Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Benkoka:
Te pont egy héttel vagy előttem.. A telítődő hólyag és gyomor azt jelzi,hogy szépen működnek a belső szervei (a kiválasztó- és az emésztő rendszer). Tehát szépen nyeleget a magzatvízből,és miután "emésztett",kipisili. Úgyhogy ügyes!
Nekem szinte egész nap bugyorog,de néha iszonyatosan belekezd. Te jó ég,nem tudom,mi lesz,ha majd rugdos is...

Elizabeth:
Nálunk van gyerekszoba,de nagyjából 6-8 hónapos korukig mellettem aludtak a babák. Egyrészt sokkal kényelmesebb így éjszaka szoptatni,mert nem kell a sötétben botorkálni,és teljesen felébredni.. Csak szopik és már aludhatunk is. Másrészt állítólag jóval kisebb az esélye a bölcsőhahálnak,ha az anyukája mellett alszik a baba,mert akkor nem alszik annyira mélyen,mintha külön altatnák. Ezt egy tudományos cikkben olvastam. Nem tudom,mennyire igaz,de elképzelhetőnek tartom..
Harmadrészt én egy lökött anya vagyok,szeretem állandóan tudni,mi van épp a kisbabámmal,még szinte álmomban is. Általában a legkisebb nyöszörgésre is felébredek,így sosem kellett sírnia egyik mókinak sem,ha szopizni akart. (Egyébként nem egy ágyban alszunk a babával,csak közvetlenül mellettünk,az ágy "meghosszabbításában" alszik a baba,mintha csak kiszélesítettük volna az ágyat.)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami:

Köszi szépen az infót,ennek örülök. :D

Mikor nekem ,,rugdos",az olyan csikizős érzés,de néha jóval erősebben érzem,nem csak bugyorog.

Nálunk is lesz gyerekszoba,mert szerencsére még anyuékkal lakunk,úgy,hogy ők vannak lent,mipedig a tetőtérben.Fent is megvan minden,3 szoba,fürdő és konyha.Nem is tervezzük,hogy valaha külön költözünk,nagyon jó ez így.Bár kíváncsi vagyok,milyen lesz,ha megszületik a lurkó.Sose lehet tudni....
Vendég
 


Hát ma voltam a belgyógyászatos vizsgálaton, nem egy komoly...
Bezzeg az orvos itt is megjegyezte, h nagyon fiús pocakom van, csak nem fiút várok?? NEEEEM! Már megvettük a piros babakocsit, jó végülis nem esek kétségbe ha esetleg mégis, de azért már neee! :o

Kép
gyanixi
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi is megyünk a bababőrzére, remélem találunk hasznos dolgokat, és nem lesznek annyian, mint az oroszok...

Nekünk sem lesz gyerekszoba, másfél szobás a lakásunk, de minden egybe van nyitva, így egy légtérben leszünk, ez számomra egnyugtatóbb, a pici mellett nem mernék feküdni, félnék, hogy rágurulok... :)


benkoka:
igen a, telítődő szervek az jó jel, működnek.. :) a 3000 pedig az, hogy a méhszájad (külső-belső) távolsága 3cm, a sok nulla azt jelzi, hogy zártak, én ezt a minap kérdeztem a védőnőtől, szóval nyugi, minden OK :)

Rekanna:
jobb már a gyomorsavad? nekem nincs, de hallottam, hogy kismamiknál előfordul.

Betti:
neked is cukor? kórházi kivizsgálásod sem volt? gyümit annyit ehetsz amennyit akarsz?

Lányok:
ez a januári kórházas dolog csak városi szinten érvényes? Vagyis, ha vki bp-i, akkor csak abban a kerületben szülhet, ahova be van jelentve, vagy ott mindegy melyik kórház? Tud vki erről vmit?

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Sziasztok!

Nem írtam vagy 2 napja, de alig győzöm visszaolvasni, annyit termeltek! Tök jó!
Nekünk nem lesz külöm gyerekszoba, összesen egy szobánk van. De az elején nem is hagynám, hogy ne mellettem aludjon.Aztán mire nagyobb lesz, addigra csak sikerül ey nagyobb lakásba költözni.
Irígykedve olvasom, hogy egyesek alig 3-4 kilót szedtek fel, hát ez becsülendő. Én már 7-nél tartok, pedig még csak a felénél járok. Azért ez elkeserítő,de sajnos nem nagyon szoktam érezni, hogy mikor lakok jól...És alapból szeretek enni.(Állítólag ez nem látszott rajtam azelőtt...) Nekem csak ennyi bajom van a terhességgel, de abban bízom, hogy le fogom tudni adni a plusz kilóimat.

Viszont ami engem is elkezdett aggasztani, hjogy az állandó lakcímem Debrecenben van, de Budapesten lakom. Csak 100ropiért szülhetek pesten januártól???És ha éppen ott vagyok, amikor rámjön?Utazzak haza(3 óra!!!), és közben tartsam vissza, mert nincs pénzem, vagy mi???Szerintem ki lehet ezt majd így játszani, de majd megkérdezem a dokimat.Viszont én is örülnék, ha megírná valaki, hol van ez értehtően leírva...
Na most befejezem, majd jövök.
Sziasztok

Kép
babzsák
 
 


Gyanixi
milyen babakocsit vettetek? Amúgy tényleg fiús a pocid (hegyes), én is azt hittem majd kisfiú bújik meg a pocidban :)

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Luisa:

Köszönöm szépen a felvilágosítást!Nagyon örülök,hogy monden ilyen jól megy,remélem végig így lesz. :D

Ne értsetek félre,mi is mindenképpen a mi szobánkba tesszük az ágyat,el sem tudnám képzelni,hogy ne legyek ott mellette.Bár szerintem az első egy-két hétben és lehet,hogy tovább is oda ragadunk az ágyhoz,le sem vesszük róla a szemünket,még a légzésfigyelő ellenére sem.Már alig várom,hogy éjjel-nappal gyönyörködhessünk benne.
Képzeljétek,tegnap voltam meglátogatni a munkatársaimat,és az egyik lány bejelentette,hogy valószínűleg kisbabagyártásba fognak nagyon hamar.Mondtam is neki,hogy tegyenek így,mert nincs ennél szebb a világon.Egyenlőre én csak azt az érzést ismerem,mikor meglátom az uh-n,mocorog,rúgkapál és az ember csak találgatja,hogy fiú vagy lány és kire hasonlít.Ez már magában egy hihetetlen érzés.El sem tudom képzelni,milyen érzés lesz mikor megszületik és a hasamra teszik majd.Én tuti,hogy bőgni fogok,ezt már most tudom. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Találtal egy nagyon jó honlapot, jó áron jó kis baba dolgokat. Érdemes megnézni!
www.babaholmiolcson.hu

Szép napot mindenkinek!

Tüsike
tüsike
 
 


Benkoka:
Mi is pont így lakunk jelenleg,annyi különbséggel,hogy nem tetőtérben. Nagyon jó,hogy anyu közel van,és sokszor sajnos muszáj segítséget kérnem,pl. ha vigyázni kell valamiért a gyerekekre,stb. Mi éppen építkez-nénk,hát,csak az alsó szint van még kész. Mikulás körül derül ki,kapunk-e kölcsönt.. És akkor tavasszal felvennénk a szocpolt.. szóval bonyolult. Mindenesetre anyósom a szomszédunk lesz (kivételesen az a fajta,aki nem üti bele az orrát a mások dolgába,és nagyon jó fej),úgyhogy ez a gyerekek szempontjából jó. Azért mindenesetre jó,hogy nem egy házban leszünk...

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok kismamik!

Visszatérve az aranyér kérdéshez:
a "konkrét" probléma megoldásán túl nagyon fontos a kaki lágyítása: folyadék, rostok (ahogy írtátok), de ha ez kevés, nagyon jó a Laevolac szirup, nekem nagyon bevált (bár aranyerem szerencsére még nincs csak szorulok sokszor...). Szóval próbáljátok ki, tényleg hat és kismamik is használhatják, teljesen természetes.

Hintaszék-téma:
akit érdekel, jövő héten (nov.6-10-ig) akciós lesz az IKEÁban egy hintaszék (10ezerért) ami szerintem egész jól néz ki, talán érdemes megnézni (katalógus végén van róla fénykép). Én nem veszek, mert szerintem a tornalabda (Fitball néven is fut) is nagyon jó, azon is lehet ringatózni. Nekem azért van, mert a derekam sokat fáj, főleg most, hogy rohamosan nőni kezdett a pocim. Meg amúgy is nagyon hasznos találmány (most is azon ülök :D ) De ez a hintázás téma tényleg igaz lehet, már több helyről hallottam én is, úgyhogy hintázzatok, ringatózzatok sokat! A lassúzás is jó!!! :D :D :D

Ti hogy feküdtök, amikor mindkét oldalon tiltakozik, rugdos a babó? Nektek is van ilyen? Én háton nem tudok aludni, ráadásul úgy tudom nem is a legjobb a picinek...

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok!

Hétfőn kell mennem másodjára a védőnőhöz. De először csak kiállatotta a terhes kiskönyvet, meg felvette az adataimat, de mást nem csinált.

Szerintetek most mit fog csinálni, illetve szerintem csak tanácsokat ad, illetve megnézi az eddigi leleteimet, vagy nem jól gondolom?

Nansy, merre vagy?

Elizatbeth25! Aranyos a pocid.

Én is teszek fel pocis képet, ma készült.

Ancsa Kép

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Kislilla!

Nagyon örülök a hintaszékes infónak!!!!Nagyon jól jött, pont egy ikeásat néztem ki, de 23 ezer. Remélem azt értékelik le...

Kép
babzsák
 
 


Koszi mindenkinek a pocakbokokat!!! :) Es Bacilivi, te is nagyon szep kismama vagy! Meg persze mindenki mas is, ne aggodjatok a kilok miatt, majd a szopival lemennek...

Benkoka,
C3000: "A cervicogramm erteke egy negyjegyu szam: elso jegye a nyakcsatorna hosszusaga. Az erintetlen terhes mehszajat 3-mal jelolik, a 2 a megrovidult, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehat a szulesi tagulaskor bekovetkezo valtozas) jelolese. A kovetkezo szamjegyek sorrendben a nyakcsatorna kulso-kozepso-belso reszenek nyitottsaga cm-ben. Terhesseg alatt a C=3000 az optimalis, zart mehszajat jeloli".

Nanett, Zsana, Vitte, Luisa, Betti, Korena es bocs ha valakit hihagytam, ti nem akartok feltenni kepet? Olyan kivancsi lennek mar ratok!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


és ismét köszi a pocakbókokat :D :D
Ma betévedtem a brendonba...vettem elektromos orrszivót, meg pár apróságot..DEEE az egész üzletet HAZAVITTEM VOLNAAAA!!! CSak ne lenne ennyire rohadtdrága... :? :?

elizabeth,akkor szerintem óriásbébitek lesz :D :D :D rögtön kezd a 62-es rucivásárlással majd :lol: :lol:
100ezer---durvaaaaaa

nika,köszi a kiigazitást, tényleg nem mindegy!! :o
Vendég
 


özi nekem folyamatosan c2000 de nem mondtak semmit hogy nem jó én azt hittem ez a jó érték.De majd én is rákérdezek.

Bacilivi: szerintem most ennek kéne utána nézni valahol mert látom több kismami is aggódik ezért az infóért.

Én ugyan tettem már ferl képet de teszek fel újra Kép Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Kórház téma
Tegnap megkérdeztem dokinénimet, hogy akkor most mi a helyzet???
Egyenlőre megnyugtatott, hogy az Istvánban nem tudnak ilyenről és nem is tervezik....
Az orvosválasztás is lehetséges és fizetni sem kell, ha ott szülök pedig nem oda tartozom.
Csak a szombathelyi és veszprémi kórháznál van.

Nálunk Lilla külön szobában lesz, mert a tetőtérben 3 szoba van és egyik az ővé. Valószínű én fogok az első időkben az ő szobájában aludni, hogy a páromat ne zavarjuk éjszaka.

jkzsanett
 
 


Nika,
Ha nem mondtak semmit akkor vszleg nem gond, hogy az elso ertek nalad mas. Majd kerdezd meg a dokidat, biztosan el fogja magyarazni, hogy hogy van ez, mikor kell egyatalan aggodni! Addig is odaat a teliben megkerdezheted Cicmerakot is, o jobban ert ehhez mint en. Amugy meg jo hogy tettel fel megint kepet, tartsd meg ezt a jo szokasodat! Neked is jo nagy mar a pocid. Ne haragudj de nem emlekszem, neked van mar gyereked, vagy o lesz az elso?

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Őzi: Nekem az első babám lesz.Én nem aggódom mert eddig minden renben volt csak ahofgy írtad ezt az értéket most bizonytalanodtam el.De csak kicsit :D
Ne is mond jó nagy mondjuk eleve nem voltam lapos hasú de ez még nekem is nagy pedig egy baba lesz benne :D

nika70
Salgótarján
 
 


Luisa:Hát ilyen a mi kis kocsink, nagyon bele vagyok esve, minden van hozzá, amit akartunk és remélem szeretni fogjuk!
Ti vettetek már vmit??

Kép

Kép
gyanixi
 
 


Sziasztok Lanyok,

Gyanixi, nagyon cuki a babakocsi!

Boszibaba, felejtsd el a megjegyzesem, az en hasam sokkal nagyobb..., most hogy vegre lefenykepeztuk es feketen-feheren latszik :D

Na az en hasam, bar ez tenyleg csak alkati kerdes, nagyon hegyes!!!!!! :D

Nos ime,
Kép
26. het

Kép
26. het 2

es a babakocsink:
Kép

KépKép
KépKép
vitte
 
 


vitte szép a pocid jó kis hegyes te már tudod hogy fiú vagy lány? A babakocsit mi még nem vettük meg de olyasmit szeretnénk mint gyanixiéké.Csak nem pirosat hanem én kéket szeretnék.Majd meglátjuk a boltban azt mondták hogy novemberben lesz majd akció várjuk meg:9

nika70
Salgótarján
 
 


Nika,

Persze hogy tokos lesz !!!!! :D
Mi a 3-kereku mellett dontottunk, mert futunk es gorkorizunk a kocsival, meg amugy is kisebb helyen fer el, mint az ugyanilyen nagykereku hagyomanyos 4-es.
Es mivel nem tul nagy a csomagterunk, ez is fontos szempont volt.

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Lányok! Teljesen felidegesítettem magam! Most volt a híradóban, hogy januártól fizetni kell, ha nem a 3 legközelebbi kórházba megy az ember kezeltetni magát. Sőt, a törvénytervezetben állítólag az is benne van, hogy csak az ügyeletes orvos láthat el. Én azt hiszem, felrobbanok. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ide jutottunk. Egy csomó szar kórház van, orvosról nem is beszélve. Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy az ember hová megy és melyik orvoshoz. Egyszerűen nem tudom, hogy mit tegyek, tehetetlen vagyok. Ráadásul, ahogy írtam, a bejelentett lakcímem tök messze van. Fizikailag képtelenség, hogy ott szüljek.

Bbetti, Luisa, Dia! Holnap mi is szeretnénk kimenni a Bababörzére. De csak két kuponom van, úgyhogy nem aktuális az ingyenes vizsgálat. Meg gondolom, nem sok esélyem lenne bekerülni a 40 első közé.

Őzi! Ha lesz időm, ígérem, teszek fel képet. Amúgy sem ártana már lefényképezni a pocimat.

Vitte! Ez igen! Jó nagy a pocakod. És a babakocsi is szupernek néz ki.

Gyanixi! A ti babakocsitok is nagyon aranyos. Most már tényleg kislánynak kell lennie!

KépKép
nanett
 
 


Szia Nanett,

Koszike.

Hat ez gaz... akkor tenyleg komolyan gondoltak...
Es nem tudod megoldani, hogy a kozelbe legy bejelentve? Ez tunik az egyetlen megoldasnak.
Korena irta, ill. felvetette, mi van akkor, ha epp a kivalasztott korhaz kozeleben vagy, mikor beindul a szules? Csak nem kuldenek vissza?????

Nalam ez nem vetodik fel, most mar teljesen a becsi szulesre alltam ra.

Amugy hogy vagy???? Fajdalmaid?

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Vitte,
Aszta!!! Ahogy te eddig a kilokrol irtal!!! Nahat, nincs is rajtad semmi folosleg, nagyon csinos vagy! Es tenyleg, milyen kis hegyes :) ! Latom nem csak en vagyok anonim, neked is levagtak a fejed :) ...

Nanett,
Hat ez tenyleg felhaborito, bar mar egy ideje rebesgettek ezt. Nem is tudom, hogy mit csinalnek most otthon! Szerencsere engem meg par honapig nem erint a tema, de leginkabb annak orulok, hogy nem szules elott kerulok majd ebbe a helyzetbe. Kicsit rohejes, hogy az ember osszesegeben milliokat fizet a TB-nek, de igy meg ahhoz sincs joga, hogy szamara megfelelo orvost, korhazat es ezzel felszereltseget, hozzaallast, szakertelmet valasszon maganak. Ah, nem is tudom mit mondjak erre, felhaborito, borzaszto es embertelen. Ez kb annyit tesz, hogy ha jo helyen laksz akkor szerencsed van, ha nem akkor sorry, vagy menj magankorhazba. Mar persze ha van a kozeledben...

Akkor varjuk a kepedet, majd ha lesz idod...

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Őzi,
köszike. +10 kg a mai mérés... ez van. Talán rámfért. Majd lemegy. Remelem. Illetve teszek majd erte. Var a maraton!!!!!!
Irtam neked privit.
Hat jobb egy kis anonimitas... :D

Zsanett,
Helyes a pocid !!! En hordo vagyok hozzad kepest :D

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Vitte!

Jobban teszed, ha tényleg Bécsben maradsz.

Maximum ideiglenes lakcímet tudok talán szerezni a közelben. Remélem, az elég lesz. A ház - most már szerintem 99% - nem fog elkészülni a szülésig. Szegény párom igyekszik, kapkod, de egyszerűen ez túl nagy falat ekkora idő alatt. Meg anyagilag sem egyszerű. Majd beszélek vele, hogy ne idegeskedjen emiatt, nem dől össze a világ, ha nem készülünk el addigra. De így bejelentkezni ide biztos nem tudok addig.

Lehet, hogy nem küldenek el a kórházból, ha azt mondom, hogy ott jött rám a szülés, csak épp utólag kapok egy szép kis számlát.

Lekopogom, az utóbbi napokban kevésbé fáj a hasam, ritkábban "ég" belülről. De továbbra is a bal oldalamon érzem rugdosni. Sőt, mostanában olyan nagyon erős mocorgásokat érzek, mintha "ki akarna mászni" a hasamból, láthatóan is kidudorodik a hasfalon. Az alvás viszont nagyon nehéz, a bal oldalamon nem merek és nem is nagyon tudok aludni, mert akkor elkezd rugdosni, gondolom, nem kényelmes neki. Így elég sokat csak forgolódok.

Tegnap egyébként fogorvosnál voltam, hát, biztos nem tetszett neki, mert amíg a székben ültem, végig rugdosott. Én sem rajongtam a dologért persze.

KépKép
nanett
 
 


Lányok ez felháborító! A harmadik kerülethez a Margit, a Nyíró meg nem tudom mi van még a legközelebb, a Kútvölgyi a 12. kerületben van, biztos nem tartozik közéjük. Én nov. 14én megyek a dokimhoz, megfogom kérdezni ezt, hogy hogy lesz...., mert szóval gáz! :( Mi az, hogy csak az ügyeletes dokinál szülhetünk? És ha nekem programozott csaszim lesz, akkor ott "elnézik", mert majd úgy időzitjük, hogy a dokim ügyeletes legyen??? Ez egy röhely! Mondták amúgy, hogy mennyit kell majd fizetni????

Amúgy jól megfáztam tegnap, most tört ki rajtam reggel, pocsékul vagyok! :(

Kép
elizabeth25
 
 


Vitte akkor mégis él a hagyomány bizonyos százalékban hogy hegyes pocinál fiú érkezik :):):):)

Nanett az állandó lakcímem nekem is Budapest mert nem jelentkeztem ki de másfél éve a tarozkódási helyem Salgótarján.Ha ideiglenesen be vagy jelentkezeve oda ahol laksz most akkor nincs gond.nem kell az állandó lakcímre menni szülni.

Eliza azt mondták hogy 30000-100000-ig fizethetünk.Talán még a jános van óbudához közelebb.Én ott feküdtem a vakbelemmel annó.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Lányok,állati jók ezek a kocsik! Nagyon tetszik mind a kettő. Nekünk most egy full Bergon van,de a nyomába sem ér ezeknek.. Egyébként meg vagyok vele elégedve,csak iszonyat helyet foglal, épp most cseréljük le a kocsinkat. Többek közt miatta. (Röhej,nem?)..

Elizabeth:
Hát a Margitba nem tanácsolnálak. A nővérem ott szülte mindkét gyerekét (ők nem szántak semmiféle pénzt a szülésre,és a terhesgondozásra,ahhoz képest hogy kb. 20x jobban állnak anyagilag,mint mi). Na,hát ehhez mért ellátást is kapott. Azt hiszem,a legutolsó kórház lenne,amiben hajlandó lennék szülni. És a hozzáállásuk,hát az egészen elképesztő. Na mindegy,szóval nagyon nem ajánlom.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Köszi lányok! Egyébként meg ha mégis fiú lenne, akkor meg...hát piros lesz a babakocsija!!Ez már ma nem téma.De lány lesz!
Vitte: Ti hol és mennyiért vettétek? Akkor megnyugodtam, h nem csk mi kezdünk már ilyeneket vásárolgatni!!

Kép
gyanixi
 
 


Gyanixi,

Mi rendeltük katalógusáruházból és 199 EUR volt.
Ti mennyiért vettétek?
Őszintén szólva a színe nem volt szempont, mert marha jó beige-zöld-sárga stb babakocsik vannak, de sajna a design szép, a minősége meg kaka... vagy dupla annyiba kerül, mert szinesebb.
Így nekünk ez a semleges lett, később a kislánynak is jó lesz.
Piros a fiúnál már tényleg nem téma... én még ruciban sem fogok kéket venni kizárólag a gyereknek, nem attól függ a neme... :roll:

KépKép
KépKép
vitte
 
 


vitte. szép kocsi, szép poci, szép anyuci :D

jajj ez a kórház téma...borzasztó. Ráadásul én pont évforduló környékén szülök...Ha még decemberben jön akkor mehet oda ahova akarok, ha meg januárban, akkor meg fizethetek???????ÁLLATII!!!

Kinéztem reggel a börzére, pontosabban egy ingyen 4d-t szerettem vna. Ugye a papiron az van, hogy 8.15től lehet feliratkozni...én 8kor ott voltam és már nem volt a 40ingyenesből...gondolm ment az ismerősöknek... :evil: :evil: :evil:
Viszont találtam egy standot, ahol gyönyörű, márkás, tényleg alighasznált cuccok vannak. Vettem párat...Honlapjuk, ha vkit érdekel: www.gyerekbutik.hu Az oldalon feltett képek KÖZELSEM adják vissza, hogy mennyire szép állapotú és minőségi ruhák!!
Vendég
 


Sziasztok!

Tök jók a babakocsik!Nagyon tetszik mind a kettő!Bár, egy kicsit a 3 kerekű talán jobban. Még tervben sem volt Babzsák, de már akkor mondogattam, hogy ha valaha babám lesz, három kerekű kocsit szeretnék...Persze mi még semmit nem vásároltunk, illetve az anyukám csak, de ő is csak semleges szinű ruhákat.Persze per pillanat el sem tudom képzelni, hogy hogy fogunk elférni, talán ezért sem kapkodjuk el a beszerzést...
Erre a fizetős kórházra rátérve, én is felháborítónak tartom. Ha oda jelentkezek be, ahol most lakuink, akkor sem szülhetek a Péterfyben,mert van 3 annál közelebbi kórház, ráadásul nincs is a kerületben. Mennem kell dokihoz kb. másfél hét múlva,biztos meg fogom kérdezni, mit szól ehhez. ha szerinte kikerülhetetlen lesz a tv., akkor jobb most új dokit keresni, vagy új kórházat...HIHETETLEN

Ja, és nagyon szép pocakos képek vannak, tényleg! Nagyon csinos kismamik vagytok!Lassan én is dokumentáltatom már magam, pedig annyira utálom, ha fotóznak, hogy szinte fáj. Ezért nem is tettem fel eddig képet....

Kép
babzsák
 
 


Barbamami az én sogórnőmnek megmondták hogy csak választott orvos szülésznő esetén foglalkoznak vele a margitban.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Azt szertném kérdezni, hogy ki vette le Nektek az AFP vért?
A laborban csinálják, vagy a védőnő veszi le?
Ja, és mennyi idő még készen lesz az eredmény?

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Szia Ancsa!

Nekem a dokim írt egy beutalót, és a laborban vetettem le.Aztán át kellett vinnem a terhesgondozásra, ott elvette egy asszisztens, és kész. De lehet, h ez kórházanként változó.

Nekem 3 nap múlva kiderült, de ehhez az kellett,hogy kedden vegyék le a vért(ekkor viszik a Péterfyből a Schöpf-Méreibe, ott van az AFP labor), és péntek d.e. felhívtam a söfit, ahol TAJ szám alapján megmondták, hogy mennyi.
Papíron még mindig nem láttam az eredményt, a védőnőhöz megy, ha jól tudom. Illetve az AFP-vel leveszik még a hepa B-t is, de annak csak 1 hónap múlva van eredménye.

De ne izgulj, minden rendben lesz. És ha szükséged van a telefon számra, szólj, és leírom, asszem meg an még.

Kép
babzsák
 
 


Köszi Babzsák a gyors választ!
Még hétfőn megyek a védőnőhöz és akkor gondolom megkapom a beutalót, meg az időpontot, hogy mikor kell mennem vérvételre.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Sziasztok! :lol:

Bacivili én is pont így jártam,mint te a Börzén. Előttem 5 perccel fogyott el az ingyenes 4D! :twisted:
Én is vettem sok kisruhát,érdemes volt kimenni.
Mi kocsiból se kéket,se pirosat nem veszünk,mert azt szeretném,ha unisex lenne,és nem 1 gyereket szolgálna ki.
A Börzén is nagyon jók voltak,de sajnos nem tudtuk elhozni,nagyon bántam,de ez van! :x

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Ancsa:nekem a védőnő írta ki a labort akkor még lehetett neki most már az orvos írja és a laborban leveték másnapra a terhesgondozásban ki is adták de csak a másolatot mert kellett agenetikára egyébként egy hét múlva a védőnőnek küldték a hepával együtt

Annyira sajnálom hogy nem tudtam felmenni pstre a börzére biztosan én is be tudtam volna vásárolni pár dolgot:9

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék, ha nem bánjátok.
Én ha minden jól megy, június 22-én fogok szülni. Nagyon az elején vagyok még, most léptem a 8. hétbe.

Babzsák! Anyud ajánlotta a fórumot :wink:

Éva

KépKép
evica76
 
 


Szia Éva!
Gratula a pocaklakóhoz :)

Sajna a börzére mi sem tudtunk kimenni, de barátnőm kolleganője kint árult és megkérte, hogy vegyen egy pár dolgot ami még hiányzik nekünk. Remélem sikerült. Ma fogok beszélni vele.

Ez a kórházas dolog egyre jobban idegesít. Én pont bele fogok esni a január 25-el. Lehet, hogy megkérem a nagyimat, hogy ideiglenesre bejelntkezhessek hozzá, mert hozzá közel van az István kórház.... hátha.....

jkzsanett
 
 


Hogy van ez a korházas dolog pontosan? Én az Újlipótvárosban lakom, tehát csak valahol itt szülhetnék ingyen, hiába van választott dokim??? :x
Egyébként én is az Istvánban fogok.

KépKép
evica76
 
 


Évi üdv a körünkben.Sajnos igen igy van ahogy gondolod.De szerintem azért kérdezz rá az orvosodra hogy hogy is lesz pontossan mert szerintem ők többet fognak tudni.

nika70
Salgótarján
 
 


Jkzsanett! Engem is azért (is) idegesít a kórházas dolog, mert pont januárban fogok szülni (persze, ha addig kibírja a baba) és egy új rendszerbe, esetleg zűrzavarba kerülünk bele. A pénzről már nem is beszélve. Reménykedek, hogy az ideiglenes lakcím elég lesz. De az ügyeletes dokinál szülés már teljesen kikészít, csak a gondolata is.

Na, mi elindultunk a bababörzére, másfél órás dugóban álldogálás után megláttam a többszáz méteres sort a pénztáraknál, erre már nem bírtuk tovább a párommal és sarkon fordultunk. Bementünk a Soroksárin a Brendon Outletbe helyette, ha már bebumliztunk Pestre. Vettünk egy pár dolgot a babának.

Éva! Üdv közöttünk! Problémamentes babavárást kívánok!

KépKép
nanett
 
 


Ez az ügyeletes doki dolog nem csak Veszprémben és Szombathelyen van? Vagy ott már most is és januártól mindenhol?

KépKép
evica76
 
 


nanett én is csak ideiglenesen vagyok bejelentve de nekem ez a tartozkódási címem mindenemet innen kapom.Az állandó bp.És mégis itt fogok szülni Tarjánban.Ha életvitelszerűen élsz az ideiglenes címeden akkor oda tartozol.

nika70
Salgótarján
 
 


Nika! Köszi a segítséget. Csak az a kérdés, hogy a törvényben mi fog szerepelni, melyik lakcím fogadható el ebből a szempontból.

Éva! A törvénytervezetben ez is benne van, hogy csak az ügyeletben levő dokik láthatnak el. Legalábbis ezt mondták.

KépKép
nanett
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap a dokinál, mind a ketten jól vagyunk. A hasam is 4 cm-t nőtt 3 hét alatt. A méhszáj zárt és kőkemény. 2 hét alatt abba kell hagynom a magne b6-t, hogy jöhessenek a fájások. Eddig 6-t szedtem, már csak 4-t lehet. Doki után elmentünk Metroba vásárolni, mivel otthon hagytam a gyógyszereimet, 1 jó óra mászkálás után után ott tartottam, hogy kiülök a kocsiba, nem bírom kivárni a sort a pénztárnál. Egy kicsit a hasam és a derekam is fájt. Mi lesz ha abbahagyom a magne-t?
Kaptunk ctg-re időpontokat a Jánosba, és hétfőtől szigorúan számolnom kell a manó mozgásait, ha 10-nél kevesebbet mozog egy nap alatt, akkor be kell menni ezerrel a kórházba.
Még az sem biztos, hogy a dokimnál szülök, mert csak bizonyos napokon és éjjel ér rá, meg hétvégén. Amúgy marad az ügyeletes, mondta, hogy ilyenkor ráadásul sok doki megy el síelni.
A kórházi csomagomat is készenlétben kell tartanom.
Borzasztóan rohan az idő. :?

Engem is borzasztóan felháborít, amit az egészségüggyel csinálnak. Képzeljétek el a lombikos párokat. Bevezették a várólistát a klinikákon, ez azt jelenti, hogy akinek eddig megjött, mehetett a kezelésre, már nem így van, lehet, hogy hónapokat kell várnia. 12%-kal csökkentették a vállalható párok számát a klinikán. Meg van határozva, hogy a doki mennyi kezelést vállalhat el, mert az OEP a határnál többet nem fizet ki. Persze van kivétel, aki támogatás nélkül ki tudja fizetni a fél milliót egy programért. Persze még így sem garantált, hogy sikerülni fog a baba.
Katasztrófa komolyan. :twisted:

Kép
Kép
bbeti
 
 


nanett ha nem laksz azállandó lakcímeden akkor a tartozkódásin laksz szerintem innentől kezdvbe nem tudnak belekötni hiszen ott laksz be vagy jelentve.Nekem a szoc segélyhez alá kellett írnom egy apírt hogy életvitelszerűen élek itt ebbe tuti nem köthetnek bele.

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?