Új privát üzeneted érkezett!

Kati, nagy-nagy gratula!!! Mondtam én, hogy ügyeletben kell szülni? :lol: :lol: :lol:

Tündi, most már te is bármikor sorra kerülhetsz, csak nekem kellene még pár hetet kihúzni...:-)

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Kati nagy-nagy gratula nektek, és sok boldogságot kívánok Neked Diával :D

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Természetesen én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Gratulálok Katinak, nagyon itt volt már az ideje, hogy a kiscsaj (Diána) előbujjon.
Tündi írta, hogy egész éjjel fájogatott. Nálunk fájás nem volt, de a baba egész végig mozgott (karatekölyök), szinte meg sem állt, már attól tartottam, hogy valami baja van.
Kicsit uncsi Nálunk a hétvége egyébként. Most kínomban már sütit készítettem. Itt szemezek vele, mert még forró, de nem sokáig kegyelmezek neki, mindjárt megeszem. Az étvágyam nagyon jó, szerintem lentebb szállt a pocakom, így több helye lett a gyomromnak és több kaja is belefér.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Lányok, nincs időm hosszan írni, de tuti kezdek megőrülni, ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el ezt: http://anyasag.blogter.hu/?post_id=90905

Gabi, most már te is készülhetsz ám! Irigyellek a sütiért! Finom volt?

Pussz!

Kép
Kép
persela

Persela!!!

Ez nagyon jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

köszi mindenkinek a drukkot :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Kati, gratulálok és sok boldogságot kívánok!

Tündi, Gabi kitartás. Nemsokára ti jöttök. :)

Mi is érezzük a frontot. :?

Judit

Kép
jud77

Udv kozottunk kis Diana!!!! Es a mamadnak pedig hatlamas gratula!!! Aztan majd varjuk az informaciokat! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Tundi, Gabi hajra, most ti vagytok a sorosok!

Mary es Balazs

KépKép
lmarie

Tündi, köszi:-) A fiúk azóta is alszanak:-)
Nagy hajrá nektek is, most már hamarosan te is babázhatsz, főleg, ha az előjelek nem csalnak, amiket leírtál!
Katiékról nincs újabb hír?

Kép
Kép
persela

sziasztok!

Most beszéltem Katival :wink:
Nagyon köszöni mindenkinek a drukkot és a gratulációt :lol: :lol: :lol: :lol:

csak így tömörören majd Ő részletesen meséli a többit: Körülbelüli események :wink: :!:
este 8-körül 10perces fájások 10-körül/5perces/ akkor már kórházba :lol: és ma kb. fél 1-kor 57cm-rel és 3550 gr született a kiscsaj :lol: :lol: :lol: nagyon boldog a 2x-es anyuka :P , annak ellenére hogy elégé fáj neki a méhösszehúzódás :roll: ügyesen szopikázik kicsi Dia :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

ui. ja ,és persze nagyon boldog apuka is és az egész család :lol:
Ez úton kivánok nekik is sok-sok boldogságot :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67

Most nézegettem a táblicskut ,hát szemtelenül fiatalok vagytok hozzám képest :x :oops: :cry: irgum-burgum :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67

Sziasztok!

Nagyon gratulálok Katinak és a kis Diának!

Vera de jó volt olvasni téged nagyon nagy kitartás kellett ahhoz amit 4,5 hónapig csináltál! Nekem továbbra sem javult a helyzet de próbálkozom még mindig ezerrel hátha...

Igen Méri nálam volt a szívritmus gond aztán másnapra meg megszületett Bence...és most meg már mindjárt 3 hónapos lesz hihetetlen,

Azért biztató hogy másnak sem alszik a gyermeke nappal :) csak nálunk Bence folyton igényli a foglalkozást, de lehet hogy mi kényeztettük el?

Most is itt van velem.

Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Végre, ma éjjel aludtam 5órát folyamatossan, hihetetlen :lol:
valami kicsi zselés /átlátszó/ cuc távozott tőlem, aztán semmi :oops: De valahogy ma 'gyanúsan' jól vagyok /Sőt szuperul érzem magam :P /:lol: :roll:

érdekesség :wink:
http://velvet.hu/poronty/2006/10/27/kerdezz_felelnek

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Eloszor is oriasi gratula Katinak es kis Diananak! :D :D :D
Majd varjuk a beszamolot!

Lanyok! Nalatok hogy birjak a babatok a mostani frontot?
Anna tegnap szinte egesz nap aludt, es ha rovid ideig ebren volt akkor csak mosolygott es nevetett :) Ma meg reggel ota sir szegenykem :cry: Most meg itt a karjaimban alszik :?

Kép
katya

Hat mar nem alszik :shock: Megint sir :cry: :cry: :cry:

Kép
katya

Sziasztok Lányok!

Persela: elolvastam a blogot, mindent amit eddig írtál. Szerintem nagyon élvezetes. Olyan mint egy folytatásos teleregény, várom a további epizódokat.
Az én napjaim egészen mások. A nap nagy részét egyedül töltöm itthon. Van benne egy kis házimunka, egy kis telefonálgatás, internetezés, séta a sarki boltba, főzőcske. Esténként pedig vagy a férjemmel vagyunk kettesben, vagy a barátainkkal találkozunk. Nem unalmas ugyan, csak olyan lassú, nyugodt. A családom azzal bíztat, hogy élvezzem ki minden percét, mert soha az életemben nem lesz ilyen időszakom. Az éjszakáim is egész jók, kb. kéthetente van egy-egy rosszabb éjszakám csupán, általában 10 órákat alszok. Azért egyre többet gondolok a kis pocaklakómra, néha már olyan jó lenne a karomban tartani, megölelgetni, megpuszilgatni.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Kátya, nekünk is 2-3 nap nagyon nyugodt, mosolygós nap után a mai húzósabb, nem is alszik, és le sem tudom tenni. Mikor is volt a front? Ránk pont az volt akkor jó hatással?

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Tündi, irigyellek az 5 órás alvásért, nekünk a ma éjszakánk rémálom volt, de aztán reggel kimentem a kertbe, hideg is volt, szél is volt, mindent megértettem...:-(
Katya: röviden, sehogy, bár az én fiam már nem baba, de a frontokra ugyanolyan érzékeny, mint kisbaba korában. Épp ezért nem aludt egész éjjel, viszont időnként felsírt, hogy anya, aztán nem győztem vígasztalni. Néha vígasztalhatna már engem is valaki!
Gabi: Köszi, írok, amikor van egy kis időm, ez nálam amolyan terápia. Igaza van mindenkinek, aki ezt mondja, majd megszületik Erik és előbb édes pici baba lesz, aztán ő is lesz majd örökmozgó kétéves és akkor jaj neked!!!:-) Mikor volt nekem utoljára egy lassú, nyugodt napom??? Már nem is emlékszem. Persze, ennek a mostaninak is megvan a varázsa, csak óhatatlanul elfáradok néha borzasztómód...

Mindenki: csütörtök környékére igérik a köv. hidegfrontot, az már állítólag csapadékot (hó?) is hoz magával! Tündi, szerintem készüljetek:-)

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Oké Persela!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Készülök.... :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Itt is elromlott az ido, sajna. A hetvegen meg gyonyoru volt, felmentunk a hegyekbe. Csodalatos volt! Felmentunk 2000 m magasra, es ott mar szallingozott nehany hopehely, de annyira hideg szel fujt (Balazs utalja a szelet) hogy par perc utan lejottunk. Es felavattuk a kengurut, picur remekul szundikalt benne.Megneztunk egy csodalotos kastelyt is.Ha valakit erdekelnek kepek, szivesen elkuldom priviben a site cimet, ahova felraktam, de nem szeretnem publikussa tenni)

Aztan sajna apa annyira elrontotta a gyomrat, hogy fetrengett, es belazasodott, ugyhogy vasarnap reggel jottunk vissza, mert itt van orvosunk. Most mar jobban van, dietara fogtam. :evil:
(megjegyem penteken en dobtam ki a tacsot, ja es semmi egyformat nem ettunk, mert o aznap du. jott haza 3 nap utan)
Nem baj, tavasszal visszamegyunk, mert megakarjuk nezni azt a helyet ahol a Hideg hegy cimu filmet forgattak, es ott van Drakula kastelya is.

Gabi: nem biztos hogy nem lesz nyugis idoszakod, ha a baba meglesz, lehet hogy nagyon nyugodt lesz o is.Nalunk nagyabbol ugyanaz a menetrend mint most nalad, csak mar a picurral.Nekunk az eletunkon sokat valtoztatott, de beleillesztjuk a programjainkba, es visszuk magunkkal mindenhova. Persze sokan meglepodnek ha mondjuk etterembe megyunk,hogy mi a csudat keres ott, es hogy biztos sirni fog. Aztan meg az egesz etterem ot kukkolja hogy milyen edi. :P
Peldaul mar most tudom, hogy meg karacsony elott elkell kisernem a ferjemet egy uzleti utra, de o mar elore szolt hogy csak akkor tudok menni ha mind a harman megyunk, es orommel varnak minket. :!: :o

Megvan a repuljegyunk Bazsival, penteken delben mar otthon leszunk ha nem jon kozbe semmi. :P :P :P :P :P :P :P
Bar ugy volt h csak hetfon megyunk, de a parom dolgozik hetvegen, ezert mi inkabb hazamegyunk. Legalabb kitudok menni a borzere, ugyis minden ruhat kinott mar! :?

Mary

KépKép
lmarie

Jajjj de jóóó!

HATALMAS GRATULA KATINAK ÉS DIÁNAK!!!

:D :D :D :D :D [/b]

Kép
frusi

Méri, én szívesen meglesném a képeket! :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Én is csatlakozom a gratulálók seregéhez!!! Kati, Dia, ÉLJEN!!!

Gabi: de jo Neked, hogy ennyit tudsz aludni! Nekem kb minden második éjszaka elég nyavalyásan telik, a megfordulás egyik oldalamrol a másikra egyre nehezebben megy...
Egyébként hihetetlen, hogy ezek a nyugis napok is milyen gyorsan elrepülnek, nem? Tökre hozzá lehet szokni a "semmittevéshez".

Méri: szuper lehetett a hétévége. Jo lesz ujra otthon, ugye? Érdekes, hogy rajtatok is végigsöpört ez a hasmenés-hányás dolog, én 4 napja szenvedek hasmenéstöl, nem tudom, mit ehettem, szerintem inkább vmi virus, mert többektöl hallottam már, hogy átestek rajta.

Lányok, nektek nem volt ilyen terhesség alatt? Ugye ez nem árt a babának? Mindentöl annyira parázok ilyenkor, ha csak én szenvedek, az oké, de a babának nem legyen semmi baja! Szépen mozgolodik mondjuk, és nincsen lázam sem, csak kellemetlen...

Tündi, kitartás! Köszi hogy megirtad a hireket Katirol!

Pussz, Emese

Kép
hiuzka

Frusi: elkuldtem.

Emese: nekem elofordult hogy egy-ket alkalommal tonkre vagtam a pocim a terhesseg alatt, fokent hasmenes, de nem lett gond. Igyal sok folyadekot, hogy ne szaradj ki , mert az okozhat problemat.

KépKép
lmarie

Emese, én nemrég hetekig kínlódtam egy vírussal, eleinte a köhögős-megfázós részével, aztán ráment a gyomromra is+nekem a vastól is elég kemény hasmenésem lett. Akkor megkérdeztem a gyerekorvost, aki azt mondta, hogy a vírusok az első 12 hétben veszélyesek, most ránk már a baktériumok a veszélyesek, amik koraszülést, méhen belüli fertőzést okozhatnak, de a vírusok nem ártanak a babának. Amíg nincs lázad, nincs nagy baj.
A hasmenés miatt igyál sokat, lehetőleg vizet, vagy nem cukrosat, és ajánlom neked a Normaflore nevű szert, minden patikában van, terhesség alatt is szedhető, én mindig ezzel próbálom ráncba szedni a gyomromat egy-egy ilyen vírusos megpróbáltatás után.

Kép
Kép
persela

Oh, irigyellek titeket rendesen, én nem is tudom, milyen egy nyugis nap :) Reggel hétkor elmegyek otthonról, és ha hazaérek este hétre, már boldog vagyok, hogy milyen jó kis rövid napom volt :shock: Persze akkor még jön a vacsikészítés, meg ilyenek. Igaz, ebből elég sok a "kismamás" tennivaló, pl. torna, szülésfelkészítés ilyenek, de azért akkor is... Na majd január elején lesz egy kis pihi :D

Megkérdeztem a babamasszázst:
Csütörtökönként 13h-tól tartja Szilvi, de előtte be kell nála jelentkezni (legjobb ha 11h-ig hívjátok a 251-7333/3711-en), mivel egyszerre csak kevés mamával és babával tud foglalkozni. Három alkalommal kell menni, és a szokásos babacuccokon (váltás pelus, stb.) kívül kell vinni masszázsolajat is.
Mindenképpen azt javasolja, hogy csak három hónapos kor után vigyétek a babákat, mert előtte nem élvezik (mondja ő), utána viszont nagyon.

Gabi, Tündi: Hát nektek már tényleg bármelyik pillanatban jöhet a picur!

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Most jöttem meg a dokibácsitól :lol: a baba bármikor jöhet, most már /elvileg :roll: / :lol: :lol: :lol: 1 ujjnyira nyitva vagyok /1111 :roll: van beírva/ és nagyon fel van puhulva is a méhszáj!
SF.38cm I.kt nyákdugó távozott :wink:
Azt is mondta ,hogy 10-15perces fájásoknál már menjek be a kórházba. Így a harmadik babánál már nem érdemes tökölni :wink:

Várom már a szülést de, azért csajok én úúúggyyyy félek is :oops: :oops: ...tiszta hülye vagyok..... :x

Gabi: Te ????? :roll: :lol: :lol:

Vigyázzatok magatokra és a babákra :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Emese: szerintem is Perselának tök igaza van. Általában a babák már a harmadik trimesterben elég ellenállóak, egy pár napos "fosós" időszak nem viseli meg őket. Nekem a terhesség legelső napjaiban volt egy nagyon agresszív. magas lázzal is járó vírusos fertőzésem, de szerencsére nem lett belőle baj, a baba valahogy átvészelte. A vírusos hasmenések egyébként nem szoktak tartósak lenni, általában hirtelen jön, de egy-két nap alatt lecseng.
Lehet tényleg a vastól is hasmenésed (ha szedsz), ilyenkor ha tartósan fennáll, akkor érdemes egy másik vaskészítményre áttérni, hátha amellett nem jelentkezik.
Ha nagyon agresszív lenne a hasmenés, akkor hívd fel az orvosod, ki ne száradj, infúzióra is szükség lehet. Ha nem olyan vészes, akkor diétázz kicsit, igyál sokat, egyél banánt is (van benne kalium, amit ilyenkor pótolni kell) és esetleg egy kis étcsokit. Ki lehet próbálni a Smecta-t is és a Normolyt segíthet az elektrolit háztartás rendezésében. .....Bocs a sok okoskodásért :shock:

Nekem is nagyon szimpatikus ez a babamasszázs, sok jót hallottam róla. Mire a mi babánk 3 hónapos lesz, addigra már jópáran úgyis kipróbáltátok és be tudtok róla számolni.

Erik ma nagyon keveset mozog. Tündi, Ti hogy vagytok? Van valami újabb info Katiékról?

Elsijud: elnézve a tickered, azért Nálad is szépen telnek a napok, azért szakíts mindig egy kis időt pihenésre is.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Tündi, hajrá, babára fel, az meg hogy be vagy sz*rva... képzelj el engem, 50 km-re Bp-től, már a Márknál is halálosan fostam, hogy nem érünk be időbe a kórházba, most meg aztán főleg, akkor szerencsére éjjel kezdett el folyni a magzatvizem, hamar beértünk, de napközben majdnem 2 óra bemennünk az Uzsokiba. Menni is fogok az első jelnél, max. befekszem egy napra inkább előre... Meg magától a szüléstől is félek, bár remélem, ha ott leszek, már csak arra fogok koncentrálni, hogy hamar és épségben megszülessen a csajszi...
Emese: nekem mind a két terhességem úgy kezdődött, hogy a 8. héten agresszív vírusos fertőzés, 1 hét ágy, a Márknak semmi baja nem lett tőle, pedig még a Panadolt is számolatlanul szedtem, most sem hiszem, hogy a csajszinak bármi baja lenne, az már csak kiderült volna...
Ha szedsz vasat, most hagyd abba kicsit, én azt beszéltem a dokibácsival, hogy most egy hónap szünet, közben úgyis megyek vérvételre, és ha nagyon kell, majd az utolsó hónapban megint elkezdem szedni.
Gabi, nekem a csajszi egyre kevesebbet mozog, akkor viszont nagyon intenzíven, ez a Márknál is így volt, amíg mozog kaja után, addig nincs baj, és ha nagyon nem akar mozogni, akkor ülj le egy székre, tedd keresztbe a lábad, azt az én gyerekem nagyon utálja, rögtön elkezd helyezkedni, én meg megnyugszom:-)
Megyek vonatozni, lányok, én már úgy kivagyok, elég nehéz kisgyerek mellett ez az utolsó időszak (is), már alig várom, hogy ne legyen ekkora pocim, a fizikai teljesítőképességem a nullán van, de szegény kisfiam persze ezt nem érti. Két napja egyébként is mindenért nyafog, már a hajam hullik ki... Gondolom, a hidegfront, meg az anyja tehetetlensége, meg minden együtt őt is megviseli, csak annyira bánt, hogy nem tudok aktívabb lenni, amikor őt vártam, ilyenkor már jószerivel csak pihentem, most meg már délre hullafáradt vagyok, és akkor még előttünk van a nap jóval hosszabb része. Komolyan, alig várom az estéket, amikor lehet őt lefektetni és melléfeküdni az ágyban, és pihenni kicsit. Merthogy aludni egyébként nem nagyon tudok, jár az agyam mindenfélén (ma éjjel azon agyaltam, hogy miből fogunk légzésfigyelőt venni...), ha meg elalszom, tuti, hogy szüléssel, orvossal, kórházzal álmodok. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy szeretnék már babázni!!!!!!!!!

Kép
Kép
persela

Tundi: nagyon szurkolok am!!! Ugye valakit megbiztal hogy jelentkezzen ha megvan a pici, hogy tudjuk!!!
Amugy meg rutinos anyuka vagy mar, hipp-hopp kintlesz a baba. Sajna nem tudom azt mondani hogy ne legyel be sz..., idegeskedes nelkul uncsi lenne egy szules, nem?! :wink:
Az adaidbol elnezve te mar most jobban allsz mint en a szules vegen. :roll: Szoval hajra! De ha meg lesz egy kis idod, ird mar meg hogy a nagytestverek hogyan fogadtak hogy lesz egy hugicajuk, ha nem tul indiszkret a kerdes.

Persela: hamarosan fogsz babazni, kitartast,nem lehet konnyu egy keteves mellett.
Legzesfigyelot lehet kolcsonozni is ugy tudom. Mi angel care-t vettunk (az egyszerubbet) 21 e ft volt, de elegedettek vagyunk vele, mert a legelejen sokszor beriasztott mert a kismokus nagyon melyen aludt.

Mary

KépKép
lmarie

Mary, a Márknál még kölcsönöztük a légzésfigyelőt, bár lett volna annyi eszünk, hogy veszünk egyet, egy év alatt kifizettük egy Angelcare árát, és most lenne a második gyerkőc alá is...:-( Mivel a Márk is velünk aludt, úgy gondoltuk, nem kell, de én egyre inkább azt érzem, hogy mivel alhat a babó járókában, bárhol, mégis jobb lenne egy, ráadásul a Márkkal legtöbbet használt műszaki cucc a bébiőr, úgyhogy olyan légzésfigyelőt szeretnék, ami bébiőr is egyben, ha nem egy szobában alszanak, halljam mind a kettőt. Csak a finom az a dologban, hogy nekem októberben lejárt a gyedem, és pont most lesz rövidebb a családi kassza egy aranyos kis összeggel, amikor a legjobban kellene:-(((((((((((((((

Kép
Kép
persela

persela: ismeros a kassza rovidules, nekem pont augusztusban volt melypont, miutana letudtuk a szulest ugye, akkor mar tudtuk hogy jovunk kulfodre igy a munkahitelt is visszakellett fizetni szoval nem volt rozsas a helyzet. A tamogatasokat, multhet penteken utaltak eloszor at, pedig rogton inteztuk. :cry:
Az angel carenek van babaorzose is, csak nem tudom h mukodik. Sajna nekem a bebior nem mukodik, mert valami annyira bezavar itt a hazban, hogy ki kell kapcsolnunk annyira zug. De tenyleg jo cucc lenne. Egy agyban aludt veletek a Mark, meddig?

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Judit, köszi az infot a babamasszázsról. Akkor várunk még 2 hónapot.

Méry, jó olvasni, hogy ilyen mobilok vagytok a babával. Én is hozom viszem magammal, ahová csak tudom. (tömegbe persze még nem) A múltkor már kicsit bűntudatom is volt, hogy nem túl korai-e, de aztán megbeszéltem magammal, hogy nincs semmi jele annak, hogy nem érzi jól magát, és nekem nagyon jól esett kimozdulni, akkor neki is jó.

Finiselőknek hajrá!

Üdv.

Judit

Kép
jud77

Judit; szeritnem a baba minel hamarabb hozaszokik a kiruccanashoz, annal jobban fogja elviselni kesobb ezt a macerat, nalunk ez a tapasztalat. Szerintem vigyed csak, legalabb neked is jobb lesz a kozerzeted. Nekem muszaly volt vinnem,nem volt lehetosegem hagyni, de igy utolag mar tudom hogy jo. Meg allitolag a szervezete is hozzaszokik a bacikhoz.

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Méri:Köszi :lol: :lol: jaj a gyerekek nagyon örülnek a tesónak. Most, hogy szünet van a suliba, elutaztak anyukámmal Sátoraljaújhelyre rokon látogatóba. Állandóan telefonálgatnak haza" mi van anya, már?" Együtt mostuk, teregettük, vásárolgattuk a babaholmikat. :wink: Hát remélem zökkenő mentesen, élik meg ezt az egészet. Kettőjük között sem volt féltékenység, múltkor azt mondta a fiam "anya, mi már nagyok vagyunk minket, nem kell úgy pesztrálni :lol: " aranyos volt :lol: Mondtam nekik, hogy dehogy is nem..... :wink:

Persze apuci feltétlen fog írni nektek, sőt mielőtt "bevonulnék" ha tudok még irok-most indulok-címmel :lol:
Azért ha nem lesz szombatig semmi történés…..akkor egy kis Bababörze…még körül néznék kicsit. Mondjuk ruha, már van bőven.. legalább is egyenlőre…. :lol: :lol:

Tényleg babások, kinek mekkora rucikat hord már a bébikéje??? :shock:

Persela: nem lehet egyszerű a kis kétévessel. :roll: Én mindig is csodáltam az erejüket azoknak, akiknek kevés korkülönbséggel születik a tesó. Nálunk könnyebb volt mivel oviba járt már az egyik. :lol:
De gondolom, megvan mindegyik változatnak a szép oldala. Megy az idő már 34 hetes vagy! Kitartás! :lol:
Talán az is benne van a” f.s.k a szüléstől szindrómába” hogy tulajdonképpen mindenki „elvárja” tőlem h tök rutinosan csináljak mindent…/már van neki kettő, mit idétlenkedik itt :cry: / lehet, nem így van ….csak Én gondolom ezt… Pedig néha tényleg úgy érzem én, nem tudok , nem értek.. stb. semmit. :oops:

Gabi: előtted írtam ..nem olvastad?? :lol: Katinál voltam ma, naaagggyyyyonn jól néz ki. :lol: Diácska aludt anyuka ágyán így Őt még nem láttam. Nem akartam „besurranni” a kórterembe/3/ ne hogy lecsesszék Katit. Hátha még ott érem őket… csütörtökön mehetnek haza, ha minden oké..

Köszi mindenkinek a drukkot! :lol: :lol:

Legyetek mobilok a babákkal az nem baj, jól csináljátok :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Méri, Persela, Gabi, köszönöm a sok jo tanácsot! 2 napja szedem ezt a Smecta nevü port (a Normafloret azután olvastam Persela, de legközelebb ami remélem jo sokára lesz, azt probálom majd ki), ez jol megfogja a beleket, de még sajna ropin és kekszen élek, a banán kész csemegének számit most nekem... Mindenesetre megnyugtato, hogy mindeki pocaklakoja tulélt már ilyet, igy én sem aggodom. Egyébként nem szedtem vasat eddig külön, csak az Elevitet, ugyhogy tuti nem attol van. Zöldárpát kezdtem el pont elötte, de gyorsan abba is hagytam, bár attol sem hiszem hogy ennyire bedurrant volna a gyomrom.

Tündi, nagyon drukkolok!!! Szerintem hiába 3.szülés, akkor is ugyanugy áll hozzá az ember, mint az elsöhöz. Söt, mivel van viszonyitási alapja, talán még szeretné jobban is csinálni mint az elözöeket, szoval nagyobb a "nyomás"! De jol fog menni minden! Most mennyire volt tele a szülészet? Kati hány ágyasban van?

Ti hányas bébiruhákat vettetek az ujszülötteknek? olyan nehéz megállapitani, melyik is lesz jo, mind olyan picik! Mivel mi kapunk 50-es, 56-osokat, ma vettünk pár 62-est, abba is hamar belenö a pici, nem? Meg egy édi hálozsákot, az 68-as, eleinte hatalmas lesz szegénynek, de legalább egy ideig hordhatja...

Puszi, Emese

Kép
hiuzka

Gabi, küldtem privit, megkaptad? Eléggé viccelödik velem mindig ez a babanet, mikor privit küldök, ezért most sem vagyok biztos benne, hogy elküldte.

Kép
hiuzka

Méri, engem is érdekelnek a fotok, melyik hegyekben voltatok pontosan?

Kép
hiuzka

Jó reggelt mindenkinek!

Méri: nekem is küld el a fotókat :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Emese: szerintem így az elején nagyon gyorsan nőnek a picurkák :lol: olyan hamar "ugranak" 1 méretet :wink: egyáltalán nem felesleges a 62-es ruci. Én 50-est nem is vettem...a hálózsák meg legalább kényelmes lesz, ha van ujja vissza hajtod kicsit, a lábánál meg had lógjon.. elfér :wink: Gondoltam minden méretből azért legyen legalább 4-5, de bizony több lett :lol: a börzén nagyon aranyosak voltak, meg a babaszobán is rendeltem..., nehéz ellenállni csak az ember már anyagi csődbe jut :x meg kaptunk is .Úgy hogy 68-ig csurig vagyunk és még nagyobbacskák is vannak :wink:

A kormányunk agyon támogat minket :twisted: /mindenkit/
Pont azon gondolkodtam h nekünk az állandó lakcímünk Zamárdi és ha dokihoz kell menni, akkor dupla díjért lehet? Vagy el se látnak ?:cry: hát nem tudom...

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Halihó!

Holnap reggel megyek UH-ra, CTG-re és az eredményekkel utána a dokihoz. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog mondani. Vajon nyílt-e tovább a méhszáj? :D Ha a szülésre gondolok, akkor jóleső izgalom tölt el, igazán nem félek tőle, inkább kíváncsian várom.... Úgy látom, a férjem inkább tart tőle, próbálom nyugtatgatni és győzködöm, hogy ott semmi sem kötelező a számára, csak azt kell majd csinálnia, ami jólesik neki.

Én nagyon kevés ruhát vettem, mert kedves barátok-családtagok annyival elhalmoztak, hogy csak pénzkidobás lett volna újakat vásárolni. Így is van legalább 15 db 56-os bodynk és van Eriknek Finnországban egy 3 hónapos unokatesója, aki valószínű egy darabig 1-2 mérettel előttünk fog járni, az ő kinőtt gönceit is pakkban mindig meg fogjuk kapni.

Emese: megkaptam a privit (2 példányban is), válaszolok is rá

Tündi: kérdezted, hogy nem olvastam-e a hozzászólásod. Persze olvastam, csak valószínű, hogy pont egyszerre írtunk. Nálam elég sokáig tartott mire el tudtam küldeni, mert a férjem a notebook-ot többször kikapkodta a kezemből mondván, hogy "csak gyorsan megnéz valamit a neten". Ezzel néha az őrületbe kerget, mert van neki itthon céges is, amit ilyenkor nyugodtan használhatna (én azt utálom, mert nem magyar a billentyűzete).
Szerintem nagyon jó dolog, hogy a két nagy gyerek után vállaltok egy picurkát. Tök jó, hogy Dorina és Dávid is támogat benne és ilyen szeretettel várják a kistesót.

Méri: Jó utat Nektek péntekre. Repcsivel jöttök? Mire hazajöttök már lehet, hogy lesz itthon hó is.

Ma egyébként palacsintát fogok sütni az ebédhez. Nyam-nyam, de fini lesz.

Mindenkinek szép napot, jó pihenést!

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Emese: most láttam, hogy nem egy privit kaptam 2 példányban Tőled, hanem 2 különbözőt.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Gabi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kivánci vagyok mit mond a doki neked :wink: :wink: Írj

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Képzeljétek lányok, olyan történt ma, ami már két éve nem! Egész nap egyedül leszek itthon! A párom, szegény, dolgozik, a Márkot meg anyukám elvitte magához, csak este hozza haza. Úgyhogy még írok nektek, aztán úúúúgy belevetem magam az ágyba és semmitteszek, hogy csak na!

Mary: a Márk a mai napig velünk alszik, eleinte így alakult, aztán már úgy hozzászoktunk mind a hárman, hogy imádjuk. Majd most valószínüleg a csajszival én fogok külön aludni egy ideig, ő meg marad az apájával, de az is lehet, hogy megpróbáljuk négyesben. Tudom, hogy ez szokatlan, de nekünk ez vált be, úgy vagyunk vele, hogy a hálószoba pihenésre való, pihenni meg tudunk együtt is - sőt, úgy a legjobban -, minden másra meg ott van a lakás többi pontja:-)
Tündi: amikor a Márk született, volt velünk a szobában egy szintén Tündi nevű nő, akkor szülte a 4. gyerekét, volt már két nagylánya meg egy háromévese, és ugyanúgy "bénázott", mint mi, elsőgyerekesek... Tuti, hogy egy kétéves, magát tartó, 12 kilós gyerek után először én is tök bénán fogok hozzányúlni az újszülötthöz, de majd belejövünk!!!
Ruhák: nekünk a Márk után maradt pár 56-os cucc, meg most vettem is párat, de nem sokat, úgyis egy hónap alatt kinövi, pl. hazahozós meleg zsákból eleve 62-est vettem neki, 50-es ruhánk meg sosem volt...
Lányok, nektek is szombat van ma??? Komolyan, ez a szabadnap teljesen felborította a belső naptáramat - na nem mintha egyébként olyan flottul működne:-)

Na megreggeliztem, megyek pihizni!!! :lol:

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Halihó Mindenkinek!:-))

Drága Kati, szívből gratulálok a kislányotokhoz, nagyon sok örömet és boldogságot!!!!!!!!!!!! Részeltes beszámolót kérünk ám sok-sok képpel!

Persela, megint hozzászóltam a blogodhoz, reszkess:-)))
Hú, csajszik, olyan csodálatos ajándékot kaptam a nőzettől,
itt szorongatom most is!!! (EZERMILLIÓ KÖSZÖNET! :D) "Első éveim, napló fiúknak" Anne Geddes képeivel!!!! Meg vagyok hatódva!!!!! Pláne, mert... leírtam a blogodba mindent :) Kösziköszikösziköszikösziköszi!!!!!!!!!

Vettünk egy irtó klassz sötétzöld anorákot Sominak, vannak hozzá bélelt puha kiscipők, amelyeket két patenttal oda lehet csatolni a láb részhez, nehogy elhagyja őket az ember. Itthon vettük észre, hogy az egyik kiscipő kb. 2 centivel nagyobb mint a másik és a bélése is más színű, visszavittem. (Árkád, Baby Bell bolt, földszint) A csajszi unott arccal kicserélte egy másik anorákról lecsatolt cipővel, és az orrom előtt visszapatentolta a rosszat arra a másikra(ami tehát ugyanúgy féllábas a másik anorákon ennél a méretnél), és volt képük így visszatenni az árut!!! :twisted: ...és ha egy vidéki anyuka veszi majd meg, aki nem tud beugrani lecserélni??? Nem kis pénz egy anorák, a fene enné meg őket... Azért írtam le, nehogy Ti is hasonlóképp járjatok!

Olyan nosztalgiaérzetem van, ahogy olvaslak Benneteket, hogy mentek ctg-re, uh-ra, szülni! Légyszi írjatok mindig részletes beszámolót jó bő lére eresztve:-))))

Sok pusszanat, frontokra felkészülni, bőröndöket élére állítani:-)

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok Csajok! :lol:

Hát ilyen időt.... :? A hideg nem zavarna, de ez a nyálkás-nedves időjárás, ki se mentünk ma. :cry:

Nálunk Lillusra most már leginkább a 62-es rucik jók (az 56-osok mostanában kezdenek kicsik lenni), de pl. vásárolni már csak 68-asokat veszek, igaz, hogy egy picit azok még nagyok rá, de tényleg pillanatok alatt ki fogják nőni, amilyen árban vannak a babacuccok, az meg ugye no komment..... :evil:

Egy jó tanács elsőbabásoknak: szinte mindenkitől body-t fogtok kapni ajándékba, no meg azokkal hajlamos az ember leginkább elhalmozni magát amúgy is, amikor vásárolgat. Én ver(t)em a fejem a falba mindig, hogy nincs elég rövidujjú rugink, ami egyébként nagyon praktikus, mert rövid- és hosszúujjú bodyt is fel lehet alá venni, fölé is lehet öltözni, satöbbi, satöbbi.... :wink:

Kép
frusi

Pellém, írtam neked mélt...

Lányok, komolyan mindjárt hangosan fogok sikítani... Vagy lehet,hogy csak hülye vagyok megint? Döntsétek el!
Most beszéltem egy ismerősünkkel, annyi idős a kisfiuk, mint a Márk, meg van két lányuk is, ők már nagyok. A pasival már régebben is voltak rossz érzéseim, hogy nagyon különbözően gondolkozunk, de most kicsit sok volt. Kérdezte, hogy vagyok? Mondtam, hogy már vágom a centit, és nagyon szeretnék már túl lenni ezen a terhességen és babázni. Mire ő: Ilyet nem szabad mondani, a terhesség úgy van kitalálva, hogy minden napjában van valami szép. Mire én: Szerintem jogom van azt mondani, hogy én nem imádok terhesnek lenni, én babázni szeretek, azt meg tudomásul veszem, hogy az anyaság terhességgel jár, de nem kötelező imádnom ezt az állapotot, főleg nem a végét. Mire ő: Nincs igazam. Én: Erre szoktam mondani, hogy minden pasi hordjon ki és szüljön meg csak egyetlen gyereket és utána dumáljon. Ő: Neki már voltak szülési fájdalmai, úgyhogy tudja, miről beszél, egyébként meg örökbe is lehet fogadni.... Mindezt ilyen kedélyes-csevegősen, de utána gyorsan le is tettem a telefont...

Tényleg lehet, hogy én vagyok hülye, túlnyűgös, stb... De! Azt is utálom, amikor egy férfi nőgyógyász bármire azt mondja nekem, hogy nyugi, nem fog fájni... Vagy, ami még jobb, mit rinyálok, ez nem fájhat! Külön imádom a Lukács doktorban, hogy ő nem ilyen, sőt, minden szisszenésre bocsánatot kér. De bevallom - kövezzetek meg -, én tényleg nem szeretek gyereket várni, utálom az első harmadban a parát, hogy megmarad, nem marad, utána a második harmad még OK, de a harmadikban már a Márkkal is nagyon zavartak a fizikai teljesítőképességem korlátai, meg a félelem a szüléstől, az ismeretlentől, a gyerektől, mindentől. Ez most annyiban változott, hogy a csajszit nagyon várom már, minden nyűgjével együtt, mert az már ismerős lesz, de a fiamat is imádtam, amióta megszületett, csak ott még sokszor zavart a tapasztalatlanságom, a kételyeim, meg persze a sok "jóakaró" okoskodás, hogy mért az ösztöneimre hallgatok, miért nem olvasok inkább Spockot, stb... Ezeket ma már meg se hallom. És nem hiszem, hogy rossz anya lennék, csak mert a terhességet sem rózsaszín felhőként élem meg, hanem sajnos észreveszem a negatívumait is, de ehhez nekem is, és minden kismamának joga van, és pont annyira utálom, ha ezért megkritizálnak, mint amikor azt olvasom, hogy ha nem szoptatsz minden áron legalább 6 hónapig kizárólag, akkor nem vagy jó anya, mert biztos nem próbáltál meg mindent, hiszen szoptatni mindenki tud!!! Ismerős a szitu???

Hú, bocsánat, hogy így kiborultam, biztos belejátszik az is, hogy egyedül vagyok itthon és van időm ilyen hülyeségeken fennakadni (lehet, hogy el kéne mennem a gyerekért inkább? :D ), meg leírni is van időm, meg két napja nem láttam a páromat és ma is csak éjnek éjjelén fog hazajönni, és már nagyon hiányzik, meg undorító az idő is, meg stb...
Nyugodtan mondjátok ám meg, ha hülye vagyok,nem fogok megsértődni! :lol:

Tündi, vagy még???
Gabi, te???

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Persela, szerintem teljesen igazad van.

Egyrészt egy pasi honnan is tudná már, hogy milyen terhesnek lenni? Még a nődokik se, bár tőlük én jobban elfogadnék egy-egy erre vonatkozó véleményt, de egy laikustól... na neeee... És mi vaaaaan, hogy a pasinak voltak szülési fájdalmai? Ezt totál komolyan mondta?! Basszus, ez kabaréba való. Vagy ő egy evolúciós csoda, miért nem mondtad neki. :lol: :lol:

Másrészt én is emlékszem, kicsit be voltam pöccenve, mikor a "végét jártam" már, nagyon szültem volna, és aztán írták néha fórumokon, hogy "majd később szívesen visszatennéd a pocakba", stb. Persze nyilván csak viccből, meg értem is mostmár... :lol: de azért akkor nem hallgattam szívesen ezt a szöveget. :shock:

Én az anyasággal kapcsolatban érzem azt, amit Te a terhességgel kapcsolatban leírtál: egyáltalán nem lehet mondani, hogy minden pillanat rózsaszín örömmámor. :( Persze nyilván rengeteg az öröm is, és ez a része a több, de akkor is. Ja igen, és szoptatni maga a megtestesült gyönyör, meg miegymás. Igen, persze. Ha lenne kandallónk, a meglévő Kismama magazinjaimat egyesével égettem volna el benne. :twisted:

Kép
frusi

Frusi :lol:
Hát ja, az anyaság = rózsaszín köd témában eleget írtam a blogomban asszem, meg érdemes elolvasni Pelle ottani hozzászólásait is, mint frissmamijét:-) A Kismama magazin nekem évek óta elő van fizetve, de asszem, most jött el a pillanat, hogy a következő hosszabbítást már nem éri meg, egyébként meg ezennel is felajánlom bárkinek, akit érdekel, az itthoni nem kis Baba Magazin, Mama Magazin, Kismama és egyéb okos újság-gyűjteményemet!!! Sajnos már nedves az idő ahhoz, hogy a kertben máglyát rakjak belőlük:-(
A terhességről meg annyit, hogy azt hiszem, egyméteres haskörfogattal, lassan 2,5 kilós gyerekkel + tartozékokkal, amik szintén kitesznek egy-két kilót (anyáink átlag 2,5 kilóval szültek minket, mi meg a 8. hónap közepén hordozunk annyit abban a tudatban, hogy 5-6 hét még hátra van!!!) igenis jogom van azt mondani, hogy márpedig én meg szeretnék már szülni, nagyon boldog lennék, ha átaludhanám az elkövetkezendő, még pocakos heteket (kivéve a CTG-t, mert azt szeretem hallani), szülje meg helyettem valaki ezt a kis törpillát, aztán majd beszélgethetünk:-) Ja, és ha hozzáteszem azt is, hogy minden vágyam egy csöndes 10 percben elkortyolgatni egy pohár száraz vörösbort és elszívni mellé egy szál cigit, és pontosan tudom, hogy erre még legalább egy évig nem lesz lehetőségem (ha a lányom csak annyi ideig szopizik is, mint a fiam anno), akkor asszem mindenki érti, hogy mennyire elfáradtam már!:-) És ez így normális, ezt is tudom, de jogom van kimondani, mert annak ellenére, hogy van egy kétéves fiam, nemsokára lesz még egy gyerekem és egyenlőre szeretnénk harmadikat is a közeljövőben, nem mártírnak születtem, és nem is akarok azzá válni, "csupán" egy 30 éves, teljesen normális nő vagyok, másfél gyerekkel, de felnőtt vágyakkal, álmokkal is!!!

Na, monológ befejezve, megyek fürdetni, altatni, stb..., még1szer köszi, hogy legalább itt kipuffoghatom magam,mégha némely gondolatom kicsit eretnek is...:-)

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Kép
Íme egy bálna. :twisted: :roll: :oops: :lol:
Remélem nem fogtok rosszat álmodni. :oops: :cry: :lol: :oops: :cry: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12