Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi nem vettünk bűzvödröt (tetszik az elnevezés). Én minden büdi pelust azonnal a ház előtti kukába dobok, illetve a lányom, szoktatom a rendre. Karba veszem és ő dobja ki. Feltételezem, hogy ez csak családi háznál működik ennyire könnyen. Éjszaka nem szoktam tisztába tenni, természetesen, ha kaka is csúcsna a pelusba megtenném.

Én is gondolkodtam a kompressziós harisnyán, de valamiért nem jártam alaposan körbe a témát. Nekem térdtől lefelé visszeresedik a jobb lábam, nagyon csúnya, de adott helyzetben tudok vele élni. Állítólag a seprűvénák láthatósága jelentősen enyhül szülés után. Remélem, mert elég csúful nézek így ki rövid szoknyában.
Viszont szorgalmasan kenegetem, vettem Plerudin és Lioton kenőcsöket és szedek szelídgesztenye kapszulát. Napközben időnként fel kellene polcolni, de ez elég nehezen oldható meg egy 17 hónapossal.

Mi is kaptunk patentos plédet, de emlékeim szerint ezt a funkcióját egyáltalán nem használtam ki. Ellenben nekünk nagyon bevált a bárányszőr bélelésű, kívülről vízhatlan zsákocska télire, mivel én télen-nyáron a szabadban altattam a lányom. Abban nem kell agyonöltöztetni, mert szuper meleg és szélhatlan is. Most kényszerülök a nappali alvásra a kiságyba tenni őt, mert már nem igazán kényelmes neki a babakocsiban két órát szunyókálni.
A kicsi viszont becsomagolva a friss levegőn fog aludni. Kivéve az erősen fagyos, szeles napokon. Szerintem jót tesz neki.

Brigo
Szorítok értetek!!!!

nika70
Szerintem is megértik a babák a kéréseidet. Én még a születésének a napját is megbeszéltem vele és tényleg aznapra jött. Pedig ez öt nap túlhordást jelentett. Most is próbálok alkudozni a picivel, de őt korábbra szeretném, mert karácsonykor nincs kedvem kórházban dekkolni.
marcipan
 
 


Érdekes dolog az altatás kérdése is.
Többnyire azt mondják, hogy fektesd oldalra a gyereket. Nekem az orvos azt tanácsolta, hogy a szíve miatt a bal oldalán ne altassam, kezdetben hallgattam rá. Ettől kicsit kajlán tartotta a fejét. Amúgy pedig hason borzasztó jókat aludt, most sem szeret háton feküdni. Én hagytam neki, nekem az ő nyugalma a fontosabb. Tényleg nem szabad túlproblémázni mindent.
marcipan
 
 


Ja, hízás és pocakméret: én eddig kb. 6-6,5 kg-ot híztam, de az utóbbi 1 hónapban semennyit, köszönhetően annak, hogy a cukrom miatt diétán vagyok.
Viszont a gyerkőc megfelelő méretű, igy ez tök jó! Úgyis úgy terveztem hogy 10 kg-nál nem szeretnék többet hízni, így talán még annyi sem lesz...

A pocakméret kb. 101-102 cm, a 168 cm-es magasságomhoz.

Kép
szdorka
 
 

 
 

Sziasztok!

Mot!
Minket találtál meg a drágább tanfolyammal. Bár ha tőlünk származik a légzésmonitor, akkor jóval olcsóbb. :)

"Aminek meg kell történnie..."
Ezt egyszer egy csecsemősnővér szájából hallottam. Akkor azt hittem megugrom a tripla lutzot! Ő végülis más ......-val verte a csalánt. Elvégre nem az ő gyereke kerül ilyen állapotba...

Elgondolkoztam azon, hogy akkor ha azt mondjuk, hogy a sors intézi, akkor a lombikprogramok nem ebbe a kategóriába tartoznak? Vajon a sors vagy a Jóisten nem azt szeretné, hogy ennek, vagy annak a párnak ne szülessen gyermeke? És mégis felülírják. Vagy azért tette lehetővé a lombikbébik születését, hogy mégis legyen nekik. Akkor nem amiatt tudunk légzésfigyelőt csinálni, hogy az egyébként teljesen egészséges babánk tutira életben maradjon....?:?:

Bűzzáró vödör.
Lehet, hogy hasznos lehet. Az anyatejes székletnél még nem gond, de amikor majd a húst is bevezetjük a manóknál, akkor a pelenkák szaga még a dupla nylonzacskón is átjön. Volt eset, amikor az erkélyen tartottuk a csomagot, amíg a kuka felé vitt az utunk.
:D

Brigó!
Hajrá!
Szurkolok! :D :D :D

Cic!
Szerintem még ne szülj. :) Ha valóban magzatvíz volt és megszűnt, akkor felül lehetett a repedés, és még benőhet.
Ha rendszeresen keményedsz, akkor konyak a választandó innivaló gyógyszertári magnézium pezsgőtablettával. Mondjuk egy pohárban 4-gyel.
A gyógyszertárban állítólag olyan teszt is van, hogy magzatvíz, vagy nem ami folyik. Ha az, akkor azért doktori konzílium elkel, mert ha alul repdt meg a burok, akkor a bacik is fel tudnak mászni....

Megyek (nem teregetni!!!! :wink: ), hanem folytatni a mózeskosár bélelését...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Niki!
Nincs harag, csak megijedtem, hogy ki akartok tenni. De itt vagyok. Csak pl most is másfél órát olvastam, olyan sokat írtatok, és majd leszakad a hátam az üléstől is.
:roll:
Tinu!

Az jó, hogy már neked is be van fordulva a baba. ' hónapja nekem is úgy volt, remélem úgy is maradt. :P

Kataa!
Örülök, hogy jók az eredményed, és nincs bacid. :P

Hali!

Már nyomozom neked a dokinő telcsiszámát. Ui. a férjem elkeverte , holnap nekiállok megkeresni, ha megtalálom megírom. :oops:

Winnie! Tök jó nektek, hogy kész lesz a lakásostok, mire jön a baba. Mi is így terveztük, de nekünk csak dec-re igérték, bár szerintem jó, ha tavasszal kész lesz. A kukán én is sokat gondolkodtam, aztán úgy döntöttem, hogy nem veszek. :roll:

Tünde! A kinőtt tokán jót nevettem. Elképzeltem, hogy csak úgy reggelre kinőtt. Majd egyik reggel meg talán felszívódik. :P


Nika!
Örülök, hogy neked is jó az eredméyned. :P

Szilvi! A kuponért mindehol mást adnak ebben a csomagban. Szerintrm én is utánajárok, hogy hol mit adnak és ott fogom beváltani, ahol a legjobb. :P

Cic!
Nem örülök,hogy rosszul voltál, nagyon vigyázz magadra. Most hirtelen az jutott eszembe, hogy talán mégis tovább kéne küldeni a telcsilistát, hátha te itt beelőzöl mindenkit. Sosem lehet tudni. :roll:

Brigó! Hát ez nagyon izgi! Sokat fogok rád gondolni. Ha van új fejlemény, és lesz lelkierőd, meg időd, tudas velünk. :P

Zsu! Üdv itt közöttünk! :P

Zsanett! Hát együttérzek veled a feljúítás ügyben, én is nemrég estem át rajta. Azért pihenj is, ne dolgozz sokat. :P

Magamról csak annyit, hogy ma voltam méreckedni a védőnőnél, és most vagyok 79 kg, azaz +17. Hát nem szedték le a fejemet, de nem is örültek neki. A védőnő ránézett a pocakomra, és azt mondta, hogy a baba már tuti több, moóint 3 kg. Meg hogy pakoljak ber a táskába, mert jönnek a frontok és jönnek a babák is. Na szóval kicsit meg is lepődtem, hogy tul.képppen igaza van. Bár én eddig nem éreztem fronthatást. Lehet, hogy Brigónál is ez inditott?

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Brigó, ez nagyon izgi!!! Megy a drukk!

Winnie, nekünk van külön vödör Zita szobájában, igaz, nem a méregdrága Sangenic, hanem 2000Ft-os, de tökéltesen zár.
Sztem jó dolog, mert a babapelus nagggyon büdi, és mégse a konyhában tartod, nem bűzölög az egész lakás, meg nekem kényelmes is, hogy ott van a pelenkázó mellett.

Kata, örülök, hogy Neked is tetszik a tokám. :D:D
Bár igazad lenne, hogy megállok 10 kilónál!

Cic, sztem tuti front van, nekem is nagyon fájt alul a hasam és a derekam délelőtt.

Viki, örülök, hogy Neked is tetszett a tokasztori. :D:D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Szép jó estét mindenkinek!

Brigó
Drukkolunk mi is, hogy minden rendben legyen, kicsit írígykedem, szeretnék már én is ott tartani.

Légzésfigyelő,
Nekünk volt (kölcsönbe) Attilánál szépen benne a kiságyban, csak az történt, hogy 10 hónapos koráig velünk egy ágyban aludt, úgyhogy nem igazán használtuk ki. Ettől függetlenül most vettünk egyet, nem tudom mennyit fogjuk használni, de nyugodtabb vagyok, ha van.

Kata
Az együttalvásról mindenhol mást mondanak. Nekünk kényelmes volt, mert Attila nagyon rosszul aludt és így nem kellett óránként felkelni.

Cic
Vigyázz magatokra, pihenj sokat.
Megkaptam a telefonszámodat. Köszi.

Winnie
A "bűzvödör" jó dolog, én kicsit drágának találom, úgyhogy nem veszünk.

Marcipán
Az altatásról nekem annó azt mondta az orvos, hogy felváltva altassam jobb és bal oldalt, hogy a feje ne deformálódjon el. Hason egyáltalán nem szeretett aludni, de lehet, hogy csak azért, mert nem igazán próbáltam. Egyébként úgy láttam én is, hogy egy idő után kialakul, hogy a baba hogy szereti és úgyis úgy fog aludni.

Üdv. mindenkinek!
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok!

No, azt hiszem mindenkit megtaláltam az iwiw-en Winnie kivételével; de rögtön őt is megkeresem. Tehát a Szana becenevű egyén én volnék :wink:
Már csak képeket kéne feltöltenem - ez már múltkor sem ment (dvd-t kértünk most is)

Brigó,

Te már lehet, hogy babázol :D

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana: Úristen! :o Csak megnéztem a képeidet... :shock: Nem semmi volt az indulósúlyod! :D (Remélem, nem bántalak meg vele. :oops: Csak nagyon meglepő. Ha én tükörbe néztem anno, még véletlenül sem ilyen látvány fogadott. :lol: )

Kép
Kép
tinu
 
 


Fogytam! :o :shock: :shock:
Na jó, gondolom, hogy ez valami folyadékdolog lehet, bár tegnap itthon voltam egész nap, úgyhogy ittam rendesen. Dehát más nem lehet, mert fél kilót máshogy nem fogy az ember egyik napról a másikra. Most vagyok kb. annyi, mint több, mint 3 hete, mikor a doki leszidott, hogy mennyit híztam...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok

Gyorsan jottem amig megy a mosogep meg a suto.Vendegek jonnek ebedre,tiszta luke vagyok hogy 37.heten meg ilyenre vallalkozom :shock: Valahogy masik gyerkoccel mar pihenesrol szo sem lehet :wink: Akkor meg mar mindegy.:D

Szana
Varjuk a kepeket,en is a kepekrol ismertelek meg a iwiw-en :D
Hat a mehlepenyrol a doki majd mondja,mert serintem III.fokozatnal nem sokat varnak vele,max par hetet.

Marcipan
Mi a nagyon budi pelusokat az ajto ele dobtuk egy taskaban,szerencsere jol szellozik a folyoso :D

Viki
Hat neke meg nincs meg a kenet eredmenyem,ezt veszik le a 36.heten,remelem nem is lesz benne semmi extra.

Tunde
Jo emg nekeda felso?Neke meg mindig jo,pedigazt hitte ma vege fele mar nem tudom hordani.
Nekem eg mindig allandoan melegem van,ejjel felkelek szelloztetn iapa meg megfagy :roll:
Jo hogy lassan szulok,mert elkelne a teli kabat,most eleg meg a vastag pulcsi es poncso.

Eva
IGazad van,en sem mondok semmi,mert majd hozza szitu,nincs ket egyforma baba. Enyem ugy utalt hason hogy nem igaz,oldalt sem feudt csak hanyatt.Aztan mindig cserelgettem a kisagyban hogy ne deformalodjon a feje.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu üdv köztümk!

Brigo, hát ez enm semmi, tényleg megindul lassan a babadömping. Drukkolok én is, hogy ne ma szülessen, de én is úgy hallottam, ha távozik a nyákdugó, akkor még 2-3-4 nap van a szülésig. Kitartás. Ez tényleg olyan izgi, szerintem gondolatban mindenki veled lesz a napokban. Csak nyugi, minden rendben lesz!

Cic, hát pár hetet tarts még ki. Tessék pihenni amennyit tudsz. Ilyenről már én is hallottam, hogy van valami betét, ami jelzi, ha magzatvíz távozik. Egyébként ilyen hirtelen folyások nekem is szoktak lenni, és ilyenkor én is leizzadok, hogy atya ég ez mi volt, de doki szerint normális! Vigyázz magatokra!

Bűzvödör: tényleg találó elnevezés. Biztos praktikus, de hogy megér-e 10 ezret, az már más kérdés, és akkor ugye még a betétek hozzá....hát nem tudom. Szomszédunknak van, majd megkérdezem, hogy ér ez ennyit?

Ma kaptam a sőgornőmtől egy orvosi hallgatót, kíváncsi vagyok, lehet-e hallani majd valamit. Azóta épp délelőtti pihenője van Ákosnak, nem mocorog, reggel már jól kifáradt akkora tornaórát tartott.

Tegnap voltunk megint szülésfelkészítőn, és tök kedves doktornő tartotta, gyerekdoktornő, és megkérdeztem utána, hogy mit tud az itteni szülésznőkről, vállelnak-e szülést, és azt mondta igen, egy kivételével mindegyik, és ajánlani is tudja bármelyiket, és ajánlja is hogy ha van rá keret és lehetőségünk, érdemes fogadni. Szerdán megyek a dokimhoz, és akkor megbeszélem vele, hogy ajánljon ő valakit, akivel szívesen dolozik, mert én egyet sem ismerek. Mivel a dokimnak nagyon nyugodt természete van, valószínű egy kedves nyugis szülésznőt is fog ajánlani. Na legalább ennyi infóval előrébb vagyok!
Egyébként a szoptatásról volt szó elsősorban, és tök megnyugtató dolgokról mesélt. arra azért felkészített mindenkit, hogy nem lesz az elején gyerekjáték, de türelemmel, kitartással és elég nyugalommal menni fog a dolog.

Nekem is írtak vissza Felicitastól, hogy postázzák a kupont.

Rena: jobban vagy már? Orrvérzésem nekem még nem volt, szerintem ez azoknál a nőknél van, akik alapból hajlamosak rá, mert erről már olvastam, hogy terhes nőknél gyakran előfordul. Szóval nem kóros, csak gondolom baromi kellemetlen!

Viki: örülök, hogy újra vagy. Nekem egyébként ez az Ilcsi néni olaj eddig nagyon bejött csíkok ellen, de még mindig rohadt büdös,és a hálóban már mindennek ilyen szaga van. Férjem este lefekvés előtt már nem puszilgatja meg a pocakomat, szegényt nagyon irritálja ez a szag!

Mindenkinek jó pihenést mára!
Vendég
 


Fent vannk a Brendon oldalán a novemberi akciós termékek. Van ágynemű, bűzvödör, eldobható bugyi, két féle babakocsi, bodyk....
Vendég
 


Remélem most sikerül feltöltenem a képeket...

Tinu,

Annyira azért nem volt vészes az indulósúly; a látszat csal :roll: Egyébként nem ártana frissítenem a képeimet, most néztem meg én is mik vannak fenn :shock:

Kata,

Az 1-2 hét elég rosszul hangzik...
Bízom benne, hogy 4 is lesz belőle. Kép Kép

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana nagyon édi a picikéd.Én is akarok most már menni egy ilyenre majd letelefonálom mert ha arra várok hogy itt Tarjánba beüzemeljék addigra megszülök.Szóval marad gyöngyös:)

nika70
Salgótarján
 
 


Szana,


Nagyon szépek a kpek és ez 35 hetes uh.??? És látni, hogy kire hasonlít?


Kata
a méhlepény érettsége mit jelent?

Szilvi,

Tök jó, hogy szóltál, én is megnéztem óket, tök jók. Szerintetek az tényleg pizsi, vagy csak pizsinek hívott pamut rugdalózó, mert én pont olyat keresek. Nem csak plüss rugit akarok.
Az ágynemű szerintetek csak abban az egy színben van? Az sárga????Vagy drapp???

csernusn
 
 


Sziasztok!
Kata: a méhszáj ügyben sajnos nem tudtam a dokimmal beszélni, mert ő szabin van...Egy fiatal doki vozsgált meg, de úgy, hogy aztán mentem is a vécére, mert attól féltem vérzem. :( Szerintem megvárom a dokimat ezzel a méhszáj dologgal, benne jobban bízom. Bár ő is mondta 2 hete, hogy kicsit nyitva, de akkor még nem volt ennyire...

Ma ráadásul olyan váladékozásom van, hogy ilyen erős még nem volt. Betéten nem is látszik, csak budipapíron. Ez azóta megy, amióta a doki megvizsgált. Pénteken kell mennem a cukoreredményért, szerintem akkor szólni fogok. Csak attól félek, nehogy benttartsanak :? A sógornőm azt mondja, ilyenkor normális.. hát nem tudom...

Szana: nagyon szép babótok ban! A nózija nagyon tetszik! :D Én nem találtalak iwien, de pl. Nikit sem! És asszem winniet sem!

Egyébként a kórházban én is ledobtam 3 kilót, most meg ez a cukor, úgyhogy 6 és félnél tartok...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi csajok, szerintem gyönyörű!!! :D

Niki,

Igen, tegnap este voltunk uh-n. A pisze :D orrocskája az enyém :wink: A csókos száját nem tudom kitől örökölhette, egyikünk sem büszkélkedhet ilyen ajkakkal; sőt az egész családban nincs ilyen :shock: Bár lehet, hogy csak a kép a csalóka.
Ja, és hajas baba lesz; aminek külön örülök.

Mágnes,

Mindenki a nózijától van elragadtatva :lol:
Iwiw-en ezek szerint téged is elfelejtettelek megkeresni; mindjárt bepótolom.

Kép
Kép
szana80
 
 


Magnes,

csernusn alatt megtalálsz az iwiwen.:)

csernusn
 
 


Mágnes,

Beelőztél :D

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Még egyben! :D Köszi mindenkinek a drukkokat!
Sajna tegnap este már nem írtam, mert amire elolvastam a termést, el is fáradtam.
Most meg a végéről kezdem a reagálást, hátha így gyorsabban haladok :)

Niki!
Az a pizsama tényleg nagyon jó, Jázinak is olyan volt (asszem). Az eleje végig cipzáros, így elég gyors tudsz lenni, ha éjszaka peluscsere kell. Szerintem, ha lesz nagy méretben veszek én is Jázminnak, mert a másikat már kinőtte.
Hááát, hogy az ágynemű van e másik színben akciósan, azt csak a boltban tudják megmondani.
Viszont amit ajánlani tudok az akciós közül mindenkinek, az a Simba zenélő farm. Annyiért simán megéri, bár én anno Jázinak nem akciósan vettem, de még úgy is megéri. Iszonyat sokféleképpen lehet vele játszani, és az én csajszimat már kb. egy éve nagyon le tudja kötni. Még olyan módozat is van rajta, hogy fel kell ismerni az állathangokat, szóval ha úgy nézzük kézségfejlesztő is. Persze ez most még egy kicsit korai (főleg, hogy a babák meg sem születtek), de majd lesz névnapjuk is egyszer :D (mellesleg a játszószőnyeg sem sok annyiért :) ; és nem az enyém a brendon, nem azért írom ezeket :lol: )
Sajna a méhlepény érettségét én sem tudom pontosan. Nekem a 38.hetes uh-on I.-es volt. Bár úgy rémlik, hogy minél nagyobb a szám, annál jobban el van meszesedve a méhlepény, és így egyre kevésbé képes ellátni a babát.

Szana!
Nagyon jók a képek, édes a babóca, és milyen kis csókos szája van! :)

Bűzvödör: mi nem vettünk. Szerintem is megoldható egy sima szemetessel, aztán amikor már jönnek az igazi "aromás" kakik, akkor vagy erkély, vagy lépcsőház, amíg le nem viszed a szemetet.

Én kiváltottam a várandós csomagot. Volt benne egy cumi, 3 db betét, és egy aventos pohár. Ja, meg egy kzsv levételeről, és egy pampersos, aventos, mam-os tájékoztató füzet. Vagyis semmi. És még a cumi is rózsaszín..... Szóval nagy reményeket ne fűzzetek hozzá!!!

Iwiwen én is megtalálható vagyok: Mata Brigitta. Szóval jelöljetek meg nyugodtan, de majd én is igyekezni fogok.

Látom téma megint a légzésfigyelő. Nekünk van Babycontrol, és én nagyon megnyugtatónak találtam, hogy volt, és most is lesz. Szerintem, ha az ember megengedheti magának, akkor már inkább ezt vegyen, mint vödröt :)
Amúgy ma délben az rtl híradóban volt, hogy tudósok megtalálták a bölcsőhalál okát. Vmi olyasmit mondtak, hogy ilyenkor az agyban van vmi rendellenesség, de sajna csak a halált követően a boncolásnál tudják kimutatni. Mindenesetre akit érdekel, biztos benne lesz az esti híradóban, vagy a honlapjukon.

Altatás: Jázi is végigbömbizte az eslő 1-2 estét, amíg hason aludt, de aztán annyira megszerette, hogy sokszor csak úgy volt hajlandó aludni. Szegénykém hasfájós volt, így mindenképp próbáltam így altatni. Illetve 3 napot adtam neki, ha nem szokta volna meg, nem erőltettem volna.

Viki!
Hogy nálam a front indított- e vagy sem, ezt meg nem mondom neked, de azt tudom, hogy erős fronthatásnál babadömping szokott lenni a kórházakban.
Amúgy meg kit érdekel mi indított, csak végre indul :P

Úgy látom, hogy én nagyon szerencsés vagyok Egerrel, mert itt minden papírmunkát elintéznek a kórházban (jön az anyakönyvezető, a tb-s), és mindent ki is postáznak. Jázinak az első levele a tb-től jött, amiben küldték a TAJ kártyát. El is raktam neki emlékbe :)

Most ezt elküldöm, mert felébredt a csajszi.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Csajok!
Ügyes voltam, megtaláltam ,akit tudtam! Már csak Brigó van hátra:) Nekem jó lesz az a rózsaszín cumi:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes!
Szurkolok, hogy minden rendben legyen a méhszájjal!!!

Cic!
Remélem tényleg nem a magzatvíz. Jázinál nekem is fent repedt meg a burok, és csak néha csordogált, és mivel előtte volt ilyen vizes folyásom, ezért azt hittem, hogy ez is az. De aztán csak bementünk az ügyeletre, ahol azt mondták, hogy biza szülünk.
Én ezért most vettem ilyen teszt betétet, Al-Sense Kit. 3db van benne, és 3ezer vhányszáz forint, szóval elég húzos, de ep-i kártyára is meg lehet venni.

Zsuzsu!
Üdv közöttünk! GYere sokszor! :)

Ja, még írni akartam az altatásnál, hogy Jázi nem viseli el a hálózsákot. Amikor kisebb volt, akkor nem tudod forogni miatta éjszaka (mármint hátról-hasra, stb), most meg, hogy már áll, életveszély volt, mert éjszaka felállt a kiságyban, és nem bírt lépni, szépen elesett, és beverte a fejét. Persze ez biztos csak nála működik így...

Öltöztetés kapcsán: én úgy tudom, hogy a pici babáknak a tarkóját kell nézni, ha meleg, akkor ok, ha forró, akkor melege van, ha hideg, nyirkos, akkor fázik. Azért nem jó a kezét, lábát nézni, mert még nem megfelelő a keringésük, és a legtöbb esetben akkor is hideg kezük/lábuk, ha nem fáznak. Amúgy ezt a tarkós dolgot már többször teszteltem magamon :)

Szana!
Azt tudom, hogy a névnap kapcsán a júli 12-t először a Kincses Kalendárium-ban találtam, de aztán megvolt a neten is. Majd utánanézek mindjárt, persze nem biztos, hogy megtalálom.


Na, most lelépek.
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 



Kép

Kép
brigó
 
 


De pl. itt van a kalnedárium honlapja, ahonnan letöltve az ezévit, a 36. oldalon ott van.
http://www.kincses.hu/


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Mágnes!

Neked akartam még írni, hogy a nyákdugó távozhat a szülés megindulásakor, de előtte 2-3-4 nappal is. Jázinál csüt-ön távozott, és szombaton szültem. Egyébként érdekes, mert a 2 esetben másfajta volt. Jázinál egy kb 10 forintos érme nagyságú vmi volt, benne egy kis vörös szállal, mintha ér lenne(ez a budiban volt - mindig néztem az utolsó hetekben mit ürítettem.... :lol:), most meg amikor töröltem magam budi után, a papíron volt ilyen nyálkás izé. Szóval olyan nyálkás, taknyos, zselés általában átlátszó, de lehet rózsaszínes is. Na, azt hiszem, elég jól részleteztem :) Bocs érte.

És amint látom sikerült kihalasztanom a topicot....

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


brigó!
Akkor nem is feltétlenül dugó formájú??? Merthogy amilyen váladékozásról beszéltem, a papíron ilyet vettem észre én is, mint amit te leírtál.ez több törlés alkalmával is látszik, vagy csak egyszer?? Nagyon remélem, hogy nem az! A budiban meg sajnos nem látom, mert meredek a lemenet... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez őrület!!!! 1-2 napot megint kihagytam mert nem fértem ide, na nem a méreteim miatt, bár a 8. kilómnál tartok már én is. Ez őrület, ami itt megy! :) Kapkodom a fejem, meg az oldalakat, hogy valahogy képbe kerüljek. :)

iwiw:
Bíró Andrea néven, ugyanezzel a fotóval, ami itt van rólam megtalálhat, aki akar. :)

Felicitas csomag:
Fotózok és felteszem, a nyáron váltottam ki, pofátlanul kevés, ami benne volt. Legalábbis szerintem. Íme:

Kép

Egy-két prospektus, egy kis cumi, egy AVENT tároló doboz, 1-2 termékminta, ja és a 3 db tisztasági betétet már elhasználtam, azért nincs itt. Ennyi. Szerintem gyakorlatilag nulla... Legalábbis ahhoz képest, hogy 1-2 éve mik voltak benn (többen mesélték).

Brigó!
Atya ég, akkor nálatok már komoly a helyzet, valóban minden pillanatos kismama vagy már! Izgulsz? Azért biztos tök jó érzés már a babót a "kapuban" tudni. Szorítok én is, hogy minden oké legyen.

Cic!
Hűha, megérintett a szülés szele? Vagyis vize... Vagy egyik se, na jó enyhe képzavarba kerültem, szóval nem semmi. Képzeld, én is megijedtem valamelyik hajnalban. Délután paradicsomos káposztát ettem és nagyon ki....sztam magammal. :oops: Hajnalra olyan hasmenésem lett, persze piszok erős görcsökkel, hogy azt jittem a baba szórakozik velem. Már megijedtem, hogy ki akar jönni. A kajára nem is gondoltam, mert az én gyomrom mindent bevesz, sőt inkább most szorulásos vagyok. Szóval jól beijedtem, de aztán csak a káposzta izgatott fel ennyire. :?

Újak, Üdv! Majd igyekszem én is képbe kerülni mindenkivel.

Szana!
Nagyon-nagyon tetszik az uh kép! Már csak azért is, mert én is voltam 4D-n és úgy vágytam egy ilyen képre, de a mi kisasszonyunk össze volt kuporodva egy gombócba, a lábaival az arcocskája előtt kalimpált végig, úgyhogy a fotóból semmi nem lett. :cry: :cry: Ehelyett 2D-ben videózták és egyszercsak felénk fordult és egy hatalmasat ásított a képünkbe, mintha közölni szeretné, hogy hagyjuk már békén, mert már nagyon unja a banánt. Szóval kép ugrott (meg a 10ezresünk is, de ez van), az viszont tuti biztos lett a póz miatt, hogy kislány. Apa legnagyobb örömére. :)

bűzvödör:
Hát, ez nagyon tetszik. :D :D

És most pá mindenkinek, mert kimerített az olvasás és a mai temető-túra.

Puszi! És Brigó, ha esetleg holnapig utolér a muszáj, akkor nagyon drukkolok! :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Hello!

Érdekes, mert elsőbabásként én is úgy képzeltem a nyákdugót, hogy valami kocsonyás, ugyanakkor szilárd, ovális vagy kör formájú valami, ami egyszer csak kijön belőlem. :wink: Hát nem :) Legalábbis nekem semmi ilyen nem volt. Nekem aznap! jött egy kis kocsonyás sárgás maszat, és annyi.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat!

Akik még nem küldték a számukat, tegyék már meg, aztán összesítem és szétküldöm!

Brigó! Nézem a telefont folyamatosan :) Drukkolok!

Csomag: Nekem is kb ilyenek voltak benne. Nemhogy évekkel ezelőtt, de nem egészen két éve is több vagyis használhatóbb dolog volt benne. Volt pl. Gabi tüsfürdő és sampon helyes kis frottír zsákocskában, melltartóbetét, pelus minta, Kismama és Baba újság, öblítőből vagy három ilyen kis zacsis, meg a szokásos prospektusok. De lehet benne valami, hogy ahány hely, annyi fajta. Bár ahogy nézem én majdhogynem uezeket kaptam, mint Andi Győrben.

Hát, én bevallom becsületesen, szinte már minden jelben azt látom, hogy menni kell szülni. Soha nem gondoltam volna, hogy második gyereknél parásabb leszek. De most komolyan. Ha megy a hasam azért, ha nem akkor azért. Fáj a derekam, tuti jelnek veszem. Ha mozog a gyerek ha nem mozog. Á, szóval még magamnak is elviselhetetlen vagyok.
A fészekrakó ösztön kiteljesedett nálam, és párosult egy igen agresszív rend és tisztaságmániával. :shock: :x
Szinte minden nap találok valami mosnivalót, sőt elfordult már, hogy szekrényből szedtem is ki.. Vasalok, amit egyébként gyűlölök, és csak akkor csinálom ha nagyon muszáj.
Léna cuccai szerintem kétéves koráig ki vannak mosva vasalva, katonásan behajtogatva.
Folyamatosan takaríthatnékom van és megőrülök, ha valamelyik fiú kint hagy valamit. Szegény Gergő is megtanulta már, hogy a mosogatóba dobja a tányérját. :shock:
Amúgy minden kórházi cuccom bepakolva, iratok, leletek, receptek, házassági külön eltéve.
Most azon filózok, hogy használati utasítást írok férjecskének a lakáshoz és a gyerekhez. (ja igen, azt hiszem hogy megáll nélkülem az élet :) )

Na lépek, megpróbálok pihenni!

cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Felicitas csomag
: tavaly nem is lehetett kapni itt Győrben, áll. nem voltak szponzorok... :(

Jaj, Cic, annyira irigyellek a fészekrakó ösztön miatt!
címem a listához: havtunde kukac gmail.com
Remélem most engem se kerül el. :D:D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Erről a fészekrakó dologról olvastam már én is remélem én nem fogok megőrjíteni senkit magam körül :)
Már igy is nehezebben viselik a hülyeségeimet.Vagyis csak a rokonoknak hülyeség én tök komolyan gondolom.Anyósom mindig piszkál azért ha kicsit leülök azt mondja milyen lusta vagyok :)de én nem veszem fel az ilyeneket :)
Sajnos a mosogatás nálam már 3 ütemben megy mert nem tudok sokáig állni.és még van két és fél hónapom :):):)
A felicitas oldalán azt írják hogy a csomagban lennie kéne a babakönyvnek is.Volt benne nektek? Ha nincs ilyen akkor szerintem írjatok a felicitasnak biztosan elküldik postán.Én is már várom a kismamásat mert itt Tarjánban is megszünt szóval én jártam utána.Bánom is én mi van benne :):):):)


Brigó drukkolunk neked.

Cicc vigyázz magadra .

nika70
Salgótarján
 
 


Most néztem reggel a híradót rájöttek a bölcsőhalál titkára csak sajnos még nem tudják kiszűrni:(

Pontossan nem tudom de valami agyi probléma.majd utána nézek a neten

Ez azért valamelyest jó hír mert remélem hamar megtalálják a szűrési lehetőséget is hozzá.Nem lenne annyi para a kismamák közt.

nika70
Salgótarján
 
 


Jó reggelt Mindenkinek,

Én annak örülök, hogy végre egy hír egyidőben jelent meg külföldön, mint itthon. Ugyanis épp a nővérkémmel beszélgettem, mikor mondta, hogy épp mit mondanak a bölcsőhalál okáról.Valami agytörzsben egy idegnek a rendellenes működése okozza. Beszéltek még valami konkrét dolog szintjánek alacsonyságáról. És akkor este az RTL-en mondták be a hírt ugyanaznap!!!!Persze a részletezés hiányzott!!!!

csernusn
 
 


Jó reggelt Csajok! :)

Mágnes :)

Kedden tudok fotót feltenni! :)

Snoopy :)

Mesélj milyen a tanfolyam????

Búzvödör: hát nehezen hiszem, hogy bármelyikünk több napig tároná a "cuccot", ha jól olvastam az infókat errő a vödörről, akár 24 pelus is belefér, ami azért több nap termése!!!

Nekem erről ez a véleményem! :)
mot
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

A termést megnézve, asszem megint párfuzamos olvasás / írás lesz :)

Tinu, fogyás, ez érdekes. Már látom, hogy nem jó taktika, hogy mindig hétfőn mérickedem "hivatalosan", azaz amikor írom is, mert a hétvége általában húzós. Most is hétfőre +2-t mutatott a mérleg előző héthez képest, most a hét közepére visszamentem egyet belőle, de vasi este parti volt, most a héten meg tökre odafigyelek, minimalizálom az édességet, meg a vacsit is könnyíte, sali / mocipari, ilyesmi :) remélem, ezt a +2-t most tartom egy darabig így...

Szilvi, ezt, hogy kaptál egy orvosi hallgatót kaptál, először tökre félreértettem, nem tudtam eleinte, mit kezdesz egy medikussal, meg hogyhogy lehet-e hallani. Aztén leesett :lol:

Szana, szuperek a képek, annyira édes kis pofija van!

Nálunk semmi különös, tegnap jött anyu segíteni, elkezdtünk dobozolni, zsákolni majdani költözésre, mondjuk én csak rucikat pakoltam zsákokra, de kicsit megerőltethettem maga, mert megfájdult a derekam, de aztán minden ok.

Ficánka meg aktívabb, mint bármikor, imádom!!!! :lol: és továbbra sem bírok vele betelni, meg a kis boxmeccseivel :)

na megyek, mert beeesett egy meeting, folyt köv...
majd nézek én is iwiwen, hétfő óta nem voltam fenn...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mot, 24db pelus az kb az első időben 3,5 nap termése.
Nem tudom, Nálatok hogy van, de én biza csak akkor viszem le a szemetet, amikor a vödör tele van, és ez a mi kis vödrünkkel számolva is legalább 2-3 napi termés pelusból. Az első hetekben majdnem minden pelus kakis is lesz, gondolod, hogy minden egyes darabbal ki fogsz szaladgálni? Én nem hiszem, bár nem ismerlek.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Helló Tünde!!! :)

Azért naponta egyszer biztos leszaladok majd a kukához!!!! :)
mot
 
 


Mot!
Akkor ezt a hsz-t megmutatom majd a férjemnek! :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


hello,


Zitaanyu,

Nekünk jó, mert itt van a szemétledobó, szerencsére nem a mi ajtónk mellett, de nekünk direkt minden kukánk (az az egy ami eddig van), kicsi, mert utálom, ha a szemetesünk a konyhába ereszti ki bűzeit. Mondjuk nekunk az az ajtóreszerelhető van, ami nem légmentesen zár.:)
Szóval, én biztos viszem mindennap a szemetet, naponta többször is.:

Ma megyek a brendonba, szerintetek ezekből az akciós cuccokból a jövőhéten is lesz, vagy csak a készlet erejéig vannak???


Brigó, hogy vagy?

csernusn
 
 


Sziasztok!
cic: A fészekrakó ösztön nálam is tombol! Eddig is mindig találtam valami rámolni valót, de most aztán pláne! Állandóan mosnék. Ma ,amikor megláttam a nagy szelet kint, elbőgtem magam, hogy nem tudok kiteregetni. :) Normális vagyok??
A párom szerint ráadásul napok óta hisztizek, amiben tényleg van valami. Szóval sajnos kezdek elviselhetetlen lenni....

mot: a hordozót várom, köszi:)

Niki: szokott lenni az akciósokból később is, de van, amikor elkapkodják, ami nagyon jó áron van. Kérdezd meg, hogy van -e még raktáron nekik, és lesz-e köv. héten.
Na megyek, takarítok:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok!

hát nálam még nagyon nem dúl a fészekrakó ösztön.... különben sem vagyok egy pedáns / rendmániás finoman szólva sem :oops: és hát egyelőre még nem érzek változást...... azért bízom benne, hogy előbb utóbb engem is eltalál az ösztön... :)

más: Tényleg megtaláltatok engem iwiw-en? mert egy függő kapcsolatot sem látok....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Egy napig nem voltam és alig győztem visszaolvasni...

Brigó
Nagyon izgi, már én is szívesen ott tartanék, ahol te :)

Cic
Remélem kivárja a baba az az 1-2 hetet még.

Bocsi, hogy nem tudok mindenkinek reagálni, de nagyon sokat írtatok...

Bűzvödör: 2690 Ft a babyfun-nál a vödör
http://babyfun.fw.hu/ én már kinéztem magamnak :D
[img]http://kep.tar.hu/jkzsanett/50322178/26679838#2[/img

Én is fent vagyok a wiwen: Ézsiásné Jákfalvi Zsanett néven :oops:

jkzsanett
 
 


Na a képet nem sikerült feltöltenem, béna vagyok. A képtáramban fent van az új kép.

jkzsanett
 
 


Sziasztok

En nem valttotam ki a felicitas csomagot,ugyis a zome csak a szelektivben vegezne.
4 eve sem volt azert nagy szam higgyetek el.

Szilvi
Na sikerult meghallgaatni a babocat???
Csikok engem megintelkerultek :D Pedg mostmeg csak annyiszor sem kentem a hasam mint Alexnal :oops:
Erdekes hogy budi a kerm, pedig en alapbol szeretem az Ilcsis dolgok szagat.

Szana
Nagyon kis fotogen a babatok :D Tenyelg az orra meg nagyon edes:lol:
Kivanssi vagyok mit mond a dokid a lepenyre,mert en ugy hallottam III-nal mar nem nagyon halogatjak a szulest,de neked drukkolok hogy meg 3 hete benne legyen.

Niki
Azt jelenti a mehlepeny erttesege hogy mennyire kepes meg ellatni a babat.

Magnes
Huha segeny,hat az a doki nem kimelt teged.Amig megjon a doki fekudj sokat abbol baj nem lehet.

Brigo
Lassan letelik az a 3-4 nap amig meg huzhatod :wink:
IGen ha melege van a babanak akkor nedves a tarkojanal meg a mellkasanal.
Ki lesz jazival amig a korhazban vagy???Csak a ferjed?

Ja igen tesoval rendelkezo mamcik: Hozztaok bejon a teso?Es mikor eloszor?
Alex tuti bejon csak erdekelne hogy mikor is,mert en mar aznap latnam ot (uuugy fog hianyozni ) csak attol fel megijedne hogyaznap nem igen tudok meg mozogni....

Cic
Jaj de jo mintha magamat latnam,Szoval nem orultem meg teljesen...
En is napokot ota fozok(melyhutok kajcsikat kesobbre ) porszivozok (amit honapok ota nem csinaltam ) mosok+vasalok,pakolok jobbrol balra....
Szinte elterveztem minden napot a kovetkezo ket hetre.
Remelem minden ugy alkaul ahogy szeretnem,mert az utolso nap meg pedikur+manikur napom van es akkor jon meg a takicsaj hogy ugy hagyjam a lakast ahogy kell es ne koszra jojjunk haza....

Hat ez a hir tenyelg jo a bolcsohalalrol,csak epp hasznosnak nem az,mert allitoelg csak utana tudjak kiszurni,na ez volt a baj...
Kulnoben emga legzasfigyelo gyartok azert lobbiznak majd eleget hogy ne legyen ennek rovid utja....

Mot
Enyem ferj is ilyen,alapbol semszerti a szemetet a kukaban hagyni ejjelre,de pelusos idoszakban ez fokozodk nala :D

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


winnie én nem nagyon találtalak
Rendmániásnak én sem vagyok mondható és az ösztön sem jött még elő de szerintem az anyós tuti be fog előzni hogy ezt csináljam azt csináljam én meg csnedben leállítom hogy ez az én lakásom és akkor ő is lenyugszik majd.Legalábbis remélem.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok lányok és Mot!

BRIGÓ: MIZUS???????????????????????? Annyira izgulok értetek! Nagyon várom már a fejleményeket. Tiszta izgalom!

WINNIE: A bűzvödör kifejezés annyira népszerű lett, hogy be fogják tenni az értelmező kéziszótárba is :lol: Én tuti nem veszek, mert nálunk naponta 2X kell szemetet üríteni így is, nem tudom hogy a fenébe csináljuk, de így van. Mindig kirakom a zacsit ha tele van a lépcsőházba. Férjem szerint ez égő. De nem büdös :lol:

CSERNUSN: nem irigyellek a viszér miatt. Fáj is?

CIC: Jaj de megijesztettél. Most mi újság van? Minden oké?
Írok akkor privit, a számommal. Takarítás mánia az nem semmi. Épp a napokban gondolkodtam azon, hogy alig bírom már kivárni, hogy dec. vége legyen, amikor már végre otthon lehetek és takaríthatok.... szeretnék mindent kisikálni, mindent letörölni alaposan, pakolgatni, ablakot pucolni, függönyt mosni.... én még erre nem vágytam soha ennyire :lol: pedig nekem még van időm

MÁGNES: vonalzót csinálj újat, ha nem akar jó lenni. Velem is megtörtént már, és ez bevált. A lányommal én is nyitva voltam már ilyenkor mint te, és ez szépen lassan fokozódott. 2 héttel jött csak korábban, és szerintem azért jött könnyen mert már jó ideje készülődött fájdalommentesen. vagy ez hülyeség?
Nyákdugó elvesztés témában: Én Lilinél nem vettem észre, hogy ez megtörtént. Nemrég kérdeztem meg valakit, hogy hogyan is néz ki az, mert azt hittem, hogy egy szabályos dugó dologról van szó, ami viszonylag kemény... de ugyanazt az infót kaptam mint amit a csajok is írtak... úgyhogy lehet, hogymost sem fogom tudni beazonosítani.. :lol:

MARCIPAN: Egyet értek veled. Lili is a hasán aludt, Andris is úgy fog majd, ahogy akar. Én nem akarom beszabályozni, bár örülnék, ha hason alvós volna. Anno a védőnő mondta, hogy ne aludjon a hasán a baba, mert bölcsőhalál veszély, de én úgy voltam vele, hogy ha így nyugodtan alszik, nincs alatta puha párna akkor nincs gáz. Nem is volt.

VIKI: Nyugodtan keresgéld a számot, mert csak szülés után lesz aktuális, de nagyon aranyos vagy, hogy ez miatt feltúrod a lakást. Te is nemsokára már szülni fogsz. Az osztálytársak tudják? Én nem akartam fecsegni erről, gondoltam te majd szólsz annak akinek gondolod, egyedül Erinek meséltem, hogy itt kellett találkoznunk :lol:

SZANA: Hát a kisbabád valami gyönyörű. A képek nagyon jók lettek. Azt hittem ilyen idős korban már nem szépek az UH képek, de te erre rácáfoltál. Alig várom, hogy nekünk is készüljön a trónörökösről ilyen szuper kép.

SNOOPY: Azért ne gondodold, hogy úgy vagyok a légzésfigyelő témával meg minden mással, hogy lesz ahogy lesz, bármi jön is elfogadjuk, mert azért az felelőtlen dolog volna. Én körbejártam a témát, tőletek is infóztam, meghallgattam minden véleményt, utána olvastam, és mindezek fényében döntöttem arról, hogy nekünk nem kell. Szerintem ez egész más mint tudatlanul dönteni.
És egyébként a lombik baba téma is érdekes számomra. Én tényleg azt vallom, hogy nem véletlen az, ha valamelyik párnak nem lehet babája. DE én attól nem ítélkezem, főleg azért mert én könnyen vagyok, nekem lehet...

NIKA: anyóshoz gratulálok :?

Bocsi a kisregényért, de olyan sok téma volt :oops:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Winnie,

Én most jelöltelek be...ugye Téged? :shock:

Fészekrakó ösztön: fura, én folyton takarítottam eddig, viszont kb. 1-2 hete egyszerűen nem bírom rászánni magam a következő nagytakarítás elkezdésére...folyton csak halogatom a dolgot. Lehet, hogy nálam ez fordítva működik :wink:

Kép
Kép
szana80
 
 


jkzsanett: megnéztem a képeidet. Nem csak a pocak alakulását lehet figyelemmel kisérni, hanem a felújítást is :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Kataa,

Valójában a hölgy azt írta a leletre, hogy II. fokban érett. De amikor nézte, akkor azt mondta, hogy másod-, harmadfokban érett. Viszont véleménye szerint ez nem probléma, simán kitarthat a kicsi dec. első hetéig. Persze ő nem orvos, de nagy parámban egy szakértőnek is írtam a neten; s ő is azt válaszolta, hogy ebben a terhességi korban ez nem olyan vészes.
Amíg a magzat szívverése megfelelő és a köldökzsinór keringése rendben, nem kell aggódni. S Ctg-n ez már nyomon követhető lesz.
Remélem nagyon, hogy nem lesz ebből gond...

Kép
Kép
szana80
 
 


Nika
Hat anyoshoz sok turelmet...En meg anyunak sem igen hagynam (pedig szivjosagbol teszi )hogy iranyitson,nem hogy masnak....
Sot szerinte mar en viszem tulzasba a maniamat...hat igen ezt nem tole orokoltem hanem a nagyimtol :lol:

Kolena
Hati gen ha az ember dlgzoik akkor jobban varaj hogy vere otthon legyen es mast csinaljon.Lassan itt a te idod is :)
Lombik baba tema tenyleg nagyon megindito,pont egy tavoli ismerosom akart babat mar evek ota de nincs rendbena hazassaguk..jaj de ezt ide nem irom le mert nem jo a vege.
Aztan meg egy baratnomnek mire sikerul a baba mara ferje mashol jart....
Persze a tobbseg egyutt van es minden OK,de en hiszek a sorsban.

Szana
Hata II-es meg tenyelg nem gaz,akkor nincs sok aggodni valo :D Amugyis mar csak par het es itt a baboca.
Hat igen egy nagytakiba nem kezdenek mar,fuggonymosas mar megvolt 2 hete meg az ablakokat kene nekem is,de remele majd anyukam besegit,mert kisbabaval kari elott erre ugysem lesz ido.

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?