöttünk ki, mert egy éjszaka beriasztott a légzésfigyelő és a korababák különösen veszélyeztetettek a bölcsőhalál miatt. Anyuka beparázott és felhívtam a Heim Pált. Ott közölték, hogy mit akarok én egy 2,5 kilós gyerekkel, az még nem gyerek, majd jelentkezzem, ha elérte a 4 kilót.... így az egyik szomszédom, akinek a kisfia 6 kilósan, kéthónapos korában meghalt a teraszon bölcsőhalálban elküldött a madarász utcában...

Az alváslaborban azokat vizsgálják, akiknél beriasztott a légzésfigyelő, vagy alvászavarokkal küszködnek, vagy alvajárók, stb...

Mi kapunk dyaphilint, és ezért nézték meg most, hogy hogy hat a gyógyszer. Ha csökkentek az apnoei, akkor leállhatunk a gyógyszerrel... Ez hétfőn derül ki. Miután leálltunk a gyógyszerrel, utána ismét kell menni, hogy gyógyszer nélkül hogy veszi a levegőt éjszaka.... A gyerekem úgy néz ki ilyenkor, mint a teletubby, felszerelve elektródákkal... Úgy sajnálom Törpikét :-(

Mágnes, téged még nem találtalak meg :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,

Még mindig a kupiból, de már alakulunk.:) A parketta gyönyörűszép lett, hála apósnak és a kedvesemnek.Most már a szekrényt rakjuk össze, amit felújítunk, a bútorokat sajnos csütörtökig még mindig nem tudjuk berakni, mert akkor jön a köv segítség (az én apukámék).

MOst ittam meg az első bögre málnalevélteát.:) Mivel én hozzá vagyok szokva a fűteákhoz, így egész ihatónak tűnt. Az szeritetek baj, ha teszek bele citromot? Csak nem üti ki a tea hatását.:)

Ahogy elkezdtem a visszaolvasást:

Andykamama, én még viszonylag jó házaséletet élek férj urammal, szóval nálunk ezzel nincs probléma, szerencsére.:)

Megyek mert a párom duzzog, hogy én itt ülök, ő meg dolgozik.:)

Majd még jövök, puszi


Lányok,

A 74-es méret, az kb mekkora baba? A bátyám olyan aranyos volt, felhívott, és mondta, hogy vannak nagyon aranyos kiscuccok, és akkor most fiú vagy lány lesz a kisbaba, mert akar venni neki egy kertésznacis, kabátos valamit, de kisméretben nincsenek olyan jók.
Én meg nem tudtam, hogy a 74- es az mikor jó kb a babára.

Kata,
képzeld már 3 overallunk van, és a nővérem akart venni, de már lebeszélem róla.:) De jó, mert a tiéd még jövőre is jó lesz neki.:)Ja és van benne bézs/drapp színű is.:)

MÁgnes,
nagyon jókat vett a párod, van ízlése.:)

csernusn
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?