Új privát üzeneted érkezett!

Na jól bezengtem ezt a pesti boltot, most hívott a nővérem, hogy ne menjünk sehova, mert semmi kedve annyit bumlizni, vezetni egyikőnk se fog pesten, ha meg vonattal megyünk csak IC-vel éri meg időben, így meg pénzben ott vagyunk, hogy nem érte meg felmenni... lehet nem is találunk magunkra megfelelőt akkor meg még helyben fel is robbanunk... :?

Szóval tudtok valahol Győrben jó kismama boltot, ami nem túl drága?

bár állítólag az Árpád utcai angol turiban is szokott lenni kismama naci, csak ki kell fogni.
ponger

Ponger!
Van egy kismamirucis a Liszt F.utcában a Zeneiskola mellett,egy a Pálffy söröző mellett,a Király utcában és a Brendonban is lehet cuccokat kapni.
Az,hogy olcso,nem mondanám,elég drágák a kismamaruhák.
Nacit viszont mindenképp venned kell legalább kettőt,mert lassan nem fogsz beleférni a saját cuccaidba :D :wink: Nem érdemes halálra vásárolni magad,mert nem sokáig leszel "labdapocakos!" :wink:

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Megőrülök, eltűnt amit az előbb írtam!

Szóval Sziasztok!

Babinti!

Köszönöm a tanácsot. A Parodontaxról még nem hallottam, a fogorvosomtól megkérdezem, hogy ezt, vagy a Corsodylt ajánlja jobban.
Gondolom napról napra nagyobb az izgalom, mit mutat majd a teszt, de gondolom nem bírod sokáig a várakozást és megcsinálod :) :) :) . Én sem bírnám. Drukkolok, hogy olyan eredményt mutasson, amilyet szeretnél!

Ponger!

Azt hallottam, hogy az Árkádban nyíló C&A-ban is lesznek molett és kismamaruhák. A hét végén én is körülnézek, gondolom az első pár napban lesznek kedvezmények is. Jó lenne tudni, hogy a 130 üzlet közül melyik fog még kismamaruhákat árulni. Mégiscsak kényelmesebb fedett helyen, a jó melegben nézelődni, mint ebben a barátságtalan időben a várost járni. :wink:

Babancs!

Gondolok Rád holnap!
Tanács: Hajtsd fel a löttyöt, levegőt se vegyél, ne szagolj bele, így talán könnyebb lesz meginni. Vigyél magaddal kaját meg egy kis innivalót, hogy a 2. vérvétel után ehess pár falatot.

Nóri!

Akkor majd megbeszéljük a jövő szerdát én úgyis busszal mentem volna, de ha elviszel, megköszönöm.

Képzeljétek, az egyik ismerősöm ma reggel szülte meg 2. kislányát. Egy kicsit irigylem, de csak azért, mert túl van a szülésen. Én még egy darabig szívesen pocakoskodom.
Holnap megyek a 19. hetes ultrahangra. Nagyon várom!

Puszi Lívi

Kép
Kép
v.lívi

SZia!

Na, majd bekukkantok egy-kettőbe.
A Brendon nagyon drága! Ami azért is furcsa mert nem egy márkás kismamanadrág volt amit megfogtam, csak egy sima nadrág és 16500 Ft volt... :shock: A barátnőm is hozott nadrágokat amiket a nővére amerikából küldött neki főleg GAP nadrágok, de nagyok rám, fenékben és combban, aztán ki tudja, lehet pár hónap és teljesen jók lesznek rám. :roll:
Közben beleturtam a szekrényembe és 1 fekete kismamanacimat megtaláltam!!! :wink:
ponger

SZia lívi!

Nekem is pont ez jutott eszembe, hogy az Árkádban biztos lesz valami ilyesmi!
De november 3-án ott szerintem tömeg lesz!!!

Sok ismerősöm mondja, hogy lesz Győrben H&M, de én nem tudok róla... Ott is vannak jó kismamanadrágok, egy ismerősöm egy szuper kismamafarmert vett kint 7000 Ft-ért Ausztriában!
ponger

Sziasztok!

Kriszi, Nóri!
Örülök, hogy elolvastátok az összefoglalómat, és hogy segített :)

Ponger!
Üdvözlünk közöttünk.
Az egyik régi motoros vagyok itt a babaneten.

Állandóra úgy tudod feltenni az életkor csíkot, hogy a profilodban az aláíráshoz beszúrod, amit ide az üzibe beszúrtál, és akkor állandóan megjelenik. Ez ugye magától számol is minden napot.

A kisfiadat Benedeknek hívják? Nagyon szép neve van? És pocaklakóról tudtok már valamit? Vagy majd a 18 hetes UH-n? Az még nem volt ugye?

Tényleg csajok!
Ti most vagytok benne a dologban. Nektek mikor vették le az AFP-t? Ez most úgy tudom módosult már mióta én kismama voltam. Egyik barátnőmnek mostanában fogják levenni, de ő mégcsak a 15. hétben lesz, és attól tart túl korai lesz. Én ugyan nyugtatni próbáltam, de nem tudom, hogy most hogy megy ez a dolog.

Na megjöttek a cipők is, felteszem a webáruházba, meg viszek magammal a börzére is belőlük. Akit érdekel, nézzen be a webáruházba.

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok! :)

Ponger üdvözlet itt közöttünk! :)

Nóri.. egyik legcsodásabb dolog a terhességben, hogy mocorogni érzed a babát! Ha már nem mozog több órát annyira tud hiányozni!!! Nekem már elég nagy a pocim, de még mindig csak mosolygok akkor is, ha olyan helyeket rugdos a fiacskám, ami nagyon fáj! :)

Lívi! Hányra mész UH-ra? Én is megyek holnap a párommal reggel 8-8.30 körül.
Nagyon jó lesz, hogy újra láthatom! Biztos sokat nőtt 1 hónap alatt! :)

A talira én szerintem nem tudok elmenni. A nővérem fiaira vigyázok szinte ezen a héten végig és a lakásfelújítás közepén vagyok közben. Az idő meg szorít és lehet 1 napos kiruccanást nem tudok beiktatni újra a jövő héten! :( (Uis.ha innen bemegyek délelőttre, akkor a buszaim miatt csak késő délután tudnék hazaérni). Nagyon sajnálom! :(

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Szia farkasbogi!!!

Köszönöm az üdvözlést! Én az nlc-én vagyok régi motoros... Nekem jelenleg még furcsa is a babanet társalgó rendszere, picit gyorsabb és átláthatóbb az nlc-nél.
Mi a webáruházad címe? megnézném

Igen a kisfiamat Benedeknek hívják! és annyira illik rá ez a név, a kistesót még nem tudjuk mi lesz, de már előre félek a névválasztástól mivel a Benedek nagyon ragaszkodik pár névhez. :D persze az óvodából tud csak válogatni, így vagy Bálintot szeretne vagy Kincsőt. Sőt a nagymamájának is megmondta, hogy csak akkor szólhat bele a névválasztásba ha odaköltözik hozzánk!!! ha nem, akkor csak az anya az apa és ő döntheti el, de főként ő, mert ő a főnök! :lol:
Nagyon várja már a kistesót. A múltkor mondta, hogy milyen jó, hogy már nem kell megírnia a Télapónak, hogy hozzon neki kistesót mert így tud neki ajándékot is hozni! Amúgy ezt kérte volna tőle...

Igen az AFP-ét 15 és 16. hét között csinálják (én 15+3 voltam) és már nem is igazán ez a neve, mert megváltoztatták az egészet így most sokkal pontosabb értéket lehet kapni. A védőnőm mondta.

huh ma nagyon ráérek, a Beni a maméáknál nyaral Mosonmagyaróváron.
ponger

Sziasztok!

Tünde!
Á, te sem híztál sokat! És tök vékony voltál akkor is, amikor találkoztunk.:-) Persze, eszem rendesen, az elején nem ment, de most már nincs semmi gond az étvágyammal.:-)

Nóri!
A pocakméret miatt ne izgulj.:-) Én 18 hetesen mentem be a melóhelyre megmondani, hoyg nem megyek vissza, mert tesó lesz, és senki, de senki nem jött rá, hoyg terhes vagyok, sőt a titkárnő azzal fogadott, hogy én egyre vékonyabb vagyok.:-) Aztán meglódult a dolog, és most szép kis gömböccel rendelkezem.

POnger!
Üdv közöttünk. Nekem van egy kedves varrónő ismerősöm, ő árult kismama ruhákat, én tőle vettem 2 nadrágot, darabját 2500 Ft-ért. Én alacsony és vékony vagyok, még az XS-ese kismama ruhák is elég idétlenek rajtam.

Bogi!
Újabban a 15. héten veszik le, és hármas teszt van, nemcsak az AFP-t nézik már.

Kép
Kép
Kép
constanze

Helló mindenkinek!

AFP azaz újabban triplateszt:
A 15. héten veszik le, spec én 15 hetes és 3 napos voltam. Sokan tudjátok, hogy rossz lett az eredményem. A papíromra azt írták, hogy a vérvétel időpontjában 16 hetes és 2 napos voltam. Ezt említettem a dokinak, hogy valami itt nem stimmel, nem lehet-e, hogy ezért rossz az eredmény. A válasz rövid és tömör volt: NEM.

Utánajárván a dolgoknak, sok embertől azt hallottam, hogy ha nem pontosan azon a napon veszik le, amennyi idős valójában vagy, az eredmény rossz lesz.

Ponger!

Jó az infód, tényleg lesz az Árkádban H&M :D !!

Hangolka!

Mi is fél 9 körül megyünk UH-ra! Majd figyelek!
Én a férjemmel és a kisfiammal megyek.

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Bogi és Lányok, az afp-vel vitatkoznék, betöltött 16 hét után kell levenni! Helye és orvosa válogatja, de 16-18 hét között. És lényeges a szó, hogy betöltött! Legalábbis én egy csomó helyen utána néztem, mert volt belőle gondom. Én 15+1-gyel voltam, mert elszámoltak, így aztán lett is bajom, éppen a fele lett az eredményem az átlagnak, kálváriát jártam, majd megbolondultam, úgy megijedtem, aztán kiderült, hogy korai volt és arányaiban véve tök normális eredmény született, pluszban még voltam genetikai uh-n is, hogy biztos legyen, semmi gond nincs. És nincs, hál'istennek! Szóval, ha javasolhatom, semmiképpen ne menjetek betöltött 16 hét előtt, ha nem akartok egy frászt kapni.

Ponger!
Üdv, és szerintem is nyugodtan gyere a talira, itt még személyesen nem sokan ismerjük egymást szerintem és nem számít, hogy ki mióta van fent a neten, nem ez a lényeg. Várunk!

Babinti!
De jó, hogy feltűntél, már azt hittem, nem is fogsz jönni. Üde színfolt a társaságunkban. :) A börzére anyukámmal megyünk, de még fogalmam sincs, hogy délelőtt-e, vagy délután. Szerintem inkább délelőtt, mert ugye vasárnap lesz, délután hadd pihizzen anyuska, mert ő másnap melódiába megy. :) 9-től lesz, ugye, hát úgy gondolom, hogy 9 körül elindulunk itthonról és kb. 10 körül ottleszünk, de szerintem még előző nap majd felírom ide, hogy hogy döntöttünk időpontot.
Ja, és a teszt: az első nekem is negatív lett, már le is mondtam a babóról, főleg, hogy nekünk első próbálkozás volt, gondoltam, nem jöhet össze minden elsőre, majd legközelebb. Erre csak nem jött meg (pedig nekem órát lehetett hozzá igazítani), úgyhogy pár nap múlva újra teszteltem, hát mit ne mondjak, a pisi még talán hozzá se ért, már 2 csíkos volt! :) Úgyhogy hajrá!! Ki tudja? :D Drukkolok.

Akkor tali 8-án, 10-kor Pálffy. Vettem. Ott leszek. :D Majd figyelem a hasban XL-es kabátos nőciket. :D :D

Andi

Kép
andykamama

Hangolka!

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira! Talán a következőre! Bár amilyen kis város Győr, még összefuthatunk véletlenül is (akár a közös nőgyógyászunknál :wink: )

Én már várom a talit, csak végigsétálok az utcában és ott vagyok pont a Pálffynál. :lol:
Az Árkádba péntek délelőtt tervezem a nézegelődést. Biztos tömeg lesz, de megkeresem a kismama boltot. Ez az egy Brendonos farmer van rajtam már hetek óta..kéne egy váltógatya. Persze némileg lehetne olcsóbb. :? Férjem mondja, de jó helyre költöztünk (egy sarokra van tőlünk az Árkád)

Lívi!

Remélem nem izgulsz nagyon az eredmény miatt. Valószínű túl korán csinálták meg neked ezt a triplatesztet...
Engem nem is a holnapi vérvétel izgat..hanem az, hogy még hányszor kell mennem. Ebből a cukorvizsgálatból egy is elég lenne bőven..akkor még jön hozzá 6 hetente a pajzsmirigyes vérvétel. Na az utóbbinak nagyobb értelmét látom, mint az előrehozott 11. heti vércukorvizsgálatomnak..
A vérnyomásom szerencsére ahogy otthagytam a munkahelyet rendbejött..szóval lehetett ott valami kis pszichés hatás :oops: :lol:

Kép
babancs

Andi!

Szerintem ez azóta változott, mióta Te voltál, én úgy tudom.

A genetikai, vagyis a 18 hetes UH pedig mindenkinek van, nem csak azoknak, akiknek nem jó az AFP eredményük, pontosítsunk, nehogy valaki frászt kapjon, mikor az orvosa genetikai UH-ra hívja be.

Ponger!

A webáruházam címe: www.bugyortudor.hu
Itt kell belépni a webáruházba.
A cipőket még nem töltöttem fel, majd éjjel.

Nóri!
Ez nagyon nagyon jó.
Én imádtam mikor mocorogtak. Amíg CSAK mocorogtak. Mert amikor pl. a hólyagomon ugráltak, vagy a bordáimat rúgták, az nem volt kellemes. De ez már csak a vége felé van, mikor kevés a helyük.

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Igen, igaz Bogi, genetikai uh mindenkinek van, félreérthető voltam, nekem ugye az afp miatt így előbbre jött, mert "gyanús" esetben nem lehet még heteket várni. Szóval én még a 16-ot se töltöttem be a gen. uh-nál.

Andi

Kép
andykamama

Ajaj, most nézem, hogy már csak 83 napom van hátra.... :shock: :shock: :shock: :) Rohan az idő.... :roll:

Andi

Kép
andykamama

Ja, igen, elfelejtettem:

Mozgolódás és húgyhólyag rugdosás:
Na, nekem az egész terhességem alatt ez a legkellemetlenebb, semmi már gondom nem volt és nincs is szerencsére. DE:
Vannak olyan napjaim, mikor Lili letelepszik a legalsó régióimban és egész nap a húgyhólyagommal focizik, vagy boxol, vagy egyszerűen csak rajta heverészik és ugye mondanom se kell, hogy ilyenkor 3 csepp pisi után ha felkelek a klotyóról abban a pillanatban úgy érzem, hogy vissza kell ülnöm. Szombaton jártam úgy Pápán, hogy befizettem egy nyilvános klóra egy százast, mert úgy éreztem, menten felrobbanok a pisitől, erre az istennek se jött semmi! :evil: Alig merek itthonról kimozdulni, mert ha Lili szívat, akkor állandóan klót kell keresni. Vagy bokrot. :oops:
A mozgi meg már kezd kényes lenni néha, mert már felér őkelme a bordáim közelébe és itt valami olyan helyre tud rúgni/nyúlni, nem tudom, hogy az valami irtó kellemetlen érzés. Valamelyik hajnalban már szó szerint dühös voltam és könyörögtem neki, hogy hagyjon már élni! :D De persze 99%-ban örömteli és nagyon is megnyugtató és boldogító érzés, hogy kapálózik. Nehogy elriasszak valakit! :)

Andi

Kép
andykamama

Jól megkeverték ezt az AFP-és dolgot!
Én a dokimnak mondtam, hogy remélem tényleg annyi idős vagyok mint szerinte, mert nem szeretném ha megböknének.
Hiszen a 7 hetes ultrahang méretek alapján későbbre írt ki, így ugye most csak 15+5 napos vagyok nem 17+3 vagy mennyi.
Én mondjuk örülök neki, hogy későbbre írt ki, a Benivel is ráhúztam egy hetet, most legalább kapok időt amnioszkópia nélkül.

Csak az összehasonlítás végett, nektek mennyi volt a CRL érték 7 hetesen és 12 hetesen? (nekem 7+5 naposan 13mm, majd 12+5 naposan 70mm)
ponger

próba, megnézem sikerült-e az aláírásom...
ponger

talán most
ponger

Sziasztok!

Lányok!
Tettem fel végre új képeket a csajokról a honlapunkra.
http://jaksy.different.hu

Nézelődjetek, nevessetek sokat :)

Andy!
Érdekes, hogy Neked ilyen hamar megvolt az AFP eredménye. Nekem 17. héten (betöltött 16. hét után) vették le, azt mondta a védőnő, hogy ettől számítva egy héten belül jöhet az eredmény, és a genetikai UH a 18. héten van. Vagyis nem csoda, hogy Neked rossz lett, ha túl korán vették le.

Amúgy jó, hogy végre változtattak, hiszen az AFP-re ugyebár már senki sem adott, csak kismamariogatónak volt jó.
Ez a hármasteszt sokkal jobb.

Na csók: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

AFP: tavaly Zitával betöltött 16 hét után volt, de azóta újítottak, mert most egyrészt másmilyen volt a kísérőpapír is, és most a súlyomat is ráírták, és én is 15+? napon voltam.
Én úgy tudom, hogy akkor van gond, ha nem tudni, hogy hányadik héten van a kismama, akkor fordulhat elő fals eredmény. De ha tudják pontosan, hogy 15+ vagy 16+, akkor aszerint értékelik az eredményt.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Na túlvagyok a cukrosvizen...odamentem 7-re, gyorsan levették a vért. Majdnem egy húzásra sikerült lenyomnom az itókát. Nem is olyan vészes, én ezerszer rosszabbra készültem. 9-re vissza kell mennem.

Kép
babancs

Asszem Hangolka láttalak a terhesgondozóban. Zöld pulcsi, vörös haj, szemüveg stimmel? Negyed 10 körül. Nem mertem odamenni, mert beszélgettél valakivel. Én meg már épp végeztem a vérvétellel.

Kértem a védőnőtől csekket az UH-hoz. Ha képet és videót is kérek, akkor 2000,-Ft lesz ugye? A nevemen, címemen kívül mást nem kell a csekkre írni ugye? (közlemény?)

Kép
babancs

Sziasztok!
Bizony,jó dolog ez az icergés-ficergés!!! :D

Látom,most megint téma lett az afp.Na, el kell mesélnemn valamit a második afp vizsgálatommal kapcsolatban.......hm....amikor megkaptam a leletet,azt írták rá,hogy még nem töltötte be a 14 hetet,ezért értékelhetetlen,pedig elvileg15+3 napos voltam.Nagyon dühös lettem és amikor másodszor levették,akkor fiatalítottam magamon egy hetet és 17 hetes helyett 16-ot mondtam és hebegtem,habogtam,hogy "mert elvileg ennyi lennék,meg annyi,de az előző vizsgálatkor fiatalabbnak ítéltek meg és ilyenek :oops: :oops: Szerintem nagy hülyeséget nem csináltam,mert ha 15 hetesen még nem voltam 14,akkor újra rossz lett volna az eredményem,ha 17 hetesen még igazából nem vagyok az.így pedig nagyjából a kor is stimmelni fog.......ugye??? :(

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi!
Aranyosak a lányaid!Azok a satyik a kezdőlapon!!!! :D ...nekem is kell olyan...saját termék???...és a rugik is?

Lívi!
Akkor ezt megbeszéltük!
Szerdán 3/4 10 kor várlak a házatok előtt.OKs?

Mindenkinek szép napot!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

A tripleteszt-vérvétel 15. betöltött héten van, a genetikai uh pedig betöltött 19. héten.
Én ma voltam, a kicsi fiam is bejött velem, azóta teljes extázisban van. Nagyon tetszett neki a kistesó. Én persze arra is figyeltem, hogy miket mond a doki bácsi. Itt szerencsére minden rendben van, leszámítva, hogy medencevégű fekvésben volt látható a szentem. Remélem megfordul és az a póz majd jobban bejön neki.

Bogi!

Szépek a lányok, látom nagy kirándulók vagytok. Tetszik a honlapod.

Üdv. Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Lányok!

Jelentem, nem vagyok normális. Most teregettem ki a babholmikat. Nem bírtam megállni, hogy ne mossam ki őket. Pedig eddig még csak néhány body van, egy kis plüss garnitúra, egy kis fehér bundazsák, egy kis takaró, meg 3 kapucnis fürdető vagy mi. Szóval még csak ez után jön a java, de a bundazsáknak koszos volt a mandzsettája, szerintem összetaperolták az üzletben, úgyhogy bedobtam a gépbe. Aztán meg utánaküldtem a többit is...

A kispapa viszont kezd normális lenni. :D Ma lefoglaltuk a babakocsit, mert belészerelmesedett egybe Zircen. Mondanom se kell, technikai csoda, úgyhogy azért volt olyan érdekes neki, de azon valóban meglepődtem, hogy ő kezdeményezte, hogy menjünk a bababoltba, mert hordozót akar nézni. Még jegyzetelt is! Felírta mindenféle kacatnak az árát, mit tud, stb... Végre valahára elkapták az apai vásárló ösztönök! :D Olyannyira, hogy míg én magamnak néztem 1-2 felsőt, lelkesen válogatta a bodykat. :) Úgy kb. 15-öt félrerakott, hogy nézzem meg őket. :roll:

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Hát grat. a férjedhez! Az én férjem nem hinném, hogy a babafelszereléseken agyalna. Szerinte biztos elég a babakocsi meg a kiságy. :lol: Pont ma gondoltam végig, mi mindent kell majd megvenni.

Bogi!

Nagyon jó a honlap! Úgy rendelnék máár, de még igen korai. A babaágynemű kifejezetten teszik. És nagyon jó árban van.

Lívi!

Biztos csodálatos élmény volt a kisfiaddal nézni a tesóka mocorgását! Jó, hogy bevitted magaddal! És lehet már tudni a nemét? :)

Kép
babancs

Próba, megjelenik-e Bálint vonalzója.

Kép
Kép
v.lívi

Babancs!
Köszi, de szerintem apa lelkesedése hamar alább fog hagyni, most, hogy a babakocsi kipipálva, ugyanis a technikai dolgok érdekesek csak igazán, a bodyk közé nem is tudom, hogy keveredett be. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak a kedvemre akart tenni azzal, hogy babaruhák közelébe ment. :) Egyébként az atyaúristen pénzét el tudnám költeni, annyira jó a babaholmi vásárlás. Alig bírom otthagyni őket, mindegyikre lenne magyarázatom, hogy miért is kéne megvenni. :D Emlékszem, még mikor annyi idős terhes voltam, mint most Te, már akkor be voltam sózva, hogy mikor lehetne már vásárolni, dehát akkor még tényleg korai volt. Most viszont úgy döntöttem ideje lesz, mert nem akarom az ünnepi időszakra hagyni, utána meg már utolsó hónapban szerintem örülök, ha itthon elmászkálok, nemhogy az üzleteket járjam. Be se fogok férni a sorok közé. :D

Lívi!
A vonalzó tök jópofa. Éppen azt fejtegetem, hogy ez a zöldes négyszögletű valami a bal oldalán egy romladozó pirítós akar lenni? :) Vagy esetleg egy fürdőszivacs tengerrel a háttérben? Szerinted? Nagyon tetszik. :D

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Hogy kerültetek Zircre? Csupán vásárlási céllal jártatok arra? Kispapa ari lehetett a lelkesedésével. Bundazsák. Hm. Hát amilyen idő volt ma, szívesen belefeküdtem volna egy jó nagy méretűbe :) .

Babancs!

Nem tudom a bébi nemét, nem is kérdeztem meg. A magzatvízvizsgálat eredményével együtt a nemét is megtudom. Már nincs messze. Én is járok 6 hetente vérvételre a pajzsmirigyemmel.

Nóri!

Ok a szerda! Köszi! :)

Jó éjt mindenkinek!
Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Andi!

Itt kuncogunk a Bálinttal. Ha lesz csemetéd, megismered (meg kell ismerned!) az összes rajzfilmfigurát. Ez kérlek a Spongya Bob aki egy szivacs és a tenger fenekén él. Egyébként sárga színű, de olyan nem volt a repertoárban.

Pussz

Kép
Kép
v.lívi

Lívi!

Először is kérj elnézést Bálinttól a nevemben a romlott pirítós miatt. :oops: :) Valóban, mint gyakorlatlan anyukajelölt és egyébként sem nagy rajzfilmrajongó, rá nem jöttem volna. :)
Másodszor pedig, Zircre úgy kerültünk, hogy tőlünk kb. 15 km-re van. Én ugyanis nem győri vagyok, de mindjárt meg is változtatom a profilomban a tartózkoási helyet, mert megtévesztő. Szóval Bakonyszentkirályon tanyázom és nem Győrben, csak anno mikor regisztráltam, azt hittem a legközelebbi nagyvárost kéne megadni.

Andi

Kép
andykamama

Na, most nézem csak, hogy itt nem is derül ki, hogy hol tartózkodom. Keverem az iwiw-vel... :shock:

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok, lányok, látom, nagyon jó kis csapat alakult itt ki, hadd csatlakozzak. Én december 23-án fogok szülni, szintén a Krekónál, már ha itt lesz. Gondoltam, szülésznőt is megkérek, de most hívtam egyet, aki azt mondta, nagyon nehéz lesz így karácsony körül. Ő biztos nem vállalja. Krekó doktor sem lesz elérhető egy-két napig, hát remélem, nem akkor szülök. Kislányom lesz, első baba, nagyon vártuk, május óta otthon vagyok, veszélyeztetett.
Lívi - egy a dokink . Nekem ugyan egész jó lett a triplateszt/1:1565/, de az egyik érték magasabb volt a kelleténél, ezért én a szülésig parázni fogok.
Andykamama, jól értem, hogy Te a Bakonyból jársz be Győrbe terhesgondozásra? Itt is fogsz szülni?Nem megterhelő?
Szerencsére mi sok kis cuccot örököltünk a sógornőmtől, így csak a fogyóeszközöket kell beszerezni.
Farkasbogi, megnéztem a webáruházat, nagyon tetszett, fogok is rendelni, de hadd kérdezzem meg, hogy legkisebb méretű pelus nincs?
Eszter
kornéliusz

SZiasztok!

Gyorsan beköszönök, és üdvözöllek téged kornéliusz! Én is új vagyok még!
Én még nem is írtam a lányoknak, de nekem is a Krekó az orvosom!!! :)
Nekem a kis-nagy fiam december 20-án született!
ma dolgozom mint a kisangyal, de benézek majd!
SZiasztok

Na mi lehet ma az Árkádban, mi?? délután elmegyünk az új Sparba, mivel úgy is kell vásárolni, benézünk.
De akkor már bekukkantok a H&M és a C&A-ba, a barátnőm mondta például a C&A-ba nagyon jó bodykat szokott venni pesten, 1190 Ft 3 db. Mondjuk nekem ruha gondom nincs, mivel tudtuk, hogy szeretnénk kistesót, dobozokban áll a különböző méretű ruha, csak mindegyik FIÚS!!! ha lány lesz gondban leszek... :lol:
ponger

Sziasztok!

Kornéliusz!
Üdvözlünk a csapatban!
Érdekes, amit a szülésznőről írsz, bár ha belegondolok érthető.
Gondolom szabadságon lesznek sokan.

Én épp itt kuncogok. A kisebbik lányom (16 hónapos) éppen a szárítóról szedi le a ruhákat, a melltartóm a nyakában, a többit meg húzza maga után. Moshatok újra :)

Pelenka: A minit nem abban a gyárban készítik, ahonnan hozom a pelenkát, így a raktárba ritkán hoznak. És megmondom őszintén, hogy az 500 darabos készletem fél év alatt fogyott el.
Most várom, hogy mikor lesz újra.

Amúgy sem kell túl sokáig a mini pelenka. A midi már 4 kilótól jó, bár általában 5 kilótól használják, mert kb. akkor lesz a baba akkora, hogy már nem túl nagy neki a midi.
Én remélem, hogy decemberig kapok azért, úgyhogy vagy kérdezz rá, vagy nézz be többször a webáruházba.

Van most pár ismerősöm, barátnőm, akik decemberben szülnek :)
Tök izgi.

Bea!
Hát én nem kívánkozok az Árkádba. Bár hallottam, hogy a C&A-ban nagyon jó gyerekcuccok vannak, majd körülnézek, ha már nem lesz akkora nagy szám ez az Árkád. Nem szeretem a tömeget.

Na meg persze fel kell deríteni a konkurenciát is :) :) Hihihihi, de ez is ráér, mert jópár dolog van, amiben verhetetlen vagyok :)

Na puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Babancs!

Én meg amennyire nem féltem a cukorvizsgálattol, annyira tartok tőle most, olyan ronda lett a karom, nagyon bevérzett. Akkor meg 2x fognak vért venni!!! anyám sose tartottam a vérvételtől, de most fél napig fájt a karom utána, vagy a nő nem vette le jól?
AZ első vérvételen semmi gond nem volt, de akkor a másik hölgy vette le.

farkasbogi

Megnéztem ám én is a honlapot, meg a fotókat is! nagyon helyesek a gyerekeid!! :wink:
Mi amúgy cégesen honlap tervezéssel és készítéssel foglalkozunk, így csak gratulálni tudok milyen sok anyag van fent a saját honlapodon! nem semmi...
Sokszor ezen csúsznak el a cégek, hogy nem bírnak anyagot gyűjteni.
Az ágynemű nekem is angyon tetszett, de mivel megvan mindenem baldachinnal, fügönnyel, takaróval mindennel, most nem kell vennem. A kiságy, pelenkázós komód, mélybabakocsi, tulikocsi, bébihordozó, autósülés, elektromos mellszívó, aventes cumisüvegek csak fejet kell hozzá vennem, mindenem megvan még!! egyedül szoptatós párnám nincs, de azt meg kapok.
Szóval most nagyon olcsó lesz ez a második gyerkőc!!! Egyedül kiskádam nincs, de kapok majd olyan fekvős tartót is, így a nagykádban fog majd a báttyával fürdeni.
na mennem kell, a főnök rám szólt (férjem)
sziasztok
ponger

Na megjöttem az Árkádból...hát nem javaslom senkinek, hogy most odamenjen (ha jót akar magának). Örültem, hogy ki tudtam jutni. Nem is számítottam rá, hogy már péntek délelőtt ekkora tömeg lesz. Mintha iskolásokat is odavittek volna. A Burger King pl. nem látszott ki a gyerekektől. :lol: Kicsit több kajáldára számítottam, bár asszem el vannak szórva. Nem vettem semmit, de ki lehet fogni jó akciókat. Pl. az Intimissimiben minden melltartó ma 2000 Ft (és nagyon jó minőségű).
Eléggé fájdogált a hasam, de a Plázából jól ismert padok itt nincsenek. Néhány pihenő van elszórva. A kajáldáknál nem volt hely leülni a tömeg miatt. A földszinten még egész jól elfér a tömeg, de az emeleten mi van...ott vannak fent a a kajáldák.
A WC-ért úgy láttam fizetni kell 50 Ft-ot. (én nem fizettem :lol: )
A H&M-ben voltam. Ott főleg a babyholmik tetsztettek nagyon. Nem drágák és nagyon aranyosak. Sok jó női felső is van.
Az illatszerboltok nagyon jók. A Douglasnek kifejezetten örülök.
Na nem lövök le minden poént. Menjetek el (csak ne most :lol: :twisted: )!

Kép
babancs

Kornéliusz!
Üdv köztünk! Nem semmi a karácsonyi babavárás. :) Beszéld meg a Jézuskával, hogy ne akkor hozza, amikor senki se elérhető. Melyik szülésznőt próbáltad hívni? Én a Miski Tímeát fogadtam meg és nagyon-nagyon aranyos, igaz én csak január 22-re vagyok "előjegyezve". :)
Valóban a Bakonyból járok be, de nem vészes, kb. 35 km. Úgy jó fél óra alatt beérek kocsival. Na mondjuk most, hogy jönnek ezek a szép kis téli idők, biztos tovább tart, de nem érdekes. Havonta egyszer kibírom a dokibácsi látogatást, de azon kívül is sokat járunk Győrbe.
Nálunk is kislány lesz. :) Van már nevetek? Csinálj vonalzót, jó dolog, így folyamatosan látjuk, ki hol tart a szülésig.

Babancs!
Irigylem a bátorságodat. :) Én tuti nem mentem volna most be az Árkádba. Igaz, nekem már kissé nehézkesebb is lenne ekkora hordó pocakkal, állandóan attól félnék, nehogy valaki belémkönyököljön, vagy ilyesmi. Meg persze elférni se egyszerű már. Valamelyik nap beszorultam az ülőgarnitúra és az ablak közé, miután ki akartam ordítani a kutyának, hogy fogja már be. Be még csak bemásztam, de nem bírtam megfordulni, mert a hasam nem fért el a háttámlától. :D Olyan ciki volt. Apa meg persze pont akkor jött be és kiröhögött. Már egy ideje gömbinek, meg dundigolyónak hív. :D Ő rángatta el a garnitúrát, hogy ki bírjak fordulni. :oops: :shock:

Andi

Kép
andykamama

Fúúú ez nagyon furcsa, hogy ennyi gyerek van ott. Mondjuk most őszi szünet van sokan otthon vannak a gyerekekkel.
Nekem mindig ez a félelmem, hogy egyszer elveszik valamilyen tömegben a Benedek, iszonyatos érzés lehet, szerencsére még sose éltem át.
ponger

Andykamama!

A nővérem is Győrben fog szülni pedig Móváron lakik, de állítólag januárban lesz egy olyan törvény ha nem a körzetileg legközelebb eső kórházban szülsz meg kell fizetned az egész szülés után járó kórházi díjat. Meséltem neki is, hát nem tudom mit fog akkor csinálni.
Amúgy ha a magyarorszag.hu oldalon regisztráljátok magatokat az OEP adatainál le lehet kérdezni x évre visszamenőleg mennyit költött rád az állam egészségügyi szempontból. Kicsit vicces, a szülésemnél olyan liténia van felsorolva hogy ihajj csuhajj, a felét csak beírták a pénz miatt. Pl. a kisfiam köldöksérv műtéténél aznap hazajöhettünk, de papíron 4 napig volt bent... így több pénz nekik

Aranyos lehettél beszorulva a kanapé mögé... :D

Nekem úgy néz ki a Kürthy Attiláné Erzsike "Böbe" lesz a szülésznőm, de még nem hívtam fel, én is először a Tímeát választottam, de végül a Ráhel/Bea segített a döntésben és a Böbénél maradtunk.
ponger

Ponger!

Jó, hogy írod, a törvény csak januárban lép hatályba. Ebben biztos vagy?
Én eddig csak annyit hallottam a rádióban, hogy a páciensnek többlet térítési dílat kell fizetnie, ha nem a lakóhelye szerint kijelölt 3 kórház egyike látja el, úgyszintén, ha nem az épp ügyelő orvos látja el, hanem választott orvosa. A többlet térítési díj mértéke a kezelés ára, de legfeljebb 100e Ft. Nem valami bíztató.
Egyébként tegnapelőtti kérdésedre válaszolva:CRL, 6+4:8mm
8+4:21mm, 12+6:61mm. Ezekre azt mondták, teljesen átlagos adatok, látom, neked is hasonlóak. nem értem, miért módosították a kiírás időpontját Nálad.

Andi, én a Kópházi Anasztáziát kértem meg, ő mondta, nem vállalja, mert utoljára 24.-én dolgozik, és szerinte első babáknál még jellemzőbb a túlhordás. Most adott egymásik számot, Tóth Irmáét.Igen, van már kislánynevünk, Sára Stefánia, Sárinak szólítjuk.Más. Ezekszerint Nektek is van kutyátoK? Milyen fajta? A mienk egy goldi, gyakorlatilag családtag. természetesen ki is használja, hogy így szeretjük.
Persze, készülök vonalzót felrakni, csak nagyon béna vagyok hozzá. Meg jó lenne ultrahanos képet is feltenni.

Na, bemegyek a városba, a még hiányzó cuccokat megvenni/ málnalevél tea, orrszívó, Bepanthen, vajon ezek kellenek?/
Eszter
kornéliusz

Andi!

Jópofa csaj lehetsz. Várom, hogy találkozzunk. Ugye jössz szerdán?

Egyébként mindenkit jó lesz megismerni, a személyes kontaktus után, már könnyebb lesz írogatni. Én mindenkiről kialakítottam egy képet, kíváncsi vagyok bejön-e és megismerlek-e benneteket.

Üdv. néked Kornéliusz!

Babancs!

Jó, hogy írtál az Árkádról, micsoda tömeg van! Én nem is szándákoztam ma menni, de a Bálint nyüsszög, hogy meg akarja nézni. De ezek után lebeszélem róla. Apával este mennek Irigy Hónaljmirigy koncertre, az is jó lesz. Bár ott is biztos sokan lesznek, ezért én nem megyek velük. Útálom a tömeget!

Képzeljétek, elkezdett nőni a hasam. Most már hanyatt fekve sem lapulok el. Kell nekem egy jó kismamanaci (vagy kettő) :D !

Ponger!

A Benedek is önálló életre kel pl. a Sparban v. Tescoban?
Bálint is ilyen volt, úgyhogy amíg lehetett beültettük a bevásárlókocsiba. Én is mindig attól féltem, hogy elveszítjük. Korán megtanítottuk, hogy tudja a családi adatait, címét meg ilyesmi.

Puszi Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Szia Lívi!

Szerencsére nem futkos el, hanem hajós kapitányosat játszik a bevásárlókocsi elején állva... :? Jól belesulykoltuk, hogy tilos elfutkozni, mert elveszíthetjük egymást. A nevét címét is korán megtanulta, ha álmába felkeltik is tudja őket, sőt az óvonénik szokták mondani, hogy állandóan kioktatja őket, hogy ő nem Benedek hanem Biczó Benedek!!
ponger

Kornéliusz!

Nem voltam egyértelmű, szóval ezek az értékek a már visszamódosított időben készültek, a legelső UH után mondta azt, hogy nem a baba kisebb hanem a terhesség fiatalabb. Akkor 7+4 voltam és azt írták a papíromra, hogy az uterusban egy szabályos petezsák látható. Átlagos átmérője 11 mm.
SZóval onnantól megyek az április 20.-i szüléshez igazított időbeni dolgokra tehát mégegyszer mentem 2 hét múlva a 7+5 napos Uh-ra, akkor már egy élő embryo volt látható és a CRL: akkor volt 13 mm.
Szerintem még nincs elfogadva ez a törvény, csak tervezet.
A málnalevél tea, orrszívó, Bepanthen mind jó, bár én az elején az orvos által felírt gyógyszertári popsikenőcsöt használtam, jobb volt mint a Bepanthen.
ponger

Ponger!

Mire jó a málnalevél tea?

Kép
Kép
v.lívi

Jaj, Istenem, ne rémítsetek meg! A mi szülésünk január 22-re van belőve, és ha tényleg valami ilyen hülyeség lép életbe, hát nemtom mi a frász lesz. Így is egy vagyon lesz, mire előcsalogatják az emberből a gyereket. Magánrendelés, szülésznőfogadás, meg még külön a szülés díja a magándokinak is, szóval anyagi csőd. Persze bárki joggal mondhatná, hogy nem kötelező se a magán akció, se a szülésznő választás, de nekem valahogy így megnyugtatóbb. Remélem, nem lesz ebből semmi, mert lehidalok! :x :shock:

Lívi!
Igen, mindenképpen készülök menni szerdán . Remélem semmi komoly nem jön közbe, mármint időjárásilag. Bár engem egyedül a jeges út tántoríthat meg kicsit, mostmár nem csak magamért felelek, de eddig ez se nagyon érdekelt, autóztam bármikor. Apukám tükörjégen gyakorlatoztatott kresz előtt, ráadásul egy erdei úton, otthagyott, hogy ő elmegy szarvasagancsot keresni én meg gyakorlatozzak. Úgy lett. :)

Ponger!
Mikor szül a nővéred?

Kornéliusz!
Nagyon szép nevet választottatok. A miénkkel sajna a család nem nagyon bír megbarátkozni, a Lili még mindig a kiskacsát jelenti nekik, főleg így faluhelyen. :) Dehát, ez van. Mi ezt választottuk és kész, majd megszokják.
A Kópházi Anasztázia is nagyon jó, de Tóth Irmáról ugyanezt hallottam. Vagyis hát volt már itt téma a szülésznőválasztás jópár oldallal előrébb és az ő neve is előkelő helyet foglalt el a "megelégedettségi listán." Tulajdonképpen általános vélemény volt, hogy mindenki nagyon segítőkész és aranyos, emberséges.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Andi!

Ne mondj ilyent, hogy elő kell csalogatni belőled a gyereket?
Ő nagyon jól tudja azt, hogy mikor kell neki megszületni.

Lívi!

A málnalevéltea felpuhítja a méhszájat, így előkészítheti az utat a jó táguláshoz. A 34-36. héttől kezdődően ajánlatos fogyasztani.

Lányok!

Mindegyik szülésznő - köztük Tímea is - nagyon jó szakmailag, segítőkész...stb. Böbének viszont van egy nagy előnye, ő már szült gyereket.

Javasolhatnék valamit a szerdai találkozóhoz?
Írjon mindenki egy listát a kérdéseiből, félelmeiből, elképzeléseiből!

Én is viszek nektek néhány olvasnivalót...

Bea
ráhel

Málnalevél tea: A méh izomzatát puhítja szülés előtt szokták elkezdeni inni, főleg ha illóolajos gátmasszást is csinálsz vele állítólag nagyon hasznos.
De szerintem erről majd Ráhel mondjon többet, ő profi benne!!! Dúlaként sokkal több mindent tud ezekről a dolgokról!
Én amúgy azt eldöntöttem, hogy a herbalife-os szoptatós teát nem fogom inni, szörnyen fájt a hasam tőle, a kecskerutafű teát meg a homeopatias szereket ajánlották inkább többen. vagy egyes ír barna sörök is csodákra képesek állítólag. :)

Ja eszembe jutott valami, nekem mikor szoptattam a másik mellemből is elég rendesen folyt a tej és mivel kevés tejem volt, majd megszakadt a szívem, hogy a betétbe felfogva ki kell dobnom az egészet, aztán vettem egy Medelás de azóta rájöttem az Aventes jobb, szóval egy Anyatejgyűjtő Kagylót.
Mintha megmentettem volna egy kincset olyan boldog voltam szoptatás után! :D
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm
ponger

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?