Új privát üzeneted érkezett!

Panni,

a barátnőm mindkét gyerekénél (akik most szept. illetve tavaly jan. születtek makkegészségesen, gyönyörűen) tényleg magas volt az Afp egyértelműen, és a sima genetikai uh bizonyította, hogy nem lesz gond, és tényleg nem is volt. Persze az első gyereknél szegény végigbőgött 3 napot a magas Afp miatt, de a második gyerkőcnél már fel se vette, csak konstatálta, h a szokásos buli (persze uh-ra azonnal ment, és mint téged, őt is megnyugtatták, hogy az uh számít, minden esetben felülírja az Afp eredményt) És engem is előre felkészített, hogy ne aggódjak, ha ilyen lesz, úgyhogy én ezt jól megjegyeztem tutira, és most továbbadom neked. Én emiatt már nem aggódok, nekem a méhlepényes típusú vérezgetős aggódás jutott... :?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a fejtágításról :D Bár őszintén szólva nem sok maradt meg a fejemben… Emma egyre nagyobbakat rúg amikor beindul, és inkább rá figyeltem, mint a prezentáló bácsira :D

Timó! Engem sem érdekel már egyáltalán a munkám… Alig várom, hogy itthon maradjak és azzal töltsem az időt, emihez kedvem van!!!
Én is gondolkozom egy jó kis csajos baldachinon :D

Én nem tudom mi legyen a pólyával… Anyum nagyon dícséri, de őszintén szólva én nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy tényleg kell. Tényleg, bébiőr témában tájékozódott már valaki? Nálunk a kezdetektől külön szobában lesz Emma, és ugyan nyitva lesznek az ajtók, de mindenképpen szeretnék valami légzésfigyelőt!

Ágiboldi! Én meg attól félek, nehogy bevezessék márciusig azt, amiről már szó van, hogy csak a lakhelyedhez legközelebb eső 3 kórház egyikében lehet szülni. Vagyis jó pénzért máshol is, de az tényleg nem kevés pénz…

Pann! Jézus, nem semmi amin átmentetek! Hál’ Istennek minden rendben!!! Én is mérges vagyok, hogy miért rémisztgettek ha nem is kellett volna! Próbálj meg mst sokat pihenni meg beszélgetni Gergővel! Én is ezt csináltam Emmával, amikor az orvosváltás körüli cirkusz volt! Minden rendben lesz! Stramm kis csávó, ne aggódj!!! :D

Kami! Mekkora a pocid! Te jó ég! :D Már várom, hogy gyere hétfőn!!! Bár gondolom, Te nem várod annyira :D Mindig amikor meglátom „új Kamit”, eszembe jut, hogy mit szólna ha tudná, hogy ő „új Kami” :D
Egyébként a Kárpát utcai csajszi is genetikus! Külön megkérdeztem, amikor mi voltunk!

Na, megyek, ledőlök egy kicsit, ha mára pihizész emlegettétek :D
Vendég
 


Barbi!!! En is megkerdeztem direkt es nekem azt mondtak, NEM genetikus!!!! Ez fura...

Hat nem sok kedvem van hetfon dolgozni, a fene egye meg...
kami
 
 

 
 

Szia Kami!

Ezt nem értem... Mondjuk nem tűnt teljesen komplettnek a pacák a váróban :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Ágiboldi!

Azt nem mondták, melyik az a két kórház??? Jó lenne tudni előre... :roll:


Május: :oops:

Hát remélem nem rettentettem el senkit... azelőtt is volt kebelméret (80D), az első terhességem alatt 80G lett belőle, szopi alatt meg H!!! Én azt remélem azért, visszazsugorodik szopi után... :roll:

Az Istvános párnát a csecsemősnővéreknél lehet kapni, van egy egész hegynyi belőle (ill volt mikor én ott voltam miután Zsuzsa született). Méretet most nem tudok mondani, mert a mienket leköltöztettük a pinyóba, de ha felhozzuk az újszülött cuccokat, lemérem neked. Amúgy 5000 forint volt, szerintem megérte!!!

Kiságy megoldás: mivel ezt a megoldást mi Zsuzsa 6 hónapos korától vetettük be, addigra bőven forgolódott, hol közelebb, hol távolabb tőlem... néha visszagurult felém és akkor hozzám bújt. :) Néha meg egész a rácsoknál volt. De nem értem, mit értesz azon, hogy visszaáll az eredeti állapot? Zsuzsa most is úgy alszik el legtöbbször, hogy felém fordul, és a két kis pracliját kinyújtja hogy hozzámérjen... odafészkeli magát közel hozzám. Aztán egyszer csak elfordul a fal felé és úgy alszik tovább. Akkor szoktam felkelni mellőle, de az az igazság, hogy szeretek ottmaradni vele összebújva és hallgatni a szuszogását. :)

Egyébként az egyik legerőteljesebb élményem, teljesen váratlanul ért, hogy miután hazajöttünk a kórházból, első este hogy itthon aludtam, David ugye már alig várta hogy összebújjon velem, és megpróbált rávenni hogy rakjam be Zsuzsát a bölcsőjébe (az ágyunk mellett). Odaraktam, de szinte fizikai fájdalmat okozott, hogy nincs ott mellettem, olyan hiányérzetem lett mintha kiszakítottak volna belőlem valamit... úgyhogy első éjjel mellettem aludt az ágyban Zsuzsa. David panaszkodott is, hogy nem tud velem rendesen összebújni, de ott és akkor én csak a kisbabámmal akartam összebújni. Számomra is meghökkentő volt, milyen elemi erővel tört rám ez az érzés akkor.


Gyomorsav:

Rennie rágótabletta. Kismamák is nyugodtan használhatják, csodákra képes. Én már egy pár hete ott tartom az ágyam mellett, mert éjjel felébredek arra, hogy kellemetlenül fáj a nyelőcsövem. Ugye a méh nyomja feljebb a gyomrot, ezáltal a sav könnyebben visszavándorol a nyelőcsőbe.


Orvosválasztás:

Szerintem az egész orvosválasztásos rendszer megtévesztő. A kismama azt hiszi, hogy ha egy bizonyos orvoshoz jár gondozásra, és kifizeti a díját, akkor az orvos ott lesz vele és fogja a kezét és ápolja a lelkét míg vajúdik. De ez nem így van! Az orvos pár óránként benéz és megnézi mennyit tágultál, és a végén a kitolásnál van jelen. Ha ezt másképp szeretnéd, akkor érdemes előre tisztázni az orvossal, hogy te azért jársz hozzá, hogy végigkísérje a szülést.

Én úgy voltam vele, azért fizetem az orvosom (elég borsos) tarifáját, hogy hagyjon engem békén, illetve hogy úgy alakuljanak a dolgok (a lehetőségekhez képest), ahogy én képzelem. Túl sok történetet olvastam a Kismamában arról, hogy (szerintem) az orvos vagy a kismama türelmetlensége miatt beleavatkoztak a szülésbe, és csak megnehezítette az egészet vagy császárhoz vezetett. (Minden beavatkozás növeli a későbbi beavatkozások szükségességét, és egy beindított szülés KAPÁSBÓL 30%-al növeli a császár esélyét... és nemcsak orvosilag indokolt esetben indítanak szülést, hanem azért is, mert valakinek az úgy kényelmesebb... - no mindegy, ez az én egyik vesszőparipám).

Sok más országban eleve nincs orvosválasztás, mert az az alapfeltevés, hogy egy komplikációmentes szüléshez egyáltalán nem kell orvos, és a szülést bábák/szülésznők kísérik. Ez északeurópában a standard, ott sokkal kevesebb a beavatkozás, a császármetszés, és mellesleg alacsonyabb a halálozás is mint Magyarországon. Orvost csakis akkor hívnak, ha tényleg gáz van. SZERINTEM (ez magánvélemény és megérzés) sok esetben van az sajnos, hogy az orvos megunja a komplikációmentes vajúdás/szülés mellett a malmozást, és azért avatkozik be, hogy csináljon valamit... Hány olyat olvastam, hogy a doki azért javasolt oxitocint (fájáserősítő) mert szerinte már túl hosszúra nyúlt a vajúdás - mindezt 6-7 óra után. Mikor egy átlag első vajúdás 12 óra. És hány ilyenből lett aztán császár...


Pann:

Nagyon sajnálom hogy ilyen szörnyű hétvégéd volt. :( Ez az AFP! Annyi kismamát megkeserít! Pedig egy csomó helyen már nem is csinálják, annyi fals pozitív eredményt hoz ki, hogy több kárt okoz a kiváltott idegeskedés miatt mint amennyi rendellenességet ki tudnak szűrni vele. Egyébként biztos olvastad, hogy önmagában az AFP érték még nem jelent betegséget, ez csak egy indikáció hogy jobban meg kell vizsgálni a magzatot, hogy biztos nincs-e rendellenesség.

Mert ugye az AFP érték egy bizonyos magzat által termelt hormon szintjét méri az anyai vérkeringésben, méghozzá pontban a 16. héten. Tehát az első buktató ha nincs pontosan megállapítva a terhességi kor, már csúszik az érték. A második buktató, hogy a mért hormon szintjét elosztját az anyai vérkészlettel (liter). Amit a testsúlyból SACCOLNAK meg. Tehát ha rossz súlyt mondasz be, akkor megintcsak csúszott az érték. Arról nem is beszélve, hogy testsúlyból nem lehet pontosan megállapítani, hogy hány liter vére van valakinek, tehát ez is a pontatlanság egy forrása.

Szóval ne aggódj, a genetikai UH a mérvadó, nem az a számocska az AFP leleten...


Május:

Látom a Rennie nem vált be... akkor viszont a "munkás" megoldás van: ki kell sakkozni, melyek azok az ételek amiktől ég a gyomrod és kerülni őket! Nekem főleg a szénhidrátok, és legeslegfőképpen az egyben cukros ÉS savas dolgok tettek be, mint pl a gyümölcslé. Na azt kerülni kell. Ami nekem nagyon bevált előző terhességem alatt, hogy tartottam egy ideig a 150 grammos cukorbeteg diétát... mindennemű finomított cukrot (beleértve az édességeket, nasikat, fehér lisztből készült dolgokat) ki kell irtani, és a többi szénhidrátot meg szigorúan számolni. Amíg ezt követtem, nem volt semmi emésztési bajom. Ha nem akkor olyan epegörcsszerű fájdalmaim voltak, hogy néha már sírni tudtam volna. :(

Megpróbálhatod még a borsosmenta teát, az is jótékonyan hat mindenféle emésztési bajra. Szintúgy a gyömbér, a papaya... volt nekem erről egy listám valahol anno... megpróbálom felkutatni...


Barbus:

Egy pólya huzattal max 5000 forint... tehát nem egy katasztrofális tétel, ha nem is használod. Én egyszer próbáltam beletenni Zsuzsát, hát neki annyira nem jött be. Viszont amit Kami is írt, hogy jó erre a célra egy puha takaró is, amibe jól becsavarod a babát, mert tényleg szeretik azt az anyaméh érzést. Vagy van Amcsiéknál egy állítólag csúcsszuper csodatakaró: http://www.miracleblanket.com/instructions.htm Annyi jót olvastam róla, hogy a végén én is rendeltem egyet, Zsuzsánál már lekéstünk róla, de majd Szilvinél kipróbálom! :)

A légzésfigyelő és a bébimonitor nem feltétlenül ugyanaz! Bár asszem a legtöbb légzésfigyelőben van bébimonitor funkció. Nekünk az előbbi egyáltalán nem volt, az utóbbit meg ritkán használtuk, tehát én okosat nem tudok róla mondani. DE azt olvastam, hogy ha légzésfigyelőt veszel, akkor érdemes elvégezni a tanfolyamot is, mert nem elég ha riaszt a légzésfigyelő, azt is tudni kell, mit kell csinálni a gyerekkel ilyenkor...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt!

Hát, én a szokásos időben felébredtem ma is... Aztán meg úgy elkezdett rúgkapálni Emma, hogy már nem tudtam visszaaludni :)

Róki! Megnéztem azt a takarót, és nagyon tetszik!!! Viszont csak USA-ból vagy Kanadából lehet rendelést leadni :cry: Te hogy rendelted anno? Volt kint ismerős, vagy akkor még nem volt ez a megkötés?
Vendég
 


Na, jó reggelt! :)

Barbi!
Én már legalább 2 órája fenn vagyok. Annyira fáj a bal fülem, hogy nem tudtam tőle aludni! Úgyhogy azóta itt kotlok! :D

Megnéztem én is a takarót, de egyáltalán nem tetszik, hogy lekötik a baba kezét. Az nem rossz neki? Így mondjuk meg sem tudjuk fogni egymást... vagy rosszul gondolom?

Dobok egy táblát is, aztán ma csináltatok pociképet apával!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na, jó reggelt! :)

Barbi!
Én már legalább 2 órája fenn vagyok. Annyira fáj a bal fülem, hogy nem tudtam tőle aludni! Úgyhogy azóta itt kotlok! :D

Megnéztem én is a takarót, de egyáltalán nem tetszik, hogy lekötik a baba kezét. Az nem rossz neki? Így mondjuk meg sem tudjuk fogni egymást... vagy rosszul gondolom?

Dobok egy táblát is, aztán ma csináltatok pociképet apával!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timó!

Én is fél7 óta fent vagyok...

Hát, mondasz valamit ezzel a kézlekötéssel. Nekem a pólyával is az a bajom, hogy lekorlátozza a mozgásban a picit... ÁÁÁÁ, nem tudom. Van még idő eldönteni :D
Én is terveztem mára pocifotót! :D

Hé, most néztem a táblát: a fiúk átvették a vezetést!!! :lol:

Na, megyek, eszem valamit! Aztán megyünk a nagyszüleimhez, visszük a videót is, hogy megnézhessék a déduncsit :D Nagyapám nagyon aranyos volt, felhívott hétfőn mobilon (mobilról!!!), és kérte, hogy hozzuk el a felvételt. Mondtam, hogy OK, visszük a videót is. Mire ő: de hát van TV-nk, azon nézzük, nem? Mondom igen, de a videó is kell hozzá. Erre ő: ja, én azt hittem kazettán van...
Majd megzabáltam :D De sms-t már tudnak írni a nagyimmal közösen :lol:
Na, megyek! Szép napot!
Vendég
 


Na, itt a pocakfotó! :)

Kép

A gyönyörű ragyáimtól tekintsetek el!
:oops: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

A takaróval/pólyával kapcsolatban: az a lényeg, hogy le van fogva a karja-lába! Azt a "bezártságot" illetve "körülöleltséget" próbálja utánozni mindkettő, mint az anyaméhben volt.

Valóban nem szabad sokáig gúzsba kötve tartani a gyereket, de altatáshoz, megnyugtatáshoz, főleg érzékeny, illetve hasfájós babáknál nagyon jól jöhet.

De mint Kami említette, egy puha pokróccal is meg lehet ugyanezt csinálni. Találtam is róla egy képet, hogy kell:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Barbus:

Hát azt a takarót úgy rendeltük, hogy asszem a David szüleihez vagy öccséhez küldettük, ők meg elküldték nekünk postán. Illetve úgy volt hogy David megy ki érte, de aztán a szemoperációja miatt ez elmaradt. A háti hordozónk az még mindig ott van mert azt valami oknál fogva nem küldték el nekünk. :(

Viszont szerintem nem nehéz egy ilyet megvarrni/megvarratni, a weblapon jól látszik a "design".

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok, szia Roki :)

Takaro: na, epp akartam irni, kicsit vicces lesz a dolog, de en a LOST-bol lestem el a technikat :) Sima pokroc, babat ratenni ugy, hogy a feje lelogjon a takarorol, alul felhajtani a labara-derekara, jobbrol-balrol szorosan rahajtani a ket szelet oszt ennyi :) Vagy forditva: eloszor jobbrol-balrol szorosan, utana alulrol... tok egyszeru, a baba megnyugszik (persze csak amikor meg pici es nem tud magarol... amikor mar mozog amugy is es erdeklodik, szerintem mar ez nem alkalmazhao... en legalabbis nemtom elkepzelni...), mert meh-feelingje van...

Gyerekek, most hogy ennyit doglottem az elmult 1,5 hetben, kidejezetten rosszul esik kimaszni az agybol. Ez beteges, nem????
kami
 
 


Lányok!

Ti hogy álltok a kilókkal?
Reggel ráálltam a mérlegre és kissé meglepődtem: az elmúlt 2 hétben 2 kiló is felcsúszott, úgyhogy most kb. 3 kg-nál tartok! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Timó! Tök jól látszik hogy mennyit nőtt a pocid! :D
Dobok egy fotót én is! :D
Kép

Én az elmúlt 1 hónapban 4,5 kg-t híztam a védőnéni mérlege szerint :shock: Nem tudom ebből mennyi a ruhatömeg-növekedés... Mindenesetre az ismerősök nem akarták elhinni, szerintük a pocim nő és kész... Hát, nem tudom, jelentős változást én sem érzek (persze a pocinövekedést leszámítva), bár popsira és combira tuti jött egy kis plussz, de nem ennyi :shock:

Na, rohanok! Este még jövök!
Vendég
 


Barbi!
Nagyon csini vagy, szerintem is csak a pocid nőtt, bár ezt úgyis csak te tudhatod! :D :oops:
Kolléganőim szerint nekem is csak a pocim nőtt, bár úgy látom, hogy a derekam is elkezdett vastagodni... :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nekem nott mindenem :) Baratok aszongyak, nagy a hasam a korhoz kepest... nemtom, nincs osszehasonlitasi alapom, de kb 7 kilot szedtem fol. HETET! Szoval ti csak ne aggodjatok! Mondjuk en se aggodom, amig a doki / vedono azt nem mondja, hogy stopli, addig nincs buntudatom!

Errol jut eszembe: tegnap sutottem lekvaros buktat, nyami. Mar el is fogyott :)
kami
 
 


Kami!
Én is azt mondom, hogy amíg jól érezzük magunkat, addig felesleges foglalkozni a kilókkal! :)
Tegnap én meg vettem a Cora-ban majd 1 kg vaníliás és csokis karikát, most az majszolom! :D Ja, és közben fő a fincsi ebéd, mert apósom is nálunk ebédel! :)
Úgyhogy no para!
Halász Juditot hallgatok és nagyon tetszik Buksinak! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


En pedig bevagtam egy nagy adag ir krem fagyit, hmmmmm........ :lol:

Asszem most aludni fogok. Elfaradtam az evesben :)
kami
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejeletkezés, mert fekvésre lettem ítélve pár napra. Sikerült hasraesnem egy küszöbben és sajnos levált egy kis darab a lepényből. A doki azt mondta, hogy mivel csak kis barnázásom volt (vérzés nem) és a méhszájam is tökéletesen zárt, ezért nem kell kórházba mennem, de itthon feküdjek pár napig.
A beígért pociképet azért felteszem.

Móni

Kép

Kép
móni23
 
 


Jaj te Moni, ovatosan!!!! Tudom mirol beszelsz, en nagyon szeleburdi vagyok, meg a sajat labamban is kepes vagyok elesni es utana jol megijedni. Tegnap en is egy picit pocakra estem pl az agyon, mert fol akartam maszni es a bal csuklom valamiert nagyon gyenge es ahogy folterdeltem az agyra es a bal kezemre tamaszkodtam, nagyon megfajdult a csuklom, osszecsuklott a kezem es fejre-hasra billentem az agyon. Es persze utana nagyon megijedtem!!! De szerencsere nincs baj, rogton utana lepihentem... mostanaban amugy is sokat fekszem. Jot tesz a fekves, ha amugy is arra vagy itelve, hasznald ki! Raadasul sokkal jobban erzed a babat!!!! En az elobb el akartam aludni es ez a kolok elkezdett mozogni, 65 rugast (nem hazudok!!!) sikerult osszeszamolnom es persze teljesen kiment az alom a szemembol... ugyhogy most itt vagyok es verem a billentyuzetet, de megyek vissza lepihenni, neztunk egy filmet a parommal, mielott elkapott az alomkor (amit a kolok a pocakomban sikeresen eluzott :)), most folytatjuk asszem...
kami
 
 


Móni!
Nagyon vigyázz magadra, bár tudom, ilyen balesetek bárkivel és bármikor előfordulhatnak! Tényleg pihizz amennyit csak tudsz, beszélgess a babóddal, simizd és meglásd nem lesz semmi baj!
Nagyon csini a pocakod és egyáltalán nem kicsi, mint ahogy írtad! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok Mindenkinek!!!

Csak egy gyors bekukk.Bent vagyunk a párom munkahelyén,gondoltam amíg Ő dolgozik addig én írok pár sort.
Olyan sokat írtatok,hogy előre is elnézést kérek,hogy nem tudok mindent követni.
Üdv az újaknak,gratula a babákhoz!!!

Pann
Sajnálom az afp körüli ügyet,szemét dolog, hogy így felzaklatják az embert.A lényeg,hogy minden ok!!! :P
Móni
Csak óvatosan azokkal a küszöbökkel!Vigyázz magatokra!Pihenj sokat,az csak jót tesz mindkettőtöknek. :P
Kami
Szép nagy pocid van!!!Gratula a kocsihoz,szuperjól néz ki!!!
Ha vége a lakásfelújításnak és a takarításnak én is megyek és megrendelem a miénket csak azt nem tudom melyik szín legyen,valami unisex kellene. :P
Timo
Te is nagyon csini vagy,hogy nő a pocakod???
Hogy van a füled?
Pólya,takaró-csatlakozom a Rokicához.Meglepő módon szeretik a babák ha így be vannak csomagolva.A barátnőm rendszeresen így altatja a kislányát,nekik nagyon bevált.A suttogó mindent tud című könyvből vett sok okosságot,többekközt ezt is.Ő nagyon esküszik erre a könyvre,sok jó dolog van benne.Én is beszerzem majd és okosodom belőle. :P
Barbus
Természetesen neked is tök szép pocid van!Kilók,én úgy látom neked az nem nagyon árt. :lol: Különben ha meg jól érzed magad a bőrödben...értem ezt a Timora is. :P
Mi amúgy remekül vagyunk a Babócával együtt.Szegénykémnek még mindig nincs neve.Igaz van is lelkifurdalásom,mert most nem nagyon jut rá annyi idő mint a felújítás előtt.Sajna még csak félúton vagyunk. :cry:
Elnézést akinek külön nem írtam.Mindenki vigyázzon magára és a pocaklakójára!!!!!!!!
Sziasztok
Vendég
 


Timo
Akarom mondani?hogy nő a pocakod!!!!!!!!
Vendég
 


Ági!
Már jó, hogy írtál, kezdtem aggódni, hogy mi lehet veletek! Remélem minden rendben van a felújítással, ne dolgozz sokat! Aztán majd tegyél fel képeket, hogy milyen lett! :)
Még nekünk sincs nevünk... :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Vki kérdezte, hogy mennyi volt az AFP-m: a Mom 2,1 és ezen voltak kiakadva. Elvileg 0.7-2.5-ig ok. Na mindegy, fő, hogy túl vagyunk rajta! A 4D uh-on még gondolkozom, mert most egy időre elég volt a vizsgálatokból. Ha lenne is bármi baja, ami eddig nem derült ki, most már úgy is mindegy, nem hinném, hogy bármit tudnának csinálni, azon kívül, hogy közlik velem. Most egy kis nyugalmat szeretnék végre...


Pólya: ha jól emlékszem olvasmányaimból, ezt a szoros bebugyolálást csak az első időkben értékelik a babák, így én is Kami álláspontján vagyok, egy jó puha kis takaróba becsavargatom, és kész. Már alig várom! :D

Baldahin: a Mini Manó bababoltban úgy láttam, hogy lehet garnitúrát is kapni, meg külön-külön is mindent. Nagyon aranyos mintáik vannak, én ki is néztem egy garnitúrát, amiben van falra szerelhető zsebes tároló, meg egy kisebb, ágyra akasztható zsebes tároló is, a szokásos dolgokon kívül. Már meg is vettem volna, de az ágyra szerelhető tárolóra azt mondta a párom, hogy az nem jó, mert akkor nem lát minket a baba.Pedig szerintem lehet azt a láb felőli részre is "szerelni" (tépőzáras). Azért a bababörzét még kivárom, hátha lesz vmi jobb. :)

Babakocsi: a babakocsi sajna nekünk sem tökéletes, pedig nem kiállítási darab volt. Itthon vettük ki a dobozából, és akkor derült ki, hogy a huzatán van egy kis folt, ahol halványabb a minta. Emiatt mi nem vittük vissza, de javaslom, hogy akinek szintén nincs a szomszédjában a bolt, ahol vásárol, még ott bontsa ki és nézze át legalább nagyvonalakban, hogy minden rendben van-e!

Kilók: úgy látom az enyém az előkelő második helyezés, a plusz 6 kilómmal! Bár azt is bele kell számítani, hogy Kami 3 héttel előrébb jár. :oops:
Nekem az első hónapokban jött fel 4 kg, és utána lassabban még kettő. Fogyózni nem merek, de igyekszem tartani a súlyomat, így mostanában nem jött fel plusz. :D

Annyira hihetetlen, hogy félidőnél vagyunk! Annyira gyorsan eltelt! :shock: :D

Orvos választás: eddig úgy gondoltam, hogy ezt a dokit kérem majd fel, hogy legyen jelen a szülésnél,akihez a terhesgondozásra járok, plusz egy szülésznőt, de most teljesen elbizonytalanodtam. Honnan tudjam, hogy ő szakmailag mennyire felkészült? Azt tudom, hogy jó uh-os hírében áll, de vajon mint szülész, milyen? Honnan lehetne ilyen információkat beszerezni? Honnan lehet tudni, hogy ki olyan jó orvos, hogy rábízhatom a saját életemet és a Gergőét is? Tudom, hogy senki nem garantálhatja, hogy nem lesz szülés közben semmi gond, de amennyire lehet, szeretnék biztosra menni.
Még egy kérdés: ha császárra kerül a sor, azt sebész csinálja, vagy ahhoz is az én orvosmnak kéne értenie? :roll:

Pocik: tök jók a képek, amiket feltettetek, látszik, hogy mindenkinek szépen növekszik a kis "lakója" ! :D
Móni! Vigyázz magadra és most pihenj!

Ezt még le kell írnom, aztán tényleg befejezem, mert már nagyon sok vagyok. Szóval már nem alszom hasom (ahogy senki sem), de néha félálomban félig ráfordulok a pocimra, és ilyenkor mindig jön bentről a jelzés, hogy "Hahó! Én is itt vagyok, és MEGINT RÁM TEHÉNKEDTÉL!" Tök vicces! :lol: Persze igyekszem nem csinálni!
Vendég
 


Pann:

Az orvosodról pl itt a Babaneten tudsz informálódni. Menj be a Szülészetek/kórházak topikgyűjteménybe, ott keresd ki a kórházadat, és tedd fel körkérdésnek, hogy kinek volt az orvosa, és mi a vélemény róla. Esetleg olvasd vissza a topikot... asszem a Babanet kereső funkciója még mindig nem jó, különben azt javasolnám, hogy keress rá a nevére. Mondjuk azt a Google részletes keresésével is megteheted, van egy olyan opció, hogy beírod, hogy csak a www.babanet.hu oldalró köpje ki a találatokat a keresett szóra.

A császármetszést a szülészorvos végzi.

De szerintem bízzál abban, hogy a tested tudja, hogy kell megszülni egy gyereket és az orvosodnak nem lesz semmi dolga csak végignézni, ahogy te megszülöd a babádat! :)

Gondolj arra, hogy mennyiben befolyásolja a hozzáállás a test reakcióit. A méhszáj egy izomgyűrű amely nem áll tudatos kontroll alatt, de ettől függetlenül hat rá az ember lelkiállapota. Gondolj arra, hogy pl pisilni/kakilni sem tud az ember olyan helyzetben, ahol szorong, vagy esetleg ha ráparancsolnak, hogy most tessék... az ellazulás nagyon fontos a szülésnél, ezért is tanítják a mindenféle relaxációs technikákat.


Kilók...

asszem én is valahogy 4-nél tartok ha minden igaz... de már most olyan bálnának érzem magam néha hogy szörnyű. Fájdogál a medencém, könnyebben fáradok, Zsuzsa sajtkukackodását peluscsere közben egyre nehezebben tudom kompenzálni, pláne ha a földön kell átpelenkázni, mert akkor jobban is próbál megszökni mint a pelenkázón (ott tudja, hogy nincs esélye), és hát görnyedni felette, megpróbáni erővel visszatartani és még közben öltöztetni is, hát ez felér egy kismama tornával számomra. Egyre nehezebben kötöm meg a cipőmet... mi lesz mikor már akkora lesz a hasam, hogy nem érem el a lábam?!?! Ilyen is volt a legvégén... de télre nehezebb bebújós cipőt találni. :roll:

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy első terhességem alatt milyen hangsúly volt azon, hogy a kismamának kímélnie kell magát, meg sokat pihenni, hát ezen most csak keserűen nevetni tudok, mert az önkíméletet meg a pihenést nem egy tízkilós totyogó mellé találták ki, akit rendszeresen fel-le kell tenni, lépcsőt mászni vele (plussz a csomagokkal), görnyedezni hozzá, és birkózni vele minden második átöltöztetésnél. És aki egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy anya most fáradt és le szeretne dőlni egy kicsit aludni.

Én az első terhességem mellett a 38. hétig dolgoztam, de komolyan mondom, az nem volt feleennyire megterhelő, mint egy totyogó mellett terhesnek lenni. Jó, hogy nekem is üldögélős irodamunkám volt, de azért be kellett járni, ott kellett lenni.

Na most jól kipanaszkodtam magam, megyek ledőlök amíg lehet (általában 11 és 12 között jön az első ébresztő) mert én is összeszedtem valami kórságot, és taknyolok, fáj a torkom, biztos amiatt is vagyok ilyen dohogós hangulatban...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szia Pann!

Tok jot nevettem azon, hogy ratehenkedsz a gyereke :) En neha arra ebredek az ejszaka kozepen, hogy a hatamon fekszem (es ugyebar azt sem szabad a meh sulya miatt, ami ilyenkor elnyomhat ezt-azt, befolyasolva ezzel a baba oxigenellatasat) es megremulok, mert fogalmam sincs, hogy egy oraja fekszem igy, vagy csak par perce... De teny es valo, az orokos oldalon fekves nagyon faraszto tud lenni... nekem legalabbis... Raadasul a bal oldalam valamiert nem is olyan kenyelmes, mint a jobb... Hasra viszont sosem fekudtem meg, de azt azelott se szerettem, szerencsere mindig oldalt-alvos voltam, neha a hatamra fordultam... csakugy mint most...

A babakocsit mi direkt kibontottuk a boltban, mi tobb, ott szereltuk ossze es ugy vittuk haza, kulon meg a dobozt a kis kutyukkel, meg azokat is ellenoriztem, sot, magat a halot is kivettem, hogy megvan-e - de nem vettem eszre rajta a lyukat. Pech. De semmi massal nincs baj halistennek, kulonben ott helyben reklamaltam volna... es azt, ahogy korabban Barbi is irta, nem kivanom senkinek :D

Roki, nekem nem a medencem faj, hanem a sok oldalfekvestol valahol a derekam es a bordam kozott hatul-oldalt. Mikor melyik oldalamon fekszem napkozben. Mert olyankor mindig az adott konyokomre tamaszkodom es ahogy hajlik oldalra a gerincem, hosszutavon nem jo... gondolom emiatt fajogat az oldalam... asszem itthon is fogok jogagyakorlatokat vegezni, mert azok jol ellazitanak...

Holnap felhivom a labort a terheleses cukorvervetel miatt... Lanyok, ezutan mar csak egy 30. heti ultrahang van hatra, majd a 35. hettol heti 1 UH es NST!!!!! MEG 16 HET ES ARON JON!!!!! Kb.

Roki, akartam kerdezni: te az elso babanal cukros voltal, azert csinaltad a dietat, vagy pusztan elovigyazatossagbol?? Es miket tudtal enni egy nap, ha csak 150 gramm szenhidratot ettel mindosszesen? (Azert kerdezem, mert egy jol megtermett narancsban is van vagy 17 gramm szenhidrat kaloriatablazat alapjan... Most is csinalod ezt a dietat??

Most megyek vissza vizszintesbe, jovok meg!!!
Pusz,
Kam
kami
 
 


Sziasztok!

Na, tegnap este kidőltem... Annyira, hogy Gábor teregetett ki, és meg is kellett dícsérnem, mert nagyon szépen! :D Mondjuk az ingeket nem vállfára tette de egye fene :D
Hú, Pann, én nagyon hason alvós voltam... Szerencsére az elejétől kezdve nem fordultam hasra alvás közben, valahogy pszichésen nem ment :D
Kami, ezt a háton alvást nem is tudtam :shock: Nekem most vagy az megy, vagy a bal oldalon alvás, mert a jobb oldalt Emma valamiért nem szereti...
Róki! Kitartás! Biztos a borús idő miatt is vagy lehangolva egy kicsit!
Most megyek, utánanézek 1-2 dolognak a neten, aztán jövök :D
Vendég
 


Sziasztok lányok,

én is a plusz 6 kilós Pannihoz csatlakozok. És nekem is az elején jött fel a nagy része, de inkább csak hasra, mellre. Én ugyan a csípőm körül is látok egy megvastagodott úszógumit, de a húgom jófej volt és megnyugtatott, h az a hashoz tartozik, mert különben felborulnék és orra esnék ha nem lenne kiegyenlítva. Amúgy meg az orvos mérlege 2 kilóval mindig többet mér, mint a védőnőé. De még így sincs pánik, mert most vagyok kb. 60 kiló.

És én is rátehénkedek Boldira, a Panni által ismertetett módon. Oldalt fekve elalszom, és ha a felső térdemet hajlítom be, akkor automatikusan picit rágurulok a hasamra. És mindig aggódom, h mennyi ideig nyomtam így, és ugye dörömböl, ha kényelmetlen neki?

Róki, jó hallani, h Te is a 38. hétig dolgoztál Zsuzsával, én is szeretnék. Nem is a munka vagy a munkahely a gond, csak a tömegközlekedés. Már most összenyomnak és nem adják át a helyet. Részben a télikabát a hibás, mert nem látszik tőle, h terhes vagyok... De amúgy se adják át. Illetve azt vettem észre, h a nők átadják, a férfiak soha.

Nemsokára én is teszek fel képet, csak még most költöztünk vissza a lakásba, és az internet már be van kötve otthon, de még jelszó nincs hozzá, a képek meg azon a gépen vannak..

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


rókica!
deh rémisztettél meg! épp az, h tök jó volt ilyen valós képet látni. bár azért a Hs méret biztos nem mindennapi :) mégegyszer köszi az infókat, olyan jó, h te már a tapasztalati oldalról is tudsz állást foglalni. a kisággyal kapcsolatos eredeti állapot visszaállítást naivan úgy gondoltam, h most már, h zsuzsi ilyen "nagy" már visszaszereltétek a rácsot és külön alszik. hiába, így gyerek nélkül egyelőre így képzelem. majd meglátjuk :)

köszi a gyomorégéses ötleteket, egyelőre a kamillatea látszik befutónak, de szenvedek vele rendesen azért.

móni! nem semmi izgalmak, vigyázz magadra!

hasonalvás. én időnként még csinálom álmomban, de nincs tőle rossz érzésem, bár azért tény, h kényelmesebb oldaltfekve.


dokiválasztás

hát tökre megértem, h aki nem kis fáradtsággal választott orvost, plusz fizet is neki egész végig, azt n rosszul érintené ez a változás. orvosilag nem látok benne (dr. május :)) nagy kockázatot, mert egy átlagos terhességnél tényleg minden fontosabb adat benne van a kiskönyvben, meg hát csinálnak ott szülés előtt egy csomó vizsgálatot. inkább a lelki kapocs hiányozhat a kismamának. én azért veszem ilyen könnyedén, mert én nem kötődöm a dokimhoz, függetlenül attól, h elégedett vagyok vele és tervezem, h felkérem a szülésre, de nem esnék kétségbe attól sem, ha az ügyeletesnél kéne szülnöm. a szülésznő sztm sokkal fontosabb, mert tényleg ő van ott végig. rem, őket nem érinti ez a változtatás. egyébként szerintem, ha ez országosan el is terjed, akkor se a közeljövőben, szvl sztm minket még nem fog érinteni. még halkan jegyzem meg, h volt olyan kórház, ahol az indokolta a bevezetést, h történt tragédia attól, h egy doki túlvállalta magát.


pólya vs takaró

én is takarópárti vagyok,mert az úgyis kell, a pólya meg opcionális. és azért az ötezer forint nem mindegy. úgyh hacsak nem kapunk kölcsön véletlenül, nálunk nem lesz.

pocikfotók
tökjók, most már én is csinálok és rakok fel.

:!: akinek megvan a b.kocsija legyen olyan jó és írja meg, h milyet, mennyiért és miért választott!!! (kamit tudom :))

babamozgás még mindig sehol :(

majus3
 
 


Halihó! :)

Hogy vagytok?

Nekem változatlanul fáj a fülem, ráadásul a fogam is rákezdett! (szép kilátások) :(

Munka: én nagyon szeretem a munkám és szeretek dolgozni is. Csak mivel eljutottam arra a szintre, hogy már nem érdekel, minden gondoloatom Buksi körül forog, úgy érzem, felesleges csinálnom. Mert vagy csinálom rendesen 100 %-on vagy sehogy! A másik dolgog ugye a tömegközlekedés. Reggelente tuszkolódom a 7-es buszon, kabátban a pocak nem látszik, végig állok. Ja, és a hideg miatt majd meg fagyok! :lol:

Hasonalvás: én is nagyon hasonalvós voltam, sokszor most is arra ébredek, hogy félig hason vagyok. De Buksi nem reklamál, hogy valami nem tetszik neki. A folyton oldalt alvás Kamihoz hasonlóan sokszor fárasztó! :(

Druszám!
A kamillatea tényleg nagoyn jó szer, én mindig azt iszom, ha fáj a gyomrom. Viszont nekem megfogja a hasam...
A bébi meg előbb-utóbb jelenkezni fog, ne izgulj! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szassssztok!

Friss vagyok es ude - most jottem meg jogabol. Klassz volt, most sokat dumcsiztunk is a szulesrol es a megfelelo szakaszok legzesi technikairol es jogamozdulatairol. Erdekes volt! Odafele-hazafele a szel ugyan majd' lefujta a fejem - de csak a fejem, mert olyan jo szeldzsekim van, hogy azon aztan at nem fuj a szel! 7 eve vettem (!!!) sok-sok penzert, asszem akkor volt 20 korul, vitorlavaszon a kulso anyaga - ertheto, miert nem jon at rajta a szel... viszont felgyorsitja a mozgasomat :) A, nem is :). Mindenesetre ismet konstataltam (mint mar annyiszor), hogy a draga holmi igenis sokszor megeri az arat, mert meg 7 ev utan is vadiujnak nez ki es szuperul mukodik. Mint a szeldzsekim! Hazafele mar a kapucnit is folvettem, igy a fejem se fagyott le... Remelem meg 7 evig orulhetek neki.

Na, most hogy igy kifenyeztem a szeldzsekimet, reagalok a fentiekre.

Kamillatea: csak dicserni tudom. En is szoktam sokat inni, mert hiszek a gyulladascsokkento-tisztito hatasaban. A sajatom mellett ismet az olasz tapasztalatra tudok hagyatkozni: a tesomek regiojaban sokan minden este megisznak lefekves elott 1 cseszevel, jo hatasa van. Marpedig ok igen egeszsegesen elnek, meg ha nem is IQ bajnok nep...

Alvas: en is szoktam ugy aludni, ahogy Majus irja - felso terdem behajlit, also kinyujt es kisse atgordulok a hasamra is. Neha toporog oldalvaétaskor Zsebibaba, de szerintem csak o is kenyelmesen elhelyezkedik az uj oldalon es ennyi. Na de hogy full hasrafekudjek - azt nem mernem! Barbi, a hatonalvast a 4. honaptol nem javasoljak, mindenhol ezt olvastam / hallottam, mivel a meh sulya njagyobb es elnyomhat valamit (gondolom valami ere(ke)t), ami miatt a baba oxigenellatasa csokkenhet. De egyebkent nekem nem is kenyelmes a hatonfekves hosszu tavon! Rovidtavon OK, olyankor raadasul jol lehet szorakozni a babaval (tegnap pl azt figyeltem, hogyan mozog a pocakom, mikozben Zsebibaba bent ugralt :)), de hosszabb idore mar hatarozottan rossz ugy fekudnom...

Munka: egyetertek Timoval! En is szerettem, lekotott, jol akartam csinalni - de mostmar nem izgat es igy nincs is ertelme. Abszolute igy gondolom!!! Meg szerencse, hogy a terhesseg miatt nem haragszanak a teljesitmeny-csokkenesre!!! Szegyenszemre most emoge bujok es igyekszem odabent lathatatlan maradni, ugy vagyok vele, majd "uj Kami" dolgozik helyettem, en meg koordinalom ot. Erre jok ezek a kis szunetek - elesben dolgozhat a felugyeletem nelkul. ha most megy neki, kesobb megjobban fog... Timo, neked van mar utodod??? Ha nincs, mikor lesz???

Na, majd jovok meg. Le kell forditanom szombatra egy etlapot. Jelzem, tok ehes vagyok!!! Ilyenkor a legjobb etlapot forditani - aztan meg folzabalom a hutot!!! :) Mar tudom is, mit fozok ma: rizseshust, repaval es borsoval! Nyami!!!!! IMADOM A RIZST!!!

Puszitok, majd gyuvunk!
Kami + Zsebi
kami
 
 


Sziasztok!

Kami:

Egy picit magas volt a cukrom Zsuzsával, de még a normális tartományon belül. Ennek ellenére elküldött az orvosom a diabetológushoz, aki adott egy ilyen könyvet a cukordiétáról. Mivel amúgy is egészségesnek tartom a lehetőleg cukormentes és szénhidrátkorlátozott étkezést, elkezdtem számolgatni a szénhidrátokat. Mivel cukorbeteg nem voltam, ezért én a gyümölcsöt-zöldséget nem nagyon korlátoztam, inkább a kenyér, tészta, péksüteményekből származó szénhidrátokra koncentráltam, és azokat korlátoztam. Sokkal jobban éreztem magam, és nem is nagyon híztam alatta (első terhességemnél ilyenkor már 8 kg-t szedtem magamra, tehát indokolt volt egy kis lassulás) és emésztési panaszaim is megszűntek. Nekem is égett a nyelőcsövem, sőt, ilyentájban olyan epegörcsszerű panaszaim voltak, hogy néha már sírni tudtam volna a fájdalomtól. Szóval jót tett a diéta.

Most nem csinálok semmiféle diétát, kivéve ha azt annak lehet nevezni, hogy Zsuzsa mellett néha még enni sincs időm, és természetesen egész nap "tornázom" vele.


Ágiboldi:

Nekem mázlim volt, én 3 metrómegállóra dolgoztam a lakástól, de azért volt olyan, hogy le kellett szállnom, mert rosszul lettem rajta. :( És abban teljesen igazad van, hogy főleg nők adják át a helyet, és leginkább a középkorú nők. Nekem elég jól látszik a hasam, még kabáton át is, úgyhogy most is általában át szokták adni vagy találok helyet... érdekes módon mikor a babakocsit ráncigálom fel és le a tömegközlekedésről nagy pocakkal, akkor már kevesebben szoktak segíteni. :( Egyszer mentem Zsuzsával BKV-val bölcsibe, de jól meg is bántam, most már autóval járunk.


Május:

Ja! Hát a rács az már vissza van szerelve, és Zsuzsa tkp külön alszik (de nem a kiságyban hanem rendes ágyon) a saját szobájában. De tegnap éjjel is pl háromszor ébredt. :( Akkor oda kell menni hozzá visszaaltatni. :( Egy-egy ilyen akció kb 20 perc, mert megvárom hogy biztosan aludjon, aztán még nekem is vissza kell menni a saját szobámba és magamat visszaaltatnom. :evil: Szóval néha egyszerűbb ha szépen ottmaradok mellette, akkor nem kell ingázni a két szoba között. Pláne mikor David kitalálja, hogy ő bizony 5kor vagy esetleg 4kor akar kelni :shock: akkor biztos ottmaradok Zsuzsánál egy hajnali ébresztője után, hogy legalább Davidre ne ébredjek fel.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szia Roki!
Jogan van egy lany, szegenynek is szamolni kell a szenhidratokat, 170 grammot ehet egy nap es mindosszesen 1400 kaloriat. Eszbonto! Pedig marhavekony lany, meg picike is... Novemberben fog szulni, mar lehet latni, hogy picike lesz a babaja, mindjart tul lesz ezen a kalvarian... De azert ez olyan rossz lehet... Monjuk ilyenkor hust meg tejtermeket lehet enni dogivel, de meg igy is a kaja felet szenhidra kell, hogy kitegye! Ami azt jelenti, hogy osszessegeben keveset lehet enni, mert 170 gramm szenhidrat pl 20,5 deka rizs! Az meg lofutty!!! Mondjuk fott krumlibol belefer napi 1 kilo... Feher kenyerbol 30 deka... Graham kenyerbol is (itt van az orrom elott egy ceges kaloriatablazat, azert kenem-vagom ennyire :)) Bar ha az ember szan ra idot, biztos ossze tud allitani etrendet maganak is... gondolom en... Jajj, remelem jo lesz a vercukrom!!!
kami
 
 


Hú! Bocs Móni! Amilyen gyagya vagyok, neked nem is írtam, pedig akartam (csak még otthon olvastam a hozzászólásod, de már csak bentről tudtam írni)... Vigyázz ám magadra nagyon! Remélem, a sok-sok pihi majd segíteni fog! És tényleg beszélgessetek :D Tök nagy már a pocid! Ja, és nagyon tetszik a csíkos fölsőd :D

Timó! Amit a munkáról írtál, azzal maximális egyetértek, én ugyanebben a cipőben járok: imádom amit csinálok, de most más foglalja le a gondolataimat, és a közlekedés is bonyis, még ha a férjem nagyrészt reggelente behoz, akkor is – hazafelé a távolságin végig állni az nem egy nagy élmény :(
Gyógyulj meg hamar!

Május – babakocsi téma:
Nekünk Peg Perego Aria van és hozzá passzintható mózes. Indokok:
1. Minőség: amikről a legjobbakat hallottam, azok közül a Peg Perego-nál volt olyan kombináció, amit én szerettem volna
2. Újszülött kortól végig használható legyen (vízszintes fekvés + sportkocsi): mózes biztosítja a teljesen vízszintest amíg kell, és egyben „kiságy” is ha megyünk valahova amíg még nagyon picuri a babci.
3. Könnyű legyen a sportkocsi: 5,8 kg mózes nélkül! Nem mindegy hogy mit emelget az ember ha már nagyobb és „súlyosabb” a gyerkőc is.
Árak: sportkocsi 32500 HUF, mózes: 50000 HUF

Kami! Én úgy alszom háton, hogy fel van húzva a lábam – így nem kényelmetlen, de most akkor figyelek majd rá, hogy erről is leszokjak :( Marad a bal oldalam és kész... :(

Sági! Jó, hogy jöttél!!! :D

Cat, merre vagy???

Na, megyek, dolgozgatok egy kicsit...
Vendég
 


soron kívül két dolog, amit már akartam

1. szoktátok nézni a www.poronty.hu t? az indexnek a testvérlapja, sztm érdemes néha megnézni, vicces (is).

2. láttátok a neten a brendon új kuponjait? az egyik esélyesem az ABC Design Travel Sport Travel System b.kocsi most akciós....

majus3
 
 


Szia Majus!
A parom mindig abbol kuld az nekem cikkeket :) Neki is tetszik (ahhoz kepest, hogy semmi ilyesmit nem szeret olvasgatni), sot, kepzeljetek: tegnap este kovetelte tolem a Spock-konyvet es a furdokadban is meg az agyban is azt olvasta elalvas elott!!!! De azert nem elem meg bele magam, hogy erdeklodik, ez mindenesetre pozitiv!!!
Jogan mutatott a tanarneni egy gyakorlatot, amit majd a parunkkal lesz hasznos csinalni vajudaskor, ilyen tai-csi-s mozdulatsor - hat, ha azt Gedeiapu megcsinalja velem, az en szulesem lesz a l.egvidamabb, mert szenne fogom magam rohogni!!! Ma este meg is mutatom neki a gyakorlatot - lehet h mar ma este megszulok a rohogestol :lol:
kami
 
 


Kami!
Azért csak óvatosan azzal a "szüléssel"! :) Kicsit korai lenne még! :D Az meg mindenképp pozitív, hogy apu ilyeneket olvas. Nekem a párom mostanában azzal szórakozik, hogy a felhúzható-zenélő játékot odateszi az ő pocakjához, hátha ott is megmozdul valami! :lol: :lol: Tiszta lökött! :)

Május!
Mi Graco Quattor Deluxe TBS-t vettünk. Amiért:
- tetszik
- praktikus, újszülött kortól végig használható
- van hozzá mózes és autósülés is
- könnyen kezelhető
- egy kézzel összecsukható
- nem túl könnyű (kb 10 kg), de pl. sok hely van benne pakolni
Itt a linkje, ha érdekel:
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/p ... cts_id=288

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ja, és októberben akicós volt: 99800 Ft-ről 68800-ra volt leértékelve a Brendonban.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jóreggelt!

Hasatokra süt a nap! :) Vagy esik az eső...

Megy valaki szombaton a Kismama börzére? Én még sose voltam, állítólag HATALMAS.... van új cucc is, kereskedők is, gyártók is, használt cuccok is. Kiváncsi vagyok, csak remélem nem leszek rosszul mint mostanában szokásommá vált ilyen helyeken. :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jo reggelt!

Meg van 4 leforditando oldalam az etlapbol, ma is elleszek (mondjuk ha nelkiulnek, gyorsan meglennek vele, de kozben ugye szoszmotolok, TV-zek... nem kell fesziteni a tempot halistennek!!!)...

Hanem a hir, amiet keyboard-ot ragadtam: kedd reggel negyed 8-ra mehetek TERHELESES VERCUKORVIZSGALATRA!!! Roki, te mikor megy??? Glukozos lesz, nem kell vinni citromot, mert azt is adnak... lesz egy ehgyomori meg egy glukoz utani vervetel, kb 3 fiola, es hetfo este 6 utan nem ehetek semmit... JAJJ!!! Zsebibaba ehezni fog!!! Egy kicsit.

De jo, ha ezen tulleszek (es nem lesz semmi baj), mar csak ultrahangok lesznek hatra es maga a SZULES!!! HIHETETLEN!!!!

Na, megyek reggelizni. Most meg ehetek :lol: Gyertek, irjatok!!!
kami
 
 


Jóreggelt! :)

Róki!
Én nem megyek a börzére, holnapra még az elmaradt temetőlátogatást terveztük be. De én is azt hallottam, hogy nagyon sok minden van, persze a tömeg is óriáis! A novemberi kismamában van akciós belépő kupon.

Kami!
Hát, ez a cukros izé nem hangzik túl jól. Én ha felkelek, kb. az az első, hogy eszek valamit, mert baromira éhes vagyok! Hogy lehet az ilyet kibírni? Inni azért szabad? :shock:

Képzeljétek, tegnap az egyik kolléganőm bejelentette, hogy ő is babát vár! :lol: :lol: 10 hetes terhes! :)
Ja, nálunk ez kész katasztrófa, mert összesen 9-en vagyunk a cégnél és most ebből ketten megyünk babázni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Siman ki lehet birni, Timo, a cukros lotyit is (OK, tudom, a kismamak remtorteneteket meselnek errol a lottyrol DE en hallottam mar sok olyat is, hogy fol se tunik az a par korty! Gondold azt, hogy egy feles vodkat hajitasz le, azt se szopogatod, csak ledontod :)), meg azt is, ha nem eszunk reggel. OK, kopogni fog a szemunk az ehsegtol, alairom... de maskor, pl az elmult heten sokszor fol se keltem 9-ig, majd erre fogok gondolni... (Igaz, akkor meg este 8-kor ettem :))

Ja, ezt kerdeztem tegnap is: vesznek fol helyetted / helyettetek uj embert? Vagy hogy oldjak meg az emberhianyt, ha ennyit kell nalatok melozni???
kami
 
 


Bocs Kami, tegnap átfutottam a kérdésed fölött! Vesznek fel helyettem új embert, új Timi november 13-án érkezik! :lol: Már alig várom, mert akkor már lógathatom a lábam! Igyekszem gyorsan elmondani neki minden szükséges infot a munkáról, aztán magára hagyom, mert szerintem így tanul a leggyorsabban! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nem sikerült pocakos képet küldenem. A melléklet feltöltésénél kell próbálkozni? Asszem túl nagy a kép... (a pocakom :) )

Kami, Te 24 hetes vagy!! :D Ez még a gonosz debreceni klinikás nőgyógyász szerint is választóvonal, innen már ő is magzatról beszélne! Gratula!

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


:) Koszi Agi :) Jot mosolyogtam a gonosz nodokin :) A magzat, ami a pocakomban van, folyton mozog. Szerintem mar a hokiutot is kinovesztette ott bent es azzal jatszik. ..

Kuldd at nekem a fotot kamilla.vinnai@gmail.com-ra es en lekicsinyitem neked, oks? Aztan meg folteszem, vagy visszakuldom neked, hogy fol tudd tenni - ahogy neked jobb.

MINDJART KESZ A FORDITAS! Mar a desszerteknel jarok... utolso oldal... HURRA!!! Ezutan mar csak doglenem kell egesz hetvegen! (Hacsak nem kapok valami masik melot... most nem lenne szivem semmit lemondani, kell a mani a babanak!)

Na, Timo,akkor mar csak szuk 2 het es lablogazas!!!! HURRA!
kami
 
 


kami!!!!!!
most látom, te kamilla vagy???? ez álmaim lányneve, de a férjem családja csúnyán leszólta, úgyh kiütötte az alapból második helyezett tamara. nekem az is tetszik, de most, h megláttam így leírva az ímélcímedben hát elkapott a harci láz ismét. :twisted:

timo!
h áll a fog- és fülfájás?? rem, már elmúlt. én tegnap ittam egy kis félédes egri vörösbort vendégségben és azóta nem ég a gyomrom, ami persze elvileg kizárt, de én most erre fogom :) oooolyan jól esett!

köszi a b.kocsi leírásokat,jöhet még! nézegettem a neten, hááát nagy a kísértés, a nonémek 30-40ezerért vannak hordozóstul, mindenestül...

kismamabörze
tőlünk elég messze van, és a tömegtől is tartok, úgyh én kihagyom, de n kivi lennék rá, h tényleg megéri-e ott vásárolni.

majus3
 
 


Kösziii Kami, el is küldtem, fel is rakhatod nekem majd ha kész vagy a desszertekkel, köszönöm!
Együttérzek, én is fordítok, egyelőre munkahelyen, de otthon is ha van mit. Most épp adózásos cuccot, ami kevésbé étvágygerjesztő :cry: viszont nyugis.
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Bezonyam, en Kamilla vagyok. Gyerekkorom remalma volt ez a nev, mert ugyebar akkoriban az egyetlen voltam szerintem a varosban is, ezert ha anyukam atkiabalt nekem a szupermarket masik vegebol, hogy "Kamillaaaaaa, hol vaaaaagy???" (valszeg epp Allatvilagokat vagy kutyas magazinokat nezegettem), akkor a ver is meghult az ereimben, mert mindenki ram nezett. Es en uuuutaltam ezt! Ma viszont felnottem hozza es neha meg elvezem is, mikor dicsernek, hogy humilyenszep a nevem. :) Ma mar persze maskent elne meg egy gyerek, mert ebbol a nevbol is egyre tobb van... nem olyan kulonleges, mint anno volt...
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?