Új privát üzeneted érkezett!

Ime Agiboldi kepe!!!


Agiboldi 20+3

Kép
kami
 
 


Igeeen igen a fenti én vagyok meg Boldizsár :D
Köszi Kami!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Húúú Ági, nagyon csini vagy! :) Tök jó ez a felső és nagyon helyes Boldi is (így kívülről) :lol: :lol:

Május!
Úgy néz ki, hogy a fogfájás ma reggelre elmúlt, a fülem viszont még mindig fáj. Nem is tudok a bal oldalamon aludni, mert nem bírok ráfeküdni a fülemre.
A babakocsival kapcsolatban csak azt tudom neked mondani, hogy az ár szerintem takarja a minőséget: nem 1-2 hónapra vesszük, meg kell nézni minden részét, mennyire strapabíró, meddig lehet használni, milyen kényelmes. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy csak a drága márkás babakocsik a jók, de talán jobbak. A kínai cipők is jól néznek ki és olcsók, viszont havonta lehet váltogatni! (na jó, kissé eltúloztam).

Kami!
Nagyon jól haladsz a fordítással, csak így tovább!
Terveztek valamit hétvégére?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

 
 

Nagyon szivesen, Agi :) En is csak azert tudom, hogy kell, mert nemreg vettunk fenykepezot es azota sokatgyakoroltam :)

Timo, mar le is adtam a forditast! Megszabadultam a munka terhetol - ellenben gazdagabb lettem egy kis loveval, amit egy az egyben Aronra koltunk majd :) Olyan jo! Ez a legjobb az egeszben: tullenni es varni, hogy megjojjon a mani :) Most legalabbis. Maskor magat a forditast is elvezem, de most valahogy massal van tele a fejem, csakugy, mint odabent... Bar a forditast mindig alaposan csinalom, ha van kedvem, ha nincs. Nem szeretnek ugyfeleket vesziteni trehanysag miatt...

Nya, ennyit a melorol. Hetvegen szerintem dogles lesz, amig meg lehet - jovo heten ismet munka... Lehet, hogy elmegyunk egy kicsit maszkalni, bar igen hideg van innen bentrol... meg eleg lusta is Gedeiapu, igy aztan nem biztos, hogy sikerul ravennem a maszkalasra... Szivem szerint kreativkodek. Van egy rakas kagylonk, Riminiben szedtuk oket 1,5 eve (!!!) - itt lenne az ideje, hogy valahova felragasszam oket: kepkeretre, uvegre, nemtom hova lehet meg. Meg sose csinaltam ilyet, de most valahogy elkapott a laz...
kami
 
 


Köszi Timi! A füledre tegyél meleget, meleg krumpli egy zokniban stb. A fülfájás szörnyű, nekem is szokott néha, még a fogfájásnál is rosszabb!

Bor: én szoktam egy kis vörösbort inni, hetente egyszer-kétszer hétvégén egy decit, az belefér ugye? Annnnnyira kívánom, míg más alkoholt érdekes módon nem. Május, egészségedre!

Kami, nekem ismerős vagy szerintem Debrecenből. TK alsó tagozat, Kiskossuth, Fazekas, KLTE. valamelyik intézményben nem jártál vajon fölöttem eggyel?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Bakke, ebbol a TK, a Fazek es a KLTE stimmel :) Kicsiiiiaaaaavilaaaag! :) 75-os vagyok es vegig B-s voltam, mindenhol, TK-ban Gavallerne volt az ofom, Fazekban (90-93 asszem) Hethy Kati... KLTE CETT-en vegeztem (93-97), a Kassai utra jartunk fokent.

Es te hol kihez jartal es mikor?
kami
 
 


Es en is tudom, ki vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most rakom csak ossze a fotot meg az infot! :D
kami
 
 


Nekem már a képed is ismerős volt kicsit! :D A Fazekasban 90-94-ig Borbélyné volt az osztfő (kicsi sárga hajú), és aztán angol szak az egyetemen 99-ig. Te még akkor jártál a Kassaira, mikor jó volt a CETT, tanított ott az anyukám is egy ideig módszertant. Az apukám meg nyelvészetet. Mindezek ellenére nekem tuti, hogy a TK-ból vagy ismerős kiskorunkból, én oda csak alsóban jártam.

nahááát! Tényleg kicsi a világ! :P

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Apukadhoz tudom, hogy jartam! Arra emlekszem! Anyukadnak mi a neve?? De asszem ot is tudom, kicsoda... Elottem van az arca! Monos... nem? Lehet, hogy hulyeseget mondok...
kami
 
 


Nem, nem Monos, hanem ugyanaz a neve mint apának, nem lánykori. De lehet, h ő már akkor nem volt ott, átment a lektorátusra. Monoshoz meg persze én is jártam módszertanra.
Vicces, itt találkozunk össze, és már Pesten :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Nem, nem Monos, most latom csak a neved az emilben, apukad tuttifrutti, hogy tanitott, anyukadra nev alapjan nem emlekszem, mint tanaromra, csak mint staff tagra...
kami
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi! Nagyon szépek vagytok :D Jól egymásra találtatok Kamival :D
Apropó! Mi van a találkával??? Kezd letelni az a „2-3 hét múlva” amiről anno beszéltünk :D Vagy várjunk még egy kicsit és akkor Timó is tud már jönni ha otthon lesz!

Timó! Mostmár gyógyulj meg hamar! Nagyon rossz lehet ez a fülfájás :(

Lányok, Ti hogy álltok „köldök-ügyileg”? Nekem kezd eléggé kinyomódni, de még nem fordult ki...

Hú, szaladok pisilni aztán jövök :D
Vendég
 


Szia Barbi,

hát igen, Kamival most raktuk össze épp a debreceni fiatalságunk darabjait :P

Köldök: nekem is mostanra kb kezd egy síkba kerülni, rémisztő lesz ha kifordul...

Találka jó vón, bár jövő hétvégén én nem leszek csak pénteken, de akkor jó, és utána hétvégéken is szerintem. És ugye nem napközben? mert én kitartóan dolgozok...(fél 6-ig)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Nekem csak "sekelyedett" a koldokom, de alapbol is eleg mely volt, szerintem vegul max szintre kerul majd, nem fog kidulledni. E pillanatban (most tseszteltem) a mutatoujjam korme meg teljes mertekben elsullyed benne.
kami
 
 


Nahát, jól egymásra találtatok Kami és Ági! :)

Köldök: nekem ugyan kintebb jött, de még mindig be tudom tenni az ujjam, még nincs egy szintben! :) Aztán majd meglátjuk!

Tali: jövő héten itthon leszek Pesten, bár pénteken valszeg estig dolgozom. Az utána hétvégén Siófokra kell mennem, de ha hiszitek, ha nem, utána mindig ráérek, hisz majd "ÚjTimi" megy helyettem, ha kell! :lol: :lol: :lol: (kis gonosz vagyok)!!!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na Barbi, Te jól elszaladtál pisilni, minket meg itt hagytál, azóta is a köldökünket méregetjük... :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Itt vagyok, itt vagyok, csak valamiért nem jött be az oldal sokáig :shock:
Még mindig bent vagyok... Várom a férjem... :roll: A pénteki csúcsban gondolhatjátok mennyi idő lesz mire ideér... Már mindenki hazament, csak én vagyok még mindig bent :(
Vendég
 


Észrevettétek, hogy a hozzászólásoknál nem műkszik az óra-átállítás? :D
Hú de ráérek... Mindenesetre dolgozni már nem fogok az tuti :D
Vendég
 


Hú, most hívott Gábor, hogy itt van már a közelben, úgyhogy öltözöm :D
Jók legyetek, aztán gyertek hétvégén is! Pocakkal úgysem lehet tüntetni :D
Na jó ez nem vicc... Mindenesetre én elég pipa vagyok, hogy a 30akárvalahány tüntetés miatt megint megbénül majd a város :evil:
Na, megyek! Pussz!
Vendég
 


Hat csajok, ha ezt az uj torvenyjavaslatot megszavazzak, most nezem a hiradot, akkor bizony januar 1-tol fizethetunk, ha a) a hozzank 3 legkozelebbi korhazon kivuli orhazban szulunk, max 100e ft-ot, illetve b) ha nem az epp ugyeletes dokinal kivanunk szulni (itt nem mondtak merteket). nemcsak 3 korhazban, de az orszagban mindennutt, HA megszavazzak a torvenyt. Miert erzem ugy, hogy meg fogjak szavazni...?
Hol lehet kideriteni, melyik a lakohelyunkhoz legkozelebbi 3 korhaz???
kami
 
 


Mi, mi, mi??? Fizetnem kell ha nem az ügyeletes dokinál akarok szülni? Jó vicc! Már így is fizetnem kell egy csomó pénzt annak akit felkérek, most még a kórháznak is fizessek pluszban? :shock: :evil:
Mert ugye már eleve fizetek a kórháznak a külön szobáért, nem is keveset, aztán jan. 1-től ha jól tudom vmi napidíjat is kell fizetni, és akkor még nem beszéltem a szülésznő és a nővérek zsebébe vándorló összegekről. Azt hiszem gyorsan utána kéne nézni, hogy legalább a három legközelebbi kórházba beleesik-e a kórházunk, mert még ezért is fizetni, na neeee!

Köldök ügyben én is rendszeresen figyelem a fejleményeket, eddig még nem jött ki síkba, de remélem nem fog egy dudor formájában kitüremkedni, mert az olyan hülyén néz ki! Főleg, ha a ruhán keresztül is látszik! :shock:

Egyébként semmi izgi, élvezem az őszi szünet utolsó napját, és egész napos szakdolgozat írással szórakoztattam magam. Már a fele megvan!!! :) Nov. végéig le kéne adni, remélem összejön, mert különben csúszik minden, és ha Gergő kint lesz, nem hiszem, hogy könnyebb lesz! :roll:

Holnap elvileg megyünk a Baba börzére....most egyeztettünk, kedvesM két órát hajlandó rászánni a délelőttjéből! :? Két óra? Na mindegy, csak legyünk kint, aztán meglátjuk. Nagy tömegben én sem akarok sokáig nyomódni...
Vendég
 


Sziasztok!
Kami
Ez a kórházas dolog nagyon durva.Én tuti,hogy a 3 legközelebbin kívül vagyok mert minket körbevesz a Nyírő,a Szabolcs utcai kórház és a Máv.Ezekben mindegyikben van szülészet.Mit fogok csinálni ha megszavazzák???Ezt meg kell beszélni a dokival!Gondolj bele ha az Uzsokiban szülök,ügyeletben és pont nem az én dokim az ügyeletes de én őt akarom??Akkor még kicsengetek legalább 1oo ezret??? :evil: Húúú de mocskok!!!! :twisted:

Én valószínű holnap kinézek a bababörzére hátha látok valami jót.Ha kocsit nem is de a hordozót szivesen megvenném használtan mondjuk féláron!

Felújítás:Ha ez kész soha többet nem engedek be mesterembert a lakásba!!!!Egymás munkáját fikázzák,közben egyik sem dolgozik tökéletesen.Tegnap éppen leszedettem a konyhába a csempét mert csak felhányta.De közölte velem,hogy görbe a fal és azért csúnya a csempézés.Mondtam neki,hogy k. nem érdekel,szedje le,javítsa ki a falat és rakja újra.Érdekes ma atére tökéletesen meg tudta csinálni.Most már inkább a fürdőt körbe rakta gipszkartonnal,hogy nehogy megint kötekedjek.A lényeg,hogy nem sokára kész,utána mi magunknak szépen kifestünk,kitakarítunk és kész.Annyira várom már!!!
Na sziasztok,jó hétvégét mindenkinek!!!
Vendég
 


Sagi, a MAV korhaz az Andrassyn van, nem??? Az mar nem XIII. keruleti. A XIII-ban a Nyiro van es a Honved korhaz (Szabolcs utcait egyaltalan nem hoz fel a weboldal www.budapest13.hu/wps/portal/kerulet?docid=RBOI-6KNF82) , a XIV-ben az Uzsoki egyedul (az osszes tobbi szakitezmeny: idegklinika meg ilyenek) es a XII. kerulet messze van. En azt neztem, hogy pont beleesik az Uzsoki harmadikkent a XIII. keruletbe... Legalabbis nagyon remelem, hogy jol lattam az onkormanyzati weboldalakon!!!! Azert fasza, hogy a rendelet mar januartol ervenyes, de info az nincs sehol!!! Ja, es mindezt novemberben talaljak ki!!! En valahol megertem a tuntetoket, mar bocs, ha valakinek beletiprok ezzel az erzeseibe... A kormany-kapkodas miatt fogunk szivni, az a sanda gyanum... Tibaban bizom, o aszondta, valamit kitalalunk, ha o ezt mondja, akkor elhiszem neki, de azert nem vagyok 100%-ig nyugodt...
kami
 
 


Sziasztok!

Na jó híreket olvasok itt. :( Lehet mégiscsak inkább otthon szülök?!?! :P Legalább bevezethették volna úgy, hogy aki már terhesgondozásban van (magyarul aki már elkezdte fizetni az orvosa tarifáját) az még a régi rendszer szerint szülhessen, és az új terheseket érintse a dolog. Az úgy tisztességesebb lenne, nem? Akkor az ember tudja az elejétől, mi van.

:? :? :? :? :? :?

Most nem örülök.

De nem ezért jöttem ide, hanem azért hogy szóljak, egy ismerős anyuka a 2005 ősziek közül árul a babaszobán egy csomó jó cuccot, köztük három alig használt babakocsit, autósülést, kislányruhákat, meg ilyesmit.

Itt a cím, ha valakinek aktuális: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=154668

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Ja, és ha Újpest Központnál lakom, akkor a lehetőségeim a Szülőotthon??? :shock: És még??? TUdja valaki?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Na, jó reggelt! :)

Hát csajok azt hiszem, nekem akkor mázlim van, mert én direkt azért választottam az Uzsokit, mert hozzánk (azt hiszem) ez van a legközelebb.
Akkor most nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán még megkeresnem valakit is azért, hogy vállalja el a szülésemet?! :shock: Vagy ha nem választok dokit, akkor ki fogja nekem megmondani, hogy mikor milyen vizsgálatra kell mennem? Honnan fogom tudni, mikor kell majd megint uh-ra, nst-re stb menni? Hogy működik ez?

Róki!
Azt hiszem a Szülőotthonon kívül még az Árpád kórház is ott van a Víztoronynál, úgyhogy hozzád az is közel van.. :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nem lehet az, hogy ha most megszűnik az orvosválasztás, az ügyeletes dokik is lelkiismeretesebben végzik majd a munkájukat (persze, biztos most is így van), mivel nincs fix kismamájuk, aki "tejeljen" nekik, úgyhogy csak attól számíthatnak valami kis pénzre, aki náluk szül? Mert azért valljuk be, ígyis-úgyis fizetni fogunk! :?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hahh, Timo, amig a fizetese nem novekszik, addig nem fog lelkiismeretesebbe valni SENKI, nem csak a dokik, de senki sem! Marpedig meg az eddigi fizetes is csokkent, ami a netto-t illeti... Ne is szamitsunk arra, hogy majd most rank jobban odafigyelnek. (Sot, amilyen hangulat ebben az orszagban uralkodik evek ota, hat szerintem a magyar atlagembernel a lelkiismeretesseg mint fogalom igencsak hatracsuszott az ertekrendben...) Komolyan elkezdtem foglalkozni a "felberelheto" dula gondolataval... Az ugyis mindent tud a szulesrol, es nem ker annyit, mint egy doki, aki bent sincs a szules nagyreszen...
Na, figyuzzatok: kedden megyek vercukor vizsgalatra es utana megprobalom elkapni Tibat. Megkerdezem tole hogy van-e valami adatbazisuk, melyik utcahoz mi a 3 legkozelebbi korhaz, illetve ezt az ugyeletes temat. (Az Uzsokiban pl van egy kisodokino, Mersanyi Fruzsina - na, o ugyeletes es nala NEM szeretnek szulni! Latvanyosan nyalta a Tiba feneket elotte - a hata mogott meg szart abba, amit o kert tole.) Ha visszaertem, megirom a frankot. Most vegulis foloslegesen parazunk meg emiatt is - gondoljatok csak bele: ha ne adj isten koraszulesunk lesz, ugyse a "valasztott" korhazba megyunk, hanem a SOTE-ba vgy a SOFI-be, ahol koraszules-ellatas van (hogy ne is huzzuk atszallitassal a baba idejet), es ezek eleve a lakohelyunkon kivulre esnek (mar akinek - nekem biztosan), es ott ugyis ugyeletesnel szulunk, szoval nem biztos, hogy van ennek az ugyeletes-dolognak fontossaga, tekintve, hogy alpvetoen a szuleszno segit es nem a doki...

Amugy szep jo reggelt. Azt almodtam, hogy megszultem. A baba szep lett es egeszseges (nekem kellett megfurdetnem zuhany alatt es ott levagni rola a koldokzsinort) - aztan belegondoltam, hany hetre is szultem (24) es teljesen megijedtem...
kami
 
 


Az elobb talan nem volt vili, amit mondani akartam: az ugyeletes dokinak nem ugyanazt az 50-80e Ft-ot fogod odaadni a kotelezo korhazdij mellett (ami neked Timo igy nem lesz), hanem max 10-et (annyit, mint modjuk egy szulesznonek, hiszen mindent az csina, a doki csak neha bekukkant, sot: ugyeleteskent ha akarna se lenne tobbre ieje!), amivel o nem sokra megy, kulonosen a ra harulo sokkal nagyobb felelosseg miatt - gyakorlatilag o az ugyeletes, azaz egyedul (max masodmagaval) kell boldogulnia az osszes ugyelete alatt beeso kismamaval (es barki massal, aki nem szulni jott...), es ez a felelossege eddig nem volt. Munkabol tobb lesz, mani gyakorlatilag nem valtozott - mitol lenne motivaltabb?

Ezzel mondjuk szerintem a vlaasztott orvosok szivnak a legnagyobbat, pl Csapo doki az Uzsokiban: nala 80e Ft egy szules - na de mostantol ko ingyen kell megcsinalnia ugyeleteskent es ha meg sosincs beosztva ugyeletesnek (Tiba sincs pl), akkor bizony csak a legtehetosebbek fognak kitartani mellette...

Szerintem.
kami
 
 


Sziasztok!

Igen, ez az a rendelet, amit én is írtam a múltkor... Hát lányok, nekem Dunakesziről nem is tudom mi van a legközelebb... Talán: Váci kórház, Újpesti Szülőotthon, Nyírő :shock: :shock: :shock: Na hát én egyiket sem szeretném!!! Mondjuk az is igaz, hogy nem tudom hogy fogjuk kifizetni a 100 + dokinak pénz a szülésért + szülésznőnek pénz a szülésért + nővéreknek pénz + napi ellátás díja... Ez összesen kb már 200 :shock: :shock: :shock: Na ezt nem kalkuláltuk be a budget-be az tuti!
Egyébként tegnap beszéltem apummal (háziorvos), és kérdeztem, hogy ez most komoly-e, mire mondta, hogy szerinte nem eszik olyan forrón azt a kását, mert hogy a vizitdíjról sincs még semmi konkrétum, és azt is januártól akarják :shock: Szerinte van esély, hogy a nagy kapkodás meg fejetlenség miatt ez még 2-3 hónapot csúszik (szerinte a vizitdíj is fog...). Kérdeztem mi van ha ideiglenesen bejelentkezem a választott kórházam körzetébe (lakik ott közeli ismerős), mire mondta, hogy sajna ez már most sem mérvadó... Szóval ha ezt március előtt bevezetik, akkor én nagy sz...ban vagyok, és gondolom nem leszek egyedül vele :(
Tegnap este sírva fakadtam, mert annyira bizonytalannak érzem a jövőnket itthon... Kezdik ellehetetleníteni a megélhetést... A párom nyáron váltott munkahelyet, és előtte szépen kikalkuláltuk, hogy min. mennyit kellene keresnie, hogy a GYED mellett a "jó kis" lakáshitelünket fizetni tudjuk, és még meg is tudjunk élni szépen hármasban. Sikerült is összehozni amit terveztünk, és szerencsére imádja is amit csinál, viszont már most sokkal kevesebbet kapunk havonta a jó kis "csomag" miatt, és még ki tudja mi várható, miközben meg minden drágul, és egyre több mindenért kell majd nem keveset fizetni (ami eddig nem volt)... Komolyan azon gondolkodunk, hogy elmegyünk külföldre, mert ezen idegeskedni nap-mint-nap az nem normális...
Na, jól kifakadtam...
Kami, a tüntetőkkel kapcsolatban csak arra utaltam, hogy ez a harmincakárvalahány már kezd komolytalan lenni... Egyébként maximálisan megértem a kétségbeesést...
Vendég
 


Jaja, nem is akartam en politizalni, Barbi, ne aggodj, nem vagyok egy politikus alkat. Azt viszont el tudom donteni, hogy mennyibol tudunk elni (mennyi a bevetelunk) es mennyit kell kiadnunk. Nekunk is van lakashitelunk es illetekunk az "uj" lakasra - erre a parom fizetese nagyjabol el is megy, mintha nem is lenne. Az en fizumra marad a rezsi, a kaja, meg minden egyeb. Sok kajat vasarolunk, arra tenyleg sok elmegy (paradicsom, szolo, narancs, alma - ezek standard dolgok es hopp, 3e Ft mar el is ugrott csak ezekre), de alapvetoen nem dozsolunk, nem jarunk szorakozni es nem a D&G-bol oltozkodunk... Nemtom mi lenne velunk, ha nem forditanek/nank (az egyik ugyfelet a parom csinalja szinte teljes egeszeben)... es ugye az aztan vegkepp nem garancia, vagy van munka, vagy nincs...

Szar az elet, na, mi is sokat gondolkodunk kulfoldon, bar el kell mondanom, a tesomek Olaszorszagban elnek, a ferje dolgozik, hivatalos multiceg-alkalmazott es van ket gyerkocuk... Tesom nemigen tud elhelyezkedni, mert nem olasz (raadasul most meg az is kulon hatrany, hogy magyar: a suliban Fruzsotol 1-2 szulo mar eltiltotta a gyereket az itteni helyzet miatt...), pedig szeretne. Ha pedig a sogoromat allomanyba veszik (most meg ex-pat ki tudja meddig), onnantol nem fogja megerni kint lakni nekik... mas lenne a helyzet, ha tesom is dolgozhatna, de egyelore sogorom munkaja a biztos, amire lehet szamitani... szoval nemtom hova lehetne menni... Hollandiaban a lakas nagyon draga (albi, rezsi, mert mar nincs hely), Svedorszagba viszont szivesen kimennek, meg az se erdekelne, hogy hideg van!!! Amerikaban talan el tudnank indulni, van kint egy nagyon kedves ismeros es egyszer mar majdnem kintragadtam nala... vegsosoron azt lehetne megprobalnunk, de... Na, mindegy... Meglatjuk mi lesz. Egy biztos: se a parom, se en nem vagyunk lokalpatriotak, ha betelik a pohar, osszeszedjuk a ravalot oszt csa Magyarorszag! Nem tudjuk ugyanis, hogy lehet majd az eddiginel kevesebb manibol, magasabb ado es egy uj csaladtag mellett normalisan megelni... Vagy a masik megoldas, hogy most osszehuzzuk magunkat, es a kolokbe invesztalunk: megtanul 1-2 nyelvet, jo sulikba jaratjuk, majd kiadjuk kulfoldi egyetemre es ott legalabb o megtelepedhet. Ezt viszont 2 gyerekkel nem lehet megcsinalni...

Roki, ti miert itt eltek es miert nem Amerikaban? Gondolom, ha valaki tudna meselni, az akkor te vagy! Mit szolsz a fenti temahoz???
kami
 
 


SZiasztok!

Figyelek ám. Közben rájöttem, hogy én ráadásul Újpesten csak lakom, de bejelentve az I. kerületbe vagyok, ez azt jelenti, hogy majd oda kell bekászmálódnom ha szülök?!?!? Grrr...


Külföld:

Mi mindketten úgy jöttünk Magyarországra a párommal (külön-külön akkor még) hogy az európai értékrend közelebb áll hozzánk, nekem ráadásul itt a nagycsaládom is, és én kifejezetten az ő közelségük miatt akartam idejönni, hogy legyen kire számítani ha majd gyerek lesz. Akkor voltam 27-28 éves, gyereket 31 évesen sikerült összehozni, de összességében nagyon örülök hogy így döntöttem, utólag pláne. Akkor még csak a család volt a szempont, most már látom hogy Amerikában a gyerekes anyáknak sokkal nehezebb a helyzetük egy csomó szempontból.

Amerikában SEMMI szociális támogatást nem kapnak az anyák, a munkahely pedig nemhogy 1-2 év múlva nem garantált, hanem szülés után 4-6 hétig SEM feltétlenül. Csak a nagyobb (50 alkalmazottnál nagyobb) cégeket kötelezi egy törvény hogy ezt a 6 hetet biztosítsák szülés után FIZETÉS NÉLKÜL a szülő nőnek. Hogy legalább az állását ne veszítse el a hiányzás miatt.

Tehát 6 héttel a szülés után a nő menjen vissza dolgozni, a gyereket meg adja át vagy dadának vagy bölcsinek. Horribilis pénzért. Sok olyan helyzetet ismerek, hogy a bölcsi/gyerekfelügyelet többe kerül mint amennyit a nő megkeresne, ezért kizárásos alapon otthon marad a gyerekekkel.

Áldatlan helyzet minden szempontból, mert azért még Amerikában is megérzi egy család, ha kettő helyett egy fizetésből kell hirtelen megélni, hogy a gyerekeket egyedül vállaló anyákról ne is beszéljünk. Bölcsi, orvosi ellátás, stb természetesen csak fizetős van. Családok általában távol egymástól, tehát nagypapa-nagymama segítségére se nagyon lehet számítani.

Szóval szerintem ott hatszor meg kell gondolni, hogy az ember vállal-e gyereket. Nem mintha itthon nem lenne célszerű, de szerintem ott sokkal inkább magára van utalva az ember (család) mint itt. Ez, hogy 3 évig FIZET az állam hogy otthonmaradj a gyerekkel, hallatlan, nemcsak Amerikához képest, de európai szinten is. Szóval bármilyen kevésnek is tűnik az a pénz, még mindig több mint amit máshol kapnak az anyák, sokkal gazdagabb országokban is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Igen, a juttatasokkal kapcsolatban teljesen igazad van, Roki, nemreg beszeltem egy lengyel kolleganommel es ugyanezt mondta: ott szules utan par heten belul vagy visszamegy az anyuka dolgozni, vagy nem - de akkor nem kap SEMMIT. Es a munkaja se marad meg. Tehat ezt az idoszakot meg ki kell varni itthon, kulfoldre koltozni akaro leanyok! :) Ez a kolleganom pl ezert nem akar masodik gyereket vallalni, epphogy kibirtak az elsovel... Arra lennek igazabol kivancsi, hogy ha mar elerte az ovi-sulikort a gyerek es mindket szulo dogozik, akkor mi a helyzet odakint... tudsz errol valamit, Roki? Meg fogom kerdezni a kinti osmerost, hogy naluk ez hogy alakul... Tok kivancsi vagyok! Az biztos, hogy a suli meg a babysitter nagyon draga Amerikaban, egy masik (magyar) ismerosomnek 3 gyereke van kint es magyar ferje, hazat berelnek es hat vannak gondjaik...

Na meg meg valami: egyaltalan nem biztos, hogy a jelenlegi tamogatasi rendszerhez itthon nem nyulnak hozza. Szoval most meg 3 evig fizet az allam - aztan lehet, hogy juniustol jon egy uj reform es a felet eltorli a mostani juttatasoknak...
kami
 
 


Kami:

Nem ezt a babakocsit kerested: http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... did=408960

Nem tudom, használtan érdekel-e, most láttam meg böngészés közben a babaszobán...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


De már mintha vettél volna ... jaj, olyan szita az agyam... emlékszem, a háló miatt kellett menni reklamálni. Akkor bocs!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!
Kami
A Máv kórház sajna a Podmaniczky Dózsa György felöli végénél van-közel hozzánk,a Szabolcs utcában van egy kórház a nevét sajna nem tudom,de azt igen,hogy az pont mellettünk van-ez van hozzánk a legközelebb,gyalog 3 perc.Sz@r helyzet.Remélem a Barbus apukájának lesz igaza!!!

Voltam a börzén.Soha többet nem megyek asszem.És voltak olyan örült szülők,hogy abban a hatalmas tömegben még az újszülött gyermeküket is magukkal vitték.Papa,mama,gyerekek-az egész család!Felelőtlenek az emberek.
Lényeg,hogy semmit nem vettem,megláttam a tömeget és gyorsan kifordultam mert még szét sem lehetett normálisan nézni.Legfeljebb legközelebb kimegy a zuram pelenkáért.

Külföld:A mi fejünkben is megfordult már.Nekem Svédország és Írország jönne be,de csak ha kapnánk mind a ketten munkát.Mert amúgy pénz nélkül mindenhol szar az élet,sajna.
Vendég
 


Szia Roki,
En Pramette-t vettem, ez nem az. De egyebkent mar megvettem!!!

Sagi, a Szabolcs utcai korhaz rendes korhaz mindenfele osztallyal? melyik keruletben van: Az meg XIII? Mert az onkormanyzati listan nem szerepel... De azon is gondolkozom, hogy azon az onkormanyzati listan vajon csak az onkormanyzati intezmenyek szerepelnek? mert a nyiro gyula az, az Uzsoki is az... Na, majd kedden Tiba... Addig nem is izgatom magam. Es bizom Barbi apukajanak joslataban...

Csajok, kipucoltam a: tarolot, konyhaszekrenyt. Kellemesen elfaradtam, csili-vili a tarolo, ahol eddig rengeteg lom volt - most viszont rendszereztem oket es felcimkeztem a dobozokat!!! Es persze szelektaltam is egy szatyornyi szemetet... Orulok, most megyek pihizni!!!
kami
 
 


Kami
Igen,a Szabolcs utcában egy rendes nagy kórház van,egész jó hírű szülészettel és még sok más osztállyal.A Szabolcs utca a Lehellel párhuzamos és a Dózsa Györgynél kezdődik és Kikánál van a vége.

Rókica
Én is olyan kocsit szeretnék mint amilyet a Kami vett.Keresem használtan is de nem nagyon találok.Ha esetleg látsz valahol szólj légyszi.Peg perego pramette.Köszi
Vendég
 


Sági:

Én is voltam a börzén, én se vettem semmit, csak egy adag pelenkát! Ha látok olyan kocsit, szólok...

Én is mindig úgy megyek az ilyen börzékre, hogy haj de jó lesz, aztán olyan tömegiszonyom lesz kb 2 perc múlva, hogy csak azt nézem, merre lehet menekülni. :) Most ismerőssel mentem és végig csevegtük az egészet, így pár óráig bírtuk (ő 9 hónapos terhes), de jól kifáradtunk mindketten.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 



Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!


Mi is kint voltunk a börzén és sikerült néhány nagyon aranyos ruhácskát beszereznünk! :D
Azért bevallom, nem csodálom, hogy nincs sűrűbben ez a rendezvény, mert ezt ki kell heverni! Kivételesen én mondtam, hogy menjünk már haza, párom még bírta volna. Persze az elején közölte, hogy ő csak halad a sorok között, a vásárlás/válogatás az én dolgom! :) Szerencsére egy másik párral mentünk (9. hónapban van a mama), így a fiúk tudtak beszélgetni, amíg mi válogattunk. :) Egyébként a srác spanyol, és mégis Mo-ot választották lakhelyül! Sógornőm párja angol és elvileg ők is itt fognak lakni. Valami oka csak van, nem? Én mondjuk biztos nem tudnék más országban lakni...nem mintha itt olyan könnyű lenne az élet, de itt vannak a barátaim, a családom, és ebben az egy országban nem vagyok idegen. Az öcsém pl. most Angliában van, de volt már Svájcban is, és onnan is hazajött, úh remélem, most sem ragad kint! :shock:

Kórházzal én is úgy vagyok, mint Rokica: nem ott lakom, ahova be vagyok jelentve, így egyszerűen nem jelentkezem át a szülésig, tehát maradhat a Bajcsy. Az ügyeletes orvosnál való szülés sem zaklat föl, hacsak nem lesz olyan pechem, hogy kifogom azt az egy dokit, akit látni sem bírok. Remélem, azért a szülésznő választásba nem kavarnak bele!

Egyébként fel akartam kérni a dokimat a két hét múlva esedékes vizsgálat után, de akkor most várok. Tudja vki, hogy mikor szavaznak erről a törvényről?
Vendég
 


Szia Pann,

Hamarosan szavaznak errol a torvenyrol, meg novemberben, es ha megszavazzak, akkor bizony januar 1-tol eletbe is lep... Azt ugyan nem tudom, megvannak-e a torveny vegrehajtasanak a feltetelei (nem kicsi admin rendszer kialakitasa) januar 1-ig, de azt gondolom, ha mashogy nem, a korhazak befottesuvegben is begyujtik a manit akar, csak megkapjak...

Kulfold vs idehaza: nalunk pl a Nagy Multicegnel ugy van, hogy aki kulfoldi, az irdatlanjopenzt kap, legyen alkalmazott vagy "consultant". Bolondok lennenek nem itt maradni, ertheto, hogy a sogorod vagy a spanyol srac nem akar hazamenni. A mi kulfoldiink foggal-korommel ragaszkodnak is az itteni allasukhoz: az alkalmazottak lakast kapnak, ilyen-olyan juttatast, jo fizut, a vallalkozok meg csak irrrdatlan jo fizut. A szorakozohelyek / kajaldak / szolgaltatasok / ruhak az o hazai tapasztalataikhoz kepest olcsok (bar hallottam az egyik sracot az itthoni GANT arakrol panaszkodni!!! :)) es siman elmennek hajat vagatni 10 rugoert a trendi szalonba. DE ha annyi manibol kellene elniuk, amennyibol nekunk kell, hidd el, hanyatt-homlok rohannanak haza!!! Ez a kulonbseg szerintem...

Az ex-ferjem most Londonban el es kb annyit tud felretenni, amennyit itthon tudott: joval magasabb a kinti fizuja, am a befizetendok is sokkal nagyobb mertekuek. Kint ceges kocsija sincs - nem erne meg neki a kinti cegauto-feltetelek mellett. London Europa legdragabb varosa - megis jol elvan kint, nem el rosszabbul, mint itthon, DE elismerik, tapasztalatot gyujt es idovel elorebb jut, megvetheti a labat...

Bocsi az okoskodasert, ez a "kint vagy itthon" tema az egyik gyengem... idorol idore visszater a fejembe... most epp egy ilyen idoszakomat elem... remelem gyorsan elmulik es lenyugszom, de ahanyszor csak hanyok-vetek, hogy hogy fogunk megelni, ha mar Zsebibaba is itt lesz, elkeseredek es megijedek, am onmagaban ijeszto, mert nem vagyok az a megijedos fajta...
kami
 
 


Kami:

Ez lehet hogy a multicégeknél dolgozó külföldieknél így van, de hidd el, nagyon sok külföldi nem ott dolgozik. A legtöbb akit én ismerek (biztos ez mondjuk az én helyzetemből is adódik, hogy kik vannak az ismeretségi körünkben) olyan aki vagy magánvállalkozásból próbálja fenntartani magát (pl idegenvezetés vagy művészeti tárgyak beszerzése és szállítmányozása, ilyesmi) vagy angoltanár/lektor. És ez a réteg már egyáltalán nem keres többet mint sok magyar, bár valószínűleg azért az átlagnál jobban élnek. Bár az az igazság, én nagyon nem tudom megítélni, hol az átlag, mert nagyon kevés ember van aki ténylegesen a hivatalosan bejelentett jövedelméből él csak.

A mi helyzetünk is a fentiekhez hasonló, mindketten szabadúszó angoltanárok voltunk mikor megismerkedtünk. Én azóta fogtam a pszichológia diplomámat és azzal kezdtem ügyeskedni, David pedig nagyrészt áttért az írásra a tanításról, és közösen fordítunk/lektorálunk is. Nem mondhatnám, hogy irdatlan pénzeket keresünk vele, de végül is jelenpillanatban főleg David tart el minket, az én kontribúcióm az a GYED, néhány magánkliens és hébe-hóba még egy-két fordítás amit elvállalok.

Nem tudom, milyen külföldieket vesznek fel multikhoz, illetve hogy importálják-e őket, vagy innen szüretelik őket Magyarországról, és főleg azt nem tudom, milyen munkakörbe. Én próbálkoztam az álláskereséssel, és az volt a tapasztalatom, hogy a kutyát sem érdekelte a 16 év külföldi élettapasztalat, a szoftvercégnél összeszedett project manager-i tapasztalat, illetve az anyanyelvi szintű angol és magyartudás. Igaz, nem üzleti diplomám van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt!

Na, nálunk az utóbbi hetekben minden elromlik... Tegnap a számítógép szállt el :evil: Gábor egész napja arra ment el, hogy helyre pofozza - addig ugyanis nem nyugszik, amíg nincs rendben.

Kami, nagyon durva amit írtál, hogy eltiltották a gyerkőcöket a tesód gyerekeitől :shock: Jó, hogy ez a szülő intelligenciáját is tükrözi, de akkor is! Megint az szívja meg, aki az egészről semmit sem tehet... Szegény Fruzsi, gondolom tök nem érti, hogy mire fel ez az egész...

Mi sokáig Anglia és Olaszország között vacilláltunk (anno ide lett volna reális lehetősége mindkettőnknek kimenni), de most Svédország a legszimpibb :D Persze oda semmi "kötődés", de nagyon tetszik az ottani felfogás! Pann, sokáig mi is mindig arra jutottunk, hogy mégiscsak itt a család meg a barátok, de mostanában egyre többször komolyan előkerül megint a téma. Nyáron lett volna lehetőség mindkettőnknek Svájcba kimenni, de akkor a babaprojekt (még nem voltam várandós) és a fentiek miatt mégis maradtunk. Ha viszont Emma megszületett, és Gábornak megint komolyan adódik valami lehetőség, akkor nem hiszem, hogy sokáig fogunk gondolkodni. Kezd betelni a pohár... Majd meglátjuk.
Vendég
 


Szia Roki,

Akik nalunk alkalmazottak es kulfoldiek, kulfoldi hedofiszokbo / gyarakbol jottek at es itt is alkalmazottak / ex-patok. Akik pedig konzultansok - azok sima vallalkozok a nagyvilagbol, fiatal-kevesbe fiatal stracok-csajok (az eddigi legfiatalabb 25 eves volt, akit ismertem - kepzelem mekkora tapasztalattal). Oket SAP-zni vettek fol es pofatlanul jol keresnek a majdnem 0 teljesitmenyukert. Es elnek, mint hal a vizben... Most mondjuk kiszervezik a reszleguket, de mivel maganvallalkozok, majd nem nekunk jelentenek, hanem a Nagy Masik Cegnek... Sokat meseltek nekem a dolgokrol, mivel szerettek velem porogni, mert velem nem kellett lassan beszelniuk es meg poenokat is megengedhettek maguknak, mert en ertettem oket :) Szoval mindnek az volt a felelme, hogy egyszercsak nem hosszabbitjak meg a szerzodeset, pedig itt, ebben az orszagban milyen jo...

En azt gondolom akar magyar az ember, akar kulfoldi, ha jo teruletet valaszt es talpraesett, akkor keres. Marpedig az SAP-ban van mani... a nyelvben es a tanitasban meg itthon - mint annyi masban - nincs. Illetve lehet, de akkor reggeltol-estig dolgozhatsz kemenyen. Es meg tobb lehetne, ha a forditok nem "ingyen" adnak magukat... de sajnos akkora a kinalat belolunk, hogy sokan nevetseges aron dolgoznak... Viszont a pszicho, amit csinalsz, szerintem egyre trendibb, tehat lehet belole valami! mi a teruleted, ha szabad kerdezni? (Illetve: maganrendelesed van, vagy intezmenynek dolgozol??)

Nalunk egyebkent a felveteli egy nagy vicc - 5 koros vizsga a semmiert. Presztizs. Nehez bejutni, de ha bent vagy, nem erted, mit szurnek, mert nagyon sok a tapir! Igaz, Barbi??? Valszeg ezert nem sikerult bejutnod egyebkent... Nekem angol nyelvtanari diplomam van, meg csak nem is egyetemi, es 2001-ben csoppentem a Supply Chain-be, halistennek ott csak talpraesett ember kellett. Na, ott megtanultam importot-fuvarozast-szervizelest-mindent ami kellett, es mehettem tovabb ezen a vonalon. Azota is az angol az egyik "vonzerom", az eros import hatter meg a masik. Diplomam masik azota sincs es igy nem is latom szukseget, szeretem amit csinalok es mar szinte mindent tudok a teren es a szintemen... Majd kitalalom, ezzel mire lehet menni es "nagykoromban" meggazdagodok! :)

Irhatsz privit is, hogy a tobbieket ne untassuk!!!!!

Kami
kami
 
 


Végre összeszedtem magam és csináltam egy pocis képet:

Kép

Zsuzsával bezzeg minden héten sikerült pocis képet csinálni. Összehasonlításképpen:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok! :)

Róki!
Jó nagy már a pocid, bár Zsuzsával azért nagyobb volt! :D

A hétvégén nem volt nagyon volt kedvem semmihez. Szombaton rokonlátogatás volt, estére értünk csak haza, tegnap meg lustiztunk egész nap! :)

Ma meg este 8-ig dolgozom! :cry: :cry: :cry: Már úgy utálom!!!!

Tegnap rájöttem, hogy Buksi szex közben igen sokat ficereg! :) :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok,

elolvastam a hétvégi termést :) (két sort fordítok, aztán egy hszt elolvasok és így tovább..)
Kórház: én pánikolok emiatt. Bejelentve a szem ig. alapján Debrecenben vagyok. A választott orvosom a Söfiben. Most akkor jelenthetem át magam Bpestre irtó gyorsan, de előbb ki kéne találni, h a Schöpf Mérei hova van közel. Mert bejelentkezhetek a pasimhoz, ahol tényleg lakunk is (Szentkirályi), illetve a saját lakásomba (Józsek krt). Vajon melyikhez esik közelebb. nem egyszerú mert ott vannak a klinikák is. Ami az ügyeletes orvost illeti, nem abban nem bízom, hogy nem tud majd kiszedni belőlem egy gyereket, hanem abban, h ezt kedvesen és normálisan teszi, úgy, hogy ne váljon pocsék élménnyé az egész ha nem muszáj. Nem győzöm emlegetni azt az ügyeletes orvost, ahova a pár csepp vérrel azon a hétvégén beszaladtunk, és közölte, h "mit beszélek én itt magzatról, 24. hét előtt vetélés van, hölgyem."
Na ha pont egy ilyen ember lesz ott?????????? Akkor mit csinálok?

Sági, mi végre befejeztük a felújítást! Nagyon együttérzek. Nálunk a görbe falak miatt, amit a festőnek kellett volna kiegyenesíteni, a parkettás a szegőlécet úgy hányta a fal mellé, mintha én csináltam volna: 1 mm távolság a faltól és a parkettától... Nem is szólva a küszöbről, ami nem ér el a járólapig, hanem van ott egy szakadék. Stb.

Kami, álom: én meg azt álmodtam, h szültem, és egy játékmackó és egy játéknyuszi voltak a "gyerek". És szoptattam őket! Ittak rendesen, kicsit átázott a plüss fejük. Na? Bizarr, mi? :D

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Jó reggelt!

Kami, üdv újra bent :D

Róki! Nekem is úgy tűnik, hogy Zsuzsával nagyobb volt a pocid, de lehet, hogy csak közelebb álltál a tükörhöz :D

Ágiboldi! Nekem ugyanezek a félelmeim!!! Ráadásul még ha a gyerkőccel minden is rendben, nem mindegy az sem, hogy engem mennyire nyiszálnak szét és hogy varrnak össze... Mert erről ugye azért vannak rém sztorik... Én most ott tartok, hogy ha ezt bevezetik, akkor átjelentkezem apuhoz, és akkor a MÁV kórház belesik a 3-ba, arról meg sok jót hallottam. Vagy: bejelentkezem hozzád, és akkor szülök a saját dokimnál a Klinikán :D

Timó! Nem irigyellek a munka miatt :cry: Kitartás!!! MÁr nincs sok hátra! Egyébként én is pont tegnap gondolkodtam, hogy Emma mit csinálhat amíg mi hancúrozunk, mert előtte meg utána ficánkol, de közben nyugiban van :D Remélem nem mozizik :shock: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ági!
Hát egyáltalán nem könnyű a helyzetünk... :(
Én meg azon agyalok, hogy mivel úgyis elköltözik januártól a dokim, egyáltalán érdemes-e újat fogadnom? Csak akkor honnan tudom, hogy mikor mit kell csinálnom? :shock: :shock:
Nagyon bizarr az álmod... :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?